foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ70
ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, League 2: Preview 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 31 Ιουλ 2018 17:02
Αγγλία-League-2-Preview-2018-19.jpg

H League Two είναι η τέταρτη επαγγελματική κατηγορία της Αγγλίας, η τελευταία ουσιαστικά επαγγελματική κατηγορία της Αγγλίας, αφού μαζί με την Championship και τη League One αποτελούν τη Football League (EFL). Μια κατηγορία με τους δικούς της νόμους και ιδιαιτερότητες, αλλά και πολύ μεγάλη πίεση ειδικά για τις ομάδες που υποβιβάζονται, αφού πηγαίνουν στην ερασιτεχνική National (την παλιά Conference), βρίσκονται δηλαδή εκτός επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το μεγάλο όνομα της κατηγορίας είναι η Νοτς Κάουντι, ο αρχαιότερος επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1862 και από αυτήν πήρε το 1903 τα χρώματα της η Γιουβέντους. Ένας εμβληματικός σύλλογος που απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού στην Αγγλία, φέτος είναι από τα πρώτα φαβορί για την άνοδο, σε μια κατηγορία που υπάρχουν και δύο ομάδες που έχουν παίξει στην Premier League, η Όλνταμ και η Σουίντον. Οι Μίλτον Κέινες Ντονς, Λίνκολν και Πορτ Βέιλ αναμένεται να κυνηγήσουν την άνοδο, Όλνταμ, Γέοβιλ και Μόρκαμ θα παλέψουν για την παραμονή τους, με την τελευταία να είναι πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Σύστημα διεξαγωγής

Η League Two αποτελείται από 24 ομάδες, οι οποίες παίρνουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα δύο γύρων και 46 αγωνιστικών. Ανεβαίνουν στη League One απευθείας οι τρεις πρώτες ομάδες και η νικήτρια των πλέι-οφ. Τη θέση τους στην κατηγορία παίρνουν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της League One. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η, την 5η, την 6η και την 7η θέση παίρνουν μέρος στα πλέι-οφ για να βγει το ζευγάρι που θα διεκδικήσει στο «Γουέμπλεϊ» το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου. Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες (23η, 24η) και τη θέση τους παίρνουν η πρωταθλήτρια και η νικήτρια των πλέι οφ της National.

Οι ομάδες της League 2 Αγγλίας

Όλνταμ

Τι έκανε πέρυσι: Υποβιβάστηκε για ένα βαθμό, με τη Ρότσντεϊλ να τερματίζει από πάνω της στην 29η θέση και την τελική κατάταξη να την φέρνει 3 βαθμούς πίσω από τη 1η Γουίμπλεντον. Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα μιας προβληματικής σεζόν, η φετινή δείχνει ακόμα δυσκολότερη αφού εμπιστεύθηκε για τον πάγκο της τον Φράνκι Μπαν, με μηδενική προπονητική εμπειρία, ενώ άλλαξε και ιδιοκτησιακό καθεστώς. Συνήθως η ομάδα που υποβιβάζεται είναι από τα φαβορί για επάνοδο, όχι όμως στην περίπτωση αυτή, οι «Λάτικς» βγάζουν αβεβαιότητα παρά αισιοδοξία.

Προπονητής: Φράνκι Μπαν (νέος). Ο 55χρονος τεχνικός αναλαμβάνει την πρώτη του δουλειά, αφού μέχρι τώρα δούλευε στις ακαδημίες κι η μοναδική του εμπειρία είναι ένα πέρασμα από την Κόβεντρι το 2008 σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού. Δύσκολο το έργο του, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, αν δεν τον βοηθήσουν τα αποτελέσματα μπορεί να μην προλάβει Χριστούγεννα στην Όλνταμ.

Γήπεδο: Boundary Park (13.512)

Mεταγραφές: Αποχώρησαν οι αμυντικοί Κάλουμ Μάντακ, Ράιαν ΜακΛάφλιν και Μπράιαν Γουίλσον, ενώ ο αριστερός εξτρεμ Oμπαντέι πήγε στη γαλλική Σοσό. Ο έμπειρος μέσος Πολ Γκριν πήγε στην Κρου, ενώ έφυγε και ο 20χρονος επιθετικός Αμάντι Χόλογουεϊ. Πήρε τον 20χρονο επιθετικό Σαμ Σάριντζ δανεικό από την Μπόρνμουθ, τον 25χρονο αμυντικό μέσο Μισιλού, σημαντική προσθήκη ο 26χρονος αμυντικός μέσος Μπάξτερ.

Προετοιμασία: Στα φιλικά ξεχωρίζει το 2-2 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, νίκησε 2-0 την ερασιτεχνική Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, έφερε 0-0 με τη Χιρόνα και έχασε 3-0 από την Πρέστον.

Eκτίμηση: Πολλά τα ερωτηματικά, μεγάλο ρίσκο η πρόσληψη Μπαν, δεν αποκλείεται να βρεθεί στο λάθος μισό του βαθμολογικού πίνακα.

 

Νορθάμπτον

Τι έκανε πέρυσι: Αποχαιρέτησε τη League One διαθέτοντας τη χειρότερη άμυνα με 77 γκολ παθητικό, η ουραγός Μπέρι δέχτηκε 71. Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Τζάστιν Έντιμπρο στον πάγκο, τον απέλυσε όμως όταν στα 4 πρώτα ματς της σεζόν γνώρισε ισάριθμες ήττες. Στράφηκε τον Σεπτέμβριο στον Τζίμι-Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ που ξεκίνησε με νίκη επί της Ντονκάστερ, όμως η συνέχεια δεν ήταν αναμενόμενη κι απολύθηκε όταν έφτασε τα 9 ματς χωρίς νίκη. Ανέλαβε ο βοηθός του, Ντιν Όστιν σε ρόλο υπηρεσιακού, επειδή όμως …ουδέν μονιμότερον του προσωρινού πήρε κανονικά τη δουλειά μετά το τέλος της σεζόν.

Προπονητής: Nτιν Όστιν (Μάιος 2018). Από βοηθός, υπηρεσιακός και στη συνέχεια πρώτος προπονητής, ο 48χρονος Όστιν έχει δουλέψει μόνο στην ερασιτεχνική Φάμπορο, η πρόσληψη του αποτελεί ρίσκο.

Γήπεδο: Sixfields Stadium (7.653)

Mεταγραφές: Έφυγε ο Ολλανδός επιθετικός Κέβιν Λούκασεν και οι ακραίοι μπακ Φίλιπς και Χάνλεϊ, λίγες προσθήκες, με καλύτερη αυτή του Τζούνιορ Μοράις από την Πιτέρμπορο, προώθησε παίκτες από τις ακαδημίες.

