foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ212
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Football League: Preview σεζόν 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Οκτ 2018 15:46
Ελλάδα-Football-League-Preview-σεζόν-2018-19.jpg

Παραλίγο αρνητικό ρεκόρ φέτος και επιτέλους η φετινή Football League ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 27-28 Οκτωβρίου. Αυτή είναι η τρίτη πιο αργοπορημένη έναρξη στην ιστορία της δεύτερης κατηγορίας και ενώ τα πάντα αναφορικά με την άνοδο και την παραμονή βρίσκονται στον αέρα. Η ΕΡΤ έχει πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ακόμα η κεντρική χορηγία, με τη Λίγκα να βρίσκεται σε επαφές με στοιχηματική πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται και φέτος πολλοί σύλλογοι να δώσουν μάχη επιβίωσης για να καταφέρουν να βγάλουν τη σεζόν. Κέρκυρα και Πλατανιάς είναι οι δύο ομάδες που έρχονται από τη Super League. Ηρακλής, Αήττητος Σπάτων, ΝΠΣ Βόλου και Ηρόδοτος προβιβάστηκαν από την Γ' Εθνική.

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα διεξάγεται ανάμεσα σε 16 ομάδες, όπου θα αναμετρηθούν όλες μεταξύ τους από δύο φορές. Εντός και εκτός έδρας. Η ομάδα που μετά από τις 30 αγωνιστικές θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια. Μαζί με την δεύτερη θα προβιβαστεί στην παραπάνω κατηγορία. Αυτό είναι και το μοναδικό δεδομένο που έχουμε. Από εκεί και πέρα, εκκρεμεί το ενδεχόμενο να ανέβει και ο 3ος μέσω αγώνα μπαράζ. Ανοιχτά την ίδια ώρα, είναι τα πάντα και στην ουρά. Η ΕΠΟ προβλέπει την άνοδο 8-12 ομάδων από την τρίτη κατηγορία. Από τη στιγμή όμως που δεν είναι ξεκάθαρο αν από τη νέα σεζόν θα υπάρξει Super League 2, είναι άγνωστο και το πόσοι θα υποβιβαστούν. Ας ξεκινήσουμε και βλέπουμε στην πορεία.

Οι ομάδες της Football League 

 

Κέρκυρα Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη 15η θέση της περσινής Super League και δίκαια υποβιβάστηκε μετά από δύο σεζόν στη «μεγάλη» κατηγορία. Από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, ειδικά εκτός έδρας δεν είχε καλή παρουσία. Παρότι μέσα στη σεζόν υπήρξε αλλαγή προπονητή, δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα.

Προπονητής: Από τον περασμένο Ιούλιο ο Δημήτρης Σπανός ανέλαβε τον πάγκο της. Άριστος γνώστης της κατηγορίας και ένας από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς της Football League τα τελευταία χρόνια. Έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία της επιστροφής του Άρη πέρυσι στη Super League. Η Κέρκυρα είναι ο 13ος σταθμός της προπονητικής του καριέρας.

Έδρα: ΕΑΚ Κέρκυρας (2.685)

Μεταγραφές: Όπως ήταν λογικό, μετά τον υποβιβασμό υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις και μιλάμε για καινούριο ρόστερ. Υπήρξαν πάντως αρκετά καλές κινήσεις. Από τις μεταγραφές που έγιναν, ξεχωρίζουν αυτές του αριστερού μπακ Κούρου (19/0 με Απόλλωνα Σμύρνης), του δεξιού Σανδραβέλη (16/0 με Ερμή Αραδίππου, Σπάρτη), των εξτρέμ Σιατραβάνη (14/0 με Απόλλωνα Σμύρνης), Αποστολίδη (28/4 με Κισσαμικό), Βίλα (30/2 με Παρτιζάνι, Σκεντέρμπεου) του επιθετικού χαφ Μότα (2/1 με Ξαμάξ), του μέσου Νίκιτς (13/0 με Άρη) και του στόπερ Βέρτζου (33/2 με Τρίκαλα).

Προετοιμασία: Έδωσε δύο επίσημα παιχνίδια εκτός έδρας για το Κύπελλο πριν τη σέντρα. Επιβλήθηκε 1-0 της Επισκοπής (16/9) και με το ίδιο σκορ νίκησε στο Βόλο τη Νίκη (26/9) για την 1η αγωνιστική των ομίλων. Στα πιο σημαντικά της τεστ το τελευταίο δίμηνο, ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από τον Παναιτωλικό (18/8), επιβλήθηκε 6-0 της Λευκίμμης (29/8) και 3-0 του Παναιτωλικού (8/9) και γνώρισε ήττα 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα (11/10).

Εκτίμηση: Οι κινήσεις που έγιναν, συνηγορούν σε ένα μόνο πράγματα, πως στόχος της Κέρκυρας είναι η άμεση επιστροφή στη Super League. Διαθέτει ρόστερ και τεχνικό τιμ με εμπειρία στην κατηγορία και θεωρούμε πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την άνοδο. Τρίτη φαβορί την δίνουν οι book.

 

Πλατανιάς Τι έκανε πέρυσι: Πέρα για πέρα δίκαια κατέλαβε την 16η θέση της περσινής Super League και μετά από επτά σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο, από φέτος επιστρέφει στη Football League. Παρότι δεν είχε κακό υλικό, στην ουσία δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει ομάδα. Η απομάκρυνση του Γιώργου Παράσχου δεν βοήθησε και με 24 ήττες σε 30 αγωνιστικές, δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι παραπάνω...

Προπονητής: Ο πολύπειρος Πάουλο Κάμπος ήταν αυτός που ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο, λίγο πριν τη σέντρα προέκυψε πως το δίπλωμα του Βραζιλιάνου τεχνικού δεν πήρε έγκριση από την ΕΠΟ. Έτσι, τη θέση του ανέλαβε στις αρχές Οκτώβρη ο Γιάννης Τάτσης. Ο 46χρονος μέχρι πρότινος ήταν βοηθός προπονητή στον Κισσαμικό. Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί σε πάγκο ως πρώτος σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Έδρα: Γήπεδο Περιβολίων (4.000)

Μεταγραφές: Μετά τον υποβιβασμό υπήρξε... λίφτινγκ στο ρόστερ. Όπως ήταν λογικό, το καλοκαίρι ήταν γεμάτο αποχωρήσεις, με τους Κρητικούς να ξεκινάνε και πάλι από το μηδέν. Τρανταχτές κινήσεις δεν έγιναν. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές του μέσου Λάζιτς (25/5 με Μλάντοστ Ντόμποϊ Κακάνι), του αριστερού μπακ Ποζατζίδη (26/1 με Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανσερραϊκό), του χαφ Παπουτσογιαννόπουλου (23/3 με Πανσερραϊκό) και του κεντρικού αμυντικού Τσαμούρη (20/0 με Πανσερραϊκό).

