foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σουηδία, Superettan: Preview σεζόν 2019

Previews Πρωταθλημάτων | 27 Μάρ 2019 12:04
Σουηδία-Superettan-Preview-σεζόν-2019.jpg

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της Superettan που ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και θα συνεχιστεί με διακοπή 15 ημερών περίπου, από τις 25 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, για να ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου και αφού θα έχουν συμπληρωθεί δύο γύροι και 30 αγώνες για κάθε ομάδα.

Η ομάδα που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κερδίζουν την απευθείας άνοδο στην Allsvenskan. Εκείνη που θα τερματίσει 3η αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου με την 14η της Allsvenskan και η νικήτρια από τα δύο ματς θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Allsvenskan του 2020. Στην ουρά, υποβιβάζονται απευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις (15η και 16η), ενώ η 14η και η 13η θα παίξουν διπλούς αγώνες μπαράζ (εντός και εκτός έδρας) με τις ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση του Βόρειου και του Νότιου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας. Οι νικήτριες που θα προκύψουν από τις διπλές αναμετρήσεις θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Superettan 2020.

Υπενθυμίζουμε πως πέρσι πρωταθλήτρια είχε αναδειχθεί η Χέλσινμποργκ, 2η τερμάτισε η Φάλκενμπεργκ και 3η η ΑΦΚ Εσκιλστούνα, η οποία και πήρε το εισιτήριο της ανόδου επικρατώντας στα μπαράζ της Μπρομαπόικαρνα. Έπεσαν απευθείας Γκέφλε και Λαντσκρόνα, σώθηκε στα μπαράζ η Βάρμπεργκ, ενώ έπεσε η Βέρναμο.

Οι ομάδες της Superettan

 

Μπρομαποϊκάρνα

Τι έκανε πέρσι: Πάλεψε με νύχια και με δόντια να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Αλσβένσκαν, τερμάτισε στην 14η θέση και έδειξε να τα καταφέρνει κερδίζοντας στο πρώτο από τα δύο ματς των play out την ΑΦΚ Εσκιλστούνα εκτός έδρας με 1-0. Στον επαναληπτικό όμως στην έδρα της παρουσιάστηκε κατώτερη της περίστασης, ηττήθηκε με 1-2 και επέστρεψε στη Σουπερέταν.

Προπονητής: Ρόμπερτ Μπιόρκνεχουε (45 ετών, παρέμεινε). Επέστρεψε στην ομάδα προς το τέλος της περσινής σεζόν αντικαθιστώντας τον Λουίς Πιμέντα, για τον οποίο ακούστηκαν πολλά και όχι κολακευτικά έξω-αγωνιστικά σχόλια, ανέστρεψε προσωρινά το κλίμα και λίγο έλειψε να πετύχει την παραμονή. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών, θεωρείται «παιδί» του συλλόγου και έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Έδρα: Γκρίμστα (5.500, τεχνητός χλοοτάπητας), Στοκχόλμη

Μεταγραφές: Αρκετά καλές οι κινήσεις της, ενισχύθηκε σε θέσεις που «πονούσε» και απέκτησε παίκτες που μπορούν να μπουν από την πρώτη στιγμή στη βασική ενδεκάδα. Απώλεια θεωρείται η φυγή του μέσου Μάρκους Γκούσταφσον, ωστόσο υπάρχουν καλές εναλλακτικές.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Ρούζενγκορντ, Μπράγκε και Χάκεν. Κέρδισε τις δύο πρώτες, ηττήθηκε όμως 1-0 εκτός έδρας από τη Χάκεν και έμεινε εκτός συνέχειας. Στα φιλικά, τα πήγε πολύ καλά κερδίζοντας Σολεντούνα, Βέντσπιλς, Φόργουορντ και Φρέι, ενώ ηττήθηκε από την Νταντάλκ.

Εκτίμηση: Είναι το ένα από τα δύο φαβορί για την απευθείας άνοδο. Διαθέτει καλό ρόστερ, ικανό και ιδιαίτερα αγαπητό, στις τάξεις παικτών και οπαδών, τεχνικό, ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και υπάρχει από πίσω ένα από τα μεγαλύτερα φυτώρια παικτών, ώστε ανά πάσα στιγμή χρειαστεί να αναπληρωθεί το όποιο κενό. Στο 1.98 η απόδοση στη svenskaspel (εγχώριος μπουκ) να είναι στην 3άδα, στο 1.77 να μην είναι.

 

Ντάλκουρντ

Τι έκανε πέρσι: Στην παρθενική της παρουσία στην Αλσβένσκαν δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής, τερματίζοντας στην 15η θέση. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η προστριβή του προέδρου της ομάδας με τον βασικό χορηγό της ομάδας, ο οποίος αποτραβήχτηκε στη μέση της χρονιάς, με συνέπεια να φύγουν βασικοί παίκτες.

Προπονητής: Πολ Ολάουσον (45 ετών, καινούριος). Χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, έχοντας πάντως περάσει από τους πάγκους των Κάρλσταντ, Κόνγκσβινγκερ και Βάρμπεργκ (στην πρώτη ως πρώτος προπονητής, στις άλλες δύο ως βοηθός), κάνει ουσιαστικά φέτος το ντεμπούτο του σε ομάδα επιπέδου Σουπερέταν. Εξελίξιμος, βασίζεται στο γρήγορο παιχνίδι με πολλές πάσες και ζητά από τους παίκτες του πίεση στα 4/4 του γηπέδου.

