foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ουκρανία, Premier League: Preview 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 18 Ιουλ 2018 21:52
Preview-Oukranias_2018-19.jpg

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ξεκινά και η Premier League στην Ουκρανία που συνιστά κούρσα για δύο άλογα. Η νταμπλούχος για 2η σερί σεζόν Σαχτάρ και το αντίπαλο δέος, Ντιναμό Κιέβου, είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την 3η θέση να αποτελεί «μήλο της έριδος» για τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Βόρσκλα με την Ζόρια είναι δύο συγκροτήματα που θα διεκδικήσουν το... χάλκινο μετάλλιο σε αυτή την κούρσα, με την πρώτη να έχει φέτος βεβαρημένο πρόγραμμα με δεδομένο πως τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει σίγουρα ματς και στην Ευρώπη, αφού έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Όσο για την ουρά θα γίνει μάχη... Υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Σύστημα διεξαγωγής

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 12 ομάδες και μετά το τέλος των 22 αγωνιστικών η κατάταξη χωρίζεται σε δύο σκέλη.

Στο πρώτο συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες μεταφέροντας τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και παίζουν δέκα αγώνες εντός-εκτός με τις υπόλοιπες πέντε. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς παίρνει το πρωτάθλημα και παίζει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η 2η της βαθμολογίας αγωνίζεται στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η 3η και 4η προκρίνονται στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι υπόλοιπες έξι σχηματίζουν ένα δεύτερο πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών με εντός και εκτός και συλλέγοντας κατά τον ίδιο τρόπο τη βαθμολογία, μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η 12η στο τέλος αυτού του μίνι πρωταθλήματος υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η 10η και 11η παίζουν μπαράζ παραμονής με την 2η και την 3η της βαθμολογίας της δεύτερης κατηγορίας.

Οι ομάδες της Premier League Ουκρανίας

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Tι έκανε πέρσι: Για 2η σερί σεζόν έκανε το νταμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο). Την κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην κορυφή με 51 βαθμούς σε 22 ματς (16-3-3, 51-18), έχοντας την καλύτερη επίθεση. Στο μίνι πρωτάθλημα από τις θέσεις 1 έως 6 τερμάτισε και πάλι στην κορυφή παρότι σε δέκα αγωνιστικές έκανε δύο ήττες έχοντας ταυτόχρονα 8 νίκες. Έτσι με 75 βαθμούς (24-3-5) και 71-24 τέρματα κατέκτησε τον τίτλο. Όσο για το Κύπελλο, νίκησε στον τελικό της «Ντνίπρο Αρένα» με 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου με τα γκολ να επιτυγχάνονται στο β' μέρος.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Πορτογάλο τεχνικό, Πάουλο Φονσέκα, ο οποίος έχει τρομερά ποσοστά επιτυχίας στο Ντόνετσκ. Σε 92 ματς μετρά 72 νίκες και μόλις 11 ήττες έχοντας και 9 ισοπαλίες με τέρματα 197-73 και συνολικό ποσοστό νικών 78,26%.

Γήπεδο: OSC Metalist (40.003) - Δεν είναι η φυσική της έδρα

Μεταγραφές: Με τρεις νεαρούς Βραζιλιάνους που θεωρούνται μεγάλα ταλέντα στη χώρα τους ενισχύθηκε η Σαχτάρ, η οποία ταυτόχρονα έδωσε τον Βραζιλιάνο μέσο Φρεντ (26/3) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι περίπου 60 εκατ. ευρώ. Πήρε τον επιθετικό της Σάο Πάολο, Μάρκος Τσιπριάνο (23/0), τον συνομήλικό του μεσοεπιθετικό Φερνάντο (13/0) από την Παλμέιρας, αλλά και τον 21χρονο χαφ της Κορίνθιανς, Μαϊκόν (14/1). Επίσης αποκτήθηκε ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, Τζούνιορ Μοράες (Ντιναμό Κιέβου, 18/5). Συν τοις άλλοις θα παραμείνουν στο ρόστερ οι μέσοι Τοτοβίτσκι (Μαριούπολη, 22/5), Μπόλμπατ (Μαριούπολη, 26/5) και Νταντσένκο (Ανζί, 28/3), που επέστρεψαν από τους δανεισμούς.