Προετοιμασία: Έδωσε μόλις ένα επίσημο ματς, αφού αποκλείστηκε άδοξα από τη συνέχεια του Κυπέλλου, με σκορ 5-4 στα πέναλτι από τον Άρη Αβάτου (16/9). Συνολικά έδωσε οκτώ φιλικά τεστ. Επιβλήθηκε 1-0 της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (22/8), 3-0 των Γιαννιτσών (29/8), ηττήθηκε 2-0 από τη Δόξα Δράμας (3/9) και από τον ΟΦΗ (9/9), επικράτησε 3-1 της Παλαιόχωρας (12/9), έμεινε στο 0-0 με τον Εργοτέλη (7/10) και στο 1-1 με τον Ηρόδοτο (13/10) και ηττήθηκε 2-1 από τον Κισσαμικό (20/10).

Εκτίμηση: Να έχουμε υπόψιν μας όλοι πως δεν είναι ο Πλατανιάς που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και το ρόστερ του είναι αρκετά άπειρο. Θα παλέψει για να διατηρηθεί στην κατηγορία. Με μια πρώτη εικόνα, θεωρούμε πως μπορεί να τα καταφέρει. Βέβαια, στοίχημα είναι οι παίκτες να αφομοιώσουν άμεσα τα «θέλω» του καινούργιου προπονητή.

 

Παναχαϊκή Τι έκανε πέρυσι: Ήταν σίγουρα μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις πέρυσι, τερματίζοντας στην 3η θέση. Με αμιγώς ελληνικό και νεανικό πρόσωπο, μπόρεσε μέχρι τα μισά της σεζόν να «χτυπάει» άνοδο. Στη συνέχεια περιορίστηκε στην 3η θέση, την οποία βέβαια δεν κινδύνεψε να χάσει και ποτέ. Μεγάλο όπλο η έδρα της, στην οποία ηττήθηκε μόλις δύο φορές σε 17 αγώνες.

Προπονητής: Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα πορευτεί με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο της. Ο 45χρονος τεχνικός μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία ως προπονητής, ήταν αυτός όμως που την έστειλε στην Football League και την οδήγησε στην εξαιρετική περσινή της σεζόν.

Έδρα: «Κώστας Δαβουρλής» (11.321)

Μεταγραφές: Πιστοί στο πλάνο τους οι Πατρινοί, διατήρησαν τον περσινό κορμό τους. Υπήρξαν πάντως αποχωρήσεις με σημαντικότερες εκείνες του εξτρέμ Αποστολόπουλου (21/3), του αριστερού μπακ Μπουτζίκου (23/0) και του επιθετικού χαφ Γκίνο (24/0). Στον αντίποδα, ξεχωρίζει η σπουδαία μεταγραφή του εξτρέμ Καρατσανάκοφ (26/1 με Μπερόε), ενώ αποκτήθηκαν επίσης ο έμπειρος στόπερ Κοτσώνης (25/1 με Τρίκαλα) και ο επιθετικός χαφ Μαυριάς (32/8 με Απόλλωνα Λάρισας).

Προετοιμασία: Έδωσε δύο επίσημα παιχνίδια πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος. Απέκλεισε την Κόρινθο (18/9) με το εκτός 2-0, ενώ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, επιβλήθηκε 1-0 του Άρη Αβάτου (28/9) στην Ξάνθη. Στα δέκα φιλικά τεστ που έδωσε, έμεινε στο 2-2 με ΟΦΗ (30/7), πήρε το 0-0 από τα Τρίκαλα (12/8), επιβλήθηκε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα (12/8), απέσπασε 0-0 από τον Παναιτωλικό (14/8), ηττήθηκε 2-1 από τον Πανιώνιο (18/8), νίκησε 3-0 και 3-1 τη Σπάρτη (26/8 και 2/9), «κόλλησε» στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης (9/9), ηττήθηκε 3-1 από τους Αρκάδες (12/10) και με το βαρύ 4-1 από τον ΝΠΣ Βόλο (14/10).

Εκτίμηση: Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως στην Παναχαϊκή παραμένουν πιστοί στο αρχικό τους πλάνο. Οι στόχοι της ομάδας δεν έχουν αλλάξει από τότε που ανέλαβε η τωρινή διοίκηση. Παραμένει στη θέση του το τεχνικό τιμ, υπάρχουν ένας κορμός παικτών που γνωρίζονται χρόνια και η ποιότητα για το κάτι παραπάνω. Δεν τα κατάφεραν πέρυσι, αλλά φέτος είναι δικαιολογημένα ένα από τα πρώτα φαβορί για την άνοδο.

 

ΑΟ Χανιά Κισσαμικός Τι έκανε πέρυσι: Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της περσινής Football League ήταν η παρουσία του. Τερμάτισε στην 4η θέση, αν και ο στόχος του μέχρι τα μισά της σεζόν ήταν η παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παρότι ηλικιακά είχε ένα από τα πιο νεαρά ρόστερ, παρουσίασε πολύ μεγάλη σταθερότητα και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Στα αξιοσημείωτα, το εντός έδρας 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.

Προπονητής: Ο Γιώργος Πετράκης (γιός του Γιάννη Πετράκη) πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της περσινής άκρως επιτυχημένης σεζόν και συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο του. Είναι μόλις 30 χρονών και παραμένει ο νεότερος προπονητής της Football League. Μπορεί να έχει πολύ μικρή εμπειρία από πάγκους, αλλά μιλάμε για έναν από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς στην Ελλάδα.

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων (3.700)

Μεταγραφές: Όπως και πέρυσι, θα στηριχθεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές κατά κύριο λόγο. Από τις αποχωρήσεις που υπήρξαν, περισσότερο «πονάνε» εκείνες του επιθετικού Λέο (29/8), του μεσοαμυντικού Λεμονή (28/3) και του εξτρέμ Αποστολίδη (28/4). Παράλληλα, έγιναν «δυνατές» μεταγραφικές κινήσεις. Πιο σημαντικές, εκείνες του μέσου Τεγούση (Εθνικός Πειραιώς), του επιθετικού χαφ Καραγιάννη (18/2) και των εξτρέμ Αποστολόπουλου (21/3 με Παναχαϊκή), Αρναρέλλη (20/6 με Παναιγιάλειο, Δόξα Δράμας).

