foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, BBL: Preview σεζόν 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 25 Σεπ 2018 13:15
germany_basket.jpg

Το γερμανικό είναι ένα σταθερά ανερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με γεμάτα γήπεδα και ολοένα αυξανόμενο επίπεδο ανταγωνισμού. Στο BBL μετέχουν 18 ομάδες, οι οποίες θα παίξουν μεταξύ τους με σύστημα round robin στην κανονική περίοδο των δύο γύρων και των 34 αγωνιστικών.

Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογία θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, ενώ οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στην β’ κατηγορία.

Μπάγερν Μονάχου

Τι έκανε πέρσι: Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, καθώς πρωταγωνιστούσε τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Bundesliga το 1966. Όμως στη συνέχεια παρήκμασε και εξαφανίστηκε από το προσκήνιο μέχρι το 2008, όταν με απόφαση του πολυεθνικού κολοσσού Μπάγερν ενισχύθηκε για να πρωταγωνιστήσει ξανά. Το 2011 ανέβηκε ξανά στην Bundesliga και έγινε αμέσως υπερδύναμη, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (2014 και πέρυσι), ένα κύπελλο (πέρυσι) και μετέχοντας και στην Ευρωλίγκα, όπου επιστρέφει φέτος.

Μεταγραφές: Οι Ρέτζι Ρέντινγκ, Μάικ Τσίρμπες και Αντόν Γκαβέλ είναι οι πιο σημαντικές απώλειες, ωστόσο έχει διατηρήσει έναν καλό κορμό (με παίκτες όπως οι Μπούκερ, Γιόβιτς, Λούτσιτς κ.ά.) κι έχει ενισχυθεί με σπουδαίους παίκτες όπως οι Πέτρι Κόπονεν, Λέον Ραντόσεβιτς, Μάοντο Λο, Ρόμπιν Αμάιτζε, Νεμάνια Ντάγκουμπιτς.

Το αστέρι: Ο Ντέβιν Μπούκερ είναι ένας εξαιρετικός σέντερ, που έπαιξε πέρυσι καθοριστικό ρόλο στο νταμπλ της Μπάγερν με 12,5π. και 5,1ρ. κατά μέσο όρο. Ήταν περιζήτητος φέτος στην Ευρωλίγκα, όμως έμεινε στο Μόναχο και θα είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Προπονητής: Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ανέλαβε τον Απρίλιο στη θέση του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που απολύθηκε αιφνιδιαστικά, και τελείωσε τη σεζόν με το νταμπλ, οπότε δεν υπήρχε λόγος να φύγει. Ήταν για οκτώ χρόνια προπονητής της Μπούντουτσνοστ, όμως έγινε γνωστός με την τετραετία του στον Ερυθρό Αστέρα (2013-17), τον οποίον οδήγησε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Πρόβλεψη: Έχει κάνει ποιοτικές μεταγραφές, ενώ οι απώλειές της σε σχέση με το περσινό ρόστερ δεν είναι μεγάλες. Είναι πιο γεμάτη και δυνατή φέτος κι όσο κι αν είναι πρόκληση γι’ αυτήν να ανταποκριθεί παράλληλα στον επίπονο “μαραθώνιο” της Ευρωλίγκας, εντούτοις παραμένει το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα.

 

Άλμπα Βερολίνου

Παρότι ιδρύθηκε μόλις το 1991, εντούτοις είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του γερμανικού μπάσκετ. Έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, τρία σούπερ καπ, ένα Κύπελλο Κόρατς (1995). Το τελευταίο της πρωτάθλημα πάντως το κέρδισε το 2008 και από το 2010 και μετά άρχισε να παρουσιάζει μια μικρή κάμψη. Πέρυσι πάντως επανήλθε στο δυναμικά στο προσκήνιο φτάνοντας στον τελικό των πλέι οφ, όπου έχασε από την Μπάγερν.

Μεταγραφές: Κράτησε σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτο τον περσινό κορμό. Έχασε μεν τον δεύτερο και τρίτο σκόρερ της, Μπάτερφιλντ και Γκριγκόνις, αλλά πήρε δυο καλούς παίκτες αντ’ αυτών, τους Γιοχάνες Τίμαν και Ρόκας Γκεντράιτις. Πήρε επίσης τον Ισλανδό Χέρμανσον και τον κολεγιόπαιδα από το NCAA, Κένεθ Όγκμπε.

Το αστέρι: Μετά από μια καλή καριέρα στην Ισπανία και τη Βαλένθια, ο Λιουκ Σίκμα πήγε πέρυσι στην Άλμπα και εκτοξεύτηκε. Με 12,5 πόντους και 6,9 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια εξαιρετική σεζόν για την Άλμπα, στο τέλος της οποίας αναδείχθηκε MVP της Bundesliga. Στο Βερολίνο περιμένουν τα ίδια και καλύτερα φέτος.

Προπονητής: Ο Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες είναι ο αναμορφωτής της Άλμπα και μια πολύ παλιά καραβάνα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στα 72 χρόνια του έχει κερδίσει όποιον τίτλο υπάρχει σε διασυλλογικό επίπεδο, εκτός από την Ευρωλίγκα, παρ’ όλο που έπαιξε σε ένα σωρό φάιναλ φορ με την Μπαρτσελόνα, με την οποία έγινε γνωστός.

