foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ205
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ημέρα για σκόρερ, κάρτες και κόντρες

Μποζιονέλος | 22 Ιουν 2019 10:17
peru-brazil-1975.jpg

Ωραία βραδιά χθες, κι ας χάλασε το απόλυτο η Αίγυπτος καθώς ο Μοχσέν έπαιξε μόνο για 60 λεπτά και δεν ήταν καλός…


Αντιθέτως, η Ρεάλ έκανε στέψη στο… άντρο της Μπαρτσελόνα, ήταν αισθητή η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων στο παρκέ και μας χάρισε το άνετο 2.30 με το ελάχιστο χάντικαπ και κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Ισπανία για 35η φορά στην ιστορία της. Ο δε παιχταράς Καμπάτσο αναδείχτηκε MVP των τελικών με 14 πόντους, 3,7 ασίστ και 19,2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο δε Εκουαδόρ – Χιλή ο ρυθμός άνοιξε από νωρίς και το ελάχιστο, ήτοι τα τρία τέρματα για τη μισή πληρωμή, είχαν μπει ως το 51' (με την γκολάρα του Αλέξις Σάντσες) αλλά... κλείδωσε εκεί.

Οι (μετρημένες) μόλις τρεις νίκες του Περού 


Από το Copa America της Αργεντινής το ’36 (το οποίο όμως ολοκληρώθηκε… το 1937) που πρωτοσυναντήθηκαν Βραζιλία και Περού, η καταμέτρηση λέει: 43 ματς, 30 νίκες η «σελεσάο», 4 οι «Ίνκας» και 9 ισοπαλίες. Ήτοι, στο 70% των ανταμωμάτων τους, οι «καριόκας» υπερισχύουν. Επιμέρους σε Copa America όμως, το ποσοστό κατεβαίνει στο 65%: ο βραζιλιάνικος απολογισμός είναι 11-3-3, με δύο από τις ήττες να… πονούν πολύ τους «καριόκας».

Η πρώτη από τις τρεις ήταν το μακρινό 1953, με το «Εστάδιο Νασιονάλ» της Λίμα του Περού να φιλοξενεί όλα τα ματς: επτά ομάδες, όλοι εναντίον όλων, 21 ματς, ένας όμιλος και οι πρώτοι δύο στον τελικό με ξένο διαιτητή, τον Άγγλο Τσαρλς Ντιν. Οι οικοδεσπότες Περουβιανοί πέτυχαν μια νίκη γοήτρου, ιστορική μιας και ήταν η πρώτη τους επί της Βραζιλίας, 1-0 με γκολ του Ναβαρέτε και το τρόπαιο κατέληξε στην Παραγουάη, η οποία νίκησε 3-2 στον τελικό τη Βραζιλία.

Η επόμενη συνάντησή τους σε Copa America έλαβε χώρα τ0 ’75, σε ένα τουρνουά που δεν είχε διοργανώτρια: κάθε ματς του ομίλου διεξαγόταν στη φυσική έδρα της χώρας και τα ημιτελικά, όπως και ο τελικός, ήταν διπλά ματς. Περού και Βραζιλία συναντήθηκαν στα ημιτελικά, σε μια μεταβατική περίοδο για τη «σελεσάο» η οποία, στο Μουντιάλ του ’74 στη Δυτική Γερμανία είχε αποτύχει να κατακτήσει το τρόπαιο, μένοντας εκτός από την Ολλανδία, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Μάριο Ζαγκάλο από τον πάγκο αλλά και αρκετοί από τους βασικούς διεθνείς. Ελλείψει Ζαϊρζίνιο, Ριβελίνο, Καρπετζιάνι και άλλων, η ομάδα του Οσβάλντο Μπραντάο ηττήθηκε με 3-1 από τους «Ίνκας» του Μάρκος Καλδερόν, με τον Τεοφίλιο Κουμπίγιας να σημειώνει ένα και να μοιράζει δύο ασίστ στον Ενρίκε Κασαρέτο.


https://www.youtube.com/watch?v=BA1k6gVLsuo

Η ρεβάνς διεξήχθη ένα δεκαήμερο αργότερα, στη Λίμα, με τον Αργεντινό ρέφερι Αρτούρο Ιτουράλδε να αρνείται δύο πέναλτι στο τέλος ση Βραζιλία, για την οποία τα γκολ του Κάμπος δεν ήταν αρκετά. Εντέλει ο Κουμπίγιας και οι συν αυτώ κατέκτησαν το τρόπαιο στους τελικούς με την Κολομβία: δεν μετρούσαν τα εκτός έδρας γκολ, ηττήθηκαν 1-0 στην Μπογκοτά, νίκησαν 2-0 στη Λίμα και στο τρίτο παιχνίδι, στο ουδέτερο Καράκας της Βενεζουέλας, με 1-0 έφτασαν για δεύτερη φορά στο τρόπαιο.

