foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ48
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΘΕΑΜΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πορτογαλία, Liga NOS Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 07 Αυγ 2019 14:56
Πορτογαλία-Primeira-Liga-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Το «δίπολο» Μπενφίκα-Πόρτο, όπως όλα δείχνουν, θα μονοπωλήσει και φέτος στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, γνωστό και ως Liga NOS. Βέβαια, θα θέλαμε να δούμε μία πιο δυναμική Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία έχει κάθε χρόνο τα δικά της θέματα. Οριακές οι διαφορές στις αποδόσεις κατάκτησης για τους δύο «μεγάλους», δύσκολα θα γίνει η έκπληξη από κάποια άλλη ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως τα ντέρμπι κρίνουν τον πρωταθλητή στη χώρα (είθισται τα τελευταία χρόνια), καθώς οι διεκδικητές συνηθίζουν να πηγαίνουν χέρι – χέρι μέχρι το φινάλε της περιόδου. Κλασική 4η επιλογή είναι η Μπράγκα, ενώ Ρίο Αβε και Γκιμαράες έρχονται από πίσω.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Το πείσμα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να φτάσει και πάλι στον τίτλο, μας ωθεί στο να ποντάρουμε την Πόρτο ως πρωταθλήτρια σε απόδοση 2.20 (στην Bet365). Και επειδή έχει αρκετό ενδιαφέρον κάθε χρόνο για το ποιος θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, αξίζει να κυνηγήσουμε τον Μαρέγα (Πόρτο), ο οποίος έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων κάθε σεζόν. Σε καλή ηλικία, έχει γεμάτες χρονιές, μπορεί να φορτώσει και φέτος τις αντίπαλες εστίες.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης 1. Πόρτο, 2. Μπενφίκα, 3. Σπόρτινγκ, 4. Μπράγκα, 5. Γκιμαράες, 6. Μορεϊρένσε, 7. Μπελενένσες, 8. Ρίο Αβε, 9. Σάντα Κλάρα, 10. Μποαβίστα, 11. Μαρίτιμο, 12. Σετούμπαλ, 13. Πορτιμονένσε, 14. Τοντέλα, 15. Πάκος Φερέιρα, 16. Αβες, 17. Ζιλ Βιθέντε, 18. Φαμαλικάο.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Το σύστημα διεξαγωγής του πορτογαλικού πρωταθλήματος είναι από τα πιο απλά που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Διεξάγονται 34 αγωνιστικές (εντός-εκτός) για τις 18 ομάδες, με τις δύο πρώτες να εξασφαλίζουν τα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια απευθείας σε όμιλο και η 2η στον 3ο προκριματικό γύρο. Η 3η και η 4η της τελικής κατάταξης, θα αγωνισθούν στον 3ο και 2ο γύρο του ερχόμενου Γιουρόπα Λιγκ, αντίστοιχα. Ο Κυπελλούχος μπαίνει απευθείας σε γκρουπ του Γιουρόπα. Όσον αφορά στον υποβιβασμό, υπάρχει μία διαφοροποίηση σε σχέση με την περσινή χρονιά, πλέον δεν «πέφτουν» τρεις ομάδες, αλλά δύο, δηλαδή η τελευταία (18η) και η προτελευταία (17η). Κριτήρια ισοβαθμίας: α) Βαθμοί στα μεταξύ τους, β) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, γ) περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους, δ) συνολική διαφορά τερμάτων, ε) περισσότερες νίκες, στ) καλύτερη επίθεση, ζ) μπαράζ.

 

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ραούλ ντε Τόμας Επιθετικός Ρεάλ Μ. Μπενφίκα
Κάρλος Βινίσιους Επιθετικός Νάπολι Μπενφίκα
Νακαζίμα Μέσος Αλ Ντουχαΐλ Πόρτο
Ουρίμπε Μέσος Κλαμπ Αμέρικα Πόρτο
Ζε Λουίς Επιθετικός Σπαρτάκ Μ. Πόρτο
Ροσιέ Αμυντικός Ντιζόν Σπόρτινγκ
Μαρκεσίν Τερματοφύλακας Κλαμπ Αμέρικα Πόρτο
Βιέτο Επιθετικός Ατλέτικο Μ. Σπόρτινγκ
Λουίς Ντίας Μέσος Ζούνιορ Πόρτο
Σαράβια Αμυντικός Ρασίνγκ Πόρτο

 

 

Οι ομάδες της Primeira Liga

Μπενφίκα

Τι έκανε πέρσι: Έπαιξε σαν «τη γάτα με το ποντίκι» την Πόρτο στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, όμως, στην 24η αγωνιστική έκανε το «μπαμ» στο «Ντραγκάο» και απ' εκεί και πέρα διατήρησε τα πρωτεία. Συγκέντρωσε 87 βαθμούς (28-3-3, 103-31 γκολ). Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Σπόρτινγκ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το Λιγκ Καπ («θύτης» η Πόρτο).

Προπονητής: Συνεχίζει στον πάγκο ο Μπρούνο Λαζ, ο οποίος αντικατέστησε πέρσι τον Ρούι Βιτόρια και οι διοικούντες του έδωσαν επισήμως τα κλειδιά των αποδυτηρίων. Δεν έχει τις απαιτούμενες εμπειρίες, ωστόσο «φτιάχνει» το όνομά του έχοντας στα χέρια του ένα ποιοτικό ρόστερ.

