foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ56
SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Preview, Copa Africa 2019: 5ος όμιλος

Αφιερώματα | 19 Ιουν 2019 14:53
Copa-Africa-5os-omilos.jpg

Ο 5ος όμιλος του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής απαρτίζεται από Μάλι, Τυνησία, Ανγκόλα και Μαυριτανία.

Οι ομάδες


Μάλι
Θα βρεθεί στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Αφρικής για 11η φορά στην ιστορία του. Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, αλλά έχει βρεθεί αρκετές φορές κοντά. Το 1972 έχασε στον τελικό από το Κονγκό με 3-2, το '94, 2002, 2004 έμεινε στην 4η θέση, ενώ το 2012 και το 2013 τερμάτισε 3ο. Όσο για το 2017 αποκλείστηκε από τους ομίλους τερματίζοντας 3ο στον όμιλο με Αίγυπτο, Γκάνα και Ουγκάντα.

Το ρόστερ του Μάλι
Τερματοφύλακες: Κεϊτά (Τζολιμπά), Ντιαρά (Μαλιέν), Μουνκορό (Μαζέμπε).
Αμυντικοί: Βαγκέ (Νότιγχαμ Φόρεστ), Χ. Τραορέ (Ρεν), Γ. Κονέ (Λιλ), Φοφανά (Μετς), Σακό (Γκιμαράες), Κουγιατέ (Τρουά), Χαϊνταρά (Λανς).
Μέσοι: Κουλιμπαλί (Ρέιντζερς), Σαμασέκου (Σάλτσμπουργκ), Α. Τραορέ (Σερκλ Μπριζ), Χαϊνταρά (Λειψία), Ντουκουρέ (Λανς).
Επιθετικοί: Α. Τραορέ (Ορλεάν), Μαρεγκά (Πόρτο), Ντιαμπί (Σπόρτινγκ Λισ.), Μ. Ντουμπιά (Ρεμς), Κουλιμπαλί (Ναντ), Νιανέ (Τρουά), Κοϊτά (Βόλφσμπεργκ), Τζενεπό (Σταντάρ Λιέγης).

Προπονητής: Μοχάμεντ Μαγκασούμπα. Είναι 61 ετών και βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2017. Σύμφωνα με το transfermarkt αρέσκεται σε διάταξη 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλα τα ματς. Ακούγεται και γράφεται πως δεν έχει καλές σχέσεις με κάποιους παίκτες. Μένει να φανεί αν ισχύει.

Το αστέρι: Μούσα Μαρεγκά. Ο φορ της Πόρτο είναι το μεγάλο αστέρι αυτής της ομάδας. Προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν με τους «δράκους» έχοντας 40 γκολ σε 72 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Απουσίες: Ο πορτιέρε της Τρουά, Μαμαντού Σαμάσα (14/0) αρνήθηκε να βρεθεί στην αποστολή λέγοντας πως ο προπονητής δεν τήρησε κάποιες υποσχέσεις. Τραυματίστηκε και έμεινε εκτός ο Μπισούμα (Μ, 19/3) της Μπράιτον, ενώ εκτός έμεινε και ο φορ της Σέπσι, Ταντιά (Ε, 1/0), αν και λεγόταν πως θα βρισκόταν στην αποστολή.

Εκτίμηση: Το Μάλι έχει το ρόστερ για να φθάσει ψηλά. Μπορεί την πρωτιά στον όμιλο, ενώ δεν θα μας κάνει απολύτως καμία εντύπωση, αν καταφέρει να φθάσει τουλάχιστον έως τα ημιτελικά. Ένα γεγονός που στις περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες πληρώνει σχεδόν στο 4.00.

Τυνησία
Οι «αετοί της Καρθαγένης» είναι μία από τις πλέον έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης συμμετέχοντας για 19η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Κόπα Άφρικα. Το highlight, βέβαια, είναι η κατάκτηση του τροπαίου το 2004, όπου ως οικοδέσποινα νίκησε στον τελικό με 2-1 το Μαρόκο. Επίσης έχει παίξει σε άλλους δύο τελικούς. Το 1965 έχασε με 3-2 στην παράταση από την Γκάνα, ενώ το 1996 ηττήθηκε με 2-0 στο Γιοχάνεσμπουργκ από τη Νότια Αφρική.

