foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ125
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Παραγουάη, Primera Division-Clausura: Preview σεζόν 2019

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Ιουλ 2019 16:33
Paraguayan-Primera-División-2019-20.jpg

Μπορεί να μην έχει την αίγλη του Βραζιλιάνικου ή Αργεντίνικου πρωταθλήματος, μπορεί η Εθνική ομάδα της χώρας να μην έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο τα τελευταία χρόνια και μετά τον 37χρονο Ρόκε Σάντα Κρουζ και τον 36χρονο Καρντόσο να μην υπάρχουν παίκτες σε κοντινή (ποιοτική) απόσταση όμως δεν παύει (στοιχηματικά) να διαθέτει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Το πρωτάθλημα Παραγουάης (σ.σ. από το 2008 έχει διαχωριστεί σε Απερτούρα και Κλαουζούρα) πέρυσι το κατέκτησε (και πάλι) η Ολίμπια (τρίτη σερί φορά). Σέρο Πορτένιο και Λιμπερτάδ ήταν ένα… κλικ πιο πίσω και μετά τα πάντα φαντάζουν ισορροπημένα. Όσον αφορά στον υποβιβασμό, το… πλάνο τριετίας (βλ. σύστημα διεξαγωγής) κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Μακροχρόνια

Δίχως αμφιβολία η κούρσα του τίτλου έχει ένα τοπ φαβορί (Ολίμπια) και ένα πολύ δυνατό αουτσάιντερ (Σέρο Πορτένιο). Προσοχή γιατί οι ομάδες θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στο Λιμπερταδόρες, όπερ σημαίνει πως εφόσον προχωράνε στην διοργάνωση, θα παραμελούν το πρωτάθλημα. Η Σαν Λορέντσο είναι ενισχυμένη και το ενδεχόμενο της εξάδας φαντάζει εφικτό. Στα τελευταία πατώματα, Σαντανί και Ντίας ή Ντίας και Σαντανί θα αποτελέσουν το δίδυμο όμως η μάχη της παραμονής θα κριθεί από τις επιδόσεις της τελευταίας τριετίας.

 

Εκτίμηση τελική κατάταξης 1. Ολίμπια, 2. Σέρο Πορτένιο, 3. Λιμπερτάδ, 4. Γκουαρανί, 5. Σαν Λορέντζο, 6. Λουκουένο,

7. Ρίβερ Πλέιτ, 8. Ντεπ. Καπιάτα, 9. Σολ ντε Αμέρικα, 10. Νασιονάλ, 11. Σαντανί, 12. Ντίαζ

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Κάθε ομάδα αγωνίζεται κόντρα στις υπόλοιπες δυο φορές (εντός-εκτός) σε ένα πρωτάθλημα συνολικά 22 αγωνιστικών. Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση πέραν του πρωταθλήματος, εξασφαλίζει και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του ερχόμενου Λιμπερταδόρες. Εάν είναι η ίδια που τα κατάφερε και στα δυο (Απερτούρα-Κλαουζούρα), τότε η καλύτερη δεύτερη (συνολικά) την ακολουθεί στους ομίλους. Η ομάδα με την καλύτερη θέση (πλην των πρωταθλητριών) ξεκινάει από τον δεύτερο προκριματικό του Λιμπερταδόρες και εκείνη με την δεύτερη καλύτερη από τον πρώτο προκριματικό. Οι τρεις επόμενες εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στο Σουνταμερικάνα (πρώτος γύρος). Όσον αφορά στον υποβιβασμό, οι δυο ομάδες με την χειρότερη συνολική βαθμολογία της τελευταίας τριετίας υποβιβάζονται στην χαμηλότερη κατηγορία (σ.σ. αυτή την στιγμή επικρατέστερες είναι οι Καπιατά και Σαντανί).

Κριτήρια Ισοβαθμίας: Εφόσον κρίνεται ο τίτλος σε Απερτούρα - Κλαουζούρα ή η παραμονή τότε έχουμε αγώνα μπαράζ. Σε περιπτώσεις όπου κρίνεται η έξοδος σε διοργάνωση της CONMEBOL τότε θα έχουμε και πάλι αγώνα μπαράζ, όμως εάν ισοβαθμήσουν τρεις και άνω ισχύουν κατά σειρά τα ακόλουθα: 1) διαφορά τερμάτων, 2) καλύτερη επίθεση, 3) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) κλήρωση.