Έδρα: Γκάβλεβαλεν (6.500 τεχνητός χλοοτάπητας), Γέβλε (ουδέτερο, μέχρι να φτιαχτεί το δικό της στην Ουψάλα).

Μεταγραφές: Έχασε δύο βασικούς ποδοσφαιριστές (Λέφκβιστ και Στραντ), ωστόσο απέκτησε 8 ποδοσφαιριστές δημιουργώντας ένα από τα πιο «γεμάτα» ρόστερ της Κατηγορίας.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Εσκίλσμινε, Βάρμπεργκ και Χάμαρμπι. Κέρδισε τις δύο πρώτες, ηττήθηκε όμως από τη Χάμαρμπι και έμεινε εκτός συνέχειας. Στα φιλικά δεν τα πήγε καλά, χάνοντας από ΑΪΚ και Βαστέρας, ενώ κέρδισε τη Φρέι.

Εκτίμηση: Ως ομάδα που προέρχεται από την Αλσβένσκαν, θεωρείται από εκείνες που θα δώσει μάχη για την άμεση επιστροφή. Ωστόσο, από τη μία η απειρία του τεχνικού της και από την άλλη η συγκεχυμένη κατάσταση με τον χορηγό της, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Στο 1.35 η απόδοση στη svenskaspel (εγχώριος μπουκ) να μην είναι στην 3άδα.

 

Τρέλεμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Κάκιστη χρονιά στην Αλσβένσκαν, τερμάτισε 16η συγκεντρώνοντας μόλις 15 βαθμούς και κάνοντας όλες κι όλες 3 νίκες. Πλήρωσε την «τσιγγουνιά» των διοικούντων που άφησαν την ομάδα ανοχύρωτη και με παίκτες που στερούνταν την εμπειρία για τη μεγάλη Κατηγορία.

Προπονητής: Πέτερ Σβερντ (54 ετών, καινούριος). Από τους πιο έμπειρους τεχνικούς, με θητεία σε ομάδες της Αλσβένσκαν (Χέλσινμποργκ, Κάλμαρ, Ατβίνταμπεργκ, Μιάλμπι). Παίζει συντηρητικά, ζητάει από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά και δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ έχει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές.

Έδρα: Βόνγκαβαλεν (10.000, φυσικό χόρτο), Τρέλεμποργκ

Μεταγραφές: Πολλές αποχωρήσεις, η διοίκηση άφησε ελεύθερους πολλούς παίκτες με πολυετή παρουσία στην ομάδα και με προφανή στόχο να γίνει σταδιακά ανανέωση. Γενικώς, θεωρείται αποδυναμωμένη και θα πρέπει να ενισχυθεί αν δε θέλει να αντιμετωπίσει και πάλι τον εφιάλτη του υποβιβασμού στη Γ’ Κατηγορία.

Προετοιμασία: Πολύ μέτρια η παρουσία της στα φιλικά, κέρδισε Βέρναμο και Νισέπινγκ, ωστόσο ηττήθηκε από Χέλσινμποργκ, Σίλκεμποργκ και Κάλμαρ, ενώ έφερε ισοπαλία με τη Λουντ.

Εκτίμηση: Με την αποψίλωση του ρόστερ και τη μη αντικατάσταση των παικτών που αποχώρησαν με άλλους αντίστοιχης αξίας, οι προοπτικές δεν είναι οι καλύτερες δυνατές καθώς δεν αρκεί μόνον η παρουσία του Σβερντ στον πάγκο. Λόγω ονόματος, η svenskaspel (εγχώριος μπουκ) τη θεωρεί ως έκτο φαβορί (10.00) για την πρωτιά και τη δίνει στο 3.30 για να είναι στην 3άδα.

 

Έργκριτε

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα και ως την 10η αγωνιστική ήταν στις ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο. Μια παρατεταμένη περίοδος κοιλιάς όμως την άφησε αρκετά πίσω, ανησυχώντας μάλιστα σε κάποιο σημείο και για τα play out, ωστόσο ένα εξαιρετικό φίνις την έφερε τελικά στην 4η θέση, 2 μόλις πόντους πίσω από τα μπαράζ ανόδου.

Προπονητής: Τόμας Άσκεμπραντ (51 ετών, παρέμεινε). Από το 2008 βρίσκεται στο τιμόνι ομάδων της Σουπερέταν, αρχικά της Φάλκενμπεργκ (2008-2012), στη συνέχεια της ΓΚΑΪΣ (2013-2014), μετέπειτα της Έστερ (2015-2017) και από πέρσι στην Εργκρίτε. Κύριο χαρακτηριστικό του, το πειθαρχημένο ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του, ενώ δε διστάζει να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες μικρής ηλικίας.

Έδρα: Γκάμλα Ούλεβι (18.800, υβριδικός χλοοτάπητας), Γκέτεμποργκ

Μεταγραφές: Χωρίς σημαντικές απώλειες, διατήρησε σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό, ενώ προχώρησε στην απόκτηση τριών επιθετικών, Μπρόρσον (Τρέλεμποργκ), Τόρνμπλαντ (Νόρμπι) και Αΐλτον Αλμέιδα (ελεύθερος), φιλοδοξώντας να λύσει το πρόβλημα του σκοραρίσματος.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Νόρμπι, Γιόνσεπινγκ και ΑΪΚ. Κέρδισε τη Νόρμπι, ωστόσο ηττήθηκε από τις άλλες δύο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού. Αρκετά καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, αν και έπαιξε μόλις 3 ματς, κέρδισε Φάλκενμπεργκ και Λιουνγκσίλε, ενώ έφερε ισοπαλία με την Οντεβολντ.

