foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ49
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, Primera Division: Preview σεζόν 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Αυγ 2018 11:56
Ισπανία-Primera-Division-Preview-σεζόν-2018-19.jpg

Ετοιμάζεται για σέντρα ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη, με σπουδαίες ομάδες, όπως οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο, Βαλένθια, Σεβίλλη και άλλες μεγάλες. Η Μπάρσα του Ερνέστο Βαλβέρδε έρχεται από νταμπλ, αλλά οι δύο μεγάλες της Μαδρίτης θέλουν να την… εκθρονίσουν. Ενισχυμένη η Ατλέτικο του Σιμεόνε, ερωτηματικό η Ρεάλ, να κάνει restart θέλει η Σεβίλλη, ενώ η Βαλένθια δείχνει και φέτος ότι είναι έτοιμη για τετράδα. Ανέβηκαν από τη Σεγούντα, οι Βαγιεκάνο, Ουέσκα, Βαγιαδολίδ.

Σύστημα διεξαγωγής

Είκοσι ομάδες -οι πρώτες 17 του περσινού πρωταθλήματος και οι τρεις που ανέβηκαν- μετέχουν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν της Ισπανίας, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 38 αγωνιστικές, με την τελευταία «στροφή» να είναι προγραμματισμένη για τις 26 Μαΐου του 2019. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει δύο φορές (εντός και εκτός έδρας) τις υπόλοιπες 19. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι τρεις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται. Σε περίπτωση ισοβαθμιών τα κριτήρια είναι: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, 2) Διαφορά τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, 3) Συνολική διαφορά τερμάτων, 4) Συνολικό ενεργητικό τερμάτων, 5) Βαθμοί στο ειδικό ranking του Fair-Play, 6) Αγώνας μπαράζ.

Οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας εξασφαλίζουν απευθείας θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2019-20. Η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση, θα κερδίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η 6η θα μπει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα. Επίσης, η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας, θα βρεθεί στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, εκτός κι εάν πρόκειται για κάποια που θα τερματίσει στις 6 πρώτες θέσεις, οπότε θα «ανοίξει» και η 7η θέση του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες της Primera Division Ισπανίας

Μπαρτσελόνα Τι έκανε πέρυσι: Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου σε όλη τη σεζόν και έφτασε σχετικά άνετα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δημιούργησε ένα μεστό σύνολο, που έχανε πολύ δύσκολα και έφτασε μια ανάσα από το να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα. Την προτελευταία αγωνιστική όμως υποτίμησε την Λεβάντε και ηττήθηκε εκτός έδρας με 5-4. Πήρε και το κύπελλο, αλλά απέτυχε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Ο γνωστός από τη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ανέλαβε πέρσι το καλοκαίρι και κατάφερε στην πρώτη του χρονιά να φτάσει εύκολα στο νταμπλ. Φέτος όμως οι απαιτήσεις είναι περισσότερες, με διακαή πόθο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έδρα: Camp Nou (99.987)

Μεταγραφές: Ήρθε πρόσφατα ο Βιντάλ στα χαφ, ενώ πήρε και τον νεαρό χαφ Άρτουρ από την Γκρέμιο (παίκτης με πολύ μέλλον). Επίσης αποκτήθηκε ο στόπερ Λενγκλέ από την Σεβίλλη και ο καλός εξτρέμ Μάλκομ από την Μπορντό. Αποτέλεσαν παρελθόν ο αρχηγός Ινιέστα (Ιαπωνία) και ο χαφ Παουλίνιο (επέστρεψε στη Κίνα). Έγιναν καλές μεταγραφικές κινήσεις σε θέσεις που είχε ανάγκη η Μπάρσα και υπάρχει το αίσθημα της ικανοποίησης, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν περαιτέρω κινήσεις. Ο μπακ Βιδάλ γύρισε στη Σεβίλλη, ο στόπερ Μίνα πήγε στην Έβερτον, όπως και ο Ντινιέ.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία φιλικά προετοιμασίας σε τουρνουά στις ΗΠΑ, όπου έφερε 2-2 με την Τότεναμ, ηττήθηκε με 4-2 από την Ρόμα και με 1-0 από την Μίλαν. Έπαιξε με πάρα πολλούς αναπληρωματικούς πάντως, καθώς τα μεγάλα ονόματα λόγω Μουντιάλ έκαναν διακοπές. Οι περισσότεροι ενσωματώθηκαν πριν λίγες μέρες. Πάντως πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, καθώς επικράτησε της Σεβίλλης με 2-1 στο Σούπερ Καπ.

Εκτίμηση: Είναι το φαβορί και για τον φετινό τίτλο, αλλά αναμένεται να έχει περισσότερο ανταγωνισμό. Το θέμα είναι κατά πόσο θα ρίξει βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν χρειαστεί να… φορτσάρει για την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά».

 

Ατλέτικο Μαδρίτης Τι έκανε πέρυσι: Άκρως επιτυχημένη η περσινή χρονιά για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και πήρε την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Απείλησε κάποια στιγμή για τον τίτλο την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν το πίστεψε.

Προπονητής: Ο Σιμεόνε παραμένει στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας από τον Δεκέμβριο του 2011 και συνεχίζει το επιτυχημένο έργο του. Υπήρξαν φήμες περί αποχώρησης, αλλά δεν πάει πουθενά ο «Τσόλο».

