foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ70
ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Βέλγιο, Jupiler Pro league: Preview 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 25 Ιουλ 2018 06:39
Βέλγιο-Jupiler-Pro-league-Preview-2018-19.jpg

Πρεμιέρα στην 116η σεζόν της Jupiler Pro league στο Βέλγιο την προσεχή Παρασκευή, με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Σταντάρ Λιέγης και τη Γάνδη. Πολυνίκης του θεσμού η Άντερλεχτ με 34 κατακτήσεις, ενώ ακολουθεί η Κλαμπ Μπριζ που στέφθηκε πρωταθλήτρια πέρυσι για 15η φορά στην ιστορία της. Στις 10 κατακτήσεις η Σταντάρ Λιέγης. Η Μπριζ φαντάζει πιο έτοιμη αγωνιστικά για να διατηρήσει τα σκήπτρα, θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από την Άντερλεχτ, που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή ένα χρόνο μετά την τελευταία της κατάκτηση.

Σύστημα διεξαγωγής

Η κατηγορία αποτελείται από δεκαέξι ομάδες, οι οποίες θα παίξουν 30 αγωνιστικές για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η 16η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας. Έπειτα ακολουθούν τα πλέι οφ. Ο ένας όμιλος έχει έπαθλο το πρωτάθλημα, στον οποίο συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της κατάταξης, ξεκινώντας με τους μισούς βαθμούς απ’ όσους συγκέντρωσαν στις τριάντα αγωνιστικές. Οι άλλοι δύο όμιλοι, δίνουν εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ συμμετέχουν οι εννέα ομάδες της πρώτης κατηγορίας και τρεις από τη δεύτερη. Οι δώδεκα ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους, με τους δύο πρώτους της βαθμολογίας, να «κοντράρονται» στον ημιτελικό και εν συνεχεία, στον τελικό με αντίπαλο τον πέμπτο από τον όμιλο των πλέι οφ πρωταθλητή.

 

Οι ομάδες της Jupiler Pro League

Κλαμπ Μπριζ

Τι έκανε πέρυσι: Αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Βελγίου για 15η φορά στην ιστορία της. Τερμάτισε με άνεση στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, όμως χαλάρωσε και έδωσε δικαιώματα στα πλέι οφ, όπου «απειλήθηκε» από τη Σταντάρ Λιέγης. Οι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις πέρυσι σταμάτησαν στην ΑΕΚ, η οποία την απέκλεισε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος, θα παίξει τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Άκρως επιτυχημένη η πρώτη χρονιά του 40χρονου Κροάτη Ιβάν Λέκο στον πάγκο της ομάδας, ύστερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αναμενόμενα συνεχίζουν μαζί. Σε Λέουβεν και Σιντ Τρούιντεν οι προηγούμενες δουλειές του, ενώ πέρασε και από τον ΠΑΟΚ ως βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ το 2015-16.

Έδρα: Jan Breydelstadion (29.062)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε μερικές προσθήκες που συμπληρώνουν ένα ήδη ποιοτικό ρόστερ. Αποκτήθηκε ο επιθετικός Σχράιβερς από τη Γκενκ, ο κίπερ Λέτιτσα από τη Χάιντουκ Σπλιτ, ο μπακ-χαφ Μάτα από τη Σαρλερουά, ο μέσος Ριτς από τη Μαλίν και ο εξτρέμ Γκρούνεβενλτ από τη Ναϊμέγκεν. Επίσης, αγόρασε από την Μπεσίκτας τον στόπερ Μίτροβιτς που έπαιξε δανεικός στο δεύτερο μισό της σεζόν πέρυσι. Επέστρεψαν από δανεισμούς ο μέσος Πίνα και ο μπακ Βαν Ράιν. Έληξε αντίστοιχα ο δανεισμός του Κλάσι (Μ, 20/0), ενώ αποσύρθηκε από τη ενεργό δράση ο 41χρονος μέσος Σίμονς (8/0).

Φιλικά: Δεν εντυπωσίασε στα φιλικά προετοιμασίας, επέλεξε να αντιμετωπίσει κυρίως χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες, όπως Στεάουα Βουκουρεστίου, Χάποελ Χάιφα και Μαλίν (υποβιβάστηκε πέρυσι). Δεν έχασε κανένα, πήρε τρεις νίκες σε συνολικά πέντε. Στην πρόβα τζενεράλε για τη νέα σεζόν, πήρε τον τελικό του Σούπερ Καπ, με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης, με σκορ 2-1.

Εκτίμηση: Αναμενόμενα ξεκινά ως το πρώτο φαβορί για το τίτλο. Ήδη κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Δεν έχασε κάτι από το βασικό κορμό, αντιθέτως, πρόσθεσε «πινελιές» ποιότητας, ώστε να ανταπεξέλθει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν διατηρήσει την περσινή σταθερότητα, θα είναι ξανά στην κορυφή.

 

Σταντάρ Λιέγης

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, όμως κατάφερε με ανατροπή στο σκορ στην Οστάνδη (έχανε 2-0 στο ημίχρονο), να μπει στα πλέι οφ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Εκεί, έκανε εξαιρετική πορεία και έφτασε στο -3 από τη Μπριζ. Μπορούσε τον τίτλο αν υπολείπονταν 2-3 αγωνιστικές. Επίσης, κατέκτησε το Κύπελλο για όγδοη φορά στην ιστορία της, νικώντας στην παράταση τη Γκενκ με σκορ 0-1.

Προπονητής: Πολλή αμφισβήτηση και γκρίνια για τον Ρικάρντο Σα Πίντο κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τον Πορτογάλο να αποτελεί παρελθόν με τη λήξη των πλέι οφ. Στη θέση του ο Μισέλ Πρεντ’όμ. Ο 59χρονος Βέλγος, αναλαμβάνει ομάδα, ύστερα από έναν χρόνο αποχής και τη δουλειά του στη Μπριζ (κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2015/16), ενώ πέρασε δύο φορές στο παρελθόν από τους «Κόκκινους». Γάνδη, Τβέντε και Αλ Σαμπάμπ οι υπόλοιπες δουλειές του.

