foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ70
ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, Championship: Preview σεζόν 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 02 Αυγ 2018 21:34
Αγγλία-Championship-preview-2018-19.jpg

H Championship Αγγλίας είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη δεύτερη κατά σειρά επαγγελματική κατηγορία στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τους Άγγλους να την αποκαλούν «η άλλη μεγάλη κατηγορία» και όχι άδικα. Δεν είναι μόνο η συμμετοχή μεγάλων ομάδων με ευρωπαϊκά τρόπαια και συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς, όπως οι Νότιγχαμ Φόρεστ (δύο πρωταθλητριών), Άστον Βίλα (ένα πρωταθλητριών, ένα Σούπερ Καπ), Λιντς (δύο Κύπελλα Εκθέσεων, Τελικός Κυπελλούχων και πρωταθλητριών) και Ίπσουιτς (ένα Κύπελλο UEFA). Είναι και το γεγονός ότι αποτελεί το πέμπτο εμπορικότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη (!) βάσει τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αν προσθέσει κανείς ότι διαθέτει και τον πιο κερδοφόρο αγώνα σε όλο τον παγκόσμιο αθλητισμό, τον τελικό των πλέι-οφ (που κρίνει ποια θα είναι η… τρίτη ομάδα θα ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ), αντιλαμβάνεται κανείς ότι μόνο ως… β’ κατηγορία της Αγγλίας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύστημα διεξαγωγής

Στην Τσάμπιονσιπ συμμετέχουν 24 ομάδες σε ένα πρωτάθλημα 2 γύρων και 46 αγωνιστικών. Η πρωταθλήτρια, όπως και η 2η της βαθμολογίας, κερδίζουν αυτομάτως την άνοδο στην Premier League. Η 3η, η 4η, η 5η και η 6η της βαθμολογίας δίνουν αγώνες πλέι οφ (διπλά ματς στα οποία δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ), μέχρι τον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» που θα κρίνει ποια θα ακολουθήσει τις δύο πρώτες της βαθμολογίας στην Premier League. Όπως προαναφέραμε, πρόκειται για τον πιο κερδοφόρο αγώνα σε όλο τον παγκόσμιο αθλητισμό, ξεπερνώντας ακόμα και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο τελικός των 160 εκατ. λιρών όπως αποκαλείται, αφού η ομάδα που επικρατεί κερδίζει περίπου 180 εκατομμύρια Ευρώ για την επόμενη πενταετία. Δε χρειάζεται να κάνουμε προσθαφαιρέσεις για να δείτε πως προκύπτει αυτό το νούμερο, είναι όμως ένα ακόμα ενδεικτικό της δυναμικής του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

Οι ομάδες της Championship Αγγλίας

Σουόνσι

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από 6 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Premier League, τερμάτισε στην 18η θέση και υποβιβάστηκε, σε μια σεζόν που έδειχνε ότι μπορεί να καταφέρει να τη γλυτώσει. Πλήρωσε το πολύ κακό της ξεκίνημα, βρέθηκε στο βυθό μετά από 18 ματς, απέλυσε τον προπονητή της, Πολ Κλέμεντ τον Δεκέμβριο, για να αναλάβει να σώσει την ομάδα ο Κάρλος Καρβαχάλ. Παρότι κατάφερε να κερδίσει Λίβερπουλ και Άρσεναλ στην έδρα της, έμεινε 9 ματς χωρίς νίκη (χάνοντας τα 5 από αυτά) και το «κύκνειο άσμα» ήταν γεγονός.

Προπονητής: Γκράχαμ Πότερ (νέος). Αντικατέστησε τον Ιούνιο τον Καρβαλχάλ, ο 43χρονος Άγγλος θα είναι για πρώτη φορά σε πάγκο αγγλικής ομάδας. Έκανε εντυπωσιακή σεζόν πέρυσι με την Έστερσουντ, την οδήγησε στους ομίλους του Γιουρόπα (αποκλείοντας -και- τον ΠΑΟΚ) κι έφτασε μέχρι τα νοκ-άουτ που αποκλείστηκε από την Άρσεναλ. Ρίσκο η πρόσληψη του, εργατικός και φιλόδοξος θα δοκιμαστεί τώρα στα δύσκολα.

Γήπεδο: Λίμπερτι (21.088)

Μεταγραφές: Έφυγαν ο γκολκίπερ Φαμπιάνσκι και ο επιθετικός Αγιού, με εξαίρεση τον 29χρονο μέσο Ρόκε που ήρθε από τη Σεβίλλη πήρε νεαρούς παίκτες χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, δε δείχνει διατεθειμένη να ξοδέψει, σύμφωνα και με δηλώσεις του Πότερ. Τελευταία προσθήκη ο Σκωτσέζος επιθετικός Μπάρι ΜακΚέι που ήρθε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Προετοιμασία: Μόλις 3 φιλικά, το ένα στην Αγγλία, γνώρισε ισάριθμες ήττες. Έκανε προετοιμασία στην Αυστρία και τη Γερμανία, πιο πρόσφατη ήττα το βαρύ 3-0 από τη Φράιμπουργκ.

Εκτίμηση: Ως ομάδα που έπεσε από την Premier, θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο, όμως μόλις 9 από τις 30 τελευταίες ομάδες που έπεσαν από τη μεγάλη κατηγορία επέστρεψαν άμεσα, οι «Κύκνοι» δεν πείθουν ότι θα τα καταφέρουν. Μεγάλο στοίχημα η πρόσληψη Πότερ, το ρόστερ θέλει ενίσχυση, δύσκολα θα βρεθεί πάνω από την 8η θέση, εκτός αν ο Πότερ αποδειχθεί …μάγος όπως ο συνονόματος του, Χάρι.

 

Στόουκ Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Αντίο στη μεγάλη κατηγορία μετά από 10 χρόνια για τη Στόουκ. Η απόλυση του Μαρκ Χιούζ τον περασμένο Γενάρη δεν είχε αποτέλεσμα, ο Σκωτσέζος Πολ Λάμπερτ που ήρθε στη θέση του δεν κατάφερε να κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία τους «Πότερς» που τερμάτισαν στη 19η θέση, σε μια αποκαρδιωτική σεζόν.

Προπονητής: Γκάρι Ρόουετ (νέος). Μετά τον υποβιβασμό της πήρε τον προπονητή της Ντέρμπι με την άμεση επάνοδο να είναι ο ξεκάθαρος στόχος. Ο 44χρονος τεχνικός ξέρει καλά την κατηγορία, η καριέρα του έχει ανοδική πορεία, έφτασε την Ντέρμπι μέχρι τα πλέι-οφ πέρυσι, δείχνει καλή επιλογή.