Έδρα: Wanda Metropolitano (67.703)

Μεταγραφές: Δείχνει πολύ ενισχυμένη φέτος, με τον ερχομό του χαφ Ρόντρι από την Βιγιαρεάλ, του επίσης χαφ Λεμάρ από την Μονακό, του εξτρέμ Ζέλσον Μάρτινς από την από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, του μπακ Αρίας από την Αϊντχόφεν και πρόσφατα ήρθε ο φορ Κάλινιτς από την Μίλαν. Επένδυση για το μέλλον με την απόκτηση του 18χρονου στόπερ Νάχουεν από την Αρχεντίνος. Απέκτησε ακόμα περισσότερη ποιότητα και «βάθος» στο ρόστερ που της έλειψε πολύ πέρσι. Έφυγε ο φορ Τόρες για την Ιαπωνία μιας και δεν υπολογιζόταν, ενώ ο χαφ Κάμπι πήγε στα Εμιράτα και ο επιθετικός Γκαμεϊρό στη Βαλένθια. Δανεικός στην Ίντερ πήγε ο μπακ Βρσάλικο.

Προετοιμασία: Δεν την λες και ενθαρρυντική την εικόνα της στα φιλικά, όπου έφερε ισοπαλία με Άρσεναλ και Στουτγάρδη, νίκησε την Κάλιαρι, αλλά ηττήθηκε από Παρί και Ίντερ. Πάντως αναμένεται καλύτερη σε σχέση με πέρσι.

Εκτίμηση: Στόχος φέτος είναι να γίνει η υπέρβαση και να φτάσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν θα αδιαφορήσει και για το πρωτάθλημα. Θα δώσει την μάχη της.

 

Ρεάλ Μαδρίτης Τι έκανε πέρυσι: Επανέλαβε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα, φτάνοντας στην κατάκτηση του 13ου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της (και 3η σερί). Στον τελικό αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ, όπου επιβλήθηκε με 3-1. Άκρως επιτυχημένη η σεζόν, παρότι στο πρωτάθλημα βγήκε 3η. Δεν την ενδιέφερε από ένα σημείο και μετά.

Προπονητής: Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγραψε ιστορία με τρεις κατακτήσεις σε ισάριθμα χρόνια στον πάγκο της «βασίλισσας» και θεώρησε ότι ο κύκλος του στην ομάδα ολοκληρώθηκε, καθώς παραιτήθηκε. Ο Λοπετέγκι είναι ο διάδοχος του, μιας και έφυγε από την εθνική Ισπανίας λίγο πριν το Μουντιάλ, όταν έγινε γνωστό ότι συμφώνησε με τη Ρεάλ.

Έδρα: Santiago Bernabéu (85.554)

Μεταγραφές: Η είδηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο για την Γιουβέντους. Ο χαφ Κόβασιτς πήγε δανεικός στην Τσέλσι, από την οποία πήρε τον πορτιέρε Κουρτουά. Ο μπακ Χακίμι έφυγε για την Ντόρτμουντ.

Προετοιμασία: Έπαιξε μαζεμένα φιλικά από το τέλος Ιουλίου κι έπειτα, όπου έβγαλε καλή εικόνα στα περισσότερα και τα πρώτα δείγματα γραφής του Λοπετέγκι χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά.

Εκτίμηση: Είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να κάνει κάποιο μεγάλο μπαμ για τον αντικαταστάτη του Κριστιάνο. Πάντα είναι στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θέλει να επανέλθει στους τίτλους και στις εγχώριες διοργανώσεις.

 

Βαλένθια Τι έκανε πέρυσι: Η αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος Βαλένθια, πήρε την 4η θέση στη βαθμολογία και επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ σταθερή σε όλη την διάρκεια της σεζόν, με την έδρα της να είναι εγγύηση και να αποτελεί την μεγάλη της δύναμη.

Προπονητής: Ο Μαρθελίνο μέσα σε μια σεζόν κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα με ισορροπία στις γραμμές που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Την επανέφερε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά συνεχίζει

Έδρα: Mestalla (55.000)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σημαντικά στην επίθεση με τον ερχομό των φορ Μπατσουαγί και Γκαμεϊρό από Τσέλσι και Ατλέτικο αντίστοιχα, ενώ πήρε στην άμυνα τον στόπερ Ντιακαμπί από τη Λυών. Στα χαφ ήρθαν ο Ράσιτς από τον Ερυθρό Αστέρα και ο Βας από τη Θέλτα. Καλή προσθήκη με τον μπακ Πιτσίνι από την Σπόρτινγκ. Επέστρεψε στην Παρί ο καλός μεσοεπιθετικός Γκέδες. Έχασε κι άλλους παίκτες, αλλά δεν είχαν μεγάλο ρόλο στην ομάδα. Θα πρέπει να «βαθύνει» το ρόστερ της.

Προετοιμασία: Έβγαλε καλή εικόνα στα φιλικά, όπου επικράτησε των Γαλατασαράι, Έβερτον και Λεβερκούζεν, ενώ έφερε ισοπαλία με τις Λέστερ και Λωζάννη. Γνώρισε και μια ήττα από την Αϊντχόφεν. Θετικό το πρόσημο λοιπόν.

Εκτίμηση: Θα παίξει μεγάλο ρόλο το τι θα κάνει στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν θα χρειαστεί να ρίξει βάρος εκεί. Θα παλέψει ξανά για την 4η θέση στο πρωτάθλημα, αλλά θα είναι πολύ πιο δύσκολα φέτος τα πράγματα.

 

Βιγιαρεάλ Τι έκανε πέρυσι: Το πάλεψε πάρα πολύ για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από ένα σημείο και μετά έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει την Βαλένθια. Η 5η θέση την έφερε απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η χρονιά μπορεί να κριθεί ικανοποιητική.