Γήπεδο: Da Luz (65.200)

Μεταγραφές: Έβαλε στο ταμείο της περίπου 171 εκ. ευρώ από τις πωλήσεις των Ζοάο Φέλιξ (Ε, συνεχίζει στην Ατλέτικο), Ραούλ Χιμένεθ (Ε, συνεχίζει στη Γουλβς), Γιόβιτς (Ε, πλέον στη Ρεάλ, είχε ποσοστό μεταπώλησης). Πήρε τους Ραούλ ντε Τόμας (Ε, 33/14, Βαγεκάνο), Τσικίνιο (Μ, 34/8, Μορεϊρένσε), Κάιο Λούκας (Μ, 22/7, Αλ Αΐν), Κάρλος Βινίσιους (Ε, 16/2). Όλο και κάποιο «φιντάνι» θα βγει και φέτος...

Προετοιμασία: Η χρονιά ξεκίνησε με το Σούπερ Καπ και το ευρύ 5-0 επί της Σπόρτινγκ. Πέραν τούτου έπαιξε σε τουρνουά επί αμερικανικού εδάφους κερδίζοντας Γουαδαλάχαρα (3-0), Φιορεντίνα (2-1), Μίλαν (1-0). Μοναδική «παραφωνία» η εντός έδρας ήττα 2-1 από την Αντερλεχτ.

Εκτίμηση: Είναι η πολυνίκης της χώρας, μετράει 5 τρόπαια στα 6 τελευταία χρόνια, οτιδήποτε λιγότερο από τη διατήρηση των σκήπτρων θα θεωρηθεί αποτυχία. Πάντα, φτάνει μακριά στα Κύπελλα, ενώ θα κυνηγήσει το κάτι παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Πόρτο

Τι έκανε πέρσι: Ιδανικοί αυτόχειρες οι «δράκοι», έπαιζαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στον 1ο γύρο, η ήττα στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής (εντός) με την Μπενφίκα, έφερε μαζί γκρίνια και άγχος. Συν τις άλλοις, η Σπόρτινγκ έγινε ο... εφιάλτης της, καθώς έχασε τόσο στον τελικό του Κυπέλλου (1-1 κ.α., 2-2 παρ. 4-5 πέν.), όσο και σ' αυτόν τον Λιγκ Καπ (1-1 κ.α., 1-3 πέν.).

Προπονητής: Παρέμεινε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος συμπλήρωσε 2 χρόνια στον πάγκο, ωστόσο η κατάκτηση μόνο ενός πρωταθλήματος (τη σεζόν 2017-18), δεν ικανοποιεί. Αρέσκεται στο δυναμικό στυλ παιχνιδιού, δε φοβάται να τα... βάλει με Ομοσπονδία και επιτροπή διαιτησίας.

Γήπεδο: Dragao (50.033)

Μεταγραφές: Απέκτησε τους Νακαζίμα (Ε, 7/1), Ντίας (Μ, 17/2), Ζε Λουίς (Ε, 25/10), Σαράβια (Α, 21/0), Μαρκάνο (Α, 10/0), Ουρίμπε (Μ, 33/3), Μαρκεσίν (Τ, 44/0). «Έχασε» τους βασικούς Μιλιτάο (Α.), Φελίπε (Α.), Ολιβερ Τόρες (Μ.), Ερέρα (Μ.), ενώ δεν ανανέωσαν οι Περέιρα (Α.), Μπραχίμι (Μ.), Αντριαν Λόπες (Ε.).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με φιλικό – προπόνηση κόντρα στην άσημη Αγουέδα (6-0), για να μετρήσει δυνάμεις με Φούλαμ (1-0), Μπέτις (1-1), Μονακό (ήττα 1-0), με τον Κονσεϊσάο να καταλήγει σε σχήματα στα οποία θα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις. Βρίσκεται σε εβδομάδα ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, καθώς κοντράρεται με τη ρωσική Κράσνονταρ, για τον 3ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτίμηση: Δεν έχει περιθώρια να μείνει για 2η σερί χρονιά στη... σκιά των «Αετών», ξεκάθαρος στόχος η κορυφή, καλοδεχούμενο οποιοδήποτε άλλο τρόπαιο. Στα... συν ότι έχει μόλις 2 παίκτες άνω των 30 ετών (Μαρκάνο, Πέπε).

 

Σπόρτινγκ Λισ.

Τι έκανε πέρσι: Δεινοπάθησε για να προσπεράσει την -πάντα επικίνδυνη- Μπράγκα. Ουδέν λόγος για να μπει σφήνα ανάμεσα στις Μπενφίκα και Πόρτο. Χρονιά γεμάτη προβλήματα, οικονομικά και αγωνιστικά, τα πάντα σώθηκαν με την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ.

Προπονητής: Ο Ολλανδός Μάρσελ Κάιζερ συνεχίζει στο τιμόνι, παρότι το όνομά του έπαιξε για άλλες ομάδες. Έχει δύσκολο έργο για ακόμη μία χρονιά, με τους απαιτητικούς οπαδούς να ζητούν το κάτι παραπάνω.

Γήπεδο: Jose Alvalade (50.095)

Μεταγραφές: Γεμάτο ρόστερ, πρόσθεσε σ' αυτό τους Ροσιέ (Α, 18/0), Νέτο (Α, 13/0), Καμάτσο (Μ, 14/8), Εδουάρδο Ενρίκε (Μ, 24/1), Βιέτο (Ε, 20/1). Δεν επηρεάστηκε από τις αποδεσμεύσεις, καθώς έφυγαν παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, ενώ άλλοι πήραν τον δρόμο του... δανεισμού. Άπαντες περιμένουν το τι θα γίνει με τον ηγέτη Μπρούνο Φερνάντες (Μ, 33/20).

Προετοιμασία: Δεν μπήκε με το... δεξί στη χρονιά, καθώς διασύρθηκε από την Μπενφίκα στο Σούπερ Καπ (ήττα 5-0). Επίσης, τα μηνύματα στα φιλικά δεν ήταν ενθαρρυντικά, αν και προτίμησε δυνατούς αντιπάλους (ήττα 2-1 από Ράπερσβιλ, 2-2 με Σεν Γκάλεν, Κλαμπ Μπριζ και Λίβερπουλ, ενώ τελευταία ήταν η ήττα 2-1 από τη Βαλένθια).