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Πατίνο Αμυντικός Μπελγράνο Σέρο Πορτένιο
Ντε Λα Κρουζ Μέσος Γκουαρανί Ολίμπια
Ορουέ Μέσος Λιμπερτάδ Λουκένιο
Καρντόσο Μέσος Λιμπερτάδ Σέρο Πορτένιο
Αργκουέλο Μέσος Νασιονάλ Λουκένιο

 

 

Οι ομάδες της Primera Division – Clausura

Ολίμπια Ασουνσιόν Τι έκανε πέρσι: Το απόλυτο φαβορί επαληθεύτηκε τερματίζοντας πρώτη και αήττητη (16-6-0) ενώ παράλληλα εξασφάλισε την συμμετοχή της στους ομίλους του ερχόμενου Λιμπερταδόρες. Πανίσχυρη στο γήπεδο της (7-4-0, 24-5) αλλά και εντυπωσιακή μακριά από αυτό, σκοράροντας 37 τέρματα εκτός έδρας (9-2-0, 37-12).

Προπονητής: Ντάνιελ Γκαρνέρο (50 χρόνων). Γεννημένος την πρωταπριλιά του ’69, μέσος στην καριέρα του, ο Αργεντίνος βρίσκεται σε ομάδες της Παραγουάης από τον Ιούνιο του 2015 (προηγήθηκαν Σολ ντε Αμέρικα και Γκουαρανί) και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι στο τιμόνι της Ολίμπια.

Έδρα: Manuel Ferreira (25.000)

Μεταγραφές: Τρεις προσθήκες στο ρόστερ της με εκείνη του έμπειρου μέσου Ντε Λα Κρουζ να ξεχωρίζει. Παράλληλα αποκτήθηκε ο 30χρονος πορτιέρο Ζόελ Σίλβα και ο 33χρονος επιθετικός Ρομπέρτο Οβελάρ. Στην πρώτη ομάδα από τις ακαδημίες της προωθήθηκαν οκτώ ποδοσφαιριστές.

Προετοιμασία: Τελευταίο της επίσημο παιχνίδι ήταν στα μέσα Μαΐου. Το διάστημα της διακοπής ο Γκαρνέρο προετοίμασε κατάλληλα την ομάδα ενόψει των υποχρεώσεων της σε… τριπλό ταμπλό (πρωτάθλημα, κύπελλο και Λιμπερταδόρες). Την Κυριακή αντιμετώπισε την Αργεντίνικη Ροζάριο Σεντράλ σε φιλικό (1-1 στην κανονική διάρκεια, 3-1 στα πέναλτι).

Εκτίμηση: Τερμάτισε αήττητη στο Απερτούρα όμως τώρα θα έχει και τον «πονοκέφαλο» του Λιμπερταδόρες, το οποίο βρίσκεται στα νοκ-άουτ. Έκπληξη θα αποτελέσει εάν βρεθεί εκτός πρώτης δυάδας σε κάθε περίπτωση.

 

Σέρο Πορτένιο Τι έκανε πέρσι: Ομάδα top κλάσης, τερμάτισε μεν δεύτερη και στο -11 από την πρωτοπόρο Ολίμπια όμως τα πήγε περίφημα στο Λιμπερταδόρες όπου με 4/4 νίκες στο ξεκίνημα κατάφερε να περάσει στους «16» του θεσμού. Τέλη του μηνός θα αντιμετωπίσει την Αργεντίνικη Σαν Λορέντσο έχοντας την πρόθεση να διακριθεί στον θεσμό.

Προπονητής: Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο (63 χρόνων). Ανέλαβε στα μέσα της κούρσας και μέχρι στιγμής φαίνεται πως πετυχαίνει. Αργεντινός στην καταγωγή, οι δυο τελευταίες του δουλειές (και πριν αναλάβει την Σέρο) ήταν σε Κολομβία και Περού (σ.σ. με Μιγιονάριος και Αλιάνσα Λίμα αντίστοιχα). Έχει κατακτήσει το Λιμπερταδόρες με την Μπόκα το 2007.