Προπονητής: Ο Καγιέχα ανέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο και παρουσίασε καλό έργο στο «κίτρινο υποβρύχιο». Συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, μιας και η διοίκηση τον εμπιστεύεται.

Έδρα: Estadio de la Cerámica (24.500)

Μεταγραφές: Πήρε τον επιθετικό Μορένο από την Εσπανιόλ, που έκανε πολύ καλή σεζόν. Από την Ανζέ ήρθε ο επίσης φορ Εκαμπί, ενώ ο στόπερ Φούνες Μόρι ήρθε από την Έβερτον και ο χαφ Κάσερες από την Βελέζ. Επέστρεψε... σπίτι του ο χαφ Σάντι Καθόρλα, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Ο Μπάκα επέστρεψε στη Μίλαν μιας και τελείωσε ο δανεισμός του, ενώ οι υπόλοιποι που έφυγαν δεν επηρεάζουν. Ήταν γνωστή η πώληση του καλού χαφ Ρόντρι στην Ατλέτικο.

Προετοιμασία: Δεν ήταν πολύ καλή η εικόνα της στα φιλικά, όπου έφερε πολλές ισοπαλίες και κέρδισε μόλις δύο. Φαίνεται να θέλει χρόνο ακόμα, αλλά και βελτίωση στην άμυνα, όπου δεχόταν εύκολα γκολ.

Εκτίμηση: Στόχος είναι και φέτος η πεντάδα ή τέλος πάντων η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Θα εξαρτηθούν πολλά και από το πόσο μακριά θα φτάσει στο Γιουρόπα.

 

Μπέτις Τι έκανε πέρυσι: Ο Κίκε Σετιέν έκανε εξαιρετικό έργο στην Μπέτις την περσινή σεζόν και κατάφερε να την επαναφέρει στην Ευρώπη, με την 6η θέση που πήρε. Έφτασε κοντά και στην 5η, αλλά η δουλειά έγινε. Άκρως επιτυχημένη η χρονιά λοιπόν για τους «μπέτικος».

Προπονητής: Ο Κίκε Σετιέν έκανε τρομερή δουλειά όπως προαναφέραμε και φυσικά συνεχίζει στον πάγκο της Μπέτις. Είναι αποδεκτός από τους πάντες.

Έδρα: Benito Villamarín (60.721)

Μεταγραφές: Έχασε τον καλό χαφ Φαμπιάν Ρουίζ που πήγε στη Νάπολι, αλλά τον αντικατέστησε με τον εξίσου πολύ καλό Γουΐλιαμ Καρβάλιο από τη Σπόρτινγκ. Ο καλός μπακ Ντουρμίσι πήγε στη Λάτσιο και ο πορτιέρε Αντάν στην Ατλέτικο. Πήρε κάτω από τα δοκάρια τον Πάου Λόπες από την Εσπανιόλ και τον Ρόμπλες που έπαιζε στην Έβερτον. Σημαντική προσθήκη αυτή του χαφ Κανάλες από την Σοσιεδάδ και του στόπερ Σίντνεϊ από την Λα Κορούνια. Δυνατή προσθήκη και αυτή του μεσοεπιθετικού Ινούι από την Έιμπαρ. Δεν έχασε άλλους σημαντικούς παίκτες και έχει κρατήσει τον βασικό «κορμό» της.

Προετοιμασία: Εξαιρετική η εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας, όπου έδωσε πολλά και με δυνατούς αντιπάλους. Έμεινε μάλιστα αήττητη, αλλά ο Σετιέν τόνισε ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης η ομάδα του.

Εκτίμηση: Στόχος να ξανά βγει στην Ευρώπη, αλλά θα παίξει ρόλο το τι θα κάνει στο Γιουρόπα Λιγκ και κατά πόσο θα ρίξει το «βάρος» εκεί. Μπορεί πάντως την εξάδα, έκανε καλές κινήσεις.

 

Σεβίλλη Τι έκανε πέρυσι: Πήρε στο… νήμα την 7η θέση και αναγκάστηκε να ξεκινήσει πολύ νωρίς προετοιμασία για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Πολλές οι αλλαγές μέσα στη σεζόν και τα αρνητικά σερί της, παραλίγο να της στοιχίσουν την Ευρώπη.

Προπονητής: Έχει νέο τεχνικό, τον Ματσίν (πρώην Χιρόνα) και ευελπιστεί ότι θα επανέλθει η ηρεμία και η σταθερότητα που τόσο της έλειψε πέρσι, από τις συνεχείς αλλαγές προπονητών.

Έδρα: Ramón Sánchez Pizjuán (48.649)

Μεταγραφές: Δείχνει ενισχυμένη με τον ερχομό των Βάτσλικ (τερματοφύλακας, Βασιλεία), Σέρζι Γκόμες (στόπερ, Θέλτα), Αμαντού (αμυντικό χαφ, Λιλ), Νιανιόν (στόπερ, Ρεν), Αλέις Βιδάλ (μπακ-χαφ, Μπαρτσελόνα) και τον Αντρέ Σίλβα από τη Μίλαν. Δυνατές κινήσεις. Ωστόσο, έχασε τον στόπερ Λενγκλέ που πήγε στη Μπαρτσελόνα και τον εξτρέμ Κορέα που έφυγε για την Λάτσιο. Παρελθόν ο αμυντικός Καρόλε που πήγε στην Γαλατασαράι. Ο βασικός πέρσι πορτιέρε Σέρχιο Ρίκο πήγε στην Φούλαμ. Παρελθόν ο καλός χαφ Ν' Ζονζί που ήθελε να φύγει και πήγε στη Ρόμα.