Πρόβλεψη: Ο επιτυχημένος προπονητής έμεινε, ο κορμός διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ίδιος και οι μεταγραφές θεωρητικά είναι καλές. Η Άλμπα λογικά θα είναι και φέτος δυνατή και θα διεκδικήσει τον τίτλο, ωστόσο φαίνεται να υστερεί λίγο σε σχέση με την Μπάγερν.

 

Λούντβιγκσμπουργκ

Τι έκανε πέρσι: Έχει ιστορία σχεδόν 60 χρόνων ως σύλλογος, ενώ από το 2002 και μετά παίζει ανελλιπώς στην Bundesliga, ποτέ όμως δεν ήταν υπερδύναμη. Δεν έχει κατακτήσει τίτλους, ενώ πάντα εκινείτο στο όριο της πρώτης οκτάδας και των πλέι οφ. Πέρυσι, όμως, έκανε το ξέσπασμα στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Έφτασε ως τα ημιτελικά των πλέι οφ, τερματίζοντας τρίτη, ενώ έπαιξε και στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League.

Μεταγραφές: Άλλαξε εντελώς. Εκτός του Βαλεσκόφσκι, δεν έχει μείνει κανείς από την περσινή σπουδαία ομάδα. Έφυγαν όλοι. Οι Τόμας Ουόκαπ, Γιοχάνες Τίμαν, Έλτζιν Κουκ. ο Τζάστιν Σίαρς, όλοι. Και ήρθαν άλλοι. Τζόρντον Κρόφορντ, Όουεν Κλάσεν (πρώην του ΠΑΟΚ), Μάλκολμ Χιλ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Λαμόντ Τζόουν, αλλά και ο έμπειρος Τρέβορ Εμπάκουε.

Το αστέρι: Εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχει κανείς πρωτοκλασάτος από όσους πήρε φέτος η Λούντβιγκσμπουργκ. Αυτός, ωστόσο, που θα κλέψει την παράσταση είναι ο Τζόρντον Κρόφορντ. Λόγω ύψους. Με μπόι μόλις 1,68μ. είχε 11,5 πόντους και 5 ασίστ πέρυσι στην ΜΖΤ Σκοπίων. Θα είναι ατραξιόν.

Προπονητής: Ο Τζον Πάτρικ είναι Αμερικανός, αλλά έχει κάνει καριέρα στη Γερμανία. Αρχικά με την Γκέτινγκεν, με την οποία αναδείχθηκε δύο συνεχόμενες σεζόν προπονητής της χρονιάς στην Bundesliga (’09, ’10) και κέρδισε κι ένα FIBA EuroChallenge, και στη συνέχεια με τη Λούντβιγκσμπουργκ, στον πάγκο της οποίας κάθεται από το 2012. Πέρυσι ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς στο Basketball Champions League.

Πρόβλεψη: Είναι εντελώς καινούρια ομάδα και δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Μόνον ο προπονητής είναι ίδιος κι επειδή είναι καλός και έμπειρος, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα παλέψει για να μπει στα πλέι οφ. Κάθε πρόβλεψη, ωστόσο, είναι παρακινδυνευμένη, αν και το ρόστερ φαίνεται ότι είναι χειρότερο από το περσινό.

 

Μπάμπεργκ

Τι έκανε πέρσι: Ως σύλλογος έχει ιστορία από το 1955, αλλά… ιστορία στο γερμανικό μπάσκετ γράφει από το 2002 και μετά. Στο διάστημα αυτό έχει κερδίσει 9 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, έγινε σχεδόν μόνιμη στην Ευρωλίγκα και αναδείχθηκε σε υπερδύναμη. Πέρυσι, πάντως, η χρονιά δεν πήγε καλά. Τερμάτισε μόλις και μετά βίας τέταρτη, έμεινε εκτός Ευρωλίγκας και αυτό την ανάγκασε να περικόψει σημαντικά το μπάτζετ της.

Μεταγραφές: Οι περικοπές στο μπάτζετ είχαν ως αποτέλεσμα να φύγουν σημαντικοί παίκτες, όπως οι Ντάνιελ Χάκετ, Μάοντο Λο, Λέον Ραντόσεβιτς, Ντορέλ Ράιτ, Λούκα Στάιγκερ. Παρ’ όλα αυτά έμειναν οι Νίκος Ζήσης, Ρίκι Χίκμαν, Όγκουστιν Ρούμπιτ, που είναι καλοί και έμπειροι, και ήρθαν οι Ταϊρίς Ράις, Στέβαν Γέλοβατς, Άρνολντας Κουλμπόκα, Κλιφ Αλεξάντερ, Μορίς Στάκι, που είναι αξιόλογοι.

Το αστέρι: Η πιο σημαντική μεταγραφή της Μπάμπεργκ είναι ο Ταϊρίς Ράις. Ένας παίκτης που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μακάμπι το 2014 και ως πόιντ γκαρντ είναι φύσει και θέση ηγέτης. Μπορεί στην Μπαρτσελόνα να μην έπιασε, είναι όμως ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Προπονητής: Η σεζόν πέρυσι τελείωσε με τον Λούκα Μπάνκι, ο οποίος όμως δεν τα βρήκε στα λεφτά και αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Τη θέση του πήρε ο Λετονος Άιναρς Μπαγκάτσκις, η καριέρα του οποίου πήρε την ανιούσα μετά την εξαιρετική διετία (2014-16) στον πάγκο της Νίζνι Νόβγκοροντ. Στη συνέχεια πήγε βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ στη Νταρουσάφακα, ανέλαβε ως πρώτος τη Μακάμπι, αλλά απέτυχε, ενώ έκανε σπουδαία δουλειά στην Εθνική Λετονίας την εξαετία 2011-17.

