foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σουηδία, Allsvenskan: Preview σεζόν 2018

Previews Πρωταθλημάτων | 28 Μάρ 2018 16:38
Allsvenskan-2018.jpg

Το πρωτάθλημα της Σουηδίας ξανά στις επάλξεις, με την έναρξη να είναι προγραμματισμένη για το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου. Το Allsvenskan, όπως παραδοσιακά λέγεται το πρωτάθλημα της σκανδιναβικής χώρας αναμένεται για άλλη μια χρονιά να προσφέρει αρκετές συγκινήσεις, ενώ ταυτόχρονα με αγωνία περιμένει ο κόσμος που το παρακολουθεί να δει αν θα βρεθεί ομάδα που θα κοντράρει την πρωταθλήτρια Μάλμε, η οποία είναι η κάτοχος και αυτή που έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους στα τελευταία πέντε χρόνια. Με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, Έστερσουντ και Tζουργκάρντεν να είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές. Νεοφώτιστες τη φετινή χρονιά, η περσινή πρωταθλήτρια της Β’ Κατηγορίας, Μπρομαποϊκάρνα, η «πρωτάρα» Νταλκούρτ και η Τρέλεμποργκ. Υποβιβάστηκαν Γιόνσεπινγκ, Χάλμσταντ και Εσκιλστούνα.

Σύστημα Διεξαγωγής

Ο πρωταθλητής ανακηρύσσεται στην κανονική διάρκεια της σεζόν, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 30 αγωνιστικές αποτελούμενη από 2 γύρους των 15 παιχνιδιών. Η ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια στο Allsvenskan εξασφαλίζει την συμμετοχή της στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η και 3η θέση οδηγούνται στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται απευθείας, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 14η θέση έχει μια δεύτερη ευκαιρία για παραμονή στην κατηγορία μέσω των αγώνων μπαράζ. Στη διπλή αυτή αναμέτρηση (ένας αγώνας εντός κι ένας εκτός) καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.

 

Οι ομάδες της Allsvenskan

Μάλμε

Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε δια περιπάτου το πρωτάθλημα για ακόμα μια χρονιά και απέδειξε πως τα τελευταία χρόνια είναι η κορυφαία ομάδα της Σουηδίας. Τερμάτισε πρώτη, έχοντας απολογισμό 19 νίκες σε 30 αγωνιστικές και +7 από την δεύτερη ΑΪΚ.

Προπονητής: Μάγκνους Πέρσον. Ο προπονητής που οδήγησε πέρυσι την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δικαιότατα παρέμεινε στον πάγκο για συνεχίσει το επιτυχημένο του έργο.

Έδρα: Swedbank Stadion (24.000)

Μεταγραφές: Ήταν αρκετά δραστήρια στη μεταγραφική περίοδο, κάνοντας αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Απέκτησε τον αριστερό μπακ Μπινάκου από την Χάκεν, τον αμυντικό χαφ Μπαχιρού από την Έστερσουντ, τον μπακ Λάρσον από Σούντσβαλ και πρώην εξτρέμ της ΑΕΚ Τρίστασον. Ωστόσο, αποχώρησαν αρκετοί βασικοί, όπως μέσος Έικρεμ, ο φορ Μεργκέτ, ο στόπερ Καρβάλιο και μπακ Τίνερχολμ.

Φιλικά - Κύπελλο: Συνολικά αγωνίστηκε σε πέντε φιλικά και πέντε επίσημα για το Κύπελλο Σουηδίας. Όσον αφορά τα επίσημα έκανε το 5χ5 νίκες με αντιπάλους, Γκέφλε, Νταλκούρτ, Μπρομαποϊκάρνα, Γκέτεμποργκ και Έστερσουντ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντζουγκάρντεν.

Εκτίμηση: Από την εικόνα που άφησε από τα φιλικά και κυρίως από τα ματς του Κυπέλλου έδειξε πως και πάλι θα πρωταγωνιστήσει και δικαιότατα λογίζεται ως το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

 

ΑΪΚ Στοκχόλμης

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε άσχημα την περσινή σεζόν και αυτό της κόστισε στη μάχη του πρωταθλήματος, καθώς έμεινε πίσω στο κυνήγι. Ωστόσο, με ένα τρομερό αήττητο ντεμαράζ κατάφερε να τερματίσει ξανά στην 2η θέση, σφραγίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Ρίκαρντ Νόρλινγκ. Ο 46χρονος Σουηδός τεχνικός, παρά το περσινό κακό ξεκίνημα έδειξε καλό έργο και παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας, με την ευχή να σπάσει την κυριαρχία της Μάλμε.