Προετοιμασία: Έκανε μεστές εμφανίσεις σε δυνατά φιλικά. Ξεκίνησε με νίκη επί της Μπρόντμπι (3-2), ακολούθησε το 0-0 με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, το επιβλητικό 3-0 επί της Αούστρια Βιέννης και το 4-1 επί της Φιτέσε. Ολοκλήρωσε με το 0-0 κόντρα στην Μπεσίκτας.

Εκτίμηση: Για ακόμη μία σεζόν είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του τίτλου. Οι αποδόσεις για την 1η θέση παίζουν ανάμεσα στο 1,55 έως 1,70.

 

Ντιναμό Κιέβου

Τι έκανε πέρσι: Στην κανονική περίοδο έπειτα από 22 αγωνιστικές τερμάτισε στη 2η θέση με 45 βαθμούς (13-6-3, 42-20). Στο μίνι πρωτάθλημα των έξι πρώτων ομάδων παρέμεινε 2η με 73 βαθμούς - δύο λιγότερους από τη Σαχτάρ - με 9 νίκες και μία ισοπαλία με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Λευκορώσο, Αλεξάντερ Κάσκεβιτς, ο οποίος γνωρίζει καλά τι εστί Ντιναμό Κιέβου, μιας και για μία τετραετία από το 2010 έως το 2014 εργαζόταν στα τμήματα υποδομής και εν συνεχεία για 2 χρόνια είχε αναλάβει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Γήπεδο: NSC Olimpiyskiy (70.050)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι Καχερίντι (Α, 17/1, ΠΑΟΚ), Τζούνιορ Μοράες (Ε, 18/5, Σαχτάρ). Ήρθαν οι Σίντκλεϊ (Α, 19/2, Κορίνθιανς), Τσε Τσε (Μ, 15/0, Παλμέιρας), ενώ επέστρεψαν και κάποιοι δανεικοί. Επί της ουσίας το 70 με 80% στον κορμό της δεν άλλαξε.

Προετοιμασία: Έδωσε 5 φιλικά και άφησε καλές εντυπώσεις, ειδικά με την εμφάνιση της στο τελευταίο τεστ κόντρα στην Πλζεν, την οποία κέρδισε με 2-0. Ήταν σταθερή αμυντικά, ενώ επιθετικά εκμεταλλεύτηκε τις λίγες καλές στιγμές. Στα άλλα φιλικά ξεκίνησε με 2 ισοπαλίες με τις Τιαντζίν (3-3), Λουκέρνη (1-1) και ακολούθησαν το 1-0 επί της ρουμανικής Μποτοσάνι και το 9-0 επί της Τελφς, η οποία αγωνίζεται στην 4η κατηγορία της Αυστρίας.

Εκτίμηση: Κατ' αρχήν μεγάλο στοίχημα είναι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εν συνεχεία, βέβαια, ο στόχος είναι η κατάκτηση της κορυφής.

 

Βόρσκλα

Τι έκανε πέρσι: Από φοβερή σεζόν για τα δεδομένα της προέρχεται η Βόρσκλα, η οποία τερμάτισε στην 3η θέση τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών, με αποτέλεσμα να πάρει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αρχικά σε 22 ματς συγκέντρωσε 37 βαθμούς με 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες με τέρματα 28-22, ενώ εν συνεχεία έκανε τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες φθάνοντας τα τέρματά της στο 37-35. Να σημειώσουμε πως η τελευταία φορά που η Βόρσκλα βγήκε 3η ήταν την περίοδο 1996-97!

Προπονητής: Άρρηκτα συνδεδεμένος με την Βόρσκλα είναι ο Βασίλ Σάτσκο. Βρίσκεται στην ομάδα από το 2008, όταν ακόμα ήταν παίκτης. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2012. Ανέλαβε αρχικά βοηθός και από τον Ιούνιο του 2013 έγινε πρώτος προπονητής.

Γήπεδο: Oleksiy Butovsky Vorskla Stadium (24.795)

Μεταγραφές: Η επιθυμία του Σάτσκο έγινε πραγματικότητα. Διατήρησε τον βασικό κορμό και απέκτησε κάποιους παίκτες που ήθελε ο έμπειρος κόουτς σε συγκεκριμένες θέσεις. Πήρε τον αριστεροπόδαρο μέσο, Μίσικ (29/1) από τη Σταλ, αλλά και τον 23χρονο μέσο Αρτέμ Χάμπελοκ (20/2) από τη λετονική Σπαρτάκς Γιουρμάλα. Επιτυχία, επίσης, συνιστά η ανανέωση του δανεισμού του στράικερ Βλάντισλαβ Κούλαχ (25/8) από τη Σαχτάρ.

