foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αργεντινή, Superliga: Preview σεζόν 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 09 Αυγ 2018 17:41
Αργεντινή-Super-Liga-Preview-σεζόν-2018-19.jpg

Κάνει… σέντρα για 90η φορά το πρωτάθλημα Αργεντινής, το οποίο από πέρυσι διατηρεί την ονομασία Super Liga. Η Μπόκα Τζούνιορς κατάφερε να κάνει το «repeat», κατακτώντας τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική σεζόν, με τις Γοδόι Κρουζ, Σαν Λορένζο και Ουρακάν να κάνουν την «έκπληξη» κατοχυρώνοντας τα άλλα τρία εισιτήρια για το Λιμπερταδόρες (2019). Απογοητευτική ήταν η περσινή χρονιά για τη Ρίβερ Πλέιτ, αφού το αγωνιστικό… τέλμα πέντε μηνών, δεν της επέτρεψε να μπει καν στην πεντάδα (8η). Μπορεί πρόπερσι να προσπάθησε να «αποκαθηλώσει» τη Ρίβερ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Θέση στο ερχόμενο Σουνταμερικάνα (εκτός της Ρίβερ) εξασφάλισαν οι Ταγέρες (θα παλέψει για το Λιμπερταδόρες, προκριματικά), Ιντεπεντιέντε, Ρασίνγκ, Χουστίτσια και Ουνιόν Σάντα Φε. (θέσεις 5-10), ενώ αρκετά σενάρια μπορούν να «χαρίσουν» εισιτήρια και σε άλλες. Οι ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο είναι οι «παραδοσιακές» δυνάμεις, Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, με τις Ιντεπεντιέντε, Ρασίνγκ και Σαν Λορένσο να δείχνουν ικανές για το «μπαμ».

Σύστημα διεξαγωγής

Στην μάχη ρίχνονται 26 ομάδες, όπου έπειτα από 25 αγωνιστικές (στις οποίες θα παίξουν όλοι με όλους) θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ο πρώτος της βαθμολογίας θα αναδειχθεί πρωταθλητής και βάσει της ειδικής βαθμολογίας για τον υποβιβασμό, τέσσερις θα πάνε στην Primera B’, από την οποία θα ανέβουν δύο. Η προοπτική είναι τη σεζόν 2020/21 η κατηγορία να στελεχώνεται από 22 ομάδες. Αυτό το σύστημα υποβιβασμού/ανόδου θα ισχύσει για αυτή και την ερχόμενη σεζόν.  Ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-4 «βγαίνουν» στο Λιμπερταδόρες του 2020. Όσες τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 10 παίρνουν εισιτήριο για επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Οι ομάδες της Super Liga Αργεντινής

Μπόκα Τζούνιορς

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε δύο βαθμούς πάνω από τη Γοδόι, όμως είχε ήδη χτίσει νωρίτερα απόσταση… ασφαλείας και δε χρειάστηκε να «καρδιοχτυπήσει» την τελευταία αγωνιστική. Στο Κύπελλο, είχε αποκλειστεί από τη φάση των «32» (Ροζάριο Σεντράλ, 1-0) και δεν είχε περιθώριο απώλειας του τίτλου. Η χρονιά κρίνεται πάντως επιτυχημένη αφού έκοψε πρώτη το… νήμα.

Προπονητής: Ο Γκιγέρμο Σκελότο παραμένει στον πάγκο της Μπόκα, έπειτα από μία σεζόν που τελείωσε (ξανά) με… κούπα. Μετράει ήδη δύο τίτλους στον πάγκο της και θέλει διακαώς και το Λιμπερταδόρες, όπως και όλοι οι φίλαθλοι της Μπόκα.

Γήπεδο: La Bobonera (57.395)

Μεταγραφές:  Μπορεί ανασταλτικά να τα πήγε περίφημα πέρυσι, όμως η έλευση του Ισκιέρδος από τη Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) θα της φανεί χρήσιμη. Ο κεντρικός αμυντικός έρχεται από γεμάτη σεζόν στη Liga Mx. Ο φορ Μάουρο Ζάραρε αποκτήθηκε από τη Γουότφορντ. Γνωρίζει πάντως την κατηγορία, καθώς πέρυσι (13/8) αγωνιζόταν με τη φανέλα της Βελές. Ξεχωρίζει και η προσθήκη του εξτρέμ Βίγια (27/6 πέρυσι) από τη Ντεπόρτες Τολίμα (Κολομβία). Ήρθε και ο μπακ Ολάσα (24/2 πέρυσι) από την Ταγέρες.  Αν εξαιρέσουμε την παραχώρηση (με δανεισμό) του Βάλτερ Μπόου (15/3 πέρυσι), η ομάδα δεν έχασε σημαντικούς παίκτες. Οι περσινές κινήσεις κρίνονται επιτυχημένες (Άμπιλα, Νάντες κ.α), κάτι που λογικά θα συμβεί και φέτος. Ενισχύθηκε όπως έπρεπε και μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη γι’ αυτό. Ο τεχνικός της ομάδας ξεκαθάρισε ότι ο Τέβες δεν θα έχει ρόλο βασικού φέτος, με τον παίκτη να αποδέχεται τα νέα δεδομένα. «Νέος» και ο κίπερ Ανδράνδα (ήρθε από τη Λανούς, 18 συμ. πέρυσι). Παραμένει πλήρεις σε όλες τις γραμμές.

Φιλικά: Είχε καλή παρουσία της στα φιλικά, με την επιθετική της γραμμή να της χαρίζει νίκες κόντρα στις Μαϊάμι Γουνάιτεντ (7-2) και Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν (4-2). Ήρθε ισόπαλη με την πρώτη σε αγώνα που είχε προηγηθεί (1-1), ενώ ηττήθηκε τελικά στα πέναλτι (4-5) από την Κολοράντο Ράπιντς (2-2 κανονική διάρκεια). Στο Κύπελλο, συνέτριψε (6-0) την αδύναμη Αλβαράδο (Γ’), με τους Άμπιλα, Πέρες και Τέβες, να σκοράρουν. Πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος ρίχνεται στη… μάχη των «16» του Λιμπερταδόρες, με αντίπαλο τη Λιμπερτάδ (Παραγουάη).

Εκτίμηση: Φιγουράρει και πάλι ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, όμως θα κριθούν πολλά από την πορεία της στο Λιμπεραδόρες. Ίσως ρίξει το «βάρος» εκεί από ένα σημείο και έπειτα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το παρατήσει και αυτός ήταν και ο λόγος που διεύρυνε το ρόστερ της. Θέλει (και μπορεί) να αντέξει σε τρεις διοργανώσεις.

 

Γοδόι Κρους

Τι έκανε πέρυσι: Το «ντεμαράζ» των τελευταίων αγωνιστικών (9-1-0) της χάρισε τη δεύτερη θέση, παράλληλα με την εξασφάλιση συμμετοχής στο επόμενο Λιμπερταδόρες (2019). Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού σχεδόν κανείς δεν περίμενε να τερματίσει τόσο ψηλά. Για να συμβεί αυτό στηρίχθηκε στην έδρα της (12-0-1), έχοντας μάλιστα καλύτερη συγκομιδή από την πρωταθλήτρια Μπόκα (μία ήττα λιγότερη). Ίσως ευνοήθηκε από ότι δεν είχε να διαχειριστεί καμία διοργάνωση εκτός των συνόρων και μπόρεσε να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα.

Προπονητής: Μισή σεζόν άντεξε στον πάγκο ο Λαριέρα, με τον Νταμπόβε να τον διαδέχεται και τελικά τα αποτελέσματα να έρχονται. Θα χρειαστεί πάντως και εκείνος να καταβάλλει προσπάθεια για να παραμείνει, αφού η διοίκηση αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα! Αποτελεί πάντως καλή λύση, αφού η δουλειά του (τουλάχιστον πέρυσι) απέφερε καρπούς.

Γήπεδο: Malvinas Argentinas (32.300)

Μεταγραφές: Ήταν δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας πάντως ποδοσφαιριστές. Οι μέσοι Ραμίρες (δανεικός, Λιμπερτάδ) και Σίλβα (9/0 πέρυσι, Κολόν) αποτελούν τις σημαντικότερες κινήσεις της. Μαζί και οι Άβαλος (φορ, από Νουέβα Σικάγο) και Σόσα (χαφ, 23/3- Μπόκα Ουνίδος). Οι υπόλοιποι απλώς θα γεμίσουν το ρόστερ και θα ξεκουράσουν τους βασικούς. «Πρόβλημα» κάτω από τα δοκάρια, αφού με την αποχώρηση του κίπερ Μπουριάν (26 συμ. πέρυσι), θα αναγκαστεί να εμπιστευτεί τον άπειρο (22 ετών) Ρομπέρτο Ραμίρες. Μετακόμισε στην Ουρακάν ο επιθετικός Γκάρο (19/5 πέρυσι). Μάλλον βγαίνει αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό πάρε-δώσε.

