foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ125
MEGA DEAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αυστρία, Bundesliga: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Ιουλ 2019 17:36
Αυστρία-2019-20.jpg

Το πρωτάθλημα της Bundesliga Αυστρίας βρίσκεται προ των πυλών και την προσεχή Παρασκευή (26/7) ξεκινάει και μένει να φανεί αν θα βρεθεί ομάδα να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Σάλτσμπουργκ. Η ομάδα με τον δυνατό χορηγό (Red Bull) είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια και ήδη μετράει έξι διαδοχικούς τίτλους.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Είναι από τα πρωταθλήματα που πολύ δύσκολα θα υπάρξει κάποια έκπληξη. Μπορεί η Σάλτσμπουργκ να έκανε πολλές αλλαγές σε τεχνική ηγεσία και ρόστερ, αλλά παραμένει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Η απόδοσή της βρίσκεται πολύ χαμηλά (1.15 Stoiximan) για να παραμείνει στο θρόνο. Για την μεγάλη έκπληξη υπάρχει και η επιλογή της Ραπίντ Βιέννης στο 12.00 στην ίδια στοιχηματική για το πρωτάθλημα, αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σάλτσμπουργκ, 2. Ραπίντ Βιέννης, 3. Λίντσερ, 4. Στουρμ Γκρατς, 5. Αούστρια Βιέννης, 6. Βόλφσμπεργκερ, 7. Μάτερσμπουργκ, 8. Πόλτεν, 9. Άλταχ, 10. Αντμίρα, 11. Χάρτμπεργκ, 12. Τιρόλ

Σύστημα διεξαγωγής

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο σύστημα διεξαγωγής στην Αυστρία, το οποίο καθιερώθηκε την προηγούμενη σεζόν. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες και κάθε ομάδα παίζει με την άλλη δύο φορές (μία εντός-μία εκτός). Μετά το πέρας των 22 αγωνιστικών, οι πρώτες έξι παίζουν πλέι οφ και οι θέσεις 7-12 πλέι άουτ (μεταφέρουν τους μισούς βαθμούς από τη κανονική διάρκεια στα πλέι οφ). Ο πρώτος από το πρώτο γκρουπ κατακτά το πρωτάθλημα και εξασφαλίζει εισιτήριο στα προκριματικά του Champions League, ενώ οι υπόλοιποι παλεύουν για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Από τα πλέι άουτ, οι δύο πρώτοι προκρίνονται στα μπαράζ για ένα εισιτήριο στο Europa League και ο νικητής παίζει με τον 5ο από το γκρουπ (1-6) του πρωταθλήματος. Ο τελευταίος από τα πλέι άουτ υποβιβάζεται απευθείας στη 2η κατηγορία.

Τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια

  • 1ος -> προκριματικά Champions League
  • 2ος -> προκριματικά Champions League
  • 3ος νικητής πλέι οφ Europa League -> προκριματικά Europa League
  • Κυπελλούχος
  • Ο νικητής από το μπαράζ για το Europa League αν ο Κυπελλούχος έχει ήδη εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ράσμους Κρίστενσεν Αμυντικός Άγιαξ Σάλτσμπουργκ
Χι-Τσαν Χβάνγκ Επιθετικός Αμβούργο Σάλτσμπουργκ
Κρίστοφ Λάιτγκεμπ Μέσος Σάλτσμπουργκ Στουρμ Γκρατς
Σον Βάισμαν Επιθετικός Μακάμπι Χάιφα Βόλφσμπεργκερ
Ταξιάρχης Φούντας Επιθετικός Πόλτεν Ραπίντ Βιέννης

 

 

Οι ομάδες της Αυστριακής Bundesliga

Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Για έκτη διαδοχική χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Αυστρία, φτάνοντας συνολικά τους 13 τίτλους. Όπως και τα προηγούμενα, έτσι και πέρυσι δεν είχε αντίπαλο και τερμάτισε στο +12 από τη δεύτερη Λίντσερ. Επίσης, κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε στους «16» του Europa League από τη Νάπολι.

Προπονητής: Ο δημιουργός των τελευταίων επιτυχιών, Μάρκο Ρόσε, αποχώρησε μετά το τέλος της σεζόν, καθώς συμφώνησε με την Γκλάντμπαχ. Στη θέση του ήρθε ο Αμερικανός, Τσέσι Μαρς, ο οποίος πέρυσι ήταν τεχνικός διευθυντής στη Λειψία και έχει περάσει από τον πάγκο της Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλ.

