foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

NBA, Ανατολική Περιφέρεια: Preview σεζόν 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 14 Οκτ 2018 02:42

Η αδύναμη περιφέρεια του NBΑ εδώ και χρόνια. Φέτος το κοντέρ… τερμάτισε. Αναμένεται να είναι ακόμα χειρότερη σε αντίθεση με τους… απέναντι. Ένα ωραίο που κυκλοφορεί όλο το καλοκαίρι, αναφέρει ότι στη Δύση θα έχουμε μονομαχία στην Αρένα της Ρώμης, την ώρα που στην Ανατολή θα παίζουν μαξιλαροπόλεμο. Η αλήθεια είναι ότι μετά και τη φυγή LeBron έχουν μείνει ελάχιστοι στις ομάδες της Ανατολής. Ελάχιστοι star, κάτι που έχει βέβαια ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη για τον Γιάννη φέτος. Βέβαια, λίγο οι Celtics, λίγο οι 76ers και οι Raptors κι από κοντά Bucks, Wizzards και Heat, υπάρχουν πέντε-έξι ομάδες που κάτι θα δείξουν στο παρκέ. Ότι κι αν λέμε πάντως, στο 1.22 το να πάρει το δαχτυλίδι Δυτικός και στο 4.25 κάποιος εξ Ανατολής. Αυτά.

Atlantic Division

Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» των ομάδων, ξεκινούμε από την Division που βρίσκεται ότι καλύτερο έχει απομείνει στην Ανατολή. Διαφορετικώς, οι καλύτερες τρεις ομάδες της περιφέρειας, Raptors, 76ers, Celtics και οι «φτωχοί» συγγενείς αυτών, Knicks και Nets. Ντέρμπι για την πρωτιά στον όμιλο, με τις τρεις πρώτες όμως να μπαίνουν οχτάδα. Δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο και για τις δύο τελευταίες.

Toronto Raptors

Τι έκαναν πέρυσι: Copy – paste από το περσινό κείμενο. Ή το προπέρσινο. Ή αυτό προ τριετίας. Εν τάχει. Regular season «φωτιά». Καλύτερο ρεκόρ και πρωτιά στην Ανατολή. Καλός πρώτος γύρος και επικράτηση επί των Wizzards με 4-2 και μετά… τα γνωστά. Οι Raptors έπεσαν επάνω στον κακό τους δαίμονα, LeBron, που τους απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες (4-0). H «ζωή» τους όλη αυτό το «στόρι» εδώ και μια πενταετία. Παίζουν τρομερά στην regular, αλλά μετά το χάνουν.

Ανταλλαγές και Free Agency: Από τις ομάδες που ακούστηκαν αρκετά στην περίοδο των ανταλλαγών. Εν μια νυκτί έφυγε για τους Spurs το μεγαλύτερο franchise προϊόν τους, DeMar DeRozan για να έρθει στον Καναδά ο Kawhi Leonard από τους Spurs. Μαζί με τον DeRozan έφυγε ο Poeltl κι ένα protected pick πρώτου γύρου (1-20) από το draft του 19΄. Πέραν του Leonard, ήρθε και ο Danny Green από τα «σπιρούνια». Τρομερά πράγματα στην FA δεν είχαμε για τους Raptors, εκτός φυσικά της προσθήκης του Monroe. Ήρθε από τους Celtics και με βάση τα όσα έχουμε δει τόσα χρόνια, θα αποτελεί αξιόπιστη λύση ερχόμενος από τον πάγκο. Τίποτα αξιοσημείωτο σε αυτούς που αποχώρησαν στην FA, ο Nogueira των 2.5 πόντων πέρυσι αν κάτι πρέπει να σημειώσουμε.

Draft 2018*: -

Προπονητής: Nick Nurse. Επί μια πενταετία assistant στους Raptors, από αυτούς που έμαθαν τη δουλειά δίπλα σε έναν αξιόλογο προπονητή, όπως ο Casey. Ο δεύτερος έφυγε για άλλες πολιτείες κι ο Nurse βρίσκεται στην πρώτη του μεγάλη δουλειά στο NBA. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αφού αντικαθιστά τον καλύτερο προπονητή της περσινής χρονιάς. Αν όμως καταφέρει και φτάσει τους Raptors ως τους τελικούς, κάτι που είναι πολύ εφικτό, θα έχει περάσει τον «δάσκαλο» με το καλημέρα.

Το αστέρι: Kawhi Leonard. Αν παίξει αυτό που ξέρει, δε θα υπάρχει δεύτερος. Και θα πάει τους Καναδούς πολύ ψηλά. Βασικά, αν δεν είναι «ξενερωμένος» που δεν τον άφησαν οι Spurs να επιλέξει για το μέλλον του, μπορεί να γίνει «άρχοντας» στον Καναδά. Του χρόνου είναι ελεύθερος, οπότε θα δείξει φέτος τι πορεία θέλει να ακολουθήσει.

Depth Chart

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Kyle Lowry Delon Wright Fred VanVleet Lorenzo Brown Kyle Collinsworth
SG Danny Green C.J. Miles Malachi Richardson    
SF Kawhi Leonard OG Anunoby Norman Powell    
PF Serge Ibaka Pascal Siakam      
C Jonas Valanciunas Greg Monroe Chris Boucher Eric Moreland  

Εκτίμηση: Με μια πρώτη ανάγνωση του ρόστερ των Raptors και της Ανατολής, λες ότι οι Καναδοί φέτος το οφείλουν στον εαυτό τους να πάνε ψηλά. Τραυματισμοί δεν τους έχουν «χτυπήσει» τόσα χρόνια. Οι Celtics και oi 76ers μπορεί να έχουν πιο εντυπωσιακό ρόστερ (όχι πιο ποιοτικό), αλλά είναι ψιλό-«γυάλινοι». Οπότε εκεί ποντάρω λέγοντας ότι θα πάνε στα play-offs πλήρεις. Ο LeBron James που τους είχε «πελάτες» τα τελευταία χρόνια εκεί, φέτος απουσιάζει. Άρα και το όποιο ψυχολογικό κόμπλεξ δεν υπάρχει. Ο Nurse δεν χρειάζεται να κάνει πολλά. Ας τους αφήσει να παίξουν αυτό που ξέρουν τόσα χρόνια, ας δώσει ηγετικό ρόλο στον Leonard και τα υπόλοιπα –λογικά- θα έρθουν εύκολα.

Αξίζει να ποντάρει κανείς πάνω τους και για πρωτιά στην Atlantic και για την κατάκτηση της Ανατολικής Περιφέρειας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το line νικών τους που έχει τοποθετηθεί στο 54.5. Πέρυσι έκαναν 59, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι παίζεται το over. Φυσικά, αν επιβεβαιωθούμε ως προς το ότι θα είναι καλύτερη ομάδα της Ανατολής, ποντάρονται και τα H2H υπέρ τους με Celtics και 76ers.

Boston Celtics

Τι έκαναν πέρυσι: Μπορεί να τερμάτισαν μια θέση πιο πίσω σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά, αλλά μέτρησαν δύο νίκες παραπάνω. Το δυστύχημα για τους Celtics ήταν ότι στον πρώτο τους αγώνα πέρυσι, έχασαν τον δεύτερο super-star της ομάδας, πάνω στον οποίο πόνταραν για τη συμμετοχή τους στους τελικούς του NBA. Τον Hayward, που μαζί με τον Irving λογικά θα τους έδιναν το max των πιθανοτήτων να αποκλείσουν τον LeBron στην Ανατολή. Το πράγμα έγινε ακόμα πιο ζόρικο, αφού παραμονές των PO τέθηκε εκτός κι ο Irving. Τι να τους κάνεις όμως τους star αν τον πάγκο έχεις τον Stevens. Είδε τους «πιτσιρικάδες» Rozier και Tatum να παίζουν στα 30χρονοι κι οι Celtics έφτασαν ως τους τελικούς της Ανατολής. Κι εκεί, έβγαλαν το «λάδι» στον LeBron, αναγκάζοντάς τον να παίζει 48 λεπτά στα τελευταία δύο ματς για να τους αποκλείσει με 4-3. Αναρωτιέμαι (κι εγώ κι εκατομμύρια φιλάθλων του NBA) τι θα γινόταν αν ο Stevens είχε στο rotation του και τους Hayward και Irving.

Ανταλλαγές και Free Agency: Τίποτα το αξιόλογο στις ανταλλαγές, ήλθε ο Nader από τους Thunder, για να φύγει ο Purvis. Πήρε στην FA τον Wanamaker και λογικά θα τον δούμε ως τρίτη λύση στα guard, πίσω από τους Irving και Rozier. Ανανέωσε τους Baynes και Smart, του δεύτερου ήταν ζωτικής σημασίας καθώς μιλάμε για έναν πολύ δυνατό 2-way παίχτη. Έφυγε για το Toronto o Monroe, αλλά έτσι κι αλλιώς είχε ελάχιστο χρόνο και στους Celtics πέρυσι, ήρθε κυρίως για να βοηθήσει στα PO, «γεμίζοντας» το ρόστερ μετά και τον τραυματισμό του Irving.

Draft 2018*:

Pick No 27: Robert Williams (C) College/Club Team: Texas A&M Stats in College: G: 61, P: 11.1, Reb: 8.7, As: 1.4, St: 0.7, Bl: 2.5**

Προπονητής: Brad Stevens. Για όσους το παρακολουθούμε το άθλημα από κοντά, ο –κατά κοινή ομολογία- καλύτερος coach σε διάρκεια την τελευταία πενταετία. Ήρθε στο rebuilding των Celtics. Πήρε μια ομάδα-«κομπάρσο» στην Ανατολή και με τη βοήθεια των εξαιρετικών κινήσεων του GM της ομάδας, Danny Ainge, την έχει φτάσει μια «ανάσα» πριν τους τελικούς του NBA. Φέτος ίσως ήρθε η ώρα του.

