foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ70
ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, 2. Bundesliga: Preview 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 02 Αυγ 2018 14:21
2.-Bundesliga-2018-19.jpg

Η 2. Bundesliga είναι η δεύτερη εθνική κατηγορία της Γερμανίας. Αρκετά παράξενο το εφετινό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετέχει το Αμβούργο ενώ σε συνδυασμό με την παρουσία των Κολωνία και Αρμίνια Μπίλεφελντ, συνθέτουν μια… μικρή Μπουντεσλίγκα. Οι δυο πρώτες θέτουν υποψηφιότητα για την απευθείας άνοδο, στο κόλπο και η Αρμίνια παρότι μπορεί και μέσω της τρίτης θέσης να διεκδικήσει το εισιτήριο. Από κοντά και η Κίελ, λίγο πιο… απόμακρη φαντάζει η Ντάρμσταντ. Στην ουρά, τα πράγματα φαντάζουν πιο εύκολα. Η Αουε είναι το φαβορί για υποβιβασμό (και τελευταία θέση), με την Γκρόιτερ Φιρτ να γλυτώνει πέρυσι αλλά ίσως όχι φέτος. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στην πορεία και ειδικά μετά την διακοπή του χειμώνα, κάποια έκπληξη θα υπάρξει τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Σύστημα διεξαγωγής

Η κατηγορία αποτελείται από 18 ομάδες και κάθε μια παίζει με τις υπόλοιπες δυο φορές (εντός - εκτός). Στην πρώτη κατηγορία (Μπουντεσλίγκα) προβιβάζονται απευθείας οι δυο πρώτοι ενώ η τρίτη δίνει διπλό αγώνα μπαράζ (με ισχύ στο εκτός έδρας γκολ) με την 16η της πρώτης κατηγορίας. Οι δυο τελευταίες υποβιβάζονται στην τρίτη εθνική ενώ η 16η δίνει διπλό μπαράζ με την τρίτη της χαμηλότερης κατηγορίας. Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι κατά σειρά: α) συνολική διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη συνολική επίθεση, γ) μεταξύ τους παιχνίδια, δ) καλύτερη επίθεση εκτός και ε) μονό παιχνίδι σε ουδέτερη τοποθεσία.

Οι ομάδες της Bundesliga 2 Γερμανίας

Αμβούργο

Τι έκανε πέρυσι: Το περίφημο ρολόι του γηπέδου της ομάδας σταμάτησε πέρυσι στα 54 και κάτι έτη με το ιστορικό Αμβούργο να υποβιβάζεται στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία της χώρας χάνοντας πλέον τον τίτλο της μοναδικής ομάδας που από θεσπίσεως της Μπουντεσλίγκα (28/08/63 έγινε η σέντρα στο πρώτο παιχνίδι) δεν είχε υποβιβαστεί. Δεν κατάφερε να σώσει την χρονιά στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Γκλάντμπαχ, παρά τη νίκη της με 2-1. «Έπαιζε με την φωτιά» τα τελευταία έτη, την πλήρωσε φέτος με τον κόουτς της ομάδας, Τιτς να ανανεώνει ως το 2020 λίγες βδομάδες νωρίτερα.

Προπονητής: Όπως προαναφέρθηκε, o 47χρονος Κρίστιαν Τιτς συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας. Μικρό σχετικά το βιογραφικό του, πέρασε και από την β’ ομάδα του Αμβούργου παρότι το… ντεμπούτο του σε πάγκο ομάδας έγινε το 2005 στην άσημη Πασάου.

Γήπεδο: Volksparkstadion (57.000)

Μεταγραφές: Πέραν του γοήτρου της, πλήγμα και στα οικονομικά της αποτέλεσε ο περυσινός υποβιβασμός. Λογικό να «ελαφρύνει» το ρόστερ της από κάποια βαριά συμβόλαια. Ο νεαρός μέσος Γουάλας πήρε μεταγραφή στο Αννόβερο έναντι 6 εκατ. Ευρώ ενώ εκεί θα συναντήσει και τον Αμερικανό εξτρέμ Γουντπ που θα αγωνίζεται υπό μορφή δανεισμού. Αρκετές αναβαθμίσεις ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από την β’ ομάδα ενώ με δυο εκατ. Ευρώ πήρε από την Λας Πάλμας τον μέσο Σαμπέριο και με 300 χιλιάδες Ευρώ λιγότερα απέκτησε τον βασικό πέρυσι με την Γκρότιερ Φιρτ, μπακ Νάρεϊ.

Προετοιμασία: Λίγο από την αίγλη του παρελθόντος μπόρεσε να πάρει στα φιλικά προετοιμασίας όπου και αντιμετώπισε τη Μονακό (3-1), την Στόουκ (2-1) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-0). Στο ενδιάμεσο δοκιμάστηκε και με την επίδοξη εφετινή πρωταθλήτρια Αυστρίας, Ραπίντ Βιέννης (2-1).

Εκτίμηση: Ένα σύντομο πέρασμα θέλουν όλοι να αποτελέσει η εφετινή συμμετοχή της ομάδας στην δεύτερη κατηγορία. Πάντως ο κόσμος παρά το αρχικό ξέσπασμα, δείχνει να είναι στο πλάι της ομάδας. Άνοδος με πρωτιά για εξιλέωση.

