foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Βραζιλία, Brasileirao Serie A: Preview σεζόν 2018

Previews Πρωταθλημάτων | 12 Απρ 2018 15:15
Brasileiro-Serie-A-2018.jpg

Σέντρα στο Brasileirao Serie A το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τα μεγάλα ονόματα της χώρας σε πρώτη φάση να στρέφονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες που έχει φτάσει αισίως στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων. Μεγάλο φαβορί φέτος είναι η Παλμέιρας, την είδαμε και πέρυσι που κόντεψε να κάνει το repeat όμως τελικά η Κορίνθιανς «χαμογέλασε». Μια εκ των δύο αναμένεται φέτος να τερματίσει στην κορυφή, σε σταθερή απόσταση πιο πίσω βρίσκονται οι Κρουζέιρο, Γκρέμιο (κάτοχος του Λιμπερταδόρες) και Σάντος. Με ενδιαφέρον περιμένουμε την πορεία της Ιντερνασιονάλ που ανέβηκε φέτος, με τις πλατφόρμες να την κατατάσσουν ως το 9ο φαβορί για το πρωτάθλημα. Αξίζει να αναφερθεί πως η χώρα διαιρείται σε Πολιτείες, κάθε μία από τις οποίες έχει ένα δικό της (ξεχωριστό) πρωτάθλημα που λαμβάνει χώρα ένα δίμηνο πριν την σέντρα της πρώτης κατηγορίας.

Σύστημα Διεξαγωγής

Δεν υπάρχει ουσιαστικά αδιάφορη ομάδα και στο εφετινό Campeonato Brasileiro μιας και κάθε σχεδόν θέση προσφέρει και κάτι (είτε αρνητικό, είτε θετικό). Πρωτάθλημα 20 ομάδων με 38 αγωνιστικές στο σύνολο, ενώ θα υπάρξει και διακοπή στις αρχές Ιουνίου ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι τέσσερις πρώτες πάνε απευθείας στο Λιμπερταδόρες της ερχόμενης περιόδου ενώ οι θέσεις 5-6 στα προκριματικά. Από την 7η μέχρι την 12η θέση υπάρχει το εισιτήριο για το Σουνταμερικάνα ενώ οι 4 τελευταίες ομάδες (θέσεις 17-20) συνεχίζουν στη Σέριε Β.

 

Οι ομάδες του Brasileirao Serie A

Κορίνθιανς

Τι έκανε πέρυσι: Έχοντας δυο νίκες περισσότερες από την δεύτερη Παλμέιρας και τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα συνολικά (μόλις 8) στέφθηκε απολύτως δίκαια πρωταθλήτρια. Τερμάτισε μάλιστα δίχως νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια, δεν την άγχωσε αυτό έχοντας εξασφαλίσει ήδη τον τίτλο.

Προπονητής: Συνεχίζει ο Φάμπιο Καρίγιε στον πάγκο της ομάδας με τον 44χρονο Βραζιλιάνο τεχνικό να βαδίζει πλέον τον 14ο μήνα της θητείας του στο τιμόνι της Κορίνθιανς.

Έδρα: Arena Corinthians (63.321)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική απώλεια ο επιθετικός Ζο, το κενό του οποίου φαντάζει αναντικατάστατο καθώς με τον Ντούτρα από την Αβάι που φέτος θα αγωνίζεται στην Σέριε Β θα έχει πρόβλημα (αναμένεται να είναι «λίγος» για τους πρωταθλητές). Στην Ανδαλουσία συνεχίζει ο αμυντικός Αράνα (Σεβίλλη), με τον στόπερ Ενρίκε από την «Φλου» να τον αντικαθιστά.

Φιλικά - Προετοιμασία: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Παουλίστα κερδίζοντας στον τελικό με 2-1 συνολικά τέρματα την Παλμέιρας. Έδειξε σοβαρότητα στο μεγαλύτερο μέρος αυτού και φέτος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα πέσει κάτω από την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα ενώ στο Λιμπερταδόρες παραμένει αήττητη. Πρόκριση από τον όμιλο της σαφώς και πρωτιά στο πρωτάθλημα μέχρι την διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι στις δυνατότητες της.

 

Παλμέιρας

Τι έκανε πέρυσι: Η αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν βελτίωσε την εικόνα της ομάδας με τον Βαλεντίμ να καταφέρνει το ακατόρθωτο: τον τερματισμό στην δεύτερη θέση. Πλέον με νέο προπονητή θα ψάξει την επιστροφή της στην κορυφή. Τουλάχιστον μπορεί να καυχιέται πως στην τελευταία τετραετία, είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να «σπάσει» το κατεστημένο της Κορίνθιανς με το προπέρσινο πρωτάθλημα.

Προπονητής: Με συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους ανέλαβε ο 42χρονος τεχνικό Ρότζερ Μασάδο τον πάγκο της Παλμέιρας. Θα δείξει αν πρόκειται περί ρίσκου από πλευράς της Διοίκησης, πάντως τα μέχρι στιγμής δείγματα του είναι ενθαρρυντικά.

