foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ70
ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σκωτία, Championship: Preview 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 01 Αυγ 2018 17:37
Σκωτία-championship.jpg

Σύστημα Διεξαγωγής

Συμμετέχουν 10 ομάδες και έχουμε πρωτάθλημα 4 γύρων και 36 αγωνιστικών. Η πρωταθλήτρια παίρνει απευθείας το εισιτήριο για την Πρέμιερ Σκωτίας, με τις θέσεις 2-4 να παίζουν στα πλέι οφ. Πρώτα συγκρούονται η 3η με την 4η και ο νικητής από τις δύο αντιμετωπίζει στα ημιτελικά την 2η του πρωταθλήματος. Η νικήτρια του τελευταίου ζευγαριού παίζει για την άνοδο στην Πρέμιερ Σκωτίας. Στα των τελευταίων θέσεων, η 10η παίρνει το δρόμο για την Λιγκ 1 και η 9η συμμετέχει στα πλέι οφ μαζί με τις ομάδες που ολοκλήρωσαν στις θέσεις 2-4 στην Λιγκ 1.

Οι ομάδες της Championship Σκωτίας

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε στην Τσάμπιονσιπ. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έδειξε ότι θα είναι η ομάδα που θα υποβιβαστεί, αν και τα επιθετικά θέματα ήταν κάτι περισσότερο από φανερά στην ομάδα της Γλασκώβης. Ακόμα και όταν έπαιξε στα πλέι άουτ με την Λίβινγκστον, όλοι την είχαν για το μεγάλο φαβορί, όμως με δυο ήττες σε ισάριθμα ματς αποχαιρέτισε την μεγάλη κατηγορία έπειτα από 5 σεζόν στα σαλόνια της Πρέμιερ Σκωτίας.

Προπονητής: Αλαν Αρτσιμπαλντ (40 ετών). Για 6η σερί σεζόν στον πάγκο της Πάρτικ Θιστλ, με την διοίκηση να συνεχίζει να του δείχνει εμπιστοσύνη. Αμυντικογενές το σκεπτικό του, το 4-5-1 είναι το αγαπημένο του σύστημα.

Έδρα: The Energy Check Stadium (13.079)

Μεταγραφές: Η πτώση στην Τσάμπιονσιπ έφερε ανακατατάξεις, αφού έφυγαν τα περισσότερα «βαριά» συμβόλαια, αλλά και αρκετοί παίκτες πήραν μεταγραφές. Έχασε σημαντικές μονάδες όπως ο μέσος Έντουαρντς και οι κίπερ Σκάλι, Τσέρνι. Καλό απόκτημα ο κίπερ Μπελ από τη Χιμπέρνιαν, ξέρει την κατηγορία ο στόπερ Ο’ Γουέρ, δυνατή προσθήκη για την κατηγορία ο φορ Στόουρερ από την Μπέρμιγχαμ.

Προετοιμασία: Ήττα σε φιλικό από τη Χαρτς με 3-1, στο Λιγκ Καπ είχε 3 νίκες σε 4 ματς και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλό της.

Εκτίμηση: Παρά τις απώλειες σημαντικών παικτών, είναι από τις ομάδες με την μεγαλύτερη εμπειρία και με κόουτς που έχει συνηθίσει σε… μεγαλύτερα ζόρια από αυτά της Τσάμπιονσιπ. Δεν είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, αλλά μπορεί εύκολα να βρίσκεται στην 4άδα των πλέι οφ.

 

Ρος Κάουντι

Τι έκανε πέρυσι: Είχε σημαντικά θέματα στην άμυνα και δεν μπορούσε να τα ξεπεράσει στη διάρκεια όλης της σεζόν, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και να πάρει το… ασανσέρ για την Τσάμπιονσιπ μετά από αρκετά χρόνια παραμονής στην μεγάλη κατηγορία. Αρκεί να αναφέρουμε ότι είχε 4 διαφορετικές τεχνικές ηγεσίες στην περσινή σεζόν και αυτό από μόνο του δείχνει τα προβλήματα που υπήρχαν…

Προπονητής: Στίβεν Φέργκιουσον (41 ετών) και Στιούαρτ Κέτλγουελ (34 ετών). Συνεργασία των δυο αντρών, η οποία ξεκίνησε από πέρσι με στόχο την διατήρηση στην Πρέμιερ. Δεν τα κατάφεραν, αλλά πλέον έχουν την ομάδα από την αρχή στα χέρια τους και δείχνουν διάθεση για ένα επιθετικογενές 4-4-2.