Προετοιμασία: Καλή η εικόνα της στα φιλικά, ενώ έχει δώσει και τέσσερα επίσημα παιχνίδια μέχρι τώρα, τρία για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου μέτρησε δύο νίκες και μια ισοπαλία και ένα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, όπου έχασε τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα, 2-1, με ανατροπή.

Εκτίμηση: Σαφώς περιμένουμε πολύ καλύτερη την Σεβίλλη φέτος σε σχέση με πέρσι. Έχει καλό προπονητή, έκανε καλές κινήσεις και θα παλέψει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Χετάφε Τι έκανε πέρυσι: Το πάλεψε πάρα πολύ για έξοδο στην Ευρώπη, αλλά δεν τα κατάφερε κι έμεινε στην 8η θέση, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την 7η Σεβίλλη. Είχε πολύ σταθερή εικόνα και υστέρησε στις λεπτομέρειες και στα εκτός έδρας κυρίως. Εντός ήταν πανίσχυρη. «Οδηγός» η σεζόν που πέρασε για κάτι καλύτερο φέτος.

Προπονητής: Ο Μπορνταλάς συνεχίζει απτόητος το έργο του στην άκρη του πάγκου, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν ανέλαβε.Φέτος θα αναζητήσει το βήμα παραπάνω.

Έδρα: Coliseum Alfonso Pérez (17.393)

Μεταγραφές: Ο πορτιέρε Γκουαΐτα πήγε στην Κρίσταλ Πάλας έπειτα από την εξαιρετική χρονιά που έκανε. Αντικαταστάτης του ο Σορία από τη Σεβίλλη, αλλά και ο Τσιτσιζόλα από την Λας Πάλμας. Δυνατές επιλογές αμφότερες. Καλή προσθήκη στα χαφ αυτή του Μαξίμοβιτς από την Βαλένθια και του εξτρέμ Αλέχο από την Έιμπαρ. Ο μπακ Μικέλ ήρθε από την Μάλαγα και ο στόπερ Αλανίς από την Τσίβας Γουαδαλαχάρα. Ο φορ Ζάιμε Μάτα έβαλε 35 γκολ πέρσι με τη Βαγιαδολίδ στη Β΄ κατηγορία και ήρθε για ενίσχυση στην επιθετική γραμμή.

Προετοιμασία: Πάρα πολύ καλή η εικόνα της στα φιλικά, με την άμυνα της να είναι σοβαρή και να μην δέχεται γκολ με τίποτα. Συνεχίζει στην περσινή επιτυχημένη συνταγή και δείχνουν τα νέα αποκτήματα να προσαρμόζονται. Ενθαρρυντικά λοιπόν τα πρώτα δείγματα.

Εκτίμηση: Έχει βρει τον δρόμο της με τον Μπορνταλάς η Χετάφε και θα προσπαθήσει να κάνει ότι δεν κατάφερε πέρσι. Να πάρει δηλαδή ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έχουν αλλάξει οι στόχοι πλέον.

 

Έιμπαρ Τι έκανε πέρυσι: Πολύ σταθερή όλη σχεδόν τη σεζόν, σώθηκε πολύ εύκολα (9η θέση) και κάποια στιγμή διεκδικούσε με αξιώσεις έξοδο στην Ευρώπη. Φάνηκε να μην αντέχει, ή να μην θέλει κιόλας. Όπως και να έχει, τα πήγε πολύ καλά. Στόχος άλλωστε ήταν η άνετη παραμονή.

Προπονητής: O Μεντιλιμπάρ ανέλαβε το καλοκαίρι του 2015 την Έιμπαρ και έκτοτε την οδηγεί εκ του ασφαλούς. Σαφώς και χαίρει μεγάλης εκτίμησης και εμπιστοσύνης από την διοίκηση.

Έδρα: Municipal de Ipurúa (7.083)

Μεταγραφές: Πήρε τον χαφ Άλβαρεζ από την Σπόρτιγνκ Χιχόν, ο οποίος έκανε πολύ καλή σεζόν πέρσι. Πήρε από την μικρή Μπάρσα τον στόπερ Μαρτίνεζ και τον φορ Καρδόνα. Καλή προσθήκη και αυτή του στόπερ Μπίγας από την Λας Πάλμας. Ο καλός εξτρέμ Αλέχο πήγε στην Χετάφε και ο μπακ Κάπα στην Μπιλμπάο. Ο μεσοεπιθετικός Ινούι έμεινε ελεύθερος και μετακόμισε στην Μπέτις και ο μπακ Χουνκά στη Θέλτα. Ο καλός χαφ Ντάνι Γκαρθία έφυγε για την Μπιλμπάο. Είναι αποδυναμωμένη.

Προετοιμασία: Δεν ήταν καλή στα φιλικά, με πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν, αλλά γκολ έβρισκε μπροστά. Φάνηκε ότι θέλει ενίσχυση και μένει να φανεί τι θα κάνει η διοίκηση, η οποία σε πρώτη φάση λέει ότι δεν θα κάνει περαιτέρω μεταγραφές.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή εξαιρετική σεζόν η Έιμπαρ και θα πάει με πρωταρχικό στόχο να σωθεί, από την στιγμή που δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε. Στα θετικά πάντως ότι συνεχίζει στον πάγκο ο Μεντιλιμπάρ, καθώς γνωρίζει άριστα την ομάδα.

 

Χιρόνα Τι έκανε πέρυσι: Τρομερή σεζόν μέχρι τις αρχές Μαρτίου και εκτός του ότι σώθηκε εύκολα, ήταν μια ανάσα από την έξοδο στην Ευρώπη μέχρι ένα σημείο. Ωστόσο υπέστη… καθίζηση και έμεινε στην 10η θέση εν τέλει.