Φιλικά: Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη με τις Αρχεντίνος (0-0) και Βελές (2-2), με την ήττα (1-0) κόντρα στη Χιμνάσια Λα Πλάτα να ακολουθεί. Τελείωσε… πρόωρα η πορεία στο Κύπελλο αφού μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας, «λύγισε» στα πέναλτι κόντρα στη Ντεφενσόρες Ουνίδος (3η κατηγορία).

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή «μαγική» πορεία. Μένει να δούμε εάν ο κόουτς Νταμπόβε μπορεί να αντέξει σε έναν πάγκο με… καρφιά. Θα στηριχθεί και φέτος στην έδρα της και εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη διοργάνωση για να την αποπροσανατολίσει, ίσως παλέψει για τις θέσεις που οδηγούν στο Σουνταμερικάνα. Ακόμα και αυτό βέβαια, αποτελεί επιτυχία.

 

Σαν Λορένσο

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην τρίτη θέση, εξασφαλίζοντας θέση στους ομίλους του ερχόμενου Λιμπερταδόρες. Στο πρωτάθλημα, έτρεξε ένα θετικό σερί μετά την απόλυση του Αγκίρε και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μετά την επανέναρξη ήταν ωστόσο ασταθής και αυτό δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο. Βασίστηκε στην αμυντική της γραμμή, όμως επιθετικά ήταν μέτρια και αυτό «έκοψε» βαθμούς. Δεν μπορεί να νιώθει χαρούμενη με όσα κατάφερε πέρυσι, αλλά υπάρχουν και χειρότερα!

Προπονητής: Ο Αγκίρε πιστώθηκε τον αποκλεισμό (προημιτελικά) στο περσινό Λιμπερταδόρες, με τον Μπιάτζιο να αναλαμβάνει (ως υπηρεσιακός τότε) να τελειώσει τη σεζόν. Τελικά η διοίκηση τον εμπιστεύτηκε και φέτος, όμως στην πρώτη αποτυχία θα έχει… πρόβλημα.

Γήπεδο: Pedro Bidegaín (43.500)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελεί ο μέσος Μερσιέρ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος και τελικά έκλεισε την Ατλέτικο Τουκούμαν. Αποχώρησε και ο μπακ Καρούσο (19 συμ. πέρυσι). Στη Φλαμένγκο θα συνεχίσει την καριέρα του ο βασικός (πέρυσι) χαφ Πίρις ντα Μότα (20 συμ. πέρυσι), κίνηση που έβαλε στα ταμεία της ομάδας περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.  Από τις νέες προσθήκες ξεχωρίζουν οι Μόουτσε (φορ, 21/3 Μπάνφιλντ πέρυσι, ως δανεικός από την Παλμέιρας) και Ρόχας (χαφ, Ρίβερ Πλέιτ).

Φιλικά: Εμφάνισε αμυντικές αδυναμίες στα παιχνίδια που έδωσε. Αρχικά ηττήθηκε από την Τσαπεκοένσε (1-2, φιλικό) και στη συνέχεια επικράτησε της Ρασίνγκ Ντε Κόρδοβα (1-0) στο Κύπελλο. Τα τέρματα στα δύο αυτά παιχνίδια σημείωσε ο κεντρικός μπακ Ντίας. Προηγήθηκε στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Τεμούκο (Σουνταμερικάνα), όμως τελικά δέχθηκε την ανατροπή (1-2). Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα και αφού πρώτα μεσολαβήσει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος (Τίγκρε).

Εκτίμηση: Δύσκολα θα χτυπήσει πρωτάθλημα, όμως δεν μπορούμε να τη ξεγράψουμε. Ο στόχος τη πεντάδας είναι πάντως πιο εφικτός, αλλά θα χρειαστεί να «ιδρώσει».

 

Ουρακάν

Τι έκανε πέρυσι: Μία σεζόν που κύλησε ιδανικά για εκείνη. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός της δεν περίμενε να τερματίσει εντός των θέσεων του Λιμπερταδόρες (4η). Έτρεξε εντυπωσιακό σερί το τελευταίο δίμηνο (τέλη Φλεβάρη και έπειτα) παραμένοντας αήττητη για 12 αγωνιστικές (6-6-0). Το ισόπαλο 0-0 στην έδρα της Ταγέρες (προτελευταία αγωνιστική) της έδωσε προβάδισμα για την τέταρτη θέση, με τον βαθμό (2-2) κόντρα στη Μπόκα να της χαρίζει και επίσημα έξοδο στο Λιμπερταδόρες (2019).

Προπονητής: Ο Γκουστάβο Αλφαρό παρέμεινε στον πάγκο της και φέτος, αφού η σεζόν ήταν άκρως επιτυχημένη. Την οδήγησε άνετα στη σωτηρία, δίνοντάς της μάλιστα και συμμετοχή στο ερχόμενο Λιμπερταδόρες. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς που κάθισαν στον πάγκο της, αφού με τα… λίγα κατάφερε πολλά.

Γήπεδο: Tomás Adolfo Ducó (48.314)

Μεταγραφές: Οι πωλήσεις των Νέρβο (μπακ, Σάντος Λαγκούνα) και Πουσέτο (χαφ, 27/9 πέρυσι-Ουντινέζε) γέμισαν τα ταμεία, με τους Αλντερέτε (μπακ, Σέρο Πορτένιο) και Γκάρο (φορ, 19/5 πέρυσι με Γοδόι Κρους) να έρχονται. Σημαντικές οι προσθήκες των Αούσκι (φορ, 14/1 πέρυσι με Ρίβερ Πλέιτ) και Γκάμπα (φορ, 7 γκολ πέρυσι με την Ουνιόν). Αποχώρησαν επίσης οι Καλέγιο (χαφ) και Βιγιάλμπα (αμυντικός). Δημιουργήθηκαν σημαντικές «τρύπες» και προσπάθησε να παραμείνει ανταγωνιστεί. Ερωτηματικό αποτελεί το εάν τα κατάφερε τελικά.

Φιλικά: Επέλεξε να μην «κλείσει» καμία φιλική αναμέτρηση, με τα πρώτα δείγματα… γραφής να έρχονται στο Κύπελλο. Αρχικά ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της αδύναμης Βικτοριάνο Αρένας (Δ’) για να ακολουθήσει ο αποκλεισμός στον επόμενο γύρο από την περσινή φιναλίστ, Ατλέτικο Τουκουμάν (0-2).

Εκτίμηση: Έχασε σημαντικές «μονάδες» και αυτό θα την κρατήσει χαμηλά φέτος. «Ταβάνι» η εξάδα. Θα έχει άλλωστε πιο δύσκολο έργο φέτος.

 

Ταγέρες

Τι έκανε πέρυσι: Είχε σταθερά θετική πορεία στο μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν (13-7-7), όμως στο τέλος έχασε αρκετούς βαθμούς (μία νίκη σε επτά αγωνιστικές) και τελικά αρκέστηκε στην πέμπτη θέση. Το ισόπαλο 2-2 της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο την Ολίμπο την κράτησε μακριά από την τετράδα, αν και η Ουρακάν στραβοπάτησε επίσης κόντρα στην πρωταθλήτρια Μπόκα. Ακόμα και έτσι η σεζόν κρίνεται επιτυχημένη αφού θα συμμετάσχει στα προκριματικά του ερχόμενου Λιμπερταδόρες, ενώ υπάρχει πάντα και η προοπτική του Σουνταμερικάνα εάν αποτύχει. Ομάδα που έτσι κι αλλιώς δεν έχει να παρουσιάσει σημαντικές διακρίσεις στην ιστορία της και η επιστροφή σε μια διασυλλογική διοργάνωση μοιάζει με… παράσημο.