Έδρα: Allianz Parque (43.713)

Μεταγραφές: Με τις προσδοκίες φέτος να είναι υψηλές σε Βραζιλία και Λιμπερταδόρες, ο Μασάδο μπορεί να καυχιέται πως θα έχει στην διάθεση του δυο σχεδόν ισάξιες ενδεκάδες. Πλήγμα σαφώς η αποχώρηση του χαφ Γέρι Μίνα (Μπαρτσελόνα) όμως η έλευση του Λούκας Λίμα από την Σάντος έχει κάνει τους φίλους της ομάδας να τον έχουν ήδη ξεπεράσει.

Φιλικά - Προετοιμασία: Έφτασε μέχρι τον τελικό του Παουλίστα, έχασε τον τίτλο από την Κορίνθιανς. Ίσως ένα προμήνυμα του τι πρόκειται να δούμε και φέτος με τις «ομηρικές» μάχες ανάμεσα στους δυο συλλόγους. «2 στα 2» στο Λιμπερταδόρες, πριν αναδειχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης ισόπαλη με τη Μπόκα Τζούνιορς.

Εκτίμηση: Δίχως αμφιβολία πρόκειται για τον τεράστιο αντίπαλο της εφετινής Κορίνθιανς όσον αφορά τον τίτλο. Αναμένεται να δώσουν μάχη μέχρι το τέλος, η λογική λέει πως εύκολα θα περάσει και από τον όμιλο στο Λιμπερταδόρες.

 

Σάντος

Τι έκανε πέρυσι: Μία ομάδα που αρνούνταν να χάσει, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση (ισόβαθμη με την Παλμέιρας). Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος είχε «κοιτάξει στα μάτια» και την πρωτοπόρο Κορίνθιανς, τελικά αρκέστηκε με την απευθείας της συμμετοχή στους ομίλους του εφετινού Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Ο Ελάνο αποτέλεσε παρελθόν με τον Ζαΐρ Βεντούρα στα 39 του χρόνια να αναλαμβάνει το βαρύ αυτό φορτίο του πάγκου της Σάντος. Το έργο του στην Μποταφόγκο δεν πέρασε απαρατήρητο, το ειδικό βάρος που φέρει όμως ο πάγκος της Σάντος είναι αναμφίβολα μεγαλύτερο.

Έδρα: Vila Belmiro (21.256)

Μεταγραφές: Αποδυναμωμένη και δίχως να δείχνει την… όρεξη για κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν από τις αποχωρήσεις των Ζέκα, Μάια και Ολιβέιρα θα πορευτεί φέτος.

Φιλικά - Προετοιμασία: Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Παουλίστα, μένοντας εκτός τελικού από την μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού Παλμέιρας. Διατήρησε την περυσινή της νοοτροπία με την σφιχτή άμυνα.

Εκτίμηση: Πέρυσι το πάλεψε αρκετά στο Brasileirao Serie A με τις συνεχόμενες ισοπαλίες να της διευρύνουν μεν το σερί της όμως να χάνει βαθμούς σε παιχνίδια των δυνατοτήτων της. Κάπου εκεί αναμένεται να κινηθεί και φέτος. Πολύ σφιχτή αμυντικά, το πρωτεύων πλεονέκτημα της.

 

Γκρέμιο

Τι έκανε πέρυσι: Αξέχαστη η περυσινή χρονιά για την ομάδα από το Πόρτο Αλέγκρε με την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες (στον διπλό τελικό κέρδισε την αργεντίνικη Λανούς με 3-1 συνολικά γκολ). Πρόσφατα πανηγύρισε και το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα (στα πέναλτι επί της Ιντεπεντιέντε). Στο Μπραζιλέιρο τερμάτισε στην τέταρτη θέση, δικαιωμένη από την επιλογή του τεχνικού της Γκαούτσο να στρέψει το ενδιαφέρον των παικτών του στο Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Δεν υπήρχε αμφιβολία πως δεν θα συνέχιζε στον πάγκο της ομάδας ο 55χρονος τεχνικός Γκαούτσο. Από τον Σεπτέμβριο του ’16 στο τιμόνι της ομάδας, φέτος έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη.

Έδρα: Arena do Grêmio (60.540)

Μεταγραφές: Μικρό το κακό της αποχώρησης του μπακ Εντίλσον (συνεχίζει στην Κρουζέιρο). Θα ήταν ίσως προτιμότερο να αποκτούσε έναν ολοκληρωμένο επιθετικό παρά δυο… μισούς (Ερνάνι και Αντρέ).

Φιλικά - Προετοιμασία: Ξεκίνησε πολύ καλά στο Λιμπερταδόρες παραμένοντας αήττητη στα δυο πρώτα παιχνίδια του ομίλου της ενώ κατάφερε να φτάσει έως και την κατάκτηση του Καμπεονάτο Γκαούτσο κερδίζοντας την Μπραζίλ ντε Πελότα.