Έδρα: General Pablo Rojas (45.000)

Μεταγραφές: Προστέθηκαν έξι νέα πρόσωπα στο ήδη πλήρες ρόστερ της ομάδας. Ξεχωρίζει ο έμπειρος μπακ Πατίνο, ο μέσος Φαρίνα (με πετυχημένο πέρασμα από τον Αστέρα Τρίπολης) και εσχάτως ο ακραίος μέσος Καρντόσο (έχοντας μια πλήρη 5ετία στην Λιμπερτάδ).

Προετοιμασία: Έδωσε δυο φιλικά στην Βραζιλία εκεί όπου και αντιμετώπισε αρχικά την Ατλέτικο Παραναένσε (νίκη 2-0) και εν συνεχεία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Παρανά (ομάδα της Serie B). Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της σέντρας του Κλαουσούρα υποδέχθηκε την Ατλέτικο Φίνιξ από την Ουρουγουάη (νίκη 2-1).

Εκτίμηση: Οι κινήσεις που έκανε δίχως αμφιβολία της δίνουν τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας των μεταγραφών. Το ερώτημα είναι εάν θα αντέξει παράλληλα και το Λιμπερταδόρες. Έχει τα φόντα όμως και την τοποθετούμε στην πρώτη δυάδα της τελικής κατάταξης.

 

Λιμπερτάδ Τι έκανε πέρσι: Συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση στο Απερτούρα έχοντας ρίξει το βάρος στο Λιμπερταδόρες. Εκεί ξεκίνησε με 4/4 νίκες και κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση όπου την περιμένει η βραζιλιάνικη Γκρέμιο (την οποία αντιμετώπισε και στον όμιλο). Παραδοσιακή δύναμη στο εσωτερικό της χώρας.

Προπονητής: Χοσέ Σαμότ (50 χρόνων). Ακραίος μπακ στην καριέρα του, διέπρεψε την τετραετία 1994-1998 με την Λάτσιο, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν. Πρώτη του «καλή» δουλειά ως τεχνικός αποτελεί η Λιμπερτάδ στην οποία βρίσκεται από τον περασμένο Μάρτιο.

Έδρα: Dr. Nicolás Leoz (10.000)

Μεταγραφές: Αποτέλεσε παρελθόν ο πολύ χρήσιμος μέσος Καρντόσο, ο οποίος μάλιστα συνεχίζει στην ανταγωνίστρια Σέρο Πορτένιο. Πρόσφατα παρουσιάστηκε ο 23χρονος φορ Οβιέδο (με παρελθόν στην Σέρο). Παράλληλα η ομάδα ενισχύθηκε στα μετόπισθεν με τον μπακ Ντιέγκο Βέρα από την Γκοδόι Κρουζ.

Προετοιμασία: Αντιμετώπισε σε διπλά φιλικά τις Ρίβερ Πλέιτ (δυο νίκες με 3-1 και 1-0) και Νασιονάλ (δυο ήττες με 2-1 και 1-0). Τα παιχνίδια κόντρα στην τελευταία ήταν διάρκειας 70 λεπτών. Η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Σαν Αντόνιο την προσεχή Τετάρτη.

Εκτίμηση: Δεν δείχνει πως είναι ικανή να μπει «σφήνα» στην πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα. Θεωρητικά θα κυμανθεί στις θέσεις 3 έως 4, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η εξέλιξη των αναμετρήσεων με την Γκρέμιο για τους «16» του Λιμπερταδόρες (26/7, 2/8 τα ματς).

 

Γκουαρανί Τι έκανε πέρσι: Δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει στην τετράδα μετρώντας μάλιστα τα περισσότερα διπλά (έξι τον αριθμό) μετά από την πρωτοπόρο Ολίμπια. «Πικράθηκε» στο Σουνταμερικάνα εκεί όπου έμεινε εκτός συνέχειας από την Ντεπορτίβο Κάλι στην διαδικασία των πέναλτι.