 

Κολωνία

Τι έκανε πέρυσι: Ξεχώρισε από νωρίς και εν τέλει υποβιβάστηκε ως ουραγός της πρώτης κατηγορίας. Τραγική αμυντική λειτουργία δεχόμενη 70 τέρματα (μόνο για το πρωτάθλημα) ενώ διέθετε και μια από τις χειρότερες επιθέσεις. Φέτος θα αγωνίζεται εκεί όπου την σεζόν 2013-14 ήταν εντυπωσιακή εξασφαλίζοντας την άνοδο της στην Μπουντεσλίγκα ως πρώτη.

Προπονητής: Ο Μάρκους Άνφανγκ αναλαμβάνει τον «άχαρο» ρόλο της διαχείρισης του πάγκου της ομάδας στα γήπεδο της Τσβάιτε Λίγκα. Πάντως στην Κίελ για μια διετία άφησε καλά δείγματα στην πρώτη του «σοβαρή» δουλειά. Μέσος στην καριέρα του, είχε περάσει από Ντούισμπουργκ και Φορτούνα Ντίσελντορφ καθώς και από ομάδες του Ίνσμπουργκ.

Γήπεδο: RheinEnergieStadion (49.698)

Μεταγραφές: Έχοντας πολλαπλάσιο μπάτζετ από τις περισσότερες ομάδες της Λίγκας, η Κολωνία κατάφερε να εισπράξει και αρκετά χρήματα από πωλήσεις παικτών. Δεν έμεινε όμως εκεί η Διοίκηση, η οποία άμεσα ενίσχυσε το ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες. Έδωσε 4 εκατ. Ευρώ στην δανέζικη Μίντιλαντ για τον μέσο Ντρέξλερ, 1,5 για τον μπακ Σμιντζ από την Λειψία και 3,5 για τον χαφ Σάουμπ από την Ραπίντ Βιέννης.

Προετοιμασία: Από τις αρχές Ιουλίου έχουμε εικόνα της ομάδας, έστω και σε ανεπίσημα παιχνίδια. Ήταν τότε το 5-2 επί ερασιτεχνικής ομάδας, ακολούθησαν αρκετά ακόμη παιχνίδια παρόμοιου χαρακτήρα πριν την πρόβα τζενεράλε απέναντι σε Γουότφορντ (1-1) και Βέρντερ Βρέμης (1-0).

Εκτίμηση: Ό, τι λιγότερο από μια απευθείας άνοδο στην Μπουντεσλίγκα θα χαρακτηριστεί ως αποτυχία. Πολλοί θεωρούν πως μαζί με το Αμβούργο θα είναι οι δυο ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα.

 

Χόλσταϊν Κίελ

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε με την όρεξη της ανόδου η ομάδα από το Κίελ καθώς στα μπαράζ ήταν κατώτερη απέναντι στην Βόλφσμπουργκ. Δύσκολη διασταύρωση σαφώς, αν της «καθόταν» μια Μάιντς ή μια Φράιμπουργκ (γλύτωσαν στο φινάλε), ίσως είχε περισσότερη τύχη. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως έχασε το εισιτήριο ανόδου με δυο ήττες και 2-4 συνολικό σκορ.

Προπονητής: Στις μικρές ομάδες της Καρλσρούη αλλά και τις Μπάγερν Μονάχου, ο Τιμ Ουόλτερ άφησε θετικές εντυπώσεις και φέτος κάνει το μεγάλο βήμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας μιας ομάδας που έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει. Σχετικά νέος (42 χρόνων), αν του βγει αυτή η δουλειά, τότε οι μετοχές του ανέβουν σημαντικά.

Γήπεδο: Holstein-Stadion (11.386)

Μεταγραφές: Σαφώς αποδυναμωμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά βγήκε από το μεταγραφικό παζάρι η ομάδα. Έχασε τα μεγαλύτερα ονόματα της (ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ο μπακ Τσίχος και ο μέσος Ντρέξλερ). Πήρε στην θέση του αρχηγού Τσίχος, τον Βαλ από την Ίνγκολσταντ (27/3 πέρυσι) καθώς και τον Νοτιοκορεάτη, Ζάε-Σουνγκ από την Γιέονμπουκ Μότορς, για τον οποίο δαπανήθηκε ένα ποσό που ξεπερνάει το 1 εκατ. Ευρώ.

Προετοιμασία: Περισσότερο προβλημάτισε παρά ενθουσίασε η ομάδα στα φιλικά που έδωσε κατά την προετοιμασία της. Διασύρθηκε από την Δυναμό Μόσχας με 6-2 ενώ κέρδισε την Άαλεν με 1-0 έχοντας μέτρια εμφάνιση. Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας, έχασε από την Έιμπαρ με 2-3.

Εκτίμηση: Αρκετά υπερεκτιμημένη από τους μπουκ αναφορικά με την πορεία της φέτος. Σε αυτό έχει συμβάλει και το γεγονός πως πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση. Δεν την βλέπουμε πάντως για τριάδα, από τις θέσεις 4 έως 6 αναμένεται το τελικό πλασάρισμα της.

 

Αρμίνια Μπίλεφελντ

Τι έκανε πέρυσι: Να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση θα επιχειρήσει φέτος η ομάδα της Μπίλεφελντ. Αναγεννημένη με τον Λουξεμβούργιο τεχνικό Σαϊμπένε από τις αρχές του 2017 όταν και ανέλαβε. Όμορφο ποδόσφαιρο πέρυσι, αν είχε πέντε αγωνιστικές ακόμη ίσως προλάβαινε την Κίελ στην τρίτη θέση.

Προπονητής: Με τον 49χρονο Λουξεμβούργιο Τζεφ Σαϊμπένε συνεχίζει και φέτος η ομάδα. Άρεσε η δουλειά του εξάλλου πέρυσι, στην πρώτη το σεζόν εκτός Ελβετίας. Από τους πάγκους των Τουν, Ααράου, Σεν Γκάλεν αλλά και εκείνον της U21 της πατρίδας του πέρασε κατά το παρελθόν.