Γήπεδο: bet365 Stadium (30.089)

Μεταγραφές: Έχασε τον μεσοεπιθετικό Σακίρι που πήγε στη Λίβερπουλ (με τους «κόκκινους» να πληρώνουν τις 13 εκατ. λίρες της ρήτρας του), ο μέσος Τέλφορντ πήγε στην Μπάρι, ήρθαν όμως οι μέσοι Τομ Ινς από τη Χάντερσφιλντ και Τζέιμς Μακλίν από τη Γουέστ Μπρομ, προσπαθεί να πάρει τον αμυντικό της Βίλα, Τζέιμς Τσέστερ, υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο ο μέσος Τζο Άλεν.

Προετοιμασία: Χωρίς νίκη στα φιλικά, έχασε 2-0 από Μπόχουμ και Ζανκτ Πάολι, 2-1 από το Αμβούργο, έφερε 0-0 με τη Γούλβς, πέτυχε μόνο ένα γκολ σε 5 φιλικά.

Εκτίμηση: Αποφασισμένη να επιστρέψει άμεσα στην Premier League, δείχνει να κάνει σωστές επιλογές, με σημαντικότερη αυτή στη θέση του προπονητή. Την περιμένει δύσκολη πρεμιέρα στην έδρα της Λιντς, αναμένεται πάντως να παλέψει μέχρι τέλους για την άνοδο κι έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει.

 

Γουέστ Μπρομ

Τι έκανε πέρυσι: Η απόλυση του Τόνι Πιούλις τον Νοέμβριο αποδείχθηκε μεγάλο λάθος, όπως και η πρόσληψη του Άλαν Πάρντιου τον ίδιο μήνα. Με μόλις μία νίκη σε 18 ματς ο υποβιβασμός είχε σχεδόν σφραγιστεί, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας (σε προσωρινή βάση) από τον Ντάρεν Μουρ παραλίγο να αλλάξει τα δεδομένα αλλά ήταν πια αργά. Η Μπρόμιτς αποχαιρέτησε μετά από 8 χρόνια την Premier League, τερματίζοντας στην τελευταία θέση (20ή).

Προπονητής: Ντάρεν Μουρ (νέος). Ανέλαβε ως πρώτος τεχνικός τον Μάιο, είναι όμως από τον περασμένο Απρίλιο στον πάγκο της ομάδας εκτελώντας χρέη προσωρινού τεχνικού. Πήρε τη θέση του Άλαν Πάρντιου που απολύθηκε κι έκανε εξαιρετική πορεία. Αναδείχθηκε προπονητής του μήνα τον Απρίλιο στην κατηγορία κρατώντας την ομάδα αήττητη, στάθηκε αδύνατο όμως να την κρατήσει στην Premier League.

Γήπεδο: Χόθορνς (26.850)

Μεταγραφές: Ο υποβιβασμός έφερε αποχωρήσεις όπως αυτή του μέσου ΜακΛιν που πήγε στη Στόουκ, δεν έμεινε όμως με σταυρωμένα χέρια, πήρε δανεικό από τη Λέστερ τον μέσο Χάρβεϊ Μπαρνς, απέκτησε τον αμυντικό Κάιλ Μπάρτλεϊ από τη Σουόνσι, ενώ ήρθε ως ελεύθερος ο 25χρονος γκολκίπερ Τζόναθαν Μποντ, αφού ο 35χρονος τερματοφύλακας Φόρστερ πήγε στη Γουότφορντ.

Προετοιμασία: Έδειξε καλό πρόσωπο στα φιλικά, δεν έφυγε από το Νησί, νίκησε Μπαρνέτ, Μπάρνσλεϊ και Κόβεντρι (με το εντυπωσιακό 5-2), έφερε 1-1 στη Σκωτία με την Αμπερντίν.

Εκτίμηση: Από τα φαβορί για την άνοδο, μπορεί να δικαιώσει τα προγνωστικά, κλειδί ο τεχνικός Ντάρεν Μουρ. Τα πήγε εξαιρετικά στο τέλος της περασμένης σεζόν ως υπηρεσιακός, δεν υπήρχε όμως άγχος, τώρα έχει να αντιμετωπίζει πολύ απαιτητικές συνθήκες, στην πορεία θα φανεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση.

 

Άστον Βίλα

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με στόχο την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, έφτασε μέχρι τον τελικό των πλέι οφ όπου έχασε από τη Φούλαμ, μεγάλη απογοήτευση για μία ακόμα σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, τερματίζοντας στην 4η θέση.

Προπονητής: Στιβ Μπρους (2016). Μόλις μερικές μέρες πριν ανακοινώθηκε ότι συνεχίζει στον πάγκο (έπαιζε δυνατά το όνομα του Τιερί Ανρί), ταλαιπωρήθηκε πολύ την περασμένη σεζόν, θα προσπαθήσει φέτος να καταφέρει ότι δεν έκανε πέρυσι, δηλαδή να επαναφέρει τη Βίλα στη μεγάλη κατηγορία.

Γήπεδο: Βίλα Παρκ (42.785)

Μεταγραφές: Παγωμάρα, καμία κίνηση, με τον κίνδυνο του Financial Fair Paly να δημιουργεί θέμα ρευστότητας και τον Κινέζο ιδιοκτήτη της ομάδας Τόνι Ξία να κλείνει σημαντική συμφωνία με δύο νέους επενδυτές, τον Νασίφ Ναούρις (γνωστός ως πιο πλούσιος Αιγύπτιος) και τον Αμερικάνο Ουές Έντερς (συνιδιοκτήτης των Μιγλουόκι Μπακς). Και οι δύο πήραν το 55% των μετοχών.

Προετοιμασία: Εύκολες νίκες με Τέλφορντ, Γουόλσολ και Μπέρτον Άλμπιον, ήττα με 3-1 από τη Γουέστ Χαμ, νίκη επί της Ντινάμο Δρέσδης στη Γερμανία.

Εκτίμηση: Από τα πιο βαριά ονόματα στην κατηγορία, μπαίνει αυτόματα στα φαβορί για την άνοδο. Ο Μπρους είναι έμπειρος τεχνικός, όμως η θέση του είναι επισφαλής, άγνωστες οι διαθέσεις και η υπομονή των νέων ιδιοκτητών. Αν δεν γίνουν σπασμωδικές κινήσεις αναμένεται να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο, μπορεί να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

 

Μίντλεσμπρο

Τι έκανε πέρυσι: Στόχευε στην άνοδο, βρέθηκε στην 9η θέση κι απέλυσε στις 23 Δεκεμβρίου τον Γκάρι Μονκ, για να πάρει τον Tόνι Πιούλις την Boxing Day. Eγγύηση σταθερότητας ο 60χρονος τεχνικός, την έβγαλε στην 5η θέση, δεν τα κατάφερε στα πλέι-οφ.

Προπονητής: Τόνι Πιούλις (από τον Δεκέμβριο του 2017). Εξαιρετικός τεχνικός, από τα πιο γνωστά ονόματα της Premier League, παραδοσιακή δύναμη των πάγκων, το μεγάλο ατού της φετινής «Μπόρο».