Προετοιμασία: Προκρίθηκε με το εμφατικό 7-3 επί της Ερμιονίδας (16/9) στους ομίλους του Κυπέλλου και για την πρώτη αγωνιστική επιβλήθηκε του ΟΦ Ιεράπετρας (25/9) με σκορ 2-0. Έδωσε αρκετά φιλικά από εκεί και πέρα. Έμεινε στο 1-1 με τη Στυλίδα (17/8), ηττήθηκε 2-0 από τον Αήττητο Σπάτων (20/8), νίκησε 4-0 το Ατσαλένιο (26/8), ηττήθηκε 2-0 από τον Εργοτέλη (1/9), επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ του Ηροδότου (9/9), επικράτησε 5-0 της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (22/9), γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από τον Ηρόδοτο (7/10) και επιβλήθηκε 2-1 του Πλατανιά (20/10).

Εκτίμηση: Στα Χανιά από πέρυσι έχουν θέσει ένα μακρόπνοο πλάνο και το τηρούν κατά γράμμα. Κράτησαν τον κορμό τους, έκαναν προσεκτικές κινήσεις και με την ίδια πετυχημένη συνταγή θα πορευτούν και φέτος. Δεν έχουν αλλάξει και πολλά στο σύλλογο επομένως θεωρούμε εφικτό το σενάριο να πλασαριστούν σε μία θέση εντός πεντάδας.

 

Δόξα Δράμας Τι έκανε πέρυσι: Πολύ περίεργη η σεζόν που πέρασε. Μπήκε από το... παράθυρο, χωρίς καν ολοκληρωμένη προετοιμασία στην κατηγορία. Ενισχύθηκε σημαντικά και είχε ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ. Φάνηκε όμως η έλλειψη εμπειρίας της διοίκησης, με αποτέλεσμα να κάνει πολλές γκέλες, να αλλάξει τρεις προπονητές και εν τέλει να τερματίσει στην 4η θέση.

Προπονητής: Ο Στάικος Βεργέτης ανέλαβε τον πάγκο της από τα τέλη Ιουλίου. Ο 42χρονος τεχνικός έχει δώσει τα δείγματα γραφής του στον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο έμεινε ελεύθερος τον Σεπτέμβριο του 2017. Πέραν των Αρκάδων, από τις ακαδημίες των οποίων «σκαρφάλωσε» πρώτος προπονητής, έχει περάσει και από την Κύπρο μία σεζόν, όπου διετέλεσε τεχνικός της Νέας Σαλαμίνας.

Έδρα: Γήπεδο Δόξας Δράμας (9.000)

Μεταγραφές: Δεν της βγήκε σε καλό το πολύ μεγάλο περσινό της άνοιγμα και για αυτό φέτος ήταν μετρημένη στα λεφτά που ξόδεψε. Ούτε μία, ούτε δύο αλλά συνολικά 22 αποχωρήσεις υπήρξαν το φετινό καλοκαίρι, με τα «βαριά» χαρτιά της να βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Από αυτούς που αποκτήθηκαν, ξεχωρίζουν ο κεντρικός αμυντικός Ρουγκαλάς (18/0 με Βέστερλο), ο πολύπειρος επιθετικός χαφ Ροζέριο Μάρτινς (Αιγάλεω), ο μεσοαμυντικός Μακρής (29/4 με Καραϊσκάκη) και ο πολύ έμπειρος τερματοφύλακας Πίτκας (2/0 με Λαμία)

Προετοιμασία: Αποκλείστηκε με σκορ 1-0 από τον Βόλο (16/9) στο Κύπελλο, ενώ έδωσε συνολικά εννιά φιλικά. Πήρε το 0-0 από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (16/8) και τον Άρη Λεμεσού (20/8) στο Μπάνσκο, ενώ επικράτησε 3-0 του Νέστου Χρυσούπολης (29/8) και της ΑΕ Καλαμπακίου (30/8). Ηττήθηκε 2-1 από τον Βόλο (1/9), νίκησε 2-0 τον Πλατανιά (3/9), «κόλλησε» στο 0-0 με την Καβάλα (8/9), επιβλήθηκε 4-1 του Αιγινιακού (28/9) και έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τον Ηρακλή (20/10).

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει το περσινό υπέρ πλήρες ρόστερ, υπάρχει όμως στον πάγκο της ο Στάικος Βεργέτης. Είναι ζήτημα πάντως η διαχείριση των αρνητικών αποτελεσμάτων, αφού δεδομένα με τον κόσμο της θα έχει ένα εξτρά όπλο. Δύσκολα θα καταφέρει την άνοδο, θα την κυνηγήσει όμως και θα παλέψει για μια θέση στην πρώτη πεντάδα.

 

ΑΟ Τρίκαλα Τι έκανε πέρυσι: Η περσινή σεζόν κρίνεται αποτυχημένη. Τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας ένα από τα πληρέστερα και «βαριά» ρόστερ της κατηγορίας. Για μία ακόμα σεζόν πλήρωσε την εσωτερική φαγωμάρα και μετά από το κακό του ξεκίνημα δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τις ισορροπίες του.

Προπονητής: Στον πάγκο του ΑΟΤ βρίσκεται από τον Ιούλιο ο πολύπειρος Ράτκο Ντόστανιτς. Ο Σέρβος προπονητής είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους για τη Football League, αφού γνωρίζει άριστα τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Πέρυσι για περίπου ένα μήνα, βρέθηκε στον... ηλεκτρικό πάγκο της Λάρισας, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Μάρτιο του 2017.

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων (15.000)

Μεταγραφές: Καλοκαίρι χωρίς ριζικές αλλαγές δεν υπάρχει στα Τρίκαλα και κάτι τέτοιο έγινε και φέτος. Αποχώρησε σχεδόν όλη η περσινή ομάδα και αποκτήθηκαν παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία. Ξεχωρίζουν ο φορ Ρούνεϊ (17/5 με Βέροια), ο στόπερ Γκότοβος (29/3 με Δόξα Δράμας), οι χαφ Τριανταφυλλάκος (28/3 με Σπάρτη), Γκατσολάρι (32/1 με Αιγινιακό), οι εξτρέμ Ράντι (18/2 με Σπάρτη), Συμελίδης (34/4 με Απόλλων Πόντου), Σταματάκος (32/7 με Εργοτέλη), Μακρίδης (28/0 με Καραϊσκάκη), Ηλιάδης (13/1 με Απόλλων Πόντου), ο αριστερός μπακ Νιάρος (29/0 με Σπάρτη), ο δεξιός Γκουγκούδης (7/0 με Απόλλων Πόντου) και ο γκολκίπερ Ταΐρης (0/0 με Απόλλων Σμύρνης).