Έδρα: Stade Maurice Dufrasne (27.670)

Μεταγραφές: Ανακατατάξεις στο ρόστερ, σημαντικότερη προσθήκη η επιστροφή του επιθετικού Ορλάντο Σα, που έβαλε 10 γκολ πέρυσι στο πρώτο μισό, προτού φύγει για την Κίνα. Ωστόσο, αποχωρεί ο επιτελικός Εντμίλσον Ζούνιορ (34/10) για ομάδα του Κατάρ. Αποκτήθηκαν με κανονική μεταγραφή οι Λαίφης (Α, Ολυμπιακός), Καρσελά (Μ, Γρανάδα) και Καβάντα (Α, Γαλατάσαραϊ), όλοι τους βασικοί πέρυσι, ως δανεικοί. Πολύτιμες προσθήκες επίσης, οι Μιανγκέ (Α, Κάλιαρι), Μπαστιέν (Μ, Κιέβο Βερόνα). Επέστρεψε από δανεισμό ο Κοσάνοβιτς (Α). Έμεινε ελεύθερος ο Γιώργος Κουτρουμπής (Α, 7/0), πούλησε 4-5 παίκτες, που ήταν δανεικοί πέρυσι. Προ των πυλών ο εξτρέμ Μαξίμ Λεστιέν που πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Μάλαγα, από τη Ρουμπίν Καζάν.

Φιλικά: Αρνητικό το πρόσημο από τα φιλικά προετοιμασίας, έδειξε ότι θέλει πολλή δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Φυσικά, ο Πρεντ’όμ, δοκιμάζει ακόμα πράγματα, όμως δύο νίκες σε πέντε ματς δεν είναι θετικό. Προβλήματα στην άμυνα, με δέκα γκολ παθητικό σε τέσσερις αγώνες. Έδωσε ήδη ένα επίσημο, ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ, στον τελικό του Σούπερ Καπ με σκορ 2-1.

Εκτίμηση: Νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία, νέα αρχή. Ο Πρεντ’όμ ξέρει τι εστί πρωταθλητισμός και είναι ικανός να επαναφέρει τους «Κόκκινους» στην κορυφή. Η ποιότητα του ρόστερ που θα διαμορφωθεί και το βάθος πάγκου, ενόψει και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, θα αποβούν καταλυτικά. Ρεαλιστικός στόχος η τετράδα.

 

Άντερλεχτ

Τι έκανε πέρυσι: Με πολλά σκαμπανεβάσματα η περασμένη σεζόν, η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα μένοντας μακριά από την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Έκανε την αντεπίθεσή της στα πλέι οφ, «ανησύχησε» τη Μπριζ, έπειτα από το «διπλό» στην έβδομη αγωνιστική, όμως εν τέλει έμεινε τρίτη και θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, συμμετείχε στους στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι, όμως αποκλείστηκε σε όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Σέλτικ.

Προπονητής: Παρά τη γκρίνια προς το πρόσωπο του Χάιν Βανχάζεμπρουκ και την αμφισβήτηση κατά τη διάρκεια στης περασμένης σεζόν, η διοίκηση αποφάσισε να κρατήσει τον 54χρονο Βέλγο, που θα ξεκινήσει την πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά, καθώς ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2017. Τετραετής και τριετής θητεία σε Κόρτραϊκ και Γάνδη αντίστοιχα, από το 2010 κι έπειτα.

Έδρα: Stade Constant Vanden Stock (28.063)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ με αναδόμηση της αμυντικής γραμμής. Παρελθόν αποτελούν ο πολύπειρος Ντεσάχτ (Α, 21/0), ο Σπάιτς (Α, 28/1, πήρε 6 εκ. για να τον παραχωρήσει στην Κράσνονταρ), ενώ είναι υπ’ ατμόν ο Ντεντόνκερ. Απέκτησε με 3.2 εκ. ευρώ το Βράνιες από την Α.Ε.Κ., έδωσε άλλα 3 εκ., για να φέρει τον 20χρονο μπακ, Κομπό, από τη Μαλίν. Ήδη γνωστή η απόκτηση του μέσου Μακαρένκο που ξεχώρισε στην Κόρτραϊκ, ενώ ήρθε με κανονική μεταγραφή ο εξτρέμ Σάιεφ από τη Γάνδη. Στη γραμμή κρούσης, τα νέα πρόσωπα ακούν στα ονόματα Σαντίνι (3 εκ. από την Καέν) και Μπακάλι (1.2 εκ. από τη Βαλένθια). Στην Κασίμπασα με κανονική μεταγραφή ο Αιγύπτιος εξτρέμ, Τρεζεγκέ. Αποχώρησε και ο κίπερ Σελς (32 συμμ.). Επέστρεψε από το δανεισμό του στη Βάασλαντ-Μπέβερεν ο φορ Τέλιν (16 γκολ πέρυσι).

Φιλικά: Έδωσε αρκετά παιχνίδια, επτά τον αριθμό, κέρδισε τα τρία από αυτά, όμως δεν έχασε κανένα. Θετικές εντυπώσεις συνολικά, επέλεξε να αντιμετωπίσει κάποιους δυνατούς αντιπάλους (ΠΑΟΚ, Άγιαξ, Ρεν). Συμπέρασμα ότι σκοράρει με ευκολία, όμως η άμυνά της είναι ευάλωτη. Ενδεικτικό το 3-2 στο τελευταίο τεστ, κόντρα στη Ρεν.