Το ρόστερ της Τυνησίας
Τερματοφύλακες: Μπεν Μουσταφά (Αλ Σαμπάμπ), Χασέν (Νις), Μπεν Σεριφιά (Εσπεράνς).
Αμυντικοί: Μπρον (Γάνδη), Μεριά (Ολυμπιακός), Χανταντί (Ντιζόν), Εχνίντ (Σφαξιέν), Μπεντουί (Αλ Φαϊχά), Αουαντί (Ετουάλ ντου Σαχέλ), Ντρεγκέρ (Πάντερμπορν), Κεχρίντα (Ετουάλ ντου Σαχέλ).
Μέσοι: Σκίρι (Μονπελιέ), Σάσι (Ζάμαλεκ), Μπεν Μοχάμεντ (Εσπεράνς), Λαμτί (Λεβερκούζεν), Τσααλαλί (Εσπεράνς), Σραρφί (Νις), Μσακνί (Έουπεν), Σλιτί (Ντιζόν), Μπαντρί (Εσπεράνς).
Επιθετικοί: Καζρί (Σεντ Ετιέν), Κενίσι (Εσπεράνς), Σαούα (Σφαξιέν).

Προπονητής: Αλέν Ζιρές. Ο 67χρονος τεχνικός έχει τεράστια εμπειρία στην αφρικανική ήπειρο. Ανέλαβε τους Τυνήσιους τον Δεκέμβριο του 2018. Από το 2006 έως το 2010 ήταν προπονητής της Γκαμπόν. Ακολούθησε το Μάλι (2010-2012), η Σενεγάλη (2013-2015) και η δεύτερη θητεία του στο Μάλι (2015-2017), πριν συμφωνήσει με την Τυνησία.

Το αστέρι: Γουαμπί Καζρί. Δίχως αμφιβολία είναι ο ηγέτης της ομάδας. Προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τη Σεντ Ετιέν, όπου σε συνολικά 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις στη Γαλλία κατάφερε να σκοράρει 14 φορές.

Απουσίες: Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα που να της ανέτρεψε τα πλάνα την τελευταία στιγμή. Ο πορτιέρε Ματλουτί (73/0), ο Σ. Μπεν Γιουσέφ (Α, 50/2), Μααλούλ (Α, 55/0) και ο Φ. Μπεν Γιουσέφ (Ε, 46/6) έμειναν εκτός κατόπιν επιλογών Ζιρές.

Εκτίμηση: Έχει την ομάδα για να προχωρήσει στη διοργάνωση. Προβάλλει ως το φαβορί για την κορυφή του ομίλου, αλλά σίγουρα θα παλέψει με το Μάλι. Αποδόσεις σχεδόν στο 3.00 για τα ημιτελικά μας αρέσουν.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανγκόλα
Συμμετέχει για 8η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Κόπα Άφρικα με τα highlights αυτών των συμμετοχών να είναι οι δύο παρουσίες της στα προημιτελικά. Το 2008 στην Γκάνα έμεινε εκτός από την Αίγυπτο χάνοντας με 2-1, ενώ το 2010 ως διοργανώτρια αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ, Γκάνα γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Το ρόστερ της Ανγκόλας
Τερματοφύλακες: Μαβάνγκα (Ιντερκλούμπε), Καμπάτσα (1 ντε Αουγκούστο), Ντούλο (Ντεσπορτίβο ντα Ουίλα).
Αμυντικοί: Μασουνγκούνα (1 ντε Αουγκούστο), Κισάνγκα (Λάτσιο), Κορέια (1 ντε Αουγκούστο), Μπουάτου (Ρίο Άβε), Κάρμο (Πέτρο ντε Λουάντα), Αφόνσο (Πέτρο ντε Λουάντα), Πάισο (1 ντε Αουγκούστο), Γκασπάρ (Σπόρτινγκ Λισ.).
Μέσοι: Χερενίλσον (Πέτρο ντε Λουάντα), Στέλβιο (Ντούντελανζ), Σόου (1 ντε Αουγκούστο), Μακάια (1 ντε Αουγκούστο).
Επιθετικοί: Ματέους (Μποαβίστα), Κάμπος (Αλάνιασπορ), Ντάλα (Ρίο Άβε), Κουλέμπε (Αντάλιασπορ), Ζεράλδο (Αλ Αχλί), Μαμπουλούλου (1 ντε Αουγκούστο), Εδουάρδο (Μπράγκα), Μπραντάο (Λεϊσόες).

Προπονητής: Σρνταν Βασίλιεβιτς. Είναι 46 ετών και κατάγεται από τη Σερβία. Έχει δουλέψει σε συλλόγους της πατρίδας του και δη στις Γιαβόρ, Τσουκαρίτσκι, Μπόρτσα, ενώ για δύο χρόνια ήταν στο επιτελείο της Εθνικής. Ανέλαβε την Ανγκόλα τον Δεκέμβριο του 2017.

Το αστέρι: Μπάστος. Ο 27χρονος αμυντικός αγωνίζεται στη Λάτσιο, η οποία στις 17 Αυγούστου του 2016 δαπάνησε σχεδόν 6,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει από τη Ροστόφ. Αυτά τα 2,5 χρόνια στη Ρώμη έχει 70 συμμετοχές και έξι γκολ. Φέτος μέτρησε 28 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, σημειώνοντας ένα γκολ.

