foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ109
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Preview, Copa Africa 2019: 1ος όμιλος

Αφιερώματα | 19 Ιουν 2019 14:51
CopaAmerica2019_new.jpg

Ο 1ος όμιλος του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής απαρτίζεται από Ζιμπάμπουε, Αίγυπτο, Ουγκάντα και Λ.Δ. Κονγκό.

Οι ομάδες


Ζιμπάμπουε
Μετρά τρεις συμμετοχές σε τελική φάση Κόπα Άφρικα. Το 2017 τερμάτισε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου κάνοντας, όμως, την έκπληξη στην πρεμιέρα με το 2-2 κόντρα στην Αλγερία που εν τέλει της στοίχισε. Στα προκριματικά κέρδισε εκτός τη ΛΔ Κονγκό (2-1) και παραχώρησε 1-1 εντός.

Το ρόστερ της Ζιμπάμπουε
Τερματοφύλακες: Τσιπεζέζε (Μπαρόκα), Τσιγκόβα (Πολοκγούειν Σίτι), Σιμπάντα (Γουίτμπανκ Σπερς).
Αμυντικοί: Χαντέμπε (Κάιζερ Τσιφς), Πφουμπιτζάι (Μπλεμφοντέν Σέλτικ), Μουντίμου (Σεφν Ντρούιντς), Λούνγκα (Γκόλντεν Άροους), Νταρίκβα (Νότιγχαμ Φόρεστ), Ντζινγκάι (Πάουερ Ντάιναμος).
Μέσοι: Πίρι (Γκόλντεν Άροους), Μπίλιατ (Κάιζερ Τσιφς), Καρούρου (Αμαζούλου), Τσαουαπίουα (Μπαρόκα), Μαχάτσι (Ορλάντο Πάιρατς), Νακάμπα (Μπριζ), Κουτίνγιου (Αζάμ), Μουνέτσι (Ορλάντο Πάιρατς), Καμουσόκο (Γιανγκ Άφρικανς)
Επιθετικοί: Μουσόνα (Άντερλεχτ), Ρουσίκε (Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ), Μουσέκουι (Ντάλιαν), Μουτίζβα (Γκόλντεν Άροους), Καντεβέρε (Χάβρη).

Προπονητής: Σάντεϊ Τσιτζάμπουα. Είναι 67 ετών, κατάγεται από τη Ζιμπάμπουε και βρίσκεται στον πάγκο της από το 2017. Λέγεται και γράφεται πως τρελαίνεται για το 4-2-3-1, ενώ το παρατσούκλι του είναι το «Mhοfu» που έτσι αποκαλούν στη χώρα του την αντιλόπη.

Το αστέρι: Νόουλετζ Μουσόνα. Είναι δίχως αμφιβολία ο σταρ της ομάδας. Από το 2015 παίζει στο Βέλγιο. Για 3 χρόνια στην Οστάνδη (2015-18, 104/35) και από το 2018 στην Άντερλεχτ. Πέρασε δανεικός από τη Λόκερεν με 6 ματς και 1 γκολ. Στην Εθνική μετρά 34 ματς και 22 γκολ.

Απουσίες: Αν κανείς θέλει να διακρίνει κάποιες σημαντικές απουσίες από το ρόστερ της, αυτές είναι του αμυντικού Τσιπέτα (33/0) και του μέσου της Κάιζερ Τσιφς, Κατσάντε (27/3). Ενώ την τελευταία στιγμή αποκλείστηκε ο 20χρονος επιθετικός της Λέστερ, Άντμιραλ Μουσκούε (2/0).

Εκτίμηση: Βάσει των αποδόσεων είναι το αουτσάιντερ του ομίλου. Λόγω, όμως, των αποτελεσμάτων της με τη Λ.Δ. Κονγκό στα προκριματικά της δίνουμε τύχη για την 3η θέση. Το «κάτι παραπάνω», όπερ σημαίνει πρόκριση ακόμη και ως και μία από τις καλύτερες τρίτες, θα συνιστά υπέρβαση.