Εκτίμηση: Δεν έχει «ψηλώσει» τόσο για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις Μπενφίκα και Πόρτο, θα αρκεστεί και φέτος στην κατάληψη της 3ης θέσης. Μόνο χαμόγελα θα φέρει πιθανή κατάκτηση κάποιου άλλου τροπαίου.

 

Μπράγκα

Τι έκανε πέρσι: Για ακόμη μία σεζόν κινήθηκε στη... σκιά των τριών «μεγάλων», τερματίζοντας στην 4η θέση. Στο... τσεπάκι της το εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ, χαρακτηριστικό είναι πως μόλις μία φορά την τελευταία 11ετία, βρέθηκε εκτός πεντάδας (9η θέση το 2014).

Προπονητής: Νέα αρχή με τον Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος αντικατέστησε τον Αμπελ Φερέιρα (τους... άφησε «στα κρύα του λουτρού» στο ξεκίνημα της προετοιμασίας), ο οποίος γυρίζει στη χώρα μετά από τις εμπειρίες που είχε σε Σερβία, Ελλάδα, Σαουδική Αραβία, Βέλγιο και Πολωνία. Στη συλλογή του έχει μόλις ένα Κύπελλο (με τη Σταντάρ Λιέγης).

Γήπεδο: Municipal de Braga (30.000)

Μεταγραφές: Έχει παράδοση στο να πουλάει παίκτες, «no bad» κίνηση να γεμίσει το ταμείο της με 26 εκ. ευρώ από τις πωλήσεις των Πέδρο Νέτο (Ε.), Λουμ (Α.), Ντιέγκο Σόουζα (Ε, 33/15), Ζορντάο (Μ.). Επαναπατρισμός για τον Αντρέ Ορτα (Μ, 4/0 Λος Αντζελες FC), παίκτες με γεμάτες σεζόν οι Τορμενά (Α, 26/1), Ντιόγκο Βιάνα (Ε, 30/1).

Προετοιμασία: Του ύψους ή του βάθους στα φιλικά (8 συνολικά), είχε απολογισμό (4-3-1). Εφάρμοσε το γνωστό γρήγορο ποδόσφαιρο, παρουσίασε πρόβλημα στο σκοράρισμα (δεν σκόραρε σε 4 ματς).

Εκτίμηση: Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει «αγκαλιά» την 4η θέση, θέλει κάποια στιγμή να κάνει την υπέρβαση. Δύσκολο το βλέπουμε...

 

Γκιμαράες

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε 5η, σε ισοβαθμία με την Μορεϊρένσε (έχασε τελευταία αγωνιστική 3-1) και κέρδισε εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (η 5η θέση «ανοίγει» παραδοσιακά για την Ευρώπη, λόγω της κατάκτησης των Κυπέλλων από τους ισχυρούς). Είναι ομάδα που μπροστά στο κοινό της μπορεί να βάλει δύσκολα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Προπονητής: Υπό τις οδηγίες του Ιβο Βιέιρα («παιδί» της Νασιονάλ Μαδέιρα) στη φετινή χρονιά, με τον τελευταίο να αλλάζει με σχετική συχνότητα τις ομάδες. Δεν έχει «κλείσει» διετία σε πάγκο, την τελευταία 5ετία έχει περάσει από Μαρίτιμο, Αβες, Ακαδέμικα, Εστορίλ και Μορεϊρένσε.

Γήπεδο: Afonso Henriques (30.000)

Μεταγραφές: Επέστρεψαν αρκετοί δανεικοί, μοναδικές αξιόλογες κινήσεις οι Ιμπραΐμ Μπαλτί Τουρέ (Μ, 22/0), Μπονταρένκο (Α.), Μιγκέλ Αγκού (Μ, 18/1). «Έχασε» (με τα του ωφελίμου) τον Μπόιντ (Ε, 14/6 στην Ανκαραγκουτσού, συνεχίζει στην Μπεσίκτας).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε μουδιασμένα, χάνοντας σε φιλικό από την Αρούκα (3-1), στη συνέχεια έκανε το «3 στα 3» κόντρα σε Αβες, Φαμαλικάο, Ρίο Αβε. Επίσημες υποχρεώσεις για το Γιουρόπα Λιγκ με την Ζεν Ες από το Λουξεμβούργο και πρόκριση με δύο νίκες (1-0 εκτός, 4-0 εντός). Νέο εμπόδιο η λετονική Βέντσπιλς. Στο Λιγκ Καπ κέρδισε 1-0 τη Φεϊρένσε και προκρίθηκε στη φάση των ομίλων.

Εκτίμηση: Ομάδα που δύσκολα πέφτει από την πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας (τελευταία φορά που συνέβη ήταν τη σεζόν 2005-06), θεωρητικά θα δώσει μάχη για να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα. Το ότι οι εγχώριοι τίτλοι, φαινομενικά καταλήγουν στους «μεγάλους» της χώρας, την αναγκάζει να κυνηγάει την 5η θέση (παραδοσιακά δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο).

 

Μορεϊρένσε

Τι έκανε πέρσι: Πάλεψε μέχρι το φινάλε για την 5η θέση, δεν αρκούσε η νίκη της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Γκιμαράες (3-1). Η εκτός έδρας παρουσία εξέπληξε (8-1-8, άγγιξε επιδόσεις τύπου Μπράγκα και Σπόρτινγκ), βέβαια, άφησε αρκετούς βαθμούς στο «σπίτι» της.

Προπονητής: Εμπεριέχει ρίσκο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βίτορ Καμπέλος, ο οποίος αντικατέστησε τον Ιβο Βιέιρα. «Βουτάει στα βαθιά», άγνωστο αν θα τα καταφέρει, δεν έχει καθίσει ποτέ σε πάγκο ομάδας 1ης κατηγορίας.