Γήπεδο: Ρίβερσαϊντ (34.742)

Μεταγραφές:Έδωσε τον 24χρονο επιθετικό Πάτρικ Μπάμφορντ (13 γκολ σε 44 ματς) στη Λιντς αντί του ποσού των 10 εκατ. λιρών, και τον μέσο Κάλουμ Κουκ στην Πιτέρμπορο, έδωσε 7 εκατ. λίρες για να πάρει τον σέντερ μπακ της Μπρίστολ Σίτι, Άντεν Φλιντ, το ρόστερ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ψάχνεται κυρίως αμυντικά.

Προετοιμασία: Τρεις ήττες από Άουγκσμπουργκ (2-1), Άκρινγκτον Στάνλεϊ (4-3) και Ρότσντεϊλ (3-2), ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας το φιλικό με τη Σάντερλαντ, ξέσπασε 5-0 στη Χαρτλεπουλ.

Εκτίμηση: Από τα φαβορί για την άνοδο, ο Πιούλις είναι το μεγάλο της ατού, μπορεί οι ομάδες του να μην προσφέρουν θέαμα παίρνουν όμως αποτελέσματα κι αυτό είναι το ζητούμενο. Μπορεί θέση στην τετράδα, η απευθείας άνοδος ο μεγάλος στόχος της.

 

Ντέρμπι Κάουντι

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε για δεύτερη φορά τις τρεις τελευταίες σεζόν στα πλέι-οφ, δεν κατάφερε να πάει σε καμία από τις δύο στα ημιτελικά, τερμάτισε στην 6η θέση.

Προπονητής: Φρανκ Λάμπαρντ (νέος). Αναμφισβήτητα το μεγάλο στοίχημα, ο παλιός θρύλος της Τσέλσι ξεκινά από τα βαθιά την προπονητική του καριέρα, μεγάλο όνομα με σημαντικές διασυνδέσεις προσφέρει έξτρα προβολή στα «κριάρια» είναι όμως εντελώς άπειρος, την Παρασκευή θα κάνει το προπονητικό του ντεμπούτο στο εκτός έδρας ματς με τη Ρέντινγκ.

Γήπεδο: Πράϊντ Παρκ (33.597)

Μεταγραφές: Μπήκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, πήρε τον επιθετικό της Πιτέρμπορο Τζακ Μάριοτ, δανεικούς τον Μέισον Μάουντ από την Τσέλσι και τον Χάρι Γουίλσον από τη Λίβερπουλ, ενώ απέκτησε και τον μέσο Τζορτζ Έβανς από τη Ρέντινγκ.

Προετοιμασία: Καλή εικόνα στα φιλικά, έχασε μόνο από τη Μάνσφιλντ, νίκησε Νοτς Κάουντι, Σαουθάμπτον (3-0), Κόβεντρι αλλά και Γουλβς, έδειξε αυτοπεποίθηση.

Εκτίμηση: Αν ο 40χρονος Λάμπαρντ ανταποκριθεί στις προσδοκίες η άνοδος είναι στις δυνατότητες της. Μόνο το μέλλον θα δείξει αν η προσωπικότητα του παλιού αρχηγού της Τσέλσι μπορεί να επιδράσει καταλυτικά και στον πάγκο, έχει νοοτροπία νικητή και φαίνεται να περνά στα αποδυτήρια. Υποψήφια για τα πλέι-οφ και μια θέση στην εξάδα, παραμένει πάντως από τα μεγάλα ερωτηματικά της σεζόν.

 

Πρέστον Νορθ Εντ

Τι έκανε πέρυσι: Βάσει μπάτζετ η κατάκτηση της 7ης θέσης πέρυσι θεωρείται μεγάλη επιτυχία, σοβαρή και πειθαρχημένη, ζόρικος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα.

Προπονητής: Άλεξ Νιλ (2017). Άνθρωπος των έργων, όχι των λόγων, ο 37χρονος τεχνικός πήγε τον Ιούλιο του 2017 και οδήγησε σε σταθερά μονοπάτια την Πρέστον παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα.

Γήπεδο: Ντίπντεϊλ (23.408)

Μεταγραφές: Προσεκτικές κινήσεις, πήρε τον επιθετικό της Σάμροκ Ρόβερς Γκράχαμ Μπέρκ και τον αμυντικό της Πίτερμπορο Άντριου Χιούζ, προτεραιότητα της να ανανεώσει τα συμβόλαια των Χάντινγκτον (αμυντικός) και Μπράουν (μέσος).

Προετοιμασία: Καλή εικόνα στα φιλικά, στα σημαντικότερα από αυτά έφερε 2-2 με τη Γουέστ Χαμ, έχασε 3-2 από την Μπέρνλι και νίκησε 3-0 την Όλνταμ.

Εκτίμηση: Από τα μεγαλύτερα ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου, ιδρυτικό μέλος της Φούτμπολ Λιγκ, η ομάδα που έφερε τον επαγγελματισμό στο ποδόσφαιρο, εμπνέει πάντα σεβασμό, η βαριά ιστορία της όμως δεν είναι ανάλογη της δυναμικότητας της. Η σοβαρότητα του Νιλ προδιαθέτει για μια σεζόν χωρίς άγχος, μέσα στην πρώτη δεκάδα, χωρίς να έχει την αγωνιστική δυναμική για κάτι περισσότερο.

 

Μίλγουολ

Τι έκανε πέρυσι: Επέστρεψε στην Championship πέρυσι και υπενθύμισε σε όλους ότι είναι από τα πιο «σκληρά καρύδια» της κατηγορίας, μετρώντας αήττητο σερί 17 αγώνων (ξεπερνώντας το ρεκόρ συλλόγου με 15 ματς χωρίς ήττα το 1971) για να τερματίσει στην 8η θέση.

Προπονητής: Νιλ Χάρις (2015). Ο 41χρονος τεχνικός εντυπωσίασε τους πάντες πέρυσι, οι οπαδοί της ομάδας τον λατρεύουν, τα αποδυτήρια τον σέβονται, είναι το απόλυτο αφεντικό. Έγραψε μεγάλη ιστορία ως επιθετικός των «λιονταριών» σε δύο διαφορετικούς χρονικές περιόδους, είναι ταυτισμένος με τους Λονδρέζους.

Γήπεδο: Δε Ντεν (20.146)

Μεταγραφές: Ο Χάρις δεν συνηθίζει να κάνει πολλές μεταγραφές, η απόκτηση του γκολκίπερ Μπεν Άμος από τη Μπόλτον και του αμυντικού Μάρεϊ Γουάλας από τη Σκάνθορπ οι σημαντικότερες προσθήκες. Ανανέωσε το συμβόλαιο του διεθνής Αυστραλού αμυντικού Τζέιμς Μέρεντιθ, αποδέσμευσε Αμπντού (μέσος) και Κέιχιλ (μεσοεπιθετικός).