Προπονητής: O Φρανκ Κουντέλκα αποχώρησε ύστερα από τρεις σεζόν, με τον Βογβόντα να έρχεται ύστερα από επιτυχημένη σεζόν με τη Ντεφένσα Χουστίτσια. Σίγουρα έχει να… σηκώσει μεγάλο βάρος, αφού ο απερχόμενος τεχνικός είχε κερδίσει τον σεβασμό, οδηγώντας την ομάδα σε σπουδαίες-για τα δεδομένα της-πορείες. O ίδιος οδήγησε σε διακρίσεις τη Χουστίτσια, όμως τελικά επέλεξε τον πάγκο της Ταγέρες.

Γήπεδο: Mario Alberto Kempes (57.000)

Μεταγραφές: Ο φορ Μοντενέγκρο (19/5) ήρθε ως δανεικός από την Ολίμπια Ασουνσιόν, με τον Βαλόγιες (φορ) να αποκτιέται από τη Λα Εκιδάδ. Ο 22χρονος Ποτσετίνο (χαφ) ήρθε ως δανεικός από τη Μπόκα. Πέρυσι αγωνίστηκε με τα «χρώματα» της Ντεφένσα Χουστίτσια. «Χάθηκαν» οι Ολάσα (μπακ) και Σίλβα (φορ) και αυτό την… πονάει.

Φιλικά: Δύο φιλικά, ισάριθμες ήττες. Στο πρώτο ηττήθηκε με 1-0  από τη Μπόκα και στο δεύτερο 1-2 από τη Μπελγράνο. Στο Κύπελλο, χρειάστηκε δύο τέρματα του μπακ Γοδόι για να ξεπεράσει (2-1) το εμπόδιο της Μίντλαντ (Δ’).

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή υπέρβαση. Ακόμα και η δεκάδα μοιάζει… μακρινή, αφού καλείται να ανταπεξέλθει σε αρκετές διοργανώσεις. Για ένα σύλλογο του επιπέδου της, μάλλον αυτό μοιάζει ακατόρθωτο.

 

Ιντεπεντιέντε

Τι έκανε πέρυσι: Η έκτη θέση δεν την αφήνει… παραπονεμένη αφού τα πράγματα θα ήταν χειρότερα εάν η έβδομη Ρασίνγκ είχε εκμεταλλευτεί το «στραβοπάτημά» της την τελευταία αγωνιστική. Η κάτοχος Σουνταμερικάνα κολύμπησε σε… ρηχά νερά πέρυσι, αν και διατηρούσε την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας. Μαχητική αλλά όχι άτρωτη εντός, μπορεί να αναπολεί καλύτερες εμφανίσεις μακριά από το γήπεδό της. Τείνει να της γίνει συνήθεια αυτό, αφού και πρόπερσι δυσκολεύτηκε μπροστά στο κοινό της. Φέτος καλείται να διαχειριστεί και το Λιμπερταδόρες, αφού εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάντος (φάση των 16) θα ρίξει το βάρος εκεί. Αυτή είναι και μία από τις… διεξόδους που υπάρχουν για τη συμμετοχή της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Προπονητής: Ο Ολάν παραμένει στον πάγκο της από τον χειμώνα του 2016. Μπορεί να καυχιέται ότι κάτω από τις οδηγίες του η ομάδα παρουσιάζεται ανταγωνιστική. Ο ίδιος την οδήγησε στην κατάκτηση του Σουνταμερικάνα και φέτος θα επιδιώξουν να κάνουν μαζί το βήμα… παραπάνω.

Γήπεδο: Libertadores de América (57.098)

Μεταγραφές:  Μοναδική σημαντική απώλεια είναι εκείνη του μέσου Ντιέγκο Ροντρίγκες (28 συμ. πέρυσι, μετακόμισε στην Τιχουάνα). Ενισχύθηκε σημαντικά, με τους μέσους Μπεναβίδες (21/3 πέρυσι με τη Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ) και Πέδρο Ερνάντες (Θέλτα, 30/3 πέρυσι) να ξεχωρίζουν. Επιστροφή για τον μπακ Τολέδο (24/1 με Κολόν, δανεικός). Ο Χιλιανός μέσος Φρανσίσκο Σίλβα (30/1 πέρυσι) ήρθε από την Κρους Ασούλ. Οι επιλογές της σίγουρα μεγαλώνουν, με τους Ερνάντες και Σίλβα να λογίζονται ως βασικοί.

Φιλικά: Δε χρειάστηκε να δώσει φιλικές αναμετρήσεις αφού παρέμεινε σε αγωνιστικούς ρυθμούς  λόγω Λιμπερταδόρες. Το ισόπαλο 1-1 κόντρα στη Μιγιονάριος και η νίκη (2-0) με αντίπαλο τη Ντεπορτίβο Λάρα της χάρισαν τη δεύτερη θέση του ομίλου. Πριν από 20 ημέρες έκανε πρεμιέρα στο Κύπελλο συντρίβοντας παράλληλα τη Σεντράλ Μπαγεστέρ (8-0). Οι Ρομέρος και Μπενίτες βρήκαν μάλιστα δίχτυα. Πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κοντραρίστηκε με την κάτοχο του Λιγκ Καπ Ιαπωνίας, Τσερέζο Οσάκα, στο Σουρούγκα Καπ, επικρατώντας με 1-0.

Εκτίμηση: «Δεμένο» σύνολο που ενισχύθηκε σημαντικά. Θα παλέψει για την τετράδα και την έξοδο στο Λιμπερταδόρες. Δεν αποκλείεται να τη δούμε να διεκδικεί ακόμη και τον τίτλο.

 

Ρασίνγκ Κλουμπ

Τι έκανε πέρυσι:  Πάλεψε μέχρι τέλους για τέταρτη προνομιούχο θέση, όμως οι ισορροπίες ήταν λεπτές. Τελικά όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά η ήττα της τελευταίας αγωνιστικής την έριξε στην έβδομη θέση. Αποτυχημένη σεζόν, δεν έχει όμως χρόνο για… δάκρυα, αφού συνεχίζει στο Λιμπερταδόρες (16) και πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Ρίβερ Πλέιτ για μία θέση στην οκτάδα.

Προπονητής: Ο Κόκα δεν κατάφερε να την οδηγήσει σε επιτυχίες, με τον Κουντέτ να αναλαμβάνει στα μέσα της περασμένης σεζόν. Σε αυτόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, ότι η ομάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη στον δεύτερο γύρο.

Γήπεδο: Cilindro (51.500)

Μεταγραφές: H επιστροφή του παικταρά Μπόου (ύστερα από μία σεζόν στην Τιχουάνα, 10 γκολ), λειτούργησε σαν… παυσίπονο μετά την πώληση του Λαουτάρο Μαρτίνες (φορ, 21/13 πέρυσι, μετακόμισε στην Ίντερ). Σημαντική η απώλεια του Μούσο (βασικός κίπερ, Ουντινέζε). Αποκτήθηκαν αρκετοί παίκτες (ως δανεικοί) και το ροστέρ δείχνει βελτιωμένο. Παρέμεινε ο επιθετικός Λισάντρο Λόπες (7 γκολ πέρυσι).

Φιλικά: Είναι επηρεασμένη από την αποτυχημένη σεζόν που προηγήθηκε και αυτό δεν κρύβεται. Αυτό την οδήγησε σε ήττα-αποκλεισμό στο Κύπελλο από την υποδεέστερη Σαρμιέντο Ρεζιστένσια (1-0), ενώ η ήττα από την Κρουσέιρα (Λιμπερταδόρες όμιλοι, 2-1) την κράτησε στη δεύτερη θέση του ομίλου. Επέλεξε να μην δώσει φιλικές αναμετρήσεις στο διάστημα που ακολούθησε.

Εκτίμηση: Στόχος είναι και πάλι η τετράδα της βαθμολογίας. Τα πάντα θα εξαρτηθούν τον Μπόου και το πόσο γρήγορα θα καταφέρει να καλύψει (με γκολ) το κενό που αφήνει ο Μαρτίνες. Υπάρχει βέβαια και το Λιμπερταδόρες στη μέση και δεν αποκλείεται να επηρεαστεί. Η λογική λέει ότι δε θα φτάσει μακριά πάντως και θα μπορέσει να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα.

 

Ρίβερ Πλέιτ

Τι έκανε πέρυσι: Τραγικός πρώτος γύρος, αγωνιστική ανάκαμψη μετά τον Μάρτη (8-2-0) και… όγδοη θέση. Τουλάχιστον κατάφερε να κατακτήσει ξανά το Κύπελλο (2-1 Ατλέτικο Τουκουμάν) και να σώσει τη σεζόν. Σπατάλησε ενέργεια και στο Λιμπερταδόρες μέχρι η Λανούς να της κόψει… τα φτερά στα ημιτελικά (4-3 συν.). Φέτος έχει θέση ξανά ως στόχο την κατάκτηση της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης και περιμένει με ανυπομονησία τις διπλές αναμετρήσεις κόντρα στη Ρασίνγκ (φάση των 16).