Εκτίμηση: Έχοντας την ώθηση από την κατάκτηση του Λιμπερταδόρες, η Γκρέμιο φέτος ανεβάζει αρκετά τον πήχη κάνοντας λόγο μέχρι και για πρωτάθλημα. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, με σύμμαχο την επιθετική της γραμμής μπορεί να φτάσει ψηλά.

 

Κρουζέιρο

Τι έκανε πέρυσι: Δεν εντυπωσίασε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, τουλάχιστον όμως κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για το φετινό Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Η πορεία της πέρυσι ήταν αρκετή για τον Μάνο Μενέζες προκειμένου να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Από το καλοκαίρι του ’16 το τιμόνι της Κρουζέιρο, οι προοπτικές της συνεργασίας του με την ομάδα φτάνουν τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο του ’19.

Έδρα: Mineirão (62.170)

Μεταγραφές: Δεν υπήρξε η απαραίτητη ανανέωση του ρόστερ βάση ηλικιών για την Κρουζέιρο. Αυτό βέβαια θα της προσδώσει έξτρα εμπειρία ειδικά με παίκτες όπως ο επιθετικός Φρεντ (από την συμπολίτισσα Ατλέτικο Μινέιρο) και χαφ Σίλβα (Μποταφόγκο).

Φιλικά - Προετοιμασία: Έφτασε ως τον τελικό του Καμπεονάτο Μινέιρο κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο χάριν στο εκτός έδρας γκολ (3-3 τα συνολικά τέρματα). Στο Λιμπερταδόρες ξεκίνησε «μουδιασμένα» και παραμένει χωρίς νίκη μετά το πέρας και της δεύτερης αγωνιστικής.

Εκτίμηση: Κάπου στα ίδια με πέρυσι αναμένεται να κινηθεί και φέτος. Ειδικά αν δεν καταφέρει να συνεχίσει στο Λιμπερταδόρες, μια πορεία αντάξια αυτής που πέτυχε την τελευταία σεζόν θα είναι εντός των δυνατοτήτων της. Πλασάρισμα από 5η έως 8η θέση.

 

Φλαμένγκο

Τι έκανε πέρυσι: Στην ισοβαθμία με την Βάσκο κρίθηκε το 6ο εισιτήριο για τους ομίλους του Λιμπερταδόρες με την ομάδα της πρωτεύουσας να το εξασφαλίζει μετά το διπλό στο φινάλε του πρωταθλήματος στην έδρα της Βιτόρια.

Προπονητής: Ξεκίνησε με τον Καρπετζιάνι στον πάγκο μετά την εξαιρετική πορεία που επέδειξε ο 69χρονος προπονητής πέρυσι όμως η κακή της πορεία στο Καριόκα τον απομάκρυνε από τον πάγκο της «Φλα». Για την ώρα συνεχίζει με τον 34χρονο Μπαρμπιέρι που έχει τον χαρακτηρισμό του υπηρεσιακού.

Έδρα: Estádio Luso Brasileiro (22.113)

Μεταγραφές: Αν μη τι άλλο όταν μια ομάδα κρατάει τον περυσινό της κορμό τον οποίο και πλαισιώνει με έναν ικανό επιθετικό (Ντουράδο) από την μισητή μάλιστα συμπολίτισσα της (Φλουμινένσε), θεωρείται θετικό.

Φιλικά - Προετοιμασία: Φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Καμπεονάτο Καριόκα (έμεινε εκτός από την Μποταφόγκο) μας εξέπληξε με την σταθερότητα της παρ’ ότι τόσο νωρίς ενώ στο Λιμπερταδόρες συνεχίζει αήττητη μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές σε έναν όμιλο όπου η Ρίβερ και αυτή αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Παρ’ όλα αυτά η απόλυση του Καρπετζιάνι ελέω Μποταφόγκο έκανε μπάχαλo τα αποδυτήρια της ομάδα από το Ρίο.

Εκτίμηση: Σε πρώτη φάση θα στραφεί στο Λιμπερταδόρες, αν ο αποκλεισμός της θα αργήσει να έρθει τότε θα δώσει δευτερεύοντα χαρακτήρα στο πρωτάθλημα έως ότου προς τον Οκτώβριο αφοσιωθεί και πάλι προκειμένου να εξασφαλίσει ξανά ένα «καλό» εισιτήριο για την νέα σεζόν. Οι πλατφόρμες πάντως την τοποθετούν στο φαβορί για τον τίτλο του Brasileirao Serie A, λογικό βάση ονόματος αλλά ως εκεί.

 

Βάσκο ντα Γκάμα

Τι έκανε πέρυσι: Στην μετριότητα κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περυσινής χρονιάς και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στις θέσεις των προκριματικών του Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Ο 47χρονος τεχνικός Ζε Ρικάρντο συνεχίζει στον πάγκο της Βάσκο από τον περασμένο Αύγουστο. Καλή η εικόνα που έδειξε πέρυσι, φέτος όμως αναμένεται να είναι προβλέψιμος.

Έδρα: São Januário (21.880)

Μεταγραφές: Η προσθήκη του επιθετικού Ριάσκος από την Μιγιονάριος ξεχωρίζει από τις κινήσεις της Διοίκησης. Αποχώρησαν οι Ζεάν (μέσος) και Βιτάλ (εξτρέμ).