Εκτίμηση: Η σεζόν ξεκινάει με τη μεταγραφική περίοδο να είναι εν εξελίξει. «Κυκλοφορούν» σενάρια με ενδιαφέρον ομάδων για βασικούς παίκτες. Η πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά του Βανχάζεμπρουκ στον πάγκο, θα τη φέρει πιο κοντά στη Μπριζ, διεκδικώντας το πρωτάθλημα.

 

Γάνδη

Τι έκανε πέρυσι: Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, γεγονός που έφερε και αλλαγή στην άκρη του πάγκου. Στη συνέχεια, ανέβασε την αποτελεσματικότητά της, ο δεύτερος γύρος ήταν θετικός, καθώς διατηρήθηκε στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Ίδια πορεία και στα πλέι οφ. Κακή αρχή, θετικό φινάλε με δύο νίκες επί Άντερλεχτ και Μπριζ, όμως έμεινε στην τέταρτη θέση και τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρυσι, αποκλείστηκε στα προκριματικά από την Άλταχ.

Προπονητής: Η αναγέννηση της ομάδας με την έλευση του Ιβ Βαντερχάγκε τον Οκτώβριο του 2017, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τη διοίκηση, η οποία δίνει την ευκαιρία στον 48χρονο Βέλγο να κοουτσάρει την ομάδα από την προετοιμασία. Σε Κόρτραϊκ και Οστάνδη, οι τελευταίες θητείες του.

Έδρα: GHELAMCO Arena (20.000)

Μεταγραφές: Δε διαφοροποίησε κατά πολύ το ρόστερ της, απλά κάλυψε τις «τρύπες» που προέκυψαν κατά τη μεταγραφική περίοδο. Πήρε 8 εκ. ευρώ για να συναινέσει στην παραχώρηση του αμυντικού Ζιγκό (40/2) στη Σπαρτάκ Μόσχας, 3.7 εκ. για να δώσει στην Άντερλχετ με κανονική μεταγραφή τον εξτρέμ Σάιεφ (20/1) και 3 εκ. για να αφήσει τον στόπερ Μίτροβιτς (21/0) να φορέσει τη φανέλα της Στρασμπούργκ. Από αυτά, χρησιμοποίησε τα 6 εκ. για να φέρει τον Ουκρανό στόπερ Πλαστούν από τη Λουντογκόρετς και τον Γεωργιανό φορ Κβιλιτάια από τη Ραπίντ Βιέννης. Τελευταίες κινήσεις, η απόκτηση του μέσου Οτζίτζα-Οφόε από τον Ολυμπιακό έναντι 2.2 εκ. ευρώ και του επιθετικού Αβονιγί (δανεικός πέρυσι στη Μουσκρόν), με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ. Ως ελεύθερος ο εξτρέμ Σταλόνε Λιμπόμπε από την Αντβέρπ και ο κίπερ Κούσεμανς από τη Μαλίν. Επέστρεψε από επιτυχημένο δανεισμό στη Ζούλτε, ο επιθετικός Ολαγίνκα και πουλήθηκε έναντι 3.2 εκ. ευρώ στη Σλάβια Πράγας.

Φιλικά: Πολύ καλές εντυπώσεις από τα φιλικά προετοιμασίας, καθώς έφερε μόλις μία ισοπαλία (1-1, ΠΑΟΚ) σε σύνολο οκτώ αγώνων. Χαμηλότερης δυναμικότητας οι προηγούμενοι αντίπαλοι. Ικανοποίησε μεσοεπιθετικά, σε δημιουργία.

Εκτίμηση: Με τον Βαντερχάγκε να ξεκινά την προετοιμασία, αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο από την αρχή της σεζόν. Δεν είναι εύκολο να κοντράρει την Μπριζ και την Άντερλεχτ στην «κούρσα» του τίτλου, όμως μια ομάδα με ισορροπία στις γραμμές της και καλή τακτικά, μπορεί να φτάσει ψηλά.

 

Γκενκ

Τι έκανε πέρυσι: Δεν ικανοποίησε με την εικόνα της στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο η Γκενκ, έσωσε κατά κάποιον τρόπο τη χρονιά, με τη συμμετοχή της στα πλέι οφ και την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Νίκησε με σκορ 2-0 τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, στον τελικό για τη συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, όπου ηττήθηκε στην παράταση από τη Σταντάρ Λιέγης με σκορ 1-0.

Προπονητής: Οι διοικούντες περιμένουν πολλά από τον Φιλίπ Κλέμεντ, ο οποίος άφησε τη Βάασλαντ-Μπέβερεν για να αναλάβει τη Γκενκ τον Ιανουάριο του 2018. Ο 44χρονος Βέλγος, θα έχει τη δυνατότητα να «χτίσει» την ομάδα με τα δικά του δεδομένα από την αρχή της σεζόν.

Έδρα: Luminus Arena (24.604)

Μεταγραφές: Στο μεταγραφικό παζάρι, έχασε τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές, καθώς πούλησε έναντι του ποσού των 7.75 εκ. ευρώ στη Σαμπντόρια τον αμυντικό Κόλεϊ (37/1) και με 3 εκ. ευρώ τον επιθετικό Σχράιφερς (32/5) στην Κλαμπ Μπριζ. Παρελθόν και ο έμπειρος εξτρέμ Μπουφέλ (34/3), που συνεχίζει στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Αποκτήθηκαν οι νεαροί μέσοι Πιοτρόσκι, Σκρέτσιου και Πέιντσιλ, καθώς και ο επιθετικός Γκανό από την Οστάνδη. Ήρθε με κανονική μεταγραφή από τη Σταντάρ Λιέγης ο εξτρέμ Ντογκαλά, που αγωνίστηκε δανεικός στα «Στρουμφάκια» στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Φιλικά: Έδειξε έτοιμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έκανε μόνο νίκες σε σύνολο έξι αγώνων προετοιμασίας, με αποκορύφωμα το 4-0 επί του Ολυμπιακού, στο γήπεδό της.