Η τρίτη… και φαρμακερή για τη «σελεσάο» ήρθε μόλις το 2016, στις ΗΠΑ και στο επετειακό Copa America Centenario. Στην ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα αρκούσε και η ισοπαλία για να περάσει στα προημιτελικά ενώ οι Περουβιανοί του Ρικάρδο Γκαρέκα περνούσαν μόνο με νίκη. Το ματς στο Φόξμπορο εξελίχθηκε σε ταπείνωση για τη Βραζιλία, η οποία ηττήθηκε με 1-0 και δεν πέρασε καν από τον όμιλο του τουρνουά, για πρώτη φορά από το 1987!

Ντούνγκα δεν υπάρχει πλέον (ευτυχώς…), ο Τίτε κάθεται στον ένδοξο πάγκο της «σελεσάο», αλλά ο θύτης του ’16, Γκαρέκα, παρέμεινε στο πόστο του…

Το Περού στο τελευταίο νίκησε, μάλλον εύκολα, με 3-1 τη Βολιβία και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση, ακόμα και αν ηττηθεί ίσως είναι ως μια από τις καλύτερες τρίτες. Ο δε Γκαρέκα έχει αμφίβολο τον στόπερ Σαμπράνο της Βασιλείας ενώ θα διατηρήσει το 4-4-2 με τους Φαρφάν, Γκερέρο μπροστά. Στη δε Βραζιλία ο Τίτε δεν ετοιμάζει αλλαγές, παρά το 0-0 με τη Βενεζουέλα (και τα ορθώς ακυρωμένα δύο γκολ μέσω VAR). Φως φανάρι βέβαια ότι ο Εβέρτον πρέπει να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης αλλά έναν εκ των Φιρμίνο ή Ζέσους θα δούμε, με τους Νέρες, Κουτίνιο, Ριτσάρλισον στην τριάδα.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Δύο picks από το ματς. Πρώτον, καθαρά έμπνευση μιας και είναι άγνωστο αν αγωνιστεί (αλλά έχει την αίσθηση ότι για τουλάχιστον ένα 20λεπτο θα μπει στο γήπεδο) ο Άλαν της Νάπολι που έχει και το μακρινό σουτ. Και, δεύτερο, κάρτες. Το Περού δέχθηκε από δύο στα ισάριθμα πρώτα ματς του ομίλου και η Βραζιλία από μία, σε τιμή τριπλασιασμού να… επιβεβαιωθεί ο μέσος όρος τους.

Η μοιρασμένη και ο σκόρερ


16-10-10 η συνολική παράδοση για Βολιβία και Βενεζουέλα. Οι Βολιβιανοί είχαν μείνει αήττητοι επί τρία χρόνια (1-3-0), έως και τη συντριβή τους με 5-0 στο Καράκας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2016. Επιμέρους, σε Copa America η παράδοση είναι… φτωχή και μοιρασμένη: 1-2-1, όλα στο πλαίσιο ομίλων. Το ’67 η μόνη βενεζουελάνικη νίκη (3-0 στην Ουρουγουάη) και το ’97 η μόνη βολιβιανή (1-0 στη Λα Παζ).

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Βολιβία έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, ακόμη κι αν νικήσει, η Βενεζουέλα με νίκη θα πάει στους 5 βαθμούς, άρα περνάει (στη χειρότερη) ως μια από τις καλύτερες τρίτες.

ΟΚ, μεταξύ μας με Περού - Βραζιλία την ίδια ώρα, μόνο οι συγγενείς των διεθνών θα δουν το ματς. Και το φαβορί είναι κάτω του 1.55, ασύμφορο. Μόνο και μόνο για να το ρίξω στο ζάπινγκ, κράτησα τον Σάλομον Ρονδόν, τον 29χρονο φορ που ανήκει στη Γουέστ Μπρομ αλλά έπαιξε φέτος στη Νιούκαστλ. Χαμηλά, στο 2.10 για any time σκόρερ αλλά στο 4.50 για να ανοίξει το σκορ…  

To ματωμένο παρελθόν μιας πανέμορφης χώρας…

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η μεγαλύτερη, σε έκταση, χώρα της Αφρικής, συνορεύει με εννέα χώρες, είναι ένας από τους πιο όμορφους τόπους στον πλανήτη αλλά, διεθνώς, θεωρείται πια σαν «χαμένη υπόθεση» και με την ανεξέλεγκτη, σαδιστική βία λογής λογής ανταρτικών και παραστρατιωτικών ομάδων να κυριαρχεί. Τον Μάρτιο του 2001, ο Λορέν Καμπιλά δολοφονήθηκε από τους σωματοφύλακές του. Τον διαδέχθηκε ο γιος του, Ζοζέφ που έμεινε για 18 χρόνια σε μια κατά τα άλλα δημοκρατική προεδρία και αποχώρησε υπό τη διεθνή πίεση.