Αίγυπτος
Είναι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης και η πολυνίκης του θεσμού. Οι «φαραώ» έχουν καταφέρει να πάρουν επτά φορές το τρόπαιο, εκ των οποίων οι τρεις ως διοργανωτές και δη το 1959, το 1986 και το 2006. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι ήταν οι φιναλίστ του 2017, όπου έφθασαν στον τελικό, αλλά δεν τα κατάφεραν κόντρα στο Καμερούν γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

Το ρόστερ της Αιγύπτου
Τερματοφύλακες: Αχμ. Ελ Σενάβι (Πάιραμιντς), Γκένες (Ζάμαλεκ), Μ. Ελ Σενάβι (Αλ Αχλί).
Αμυντικοί: Μπ. Ελ Μοχαμαντί (Ισμάιλι), Αχμ. Ελ Μοχαμαντί (Άστον Βίλα), Γκαμπέρ (Πάιραμιντς), Χεγκάζι (Γουέστ Μπρομ), Ασράφ (Αλ Αχλί), Μανσούρ (Πάιραμιντς), Χαμντί (Ζάμαλεκ), Αλάα (Ζάμαλεκ).
Μέσοι: Γκαζάλ (Φεϊρένσε), Τρεζεγκέ (Κασίμπασα), Χαμέντ (Ζάμαλεκ), Σόλιμαν (Αλ Αχλί), Ελ Νενί (Άρσεναλ), Ελ Σάιντ (Πάιραμιντς), Εμάντ (Πάιραμιντς), Ουαρντά (Ατρόμητος).
Επιθετικοί: Μοχσέν (Αλ Αχλί), Σαλάχ (Λίβερπουλ), Αλί (Αλ Μοκαουλούν), Χασάν (Μπράγκα)

Προπονητής: Χαβιέρ Αγκίρε. Είναι ξεκάθαρο πως οι «φαραώ» επιμένουν σε λύσεις στον πάγκο τους με τεράστια εμπειρία. Έτσι, μετά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχουν τώρα στον πάγκο τους τον 57χρονο κόουτς με τεράστια εμπειρία σε πάγκους. Από εθνικές ομάδες έχει δουλέψει σε Μεξικό και Ιαπωνία, ενώ από συλλόγους ξεχωρίζουν οι Οσασούνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαραγόσα και Εσπανιόλ.

Το αστέρι: Μοχάμεντ Σαλάχ. Δίχως αμφιβολία ο σούπερ σταρ όχι μόνο της Αιγύπτου, αλλά πιθανότατα και της διοργάνωσης. Ο 27χρονος άσος της Λίβερπουλ έχει πετύχει 39 γκολ σε 62 εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από την κατάκτηση του Champions League με τους «ρεντς».

Απουσίες: Σίγουρα κάτω από τα δοκάρια η επιβλητική παρουσία του Ελ Χανταρί που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενώ αγωνιστικά από τους εν ενεργεία δεν υπάρχει κάτι το «μπαμ».

Εκτίμηση: Στις περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες δίνεται ως νούμερο ένα φαβορί να πάρει την κούπα σε αποδόσεις άνω του 5.00. Ο Σαλάχ επίσης έχει τη μικρότερη απόδοση για 1ος σκόρερ της διοργάνωσης κι αυτός, όμως, σε τιμές άνω του 5.00. Εμείς λέμε να πάρουμε το να φθάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά και βλέπουμε.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ουγκάντα
Μετρά έξι συμμετοχές σε τελική φάση Κόπα Άφρικα με την 2η θέση στο τουρνουά του 1978, όταν έχασε στον τελικό με 2-0 από την Γκάνα να ξεχωρίζει. Το 2017 αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, όπου τερμάτισε στην τελευταία θέση του 4ου γκρουπ (με Αίγυπτο, Γκάνα και Μάλι) με 1 βαθμό.

Το ρόστερ της Ουγκάντας
Τερματοφύλακες: Ονιάνγκο (Μαμελοντί Σαντάουνς), Οντονγκάρα (Αντάμα Σίτι), Σαλίμ (Αλ Χιλάλ).
Αμυντικοί: Μουλέμε (Ζιζκόφ), Βαλουσίμπι (Χωρίς ομάδα), Γιούκο (Σίμπα), Μουγκάμπι (Γέοβιλ), Βαντάντα (Αζάμ), Μουκιίμπι (Έστερσουντ), Οκάγια (Μαζέμπε), Αβάνι (Καμπάλα), Βάσβα (Χωρίς ομάδα).
Μέσοι: Λουάνγκα (Βάιπερς), Αούτσο (Τσέρτσιλ Μπράδερς), Κιζίτο (Σαχτιόρ Καραγκάντι), Κατερέγκα (Μάριτσμπουγκ), Μίγια (Γκόριτσα), Αζίρα (Μόντρεαλ Ίμπακτ).
Επιθετικοί: Όκβι (Σίμπα), Αμπντού (Σιριάνσκα), Ενζιμπαμπί (Σμούχα), Καντού (Καμπάλα).

Προπονητής: Σεμπαστιέν Ντεσάμπρ. Κατάγεται από τη Γαλλία. Είναι 42 ετών και προπονητικά είναι ένας «γυρολόγος» συλλόγων στην Αφρική με κατακτήσεις τροπαίων σε Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Τυνισία, Μαρόκο και Ανγκόλα. Ανέλαβε την Ουγκάντα στις 28 Δεκεμβρίου του 2017.