Έδρα: Friends Arena (54.239)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον άλλοτε εξτρέμ του Ολυμπιακού Ταρίκ Ελιονούσι, τον στόπερ Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς με ελεύθερη μεταγραφή, τον Σουηδό μπακ Λούντσρομ από την Βαλερένγκα, τον φορ Στέφαν Σίλβα και τον έμπειρο αμυντικό Ζοέλ Έκστραντ. Αποχώρησαν οι Ομπάσι (εξτρέμ), Ισιζάκι (εξτρέμ) και ο στόπερ Μαρκάνεν.

Φιλικά - Κύπελλο: Μέτρια εικόνα στα φιλικά, χάνοντας 2-0 από την Σάχταρ, ενώ στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 3-1 από την Χέλσινγκμποργκ. Στο Κύπελλο κέρδισε Σιριάνσκα, Όντεβολντ, Χάλμσταντ και Έρεμπρο, προκρίθηκε στα ημιτελικά, αλλά εκεί αποκλείστηκε από την Ντζούγκαρντεν.

Εκτίμηση: Δεδομένα αναμένεται να πρωταγωνιστεί και τη φετινή χρονιά και αν δεν επαναλάβει τα περσινά λάθη είναι ικανή να παλέψει για το πρωτάθλημα. Λογίζεται ως το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο της Allsvenskan.

 

Τζουργκάρντεν

Τι έκανε πέρυσι: Σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά έκανε βήμα παραπάνω πέρυσι, τερματίζοντας στην 3η θέση, παίρνοντας το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Οτζκάν Μελκενμίχελ. Ο 50χρονος τεχνικός παρουσίασε πολύ καλό έργο την περσινή χρονιά, με τη διοίκηση να του δίνει τα «κλειδιά» της ομάδας και φέτος, ελπίζοντας στο παραπάνω βήμα.

Έδρα: Tele2 Arena (32.000)

Μεταγραφές: Απέκτησε αρκετούς ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Ήρθε ο στόπερ Ντάνλελσον από την Σούντσβαλ, ο Νορβηγός μέσος Ούλβεσταντ, ο εξτρέμ Τζόναθαν Ρινγκ και ο φορ Κόζιτσα από την Γιόνσεπινγκ.

Φιλικά - Κύπελλο: Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις τόσο στα φιλικά, όσο και το Κύπελλο, όπου προκρίθηκε στον τελικό, αποκλείοντας τις Ντέγκεφορς, Φρέι, Γιόνσεπινγκ, Χάκεν και ΑΪΚ και θα παίξει κόντρα στην Μάλμε για το τρόπαιο.

Εκτίμηση: Δείχνει έτοιμη για το βήμα παραπάνω και αν συνεχίσει όπως ξεκίνησε τη χρονιά, μπορεί να κάνει την έκπληξη και να μπει ανάμεσα στο δίπολο Μάλμε-ΑΪΚ.

 

Χάκεν

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετά καλή χρονιά η περσινή για την Χάκεν, αλλά για ένα βαθμό τερμάτισε στην 4η θέση, χάνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Αντρέας Αλμ. Ο 44χρονος Σουηδός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα αρχές του 2018, με την διοίκηση να ελπίζει στο βήμα παραπάνω τη φετινή σεζόν.

Έδρα: Bravida Arena (8.000)

Μεταγραφές: Πήρε τον αμυντικό Γιόχαν Χάμαρ από την Έργκριτε και τον φορ Βίκτορ Λούνμπεργκ ελεύθερο από την Μαριτίμο. Ωστόσο αποδυναμώθηκε με τη φυγή του πολύπειρου μέσου Φάρνερουντ και του μπακ Μπινάκου που πήγε στην Μάλμε.

Φιλικά - Κύπελλο: Άφησε καλή εικόνα στα φιλικά, νικώντας στα περισσότερα, ενώ στην τελική πρόβα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος νίκησε 4-1 την Φάλκενμπεργκ. Ωστόσο, στο Κύπελλο απογοήτευσε, καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Τζουργκάρντεν.

