foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ160
ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Preview, Mundial Γυναικών 2019

Αφιερώματα | 05 Ιουν 2019 12:08
Μουντιάλ-Γυναικών-2019.jpg

Οι γυναίκες στα καλύτερά τους. Μόχθος, ιδρώτας, πάθος. Το Mundial Γυναικών 2019 αποτελεί μεγάλο χάιλαιτ αυτό το καλοκαίρι. Γι’ αυτό ακριβώς διεξάγεται και μονή χρονιά, ώστε να κλέψει λίγη από τη λάμψη των Ανδρών. Τα επίσημα τουρνουά είναι επτά, με την 8η έκδοση να φιλοξενείται στα (εννέα) γήπεδα της Γαλλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία στη συγκεκριμένη χώρα και για τρίτη φορά στην Ευρώπη (1995 Σουηδία, 2011 Γερμανία). Καινοτομία εφέτος θα αποτελέσει η χρήση του VAR στις αμφισβητούμενες φάσεις.

Ανάλυση ομίλων

1ος όμιλος: Πρόβλημα στη θέση νούμερο «1» η Νότια Κορέα

Η Γαλλία θεωρείται ακόμα και φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά. Στον πάγκο η Κορίν Ντιακρέ (πρώην Κλερμόν στους Άνδρες). Από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε ως οδηγία: τελικός ή κατάκτηση. Έκπληξη η μη κλήση της Κατοτό (1η σκόρερ στη Γαλλία με 22 γκολ). Ποιοτική από το κέντρο και μπροστά (Λε Σομέρ MVP), κυρίαρχη στην άμυνα η Ρενάρ (στόπερ, με εύκολο γκολ). Ομάδα με τα όλα της.

Μάχη θα γίνει για τη 2η θέση, ανάμεσα σε Νορβηγία και Νότια Κορέα. Περίεργη πορεία η Νότια Κορέα στα ασιατικά προκριματικά πέρυσι (Απρίλιος 2018). Οι ειδήμονες λένε πως διαθέτει την καλύτερη φουρνιά παικτριών στην ιστορία της χώρας. Κλειδί της πορείας της, η απουσία των δύο βασικών γκολκίπερ της (αμφότερες τραυματίες).

Απούσα από τη Νορβηγία η κορυφαία παίκτρια στον κόσμο, Άντα Χέγκερμπερκ. Σερί παρουσίες στο Μουντιάλ, έμεινε μπροστά από την Ολλανδία στα προκριματικά. Μη θεαματικά αποτελέσματα στα φιλικά. Ίσως μισό βηματάκι πιο μπροστά από τις Κορεάτισσες, αναφορικά με την πρόκριση.

Μόνιμη εκπρόσωπος από την Αφρική η Νιγηρία. Μετρά 3 σερί κατακτήσεις του Αφρικανικού Κυπέλλου. Μεγάλο αστέρι η Ασισάτ Οσοάλα της Μπαρτσελόνα. Έμπλεξε βέβαια σε δύσκολο όμιλο και είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Ο Σουηδός κόουτς Ντένερμπι υποστηρίζει πως η ομάδα του θα κοντράρει κάθε αντίπαλο.

 

2ος όμιλος: Στο 50-50 η 2η θέση

Επιχείρηση ανανέωση για τη Γερμανία. Εδώ και έξι χρόνια είναι χωρίς ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο τίτλο. Μόλις το Νοέμβριο ανέλαβε δράση η προπονήτρια Μαρτίνα Φος (πρώην διεθνής, με 125 συμμετοχές). Αήττητη ακόμα με απολογισμό 3-1-0. Θαρραλέο ποδόσφαιρο, αν και το ρόστερ δεν είναι πρώτης ποιότητας, όπως παλιά. Μόνο με υπέρβαση θα φτάσει στα ημιτελικά.