Το αστέρι: Kyrie Irving. Όταν εν τη απουσία του, η ομάδα καταφέρνει και φτάνει ένα «κλικ» πριν τους τελικούς του NBA, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ομάδα δεν έχει αστέρια. Ή, είναι όλοι αστέρια. Ας είναι. Κάποιος πρέπει να μπει εδώ και θα μπει ο Kyrie, γιατί και δαχτυλίδι πήρε και το πήρε όντας εκ των πρωταγωνιστών. Βέβαια, δεν απέχουν πολύ από τον Irving, oi Hayward και Horford και λίγο πιο πίσω κι από αυτούς είναι οι Tatum, Brown και Rozier.

Depth Chart

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Kyrie Irving Terry Rozier Brad Wanamaker  
SG Jaylen Brown Marcus Smart P.J. Dozier  
SF Gordon Hayward Semi Ojeleye    
PF Marcus Morris Jayson Tatum Daniel Theis Guerschon Yabusele
C Al Horford Aron Baynes Robert Williams  

Εκτίμηση: Άντε πες εσύ. Η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια φτάνει τόσο κοντά στους τελικούς και κάνει σταθερά βήματα ανόδου. Τα τελευταία της draft είναι όλα ένα & ένα. Διαμάντια. Ο Stevens βήμα-βήμα έφτιαξε μια ομάδα που παίζει τρομερό μπάσκετ αμυντικά (το είδαμε πέρυσι), ενώ δεδομένα με Irving και Hayward υγιείς φέτος, περιμένω τους Celtics να είναι ακόμα πιο παραγωγικοί. Υπάρχει πολυτέλεια να υπάρχει πεντάδα, όπου θα απαρτίζεται από δύο σκόρερ (ένας στην περιφέρεια & ένας στη ρακέτα), δύο από τους καλύτερους αμυντικούς στο NBA (ένας στην περιφέρεια & ένας στη ρακέτα) και τον Horford να κάνει λίγο από όλα. Εν ολίγοις, βλέπω την πεντάδα Irving-Brown-Hayward-Morris-Horford να διαλύει τα πάντα στο πέρασμά της. Με back-up παίχτες όπως ο Tatum κι ο Rozier. Μακάρι να ήμουν ο Stevens.

Με βάση τα παραπάνω, δεν δίνονται αδίκως το πρώτο φαβορί για πρωτιά στην Atlantic και κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ανατολή. Με τις συνθήκες στη Δύση, τους βρίσκουμε και στο Νο2 όσον αφορά την ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα. Είναι λίγο μικρές οι αποδόσεις, αλλά ΜΗ-στοιχηματικά μιλώντας, είναι το απόλυτο φαβορί για την Ανατολή. Απλά, επειδή στο στοίχημα παίζεις και αποδόσεις, τις βρίσκω χαμηλές για μακροχρόνιο bet. Ίσως από Celtics έπαιζα τον Stevens, ως τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς. Είναι σε οριακά αποδεκτή απόδοση και πιστεύω θα το πάρει κιόλας. Του το χρωστάνε. Πέντε χρόνια τώρα, με τέτοια δουλειά και ακόμα δεν το έχει πάρει. Κάποτε, πρέπει.

Philadelphia 76ers

Τι έκαναν πέρυσι: Επιτέλους. Μετά από μια τετραετία που οι 76ers βολόδερναν στις τελευταίες θέσεις της Ανατολής, ήρθε η ώρα να χαμογελάσουν κι αυτοί. Τα μαζεμένα καλά pick των τελευταίων ετών, κάποτε θα έμεναν υγιή και θα έπαιζαν. Και Simmons και Embiid και Fultz προς το τέλος και κοντά σε αυτούς οι Saric, Redick και Covington. Και κάπως έτσι η ομάδα των 20-25 νικών σε κάθε σεζόν, πέρυσι μέτρησε 52. Μπήκε play-offs, απέκλεισε με 4-1 τους Heat στον πρώτο γύρο, πριν αποκλειστεί με το ίδιο σκορ από τους Celtics στον δεύτερο. Δεν το λες κι άσχημα. Το moto τους, «Trust the process», σε όλο του το μεγαλείο.

Ανταλλαγές και Free Agency: Αρκετές ανταλλαγές όσον αφορά τα δικαιώματα παιχτών από το draft της φετινής κλάσης. Σε πιο «hot» ονόματα, έχουμε την προσθήκη του Wilson Chandler από τους Nuggets, μαζί με ένα pick μελλοντικής χρονιάς, έναντι χρημάτων. Με χρηματικό αντάλλαγμα παραχωρήθηκε στους Suns, o Ridhaun Holmes. Εμπλέχθηκε σε τριπλή ανταλλαγή, στέλνοντας τον Cabarrot στους Thunder και τον Anderson στους Hawks, για να πάρει τον Muscala. Όσον αφορά την FA, χρήσιμη η ανανέωση του Redick, όπως και του Amir Johnson. Ήλθε από τους Pelicans ο βετεράνος, Emeka Okafor και αποχώρησαν οι Belinelli (Spurs), McAdoo (FIAT Torino) και Ilyasova (Bucks).

Draft 2018*:

Pick No 16: Zhaire Smith (SG) College/Club Team: Texas Tech Stats in College: G: 37, P: 11.3, Reb: 5.0, As: 1.8, St: 1.1, Bl: 1.1**

Pick No 26: Landry Shamet (PG) College/Club Team: Wichita State Stats in College: G: 71, P: 12.9, Reb: 3.0, As: 4.1, St: 0.8, Bl: 0.2**

Προπονητής: Brett Brown. Κι αυτός, όπως κι ο Stevens των Celtics ανέλαβαν ένα ζόρικο project, με σκοπό να βγάλουν μια ομάδα από την αφάνεια. Εδώ δεν υπήρξε η κατάλληλη υποστήριξη από τον GM της ομάδας, αρκετές λάθος επιλογές στα draft, μπόλικη ατυχία με τραυματισμούς, αλλά πλέον «το νερό μπήκε στ΄ αυλάκι». Κι οι 76ers έχουν μετατραπεί σε απόλυτοι πρωταγωνιστές. Κι όλο αυτό, πιστώνεται και στον Brown.

Το αστέρι: Joel Embiid. Σίγουρα θα μπορούσε να μπει κι ο Ben Simmons, αλλά ο Καμερουνέζος παίζει δύο χρόνια στο NBA και είναι ο απόλυτος star της ομάδας και πρώτος σκόρερ αυτής. Είναι και λίγο πιο «αλέγκρος» σαν χαρακτήρας κι εμπλέκεται σε διάφορες όμορφες ιστορίες μέσα στο παρκέ (trash talking), οπότε του το δίνουμε. Από κοντά πάντως κι ο Ben Simmons.

Depth Chart

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Ben Simmons Markelle Fultz T.J. McConnell Jerryd Bayless Landry Shamet
SG J.J. Redick Zhaire Smith Shake Milton    
SF Robert Covington Wilson Chandler Furkan Korkmaz    
PF Dario Saric Mike Muscala      
C Joel Embiid Amir Johnson Jonah Bolden    

Εκτίμηση: Πλέον το «οικοδόμημα» έχει χτιστεί. Τα «θεμέλια» είναι πολύ γερά και άπαντες στον οργανισμό περιμένουν να το δουν να στεριώνει. Υπάρχει τρομερή ποιότητα με την παρουσία παιχτών όπως οι Simmons, Fultz και Embiid και χρόνο με το χρόνο αυτή θα βγαίνει στο παρκέ. Συν το ότι θα υπάρχει και εξέλιξη, αφού μιλάμε για πολύ μικρές ηλικίες. Ομάδα που παράγει καλάθια, έχει αξιόλογη δημιουργία χάρη στον Simmons κι εκτελεστική δεινότητα από την περιφέρεια (Redick, Covington). Πρέπει να μάθει λίγο την άμυνα για το βήμα παραπάνω.

Που τους βλέπουμε να φτάνουν; Ο δεύτερος γύρος της Ανατολής, όπως και πέρυσι, πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Αλλιώς μιλάμε για πισογύρισμα. Τρίτο φαβορί για την πρωτιά στην Atlantic, ομολογουμένως είναι δύσκολο να την πιάσουν. Αυτό που ίσως πιάσουν, είναι το ρεκόρ των 55.5 νικών.

New York Knicks

Τι έκαναν πέρυσι: Τα πήγαν χειρότερα από πρόπερσι και προ τριετίας, τα πήγαν χειρότερα από ότι περίμεναν. Η προσθήκη Porzingis πρόπερσι και οι εμφανίσεις του, τους γέμισαν αισιοδοξία. Πέρυσι ο Λετονός τραυματίστηκε, έχασε πολλά ματς κι οι Knicks κάθε ελπίδα να κάνουν κάτι καλό στη regular. Μόλις πέντε νίκες πάνω από την τελευταία θέση και… «έτη φωτός» μακριά από την οχτάδα. Σχετικά νωρίς άρχισαν να κοιτούν την off-season και την επόμενη χρονιά.

Ανταλλαγές και Free Agency: Αρχικά ξεκίνησαν από το «κεφάλι», απέλυσαν τον Hornacek και στη θέση του coach ανέλαβε ο David Fizdale. Δεν ενεπλάκησαν σε κάποια ανταλλαγή (πέραν κάποιων δικαιωμάτων από παίχτες του draft), όμως ασχολήθηκαν με την FA. Στα ονόματα που ξεχωρίζουν στο «πάρε-δώσε», στην ομάδα ήρθαν οι Hezonja (Magic) και Vonleh (Bulls), ενώ υπήρξαν προσθήκες και παιχτών που δεν επελέγησαν στο draft. Αποχώρησαν οι O΄Quinn (Pacers), Beasley (Lakers) και Jack (Pelicans).