Προετοιμασία: Προκρίθηκε δύσκολα με σκορ 3-1 επί των Γιαννιτσών (16/9) στους ομίλους του Κυπέλλου, ενώ για την πρώτη αγωνιστική έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Παραλμνίου (25/9). Από εκεί και πέρα, στα 10 φιλικά που έδωσε, νίκησε 1-0 το Ύπατο (3/8), έμεινε στο 0-0 με την Παναχαϊκή (12/8) και στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα (12/8), επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ (19/8), ηττήθηκε 2-0 από τον Βόλο (22/8), επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Μακρυχωρίου (26/8), «κόλλησε» στο 0-0 με τον Καραϊσκάκη (2/9), ηττήθηκε 4-1 από την ΑΕΚ (7/9), επιβλήθηκε 4-0 της Σπάρτης (19/9), έμεινε στο 2-2 με τον Βόλο (6/10) και νίκησε 3-1 τον Απόλλων Λάρισας (12/10).

Εκτίμηση: Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει η νοοτροπία στα Τρίκαλα. Με εξαιρετικά ρόστερ τις προηγούμενες σεζόν, την «έφαγαν» τα εξωαγωνιστικά. Φέτος έγιναν πιο προσεκτικές κινήσεις και δεν υπάρχουν μεγάλα λόγια. Δύσκολα θα καταφέρουν να κάνουν πρωταθλητισμό οι Θεσσαλοί, αλλά πιθανότατα θα τερματίσουν στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα.

 

Απόλλων Πόντου Τι έκανε πέρυσι: Μπήκε στο περσινό πρωτάθλημα με στόχο το βήμα παραπάνω, έκανε όμως μεγάλη... κοιλιά και περιορίστηκε στην 7η θέση. Είχε πολλές εκτός προγράμματος απώλειες, με αποτέλεσμα οι Πόντιοι να μείνουν με γλυκόπικρη γεύση.

Προπονητής: Θα πορευτεί και φέτος με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο του. Ο 61χρονος κόουτς βρίσκεται από τον Μάιο του 2016 στην Καλαμαριά, με τη φιλοσοφία του να έχει ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με τους ανθρώπους της ΠΑΕ.

Έδρα: Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς (7.000)

Μεταγραφές: Ξεκίνησε την προετοιμασία του στις 10 Σεπτέμβρη (!) και μέχρι τότε καλά - καλά δεν ήξερε αν θα «κατέβει» σε κάποιο πρωτάθλημα. Λογικό λοιπόν να υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις. Συνολικά 14 αποχώρησαν από το ρόστερ του. Από εκεί και πέρα ήταν σχεδόν απίθανο να κάνει «δυνατές» μεταγραφές. Ξεχωρίζουν αυτές του τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλου (7/0 με Λάρισα), του σέντερ φορ Ολαϊτάν (χωρίς ομάδα), του αριστερού μπακ Τσουμάνη (3/0 με Άρη) και του μέσου Πουρτουλίδη (24/1 με ΟΦΗ).

Προετοιμασία: Δεδομένου πως ξεκίνησε πολύ αργά, δεν έδωσε φιλικά τεστ. Αγωνίστηκε ωστόσο δύο φορές για το Κύπελλο. Απέκλεισε εύκολα με σκορ 5-1 εκτός έδρας τον ΑΟ Καρδίας (16/9) και επικράτησε για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων με σκορ 1-0 του Ηρόδοτου (27/9) στην Κρήτη.

Εκτίμηση: Από τα μεγάλα ερωτηματικά της φετινής σεζόν. Δεν έχει κακό ρόστερ, όμως έκανε ελάχιστα προετοιμασία, μόλις για ένα μήνα και επομένως του λείπουν παιχνίδια από τα πόδια του. Αν δεν του βγει αυτό στο πρώτο μισό της σεζόν σε πρόβλημα, τότε μπορεί να χτυπήσει μια θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό πάντως.

 

Καραϊσκάκης Τι έκανε πέρυσι: Αν και μπήκε ως αουτσάιντερ στο περσινό πρωτάθλημα, είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία και έκοψε το νήμα στην 8η θέση. Στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην έδρα του, όπου μάζεψε 35 από του 48 συνολικά βαθμούς του και με αμυντικό ποδόσφαιρο κυρίως πέτυχε το στόχο του. Όχι βέβαια, ότι απειλήθηκε ποτέ σοβαρά με υποβιβασμό...

Προπονητής: Η περσινή παρουσία των Αρτινών ήταν σε μεγάλο βαθμό έργο του Σάκη Παπαβασιλείου και οι διοικούντες τον... επιβράβευσαν προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο. Ο 41χρονος είχε αναλάβει τον περσινό Σεπτέμβρη, έχοντας δουλέψει στο παρελθόν σε Αιγινιακό, Βατανιακό, Νέστο, Χανία και Ολυμπιακό Βόλου.

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων (1.900)

Μεταγραφές: Έφυγαν ουσιαστικά όλοι οι λογιζόμενοι ως βασικοί της περασμένης σεζόν, με πιο σημαντικές τις αποχωρήσεις του επιθετικού Λουκίνα (29/1), του τερματοφύλακα Μέλκα (25/0), του εξτρέμ Μακρίδη (28/0) και του μεσοαμυντικού Μακρή (29/4). Στον αντίποδα, οι Αρτινοί δεν έκαναν οικονομικό άνοιγμα. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές του μεσοαμυντικού Μαχαίρα (19/3 με Δόξα Δράμας, ΟΦΗ), των κεντρικών αμυντικών Καπιά (18/1 με Απόλλων Πόντου), Παντίδου (χωρίς ομάδα) και του σέντερ φορ Λίτσκα (13/2 με Δόξα Δράμας).

Προετοιμασία: Αποκλείστηκε νωρίς στο Κύπελλο, με ήττα 1-0 από τον ΟΦ Ιεράπετρας (16/9). Στα φιλικά που έδωσε, επιβλήθηκε 2-0 της Κ-20 του Παναιτωλικού (28/7), ηττήθηκε 3-0 από τους Νέους του ΠΑΟΚ (7/8), νίκησε 1-0 τον Αχέροντα Καναλακίου (19/8), έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα (26/8) και στο 2-2 με τα Τρίκαλα (2/9), ηττήθηκε 4-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα (7/9), 2-0 από τον Κρόνο Αργυράδων (8/9) και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ναυπακτιακό Αστέρα (20/10).

Εκτίμηση: Η φετινή σεζόν ξεκινάει με δύο βασικά μείον για τους Αρτινούς. Αφενός τους έφυγαν βασικές τους μονάδες και αφετέρου φέτος δεν υπάρχει ο ενθουσιασμός του πρωτάρη. Βέβαια, μιλάμε για πολύ ιδιαίτερη «έδρα» και αυτή θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν. Θα δώσουν μάχη για την παραμονή τους και βάσει ρόστερ μπορούν να τα καταφέρουν.

