«Τσουνάμι» στημένων ματς στο τένις 26-4-18

«Τσουνάμι» στημένων ματς στο τένις

Το μέγεθος της διαφθοράς και των ύποπτων αγώνων στο τένις αποκαλύπτει το BBC με μεγάλη του έρευνα. Το χαρακτηρισμένο ως το πιο «εκλεπτυσμένο άθλημα» του κόσμου φαίνεται πως πάσχει… σημαντικά από στημένα παιχνίδια με στόχο το κέρδος από το στοίχημα τένις.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, η έρευνα ήταν διετής, στο «μικροσκόπιο» μπήκαν περίπου 3,200 επαγγελματίες τενίστες και κόστισε 20 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με αυτήν, περισσότεροι από 100 παίκτες έχουν εμπλακεί σε «ύποπτα» παιχνίδια, ενώ οι 464 από τους ερωτηθέντες γνώριζαν από έγκυρες πηγές για τα στημένα ματς.

Από την άλλη, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου (Independent Review Panel – IRP) δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν κάποια συγκάλυψη των υποθέσεων αυτών από τα Διοικητικά όργανα ή την Μονάδα Ακεραιότητας του Τένις (Tennis Integrity Unit – TIU). Επιπλέον, δεν βρέθηκαν στοιχεία για εμπλοκή των κορυφαίων παικτών του αθλήματος στα ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

«Φαίνεται, ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα διαφθοράς στο μεσαίο και χαμηλότερο επίπεδο του αθλήματος. Επίσης το 80% των ύποπτων αγώνων εμφανίστηκε σε τουρνουά ανδρών», τονίζει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Επίσης, αναφέρεται πως υπάρχουν αποδείξεις για στήσιμο αγώνων και στα μεγάλα τουρνουά, όπως για παράδειγμα το Grand Slam, που ωστόσο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαδεδομένο πρόβλημα στο «ελίτ» επίπεδο.

Επιπλέον βασικά ευρήματα της έρευνας:

Χαρακτηριστικό είναι πως οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι από τον Οκτώβριο έως το τέλος της χρονιάς, υπήρχαν ίχνη-υποψίες για 2-3 στημένους αγώνες καθημερινά σε διάφορα τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ITF).

Όσον αφορά τα Gran Slam, οι έρευνες χαρακτηρίστηκαν ανεπαρκείς και ένας λόγος ήταν η «μικρή» υποστήριξη της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σαν συμπέρασμα της έκθεσης προκύπτει ότι είναι σημαντικό να υιοθετηθεί μία ρεαλιστική προσέγγιση για τον αριθμό των παικτών που μπορούν να λογιστούν ως επαγγελματίες, όπως και η αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης του TIU.

Ένα επιπλέον προληπτικό μέτρο σύμφωνα με την έκθεση είναι να μπει «στοπ» σε κάθε χορηγία από στοιχηματικές εταιρίες στο τένις και κυρίως στα πρωταθλήματα.

Από την άλλη, οι φορείς του επαγγελματικού τένις εξέδωσαν κοινή δήλωση, συμφωνώντας με τα συμπεράσματα της έρευνας και τόνισαν ότι αναγνωρίζουν τις αδυναμίες του αθλήματος, ιδίως στα χαμηλότερου επιπέδου τουρνουά και δεσμεύονται να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα.

Η κοινή δήλωση σημειώνει επίσης πως χαιρετίζει την διαπίστωση του IRP σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει διαφθορά ή κάλυψη της διαφθοράς από της αρμόδιες Αρχές του αθλήματος και την TIU. Ωστόσο, δεν πήρε θέση σχετικά με τις κινήσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP) που δεν παρείχαν την απαιτούμενη υποστήριξη για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.