Εκτίμηση: Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν επαναλάβει την πολύ καλή περσινή χρονιά, μετά την αποδυνάμωση του ρόστερ που υπέστη.

 

Έστερσουντ

Τι έκανε πέρυσι: Για τρεις βαθμούς δεν κατάφερε να σφραγίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, με την καταπληκτική πορεία που έκανε στο Europa League, φτάνοντας στους «32» έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για αυτήν.

Προπονητής: Γκράχαμ Πότερ. Ο 42χρονος Άγγλος είναι αυτός που με τη δουλειά του και το έργο του έβαλε την Έστερσουντ στο προσκήνιο, τόσο στη Σουηδία, όσο και στην Ευρώπη. Δικαιωματικά λοιπόν παρέμεινε στον πάγκο και πλέον θα προσπαθήσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα.

Έδρα: Jämtkraft Arena (8.466)

Μεταγραφές: Πήρε τον φορ Ισλάμοβιτς από την Τρέλεμποργκ, δανεικό από την Γάνδη τον αμυντικό μέσο Τέκλε, τον στόπερ Σούντμπεργκ από την ΑΪΚ και τον κίπερ Άντερσον από τη Γκέφλε.

Φιλικά - Κύπελλο: Τον Φλεβάρη είχε αγώνες με την Άρσεναλ για τη φάση των «32» του Europa League, όπου αποκλείστηκε με μία ήττα εντός (3-0) και μία νίκη (2-1) μέσα στο Λονδίνο, κάνοντας ακόμα ένα «μπαμ» στην Ευρώπη. Στο Κύπελλο πέρασε τις Τρέλεμποργκ, Κάλμαρ, Ατβίνταμπεργκ και Γκάις, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μάλμε.

Εκτίμηση: Η περσινή πορεία στην Ευρώπη μεγάλωσε τις απαιτήσεις για φέτος και αν δεν κάνει λάθη μπορεί να διεκδικήσει στα ίσια την κατάληψη των τριών πρώτων θέσεων και να παλέψει για το πρωτάθλημα.

 

Νόρκεπινγκ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, κάνοντας σαφώς βήμα προς τα πίσω μετά την 3η θέση που είχε καταλάβει την προπέρσινη χρονιά.

Προπονητής: Γενς Γκούσταφσον. Ο 39χρονος Σουηδός τεχνικός παρά το φετινό… πισωγύρισμα παρέμεινε στον πάγκο με την ελπίδα να επανέλθει στα υψηλά πατώματα της κατηγορίας.

Έδρα: Östgötaporten (15.734)

Μεταγραφές: Ξόδεψε 500 χιλ. για να αποκτήσει τον Σουηδό επιθετικό Τζόρνταν Λάρσον από την Ναϊμέγκεν, ενώ απέκτησε ακόμα τον αμυντικό χαφ Γκέρσον, τον Κοσταρικανό μπακ Σμιθ και τον Σίμον Τερν από την Χέρενφεϊν.

Φιλικά - Κύπελλο: Μέτρια έως κακή εικόνα τόσα στα επίσημα ματς του Κυπέλλου, όσο και στα φιλικά. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, ενώ στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 3-2 από την Χάμαρμπι.

Εκτίμηση: Προβλημάτισε αρκετά στην περίοδο προετοιμασίας, ενώ στο Κύπελλο άφησε πικρή γεύση. Λογικά θα βρίσκεται στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, ωστόσο θα είναι έκπληξη αν καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες τρεις θέσεις.

 

Σίριους

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής χρονιάς, καθώς ως νεοφώτιστη τερμάτισε στην 7η θέση, εξασφαλίζοντας από νωρίς την παραμονή της στη κατηγορία.

Προπονητής: Κιμ Μπέργκστραντ. Ο 49χρονος τεχνικός ανέβασε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και πέρυσι, κάνοντας πολύ καλή δουλειά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Έδρα: Studenternas IP (6.500)

Μεταγραφές: Αρκετά δραστήρια στην μεταγραφική περίοδο. Πήρε τον αμυντικό μέσο Αλμπορνόθ από την Εσκιλστούνα, όπως και τον φορ Ενταχρί, τον δεξιό μπακ Μπγιόστρομ από τη Τζούργκαρντεν και τον μέσο Ραζάκ από την ίδια ομάδα.