Προετοιμασία: Είχε τα πάνω της και τα κάτω της στα φιλικά. Ξεκίνησε με το 0-0 με τη Ντνίπρο-1 για να ακολουθήσει το 1-0 επί της σλοβακικής Ζίλινα. Ήττα με 3-1 από την πρωταθλήτρια Σκοπίων και πιο έτοιμη λόγω προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ, Σκεντίγια. Εν συνεχεία νίκησε με 2-1 τη σερβική Βόζντοβατς που παίζει στην 1η κατηγορία, για να ηττηθεί με 2-0 από την Τσέλιε και να κερδίσει με 2-1 τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα.

Εκτίμηση: Προμηνύεται μία δύσκολη χρονιά με υποχρεώσεις εντός και εκτός συνόρων τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη. Είναι, λοιπόν, μεγάλο ερωτηματικό η Βόρσκλα για την επόμενη σεζόν.

 

Ζόρια Λουάνσκ

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου με 33 βαθμούς (8-9-5, 38-28). Στη μίνι Λίγκα για την ανακήρυξη του πρωταθλητή παρέμεινε στην ίδια θέση έχοντας τρεις νίκες, μία ισοπαλία σε δέκα αγωνιστικές και συνολικά τέρματα 44-44 με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει συνολικά 43 βαθμούς και να συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Ο Γιούρι Βερνάγνταμπ έχει συνδέσει το όνομά του με τη Ζόρια. Ο 52χρονος τεχνικός εργάζεται στην ομάδα του Λουάνσκ από το 2009. Αρχικά και για δύο χρόνια υπήρξε βοηθός για να αναλάβει το 2011 το τιμόνι της Ζόρια, την οποία κατάφερε να οδηγήσει το 2015-16 στη σπουδαιότερη επιτυχία της που ήταν ο τελικός του Κυπέλλου, όπου έχασε με 2-0 από τη Σαχτάρ, ενώ την τελευταία τετραετία την έχει εντός τετράδας στην ουκρανική λίγκα. Συνολικά έχει καθίσει στον πάγκο της σε 126 ματς με επίδοση 51 νίκες, 36 ισοπαλίες και 39 ήττες και τέρματα 130-128.

Γήπεδο: Slavutych Arena (11.883) - Δεν είναι η φυσική της έδρα

Μεταγραφές: Έκανε mega deal με την παραχώρηση του 19χρονου βασικού της γκολκίπερ, Αντρέι Λούνιν (29 συμ.) στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 8,5 εκατ. ευρώ, παίρνοντας στη θέση του τον Γεωργιανό πορτιέρο της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, Μακαράντζε (24 συμ.). Αποχώρησε ο μέσος Αντριέφσκι (18/3), πράγμα που βάσει των πλάνων του προπονητή δεν θεωρείται πλήγμα. Απέκτησε τον 22χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό, Ράφαελ που την τελευταία 4ετία αγωνιζόταν σε Ιαπωνία και Κίνα με τις Αλμπιρέξ Νιιγκάτα, Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς και Γουόχαν Τσαλ, έχοντας συνολικά 34 γκολ σε 75 ματς, αλλά και τον μέσο της Ντέσνα, Αρβελάτζε (29/4).

Προετοιμασία: Αν εξαιρέσει κανείς την ήττα στο τελευταίο φιλικό από τη Χάιντουκ με 3-1, η Ζόρια έκανε καλές εμφανίσεις. Στο πρώτο τεστ έμεινε στο 1-1 με τη Μαριούπολη για να ακολουθήσουν οι νίκες επί των Παρτιζάν (1-0), Ντομζάλε (3-1) και Τσουκαρίτσκι (3-1), αλλά και το 1-1 με την Ρούντεζ.

Εκτίμηση: Η Ζόρια έχει θέσει στόχο την τριάδα για τη νέα σεζόν, πράγμα που μπορεί να πετύχει βάσει ρόστερ. Σίγουρα θα παίξει ρόλο αν θα βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπως συνέβη πέρσι. Αν δεν τα καταφέρει, τότε ίσως να έχει περισσότερες ελπίδες, με δεδομένο πως δεν θα έχει τον όγκο των υποχρεώσεων της Βόρσκλα.