Έδρα: Global Energy Stadium (6.590)

Μεταγραφές: Ακόμα και σε σχέση με το περσινό ρόστερ που βρισκόταν στην μεγάλη κατηγορία, μοιάζει κερδισμένη! Προσθήκες όπως των Λίντσεϊ (κεντρικός μέσος, Σέλτικ), Βίγκουρς (κεντρικός μέσος, Ινβερνές), Μόρις (στόπερ), την ανεβάζουν στα μετόπισθεν και στο κέντρο.

Προετοιμασία: Με 9 βαθμούς, πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλό της στο Λιγκ Καπ, μετρώντας 3 νίκες και 1 ήττα, όμως στα δύσκολα φιλικά της κόντρα σε Ουτρέχτη και Σιντ Τρουίντεν, γνώρισε εύκολα την ήττα.

Εκτίμηση: Είναι το μεγάλο ερωτηματικό, αφού θεωρητικά έχει καλό ρόστερ, αλλά στον πάγκο τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα, αφού κανένας από τους δύο μάνατζερ δεν… γεμίζει το μάτι. Θέλει αρκετή δουλίτσα ακόμα σε όλους τους τομείς, ξεκινάμε για 5άδα και… θα δείξει η συνέχεια της σεζόν τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να κάνει.

 

Νταντί Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Απογοήτευσε, καθώς μπορεί να τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, όμως πρώτον ήταν το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, τίτλος ο οποίος τη λύγισε… Δεύτερον, απέτυχε και στα πλέι οφ, καθώς αποκλείστηκε από την Πάρτικ Θιστλ. Υπήρξαν φορές που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, η γενική αστάθειά της όμως, ήταν το χαρακτηριστικό που την… πρόδωσε.

Προπονητής: Κσάμπα Λάζλο (54 ετών). Ανέλαβε πέρσι τον Νοέμβριο και ήρθε στην ομάδα ως ο… σωτήρας της που θα φέρει την άνοδο. Έκραξε τους παίκτες, έκραξε το γήπεδο, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά άνοδος δεν ήρθε. Είχε φύγει ως αποτυχημένος από την Χαρτς, τι τον κάνει τον «τραχανά» να νομίζει ότι θα πετύχει εδώ; Άλλωστε τον… πέταξε εκτός τελικών πλέι οφ η Λίβινγκστον. Το όνομά του (Csaba) μπορεί να διαβαστεί εύκολα και Τσάμπα. Μάγκας…

Έδρα: Tannadice Park (14.209)

Μεταγραφές: Μια χαρά ρόστερ είχε στα χέρια του ο Λάζλο και ήδη έδιωξε παίκτες όπως ο Ντέρναν (βασικός στόπερ), Τόσνεϊ (στόπερ), Φλουντ (πολύπειρος μέσος) και αρκετούς ακόμα. Καλές μεν οι προσθήκες των Μπουθ (μπακ, Πάρτικ Θιστλ), Κάραν (φορ, Ρος Κάουντι), Κλαρκ (φορ, Ντανφέρμλιν), Έιρντ (μέσος, Ντανφέρμλιν) αμφιβόλου ποιότητας ακόμα 4, δευτεροκλασάτες οι άλλες προσθήκες.

Προετοιμασία: Τα όργανα άρχισαν από νωρίς… Τρεις ήττες στα τέσσερα ματς του Λιγκ Καπ και έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού. Μία φιλική νίκη επί της υποδεέστερης Μπρέχιν και τα πρώτα δείγματα δεν είναι καλά…

Εκτίμηση: Προβληματίζει από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν και αυτό δεν είναι καλό για μια ομάδα που ζει και αναπνέει για την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, αν θα βρεθεί εντός της 4άδας, θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένη. Βέβαια με τις συνεχείς προσθήκες ελεύθερων, δανεικών και μία πιθανή σύντομη απόλυση του Λάζλο, ίσως να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο…

 

Ντανφέρμλιν

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν νεοφώτιστη στην περσινή Τσάμπιονσιπ και όμως κατάφερε να βρεθεί στα πλέι οφ ανόδου, ολοκληρώνοντας στην 4η θέση. Εν συνεχεία, το φυσιολογικό ήταν να αποκλειστεί από τη Νταντί Γιουνάιτεντ και ακριβώς αυτό συνέβη, στηρίχθηκε στην εξαιρετική έδρα της παίρνοντας 11 νίκες κι έχοντας την 3η καλύτερη εντός έδρας επίδοση στην κατηγορία.