Προετοιμασία: Έκανε την προετοιμασία της στην Ισπανία και στα φιλικά που ακολούθησαν είχε «3 στα 3», με αρκετά ευκαταφρόνητους αντιπάλους. Νίκησε 3-1 την ομάδα κάτω των 23 της Χαλ, 3-0 τη Μπαρνέτ και 2-0 μια μεικτή ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Eκτίμηση: Το ρόστερ δεν είναι άσχημο για την κατηγορία, μπορεί να τερματίσει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

 

ΜΚ Ντονς

Τι έκανε πέρυσι: Δεύτερος υποβιβασμός σε 3 σεζόν για τους Ντονς, με τον πρόεδρο της ομάδας, Πιτ Γουίνκελμαν να παίρνει την ευθύνη, δηλώνοντας ότι έκανε κακές επιλογές στη θέση του προπονητή. Αυτή τη φορά φαίνεται να έκανε διάνα παίρνοντας τον Πολ Τισντέιλ που ήταν τα 12 τελευταία χρόνια στην Έξετερ, χαρακτήρισε την πρόσληψη του ως τη σημαντικότερη της καριέρας του.

Προπονητής: Πολ Τισντέιλ (νέος). Έχει συνδέσει το όνομα του με την Έξετερ, 12 χρόνια στον πάγκο των «Γκρέσιανς» οδήγησε την ομάδα σε ισάριθμους τελικούς πλέι-οφ τις δύο τελευταίες σεζόν, δείχνει ικανός να ανεβάσει τους Ντονς στη League One, μιας ασφαλής επιλογή.

Γήπεδο: MK Stadium (30.500)

Mεταγραφές: Ο Τισντέιλ έφερε μαζί του από την Έξετερ τον μέσο Ράιαν Χάρλεϊ, τον 33χρονο επιθετικό Ρόμπι Σίμπσον και τον σέντερ μπακ Τζόρνταν Μουρ-Τέιλορ. Πρόσθεσε τον αμυντικό Μπέιλι Κάργκιλ από την Μπόρνμουθ, πήρε τον αριστερό μπακ Μίτς Χάνκοξ από τη Μάκλσφιλντ. Τα κενά των Άπσον (μέσος) και Γούτον (αμυντικός) που πήγαν σε Μπρίστολ Ρόβερς και Πλίμουθ αντίστοιχα, καλύφθηκαν και με το παραπάνω.

Προετοιμασία: Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν ήταν ιδανικά, 0-0 με Αλμερία, ήττα με 1-0 από την Ίπσουιτς, νίκη με τα ίδιο σκορ επί της Όξφορντ αυτά με τους δυνατότερους αντίπαλους.

Eκτίμηση: Ενίσχυση ενός ήδη δυνατού ρόστερ, με έναν εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο, οι Ντος φαντάζει αδύνατο να χάσουν την άνοδο.

 

Μπέρι

Τι έκανε πέρυσι: Ουραγός στη League One, αποχαιρέτησε νωρίς την κατηγορία, κάνοντας μόλις μία εκτός έδρας νίκη. Οι «Σέικερς» ταρακουνήθηκαν για τα καλά, ήταν ο δεύτερος υποβιβασμός τις 5 τελευταίες σεζόν.

Προπονητής: Ράιαν Λόου (Ιανουάριος 2018). Ανέλαβε τον Οκτώβριο ως υπηρεσιακός, μονιμοποιήθηκε τον Ιανουάριο και παρά την απογοητευτική σεζόν συνεχίζει. Προχώρησε πάντως σε σαρωτικές αλλαγές καθώς 11 παίκτες αποχώρησαν.

Γήπεδο: Gigg Lane (11.840)

Mεταγραφές: Ο αριστερός μπακ Γκρεγκ Λι, ο μέσος Κάλουμ Ρέιλι, ο εξτρεμ Κρις Μαγκουάρι και ο κίπερ Μάθιου Χάντσον ξεχωρίζουν από τους παίκτες που αποχώρησαν, ο αριστερός μπακ Κρις Στόουκς, ο επιθετικός Κρις Νταγκναλ, ο μέσος Μίκι Άνταμς κι ο αμυντικός Γουίλι Έιμσον είναι οι αξιοσημείωτες προσθήκες.

Προετοιμασία: Με εξαίρεση τις βαριές ήττες από Ρέιντζερς και Χάντερσφιλντ, πήγε καλά στα φιλικά, έφερε ισοπαλίες με Λίβερπουλ και Έβερτον, νίκησε την Τσέστερ, έδειξε ανταγωνιστική.

Eκτίμηση: Δεδομένη η έλλειψη ομοιογένειας με τόσες ανακατατάξεις, το ρόστερ δεν είναι άσχημο, ο Λόου δεν έχει πείσει ως τεχνικός, μια θέση στη μέση της βαθμολογίας δείχνει πιθανή.

 

Έξετερ

Τι έκανε πέρυσι: Δεύτερη σερί σεζόν χάνει στον τελικό των πλέι-οφ, ιστορική η νέα σεζόν, πρώτη μετά από 12 χρόνια χωρίς τον εμβληματικό Πολ Τισντέιλ στον πάγκο. Ο 36χρονος Ματ Τέιλορ που θα τον αντικαταστήσει έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει.

Προπονητής: Ματ Τέιλορ. Έχει το δύσκολο έργο να γεμίσει τη θέση του Τισντέιλ, η μόνη του προπονητική εμπειρία είναι στην ερασιτεχνική Μπαθ, ο κόσμος θα τον στηρίξει ως παλιό παίκτη της ομάδας, μένει να φανεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Γήπεδο: St. James' Park ( 8.830)

Mεταγραφές: Οι Χάρλεϊ (μέσος), Σίμπσον (επιθετικός) και Μουρ-Τέιλορ (αμυντικός) ακολούθησαν τον Τισντέιλ στην ΜΚ Ντονς, ενώ σημαντικές αποχωρήσεις ήταν και των Ντάνι Σίμπορν (σέντερ μπακ), Τζόρνταν Στόρεϊ (σέντερ μπακ) και Λόιντ Τζέιμς (αμυντικός μέσος). Δυνατές προσθήκες ο μέσος Νίκι Λόου, οι επιθετικοί Τζόναθαν Φόρτε και Τζέιντεν Στόκλεϊ και ο επιθετικός μέσος Λι Μάρτιν.

Προετοιμασία: Δυνατή στα φιλικά, τελευταίο τεστ το εντυπωσιακό 4-0 επί της Μπρίστολ Ρόβερς, είχαν προηγηθεί παιχνίδια με ερασιτεχνικές ομάδες, 2-2 με την Τάουντον, νίκη 2-0 επί της Γουέιμουθ, ενώ είχε ξεκινήσει με 1-0 επί της Μπαθ, της παλιάς ομάδας του Ματ Τέιλορ.