 

Μαριούπολη

Τι έκανε πέρσι: Εξασφάλισε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Στην κανονική περίοδο των 22 αγώνων τερμάτισε στην 6η θέση με 32 βαθμούς (9-5-8, 30-27), ενώ στο μίνι πρωτάθλημα των έξι πρώτων κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση με 39 πόντους έχοντας συνολικά 10-9-13 και 38-41, όπερ σημαίνει ότι πέτυχε σε 10 αγωνιστικές μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Αλεξάντερ Μπάμπιτς, ο οποίος την ανέλαβε πέρσι τον Σεπτέμβρη αντί του Σεβίντοφ και την οδήγησε στην Ευρώπη. Ο 39χρονος τεχνικός εργαζόταν επί πολλά χρόνια στην Τσερνομόρετς, είτε στα τμήματα υποδομής, είτε ως υπηρεσιακός προπονητής στην ομάδα της Οδησσού και πλέον αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του βήματα ως πρώτος προπονητής σε άλλο σύλλογο.

Γήπεδο: Volodymyr Boiko Stadium (12.680)

Μεταγραφές: Αποδυναμωμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Μαριούπολη παρότι ο τεχνικός της δηλώνει πως του αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά και μερικούς έμπειρους παίκτες. Πήρε τον αμυντικό της Ζίρκα, Πολεγκένκο (23 συμ.) και τον 19χρονο επιθετικό της Σταλ, Βάκουλα, ενώ επέστρεψε από τη Σαχτάρ ο 32χρονος επιθετικός Φόμιν, ο οποίος την περσινή σεζόν έπαιξε το πρώτο εξάμηνο στη Μαριούπολη, κάνοντας σπουδαία πράγματα με 5 γκολ σε 16 ματς. Στις αποχωρήσεις, αυτές που ξεχωρίζουν είναι του Νέπλιακ (Α, 17/0), του Μπόρατσιουκ (Ε, 18/5), Μπόλμπατ (26/5), Τοτοβίτσκι (22/5).

Προετοιμασία: Έδειξε καλό πρόσωπο στα φιλικά. Ξεκίνησε με το 1-1 κόντρα στη Ζόρια, ακολούθησαν το 2-0 επί της Ιστανμπούλσπορ, το 1-0 επί της ιρανικής Esteghlal, ενώ έμεινε στο 1-1 με τη FUS Rabat από το Μαρόκο σε ένα ματς, όπου είχε κάποια αμυντικά θέματα στο β', κυρίως, μέρος.

Εκτίμηση: Ο κόουτς Μπάμπιτς δεν έχει μιλήσει ακόμα για στόχους. Ωστόσο, μία επανάληψη της περσινής πορείας σίγουρα είναι εφικτή. Βέβαια, είναι και το πώς θα ξεκινήσει η ομάδα τη νέα σεζόν με δεδομένες τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

 

ΦΚ Λβιβ

Τι έκανε πέρσι: Αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία της Ουκρανίας και αποτελεί προϊόν συγχώνευσης με την Βέρες Ρίβνε που μετακόμισε στο Λβιβ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν με αποτέλεσμα να γίνει η συγχώνευση. H ΦΚ Λβιβ ως Βέρες Ρίβνε τερμάτισε την περσινή σεζόν στην 5η θέση του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια με 32 βαθμούς σε 22 ματς (7-11-4, 26-17), ενώ στο μίνι πρωτάθλημα των έξι πρώτων δεν τα κατάφερε και τόσο καλά μένοντας στην 6η θέση και εκτός Ευρώπης, έχοντας μόλις 3 ισοπαλίες σε 10 αγωνιστικές.

Προπονητής: Στην άκρη του πάγκου θα βρεθεί ο Βραζιλιάνος, Γκιλμάρ. Θα αντικαταστήσει τον Ντεμτσένκο, ο οποίος είχε αναλάβει τη Βέρες ως υπηρεσιακός αντικαθιστώντας τον Λευκορώσο, Γιούρι Σβιρκόφ, στις 26 Απριλίου. Πρόκειται για έναν προπονητή με λίγες εμπειρίες από τις μικρές κατηγορίες της Βραζιλίας, που την τελευταία τριετία εργαζόταν σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας και του Μακάο.