Φιλικά - Προετοιμασία: Περνώντας δυο γύρους κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους του Λιμπερταδόρες έστω και στις δυο πρώτες αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει (0-1 γκολ). Στο Καμπεονάτο Καριόκα έμεινε με την… όρεξη καθώς έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι από την Μποταφόγκο φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Εκτίμηση: Έχει φανερό πρόβλημα στο σκοράρισμα, παρά το ότι τα σκορ της άνοιγαν στο Καριόκα. Στα πιο δύσκολα την είδαμε να το πηγαίνει στην δύναμη. Δύσκολα θα έχει τύχη φέτος αν συνεχίσει κατ’ αυτόν τον ρυθμό με την δεκάδα μετά βίας να είναι το ταβάνι της.

 

Σαπεκοένσε

Τι έκανε πέρυσι: Ηρωική η περυσινή πορεία της ομάδας μετά τα γνωστά γεγονότα προ διετίας με το αεροπορικό δυστύχημα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση και στην ισοβαθμία (με κριτήριο τις περισσότερες νίκες) να εξασφαλίζει εισιτήριο για τα προκριματικά του Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Από τα πιο… σιγουράκια ήταν πως θα συνέχιζε ο 50χρονος Βραζιλιάνος τεχνικός Γκίλσον Κλέινα και φέτος. Από τα μέσα του περασμένου Οκτώβρη στον πάγκο της ομάδας, φέτος θα έχει ένα πιο «ψημένο» ρόστερ.

Έδρα: Arena Condá (22.600)

Μεταγραφές: Με προσθήκες από ομάδες της Σέριε Β’ κινήθηκε φέτος, δεν αποδυναμώθηκε σχεδόν καθόλου.

Φιλικά - Προετοιμασία: Έφτασε μέχρι τον τελικό του Καταριρένσε, χάνοντας από την Φιγκουεϊρένσε με 0-2. «Βάλσαμο» η πορεία της ομάδας μετά τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Λιμπερταδόρες από την Νασιονάλ με 2 ήττες.

Εκτίμηση: Μόνο το πρωτάθλημα θα έχει στο πρόγραμμα της η Σαπεκοένσε έχοντας τελειώσει από νωρίς με το Λιμπερταδόρες. Αν εμπλουτίσει τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του με νέες ιδέες, ο Κλέινα μπορεί να εξασφαλίσει σχεδόν άνετα την παραμονή.

 

Ατλέτικο Μινέιρο

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε ένα αξιοζήλευτο φινάλε καταφέρνοντας τελικά να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα. Δεν την «χάλασε» που έχασε στην ισοβαθμία το εισιτήριο για τα προκριματικά του Λιμπερταδόρες, για το μέγεθος της το Σουνταμερικάνα αποτελεί πρόκληση.

Προπονητής: Ούτε έναν μήνα στον πάγκο της Ατλέτικο δεν έχει συμπληρώσει ο Τιάγκο Λάργκι (για ένα δίμηνο υπήρξε και βοηθός προπονητή). Αυτή η κίνηση ξάφνιασε πολλούς (ακόμη και εμάς) όμως το ρίσκο της Διοίκησης θα κριθεί στην πορεία.

Έδρα: Raimundo Sampaio (23.018)

Μεταγραφές: Μετα τους 11 το… χάος για την ομάδα που δεν κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι με σκοπό να έχει ισάξιες εναλλακτικές. Έχασε τον σπουδαίο επιθετικό Φρεντ και τον ακραίο μπακ Ρόσα ενώ η ίδια κινήθηκε με «δανεικές» λύσεις.

Φιλικά - Προετοιμασία: Έφτασε μέχρι τον τελικό του Καμπεονάτο Μινέιρο χάνοντας από την Κρουζέιρο με 2-0 με το πρώτο τέρμα να το δέχεται μόλις στο 4’ ενώ τελείωσε το ματς με 9 παίκτες. Άρεσε γενικά ως εικόνα στο γήπεδο, σύντομα ρίχνεται και στην μάχη του Σουνταμερικάνα κόντρα στην αργεντίνικη Σαν Λορέντζο.

Εκτίμηση: Μπορεί να αντιμετώπισε κατά κύριο λόγο αδύναμες ομάδες όμως είναι αξιοθαύμαστη η αμυντική της σταθερότητα στα περισσότερα ματς του Καμπεονάτο Μινέιρο. Δύσκολα πάντως θα βρεθεί πάνω από την 12η θέση από τον Αύγουστο και έπειτα.

 

Μποταφόγκο

Τι έκανε πέρυσι: Από τις πιο hot ομάδες της κατηγορίας. Με την ίδια ευκολία που μπορούσε να κερδίσει ένα παιχνίδι, άλλο τόσο εύκολο θα το έχανε. Άξιον αναφοράς ο συνολικός απολογισμός 14-11-13 με τα 45-42 τέρματα.