Eκτίμηση: Άγνωστο πως θα προσαρμοστεί στη μετά Τισντέιλ εποχή η Έξετερ, είναι όμως ένα καλοδουλεμένο και ποιοτικό σύνολο και αναμένεται να διεκδικήσει πάλι μια θέση στα πλέι-οφ, εκτός αν ο Τέιλορ αποδειχθεί εντελώς ακατάλληλος.

 

Νοτς Κάουντι

Τι έκανε πέρυσι: Για μεγάλα διαστήματα της περασμένης σεζόν ήταν στην πρώτη τριάδα, τελικά δεν τα κατάφερε να πάρει την απευθείας άνοδο, βγήκε 5η και στα πλεί-οφ έχασε από την Κοβεντρι.

Προπονητής: Κέβιν Νόλαν (Ιανουάριος 2017). Ανέλαβε αρχικά ως παίκτης-προπονητής τον Ιανουάριο και τα πήγε εξαιρετικά, έκανε μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία του συλλόγου μετά το 1975. Ο 36χρονος τεχνικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και δείχνει να είναι αυτό που έψαχνε η ομάδα του Νότιγχαμ.

Γήπεδο: Meadow Lane Stadium (19.588)

Mεταγραφές: Σημαντική ενίσχυση, ήρθε ο επιθετικός Κρίστιαν Ντένις που πέτυχε 19 γκολ με την Τσέστερφιλντ, ο έμπειρος μέσος Ντέιβιντ Βον από τη γειτονική Φόρεστ, ο φορ της Όξφορντ Κέιν Χέμινγκς, ο μπακ Άντι Κέλετ από τη Γουίγκαν. Έφυγαν ο επιθετικός Σάμι Αμεόμπι, ο αριστερός μπακ Καρλ Ντίκινσον, ο μέσος Λίαμ Νόμπλ.

Προετοιμασία: Η δυναμική της επέβαλλε φιλικά με ισχυρές ομάδες, έχασε 4-1 από Λέστερ και Ντέρμπι και 2-0 από τη Λούτον.

Eκτίμηση: Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, δύσκολα θα βρεθεί εκτός τριάδας, η απευθείας άνοδος είναι ο στόχος και είναι στις δυνατότητες της.

 

Λίνκολν

Τι έκανε πέρυσι: Βρέθηκε στην 7η θέση και στα πλέι-οφ αλλά δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος. Ήταν η έκτη φορά από τη σεζόν 2002-2003 (που έφτασε 5 σερί σεζόν στα πλέι οφ χωρίς να πάρει την άνοδο), που δεν κατάφερε να επικρατήσει σε πλέι-οφ, ευελπιστεί ότι αυτή θα είναι η χρονιά της

Προπονητής: Ντάνι Κόουλ (Μάιος 2016). Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι το απόλυτο αφεντικό της ομάδας και βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών συλλόγων. Από τους βασικούς λόγους που η Λίνκολν είναι από τα φαβορί για την άνοδο.

Γήπεδο: Sincil Bank Stadium (10.120)

Mεταγραφές: Μικρές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, πήρε τον επιθετικό Τζον Ακίντε από τη Μπαρνέτ (49 γκολ από τη σεζόν 2015-16 μέχρι τη σεζόν 2016-17), τον αριστερό μπακ Χάρι Τοφόλο από τη Μίλγουολ, ενώ από τις αποχωρήσεις αυτή του Έλιοτ Γουάιτχαουζ (πήγε στη Γκρίμσπι) ήταν η σημαντικότερη.

Προετοιμασία: Πολύ δυνατά φιλικά και αναμενόμενες ήττες, με 3-1 από τη Νόριτς και 1-0 από Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Μπλάκμπερν.

Eκτίμηση: Έχει τις δυνατότητες για μια θέση στην πρώτη τριάδα και μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να μπορέσει να κρατήσει τον Κόουλ στον πάγκο της.

 

Μάνσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την 8η θέση στη βαθμολογία, έχασε για 3 βαθμούς τα πλέι-οφ, o Σκωτσέζος Στιβ Έβανς απομακρύνθηκε τον Μάρτιο για να αναλάβει ως υπηρεσιακός ο Ντέιβιντ Φλίτκροφτ για τα 12 τελευταία ματς, τελικά αποφασίστηκε να πάρει μόνιμα τη δουλειά.

Προπονητής: Ντέιβιντ Φλίτκροφτ (Μάρτιος 2018). Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, τουλάχιστον έμαθε την ομάδα και τα κενά της και έχει από την αρχή την ευθύνη της. Το 2015 είχε πάρει την άνοδο από τη League Two με τη Μπέρι κι αυτό μέτρησε πολύ, παρότι στη συνέχεια δεν τα είχε καταφέρει με τη Σουίντον.

Γήπεδο: One Call Stadium (10.000)

Mεταγραφές: Αποχώρησαν οι σέντερ μπακ Ρις Μπένετ και Τζορτζ Ταφτ, οι Ματ Πρέστον και Ράιαν Σουίνι ήρθαν να καλύψουν το κενό τους, σημαντική προσθήκη ο μέσος Νιλ Μπίσοπ και ο 21χρονος επιθετικός Γουόκερ που ήρθε δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Προετοιμασία: Άφησε υποσχέσεις στα φιλικά, νίκησε 3-1 τη Ντέρμπι και 2-1 τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και τη Ρόδεραμ, έφερε 0-0 με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Eκτίμηση: Διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για να ανέβει κατηγορία, αρκεί ο Φλίτκροφτ να θυμηθεί τον καλό εαυτό του το 2015.

 

Σουίντον

Τι έκανε πέρυσι: Μετά τον τρίτο υποβιβασμό της στη League Two το 2017 ο Λουκ Γουίλιαμς απολύθηκε κι ο στόχος ήταν η άμεση επάνοδος, όμως το ταβάνι της πέρυσι ήταν η 9η θέση. Ο ερχομός του έμπειρου Φιλ Μπράουν τον περασμένο Μάρτιο έδωσε το έναυσμα για μια ακόμα προσπάθεια επιστροφής στη League One.

Προπονητής: Φιλ Μπράουν (Μάρτιος 2018). Aπό τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας, έγινε γνωστός όταν ανέβασε τη Χαλ στην Premier Leafue, ενώ έχει προπονήσει και τις Ντέρμπι, Πρέστον και Σάουθεντ.