Η Κίνα προσπαθεί να επαναλάβει τις επιτυχίες της 10ετίας του ’90. Τώρα ο Γία Σιουκουάν στηρίζεται σε παίκτριες από την εγχώρια αγορά. Η μοναδική λεγεωνάριος είναι η αρχηγός Γου Χαϊάν της Παρί Σεν Ζερμέν. Στηρίζεται στην ταχύτητα. Προημιτελικά το 2015. Ένα βήμα παραπέρα θέλει να πάει ο Σιουκουάν.

Άνθισε το ισπανικό ποδόσφαιρο στις Γυναίκες στην τρέχουσα 10ετία, ελέω των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Με 10 παίκτριες από τις «μπλαουγκράνα» η αποστολή. Η ομάδα του Χόρχε Βίλδα πέτυχε το απόλυτο σε νίκες (8/8) στα προκριματικά. Δυνατά αποτελέσματα στα φιλικά και ισοπαλίες με Καναδά και Ιαπωνία. Στόχος η πρόκριση.

Πρωτάρα η Νότια Αφρική. Μπήκε στο προσκήνιο από το 2010 κι έπειτα (με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και 2016). Στην πιο πρόσφατη – ενδοαφρικανική – προκριματική διαδικασία, ηττήθηκε στον τελικό, στα πέναλτι, από τη Νιγηρία (0-0 κ.α.). Μείγμα νέων και έμπειρων στο ρόστερ. Ούτε νίκη μέσα στο 2019. Κομπάρσος.

3ος όμιλος: Ερωτηματικό η Βραζιλία, στα πάνω της η Ιταλία

Κρυφό αουτσάιντερ η Αυστραλία, αν και ηττήθηκε για δεύτερη σερί φορά από την Ιαπωνία (0-1), στον τελικό των προκριματικών της Ασίας. Ηχηρές σφαλιάρες στα πρόσφατα φιλικά από Ολλανδία (0-3) και ΗΠΑ (3-5). Παρουσίασε έντονες αμυντικές αδυναμίες, κυρίως στις στημένες φάσεις. Εδώ και χρόνια κάνει στάση στα προημιτελικά. Σκοπός της, η υπέρβαση.

Σε τελική φάση μετά από το 1999 τα κορίτσια της Ιταλίας. Νέα εποχή στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας. Έχουν επενδύσει αρκετά. Τερμάτισε προ του Βελγίου στα προκριματικά (7-0-1, 19-4 γκολ). Γρήγορο passing game, ταχύτατη ομάδα από τα άκρα, μεγάλη ευχέρεια στο γκολ. Θετική προετοιμασία. Γερό αουτσάιντερ.

Μεγάλο κεφάλαιο η Βραζιλία, αλλά ποτέ δεν σήκωσε το τρόπαιο. Φιναλίστ ήταν την τελευταία φορά το 2007. Έκανε το 7/7 σε νίκες στην ζώνη της Νότιας Αμερικής (3η σερί πρωτιά). Με τους θρύλους Μάρτα και Φόρμιγκα η αποστολή. Προέρχεται από κάκιστη προετοιμασία (9 σερί ήττες). Υπό πίεση ο κόουτς Βαντάο. Μεγάλο ερωτηματικό.

Πρώτη συμμετοχή για την Τζαμάικα μετά από την 3η θέση στα προκριματικά της CONCACAF. Για την εμπειρία πήγε στη Γαλλία και με τη χρόνια χρηματοδότηση της Σεντίλα Μάρλεϊ, κόρη του Μπομπ Μάρλεϊ. Έκανε προετοιμασία στην Αγγλία, ηττήθηκε με 3-2 από τη Σκωτία, στο πρώτο φιλικό της ματς, επί ευρωπαϊκού εδάφους.

 

4ος όμιλος: Στροφή στις... πιτσιρίκες στην Ιαπωνία

Η Αγγλία συμμετέχει για 4η σερί φορά σε τελική φάση. Από προημιτελικά και πάνω η εκάστοτε πορεία της. Εκπληκτική το 2015, με την 3η θέση. Πιο τεχνική ομάδα με τον Φιλ Νέβιλ στον πάγκο. Φορμαρισμένες οι επιθετικογενείς Κίρμπι, Πάρις, Ντούγκαν, Τέιλορ. Πολύ δυνατή στην άμυνα. Τετράδα τουλάχιστον για τις... λιονταρίνες.