Προπονητής: Γκουστάβο Κόστας (56 χρόνων). Έχει γυρίσει τον… μισό πλανήτη με τελευταίο του σταθμό την Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Φεϊχά. Το 2016 πανηγύρισε τον τίτλο στην Κολομβία με την Σάντα Φε, ενώ στον πάγκο της Γκουαρανί βρίσκεται από τον φετινό Ιούνιο επιστρέφοντας έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια.

Έδρα: Rogelio Livieres (6.000)

Μεταγραφές: Ο μέσος Ραμόν Μαρτίνες αποχώρησε για την βραζιλιάνικη Ατλέτικο Μινέιρο και στην θέση του αποκτήθηκε ο 24χρονος Ιβάν Ραμίρες. Θετική η προσθήκη του 29χρονου μπακ Μπάεζ (έχει αγωνιστεί σε Αργεντινή, Χιλή και Μεξικό), ενώ ανανέωσαν ο μπακ Γκιγιέρμο Μπενίτεζ και ο μέσος Αλμπέρτο Κοντρέρα.

Προετοιμασία: Έχοντας ως μοναδικό στόχο το Κλαουσούρα, η ομάδα προετοιμάστηκε το περασμένο διάστημα. Τα πρώτα της φιλικά ήταν απέναντι στην Σέρο Πορτένιο και με κλειστές θύρες (ήττα 2-0 και ισοπαλία 3-3), ενώ σε διπλό φιλικό διάρκειας 80 λεπτών αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1 και τις δυο φορές) με την Καπιατά.

Εκτίμηση: Εάν σταθεροποιήσει την απόδοση της όταν αγωνίζεται στο γήπεδο της (ήταν πιο αποδοτική στα εκτός έδρας) τότε θέτει υποψηφιότητα και πάλι για την τετράδα. Θεωρούμε αρκετά δύσκολο το βήμα παραπάνω με την πρώτη τριάδα να έχει «κλειδώσει» κατά μια έννοια.

 

Σπορτίβο Λουκένιο Τι έκανε πέρσι: Δεν τα πήγε άσχημα στο Απερτούρα μετρώντας μάλιστα πέντε διπλά. Αξίζει να αναφερθεί πως έκλεισε το πρωτάθλημα παραμένοντας αήττητη στα τελευταία επτά ματς στο γήπεδο της (3-4-0). Διαθέτει τον τέταρτο χειρότερο συντελεστή όσον αφορά στον υποβιβασμό, όμως δύσκολα θα κινδυνέψει.

Προπονητής: Ρομπέρτο Τόρες (47 χρόνων). Ποδοσφαιρική και προπονητική καριέρα ξεκίνησε από την Σέρο Πορτένιο (1996 και 2013 αντίστοιχα) ενώ μετά τις Λιμπερτάδ και Νασιονάλ έχει αναλάβει την Λουκένιο, στην πιο αδύναμη μακράν από τις ομάδες όπου έχει προπονήσει μέχρι στιγμής.

Έδρα: Feliciano Cáceres (25.000)

Μεταγραφές: Δίχως αμφιβολία η προσθήκη του 27χρονου μέσου Αργκουέλο (έπειτα από μια οκταετία στην Νασιονάλ) προσδίδει μια σταθερότητα στον χώρο του κέντρου. Ο 29χρονος μπακ Σέζαρ Μπενίτες (με παρελθόν σε Σέρο Πορτένιο, Ολίμπια και Κοριτίμπα) αποκτήθηκε για την άμυνα, ενώ ανανέωσε και ο Ουρουγουανός μπακ Πάουλο Λίμα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε την προετοιμασία της αντιμετωπίζοντας ερασιτεχνικές ομάδες της χώρας σε παιχνίδια 60λεπτης διάρκειας. Στο πιο σημαντικό τεστ όμως έδειξε χτυπητές αδυναμίες απέναντι στην Νασιονάλ χάνοντας με 3-0 στο πρώτο μεταξύ τους φιλικό ενώ το δεύτερο αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1.