Εκτίμηση: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη χρονιά που ξεκινά, είναι η παρουσία του προπονητή Κλέμεντ στον πάγκο. Αναμένεται να παρουσιάσει ένα σύνολο με επιθετική νοοτροπία που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δε θα είναι έκπληξη αν βρεθεί στην πρώτη τετράδα.

 

Σαρλερουά

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ως η ομάδα-έκπληξη της κατηγορίας, ήταν πάντα στα ψηλά της κατάταξης, κυνηγώντας την Κλαμπ Μπριζ στην κορυφή. Παρουσιάστηκε μέτρια στο δεύτερο γύρο, με πολλές ισοπαλίες, ως εκ τούτου τερμάτισε τρίτη στην κανονική διάρκεια. Στα πλέι οφ, αποτέλεσε τη χειρότερη ομάδα του ομίλου, δίχως κίνητρο, έμεινε έκτη και εκτός Ευρώπης.

Προπονητής: Αμετακίνητος από την άκρη του πάγκου ο Φελίσε Μαζού, θεωρείται άκρως επιτυχημένος με την πορεία της ομάδας, αφότου ανέλαβε, το μακρινό πια 2013. Το συμβόλαιο του 52χρονου Βέλγου, λήγει τον Ιούνιο του 2019.

Έδρα: Stade du Pays de Charleroi (14.967)

Μεταγραφές: Δεν υπήρξε καθόλου δραστήρια το μεταγραφικό παζάρι, καθώς έκανε μονάχα τέσσερις προσθήκες, με τη σημαντικότερη όλων, την έλευση του έμπειρου επιθετικού Περμπέ, ο οποίος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Μπριζ στην Κόρτραϊκ, την περασμένη σεζόν. Δανεικός στην Έουπεν ο 29χρονος φορ, Πολέ (22/3), που είχε προβλήματα με τον Μαζού κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Φιλικά: Ίδια εικόνα σχεδόν, με την περσινή της παρουσία στο πρωτάθλημα και στα φιλικά. Έδωσε έξι αγώνες, σημείωσε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Μικρή σημασία βεβαίως τα αποτελέσματα, ωστόσο τα συμπεράσματα είναι ότι μπορεί να σκοράρει εύκολα, όμως δεν «κρατάει» αμυντικά.

Εκτίμηση: Η εικόνα της στα φιλικά, δείχνει ότι δεν άλλαξε τίποτα από την περσινή της παρουσία. Αναμένεται να είναι ξανά στις θέσεις τω πλέι οφ, όμως δύσκολα θα πετύχει το κάτι παραπάνω με το υπάρχον ρόστερ.

 

Κόρτραϊκ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε άσχημα την περασμένη σεζόν, όμως η αλλαγή προπονητή, αποδείχτηκε καταλυτική. Βελτιωνόταν συνεχώς και έγινε μία από τις ευχάριστές εκπλήξεις στο φινάλε. Έφτασε κοντά στο ακατόρθωτο, να μπει στα πλέι οφ, ωστόσο έμεινε έβδομη. Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, δε μπόρεσε να ανταγωνιστεί τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Α’ ομίλου.

Προπονητής: Το εγχείρημα με τον Γιάννη Αναστασίου δεν πέτυχε και ο Έλληνας τεχνικός αντικαταστάθηκε από τον Γκλεν ντε Μπουκ. Ο 46χρονος Βέλγος ανέλαβε το Νοέμβριο και μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την Κόρτραϊκ. Αναμενόμενα κρατά τη θέση του για τη νέα σεζόν. Σερκλ Μπριζ, Μπέερσχοτ, Φένλο, Βάασλαντ-Μπέβερεν και Μουσκρόν οι προηγούμενες ομάδες του.

Έδρα: Guldensporenstadion (9.399)

Μεταγραφές: Δεν προχώρησε σε κάποια σημαντική προσθήκη, επέλεξε να μην διαφοροποιήσει κατά πολύ το ρόστερ, αλλά μάλλον βγαίνει αποδυναμωμένη. Πούλησε έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ, το δεξιό μπακ Ατάλ (10/0), στη Νις, ενώ παραχώρησε τον βασικό μέσο Μακαρένκο (29/0) στην Άντερλεχτ. Παρελθόν επίσης ο έμπειρος φορ Περμπέ (13 γκολ πέρυσι) και ο μέσος Ντε Σμετ (36/0). Νέα πρόσωπα ο μπακ Ναντέρι, ο μέσος Κανού και ο επιθετικός Μπόγιο.

Φιλικά: Δεν εντυπωσίασε στα φιλικά, έδωσε πέντε, επικράτησε στα πρώτα δύο. Ηττήθηκε από τη Μετς στο πιο πρόσφατο που έδωσε, με σκορ 1-2. Το θετικό είναι ότι πέτυχε γκολ σε όλα τα παιχνίδια.

Εκτίμηση: Η παρακαταθήκη του Ντε Μπουκ από την προηγούμενη σεζόν, στρέφει τα βλέμματα πάνω της στο ξεκίνημα. Έχασε 2-3 σημαντικές μονάδες, με εμπειρία, όμως παραμένει κατά ένα μεγάλο ποσοστό η ίδια ομάδα. Με «όπλο» τη δυνατή της έδρα, μπορεί να πλασαριστεί στην οκτάδα.

 

Αντβέρπ

Τι έκανε πέρυσι: Ικανοποιητική κρίνεται η σεζόν για την Αντβέρπ, με βάση τα δεδομένα της, με την πικρία για τη μη διεκδίκηση εντός εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ, να μένει στο φινάλε. Ήταν για αρκετό διάστημα εντός της πρώτης εξάδας, όμως τελικά τερμάτισε όγδοη. Ήθελε, αλλά έδειξε ότι δε μπορούσε στα πλέι οφ, έμεινε στην τρίτη θέση του Β’ ομίλου.