Προπονητής: Ο Γκαγιάρδο κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Ιούνιο του 2014. Τελικά παραμένει ακόμα στη θέση του με στόχο να οδηγήσει ύστερα από 4 σεζόν στην κατάκτηση του Λιμπερταδόρες.

Γήπεδο: Monumental (65.600)

Μεταγραφές: Ο μέσος Σαράκι (20/0) έκανε βαλίτσες για τη Γερμανία (Λειψία) με την ομάδα να βάζει στα ταμεία της σχεδόν 15 εκατομμύρια. Επέστρεψαν οι νεαροί Μπατάγια (κίπερ, 18 συμ. με Ατλέτικο Τουκουμάν) και Ολιβέρα (μπακ, 13 συμ- Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν). Περιμένει πολλά από τον επιθετικό Καπρόβ (Ντεφένσα Χουστίτσια, 15/3 πέρυσι). Θα στηριχθεί και φέτος στον Νάτσο Σκόκο (25/10 πέρυσι).

Φιλικά: Θετικότατα ήταν τα δείγματα από φιλικά και επίσημα ματς στο διάστημα της διακοπής. Ισοπαλία (0-0) κόντρα στη Φλαμένγκο στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Λιμπερταδόρες, με τη νίκη (1-4) στο φιλικό με τη Μιγιονάριος να έρχεται ξεκούραστα. Ξεκίνησε ήδη τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο επικρατώντας των Σεντράλ Νόρτε (7-0) και Βίγια Ντάλμινε (3-1). Ξεχώρισαν οι Σκόκο, Πράτο και Παλάσιος.

Εκτίμηση: Βασικός στόχος της είναι η κατάκτηση του Λιμπερταδόρες. Έπειτα θα κοιτάξει το πρωτάθλημα προσπαθώντας να βάλει δύσκολα στη Μπόκα. Είναι εντός των δυνατοτήτων της, όμως μπορεί να την πατήσει όπως πέρυσι. Δύσκολα πάντως θα μείνει εκτός τριάδας για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Πέρυσι ανέβασε στροφές στο τέλος σε μία κάκιστη σεζόν και αυτό απέδειξε ότι οποιαδήποτε στιγμή τον θελήσει, μπορεί να τον κάνει δικό της (τίτλο).

 

Ντεφένσα Χουστίτσια

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική η πορεία της για τα δεδομένα της ομάδας, αφού τερμάτισε στην 9η θέση και εξασφάλισε την έξοδο της στο Κόπα Σουνταμερικάνα. «Όπλο» της η επίθεση και η εντός έδρας παρουσία (7-4-3), με τα αμυντικά κενά πάντως να είναι πολλά πέρυσι.

Προπονητής: Ο κόουτς Μπεκασέσε επέστρεψε μετά τη λύση της συνεργασία με τον Βογβόντα, ενώ νωρίτερα πέρασε από τον πάγκο και ο Βίβας. Ο Μπεκασέσε είχε καθίσει ξανά στον πάγκο της πριν από δύο σεζόν και αποχώρησε για να αναλάβει χρέη βοηθού δίπλα στον Σαμπαόλι (Εθνική Αργεντινής).

Γήπεδο: Norberto Tito Tomaghello (12.000)

Μεταγραφές: Ο βασικός φορ Μάρκες (21/10 πέρυσι) έκανε βαλίτσες για.. Μαλαισία (Τζοχόρ Νταρούλ), με τις υπόλοιπες αποχωρήσεις να μην επηρεάζουν σημαντικά. Ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές (Ισνάλντο-Αστέρας Τρίπολης, Τόνι, Τριπίτσιο, Μπλάνκο), χωρίς όμως κάποια αξιοσημείωτη προσθήκη.

Φιλικά: Στον δεύτερο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα αντιμετώπισε την Ελ Νασιονάλ (Εκουαδόρ). Η εντός έδρας νίκη (2-0) στην πρώτη αναμέτρηση ήταν αρκετή για να της χαρίσει την πρόκριση παρότι ηττήθηκε (0-1) στον επαναληπτικό. Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου στη διαδικασία των πέναλτι, αφού η αναμέτρηση κόντρα στην Αρχεντίνος Τζούνιορ έληξε αρχικά ισόπαλη (0-0 κανονική διάρκεια).

Εκτίμηση: Όλα θα κριθούν από το πόσο… μακριά θα φτάσει στο Σουνταμερικάνα. Πέρυσι ήταν πάντως πολύ μαχητική και το ίδιο περιμένουμε και φέτος.

 

Ουνιόν Σάντα Φε

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη δέκατη θέση εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο προσεχές Σουνταμερικάνα. Ιστορική στιγμή για τον σύλλογο αφού για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε διεθνή διοργάνωση. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι που ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις της. Τελικά τα κατάφερε ακόμα και αν είχε απέναντι την ισχυρότερη Ιντεπεντιέντε (1-0).

Προπονητής: Ο Μαδελόν επέστρεψε πέρυσι στον πάγκο της έπειτα από ένα μικρό διάλλειμα (Μπελγράνο). Ήταν για τρία χρόνια στο τιμόνι της (2013-2016) και η διοίκηση τον εμπιστεύθηκε ξανά. Το ίδιο έκανε και φέτος.

Γήπεδο: 15 de Abril  (27.000)

Μεταγραφές: Ήρθαν (δανεικοί) οι μεσοεπιθετικοί Αλβάρες (16/1, Φέρος Οέστε) και Λότι (Ρασίνγκ). Αποκτήθηκαν επίσης οι Παπαλέο (κίπερ, 24 συμ, Ντεπορτίβο Σανταμαρίνα), Κορβαλάν (μπακ, 24/1, Άρσεναλ Σαραντί), Τρογιάνσκι (φορ, 24/4 από Ολίμπο) και Κομπανιούτσι (μεσοεπιθετικός, 26/4, Αλμάγκρο). Δείχνει ενισχυμένη αφού έκανε ουσιαστικές προσθήκες. Αποχώρησαν ωστόσο οι Γκάμπα (φορ, 24/7, Ουρακάν) και Ασεβέδο (χαφ, 27/0, Ρασίνγκ). Παρέμεινε ο περσινός πρώτος σκόρερ, Σολδάνο.

Φιλικά: Επικράτησε (2-0) της Χουβεντούδ Ουνίδα στο Κύπελλο Αργεντινής. Στο Κύπελλο περιφέρειας (Σάντα Φε) αρχικά συνέτριψε τη Ντεφενσόρερ Οέστε (5-1), για να ξεπεράσει στη συνέχεια (σε διπλές αναμετρήσεις) το εμπόδιο της Νιούελς (2-2/1-0). Η Ουνιόν Σουνσάλες κατάφερε να σταματήσει (2-1) την πορεία της.

Εκτίμηση: Η παραμονή του Μαδελόν της δίνει προβάδισμα, αφού ο ίδιος γνωρίζει την ομάδα και δε θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί. Το ρόστερ της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι μαχητική. Λογικά θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα.

 

Κολόν Σάντα Φε

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να εξασφαλίσει ξανά την ενδέκατη θέση και το τελευταίο «εισιτήριο» για το επόμενο Σουνταμερικάνα, με τη νίκη της τελευταία αγωνιστικής με αντίπαλο τη Ρασίνγκ (1-3) να φέρνει… πανηγύρια. Βρίσκεται βεβαίως εντός στόχων, αφού συμμετέχει και στο φετινό Σουνταμερικάνα, έχοντας ήδη κάνει το αποφασιστικό «βήμα» για πρώτη πρόκριση επί της βραζιλιάνικης Σάο Πάολο (0-1 εκτός), με τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για τα μέσα Αυγούστου. Πέρυσι βασίστηκε στην άμυνα και αυτό έφερε αποτελέσματα.

Προπονητής: Ο  Εντουάρντο Ντομίνγκες ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2017, καταφέρνοντας μάλιστα να την οδηγήσει σε δύο διαδοχικές συμμετοχής στο Σουνταμερικάνα. Σημαντική επιτυχία για την Κολόν, αφού δεν έχει να επιδείξει πολλές διακρίσεις μέχρι σήμερα.