Προπονητής: Ο περυσινός τεχνικός της Παλμέιρας, Βαλεντίμ θα είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο της Μποταφόγκο. Λάτρης του 4-3-3, με το «καλημέρα» έχει δώσει άλλον αέρα στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του Ρίο.

Έδρα: Nilton Santos (46.931)

Μεταγραφές: Ο επιθετικός Κιέζα από την Βιτόρια αναμένεται να δώσει λύσεις μετά την αποχώρηση του Ρότζερ (Ιντερνασιονάλ). Με τον τελευταίο αποχώρησαν και οι χαφ Σίλβα και Βίκτορ Λουίς.

Φιλικά - Προετοιμασία: Με ομάδα από την Χιλή (Αουντάξ Ιταλιάνο) θα είναι η πρώτη της μάχη στο Σουνταμερικάνα (και θα εύχεται να έχει και συνέχεια). Πάντως στο Καριόκα τα πήγε περίφημα φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του (στον τελικό επιβλήθηκε της Βάσκο στα πέναλτι).

Εκτίμηση: Αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, ίσως την δούμε να τερματίζει και στην πρώτη 8άδα. Έχει ρόστερ, μονάδες και καλό προπονητή. Όλα συνάδουν σε ένα repeat της περυσινής της πορείας με έναν καλύτερο happy end.

 

Ατλέτικο Παραναένσε

Τι έκανε πέρυσι: Φανερά ομάδα έδρας η Ατλέτικο (29 από τους 51 βαθμούς τους μάζεψε στο γήπεδο της), δεν εντυπωσίασε ποτέ με τις εμφανίσεις της ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και λιγότερα από την 11η θέση.

Προπονητής: Από τις αρχές του έτους ανέβαλε το τιμόνι της ομάδας ο νεαρός Βραζιλιάνος προπονητής Φερνάντο Ντινίζ ο οποίος είχε μπροστά του όλον τον χρόνο προκειμένου να μάθει το ρόστερ της ομάδας. Πρώτο σοβαρό εγχείρημα θα είναι το φετινό με το βιογραφικό του να έχει αρκετές δουλειές σε μικρότερες ομάδες της χώρας.

Έδρα: Joaquim Américo Guimarães (43.981)

Μεταγραφές: Η αποχώρηση του πορτιέρο Έβερτον (προς Παλμέιρας) άφησε ένα κενό κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας. Αυτόματα ο 28χρονος κίπερ Σάντος γίνεται η Νο. 1 λύση ενώ αποκτήθηκε υπό μορφή δανεικού και ο Φελίπε Άλβες από την Γκρέμιο Οσάσκο.

Φιλικά - Προετοιμασία: Σχεδόν… τραίνο το πήγε στο Καμπεονάτο Παρανανένσε φτάνοντας ως την κατάκτηση κόντρα στην Κοριτίμπα στον τελικό της 8ης Απριλίου. Όμορφες εμφανίσεις με στρωτό ποδόσφαιρο, ακολουθούν τα διπλά ματς με την Νιούελς για το Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση: Φαντάζει ως μια ομάδα των άκρων. Ή θα μείνει στα τελευταία πατώματα να μάχεται για την παραμονή, ή θα μπει σφήνα στην πρώτη 8άδα. Θα το δούμε στην πορεία, ο Ντινίζ θα είναι αρκετά «διαβασμένος».

 

Μπαΐα

Τι έκανε πέρυσι: Ποτέ δεν κατάφερε να «πατήσει» στην πρώτη 8άδα αλλά συνάμα ούτε κινδύνεψε άμεσα με υποβιβασμό. Από τις χρονιές που ήδη ξεχάστηκαν για τους φίλους της ομάδας, η 12η θέση πέρυσι αποτελεί το φετινό της κριτήριο.

Προπονητής: Από πέρυσι τον Δεκέμβριο βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο Φερέιρα, είχε την ευκαιρία να δουλέψει με το ρόστερ του συλλόγου δίχως να υπάρχει βαθμολογική ανάγκη. Ξέρει κάποια πράγματα από τα αποδυτήρια της ομάδα, είχε περάσει από τον ίδιο πάγκο και έναν χρόνο νωρίτερα.

Έδρα: Arena Fonte Nova (56.000)

Μεταγραφές: Πλήγμα η αποχώρηση του επιθετικού Ερνάνι. Δεν καλύφθηκε άμεσα το κενό όμως υπάρχουν από πίσω αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες. Δεν θα μας εκπλήξει αν στο φινάλε της χρονιάς που μόλις αρχίζει, θα μιλάμε για ένα-δύο παίκτες που θα ξεχωρίσουν και θα αποτελέσουν τα ανερχόμενα αστέρια του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Φιλικά - Προετοιμασία: Η κατάκτηση του Καμπεονάτο Μπαϊάνο (1-0 την Βιτόρια) τόνωσε αρκετά την ψυχολογία των παικτών της ομάδας. Αρκετές νίκες στη σειρά, κάποιες από αυτές και με ανέπαφη εστία. Σίγουρα η δυναμική των αντιπάλων που αντιμετώπισε δεν ήταν τεράστια όμως δεν μπορεί να περάσει ο άθλος της απαρατήρητος.