Εκτίμηση: Μπορεί θεωρητικά να βρίσκεται στο… κόλπο του υποβιβασμού όμως στο στρατόπεδο της ομάδας κάνουν λόγο για έξοδο στο Σουνταμερικάνα. Εάν επαναληφθεί η πορεία του Απερτούρα τότε αυτομάτως εξασφαλίζεται και η παραμονή. Η τελική της κατάταξη θα είναι μεταξύ των θέσεων 5 έως 7.

 

Ρίβερ Πλέιτ Τι έκανε πέρσι: Με το ρόστερ της να απαρτίζεται από γηγενείς και μερικούς Αργεντίνους, η Ρίβερ Πλέιτ τερμάτισε στην έκτη θέση (7-7-8) παρουσιάζοντας μια αξιόλογη δυναμική στο γήπεδο της (5-3-3). Η… αρμονική ισορροπία σε όλα τα επίπεδα επιβεβαιώνεται και από τα απολύτως μοιρασμένα under/over (11/11).

Προπονητής: Ντάνιελ Φάραρ (34 χρόνων). Από τον Γενάρη του ’18 βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και παρά το νεαρό της ηλικίας δείχνει να «κερδίζει το στοίχημα». Αμερικανός με Παραγουανή υπηκοότητα, αποτελεί τον νεότερο τεχνικό φέτος. Την τελευταία 4ετία κατέχει τον ρόλο του προπονητή έχοντας ξεκινήσει τον Αύγουστο του ’16 από την ίδια ομάδα.

Έδρα: River Plate (6.500)

Μεταγραφές: Έχασε τον ταλαντούχο 21χρονο επιθετικό Εσκομπάρ, ο οποίος συνεχίζει στην Σαν Λορέντσο, ενώ με την φανέλα της Λουκένιο θα αγωνίζεται ο 29χρονος εξτρέμ Σανταντέρ (18/3 στο Απερτούρα). Αποκτήθηκε ο 23χρονος Αργεντινός μέσος Ρεκουένα, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνιζόταν στην Χιλή.

Προετοιμασία: Αυξημένο βαθμό δυσκολίας είχαν τα φιλικά που επέλεξε να δώσει, καθώς αντιμετώπισε αρχικά την Λιμπερτάδ (ήττα 3-1 και έπειτα ισοπαλία 1-1) και εν συνεχεία την Ολίμπια (δυο νίκες με 3-1 και 2-0). Μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να κερδίσει φέτος η πρωταθλήτρια Ολίμπια (είχε προηγηθεί 2/2 «Χ» για το Απερτούρα).

Εκτίμηση: Στόχος της αν μη τι άλλο η παραμονή. Έχει το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων καθώς ως νεοφώτιστη δεν «κουβαλάει» κάποια κακή σεζόν των περασμένων δυο χρόνων. Εάν επαναλάβει και στο Κλαουσούρα αυτό που πέτυχε στο Απερτούρα τότε δεν θα κινδυνέψει.

 

Ντεπορτίβο Καπιατά Τι έκανε πέρσι: Κατέγραψε αρκετές απώλειες και μοιραία βρέθηκε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού έχοντας τον δεύτερο χειρότερο συντελεστή της τελευταίας τριετίας. Αξιόπιστη πάντως στην έδρα της (4-5-2), διαθέτοντας όμως και την χειρότερη επιθετική επίδοση μακριά από αυτήν (έξι τέρματα ενεργητικό).

Προπονητής: Μάριο Βιθέντε Χάρα (39 χρόνων). Εξαιρετικά φιλόδοξος τεχνικός έχοντας δουλέψει μέχρι στιγμής μονάχα εντός συνόρων η Καπιατά αποτελεί τον έκτο του σταθμό. Μέχρι πέρυσι βρισκόταν στο τιμόνι της Ιντεπεντιέντε, ανέλαβε την Καπιατά πριν από έναν μήνα.

Έδρα: Lic. Erico Galeano Segovia (10.000)

Μεταγραφές: Σε «ρηχά νερά» κινήθηκε μεταγραφικά με την έλευση του μέσου Λουίς Κάσερες να ξεχωρίζει. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί για μια τριετία στην Βραζιλία ενώ η Καπιατά θα είναι η έκτη ομάδα συνολικά εντός συνόρων της οποίας την φανέλα θα φορέσει.

