foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Preview, Copa Africa 2019: 4ος όμιλος

Αφιερώματα | 19 Ιουν 2019 14:53
Copa-Africa-4os-omilos.jpg

Ο 4ος όμιλος του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής απαρτίζεται από Ακτή Ελεφαντοστού, Νότια Αφρική, Μαρόκο και Ναμπίμπα.

Οι ομάδες

 

Ακτή Ελεφαντοστού

Από τα δυνατά brand names της διοργάνωσης, μετρά 23 συμμετοχές στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα με highlights τις δύο κατακτήσεις του τροπαίου. Η πρώτη ήταν το 1992, όταν επικράτησε στη Σενεγάλη με 11-10 στα πέναλτι της Γκάνας και ενώ το ματς και η παράταση είχαν λήξει χωρίς σκορ. Ενώ το 2015 το σήκωσε με τον νυν προπονητή του Μαρόκου, Ερβέ Ρενάρ και πάλι έναντι της Γκάνας στα πέναλτι με 9-8 έχοντας χάσει, μάλιστα, τα δύο πρώτα με τους Μπονί και Ταλό.

Το ρόστερ της Ακτής Ελεφαντοστού Τερματοφύλακες: Τάπε (Σαν Πέδρο), Γκμποούο (Μαζέμπε), Αλί Σανγκαρέ (Φρι Στέιτς Σταρς). Αμυντικοί: Οριέ (Τότεναμ), Κάνον (Ντεν Χάαγκ), Κομάρα (Καζαμπλάνκα), Μπαγκαγιόκο (Ρεντ Σταρ), Γκμπαμίν (Μάιντς), Τραορέ (Ανζέ), Κουλιμπαλί (Μιμόζας), Ντουμπιά (Ρεν). Μέσοι: Γκραντέλ (Τουλούζ), Ντιέ (Ξαμάξ), Κεσί (Μίλαν), Ανγκμπάν (Μετς), Σανγκαρέ (Τουλούζ), Σερί (Φούλαμ). Επιθετικοί: Μπονί (Αλ Αραμπί), Κόντζια (Άστον Βίλα), Ασαλέ (Γιούνγκ Μπόις), Πεπε (Λιλ), Κορνέ (Λιόν), Ζαχά (Κρίσταλ Πάλας).

Προπονητής: Ιμπραχίμα Καμαρά. Άρρηκτα συνδεδεμένο το όνομα του 53χρονου Ιβοριανού προπονητή με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας. Έχει περάσει από τους πάγκους όλων των Εθνικών (Κ17, Κ20, Κ23) και από το 2018 έχει αναλάβει τα ηνία των Ανδρών με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία στα τελικά του Κόπα Άφρικα 2019.

Το αστέρι: Φρανκ Κεσί. Ο 23χρονος άσος προέρχεται από σερί γεμάτων σεζόν στην Ιταλία. Τα τελευταία δύο χρόνια παίζει στη Μίλαν και μετρά συνολικά 96 ματς με 12 γκολ. Αν σκοράρει και τον δείτε να χαιρετά στρατιωτικά, το κάνει για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του που τον έχασε σε ηλικία 11 ετών, όταν κατατάχθηκε στον στρατό της πατρίδας του.

Απουσίες: Δεν έχει κάποια «ηχηρή» λόγω τραυματισμού. Ωστόσο κατόπιν επιλογής Καμαρά «κόπηκαν» οι Σισέ (Τ, 4/0), Ντέλι (Α, 13/0), Μπάμπα (Α, 4/0) και Ντιομάντε (Μ, 18/1). Επίσης δεν καλείται τελευταία ο άσος της Γιουνάιτεντ, Έρικ Μπαϊγί (Α, 34/2).

Εκτίμηση: Έχει το ρόστερ για να κάνει μία καλή πορεία στη διοργάνωση. Δεν έχει, όμως, τους παιχταράδες του παρελθόντος. Επομένως ακόμη και το 2.50 του να βρεθεί στα ημιτελικά δεν μας ενθουσιάζει.

 

Παίξε νόμιμα στη Stoiximan.gr

Νότια Αφρική

Οι «μπαφάνα μπαφάνα» θα παραστούν για 9η φορά στην ιστορία τους στην τελική φάση της διοργάνωσης, στης οποίας τα προκριματικά συμμετείχαν για πρώτη φορά το 1994. Δύο χρόνια αργότερα ως διοργανωτές κατέκτησαν το τρόπαιο επικρατώντας 2-0 της Τυνησίας στον τελικό. Επίσης έχουν να επιδείξουν άλλον έναν τελικό το 1998, όπου έχασαν με 2-0 από την Αίγυπτο, ενώ το 2017 δεν είχαν προκριθεί στα τελικά.