Εκτίμηση: Θεωρείται από τις αξιόλογες ομάδες, από εκείνες που αναμένεται να δώσουν μάχη για την άνοδο. Αν καταφέρει και αποφύγει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, τουλάχιστον όχι μακράς περιόδου, είναι σε θέση να κάνει το άλμα της ανόδου. Δίνεται τέταρτο φαβορί στη svenskaspel για πρωταθλήτρια (7.00), ενώ στο 2.50 είναι η απόδοση να βρίσκεται στην 3άδα.

 

Χάλμσταντ

Τι έκανε πέρσι: Η μεγάλη απογοήτευση της Κατηγορίας. Ξεκίνησε ως ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για την απευθείας άνοδο, ωστόσο η αδυναμία της να φτάσει στο γκολ την άφησε πίσω στη βαθμολογία. Τελικά, τερμάτισε 5η, 3 βαθμούς πίσω από την 3η ΑΦΚ Εσκιλστούνα.

Προπονητής: Ιγκόρ Κρούλι (30 ετών, παρέμεινε). Ο νεαρότερος τεχνικός της Κατηγορίας, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του ουσιαστικά το 2017 και έκτοτε παραμένει στην ομάδα, αφήνοντας ικανοποιημένους τους διοικούντες με τη δουλειά του, παρότι η Χάλμσταντ δεν πέτυχε τον στόχο της ανόδου. Βρίσκεται κοντά στους παίκτες, εντούτοις είναι αρκετά αυστηρός και δε διστάζει να επιβάλει ποινές όταν κρίνει πως ξεφεύγουν. Παρατάσσει την ομάδα με 4-4-2.

Έδρα: Έριανς Βαλ (10.800, φυσικό χόρτο), Χάλμσταντ

Μεταγραφές: Η απώλεια του τοπ σκόρερ της Κοσούκε Κινοσίτα που συνεχίζει στη Σιντ Τρούιντεν αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ήδη αδύναμη επιθετική γραμμή, το οποίο δύσκολα θα γεμίσουν ο πολύπειρος και με ευρωπαϊκή καριέρα 34χρονος μέσος Ντούσαν Τζούριτς, ο μέσος Τζόελ Αλανσον (από Ράντερς) και ο επιθετικός Σαντάτ Καρίμ (από Λαντσκρόνα). Όταν αποθεραπευτεί από τον μακροχρόνιο τραυματισμό του ο βετεράνος Γιόχαν Ούρεμο θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Έστερσουντ, Σίριους και Κάρλσταντ. Κέρδισε τη Σίριους και έφερε ισοπαλία με τις άλλες δύο, τερματίζοντας 1η και πέρασε στα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΦΚ Εσκιλστούνα από την οποία αποκλείστηκε χάνοντας 2-1 στην παράταση (1-1). Μέτρια τα αποτελέσματά της στα φιλικά, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων ήταν ότι δέχθηκε γκολ σε όλα τα ματς.

Εκτίμηση: Είναι το ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για την άνοδο, τόσο λόγω ονόματος όσο και λόγω ποιότητας του ρόστερ. Βέβαια, το πρωτάθλημα της Σουπερέταν είναι από τα πλέον αμφίρροπα και όλα είναι σχετικά. Στο 1.97 η απόδοση στη svenskaspel να είναι στην 3άδα, 1.78 να μην είναι.

 

Μπράγκε

Τι έκανε πέρσι: Προερχόμενη από τη Γ’ Κατηγορία, όχι μόνον κατάφερε να μην κινδυνεύσει σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος, αλλά διεκδίκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα μια θέση στην τριάδα. Τελικά, κατετάγη 6η, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Προπονητής: Κλέμπερ Σόρενπο (43 ετών, παρέμεινε). Από τους προπονητές που όπου κι αν πήγε άφησε καλές εντυπώσεις. Ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Χάμαρμπι, μεταπήδησε το 2012 στη Συριάνσκα όπου έμεινε δύο χρόνια, για να πάει βοηθός στη συνέχεια στη Βέιλε στη Δανία, αρχικά ως βοηθός και στη συνέχεια για 2.5 χρόνια ως πρώτος προπονητής, επέστρεψε στη Συριάνσκα (2016), πήγε στους Νέους της Χάμαρμπι (2017), για να καταλήξει πέρσι στην Μπράγκε, όπου έχει συμβόλαιο ως το τέλος του 2020. Προσηλωμένος στην αμυντική θωράκιση, κύριο χαρακτηριστικό των ομάδων του το δυνατό πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο.