Γήπεδο: The Energy Check County Ground (15.728)

Mεταγραφές: Mεγάλες ανακατατάξεις, αποχώρησαν ο αριστερός μπακ Ράιαν ΜακΓκίβεν, ο σέντερ μπακ Ματ Πρέστον, ο κίπερ Στιούαρτ Μουρ, οι επιθετικοί Λουκ Νόρις και Πολ Μούλιν, για να έρθουν στη θέση τους ο αμυντικός της Μίλγουολ Σιντ Νέλσον, ο μέσος Ζερμέιν ΜακΓκλάσαν, ο 34χρονος γκολκίπερ Λιουκ ΜακΚόρμικ, o μέσος της Πιτέρμπορο Μάικλ Ντότι.

Προετοιμασία: Έχασε 3-1 από τη Γουέστ Μπρομ και 2-0 από την Πόρτσμουθ, στα σημαντικότερα φιλικά, η ομοιογένεια είναι το ζητούμενο για τον Φιλ Μπράουν.

Eκτίμηση: Θα είναι σίγουρα ανταγωνιστική και μπορεί να βρεθεί στις 10 πρώτες ομάδες, όμως αυτό που θέλει είναι -στη χειρότερη περίπτωση- να μπει στα πλέι- οφ.

 

Καρλάιλ

Τι έκανε πέρυσι: Προσπάθησε να μπει στα πλέι-οφ, ήταν πολύ πάνω από τις δυνάμεις της, κατέληξε στη 10η θέση και υπήρξε γκρίνια. Ανέλαβε ο έμπειρος Τζον Σέρινταν με τη διοίκηση να είναι φιλόδοξη. Δεν άντεξε στη μάχη για τα πλέι-οφ, υποχώρησε και τερμάτισε στη 10η θέση. Νέος προπονητής ο 53χρονος Τζον Σέρινταν.

Προπονητής: Τζον Σέρινταν (νέος). Έμπειρος τεχνικός, 17 χρόνια στους πάγκους με θητεία σε Όλνταμ, Πλίμουθ και Τσέστερφιλντ, έπεσε στην …παγίδα της διοίκησης κι έκανε λόγο για άνοδο, ψάχνεται ακόμα και δύσκολα θα κάνει άλλες προσθήκες.

Γήπεδο: Brunton Park (17.949)

Mεταγραφές: Προσεγμένες κινήσεις η απόκτηση του δεξιού μπακ Γκάρι Μίλερ από την Πλίμουθ και του 33χρονου κίπερ Άνταμ Κόλιν από τη Νοτς Κάουντι, το κενό που άφησαν οι επιθετικοί Κόουλ Στόκτον και Σον Μίλερ δεν έχει καλυφθεί. Πήρε περισσότερα απ’ όσα ξόδεψε, θετικό το ταμείο αλλά το ρόστερ έχει κενά.

Προετοιμασία: Ικανοποίηση από τις εμφανίσεις στα φιλικά, αλλά και από τα αποτελέσματα με ενδεικτικότερο το 1-0 επί της Μπράντφορντ. Έχει ρυθμό αλλά δείχνει να μην έχει πολλές λύσεις, αν και τα υπόλοιπα τεστ ήταν με ερασιτεχνικές ομάδες και δεν προσφέρονται για πολλά συμπεράσματα.

Eκτίμηση: Δεν υπάρχει βάθος στον πάγκο και σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα 46 αγωνιστικών αυτό θα φανεί. Μάλλον δεν θα κινδυνέψει αλλά ούτε να μπορεί το κάτι παραπάνω παρά τα όνειρα που καλλιεργεί η διοίκηση.

 

Νιούπορτ

Τι έκανε πέρυσι: Λίγο πιο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, τερμάτισε στην 11η θέση, η σεζόν όμως θα μείνει αξέχαστη από το 1-1 που πήρε από την Τότεναμ, στον τέταρτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Οι Λονδρέζοι γλύτωσαν τον αποκλεισμό χάρη σε ένα γκολ του Χάρι Κέιν στο 86’, για να νικήσουν 2-0 στο «Γουέμπλεϊ» στον επαναληπτικό, η πορεία στο κύπελλο όμως σημάδεψε τη σεζόν της Νιούπορτ.

Προπονητής: Μάικλ Φλιν (Μάιος 2017). Γεννημένος στο Νιούπορτ ο 37χρονος Ουαλός ανέλαβε χρέη προσωρινού τεχνικού μετά την απόλυση του Γκράχαμ Γουέστλεϊ, με τη Νιούπορτ να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Την κράτησε στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική, για να αναλάβει ως πρώτος τεχνικός τον Μάιο υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, έχει τη στήριξη της διοίκησης και των οπαδών.

Γήπεδο: Rodney Parade (7.850)

Mεταγραφές: Έφυγαν σημαντικοί παίκτες, όπως οι μέσοι Τομ Όουεν Έβανς, Τζοέλ Μπρίρομ και Τζακ Τόμας, έγιναν όμως και δυνατές προσθήκες, όπως αυτή του Αντουάν Σεμένιο. 19χρονος Επιθετικός δανεικός για όλη τη σεζόν από τη Μπρίστολ Σίτι, έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό πέρασμα από τη Μπαθ με 6 γκολ σε 9 ματς και είναι από τα φαβορί για πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Ήρθαν οι οι μέσοι Άντριου Κροφτς, Τσάρλι Κούπερ και Ταϊρίκ Μπάκινσον, οι αμυντικοί Φρανκς και Τάιλερ Φορμπς, η ομάδα της Νότιας Ουαλίας έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Προετοιμασία: Το σημαντικό φιλικό με τη Μπρίστολ Σίτι ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας, μία νίκη και δύο ήττες σε 5 φιλικά ο απολογισμός της προετοιμασίας.

Eκτίμηση: Δείχνει ότι μπορεί να καταφέρει κάτι παραπάνω από τη μέση της βαθμολογίας, αρκεί να βρει τη χημεία του ρόστερ ο Φλιν, από τις ομάδες που υπολογίζουν όλοι στην κατηγορία.

 

Κέμπριτζ

Τι έκανε πέρυσι: Απογοήτευση για τη 12η θέση, δεν εκμεταλλεύθηκε τη δύναμη της έδρας της, ότι κέρδιζε εντός το έχανε εκτός, φθίνουσα πορεία, 11η ήταν μια σεζόν πριν. Ο Σον Ντέρι (προπονητής του μήνα τον Δεκέμβρη του 2015 στη League Two) απολύθηκε τον Φεβρουάριο κι ανέλαβε ο βοηθός του, ο 45χρονος Τζο Νταν. Ξεκίνησε ως υπηρεσιακός και στο τέλος της σεζόν ανέλαβε μόνιμα, ξέρει την ομάδα καλά.