Προετοιμασία: Έχασε από Μπράγκα και Κόλτσεστερ, νίκησε Φαρένσε, Κέμπριτζ και Μπόχουμ, έδειξε καλό πρόσωπο, ο Χάρι είδε -και έκανε- αυτά που ήθελε.

Εκτίμηση: Η περσινή πορεία ήταν υπέρβαση, το ρόστερ δείχνει ότι θα παλέψει για την παραμονή της, μπορεί να τα καταφέρει, η σεζόν αναμένεται δύσκολη, όμως οι ζόρικες καταστάσεις είναι στο DNA της.

 

Μπρέντφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο κι ήταν από τις ομάδες που χαιρόσουν να βλέπεις, τερμάτισε στην 9η θέση, διόλου άσχημα βάσει ρόστερ και μπάτζετ.

Προπονητής: Ντιν Σμιθ (Νοέμβριος 2015). Ο κύριος λόγος που η Μπρέντφορντ ήταν «χάρμα οφθαλμών» πέρυσι, δε φοβάται προκλήσεις και αντιπάλους ξέρει να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του.

Γήπεδο: Γκρίφιν Παρκ (12.763)

Μεταγραφές: Πήρε τους αμυντικούς Εζρίλ Κονσά από την Τσάρλτον και Ζουλιάν Ζανβιέ από τη Ρεμς και τον επιθετικό Σαίντα Μπενραχμά από τη Λιλ, έχασε όμως τον αρχηγό της, Τζον Ίγκαν (σέντερ μπακ) που πήγε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τον εξτρεμ Φλόριαν Γιόζεφσον. Έφυγαν κάποιοι «ενδεκαδάτοι», ήρθαν παίκτες που λογίζονται βασικοί, η επιθετική φιλοσοφία του ρόστερ δεν έχει αλλάξει.

Προετοιμασία: Τρεις νίκες (επί Γιουίκομ και Σριούσμπερι μεταξύ άλλων), μία ήττα από τη Γουότφορντ και μία ισοπαλία με τη Χαλ, ικανοποιητική εικόνα.

Εκτίμηση: Στρωμένη ομάδα, με επιθετική φιλοσοφία που δεν αλλάζει με τις προσθαφαιρέσεις, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και δείχνει ικανή να το κάνει. Όπλο της η σταθερότητα, μπορεί μια θέση στην πρώτη εξάδα, υπολογίσιμος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα.

 

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε λίγο πιο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, στη 10η θέση, σε μια σεζόν που φάνηκε ότι μπορούσε το κάτι παραπάνω, δεν κατάφερε τελικά να φτάσει στα πλέι-οφ, φαίνεται πάντως να της έχει ανοίξει η όρεξη.

Προπονητής: Κρις Γουάιλντερ (2016). Οπαδός της ομάδας από μικρός ο Γουάιλντερ, ήρθε τον Μάιο του 2016 και στην πρώτη του σεζόν πήρε με τις «λεπίδες» τον τίτλο στη League One και μαζί την άνοδο στην Championship. Προπονητής παλαιάς κοπής, σεβαστός στα αποδυτήρια, ειλικρινής, εργατικός και μετρημένος.

Γήπεδο: Μπράμαλ Λέϊν (32.702)

Μεταγραφές: Ο μέσος Μπρους πήγε στην Μπόρνμουθ, ήρθε ο αρχηγός της Μπρέντφορντ Τζον Ίγκαν (σέντερ μπακ), ανανεώθηκε το συμβόλαιο του κίπερ, Σάιμον Μουρ, ήρθε ο παλιός φορ της Ίπσουιτς, Ντέιβιντ ΜακΓκόλντρικ, το ρόστερ δείχνει ότι δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί, αναμένονται προσθαφαιρέσεις.

Προετοιμασία: Αήττητη στα φιλικά, νίκησε 1-0 τη Μαρίτιμο, 3-2 την Μπράντφορντ και 2-0 την Ντονκάστερ, έφερε ισοπαλίες με Μάνσφιλντ και Ίντερ,

Εκτίμηση: Με το ρόστερ να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις. Δύσκολα θα πάει χειρότερα, θα ψάξει το κάτι παραπάνω που δεν είναι άλλο από μια θέση στα πλέι-οφ.

 

Μπρίστολ Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Εντυπωσιακή σεζόν, μπορεί να τερμάτισε στη διόλου ευκαταφρόνητη 11η θέση (στις πρώτες 24 αγωνιστικές είχε βρεθεί στη 2η), έκανε όμως εντυπωσιακή πορεία στο League Cup, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά! Aπέκλεισε αρκετές ομάδες της Premier league (Γουότφορντ, Στόουκ, Κρύσταλ Πάλας), μεταξύ των οποίων και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Σίτι του Γκουαρντιόλα που πήρε και το τρόπαιο στο τέλος, ενώ αναδείχθηκε και δια περιπάτου πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Προπονητής: Λι Τζόνσον (Φεβρουάριος 2016). Προπονητής του μήνα τον Οκτώβριο του 2017 στην Τσάμπιονσιπ, αποκάλυψε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, όταν πήρε την προηγούμενη σεζόν τον επιθετικό της Μπρίστολ Ρόβερς, Ματ Τέϊλορ στην ομάδα. Μόλις 36 ετών ο Τζόνσον συνεχίζει να εμπλουτίζει το βιογραφικό του, με την καριέρα του να έχει ανοδική πορεία.

Γήπεδο: Άστον Γκέιτ (27.000)

Μεταγραφές: Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Μπόμπι Ριντ πήγε στην Κάρντιφ, ο ηγετικός στόπερ Άντεν Φλιντ στη Μίντλεσμπρο, κενά που δύσκολα αναπληρώνονται. Ήρθαν ο μέσος Μάρλεϊ Γουάτκινς από τη Νόριτς και ο επιθετικός Αντρέας Βέιμαν από την Ντέρμπι, ο επιθετικός Μοχάμεντ Έϊσα από την Τσέλντεναμ, ανανέωσε για τρία ακόμα χρόνια ο μέσος Μάρλον Πακ.

Προετοιμασία: Τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα φιλικά, με πιο πρόσφατο το 1-1 με τη Μπόρνμουθ, ήττα από τη Βαγιεκάνο με 1-0, παρουσιάζει μια σταθερότητα θέλει όμως δουλειά ακόμα.

Εκτίμηση: Μπορεί να κάνει μεγάλα σερί, θετικά και αρνητικά, το σημαντικό είναι να μαζέψει βαθμούς γρήγορα, δε φαίνεται να κινδυνεύει, μπορεί να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, οτιδήποτε περισσότερο θα θεωρηθεί υπέρβαση.