 

Εργοτέλης Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, όμως η αλήθεια είναι πως η 9η θέση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Είχε... σφραγίδα Τάκη Γκώνια και έπαιξε πολύ καλό επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως πλήρωσε τις αμυντικές του αδυναμίες, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει μέχρι τέλους. Δίκαια ωστόσο κατάφερε να σωθεί.

Προπονητής: Ο Νίκκι Παπαβασιλείου ήταν ο εκλεκτός της ΠΑΕ, ώστε να διαδεχθεί τον Τάκη Γκώνια στην τεχνική ηγεσία. Ο 47χρονος Κύπριος τεχνικός θα εργαστεί για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, έχοντας στο παρελθόν θητεύσει σε ΑΠΕ Πιτσιλιάς, Ολυμπιακό Λευκωσίας, ΟΦΗ, Δόξα Κατωκοπιάς, Ένωση Παραλιμνίου, Απόλλων Λεμεσού, Ερμή Αραδίππου και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Έδρα: Παγκρήτιο Στάδιο (26.240)

Μεταγραφές: Διατήρησε τον περσινό του κορμό. Από τις αποχωρήσεις «πονάνε» περισσότερο εκείνες του χαφ Μπούζα (25/0), του αριστερού μπακ Σταμόπουλου (33/1), του δεξιού Νικολακάκη (21/0), του εξτρέμ Σταματάκου (32/7) και του γκολκίπερ Λαδά (18/0). Στον αντίποδα, αποκτήθηκαν κατά κύριο λόγο νεαροί ποδοσφαιριστές. Πιο σημαντικές οι μεταγραφές του αμυντικού χαφ Κοζορώνη (χωρίς ομάδα), του σέντερ φορ Καπνίδη (12/1 με Άρη, Δόξα Δράμας), του τερματοφύλακα Καλογεράκη (11/0 με Απόλλων Σμύρνης) και του αριστερού μπακ Γιακούμπου (25/0 με Λιρς). Ερωτηματικό πάντως παραμένει, τι θα γίνει με τον περσινό αρχισκόρερ και επιθετικό Κάιπερς (30/22) που ακύρωσε τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και παραμένει άφαντος.

Προετοιμασία: Προκρίθηκε εύκολα με 3-0 επί του Ερμή Αμυνταίου (16/9) στους ομίλους του Κυπέλλου και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αήττητο Σπάτων (26/9) για την 1η αγωνιστική. Από εκεί και πέρα, έδωσε αρκετά φιλικά. Επιβλήθηκε 3-0 του Γιούχτα (5/8), 2-0 της Επισκοπής (12/8) και του ΟΦ Ιεράπετρας (14/8), ηττήθηκε 2-1 από τον ΟΦΗ (19/8), επικράτησε 3-1 του Ηροδότου (22/8), 2-0 του Κισσαμικού (1/9), 2-1 του Ατσαλένιου (2/9), έμεινε στο 0-0 με τον Πανθηραϊκό (9/9), επικράτησε εκ νέου 2-0 του Γιούχτα (22/9),«κόλλησε» στο 0-0 με τον Πλατανιά (8/10) και νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ (13/10) και 2-0 τον Ατσαλένιο (20/10).

Εκτίμηση: Όπως και πέρυσι, το υλικό του δεν μας δείχνει πως θα κινδυνέψει να πέσει. Βέβαια, φέτος απουσιάζουν ο εκρηκτικός Τάκης Γκώνιας και κάποια από τα «δυνατά» χαρτιά του ρόστερ του. Αν παρουσιαστεί σοβαρός, μπορεί να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή και να τερματίσει στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Απόλλων Λάρισας Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη 10η θέση του περσινού πρωταθλήματος, αν και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κινδύνεψε με υποβιβασμό. Κατάφερε να πετύχει το στόχο της παραμονής σχετικά νωρίς, με αποτέλεσμα στο τέλος να κάνει διάφορες δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Έτσι, η επιστροφή του μετά από πέντε δεκαετίες στην κατηγορία κρίθηκε επιτυχημένη.

Προπονητής: Από τα τέλη Ιουλίου στον πάγκο του Απόλλωνα κάθεται ο Μαρσέλο Τροΐζι. Ο 42χρονος Βραζιλιάνος προπονητής βρίσκεται από πέρυσι στη χώρα μας, όπου αρχικά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καλλιθέας και εν συνεχεία την Κ-19 της Λάρισας. Θεωρείται εξαιρετικός στη δουλειά με νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ πριν έρθει στην Ελλάδα είχε περάσει τρεις σεζόν στην Αλβανία για λογαριασμό των Παρτιζάνι, Κουκέσι και Λάτσι.

Έδρα: Γήπεδο Απόλλωνα (5.500)

Μεταγραφές: Μαζικές οι αποχωρήσεις το καλοκαίρι που πέρασε. Συνολικά 23 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν, με σημαντικότερες απώλειες αυτές των εξτρέμ Τσιλούλη (28/8), Μαυριά (32/8), του σέντερ φορ Κανούλα (20/7) και του χαφ Αγροδήμου (30/2). Στον αντίποδα δεν έγιναν τρανταχτές κινήσεις. Αποκτήθηκαν νεαροί ποδοσφαιριστές μόνο. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του επιθετικού Καρατάσιου (4/0 με ΑΕΛ) και των τριών Βραζιλιάνων. Του φορ Λουτσάο (18/3 με Ρένοβα Ντζέπκιστε), του επιθετικού χαφ Μαρκολίνο (Ατλέτικο Ροντονιένσε) και του μεσοαμυντικού Λούκας Ράμος (XV ντε Τζάου).

Προετοιμασία: Έδωσε δύο επίσημα παιχνίδια για το Κύπελλο μέχρι τώρα. Επιβλήθηκε 3-2 του Θεσπρωτού (16/9) και στην 1η αγωνιστική των ομίλων γνώρισε βαριά ήττα 5-1 από το Βόλο (25/9). Στα φιλικά τεστ που έδωσε, επικράτησε 5-0 του Αμπελωνιακού (12/8), 3-1 της Σιάτιστας (22/8), ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου (27/8), 2-0 από την Κέρκυρα (3/9), 3-1 από τη Λαμία (8/9),αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Προοδευτική (19/9) και γνώρισε ήττα 3-1 από τα Τρίκαλα (12/10).

Εκτίμηση: Αποδυναμώθηκε φέτος και η αλήθεια είναι πως δεν έδειξε και τίποτα ιδιαίτερο στα φιλικά. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως θα αγωνιστεί στη φυσική του έδρα και όχι στο Αλκαζάρ, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα. Προσφέρεται ως τρίτο φαβορί για υποβιβασμό και θα δώσει πολύ μεγάλη μάχη για να τον γλιτώσει.