Προπονητής: Ο Ματσίν παρουσίασε μια εξαιρετική Χιρόνα πέρσι, με επιθετική φιλοσοφία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την… προαγωγή στην Σεβίλλη. Ήρθε για αντικαταστάτης του ο Εουσέμπιο Σακριστάν, ο οποίος ήταν για τρία χρόνια στην Σοσιεδάδ.

Έδρα: Municipal de Montilivi (13.500)

Μεταγραφές: Δεν έχει κάνει μεταγραφικές κινήσεις ακόμα, παρά μόνο αγόρασε παίκτες που ήταν δανεικοί από πέρσι. Ο καλός μπακ Μαφέο αποτελεί παρελθόν μιας και τελείωσε ο δανεισμός του.

Προετοιμασία: Ενθαρρυντικές οι πρώτες εντυπώσεις από την Χιρόνα του Σακριστάν, ο οποίος βρήκε ένα καλό βασικό «κορμό» και καλείται προσθέσει τις… πινελιές του. Θα ζητήσει και κάποιες ενισχύσεις λογικά.

Εκτίμηση: Έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό την ίδια ομάδα η Χιρόνα, αλλά με άλλον προπονητή και αυτό κάνει τα πράγματα λίγο περίπλοκα. Την περιμένουμε ψηλά και φέτος πάντως.

 

Εσπανιόλ Τι έκανε πέρυσι: Δεν κινδύνευσε ποτέ ουσιαστικά, αλλά αν είχε διώξει νωρίτερα τον Κίκε Φλόρες που δεν τον ήθελαν παίκτες και κόσμος, θα μπορούσε να κοιτάξει ακόμα και την 7η θέση με το ντεμαράζ που έκανε στο τέλος. Άλλη μια σεζόν που δεν κατάφερε τίποτα το ιδιαίτερο εν τέλει.

Προπονητής: Ο Γκαγιέχο ανέλαβε για λίγο υπηρεσιακός στο τέλος της χρονιάς, αλλά νέος προπονητής πλέον είναι ο Ρούμπι, ο οποίος πέρσι ανέβασε κατηγορία την Ουέσκα και έρχεται με καλές συστάσεις.

Έδρα: RCDE Stadium (40.423)

Μεταγραφές: Έχασε τον καλό επιθετικό Τζεράρντ Μορένο που πήγε στην Βιγιαρεάλ, ο μπακ Ναβάρο πήγε στην Γουότφορντ και ο πορτιέρε Πάου Λόπες στην Μπέτις. Ο μπακ Άαρον Μαρτίν πήγε δανεικός στη Μάινζ και ο επιτελικός χαφ Χουράδο στην Αλ Αχλί. Πήρε τον καλό επιθετικό Ιγκλέσιας από την Θέλτα, που πέρσι έπαιξε δανεικός στη Σαραγόσα και έκανε τρομερή χρονιά. Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση πάντως.

Προετοιμασία: Έβγαλε πολύ καλό πρόσωπο στα φιλικά και πέτυχε σημαντικές νίκες, όπως το 3-1 επί της Γκλάντμπαχ και το 2-0 επί της Μπέρνλι. Γενικά έδειξε να έχει προσαρμοστεί στα θέλω του κόουτς Ρούμπι.

Εκτίμηση: Θέλει επιτέλους να επιστρέψει στην Ευρώπη και να ξεκολλήσει από τη μέση και τα χαμηλά της βαθμολογίας. Δύσκολο αν δεν ενισχυθεί, αλλά υπάρχει ενθουσιασμός.

 

Σοσιεδάδ Τι έκανε πέρυσι: Ο στόχος ήταν η έξοδος στην Ευρώπη, αλλά κάποια στιγμή έμπλεξε με την κακή πορεία που έκανε και απειλήθηκε ακόμα και με υποβιβασμό, αλλά όχι ουσιαστικά. Απομάκρυνε τον Σακριστάν από τον πάγκο της έπειτα από τρία χρόνια, αλλά και πάλι δεν υπήρξε σημαντική αλλαγή στην απόδοση της. Ήταν τεράστιο το πρόβλημα της στα εκτός έδρας, όπου όχι μόνο έχανε, αλλά δεν σκόραρε κιόλας.

Προπονητής: Ο Γκαριτάνο που ήταν για πέντε χρόνια στον πάγκο της Λεγκανές, είναι ο νέος προπονητής των Βάσκων και άπαντες ελπίζουν σε ένα νέο ξεκίνημα.

Έδρα: Anoeta (32.076)

Μεταγραφές: Πήρε τον χαφ Μερίνο από τη Νιούκαστλ και τον μπακ Τεό Ερνάντεθ δανεικό από την Ρεάλ, για να καλύψει το κενό του Οντριοθόλα που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο για 30 εκ ευρώ. Δεν άλλαξε το ρόστερ της.

Προετοιμασία: Δεν ήταν καλή η εικόνα της στα φιλικά, καθώς γνώρισε τέσσερις σερί ήττες και έφερε μια ισοπαλία στα πέντε τελευταία. Φαίνεται ότι θα χρειαστεί χρόνο για να μπορέσει να αφομοιώσει η ομάδα την φιλοσοφία του Γκαριτάνο. Δεν αποκλείεται περαιτέρω ενίσχυση στις μεταγραφές.

Εκτίμηση: Ρόστερ έχει, βασικό «κορμό» έχει, αλλά μπαίνει ερωτηματικό στο κατά πόσο θα προσαρμοστεί στα «θέλω» του νέου κόουτς. Στόχος είναι η Ευρώπη, αλλά έχουμε επιφυλάξεις.