Πρόβλεψη: Μπορεί να έχασε αρκετούς σημαντικούς παίκτες, αλλά έκανε αρκετά καλές μεταγραφές και διατήρησε την ανταγωνιστικότητά της. Δεν έχει την ποιότητα της Μπάγερν, αλλά δεν παίζει στην Ευρωλίγκα, άρα δεν θα έχει την ίδια καταπόνηση και μπορεί να την χτυπήσει. Περιμένουμε να είναι και φέτος στην τετράδα.

 

Βόννη

Τι έκανε πέρσι: Ιδρύθηκε το 1992, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Bundesliga το 1996 και έκτοτε δεν έχει λείψει από αυτήν. Δεν έχει κερδίσει τίτλους, έχει παίξει πέντε φορές στον τελικό των πλέι οφ και άλλες τρεις σε αυτό του κυπέλλου, όμως μετέχει σταθερά στα πλέι οφ σχεδόν κάθε χρονιά. Πέρυσι ολοκλήρωσε μια αρκετά καλή σεζόν τερματίζοντας πέμπτη.

Μεταγραφές: Κράτησε τον καλύτερο παίκτη της, Τζος Μάιο, αλλά έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της σε σχέση με πέρυσι. Έφυγαν σημαντικοί παίκτες, όπως οι Ζούμπτσιτς, Γκαμπλ, Χιλ, Τζούρισιτς, Κλάιν και ήρθαν άλλοι, που είναι άγνωστο πώς θα ανταποκριθούν (Σέιν Γκίμπσον, Τζέιμς Ουέμπ, Τσαρς Τζάκσον, Ρασάντ Τζέιμς, Μπόγιαν Σούμποτιτς).

Το αστέρι: Ο Τζος Μάιο είναι την τελευταία διετία ο ηγέτης της Βόννης. Ένας πόιντ γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα, πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 14π., ενώ ήταν και μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της Bundesliga.

Προπονητής: Ο Βόσνιος Πρέντραγκ Κρούνιτς έχει συνδέσει το όνομά του με τη Βόννη, καθώς υπήρξε βοηθός προπονητή σε αυτήν την τριετία 1998-2001 και μετά πρώτος από το 2001 ως το 2005. Επέστρεψε στη Βόννη το 2016, ενώ στο ενδιάμεσο είχε δουλέψει με αρκετή επιτυχία στην Όλντενμπουργκ (2007-12).

Πρόβλεψη: Έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι, αλλά ο προπονητής είναι ο ίδιος κι έχει μείνει και το αστέρι της. Λογικά θα είναι και φέτος μέσα στις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ.

 

Μπαϊρόιτ

Τι έκανε πέρσι: Ως Στάινερ Μπαϊρόιτ ήταν από τις καλές γερμανικές ομάδες και στο τέλος της δεκαετίας του ’80 κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Μετά διαλύθηκε και επανήλθε στη Β’ κατηγορία το 1999. Στην Bundesliga επέστρεψε το 2010 και τα πρώτα χρόνια πάλευε για να σωθεί. Όμως την τελευταία διετία δυνάμωσε πολύ και σταθεροποίησε τη θέση της στα πλέι οφ. Πέρυσι τερμάτισε έκτη και έπαιξε στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League.

Μεταγραφές: Έφυγαν αρκετοί καλοί παίκτες της, όπως οι δύο πρώτοι σκόρερ της (Γιορκ και Μάρεϊ), οι Λίνχαρτ, Αμάιτσε και Ρόμπινσον. Αποκτήθηκαν ο πολύ καλός Άντονις Τόμας, ο γιος του θρυλικού Τζον Στόκτον, Ντέιβιντ, δύο κολεγιόπαιδα από το NCAA (Μάισνερ, Κάσιους Ρόμπερτσον), οι Σλοβένοι Ντίμετς, Χρόβατ και ο Νικ Ραϊβιό.

Το αστέρι: Ο Άντονις Τόμας είναι ένας πολύ καλός φόργουορντ, ο οποίος είχε καλή παρουσία στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Μπάνβιτ. Με τόσους καλούς που έφυγαν από την Μπαϊρόιτ, αναμένεται να αναλάβει αυτός το ρόλο του ηγέτη και πρωταγωνιστή.

Προπονητής: Με καριέρα στην πατρίδα του, την Αυστρία, και την Ολλανδία, ο Ραούλ Κόρνερ πήγε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2013 αναλαμβάνοντας την Μπραουνσβάιγκ. Μετά από τρία χρόνια σε αυτήν, ανέλαβε το καλοκαίρι του 2016 την Μπαϊρόιτ και τη μεταμόρφωσε σε ομάδα πλέι οφ.

Πρόβλεψη: Οι απώλειές της είναι σημαντικές και πλην του Τόμας, όσοι άλλοι ήρθαν είναι αμφίβολο αν θα κρατήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Πάντως ο προπονητής είναι καλός και λογικά η Μπαϊρόιτ θα παίξει και φέτος στα πλέι οφ.