Έδρα: Ντόμναρσβαλεν (6.500, τεχνητός χλοοτάπητας), Μπορλένγκε

Μεταγραφές: Μετρημένες οι κινήσεις της, προτίμησε να διατηρήσει τον βασικό της κορμό και να αποκτήσει νεαρούς παίκτες με διάθεση διάκρισης. Γενικώς, θεωρείται πως έχει από τα αξιόλογα ρόστερ της Κατηγορίας, ενώ υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ενίσχυσης το καλοκαίρι εφόσον κριθεί απαραίτητο, ανάλογα βέβαια και με τους στόχους που θα έχει τότε η ομάδα.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Χάκεν, Μπρομπαόικαρνα και Ρούζενγκορντ. Ηττήθηκε από τις δύο πρώτες, κέρδισε την τελευταία και έμεινε φυσικά εκτός συνέχειας. Στα φιλικά τα πήγε αρκετά καλά, ωστόσο αντιμετώπισε ομάδες μικρότερων Κατηγοριών.

Εκτίμηση: Θεωρείται ως μία από τις ομάδες που θα έχουν μια σχετικά ήσυχη σεζόν, χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους, αλλά και χωρίς να είναι σε θέση να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Μια θέση μεταξύ της 8ης και 12ης είναι το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα και τις αποδόσεις της svenskaspel (1.48 να μην τερματίσει στην 8άδα, 2.55 να είναι εντός).

 

Ντέγκερφορς

Τι έκανε πέρσι: Κινήθηκε στη μετριότητα στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, ωστόσο οι καλές εκτός έδρας εμφανίσεις της στα τελευταία ματς την έφεραν στην 7η θέση. Αχίλλειος πτέρνα της, οι επιδόσεις της εντός έδρας (6-4-5), που της στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Προπονητής: Στέφαν Γιάκομπσον (53 ετών, παρέμεινε). Χωρίς μεγάλη εμπειρία, είναι στο τιμόνι της ομάδας τα 3 τελευταία χρόνια και τα πάει αρκετά καλά, δεδομένου πάντως πως οι στόχοι της Ντέγκεφορς περιορίζονται στην εξασφάλιση της παραμονής. Οργανωτικός, δίνει μεγάλη βάση στην πειθαρχία, ενώ δε διστάζει να δώσει ευκαιρίες στους νεαρούς.

Έδρα: Στούρα Βάλα (7.500, φυσικό χόρτο), Ντέγκεφορς

Μεταγραφές: Διατήρησε τον βασικό της κορμό και προχώρησε στην απόκτηση νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών με πρωταρχικό στόχο να διασφαλίσει όσο το δυνατόν συντομότερα την παραμονή και να κοιτάξει μήπως μπορεί το κάτι παραπάνω στη συνέχεια.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Μάλμε, Φάλκενμπεργκ και Έστερ. Ηττήθηκε και από τις τρεις και φυσικά έμεινε εκτός συνέχειας. Κακές οι επιδόσεις της και στα φιλικά, καθώς κέρδισε Φόργουορντ και Συριάνσκα, ενώ έχασε από Έρεμπρο, Λίνσεπινγκ και έφερε ισοπαλία με τη Σάντβικεν.

Εκτίμηση: Ερωτηματικό. Οι πιθανότητές της κυμαίνονται από το επίπεδο του να κάνει την υπέρβαση (δύσκολο) έως του να κινδυνεύσει (επίσης δύσκολο). Πιο πιθανή μια κατάταξη ανάμεσα στην 8η και 12η θέση. Στο 1.07 η απόδοση της svenskaspel να μην είναι στην 3άδα, στο 1.88 να είναι στην 8άδα και 1.87 να μην είναι.

 

Έστερ

Τι έκανε πέρσι: Παρότι ξεκίνησε με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες ακόμη και για πρωτιά, κατέληξε να βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας, φλερτάροντας για κάποιο διάστημα και με τις θέσεις των play out. Τελικά, τερμάτισε 8η, αρκετά μακριά τόσο από την 3η θέση όσο και από την 13η.

Προπονητής: Κρίστιαν Γιέρντλερ (36 ετών, παρέμεινε). Από τους πιο εξελίξιμους τεχνικούς. Έχοντας παίξει ποδόσφαιρο ως μεσοεπιθετικός σε Άνγκελχολμ, Χέλσινμποργκ, Γκεντσλερμπιρλιγκί, Μάλμε και Χάλμσταντ, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον πάγκο της Άνγκελχολμ (2015-2016), μεταπήδησε στη Βέρναμο (2017), για να πάει πέρσι στην Έστερ, όπου δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω και να την οδηγήσει στην Αλσβένσκαν. Κάτι που φιλοδοξεί να κάνει φέτος. Λάτρης της τακτικής, αρέσκεται να παίζει συντηρητικά, διασφαλίζοντας πρώτιστα τα νώτα του, ενώ χρησιμοποιεί το 4-4-2.

Έδρα: Μιρέσιεχους (12.000, υβριδικός χλοοτάπητας), Βέκχουε

Μεταγραφές: Ελάχιστες οι κινήσεις της, διατήρησε τον βασικό της κορμό και απέκτησε έναν καλό μέσο, τον Καρλ Γιόχανσον (Κάλμαρ), αντικαθιστώντας τον παίκτη-σημαία της, Μάριο Βασίλι που αποχώρησε μετά από 12ετή συνεχόμενη παρουσία στην ομάδα.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Φάλκενμπεργκ, Μάλμε και Ντέγκεφορς. Πέτυχε 3 νίκες και ταυτόχρονα έκανε την υπέρβαση, αφήνοντας 2η τη Μάλμε. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε την ΑΪΚ και λίγο έλειψε να κάνει νέο μπαμ, προηγήθηκε 2-1 ως το 85’, τελικά όμως δέχθηκε την ισοφάριση σε 2-2 και στην παράταση δεν άντεξε και ηττήθηκε 4-2 μένοντας εκτός συνέχειας. Μάλλον κακή η παρουσία της στα φιλικά, ηττήθηκε από Χέλσινμποργκ και Γιόνσεπινγκ, ενώ κέρδισε την Όσκαρσχαμν.