Γήπεδο: Parque de Jogos Comendador Joaquim de Almeida Freitas (6.153)

Μεταγραφές: Έφυγε ο ποιοτικός Τσικίνιο (Μ, 34/8) για την Μπενφίκα, ωστόσο το ρόστερ γέμισε άμεσα. Οι διοικούντες κινήθηκαν στην ελεύθερη αγορά, αποκτώντας τους Μανκόνι (Α, 29/0), Στίβεν Βιτόρια (Α, 15/1), Αλεξ Σοάρες (Μ, 27/1), Φάμπιο Αμπρέου (Ε, 28/8), Γκουστάβο Σόουζα (Ε, 32/14), Λουίς Μασάδο (Ε, 25/1), Ρόσιτς (Α, 14/0).

Προετοιμασία: Αρκετά καλά δείγματα στα φιλικά, έφερε 1-1 με Βαρζίμ και Ζιλ Βιθέντε, ενώ κέρδισε Ολιβεϊρένσε (1-0) και Πάκος Φερέιρα (1-0). Στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε από τη Σετούμπαλ (1-0 εκτός).

Εκτίμηση: Από τη στιγμή που έγινε η αρχή (άνοδος το 2014), έκτοτε έχει «ψηθεί» και παραμένει κάθε χρόνο σχετικά εύκολα στην κατηγορία. Κάτι ανάλογο αναμένεται να δούμε και φέτος, δύσκολα θα πάει σε ξέφρενο ρυθμό για να κυνηγήσει για 2η σερί σεζόν το Γιουρόπα (εφόσον «ανοίξει» θέση).

 

Ρίο Αβε

Τι έκανε πέρσι: Όταν έχεις καλύτερη συγκομιδή εκτός απ' ότι εντός έδρας (24 βαθμοί έναντι 21, αντίστοιχα) δύσκολα κάνεις πορεία. Η 7η περσινή θέση δεν λογίζεται στην καλύτερη της ιστορίας της, είχε μάλιστα τη χειρότερη άμυνα στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας. Ξεφορτώθηκε άμεσα τα Κύπελλα.

Προπονητής: Ο Κάρλος Καρβαχάλ πήρε τα «κλειδιά» των αποδυτηρίων από τον Ντάνιελ Ράμος, με τους διοικούντες να τηρούν πιστά το μότο «παπούτσι από τον τόπο σου» (μόλις 2 φορές στην ιστορία της δεν είχε Πορτογάλο τεχνικό). Εδώ και εννέα χρόνια περιφέρεται σε Τουρκία (Μπασακσεχίρ, Μπεσίκτας) και Αγγλία (Σέφιλντ Γιουν., Σουόνσι), χωρίς να αφήσει το στίγμα του.

Γήπεδο: Estadio do Rio Ave Futebol Clube (9.065)

Μεταγραφές: Έχασε τον βασικό γκολκίπερ Λέο (πήγε στη Λιλ με 6 εκ. ευρώ), το κενό καλύφθηκε από τον Κιέτζεκ (από Μάλαγα). Πήρε επίσης τους Κάρλος Μανέ (Ε.), Ταρεμί (Ε, 22/8). «Τελείωσαν» και οι Κοεντράο (Α, 21/0), Ζούνιο (Α, 10/0), ενώ προώθησε παίκτες από την Ακαδημία.

Προετοιμασία: Το ότι απέφυγε να μετρήσει δυνάμεις με ομάδες εκτός χώρας, φανερώνει εν μέρει και φόβο. Ήττες από Πεναφιέλ (2-0), Γκιμαράες (1-0), Τσάβες (1-0) και Φαμαλικάο (2-1), μόλις μία νίκη με Μποαβίστα (3-0). Στη 2η φάση του Λιγκ Καπ έπαιξε με την Ολιβεϊρένσε και κέρδισε με το άνετο 6-1 (2 γκολ ο Νούνο Σάντος).

Εκτίμηση: Έχει μάθει να βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 5-7, κάτι παρόμοιο θα παλέψει και φέτος, δε φαντάζει δύσκολο εγχείρημα.

 

Μποαβίστα

Τι έκανε πέρσι: Ομάδα που στηρίχθηκε στη δύναμη της έδρας, μακριά απ' αυτήν, απλά, χάθηκε (μόλις 3 νίκες σε 17 αναμετρήσεις). Τα τρία τελευταία χρόνια τερματίζει στις θέσεις 8-9, ενώ δεν ξεπερνάει τους 45 βαθμούς. Από νωρίς αποχαιρέτησε Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Προπονητής: Συνεχίζει ο Λίτο Βιντιγκάλ, ο οποίος παρέλαβε την ομάδα στις 26 Ιανουαρίου (σε θέση υποβιβασμού) και την οδήγησε σε άνετη παραμονή (εξαιρετικό φίνις με «4χ4» νίκες). Γνωρίζει καλά την κατηγορία, έχει δουλέψει σε Σετούμπαλ, Αβες, Αρούκα, Μπελενένσες.

Γήπεδο: Estadio do Bessa (28.263)

Μεταγραφές: Στο... άγνωστο οι μεταγραφικές κινήσεις, οι Ντουλάντο (Α.), Μπουλός (Ε.), Κλαρ (Μ.), Καρντόσο (Ε.) δεν «τρομάζουν», ενώ πήρε και τους Σέρντιουκ (Ε, 12/8), Μάρλον (Α, 4/0). Τα τελευταία «ένσημα» ψάχνει ο Ρικάρντο Κόστα (Α, πέρασμα από τον ΠΑΟΚ). Στην Πολωνία και την Κρακόβια αναζητά την τύχη του ο Ράφαελ Λόπες (Ε, 25/2).