 

Όλτενμπουργκ

Τι έκανε πέρσι: Με τη σημερινή μορφή της παίζει στην Bundesliga από το 2001 και είναι μία από τις σημαντικές δυνάμεις της. Παίζει σταθερά στα πλέι οφ, ενώ το 2009 κατέκτησε το πρωτάθλημα. Έχει ακόμα δύο συμμετοχές στον τελικό των πλέι οφ στο ενεργητικό της, το 2013 και το 2017. Πέρυσι δεν τα πήγε τόσο καλά, τερματίζοντας στην 7η θέση.

Μεταγραφές: Έχει διατηρήσει τον περσινό κορμό της και η μόνη σοβαρή απώλειά της είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ, Μίκι Μακ Κόνελ. Έφυγαν επίσης οι Φίλμορ, ΝτεΖέου, Λέζινγκ, Μουρ, αλλά ήταν ρολίστες. Αντί του Μακ Κόνελ ήρθε ο πολύ καλός Ουίλ Κάμινγκς από την Νταρουσάφακα (πρώην του Άρη), ενώ και οι άλλες δύο μεταγραφές (Νέιθαν Μπουθ, Βόινταν Στογιανόφσκι) είναι καλοί παίκτες.

Προπονητής: Ο Μλάντεν Ντρίγενιτς είναι Κροάτης από τη Βοσνία, που ζει από το 1994 στη Γερμανία κι έχει πάρει την υπηκοότητα. Έχει διαπρέψει ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της Όλντενμπουργκ, ενώ προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 2015 και παραμένει σε αυτή.

Πρόβλεψη: Έχει κρατήσει τον καλό κορμό της και τον έχει εμπλουτίσει με αξιόλογους παίκτες. Ο προπονητής είναι ο ίδιος, επομένως έχει όλα τα εχέγγυα για να φτάσει ψηλά. Μέχρι και την πρώτη τετράδα.

 

Φρανκφούρτη

Τι έκανε πέρσι: Παίζει στην Bundesliga από το 1999 και είναι από τις δυνατές ομάδες της. Το 2004 κέρδισε τον τίτλο, ενώ έχει κερδίσει κι ένα κύπελλο, το 1999. Συνήθως παίζει στα πλέι οφ, ενώ το 2016 κέρδισε το FIBA Europe Cup. Την τελευταία διετία παρουσιάζει μια κάμψη. Πρόπερσι έμεινε εκτός πλέι οφ, ενώ πέρυσι μόλις και μετά βίας μπόρεσε να πάρει την όγδοη θέση.

Μεταγραφές: Έχασε τους δύο καλύτερους παίκτες της πέρυσι, Φιλ Σκραμπ (πρώην της ΑΕΚ) και Τάι Ουέμπστερ, καθώς και τον ταλαντούχο νεαρό Άιζακ Μπόνγκα και τον Μάικ Μόρισον. Τους δύο πρώτους αντικαθιστούν οι Μπρέιντι Χέσλιπ, Τζέισον Κλαρκ, τον Μόρισον ο Έρικ Μέρφι. Και οι τρεις αξιόλογοι. Αποκτήθηκαν επίσης οι Ακίμ Βάργκας και Τρε Μπελ-Χέινς.

Το αστέρι: Ο Μπρέιντι Χέσλιπ είναι ένας πολύ καλός Καναδός γκαρντ, που έχει περάσει από το ΝΒΑ κι έκανε πέρυσι καλή σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Τραμπζονσπόρ. Λόγω της θέσης του (πόιντ γκαρντ), έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή από τη στιγμή που έφυγαν οι Σκραμπ και Ουέμπστερ.

Προπονητής: Ο Καναδός Γκόρντον Χέρμπερτ είναι προπονητής με τεράστια εμπειρία και πλούσιες παραστάσεις. Έχει περάσει και από τον Άρη (2007-08), ενώ με τη Φρανκφούρτη κέρδισε το πρωτάθλημα το 2004. Επέστρεψε σε αυτήν το 2013 και θα συνεχίσει φέτος στον πάγκο της για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι παράλληλα προπονητής της Εθνικής Καναδά.

Πρόβλεψη: Οι απώλειες των Σκραμπ και Ουέμπστερ είναι πολύ μεγάλες και κανείς δεν ξέρει αν θα αναπληρωθούν επαρκώς. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ πάντως είναι έμπειρος προπονητής και λογικά θα κρατήσει το επίπεδο της Φρανκφούρτης αρκετά ψηλά. Λογικά θα καταφέρει να παίξει στα πλέι οφ.

 

Βούρτζμπουργκ

Τι έκανε πέρσι: Είναι περισσότερο γνωστή για το ότι σε αυτήν ξεκίνησε την καριέρα του ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι, παρά για οτιδήποτε άλλο. Έχει πάντως μεγάλη ιστορία στο γερμανικό μπάσκετ, η οποία διακόπηκε το 2005, όταν διαλύθηκε. Επανασυστάθηκε με το σημερινό όνομά της (s.Oliver) το 2007 και το 2011 επέστρεψε στην Bundesliga. Έκτοτε, ωστόσο, έχει παίξει μόνο μία φορά στα πλέι οφ (2016), άλλη μία φορά υποβιβάστηκε (2014), ενώ πέρυσι τερμάτισε ένατη και έμεινε εκτός πλέι οφ.