 

Αιγινιακός Τι έκανε πέρυσι: Έδωσε μάχη μέχρι τέλους για να κρατηθεί στη Football League και τα κατάφερε δύο στροφές πριν το φινάλε. Ως συνήθως πήγε στην κόντρα τα ματς στην έδρα του και εκτός δεν είχε καλή εικόνα. Με τις αφαιρέσεις βαθμών όμως, απέκτησε προβάδισμα παραμονής στο τέλος και τερμάτισε 11ος.

Προπονητής: Θα πορευτεί φέτος με τον γνώστη των «μικρών» κατηγοριών, Απόστολο Χαραλαμπίδη. Στα 50 του χρόνια, ο Καστοριανός προπονητής έχει εργαστεί κατά κύριο λόγο στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία. Θεωρείται δε, ένας από τους πιο έμπειρους στη Football League. Πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν από τη Βέροια, η οποία αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. Τον περασμένο Φλεβάρη βρέθηκε στον Πανσερραϊκό, από τον οποίο αποχώρησε εξαιτίας των πάρα πολλών προβλημάτων λίγο πριν το τέλος της σεζόν.

Έδρα: «Γιάννης Παραλυκίδης» (1.000)

Μεταγραφές: Θα πορευτεί και φέτος με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Υπήρξαν συνολικά 18 αποχωρήσεις το περασμένο καλοκαίρι. Σημαντικότερες εκείνες του μέσου Γκατσολάρι (32/1), του επιθετικού χαφ Ζούρκου (31/3), του αριστερού μπακ Γιαζιτζόγλου (34/3), του στόπερ Μαϊγκά (22/1) και του πολύπειρου γκολκίπερ Τόλιου (31/0). Από αυτούς που ήρθαν, αξίζουν αναφοράς ο δεξιός μπακ Ορφανίδης (13/0 με Ξάνθη, Πανσερραϊκό), ο τερματοφύλακας Γιαγκόζης (14/0 με Βέροια) και ο σέντερ φορ Δούμτσιος (30/4 με Πανσερραϊκό).

Προετοιμασία: Αποκλείστηκε με 5-4 στα πέναλτι από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου (16/9) στο Κύπελλο. Έδωσε αρκετά φιλικά. Επικράτησε με το ευρύ 10-0 της Κ-20 της Ρούνταρ Βελένιε (2/8), ηττήθηκε 3-1 από την Αλ Γουάντα (3/8), επιβλήθηκε 3-1 της Φούζιναρ (7/8), ηττήθηκε 7-0 από τη Χέρτα Βερολίνου (10/8), έμεινε στο 0-0 με την ΑΕ Καρίτσας (18/8), έχασε 1-0 από τον Βόλο (26/8), 3-2 από τον Μακεδονικό (6/9), 4-2 από τον Ηρακλή (21/9), 4-1 από τη Δόξα Δράμας (28/9), 1-0 από τον Παναθηναϊκό (13/10) και νίκησε 2-0 τη Σπάρτη (19/10).

Εκτίμηση: Όπως και πέρυσι, περιμένουμε να δώσει μεγάλη μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Υπάρχουν σημαντικές απώλειες στο ρόστερ του και παρά την παρουσία του γνώστη Χαραλαμπίδη στον πάγκο του, ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον σύλλογο του Αιγινίου.

 

Σπάρτη Τι έκανε πέρυσι: Αντιμετώπισε ένα σωρό προβλήματα, σε σημείο να κινδυνέψει ακόμα και με αφανισμό. Του έγιναν αφαιρέσεις βαθμών και έφτασε στο σημείο να υποβιβάζεται αγωνιστικά, όμως την τελευταία αγωνιστική σώθηκε. Για να γίνει αυτό, η Αναγέννηση Καρδίτσα δεχόταν γκολ στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να την περάσει στη 12η θέση στην ισοβαθμία...

Προπονητής: Το φετινό καλοκαίρι ήταν επεισοδιακό για τους Λάκωνες. Τον πάγκο τους είχε αναλάβει ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος πλήρωσε το... μάρμαρο για τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Θύελλα Καμαρίου. Έτσι, στις 4 Οκτωβρίου, τον πάγκο τους ανέλαβε ο Αντρέι Τσερνίσοφ. Η μοναδική εμπειρία που έχει ο 50χρονος Ρώσος από την Ελλάδα είναι πως το 1997 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η Σπάρτη είναι ο 14ος σταθμός της καριέρας του, έχοντας δουλέψει για μικρά διαστήματα στη Σπαρτάκ Μόσχας, τη Ντιναμό Τιφλίδας και την Εθνική Ρωσίας (ως βοηθός).

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης (1.500)

Μεταγραφές: Μιλάμε για ένα ομάδα! Μόλις πέντε έμειναν από το περσινό ρόστερ, με όλα τα «βαριά» χαρτιά της περσινής σεζόν να αποτελούν παρελθόν. Στον αντίποδα, δεν έγινε οικονομικό άνοιγμα και αποκτήθηκαν νεαροί ποδοσφαιριστές -κυρίως από μικρότερες κατηγορίες. Ξεχωρίζουν οι περίπτωση του κεντρικού αμυντικού Βλάχου (30/0 με Αιγινιακό), του Σέρβου επιθετικού χαφ Στογιάνοβιτς (22/2 με Μινσκ, Σλόμποντα Γιούζιτσε) και του Βραζιλιάνου εξτρέμ Ματέους Ρομπίνιο (Σάντος Β').

Προετοιμασία: Γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο, με σκορ 1-0 από τη Θύελλα Καμαρίου (16/9), ενώ η εικόνα της στα φιλικά της ήταν τραγική. Αφού λοιπόν πήρε το 1-1 από τον Αστέρα Τρίπολης (14/8), ηττήθηκε 3-0 και 3-1 από την Παναχαϊκή (26/8 και 2/9), έμεινε στο 0-0 με την Πελλάνα (29/8), διασύρθηκε 4-0 τη Δόξα Κατωκοπιάς (5/9) και αποχώρησε από το ματς στο 32' (!), έχασε 4-1 από τον Ερμή Αραδίππου (7/9), 4-0 από τα Τρίκαλα (19/9),4-2 από τον Παναργειακό (22/9) και 2-0 από τον Αιγινιακό (19/10).

Εκτίμηση: Το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό! Αν βέβαια καταφέρει να βγάλει τη χρονιά, αφού ταλαιπωρείται από τεράστια εξωαγωνιστικά προβλήματα... Αποκαρδιωτική η εικόνα της στα φιλικά και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν τερματίσει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

 

Ηρακλής Τι έκανε πέρυσι: Η... περιπλάνησή του στη Γ' Εθνική κράτησε μόλις μία χρονιά. Τερμάτισε 1ος στον Β' όμιλο και στο πρώτο γκρουπ του μίνι-πρωταθλήματος της ανόδου στη συνέχεια και επέστρεψε δίκαια στη Football League. Δικαιότατα ανέβηκε, έχοντας την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στην κατηγορία.