Απουσίες: Κατόπιν απόφασης του προπονητή κλήθηκαν στην προεπιλογή, αλλά αποκλείστηκαν οι αμυντικοί Μάτα (8/0, Μπριζ), Ραμάλιο (0/0, Χιρόνα), ενώ δεν θα λάβει μέρος ούτε ο Τσίκο (Ε, 3/0) της Μπράβος ντο Μακίς.

Εκτίμηση: Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση η 3η θέση που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση της στους «16» μέσω αυτής της καλύτερης τετράδας. Η δυάδα είναι δύσκολη, αλλά ένα fun bet στο 6.50, εφόσον μας... επιτρέπουν τα οικονομικά μας, θα ήταν ωραίο.

Μαυριτανία
Το Κόπα Άφρικα της Αιγύπτου είναι η ιδιαίτερη στιγμή της ποδοσφαιρικής Μαυριτανίας, καθώς για πρώτη φορά η χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής θα βρεθεί σε τελική φάση. Όσο για τον στόχο της; Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο προπονητής της, Κορεντίν Μάρτινς: «Θα είναι τρία δύσκολα ματς, εμείς θα παίξουμε για τη νίκη και θέλουμε τουλάχιστον να πάρουμε έναν βαθμό». Έναν πόντο που θα ψάξει πιθανότατα κόντρα στην Ανγκόλα, την οποία νίκησε εντός με 1-0.

Το ρόστερ της Μαυριτανίας
Τερματοφύλακες: Σουλεϊμά (Κσαρ), Ν. Ντιό (Κέντια), Ντιόπ (Πολίς)
Αμυντικοί: Μ. Ντιό (Ζέινα), Αμπέιντ (Αλκορκόν), Μπα (Οσέρ), Ν' Ντιαγιέ (Ντιφάα), Σαρ (Σερβέτ), Σι (Γκρενόμπλ), Ντιαρά (Γκεγκιόν), Τίαμ (Ορλεάν Β).
Μέσοι: Γκαγιέ (Νουαντιμπού), Ελ Ίντε (Βαγιαδολίδ), Γιάλι (DRB), K. Καμαρά (Ξάνθη), Γκουιντιλέγιε (Κέσλα), Α. Ντιόπ (Χατζέρ), Ι. Κουλιμπαλί (Γκρενόμπλ).
Επιθετικοί: Μπεσάμ (Γκάμπες), Ντιακιτέ (Ταταουίνε), Α. Μπα (Γκαζισεχίρ Γκαζιάντεπ), Τανζί (Νουαντιμπού), Αν (Αρπαζόν).

Προπονητής: Κορεντίν Μάρτινς. Κατάγεται από τη Γαλλία και είναι 50 ετών. Για πολλά χρόνια εργαζόταν στην Μπρεστ και από τις 8 Οκτωβρίου του 2014 βρίσκεται στο τιμόνι της Μαυριτανίας, όπου ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του έως το 2021. Ως παίκτης έκανε αρκετά καλή καριέρα. Έπαιξε το 1996-97 στη Λα Κορούνια με 36 συμμετοχές και 13 γκολ, εν συνεχεία από το 1998 έως το 2004 στο Στρασβούργο με 170 ματς και 21 τέρματα με έναν σταθμό το 2000 στην Μπορντό με 30 παιχνίδια.

Το αστέρι: Κασά Καμαρά. Γνώριμος του ελληνικού ποδοσφαιρικού κοινού. Παίζει με τα χρώματα της Ξάνθης έχοντας περάσει και από τον Εργοτέλη απ' όπου αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο 27χρονος χαφ θεωρείται «κολόνα» στη μεσαία γραμμή της Μαυριτανίας. Μετρά 31 συμμετοχές και δύο γκολ με τη φανέλα της Εθνικής.

Απουσίες: Δεν είχε κάποια «ηχηρή» απώλεια της τελευταίας στιγμής. Ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως δεν υπολογίζεται για το τουρνουά ο Μαμαντού Νιάς (Ε, 24/2), αλλά και ο έτερος στράικερ, Μπουμπακάρ Μπαγκίλι (Ε, 28/6).

Εκτίμηση: Τα λόγια του προπονητή της για τον στόχο της στο τουρνουά καταδεικνύουν τη δυναμικότητα της. Όποια από τις ομάδες χάσει βαθμούς στο παιχνίδι με τη Μαυριτανία, πιθανότατα θα μείνει εκτός δυάδας και θα περιμένει να δει αν θα περάσει ως 3η.

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