Προπονητής: Αλαν Τζόνστον (44 ετών). Πλέον έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία για να μπορεί να διαχειριστεί ομάδες αυτού του μεγέθους. Πήρε τους «Παρς» από τη Λιγκ 1 και τους ανέβασε στην Τσάμπιονσιπ, εν συνεχεία τους έφερε στην 4η θέση της νέας κατηγορίας και αν μη τι άλλο η πορεία του κρίνεται επιτυχημένη. Δεν φοβάται να παίξει επιθετικά, ακόμα και με 4-3-3.

Έδρα: East End Park (11.998)

Μεταγραφές: Προκαλεί έκπληξη ότι έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Βέβαια, ότι έχασε το αντικατέστησε με παίκτες όπως ο Ντέρναν (στόπερ, Νταντί Γιουνάιτεντ), Τόμσον (επιθετικός χαφ, Σέλτικ), Λόνγκριτζ (αριστερός μπακ, Λίβινγκστον) και αρκετές ακόμα προσθήκες. Σε γενικές γραμμές είναι κερδισμένη ή στη χειρότερη στα ίδια.

Προετοιμασία: Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στο Λιγκ Καπ, όλες σχεδόν με άνεση. Μέτρια ήταν η παρουσία της στα φιλικά, εκεί όπου είχε μεν 3 ήττες σε έξι ματς, αν και έπαιξε κόντρα σε ομάδες όπως οι Τρανμίρ και Ρέιθ Ρόβερ. Πάντως, στα επίσημα έβγαλε σοβαρότητα.

Εκτίμηση: Κάτι μας λέει ότι μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη αποκάλυψη από ότι ήταν την περασμένη σεζόν. Κοινώς, να χτυπήσει ακόμα και τίτλο. Ο Τζόνστον ξέρει καλά τις απαιτήσεις της κατηγορίας, βγάζει σοβαρότητα σε επίθεση και άμυνα και αν έχει και διάρκεια, είναι πιθανόν να κάνει το… μεγάλο μπαμ!

 

Ινβερνές

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η Κιλμάρνοκ της Τσάμπιονσιπ. Ξεκίνησε άσχημα, για ένα μεγάλο διάστημα έμοιαζε να είναι η ομάδα που θα υποβιβαστεί, όμως οι διορθωτικές αλλαγές στο ρόστερ, στις οποίες προέβη ο κόουτς Ρόμπερτσον, έφεραν επικά πράγματα. Ολοκλήρωσε στην 5η θέση, έχασε για λίγο τα πλέι οφ και κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ.

Προπονητής: Τζον Ρόμπερτσον (53 ετών). Θα βρεθεί για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον πάγκο της ομάδας, στη δεύτερη θητεία του σε αυτή, Κλασικός Βρετανός, στηρίζεται πολύ στο 4-4-2, απλά το χρησιμοποιεί σε μορφή 4-1-3-2, με στόχο να επιτύχει μεγαλύτερη επιθετικότητα, η οποία όμως κοστίζει αμυντικά.

Έδρα: Tulloch Caledonian Stadium (7.918)

Μεταγραφές: Έχασε τους καλούς Βίγκουρς (μέσος), Μπέιρντ (φορ) και Μαλρέινι (δεξιός χαφ), όμως απέκτησε τους μέσους Μπιθ (Χαρτς), Σον Γουέλς (έμπειρος, Φόλκερκ), Τομ Γουόλς (αριστερός χαφ, Νταμπάρτον), ΜακΚαρτ (στόπερ, Σέλτικ), αλλά και τον πολύπειρο κίπερ Φον Ουίλιαμς, επέστρεψε από την Αμερική. Ενισχυμένη αναμφίβολα.

Προετοιμασία: Παρότι πήρε 3 νίκες σε 4 παιχνίδια με μοναδική ήττα της το βαρύ 5-0 από τη Χαρτς, δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο στην επόμενη φάση ως καλύτερη δεύτερη. Εξαιρετική στα φιλικά, με 5 νίκες και μια ισοπαλία σε έξι ματς.