Draft 2018*:

Pick No 9: Kevin Knox (PF) College/Club Team: Kentucky Stats in College: G: 37, P: 15.6, Reb: 5.4, As: 1.4, St: 0.8, Bl: 0.3**

Pick No 36: Mitchell Robinson (C) College/Club Team: Chalmette (HS) Stats in College: - (draft από High School)

Προπονητής: David Fizdale. Πέρυσι τα έκανε μαντάρα στους Grizzlies, ίσως όμως τον «έφαγε» κι ο Mark Gasol. Δεν ήταν πάντως τραγικό το 7-12 που είχε πριν απολυθεί. Τα πήγε καλά πρόπερσι στους Grizzlies, όπου τελείωσε με 43-39 στη Δυτική Περιφέρεια, μπήκε PO, πριν αποκλειστεί από τους Spurs με 4-2.

Το αστέρι: Kirstaps Porzingis. Δε θέλει κι ερώτημα. Ο Λετονός είναι το franchise προϊόν της ομάδας κι ότι καλύτερο υπάρχει στη Νέα Υόρκη. Υπήρξαν σενάρια που τον ήθελαν να μπαίνει στη λίστα «προς ανταλλαγή» από τους Knicks, αλλά εν τέλει μένει. Πρέπει να μείνει υγιής, για να ελπίζουν οι Knicks ότι θα «χτίσουν» γύρω του και κάποια στιγμή θα δουν άσπρη μέρα. Σίγουρα δε μιλάμε για φέτος, αφού ο Λετονός επιστρέφει κάπου κοντά στα Χριστούγεννα.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Trey Burke Frank Ntilikina Emmanuel Mudiay Kadeem Allen Ron Baker
SG Tim Hardaway Jr. Courtney Lee Damyean Dotson Allonzo Trier  
SF Mario Hezonja Lance Thomas      
PF Kirstaps Porzingis Kevin Knox Noah Vonleh Isaiah Hicks  
C Enes Kanter Mitchell Robinson Luke Kornet Joakim Noah  

Εκτίμηση: Κακά τα ψέματα, το ρόστερ των Knicks δεν είναι για πολλά. Υπάρχουν αξιόλογες μονάδες, αλλά η έλλειψη ενός super-star ή έστω all-star στην ομάδα, δεν της δίνει πιθανότητες για κάτι καλό. Όσο αντέξει ο υγιής Porzingis να δώσει την ευχέρεια στον Fizdale να παίξει μπάσκετ με stretch «πεντάρι» για να ανοίξει λίγο η ρακέτα και να κυκλοφορήσει καλά η μπάλα στην επίθεση. Αμυντικά δεν βλέπω να υπάρχουν φοβεροί αμυντικοί. Ένας ήταν, ο O΄Quinn, που ερχόταν κι από τον πάγκο, έφυγε κι αυτός.

Εν κατακλείδι. Οχτάδες, πρωτιές και τα σχετικά, σίγουρα δεν βλέπουν. Ενδεικτικό το ότι το να μπουν στην οχτάδα είναι αουτσάιντερ του 7.00. Το πιο πιθανό είναι ότι θα πάνε και χειρότερα από πέρυσι, ίσως δεν ξεπεράσουν και τις 26.5 νίκες, που είναι και το όριο τους σε πλατφόρμες. Υπομονή για τους φιλάθλους τους.

Brooklyn Nets

Τι έκαναν πέρυσι: Η στελέχωση του ρόστερ πέρυσι έδινε ελπίδες. Μετά ήρθαν τραυματισμοί βασικών παιχτών, οπότε το «όνειρο» για κάτι καλό έσβησε νωρίς. Προχώρησαν δίχως κάποιο στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας φυσικά πάντα στο μυαλό τους, ότι και τελευταίοι να τερματίσουν το pick τους στο draft του Ιουνίου, θα το πάρουν άλλοι. Αν κάτι καλό έβγαλε η περσινή χρονιά για τους Nets, ήταν το γεγονός ότι έπαιξαν αρκετά κάποιοι παίχτες, που μπορεί να εξελιχθούν στην επόμενη διετία σε καλούς ρολίστες.

Ανταλλαγές και Free Agency: Τέσσερα χρόνια οι Nets βγαίνουν τελευταίοι και δεν το «εξαργυρώνουν» στο draft. Και φέτος το καλό τους pick κατέληξε σε άλλη ομάδα, οπότε ότι έκαναν ήταν μέσω ανταλλαγών. Όχι ότι κι εκεί έκαναν ορθολογικές κινήσεις. Αντάλλαξαν Mozgov με Howard, με τους Hornets, έδωσαν και το φετινό τους draft, μαζί με cash και ένα 2nd  round-pick του 2021, για να αφήσουν ελεύθερο τον «Superman» λίγες ημέρες μετά την ανταλλαγή. Πήραν Farried και Arthur από τους Nuggets, για να δώσουν τον Whitehead, με τον Arthur να φεύγει μερικές μέρες αργότερα για τους Suns, αντί του Dudley. Δίχως να πάρουν κάτι αξιόλογο άφησαν τον Lin να πάει στους Hawks. Αρκετές κινήσεις και στην FA. Στην ομάδα οι Nappier (Blazers), Davis (Blazers) και Graham (Hornets). Από την άλλη αποχώρησαν (ή δεν ανανέωσαν καλύτερα) οι Stauskas (Blazers), Cunningham (Spurs), Okafor (Pelicans) και Acy (-). Κοινώς, «τ΄ είχες Γιάννη, τ΄ είχα πάντα».

Draft 2018*:

Pick No 29: Dzanan Musa College/Club Team: Cedevita Stats in College: -

Pick No 40: Rodion Kurucs (PF) College/Club Team: Barcelona Stats in College: -

Προπονητής: Kenny Atkinson. Έχει καλό manager ή καλές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι παρά τις δύο σερί τραγικές σεζόν, δίχως κάτι να δείξει μένει στην ομάδα. Και αυτός και ο GM της ομάδας, Sean Marks. Ανταλλαγές σωστές δεν γίνονται, ένα σωστό pick από το draft τόσα χρόνια δεν έχει έρθει. Παραμένει πάντως στην ομάδα ο Atkinson κι όπου τους βγάλει (τους Nets).

Το αστέρι: Εγώ. Εσύ, που διαβάζεις το κείμενο. Ένας φίλος σου. Αστειεύομαι, αλλά και τι να διαλέξω από μια ομάδα που δεν βλέπεται. Ο D΄Angello Russell είναι ότι καλύτερο διαθέτει η ομάδα, αλλά κι αυτός είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και δεν έχει δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά. Πέρυσι τουλάχιστον. Θα δούμε και φέτος.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG D΄Angelo Russell Spencer Dinwiddie Shabazz Napier  
SG Allen Crabbe Caris LeVert Milton Doyle Dzanan Musa
SF DeMarre Carroll Joe Harris Dzanan Musa Treveon Graham
PF Rondae Hollis-Jefferson Jared Dudley Rodions Kurucs  
C Jarrett Allen Ed Davis Kenneth Faried  

Εκτίμηση: Roster για κλάματα. Κόουτς της κακιάς ώρας. GM που δεν έχει κάνει ούτε μια σοβαρή κίνηση τόσα χρόνια. Πέραν του ερχομού του Russell, αλλά είμαι περίεργος να δω αν θα μείνει στην ομάδα. Τέτοιες ομάδες δίχως πλάνο δεν κρατούν τόσο καλούς παίχτες. Πέρυσι πάντως ήταν διασκεδαστικά τα παιχνίδια τους, αφού ήταν όσα φάμε κι όσα βάλουμε. Δεν πιστεύω να αλλάξουν πολλά και φέτος.

Αν βρείτε στοίχημα για τελευταία θέση στο NBA, ποντάρετέ τους. Οι books είναι «γαλαντόμοι» μαζί τους (όχι όλες οι πλατφόρμες) και τους βρίσκουμε με όριο νικών τις 30.5. Πέρυσι έκαναν 28 και πρόπερσι 20. Προς το καλύτερο σίγουρα δεν άλλαξαν. Χειρότεροι σίγουρα μπορεί να είναι. Εγώ βλέπω under30.5.

 

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

 

 

Central Division

Μέχρι πέρυσι η Division που την τελευταία τετραετία είχε αφεντικό. Κι αυτό ήταν ο «βασιλιάς». Ο LeBron πλέον έχει αποχωρήσει σε άλλες πολιτείες και αυτομάτως η Division γίνεται άκρως ανταγωνιστική. Στο περίπου δηλαδή, αλλά Pacers και Bucks έχουν περίπου ίδιες πιθανότητες βάση αποδόσεων, ενώ κι οι Pistons δεν είναι μεγάλο αουτσάιντερ. Εντάξει, για Bulls και Cavaliers δεν το συζητάμε, γιατί είναι πλέον πολύ πίσω στην «κούρσα». Σίγουρα Pacers και Bucks στην οχτάδα, θα το παλέψουν οι Pistons, δεν το νομίζω για Bulls και Cavs.