 

Ίπσουιτς Τάουν

Τι έκανε πέρυσι: Σε μια αδιάφορη σεζόν κινήθηκε στη μετριότητα και τερμάτισε στη 12η. Ο Μικ Μακάρθι ολοκλήρωσε τον κύκλο κι ανακοίνωσε την αποχώρηση του τον περασμένο Απρίλιο, μετά από 6 χρόνια στον σύλλογο. Σε ρόλο προσωρινού τεχνικού ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Μπράιαν Κλούγκ.

Προπονητής: Πολ Χαρστ. Εξαργύρωσε μια εξαιρετική σεζόν με τη Σριούσμπερι που την έφτασε μέχρι τον τελικό ανόδου της League Οne (έχασε 2-1 από τη Ρόδεραμ στην παράταση) και τον τελικό του Λιγκ Τρόφι (ήττα 1-0 από τη Λίνκολν), αναλαμβάνοντας το μεγαλύτερο όνομα της προπονητικής του καριέρας, την Ίπσουιτς. Με μπάτζετ 3 εκατομμυρίων λιρών και το έκτο χαμηλότερο μισθολόγιο της κατηγορίας η αποστολή του μόνο εύκολη δεν είναι σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Τσάμπιονσιπ.

Γήπεδο: Πόρτμαν Ρόουντ (30.300)

Μεταγραφές: Πήρε από την Μπρίστολ Ρόβερς τον επιθετικό Έλις Χάρισον, τον εξτρεμ Έντουαρντς από τη Γουίμπλεντον, ανανέωσε για τρία ακόμα χρόνια το συμβόλαιο του γκολκίπερ Μπάρτος Μπιαλκόφσκι, έδωσε τον αμυντικό Άνταμ Γουέμπστερ στην Μπρίστολ Σίτι για να πάρει στη θέση του τον αμυντικό Ζανουί Ντονασιέν από την Άκρινγκτον Στάνλεϊ. Ο Χαρστ στήνει την ομάδα από την αρχή, αναμένεται γενικό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε τα φιλικά με ήττα 2-0 από την Μπρέιντρι, για να κερδίσει στην συνέχεια με 1-0 Κρόουλι, Μπαρνέτ και ΜΚ Ντονς. Ήττα 2-1 από τη Γουέστ Χαμ στο τελευταίο φιλικό.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα αποφύγει τους… μπελάδες. Έχει κολλήσει από το 2003 στην Championship, αν το τέλος της σεζόν τη βρει ακόμα εκεί θα είναι καλά. Με τον Χαρστ να φτιάχνει ομάδα από την αρχή και να στηρίζεται σε παίκτες μικρότερων κατηγοριών, αναμένεται να βρεθεί στο κάτω μέρος της βαθμολογίας, δείχνει πάντως να μπορεί να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις.

 

Λιντς Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε εντυπωσιακά, ήταν πρώτη τέλη Σεπτεμβρίου κι έκανε όνειρα ανόδου, στο τέλος τερμάτισε στην 13η θέση, έχοντας απολύσει δύο προπονητές, τον Τόμας Κρίστιανσεν και τον Πολ Χεκινγκμπότομ. Η σεζόν εξελίχθηκε απροσδόκητα σε παταγώδη αποτυχία για μία από τις πιο βαριές φανέλες, όχι μόνο στην κατηγορία αλλά στο αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Προπονητής: Μαρσέλο Μπιέλσα (νέος). Μεγάλο όνομα, ο 63χρονος Αργεντινός έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία της Λιντς, ο ερχομός του γεμίζει όνειρα τους οπαδούς της Λιντς, Μπορεί να απογειώσει τα «παγόνια» ή ακόμα και να διαλύσει την ομάδα με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, η πρόσληψη του πάντως έκανε τους «μπουκ» να βάλουν τη Λιντς στα φαβορί για τα πλέι-οφ.

Γήπεδο: Έλαντ Ρόουντ (37.900)

Μεταγραφές: Πλήγμα η αποχώρηση του επιθετικού Πιέρ Μισέλ Λασόνγκα που πήγε στο Αμβούργο. Ήρθαν δανεικοί από την Τσέλσι ο γκολκίπερ Τζαμάλ Μπλάκμαν και ο μέσος Λιούις Μπέικερ, ο αριστερός μπακ Μπάρι Ντάγκλας από τη Γουλβς, με τη μορφή δανεισμού ο 21χρονος μέσος Τζακ Χάρισον από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Προετοιμασία: Έχασε μόνο από την Όξφορντ (με 4-3), ισοπαλίες 1-1 με Γιόρκ και Σάουθεντ. Νίκησε 4-3 την Γκίσλεϊ και 1-0 την Λας Πάλμας, πολύ νωρίς για συμπεράσματα, έδειξε μερικά καλά στοιχεία πάντως.

Εκτίμηση: Με τον Μπιέλσα στον πάγκο η απευθείας άνοδος είναι ο μεγάλος στόχος, ακόμα και αν τα καταφέρει μέσω των πλέι οφ θα θεωρηθεί επιτυχημένος. Αναμφισβήτητα το μεγάλο ερωτηματικό της σεζόν, ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Πήρε προπονητή με το ίδιο ακριβώς χαρακτηριστικό, ο εκκεντρικός Αργεντινός μπορεί να της χαρίσει την πολυπόθητη άνοδο ή να κάνει τη σεζόν χειρότερη από την προηγούμενη, αν και οι εκτιμήσεις δείχνουν το πρώτο πιθανότερο. Μια θέση στα πλέι-οφ είναι στις δυνατότητες της, θα εξαρτηθεί κυρίως από το μεγάλο όνομα που ήρθε στον πάγκο της.

 

Νόριτς

Τι έκανε πέρυσι: Ο Ντάνιελ Φάρκε έγινε το καλοκαίρι του 2017 ο πρώτος ξένος προπονητής στα 114 χρόνια ιστορίας του συλλόγου και δεν τα πήγε άσχημα με τα «καναρίνια» να τερματίζουν στην 14η θέση, σε μια σεζόν με ελάχιστες προσδοκίες.

Προπονητής: Ντάνιελ Φάρκε (2017). Πρώτος ξένος τεχνικός, όπως προαναφέραμε, στην ιστορία της Νόριτς, ο 41χρονος Γερμανός καλείται να δείξει φέτος τι μπορεί να κάνει, μιας κι ο πήχης είχε μπει χαμηλά πέρυσι στην πρώτη του σεζόν. Χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στο παρελθόν, μόνη θητεία στην άσημη Λιπσταντ και τη β’ ομάδα της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία. Τα «καναρίνια» είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη δουλειά του μέχρι τώρα κι η σεζόν που θα ξεκινήσει αυτή που θα δοκιμαστεί στα δύσκολα.

Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ (27.220)

Μεταγραφές: Σημαντικές προσθαφαιρέσεις, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Τζέιμς Μάντισον που πήγε στη Λέστερ και ο εξτρεμ Τζος Μέρφι που αποκτήθηκε από την Κάρντιφ. Πήρε δανεικό τον επιθετικό Τζόρνταν Ρόουντς από τη Σέφιλντ Γουένστεϊ, ήρθε ο επιθετικός Τίμο Πούκι από την Μπρόντμπι και ο Ολλανδός γκολκίπερ Τιμ Κρουλ.

Προετοιμασία: Καλή εικόνα στα τρία φιλικά στη Γερμανία, νίκησε 3-2 την Πάντερμπορν, έχασε 2-1 από την Ουνιόν Βερολίνου κι έφερε 1-1 με τη Βόλφσμπουργκ. Δύο ακόμα φιλικά στην Αγγλία, νίκη με 3-1 επί της Λούτον και ήττα με 1-0 από την Τσάρλτον.

Εκτίμηση: Η μέση της βαθμολογίας είναι στις δυνατότητες της, παρότι στόχος της είναι στα πλέι οφ, αναμένεται μια σεζόν σαν την περσινή, με το μέχρι τώρα υλικό να μην προδιαθέτει για μεγάλα πράγματα.

 

Σέφιλντ Γουένσντεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Τη σεζόν που συμπλήρωσε 150 χρόνια ιστορίας συμβιβάστηκε με την 15η θέση. Σεζόν βυθισμένη στη μετριότητα, με τον Κάρλος Καρβαχάλ να ολοκληρώνει τον κύκλο του και να αποχωρεί παραμονή Χριστουγέννων (με το συμβόλαιο του να λύνεται συναινετικά) για να αναλάβει τον Γενάρη ο Τζος Λουχουκάι. Αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς κι είναι δύσκολο να κριθεί. Σε γενικές γραμμές η παρουσία του στον πάγκο δεν ήταν άσχημη.

Προπονητής: Τζος Λουχουκάι (Ιανουάριος 2018). Τον περασμένο Γενάρη έγινε ο 33ος προπονητής στην ιστορία των «κουκουβαγιών» και τώρα ουσιαστικά θα κριθεί έχοντας από την αρχή την ομάδα στα χέρια του. Ο 55χρονος τεχνικός έφτιαξε το όνομα του στη Γερμανία κι έχει συνηθίζει στα ζόρικα, η πίεση της Τσάμπιονσιπ όμως είναι μεγάλη.

Γήπεδο: Χίλσμπορο (34.854)

Μεταγραφές: Το Financial Fair Play την εμποδίζει να κάνει προσθήκες, παρά τις αποχωρήσεις παικτών όπως ο αμυντικός Γκλεν Λούβενς που πήγε στη Σάντερλαντ κι ο αμυντικός Τζακ Χαντ που υπέγραψε στη Μπρίστολ Σίτι, το ρόστερ είναι ανταγωνιστικό.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με νίκη επί της Λίνκολν 1-0, νίκησε με το ίδιο σκορ την Μπρέντα, για να ακολουθήσουν δύο ήττες, 2-1 από τη Μάνσφιλντ και 3-1 από τη Βιγιαρεάλ στο δυσκολότερο τεστ.

Εκτίμηση: Το ρόστερ εγγυάται παραμονή χωρίς περιπέτειες, χωρίς προθήκες δύσκολα μπορεί να περιμένει κάτι περισσότερο, μια θέση στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα είναι στις δυνατότητές της, μένει να φανεί πως θα αξιοποιηθεί.

 

ΚΠΡ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 16η, με τον καλό στρατιώτη Ίαν Χόλογουεϊ να κάνει το καθήκον του και να την κρατά μακριά από περιπέτειες, παίρνοντας το καλύτερο από τους παίκτες του, για να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Προπονητής: Στιβ ΜακΚλάρεν (νέος). Ανέλαβε τον περασμένο Μάιο, πολύ γνωστό όνομα, πρώην τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, η καριέρα του όμως έχει φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια.

Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ (18.360)

Μεταγραφές: Έπειτα από το πρόστιμο των 42 εκατ. λιρών και το μεταγραφικό εμπάργκο για καταστρατήγηση του Financial Fair Play, oι «Χούπς» του Λονδίνου δεν είναι για πολλά. Πήραν ως ελεύθερο τον Γερμανό αμυντικό Τόνι Λάινστνερ, μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του μπακ Νταρνέλ Φίρλονγκ που θα μείνει 3 μήνες εκτός αγώνων.

Προετοιμασία: Θετικό πρόσημο, ξεκίνησε με ήττα 3-0 από την Τσάρλτον, νίκησε 7-0 την ερασιτεχνική Στέινς και 1-0 τη Γουίμπλεντον, για να φέρει 2-2 με τη Χόφενχαϊμ και να κερδίσει 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου.

Εκτίμηση: Μεγάλο ρίσκο η πρόσληψη ΜακΚλάρεν, ο 57χρονος τεχνικός μπορεί να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες του, η πορεία του τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι είναι ξεπερασμένος. Η ΚΠΡ θα παλέψει για την παραμονή της, έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει, αν το πετύχει αυτό θα γίνει οριακά, το άγχος θα της κάνει παρέα όλη τη σεζόν.

 

Νότιγχαμ Φόρεστ

Τι έκανε πέρυσι: Με δύο πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη είναι για πολλούς το πιο βαρύ όνομα της κατηγορίας. Tερματίσε στην 17η θέση, πρόπερσι πάντως ήταν στην 21η γλύτωσε οριακά τον υποβιβασμό.

Προπονητής: Άϊτορ Καράνκα (Ιανουάριος 2018). Ο 44χρονος τεχνικός αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να επαναφέρει τη Φόρεστ στα μεγάλα σαλόνια. Μεγάλο το δέλεαρ, ικανότατος προπονητής, ήταν για μια τετραετία στη Μίντλεσμπρο και γνωρίζει καλά την κατηγορία.

Γήπεδο: Σίτι Γκράουντ (30,576)

Μεταγραφές: Συνεργάζεται με τον μάνατζερ Μέντεζ, ο οποίος πέρσι έκανε «χρυσές» δουλειές με τη Γουλβς (ανέβηκε στην Πρέμιερ). Μπήκε πολύ δυνατά στις μεταγραφές παίρνοντας τον μέσο Ζοάο Καρβάλιο από την Μπενφίκα αντί 13.5 εκατ. λιρών, και τον επιθετικό Λιούις Γκράμπαν από την Μπόρνμουθ, ούσα αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει. Σε αυτούς προστέθηκε ο μέσος Τζακ Κόλμπακ που ήρθε ως δανεικός από τη Νιούκαστλ, έκανε πάνω από 10 μεταγραφές. Σημαντική αποχώρηση αυτή του 29χρονου αμυντικού Έρικ Λίχαϊ, ο οποίος δόθηκε στη Χαλ.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στην Ισπανία χάνοντας 1-0 από την Μπέτις και κερδίζοντας 3-0 τη Μάλαγα για να ακολουθήσουν τρία φιλικά στην Αγγλία: 2-2 με Όλνταμ, νίκες 1-0 επί της Σκάνθορπ και 2-0 επί της Μπόρνμουθ, άφησε καλές εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Σαρωτικές αλλαγές στο «Σίτι Γκράουντ» δυνατές μεταγραφές κι ένας έμπειρος τεχνικός, η Φόρεστ έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, αν δεν τα καταφέρει θα είναι η αρνητική έκπληξη της σεζόν. Η άνοδος ο μεγάλος στόχος, μπορεί θέση στην πρώτη τετράδα, δύσκολα θα χάσει τα πλέι-οφ.