Έδρα: Red Bull Arena Salzburg (30.188)

Μεταγραφές:  Ήταν αρκετά δραστήρια στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και συνολικά έλαβε από πωλήσεις περίπου 58 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, έδωσε με 15 εκατ. τον πολύτιμο Νταμπούρ (Ε, 48/37) στη Σεβίλλη, με το ίδιο ποσό τον Σλάγκερ (Μ, 44/8) στη Βόλφσμπουργκ, 12 εκατ. τον Λάινερ (Α, 43/1) στην Γκλάντμπαχ και επίσης με 12 εκατ. τον Βολφ (Μ, 40/11) στη Λειψία. Επένδυσε κυρίως σε νεαρούς, παίρνοντας τους Κρίστενσεν (Α, 19/1 με Άγιαξ), Κτζάεργκαρντ (Μ, 1/0, με Λίφερινγκ) και επέστρεψε από το Αμβούργο ο Χβανγκ (Ε, 21/2, πέρυσι).

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά και ξεχώρισε η νίκη με 3-1 επί της Φέγενορντ. Στο πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αυστρίας ισοπέδωσε με 7-1 την άσημη Πάαρντορφ.

Εκτίμηση: Η Σάλτσμπουργκ ουσιαστικά κάνει μια νέα αρχή κι αυτό απαιτεί χρόνο. Αποχώρησαν προπονητής και βασικοί παίκτες και μένει να φανεί αν αναπληρωθούν σωστά. Έστω και έτσι όμως είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο και πάλι και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν πέσει από την κορυφή.

 

Λίντσερ

Τι έκανε πέρυσι: Εδώ και δύο χρόνια που έχει ανέβει στην πρώτη κατηγορία γίνεται σωστή και σταθερή δουλειά στον σύλλογο. Πέρυσι αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και ήταν αυτή που πίεσε περισσότερο από κάθε άλλη την Σάλτσμπουργκ. Στην κανονική διάρκεια έκανε μόλις δύο ήττες σε 22 αγωνιστικές και στα πλέι οφ τερμάτισε με άνεση στη 2η θέση, εξασφαλίζοντας θέση στα προκριματικά του Champions League.

Προπονητής:  Ο άνθρωπος που έφτιαξε ουσιαστικά την Λίντσερ και την έφτασε εδώ που είναι σήμερα, ο Όλιβερ Γκλάσνερ αποχώρησε για να αναλάβει τη Βόλφσμπουργκ. Στη θέση του βρίσκεται πλέον ο παλαίμαχος Γάλλος, Βαλεριέν Ισμαέλ, ο οποίος το 2018 είχε κάτσει για λίγο χρονικά διάστημα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Έδρα: TGW Arena (6.009)

Μεταγραφές: Έκανε κάποιες κινήσεις, αλλά έχασε και βασικά στελέχη της περσινής σεζόν. Πήρε τους Μίλερ (Μ, 22/1 με Άλταχ) και Γέλισιτς (Μ, 21/4 με Μπάγερν Β’). Πούλησε με 3,5 εκατ. τον Βίκτορ (Μ, 34/20, πέρυσι) στη Βόλφσμπουργκ, ενώ έδωσε και τον Ούλμαν (Α, 41/4) στη Ραπίντ Βιέννης.

Προετοιμασία: Άφησε καλές εντυπώσεις στα φιλικά τεστ και ξεχώρισε η νίκη επί της Σπάρτα Πράγας. Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν συνέτριψε 6-2 την αδύναμη Βόκλαμαρκτ για το Κύπελλο Αυστρίας.

Εκτίμηση: Έχουν μπει σωστές βάσεις με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και λογικά θα βρίσκεται μέσα στις πρώτες τέσσερις του πρωταθλήματος. Αν επαναλάβει την περσινή πορεία το πρόσημο θα είναι θετικότατο.