Προετοιμασία: Έδειξε καλό πρόσωπο για ένα ημίχρονο απέναντι στην Σέρο Πορτένιο όμως τελικά ηττήθηκε με 2-0 (τα γκολ στην επανάληψη). Εσχάτως αντιμετώπισε σε διπλά ματς διάρκειας 80λεπτών την Γκουαρανί δίχως να υπάρξει νικήτρια (αμφότερα έληξαν 1-1).

Εκτίμηση: Οι 26 βαθμοί του Απερτούρα της δίνουν μια ελπίδα ενόψει της συνέχειας. Εάν συλλέξει για παράδειγμα δυο λιγότερους στο Κλαουσούρα (ήτοι 24), τότε θα διατηρήσει τον συντελεστή του 1.10 όσον αφορά την παραμονή. Επομένως χρειάζεται τουλάχιστον ίδια συγκομιδή ή αν γίνεται και μεγαλύτερη.

 

Σολ ντε Αμέρικα Τι έκανε πέρσι: «Μαλωμένη» με τις ισοπαλίες η ομάδα της πρωτεύουσας, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα έχοντας απολογισμό 8 νίκες και 12 ήττες στο πρωτάθλημα των 22 αγωνιστικών. Πέρασε έναν γύρο στο Σουνταμερικάνα όμως τελικά αποκλείστηκε από την Μποταφόγκο με συνολικό σκορ 5-0.

Προπονητής: Χαβιέ Σανγκινέτι (48 χρόνων). Από το 2009 βρίσκεται στο… κουρμπέτι έχοντας δουλέψει κυρίως ως assistant coach. Την τελευταία τριετία έχει αναλάβει τον ρόλο του πρώτου προπονητή, με αφετηρία του την ίδια ομάδα, ενώ ενδιάμεσα πέρασε και από την Σπορτίβο Λουκένιο.

Έδρα: Luis Alfonso Giagni (10.000)

Μεταγραφές: Ξάφνιασε πολλούς (αλλά και τον ίδιο τον πρωταγωνιστή) η απόφαση της Διοίκησης να αποδεσμεύσει τον έμπειρο μέσο Ντομίνγκο Σαλσέδο. Από την άλλη, αποκτήθηκαν πακέτο από την Γκουαρανί ο κίπερ Σεντούριον και ο μέσος Μεντόζα. Δανεικός παραχωρήθηκε στην πορτογαλική Μποαβίστα ο ακραίος μπακ Κλαρ.

Προετοιμασία: Τα τελευταία της επίσημα ματς αφορούσαν το Σουνταμερικάνα, ενώ κάνει πρεμιέρα για το δεύτερο μισό του 2019 απέναντι στην Πορβενίρ την προσεχή Τετάρτη για το Κύπελλο. Στο διάστημα της διακοπής ο κόουτς Σανγκινέτι δοκίμασε αρκετά νέα σχήματα σε ανεπίσημα φιλικά.

Εκτίμηση: Πρακτικά δεν κινδυνεύει για υποβιβασμό έχοντας μαζέψει 125 βαθμούς τα δυο προηγούμενα χρόνια. Βέβαια θα ψάξει για μια όσο το δυνατόν υψηλότερη συγκομιδή καθώς του χρόνου θα «χαθεί» η πολύ καλή σεζόν του 2017, των 62 βαθμών. Δύσκολα θα ξεφύγει από το δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

 

Σαν Λορέντσο Τι έκανε πέρσι: Ιστορική ομάδα αν μη τι άλλο (ιδρυθείσα το 1930), επέστρεψε φέτος στην πρώτη κατηγορία και θέλει να παραμείνει σε αυτήν. Το θετικό της φινάλε (οκτώ βαθμοί στα τέσσερα τελευταία ματς) της βελτίωσαν τον συνολικό συντελεστή όσον αφορά στην παραμονή, μετά και το φινάλε του Κλαουσούρα.