 

Θέλτα Τι έκανε πέρυσι: Κάκιστη η σεζόν για την Θέλτα, η οποία τα τελευταία χρόνια πάλευε για την Ευρώπη και πέρσι έφτασε σε σημείο να κοιτάζει πίσω της, για το πόσο μακριά είναι η ζώνη του υποβιβασμού.

Προπονητής: Ο Αντόνιο Μοαμέντ ήρθε από την Μοντερέι, στην οποία ήταν για τρία χρόνια. Ο «ελ Τούρκο» δεν έχει εμπειρία από Ευρώπη, καθώς έρχεται για πρώτη φορά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αρέσκεται να παίζει φουλ επιθετικά, κάτι που αρέσει και στη Θέλτα γενικά.

Έδρα: Balaídos (31.800)

Μεταγραφές: Πήρε τον μεσοεπιθετικό Μπουφάλ από τη Σαουθάμπτον, τον χαφ Γιένσεν από τη Νόρτζελαντ, τον έτερο χαφ Μπελτράν από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, τον επίσης χαφ Γιοκοσλού από την Τράμπζονσπορ και τον καλό στόπερ Αραούχο από την Σάντος Λαγκούνα. Έχασε τους βασικούς χαφ Ερνάντες και Βας, αλλά και τους βασικούς αμυντικούς Γκόμεθ και Τζόνι Κάστρο. Θέλει περαιτέρω ενίσχυση πίσω.

Προετοιμασία: Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά, όπου είχε πολλά θέματα πίσω κλασικά, αλλά επιθετικά τα πήγε καλά. Ομάδα Μοαμέντ δηλαδή, όσα βάλουμε και όσα φάμε. Θα πρέπει να βρει μεγαλύτερη ισορροπία πάντως.

Εκτίμηση: Είναι ερωτηματικό η Θέλτα, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Μοαμέντ, στην πρώτη του δουλειά στην Ευρώπη. Πάντως κρατήστε τη Θέλτα για… over!

 

Αλαβές Τι έκανε πέρυσι: Ψαχνότανε στην αρχή και έδειχνε να είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, με αλλαγές προπονητών και καμία σταθερότητα. Όλα αυτά μέχρι να έρθει ο Αμπελάρδο στον πάγκο τον Δεκέμβρη. Έκανε τρομερό δεύτερο γύρο και σώθηκε πολύ άνετα. Έκανε «φρούριο» την έδρα της και αποτέλεσε την μεγάλη δύναμη της.

Προπονητής: Αμπελάρδο ο αναμορφωτής, ο οποίος μόλις ανέλαβε την Αλαβές έκανε δεύτερο γύρο για… πρωτάθλημα και έσωσε με άνεση την ομάδα. Που να πάει; Συνεχίζει κανονικά.

Έδρα: Mendizorroza (19.840)

Μεταγραφές: Ενίσχυση στην άμυνα με τον Τσίμο Ναβάρο από την Λας Πάλμας και τον μπακ Μαρίν από τη Βιγιαρεάλ. Στα εξτρέμ ήρθαν ο Τουμασί από την Αστάνα και ο Τζόνι από την Μάλαγα. Θα δώσει βοήθεια στην επίθεση ο Μπόρχα Μπαστόν. Ο χαφ Μεδράν πήγε στη Βαλένθια, ο εξτρέμ Μπόγιαν γύρισε στην Στόουκ από τον δανεισμό του, όπως και ο έτερος εξτρέμ Πεδράθα στη Βιγιαρεάλ. Δείχνει να έχει δυναμώσει.

Προετοιμασία: Έτσι και έτσι στα φιλικά, με θεματάκια στην άμυνα, αλλά η επίθεση της που έχει ενισχυθεί σημαντικά φαίνεται να δουλεύει καλά. Ο Αμπελάρδο ξέρει την ομάδα και αναμένεται να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια.

Εκτίμηση: Πέρσι σώθηκε εύκολα, αλλά στο πρώτο μισό δεινοπάθησε. Φέτος αναμένεται καλύτερη και θέλει να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Στόχος η άνετη παραμονή και λογικά θα τα καταφέρει.

 

Λεβάντε Τι έκανε πέρυσι: Κινδύνεψε πολύ σοβαρά με υποβιβασμό, παρότι το Γενάρη έκανε πάρα πολλές μεταγραφές προκειμένου να σωθεί. Τελικά το «κλειδί» ήταν η απομάκρυνση του κόουτς Μουνίθ τον Μάρτιο και ο ερχομός του Πάκο Λόπεθ. Άλλαξαν όλα τότε και έκανε φοβερό ντεμαράζ παραμονής. Το καλύτερο φινάλε, ήταν η νίκη με 5-4 επί της Μπαρτσελόνα, που της «έσπασε» το αήττητο.

Προπονητής: Ο Πάκο Λόπεθ δίχως να έχει εμπειρία από Πριμέρα, ανέλαβε το δύσκολο έργο της παραμονής και το έφερε εις πέρας. Τον κράτησε η διοίκηση.

Έδρα: Ciudad de Valencia (25.534)

Μεταγραφές: Ο Λέρμα έκανε τρομερή σεζόν και πήγε στη Μπόρνμουθ. Σημαντική απώλεια αυτή στα χαφ για τη Λεβάντε. Πήρε τον χαφ Βούκσεβιτς από τη Μπράγκα και στην επίθεση τον εξτρέμ Σίμον από την Γκένκ, αλλά και τον επιθετικό Ντουαμένα από τη Ζυρίχη. Έχασε κάποιους δανεικούς, αλλά γενικά δείχνει ενισχυμένη. Βέβαια, είναι πολύ μεγάλο το ρόστερ και θα γίνουν διαφοροποιήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Προετοιμασία: Καλή η εικόνα της όσο πέρναγαν οι μέρες, αλλά το θέμα στην άμυνα με τα γκολ που δεχόταν θέλει προσοχή. Η επίθεση της δούλευε καλά και σκόραρε με άνεση. Γενικά δείχνει να συνεχίζει από εκεί που παράτησε την περσινή σεζόν.