Γήπεδο: Arena Lviv (34.915)

Μεταγραφές: Σε ρηχά νερά κινήθηκε η Λβιβ. Απέκτησε εσχάτως τον 26χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, Αυγκούστο που έπαιζε στις μικρές κατηγορίες της πατρίδας του, ενώ πήρε και τον μπακ Αλεξάντερ Γκολίκοφ, που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στις Ολιμπίκ Ντόντεσκ, Άρσεναλ Κιέβου και Πολτάβα.

Προετοιμασία: Ναι μεν έμεινε αήττητη σε 4 φιλικά με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, όμως ο κόουτς Γκιλμάρ διέγνωσε προβλήματα σε άμυνα και δημιουργία. Ξεκίνησε με το 1-0 επί της Sandecja Nowy Sącz και ακολούθησαν το 4-2 επί της Βόλιν Λουτς, το 2-0 επί της Μικολάιβ, αλλά και το 1-1 με τη Ρουχ Βινίκι.

Εκτίμηση: Η δήλωση του τεχνικού της ομάδας Γκιλμάρ ίσως να δείχνει ποια πορεία αναμένεται να έχει η Λβιβ στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος κόουτς σε δηλώσεις του στις 15 Ιουλίου υποστήριξε πως «οι παίκτες μου και η ομάδα δεν είναι έτοιμοι για το πρωτάθλημα, πρέπει να δουλέψουμε εντατικά, σκληρά για να είμαστε αξιόμαχοι». Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς πως η Λβιβ είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για να μείνουν στον αφρό...

 

Ολεξάντρια

Τι έκανε πέρσι: Δεν κατάφερε να επαναλάβει την πορεία της σεζόν 2016-17 και να μπει στην εξάδα. Στην κανονική περίοδο έμεινε στην 8η θέση με 23 βαθμούς σε 22 ματς (4-11-7, 19-23) αντιμετωπίζοντας προβλήματα κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Στο μίνι πρωτάθλημα των ομάδων από τις θέσεις 7 έως 12 για την παραμονή έμεινε αήττητη σε 10 ματς. Πέτυχε έξι νίκες και 4 ισοπαλίες με τέρματα 32-27, με αποτέλεσμα να τερματίσει εν τέλει στην 1η θέση ή 7η του πρωταθλήματος αν θέλετε, με 45 βαθμούς.

Προπονητής: Ο 47χρονος Βολόντιμιρ Σαράν έχει «ριζώσει». Βρίσκεται στο τιμόνι της Ολεξάντριγια από το 2012 και τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης της διοίκησης. Λογικό και αναμενόμενο με δεδομένο πως υπό τις οδηγίες του κατάφερε να βγει και στην Ευρώπη δύο συνεχόμενες χρονιές εξαιρουμένης της περσινής χρονιάς.

Γήπεδο: CSC Nika Stadium (7.000)

Μεταγραφές: Έκανε μετρημένες κινήσεις και διατήρησε τον κορμό της. Πήρε τον έμπειρο μέσο, Κόβαλετς από την Τσερνόμορετς, που την τελευταία τριετία είχε 70 συμμετοχές με 2 γκολ, ενώ ως μεταγραφή μπορεί να λογιστεί η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους του αμυντικού, Στάνισλαβ Μικιτσέι που ήταν τιμωρημένος για 1,5 χρόνο λόγω ντόπινγκ.

Προετοιμασία: Είχε up and down στα φιλικά της. Ξεκίνησε με ήττα από τη βουλγαρική Μπερόε (1-0), ακολούθως ήταν αρκετά καλή στα τεστ με Τσέρνο Μόρε (1-1) και Ανόρθωση (1-1), αλλά και στην ήττα από τη Λέφσκι Σόφιας (0-1). Τέλος, κέρδισε την Κρέμιν με 2-1 σε ένα ματς που δοκιμάστηκαν όλοι οι παίκτες.

Εκτίμηση: Ο στόχος έχει τεθεί στην Ολεξάντρια από τον Μάιο. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κόουτς Σαράν ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα κυνηγήσει την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ και έχει το ρόστερ και την εμπειρία για να το πετύχει.

 

Καρπάτι

Τι έκανε πέρσι: Στην κανονική περίοδο τερμάτισε στην 10η θέση με 19 βαθμούς σε 22 αγώνες (3-10-9, 13-35). Στο μίνι πρωτάθλημα των ομάδων που τερμάτισαν από την 7η έως τη 12η θέση, ολοκλήρωσε τη σεζόν 8η, με 37 βαθμούς και 8 νίκες, 13 ισοπαλίες και 11 ήττες. Επί της ουσίας, δηλαδή, έκανε 5 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 10 αγώνες με τέρματα 15-10.