Cleveland Cavaliers

Τι έκαναν πέρυσι: Με τον καλύτερο παίχτη του κόσμου στο ρόστερ τους, το μίνιμουμ ήταν και πάλι οι τελικοί του NBA. Εκεί όπου έχει σταθερή παρουσία ο LeBron εδώ και οχτώ χρόνια. Και πέτυχαν το μίνιμουμ. Γενικά ήταν μια κακή χρονιά για τους Cavaliers, που δεν είχαν σταθερότητα και χημεία σε όλη τη regular. Κι αν δεν ήταν ο LeBron σε τρομακτική κατάσταση στα play-offs, δεν υπήρχε περίπτωση να πάνε τελικούς. Επί της ουσίας, τους πήγε μόνος του ως την πηγή. Αλλά με συμπαίχτες όπως ο Smith (όσοι είδαν τελικούς καταλαβαίνουν τι θέλω να πω), τι να περιμένεις.

Ανταλλαγές και Free Agency: Όχι κάτι σημαντικό στις ανταλλαγές, βασικές κινήσεις έγιναν στην FA. Αρχικά, αποχώρησε o LeBron. Δεν ανανέωσε για την ακρίβεια. Λύση συνεργασία και με τον Calderon, εκτός ομάδας βρέθηκε κι ο Jeff Green. Στον αντίποδα, ήρθαν στην ομάδα οι Frye και Nwaba, ενώ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα κι ο Hood. Που προορίζεται για βασικός σκόρερ από την περιφέρεια φέτος. Φυσικά, δεν παραβλέπουμε στο πολύ καλό pick στο draft και την επιλογή του Colin Sexton στο Νο8.

Draft 2018*:

Pick No 8: Colin Sexton (PG) College/Club Team: Alabama Stats in College: G: 33, P: 19.2, Reb: 3.8, As: 3.6, St: 0.8, Bl: 0.1**

Προπονητής: Tyronn Lue. Κρατάει τη θέση, παρά τα όσα ακούγονταν κατά καιρούς τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος ίσως αποδείξει λίγο περισσότερο την αξία του, ή έστω για το τι είναι ικανός, «απαλλαγμένος» κι από την παρουσία του LeBron στον πάγκο. Και το πρωτάθλημα των Cavs και οι αποτυχίες της ομάδας, δεν ήταν αποκλειστικά δική του ευθύνη. Για να τον δούμε φέτος τι ψάρια πιάνει.

Το αστέρι: Kevin Love. Πριν τέσσερα χρόνια ερχόταν στην ομάδα, για να σχηματίσει με τους Irving και LeBron μια Big-3, γνωρίζοντας όμως ότι αυτός θα είναι το Νο3. Πέρυσι έφυγε ο Kyrie, φέτος ο LeBron και πλέον ο Love είναι ο «Go-to-guy» των Cavaliers. Από αυτόν θα ξεκινούν όλα πλέον, αυτός θα είναι ο «μαέστρος» στο σκοράρισμα, σε μια συνθήκη που θυμίζει αρκετά τα χρόνια του Love στους Timberwolves. Τότε, που ήταν αυτός κι οι υπόλοιποι.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG George Hill Collin Sexton    
SG Rodney Hood J.R. Smith Jordan Clarkson John Holland
SF Cedi Osman Kyle Korver David Nwaba Sam Dekker
PF Kevin Love Larry Nance Jr. Billy Preston  
C Tristan Thompson Ante Zizic Channing Frye  

Εκτίμηση: Ακούγονταν διάφορα για τον LeBron τόσα χρόνια. Ότι κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια, ότι επιλέγει τις ανταλλαγές και τους παίχτες που θα έρθουν στη FA. Και πολλά άλλα. Ένα είναι σίγουρο όμως. Ότι αυτός έφερε την κούπα στο Ohio. Και φέτος οι Cavs δίχως αυτόν, θα επιστρέψουν στην αφάνεια. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπουν play-offs. Ίσως υπάρξουν περίοδοι που θα παίξουν και ωραίο μπάσκετ, αλλά δεν τους κόβω για πολλά-πολλά.

Στοιχηματικά κοιτώντας το, θα πόνταρα πάνω στο under31.5 για τις νίκες τους. 19, 21, 24 33 οι νίκες τους, την τετραετία που ο James τους άφησε και πήγε στο Miami. Με τις 19 νίκες να είναι τη σεζόν αμέσως μετά την αποχώρησή του. Πόσο πιο καλύτεροι να παρουσιαστούν. Στην ουσία μια μέτρια, προς το κακό, ομάδα είναι οι Cavs δίχως LeBron.

Indiana Pacers

Τι έκαναν πέρυσι: Από τις overachiever ομάδες του πρωταθλήματος πέρυσι. Έχοντας κάνει «ριζικές» αλλαγές και ανταλλαγές, δεν ήταν σίγουρο ότι θα παρουσιάσουν καλό πρόσωπο. Όταν μάλιστα, σαν μονάδες δεν είχαν καλύτερες σε σχέση με πρόπερσι. Η τρομερή εξέλιξη του Oladipo, σε συνδυασμό με την ομαδικότητα όμως, έφεραν τους Pacers στα play-offs. Ακόμα και στα play-offs, που βρήκαν μπροστά τους τον LeBron, δεν έπεσαν αμαχητί όπως προηγούμενες χρονιές. 4-3, με το έβδομο παιχνίδι να κρίνεται στα δύο καλάθια (105-101).

Ανταλλαγές και Free Agency: Με τη ρακέτα να έχει πλουραλισμό, η ομάδα χρειαζόταν καλούς ρολίστες στην περιφέρεια. Κι η διοίκηση της ομάδας φρόντισε να υπογράψει τους Tyreke Evans και Doug McDermott. Προσθήκη και στη ρακέτα, ο πολύ καλός αμυντικός Ο΄Quinn. Σίγουρα πάντως απώλεια ο Stephenson, ένας παίχτης που πέρυσι έδωσε τρομερή ενέργεια στα play-offs. Στην Κινα θα συνεχίσει την καριέρα του κι ο χρήσιμος center, Al Jefferson, όπως κι ο Trevor Booker.

Draft 2018*:

Pick No 21: Aaron Holiday (PG) College/Club Team: UCLA Stats in College: G: 101, P: 14.3, Reb: 3.2, As: 4.7, St: 1.2, Bl: 0.2**

Pick No 50: Alize Johnson (SF/PF) College/Club Team: Frank Phillips (2014–2016) & Missouri State (2016–2018) Stats in College: G: 66, P: 14.9, Reb: 11.1, As: 2.4, St: 0.5, Bl: 0.3**

Προπονητής: Nate McMillan. Πιστώνεται ότι έχουν καταφέρει οι Pacers στην μετά-George και μετά-Vogel εποχή. Ένας κόουτς που άλλαξε όλο το στυλ παιχνιδιού της ομάδας κι από τις ανελέητες άμυνες, πλέον βλέπουμε μια ομάδα που παίζει πολύ πιο γρήγορα κι επιθετικά. Κρατάει σε σταθερά ανοδική πορεία τους Pacers και φέτος, εν απουσία και του LeBron θέλει να πιστεύει σε κάτι καλύτερο. Γιατί όχι, να επαναφέρει τους Pacers στους τελικούς της Ανατολής.

Το αστέρι: Victor Oladipo. Πέρυσι ο Oladipo μεγάλωσε απότομα. Ήταν η χρονιά του. Μια χρονιά που είδε τον εαυτό του γίνεται all-star, να μπαίνει στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του πρωταθλήματος, στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, πρώτος στην στατιστική των κλεψιμάτων και βραβείο του πιο βελτιωμένου παίχτη της χρονιάς. Καταλαβαίνει κανείς, ότι αυτομάτως μετατρέπεται στο απόλυτο αστέρι των Pacers και στον άνθρωπο που καλείται να τους πάει ένα βήμα παραπέρα πλέον. Βαρύ το «φορτίο», υπάρχει κι η κληρονομιά που έχει αφήσει ο PG, αλλά ο «Βίκτωρας» μπορεί να το σηκώσει.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Darren Collison Cory Joseph Aaron Holiday  
SG Victor Oladipo Tyreke Evans Elijah Stewart  
SF Bojan Bogdanovic Doug McDermott    
PF Thaddeus Young Domantas Sabonis T.J. Leaf Alize Johnson
C Myles Turner Kyle O΄Quinn Ike Anigbogu  

Εκτίμηση: Ο Nate McMillan έχει κάνει τους Pacers μια ομάδα που χαίρεσαι να τους βλέπεις. Με ψηλούς που σουτάρουν από το τρίποντο και ξέρουν να πασάρουν και κοντούς που έχουν εκρηκτικότητα και μπορούν να παίξουν στη ρακέτα. Ένα θέμα στην άμυνα υπάρχει. Λογικό. Βγαίνει τρομερή ενέργεια στην επίθεση. Παίχτες πιστοί στο πλάνο του κόουτς, έτοιμοι για να το ακολουθήσουν.

Υπάρχει ομοιογένεια, υπάρχει χημεία και ποιότητα, γιατί όχι να μην κάνουν την έκπληξη. Μεγάλος ο ανταγωνισμός, αλλά στοιχηματικά μιλώντας, το 2.50 για να πάρουν την Central δεν είναι κακό. Μπορεί να υστερούν των Bucks σε ποιότητα και δεν έχουν star επιπέδου Αντετοκούνμπο, αλλά υπάρχει χημεία. Σίγουρα είναι value επιλογή το over47.5 νίκες μέσα στη σεζόν.

Milwaukee Bucks

Τι έκαναν πέρυσι: Ενώ ξεκίνησαν δυναμικά, κάπου με τις ανταλλαγές το Φλεβάρη «μπερδεύτηκε» η ομάδα και λίγο έλειψε να μείνουν εκτός οχτάδας. Βρήκαν τους Celtics με απουσίες στον πρώτο γύρο των play-offs και στη φάση που οι «Κέλτες» ακόμα ψάχνονταν για να δουν πως θα καλύψουν το κενό του Irving. Στα τέσσερα πρώτα ματς, θα μπορούσαν να κάνουν το 4-0. Δεν το έκαναν και το 2-2, ως εκείνο το σημείο, ήταν απόρροια της απειρίας τους. Μετά οι Celtics βρήκαν τα πατήματά τους και ο αποκλεισμός για τα «ελάφια» ήρθε εύκολα στο έβδομο παιχνίδι.