Προπονητής: Στην επιστροφή του στη Football League, θα «τρέξει» με τον Αλέκο Βοσνιάδη στον πάγκο του. Πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπειρος προπονητές της κατηγορίας, που από τον περασμένο Δεκέμβρη και ύστερα από την Κέρκυρα είχε μείνει χωρίς δουλειά. Ο 57χρονος γνωρίζει άριστα της κατηγορία, έχοντας μεταξύ άλλων περάσει από την τεχνική ηγεσία των Τρικάλων, του Απόλλων Σμύρνης, της ΑΕΛ, της Νίκη Βόλου, της Αναγέννησης Επανομής, του Εορδαϊκού, του Θερμαϊκού και του Πολυκάστρου.

Έδρα: Καυτανζόγλειο (27.770)

Μεταγραφές: Αποχωρήσεις υπήρξαν αρκετές, αλλά όχι σημαντικές. Από αυτούς που έφυγαν, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του αριστερού μπακ Κουρέλλα και των κεντρικών αμυντικών Καραντασιάδη, Καστριτσέα. Αντίθετα, αποκτήθηκαν παίκτες με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. Πολύ «δυνατές» μεταγραφές εκείνες των μεσοαμυντικών Μουμίν (30/0 με Άρη), Καλτσά (16/0 με Λεβαδειακό), των εξτρέμ Πασά (28/6 με Άρη), Ντούνη (21/4 με Άρη), Χασομέρη (34/9 με Απόλλων Πόντου), Γεωργίου (15/1 με Κέρκυρα), Τσίπρα (22/1 με Τρίκαλα), των στόπερ Κουκόλη (24/0 με Λαμία), Στάμου (15/0 με Πλατανιά), Ζιάμπαρη (22/0 με Ολυμπιακό Λευκωσίας), Κούσα (11/1 με ΑΕΛ, Άρη Λεμεσού) του δεξιού μπακ Κουτρομάνου (22/0 με Λαμία), των αριστερών Χιντζίδη (24/1 με Τρίκαλα), Κανακούδη (5/1 με Άρη), των χαφ Μενδρινού (23/0 με Απόλλων Σμύρνης), Παπαδόπουλου (21/0 με Νέα Σαλαμίνα), του φορ Περόνε (33/2 με ΑΕΛ) και του επιθετικού χαφ Κλέιτον (32/1 με Ουμράνιεσπορ).

Προετοιμασία: Απέκλεισε δύσκολα στα πέναλτι 10-9 τον Εθνικό (16/9), ενώ στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου, επικράτησε της Θύελλας Καμαρίου 3-0 (3/10). Από εκεί και πέρα, δεν έδωσε πολλά φιλικά. Έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου (1/9), επιβλήθηκε 4-2 του Αιγινιακού (21/9) και 1-0 των Πόντιων Κατερίνης (1/10), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με Απόλλων Σμύρνης (13/10) και Δόξα Δράμας (20/10).

Εκτίμηση: Επέστρεψε με στόχο την άμεση άνοδο στη Super League και είναι το απόλυτο φαβορί για να τα καταφέρει. Διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ, πιθανότατα για την παραπάνω κατηγορία και πριν τη σέντρα πιστεύουμε πως είναι ένα σκαλοπάτι ανώτερος από τους ανταγωνιστές του.

 

Αήττητος Σπάτων Τι έκανε πέρυσι: Έγραψε ιστορία πέρυσι και για πρώτη φορά στην ιστορία του εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη Football League. Τερμάτισε 1ος στον 7ο όμιλο και συμμετείχε στο 2ο γκρουπ του μίνι πρωταθλήματος. Εκεί έκοψε πρώτος το νήμα και πήρε την άνοδο.

Προπονητής: Στην παρθενική του συμμετοχή στη Football League, θα πορευτεί με τον... μετρ των ελληνικών γηπέδων Σούλη Παπαδόπουλο. Μιλάμε για ένα από τους μεγαλύτερους γνώστες των «μικρών» κατηγοριών. Ο πάγκος των Σπάτων είναι ο 18χρονος που αναλαμβάνει στην καριέρα του, ενώ στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος είχε κοουτσάρει τον Αστέρα Αμαλιάδας στη Γ' Εθνική.

Έδρα: Δημοτικό Σπάτων (1.500)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σημαντικά για την παρθενική του συμμετοχή στη Football League. Υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις με κυριότερες εκείνες των επιθετικών Τσιλιγγίρη, Κρητικού, Φαρινόλα και του μεσοαμυντικού Ρουσσάκη. Από εκείνους που ήρθαν, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των επιθετικού χαφ Χαντί (19/5 με ΟΦΗ, Άρη), Γροντή (25/0 με Τρίκαλα) του φορ Μαρουκάκη (Αστέρας Αμαλιάδας), του δεξιού μπακ Σπυρόπουλου (16/0), του τερματοφύλακα Κοκκαλά (17/0 με Πλατανιά), των εξτρέμ Ματσούκα (22/1 με Δόξα Δράμας), Δεινόπαπα (8/0 με Σπάρτη) και του φορ Βασιλείου (12/0 με Λεβαδειακό, Πανχαϊκή).

Προετοιμασία: Δεν δυσκολεύτηκε να προκριθεί στους ομίλους του Κυπέλλου, με σκορ 5-0 επί του Τυληκράτη (16/9), ενώ για την 1η αγωνιστική έμεινε στο 1-1 με τον Εργοτέλη (26/9). Στα φιλικά της προετοιμασίας του είχε αρκετά καλή εικόνα -με εξαίρεση το τελευταίο. Επιβλήθηκε 2-0 του Κισσαμικού (20/8), 1-0 της Στυλίδας (24/8), ηττήθηκε 3-1 από τον Παναργειακό (2/9), νίκησε 1-0 την Καλλιθέα (5/9) και 4-2 τον Πανιώνιο (7/9), έχασε 1-0 από το Ύπατο (21/9), επικράτησε 2-0 του Αχαρναϊκού (29/9) και ηττήθηκε με το βαρύ 7-1 από τον Ολυμπιακό (11/10).

Εκτίμηση: Περιμένουμε η αθηναϊκή ομάδα να είναι από τις εκπλήξεις φέτος. Έχουν στο ρόστερ τους παίκτες με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία και στον πάγκο τους τον Σούλη Παπαδόπουλο. Δεν πιστεύουμε ότι θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό. Αντίθετα, αν τους βγουν τα αποτελέσματα τους βλέπουμε να «χτυπάνε» ακόμα και πεντάδα.