 

Βόλφσμπεργκερ

Τι έκανε πέρυσι: Την προπέρσινη χρονιά κινδύνεψε σοβαρά με υποβιβασμό, αλλά πέρυσι έκανε τρομερό πρωτάθλημα, με βάσει φυσικά τη δυναμικότητά της. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απογοητευτικές πορείες των Αούστρια και Ραπίντ Βιέννης και τερμάτισε στην 3η θέση, εξασφαλίζοντας θέση στους ομίλους του Europa League.

Προπονητής: Γκέρχαρντ Στρούμπερ. Ο 42χρονος Αυστριακός αντικατέστησε τον Χάιμο Πφάιφενμπεργκερ και καλείται να διατηρήσει τον σύλλογο στα ίδια ή παρόμοια επιτυχημένα μονοπάτια.

Έδρα:Lavanttal-Arena (7.300)

Μεταγραφές: Λίγες και στοχευμένες από τη διοίκηση, θέλοντας να κρατήσει την περσινή συνοχή. Πήρε τον Βάισμαν (Ε, 26/9, με Μακάμπι Χάιφα) και έφυγε ο Γκσβάιλντ (Ε, 23/3, πέρυσι).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε το «χτίσιμο» για τη νέα χρονιά στα μέσα Ιουνίου και έδωσε αρκετά φιλικά. Στα περισσότερα από αυτά είχε καλή εικόνα και ηττήθηκε μόνο από Σαχτάρ και Βίντι. Ξεχώρισε η νίκη 3-1 επί της Μπορντό και η νίκη με 9-0 επί της Κλάγκενφουρτ για το Κύπελλο Αυστρίας.

Εκτίμηση: Δύσκολα να επαναλάβει την περσινή χρονιά, καθώς ακούμπησε το τέλειο. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα, αλλά θα είναι επιτυχία αν τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα.

 

Αούστρια Βιέννης

Τι έκανε πέρυσι: Για την ιστορία της και για το όνομά της έκανε μέτρια έως κακή σεζόν, ιδιαίτερα στην κανονική διάρκεια. Τελευταία στιγμή κατάφερε να μπει στην εξάδα και στα πλέι οφ βελτιώθηκε και εν τέλει τερμάτισε στην 4η θέση, παίρνοντας εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Προπονητής: Πέρυσι άλλαξε συνολικά δύο τεχνικούς. Ο Τόμας Λετς που ανέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο αποχώρησε μετά το τέλος της σεζόν και τον αντικατέστησε ο 41χρονος Αυστριακός, Κρίστιαν Ίλζερ.

Έδρα: Generali Arena (17.500)

Μεταγραφές: Δεν έκανε πολλές κινήσεις και μένει να φανεί πως θα εμφανιστεί τη νέα χρονιά. Πήρε τους Πίχλερ (Μ, 23/9, πέρυσι με Κλάγκενφουρτ) και Τσβίερσιτζ (Α, 31/4 με Αντμίρα). Ωστόσο, έχασε τον βασικό στόπερ Ιγκόρ (30/0).

Προετοιμασία: Τα πρώτα δείγματα ήταν εξαιρετικά, με την Αούστρια να εντυπωσιάζει στα περισσότερα φιλικά. Ξεχώρισε η νίκη 3-1 με την ΚΠΡ και το 9-0 με την αδύναμη Άσκο για το αυστριακό Κύπελλο.

Εκτίμηση: Έχει πολλά χρόνια να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Η εικόνα της στα φιλικά ήταν καλή, αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παλέψει με την Σάλτσμπουργκ. Αν κάνει έστω και ένα βήμα παραπάνω του χρόνου θα είναι μια επιτυχημένη σεζόν.

 

Στουρμ Γκρατς

Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να επαναλάβει την πορεία που είχε κάνει την προηγούμενη και βρέθηκε πολύ κάτω από τα στάνταρ της. Παρότι στην κανονική διάρκεια τερμάτισε στην 3η θέση, στα πλέι οφ έκανε αρκετές απώλειες, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση. Εν τέλει, έστω και την τελευταία στιγμή εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, κερδίζοντας σε διπλά παιχνίδια τη Ραπίντ Βιέννης.