Μεταγραφές: Αλλάζει όλη η ομάδα. Δεν έμεινε κανείς από πέρυσι. Έφυγαν όλοι (Μπέντζινγκ, Στάκι, Κλάσεν, Χάμοντς, Γκάντι Σίνγκλερ, Λιπκεβίτσιους, Κράτζερ κ.ά.). Και αποκτήθηκαν άλλοι (Έλις, Ουέλς, Κοχ, Κουξ, Χαλς, Μπόουλιν, Ολασένι, Λέζινγκ).

Το αστέρι: O Κάμερον Ουέλς είναι ένας καλός πόιντ γκαρντ, που έκανε αξιόλογη σεζόν πέρυσι στην Ιταλία με τη Βαρέζε. Έχει ξαναπαίξει στη Γερμανία, έχει παραστάσεις και μπορεί να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη σε μια εντελώς νέα ομάδα.

Προπονητής: Ο πολύπειρος Ντιρκ Μπάουερμαν έφυγε αυτό το καλοκαίρι και τη θέση του πήρε ο Ντένις Βούχερερ, ο οποίος ως παίκτης υπήρξε διεθνής, αλλά ως προπονητής δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Έχει δουλέψει στην Γκίσεν και πέρυσι στην Κολωνία.

Πρόβλεψη: Αν με τον Μπάουερμαν πέρυσι και με ρόστερ καλύτερο δεν κατάφερε να παίξει στα πλέι οφ, φέτος οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Λογικά θα είναι μέσα στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

 

Ουλμ

Ιδρύθηκε το 2001 και το 2006 ανέβηκε στην Bundesliga. Από το 2012 και μετά αναδείχθηκε σε δύναμη του γερμανικού μπάσκετ με σταθερή παρουσία στα πλέι οφ και δύο δεύτερες θέσεις (2012 και 2016) με ταυτόχρονη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Πέρυσι, όμως, απέτυχε παταγωδώς, τερματίζοντας μόλις στη 10η θέση.

Μεταγραφές: Κρατά τον περσινό κορμό της και αναπληρώνει την πιο σημαντική απώλειά της, τον Ντασόν Μπάτλερ, με τον πολύ καλό Ντουέιν Έβανς της Λούντβιγκσμπουργκ. Έφυγαν επίσης οι Λιουκ Χαρανγκόντι, Τιμ Όλμπρεχτ, Λούκα Μπάμπιτς, αλλά αποκτήθηκε ο εξαιρετικός πόιντ γκαρντ Πάτρικ Μίλερ και οι Τζαβόντε Γκριν, Γκάβιν Σίλινγκ.

Το αστέρι: Ο Άιζακ Φότου είναι ένας διεθνής Νεοζηλανδός πάουερ φόργουορντ, που μετά από δύο καλές χρονιές στη Σαραγόσα, πήγε πέρυσι στην Ουλμ και έκανε αμέσως εντύπωση. Με 14,1π. και 5ρ. ήταν ο δεύτερος σκόρερ και ριμπάουντερ της πέρυσι και φέτος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Προπονητής: Ο Τόρστεν Λάιμπεναθ κάθεται στον πάγκο της Ουλμ από το 2011 κι ενώ προηγουμένως είχε μικρή εμπειρία από μικρές ομάδες, όπως η Γκίσεν και η Άρλταντ. Όμως στην Ουλμ ωρίμασε οδηγώντας την ομάδα στα κορυφαία στρώματα της Bundesliga, ενώ αυτός αναδείχθηκε δύο φορές προπονητής της χρονιάς (2012, 2017).

Πρόβλεψη: Λογικά η περσινή κακή χρονιά θα αποδειχθεί παρένθεση. Ο προπονητής κράτησε τον κορμό, πρόσθεσε δύο καλούς παίκτες, όπως ο Έβανς και ο Μίλερ και όλα δείχνουν ότι η Ουλμ θα επανέλθει στα πλέι οφ και ίσως διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

 

Γκίσεν

Τι έκανε πέρσι: Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν μεγάλη δύναμη, έχοντας κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Μετά, όμως, εξαφανίστηκε σταδιακά από το προσκήνιο, παρόλο που το 2005, σε μια αναλαμπή, έφτασε ως τα ημιτελικά των πλέι οφ. Το 2013 υποβιβάστηκε, επανήλθε δύο χρόνια αργότερα και έκτοτε προσπαθεί κάθε χρόνο να παίξει στα πλέι οφ, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ούτε κινδυνεύει όμως με υποβιβασμό.

Μεταγράφες: Κράτησε την “κολόνα” της, Τζον Μπράιαντ, αλλά έχασε τους βασικούς περιφερειακούς της παίκτες (Ντάργουιν Ντέιβις, Τζαμάρ Έιμπραμς, Όστιν Χόλινς). Οι αντικαταστάτες τους (Ντέιβιντ Μπελ, Μπράντον Τόμας, Λάρι Γκόρντον) έρχονται από Α2 Ιταλίας, Αργεντινή και Καζακστάν αντίστοιχα και είναι αμφίβολο αν θα ανταποκριθούν.

Το αστέρι: Ο Τζον Μπράιαντ είναι γνωστός σέντερ, με θητεία σε ομάδες όπως η Βαλένθια, η Μονακό και η Μπάγερν Μονάχου. Είναι λίγο χοντρός, αλλά πολύ αποτελεσματικός και για την Γκίσεν είναι μια χαρά, όπως φανερώνουν οι 18,2 πόντοι και τα 10,7 ριμπάουντ που είχε πέρυσι.