Προπονητής: Η διοίκηση εμπιστεύεται τον Λάσλο Μπόλονι και του δίνει εκ νέου τα «κλειδιά» της ομάδας για τη χρονιά που ξεκινά. Ο 65χρονος Ρουμάνος βρίσκεται στον πάγκο της Αντβέρπ από τον Ιούλιο του 2017. Έμπειρος τεχνικός που έχει θητεύσει μεταξύ άλλων σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρεν, Μονακό, Σταντάρ Λιέγης, Λανς και ΠΑΟΚ.

Έδρα: Bosuilstadion (16.649)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε στην επίθεση, με την απόκτηση του Μπολίνγκι από τη Σταντάρ Λιέγης (έπαιξε δανεικός στη Μουσκρόν πέρυσι). Με κανονική μεταγραφή οι περσινοί δανεικοί, Μπούτα, Ματέους, Γιαταμπαρέ και Ίβο Ροντρίγκεζ. Νέα πρόσωπα επίσης, ο εξτρέμ Γιούκλερεντ από τη Βολερένγκα και ο μπακ Οπάρε, από την Άουγκσμπουργκ. Στη Γάνδη ως ελεύθερος ο Λιμπόμπε (Ε, 22/6), επέστρεψε στη Γουότφορντ ο Ουλάρε (Ε, 16/3). Απώλειες οι Κορίν (Α, 27/0) και Σιανί (Α, 35/3).

Φιλικά: Άφησε καλές εντυπώσεις από τη συνολική εικόνα της στα φιλικά, κυρίως με την αποτελεσματικότητά της. Στο τελευταίο, νίκησε εντός έδρας τον Παναθηναϊκό με 2-1, ανατρέποντας το σκορ στο δεύτερο μέρος. Στο δυσκολότερο τεστ που έδωσε, ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 3-1.

Εκτίμηση: Στόχος να κάνει το κάτι παραπάνω με βάση την περασμένη σεζόν και να μπει στα πλέι οφ. Το ρόστερ της παραμένει στο ίδιο επίπεδο, η πορεία της θα εξαρτηθεί από το κίνητρο και τη σταθερότητα που θα έχει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Δύσκολο το εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο.

 

Ζούλτε Βάρεγκεμ

Τι έκανε πέρυσι: Απογοητευτική χρονιά για τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, η οποία έκλεισε με θετικό τρόπο, αλλά όχι αρκετό για να θεωρηθεί επιτυχημένη. Πραγματοποίησε έναν κάκιστο πρώτο γύρο, μένοντας χαμηλά στην κατάταξη, ενδεχομένως επηρεασμένη από τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (3η σε όμιλο με Λάτσιο, Νις, Φίτεσε). Βελτιώθηκε στο δεύτερο γύρο. Έκανε εξαιρετική πορεία στα πλέι οφ, δεν είχε αντίπαλο στον Α’ όμιλο, έφτασε ως τον τελικό όπου ηττήθηκε από τη Γκενκ και έμεινε εκτός Ευρώπης.

Προπονητής: Αμετακίνητος στην τεχνική ηγεσία ο 60χρονος Φράνκι Ντούρι, που βρίσκεται στη Ζούλτε Βάρεγκεμ από το 2011. Υπήρξε ξανά προπονητής της από το 2001 έως το 2010, με ενός χρόνου «διάλειμμα» στη Γάνδη.

Έδρα: Regenboogstadion (12.300)

Μεταγραφές: Ενισχυμένη βγαίνει από το φετινό μεταγραφικό παζάρι, μεγαλύτερη επιτυχία η απόκτηση του εξτρέμ Μπονγκοντά (1.6 εκ. ευρώ, ήταν δανεικός στο δεύτερο μισό πέρυσι) από τη Θέλτα Βίγο. Απέκτησε επίσης τους αμυντικούς Ντεμίρ (Βάασλαντ-Μπέβερεν) και Μπέρκι (Γιουνγκ Μπόις), τους μέσους Μπουφέλ (Γκενκ), Φάικ (Εξέλσιορ), Ταρντιέ (Σοσό) ενώ επέστρεψε από δανεισμό στη Σπάρτα Ρότερνταμ, ο φορ Μιούρεν. Απώλειες οι μέσοι Χαμαλάινεν (33/4), Κούπμαν (30/3) και ο επιθετικός Ολαγίνκα (35/11).

Φιλικά: Δεν ικανοποίησε με την εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας, παρότι οι ομάδες που αντιμετώπισε ήταν στα μέτρα της. Ήττα με σκορ 0-1, στο πιο πρόσφατο ματς με αντίπαλο την Αλκμααρ.

Εκτίμηση: Δυνάμωσε το ρόστερ της, στις γραμμές που είχε ανάγκη, ώστε να μην επαναλάβει την περσινή πορεία στην κανονική διάρκεια. Η μη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ίσως αποδειχτεί πλεονέκτημα, για να μπει στα πλέι οφ. Έχει την ποιότητα για να το καταφέρει.

 

Σιντ Τρούιντεν

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια χρονιά πέρυσι για τη Σιντ Τρούιντεν, παρότι ξεκίνησε πολύ καλά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. «Ξεφούσκωσε» στη συνέχεια, όμως έμεινε κοντά στην πρώτη εξάδα. Δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω, τερμάτισε δεύτερη στον Β’ όμιλο των πλέι οφ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Η διοίκηση των «Καναρινιών» δεν έμεινε ικανοποιημένη από την παρουσία του Ντε Ρουκ στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς και προχώρησε στην αντικατάστασή του, με τον 56χρονο Βέλγο, Μαρκ Μπρις. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Μουσκρόν, Αϊντχόφεν, Ντε Μπος, Μαλίν, μεταξύ άλλων.