Εκτίμηση: Διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας και εναπόκειται στη διαχείριση που θα κάνει ο Γιέρντλερ. Οι προοπτικές της είναι πολύ καλές και η παρουσία της στο Κύπελλο έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου. Η svenskaspel τη δίνει τρίτο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς (6.25), ενώ στο 2.55 είναι η απόδοση να τερματίσει στην 3άδα.

 

Φρέι

Τι έκανε πέρσι: Πέρασε και πάλι μια πολύ δύσκολη χρονιά, για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε στις θέσεις του υποβιβασμού, κατάφερε όμως να αντιδράσει και κάνοντας ένα δυνατό φίνις τερμάτισε στην 9η θέση, 5 πόντους πάνω από τις θέσεις των play out.

Προπονητής: Λούκας Σιμπερίσκι (37 ετών, καινούριος). Νέος τεχνικός, χωρίς εμπειρία από την Κατηγορία, είχε τα προηγούμενα χρόνια την ευθύνη τμημάτων υποδομής της ΑΪΚ, ωστόσο φέτος κάνει ντεμπούτο στα δύσκολα. Δίνει μεγάλη σημασία στην ανάλυση της τακτικής και συνηθίζει να παίζει με 4-4-2.

Έδρα: Βίκινγκαβαλεν (2.750, τεχνητός χλοοτάπητας), Τέμπι – Στοκχόλμη

Μεταγραφές: Πήρε αρκετούς ποδοσφαιριστές, στη συντριπτική πλειοψηφία νεαρούς και ταλαντούχους από ομάδες μικρότερης Κατηγορίας, προκειμένου να έχει εναλλακτικές λύσεις. Διατήρησε σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό και ευελπιστεί πως θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Τζουργκάρντεν, Έλφσμποργκ και Χέσλχολμ. Ηττήθηκε από την πρώτη, έφερε ισοπαλία με τα δεύτερη και συνέτριψε 7-0 την τελευταία, μένοντας όμως εκτός συνέχειας του θεσμού. Στα φιλικά δεν τα πήγε καθόλου καλά, χάνοντας Χάμαρμπι, Σολεντούνα και Μπρομαπόικαρνα, ενώ έφερε ισοπαλία με τη Συριάνσκα.

Εκτίμηση: Ομάδα που παλεύει παραδοσιακά κάθε χρόνο για την παραμονή και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα καταφέρνει. Η κατάσταση δε φαίνεται να διαφοροποιείται και φέτος. Πρωταρχικός στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, ωστόσο ο άπειρος τεχνικός και το νεαρό της ηλικίας των παικτών της την κατατάσσει στις ομάδες που θα περάσουν δύσκολες στιγμές. Στο 1.28 η απόδοση στη svenskaspel να βρεθεί κάτω από την 8η θέση.

 

ΓΚΑΪΣ

Τι έκανε πέρσι: Πολλά σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε με στόχο την πεντάδα και ίσως και την 3η θέση και τα μπαράζ ανόδου, γρήγορα όμως φάνηκαν οι αδυναμίες της και κατέληξε να παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Κάποια θετικά αποτελέσματα στις αρχές του φθινοπώρου της έδωσαν τις απαραίτητες ανάσες και τελικά κατετάγη στην 10η θέση, 3 μόλις πόντους πάνω από τις θέσεις των play out.

Προπονητής: Μπόσκο Όροβιτς (46 ετών, παρέμεινε). Αμφιλεγόμενος τεχνικός, χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, κατάφερε να βγάλει το «κάρο από τη λάσπη» τα τελευταία χρόνια και παραμένει στο τιμόνι της ομάδας, παρότι δέχθηκε κατά καιρούς έντονη κριτική. Αρέσκεται στο 3-5-2, αν και έχει πληρώσει ουκ ολίγες φορές την εμμονή του στο σύστημα αυτό.

Έδρα: Γκάμλα Ούλεβι (18.400, υβριδικός χλοοτάπητας), Γκέτεμποργκ

Μεταγραφές: Αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ, όχι όμως παικτών που θεωρούνταν βασικοί. Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι νεαροί και ταλαντούχοι και αναμένεται να δώσουν λύσεις σταδιακά.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Έρεμπρο, Γκέτεμποργκ και Νισέπινγκ. Παρότι ηττήθηκε από την Έρεμπρο, πήρε το ματς με την Γκέτεμποργκ στα χαρτιά λόγω της κροτίδας που πέταξαν οι οπαδοί της τυπικά γηπεδούχου και τραυμάτισε τον γκολκίπερ της και επικράτησε δύσκολα 4-3 της Νισέπινγκ, τερματίζοντας 1η. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε την άλλη συμπολίτισσα Χάκεν, από την οποία ηττήθηκε 4-1 εκτός έδρας και αποκλείστηκε. Μόνον ήττες στα φιλικά, έχασε Χάλμσταντ, Νόρμπι και Λίντομ.