Γήπεδο: Schüco-Arena (27.300)

Μεταγραφές: Εάν κρατούσε και τον «εγκεφαλικό μέσο» Κερσμπάουερ, τότε θα μιλάγαμε για το τέλειο ρόστερ. Τουλάχιστον επένδυσε στο μέλλον ο 49χρονος προπονητής, ξέρει να δουλεύει κατά αυτόν τον τρόπο (τον είδαμε και στη Τουν, 1,5 χρόνο μετά η ομάδα συνεχίζει με παίκτες που αναδείχθηκαν από εκείνον). Ενισχύθηκε από τη μέση και μπροστά με τον Έντμουνσον (Νήσοι Φερόες), Οβούσου (Γκάνα) με τον 26χρονο Φογκλζάμερ (34/13 πέρυσι) να έχει περισσότερες βοήθειες φέτος.

Προετοιμασία: Με ομάδες από την Τσεχία έγιναν τα πρώτα τεστ στις αρχές του περασμένου μήνα (2-0 την Μπάνικ Οστράβα, 0-1 από την Γιάμπλονετς). Ακολούθησαν το 1-4 από την Δυναμό Μόσχας και το 0-1 από την Βέρντερ στο τελευταίο χρονικά ματς. Ενδιάμεσα διέλυσε δυο ερασιτεχνικές ομάδες.

Εκτίμηση: Αν δεν υπήρχαν τα δυο μεγάλα φαβορί, τότε θα την πιστεύαμε για την πρώτη δυάδα. Ο Σαϊμπένε μιλάει για οκτάδα, ίσως όμως και ο ίδιος αλλάξει ρότα αν η ομάδα του ξεκινήσει αρκετά «ζεστά». Δεν τερματίζει εκτός πεντάδας.

 

Ρέγκενσμουργκ

Τι έκανε πέρυσι:Τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα η παραμονή της την περυσινή σεζόν για δεύτερη σερί χρονιά. Δεν είχε ξανασυμβεί αυτό στα χρονικά, με την ομάδα του Μπάιερλόζερ να «χτυπάει» και την άνοδο διαμέσου της τρίτης θέσης  αλλά ο ένας βαθμός στα τελευταία τρία παιχνίδια την κράτησαν στην πέμπτη θέση.

Προπονητής: Στα 50 του, ο Ατσίμ Μπάιερλόζερ θα βρίσκεται για δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο της Ρέγκενσμπουργκ. Τεράστια καριέρα ως παίκτης στην Γκρόιτερ Φιρτ, δεν ήρθε η ώρα ακόμη να καθίσει στον πάγκο της. Σύντομο πέρασμα από εκείνον της Λειψίας το 2015 και ακολούθως υπήρξε μια αποχή δύο χρόνων.

Γήπεδο: Continental Arena (15.224)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε δίνοντας τον βασικό της στόπερ Κνολ, την ώρα που η ίδια κινήθηκε κυρίως με ελεύθερους και δανεικούς ποδοσφαιριστές. Πήρε πακέτο από την Ίνγκολσταντ τους Κράους και Ταλάμερ και δανεικό από την Φράιμπουργκ τον μέσο Φέρενμπαχ.  Δύσκολο το έργο του Μπάιερλόζερ, παρότι αριθμητικά θα έχει λύσεις όμως θα υστερούν σε ποιότητα.

Προετοιμασία: Από τα τέλη του Ιουνίου ο κόουτς Μπάιερλόζερ είχε την ευκαιρία για δοκιμές στα φιλικά της ομάδας. Πρεμιέρα με το 13-1 κόντρα στην ερασιτεχνική TB/ΑSV ενώ ακολούθησαν και άλλα απέναντι σε ομάδες παρόμοιας δυναμικότητας. Το πιο δυνατό τεστ (αν θεωρείται ένα απέναντι σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας) ήταν κόντρα στην Ουντερχάχινγκ (νίκη 1-0).

Εκτίμηση: Δεν την έχουμε ικανή να δώσει συνέχεια στην περυσινή της πορεία. Σίγουρα πάντως δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, με πιθανότερο σενάριο να τερματίζει (άνετα) κάπου στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα.

 

Μπόχουμ

Τι έκανε πέρυσι: Άκρως κολακευτική η περυσινή έκτη θέση για την ομάδα της Μπόχουμ. Δεν κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδο της σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος με τις τέσσερις αλλαγές στον πάγκο της να μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Από το 2011 αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία, προ διετίας έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον 53χρονο Ρόμπιν Ντούτ στον πάγκο της. Από πέρυσι τον Φλεβάρη στην ομάδα, επέστρεψε σε πάγκο ομάδας μετά της σεζόν 2013-14 και την δουλειά στην Βέρντερ Βρέμης.

Γήπεδο: Ruhrstadion (29.299)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξαν και πολλά στο ρόστερ της ομάδας. Έχασε πάντως τον χαφ Στούγκελ, το κενό του οποίου στον χώρο της μεσαίας γραμμής δεν καλύφθηκε επάξια. Στα συν η διατήρηση του βασικού επιθετικού της διδύμου την περυσινή περίοδο, του Αυστριακού Χίντερζερ και του Αυστραλού Κρούζε.