Προπονητής: Την περσινή σεζόν η Καρπάτι άλλαξε αρκετούς προπονητές και φέτος ξεκινά την χρονιά με τον Όλεγκ Μπόιχισιν, που την είχε αναλάβει στις 21 Νοεμβρίου του 2017. 0 44χρονος προπονητής αποτελεί παιδί της Καρπάτι. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες της και ως προπονητής πλην της λιθουανικής Ουτένις Ουτένα, όπου δούλεψε για έναν χρόνο, όλα τα άλλα χρόνια εργάζεται στα τμήματα υποδομής της.

Γήπεδο: Ukraina Stadium (28.051)

Μεταγραφές: Ο κορμός της ομάδας δεν άλλαξε κατά πολύ. Αποχώρησε ο χρήσιμος μέσος Ντι Φράνκο (27/0), ενώ επέστρεψε από δανεισμό ο επιθετικός Κομτσένκο που έκανε καλή σεζόν στη 2η κατηγορία με τη Ρουκχ Βινίκι, με την οποία σημείωσε έξι γκολ. Από κει και πέρα, αποκτήθηκαν ο Ουρουγουανός μέσος Μέντες, που ανήκε στη Ρόμα και είχε αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στη Λωζάννη (21/4) και στην ιταλική Βιτέρμπεσε (25/1), που παίζει στη γ' κατηγορία, αλλά και ο αριστερός μπακ της Ζελένιτσαρ Άντι Μέχρεμιτς (16/0).

Προετοιμασία: Δεν έδωσε κάποιο δυνατό τεστ. Επικράτησε 2-0 της Νίβα Τέρνοπιλ, έμεινε στο 1-1 με την Βόλοτσισκ που παίζει και αυτή στη 2η κατηγορία της Ουκρανίας. Για να κάνει στη συνέχεια 3 νίκες με τις Πρικαρπάτια (2-0), Ζαγκλέμπι Σοσνόβιεκ (3-2) και Τίχι 71 (1-0).

Εκτίμηση: Ο στόχος είναι η παραμονή. Έχει το ρόστερ και την εμπειρία για να τα καταφέρει. Βέβαια, θα πρέπει να λύσει κάποια προβλήματα στο γκολ που είχε, ειδικά στην κανονική περίοδο της περσινής σεζόν.

 

Ολιμπίκ Ντόνετσκ

Τι έκανε πέρσι: Δεν κατάφερε να επαναλάβει την πορεία της σεζόν 2016-17, όπου τερμάτισε στην 4η θέση στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ εξασφαλίζοντας την έξοδο στην Ευρώπη. Πέρσι, λοιπόν, έμεινε εκτός εξάδας. Στην κανονική διάρκεια συγκέντρωσε 28 βαθμούς σε 22 αγώνες (7-7-8, 24-26) και έτσι έπαιξε για τις θέσεις 7 έως 12. Σε δέκα αγώνες πέτυχε 2 νίκες, 2 ισοπαλίες, ενώ είχε και 6 ήττες με τέρματα 29-38, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 9η θέση με 36 βαθμούς.

Προπονητής: Ακούνητος από τον πάγκο ο Ρομάν Σάνζχαρ. Εργάζεται στην ομάδα από το 2012, οπότε και σταμάτησε το ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Ολιμπίκ, έπειτα από μία γεμάτη οκταετία. Τον Δεκέμβριο του 2012 ανέλαβε βοηθός και τον Απρίλιο του 2013 το πόστο του πρώτου προπονητή βοηθώντας την ομάδα τη σεζόν 2013-14 να κερδίσει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ Ουκρανίας. Το 2017 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου προπονητή από όλες τις ενώσεις τεχνικών στην Ουκρανία, αφήνοντας στη 2η θέση τον Πάουλο Φονσέκα της Σαχτάρ.

Γήπεδο: Βαλερί Λομπανόφσκι (16.873) - Δεν είναι η φυσική της έδρα

Μεταγραφές: Υπήρξαν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτή του αμυντικού Ζουμπέικο (23/0) από την Τσερνόμορετς και του γκολκίπερ Μίσακ που την τελευταία 4ετία είχε 52 συμμετοχές στην Καρπάτι.