Εκτίμηση: Στόχος η εύκολη παραμονή και έπειτα να κοιτάξουν κάτι παραπάνω. Δύσκολο όμως, θα περιοριστούν στο να σωθούν με άνεση.

 

Μπιλμπάο Τι έκανε πέρυσι: Τραγική η χρονιά για τους Βάσκους, δεν μπόρεσαν να σηκώσουν κεφάλι σε κανένα σημείο της χρονιάς και μοιραία έφτασαν να κοιτάζουν κάποια στιγμή που είναι η ζώνη του υποβιβασμού. Όχι ότι κινδύνεψαν, αλλά και μόνο αυτό το γεγονός αρκεί για να καταλάβει κάποιος τι χρονιά κάνανε.

Προπονητής: Ο Θιγάντα ήταν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει έπειτα από την κακή σεζόν και στη θέση του πλέον είναι ο Μπερίσο. Πολύ καλός προπονητής, πέρσι ήταν μέχρι τον Δεκέμβρη στη Σεβίλλη, αλλά το σοβαρό πρόβλημα υγείας τον κράτησε εκτός πάγκων. Το ξεπέρασε και τώρα είναι έτοιμος για τη νέα περιπέτεια της καριέρας του

Έδρα: San Mamés Barria (53.289)

Μεταγραφές: Πήρε τον μπακ Κάπα και τον χαφ Ντάνι Γκαρθία από την Έιμπαρ. Αμφότεροι έρχονται από τρομερή σεζόν. Επίσης πήρε τον μπακ Γιούρι από την Παρί Σεν Ζερμέν. O βασικότατος πορτιέρε Κέπα πήγε στην Τσέλσι. Πήρε τον Ρεμίρο από την Ουέσκα για αντικαταστάτη του. Δεν έχασε κάποιον άλλον σημαντικό παίκτη και με ρευστό στα ταμεία, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε μεταγραφή.

Προετοιμασία: Έβγαλε πολύ καλή εικόνα στα φιλικά, με τον Μπερίσο να δείχνει ήδη ότι κάνει καλή δουλειά στους Βάσκους. Η άμυνα ήταν πολύ σταθερή, κάτι που της έλειψε πέρσι. Bέβαια πρέπει να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά, κυρίως στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτίμηση: Χειρότερα από πέρσι δεν γίνεται να πάει η Μπιλμπάο και με σοβαρό προπονητή στην άκρη του πάγκου είναι έτοιμη για να επιστρέψει στην μάχη για την Ευρώπη.

 

Λεγκανιές Τι έκανε πέρυσι: Έσωσε σχετικά άνετα την περσινή χρονιά, με μεγάλη απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Δεν κινδύνεψε ουσιαστικά και η σεζόν ήταν επιτυχημένη. Στήριξε πολλά στην έδρα της, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό μακριά από αυτή.

Προπονητής: Ο Γκαριτάνο έπειτα από πέντε χρόνια αποτελεί παρελθόν από το τιμόνι της Λεγκανές. Νέος κόουτς ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, ο οποίος μέχρι τον Μάρτιο ήταν στη Σαουθάμπτον. Πολύ καλή επιλογή για τη Λεγκανές.

Έδρα: Municipal de Butarque (11.454)

Μεταγραφές: Ήρθε ο φορ Καρίγιο που πέρσι έπαιξε στη Σαουθάμπτον, ο χαφ Βέσγκα από την Μπιλμπάο, ο φορ Ρολάν από τη Λα Κορούνια, ενώ από την ίδια ομάδα πήρε και τον μπακ Ρολάν. Ο μπακ Σίλβα ήρθε από την Σπόρτινγκ. Ο φορ Σάντος ήρθε από τη Μάλαγα. Ο μπακ Ζάλδουα πήγε εν τέλει στη Σοσιεδάδ, ο χαφ Μπράσανατς στην Μπέτις, ο φορ Γκερέρο στον Ολυμπιακό, ο μπακ Ρίκο στην Μπόρνμουθ, όπως και ο Άμραμπατ στη Γουότφορντ. Γενικά έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της.

Προετοιμασία: Στην προετοιμασία έβγαλε καλό πρόσωπο, ωστόσο ο Πελεγκρίνο έχει πολλά να διορθώσει και να «δέσει» τους παίκτες του. Πήρε πάντως ψυχολογία από τα θετικά αποτελέσματα, η οποία ήταν απαραίτητη. «Χτίζει» μια νέα ομάδα ουσιαστικά.

Εκτίμηση: Πρώτος στόχος σαφώς και είναι η παραμονή στην κατηγορία για τη Λεγκανές και πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Πελεγκρίνο. Θέλει τον χρόνο του αυτό. Λογικά θα σωθεί πάντως, αλλά όχι εύκολα.

 

Βαγιεκάνο Τι έκανε πέρυσι: Έπειτα από το διάλλειμα δύο χρόνων, επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία, ως πρωταθλήτρια από τη Σεγκούντα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήθελε πολύ να επιστρέψει και τα κατάφερε.