Εκτίμηση: Στόχος της ομάδας είναι μια ήσυχη χρονιά χωρίς το άγχος του υποβιβασμού. Αυτό υποσχέθηκε και ο καινούριος πρόεδρος, Γιόνας Αντερσον, ο οποίος μίλησε για σταδιακή ενδυνάμωση. Λογικά, δεν πρόκειται να κινδυνεύει, ωστόσο έχοντας γνώση του πρότερου βίου της, τίποτε δεν αποκλείεται. Στο 1.77 η απόδοση στη svenskaspel να είναι στην 1η οκτάδα, 1.98 να μην είναι, στο 1.07 η απόδοση να μην είναι στην 3άδα.

 

Γιόνσεπινγκ

Τι έκανε πέρσι: Λίγο έλειψε να πάθει μεγάλη νίλα. Ξεκίνησε ως μία από τις ομάδες που υποτίθεται ότι θα διεκδικούσαν την άνοδο και βρέθηκε από νωρίς να παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η αλλαγή τεχνικού στη μέση της χρονιάς έφερε μια πρόσκαιρη ανάκαμψη και τελικά κατάφερε να τερματίσει στην 11η θέση, 3 πόντους πάνω από τη ζώνη των play out.

Προπονητής: Αντρέας Μπρένστρεμ (42 ετών, καινούριος). Προπονητής με εμπειρία στη συγκεκριμένη Κατηγορία, αλλά και στην Αλσβένσκαν, όπου είχε για ένα διάστημα την τεχνική ηγεσία της Ντάλκουρντ, θεωρείται από τους σοβαρούς και πλέον εξελίξιμους τεχνικούς της Σουηδίας. Ανέλαβε πέρσι την ομάδα στη μέση της σεζόν και κατάφερε να την οδηγήσει στην παραμονή. Λάτρης της τακτικής, από τους θεωρητικούς της προπονητικής, παίζει με 3-5-2.

Έδρα: Στάντσπαρκσβαλεν (5.000, φυσικό χόρτο), Γιόνσεπινγκ

Μεταγραφές: Χωρίς ιδιαίτερες ανακατατάξεις στο ρόστερ, διατήρησε σε γενικές γραμμές τον βασικό της κορμό και πήρε 4 νεαρούς ποδοσφαιριστές προκειμένου να έχει εναλλακτικές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις ΑΪΚ, Εργκρίτε και Νόρμπι. Ηττήθηκε από την πρώτη, κέρδισε τις άλλες δύο, εντούτοις έμεινε εκτός συνέχειας. Αρκετά καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, επικράτησε των Έστερ και Νόρκεπινγκ με το ίδιο σκορ (2-1).

Εκτίμηση: Από τις ομάδες που αναμένεται να έχει μια ήσυχη σεζόν, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα παραμονής, αλλά και χωρίς να είναι σε θέση να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Στο 1.60 η απόδοση της svenskaspel να βρίσκεται στην 8άδα, στο 1.16 να μην είναι στην προνομιούχο 3άδα, στο 18.00 να πάρει την πρωτιά.

 

Νόρμπι

Τι έκανε πέρσι: Πέρασε δύσκολες στιγμές, βρέθηκε εντός ζώνης υποβιβασμού για αρκετά μεγάλο διάστημα, κατάφερε όμως εκμεταλλευόμενη την έδρα της να μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς και να τερματίσει στην 13η θέση, 2 πόντους πάνω από τη ζώνη των play out.

Προπονητής: Μοχάμεντ Αλί Κχαν (30 ετών, καινούριος). Τόσο νέος και όμως με τόση περιπέτεια στη ζωή του. Μέχρι το 2013 θεωρούνταν πως είχε γεννηθεί το 1986, ωστόσο όταν ήρθε το αυθεντικό πιστοποιητικό γέννησής του από τον Λίβανο αποκαλύφθηκε πως είναι γεννημένος το 1988. Έτσι, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο στη Σουπερέταν σε ηλικία μόλις 15 ετών με τη Βέστρα Φρέλουντα. Έπαιξε ως αμυντικός στην κινεζική Τιανζίν Τέντα, ενώ τερμάτισε την καριέρα του στη Χάλμσταντ, πριν αναλάβει ως προπονητής στη Χούσκβαρνα το 2017. Εκεί, μετά τον θάνατο του τεχνικού διευθυντή, ανέλαβε και εκείνου τα καθήκοντα. Φέτος, κάνει το άλμα στην καριέρα του ως προπονητής, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά ομάδα της Σουπερέταν. Ως αμυντικός που ήταν, δίνει μεγάλη βάση στην αμυντική θωράκιση και παίζει με το 4-4-2.

Έδρα: Μπορός Αρένα (16.900, τεχνητός χλοοτάπητας), Μπορός

Μεταγραφές: Χωρίς μεγάλες ανακατατάξεις το ρόστερ της, διατήρησε τον βασικό κορμό και έκανε κάποιες προσθήκες, νεαρών κατά βάση παικτών που αναμένεται να δώσουν λύσεις σε περιόδους τραυματισμών και τιμωριών. Απώλεια θεωρείται η φυγή του βασικού μέσου Νίνο Οσμανάγκιτς, αντικαταστάθηκε όμως από τον 27χρονο πανύψηλο (1.90) μεσοεπιθετικό Νταρντάν Ρεχτσέπι (πέρσι στην ΓΚΑΪΣ).