Έδρα: Stayen (14.600)

Μεταγραφές: Δεν ξόδεψε χρήματα για την ενίσχυσή της, επέλεξε να φέρει ελεύθερους ή δανεικούς παίκτες, νεαρούς, με προοπτικές εξέλιξης. Ο λόγος για τον στόπερ Πολ Γκαρθία από τη Γιουβέντους, τους αμυντικούς επίσης, Έντο και Μάε από Ουράβα Ρεντς και Σταντάρ Λιέγης αντίστοιχα. Απέκτησε ακόμα, τον μπακ Τάλισον και τον επιτελικό μέσο Ντε Μπρούιν. Κράτησε τον επιθετικό Ακολάτσε από την Κλαμπ Μπριζ. Παρελθόν από την ομάδα οι Έλληνες Κίτσιου (Α, 34/0), Χαρίσης (Μ, 22/1) και Γούτας (Α, 21/1). Έληξαν επίσης, οι δανεισμοί των Γκουεγέ (Ε, 15/1, Ανόβερο) και Άκπομ (Ε, 16/6, Άρσεναλ).

Φιλικά: Έδωσε αρκετά παιχνίδια κατά την περίοδο της προετοιμασίας, μεταξύ των οποίων κόντρα στον Ολυμπιακό. Το τελικό 1-1, άφησε θετικές εντυπώσεις. Ωστόσο, ηττήθηκε από τη Μουσκρόν στο πιο πρόσφατο με σκορ 0-1, δείγμα ανησυχητικό.

Εκτίμηση: Ερωτηματικό η εικόνα της με την έλευση του νέου προπονητή, θα χρειαστεί χρόνος για να έχουμε ασφαλή δείγματα γραφής. Δεν ανέβασε το επίπεδο του ρόστερ της, δύσκολα θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη. Αναμένεται να πλασαριστεί κάπου στα μέσα της κατάταξης.

 

Οστάνδη

Τι έκανε πέρυσι: Κακή χρονιά για την Οστάνδη, άπαντες στην ομάδα θα προτιμούσαν να την ξεχάσουν. Ξεκίνησε πολύ άσχημα, πήρε την πρώτη νίκη, στην ένατη αγωνιστική. Κινδύνεψε κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως κατάφερε να σωθεί με νίκες και καλή εικόνα στο φινάλε. Χωρίς σημαντικό κίνητρο στα πλέι οφ, τερμάτισε τέταρτη στον Β’ όμιλο. Έπαιξε επίσης, προκριματικά για το Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ.

Προπονητής: Παρελθόν αποτέλεσε ο Βόσνιος τεχνικός Άντναν Τσούστοβιτς, ήρθε στη θέση του ο Γκερτ Βερχέιεν. Ο 47χρονος Βέλγος, ήταν στην Εθνική Βελγίου Κ19, από το 2013.

Έδρα: Versluys Arena (8.432)

Μεταγραφές: Σημαντικότερη απώλεια στο μεταγραφικό παζάρι, ο επιθετικός Γκανό (12 γκολ πέρυσι), που πουλήθηκε στη Γκενκ έναντι 1.8 εκ. ευρώ. Στη θέση του ήρθε ο Σίντριτ Γκούρι, που σκόραρε 20 τέρματα με την αλβανική Κουκέσι. Αποχώρησαν επίσης οι Μουσονά (Ε, 24/7, πέρυσι), Μίλιτς (Α, 36/1, πέρυσι) και Ακπάλα (Ε, 26/9, πέρυσι). Νέα πρόσωπα οι Οντόα (Τ), Μίλοβιτς (Α), Φάες (Α), Μαρκέ (Μ), Κοντέ (Μ), Σάκαλα (Ε) και εσχάτως ο Βανλερμπέρχε (Α/Μ).

Φιλικά: Καλή εικόνα στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας, με αποκορύφωμα τη νίκη 4-1 επί της Ζούλτε Βαρεγκεμ. Έχασε στα δύο τελευταία από Ρούζελαρ και Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, φανερώνοντας αδυναμίες.

Εκτίμηση: Κάνει μια νέα αρχή φέτος, με στόχο να μην επαναλάβει την αρνητική πορεία της περασμένης σεζόν. Θα χρειαστεί χρόνο να «δέσει», δεν αποκλείεται να κινδυνέψει, ούσα στο γκρουπ ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή.

 

Βάασλαντ-Μπέβερεν

Τι έκανε πέρυσι: Να ξεχάσει γρήγορα την προηγούμενη σεζόν θέλει η Βάασλαντ-Μπέβερεν, κυρίως το δεύτερο μισό και το φινάλε της. Τερμάτισε στη δωδέκατη θέση, κερδίζοντας την παραμονή της, λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος. Υπήρξε αλλαγή προπονητή, έχασε το κίνητρό της, με αποτέλεσμα να είναι από τις χειρότερες ομάδες τω πλέι οφ, με δύο νίκες σε δέκα αναμετρήσεις.

Προπονητής: Η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία της ομάδας σ’ ένα νέο πρόσωπο, τον Γιανίκ Φερέρα. Ο 37χρονος Βέλγος παίρνει τη θέση του Σβεν Βέρμαντ, που νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον επιτυχημένο Φιλίπ Κλέμεντ. Η προηγούμενη δουλειά του Φερέρα, ήταν στη Μαλίν, από την οποία απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Έδρα: Freethielstadion (8.235)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, ουσιαστικά πρόκειται να ολικό «λίφτινγκ» στην ομάδα. Αποτελούν παρελθόν οι αμυντικοί Γιανς (28/0, πέρυσι), Ντεμίρ (33/0, πέρυσι), Μπουατού (14/0, πέρυσι), οι μέσοι Άνγκμπαν (33/1 πέρυσι), Κουλς (13/0, πέρυσι), Αίτ-Ατμαν (10/0, πέρυσι) και οι επιθετικοί Τέλιν (35/19 πέρυσι), Μάε (18/1 πέρυσι). Αποκτήθηκαν οι Ντεμπατί (Τ, Αντβέρπ), Γκαμπόα (Α, Σάντος δε Γουάπιλες), Σάλκουιστ (Α, Σίλκεμποργκ), Βούκοτιτς (Α, Βρμπάσου), Μάσοπ (Α, Εξέλσιορ), Θρέλκελντ (Α, Πολίμουθ), Χέιμανς (Μ, Βέστερλο), Κεϊτά (Μ), Λούλιτς (Μ, Ρούντες), Μπαντιμπανγκά (Μ, Λιρς), Σούλα (Ε, ΚSVK Γιουνάιτεντ)