Το αστέρι: Φαρούκ Μίγια. Θεωρείται το καλύτερο «εξαγώγιμο προϊόν» της Ουγκάντα. Είναι 21 ετών και με την Εθνική μετρά 55 συμμετοχές και 21 γκολ. Αγωνίζεται στην Γκόριτσα, όπου από το 2018 μετρά 24 συμμετοχές και 2 γκολ και στην πατρίδα του τον φωνάζουν «Μουγίζι Τασούμπβα» που σημαίνει «ο κυνηγός που δεν μπορεί να χάσει».

Απουσίες: Σίγουρα συνιστά απώλεια η μη παρουσία των αμυντικών Ισάακ Ισίντε (62/2) και Ιγκούμα (61/1). Από το κέντρο θα λείψει ο Μουτγιάμπα (34/3) που μπορούσε να δώσει λύσεις, αλλά και ο Μαγβέγκα (36/3).

Εκτίμηση: Είναι αουτσάιντερ στον όμιλο και αν βρεθεί στη δυάδα συνιστά έκπληξη. Τώρα για να προκριθεί ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες εξαρτάται και το τι θα γίνει στους άλλους ομίλους. Πάντως το ό,τι βρίσκεται εδώ, συνιστά επιτυχία.

Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό
Συμμετέχει για 18η φορά στην ιστορία της στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών στην αφρικανική ήπειρο. Έχει να επιδείξει δύο κατακτήσεις τροπαίου το 1968 και το 1974, όπου, μάλιστα, το πήρε μέσα στην Αίγυπτο. Το 2015 έπαιξε στον μικρό τελικό, ενώ το 2017 αποκλείστηκε από την Γκάνα (1-2) στα προημιτελικά.

Το ρόστερ της Λ. Δ. Κονγκό
Τερματοφύλακες: Μόσι (Κιάσο), Ματαμπί (Αλ Ανσάρ), Μανταντά (Ντινάμο Βουκ.).
Αμυντικοί: Μπέκο (Μαζέμπε), Μποπέ (Σταντάρ Λιέγης), Τίσεραντ (Βόλφσμπουργκ), Ουνγκέντα (Πριμέιρο ντε Αγκόστο), Μουζίνγκα (Βίτα), Λουινταμά (Γαλατάσαραϊ), Μοκ (Ανκαραγκουτσού), Μαζουακού (Γουέστ Χαμ), Σαμπανί (Βίτα).
Μέσοι: Μπουτού (Μαζέμπε), Μπεμπά (Πόρτο), Μουλούμπου (Κιλμάρνοκ), Μαγκχόμα (Μπέρμιγχαμ), Μ' Ποκού (Σταντάρ Λιέγης), Ακολό (Στουτγάρδη).
Επιθετικοί: Μπολάσι (Άντερλεχτ), Μπολινγκί (Αντβέρπ), Μπαγκαμπού (Γκουοάν), Μεσάκ (Μαζέμπε), Ασομπαλόνγκα (Μίντλεσμπρο).

Προπονητής: Φλοράν Ιμπενγκέ. Ο 58χρονος προπονητής βρίσκεται στον προπονητικό θώκο από το 2014 δουλεύοντας ταυτόχρονα στη Βίτα Κλαμπ. Τον Μάρτιο του 2017 είχε δηλώσει πως θέλει να σταματήσει από την Εθνική για να δουλέψει στην ομάδα και να αφοσιωθεί στην οικογένεια του, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Το αστέρι: Γιανίκ Μπολάσι. Είναι δίχως αμφιβολία ο σταρ της ομάδας. Ανήκει στην Έβερτον και φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Άστον Βίλα και την Άντερλεχτ έχοντας μεστή σεζόν με 38 ματς, 8 τέρματα και ισάριθμες ασίστ. Έχει σκοράρει 9 φορές, σε 36 αναμετρήσεις με την εθνική του ομάδα.

Απουσίες: Η μεγάλη απουσία για το Κονγκό ακούει στο όνομα του αρχισκόρερ της, Ντιομερσί Μποκανί. Ο 33χρονος στράικερ των 18 γκολ σε 41 ματς δεν βρίσκεται στην αποστολή λόγω τραυματισμού.

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι θα βρίσκεται τουλάχιστον στους «16». Η απόδοση του να βρίσκεται στη δυάδα του ομίλου είναι χαμηλά. Από κει και πέρα, βλέπουμε... Πάντως έχει το ρόστερ και τους παίκτες να φθάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά.

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