Εκτίμηση: Είναι ικανή να ακολουθήσει πορεία πρωταθλητισμού, το απέδειξε και στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Έχει ποιότητα και ενθουσιασμό ως ομάδα, αν βελτιώσει λίγο και τις αμυντικές επιδόσεις της σε παιχνίδια κόντρα σε δυνατές αντιπάλους, θα βρεθεί στην πρώτη 4άδα.

 

Κουίν οφ Σάουθ

Τι έκανε πέρυσι: Ξέμεινε από δυνάμεις και τελικά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να ολοκληρώσει στην 6η θέση. Απείχε 7 βαθμούς από τα πλέι οφ, την… έφαγαν τα πολλά σκαμπανεβάσματα, ενώ προκαλεί εντύπωση ότι ήταν καλύτερη μακριά από το «Πάλμερστον Παρκ», παρά σε αυτό!

Προπονητής: Γκάρι Νέισμιθ (39 ετών). Από το Δεκέμβριο του 2016 βρίσκεται στο πάγκο της ομάδας και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχει δείξει κάποιο… έργο της προκοπής, μιας και μόνιμα η ομάδα του κρίνεται ανεπαρκής. 4-2-3-1 είναι η επιλογή του.

Έδρα: Palmerston Park (8.690)

Μεταγραφές: Λίγες είναι οι αλλαγές στο ρόστερ, στην ουσία έχει σχεδόν τον ίδιο κορμό, άλλωστε δεν υπάρχουν και λεφτά για σπατάλες. Δεν θα της λείψει κάποιος από όσους έφυγαν, ήταν ή πολύ μεγάλος πλέον (Ράνκιν, μέσος 35 και Λάιλ, φορ, 37 ετών) ή χωρίς συμμετοχή. Από όσους ήρθαν, ξεχωρίζουν ο επιθετικός χαφ Τοντ (Σεντ Μίρεν), ο μπακ Ντόιλ (Μόρτον) και ο μέσος Χάρκινς (Μόρτον, Νταντί).

Προετοιμασία: Πήρε τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις και πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλό της στο Λιγκ Καπ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Σεντ Τζόνστον. Η νίκη επί της Χαρτς σε φιλικό ματς φέρνει χαμόγελα, έμεινε αήττητη σε 4 φιλικά, η γενική εικόνα της έχει θετικό πρόσημο!

Εκτίμηση: Στα φιλικά τα έχει πάει καλά, το ίδιο και στα ματς του Λιγκ Καπ, όμως το πρωτάθλημα είναι αλλιώς και θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα όλη τη χρονιά. Εκεί το… χάνει η Κουίν Οφ Σάουθ, η οποία και φέτος θα παλέψει για την 4άδα, αλλά το πιο πιθανό είναι να βρεθεί σε 5η-6η θέση. Αν καταφέρει να μπει δε στις πρώτες 4 θέσεις, θα συνιστά υπέρβαση.

 

Μόρτον

Τι έκανε πέρυσι: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Φρόντισε να μην κινδυνεύσει, για ένα διάστημα έμεινε και στη διεκδίκηση της 4ης θέσης για τα πλέι οφ, αλλά ξέμεινε από δυνάμεις, τερμάτισε στην 7η θέση έχοντας συγκομιδή 50 βαθμών και ως εκεί. Τρομερά σκαμπανεβάσματα, ανεπίτρεπτα για το ρόστερ που είχε πέρσι, την ωρα που πολλοί πίστευαν ότι θα βρεθεί στην 4άδα.

Προπονητής: Ρέι ΜακΚίνον (47 ετών). Μετά από το μάλλον αποτυχημένο του πέρασμα από τη Νταντί Γιουνάιτεντ, άφησε τις ομάδες του πρωταθλητισμού και την πίεση που αυτές του ασκούν για να γυρίσει σε μικρομεσαία, εκεί όπου μπορεί να κάνει τη δουλίτσα του δίχως προβλήματα. Φουλ επίθεση, σε σημείο που να… ξεχνάει την άμυνα.