Προπονητής: Τζο Νταν (Φεβρουάριος 2018). Πρώτη του δουλειά ήταν η Colchester το 2009, είχε ξεκινήσει πάλι ως υπηρεσιακός για να πάρει μόνιμα τη δουλειά που την κράτησε για δύο χρόνια, από το 2012 μέχρι το 2014, για να πάει στην Κέμπριτζ το 2015. Υποψήφιος για προπονητής της χρονιάς το 2014 στη League One, θα προσπαθήσει να ξεκολλήσει την Κέμπριτζ από τη μετριότητα.

Γήπεδο: Abbey Stadium (8.127)

Mεταγραφές: Λίγα πράγματα, με εξαίρεση τον σέντερ μπακ Τζόρτζ Ταφτ και τον μέσο Ρέτζι Λαμπ προώθησε παίκτες από τις ακαδημίες. Ο επιθετικός Ικπεάζου έφυγε για τη Χαρτς, σημαντική και η αποχώρηση του μέσου Πιέρο Μινγκόια, δυσαναπλήρωτα τα κενά.

Προετοιμασία: Πολλά φιλικά, 10 συνολικά, τα περισσότερα με ερασιτεχνικές ομάδες, ξεχωρίζει το 2-2 με την Έμπσφιλντ και η ήττα με 2-0 από τη Μίλγουολ.

Eκτίμηση: Περισσότερο αποδυναμώθηκε παρά ενισχύθηκε, δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμα μία θέση, ρόστερ για τη μέση της βαθμολογίας, δύσκολα θα ξεφύγει από τη μετριότητα.

 

Κόλτσεστερ

Τι έκανε πέρυσι: Υποβιβάστηκε το 2016 και η σεζόν που τελείωσε ήταν η πρώτη της στη League Two μετά από 18 χρόνια. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς για να τερματίσει στην 13η θέση, μετρώντας 16 νίκες και άλλες τόσες ήττες.

Προπονητής: Τζον ΜακΓκριλ (Μάιος 2016). Από υπεύθυνος των ακαδημιών, υπηρεσιακός και από τη σεζόν 2016-2017 πρώτος προπονητής. Γνωρίζει την ομάδα όσο λίγοι, εμφανή τα σημάδια βελτίωσης από τότε που ανέλαβε.

Γήπεδο: Κόλτσεστερ Κομιούνιτι Στέιντιουμ –Τζομπσερβ Κομιούνιτι, σύμφωνα με τον σπόνσορα (10.105)

Mεταγραφές: Πήρε τον φορ Λουκ Νόρις (14 γκολ πέρυσι, σε όλες τις διοργανώσεις με τη Σουίντον) και τον Φρανκ Νουμπλ (10 γκολ με τη Νιούπορτ) για να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα, ενώ ήρθε ο μέσος Χάρι Πελ από την Τσέλντεναμ και μπακ Νόα Τσεσμέιν από τη Μίλγουολ. Σημαντικές αποχωρήσεις αυτές των μέσων Κρεγκ Σλέιτερ και Σον Μάρεϊ, αλλά και των επιθετικών Ντρέι Ράιτ και Ντένι Τζόνστον.

Προετοιμασία: Ικανοποίησε στα φιλικά νίκησε 2-1 τη Μίλγουολ και 1-0 τη Ντάρτφορντ, ενώ είχε φέρει 1-1 με Ντάγκεναμ.

Eκτίμηση: Μπορεί και καλύτερα, είναι για το πρώτο μισό της βαθμολογίας, αν μείνει μακριά από τραυματισμούς μπορεί να ψάξει το κάτι παραπάνω σε μια κοπιαστική σεζόν.

 

Κρόουλι

Τι έκανε πέρυσι: Με τον Χαρι Κιούελ να κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα, τερμάτισε στην 14η θέση, σε μια σεζόν που ήταν καλύτερη εκτός έδρας, δεν κινδύνεψε, δεν μπορούσε όμως να κάνει τίποτα περισσότερο.

Προπονητής: Χάρι Κιούελ (Μάιος 2017). Γνωστός από την ποδοσφαιρική του θητεία, ανέλαβε τους «κόκκινους» τον Μάιο του 2017 και με βοηθό τον Γουόρεν Φίνεϊ τα πήγε μια χαρά, αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Γνωρίζει ακόμα καλύτερα τώρα την ομάδα, θα προσπαθήσει να διαχειριστεί τις αποχωρήσεις, αποπνέει πάντως σιγουριά.

Γήπεδο: Broadfield Stadium (5.996)

Mεταγραφές: Ο 32χρονος Πορτογάλος εξτρεμ Φιλίπε Μοράις είναι το μεγάλο όνομα φέτος, έρχεται από μια καλή σεζόν στην Τσάμπιονσιπ με τη Μπόλτον, ο πρόεδρος της Κρόουλι μίλησε για μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας. Μαζί του ο μέσος Φράνκομπ, ο αμυντικός μέσος Βίνσελοτ και ο φορ Ντομινίκ Πολεόν που ήρθαν από τη Μπράντφορντ, θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα κενά που άφησαν ο ο μέσος Τζόρνταν Ρόμπερτς που πήγε στην Ίπσουιτς, και ο εξτρέμ Ντιν Κοξ.

Προετοιμασία: Φιλικά υψηλού επιπέδου, με ήττα 4-2 από τη Φούλαμ, 2-0 από τη Νόριτς, 1-0 από την Ίπσουιτς και 2-0 από την Τσάρλτον, ο Κιούελ ήθελε δυνατές ομάδες στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Eκτίμηση: Μπορεί να κρατηθεί στην κατηγορία χωρίς άγχος, οι προσθήκες είναι σημαντικές και φαίνεται να καλύπτουν τις αποχωρήσεις, ο Κιούελ έδειξε καλά στοιχεία στον πάγκο, με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δεύτερη σεζόν του.

 

Κρου

Τι έκανε πέρυσι: Οδυνηρός υποβιβασμός το 2016, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη της League One. Ο Στιβ Ντέιβις δεν κατάφερε να επαναφέρει τους «σιδηροδρομικούς» και τον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβε ο Ντέιβιντ Άρτσελ, παλιός παίκτης της ομάδας και υπεύθυνος των ακαδημιών. Την περασμένη σεζόν κατάφερε να σώσει την ομάδα, παρότι ήταν στην 22η θέση τον Νοέμβριο, ενώ την τελευταία αγωνιστική η 11άδα που κατέβασε ήταν με παίκτες από τις ακαδημίες, για τις οποίες ο σύλλογος φημίζεται, η 15η θέση μόνο άσχημη δεν ήταν.

Προπονητής: Ντέιβιντ Άρτσελ (Ιανουάριος 2017). Η ψυχή της ομάδας, ξέρει να πωρώνει τους παίκτες του, πολύ σκληρός όταν χρειάζεται και παλιός παίκτης της ομάδας είναι αγαπητός σε διοίκηση και οπαδούς, ενώ πάντα προωθεί παίκτες από τις ακαδημίες.