Προετοιμασία: Έδωσε 7 φιλικά με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, αλλά και την Ντέσνα που παίζει στην 1η και την οποία κέρδισε με 1-0 με καλή εμφάνιση. Από και πέρα τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν απέναντι σε Όμπολον Μπροβάρ (ήττα 1-0), Σάμι (νίκη 3-1), Κόλος Κοβαλίβκα (ήττα 2-1), Χίρνικ (2-2), Ντνίπρο-1 (νίκη 3-0) και Μέταλιστ 1925 (νίκη 2-0).

Εκτίμηση: Στόχο εξάδας έθεσε ο τεχνικός της, ο οποίος σε δηλώσεις του την περασμένη Δευτέρα παραδέχθηκε πως η ομάδα του έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, όμως είναι ικανή να διεκδικήσει θέση για την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, επισήμανε πως η Ολιμπίκ θα παίξει την προσεχή σεζόν πιο επιθετικά, όπως είπε: «ενεργητικό ποδόσφαιρο για θέαμα, αλλά και για ουσία».

 

Άρσεναλ Κιέβου

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ κατακτώντας τον τίτλο στη δεύτερη κατηγορία. Η ομάδα του Κιέβου συγκέντρωσε 75 βαθμούς έπειτα από 34 αγωνιστικές με 23 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τέρματα 59-23, με αποτέλεσμα να προβιβαστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Με νέο προπονητή θα ξεκινήσει τη χρονιά η Άρσεναλ Κιέβου. Στις 22 Ιουνίου απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Σεργκέι Λιτόβτσενκο και τη θέση του πήρε ο άλλοτε άσος της Εθνικής Ιταλίας και της Γιουβέντους, Φαμπρίτσιο Ραβανέλι. Άπειρος σε τέτοιο πόστο, καθώς για δύο χρόνια από το '11 έως το '13 εργαζόταν στα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους, ενώ το '13 εργάστηκε και για 4 μήνες στην Αζαξιό.

Γήπεδο: Βαλερί Λομπανόφσκι (16.873) - Δεν είναι η φυσική της έδρα

Μεταγραφές: Αποχώρησε ο ενίοτε βασικος μπακ, Τρούμποκιν (19/1) και ο 36χρονος βασικός χαφ, Σταργκορόντσκι (32/5). Ήρθε ο μπακ Νασόνοφ (16/0) από τη Μαριούπολη. Σε γενικές γραμμές δεν άλλαξε ο κορμός της.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε στα ματς προετοιμασίας, όπου δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα. Στο πρώτο τεστ ηττήθηκε από την Βόλιν Λουτσκ που παίζει στη 2η κατηγορία, με 2-1. Ακολούθως έμεινε στο 1-1 με τη Νίβα Τερνοπίλ που συμμετέχει στην 3η κατηγορία της Ουκρανίας, ενώ είχε το 0-0 με την Τσεκάρσκι Ντνίπρο και την ήττα με 2-0 από την Κόλο Κοβαλίβκα.

Εκτίμηση: Ο στόχος της είναι η παραμονή. Υπόθεση που μόνο εύκολη δεν είναι. Σίγουρα αποτελεί τροχοπέδη ο νέος προπονητής που δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις.

 

Ντέσνα

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία. Στο πρωτάθλημα της β' κατηγορίας τερμάτισε 3η στην κανονική περίοδο, συγκεντρώνοντας 71 βαθμούς (23-3-8, 71-25) σε 34 αγώνες. Έτσι βρέθηκε στα μπαράζ, όπου αγωνίστηκε κόντρα στη Ζίρκα που είχε τερματίσει 10η στα πλέι οφ παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Στο πρώτο ματς στην έδρα της Ζίρκα κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 δεχόμενη, μάλιστα, αυτογκόλ στο 77' που της στέρησε τη νίκη. Στη ρεβάνς έκανε πάρτι. Νίκησε με 4-0 χάνοντας πέναλτι στο 24' και βάζοντας τρία τέρματα στο β' μέρος.

Προπονητής: Από το 2012 πορεύεται με τον ίδιο άνθρωπο. Ο λόγος για τον 54χρονο τεχνικό, Ολεξάντρ Ριαμπόκον, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, την οποία είχε ανεβάσει αγωνιστικά και την περίοδο 2016-2017, αλλά η διοίκηση δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής της στην Πρέμιερ Λιγκ της Ουκρανίας.