Προετοιμασία: Από τα τέλη Ιουνίου ο Ντουτ βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας με την ομάδα να δίνει ουκ ολίγα φιλικά παιχνίδια. Ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων το 3-0 επί της ελβετικής Ζυρίχης και το 2-0 κόντρα στην Στόουκ ενώ έφερε και 2-2 με τη Μονακό.

Εκτίμηση: Κάπου για δεκάδα την βλέπουμε και φέτος, όχι όμως και πολύ ψηλότερα. Ίσως το «ταβάνι» να θεωρείται η όγδοη θέση, έχει πάντως προπονητή που χαίρει της εκτίμησης όλων στην ομάδα.

 

Ντούισμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Δεν ξεκίνησε καλά, βελτιώθηκε στην πορεία και τελικά τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ισόβαθμη με άλλες τέσσερις ομάδες στους 48 βαθμούς. Από τις χειρότερες γηπεδούχους ομάδες της κατηγορίας, πήρε μόλις έξι παιχνίδια από το σύνολο των 17.

Προπονητής: Ο Βούλγαρος Γκρούεφ στα 48 του έτη αποτελεί σταθερή εγγύηση για τον πάγκο της ομάδας την τελευταία τριετία. Μια τετραετία είχε αγωνιστεί και ως παίκτης (μέσος στη θέση) στην ομάδα (2000-’04 μετρώντας 80 συμμετοχές και σκοράροντας 11 φορές).

Γήπεδο: MSV-Arena (31.500)

Μεταγραφές: Θα έχει πρόβλημα κάτω από τα γκολπόστ μετά την αποχώρηση του Φλέκεν για την Φράιμπουργκ. Ο κόουτς Γκρούεφ τουλάχιστον θα έχει την φετινή σεζόν περισσότερες λύσεις προκειμένου να πλαισιώνει τον πρώτο της σκόρερ, Τασί. Αρκεί βέβαια να της βγουν οι προσθήκες αυτές, με κορυφαία αυτή του Σουκούτα από την Σάντχάουζεν. Όλες της οι μεταγραφές ήταν ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Προετοιμασία: Το 3-0 απέναντι στην δεύτερη ομάδα τη Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά και το 4-1 κόντρα στην Άλ Σααντ, ήταν ό, τι καλύτερο στα εφετινά της φιλικά. Μεσολάβησε το 0-1 από την Βέρντερ με τον κόουτς Γκρούεφ να δοκιμάζει αρκετά διαφορετικά συστήματα και να καταλήγει στο κλασσικό 4-4-2

Εκτίμηση: Δεν την περιμένουμε για τίποτα λιγότερο από μια οκτάδα. Πάντως αν της βγουν οι προσθήκες στο μεταγραφικό παζάρι, τότε θα ανέβει σε επίπεδο ποιότητας και ίσως «δει» ακόμη και την πρώτη εξάδα. Δεν υπάρχει θέμα παραμονής.

 

Ουνιόν Βερολίνου

Τι έκανε πέρυσι: Ήδη ξεχάστηκε η περυσινή σεζόν από τους φίλους της ομάδας. Μέτρια σε γενικές γραμμές, ξεκίνησε έχοντας στην άκρη του μυαλού της την άνοδο (κάτι το οποίο δεν κατάφερε ποτέ) όμως στην πορεία οι προσδοκίες της ήταν διαφορετικές.

Προπονητής: Στην πρώτη του δουλειά εκτός Ελβετίας, ο Ουρς Φίσερ άφησε την «σιγουριά» του πάγκου της Βασιλείας και δοκιμάζει την τύχη του στη γειτονική χώρα. Ο 52χρονος τεχνικός πέρασε με επιτυχία και από τον πάγκο της Τουν πριν αναλάβει για τρία χρόνια την Βασιλεία (2015-17) πανηγυρίζοντας δυο πρωταθλήματα.

Γήπεδο: Alte Försterei (22.012)

Μεταγραφές: Μπορεί να έχασε βασικά στελέχη της περυσινής ομάδας όμως κινήθηκε ουσιαστικά καλύπτοντας τα (όποια) κενά πήγαν να δημιουργηθούν. Έφερε τους Χίμπνερ και Σίντεμπαχ από το Αννόβερο (δανεικός ο δεύτερος) και τον στόπερ Ράιχελ (Μπράουνσβαϊγκ) ενώ με ελεύθερη μεταγραφή πήρε τον Σουηδό φορ Άντερσον (29/12 πέρυσι με τη Καιζερσλάουτερν).

Προετοιμασία: Βρετανικό χρώμα είχαν τα φιλικά της ομάδας, παρότι στην Βεστφαλία όπου έκανε μίνι προετοιμασία αντιμετώπισε με επιτυχία τη Νόργουϊτς (2-1). Στη συνέχεια ήρθε ισόπαλη 1-1 με την γαλλική Μπορντό ενώ στο τελευταίο χρονικά επισκέφτηκε το Λονδίνο και την έδρα της ΚΠΡ όπου και ηττήθηκε με 0-3.

Εκτίμηση: Για την δεκάδα ξεκινάει, χωρίς άγχος και ό, τι προκύψει στην πορεία. Αν της βάλουμε την στάμπα του φαβορί, ίσως δεν πετύχει και πολλά παρότι αρκετοί ειδικοί την κατατάσσουν στην πρώτη πεντάδα.

 

Ίνγκολσταντ

Τι έκανε πέρυσι: Μια μέτρια χρονιά η περασμένη για την Ίνγκολσταντ. Είχε προηγηθεί ο υποβιβασμός της από την πρώτη κατηγορία το ’17 μη καταφέρνοντας να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο για περισσότερες από δυο σεζόν. Η ένατη θέση πέρυσι χαρακτηρίζεται ικανοποιητική αν σκεφτεί κανείς πως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γήπεδο της (5 νίκες στα 17 παιχνίδια).