 

Βόλος Ν.Π.Σ. Τι έκανε πέρυσι: Η πρώτη σεζόν της ιστορίας του ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη και η δεύτερη θα τον βρει στην Football League. Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο στην εμπειρία του ρόστερ, όσο και στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε την κατηγορία, με αποτέλεσμα να τερματίσει 1ος στον 4ο όμιλο και 2ος στο 1ο γκρουπ στο μίνι-πρωτάθλημα που ακολούθησε.

Προπονητής: Ο Χουάν Φεράντο ήταν εκείνος που τον έστειλε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Football League και θα πορευτεί και φέτος με τον ίδιο. Ο μόλις 37 ετών Ισπανός τεχνικός έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στους Θεσσαλούς, παρά την μικρή του εμπειρία από την άκρη του πάγκου. Για ένα μικρό διάστημα στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-15 είχε βρεθεί στον Εργοτέλη, ενώ έχει εργαστεί επίσης στις Λεονέσα και Λινάρες. Υπήρξε επίσης και βοηθός προπονητή στη Σερίφ Τιρασπόλ.

Έδρα: Δημοτικό Νεάπολης (2.500)

Μεταγραφές: Κράτησε τον βασικό κορμό της περσινής σεζόν, ενώ από τις αποχωρήσεις που υπήρξαν, ξεχωρίζει εκείνη του δεξιού μπακ Ζέρη. Την ίδια ώρα, έγιναν και «δυνατές» προσθήκες όπως εκείνες του χαφ Ενγκουέμ (Αστέρας Αμαλιάδας), του στόπερ Ρούσσου (13/0), του επιθετικού χαφ Λούκας Γκαρσία (14/2 με Ίντερ Τούρκου), του δεξιύ μπακ Καρίκι (30/0 με Αναγέννηση Καρδίτσας), των φορ Πίσπα (9/0 με Παναθηναϊκό), Μεληκιώτη (5/1 με Κέρκυρα), Φράγκου (12/0 με Λαμία) και του πολύπειρου τερματοφύλακα Καραγκιολίδη (Ολυμπιακός Βόλου).

Προετοιμασία: Έκανε δύο άνετες νίκες στο Κύπελλο. Προκρίθηκε στους ομίλους με σκορ 2-0 επί του Αντίμαχου (15/9) στην Κω και διέσυρε 5-1 τον Απόλλων Λάρισας (25/9) για την 1η αγωνιστική. Έδωσε παράλληλα πολλά φιλικά τεστ. Επικράτησε 8-0 του Μαγνησιακού (28/7), 4-0 του Θησέα Αγριάς (3/8), έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία (8/8) και στο 0-0 με τον Εθνικό (11/8), ηττήθηκε 3-0 από τον Λεβαδειακό (14/8), επιβλήθηκε 2-0 των Τρικάλων (22/8), 1-0 του Αλμυρού (26/8), 2-1 της Δόξας Δράμας (1/9), αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλων Σμύρνης (8/9), νίκησε 2-1 τα Σέλλανα (9/9), «κόλλησε» στο 2-2 με τα Τρίκαλα (6/10) και επικράτησε 4-1 της Παναχαϊκής (13/10).

Εκτίμηση: Ανεξάρτητα αν έχει, ή όχι τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, έχει πολύ καλό υλικό και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Θεωρούμε πως θα είναι ένα από τα πιο «δυνατά» σύνολο του φετινού πρωταθλήματος και θα «χτυπήσει» ακόμα και άνοδο. Έστω και μέσω των αγώνων μπαράζ...

 

Ηρόδοτος Τι έκανε πέρυσι: Για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδισε την άνοδο στη Football League και αυτό εξαγωνιστικά. Τερμάτισε στην 1η θέση του 8ου ομίλου και συμμετείχε στο 2ο γκρουπ του μίνι-πρωταθλήματος ανόδου. Παρότι εκεί τερμάτισε 4ος, εν τέλει πήρε το δεύτερο εισιτήριο, αφού επικράτησε στα χαρτιά του Αστέρα Αμαλιάδας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο μεταξύ τους ματς και τον προσπέρασε στη βαθμολογία.

Προπονητής: Η ιστορική επιστροφή του στην Football League συνδυάστηκε με την παρουσία του Μανώλη Παπαματθαιάκη στον πάγκο του. Η προετοιμασία ξεκίνησε με τον 46χρονο Ηρακλειώτη τεχνικό, ωστόσο στις αρχές Οκτώβρη αποχώρησε. Τη θέση του ανέλαβε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, Αρμάντο Φουτσίνι. Ο 41χρονος δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία από τους πάγκους. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στη Μενόρα του Καμερούν, ενώ έχει περάσει και από τους ερασιτέχνες του Στρασβούργου.

Έδρα: Γήπεδο Ηροδότου (3.000)

Μεταγραφές: Δεν υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις και παρέμειναν συνολικά 18 ποδοσφαιριστές από την περσινή σεζόν. Παράλληλα, σημαντικές είναι οι μεταγραφές του εξτρέμ Σμυρλή (28/6 με Καλλιθέα), του κεντρικού αμυντικού Δαμιανάκη (14/2 με Βέροια), του αμυντικού χαφ Αυγενικού (Ρόδος), του μέσου Μάκο (28/3 με Καλλιθέα) και του επιθετικού Κονέ (30/2 με Αναγέννηση Καρδίτσας).

Προετοιμασία: Προκρίθηκε εύκολα με σκορ 3-1 επί του Κιθαιρώνα Καπαρελλίου (15/9) στους ομίλους του Κυπέλλου και για την 1η αγωνιστική, ηττήθηκε 1-0 από τον Απόλλων Πόντου (27/9). Συνολικά, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, έδωσε οκτώ φιλικά. Ηττήθηκε 1-0 από τον Εδεσσαϊκό (13/8), νίκησε 3-1 την Παλαιοχώρα (18/8), γνώρισε την ήττα 3-1 από τον Εργοτέλη (24/8), επικράτησε 3-2 της Επισκοπής (30/8), έχασε 3-1 από τον Πανθηραϊκό (2/9), 2-0 από τον Κισσαμικό (9/9), κόντρα στους Χανιώτες επιβλήθηκε 1-0 (7/10), ενώ έμεινε στο 1-1 με τον Πλατανιά (13/10).

Εκτίμηση: Έχουν καλό υλικό οι Κρητικοί, αλλά είναι μειονέκτημα πως απείχαν χρόνια από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Τους λείπει η εμπειρία και είναι μείον το γεγονός πως θα χρειαστεί να κάνουν μεγάλα ταξίδια φέτος. Έχουν την έδρα και εκεί θα στηριχθούν για να σώσουν τη χρονιά. Είναι εφικτό να τα καταφέρουν, αλλά θα δώσουν μάχη για να το πετύχουν.

Γιώργος Νίκου

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