Το 2007 χρονολογείται η τελευταία συμμετοχή της Αργεντινής. Στις δύο προηγούμενες παρουσίες της μέτρησε συνολικά 6 ήττες. Απείχε από την αγωνιστική δράση ως Εθνική ομάδα από το 2015 έως το 2018. Έμπειρος ο Κάρλος Μπορέλο στον πάγκο (προτιμά το 4-3-3). Σαφέστατα δεν είναι για πρόκριση.

Είναι οντότητα η Ιαπωνία. Η ασιατική δύναμη με 8 σερί συμμετοχές (πρωτιά το 2011/φιναλίστ το 2015). Εφέτος, πάντως, η Ασάκο Τακακούρα (που παρατάσσει την 11άδα με το... ασυνήθιστο 4-4-2) ποντάρει στο νεανικό στοιχείο (μ.ό. ηλικίας 23 ετών), με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020). Δεν την έχουμε ανάμεσα στα φαβορί.

Ντεμπούτο για τη Σκωτία. Επιτυχία που τερμάτισε προ της Ελβετίας στα προκριματικά (7-0-1, 19-7 γκολ). Στο Euro 2017 νίκησε την Ισπανία (1-0), ενώ έπαιξε πάλι στην πρεμιέρα με την Αγγλία (0-6). Πρόσφατα επικράτησε της Βραζιλίας με σκορ 1-0. Συμπαθητικό ρόστερ, με αρκετές παρουσίες στο αγγλικό πρωτάθλημα. Θα αποτελέσει σκληρό καρύδι.

 

5ος όμιλος: Καναδάς και Ολλανδία, ξανά για την πρωτιά

Σταθερή παρουσία, υπολογίσιμη δύναμη ο Καναδάς. Καλύτερη θέση, η 4η (2003). Στη δική του διοργάνωση (2015) έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Για 2η χρονιά στον πάγκο ο Δανός Κένεθ Χάινερ-Μέλερ. Βάση η άμυνα, ενώ στην επίθεση η «κυρία 180 γκολ» Κριστίν Σινκλέρ θα συμμετάσχει στο 5ο Μουντιάλ της. Αήττητη μέσα στο 2019. Πάει για μεγάλα πράγματα.

Ανοδική τάση για την Ολλανδία. Το 2015 αποκλείστηκε στη φάση των «16» (Ιαπωνία). Ανέβηκε στο θρόνο της Ευρώπης το 2017. Στα προκριματικά έμεινε πίσω από τη Νορβηγία και πέρασε στα μπαράζ (Ελβετία 3-0, 1-1). Αγία Τριάδα με Μάρτενς, Μιντέμα και Φαν ντε Ντονκ. Σούπερ 3-0 στην πρόβα τζενεράλε με την Αυστραλία. Ο πήχης είναι ψηλά.

Τέσσερις συμμετοχές η Νέα Ζηλανδία σε τελική φάση (3 σερί), καμία νίκη σε 12 ματς. Μόνιμη νικήτρια στην Ωκεανία, αλλά χωρίς αντίπαλο. Μέσα στο 2019 νίκησε Νορβηγία και Αγγλία. Σήκωσε κεφάλι η ομάδα του Σκωτσέζου, Τομ Σερμάνι (πρώην ΗΠΑ). Στόχος η πρώτη νίκη στην ιστορία της.

Δεύτερη σερί παρουσία το Καμερούν. Εξέπληξε το 2015 με την πρόκριση στη φάση των «16» (0-1 Κίνα). Σταθερή παρουσία στο αφρικανικό ποδόσφαιρο. Στα προκριματικά είχε μέσο όρο ηλικίας στα 27 χρόνια. Μόνο 8 παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μόλις τον Ιανουάριο ανέλαβε ο Αλέν Τζομφά. Απειλητικό από το κέντρο και μπροστά, μέτριο στα μετόπισθεν.