Γήπεδο: General Estanislao López (33.500)

Μεταγραφές: Ο πορτιέρε Μπουριάν ήρθε από τη Γοδόι, παίρνοντας ήδη γάντια βασικού. Οι περσινές μεταγραφές «έδεσαν» (Ορτίς, Φρίτζλερ, Εστιγκαρίμπια), με τον φορ Κορέα να τα πηγαίνει περίφημα στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της ομάδας (8 τέρματα). Ήρθε και ο φορ Βιγιαρουέλ (Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν) για να δώσει λύσεις. Η ομάδα ποντάρει στους νεαρούς. Επέστρεψε ύστερα από τέσσερις σεζόν στην Ιταλία (Βερόνα πέρυσι,11/0) ο μέσος Σουκουλίνι. Από γεμάτη σεζόν με τη Μπελγράνο έρχεται ο κεντρικός μπακ Γοδόι (25/1).

Φιλικά: Οι υποχρεώσεις της στο Κύπελλο της περιφέρειας Σάντα Φε την κράτησαν σε εγρήγορση. Ξεπέρασε το εμπόδιο της Ροσάριο Σεντράλ (1-1, 1-2) στα προημιτελικά, ενώ στο Κύπελλο Αργεντινής χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι (4-3) για να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Ντεπορτίβο Μορόν (1-1 κανονική διάρκεια). Η εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο τη Σάο Πάολο (1-0) την έβαλε σε τροχιά πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση: Μία χρονιά που λογικά θα κυλήσει… καλύτερα από την προηγούμενη. Η ομάδα δείχνει συγκεντρωμένη και αυτή τη φορά δεν έχασε σημαντικές «μονάδες». Ο προπονητής παρέμεινε στη θέση του και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Στόχος είναι η κατάληψη μίας θέσης που οδηγεί στο Σουνταμερικάνα, ενώ θα επικεντρωθεί και στο Κύπελλο.

 

Αρχεντίνος Τζούνιορς

Τι έκανε πέρσι: Έχασε στο τέλος τη θέση που οδηγούσε στο επόμενο Σουνταμερικάνα, όμως μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει εκεί. Αυτό οφείλεται στην «αυτοκτονία» των τελευταίων αγωνιστικών (1 νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, 1-2-2). Βασίστηκε στην «καυτή» της έδρα (9-2-3), καταφέρνοντας παράλληλα βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Σκόραρε αρκετά τέρματα και άντεξε ανασταλτικά.

Προπονητής: Ο Μπέρτι παρέμεινε για δεύτερη σεζόν και οι μεταγραφικές κινήσεις που επέλεξε να ολοκληρώσει είναι σίγουρα θετικές.

Γήπεδο: Diego Armando Maradona (24.380)

Μεταγραφές: Δεν έκανε πολλές κινήσεις, όμως ήταν στοχευμένες. Η έλευση του Μπομπαντίγια (φορ, 13/0 πέρυσι με τη Γκλάντμπαχ) μαζί με την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Μπενίτες είναι οι σημαντικότερες. Ο τελευταίος ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη Μπενφίκα ενώ και πέρυσι αγωνιζόταν στη Μπόκα (14/1).

Φιλικά: Δεν πρόλαβε να παίξει κάποιο φιλικό, όμως αγωνίστηκε για 90 λεπτά στο Κύπελλο. Εκεί, έκαμψε δύσκολα (4-3) την αντίσταση της Ντεφένσα Χουτσίτσια, αφού η αναμέτρηση είχε αρχικά λήξει χωρίς νικητή (0-0).

Εκτίμηση: Ο Μπέρτι έδειξε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της ομάδας και φέτος μπορεί να την κρατήσει και πάλι κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Σουνταμερικάνα. Δεν έχουμε πάντως δείγματα… γραφής ακόμα και αυτό μας γεμίζει «ερωτηματικά».

 

Μπελγράνο

Τι έκανε πέρυσι: Δεν θέλει να θυμάται το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, αφού οι μόλις 5 νίκες (σε 15 αναμετρήσεις) την κράτησαν στη δωδέκατη θέση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία ακόμα αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία. Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο εσωτερικό της, αφού πήγε με… υπηρεσιακό (Καβάγιο) στην αναμέτρηση Κυπέλλου με αντίπαλο την Πλατένσε και αποκλείστηκε πρόωρα (ήττα 1-0). Όσο άσχημα τελείωσε η περσινή σεζόν, το ίδιο άσχημα αρχίζει και η φετινή, με τον σύλλογο που εδρεύει στην Κόρδοβα να έχει αποδυναμωθεί αισθητά, αντιμετωπίζοντας μάλιστα το φάσμα του υποβιβασμού.

Προπονητής: Πολλές αλλαγές προπονητών (και) πέρυσι, με τον Μέντες να δίνει τη θέση του στον Λαβαγιέν. Ο τελευταίος παραιτήθηκε τον Μάιο, με τον Μπερνάρντι να αναλαμβάνει την αποστολή… διάσωσης.

Γήπεδο: Julio César Villagra (28.000)

Μεταγραφές: Έχασε σημαντικές «μονάδες» και δεν κατάφερε να καλύψει το κενό που άφησαν. Οι μέσοι Λέρτορα (21/1) και Ορτίς (21/1, Τίγκρε), μαζί με τον κεντρικό αμυντικό Λέμα (25/8 πέρυσι, Μπενφίκα) αποτελούν τις σημαντικότερες απώλειες. O πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μπαλμπόα, ήρθε από την Πατρονάτο (22/6 πέρυσι), με τον μέσο Ριβέρο (25/2) να κάνει επίσης το ίδιο δρομολόγιο.

Φιλικά: Χρειάζεται χρόνο, καθώς έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της και τα δεδομένα δεν την ευνοούν. Στο μοναδικό παιχνίδι που έδωσε στο διάστημα που ακολούθησε της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, ηττήθηκε (και αποκλείστηκε) από την Πλατένσε (1-0, Κύπελλο).

Εκτίμηση: Περσινό στόχο της αποτελούσε η έξοδος στο Σουνταμερικάνα, όμως φέτος δεν αποκλείεται να κινδυνέψει. Πολλές οι αλλαγές στο στρατόπεδό της και κανείς δεν ξέρει που θα τη… βγάλουν. Πιθανότατα θα τα καταφέρει, όμως δεν μπορεί να κάνει όνειρα για κάτι παραπάνω.

 

Βελές Σάρσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Τα οικονομικά προβλήματα σε συνδυασμό με το κακό ξεκίνημα την κράτησαν χαμηλά πέρυσι. Κατάφερε να τερματίσει στην 14η θέση, «τρέχοντας» αήττητη σερί 9 αγωνιστικών (4 νίκες, 5 ισοπαλίες), όμως φέτος ελπίζει ότι θα επιστρέψει τουλάχιστον στην πεντάδα. Προσπάθησε να «καμουφλάρει» τα αμυντικά κενά όμως δεν ήρθε ουσιαστική βελτίωση. Εμφάνισε παρόμοιο αγωνιστικό πρόσωπο εντός και εκτός έδρας κάτι που είναι σπάνιο. Δεύτερη διαδοχική σεζόν που μένει εκτός δεκάδας και αυτό συνιστά πρόβλημα.

Προπονητής: Ο Γκάμπριελ Χάινζε διαδέχθηκε τον Ομάρ Ντε Φελίπε πέρυσι τον χειμώνα. Η ομάδα τα πήγε σίγουρα καλύτερα κάτω από τις οδηγίες του πρώην τεχνικού της Αρχεντίνος.

Γήπεδο: José Amalfitani (49.700)

Μεταγραφές: Σημαντικές οι αποχωρήσεις των Ζάρατε (φορ 13/8, δανεικός από Γουότφορντ, μετακόμισε στην Μπόκα) και Κάσερες (χαφ, 23/0, Βιγιαρεάλ). Ενισχύθηκε στη θέση «1» με τους Όγιος (25 συμ. πέρυσι) και Ντομίνγκες (29 συμ.) να έρχονται από τις Ινστιτούτο Κόρδοβα και Κολόν Σάντα Φε (άνηκε στη Μοντερέι) αντίστοιχα. Οι Βάργκας (25/5 πέρυσι), Σαλίνας (12/2 πέρυσι) και Μπουζάτ (15/2) είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει από τη μέση και μπροστά. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και τελικά αποχώρησε (Νασιονάλ, Ουρουγουάη) ο επιθετικός Μπεργκέσιο.