Ανταλλαγές και Free Agency: Λίγα και καλά. Τι δεν είχαν; Center. Πήραν. Από τους καλύτερους. Και με σουτ από τα 7.25. Brook Lopez κι ανοίγει ο δρόμος στη ρακέτα για τον Αντετοκούνμπο. Ήθελαν κι άλλο σουτ από ψηλό. Πήραν και τον Ilyasova. Τι άλλο δεν είχαν. Πρώτο προπονητή. Κι από αυτό πήραν. Mike Buldenhozer. Ξέρει να φτιάχνει ομάδες να σουτάρουν απ΄ έξω. Κι άλλος δρόμος στη ρακέτα για τον Γιάννη. Σημαντική αποχώρηση (μάλλον) αυτή του Jabari Parker, ενώ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Brandon Jennings. Τέλος, ελεύθερος και δεν έχει βρει ακόμα ομάδα, ο Mason Plumlee.

Draft 2018*:

Pick No 17: Donte DiVincenzo College/Club Team: Villanova Stats in College: G: 85, P: 10.2, Reb: 4.0, As: 2.4, St: 0.9, Bl: 0.2**

Προπονητής: Mike Buldenhozer. Από τους καλύτερους προπονητές στη λίγκα, έχει θητεύσει δίπλα στον τεράστιο Greg Popovic, μέτρησε τέσσερα δαχτυλίδια ως assistant. Πρώτη του δουλειά οι Hawks, τους οποίους «αναγέννησε» και έφτασε στους τελικούς περιφέρειας τη σεζόν 14΄/15΄ (COTY εκεί τη χρονιά ο Buldenhozer). Ξέρει να δημιουργεί ομάδες που σουτάρουν και σουτέρ. Οι Hawks εκείνης της σεζόν έβγαλαν τέσσερις από την βασική τους πεντάδα στην all-star ομάδα της Ανατολής.

Το αστέρι: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ή αλλιώς, το φετινό εξώφυλλο του 2K19. Θέλετε κάτι άλλο; Αυτό από μόνο του αρκεί για να χαρακτηριστεί το αστέρι της ομάδας. Πέραν αυτού, κάνει τα πάντα στο παρκέ, πέρυσι τελείωσε τη χρονιά και ήταν πρώτος σε πόντους και ριμπάουντ και δεύτερος –στο νήμα- στις ασίστ, τα κλεψίματα και τα blocks, για την ομάδα του. Φέτος πάει για πρωτιές παντού. Και είναι στο top3 των φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη του NBA.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Eric Bledsoe Matthew Dellavedova    
SG Malcolm Brogdon Donte DiVincenzo Pat Connaughton Sterling Brown
SF Khris Middleton Tony Snell    
PF Giannis Antetokounmpo Ersan Ilyasova D.J. Wilson  
C Brook Lopez John Henson Thon Maker Tyler Zeller

Εκτίμηση: Αθλητική ομάδα είναι, προδιαγραφές για καλή άμυνα έχουν και φέτος θα μάθουν να σουτάρουν περισσότερο και από την γραμμή των 7.25. Super-star στην ομάδα υπάρχει, αν βάλει και το μακρινό σουτ φέτος, δίπλα στον Buldenhozer, στο ρεπερτόριο του ο Αντετοκούνμπο, οι Bucks μπορούν να ελπίζουν για κάτι μεγάλο.

Θα άξιζε να ποντάραμε στις αποδόσεις κοντά στο 5.00 τον Γιάννη για το βραβείο του MVP. Επίσης, θα άξιζε να κάναμε ένα bet και για την πρωτιά των Bucks στη Central. Εφικτό και το όριο των 46.5 νικών. Στο head2head νικών με τους Nuggets, δεδομένο ότι παίζουν σε ευκολότερη περιφέρεια, θεωρώ ότι έχουν τον πρώτο λόγο.

Detroit Pistons

Τι έκαναν πέρυσι: Ξεκίνησαν τη σεζόν με πολλές ελπίδες, αλλά κάπου στα μισά έχασαν το «δρόμο». Με την έλευση του Griffin αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των Pistons για οχτάδα, με ένα σερί 5/5, αλλά έπειτα ήρθαν οι ήττες και σιγά-σιγά το «όνειρο» για post-season έκανε φτερά. Λίγα πράγματα πάντως για μια ομάδα με το ρόστερ των Pistons. Απόρροια των παραπάνω, η απομάκρυνση του Van Gundy από τον πάγκο της ομάδας.

Ανταλλαγές και Free Agency: Αρχής γενομένης από την «κεφαλή», αποχώρησε ο Van Gundy και στον πάγκο θα κάθεται από φέτος, ο καλύτερος κόουτς της περσινής σεζόν, Dwane Casey. Jose Calderon, Glenn Robinson, παίχτες που ήρθαν στην FA για να δώσουν βοήθειες από τον πάγκο. Εξαιρετική η προσθήκη και του «εργαλείου» Zaza Pachulia. Παίχτης ικανός για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Αποχώρησαν από την ομάδα ο Anthony Tolliver κι ο James Ennis.

Draft 2018*:

Pick No 38: Khyri Thomas (SG) College/Club Team: Creighton Stats in College: G: 102, P: 11.2, Reb: 4.6, As: 2.5, St: 1.4, Bl: 0.3**

Pick No 42: Bruce Brown (SG) College/Club Team: Miami Stats in College: G: 52, P: 11.7, Reb: 6.2, As: 3.5, St: 1.4, Bl: 0.6**

Προπονητής: Dwane Casey. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο άνθρωπος που έκανε υπολογίσιμη δύναμη τους Raptors στην Ανατολή και αν δεν ήταν ο LeBron σίγουρα θα τους πήγαινε σε τελικούς NBA, τουλάχιστον μια φορά. Να πούμε ότι από πέρυσι στο βιογραφικό του υπάρχει κι ένα βραβείο «Καλύτερος προπονητής της χρονιάς στο NBA».

Το αστέρι: Andre Drummond. Ο θηριώδης center των Pistons, που όσο ταλέντο έχει, τόσο μυαλό του λείπει. Πέρυσι βέβαια είδαμε μια πολύ βελτιωμένη έκδοσή του. Με τον DeAndre Jordan στην κάθοδό του, ο Drummond είναι ο καλύτερος rim-protector στη λίγκα και έχει όλες τις αθλητικές ικανότητες να γίνει το απόλυτο «σκιάχτρο» στην ομάδα των Pistons. Αν βελτιώσει λίγο παραπάνω και το σουτάκι του θα γίνει σίγουρα ο star που θα πάει ένα βήμα παραπέρα τους Pistons.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Reggie Jackson Ish Smith Jose Calderon  
SG Reggie Bullock Luke Kennard Langston Galloway Bruce Brown
SF Stanley Johnson Glenn Robinson III Khyri Thomas  
PF Blake Griffin Henry Ellenson Chris McCullogh  
C Andre Drummond John Leuer Zaza Pachulia  

Εκτίμηση: Υλικό καλό υπάρχει. Δυνατή ρακέτα, καλές εναλλακτικές στη ρακέτα, αν και η ομάδα υστερεί κάπως στην περιφέρεια. Εκεί έρχεται να βάλει το χεράκι του ο Casey και να στηρίξει τον τρόπου παιχνιδιού κυρίως στα «κομμάτια» που υπερτερούν οι Pistons. Ασφαλή συμπεράσματα για το τι θα δούμε από δαύτους, μάλλον θα βγάλουμε κατά το Νοέμβρη.

Επειδή όμως πρέπει να κάνουμε και μια εκτίμηση από τώρα, θα παίζαμε το over39.5 για τις νίκες τους. Κόντρα στοίχημα στο παραπάνω, αλλά οριακά μπορεί να επιβεβαιωθούν και τα δύο, το να μην μπουν οι Pistons στην οχτάδα, σε απόδοση 2.50. Κάνουν δηλαδή 40 νίκες και μένουν εκτός. Ορατό σενάριο!

Chicago Bulls

Τι έκαναν πέρυσι: Τίποτα. Και τι να έκαναν άλλωστε. Ρόστερ πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων, αρκετοί τραυματίες, οπότε απολύτως φυσιολογικά τερμάτισαν 13οι με μόλις 27 νίκες. Τουλάχιστον πήραν παιχνίδια κι εμπειρία αρκετοί από τους νεαρούς παίχτες, κάτι που δίνει ελπίδα στους Bulls για τα επόμενα χρόνια.

Ανταλλαγές και Free Agency: Αποχώρησε μέσω ανταλλαγών ο Jerian Grant και στην ομάδα ήρθε ο Julyan Stone, τον οποίο όμως οι Bulls άφησαν ελεύθερο λίγες ημέρες μετά. Ανανέωσε ο LaVine, κίνηση εξαιρετικά σημαντική, ενώ σπουδαία προσθήκη αυτή του Jabari Parker. Αποχώρησαν Nwaba και Pondexter, ελεύθεροι έμειναν οι Kilpatrick και Zipser. Λογικά, με ενδιαφέρον αναμένεται το pick στο φετινό draft για τους Bulls, Wendell Carter.