 

6ος όμιλος: Γεμάτο το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ

Το βαρύ πυροβολικό, οι ΗΠΑ. Αμφισβητούνται εφέτος από τη Γαλλία. Όλα τα αστέρια είναι εδώ: Μόργκαν, Ράπινοου, Λόιντ, Λονγκ, Κρίγκερ, Ζάουερμπρουν. Τα δύο τελευταία χρόνια ηττήθηκε μόνο σε φιλικό από τη Γαλλία (3-1, Ιαν. 2019). Τρεις κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, 7/7 προκρίσεις σε ημιτελικό. Ειδικά στα νοκ-άουτ κι έπειτα ανεβάζει στροφές.

Μόνιμη εκπρόσωπος της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο η Σουηδία. Φιναλίστ το 2003, 3η το 2011, χωρίς νίκη, αλλά με 3 ισοπαλίες το 2015 (σε όμιλο με ΗΠΑ και Αυστραλία). Αποτυχία στο Euro 2017, αλλά τερμάτισε μπροστά από τη Δανία στον προκριματικό όμιλο. Διαθέτει την καλύτερη γκολκίπερ στο τουρνουά, την Χέντβιγκ Λίνταλ της Τσέλσι. Έμπειρη ομάδα.

Παρθενική συμμετοχή το 2015 η Ταϊλάνδη, με νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Υπέρβαση πέρυσι στο Ασιατικό Κύπελλο, με συμμετοχή στον ημιτελικό (ήττα στα πέναλτι από την Αυστραλία). 4άρα από Ιταλία, 3άρα από τη Γαλλία, 6άρα από το Βέλγιο τα πρόσφατα φιλικά της. Μόνιμη αμυντική προσέγγιση στα παιχνίδια της.

Πρωτάρα στο τουρνουά η Χιλή. Στα γήπεδά της διεξήχθησαν τα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής το 2018. Τερμάτισε 2η πίσω από την Κολομβία, μπήκε στον τελικό όμιλο και άφησε πίσω της Αργεντινή (τη νίκησε 4-0) και Κολομβία. Εξαιρετική η Αέδο της Βαλένθια. Δυνατό σύνολο, αν και άπειρο, συνήθως φέρνει χαμηλά σκορ. Πολλές παίκτριες αγωνίζονται στο εξωτερικό.

 

Προτάσεις

Βλέποντας τις διασταυρώσεις στη νοκ-άουτ φάση, παρατηρούμε πως στο πάνω κομμάτι (πάντα με βάση τον φαβοριτισμό των ομάδων) θα βρεθούν Αυστραλία ή Βραζιλία, Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ. Μάλιστα Γαλλία και ΗΠΑ, τα δύο σπουδαία φαβορί πάνε για μεταξύ τους ματς, κιόλας, στα προημιτελικά. Στο κάτω ταμπλό οδεύουν οι Αυστραλία ή Βραζιλία, Καναδάς, Ολλανδία και λογικά οι Γερμανία, Ιαπωνία. Όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε υπόψιν μας αναφορικά με τις ομάδες για την κατάκτηση του τροπαίου, όπως και για 1ο σκόρερ και νικήτριες ομίλου.

Στο 15.00 για κατάκτηση οι «οράνιε»

Οι αποδόσεις αναφέρουν πως, κοινό, φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι οι ΗΠΑ (4.50) και Γαλλία (4.50). Η Γαλλία έχει και τη δύναμη της έδρας, διαθέτει και παίκτριες από Λυών και Παρί Σεν Ζερμέν, που είναι τρομερές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις ΗΠΑ. Φαντάζει να μην είναι ανίκητες, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ανάμεσα στις δύο, μάλλον θα ποντάραμε κάτι τις στη Γαλλία.