Γήπεδο: Alexandra Stadium (10.180)

Mεταγραφές: Έφυγαν ο επιθετικός Κρις Ντάγκναλ και ο αριστερός μπακ Μπακαγιόκο για Μπέρι και Τρανμίρ αντίστοιχα, το κενό τους αναπληρώθηκε με ελεύθερους παίκτες, τον 30χρονο επιθετικό Σον Μίλερ (έπαιζε ως δανεικός από την Καρλάιλ) και τον 34χρονο δεξιό μπακ Νίκι Χαντ από τη Νοτς Κάουντι, ενώ προωθήθηκαν και 5 παίκτες από τις Ακαδημίες.

Προετοιμασία: Ισοπαλίες 1-1 με τη Μπλάκπουλ και την ερασιτεχνική Λικ Τάουν, νίκη με 3-0 επί της Όλντρινχαμ και ήττα 1-0 από τη Μπάροου στο τελευταίο φιλικό.

Eκτίμηση: Να εξασφαλίσει νωρίς τη σωτηρία της είναι το ζητούμενο και δείχνει να τα καταφέρνει, στο πρόσωπο του Άρτσερ έχει βρει τον ιδανικό άνθρωπο.

 

Στιβενέιτζ

Τι έκανε πέρυσι: Το τέλος της περιόδου τη βρήκε στη 16η θέση, σε μια μάλλον αδιάφορη σεζόν αφού δεν κινδύνεψε αλλά δεν έκανε και κάτι παραπάνω, αν και στόχευε ψηλότερα. Τερμάτισε στο λάθος μισό της βαθμολογίας, δεν κινδύνεψε ποτέ, αλλά στόχευε ψηλότερα. Με τη σεζόν στη μετριότητα ανέλαβε τον Μάρτιο ο 47χρονος Ντίνο Μααμριά, ένας Τυνήσιος που ζει δύο δεκαετίες στην Αγγλία, έχει εκτελέσει χρέη βοηθού στο παρελθόν ενώ είναι και παλιός παίκτης της ομάδας.

Προπονητής: Ντίνο Μααμριά (Μάρτιος 2018). Ο 47χρονος Τυνήσιος προσπαθεί να κάνει την ομάδα να στηρίζεται στη δύναμη, ξεκίνησε στο τέλος της περασμένης σεζόν και συνέχισε στην προετοιμασία, σκοπεύει να παρατάξει φέτος μια ομάδα με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία.

Γήπεδο: The Lamex Stadium (6.722)

Mεταγραφές: Η μεταγραφή του 18χρονου αμυντικού Μπεν Γουίλμοτ στην Γουότφορντ που έφερε πάνω από 1.5 εκατομμύριο Ευρώ στα ταμεία, δεν ξοδεύτηκαν όμως χρήματα. Ήρθαν πολλοί ελεύθεροι ποδοσφαιριστές, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο 27χρονος αριστερού μπακ Τζόνι Χαντ και ο σέντερ μπακ Μπεν Νάτζεντ, το στυλ παιχνιδιού τους είναι αυτό που ζητά ο Μααμριά.

Προετοιμασία: Αντιμετώπισε πολύ δυνατές ομάδες, έχασε 1-0 από τη Γουότφορντ (φιλικό στο πλαίσιο της μεταγραφής του Γουίλμοτ) και 2-1 από την Κρίσταλ Πάλας, νίκησε όμως 2-0 την Κόβεντρι.

Eκτίμηση: Ο Ντίνο Μααμριά είναι το μεγάλο ερωτηματικό, φρόντισε να γεμίσει το ρόστερ, ο κόσμος τον στηρίζει, το θέμα είναι αν μπορεί να βρει ομοιογένεια και πόσο γρήγορα θα αφομοιώσει η ομάδα το σύστημα του.

 

Τσέλτεναμ

Τι έκανε πέρυσι: Οι «Ρόμπινς» προσγειώθηκαν απότομα στην 17η θέση σε μια σεζόν που περίμεναν πολλά περισσότερα. Το 2016 πήραν την άνοδο ως πρωταθλητές της Conference (η τότε National), δεν είναι μικρό επίτευγμα το ότι έμειναν δύο σερί σεζόν στην κατηγορία και ξεκινά φέτος η τρίτη.

Προπονητής: Γκάρι Τζόνσον (2015). Ξεκινά την τρίτη του σεζόν στην Τσέλντεναμ, την ανέβασε στη League Two και τη σταθεροποίησε, δικό του δημιούργημα πια, ο 62χρονος τεχνικός είναι το απόλυτο αφεντικό και το μεγάλο ατού των «Ρόμπινς».

Γήπεδο: Jonny-Rocks Stadium (7.066)

Mεταγραφές: Ο 24χρονος επιθετικος Μο Έιζα που πήγε στην Μπρίστολ Σίτι όπου θα έχει προπονητή τον γιο του Γκάρι Τζόνσον, Λι (!) είναι η μεγάλη απώλεια. Τα 25 του γκολ θα λείψουν κι ο Ολλανδός φορ Μάνι Ντούκου είναι ο αντικαταστάτης του. Ο 25χρονος φορ μετρά 49 γκολ με την ερασιτεχνική Χέιζ εντ Γίντινγκ, ο Γκάρι Τζόνσον «χτένισε» τις μικρές κατηγορίες για να τον ανακαλύψει. Σημαντική και η αποχώρηση του μέσου Χάρι Πέιλ, στη θέση του ήρθε δανεικός από την Τσέλσι ο 19χρονος Μάντοξ, οι αλλαγές είναι σαρωτικές κι οι προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό πάνω από 20!

Προετοιμασία: Γνώρισε ήττες σε όλα τα φιλικά, 2-4 από τη Μπρίστολ Σίτι και 0-3 από την Μπέρμιγχαμ στα σημαντικότερα από αυτά, βαρύ το 4-1 από την ερασιτεχνική Γουέστον.

Eκτίμηση: Σχεδόν καινούργια ομάδα φτιάχνει ο Τζόνσον, η ομοιογένεια είναι το ζητούμενο, όπως και το πώς -και αν- θα αξιοποιηθούν τα λεφτά από την μεταγραφή του Έιζα.