Draft 2018*:

Pick No 7: Wendell Carter (C/PF) College/Club Team: Duke Stats in College: G: 37, P: 13.5, Reb: 9.1, As: 2.0, St: 0.8, Bl: 2.1**

Pick No 42: Chandler Hutchison (SF) College/Club Team: Boise State Stats in College: G: 123, P: 12.0, Reb: 5.5, As: 2.1, St: 1.0, Bl: 0.2**

Προπονητής: Fred Hoiberg. Τέταρτη χρονιά στον πάγκο των Bulls, τίποτα δεν έχει δείξει. «Έφαγε» κι όλα τα μεγάλα ονόματα της ομάδας (Butler, Wade) με τα οποία τσακώθηκε και πρέπει όχι μόνο πλέον να φέρει τους Bulls στο προσκήνιο. Αλλά να το κάνει και με πιτσιρίκια. Για να δούμε πόση υπομονή θα δείξουν οι άνθρωποι της ομάδας προς το πρόσωπο του.

Το αστέρι: Jabari Parker. Όχι όμως αυτός που είδαμε στα λίγα ματς πέρυσι στους Bucks, μετά τον τραυματισμό του. Αυτός που βλέπαμε πριν τραυματιστεί κι ο παίχτης που ανάγκασε τους Bucks να τον επιλέξουν στο Νο2 στο draft του 2014. Αν μη τι άλλο, μιλάμε για παίχτη με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, πλην όμως αρκετά ευπαθή σε τραυματισμούς. Αν μείνει υγιής, οι Bulls σίγουρα έχουν βρει παίχτη για να «χτίσουν» πάνω του κάτι καλό τα επόμενα χρόνια.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Kris Dunn Cameron Payne Ryan Arcidiacono Derrik Walton Jr.
SG Zach LaVinne Justin Holiday Antonio Blakeney Antonius Cleveland
SF Jabari Parker Denzel Valentine Chandler Hutchinson  
PF Lauri Markkanen Bobby Portis    
C Robin Lopez Wendell Carter Jr. Cristiano Felicio Omer Asik

Εκτίμηση: «Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή». Ε, αυτό. Οι Bulls έχουν ένα νεανικό ρόστερ, που έχει καλό potentional. Σίγουρα φέτος δε θα δούμε πολλά πράγματα και στόχος είναι να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι οι «ταύροι». Έχω τις επιφυλάξεις μου για τον Hoiberg, αλλά προς ώρας αυτόν έχουν, με αυτόν θα πορευτούν.

Βλέποντάς το από στοιχηματική σκοπιά, αν υπάρξει «υγεία» στον οργανισμό και παίξουν όλοι, το over28.5 για τις νίκες τους δεν είναι απαγορευτικό. Με το όποιο ρίσκο βέβαια εμπεριέχει το ποντάρισμα σε μια τέτοια ομάδα. Εναλλακτικά πας σε ποντάρισμα σε ειδικά παιχτών και παίζεις στο over16.5 του Parker. Είπαμε, είναι σκόρερ και με τον Markkanen τραυματία το πρώτο διάστημα, θα πάρει ακόμα περισσότερες προσπάθειες. Αν μείνει υγιής, είναι πολύ εύκολο bet.

 

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

Southeast Division

Ένας όμιλος που ήταν το τρίτο… «αδερφάκι» της περιφέρειας πέρυσι. Με δύο ομάδες στα play-offs και με τις δύο τελευταίες ομάδες της Ανατολής να είναι δικές του. Γενικά, αν υπάρχει μικρός ανταγωνισμός στην Ανατολή, στην Southeast αποτυπώνεται και με το παραπάνω. Heat και Wizards κράτησαν πέρυσι ψηλά τη «σημαία» του ομίλου και φέτος κάτι ανάλογο πιστεύω ότι θα συμβεί. Κι από κει και πέρα, ίσως παλέψουν οι Hornets για την όγδοη θέση. Hawks σίγουρα δεν φτάνουν στην post-season και δύσκολο θα είναι και για Magic. Αν και για τους τελευταίους κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, μην παρουσιάσουν κάτι ανταγωνιστικό φέτος.

Miami Heat

Τι έκαναν πέρυσι: Ομάδα με χαμηλό «ταβάνι», όπως όλες της Southeast πέρυσι, οι Heat, κατάφεραν να μπουν play-offs, δεν υπήρχε και κανένας σοβαρός αντίπαλος να τους κόψει τη φόρα. Εξάλλου η οχτάδα στην Ανατολή είχε διαμορφωθεί ένα μήνα πριν τελειώσει η regular. Στα play-offs βρήκαν απέναντί τους, τους 76ers, οι οποίοι τους απέκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες. Έπαιξε το ρόλο του το γεγονός ότι ο Whiteside ήταν σκιά του καλού του εαυτού, αφού έπαιζε έντονα το ενδεχόμενο αποχώρησής του.

Ανταλλαγές και Free Agency: Δεν υπήρξε καμία προσθήκη στην FA για τους Heat, ούτε καν ανταλλαγή. Το μόνο που έκαναν ήταν να ανανεώσουν δύο-τρεις καλές μονάδες. Τουλάχιστον δεν παραχωρήθηκε κάποιος παίχτης, οπότε και έμεινε αναλλοίωτο το βασικό ρόστερ. Βέβαια, από προσθήκες «άμπαλων» και πιτσιρικάδων, άλλο τίποτα. Θα μου πεις, κι αυτοί που παίζουν τώρα, ως rejected από άλλες ομάδες ήρθαν κι από την D-League. Επί της ουσίας ο Riley ακολούθησε δοκιμασμένη «συνταγή».

Draft 2018*: -

Προπονητής: Erik Spoelstra. Από τους μακροβιότερους προπονητές σε πάγκο ομάδας του NBA. Στους Heat και στα καλά, στους Heat και στα δύσκολα, διάγει φέτος την 11η σεζόν στην ομάδα της Florida. Έχει ικανότητες, έχει κατάφερει να επαναφέρει τους Heat στα play-offs και μετά τη φυγή του LeBron. Και νομίζω ότι με το roster που έχει στα χέρια του, μια χαρά επίτευγμα είναι κι αυτό, αφού οι Heat δεν είναι για πολλά παραπάνω.

Το αστέρι: Hassan Whiteside. Αν παίξει το μπάσκετ που έπαιζε όταν τον πρωτογνωρίσαμε, τότε σίγουρα οι Heat έχουν ένα πολύ δυνατό όπλο στη ρακέτα τους. Που παρέα με τον Dragic μπορεί να οδηγήσει τους Heat στα play-offs με άνεση. Τώρα, για το κάτι παραπάνω δεν είμαι σίγουρος ότι οι δύο τους μπορούν να τα καταφέρουν.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Goran Dragic Tyler Johnson Malik Newman Briante Weber  
SG Dion Waiters Dwyane Wade Wayne Ellington    
SF Josh Richardson Justise Winslow Derrick Jones Jr. Rodney McGruder Duncan Robinson
PF James Johnson Kelly Olynyk      
C Hassan Whiteside Bam Adebayo Udonis Haslem    

Εκτίμηση: Δεν γίνεται κάθε φορά να βγάζει «λαγούς» από το καπέλο ο Spoelstra. Ok, βγήκε μια φορά κι οι rejected έκαναν ένα αξιόμαχο σύνολο που μπήκε πέρυσι play-offs. Ως πότε. Φέτος ο Pat Riley επέλεξε να δώσει πολλά χρήματα σε αυτούς που έφεραν τους Heat ως εδώ, να κρατήσει δηλαδή τον κορμό αναλλοίωτο. Αλλά για το κάτι παραπάνω, χρειάζεται… το κάτι παραπάνω.

Στο δια τάυτα. Βλέπω είσοδο των Heat στα play-offs, στοιχηματικά όμως δεν αξίζει. Αν και παρακολουθώντας λίγο από την pre-season και σε κόντρα των όσων έγραψα στα κείμενα με τα μακροχρόνια των ομάδων, περισσότερο αξίζει το ρίσκο με τους Hornets για πρωτιά στην Southeast, παρά με τους Heat. Χαμηλό το όριο των 40.5 νικών, νομίζω ότι εκεί υπάρχει στοιχηματική αξία, ποντάροντας στο over.

Washington Wizards

Τι έκαναν πέρυσι: Μετά τη σεζόν 14/15, όλο τους περιμένουμε κι όλο έρχονται. Ήταν τότε μια χρονιά που πήγαν πολύ καλά κι όλα έδειχναν ότι τα επόμενα χρόνια οι Wizards θα κόντραραν τους μεγάλους στην Ανατολή. Δεν έγινε ποτέ καμία κίνηση βελτίωσης, όλο κάτι έλλειπε κι αυτό είδαμε και πέρυσι. Μέτρια regular, μπήκαν όγδοοι στην post-season κι εκεί αποκλείστηκαν άνετα με 4-2 από τους Raptors. Επί της ουσίας, απογοήτευση και πάλι.

Ανταλλαγές και Free Agency: Μοιραία έπρεπε να γίνουν κάποιες κινήσεις στην off-season. Αλλά δεν έγινε κάτι ουσιαστικό. Έφυγε ο Gortat (με ανταλλαγή), ήρθε ο Howard (ελεύθερος). Αλλαγή center, τώρα κατά πόσο θα βγει κάτι θετικό, επαφίεται στις ορέξεις του «Superman». Που πάντως πέρυσι ήταν καλός. Στην ανταλλαγή του Gortat στους Clippers, εμπλέχθηκε ο Austin Rivers. Καλή λύση για την περιφέρεια, ερχόμενος από τον πάγκο. Ήρθε κι ο Green από τους Cavaliers, θα δώσει βοήθειες κι αυτός, γεμίζει κάπως ο πάγκος. Προς αυτή την κατεύθυνση κι η υπογραφή του Lavoy Allen. Frazier, Lawson, Sessions και McCullough αποχώρησαν, δεν μπορούμε να πούμε ότι «πόνεσε» κάποια από τις απώλειες. Με ενδιαφέρον αναμένεται και το No14 του φετινού draft, Troy Brown.