Φιλικά - Κύπελλο: Δεν άφησε καλή εικόνα στα φιλικά και στο Κύπελλο, έχοντας συνολικά μόνο ισοπαλίες και ήττες. Αποκλείστηκε από τον Κύπελλο στη φάση των ομίλων τερματίζοντας στη τελευταία θέση.

Εκτίμηση: Προβλημάτισε αρκετά στους αγώνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και άμα συνεχίσει, έχοντας την ίδια εικόνα θα κινδυνέψει. Θα είναι έκπληξη αν επαναλάβει την περσινή πορεία.

 

Έλφσμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Η άλλοτε δυνατή ομάδα της Σουηδίας παραμένει στην αφάνεια, κάνοντας κακές χρονιές, όπως και πέρυσι που τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Προπονητής: Τζίμι Τελίν. Ο 40χρονος Σουηδός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ελπίζοντας σε καλύτερη πορεία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Έδρα: Boras Arena (16.900)

Μεταγραφές: Επέστρεψε στην ομάδα ο εμβληματικός αρχηγός εξτρέμ, Στέφαν Ισιζάκι από την ΑΪΚ. Επίσης, πήρε τον αμυντικό μέσο Ρόμπερτ Γκογιάνι από την Γιόνσεπινγκ.

Φιλικά - Κύπελλο: Άφησε καλές εντυπώσεις στην περίοδο της προετοιμασίας, έχοντας μόνο νίκες στα φιλικά, αλλά στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Εκτίμηση: Έχει χάσει την παλιά της αίγλη και παλεύει κάθε χρόνο να την ξαναβρεί. Δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω, ωστόσο δύσκολα και να κινδυνέψει.

 

Χάμαρμπι

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε άλλη μία μέτρια χρονιά, τερματίζοντας στην ένατη θέση, έχοντας μόλις εννέα νίκες σε 30 αγώνες.

Προπονητής: Στέφαν Μπίλμπορν. Η διοίκηση της ομάδας έδωσε τα ηνία στον 45χρονο Σουηδό τεχνικό με την ελπίδα να παρουσιάσει καλύτερο έργο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Έδρα: Tele2 Arena (33.000)

Μεταγραφές: Πήρε από την Ασιρίσκα τον τερματοφύλακα Μπλάζεβιτς, από την Εσκισεχίρσπορ τον εξτρέμ Ερκάν Ζενγκίν και για τη θέση του επιθετικού τον Νίκολα Ντζούρντζιτς από την Ράντερς.

Φιλικά - Κύπελλο: Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, έχοντας μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Ενώ στα φιλικά άφησε καλή εικόνα κυρίως στα τελευταία πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, κερδίζοντας κατά σειρά Βαστέρας, Μάριεχαμν και Νόρκεπινγκ.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την περσινή χρονιά, αλλά ταυτόχρονα δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό.

 

Γκέτεμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησε πολύ κακή χρονιά με την περσινή να είναι δραματική, τερματίζοντας μόλις στην 10η θέση και μόλις +7 από την γραμμή του υποβιβασμού.

Προπονητής: Πόγια Ασμπάγκι. Η διοίκηση μετά την καταστροφική χρονιά πέρυσι, έδωσε τα ηνία στον νεαρό 32χρονο τεχνικό, ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο έργο φέτος.

Έδρα: Gamla Ullevi (18.800)

Μεταγραφές: Δυνατή μεταγραφή η απόκτηση του μέσου Μιξ Ντίσκερουντ, δανεικό από την Μαν. Σίτι. Πούλησε 3.9 εκατ. τον κίπερ Ντάλμπεργκ στην Γουότφορντ, αλλά τον κράτησε στο ρόστερ ως δανεικό. Επίσης, πήρε τον αμυντικό χαφ Σακόρ, και τον επιτελικό μέσο Αμίν Αφανέ από την ΑΪΚ. Έχασε τον κεντρικό αμυντικό Τόμας Ρόγκνε, ο οποίος πήγε στην Λεχ Πόζναν.

Φιλικά - Κύπελλα: Στο Κύπελλο πέρασε στα προημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε από την Μάλμε, ενώ στα φιλικά άφησε γενικά καλή εικόνα, ειδικότερα στις δύο τελευταίες πρόβες, νικώντας Έργκριτε και Μπρομαποϊκάρνα αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα να επαναλάβει την περσινή πολύ άσχημη χρονιά. Αν εμφανιστεί σοβαρή μπορεί να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

 

Έρεμπρο

Τι έκανε πέρυσι: Αποδυναμώθηκε αρκετά την περσινή χρονιά και εφόσον τερμάτισε 11η παρέμεινε στην κατηγορία, εξασφαλίζοντας τον στόχο της.