Προπονητής: Ο Νέστορ Ελ Μάεστο ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, παίρνοντας τη θέση του Ρόμαν Μάχλιχ. Ο 36χρονος τεχνικός καλείται να επαναφέρει την ομάδα μέσα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

Έδρα: Merkur Arena (16.343)

Μεταγραφές: Πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, καθώς ήρθαν και έφυγαν αρκετοί. Στις πιο σημαντικές κινήσεις πήρε τους Σάκιτς (Α, 31/2, πέρυσι με Ατρόμητο) και Λάιτγκεμπ (Μ, 11/2 από Σάλτσμπουργκ). Έφυγαν οι Λόβριτς (Μ, 25/1) και Φερέιρα (Α, 6/0).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε πολύ νωρίς την προετοιμασία και έδωσε συνολικά επτά φιλικά. Σε αυτά είχε μέτρια παρουσία και στο τελευταίο έχασε δύσκολα με 1-0 από τη Χέρτα. Για το αυστριακό Κύπελλο, κέρδισε άνετα 4-1 την αδύναμη Ανίφ.

Εκτίμηση: Με τον νέο προπονητή ελπίζει να επανέλθει στα υψηλά πατώματα και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αλλά δύσκολα φαίνεται ότι θα τα καταφέρει. Ωστόσο, δύσκολα δεν θα βρίσκεται στα πλέι οφ για το Europa League.

 

Πόλτεν

Τι έκανε πέρυσι: Με βάση τη δυναμική της έκανε σούπερ πορεία, τερματίζοντας, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πλέι οφ στην 6η θέση, αφήνοντας πίσω τις Ραπίντ Βιέννης και Μάτερσμπουργκ.

Προπονητής: Αλεξάντερ Σμιντ. Ο Γερμανός τεχνικός αντικατέστησε τον Γόχεν Φάλμαν και θα προσπαθήσει να επαναλάβει την πολύ καλή περσινή πορεία. Το έργο του θα είναι δύσκολο, αλλά η διοίκηση έχει πίστη στις δυνατότητές του.

Έδρα: NV Arena (8.000)

Μεταγραφές: Δεν έκανε σχεδόν καμία κίνηση, κρατώντας το περσινό κόρμο. Επέστρεψε ο Ρίσκι (Ε, 27/10, πέρυσι με ΑΟΧ Κισσαμικό) και έφυγαν οι Μισλόβ (Μ, 32/0) και Φούντας (Ε, 22/4).

Προετοιμασία: Έδωσε πολλά τεστ, αλλά κέρδισε μόνο αδύναμους αντιπάλους. Στα σοβαρά έχασε από Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ίνγκολσταντ. Στο Κύπελλο Αυστρίας κέρδισε 2-1 την Γκλόγκνιτζ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Εκτίμηση: Πέρυσι έφτασε… ταβάνι και δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει την τρομερή πορεία. Θα είναι επιτυχία αν βρεθεί στα πλέι οφ για το Europa League.

 

Ραπίντ Βιέννης

Τι έκανε πέρυσι: Η μεγαλύτερη απογοήτευση στην Αυστρία. Δεν μπόρεσε ποτέ μέσα στη χρονιά, να δικαιολογήσει το βαρύ της όνομα και μετά από μια τραγική πορεία τερμάτισε στην 8η θέση στη κανονική διάρκεια. Στα πλέι άουτ βγήκε πρώτη, αλλά έχασε από τη Στουρμ Γκρατς σε διπλά ματς και δεν βγήκε στην Ευρώπη.

Προπονητής: Ντίτμαρ Κιούμπαουερ. Παρά την απογοητευτική πορεία την περσινή σεζόν, ο 48χρονος Αυστριακός παρέμεινε, παίρνοντας μια δεύτερη ευκαιρία.

Έδρα: Allianz - Stadion (28.345)

Μεταγραφές: Η κακή περσινή πορεία έφερε ανακατατάξεις στο ρόστερ. Πήρε τους Ούλμαν (Α, 41/4 με Λίντσερ), Φούντα (Ε, 22/4 με Πόλτεν) και Σικ (Μ, 32/1 με Γιουνγκ Μπόις). Πούλησε 3.34 εκατ. ευρώ τον Μπολινγκολί (Α, 42/2, πέρυσι) στη Σέλτικ, ενώ αποχώρησε μετά από χρόνια ο Αλάρ (Ε, 31/6, πέρυσι).