Προπονητής: Στην ομάδα όπου αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως ποδοσφαιριστής (τις περιόδους 2007-2013), κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα ως πρώτος προπονητής ο 40χρονος Στέφαν Λιτλ. Μια τριετία πέρασε από την δεύτερη ομάδα, το θετικό του έργο τον έφερε στον πάγκο της πρώτης.

Γήπεδο: Audi Sportpark (15.000)

Μεταγραφές: Κράτησε τον επιθετικό Κίτελ, ενισχύθηκε στα μετόπισθεν με τον Γκαλβάο από τη Ραπίντ ενώ ως ελεύθερο απέκτησε τον εξτρέμ Μπένσοπ από το Αννόβερο. Σπουδαία κίνηση η έλευση του ακραίου μέσου Ρέχερ από την Στουρμ Γκρατς (29/6 πέρυσι).

Προετοιμασία: Πολύ καλή εικόνα άφησε στα φιλικά, όπου μεταξύ άλλων αντιμετώπισε και την Γκλάντμπαχ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι (νίκη 1-0). Είχαν προηγηθεί το 0-2 από την Καϊζερσλάουτερν, μια νίκη με το ίδιο σκορ επί της Αυστριακής Βάκερ και το 2-1 κόντρα στην Καρλσρούη. Από το τέλος Ιουνίου ξεκίνησε την προετοιμασία της.

Εκτίμηση: Σε πρώτη φάση ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία και αν της βγει η άνοδος, θα το κυνηγήσει. Δεν αξίζει πάντως να μπει από την αρχή με αυτό το άγχος, στην πορεία μπορεί να μεταβάλει τους στόχους της.

 

Ντάρμσταντ

Τι έκανε πέρυσι: Την είδαμε πριν δυο χρονιές στην πρώτη κατηγορία, όπου και τερμάτισε στην τελευταία θέση. Πέρυσι έκανε μια μέτρια σεζόν παρότι τέθηκε από νωρίς ο στόχος της επιστροφής της στην Μπουντεσλίγκα. Ένα πολύ καλό φινάλε στο πρωτάθλημα την βοήθησε προκειμένου να κλείσει θετικά την χρονιά.

Προπονητής: Με τον 50χρονο Ντιρκ Σούστερ θα πορευτεί και φέτος. Θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2012, όμως μεσολάβησε ένα κακό πέρασμα από την Άουγκσμπουργκ. «Γεννημένος» για τον σύλλογο φαντάζει ο Σούστερ, τον υπερεκτιμάει το μεγαλύτερο μέρος των φίλων της.

Γήπεδο: Merck-Stadion am Böllenfalltor (17.000)

Μεταγραφές: Τίποτα το ιδιαίτερο στα μεταγραφικά (πέραν της έλευσης του δανεικού μπακ Φράνκε από τη Νόργουιτς), με τον Σούστερ να παίρνει το OK από την Διοίκηση για ενίσχυση τον προσεχή Γενάρη εφόσον η πορεία της ομάδας είναι ικανοποιητική.

Προετοιμασία: Γοήτευσε στο 4-1 επί της ολλανδικής Ρόντα, στο τελευταίο χρονικά φιλικό πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος. Είχε προηγηθεί το 1-1 με την Χάντερσφιλντ πριν από δυο άνετα σκορ απέναντι σε ερασιτεχνικές ομάδες της χώρας στις αρχές του μήνα.

Εκτίμηση: Με το πρόσφατο πέρασμα από την πρώτη κατηγορία, μπορεί να βοηθηθεί από πλευράς εμπειριών. Σίγουρα δύσκολη η κατάληψη μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων, όμως ο στόχος της πεντάδας είναι εφικτός.

 

Σαντχάουζεν

Τι έκανε πέρυσι: Στόχος κάθε χρονιάς είναι δίχως αμφιβολία η ανανέωση του ραντεβού της στο πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου. Έτσι και πέρυσι, η παραμονή επετεύχθη αν και τερμάτισε μόλις στο +3 (και 11η στον βαθμολογικό πίνακα) από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Κέναν Κότσακ στον πάγκο της και φέτος. Ο 37χρονος (!) τεχνικός έχει το «ελεύθερο» από την Διοίκηση σε οτιδήποτε αφορά το ρόστερ ενώ είναι ιδιαίτερα λατρεμένος στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Πρώτη του καλή δουλειά από το 2016 αποτελεί η Σαντχάουζεν, είχε εργαστεί παλαιότερα σε ομάδες του Μάνχαϊμ.

Γήπεδο: BWT-Stadion am Hardtwald (15.414)

Μεταγραφές: Υπήρξαν διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, κυρίως μετά το αίτημα του Κότσακ περί ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Έτσι και έγινε λοιπόν, με την Διοίκηση να του φέρνει τον Σλεουζένερ (37/17 πέρυσι) από την Καρλσρούη. Ο Ισλανδός εξτρέμ Γκίσλανσον φέτος αναμένεται να βοηθήσει περισσότερο μετά το πρώτο «αναγνωριστικό» εξάμηνο στην ομάδα.

Προετοιμασία: Άρεσε στο φιλικό επί της γαλλικής Μετς (1-0), ακολούθησε η ήττα από τη Μόναχο 1860 με 1-2 ενώ στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας σεζόν αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Στουτγάρδη. Σε αυτό το παιχνίδι πήραμε και μια γεύση από το σύστημα (4-3-3) που θα εμπιστευτεί ο Κότσακ φέτος.