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Εργκρίτε, ΑΪΚ και Γιόνσεπινγκ. Έφερε ισοπαλία 1-1 με την ΑΪΚ στη Στοκχόλμη, ηττήθηκε όμως από τις άλλες δύο και αποκλείστηκε. Αρκετά καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, κέρδισε τις Ούτσικτεν, ΓΚΑΪΣ και Λίντομ, έφερε ισοπαλία με τη νορβηγική Μιοντάλεν και ηττήθηκε από Χάκεν και Βάρμπεργκ.

Εκτίμηση: Πρόκειται για μια από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή. Η απειρία του τεχνικού της, το περιορισμένης δυναμικότητας ρόστερ της και το ότι παίζει σε ένα μεγάλο γήπεδο για τα δεδομένα της (χρησιμοποιεί το γήπεδο της συμπολίτισσας Έλφσμποργκ) την κάνουν τον αδύναμο κρίκο. Στο 1.22 η απόδοση στην svenskaspel να τερματίσει κάτω από την 8η θέση, στο 3.40 (η δεύτερη μικρότερη απ’ όλες τις ομάδες) να τερματίσει στις δύο τελευταίες θέσεις.

 

Βάρμπεργκ

Τι έκανε πέρσι: Γλίτωσε στο παρά ένα τον υποβιβασμό στη Γ’ Κατηγορία, καθώς τερματίζοντας στη 14η θέση έπαιξε αγώνες μπαράζ με την Όσκαρσχαμν. Ηττήθηκε 4-2 εκτός έδρας στο πρώτο ματς, για να κερδίσει 2-0 στον επαναληπτικό και να σωθεί.

Προπονητής: Γιόακιμ Πέρσον (43 ετών, παρέμεινε). Χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, έχει περάσει από τον πάγκο της Άνγκελχολμ (2011-2015) και στη συνέχεια από εκείνον της Κρίστιανσταντ (2016-2017), για να αναλάβει πέρσι τη Βάρμπεργκ. Παρά την όχι καλή πορεία της, είχε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και διατηρήθηκε στον πάγκο, καταφέρνοντας τελικά να τη δικαιώσει.

Έδρα: Πόσκμπεργκσβαλεν (5.000, φυσικό χόρτο), Βάρμπεργκ

Μεταγραφές: Αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Ο Πέρσον αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να βάλει στόχο μια σταδιακή ανανέωση με προοπτική σε 3 έως 5 χρόνια να διεκδικήσει την άνοδο.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στη φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας αντιμετωπίζοντας τις Χάμαρμπι, Ντάλκουρντ και Εσκίλσμινε. Ηττήθηκε από τις δύο πρώτες, ενώ έφερε ισοπαλία με την τελευταία και φυσικά αποκλείστηκε. Αρκετά καλή η παρουσία της στα φιλικά, επικράτησε των Τβόοκερ, Λίντομ, Βέρναμο και Νόρμπι, έφερε ισοπαλία με την Γκέτεμποργκ, ενώ ηττήθηκε από Φάλκενμπεργκ και Χάλμσταντ.

Εκτίμηση: Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ δημιουργούν μια συγκεχυμένη κατάσταση στην ομάδα, που θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Γενικώς, οι δυνατότητές της δεν είναι μεγάλες, θα δώσει μάχη για την παραμονή και είναι πολύ πιθανό να τη διεκδικήσει και πάλι στα play out. Στο 3.40 η απόδοση στη svenskaspel να είναι στις δύο τελευταίες θέσεις, στο 1.21 να μη βρίσκεται εντός της 8άδας.

 

Βαστέρας

Τι έκανε πέρσι: Μετά από 8 χρόνια παραμονής στη Γ’ Κατηγορία, κατάφερε να επιστρέψει στη Σουπερέταν τερματίζοντας 1η στον Βόρειο Όμιλο.

Προπονητής: Τόμας Γκάμπριελσον (38 ετών, παρέμεινε). Χωρίς πρότερη εμπειρία στην Κατηγορία, είχε την τεχνική ηγεσία της τμημάτων υποδομής της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, για αναλάβει ως πρώτος προπονητής το 2018 και να την οδηγήσει στην επιστροφή της στη Σουπερέταν. Ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των παικτών και των οπαδών, παίζει επιθετικά και χρησιμοποιεί το 4-3-3.

Έδρα: Solind Park Arena (7.000, τεχνητός χλοοτάπητας), Βεστερός

Μεταγραφές: Προχώρησε στην ενίσχυση του ρόστερ της κυρίως με νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, ενώ καλό όνομα είναι ο αμυντικός Γιέσπερ Φλορέν που ήρθε από την Γκέφλε και έχει εμπειρία από Αλσβένσκαν με τα χρώματα τόσο της Γκέφλε όσο και με την ΓΚΑΪΣ και Έλφσμποργκ.

Προετοιμασία: Πολύ καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, επικράτησε των Ντάλκουρντ, ΑΦΚ Εσκιλστούνα και Σούντσβαλ, έφερε ισοπαλία με Μπράγκε, Λινσέπινγκ και Κάρλσταντ, ενώ ηττήθηκε από την ΑΦΚ Εσκιλστούνα.