Draft 2018*:

Pick No 14: Troy Brown (SF/SG) College/Club Team: Oregon Stats in College: G: 35, P: 11.3, Reb: 6.2, As: 3.2, St: 1.6, Bl: 0.2**

Προπονητής: Scott Brooks. Δεν έκανε τίποτα στους Thunder, ήρθε στους Wizards, για να μην κάνει τίποτα κι εδώ. Επτά χρόνια έκατσε στους Thunder, κατάφερε να πάει σε έναν τελικό. Τώρα με τους Wizards δείχνει ότι δεν μπορεί να δώσει μια ταυτότητα κι έναν χαρακτήρα στην ομάδα. Από τους προπονητές που δε μου αρέσουν στο NBA, τουλάχιστον φροντίζει να με δικαιώνει στο παρκέ. Θα την βάλει την ομάδα πάλι PO (ας είναι καλά η δυναμική της Ανατολής), αλλά δεν είναι για κάτι παραπάνω.

Το αστέρι: John Wall. Ο πιο «αλήτης» PG στο NBA. Μου αρέσει πάρα πολύ και βγάζει την «αλητεία» του στο παρκέ. Πασάρει και σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία, αυτό το έρμο το τρίποντο του να έφτιαχνε λίγο, δε θα υπήρχε άλλος. Τα πάντα περνάνε από αυτόν κι ας είναι ο Beal που σκοράρει κατά ριπάς. Δίχως αυτόν, δεν υπάρχουν Wizards. Αν βρει «χημεία» με τον –καλό- Howard φέτος, μπορεί οι Wizards να κάνουν εκπλήξεις.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG John Wall Tomas Satoransky Chasson Randle    
SG Bradley Beal Austin Rivers Jodie Meeks    
SF Otto Porter Kelly Oubre Troy Brown Jr.    
PF Markieff Morris Jeff Green Jason Smith Lavoy Allen Devin Robinson
C Dwight Howard Ian Manhinmi Thomas Bryant    

Εκτίμηση: Μια ομάδα που έχει καλό υλικό, αλλά νομίζω κυρίως λόγω κόουτς (εδώ και χρόνια) δεν είναι για το κάτι παραπάνω. Αν εξελιχθούν σε ακόμα πιο σημαντικούς παίχτες, αυτοί της δεύτερης ταχύτητας που είναι πίσω από Wall και Beal (μιλάω για Oubre, Porter, Morris), τότε οι Wizards θα μπορούν να ελπίζουν σε πρόοδο. Από τα μεγάλα fact της χρονιάς, το πως θα παρουσιαστεί ο Howard. Δεν τον είδαμε στα φιλικά, κρατάμε την καλή περσινή του εικόνα.

Σαν στοιχηματζήδες τώρα, δε θα ποντάραμε πάνω στην πρωτιά τους στην Southeast. Κυρίως γιατί δεν είναι καλή απόδοση το 1.60. Ειδικά μετά τα όσα έδειξαν οι Hornets στην pre-season. Από την άλλη, πολύ δυνατή περίπτωση το over45.5 νίκες, σε απόδοση 2.00. Πέρυσι, σε μια μέτρια χρονιά, έκαναν 43. Ε, νομίζω οι 46 φέτος, που θεωρητικά θα εμφανιστούν καλύτεροι, είναι εφικτό.

Charlotte Hornets

Τι έκαναν πέρυσι: Μετά τη σεζόν 15/16 ψάχνουν να βρουν μια ίδια και να μπουν πλέι-οφ. Δυστυχώς (για αυτούς), δύο χρόνια τώρα δεν τα καταφέρνουν. Η αλήθεια είναι ότι οι περσινές κινήσεις του καλοκαιριού δεν προμήνυαν και κάτι τέτοιο. Κι οι «μέλισσες» δικαίωσαν τις προβλέψεις μέσα στη σεζόν. Έκαναν 36 νίκες (όσες και πρόπερσι) και τελείωσαν στη 10η θέση. Αν κάτι καλό κρατάνε από πέρυσι, το γεγονός ότι δεν έφυγε ο Walker. Που έπαιξε αρκετά για ανταλλαγή με τους Cavaliers.

Ανταλλαγές και Free Agency: Ξεκινώντας από ψηλά, αλλαγή προπονητή, αλλαγή φιλοσοφίας. Ο Clifford έκλεισε τον κύκλο του στην ομάδα κι έτσι απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Hornets. Στη θέση του ο James Borrego. Ένα στοίχημα που πήρε το front office των Hornets, μιας και μιλάμε για έναν προπονητή rookie. Όσον αφορά τις ανταλλαγές, ξεκινάμε από τη βραδιά του draft και πάμε σε μια από τις «κλοπές» εκείνης της νύχτας. O Bridges, του οποίου τα δικαιώματα πήραν οι Hornets (από τους Clippers), δίνοντας αυτά του Graham, έβγαλε μάτια στην pre-season. Σε τριπλή ανταλλαγή, με Bulls και Magic, προσέθεσαν στο ρόστερ τους τον Biyombo. Αποχώρησε στην FA o MCW, ήρθε όμως για αναπληρωματικός του Walker, ο Tony Parker. Καλό deal.

Draft 2018*:

Pick No 12: Miles Bridges (SF/PF) College/Club Team: Michigan State Stats in College: G: 62, P: 17.0, Reb: 7.6, As: 2.4, St: 0.6, Bl: 1.1**

Pick No 34: Devonte' Graham (PG) College/Club Team: Kansas Stats in College: G: 142, P: 12.3, Reb: 3.1, As: 4.5, St: 1.4, Bl: 0.1**

Προπονητής: James Borego. Παραπάνω γράψαμε δύο λόγια για τον συγκεκριμένο. Πρώτη μεγάλη δουλειά, ως πρώτος προπονητής σε ομάδα του NBA. Αυτό που γράψαμε αλλά δεν αναλύσαμε, ήταν η αλλαγή φιλοσοφίας. Αφού οι Hornets από τον άκρως αμυντικογενή, Steve Clifford, περνάει στον Borego. Έναν κόουτς που του αρέσει η μπάλα να φτάνει στην επίθεση άμεσα και να εκτελούνται οι επιθέσεις σε διάστημα 10-14 δευτερολέπτων. Ένα δείγμα της δουλειάς του πήραμε στην pre-season, τον περιμένουμε να τον δούμε στην κανονική διάρκεια.

Το αστέρι: Kemba Walker. Μετά τον Wall, o PG που μου αρέσει να βλέπω. Δεν είναι σταθερός κι αυτό είναι το μοναδικό αρνητικό που του προσάπτω. Μπορεί στο ένα ματς να σκοράρει 50 πόντους και να το πάρει μόνος και στο άλλο να χαθεί στη μετριότητα. Όπως και να χει, πάνω του στηρίζεται το «οικοδόμημα» των Hornets. Φέτος πιστεύω και με την έλευση του Parker και θα έχει ουσιαστικά λεπτά ξεκούρασης στο ματς, ενώ αν είναι παρόντες κι οι δύο στο παρκέ, θα έχει περισσότερο «χώρο» για να σκοράρει.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Kemba Walker Tony Parker Devonte Graham  
SG Jeremy Lamb Malik Monk    
SF Nicolas Batum Michael Kidd-Gilchrist Miles Bridges Dwayne Bacon
PF Marvin Williams Frank Kaminsky    
C Cody Zeller Willy Hernangomez Bismack Biyombo  

Εκτίμηση: Ομάδα που έχει star, καλούς ρολίστες, σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο και εσχάτως έχει βρει και καλά pick στα τελευταία draft. Όλα αυτά συνθέτουν ένα ικανό ρόστερ και έχει έρθει κι ένας κόουτς που δείχνει να ξέρει πως θα πάρει το μάξιμουμ από κάθε παίχτη του. Τουλάχιστον επιθετικά. Αν εξαιρέσουμε τη θέση του center, στις υπόλοιπες υπάρχουν λύσεις. Τόσο στην starter πεντάδα, όσο κι από τον πάγκο.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, πριν δω τους Hornets στην pre-season, δεν τους είχα για πολλά. Από τις ομάδες που με εντυπωσίασαν θετικά στα φιλικά. Πλέον, με σιγουριά λέω ότι το 2.10 για να μπουν οι Hornets στα play-offs, έχει αξία. Αν όχι αυτό, σίγουρα παίζεται το over34.5 για τις νίκες τους, στο 1.87.

Orlando Magic

Τι έκαναν πέρυσι: Τίποτα το ιδιαίτερο. Έχουν χρόνια να κάνουν κάτι… ιδιαίτερο. Σταθερά από τις τελευταίες ομάδες της Ανατολής, πρέπει να έχει όρεξη κάποιος να δει λίγο στο history τους, για να βρει μια χρονιά με θετικό ρεκόρ για τους Magic. 25 νίκες μια παραπάνω από τους Hawks, γεγονός που τους κατέταξε στην 14η θέση της Ανατολής.