Εκτίμηση: Πολλοί θεωρούν πως θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Εμείς την έχουμε τουλάχιστον για μια άνετη παραμονή. Σίγουρα όχι τόσο δυνατή για να διεκδικήσει την άνοδο, αλλά κάπου στις θέσεις 12-14 αναμένεται το τελικό πλασάρισμα της.

 

Ζανκτ Πάουλι

Τι έκανε πέρυσι: Κάθε χρόνο και χειρότερα με την ιστορική Σαν Πάουλι τις τελευταίες τρεις σεζόν νε τερματίζει όλο και πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. 4η το 2016, 7η το ’17 και 12η πέρυσι. Σταθερά μακριά από τις πρώτες θέσεις καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, σίγουρα η επιστροφή της στην Μπουντεσλίγκα (απουσιάζει από το 2010) την «καίει» αρκετά.

Προπονητής: Έκανε καλή δουλειά ο Μάρκους Καουζίνσκι πέρυσι που ανέλαβε την ομάδα μεσούσις της περιόδου. Ένα ντεφορμάρισμα πάντως τον έφερε κοντά στην απόλυση, όμως η Διοίκηση του έδωσε πίστωση χρόνου. Η τετραετία ’12-’16 αποτελεί ό, τι καλύτερο έχει να επιδείξει ως προπονητής ο 48χρονος τεχνικός. Ακολούθησε και ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Ίνγκολσταντ.

Γήπεδο: Millerntor-Stadion (29.546)

Μεταγραφές: Θα έχει έναν Έλληνα στο ρόστερ της (Διαμαντάκο) ενώ δυνάμωσε αρκετά στον χώρο της μεσαίας γραμμής με το Νορβηγό χαφ Ντελί (πρώην της Φράιμπουργκ). Με δανεικούς και ελεύθερους κινήθηκε κατά το μεταγραφικό παζάρι, παρόμοιο σκηνικό και στις αποδεσμεύσεις.

Προετοιμασία: Μόνο από την δανέζικη Μπρόντμπι ηττήθηκε στα φιλικά προετοιμασίας (0-3) ενώ στο τελευταίο πριν από την σέντρα του πρωταθλήματος κατάφερε να κερδίσει (με καλή εμφάνιση) την αγγλική Στόουκ. Αρκετές ερασιτεχνικές ομάδες αντιμετώπισε και ένα εύκολο 3-0 επί της Αυστριακής Λίφερινγκ στο υπόλοιπο πρόγραμμα της.

Εκτίμηση: Άφησε θετικές εντυπώσεις στα φιλικά, εάν όμως ξεκινήσει στραβά τότε θα υπάρξει δυσαρέσκεια στους φίλους της. Δεν θα αντέξει και πολλά στον πάγκο ο Καουζίνσκι, ο οποίος με την… δεύτερη (αν όχι πρώτη) στραβή θα απομακρυνθεί.

 

Χάιντενχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να απείχε μόλις 2 νίκες από την τέταρτη θέση, όμως οι λεπτές ισορροπίες στον βαθμολογικό πίνακα την έφεραν στο +1 από την 16η θέση που οδηγούσε στο μπαράζ παραμονής. Μέτρια στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, δίκαιη η τελική κατάταξη της.

Προπονητής: Στόπερ στην καριέρα του, ο μακροβιότερος τεχνικός αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, ο Φρανκ Σμιντ ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2007. Αυτή αποτέλεσε και την πρώτη του δουλειά ως τεχνικός, στην «μικρή» ομάδα της πόλης (Χάιντεμχαϊερ) ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2007.

Γήπεδο: Voith-Arena (15.000)

Μεταγραφές: Στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμαίνεται και φέτος το ρόστερ της ομάδας. Λάτρης των ακαδημιών άλλωστε ο Σμιντ (έτσι είχε ξεκινήσει και ο ίδιος το 1992 από την Νυρεμβέργη). Δεν κράτησε πάντως τον Ολλανδό επιθετικό Φερχούκ ο οποίος θα συνεχίσει στην Ντούισμπουργκ.

Προετοιμασία: Κόντρα σε αυστριακές ομάδες τα φιλικά που επέλεξε ο κόουτς Σμιντ στην Βαυαρία όπου έγινε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Ξεκίνησε με την Άλταχ (1-1) και ακολούθησε το 4-0 επί της «ευρωπαίας» Λίντσερ. Στα δυο τελευταία  αντιμετώπισε την ρωσική Κρίλια (0-0) και την ιταλικά Βερόνα (0-0, ήττα 2-4 στα πέναλτι).

Εκτίμηση: Με στόχο την παραμονή, όσο το δυνατόν πιο σύντομα ξεκινάει η ομάδα. Δύσκολο το έργο της, πέρυσι μπορούσε να μπλέξει άσχημα. Ποντάρουμε πάντως στον υποβιβασμό της.

 

Ντινάμο Δρέσδης

Τι έκανε πέρυσι: Δύσκολη η χρονιά πέρυσι, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία μετά το διπλό στην έδρα της Καιζερσλάουτερν τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Εξαιρετική εκτός Δρέσδης, κατάφερε να μαζέψει 22 βαθμούς έχοντας έξι διπλά. Φέτος ξεκινάει πιο «ψιλιασμένη»

Προπονητής: Με τον 58χρονο Νόιχαους συνεχίζει και φέτος η ομάδα της Δρέσδης. Από το 1993 βρίσκεται σε πάγκους ομάδων, η εξαετία 1998-2004 στον πάγκο της Ντόρτμουντ βς βοηθού τον έκανε σοφότερο ενώ το 2007 ανέλαβε την Ουνιόν για μια επταετία. Στοχεύει στο να γίνει ο μακροβιότερος στην Τσβάιτε Λίγκα.