Επί ημερών του η Ουγκάντα τιμωρήθηκε από το διεθνές δικαστήριο του ΟΗΕ της Χάγης για παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ως επισήμως ονομάζεται, ελέω κατοχής της βορειοανατολικής επαρχίας Ιτούρι, το διάστημα 1998-02, αλλά και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έκτοτε οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν τεταμένες.

Και ουδείς στο Κονγκό ξεχνά πως επί ημερών του βασιλιά Λεοπόλδου Β’ του Βελγίου η Ουγκάντα συνεργάστηκε στις θηριωδίες. Από το 1885, που ο Λεοπόλδος κατάφερε να παραχωρηθεί το Κονγκό στον ίδιο όχι ως αποικία του βασιλείου του Βελγίου (!), έως τον θάνατό του το 1909, οδήγησε περί τα 6 εκατ. Κογκολέζους στον θάνατο ενώ ακρωτηρίασε 3 εκατ. Κονγκολέζους. Ο θάνατος και οι εκτοπισμοί ήταν το τίμημα που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ντόπιοι, στο όνομα της ακόρεστης αναζήτησης καουτσούκ, υλικού πολύτιμου για την αναδυόμενη, τότε, αυτοκινητοβιομηχανία… Οι απάνθρωπες τακτικές του Λεοπόλδου έγιναν σταδιακά γνωστές στη Δύση από τους ιεραπόστολους, όπως η Αλίς Σίλι Χάρις. Δεν χρειάζεται να ανέβουν εδώ οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες της εποχής, μια αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί…

Έπειτα από δεκαετίες βίας, καταπίεσης και εξεγέρσεων, οι Κογκολέζοι κέρδισαν την ανεξαρτησία τους το 1960 και εξέλεξαν για πρωθυπουργό τον Πατρίς Λουμούμπα, ήρωα της εθνικής τους αφύπνισης που ένωσε όλες τις φυλές κατά της αποικιοκρατίας. Ωστόσο έμεινε στην πρωθυπουργία μόλις δέκα εβδομάδες. Όταν ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία, ανετράπη, φυλακίστηκε και εκτελέστηκε από στρατιωτικούς φίλα προσκείμενους στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Ακολούθησε η 35χρονη δικτατορία του Μομπούτου και μετά η «δημοκρατία», που όμως ελάχιστα βοήθησε να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της πάμπλουτης χώρας…

Τη… σηκώνει (την κόντρα)

Αυτά παλιά. Σήμερα, Λ.Δ. Κονγκό και Ουγκάντα αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Copa Africa. Σαφώς πιο… γνωστοί οι διεθνείς Κογκολέζοι του Φλοράν Ιμπένζ, από τον γνωστό μας Μασουακού έως τους Μπούτου, Μπολάσι, Μ’Ποκού και Μπακαμπού. Ο άσημος Γάλλος Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ έχει κάνει όμως καλή δουλειά στην ομάδα της Ουγκάντας, η οποία πάντως έχει από το… 1978 να κάνει νίκη στον θεσμό, τότε ήταν φιναλίστ και έκτοτε εμφανίστηκε στα ξανά τελικά μόλις το 2017. Ο φορ Όκουι της Σίμπα από την Τανζανία και ο χαφ Αούτσο της ινδικής Τσέρτσιλ Μπράδερς είναι οι καλύτεροι παίκτης της.

Ο άσος κινείται σταθερά στο 2.20 από τότε που άνοιξαν οι αποδόσεις, και παρακάτω τον περίμενα, ομολογώ. Αλλά οι εμφανίσεις της Ουγκάντας στα προκριματικά και η καλή της άμυνα, σου δίνουν… επιχειρήματα για να κοντράρεις τους Κονγκολέζους… Ακόμη και τo combo του Χ2 με over 1,5 στο 2.70 δεν σε αφήνει αδιάφορο.

Picks

Draw no bet

17:30 Λ.Δ. Κονγκό – Ουγκάντα: 2 dnb (2.57, Betshop)

Σκόρερ

22:00 Βολιβία – Βενεζουέλα: Πρώτο γκολ Ρονδόν (4.50, Netbet)

Σκόρερ

22:00 Περού – Βραζιλία: Γκολ Αλαν (5.40, Novibet)

Κάρτες

22:00 Περού – Βραζιλία: Under 3,5 κάρτες (3.00, Stoiximan)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