Έδρα: Cappielow Park (11.612)

Μεταγραφές: Έφυγαν 13 παίκτες, όλοι όσοι αποτελούσαν δηλαδή επιλογή του πρότερου μάνατζερ, Τζιμ Ντάφι. Ήρθαν 12 καινούριοι, αλλά ανέβηκαν και 4 παίκτες από τη δεύτερη ομάδα. Ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Μπιουκάναν (στόπερ, Λίβινγκστον), Μίλαρ (Σεντ Τζόνστον, κεντρικός μέσος), Σκάλι (Πάρτικ Θιστλ, γκολκίπερ), ΜακΆλιστερ (μέσος, Μπλάκπουλ). Έχει ποιότητα, αλλά πρέπει να «δέσει» το νέο υλικό…

Προετοιμασία: Με δύο ήττες και δύο νίκες στο Λιγκ Καπ, έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού, απόρροια του παραπάνω που αναφέραμε, ότι έχει νοοτροπία «όσα βάλουμε και όσα φάμε». Θέλει ακόμα πολλή δουλειά, ενώ σε φιλικό έμεινε στην ισοπαλία με 0-0 με την Φόρφαρ.

Εκτίμηση: Θα είναι το μεγάλο ερωτηματικό της νέας σεζόν, αφού πρόκειται στην ουσία για μία πλήρως νέα ομάδα. Πάνω από το μισό ρόστερ της έχει αλλάξει, η αγωνιστική φιλοσοφία της και η τεχνική ηγεσία της επίσης, με την αστάθεια πάντως να είναι το δείγμα που μας έχει δώσει στα πρώτα ματς. Θα κινηθεί μεταξύ 6ης και 8ης θέσης.

 

Φόλκερκ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε μεγάλη διαφορά από τις ομάδες που βρέθηκαν στα… κόκκινα, αλλά εξίσου μεγάλη διαφορά και από τις θέσεις των πλέι οφ. Δεν κινδύνευσε, δεν μάζεψε τους βαθμούς που έπρεπε και το γεγονός ότι είχε την 9η καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, αρκούσε για να την κρατήσει χαμηλά.

Προπονητής: Πολ Χάρτλεϊ (41 ετών). Μπορεί να μην έκανε καλή πορεία η ομάδα του πέρσι, αλλά θα του δοθεί η ευκαιρία να την ετοιμάσει από την αρχή και να κάνει όσα μπορεί. Άλλωστε έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του σε Νταντί και Αλόα, ξέρει να στήνει ομάδες που… αρνούνται να χάσουν, αλλά και να παίζουν και καλή μπαλίτσα.

Έδρα: Falkirk Community Stadium (9.008)

Μεταγραφές: Πολλές οι αλλαγές πάλι στο ρόστερ, αυτή τη φορά όμως έκανε τις σωστές κινήσεις, αφού έχει επενδύσει σε κέντρο και επίθεση, σε δημιουργία και γραμμή πυρός. Πήρε τον Κύπριο μέσο Φροξυλιά από την Νταμπάρτον, τον επιθετικό μέσο Λιούις από την Γουότφορντ, τον πολύπειρο φορ Χέιμπερ από την Νταντί, ενώ δυνάμωσε και την αμυντική γραμμή.

Προετοιμασία: Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά και στο Λιγκ Καπ, μέτρησε 5 ήττες σε 9 ματς και ακόμα 4 νίκες, με αποτέλεσμα να μείνει και εκτός συνέχειας του θεσμού, αφού εκεί είχε 2 νίκες και ισάριθμες ήττες. Δεν έχει βρει ακόμα σταθερότητα.

Εκτίμηση: Έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, θα πρέπει όμως να βρει τη χαμένη χημεία, η οποία θα έρθει με τον καιρό, αφού και καλό τεχνικό έχει, αλλά και καλό υλικό. Αν δέσει θα κάνει καλά πραγματάκια και θα χτυπήσει 4άδα, αν αποτύχει σε αυτό το κομμάτι ο Χάρτλεϊ, τότε θα έρθουν δύσκολες στιγμές, όχι όμως για υποβιβασμό, σαφώς!

 

Εϊρ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε σκληρή μάχη με την Ρέιθ Ρόβερς, όμως κατάφερε να είναι τελικά εκείνη η οποία κατέκτησε τον τίτλο στη Λιγκ 1 και μαζί πήρε και το εισιτήριο για την Τσάμπιονσιπ. Είχε μακράν την καλύτερη επίθεση με περισσότερα από 2 γκολ ενεργητικό κατά μέσο όρο και την πιο καλή εκτός έδρας παρουσία από τις 10 ομάδες, με 41 βαθμούς μακριά από το γήπεδό της, την ώρα που η δεύτερη καλύτερη σε εκτός έδρας ομάδα είχε συγκομιδή 33 βαθμών (η 5η Αρμπρόουθ).