Προπονητής: Ο Ίνγκο Φράιερ θα καθίσει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο της Γκίσεν, ωστόσο το όνομά του το έχει συνδέσει με τη Φίνιξ Χάγκεν. Εκεί έμεινε για σχεδόν 10 χρόνια, από το 2007 ως το 2016, την ανέβασε στην Bundesliga, την οδήγησε στα πλέι οφ και έφυγε, επειδή η ομάδα διαλύθηκε λόγω χρεών και όχι για κανέναν άλλο λόγο.

Πρόβλεψη: Ο κορμός της δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αλλά έφυγαν κομβικοί παίκτες. Οι αντικαταστάτες τους είναι αμφίβολο κατά πόσο θα ανταποκριθούν. Ωστόσο η παρουσία  του Μπράιαντ εγγυάται ότι τουλάχιστον δεν θα κινδυνέψει.

 

Μπραουνσβάιγκ

Τι έκανε πέρσι: Με τη σημερινή της μορφή και όνομα παίζει στην Bundesliga από το 2000, ωστόσο δεν είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Με εξαίρεση τις σεζόν 2002-03 και 2009-10, που έφτασε μέχρι την πρώτη τετράδα, συνήθως κινείται στη μετριότητα. Στα πλέι οφ έπαιξε για τελευταία φορά το 2012 και από τότε κάθε χρόνο παλεύει για να σωθεί.

Μεταγραφές: Έχει κρατήσει ένα βασικό κορμό και οι μόνες αξιοσημείωτες απώλειες είναι αυτές των Άντονι Μορς, Ζιγκιμάντας Γιαναβίτσιους και Νεμάνια Γιάραμαζ. Αντ’ αυτών πήρε κάποιους κολεγιόπαιδες από το NCAA (Μπρέιον Μπλέικ, Κρίστιαν Σενγκφέλντερ) και τους άγνωστους Τζο Ράχον, Τράβις Τέιλορ.

Το αστέρι: Ο Σκοτ Ίθερτον είναι ένας 27χρονος σέντερ, ο οποίος πέρυσι αποτέλεσε την “κολόνα” της ομάδας σκοράροντας 17,3 πόντους και μαζεύοντας 9,6 ριμπάουντ. Εξαιρετικές επιδόσεις από έναν παίκτη, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος.

Προπονητής: Ο Φρανκ Μεντς κάθεται στον πάγκο της Μπραουνσβάιγκ από το καλοκαίρι του 2016. Προηγουμένως είχε να επιδείξει έργο κυρίως στις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας.

Πρόβλεψη: Η Μπαρουνσβάιγκ έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον περσινό κορμό της, ενώ οι μεταγραφές της δεν φαίνεται να της αλλάζουν επίπεδο. Το πιο πιθανό είναι πως και φέτος θα παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Ιένα

Τι έκανε πέρσι: Το μπάσκετ ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη παράδοση στην πρώην Ανατολική Γερμανία, όπου βρίσκεται η πόλη της Ιένα, έτσι η ομάδα έχει μικρή ιστορία. Έπαιζε κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες, μέχρι τη σεζόν 2015-16, οπότε ανέβηκε στην Bundesliga. Τα δύο τελευταία χρόνια απλώς παλεύει για να σωθεί και τα καταφέρνει.

Μεταγραφές: Κράτησε ένα σημαντικό κομμάτι του κορμού της, με κάποιες αξιοσημείωτες απώλειες πάντως. Έφυγαν οι Σκάιλερ Μπόουλιν, Κάιλ Ουίβερ και Μαξιμίλιαν Ουγκράι, αλλά αντικαταστάθηκαν από τους έμπειρους Ντρου Τζόις και Τζαμάρ Έιμπραμς, τον νεαρό Αμερικανό Ικένα Ιροέγκμπου και τον Σιντ-Μάρλον Τάις.

Το αστέρι: Ο Τζούλιους Τζένκινς είναι ένας πολύ έμπειρος γκαρντ με θητεία σε μεγάλες γερμανικές ομάδες, όπως η Μπάγερν, η Μπάμπεργκ και η Όλντενμπουργκ. Πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15,1 πόντους και αναμένεται να ηγηθεί και φέτος.

Προπονητής: Ο Μπγιορν Χάρμσεν άρχισε την προπονητική του καριέρα στην Ιένα το 2005 και έμεινε στον πάγκο της ως το 2008. Επέστρεψε το 2012 και παραμένει ακόμα προπονητής της, καθώς ήταν αυτός που την ανέβασε στην Bundesliga.

Πρόβλεψη: Έφυγαν κάποιοι καλοί παίκτες, ήρθαν στις θέσεις τους κάποιοι άλλοι έμπειροι και αξιόλογοι, κατά συνέπεια το ισοζύγιο δεν αλλάζει. Η Ιένα είναι μια ομάδα που παλεύει καθε χρόνο για να σωθεί και το ίδιο θα κάνει και φέτος.

 

Γκέτιγκεν

Τι έκανε πέρσι: Ανέβηκε στην Bundesliga για πρώτη φορά το 2007 και τα πρώτα χρόνια κατάφερε να γίνει υπολογίσιμη δύναμη με συνεχόμενες παρουσίες στα πλέι οφ και την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, του Eurochallenge (2010). Το 2012, ωστόσο, υποβιβάστηκε και όταν επανήλθε μετά από δύο χρόνια, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα. Κάθε χρόνο παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό και πέρυσι τα κατάφερε στο… τσακ.