 

Χαλ

Τι έκανε πέρυσι: Κράτησε παίκτες-κλειδιά μετά τον υποβιβασμό της από την Premier League και δε φάνηκε ότι θα έχει πρόβλημα, συνέβη όμως το αντίθετο. Ήρθαν πολλά αρνητικά αποτελέσματα. O Λεονίντ Σλούτσκι απολύθηκε τον Δεκέμβριο κι ήλθε ο Νάιτζελ Άντκινς να σώσει την παρτίδα με τους «τίγρεις» να τερματίζουν στην 18η θέση.

Προπονητής: Νάιτζελ Άντκινς (Δεκέμβριος 2017).

Γήπεδο: KCOM Stadium (25.450)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν έμπειροι παίκτες, όπως ο αμυντικός μέσος Ντέιβιντ Μέιλερ, ο Άλαν ΜακΓκρέγκορ (κίπερ που πήγε στους Ρέιντζερς), ο σέντερ μπακ Μίκαελ Ντόσον και ο μεσοεπιθετικός Σεμπ Λάρσον. Ο Άντκινς κοίταξε να ενισχύσει την άμυνα παίρνοντας τον πολλά υποσχόμενο Μπερκ από τη Γουέστ Χαμ και τον Έρικ Λίχαϊ από τη Φόρεστ.

Προετοιμασία: Μία νίκη επί της Μαρίτιμο στην Πορτογαλία, ήττα με 4-1 από την Μπράγκα και 1-0 από τη Ροτσντεϊλ, 2-2 με τη Νιούκαστλ και 1-1 με τη Μπάρνσλεϊ, έδειξε ανταγωνιστική.

Εκτίμηση: Η Χαλ είχε πέρυσι μία από τις καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας και μία από τις χειρότερες άμυνες, με τον Άντκινς στον πάγκο το ρόστερ θα είναι πιο ισορροπημένο, δείχνει πάντως περιορισμένων δυνατοτήτων. Αναμένεται να παλέψει για την παραμονή της, στα υπέρ της ότι έχει έναν πολύ καλό τεχνικό, μπορεί να μείνει στην κατηγορία σε μια σεζόν που δείχνει πολύ δύσκολη.

 

Μπέρμιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Άλλαξε τέσσερις προπονητής, για να τη σώσει τελικά ο Γκάρι Μονκ που ήρθε τον περασμένο Μάρτιο και τη βοήθησε να κρατηθεί στη 19η θέση.

Προπονητής: Γκάρι Μονκ (Μάρτιος 2018). Έγινε ο πέμπτος μάνατζερ των «μπλε» τους 15 τελευταίους μήνες και καλείται να κάνει ότι και την περασμένη σεζόν, να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Ρεαλιστής και εργατικός αλλά και αρκετά φιλόδοξος ο 39χρονος προπονητής δείχνει ιδανικός για μια τόσο δύσκολη αποστολή.

Γήπεδο: Σεντ Άντριους (30.016)

Μεταγραφές: Το μεταγραφικό εμπάργκο δεν της αφήνει κανένα περιθώριο, η σεζόν προβλέπεται πολύ δύσκολη.

Προετοιμασία: Μόνο μια ήττα με 4-1 από τη Λας Πάλμας, έφερε 1-1 με Ουλμ, νίκησε 1-0 την Ντονκάστερ και 3-0 την Τσελντεναμ, 1-1 με τη Μπράιτον το τελευταίο τεστ.

Εκτίμηση: Η παραμονή ο μοναδικός στόχος, ο Γκάρι Μονκ το μεγάλο της ατού, είναι δίκαια στα φαβορί για τον υποβιβασμό.

 

Ρέντινγκ

Τι έκανε πέρυσι: Σε μια σεζόν που πήγαν όλα στραβά τερμάτισε στην 20ή θέση. Πρόπερσι είχε χάσει στον τελικό των πλέι-οφ (στα πέναλτι από τη Χάντερσφιλντ) την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, πέρυσι παραλίγο να υποβιβαστεί, η αποχώρηση του Γιαπ Σταμ τον Μάρτιο κι ερχομός του Πολ Κλέμεντ στον πάγκο την κράτησαν στην κατηγορία.

Προπονητής: Πολ Κλέμεντ (Μάρτιος 2018). Πήρε τη θέση του Γιαπ Σταμ τον περασμένο Μάρτιο, όπως προαναφέραμε και κράτησε τους «Ρόαγιαλς» στην κατηγορία. Δεν είχε καταφέρει πριν έρθει να κρατήσει τη Σουόνσι στην Premier League, θα τη βρει απέναντι του φέτος σε ακόμα μια δύσκολη σεζόν, κανείς δεν εγγυάται ότι το τέλος της θα τον βρει στον πάγκο της Ρέντινγκ.

Γήπεδο: Μαντέζσκι (24.200)

Μεταγραφές: Η προσθήκη του επιθετικού Μαρκ ΜακΝάλτι είναι πιο σημαντική, ήρθαν ως ελεύθεροι ο μπακ Τζον Ο’Σι και ο αμυντικός μέσος Ντέιβιντ Μέιλερ, με περιορισμένο μπάτζετ δείχνει να προτίμησε την ποσότητα από την ποιότητα, θέλοντας να έχει βάθος στο ρόστερ.

Προετοιμασία: Χωρίς νίκη σε δυνατά φιλικά, έχασε 4-2 από τη Γουίμπλεντον, και 4-0 από την Κρίσταλ Πάλας, 0-0 με Φούλαμ, 2-2 με Μπεσίκτας, 0-0 με Ρούμπιν Καζάν.

Εκτίμηση: Πέρυσι τα κατάφερε, η παραμονή φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολη, το ρόστερ δεν πείθει, από τα φαβορί για υποβιβασμό.

 

Μπόλτον

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 21η θέση, σώθηκε την τελευταία στιγμή την περασμένη σεζόν, κάνοντας ένα φοβερό come back την τελευταία αγωνιστική εναντίον της Φόρεστ, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε τρία λεπτά. Παίκτης της χρονιάς για τον σύλλογο, ο γκολκίπερ Μπεν Άλνγουϊκ

Προπονητής: Φιλ Πάρνκινσον (2016). Με τους Γουόντερερς να βγαίνουν την Πρωτοχρονιά από την επικίνδυνη ζώνη ο 50χρονος τεχνικός είναι από τους σημαντικότερους λόγους που έμειναν στην κατηγορία. Ξέρει την ομάδα κι έχει μάθει να παλεύει, τον περιμένει ακόμα μια δύσκολη αποστολή φέτος.