Προπονητής: Ο Μίτσελ (σημαία της ομάδας), ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2017, κράτησε την ομάδα στην κατηγορία και έκανε εξαιρετική δουλειά για να επιστρέψει στη Λα Λίγκα. Η διοίκηση τον επιβράβευσε για την επιτυχία αυτή με νέο συμβόλαιο.

Έδρα: Estadio del Rayo Vallecano (15.500)

Μεταγραφές: O εξτρέμ Κακούτα ήρθε από την Αμιάν για να βοηθήσει, ο μπακ Τίτο από τη Λεγκανές, ο καλός φουλ μπακ Αντβίνκουλα από την μεξικάνικη Τίγκρες, ο στόπερ Άματ από τη Σουόνσι, αλλά πέρσι έπαιξε στη Μπέτις. Ο φορ Ντε Τόμας έκανε φοβερή σεζόν, αλλά πήγε στη Ρεάλ, ο χαφ Λόπεθ στη Μπιλμπάο και ο έτερος καλός χαφ Μπετράν στη Θέλτα. Όλοι τους βασικότατοι και είναι σημαντικές απώλειες. Υπάρχει ελπίδα για δανεισμό του Ντε Τόμας, αλλά κοιτάζει γενικά για ενίσχυση.

Προετοιμασία: Δεν τα πήγε καλά στα φιλικά, όπου έβγαλε αδυναμίες τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Έδειξε ξεκάθαρα ότι πρέπει να κάνει κι άλλες κινήσεις στις μεταγραφές, αν θέλει να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο.

Εκτίμηση: Σαφέστατα και η παραμονή είναι ο πρώτος και μοναδικός στόχος για τη Ράγιο. Έχει τον Μίτσελ στον πάγκο που γνωρίζει άριστα την ομάδα, αλλά θέλει μεταγραφές. Θα είναι σκληρή η μάχη μέχρι τέλους.

 

Ουέσκα Τι έκανε πέρυσι: Έχασε για έναν πόντο τον τίτλο της πρωταθλήτριας στη Σεγκούντα, αλλά και πάλι αυτό που ήθελε το κατάφερε. Ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Λα Λίγκα και αυτό από μόνο του είναι τεράστια επιτυχία.

Προπονητής: Ο Ρούμπι ήταν ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, αλλά δεν βρίσκεται πλέον στην άκρη του πάγκου. Την θέση του έχει πάρει ο Λέο Φράνκο, στην πρώτη του δουλειά ως προπονητής και το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο.

Έδρα: El Alcoraz (5.500)

Μεταγραφές: Ο πορτιέρε Ρεμίρο πήγε στην Μπιλμπάο και έφερε αντικαταστάτη του τον β κάτω από τα δοκάρια. Πήρε τον μπακ Λουιζίνιο από την Λα Κορούνια και τον χαφ Μούστο από την Τιχουάνα. Καλή προσθήκη του χαφ Σεμέντο στα χαφ, όπως και στα στόπερ με τους Ινσούα και Ετσέιτα. Καλύφθηκαν τα κενά όσων έφυγαν. Δείχνει σε πρώτη ενισχυμένη.

Προετοιμασία: Έβγαλε αδυναμίες στα φιλικά, αλλά σε κάποια ήταν καλή και δείχνει να χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει πατήματα με τον Λέο Φράνκο. Πάντως θα πρέπει να προχωρήσει και σε άλλες μεταγραφές για να μπορέσει να παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή.

Εκτίμηση: Δεν είναι άλλος ο στόχος από το να μείνει στην κατηγορία. Θα δώσει σκληρή μάχη μέχρι τέλους για να τα καταφέρει. Θα στηρίξει πολλά στην έδρα της, αλλά θα είναι ζόρικα τα πράγματα.

 

Βαγιαδολίδ Τι έκανε πέρυσι: Με ένα δυνατό ντεμαράζ στο τέλος, πήρε θέση στα πλέι οφ και μέσω αυτών την άνοδο στη Λα Λίγκα έπειτα από τρία χρόνια στη Σεγκούντα. Μεγάλος ο άθλος της, το ήθελε πολύ όμως και τα κατάφερε.

Προπονητής: Ο Σέρχιο Γκονθάλε την ανέλαβε στην τελική ευθεία της Σεγκούντα και κατάφερε με 8 νίκες σε 12 ματς μαζί με τα πλέι οφ να την ανεβάσει. Σαφώς και τον κράτησε η διοίκηση.

Έδρα: José Zorrilla (26.512)

Μεταγραφές: Πήρε τον εξτρέμ Ίβι από την Λεβάντε, τον επίσης εξτρέμ Κέκο από τη Μάλαγα, τον χαφ Αλκαράθ από την Αλμερία και τον εξτρέμ Βέρντε που πέρσι έπαιξε στη Βερόνα. Έχασε τον φορ Μάτα που πήγε στη Χετάφε και αυτή είναι η μεγαλύτερη απώλεια που πρέπει να καλύψει. Γενικά πάντως πρέπει να κάνει κι άλλες προσθήκες. Δεν θα βγει έτσι η χρονιά.

Προετοιμασία: Είχε σχετικά καλή παρουσία στα φιλικά προετοιμασίας, με την «σφιχτή» τακτική της να μην αλλάζει. Είναι ένα δείγμα για το πως θα παίξει φέτος στη Λα Λίγκα, όπου θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να μείνει στην κατηγορία.

Εκτίμηση: Μοναδικός στόχος η παραμονή στην κατηγορία. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για την Βαγιαδολίδ, η οποία πρέπει να κάνει μεταγραφές όμως. Θα το παλέψει μέχρι τέλους και αν προσέξει μπορεί να τα καταφέρει.

Αντώνης Κόκκινος

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