Γήπεδο: DDV-Stadion (32.016)

Μεταγραφές: Πήρε το μάθημα της πέρυσι και φέτος παρά την απώλεια του χαφ Χάουπτμαν (25/0 στην τελευταία του χρονιά), ενισχύθηκε με τον Σουηδό στόπερ Βάλκβιστ (Νόρκεπινγκ) και τον μέσο Ατίκ (Ντάρμσταντ) για τους οποίους δαπάνησε χρήματα. Οι υπόλοιπες κινήσεις της ήταν ελευθέρων παικτών.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε στα φιλικά, όπου μετά το 3-2 επί της Τσβικάου, ακολούθησαν το 0-0 με την αγγλική Χάντερσφλιντ και δυο ήττες από Καϊζερσλάουτερν και Άστον Βίλα. Στα παιχνίδια αυτά έπαιξε με τα συστήματα, κατέληξε όμως σε επιθετική τριπλέτα (4-3-3).

Εκτίμηση: Από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

 

Γκρόιτερ Φιρτ

Τι έκανε πέρυσι: Πλέον υπάρχει για να υπάρχει η Γκρόιτερ Φιρτ στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος. Σταθερή παρουσία από το 1998 (το ’13) είχε αγωνιστεί και στην Μπουντεσλίγκα, πέρυσι «έπαιξε με την φωτιά» αλλά δεν… κάηκε στο φινάλε. Από το ίδιο σημείο ξεκινάει και φέτος.

Προπονητής: Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του (54 χρόνων), ο Κροάτης Μπούριτς πριν από τέσσερα χρόνια έγινε πρώτος προπονητής. Το 2000 «κρέμασε τα παπούτσια του» ως αμυντικός της Γκλάντμπαχ, 15 χρόνια αργότερα βρέθηκε στην άκρη πάγκου ομάδας. Από ομάδα της πατρίδας του (Χάιντουκ Σπλιτ) ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, μέσω Αυστρίας (Αντμίρα) γύρισε ξανά στα γερμανικά γήπεδα.

Γήπεδο: Ronhof Thomas Sommer Park (18.500)

Μεταγραφές: Βγάζοντας περίπου 1,7 εκατ. Ευρώ από την πώληση του ακραίου μπακ Νάρεϊ στο Αμβούργο, μπόρεσε να κινηθεί λίγο πιο άνετα στο μεταγραφικό παζάρι. Θα έχει βοήθειες από τους δανεικούς Ατάνγκα (Σάλτσμπουργκ) και Αμπουτσαμπάκα (Λειψία), ο Γάλλος φορ Κεϊτά (15 τέρματα πέρυσι με την Φορτούνα Κολωνίας) αναμένεται να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

Προετοιμασία: Λίγα πράγματα από την ομάδα στα φιλικά προετοιμασίας με τον Μπούριτς να κάνει δοκιμές σε όλες τις θέσεις. Ήττα από τις Βαχ και Λίφερινγκ (με 0-7 συνολικό σκορ) και δυο νίκες κόντρα σε ερασιτεχνικές ομάδες δεν μπορούν να αξιολογηθούν θετικά.

Εκτίμηση: Σε σχέση με άλλες χρονιές, φέτος θα έχει ορισμένες καλές μονάδες που θα είναι σε θέση να την βοηθήσουν αναφορικά με τον στόχο της παραμονής. Αν της βγει ο πρώτος γύρος, δεν αποκλείεται να την δούμε να αντέχει και στη συνέχεια.

 

Άουε

Τι έκανε πέρυσι: Ρίσκαρε αρκετά, μένοντας 16η στην ισοβαθμία με την Γκρότιερ Φιρτ. Αυτή η εξέλιξη την έστειλε επάνω στην τρίτη της χαμηλότερης κατηγορίας, Καρλσρούη με έπαθλο μια θέση στην Τσβάιτε Λίγκα. Πιο έμπειρη η ίδια, πήρε εύκολα το πρώτο παιχνίδι με 3-1 με το 0-0 του επαναληπτικού να «σφραγίζει» απλώς την παραμονή της.

Προπονητής: Ριψοκίνδυνη η απόφαση της Διοίκησης να παραχωρήσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον άπειρο 38χρονο τεχνικό Ντάνιελ Μάιερ. Μόλις δυο δουλειές (Ομάδα νέων και Β’ ομάδα της Κολωνίας) έως τώρα για τον ίδιο, διάρκειας ούτε ενός χρόνου αθροιστικά.

Γήπεδο: Sparkassen-Erzgebirgsstadion (15.711)

Μεταγραφές: Με 2 εκατ. Ευρώ ο φορ Κέπκε (34/10) παραχωρήθηκε στην Χέρτα ενώ Κονγκολέζος επιθετικός Μουνσί (16/3) επέστρεψε από δανεισμό στην ελβετική Γκρασχόπερς. Η ίδια ενισχύθηκε με δυο παίκτες από την Μπράουνσβάιγκ που υποβιβάστηκε την περασμένη σεζόν. Ερωτηματικό αποτελεί η επάρκεια του ρόστερ.

Προετοιμασία: Πάντως στα φιλικά τα πήγε πολύ καλά. Με αποκορύφωμα το πρόσφατο 1-0 επί της Σάλκε, η ομάδα του Μάιερ άφησε θετικές εντυπώσεις. Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της αντιμετώπισε την τσέχικη Μλάντα Μπόλεσλαβ (3-3) και εν συνεχεία την ρωσική Κρίλια σε μια εντυπωσιακή σε εύρος νίκη (5-1).