Προετοιμασία: Προτίμησε να δώσει φιλικά με ομάδες της κατηγορίας, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει, έχοντας απολογισμό 0-2-3 και τρομερό πρόβλημα στο σκοράρισμα. Έπεσε θύμα έκπληξης στο Λιγκ Καπ, καθώς έχασε 2-0 από την Κάσα Πία (ομάδα 2ης κατηγορίας), με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Εκτίμηση: Θα αρκεστεί σε μία άνετη παραμονή, αφού θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και φέτος τον παράγοντα έδρα. Μπερδεμένο ρόστερ με 12 διαφορετικές εθνικότητες.

 

Μπελενένσες

Τι έκανε πέρσι: Μέτρια η πορεία της, εξασφάλισε σχετικά γρήγορα την παραμονή, χάρη στον καλό 1ο γύρο. Από τον Μάρτιο και μετά πήρε την... κατιούσα και το κοντέρ έγραψε 1-4-5. Είχε πρόβλημα στην άμυνα, δεχόταν γκολ με σχετική ευκολία.

Προπονητής: Συνεχίζει ο Σίλας, ο οποίος δεν αποχωρίζεται το αγαπημένο του 3-4-3. Το σύστημα αυτό δίνει δυνατότητες για γρήγορο ποδόσφαιρο, ωστόσο φανερώνει και τις τρανταχτές αδυναμίες στην οπισθοφυλακή. Έχει μπόλικη δουλειά στο να «στρώσει» την ομάδα και να παρουσιάσει κάτι καλό φέτος.

Γήπεδο: Estadio Nacional (37.500)

Μεταγραφές: Περισσότερο χαμένη βγήκε από τις μεταγραφές, καθώς δε συνεχίζουν οι χρήσιμοι Μουριέλ (Τ, 32 συμ.), Ντάλτσιο (Μ, 23/0), Σασό (Α, 29/3), Σανιά (Α, 13/0). Δεν... ψήλωσε με τους Φαράζ (Ε.), Κοφί (Τ.), Ουρό-Σαμά (Α.), Μπουκολντά (Μ.), Μπριμ (Ε.), όλοι ήρθαν από τη Λιλ. Για τα γκολπόστ πήρε και τον Αντρέ Μορέιρα (από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Προετοιμασία: Αρκετά καλή στα φιλικά, κέρδισε τις Μάφρα (3-1) και Σάντερλαντ (1-0), στη... μέση κόντρα στη Φαρένσε (1-1), ενώ έχασε από την άσημη Αλβέρκα (1-0). Στον 2ο γύρο του Λιγκ Καπ αναμετρήθηκε με την Σάντα Κλάρα και την... πάτησε (ήττα 1-0, με γκολ στο 81').

Εκτίμηση: Στη μετριότητα αναμένεται να κινηθεί και στη φετινή σεζόν, αν και κρατάμε επιφυλάξεις, καθώς η ποιότητα του ρόστερ της είναι χαμηλή.

 

Σάντα Κλάρα

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε με την ταμπέλα της νεοφώτιστης, αλλά και του φαβορί για υποβιβασμό, είχε μπόλικο άγχος για να εξασφαλίσει την παραμονή, τελικά τα κατάφερε με σχετική ευκολία. Είχε ισορροπία στις επιδόσεις της (5-5-7 με 24-26 γκολ εντός, 6-4-7 με 19-19 γκολ εκτός).

Προπονητής: Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πορευτεί με τον Ζοάο Ενρίκες στον πάγκο, άλλωστε ενδεχόμενη κίνηση για απομάκρυνση θα χαρακτηριζόταν υπερβολική, καθώς τα πήγε σχετικά καλά. Δεν αποχωρίζεται το 4-2-3-1.

Γήπεδο: Sao Miguel (10.000)

Μεταγραφές: Η οικονομική στενότητα δεν της επέτρεψε να βάλει το χέρι στην τσέπη, οι διοικούντες πήγαν στη λύση των ελεύθερων παικτών. Αυτοί είναι οι Σανουσί (Α, 32/3), Ράφαελ Ράμος (Α, 19/0), Ζοάο Αφόνσο (Α, 5/0), Στίβεν Περέιρα (Α, 8/0). Παραχώρησε τους Κάιο (Μ, 22/0), Φρανσίσκο Ράμος (Μ, 12/0).

Προετοιμασία: Δεν εξέπληξε με την παρουσία της στα -χαμηλής δυναμικότητας- φιλικά, σε 5 αναμετρήσεις είχε μόλις μία νίκη (3-1 με Ακαδέμικα Βισέου). Συνολικός απολογισμός 1-2-2. Στο Λιγκ Καπ έπαιξε με την Μπελενένσες και κέρδισε 1-0 (το γκολ ο Αιγύπτιος Ρασίντ στο 81').

Εκτίμηση: Το πρώτο δείγμα (περσινό) ήταν επιτυχημένο (παραμονή), το ζητούμενο είναι να κάνει το «repeat». Θεωρητικά το... έχει, ακόμα και αν παρουσιάσει τα γνωστά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μένει να το δούμε στην πράξη.

 

Μαρίτιμο

Τι έκανε πέρσι: Κινήθηκε με γνώμονα την έδρα (8-2-7), εξασφαλίζοντας σχετικά άνετα την παραμονή. «Αγκάθι» η εκτός έδρας συμπεριφορά, σημείωσε 4 νίκες, το χειρότερο είναι πως σκόραρε μόλις 9 φορές (!), δεύτερη χειρότερη επίδοση. Δεν «κοίταξε» στα μάτια καμία από τις 3 πρώτες της κατηγορίας (0-1-5, 0-14).