Εκτίμηση: Στις δυνατότητες της να βγει και πάλι στο Σουνταμερικάνα, έως την 12η θέση την βλέπουμε φέτος. Πάντως δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού.

 

Σάο Πάολο

Τι έκανε πέρυσι: Το ’14 τερμάτισε στην 2η θέση, ακολούθησε η 4η και έκτοτε μονίμως εκτός 8άδας. Πέρυσι μάλιστα το… τερμάτισε τερματίζοντας στην 13η θέση, σταθερά μακριά από τις θέσεις που οδηγούσαν στο Λιμπερταδόρες. Δυσκολευόταν να κάνει δυο σερί νίκες, δεχόταν εύκολα το γκολ.

Προπονητής: Με νέο τεχνικό θα πορευτεί φέτος με τον 52χρονο Αγκίρε να κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Σε μεγάλα clubs την τελευταία 3ετία, δεν αφήνει πάντως ικανοποιητικό έργο.

Έδρα: Morumbi (73.501)

Μεταγραφές: Πάνω-κάτω στα ίδια με πέρυσι αν και εντύπωση μας είναι πως θα είναι οριακά αποδυναμωμένη. Έχασε τον επιθετικό Πράτο και τον μέσο Ερνάνες που συνεχίζει στην Κίνα. Ο Νενέ από την Βάσκο θα έχει οργανωτικό ρόλο από την αρχή.

Φιλικά - Προετοιμασία: Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Παουλίστα, αποκλείστηκε όμως από την Κορίνθιανς. Στο Κύπελλο, ηττήθηκε στο α’ παιχνίδι από την Ατλέτικο Παραναένσε με 1-2 (εκτός), ακολουθεί ο επαναληπτικός.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα του Brasileirao Serie A. Τα τελευταία χρόνια την έχει πάρει η κατιούσα, δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι φέτος.

 

Φλουμινένσε

Τι έκανε πέρυσι: Από νωρίς έμεινε εκτός 10άδας, στην πορεία κατάφερε να βγει στο Σουνταμερικάνα κυριολεκτικά από το… παράθυρο και αφού άνοιξαν δυο ακόμη θέσεις για την Βραζιλία.

Προπονητής: Με τον έμπειρο Άμπελ Μπράγκα θα πορευτεί και φέτος. Λάτρης του αμυντικού συστήματος ο 65χρονος προπονητής παρότι στο Καριόκα δεν κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν πίσω σε αρκετά παιχνίδια.

Έδρα: Maracanã (78.838)

Μεταγραφές: Μόνο αποχωρήσεις για την ομάδα από το Ρίο που αν πέρυσι είχε θέμα, φέτος θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Ενρίκε, Σκάρπα και πρωτίστως ο επιθετικός Ντουράδο στην μισητή Φλαμένγκο αποτέλεσαν ισχυρές αποδεσμεύσεις.

Φιλικά - Προετοιμασία: Έφτασε ως τα ημιτελικά του Καριόκα μένοντας εκτός τελικού από την Βάσκο ντε Γκάμα. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο τόσο νωρίς από την Αβάι έφερε γκρίνια στα αποδυτήρια της ομάδας.

Εκτίμηση: Κάτι λιγότερο από το περυσινό περιμένουμε για φέτος την Φλουμινένσε. Υπάρχει από νωρίς γκρίνια στις εξέδρες, δεν ξέρουμε κατά πόσο ο Μπράγκα θα διατηρήσει την ηρεμία (στο μέτρο του δυνατού).

 

Σπορ Ρεσίφε

Τι έκανε πέρυσι: Στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος φάνταζε υποψήφια για υποβιβασμό, τελικά με ένα ντεμαράζ νικών στο φινάλε κατάφερε να φτάσει σε απόσταση δυο βαθμών από την έξοδο στο Σουνταμερικάνα. Ίσως καλύτερα που δεν το πέτυχε, προκειμένου να προετοιμαστεί με ηρεμία για τη νέα σεζόν.

Προπονητής: Από τον Δεκέμβριο βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο έμπειρος Μπαπτίστα. Είχε μπροστά του 4 μήνες ο 67χρονος τεχνικός προκειμένου να καταστρώσει τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν μετά από μια 8ετία στην Ιαπωνία.

Έδρα: Ilha do Retiro (32.983)

Μεταγραφές: Η έλευση του εξτρέμ Βέσλεϊ από τη Σάο Πάολο ξεχωρίζει δίχως αμφιβολία με τον Ντιέγκο Σόουζα να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο. Δανεικός παραχωρήθηκε ο κεντρικός επιθετικός Αντρέ στην Γκρέμιο.

Φιλικά - Προετοιμασία: Τερμάτισε στην τιμητική τρίτη θέση του Περναμπουκάνο η ομάδα του Ρεσίφε. Άρεσε με την εικόνα της, φέτος θα θέλει μια πιο άνετη παραμονή.