Μεταγραφές: Γενικά κράτησε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο τον περσινό κορμό της, αν και έχασε τον πρώτο σκόρερ της, Μπρίον Ρας. Έχασε επίσης τον αναπληρωματικό πόιντ γκαρντ, Λίον Ουίλιαμς και πήρε κάποιους Αμερικανούς από μικρές λίγκες (Ντέρεκ Ουίλις, Πεντάρβις Ουίλιαμς, Τρε Κόγκινς) και τους Μιχάλιο Άντριτς και Μάτις Μένινγκχοφ.

Το αστέρι: O άλλος γιος του θρυλικού Τζον Στόκτον παίζει στην Γκέτινγκεν κι έκανε πέρυσι μια σούπερ χρονιά με 14,4 πόντους και 5,9 ασίστ, δείχνοντας ότι είναι ο ηγέτης της. Έχει περάσει για λίγο και από τον Απόλλωνα Πατρών, αλλά στη Γερμανία έχει βρει την… Ιθάκη του.

Προπονητής: Ο Ολλανδός Γιόχαν Ροϊγιάκερς κάθεται στον πάγκο της Γκέτινγκεν από το 2012 κι εχει κερδίσει μια άνοδο μαζί της στην Bundesliga το 2014. Πιο πριν είχε κερδίσει πρωτάθλημα στη Σλοβακία με την Πριέβιτζα.

Πρόβλεψη: Δεν δείχνει να έχει σοβαρές αλλαγές στο ρόστερ της σε σχέση με πέρυσι, αν και έχασε τον πρώτο σκόρερ της. Θα κινηθεί πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο και πρωταρχικό μέλημά της θα είναι να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Μιτελντόιτσερ

Τι έκανε πέρσι: Μέχρι το 2004 ήταν μια ομάδα με σημαντική δυναμική, που έπαιζε στα πλέι οφ κι εκείνη τη χρονιά κέρδισε και το Eurochallenge της FIBA. Αλλά αμέσως μετά χρεοκόπησε. Υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία κι όταν επανήλθε στην Bundesliga το 2009, ήταν μία ακόμα μικρομεσαία ομάδα. Σε αυτά τα 9 χρόνια υποβιβάστηκε άλλες δύο φορές (2011, 2016), ενώ πέρυσι γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Μεταγραφές: Εμφανίζεται με πολλές αλλαγές, καθώς διαλύθηκε ο περσινός κορμός της. Οι Λαμόντ Τζόουνς, Άντριου Ουόρεν, Τζόρτζε Ντρένοβατς, Μάρκους Χάτεν, Κρούιζε Πίνκινς, Τιλ Γκλόγκερ έφυγαν και αποκτήθηκαν οι Τρέβορ Ρέλφορντ (πρώην του Προμηθέα), Λι Μουρ, Πίτερ ΜακΝίλι, Τζέιμς Φαρ, Άλεξ Ρούοφ, Ντέιβιντ Μπρέμπλι.

Το αστέρι: Ο Λι Μουρ είναι ένας 23χρονος γκαρντ, που πάει στη Μιτελντόιτσερ μετά από δύο γεμάτες χρονιές στην Μπρέσια, η οποία εσχάτως πρωταγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα. Με μέσο όρο 13 πόντων στην Ιταλία, ο Μουρ λογικά θα είναι καλός και στην Bundesliga.

Προπονητής: Ο Ιγκόρ Γιόβοβιτς έφυγε αυτό το καλοκαίρι και στη θέση του προήχθη ο Αλεξάνταρ Σκεπάνοβιτς, ο οποίος πέρυσι ήταν βοηθός του. Η εμπειρία του ως πρώτος προπονητής είναι ελάχιστη και περιορίζεται στην Καρλσρούη, ομάδα Β’ κατηγορίας.

Πρόβλεψη: Άλλαξε τελείως το ρόστερ της, επομένως είναι άγνωστο ποια εικόνα θα παρουσιάσει. Πήρε κάποιους ενδιαφέροντες παίκτες, όπως ο Μουρ, ο Ρέλφορντ και ο Ρούοφ, όμως ο προπονητής είναι τελείως άπειρος και κανείς δεν ξέρει τι δουλειά θα κάνει. Λογικά θα παλέψει και φέτος να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Μπρέμερχαφεν

Τι έκανε πέρσι: Ανέβηκε στην Bundesliga το 2005 και τα πρώτα χρόνια κατάφερνε να παίζει ένα ρόλο στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στα πλέι οφ. Όμως από το 2011 και μετά βυθίστηκε στη μετριότητα και το μόνο που καταφέρνει κάθε χρόνο είναι να… σώζεται.

Μεταγραφές: Άλλη ομάδα θα είναι φέτος, αφού έφυγαν σχεδόν όλοι. Χαλς, Μπερχανεμέσκελ, Γκροσέλ, Μπαπτίστ, Έλιοτ, Κέσενς, Μπρέμπλι κ.ά. είναι παρελθόν. Αποκτήθηκαν ο Νταρνέλ Τζάκσον (πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ), Κρις Ουόρεν (πρώην γκαρντ της ΑΕΚ), Έλστον Τέρνερ, Κιθ Μπένσον (πρώην σέντερ του Άρη), Κρις Τζένκινς, Παούλιους Σορόκας, Τζόρνταν Μπρέιντζερς, Άντονι Κάντι.