Προπονητής: Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, με τον Νούνο Μάντα Σάντος να διαδέχεται τον Πετίτ. Δεν τον έχουμε δει σε άλλη ομάδα πέρα από την Φεϊρένσε (υποβιβάστηκε πέρσι), επιλογή που εμπεριέχει αρκετό ρίσκο.

Γήπεδο: Estadio do Maritimo (10.600)

Μεταγραφές: Οι κινήσεις της δεν είναι... αεροδρομίου, καθώς αποκτήθηκαν οι Κέρκεζ (Α, 31/2, στο πρωτάθλημα της Σερβίας), Μπαμπόκ (Μ, 11/0), Εριβάλντο (Ε, 29/2), Μαεντά (Ε, 18/2). Το θετικό είναι πως δεν αποδεσμεύτηκαν βασικά στελέχη.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά, άλλα με δυνατούς αντιπάλους, άλλα με υποδεέστερους. Μετρ... στις ισοπαλίες (4 σε 7 συνολικά αναμετρήσεις, κόντρα σε Πορτιμονένσε, Φαρένσε, Μπράγκα και Λιλ). Στο Λιγκ Καπ κέρδισε 2-1 (με ανατροπή) τη Λεϊσόες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Γρήγορη και άνετη παραμονή είναι ο στόχος που έχουν θέσει οι «βερντερούμπρος». Επιπρόσθετα, θέλουν να σπάσουν το... φράγμα των 40 βαθμών. Με λίγη σοβαρότητα θα τα καταφέρουν.

 

Πορτιμονένσε

Τι έκανε πέρσι: Δεν ίδρωσε για να εξασφαλίσει την παραμονή, συγκέντρωσε 39 βαθμούς, στηριζόμενη στην έδρα της (8 νίκες). Παράσημο οι δύο επιτυχίες μπροστά στο κοινό της επί Σπόρτινγκ Λισαβόνας (4-2) και Μπενφίκα (2-0).

Προπονητής: Συνεχίζει ο 48χρονος Αντόνιο Φόλια, ο οποίος δεν έχει δοκιμάσει να φύγει πέρα από το προάστιο του Οπόρτο (επί μία δεκαετία θήτευσε στα κλιμάκια της Πόρτο). Εφαρμόζει σύστημα 3-1-4-2, δίνοντας έμφαση στη μεσαία γραμμή.

Γήπεδο: Municipal de Portimao (6.000)

Μεταγραφές: Κινήθηκε στην εγχώρια αγορά, χωρίς ωστόσο οι διοικούντες να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ήρθαν ως ελεύθεροι οι Γιούρι (Ε.), Χόρχε Βιλέλα (Μ.), Πάινε (Ε.), Ουίλιαν (Α.), Μπέτο (Ε.). Πέραν των βασικών Ρούμπεν Φερνάντες (Α, 33/0), Ουέλινγκτον Καρβάλιο (Ε, 23/3), οι άλλες αποχωρήσεις (5 συνολικά) δεν επηρέασαν.

Προετοιμασία: Ισορροπία στις επιδόσεις στα φιλικά (1-1-1, με Μπράγκα, Μαρίτιμο, Πόρτο), ενώ έπαιξε σε τουρνουά γνωστό και ως «Κόπα Ιμπέρικα» (Πόρτο, Μπέτις και Χετάφε οι αντίπαλοι) και τερμάτισε 4η. Στο Λιγκ Καπ απέκλεισε την Ακαδέμικα, κερδίζοντας με 2-0 (19', 48' τα γκολ).

Εκτίμηση: Δεν ξεπερνάει τους 40 βαθμούς στα 2 τελευταία χρόνια (39 το 2018 και 38 το 2019), ωστόσο τα νούμερα λίγο - πολύ είναι ενθαρρυντικά για την επίτευξη της σωτηρίας. Λογικά θα τα καταφέρει και φέτος, βασιζόμενη στην έδρα.

 

Σετούμπαλ

Τι έκανε πέρσι: Κάκιστος ο 2ος γύρος, λίγο έλειψε να υποβιβαστεί, η νίκη επί της Τσάβες την προτελευταία αγωνιστική, έδωσε βαθιά ανάσα σε όλους. Πάντως, χαρακτηρίστηκε η πιο ισορροπημένη ομάδα στις επιδόσεις, καθώς είχε 4-6-7 σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Προπονητής: Παρέμεινε ο 42χρονος (από το Πράσινο Ακρωτήρι) Σάντρο Μέντες, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του «έβγαλε» προετοιμασία σε πάγκο ομάδας της 1ης κατηγορίας. Στο παρελθόν είχε μπλεξίματα με τον Νόμο, ύστερα από βίαια συμπεριφορά σε πρώην γυναίκα του!

Γήπεδο: Bonfim (15.497)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκαν συνολικά 7 παίκτες, ξεχωρίζει ο φορ Γκέντες (αποτυχημένο πέρασμα από την Αραβία, αλλά με γεμάτες προηγούμενες χρονιές σε ομάδες της χώρας). Κατάφερε να κάνει «δικούς» της τους δανεικούς της περσινής σεζόν. Δεν... λένε πολλά οι Χαχαντί (Ε.), Βιλέλα (Μ.).

Προετοιμασία: Αρκετά καλά δείγματα στα φιλικά (2-3-0, εξαιρετική στο επιθετικό κομμάτι), αν και δεν... βούτηξε στα βαθιά, όσον αφορά στη δυναμικότητα των ομάδων. Στο Λιγκ Καπ μέτρησε δυνάμεις με την Μορεϊρένσε και κέρδισε 1-0, παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα για 60 λεπτά.

Εκτίμηση: Εύκολα ή δύσκολα θεωρούμε πως θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή. Άλλωστε, μιλάμε για μια ομάδα που αγωνίζεται επί 15 διαδοχικά χρόνια στα μεγάλα σαλόνια (στα 12 εξ αυτών τερμάτισε κάτω από την πρώτη δεκάδα).