Εκτίμηση: Ομάδα έδρας πέρυσι, φέτος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει έχοντας ως όπλο το Ρεσίφε. Πάντως όχι κάτι ιδιαίτερο από μια 14η θέση που θεωρείται και το ταβάνι της.

 

Βιτόρια

Τι έκανε πέρυσι: Στην ισοβαθμία σώθηκε πέρυσι έχοντας ακριβώς τον ίδιο απολογισμό με την Κοριτίμπα (11-10-17) αλλά καλύτερη επίθεση (50 έναντι 42 γκολ). Από τους 43 βαθμούς, οι 29 ήρθαν εκτός έδρας με την ομάδα να τελειώνει το πρωτάθλημα έχοντας 8 διπλά.

Προπονητής: Από τον Ιούλιο του ’17 ο Μαντσίνι βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Αν ερχόταν ο υποβιβασμός, σήμερα θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα. Πάντως έχει αγαπηθεί από τους φίλους της ομάδας και στηρίζεται ενόψει της νέας σεζόν.

Έδρα: Manoel Barradas (35.980)

Μεταγραφές: Με ελεύθερους παίκτες επέλεξε να δυναμώσει το ρόστερ της η ομάδας. Επαναπατρισμός για τον αριστερό μπακ Ζουνίνιο στα 27 του έπειτα από ένα πέρασμα από το Καζακστάν, ο εξτρέμ Εντουάρντο κρίνεται καλή μεταγραφή. Πλήγμα σαφώς η αποχώρηση του εξτρέμ Ντέιβιντ (στην Κρουζέιρο) και του Κολομβιανού φορ Τρέλεζ (στη Σάο Πάολο).

Φιλικά - Προετοιμασία: Έφτασε μέχρι τον τελικό του Μπαϊάνο αλλά ηττήθηκε στο διπλό ματς από την Μπαΐα με 1-3 συνολικό σκορ. Αυτές ήταν και οι μοναδικές της ήττες από τον Μάρτιο και έπειτα σε σύνολο δέκα παιχνιδιών.

Εκτίμηση: Αν καταφέρει να βελτιώσει λίγο τις επιδόσεις της στα εντός έδρας παιχνίδια, διατηρώντας παράλληλα την σταθερότητα της μακριά από το Σαλβαντόρ, θα είναι για μεγάλα πράγματα. Αυτά σε υποθετικό επίπεδο καθώς το ρόστερ της δεν θα είναι ίδιο με το περυσινό.

 

Αμέρικα Μινέιρο

Τι έκανε πέρυσι: Δίκαια έφτασε στην άνοδο πέρυσι τερματίζοντας μάλιστα στην πρώτη θέση. Έχοντας την καλύτερη άμυνα (25 γκολ παθητικό) και τις λιγότερες ήττα στη Σέριε Β (μόλις 5) κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού.

Προπονητής: Από τον Ιούλιο του ’16 ο Έντερσον Μορέιρα βρίσκεται στον πάγκο της Αμέρικα. Λάτρης του 4-2-3-1 ο 46χρονος προπονητής, αυτή είναι η δεύτερη μακροβιότερη θητεία του σε πάγκο ομάδας.

Έδρα: Estádio Raimundo Sampaio (23.018)

Μεταγραφές: Με ελεύθερους παίκτες κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, όχι κάτι το ιδιαίτερο σε γενικές γραμμές. Ο φορ Βέσλεϊ συνεχίζει στην Σπορ Ρεσίφε και ο Λουάν στην Παλμέιρας. Ο 34χρονος επιθετικός Έντνο από τα γήπεδα της Πορτογαλίας θεωρείται λίγος για μπροστά.

Φιλικά - Προετοιμασία: Ως τα ημιτελικά του Καμπεονάτο Μινέιρο μένοντας εκτός τελικού από την Ατλέτικο Μινέιρο με δυο ήττες. Σφιχτή αμυντικά, κράτησε το μηδέν πίσω σε αρκετά ματς όμως στα δυσκολότερα παιχνίδια η ίδια δεν κατάφερε να σκοράρει.

Εκτίμηση: Μια άνετη παραμονή αν μπορούσε να εξασφάλιζε η ομάδα, θα ήταν το ιδανικότερο για τον Μορέιρα. Και επειδή… τρώγοντας έρχεται η όρεξη, στην πορεία μπορεί να αναθεωρήσει τους στόχους της. Σε πρώτη φάση όμως: παραμονή.

 

Ιντερνασιονάλ

Τι έκανε πέρυσι: Θεωρούταν και όχι άδικα ένα από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο. Τελικά το απέδειξε στο γήπεδο τερματίζοντας στην δεύτερη θέση με ίδιο αριθμό νικών με την πρωταθλήτρια Αμέρικα αλλά με δυο βαθμούς λιγότερους.