Φιλικά: Συνολικά, οι εντυπώσεις που άφησε από τα παιχνίδια προετοιμασίας, ήταν θετική, καθώς νίκησε τα τέσσερα από τα έξι που έδωσε. Νίκησε σχετικά εύκολα τη Μαλίν στο πιο πρόσφατο με σκορ 3-0. Πέτυχε γκολ σε όλα, γεγονός που δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο, επιθετικά.

Εκτίμηση: Επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα, με ένα νεαρό τεχνικό, που δεν έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του ακόμα, στο ευρύ κοινό. Θα είναι δύσκολη χρονιά, ιδίως στην αρχή, αφού άλλαξε πολλά πρόσωπα στο ρόστερ της και ο μέσος όρος ηλικίας είναι μικρός. Αποτελεί ερωτηματικό, δύσκολα θα κάνει την έκπληξη.

 

Λόκερεν

Τι έκανε πέρυσι: Κακή χρονιά πέρυσι για τη Λόκερεν, καθώς δεν κατάφερε να βγει από τη μετριότητα και τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Δεν την κολακεύει καθόλου η κατάληψη της 13ης θέσης, μόλις τέσσερις πόντους πάνω από την υποβιβασθείσα, Μαλίν. Στα πλέι οφ, έδειξε κάτι από τις πραγματικές της δυνατότητες και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως ηττήθηκε από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, στα πέναλτι.

Προπονητής: Δεν υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ο Πέτερ Μάες θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να οδηγήσει τη Λόκερεν ψηλά. Ο 54χρονος Βέλγος βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας από τον Αύγουστο του 2017, ενώ πέρασε και για μια πενταετία (2010-15) από το Daknamstadion. Ενδιάμεσα, εργάστηκε στη Γκενκ.

Έδρα: Daknamstadion (12.136)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κατά τη μεταγραφική περίοδο, απέκτησε τέσσερις παίκτες, ενώ επέστρεψαν άλλοι τόσοι από δανεισμούς. Πήρε τον δεξιό μπακ Τιρπάν από την Έουπεν, τον στόπερ Ντιαμπί από την ισπανική Περαλάδα, τον επιθετικό Σαρόκα από τη Ντινάμο Μινσκ και το νεαρό τερματοφύλακα Μαντέλ από την ερασιτεχνική Γκέελ. Υπ’ ατμόν ο έμπειρος επιθετικός Τομ ντε Σούτερ (30/2 πέρυσι).

Φιλικά: Δεν εντυπωσίασε στα φιλικά, έδωσε αρκετά, πήρε τη νίκη επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ (0-1) σε ένα από αυτά. Ωστόσο, στα δυνατά τεστ προβλημάτισε με τρεις σερί ήττες από Άλκμααρ, KSVK Γιουνάιτεντ και Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Εκτίμηση: Στη δεύτερη χρονιά του Πέτερ Μάες στην ομάδα, η Λόκερεν αναμένεται να είναι καλύτερη από πέρυσι, ιδίως αν «πατήσει» πάνω στο τελείωμά της στα πλέι οφ. Θα πλασαριστεί ψηλότερα από την περασμένη σεζόν, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μπει στα πλέι οφ.

 

Μουσκρόν

Τι έκανε πέρυσι: Δύσκολη χρονιά η περσινή για τη Μουσκρόν, ξεκίνησε θετικά και ελπιδοφόρα στις πρώτες δέκα αγωνιστικές, όμως ολοκληρώθηκε με πολύ άγχος και αγωνία για την παραμονή. Τερμάτισε στη 14η θέση της κατάταξης, μόλις τρεις πόντους μακριά από τον υποβιβασμό. Θετικό το πρόσημο στα πλέι οφ για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως δεν είχε τις δυνατότητες για κάτι παραπάνω.

Προπονητής: Ο Φρανκ Ντεφάις ανέλαβε τις τύχες της ομάδας τον Φεβρουάριο του 2018, αντικαθιστώντας τον Μιρτσέα Ρέντνιτς. Η διοίκηση αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον 44χρονο Βέλγο να κοουτσάρει την ομάδα από την προετοιμασία. Στη Βίρτον (Β’ Κατηγορία) για μια επταετία (2011-18) η μέχρι τώρα καριέρα του.

Έδρα: Stade Le Canonnier (10.571)

Μεταγραφές: Είχε σημαντικές απώλειες κατά τη μεταγραφική περίοδο, παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο πέρυσι. Δεν ανήκουν πλέον στην ομάδα οι Μεζαγκέ (Α, 29/3), Ροτάριου (Μ, 28/9), Αϊντάρα (Μ, 20/0), Γκοβέα (Μ, 33/4), Μπολίνγκι (Ε, 26/7) και Αβονιγί (Ε, 29/9). Απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον τερματοφύλακα Μπουτέζ (10 συμμ., πέρυσι), νέες προσθήκες επίσης ο μπακ Κατράνης από τη Σεντ Ετιέν, ο στόπερ Ντάμιανατς από τη OFK Μπέογκραντ, ο μέσος Λούκοβιτς από τη Μπάτσκα Παλάνκα και οι επιθετικοί Κουζμάνβιτς από τη Σαράγεβο και Σαμπού από τη Σπαρτάκ Μόσχας Β’.