Γήπεδο: Stadion Yuri Gagarin (12.060)

Μεταγραφές: Δεν έχασε κάποιο ιδιαίτερο κομμάτι από το περσινό της παζλ. Πήρε τον 24χρονο επιθετικό Ντμίτρο Κλιόμπας που ανήκε στην Ντιναμό Κιέβου και πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στη Λευκορωσία με τον Ντιναμό Μινσκ, έχοντας 6 γκολ σε 18 συμμετοχές. Απέκτησε τον μέσο Κίσιλ (Ολιμπίκ Ντόνετσκ, 12/1), ενώ θα τη βοηθήσει με την εμπειρία του και ο 33χρονος αμυντικός, Αντρέι Γκιτσένκο, που αγωνιζόταν την τελευταία διετία στην Ολεξάντρια με 43 συμμετοχές και 2 γκολ. Κέρδος, επίσης, συνιστά η παραμονή με τη μορφή δανεισμού από τη Σαχτάρ του επιθετικού Μπεζμπορόντκο, που πέρσι είχε 9 γκολ σε 26 ματς.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με ήττα (1-0) από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ και ακολούθησαν το 1-1 με την Ομπόλον-Μπροβάρ, το 3-2 επί της Κόλο Κοβαλίβκα, το 0-0 με τη Μέταλιστ 1925, το 2-2 με τη Ντνίπρο-1 και το 3-1 επί της Σάμι.

Εκτίμηση: Πρώτος στόχος είναι η παραμονή κατά δήλωση παικτών και προπονητή, πράγμα που μόνο εύκολο δεν είναι για μία «πρωτάρα» στην Πρέμιερ Λιγκ Ουκρανίας.

 

Τσερνομόρετς

Τι έκανε πέρσι: Υποβιβάστηκε αγωνιστικά, όμως παρέμεινε στην κατηγορία μετά τη διάλυση της Πολτάβα. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν τερμάτισε στην 11η θέση με 18 βαθμούς (3-9-10, 16-36) σε 22 αγώνες. Στο μίνι πρωτάθλημα των θέσεων 7 έως 12 έμεινε στην ίδια θέση με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες και συνολικά τέρματα 10-13. Έτσι έδωσε μπαράζ παραμονής με την 2η της 2ης κατηγορίας Πολτάβα, την οποία κέρδισε εντός με 1-0 και έχασε εκτός 3-0. Υποβιβαζόταν, αλλά εν τέλει έμεινε, αφού η Πολτάβα «βάρεσε διάλυση».

Προπονητής: Πέρσι άλλαζε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Φέτος ξεκινά τη σεζόν με τον Άνγκελ Τσερβένκοφ. 0 54χρονος έχει εργαστεί εντός και εκτός Βουλγαρίας, αλλά την τελευταία διετία μετά το πέρασμα του από την Λοκομοτίβ Γκόρνα ήταν ανενεργός.

Γήπεδο: Chornomorets Stadium (34.164)

Μεταγραφές: Μετρημένες ήταν οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της Τσερνομόρετς. Αν θέλει κανείς να ξεχωρίσει κάτι είναι οι αποχωρήσεις των μέσων Τρετιάκφ (28/4) που μετακόμισε στο πρωτάθλημα Σλοβακίας και του Ζέιμπεκο (23/0) που πήγε στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ.

Προετοιμασία: Έδωσε κάποια τεστ με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών της Ουκρανίας και δεν έθελξε με την παρουσία της, παρότι έμεινε αήττητη με τρεις, μάλιστα, νίκες σε 4 ματς. Επικράτησε της Μπαλκάνι Ζόρια που παίζει στη 2η κατηγορία με 3-1, κέρδισε με 1-0 τις Ρεάλ Φαρμ (3η κατηγορία Ουκρανίας) και πάλι την Μπαλκάνι Ζόρια, ενώ στο τελευταίο της φιλικό με την Μικολάιβ που παίζει κι αυτή στη 2η κατηγορία, έμεινε στο 2-2.

Εκτίμηση: Το ρόστερ της δεν είναι για τα χαμηλά πατώματα. Θα επιδιώξει να αποφύγει τις περσινές περιπέτειες, όπου, όπως προαναφέραμε, υποβιβάστηκε, αλλά αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία λόγω διάλυσης της Πολτάβα.

Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