Εκτίμηση: Όπως και να ‘χει, η ομάδα ξεκινάει με στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά αν δεν κέρδιζε πέρυσι στο Καιζερσλάουτερν, σήμερα θα μιλάγαμε με διαφορετικά δεδομένα. Πιο σίγουρη για υποβιβασμό ακόμη και από την άνοδο του Αμβούργου.

 

Μαγδεμβούργο

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετικά σοβαρό στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, τερμάτισε πρώτο και καλύτερο στο δύσκολο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Μόλις μια ήττα στο γήπεδο του και έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση στη Λίγκα, μπόρεσε να σταθεί όρθια μέχρι το φινάλε. Τις δυο τελευταίες χρονιές είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Προπονητής: Την είχε αναλάβει στην τέταρτη κατηγορία και την οδήγησε σε δυο ανόδους μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ο λόγος για τον Γιενς Χέρτελ, ο οποίος από το ’14 κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Δίχως κάποια σπουδαία δουλειά στην καριέρα του, τη σεζόν 2013-14 είχε προπονήσει την U19 ομάδα της Λειψίας.

Γήπεδο: MDCC-Arena (27.500)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε με στόχο την παραμονή της στην κατηγορία. Έτσι μονάχα θα μπορέσει να καθιερωθεί, αν δεν αποτελέσει το «ασανσέρ» της Λίγκας. Πάντως η προσθήκη του φορ Μπερίσα από την αυστριακή Σάλτσμπουργκ είναι τρομερή. Πήρε και ως ελεύθερο τον πορτιέρο Φέζιτς από την Μπράουνσβαϊγκ. Δεν έχασε κάποιο πρωτοκλασσάτο όνομα.

Προετοιμασία: Κόντρα σε αδύναμες ομάδες της χώρας που αγωνίζονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες ήταν τα περισσότερα από τα φιλικά της. Δεν έχει νόημα να σταθούμε στα σκορ (ξεπερνάει τα τριάντα γκολ ενεργητικό στα ματς αυτά). Ξεχωρίζει μονάχα το 3-1 επί της Κότμπους.

Εκτίμηση: Δεν θα αγωνιστεί για την παραμονή του το Μαγδεμβούργο. Έχει διατηρήσει τον βασικό του κορμό και παράλληλα είχε ενισχύσεις σε καίριες θέσεις. Χαλαρά στην πρώτη 12άδα, το ερώτημα είναι αν μπορεί να «σπάσει» το φράγμα της δεκάδας.

 

Πάντερμπορν

Τι έκανε πέρυσι: Αφού έφτασε στο ζενίθ της το 2014 με την συμμετοχή της στην πρώτη κατηγορία, ακολούθησε ο κατήφορος. Ουραγός το ’16 στην Β’ κατηγορία, ίδια θέση και την επόμενη χρονιά στην τρίτη! Γλύτωσε τον υποβιβασμό με την αφαίρεση της άδειας συμμετοχής της Μόναχο 1860 και πέρυσι εμφανίστηκε αποφασισμένη για την άνοδο και την οποία πήρε πολύ εύκολα τερματίζοντας δεύτερη. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, στο 0-0 με την Καρσλρούη κρίθηκε η πρωτιά κόντρα στο Μαγδεμβούργο.

Προπονητής: Άρεσε πέρυσι στην ομάδα ο Μπάουμγκαρντ και όπως ήταν αναμενόμενο συνεχίζει και την εφετινή χρονιά. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου (πέρυσι η ομάδα πέτυχε 90 τέρματα στο πρωτάθλημα), με κυριότερη δουλειά την τρέχουσα στην ομάδα της Πάντερμπορν. Επιθετικός στην καριέρα του (εξ’ ου και η λατρεία του στα γκολ), την σεζόν 1998-99 αγωνίστηκε στην Βόλφσμπουργκ (32/5) στην κορυφαία του επιτυχία ως αθλητής.

Γήπεδο: Benteler-Arena (15.000)

Μεταγραφές: Και μόνο που διατήρησε ό, τι καλύτερο διέθετε πέρυσι, το «πάρε-δώσε» φέτος κρίνεται πετυχημένο. Ο Μπάουμγκαρντ άλλωστε ζήτησε την παραμονή του 23χρονου επιθετικού Ρίτερ (29/12 πέρυσι), ο οποίος θα πλαισιώνεται από ορισμένους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πέρυσι σε ομάδες της γ’ κατηγορίας.

Προετοιμασία: Εντυπωσίασε στο νικηφόρο 3-2 επί της γαλλικής Μονακό (!) στις 21 Ιουλίου ενώ θετικά σημάδια είδαμε και στο ματς με τη Νόργουιτς (ήττα 2-3) λίγες ημέρες νωρίτερα. Σε αυτά τα παιχνίδια ο κόουτς Μπάουμγκαρντ δούλεψε επάνω στο 4-3-1-2 δοκιμάζοντας διαφορετικά πρόσωπα.

Εκτίμηση: Να μην αρχίσει να αποτελεί το «ασανσέρ» της κατηγορίας θα θελήσει φέτος η ομάδα της Πάντερμπον. Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον η 15η θέση την αφήνει ικανοποιημένη , γλυτώνοντας και το μπαράζ παραμονής. Όλα αυτά στην θεωρία, γιατί στην πράξη τα πράγματα είναι δυσκολότερα.

Hoffman

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