Προπονητής: Την 8η σεζόν του στον σύλλογο θα κλείσει φέτος ο Οντάιρ Έλμαν ο οποίος από το 2010 βρίσκεται σε διάφορες θέσεις στον σύλλογο. Στα 41 του χρόνια δηλώνει έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Έδρα: Estádio José Pinheiro Borda (50.128)

Μεταγραφές: Κατάφερε να διατηρήσει τον περυσινό της κορμό και παράλληλα έκανε σημαντικές προσθήκες. Ξεχωρίζει ο 33χρονος επιθετικός της Μποταφόγκο, Ρότζερ ο οποίος ήδη από το πρωτάθλημα Γκαούτσο φαίνεται πως θα ηγηθεί της επίθεσης της ομάδας από το Πόρτο Αλέγκρε.

Φιλικά - Προετοιμασία: Στα προημιτελικά του Γκαούτσο αποκλείστηκε από την μισητή και συμπολίτισσα Γκρέμιο με 2-3 συνολικό σκορ. Αυτή μάλιστα ήταν και η πιο δυνατή της κόντρα καθώς είχε φτάσει ως τους «8» του θεσμού έχοντας αντιμετωπίσει μικρότερες ομάδες.

Εκτίμηση: Τα παιχνίδια της με την Γκρέμιο θα έχουν ένταση και πάθος. Στα υπόλοιπα 36 του πρωταθλήματος αναμένεται να αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για κάθε αντίπαλο. Αξίζει να αναφέρουμε πως «κατεβάζει» αρκετό κόσμο και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

 

Σεαρά

Τι έκανε πέρυσι: Επέδειξε μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος τερματίζοντας σχετικά εύκολα στην τρίτη θέση με 67 βαθμούς. Μια νίκη λιγότερη από την πρωταθλήτρια Αμέρικα και μόλις μία ήττα στα 15 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Προπονητής: Από τον Ιούλιο βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο Μαρτσέλο Τσαμούσκα. Του πιστώνεται σαφώς η άνοδος στο Μπραζιλέιρο, στα συν του και η βελτίωση της αμυντικής γραμμής της ομάδας. Λάτρης συστημάτων με ενισχυμένο κέντρο, προτιμάει συνήθως το 4-3-1-2.

Έδρα: Estádio Vila Capanema (20.083)

Μεταγραφές: Αίσθηση έχει προκαλέσει η έλευση του εξτρέμ Αζεβέδο από ομάδα της Ταϋλάνδης ενώ από την Σουηδική Κάλμαρ «τσίμπησε» τον επιθετικό Ρομάριο. Λίγες οι αποχωρήσεις, κυρίως των 30ρηδων της ομάδας γεγονός που έχει προσδώσει μια ανανέωση στο ρόστερ της.

Φιλικά - Προετοιμασία: Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ξεκινάει στο πρωτάθλημα μετά τη νίκη της στον διπλό τελικό απέναντι στην Φορταλέζα για το Καμπεονάτο Σεαρένσε. Με συνολικό σκορ 4-2 κατάφερε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της που είχε επιδείξει στο μεγαλύτερο μέρος αυτής της κούρσας.

Εκτίμηση: Δικαιολογημένα προσφέρεται ως το τρίτο φαβορί για υποβιβασμό. Με τέσσερις ομάδες να υποβιβάζονται, πολύ δύσκολα δεν θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές.

 

Παρανά

Τι έκανε πέρυσι: Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε έκανε ντέρμπι το τσεκάρισμα του τέταρτου εισιτηρίου και πριν κάνει το… check in η Λοντρίνα, πρόλαβε η ίδια. Η ήττα από την αδιάφορη Μπραζίλ ντε Πελότας την άγχωσε, τελείωσε όμως με 8 βαθμούς στα τελευταία 4 ματς εξασφαλίζοντας εν τέλει την άνοδο.

Προπονητής: Ο 49χρονος Ροτζέριο Μίκαλε από τον Φλεβάρη κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Λίγα πράγματα ως πρώτος προπονητής, για μια 20άδα παιχνιδιών είχε προπονήσει και την U20 Εθνική ομάδα της χώρας.

Έδρα: Castelão (63.903)

Μεταγραφές: Δικαιολογημένα από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό βάση ρόστερ αλλά και μεταγραφικών κινήσεων. Μπορεί τα ονόματα να μην παίζουν μπάλα, όμως το ρόστερ της είναι αρκετά ελλιπές. Ο πορτιέρο Τιάγκο Ροντρίγκες από την Φιγκεϊρένσε αναμένεται να κάθεται κάτω από τα γκολπόστ, «επένδυση στο μέλλον»με την απόκτηση του 22χρονου εξτρέμ Σαντάνα.

Φιλικά - Προετοιμασία: Συμμετείχε στο Καμπεονάτο Παραναένσε, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Έμεινε εκτός συνέχειας τελικά από την Λοντρίνα με την τελευταία να παίρνει μια άτυπη εκδίκηση για πέρυσι.

Εκτίμηση: Δεν της δίνουμε και πολύ μεγάλη τύχη για κάτι θετικό στο πρωτάθλημα. Πρώτος της στόχος η παραμονή, μέχρι της 15η θέση το πολύ να κινηθεί. Στις βασικές μας μακροχρόνιες προτάσεις ο υποβιβασμός της Παρανά από το Brasileirao Serie A.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