 

Άβες

Τι έκανε πέρσι: Με 10 νίκες και 6 ισοπαλίες (ίδιος απολογισμός σε εντός και εκτός έδρας ματς, 5-3-9), θα ήταν παράλογο να μην εξασφαλίσει την παραμονή. Βέβαια, χαλάρωσε επικίνδυνα στο φινάλε, όπου είχε 3 διαδοχικές ήττες.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον πολύπειρο Αουγκούστο Ινάσιο, ο οποίος έχει «γεμάτο» βιογραφικό, γνωρίζοντας καλά τα... κατατόπια της κατηγορίας (έχει δουλέψει σε 7 ομάδες της χώρας). Δεν αποχωρίζεται το 3-4-3, αρέσκεται σε επιθετικό στυλ, σε βαθμό όμως που αγνοεί την άμυνα.

Γήπεδο: Estadio Clube Desportivo das Aves (5.441)

Μεταγραφές: Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, έφυγαν 10 παίκτες (ξεχωρίζουν ο μπακ Ροντρίγκο στον ΠΑΟΚ και ο εξτρέμ Λουκίνιας στη Λέγκια), ήρθαν άλλοι τόσοι με κυριότερους τους εξτρέμ Ενζο Ζιντάν, Μοχαμαντί, τους μπακ Φιγκεϊρέδο, Μεχρεμίτς, τον μέσο Καχραμπά και τον φορ Γιαμγκά). Πολλές και μπερδεμένες εθνικότητες στο ρόστερ, γεμάτη πάντως σε όλες τις γραμμές.

Προετοιμασία: Σε φιλικά με τις Τοντέλα, Αγουέδα και Ανάδια (άσημες οι δύο τελευταίες) ήταν ένα κλικ πιο μπροστά (3/3 νίκες), ωστόσο όταν χρειάστηκε να μετρήσει δυνάμεις με πιο δεμένα σύνολα, απογοήτευσε (ήττα 1-0 από Γκιμαράες και 2-1 από Τσάβες). Στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε από τη νεοφώτιστη Ζιλ Βιθέντε (3-2, δέχθηκε γκολ στο 90').

Εκτίμηση: Το ερώτημα είναι αν μπορεί να φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών για 2η διαδοχική χρονιά. Αν το πετύχει, τότε δικαίως να μείνει στην κατηγορία. Οριακή παραμονή προβλέπουμε, περισσότερο λόγω Ινάσιο.

 

Τοντέλα

Τι έκανε πέρσι: Με την... ψυχή στο στόμα έμεινε στην κατηγορία, χρειάστηκε να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την Τσάβες (5-2), την οποία και... έστειλε στη 2η κατηγορία. Σχεδόν ανήμπορη μακριά από το κοινό της, σημείωσε μόλις 2 νίκες.

Προπονητής: Πρώτη απόπειρα εκτός Ισπανίας για τον Νάτσο Γκονζάλες, ο οποίος ήρθε από τη Λα Κορούνια. Αποτελεί ρίσκο η πρόσληψη του, καθώς δεν έχει εργαστεί σε ομάδα που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Γήπεδο: Joao Cardoso (5.000)

Μεταγραφές: Απέκτησε 12 παίκτες, που καλύπτουν όλες τις γραμμές. Στην άμυνα ξεχωρίζουν οι Ζοάο Βιγκάριο (7/2), Μανού Σάντσες (28/3), Φιλίπε Σαμπάιο (10/1), Μπρούνο Ουίλσον (31/0), ενώ από τη μέση και μπροστά οι Τόρο (Ε, 12/2 Ακαδέμικα), Πεπέλου (Μ, 31/6 Λεβάντε Β'), Ρομάν Καστίγιο (Ε, 17/7). «Έχασε» τους βασικούς Τομανέ (Ε, 31/12), Ζοαζίνιο (Α, 34/0), Πένια (Μ, 32/1) και Νταβίντ Μπρούνο (Α, 22/1).

Προετοιμασία: Το 0-3-2 στα φιλικά (ήττες 2-1 και 4-3 από Άβες και Βισέου, αντίστοιχα και 3 «Χ», όλα 0-0, με Ολιβεϊρένσε, Μπράγκα, Μποαβίστα), φέρνει ξεκάθαρα προβληματισμό. Στο Λιγκ Καπ απέκλεισε την Πεναφιέλ, κερδίζοντας 1-0 (το γκολ ο Πιρές στο 74').

Εκτίμηση: Μία από τα ίδια και φέτος, λογικά πάει για οριακή παραμονή. Θα «χτυπηθεί» με Φαμιλικάο και Ζιλ Βιθέντε για να μην πάρει τον δρόμο της επιστροφής στη 2η κατηγορία.

 

Πάκος Φερέιρα

Τι έκανε πέρσι: Σοβαρή και πειθαρχημένη σε άμυνα και επίθεση στη Β' κατηγορία, κατέκτησε την κορυφή (74 βαθμούς, 23-5-6, 50-21 γκολ). Το θετικό είναι πως επέστρεψε άμεσα στα μεγάλα σαλόνια, δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν της... ταιριάζουν τα χαμηλά στρώματα.

Προπονητής: Νέα αρχή με τον Φίλιο (Φιλίπε Αντρέ Πάουλα ντα Ρόσα το πλήρες όνομα) στον πάγκο, ύστερα από την αποπομπή του Βίτορ Ολιβέιρα. Βέβαια, ο 47χρονος τεχνικός έχει εργαστεί σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών και αποτελεί ρίσκο κατά πόσο θα αντέξει στην πίεση.