Φιλικά: Έπεσε θύμα έκπληξης στο Κύπελλο, αφού αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Σεντράλ Κόρδοβα (Β’).

Εκτίμηση: Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα ούτε φέτος, αλλά αποτελεί ερωτηματικό όσον αφορά για κάτι καλύτερο από τη μέση της βαθμολογίας και πάνω. Λογικά εκεί γύρω θα τερματίσει, αφού αποδυναμώθηκε αισθητά.

Ατλέτικο Τουκουμάν

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε ένα… βήμα από τον πρώτο τίτλο της ιστορία της, όμως ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Ρίβερ Πλέιτ (1-2). Ακόμα και έτσι πάντως κέρδισε θέση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες (ως φιναλίστ) και αφού πέρασε επιτυχώς από εκεί, στη φάση των «16» θα κοντραριστεί σε διπλές αναμετρήσεις με την Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία). Η συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την επηρέασε και αυτό την κράτησε στην 15η του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Ο Ζιελίνσκι συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της για δεύτερη σεζόν.

Γήπεδο: Presidente José Fierro (35.622)

Μεταγραφές: Πολλές (και πάλι) οι διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της, με τον έμπειρο αμυντικό χαφ Μερσιέρ (17/0 πέρυσι) να έρχεται από τη Σαν Λορένσο. Νέες προσθήκες και οι Μάτος (φορ, 15/4 πέρυσι με την Τσακαρίτα), Καπρόφ (φορ, 15/3 με τη φανέλα της Χουστίστια, ήρθε από τη Ρίβερ) και Σαν Ρομάν (μπακ, 24/0 – Νιούλες). Αποχώρησαν οι Ράφαελ Γκαρσία (μπακ, 28 συμ.), Μέλο (χαφ, 18/1) και Μπατάγια (κίπερ, 18 συμ. πέρυσι, ήταν δανεικός από τη Ρίβερ Πλέιτ). Στην Ατλέτικο Μίτρε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ίσμαελ Μπλάνκο (πρώην ΑΕΚ).

Φιλικά: Οι υποχρεώσεις στο Κύπελλο την κράτησαν «ζεστή». Αρχικά επικράτησε δύσκολα (1-0) της Τριστάν Σουάρες (Γ’), με Ντίας (φορ) και Μπιάνκι (μπακ) να της χαρίζουν την πρόκριση κόντρα στην Ουρακάν (0-2). Είχε μεσολαβήσει και μία φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σαν Μαρτίν Τουκουμάν (ήττα, 2-1).

Εκτίμηση: Η Τουκουμάν μπορεί να υπέστη αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά τουλάχιστον παραμένει με τον ίδιο «καπετάνιο» στο τιμόνι. Δείχνει μάλλον να καλύπτει τα κενά που δημιουργήθηκαν, όμως ο Λιμπερταδόρες θα κρίνει πολλά. Εάν αφοσιωθεί και πάλι εκεί, το… έχασε το τρένο!

 

Εστουδιάντες

Τι έκανε πέρυσι: Με μία νίκη στις 9 τελευταίες αγωνιστικές δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά. Τερμάτισε στη 16η θέση του πρωταθλήματος, μένοντας μακριά από τον καλό «εαυτό» της. Σπατάλησε δυνάμεις και πέρασε δύσκολα από τους ομίλους του Λιμπερταδόρες (νίκη 3-1-με ανατροπή-κόντρα στη Νασιονάλ Μοντεβιδέο και στη φάση των «16» περιμένει την κάτοχο του τροπαίου, Γκρέμιο.

Προπονητής: Πολλές οι αλλαγές προπονητών τα τελευταία χρόνια, με τον Μπενίτες να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας μετά το τέλος της περασμένης σεζόν.

Γήπεδο: Ciudad de La Plata (53.000)

Μεταγραφές: Άλλαξε το ρόστερ της, αποχαιρετώντας αρκετούς ποδοσφαιριστές. Από όσους αποκτήθηκαν, ξεχωρίζουν οι Ρομέρο (χαφ, Πατρονάτο), Εβαντζελίστα (μπακ, Νιούελς). Ο εξτρέμ Αλμπερτένγκο ήρθε (ως δανεικός) από την Ιντεπεντιέντε, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μοντερέι (8/3). Αποχώρησε ο επιθετικός Οτέρο (23/9), με τον μέσο Χιμένες (13 συμ. πέρυσι) να μετακομίζει στη Βελές. Σημαντικό το κενό που αφήνει στην κορυφή ο πρώτος.

Φιλικά: Νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου του Λιμπερταδόρες (Νασιονάλ, 3-1). Στην πιο πρόσφατη-χρονικά-αναμέτρηση, επιβλήθηκε εύκολα της αδύναμης Σεντράλ Κόρβοδα ντε Ροσάριο (4-0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αργεντινής. Υποδέχθηκε την Γκρέμιο στο πρώτο ματς της φάση των «16» του Λιμπερταδόρες, παίρνοντας μάλιστα τη νίκη (2-1). Σκόρερ οι Κάμπι (κεντρικός μπακ) και Απαολάσα (φορ), με όλα τα τέρματα να σημειώνονται στο πρώτο μέρος της αναμετρήσεις.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει και φέτος, αφού μάλλον αποδυναμώθηκε. «Κεφάλαιο» για την ίδια αποτελεί το Λιμπερταδόρες, κάτι που ίσως την κάνει πιο ευάλωτη στο πρωτάθλημα. Θα παλέψει για την επτάδα.

 

 

Μπάνφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε λίγο πιο κάτω από τη μέση του πίνακα (17η) στο πρωτάθλημα, χωρίς να διεκδικήσει τίποτα. Ότι «έχτιζε» με την άμυνά της, το γκρέμισε στην άλλη άκρη του γηπέδου αφού επιθετικά εμφανίστηκε λίγη! Προσπάθησε στο τέλος (2 ήττες σε 10 αγωνιστικές), όμως ήταν ήδη αργά. Αποκλείστηκε στα προκριματικά του Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα λειτουργεί ως… παρηγοριά. Στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης ξεπέρασε δύσκολα (ήττα 1-0 εκτός, νίκη 2-0 εντός) το εμπόδιο της Μπόστον Ρίβερ (Ουρουγουάη).

Προπονητής:  Ο 61χρονος Φαλτσιόνι οδεύει προς την τρίτη σεζόν στον πάγκο της ομάδας, αφού αν και πέρυσι δεν κατάφερε να παρουσιάσει εξαιρετικό έργο, η διοίκηση τον στήριξε.

Γήπεδο: Florencio Solá (34.901)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε αισθητά, αφού η φυγή του επιθετικού Σπερτούντι (28/4, μετακόμισε στην Πατρονάτο), σε συνδυασμό τι αποχωρήσεις των Ρεμέντι (χαφ, 25/0), Μόουτσε (μεσοεπιθετικός, 25/3, ήταν δανεικός) και Μπερτόλο (χαφ, 19/1-Ρίβερ Πλέιτ) κρίνονται καθοριστικές για το «μέλλον» της. Απέκτησε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, με τους Τόρες (χαφ, δανεικός από Μπόκα) και Τσεκίνι (χαφ, πωλήθηκε στη Μάλαγα αλλά επέστρεψε ως δανεικός) να μπορούν να τη βοηθήσουν.

Φιλικά: Αποκλεισμός «σοκ» από τη Χενεράλ Λαμαδρίδ (1-1 κανονική διάρκεια, 2-3 πέναλτι) στο Κύπελλο. Ακολούθησαν οι διπλές αναμετρήσεις με τη Μπόστον Ρίβερ (Σουνταμερικάνα), με την ομάδα να ηττάται στο Μοντεβιδέο (1-0) και να παίρνει τελικά την πρόκριση στον επαναληπτικό (2-0). Κορυφαίος ο εξτρέμ Μπερτόλο.

Εκτίμηση: Έχασε σημαντικές «μονάδες» και αυτό θα τη δυσκολέψει (τουλάχιστον στην αρχή). Τουλάχιστον δεν θα εμπλακεί σε περιπέτεια παραμονής. Πιθανότατα θα τερματίσει λίγο πιο ψηλά από πέρυσι, όμως δύσκολα θα κάνει τη διαφορά.