Εκτίμηση: Επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στη Σουπερέταν και δείχνει αποφασισμένη να παραμείνει. Καλές οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, ερωτηματικό αποτελεί η απειρία του τεχνικού της. Γενικώς, θεωρείται πως θα είναι σκληρό καρύδι και θα δώσει με καλές πιθανότητες τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Στο 2.50 στη svenskaspel να βρίσκεται εντός της 8άδας, στο 1.14 να μην είναι στις δύο τελευταίες θέσεις.

 

Μιάλμπι

Τι έκανε πέρσι: Πραγματοποιώντας μια αξιοσημείωτα σταθερή πορεία, πήρε την πρωτιά στον Νότιο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας, 12 πόντους πάνω από τη 2η Συριάνσκα και κέρδισε πανηγυρικά την επιστροφή της στη Σουπερέταν.

Προπονητής: Μίλος Μιλογεβιτς (36 ετών, παρέμεινε). Ο Σέρβος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα το 2018 και κατάφερε με μεθοδική δουλειά και χωρίς μεγάλα λόγια να την οδηγήσει στην επιστροφή στις επαγγελματικές Κατηγορίες μετά από 3 χρόνια στην ερασιτεχνική Γ’ Κατηγορία. Χρησιμοποιεί το 4-4-2 και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πειθαρχία.

Έδρα: Στράντβαλεν (7.000, φυσικό χόρτο), Σιέλβεσμποργκ

Μεταγραφές: Διατήρησε τον βασικό της κορμό και έκανε αρκετές προσθήκες, με προφανή στόχο να ισχυροποιηθεί και να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις στο αυξημένης δυσκολίας πρωτάθλημα. Ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μοχάναντ Γιεαχζέ (αμυντικός από Μπρομαπόικαρνα) και Πάβλε Βάγκιτς (μέσος από Μάλμε).

Προετοιμασία: Ιδιαίτερα καλή η παρουσία της στα φιλικά, πέτυχε νίκες επί των Ρούζενγκορντ, Μπρομέλα, Όσκαρσχαμν και Κρίστιανσαντ, έφερε ισοπαλίες με Λαντσκρόνα και Χάλμσταντ, ενώ ηττήθηκε από τις ανώτερες Κάλμαρ και Φάλκενμπεργκ.

Εκτίμηση: Στην επιστροφή της μετά από 3 χρόνια στην κατηγορία, θα χρειαστεί αναμφισβήτητα χρόνο προσαρμογής. Κάτι που ενδεχομένως της στοιχίσει σε βαθμούς και την αφήσει πίσω. Στόχος της είναι η παραμονή και γι’ αυτό έκανε τις κινήσεις αυτές στο μεταγραφικό παζάρι. Θα χρειαστεί πιθανότατα και περαιτέρω ενίσχυση το καλοκαίρι. Θεωρείται από τις ομάδες που θα κινηθούν χαμηλά και είναι ένα από τα φαβορί να βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού. Στο 1.15 η απόδοση στη svenskaspel να μην είναι στην 8άδα, στο 3.25 (η μικρότερη απόδοση απ’ όλες τις ομάδες) να βρεθεί στις δύο τελευταίες θέσεις.

 

Συριάνσκα

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε 2η στον Βόρειο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας και πήρε μέρος στα μπαράζ ανόδου/παραμονής αντιμετωπίζοντας τη Βέρναμο, την οποία κέρδισε 1-0 στο πρώτο ματς στο Σέντερτελιε, ενώ απέσπασε ισοπαλία 2-2 στον επαναληπτικό.

Προπονητής: Κορός Χατάμι (35 ετών, καινούριος). Νεαρός τεχνικός, που έκανε γνωστή την παρουσία του πέρσι έχοντας την ηγεσία της Νόρμπι, την οποία κατάφερε να κρατήσει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στη Σουπερέταν. Φέτος, κάνει καινούριο ξεκίνημα στον πάγκο της Συριάνσκα, όπου θέτει ως στόχο την παραμονή. Από τους προπονητές που παίζουν επιθετικά και είναι της φιλοσοφίας πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Έδρα: Σέντερτελιε Στάντιον (5.800, τεχνητός χλοοτάπητας), Σέντερτελιε

Μεταγραφές: Αρκετά καλές κινήσεις, έδειξε πως ήρθε για να μείνει. Απέκτησε παίκτες με εμπειρία από σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ο Τζιοβάνι Χιβάντ (Ε, Τσβόλε), Μάρτιν Φάλκεμπορν (Α, Λίλεστρεμ), Αμπντέλ Ντιαρά (Α, Μπέερσοτ), Στίβεν Ριμπερί (Μ, Αζαξιό).

Προετοιμασία: Καθόλου καλή η παρουσία της στα φιλικά, δεν κατάφερε να κάνει νίκη, χάνοντας από ΑΦΚ Εσκιλστούνα, Λινσέπινγκ, Βάσαλουντ, Ντέγκεφορς, ενώ έφερε ισοπαλία με τη Φρέι.

Εκτίμηση: Ως νεοφώτιστη θα πρέπει να προσέξει πολύ για να ανανεώσει τη συμμετοχή της. Το ρόστερ της πάντως θεωρείται αρκετά καλό, διαθέτει έμπειρους παίκτες και έναν τεχνικό που έδειξε πέρσι πως ξέρει να παίρνει το καλύτερο δυνατό από τους παίκτες . Στο 1.17 η απόδοση να μη βρίσκεται στις δύο τελευταίες θέσεις, στο 2.50 να βρίσκεται στην 8άδα.

 

Loki

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