Προπονητής: Σέρτζιο Όρτεμαν (41 χρόνων). Ο μοναδικός Ουρουγουανός κόουτς στο πρωτάθλημα. Αξιόλογη καριέρα ως ποδοσφαιριστής έχοντας αγωνιστεί σε Γκρέμιο και Μπόκα, μεταξύ άλλων, ενώ πανηγύρισε δις την κατάκτηση του Λιμπερταδόρες. Από τον Γενάρη του 2018 έχει ανοίξει το κεφάλαιο «προπονητικής» με αρχή την Σαν Λορέντσο.

Έδρα: Gunther Vogel (5.000)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική η προσθήκη του μέσου Ντερλίς Ορουέ από ομάδα του Μεξικού, με τον 30χρονο ποδοσφαιριστή να έχει πανηγυρίσει δυο φορές το πρωτάθλημα με τις φανέλες των Νασιονάλ (Κλαουσούρα, 2013) και Λιμπερτάδ (2017, Απερτούρα).

Προετοιμασία: Αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ολίμπια σε διπλό φιλικό διάρκειας 70 λεπτών το καθένα, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες με συνολικό σκορ 6-2, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δυο ήττες αυτή την φορά από την Γκουαρανί (2-0 και 3-2).

Εκτίμηση: Μπορεί στα φιλικά να μην έδειξε κάτι σπουδαίο όμως η προσθήκη του Ορουέ την ανεβάζει επίπεδο. Στο Απερτούρα είχε τον τίτλο της νεοφώτιστης παρά την ιστορικότητα του ονόματός της και στο Κλαουσούρα, που έπεται αναμένεται να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.

 

Νασιονάλ Ασουνσιόν Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε όγδοη έχοντας όμως την τρίτη καλύτερη άμυνα (27 τέρματα παθητικό). Ιστορικός σύλλογος, από τις αρχές όμως της τρέχουσας δεκαετίας έχει να διακριθεί με κάποιον τίτλο, αλλά εξακολουθεί να προσφωνείται «η Ακαδημία» λόγω των ταλέντων που βγάζει (εξ’ ου και το παρατσούκλι της).

Προπονητής: Άλντο Μπομπαντίγια (43 χρόνων). Τερματοφύλακας στην καριέρα του, διακρίθηκε με την Κολομβιανή Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν την τριετία 2007-2010. Όχι κάτι ιδιαίτερο (μέχρι στιγμής), ως τεχνικός, έχοντας αναλάβει από τον περασμένο Μάρτιο την Νασιονάλ.

Έδρα: Arsenio Erico (4.000)

Μεταγραφές: Από την αρχή που ανέλαβε ο Μπομπαντίγια ξεκαθάρισε πως το ρόστερ των 31 ποδοσφαιριστών ήταν αρκετά μεγάλο. Στην δεύτερη ομάδα επέστρεψαν οι ακραίοι Ριβέρος και Βιέιρα, ενώ στην Ατλέτικο Τουκουμάν θα αγωνίζεται ο 29χρονος μέσος Έρμπες. Πρακτικά βγαίνει χαμένη από το μεταγραφικό παζάρι.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε την προετοιμασία της αντιμετωπίζοντας ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, σε ανεπίσημα φιλικά, ενώ ξεχωρίζει από το πρόγραμμά της το διπλό φιλικό απέναντι στην Λουκένιο (νίκη 3-0 στο πρώτο, ισόπαλο 1-1 αναδείχθηκε το δεύτερο, εκεί όπου αγωνίστηκαν οι εφεδρείες).

Εκτίμηση: Θα θέλαμε να την βλέπαμε μέσα στην οκτάδα όμως τα πράγματα είναι δύσκολα (και πάλι). Στόχος της να βελτιώσει την συνολική της βαθμολογική συγκομιδή εξασφαλίζοντας φυσικά την παραμονή.

 

Χενεράλ Ντίας Τι έκανε πέρσι: Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα έχοντας μόλις τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές όμως παρ’ όλα αυτά διατηρεί την «βραχεία κεφαλή» όσον αφορά στην παραμονή της στην κατηγορία απέναντι στην Καπιατά. Κακό ποιοτικά ρόστερ έχοντας δυσκολία στο εύκολο γκολ αλλά και στο θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα της (7/11 ήττες).