Προπονητής: Ιαν ΜακΚολ (52 ετών). Για 4η διαδοχική σεζόν θα βρεθεί στον πάγκο των «Ονεστ Μεν», έχει δημιουργήσει μια ομάδα με εξαιρετικό υλικό και συνοχή, η οποία παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα με την αντίπαλο που έχει απέναντι.

Έδρα: Somerset Park (10.128)

Μεταγραφές: Κράτησε τον ίδιο κορμό, άλλωστε συνταγή που πετυχαίνει, δεν έχει λόγο να αλλάξει. Έφερε όμως και τον κεντρικό μέσο Μέρντοκ από την Μόρτον, πήρε τον πιτσιρικά κίπερ από την δεύτερη ομάδα της Σέλτικ και τον επίσης νεαρό μπακ Χάρβι από την Αμπερντίν. Από όσους έφυγαν, κανένας δεν επηρεάζει ιδιαίτερα.

Προετοιμασία: Έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Πέρασε με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ, μία νίκη και μία ήττα σε φιλικά, κάνοντας το γνωστό της στρωτό και επιθετικό παιχνίδι.

Εκτίμηση: Είναι στρωμένη ομάδα, με καλές δυνατότητες για να παραμείνει στην κατηγορία. Δεδομένα θα βάλει από κάτω την έτερη νεοφώτιστη Αλόα, αλλά μπορεί να ξεπεράσει εμπόδια ομάδων τύπου Μόρτον, ίσως και της Φόλκερκ, ανάλογα με το πώς θα κυλήσει η σεζόν. Έχει αυτό που δεν έχουν οι άλλες κοινώς… Συνοχή.

 

Αλόα

Τι έκανε πέρυσι: Υπερβατική χρονιά για τα δεδομενα της, αν αναλογιστούμε ότι συνολικά στη σεζόν ήταν υποδεέστερη της Ρέιθ Ρόβερς. Τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν, στα πλέι οφ όμως κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κούραση της τελευταίας από την υπερπροσπάθειά της για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τις συγκυρίες της κακής αμυντικής λειτουργίας της Νταμπάρτον στον τελικό και πήρε το εισιτήριο για την Τσάμπιονσιπ.

Προπονητής: Τζιμ Γκούντγουιν (36 ετών). Από παίκτης και αρχηγός της Σεντ Μίρεν, παίκτης και προπονητής της Αλόα για δεύτερη ολόκληρη σεζόν και 3η συνολικά. Η άνοδος του έδωσε κι άλλο χρόνο παραμονής στον πάγκο της ομάδας, το πείραμα μοιάζει να έχει πετύχει και συνεχίζεται. Επιθετικό στυλ από τις «σφήκες» και 4-4-3.

Έδρα: Indodrill Stadium (3.100)

Μεταγραφές: Η άνοδος έφερε ανάγκη για ενίσχυση και ένα μίνι ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της ομάδας. Θα βοηθήσει πολύ η προσθήκη του έμπειρου φορ Τράουτεν από την Αλμπιον Ρόβερς, ήδη έχει αρχίσει να σκοράρει, όπως και εκείνη του φορ Σπενς από τη Ρέιθ Ρόβερς, με εμπειρία σε αυτή την κατηγορία. Κερδισμένη σχετικά στο μεταγραφικό παζάρι.

Προετοιμασία: Αν και συγκέντρωσε 9 βαθμούς σε 4 ματς, δεν μπόρεσε να είναι στις καλύτερες δεύτερες για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ. Στα φιλικά, αλλά και στα επίσημα, έβγαλε κενά στην άμυνα και κόντρα σε ομάδες δυνατές, όπως είναι της Τσάμπιονσιπ, θα έχει θέμα.

Εκτίμηση: Αμαχητί δεν θα πέσει, ξεκάθαρα. Αυτό που όμως είναι δεδομένο, είναι ότι θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο στην άμυνα, αφού επιθετικά δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά. Είναι από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό και όχι άδικα, αφού δεν φτάνει να θέλει την παραμονή, θα πρέπει και να… μπορεί.

Πάνος Κοτσιμπός

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