Προετοιμασία: Άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα φιλικά και έδειξε έτοιμη για τα ματς του πρωταθλήματος. Από τα έξι τεστ ξεχώρισαν οι νίκες με Νυρεμβέργη και Γιάμπλονετς. Στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αυστρίας ισοπέδωσε 9-1 την άσημη Άλερχαϊλινγκεν.

Εκτίμηση: Προέρχεται από κακή χρονιά και δεδομένα θα θέλει να βγάλει αντίδραση. Έχει ρόστερ και φανέλα για να τα πάει σαφώς καλύτερα και μπορεί να βρίσκεται μέσα στις θέσεις 2-3.

 

Μάτερσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε πάνω κάτω την ίδια πορεία με την προπέρσινη σεζόν, αλλά στα τελευταία παιχνίδια έχασε σημαντικό έδαφος. Έπαιξε στα πλέι άουτ και αποκλείστηκε από τη Ραπίντ Βιέννης στα ημιτελικά για ένα εισιτήριο για το Europa League.

Προπονητής: Άλλη μία αλλαγή σε τεχνική ηγεσία στην Αυστρία. Ο 43χρονος Φραντζ Πόνβαϊζερ πήρε τη θέση του Σμιντ και καλείται να οδηγήσει την ομάδα ένα βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν.

Έδρα: Pappelstadion (15.700)

Μεταγραφές: Δεν ήταν δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι. Πήρε τον Μίσενμποκ (Μ, 36/9 με Σπάρτακ Τρνάβα) και αποχώρησαν οι Γκργκιτς (Μ, 2/0, πέρυσι) και Ρένερ (Μ, 33/5).

Προετοιμασία: Προτίμησε να δώσει δυνατά φιλικά για να προετοιμαστεί όσον το δυνατόν καλύτερα. Δεν κέρδισε κανένα, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλη με Χόλσταϊν Κίελ, Λάφνιτς, Όσιγιεκ και Χαλάντας. Στο Κύπελλο Αυστρίας πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση, επικρατώντας με 9-1 την αδύναμη Πίνκαφελντ.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα μπορέσει να μπει εντός 6άδας και πολύ πιθανό να βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στις ομάδες που θα παίξουν πλέι άουτ. Ωστόσο, θα είναι έκπληξη αν κινδυνέψει με υποβιβασμό.

 

Άλταχ

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια έως κακή σεζόν. Έκανε κακή πορεία στην κανονική διάρκεια, τερματίζοντας προτελευταία, αλλά στα πλέι άουτ βελτιώθηκε αισθητά και σώθηκε σχετικά άνετα.

Προπονητής: Άλεξ Παστόορ. Ο 52χρονος Ολλανδός ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Μάρτιο και δύσκολο χρονικό σημείο και κατάφερε να την σώσει. Έτσι λοιπόν, πήρε το «οκ» για να συνεχίσει και φέτος το έργο του.

Έδρα:CASHPOINT-Arena (8.500)

Μεταγραφές: Έδωσε κάποια δυνατά φιλικά και μπορεί να μην τα κέρδισε, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις. Ξεχώρισε η ισοπαλία με τη Σαουθάμπτον και η ήττα στις λεπτομέρειες από τη Γουέστ Χαμ. Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν νίκησε 6-1 την Κούφσταϊν.

Προετοιμασία: Τραυματίστηκαν στην Αυστρία οι νεοφερμένοι Μπενατέλι (Μ) και Τάσι (Ε). Είχε και άλλους 4 μόνιμα απόντες, όλοι τους βασικοί, άρα καταλαβαίνει κανείς πως απέχει αρκετά από το καλό... χτίσιμο. Σε φιλικό νίκησε 3-0 την Ίνγκολσταντ. Στην πρόβα τζενεράλε έμεινε στο 1-1 με τη Χέρενφεϊν.

Εκτίμηση: Έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα (προπονητής-παίκτες) και μένει να φανεί πόσο χρόνο θα χρειαστεί να δέσουν. Δύσκολο να κινδυνεύσει με υποβιβασμό, αλλά πολύ δύσκολα και να διεκδικήσει θέση στην πρώτη εξάδα.

 

Αντμίρα

Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να επαναλάβει την προπέρσινη πορεία, όταν είχε τερματίσει 5η. Συνολικά έκανε κακή σεζόν και κατάφερε να σώσει την κατηγορία, έχοντας απόσταση μόλις δύο βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής:Ράινερ Γκάιγκερ. Ο 55χρονος Γερμανός τεχνικός ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο και παρά την κακή πορεία, παρέμεινε και πήρε μια δεύτερη ευκαιρία.