Προπονητής: Κριστιάν Μαρτίνες (36 χρόνων). Δεν υπάρχουν απαιτήσεις από έναν τόσο άπειρο τεχνικό. Πρώτη του δουλειά η φετινή με την Ντίας, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται από τον περασμένο Απρίλιο. Εάν καταφέρει την παραμονή θα ανεβάσει τις «μετοχές» του.

Έδρα: General Adrián Jara (3.500)

Μεταγραφές: Οι λιγότερες κινήσεις ομάδας στην κατηγορία έγιναν από την Ντίας. Ο 23χρονος φορ Λένον θα συνεχίσει στην ομάδα της πόλης Λούκε αφήνοντας την Γκουαρανί ενώ αποτέλεσε παρελθόν ένας εκ των βασικών μπακ, ο 26χρονος Ρούμπεν Μόνγκες (13 συμμετοχές στο Απερτούρα).

Προετοιμασία: Η έναρξη της προετοιμασίας βρήκε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σε διαρκή αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πέντε συναπτούς μήνες που παραμένουν απλήρωτοι. Στο τελευταίο της χρονικά φιλικό επιβλήθηκε της Σολ ντε Αμέρικα με σκορ 1-0.

Εκτίμηση: Δύσκολα τα πράγματα για την Ντίας. Η απεργία των παικτών στις αρχές Ιουνίου την πήγε πολύ πίσω και πλέον ρίχνεται στην μάχη της παραμονής (δυστυχώς για εκείνην) ως ένα από τα γκράντε φαβορί για υποβιβασμό.

 

Ντεπορτίβο Σαντανί Τι έκανε πέρσι: Δεύτερη σερί σεζόν στην κατηγορία όμως πλέον με το ενδεχόμενο του υποβιβασμού ορατό μπροστά της. Οι 50 βαθμοί που κατάφερε να μαζέψει την περασμένη χρονιά για την ώρα την κρατούν στο κόλπο, όμως καλείται να δείξει βελτίωση μιας και στο φετινό Απερτούρα κέρδισε μόλις δυο φορές.

Προπονητής: Πέδρο Κάμπο Σαράμπια (43 χρόνων). Μόλις έναν μήνα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, έχοντας όμως και ένα προγενέστερο πέρασμα από τον σύλλογο, το διάστημα: Ιούνιος του ’17 με Μάρτιο του ‘18. «Χορτάτος» ως ποδοσφαιριστής, με την πενταετία 1997-2002 στην Ρίβερ Πλέιτ να του έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές.

Έδρα: Juan José Vázquez (8.000)

Μεταγραφές: Μια ενδεκάδα νέων προσώπων έχει παρουσιασθεί τις τελευταίες ημέρες. Ξεχωρίζει o έμπειρος μπακ Χιμένεθ, ο οποίος το 2017 βρισκόταν στο ρόστερ της Ολίμπια. Τελευταίος του σταθμός η βραζιλιάνικη Μπραζίλ ντε Πελότας. Αποδεσμεύτηκαν συνολικά εννέα ποδοσφαιριστές και έτσι το ρόστερ της θα είναι ανανεωμένο κατά το 80%.

Προετοιμασία: Ο λατρεμένος Σαράμπια αυτή την φορά είχε τον χρόνο με το μέρος του επιλέγοντας ο ίδιος τον τρόπο προετοιμασίας. Το 2017 είχε πανηγυρίσει την άνοδο με την Σαντανί, φέτος θέλει να τα καταφέρει όσον αφορά στην παραμονή. Αποτελεί ερωτηματικό το κατά πόσο σύντομα θα καταφέρει να ενσωματώσει τους νέους ποδοσφαιριστές στο κλίμα του συλλόγου.

Εκτίμηση: Καλείται να διορθώσει την αρνητικότατη συγκομιδή του Απερτούρα, όπου με τους 13 βαθμούς χρειάζεται τουλάχιστον άλλους 30 (!) προκειμένου να ελπίζει για παραμονή. Θεωρητικά παραμένει στο κόλπο, πρακτικά φαντάζει το ακλόνητο φαβορί για τον υποβιβασμό.

 

Επιμέλεια: Hoffman

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