Το ρόστερ της Νότιας Αφρικής Τερματοφύλακες: Κιτ (Μπίντβεστ), Γουίλιαμς (Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ), Μπβούμα (Κάιζερ Τσιφς). Αμυντικοί: Χλατσουάγιο (Μπίντβεστ), Κότζι (Μαμέλτονι Σ.), Μκβανάζι (Μπίντβεστ), Χλάντιλ (Μπίντβεστ), Καρδόσο (Κάιζερ Τσιφς), Μοντίμπα (Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ), Μκχίζε (Κέιπ Τάουν Σίτι), Μαέλα (Ορλάντο Πάιρετς). Μέσοι: Σερέρο (Φίτεσε), Κεκάνα (Μαμέλοντι Σ.), Ζουέιν (Μαμέλοντι Σ.), Μαμπούντα (Μαμέλοντι Σ.), Μοκότγιο (Μπρέντφορντ), Ζούνγκου (Αμιάν), Φούρμαν (Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ). Επιθετικοί: Ταού (Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), Φέλντβαϊκ (Σπάρτα Ρότερνταμ), Μαμπόε (Μαμέλοντι Σ.), Μοτίμπα (Στρασβούργο), Λορχ (Ορλάντο Πάιρετς), Ντόλι (Μονπελιέ.

Προπονητής: Στιουάρτ Μπάξτερ. Ο 66χρονος Βρετανός με τεράστια καριέρα κυρίως σε Σουηδία και Φινλανδία βρίσκεται στον πάγκο της από τον Μάιο του 2017. Είναι αμυντικής τακτικής τεχνικός, που του αρέσει να χτυπά στην κόντρα και αυτό θα επιδιώξει να κάνει και με τους «μπαφάνα-μπαφάνα».

Το αστέρι: Τουλάνι Σερέρο. Ο 28χρονος χαφ διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Από το 2011 έως σήμερα αγωνίζεται στην Ευρώπη και στην δη στην Ολλανδία. Έως το '16 έπαιξε στον Άγιαξ με 121 ματς και 10 γκολ. Την τελευταία διετία αγωνίζεται στη Φίτεσε με 59 ματς και δύο τέρματα.

Απουσίες: Δεν υπολογίζονται ο 29χρονος χαφ Βιλακάζι (32/5) και 26χρονος μέσος της Μονπελιέ Κίγκαν Ντόλι (Μ, 14/2), καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα και χάνουν σίγουρα το τουρνουά.

Εκτίμηση: Φαίνεται να υπολείπεται επί χάρτου τόσο από την Ακτή όσο και από το Μαρόκο. Όμως, στο γήπεδο μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως είναι αήττητη  από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2018 σε επίσημα και φιλικά ματς. Το 1.95 του να βρεθεί στη δυάδα μας αρέσει, αν και θα προτιμούσαμε να είναι λίγο υψηλότερο.

 

Μαρόκο

Από τις πλέον έμπειρες ομάδες του τουρνουά με 17 παρουσίες στη διοργάνωση. Κορυφαία της στιγμή ήταν, βέβαια, η κατάκτηση του τροπαίου το 1976 στην Αιθιοπία. Έχει επίσης μία 2η θέση το 2004, όταν ηττήθηκε από τη διοργανώτρια Τυνησία με 2-1. Όσο για την προηγούμενη διοργάνωση έμεινε εκτός στους «8» χάνοντας με 1-0 από την φιναλίστ, Αίγυπτο δεχόμενη το γκολ στο 88'!

Το ρόστερ του Μαρόκου Τερματοφύλακες: Μοχαμεντί (Μάλαγα), Μπουνού (Χιρόνα), Ταγκναουτί (Καζαμπλάνκα). Αμυντικοί: Μπενάτια (Αλ Ντουχάιλ), ντα Κόστα (Αλ Ιτιχάντ), Ντιράρ (Φενέρμπαχτσε), Σαΐς (Γουλβς), Χακίμι (Ντόρτμουντ), Αμπντελχαμίντ (Ρεμς), Μαζραουί (Άγιαξ), Μπααντί (Χασάνια). Μέσοι: Μπουσουφά (Αλ Σαμπάμπ), Ελ Αχμαντί (Αλ Ιτιχάντ), Μπελχαντά (Γαλατάσαραϊ), Άμραμπατ (Αλ Νασρ), Φαΐρ (Καέν), Ζιγιέχ (Άγιαξ), Αΐτ Μπενασέρ (Σεντ Ετιέν), Μπουφάλ (Θέλτα), Μπουραμπία (Σασουόλο), Ιντρίσι (Άλκμααρ). Επιθετικοί: Μπουντάιμπ (Ζάμαλεκ), Εν-Νεσίρι (Λεγανές).

Προπονητής: Ερβέ Ρενάρ. Είναι από τους πλέον πετυχημένους προπονητές στην αφρικανική ήπειρο, όπου είναι ξεκάθαρο ότι έχει βρει τη δική του... Ιθάκη. Έχει κατακτήσει δύο Κόπα Άφρικα με δύο διαφορετικές Εθνικές. Το πήρε το 2012 με τη Ζάμπια και ακολούθως τα κατάφερε το 2015 με την Ακτή. Βρίσκεται στο Μαρόκο από το '16, το οδήγησε στο Μουντιάλ της Ρωσίας έπειτα από 22 χρόνια και τώρα ο 50χρονος Γάλλος θέλει την 3η κούπα.