Έδρα: BSFZ-Arena (12.000)

Μεταγραφές: Πούλησε 2.5 εκατ. τον Κάλαϊτζιτς (Ε, 15/8) στη Στουτγκάρδη Β’ και γέμισε με λεφτά τα ταμεία της. Πήρε τους Κέρσμπαουμ (Μ, 22/0 με Βάκερ) και Μένιγκ (Μ, 38/2 με Πρόισεν Μίνστερ).

Προετοιμασία: Δεν έπαιξε πολλά φιλικά και δεν υπάρχουν πολλά δείγματα γραφής. Στον πρώτο γύρο του αυστριακού Κυπέλλου κέρδισε με 5-0 την αδύναμη Ελντεβάις και πέρασε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Βρίσκεται σε κάμψη και δύσκολα θα επαναλάβει τις υψηλές πτήσεις προ δύο ετών. Πιο πιθανό να παλέψει για την παραμονή και στο τέλος να σωθεί.

 

Χάρτμπεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η νεοφώτιστη την περσινή σεζόν και από τη στιγμή που κατάφερε να σωθεί, η χρονιά είναι αυτομάτως επιτυχημένη.

Προπονητής: Μάρκους Σοπ. Ο 45χρονος Αυστριακός ανέλαβε το περσινό καλοκαίρι και παρότι είχε δύσκολη αποστολή, κατάφερε να κρατήσει τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία. Δικαιωματικά λοιπόν συνεχίζει το έργο του.

Έδρα: Profertil Arena Hartberg (4.500)

Μεταγραφές: Έκανε αρκετές κινήσεις στο ρόστερ, με στόχο την ενίσχυση. Στα πιο σημαντικά, πήρε τους Λίενχαρτ (Α, 23/1) και Ράκοβιτζ (Α, 17/3, με Βάκερ) και έφυγαν οι Φλέκερ (Μ, 35/7, πέρυσι) και Ίλιτς (Α, 21/3).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε νωρίς το «χτίσιμο» και έδωσε πολλά φιλικά. Ξεχώρισε η νίκη επί του Ανόβερο, αλλά προβλημάτισε αρκετά κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, όπου ηττήθηκε με 4-0. Στο Κύπελλο υπέστη αποκλεισμό-σοκ από την αδύναμη Βίνερ Βικτόρια.

Εκτίμηση: Πέρυσι τα κατάφερε, αλλά φέτος θα έχει εξίσου δύσκολο έργο. Φαινομενικά θα παλέψει με την Τιρόλ για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αν καταφέρει κάτι παραπάνω θα είναι έκπληξη.

 

Τιρόλ

Τι έκανε πέρυσι: Έδωσε σκληρή μάχη με τη Ριντ για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και εν τέλει τα κατάφερε, κόβοντας πρώτη το νήμα για δύο βαθμούς.

Προπονητής: Τόμας Σίλμπερμπεργκερ. Ο 46χρονος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2013 και η ανοδική πορεία του συλλόγου οφείλεται εν πολλοίς σε αυτόν. Παρέμεινε για να την κοουτσάρει και στα «σαλόνια» του αυστριακού ποδοσφαίρου.

Έδρα: Gernot Langes Stadion (5.500)

Μεταγραφές: Έκανε στοχευμένες κινήσεις, για να μην χαλάσει τον κορμό και την ομοιογένεια. Πήρε τους Γκργκιτς (Μ, 30/2 με Ριντ), Χάγκερ (Α, 31/5 με Νόισταντ) και Ντέντιτς (Ε, 30/9 με Βάκερ).

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά και δύσκολα φιλικά και είχε αρκετά καλή εικόνα. Ξεχώρισε η νίκη με 3-2 επί της Σαν Πάουλι και η ισοπαλία με την Ίνγκολσταντ. Στο Κύπελλο Αυστρίας κέρδισε 2-1 την Τρέιμπαχ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Είναι νεοφώτιστη και ως εκ τούτου είναι από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Θα δώσει μεγάλη μάχη με την Χάρτμπεργκ για τη σωτηρία.

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Σεραφειμίδης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