Φιλικά: Επέλεξε να μη δώσει πολλά σημαντικά φιλικά κατά την προετοιμασία, υπέστη ήττα από τη Γκενκ με σκορ 5-2, ενώ στο πιο πρόσφατο επικράτησε της Σιντ Τρούιντεν 0-1, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Εκτίμηση: Προμηνύεται μια δύσκολη χρονιά για τη Μουσκρόν, καθώς η συνολική εικόνα είναι ότι αποδυναμώθηκε, χάνοντας βασικά «γρανάζια» της περσινής «μηχανής». Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

Έουπεν

Τι έκανε πέρυσι: Σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Υστερούσε στην ισοβαθμία με τη Μαλίν, μπήκε στην τελευταία αγωνιστική με μειονέκτημα. Αντιμετώπισε την αδιάφορη Μουσκρόν, σκόραρε τέσσερα(!) γκολ από το 73’ έως το 89’ και πήρε το πλεονέκτημα στη διαφορά τερμάτων, σώζοντας την κατηγορία. Χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο στα πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ, έμεινε στην 5η θέση του Β’ ομίλου.

Προπονητής: Ο 45χρονος Κλοντ Μακελελέ, αντικατέστησε τον περασμένο Νοέμβριο του Ζόρντι Κοντόμ και κράτησε την Έουπεν στην κατηγορία, έστω με περιπετειώδη τρόπο. Η διοίκηση των στηρίζει και ξεκινά την πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά. Στη Μπαστιά η μοναδική του, προηγούμενη δουλειά ως head coach, ενώ πέρασε και από Παρί Σεν Ζερμέν και Σουόνσι ως βοηθός προπονητή.

Έδρα: Stadion am Kehrweg (8.363)

Μεταγραφές: Έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να καλύψει τα κενά που προέκυψαν, κρατά την ίδια δυναμική στο ρόστερ. Απέκτησε ποδοσφαιριστές με εμπειρία όπως οι αμυντικοί Σορτέ και Τσάβι Μολίνα από Φορτούνα Ντίζελντορφ και Ταραγόνα αντίστοιχα. Δανεικός από τη Μπέρμιγχαμ ο μπακ Κεϊτά, νέα πρόσωπα επίσης οι μέσοι Γιάγκαν (Λιρς), Λοράν (Λιρς), Μιλίτσεβιτς (Γάνδη) και ο επιθετικός Πολέ από τη Σαρλερουά. Οι σημαντικότερες αποχωρήσεις είναι οι Βαλιέντε (Α, 31/1), Τιρπάν (Α, 31/1), Βερντιέ (Ε, 22/1), Λεγέ (Ε, 26/9) και Κονέ (Ε, 15/5).

Φιλικά: Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά, καθώς σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων και κόντρα στον Ολυμπιακό (3-2). Σκόραρε σε όλα, ενώ κράτησε το μηδέν σε δύο από αυτά. Νίκη με 2-0 επί της Τουμπιζε στο πιο πρόσφατο.

Εκτίμηση: Ξεκινά με πρωταρχικό στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Μακελελέ έχει στην «πλάτη» του ένα χρόνο εμπειρίας, έχοντας μάθει το πρωτάθλημα και μπορεί να οδηγήσει πιο μεθοδικά την Έουπεν στην παραμονή.

 

Σερκλ Μπριζ

Τι έκανε πέρυσι: Με επιτυχία στέφθηκε η περσινή σεζόν για τη Σερκλ Μπριζ, αφού κέρδισε την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία ύστερα από τρία χρόνια απουσίας. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος τερμάτισε τρίτη, ενώ στο δεύτερο πλασαρίστηκε στην κορυφή. Στα πλέι οφ ανόδου, έχασε το πρώτο ματς από τη Μπέερσχοτ-Βίλραϊκ με σκορ 1-0, όμως επικράτησε 3-1 στη ρεβάνς. Το τρίτο γκολ με πέναλτι στις καθυστερήσεις, προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις.

Προπονητής: Κάνει νέο ξεκίνημα με το 48χρονο Γάλλο Λοράν Γκουγιό. Χωρίς σπουδαία καριέρα πίσω του, Μπουλόν, Σεντάν και εσχάτως η δεύτερη ομάδα του Τορόντο, οι προγενέστερες θητείες του σε πάγκους.

Έδρα: Jan Breydelstadion (29.062)

Μεταγραφές: Διατήρησε το βασικό κορμό του ρόστερ της, ενώ απέκτησε κυρίως δανεικούς ποδοσφαιριστές, νεαρούς, με περιθώρια εξέλιξης. Ο λόγος για τους Νγκιντά (Α), Ετιέν (Α), Ιριέ (Μ), Απέν (Μ) από τη Μονακό Β’, τον Λουσάμπα (Μ) από τη Νίς, τον Ομάρ (Α) από τη Σλάβια Σόφιας και τον Βιτίνιο (Α) από την Κρουζέιρο. Χωρίς σημαντικές απώλειες, καθώς αποχώρησαν οι αμυντικοί Άρκους (30/0), Κούσεμαν (22/0), Γκασπάρ (16/1) και ο επιτελικός μέσος Κρίσαν (26/6).

Φιλικά: Έδωσε αρκετά φιλικά κατά την περίοδο της προετοιμασίας, ο Γκουγιό δοκίμασε πράγματα και παίκτες. Τελευταία νίκη επί της Βάασλαντ-Μπέβερεν στις 7 Ιουλίου με σκορ 2-1. Ήττα, με το ίδιο σκορ στο πιο πρόσφατο από τη Ρεμς.

Εκτίμηση: Όπως κάθε νεοφώτιστη, ξεκινά με στόχο την παραμονή της στην κατηγορία. Το εγχείρημα για τη Σερκλ Μπριζ φαντάζει δύσκολο, αφού ρίχνεται στη «μάχη» με άπειρο προπονητή και παίκτες που στερούνται παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Φαβορί για υποβιβασμό.

Ηλίας Μαλιγιάννης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