 

Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε στην κατηγορία άλλη μια σεζόν, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα (18η), αφού είχε ήδη φροντίσει γι’ αυτό από τον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια κατέρρευσε (3 νίκες σε 16 αγωνιστικές) και έτσι το... όνειρο διεκδίκησης θέσης στο Σουνταμερικά παρέμεινε μακρινό.

Προπονητής: Ο Νέστορ Γκοροσίτο αποχώρησε λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, με τον Κογιέτε να έρχεται από την Τσακαρίτα.

Γήπεδο: Ingeniero Hilario Sánchez (19.000)

Μεταγραφές: Απέκτησε αρκετά νέα πρόσωπα με τους Σίλβα (μπακ, Πενιαρόλ) και Καστιγέχος (Απόλλωνας Σμύρνης, φορ, 19/1) να ξεχωρίζουν.

Φιλικά: Δεν ήταν συγκεντρωμένη στο μοναδικό «τεστ» που έδωσε και τελικά γνώρισε τον αποκλεισμό (Κύπελλο) από τη Μπράουν Ντε Αντρόγκε (0-0 καν. διάρκεια, 4-5 πέναλτι).

Εκτίμηση: Λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, όμως τις τελευταίες σεζόν βρίσκει τον τρόπο να φτάνει στην παραμονή. Μπορεί να τα καταφέρει και φέτος.

 

 

Πατρονάτο

Τι έκανε πέρυσι: Η καθοδική πορεία των τελευταία αγωνιστικών (2 νίκες σε 11 αναμετρήσεις) την έφερε στη 19η θέση. Τελικά πάντως δεν κινδύνεψε και αυτό αποτελεί επιτυχία. Φέτος θα έχει πιο δύσκολο έργο και θα χρειαστεί να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Προπονητής: Ο Πουμπίδο παραμένει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο της ομάδας, αν και η περσινή της εικόνα δεν ήταν ιδανική.

Γήπεδο: Presbítero Bartolomé Grella (22.000)

Μεταγραφές: Κινήθηκε στην περσινή λογική, αλλάζοντας πολλά και φέτος. Σημαντικότερη απώλεια είναι εκείνη του βασικού φορ Ρίμπας (25/13, Λανούς), με τον Σπερντούντι (φορ, 28/4) να έρχεται από τη Μπάνφιλντ για καλύψει το κενό που άφησε. Η αποχώρηση του Μπαλμπόα (φορ) δημιουργεί άλλη μία «τρύπα» όμως και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Φιλικά: Στη μοναδική αναμέτρηση που έδωσε γνώρισε την ήττα (αποκλεισμό) από την Ατλέτικο Τουκουμάν (2-1) στο Κύπελλο.

Εκτίμηση: Έγιναν κινήσεις για να ενισχυθεί, καθώς φέτος θα παλέψει για την παραμονή, όμως δύσκολα ότι θα καταφέρει. Θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα ακόμη και αν «γλυτώσει».

 

 

Ροσάριο Σεντράλ

Τι έκανε πέρυσι: Κάθε πέρσι και… καλύτερα. Μπορεί να έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί στο Κύπελλο τις τελευταίες σεζόν (πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά), όμως στο πρωτάθλημα είχε (ξανά) απογοητευτική πορεία. Η 20η θέση οφείλεται στο τραγικό της ξεκίνημα, αλλά και στην αγωνιστική «κοιλιά» των τελευταίων αγωνιστικών, εφόσον είχε βέβαια παραδοθεί.  Γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Σάο Πάολο (συν. 1-0) στον πρώτο γύρο του Σουνταμερικάνα.

Προπονητής: Ο Μοντέρο δεν άντεξε για πολύ, με τον Φερνάντες να τον διαδέχεται. Ούτε βέβαια ο τελευταίος συνεχίζει στον πάγκο της, με τον Μπάουσα να αναλαμβάνει μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο έμπειρος τεχνικός έχει περάσει και από τη θέση του εκλέκτορα της Εθνικής Αργεντινής, πριν καταλήξει στις Εθνικές των Η.Α.Ε και Σαουδικής Αραβίας.

Γήπεδο: El Gigante de Arroyito (41.700)

Μεταγραφές: «Δυνάμωσε» την άμυνά της με τους Μπαρμπιέρι (21/0, Ρασίνγκ) και Καρούσο (18 συμ./ Σαν Λορένσο). Αποχώρησαν πάντως οι χαφ Λόπες (12/1) και Μαρτίνες (19/1, Ρασίνγκ). Πραγματοποίησε και άλλες «προσθαφαιρέσεις» στο ρόστερ της, όμως χωρίς καμία εξ’ αυτών να είναι αξιοσημείωτη.

Φιλικά: Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κολόν (1-1/ ήττα 2-1) στις διπλές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Σάντα Φε. Καλή εμφάνιση και «εξάρα» (6-0) στο Κύπελλο με αντίπαλο την αδύναμη Γιουβεντούδ Αντονιάνα (Γ’).

Εκτίμηση: Δεν ενισχύθηκε σημαντικά αλλά μπορεί να παλέψει την εξάδα. Δύσκολα θα τη δούμε να τερματίζει τόσο χαμηλά και φέτος.

 

Λανούς

Τι έκανε πέρυσι: Έμπλεξε με το Λιμπερταδόρες στο οποίο έριξε όλο της το «βάρος» και στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 21η θέση, ενώ σαφέστατα το ρόστερ της ήταν για πιο ψηλά. Ο αποκλεισμός από το Σουνταμερικάνα (Τζούνιορ, στα πέναλτι) θα την κάνει να αφοσιωθεί στο Κύπελλο για να επιστρέψει στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Τραγική σεζόν στο πρωτάθλημα (6-11-10) με τις 2 νίκες στα 21 τελευταία παιχνίδια να το επιβεβαιώνουν. Από το Σεπτέμβρη και ύστερα δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Προπονητής: Ο Αλμιρόν αποχώρησε στα μέσα της περασμένης σεζόν, με τον Καρμπόνι να αναλαμβάνει την αναμόρφωση της ομάδας.

Γήπεδο: La Fortaleza  (46.600)

Μεταγραφές: Η παραχώρηση του Μαρκόνε (χαφ, 24/0) στην Κρους Ασούλ την αποδυνάμωσε αισθητά. Έφυγε και ο βασικός κίπερ Ανδράνδα (18 συμ. πέρυσι). Από όσους αποκτήθηκαν ξεχωρίζει ο φορ Ρίμπας που πέρυσι σημείωσε 13 τέρματα με τη φανέλα της Πατρονάτο.

Φιλικά: Λίγο απ’ όλα είχε η προετοιμασία της. Φιλική νίκη (3-0) με αντίπαλο τη Σακατσίσπας, με τη νίκη κόντρα στη Τζούνιορ (1-0, Σουνταμερικάνα) να της δίνει προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού. «Λύγισε» στα πέναλτι όμως μετά την ήττα 1-0 στην κανονική διάρκεια. Στο Κύπελλο, δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τελικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση (Ντάγκλας Χάιγκ, πέναλτι 4-2,  κανονική διάρκεια 1-1).

Εκτίμηση: Ο στόχος συνήθως ήταν το Λιμπερταδόρες (τετράδα), όμως πλέον δεν είναι μέσα στις δυνατότητες της. Δύσκολα θα τερματίσει ακόμα και στις πρώτες δέκα, αφού δεν ενισχύθηκε και αυτό θα στοιχίσει.

 

Νιούελς Ολντ Μπόις

Τι έκανε πέρυσι: Θέλει να ξεχάσει την περσινή σεζόν. Κατέλαβε την 22η θέση αφού εάν εξαιρέσουμε τη θετική εντός έδρας παρουσία της (7-4-3), μακριά από το Ροσάριο είχε τεράστιο «θέμα» (1-2-10). Ο αποκλεισμός από το Σουνταμερικάνα (Ατλέτικο Παραναένσε, 4-2 συν.) την προσγείωσε απότομα. Ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα και διάφορα εξωαγωνιστικά ζητήματα. Αυτά δεν την αφήνουν σε ησυχία.

Προπονητής: Ο Λοπ απομακρύνθηκε πριν το τέλος της σεζόν, με τον Γαρφανιόλι να αναλαμβάνει αρχικά ως υπηρεσιακός. Τελικά η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να τον κρατήσει.