Γήπεδο: Macron Stadium (28.723)

Μεταγραφές: Ξεκαθάρισμα με οκτώ παίκτες να αποχωρούν μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της ομάδας Ντάρεν Πράτλεϊ (αμυντικός). Ήρθε ο δημιουργικός μέσος Ερχάν Οζτουμέρ και ο βετεράνος επιθετικός Κλέιτον Ντόναλντσον, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Σάντερλαντ ο μέσος Μαρκ Γουίλσον.

Προετοιμασία: Έφερε 1-1 με Άθερτον και 0-0 με Χιρόνα, έχασε 3-1 από την Γκίσλεϊ, νίκησε 2-1 τη Χάλιφαξ και 2-0 την Πιτέρμπορο.

Εκτίμηση: Ο Φιλ Πάρνκινσον καλείται να κάνει πάλι το… θαύμα του, από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, δύσκολα θα τα καταφέρει.

 

Γουίγκαν Αθλέτικ

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την άνοδο ως πρωταθλήτρια της League One, σε μια άκρως πετυχημένη σεζόν που συνοδεύτηκε απο εξαιρετική πορεία και στο κύπελλο, αποκλείοντας τις Γουέστ Χαμ, Μπόρνμουθ και Μάντσεστερ Σίτι.

Προπονητής: Πολ Κουκ (2017). Εντυπωσιακή σεζόν η περσινή, φέτος θα είναι για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας της Championship, το κέρδισε με το σπαθί του. Εξπέρ στις μικρές κατηγορίες, ταιριάζει γάντι στη Γουίγκαν, φέτος μπαίνει σε βαθιά νερά.

Γήπεδο: DW Stadium (25.138)

Μεταγραφές: Πήρε τον μέσο Κάλουμ ΜακΜάναμαν που τον ξέρει καλά από προηγούμενο πέρασμά του στην ομάδα, φρόντισε να ανανεώσει τα συμβόλαια των Άλεξ Μπρους (αμυντικός) και Γκάρι Ρόμπερτς (μέσος), πήρε δανεικό τον 18χρονο μπακ της Τσέλσι Ρις Τζέιμς, έδωσε τον μέσο Τζος Λαουρέντ στη Σριούσμπερι. Προσεκτικές κινήσεις, ψάχνει περαιτέρω ενίσχυση, ο Κουκ τη θεωρεί απαραίτητη.

Προετοιμασία: Άφησε άσχημες εντυπώσεις στο τελευταίο φιλικό, ήττα με 3-0 στη Γλασκώβη από τους Ρέιντζερς, είχαν προηγηθεί ισοπαλίες με Γουίμπλεντον και Τσέστερφιλντ και νίκες επί των Ντοκάστερ και Τρανμίρ.

Εκτίμηση: Ως νεοφώτιστη αναμένεται να παλέψει για την παραμονή, δύσκολα βγαίνουν συμπεράσματα με το ρόστερ να μην έχει ακόμα διαμορφωθεί, έστω και δύσκολα πάντως δείχνει ότι μπορεί να μείνει στην κατηγορία.

 

Μπλάκμπερν

Τι έκανε πέρυσι: Βγήκε 2η στη League One κερδίζοντας την απευθείας άνοδο, δικαιώθηκε που στήριξε τον Τόνι Μόουμπρεϊ.

Προπονητής: Τόνι Μόουμπρεϊ (2017). Ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2017 και παρά τον υποβιβασμό των Ρόβερς στη League One, κατάφερε να τους επαναφέρει με την πρώτη προσπάθεια στην Championship. Αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και ποντάρει πολλά στον φορ Ντάνι Γκράχαμ. Από τις μορφές του αγγλικού ποδοσφαίρου ο 54χρονος τεχνικός, είναι από τα ατού των Ρόβερς.

Γήπεδο: Ίγουντ Παρκ (31.367)

Μεταγραφές: Πήρε δανεικό τον μέσο Κέισι Πάλμερ από την Τσέλσι, τον 19χρονο μέσο Τζέικομπ Ντέιβινπορτ από τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Τζο Ροθγουελ (επίσης μέσος) από την Όξφορντ. Κράτησε τον βασικό κορμό της με απανωτές ανανεώσεις συμβολαίων ποντάροντας στην ομοιογένεια και το καλοδουλεμένο ρόστερ.

Προετοιμασία: Έφερε 1-1 με Πορτ Βέιλ, ήττα 2-0 από τη Λίβερπουλ, νίκησε 3-0 την Έβερτον, έχασε 1-0 από την Άκρινγκτον Στάνλεϊ στο τελευταίο φιλικό.

Εκτίμηση: Η Μπλάκμπερν κοιτά ψηλά, δεν είναι μια συνηθισμένη νεοφώτιστη κι έχει τεχνικό που ξέρει καλά την κατηγορία. Μπορεί να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα, αν και ο Μόουμπρεϊ θα ψάξει την υπέρβαση.

 

Ρόδεραμ Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Κόντρα στα προγνωστικά επέστρεψε στην Τσάμπιονσιπ αμέσως μετά τον υποβιβασμό της. Πήρε την 4η θέση στη League One για να επικρατήσει 2-1 της Σριούσμπερι στον τελικό των πλέι-οφ.

Προπονητής: Πολ Γουόρν (2017). Ο 45χρονος τεχνικός επανέφερε την ομάδα στην Τσάμπιονσιπ, κουμαντάροντας άριστα τα αποδυτήρια. Ταιριάζει στην ομάδα και ξέρει να δουλεύει με περιορισμένο μπάτζετ, δύσκολα όμως θα την κρατήσει στην κατηγορία.

Γήπεδο: New York Stadium (12.021)

Μεταγραφές: Μεγάλη απώλεια ο επιθετικός Τζόνσον Κλαρκ Χάρις που δόθηκε δανεικός στην Κόβεντρι, σημαντικές προσθήκες ο αμυντικός Μπίλι Τζόουνς και ο επιθετικός Κάιλ Βάσελ.

Προετοιμασία: Τέσσερις νίκες στα φιλικά, με πιο χαρακτηριστική αυτή με 2-1 επί της Κάρντιφ και ήττα με 2-1 από τη Μάνσφιλντ στο τελευταίο τεστ.

Εκτίμηση: Δύναμη της η έδρα της, έχει όμως το ασθενέστερο ρόστερ της κατηγορίας, είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και φαντάζει αδύνατο να διαψεύσει τα προγνωστικά.

Μάνος Κασσωτάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