 

Γκρίμσμπι

Τι έκανε πέρυσι: Τα χρειάστηκε πέρυσι, κοίταξε κατάφατσα τον υποβιβασμό, μετά από 12 ματς χωρίς νίκη ο Russell Slade απολύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως ούτε ο Paul Wilkinson που ανέλαβε υπηρεσιακός τεχνικός τα πήγε καλύτερα, γνώρισε δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, για να σώσει την κατάσταση ο Μάικ Τζόλεϊ. Ο 41χρονος τεχνικός ανέλαβε στις 2 Μαρτίου κι έκανε το θαύμα του, 4 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 10 ματς που απέμειναν κι οι «Μάρινερς» τερμάτισαν στην 18η θέση, 5 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Μάικ Τζόλεϊ (Μάρτιος 2018). Κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, με μικρή προπονητική εμπειρία στην Εσκιλστούνα την οποία δεν κατάφερε να σώσει. Τον είχε προτείνει ο Σον Ντάις, τεχνικός της Μπέρνλι, ο Τζόλεϊ ήταν προπονητής της ομάδας κάτω των 23 κι είχε τραβήξει την προσοχή του Ντάις.

Γήπεδο: Blundell Park (9.052)

Mεταγραφές: Στο τέλος της σεζόν ο Τζόλεϊ ανακοίνωσε ότι θα φύγουν 12 παίκτες, μεταξύ των οποίων ο δεξιός μπακ Μπεν Ντέιβις και ο κεντρικός αμυντικός Νάθαν Κλαρκ που κατέληξε στη Χάλιφαξ. Τελικά ήρθαν 9 παίκτες και έφυγαν 11. Ο 26χρονος σέντερ μπακ Χάρι Ντέιβις ήρθε από τη Σεντ Μίρεν και αρκετοί μέσοι, οι Έλιοτ Γουάιτχαουζ, Τζον Γουέλς, Τσάρλς Βέρναν και Τζέικ Χέσενθάλερ.

Προετοιμασία: Αξιόλογα φιλικά, έχασε 1-0 από τη Σάντερλαντ, νίκησε με το ίδιο σκορ τη Ντονκάστερ και 4-0 τη Γκέινσμπορο.

Eκτίμηση: Πολλά τα θέματα που έχει να λύσει ο Τζόλεϊ σε άμυνα και επίθεση είναι σα να χτίζει ομάδα από την αρχή, μπορεί πάντως να αποφύγει τη μάχη του υποβιβασμού.

 

Γέοβιλ

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία με κόπο και ιδρώτα, αυτός ήταν ο στόχος, ο ίδιος θα είναι και φέτος. Ξεπέρασε το εξευτελιστικό 8-2 της πρεμιέρας από τη Λούτον, η σεζόν κύλησε μέσα στο άγχος, τερμάτισε στη 19η θέση, δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Ντάρεν Γουέι (2015). Μορφή της Γέοβιλ, 8 χρόνια σε δύο διαφορετικούς περιόδους ως ποδοσφαιριστής, εκεί κρέμασε τα παπούτσια του κι εκεί ξεκίνησε την καριέρα του ως τεχνικός, αρχικά ως γυμναστής, μετά ως βοηθός προπονητή, είναι από τον Δεκέμβριο του 2015 το αφεντικό της ομάδας.

Γήπεδο: Huish Park Stadium (9.566)

Mεταγραφές: Ο αμυντικός Τομ Τζέιμς παρέμεινε αφού δεν τα βρήκε με τη Γουέστ Μπρομ, ήρθε ο αρχηγός της Ινβερνές Γκάρι Γουόρεν (σέντερ μπακ), έφυγε όμως ο πολύτιμος εξτρέμ Καν (πήγε στη Μάνσφιλντ).

Προετοιμασία: Εξαιρετική στα φιλικά, 2-1 τη Σουόνσι και 5-1 την Πλίμουθ, ισοπαλία 1-1 με Μπρίστολ Ρόβερς, στα κυριότερα από αυτά.

Eκτίμηση: Ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων, θα παλέψει πάλι για την παραμονή, ο Γουέι έχει ρίξει το βάρος στη φυσική κατάσταση.

 

Πορτ Βέιλ

Τι έκανε πέρυσι: Απέφυγε ένα δεύτερο σερί υποβιβασμό τερματίζοντας στην 20η θέση, μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Σώθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές πέρυσι, τερμάτισε στην 20ή θέση, μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Απέφυγε τουλάχιστον έναν δεύτερο σερί υποβιβασμό μιας και προερχόταν από υποβιβασμό από τη League One.

Προπονητής: Νιλ Άσπιν (Οκτώβριος 2017). Ποδοσφαιριστής της για μια δεκαετία, ήρθε τον περασμένο Οκτώβριο και μάζεψε τα ασυμμάζευτα, την κράτησε στην κατηγορία και έκανε τις ανάλογες κινήσεις για τη βοηθήσει να πρωταγωνιστήσει.

Γήπεδο: Vale Park (19.052)

Mεταγραφές: Το πρώτο που έκανε ο Άσπιν ήταν να λύσει το θέμα κάτω από τα δοκάρια. Η Βέιλ χρησιμοποίησε 5 διαφορετικούς κίπερς τη σεζόν που πέρασε, ο ερχομός του 33χρονου Σκοτ Μπράουν από τη Γουίκομπ έδωσε τη λύση, ο αμυντικός Κόνελ Ρόουλινσον από την πρωταθλήτρια Ουαλίας Νιου Σεντς, ο φορ Σκοτ Κουίγκλεϊ από τη Μπλάκμπουλ και ο εξτρεμ Ίντρις Κάνου από την Πιτέρμπορο ήταν μερικοί από τους σημαντικότερους παίκτες που ήρθαν, σε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα με 10 παίκτες να αποχωρούν.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε χάνοντας 4-2 από τη Σριούσμπερι και 1-0 από τη Μπλάκμπουλ, για να νικήσει 3-2 τη Χάλιφαξ και να φέρει 1-1 με τη Μπλάκμπερν

Eκτίμηση: Από υποψήφια για υποβιβασμό έχει γίνει από τα φαβορί για την άνοδο, οι μπουκ τη φέρνουν στην πρώτη τετράδα, έστω και μέσω των πλέι οφ διαθέτει την ποιότητα για να ανέβει.

 

Φόρεστ Γκριν

Τι έκανε πέρυσι: Νεοφώτιστη στην κατηγορία, κατάφερε να μείνει τερματίζοντας στην 21η θέση, ένα μόλις βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Μαρκ Κούπερ 2016). Mεγάλη θητεία στις μικρές κατηγορίες ο 49χρονος τεχνικός που έχει περάσει και από τον πάγκο της Πιτέρμπορο, είναι γιος του παλιού μπακ της Λιντς, Τέρι Κούπερ. Χωρίς τη μεγάλη διάκριση αλλά μεθοδικός και σοβαρός, δείχνει να σουλουπώνει την «πράσινη στρατιά».