Το αστέρι: Ο Κιθ Μπένσον είναι ένας έμπειρος σέντερ, ο οποίος πιο παλιά έπαιξε λίγο στο ΝΒΑ. Πέρασε για ένα διάστημα από τον Άρη, αφήνοντας καλές εντυπώσεις, αλλά έφυγε γιατί δεν πληρωνόταν. Πέρυσι έπαιξε στην Ιαπωνία και σε μια ομάδα όπως η Μπρεμερχάφεν, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Προπονητής: Γέννημα θρέμμα της Βρέμης, ο Άρνε Βόλτμαν διαδέχθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο τον Σεμπάστιαν Μαχόφσκι στον πάγκο της Μπρεμερχάφεν. Δούλεψε για αρκετά χρόνια ως βοηθός του Κρις Φλέμινγκ στους πάγκους της Μπάμπεργκ και της Εθνικής Γερμανίας, ενώ υπήρξε πρώτος προπονητής της Κολωνίας στη β’ κατηγορία.

Πρόβλεψη: Τελείως αλλαγμένη ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Η αλήθεια είναι ότι πήρε κάποιους έμπειρους και καλούς παίκτες, όπως οι Μπένσον, Τζάκσον, Ουόρεν, που μπορούν να τη βοηθήσουν να γλιτώσει λίγο πιο νωρίς και πιο εύκολα φέτος τον υποβιβασμό.

 

Ράστα Φέχτα

Τι έκανε πέρσι: Από το 1979, που ιδρύθηκε, παίζει κυρίως στις μικρές κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος. Στην Bundesliga έχει ανέβει δύο φορές, το 2013 και το 2016, αλλά έπεσε αμέσως. Πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της ProA (β’ κατηγορία) και ανέβηκε στην Bundesliga για τρίτη φορά.

Μεταγραφές: Διατήρησε τον περσινό κορμό της με ελάχιστες απώλειες. Μόνο ο Χριστόφορος Ραζής, που γύρισε στο Ρέθυμνο, και οι Γκονζάλβεζ, Μάντριχ έφυγαν. Αντίθετα αποκτήθηκαν ο αξιόλογος σούτινγκ γκαρντ Όστιν Χόλινς από την Γκίσεν και ο καλός σουτέρ Τι Τζέι Μπρέι από τον Κολοσό, καθώς και οι Κέσενς, ΝτιΛέο, Τζόις.

Το αστέρι: Ο Όστιν Χόλινς είναι ένας σούτινγκ γκαρντ με πολύ καλή παρουσία πέρυσι στην Bundesliga, σκοράροντας 12 πόντους κατά μέσο όρο με την Γκίσεν. Η εμπειρία και οι ικανότητές του θα είναι πολύτιμες στην νεοφώτιστη Φέχτα.

Προπονητής: Ο Ισπανός Πέδρο Καγές διαδέχθηκε τον Αμερικανό Ντάγκλας Σπράντλι, του οποίου ήταν βοηθός και με τον οποίον η Φέχτα κέρδισε την άνοδο. Ο Καγές πήγε στη Γερμανία το 2012 και από το 2015 ανήκει στο τεχνικό επιτελείο της Φέχτα.

Πρόβλεψη: Κράτησε τον κορμό της και τον εμπλούτισε με κάποιους ενδιαφέροντες παίκτες, όμως και πάλι θα παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο προπονητής ξέρει την ομάδα, αφού είναι τρία χρόνια εκεί, όμως δεν έχει καμία εμπειρία ως head coach.

 

Κραϊλσχάιμ

Τι έκανε πέρσι: Άλλη μια ομάδα που έχει παρουσία κυρίως στις μικρές κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος. Στην Bundesliga έπαιξε τη διετία 2014-16, αλλά υποβιβάστηκε και τις δύο αυτές σεζόν, μόνο που την πρώτη φορά τη γλίτωσε λόγω… αναδιάρθρωσης. Πέρυσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Pro A πίσω από τη Φέχτα και εξασφάλισε την άνοδο.

Μεταγραφές: Κράτησε τον βασικό κορμό της, εκτός από τον Τσέις Γκρίφιν, που έφυγε μαζί με τους Μάικλ Σμιθ, Μίκαελ Γιοστ και Μάρτιν Μπογκτνάνοφ. Απέκτησε τον πρώτο σκόρερ της Γκέτινγκεν, Μπρίον Ρας, και τους Τζο Λόσον, Γιόσκα Φέρνερ από την Ουλμ, Λίαμ Κάρπεντερ και Μπεν Μάτζεν.

Το αστέρι: Στα 36 του ο Σέρμαν Γκέι παραμένει ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός φόργουορντ. Με 14,8π. και 5,9ρ. πέρυσι ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ανόδου στην Bundesliga.

Προπονητής: Ο Τόμας Ίισαλο έπαιζε μπάσκετ μέχρι το 2014 και αμέσως μετά έγινε προπονητής στην πατρίδα του, τη Φινλανδία. το 2015 κάθισε στον πάγκο της Κραϊλσχάιμ και παραμένει σε αυτόν, αφού την οδήγησε στην Bundesliga.

Πρόβλεψη: Ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, παρά το ότι έκανε μια δυο ενδιαφέρουσες μεταγραφές. Ο προπονητής είναι άπειρος και είναι από τα φαβορί για τον υποβιβασμό στη β’ κατηγορία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