Γήπεδο: Marcelo Alberto Bielsa (38.100)

Μεταγραφές: Δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά σε αυτό το μεταγραφικό «παράθυρο» με τις σημαντικότερες προσθήκες της να αποτελούν οι Οβιέδο (φορ,25/4) και Παρέδες (μπακ) που ήρθαν από τη Σέρο Πορτένιο. Ο ερχομός του μπακ Πίρις (21/2) από τη Λεόν, μπορεί να της χρησιμεύσει. Διατήρησε σε γενικές γραμμές τον κορμό της. Αποχώρησε ο Εβαντζελίστα (μπακ).

Φιλικά: Ρίχτηκε από νωρίς στη μάχη του Κυπέλλου Αργεντινής, επικρατώντας της Ντεπορτίβο Ρινκόν (2-0). Μετά είχε υποχρεώσεις για το Κύπελλο Σάντα Φε, όπου δεν κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό από την Ουνιόν (2-2/ήττα 1-0). Τελευταία χρονικά αναμέτρηση ήταν εκείνη κόντρα στη Ντεφενσόρερ Ουνίδος (Κύπελλο). Η νίκη (3-0) ήρθε με τέρματα των Λεάλ, Φερτόλι, Μπιτόλο.

Εκτίμηση: Άλλη μια σεζόν που πιθανότατα θα την κρατήσει μακριά από τη δεκάδα. Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών τα τελευταία χρόνια, δεν την αφήνουν να βρει ρυθμό. Μέτριο το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ το κλίμα δεν είναι καλό. Δεν θα κινδυνέψει, όμως δεν μπορεί να περιμένει και κάτι περισσότερο.

 

Χιμνάσια Λα Πλάτα

Τι έκανε πέρυσι: Τραγική η περσινή της πορεία, με την παρουσία της στο τέλος του πρωταθλήματος (2 νίκες σε 14 αγωνιστικές) να την κρατά «παγιδευμένη» στην 23η θέση της βαθμολογίας. Δεν τα κατάφερε όμως στις λεπτομέρειες. Τα σημαντικά ανασταλτικά κενά δεν την άφησαν σε… ησυχία πέρυσι.

Προπονητής: Ο Πέδρο Τρόλιο ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Ορτίς. Αυτή θα είναι η 3η θητεία του 53χρονου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας (2005-2007, 2011-2016), ενώ είχε φορέσει τα χρώματά της και ως παίκτης.

Γήπεδο: Juan Carmelo Zerillo (24.500)

Μεταγραφές: Θετικές κρίνονται οι προσθήκες των Αγιάλα (χαφ, 7/0 με Μπαρτσελόνα-Ισημερινός) και Σαντιάγκο Σίλβα (φορ, 13/4 πέρυσι, Ταγέρες).

Φιλικά:  Δεν τα πήγε άσχημα στο Κύπελλο Αργεντινής, επικρατώντας και στις δύο αναμετρήσεις που κλήθηκε να δώσει. Αρχικά, νίκησε δύσκολα (1-0) τη Σπορτίβο Μπελγράνο για να ακολουθήσει η νίκη (με το ίδιο σκορ) και στην Ολίμπο (Β’).

Εκτίμηση: Θα προσπαθήσει να πάρει μια… ανάσα φέτος και να επιστρέψει κοντά στη μέση του πίνακα. Ίσως η παρουσία του Τρόλιο αρκεί για να συσπειρώσει την ομάδα.

 

Τίγκρε

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, όμως και φέτος θα δώσει παρόμοια μάχη. Τερμάτισε στην 24η θέση καταφέρνοντας να πάρει μόλις 4 νίκες (4-12-11). Μπροστά στο κοινό της κράτησε τα «προσχήματα», όμως μακριά από την έδρα της είχε τεράστιο πρόβλημα (1-6-6). «Πληγή» η άμυνα της, ενώ ειδικά μετά τον χειμώνα ήταν εξαιρετικά ασταθής.

Προπονητής: Ο Κριστιάν Λεντέσμα (είχε περάσει ως παίκτης από τον Ολυμπιακό) ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο και αυτή είναι η πρώτη του απόπειρα σε πάγκο.

Γήπεδο: José Dellagiovanna (26.300)

Μεταγραφές: Σημαντική η αποχώρηση του μπακ Αμπέρο (11/0). Από όσους απέκτησε, ξεχωρίζουν οι Ορτίς (χαφ, 21/1 με Μπελγράνο), Γοδόι (μπακ, 25/1 πέρυσι με τη Μπελγράνο) και Μοϊράγκι (μπακ, Ντπορτίβο Κάλι. Γίνεται αντιληπτό ότι προσπάθησε να κλείσει τις αμυντικές «τρύπες».

Φιλικά: Πρόωρα τελείωσε η πορεία της στο Κύπελλο. Μπορεί αρχικά να προκρίθηκε αντί της Μπράουν (1-0), όμως η ήττα (2-0) από τη Σεντράλ Κόρδοβα σήμανε τον αποκλεισμό της.

Εκτίμηση: Λογικά θα κινδυνέψει, αφού η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον άπειρο Λεντέσμα ίσως τη βάλει σε μπελάδες. Βρίσκεται ήδη με το ένα… πόδι στη δεύτερη κατηγορία, αφού ο μέσος όρος της στην ειδική βαθμολογία είναι κάκιστος.

 

Σαν Μαρτίν Τουκουμάν

Τι έκανε πέρυσι: Επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από 10 σεζόν! Τρίτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (Β΄), κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο μέσω των playoffs. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να ανατρέψει τα δεδομένα μετά την ήττα (1-0) στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στη Σαρμιέντο. «Σφράγισε» την επιστροφή της στα σαλόνια με ένα εμφατικό 5-1 στον επαναληπτικό.

Προπονητής: Ο Ρουμπέν Φορεστέλο ανέλαβε πέρυσι την ομάδα, οδηγώντας τη στην άνοδο. Δεν υπήρχε λόγος να αποχωρήσει, αφού η σεζόν ήταν απολύτως επιτυχημένη.

Γήπεδο: La Cuidadela (28.000)

Μεταγραφές: Κάνει… πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα με μία ντουζίνα νέους παίκτες. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν οι Αλβάρο Φερντάντες (χαφ, Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν, 24/2), Χιμένες (χαφ, 14/1 πέρυσι με Ταγέρες) και Καχάις (μπακ, Ολίμπο). Επέλεξε να ποντάρει σε παίκτες που είχαν παραστάσεις από το πρώτη κατηγορία και αυτό πιθανότατα θα λειτουργήσει υπέρ. Πλήρες ρόστερ για τα δεδομένα της.

Φιλικά: Νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο Αργεντινής κόντρα στην Πατρονάτο (2-1). Ακολούθησε η επιτυχία (2-1) στο φιλικό με αντίπαλο τη συμπολίτισσα Ατλέτικο.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός της παραμονής. Εκεί θα στοχεύσει, όμως έχει πολλές πιθανότητες να βγει νικήτρια στη μάχη αυτή.

 

Αλντοσίβι

Τι έκανε πέρυσι: Έρχεται με τον… αέρα της πρωταθλήτριας από τη δεύτερη κατηγορία. Χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί ένα «στραβοπάτημα» της-μέχρι τότε-πρωτοπόρου Αλμάγκρο (την τελευταία αγωνιστική) για να λύσουν τους λογαριασμούς τους σε αγώνα μπαράζ, αφού ισοβάθμησαν. Η Αλντοσίβι επιβλήθηκε με 3-1 και αναδείχθηκε τελικά πρωταθλήτρια.

Προπονητής: O τεχνικός Γουστάβο Άλβαρες παρέμεινε στο «τιμόνι» της ομάδας, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γήπεδο: José María Minella (35.354)

Μεταγραφές: Οι πολλές νέες προσθήκες τη βγάζουν… νικήτρια και λογικά θα παρουσιαστεί ενισχυμένη. Ξεχωρίζουν οι Βιγιάλμπα (αμυντικός, 14/0 πέρυσι με τη φανέλα της Ουρακάν) και Πόκρνγιτς (κίπερ, 17 συμ. πέρυσι με τη Νιούελς).

Φιλικά: Στη μοναδική αναμέτρηση που έδωσε μετά τη λήξη του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Ολίμπο (Κύπελλο). Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με την Ολίμπο να παίρνει την πρόκριση.

Εκτίμηση: Στόχος η παραμονή. Δεν θα είναι πάντως εύκολος αντίπαλος για καμία και όσες την υποτιμήσουν την… πάτησαν. Μπορεί να καταφέρει να σωθεί.

Βαγγέλης Κώστογλου

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