Γήπεδο: Capital do Movel (9.076)

Μεταγραφές: Στη φαρέτρα της πλέον οι Ράφαελ Γκάβα (Μ, 20/9), Αντρέ Μίκαελ (Α, 12/0), Ιμπραΐμ (Μ, 14/1), Ελντερ Φερέιρα (Ε, 3/0), Μαρακάς (Α, 22/0), Ζορζ Σίλβα (Α, 32/0). Στον αντίποδα «έχασε» τους Ζούνιορ Πίους (Ε, 29/3), Οσέι (Ε, 20/3), ενώ «πόνεσε» και η φυγή του Βάγκνερ (Ε, 24/4).

Προετοιμασία: «Ούτε ζέστη ούτε κρύο» ο απολογισμός στα φιλικά (3-3-1), κοντραρίστηκε κυρίως με ομάδες της χώρας. Μοναδικό καλό κριτήριο η νίκη 1-0 επί της Αλ Νασρ. Στο Λιγκ Καπ έπαιξε με την Εστορίλ και χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθεί (5-4, 1-1 κ.α.).

Εκτίμηση: Παραμονή και μόνο παραμονή είναι ότι ακούγεται στα ενδότερα του συλλόγου. Έχει την εμπειρία της κατηγορίας, όμως, αυτό μόνο δεν αρκεί. Οριακά αν γλιτώσει τις περιπέτειες, αν και οι αποδόσεις μαρτυρούν πως μπορεί να ξεπεράσει αρκετές ομάδες.

 

Φαμαλικάο

Τι έκανε πέρσι: Δίκαια προβιβάστηκε στα μεγάλα σαλόνια, τερματίζοντας στη 2η θέση. Άνοιξαν από νωρίς την «ψαλίδα» μαζί με την Πάκος Φερέιρα στην κορυφή, ενδεικτικό είναι πως είχε διαφορά 15 βαθμών από την 3η Εστορίλ. Πήρε τα εύσημα ως η καλύτερη επίθεση της Λίγκας.

Προπονητής: Νέο εγχείρημα με τον Ζοάο Πέδρο Σόουζα, ο οποίος έχει θητεύσει ως βοηθός δίπλα στον Μάρκο Σίλβα (σε Εστορίλ, Σπόρτινγκ, Ολυμπιακό, Χαλ, Γουότφορντ και Εβερτον). Πρώτη απόπειρα σε πάγκο για τον 47χρονο από τη Λουάντα.

Γήπεδο: Municipal 22 de Junho (5.186)

Μεταγραφές: Με εισήγηση του Ζοάο Πέδρο Σόουζα ήρθαν από το Νησί οι Τόνι Μαρτίνες (Ε, Γουέστ Χαμ U23), Ρούμπεν Λαμέιρας (Μ, Πλίμουθ), Πέδρο Γκονσάλβες (Μ, Γουλβς U23), Τάιμον (Α, Στόουκ), Ζοάο Καϊάδο (Μ, Γουλβς U23). Ουσιαστικά άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ της.

Προετοιμασία: Θετικά στοιχεία στις φιλικές νίκες με Σάντα Κλάρα (2-1), Φεϊρένσε (4-0), Ρίο Αβε (2-1), «κόλλησε» στο 0-0 με την Αβες, ενώ ηττήθηκε από την ανώτερη Γκιμαράες (5-2). Έδειξε πάντως να έχει το... γκολ. Στο Λιγκ Καπ έβγαλε υπεροψία κόντρα στην Κοβιλιά και το... πλήρωσε με ήττα 2-0 (από το πρώτο ημίχρονο).

Εκτίμηση: Αναμένεται να έχει δύσκολο έργο, συγκαταλέγεται στα φαβορί για τον υποβιβασμό, δύσκολα θα τη... βγάλει καθαρή.

 

Ζιλ Βιθέντε

Τι έκανε πέρσι: Μετείχε στο πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας, ωστόσο από τη στιγμή που δικαιώθηκε ύστερα από 4 χρόνια (!) στα δικαστήρια σχετικά με παλαιότερες υποθέσεις (είχε τιμωρηθεί για οικονομικές παρατυπίες), πήρε απευθείας το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία!

Προπονητής: Ο Βίτορ Ολιβέιρα ήρθε από την Πάκος Φερέιρα, έχοντας ως παράσημο την άνοδο με την τελευταία. Βέβαια, το παρουσιαστικό του σε παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις (!), ωστόσο ξέρει απ' έξω και ανακατωτά την κατηγορία (3η θητεία στην τωρινή ομάδα, ενώ έχει δουλέψει συνολικά σε 16!).

Γήπεδο: Cidade de Barcelos (12.046)

Μεταγραφές: Πρόκειται για νέα ομάδα, πραγματοποίησε συνολικά 16 μεταγραφές (ελεύθεροι και δανεικοί, εντός και εκτός συνόρων), χωρίς ωστόσο να υπάρχει το μεγάλο «μπαμ». Κυριάρχησε το βραζιλιάνικο στοιχείο, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο Βούλγαρος Κράεφ (Μ, 12/0 Μίντιλαντ).

Προετοιμασία: Η ευρεία νίκη 5-0 επί της παντελώς άγνωστης Ος Λιμιάνος δεν λέει τίποτα, ενώ ακολούθησαν δύο ισοπαλίες (0-0 με Μποαβίστα και 1-1 με Μορεϊρένσε), αλλά και ήττα 1-0 από την Τσάβες. Με ομάδες ίδιας δυναμικής ή ελαφρώς καλύτερες δεν τα πήγε καλά. Στο Λιγκ Καπ έπαιξε με την Αβες και κέρδισε 3-2 με γκολ στο 90'.

Εκτίμηση: Μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν θα είναι ο δρόμος της επιστροφής στην 1η κατηγορία. Φαβορί για υποβιβασμό, είναι λογικό να έχει ξεχάσει τι εστί δύσκολες έδρες, δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία δυάδα.

 

Επιμέλεια: Θωμάς Δούκας

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