Γήπεδο: The New Lawn (5.147)

Mεταγραφές: Τα πάνω κάτω με 12 παίκτες να έρχονται και 18 να φεύγουν. Από τις σημαντικές προσθήκες ο 22χρονος μέσος Τζορτζ Γουίλιαμς που ήρθε από τη Φούλαμ, ο μπακ Λίαμ Σέπαρντ από την Πιτέρμπορο και ο μέσος Καρλ Γουίντσεστερ από την Έξετερ. Μεγάλη απώλεια ο Λουκ Τζέιμς που πήγε στη Χαρτλπουλ.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά, νίκησε 1-0 τη Μπρίστολ Ρόβερς, 3-2 τη Ρέξαμ και 3-1 τη Χίαρφορντ, για να φέρει 2-2 με την ερασιτεχνική Σουίντον Σούπερμαριν.

Eκτίμηση: Γέμισε ποιότητα, το ζητούμενο είναι η ομοιογένεια, αυτή τη σεζόν δεν φαίνεται να κινδυνεύει, αντίθετα κοιτάει ψηλά.

 

Μόρκαμ

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε με δραματικό τρόπο στην κατηγορία, μιας και είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων από την ισόβαθμη της Μπαρνέτ. Διατηρήθηκε ακόμα μία σεζόν στην κατηγορία που μετέχει ανελλιπώς από το 2007.

Προπονητής: Τζιμ Μπέντλεϊ (2011). Είναι πια ο μακροβιότερος τεχνικός στις επαγγελματικές κατηγορίες, με το όνομα του άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Μόρκαμ τη φανέλα της ομάδας φορούσε για 9 συναπτά έτη.

Γήπεδο: Globe Arena (6.476)

Mεταγραφές: Έγινε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά όχι επενδύσεις, ήρθαν ως ελεύθεροι παίκτες όπως ο 24χρονος αριστερός μπακ Τζόναθαν Κράνστον και ο 27χρονος μέσος Άντριου Τατ, ενώ πήρε ως δανεικό από τη Ντονκάστερ τον επιθετικό Λίαμ Μαντεβίλ. Παραμένει η ηγετική μορφή του γκολκίπερ Κέβιν Έλισον που θα γιορτάσει τον Φλεβάρη τα 40α του γενέθλια.

Προετοιμασία: Το 0-0 με την Κόβεντρι ξεχωρίζει από τα φιλικά προετοιμασίας, έφερε 2-2 με την Τσέστερ κι έχασε 3-1 από τη Φλίτγουντ.

Eκτίμηση: Ο Μπέντλεϊ καλείται να κάνει ένα ακόμα θαύμα, οι Στιβ Ολντ και Σαμ Λαβέλ είναι οι μόνοι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί, δύσκολα θα βγει αλώβητη σε ένα επίπονο πρωτάθλημα 46 αγωνιστικών. Από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό, μένει να φανεί αν θα καταφέρει και φέτος να διαψεύσει τα προγνωστικά.

 

Μάκλσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Επέστρεψε μετά από 6 χρόνια στη League Two, ως πρωταθλήτρια της Νάσιοναλ, ο Άσκι όμως που την ανέβασε ανέλαβε τη Σριούσμπερι και τη θέση του πήρε ο 48χρονος Μαρκ Γιέιτς.

Προπονητής: Μαρκ Γέιτς (νέος). Αρκετά έμπειρος, έφτασε δύο φορές σε μια πενταετία στα πλέι οφ της League Two με την Τσέλτεναμ, παρουσίασε έργο και στην Κιντερμίνστερ.

Γήπεδο: Moss Rose Ground (6.355)

Mεταγραφές: Πολλές αλλαγές και στο έμψυχο δυναμικό για την ομάδα που είχε την καλύτερη άμυνα πέρυσι στην κατηγορία της.  Έφυγε ο αριστερός μπακ Χάνκοξ, ο στόπερ Κίεραν Κένεντι και ο μέσος Κάλουμε Μέικοκ μεταξύ άλλων, 9 παίκτες συνολικά αποχώρισαν. Ξεχωρίζουν ο 28χρονος επιθετικός Νάθαν Μπλίσετ, ο Ουαλός κίπερ Ρις Τέιλορ, ο δεξιός μπακ Τζέιμς Πίρσον και ο 22χρονος αμυντικός μέσος Κάλουμ Έβανς.

Προετοιμασία: Έχασε στο πρώτο 1-0 από την Όλντριγχαμ, για να φέρει στη συνέχεια 1-1 με Ρέξαμ και Στόκπορτ.

Eκτίμηση: Η παραμονή είναι ο στόχος, αναμένεται να παλέψει σκληρά κι έχει ελπίδες, την περιμένει μια πολύ δύσκολη σεζόν, υπάρχει όμως πίστη και ενθουσιασμός.

 

Τρανμίρ

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την άνοδο επικρατώντας 2-1 της Μπόραμ Γουντ στον τελικό των πλέι-οφ της Νάσιοναλ. Αυτό ήταν και το πρώτο της τρόπαιο μετά από 27 χρόνια και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος

Προπονητής: Μίκι Μέλον (2016). Έμπειρος τεχνικός, αυτή ήταν η τέταρτη άνοδος στην καριέρα του, έχοντας ανεβάσει στο παρελθόν τη Φλίτγουντ στη Νάσιοναλ αλλά και στη League Two και τη Σριούσμπερι στη League One.

Γήπεδο: Prenton Park (16.789)

Mεταγραφές: Έκανε δυνατές κινήσεις, ήρθε ο μέσος Όλι Μπανκς από την Όλνταμ, πήρε τον αριστερό μπακ Μπακαγιόκο από την Κρου και δανεικό τον 19χρονο μέσο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Χάρβεϊ Γκίλμουρ, επτά συνολικά οι νέες προσθήκες. Πολλές οι αποχωρήσεις, πάνω από 10, ξεχώρισαν αυτές του επιθετικού Άντικ Κουκ, και των μέσων Τραορέ, Γουάλας και Όλι Μπανκς

Προετοιμασία:Ήττα με 3-2 στο κλασικό φιλικό με τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ, ήττα με 2-1 από τη Γουίγκαν και 2-0 από τη Φλίτγουντ. Έχασε 3-1 και από τη Ρότσντεϊλ, νίκησε μόνο την εραστιτεχνική Σόρλει με 1-0.

Eκτίμηση: Δεν είναι συνηθισμένη νεοφώτιστη, έχει μεγάλο όνομα για κατηγορία όπως η League Τwo, αναμένεται να εξασφαλίσει νωρίς την παραμονή, μπορεί να τερματίσει στο μέσον της βαθμολογίας, μιας κι έχει έναν εξαιρετικό τεχνικό και καλή διοίκηση.

Μάνος Κασσωτάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