Ανταλλαγές και Free Agency: O Vogel δεν μπόρεσε να πάει την ομάδα στα play-offs, οπότε αποχώρησε έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας στον πάγκο των Magic. Στη θέση του ο –ίδιας φιλοσοφίας- Steve Clifford. Grant από Bulls και Mozgov από Hornets, τα ανταλλάγματα για τον Biyombo (πήγε στους Hornets) και δύο pick. Ανταλλαγές με πάρε-δώσε μη σημαντικών παιχτών, ενώ στην FA ξεχώρισε αν μη τι άλλο η ανανέωση του Gordon. Δεν έγινε το ίδιο με τον Hezonja, που πήγε στους Knicks, ενώ άξιες αναφοράς, αλλά όχι κάτι το συνταρακτικό, οι αποχωρήσεις των Mack, Vaughn, Afflalo και Speights. Κλείνω φυσικά με την προσθήκη του Mo Bamba, τη βραδιά του draft. Δυναμικός ψηλός, το «δυστύχημα» είναι ότι θα «πέσει» πάνω στο Vucevic και δε θα εξελίσσεται ως βασικός.

Draft 2018*:

Pick No 6: Mohamed Bamba (C) College/Club Team: Texas Stats in College: G: 29, P: 12.9, Reb: 10.4, As: 0.5, St: 0.8, Bl: 3.7**

Pick No 35: Melvin Frazier (SF) College/Club Team: Tulane Stats in College: G: 94, P: 10.6, Reb: 4.4, As: 1.7, St: 1.6, Bl: 0.5**

Προπονητής: Steve Clifford. Καλός κόουτς, αλλά με ταβάνι. Αμυντικής φιλοσοφίας, κυρίως, παίζει περισσότερο με τα center του, κάτι που ίσως δεν άφηνε τον Walker να φανεί όσο μπορούσε. Θα του ταιριάξουν οι Magic, μια ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα στη ρακέτα. Στα συν το γεγονός ότι πήγε τους Hornets ως τα play-offs, γενικά όμως δεν έχει κάνει τρομερά πράγματα στην καριέρα του.

Το αστέρι: Nikola Vucevic. Αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε αυτόν και τον Aaron Gordon, εν τέλει επέλεξα το Μαυροβούνιο για δύο λόγους. Έχει μεγαλύτερη εμπειρία στο NBA, κάτι που μετράει και δεύτερον έδειξε πολύ ανεβασμένος στην pre-season, σε σχέση με πέρυσι. Οπότε πιστεύω ότι αυτός θα είναι που θα οδηγήσει φέτος του Magic και θα στηρίξει πολλά σε αυτόν ο Clifford. Ελπίζω να με δικαιώσει.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG D.J. Augustin Jerian Grant Isaiah Briscoe Troy Caupain
SG Evan Fournier Jonathon Simmons Terrence Ross  
SF Jonathan Isaac Wesley Iwundu Melvin Frazier  
PF Aaron Gordon Khem Birch Jerell Martin Amile Jefferson
C Nikola Vucevic Mo Bamba Timofey Mozgov  

Εκτίμηση: Θα παίξουν περίπου όπως την τελευταία διετία. Αρκετό inside game, έμφαση στην άμυνα, όσο είναι δυνατόν. Στο μπάσκετ που παίζεται τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν ξέρω αν θα είναι ικανό αυτό να οδηγήσει σε κάτι καλό τους Magic. Στα μείον το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην περιφέρεια. Ακόμα και στην starter πεντάδα, παίζουν παίχτες που σε άλλες ομάδες θα έπαιρναν max 15΄ χρόνο συμμετοχής.

Όλα αυτά συνηγορούν σε ένα πράγμα. Ότι οι Magic και φέτος θα παλέψουν για τις τελευταίες θέσεις. Στο πρώτο αφιέρωμα με τα μακροχρόνια των ομάδων, έγραψα ότι υπάρχει πιθανότητα για κάτι καλό, αλλά η pre-season δεν συνηγόρησε σε αυτό. Δύσκολα θα κάνουν την έκπληξη, για αυτό δίνονται στο 1.13 για να μπουν play-offs. Κι οι 30.5 νίκες που δίνονται σαν όριο, πολλές είναι.

Atlanta Hawks

Τι έκαναν πέρυσι: Μοιραία, ότι περίμενε όλο το μπασκετικό κοινό του NBA. Η απόφαση για «αναδόμηση» πέρυσι το καλοκαίρι ήταν δεδομένο ότι θα τους έφερνε χαμηλά στην κατάταξη του NBA. Πέρασαν κάποιες ομάδες της Δύσης σε νίκες, αλλά με ρεκόρ 24-58 τερμάτισαν στην τελευταία θέση της Ανατολής. Τουλάχιστον βγήκε κάτι θετικό. Επέλεξαν ψηλά στο draft, μένει βέβαια να δούμε πόσο ευνοϊκή θα είναι η ανταλλαγή που έκαναν εκείνο το βράδυ και αν θα το μετανιώσουν ή όχι. Αυτό, ίσα για να μην κριθεί 100% απογοητευτική –πλην αναμενόμενη ως ένα σημείο- η περσινή χρονιά.

Ανταλλαγές και Free Agency: Ο άνθρωπος που τους έβαλε στο μπασκετικό «χάρτη» ξανά και τους οδήγησε στην κορυφή της Ανατολής τη σεζόν 14/15, αποτελεί παρελθόν. Αμοιβαία λύση συνεργασίας με τα «γεράκια» ο Mike Budenholzer και στη θέση του ο Lloyd Pierce. Ξεκινάμε με τις ανταλλαγές και φυσικά με αυτήν που έλαβε χώρα το βράδυ του draft. Στους Mavericks το Νο3 του draft, Luka Doncic, από τους οποίους οι Hawks πήραν το Νο5, Trae Young. Ένα φετινό pick (Graham), έναντι κάποιων μελλοντικών στους Hornets, στους Hawks κι ο Lin, σε ένα trade με Blazers και Nets. Τέλος, ενεπλάκησαν στο trade του Anthony με τον Schroder, που πήγε στους Thunder, οι Hawks όμως λίγες ημέρες μετά άφησαν ελεύθερο τον Carmelo (ο οποίος κατέληξε στους Rockets). Αυτό που τους έμεινε από το συγκεκριμένο trade (που ήταν κι αυτό τριπλό), ήταν ο Justin Anderson των 76ers. Όσον αφορά τις σημαντικές κινήσεις στην FA, πήραν τον Len, αποχώρησε ο Anthony και υπέγραψαν την εμπειρία του Vince Carter. Γενικά, δραστήριοι στον συγκεκριμένο τομέα.

Draft 2018*:

Pick No 5: Trae Young (PG) College/Club Team: Oklahoma Stats in College: G: 32, P: 27.4, Reb: 3.9, As: 8.7, St: 1.7, Bl: 0.3** Πρώτος σε ασίστ και πόντους πέρυσι στο κολλεγιακό.

Pick No 19: Kevin Huerter (SG) College/Club Team: Maryland Stats in College: G: 65, P: 12.0, Reb: 5.0, As: 3.0, St: 0.8, Bl: 0.7**

Pick No 30: Omari Spellman (PF) College/Club Team: Villanova Stats in College: G: 40, P: 10.9, Reb: 8.0, As: 0.8, St: 0.7, Bl: 1.5**

Προπονητής: Lloyd Pierce. Ένας κόουτς, ιδανικός για τη θέση. Άνθρωπος που θήτευσε τα προηγούμενα χρόνια στο πλευρό του Brett Brown στους 76ers και ξέρει απ΄ την καλή κι απ΄ την ανάποδη πως στήνεις μια ομάδα από την αρχή. Πρώτη δουλειά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα του NBA, αλλά κι ο Brown ως τέτοιος πήγε στους 76ers. Και τώρα βλέπουμε το που έχει φτάσει η ομάδα της Philadelphia.

Το αστέρι: Trae Young. Δεν ξεκινάει καν βασικός. Δηλαδή έτσι προορίζεται. Ως αλλαγή του Lin. Σε μια ομάδα όμως, όπως οι Hawks, που ψάχνεις, όχι τον super star, αλλά τον καλό ρολίστα με το κιάλι, ο πρώτος σκόρερ του NCAA πέρυσι μπορεί για πλάκα να κάνει «παπάδες». Όχι από την αρχή, αλλά εκεί κατά τον Δεκέμβρη τον περιμένω βασικό. Αναντικατάστατο. Και με ΜΟ πόντων κοντά στους 20. Τυχερός στην ατυχία του, γιατί αν δουλέψει θα μπορέσει να εξελιχθεί τρομερά. Πρωταθλητισμό θα κάνει σε καμιά τετραετία.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Jeremy Lin Trae Young      
SG Kent Bazemore Kevin Huerter Tyler Dorsey Daniel Hamilton Vince Carter
SF Taurean Prince Justin Anderson DeAndre Bembry    
PF John Collins Omari Spellman Alex Poythress    
C Dewayne Dedmon Alex Len Miles Plumlee Cole Aldrich  

Εκτίμηση: Μην περιμένετε πολλά όσοι είστε fan των Hawks. Υπομονή και δουλειά. O Young παρομοιάζεται με τον Curry, έδειξε ότι έχει στοιχεία σουτέρ, άρα η εξέλιξη του είναι κάτι που «καίει» τους Hawks. Αν δουλέψει κι εξελιχθεί κι άλλο και το περσινό draft, John Collins, όλα καλά.

Πιθανότητες για τελευταία θέση; Μεγάλες. Εκεί θα στοχεύσουν οι Hawks για να έχουν τις καλύτερες πιθανότητες  του χρόνους στο lottery να πάρουν το Νο1 του draft. Στοιχηματικά μιλώντας, ναι στο under23.5 νίκες, όσο μικρό κι αν φαντάζει. Θα εκπλαγώ αν περάσουν και τις 20. Από τα πιο value bet για την ομάδα των Hawks, το over13.5 πόντοι για τον Young. Θεωρώ δεδομένο ότι θα πάρει φανέλα βασικού κάποια στιγμή. Ακόμα και στην αρχή που θα ξεκινάει από τον πάγκο, είναι εφικτό το όριο για αυτόν.

 

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