Το αστέρι: Χακίμ Ζιγιέχ. Προέρχεται από τη σεζόν της ζωής του στον Άγιαξ. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έκανε «πράγματα και θαύματα». Έπαιξε 47 ματς σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνοντας 21 γκολ. Δικαίως, λοιπόν, κερδίζει τον τίτλο από τους Μπενάτια και Μπουσουφά.

Απουσίες: Νοκ άουτ τέθηκε ο αναπληρωματικός πορτιέρο Μχαμντί (1/0), με τον κόουτς Ρενάρ να αποκλείει κατόπιν επιλογής του τόσο τον Χάριτ (Μ, 7/0), όσο και τους Ελ Κααμπί (Ε, 15/11) και Χαμνταλάχ (Ε, 15/6).

Εκτίμηση: Έχει το ρόστερ και τον προπονητή για να πρωταγωνιστήσει στο τουρνουά. Η πρωτιά στον όμιλο είναι εφικτή κι ας δίνεται ως 2ο φαβορί με τις αποδόσεις άνω του 2.20 να μας αρέσουν. Επίσης μας αρέσουν και οι αποδόσεις άνω του 2.90 για να βρεθεί στους «4».

 

Ναμίμπια

Λαμβάνει μέρος ανά δεκαετία στο Κόπα Άφρικα. Για 3η φορά, λοιπόν, θα βρεθεί στο κορυφαίο τουρνουά της Αφρικής. Η πρώτη ήταν το 1998, ακολούθησε το 2008 και έρχεται για 3η φορά να δώσει το «παρών» στη διοργάνωση. Είναι το αουτσάιντερ και η λογική λέει πως καθετί άλλο πλην της 4ης θέσης θα είναι επιτυχία.

Το ρόστερ της Ναμπίμπια Τερματοφύλακες: Μπαέβα (Γκόλντεν Άροους), Καζαπούα (Μακάμπι), Μπατζουβάρα (Άφρικαν Σταρς). Αμυντικοί: Χοάσεμπ (Χάιλαντς Παρκ), Χοράεμπ (Τούρα Μάτζικ), Γκέμπχαρντ (Μπαρόκα), Χαναμούμπ (Γιόμο Κόσμος), Χαμπίρα (Τούρα Μάτζικ), Καμπερίμπα (Άφρικαν Σταρς), Νιάμπε (Μπλάκμπερν). Μέσοι: Κετγίγερε (Άφρικαν Σταρς), Σιτέμπι (Λουσάκα Ντ.), Καβέντζι (Μπίντβεστ), Στεφάνους (Λουσάκα Ντ.), Λιμπόντι (Τάιγκερς), Φρέντερικς (Μπλακ Άφρικα), Καματούκα (Κέιπ Ουμόγια Γιουν.), Παπάμα (Άφρικαν Σταρς). Επιθετικοί: Κεϊμουίνε (Ντίρε), Σαλουλίλε (Χάιλαντς Παρκ), Σιλόνγκο (Ισμάιλι), Στάρκε (Γένα), Γκουριράμπ (Λάιφ Φάιτερς).

Προπονητής: Ρικάρντο Μανέτι. Είναι 44 ετών, κατάγεται από τη Ναμίμπια και εργάζεται στην Ομοσπονδία από το 2011. Αρχικά και για μία διετία στην Εθνική ομάδα U-20 της χώρας και εν συνεχεία ανέλαβε την Ανδρών. Έμεινε το 2015, έκανε διάλειμμα και επανήλθε. Ως παίκτης ήταν μέλος της ομάδας που έλαβε μέρος το 1998 στη διοργάνωση.

Το αστέρι: Ρόναλντ Κετγίγερε. Είναι ο αρχηγός της ομάδας και η «ψυχή» της, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ στα τοπικά ΜΜΕ. Παίζει στην Εθνική από το 2010 και μετρά 64 συμμετοχές και 2 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Απουσίες: Δεν έχει κάποια απώλεια λόγω τραυματισμού. Κατόπιν επιλογής του προπονητή κόπηκαν οι Βρίες (Τ, 34/0), Λόμπαρντ (Α, 17/0), Νενκάβου (Α, 13/2), Κατγιούκουα (Α, 32/1) και Ουρίκχομπ (Ε, 33/7).

Εκτίμηση: Δικαίως είναι το αουτσάιντερ του ομίλου. Επιτυχία θα είναι να καταφέρει να σκοράρει. Είναι άπειρη ομάδα και βασίζεται κυρίως στη δύναμη και την ταχύτητα. Δεν έχει κάποιο γεγονός που να μας ενδιαφέρει.

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