Ακολουθούν σε αποδόσεις για κατάκτηση τροπαίου, οι κλασικές Ευρωπαίες, Γερμανία (7.00) και Αγγλία (7.50). Σε ρόλο αουτσάιντερ και με διψήφια τιμή, οι Ολλανδία, Ιαπωνία, Αυστραλία.

Στεκόμαστε στις «οράνιε». Η Ολλανδία έχει παρουσιάσει μία μεγάλη άνοδο στην απόδοσή της. Πολλές παίκτριες είναι πρωταγωνίστριες σε ομάδες της Αγγλίας και Ισπανίας. Από που να πρωτοξεκινήσουμε. Από τη δημιουργό Λίκε Μάρτενς; Από τη μηχανή των γκολ Βιβιάν Μιντέμα; Από την εξαιρετική μέσο, Ντανιέλ Φαν ντε Ντονκ; Με όλες αυτές στις καλύτερες στιγμές τους, ήρθε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2017. ΟΚ, ίσως να χάθηκε το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά σύμφωνα με την εικόνα των φιλικών προετοιμασίας, οι «οράνιε» είναι σε καλό δρόμο.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως τη βολεύει στην ουσία να μείνει στη 2η θέση στον 5ο όμιλο και να παίξει με τη Σουηδία (λογικά) στα νοκ-άουτ και στα προημιτελικά ντέρμπι με τη Γερμανία (επίσης λογικά). Αλλιώς πάει στο από πάνω κομμάτι, με Ιαπωνία ή Αγγλία στη νοκ-άουτ φάση και εν συνεχεία με Βραζιλία ή Αυστραλία. Πιο δύσκολο το δεύτερο σενάριο. Ως Ολλανδία, εγώ δηλαδή, θα πόνταρα στο να παίξει με Σουηδία και μετά με τη Γερμανία, που θα είναι στο 50-50.

Την ποντάρουμε σε υψηλή απόδοση για την κατάκτηση, αλλά και για το στοίχημα «να φτάσει στον ημιτελικό».

Κατάκτηση: Ολλανδία 15.00 Stoiximan

Να φτάσει στον ημιτελικό: Ολλανδία 2.75 Novibet

 

Διπλασιάζουμε με την πρωτιά των «καγκουρό»

Πρόκειται για τον 3ο όμιλο. Ποντάρουμε στην Αυστραλία. Εκτός από την Αυστραλία βρίσκονται εκεί Βραζιλία και Ιταλία. Για την Τζαμάικα δεν τίθεται θέμα, κομπάρσος είναι και όλες οι ομάδες θα τη νικήσουν. Μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο η διαφορά τερμάτων και κατά πόσο θα νικήσουν τα φαβορί την ομάδα από την Καραϊβική.

Η Αυστραλία έκανε όλα τα λάθη μαζεμένη στα φιλικά προετοιμασίας. Εντάξει, δεν έχασε και από... καφενεία. Από την ΗΠΑ και την Ολλανδία ηττήθηκε. Το καμπανάκι ακούστηκε μέχρι τη Γαλλία, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στα υπέρ της είναι ότι θα παίξει στην αρχή με την Ιταλία και όχι με τη Βραζιλία, κάτι που, όμως, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να είναι άνετη. Η Ιταλία είναι αρκετά ανεβασμένη και οι «Ματίλντας» χρειάζονται ένα σοβαρό πρόσωπο από την πρεμιέρα. Νικάνε την Ιταλία (πιο εύκολο το λες, παρά το κάνεις), παίζουν τον «τελικό» της πρωτιάς με μία εντελώς ντεφορμέ Βραζιλία (κόντρα στην οποία έχει σούπερ παράδοση) και αυτό με την Τζαμάικα θα είναι τυπική διαδικασία.

Άλλωστε δεν είναι πολλοί οι όμιλοι που παρουσιάζουν στοιχηματικό ενδιαφέρον για την πρωτιά. Εμπιστευόμαστε την Αυστραλία για την 1η θέση του 3ου ομίλου.

Γ’ Όμιλος: Αυστραλία 2.00 Stoiximan

 

Επιμέλεια: Άλκης Τσαβδαράς

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