Προπονητής: Άξελ Κτζαλ. Ο 36χρονος Σουηδός τεχνικός ήρθε στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, κατάφερε να κρατήσει την Έρεμπρο στην κατηγορία, όποτε δικαιωματικά παρέμεινε και φέτος για να συνεχίσει το έργο του.

Έδρα: Behrn Arena (14.500)

Μεταγραφές: Πήρε τον δεξιό μπακ Ντάνιελ Μπγιόρνκβιστ από την Εσκιλστούνα και τον Νιγηριανό επιθετικό Ισάκ Μπογιέ. Αποχώρησε ο φορ Μπομπό.

Φιλικά - Κύπελλο: Έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στα νοκ άουτ στο Κύπελλο, αφήνοντας πίσω τις Νόρκεπινγκ και Χέλσινγκμποργκ αλλά στα προημιτελικά αποκλείστηκε από την ΑΪΚ. Μέτρια εικόνα στα φιλικά και στην τελευταία πρόβα κόντρα στην Εσκιλστούνα ήρθε ισόπαλη 0-0.

Εκτίμηση: Δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα και για άλλη μια χρονιά θα παλέψει για την παραμονή στην Allsvenskan.

 

Κάλμαρ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 12η θέση έξι θέσει κάτω σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά, κάνοντας μεγάλο πισωγύρισμα. Ενώ, γλίτωσε τον υποβιβασμό με μόλις δύο βαθμούς.

Προπονητής: Νάνε Μπέργκστραντ: Ο 61χρονος Σουηδός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι, κατάφερε με νύχια και με δόντια να την κρατήσει στην κατηγορία και παρέμεινε στον πάγκο για να συνεχίσει το έργο του.

Έδρα: Guldfageln Arena (12.182)

Μεταγραφές: Πήρε από τον Ατλάντα τον Νιγηριανό στόπερ Ακορόγιο, τον Βραζιλιάνο φορ Νίξον από την Φλαμένγκο και τον Βραζιλιάνο μπακ Χιάγκο. Αποχώρησε ο αριστερός μπακ Τζόναθαν Ρινγκ, ενώ αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση ο φορ Ντάβιντ Ελμ και ο μπακ Στέφαν Λάρσον.

Φιλικά - Κύπελλο: Από το Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, ωστόσο άφησε σχετικά καλές εντυπώσεις στα τελευταία φιλικά.

Εκτίμηση: Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν επαναλάβει την περσινή κακή χρονιά και σωθεί στο παρά πέντε. Ενώ, ταυτόχρονα δύσκολα θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει.

 

Σούντσβαλ

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τερμάτισε στην 13η θέση, μία θέση ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και τους αγώνες των πλέι άουτ.

Προπονητής: Ζοέλ Σέντεργκρεν. Ο 43χρονος Σουηδός τεχνικός έχει βρει το… κόλπο και διατηρεί την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, έστω και με την τελευταία προνομιούχα θέση. Παρέμεινε στον πάγκο για να συνεχίσει τη δουλειά του.

Έδρα: Norrporten Arena (7.700)

Μεταγραφές: Αρκετά δραστήρια στις μεταγραφές. Πήρε τον μέσο Κιμ Σκόγκλουντ από την Σίριους, τον επιθετικό Νταουντά Ομέγιε από την Εσκιλσούντα, τον μπακ Ταμίμι από την Γιόνσεπινγκ και τον Ρώσο μέσο Σιβοντέντοφ από την Στρόμγκοντσετ.

Φιλικά - Κύπελλο: Στο Κύπελλο έκανε καλή πορεία, αλλά αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων και στην ισοβαθμία, ενώ και στα φιλικά άφησε καλή εικόνα. Νίκη 2-1 στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Γκέφλε.

Εκτίμηση: Έχει βρει τον τρόπο να σώζεται και να παραμένει στην Allsvenskan. Δύσκολα θα αλλάξει η μοίρα της φέτος.

 

Μπρομαποϊκάρνα

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η καλύτερη ομάδα στην Σουπερετάν, τερμάτισε στην πρώτη θέση, κατακτώντας το πρωτάθλημα και δικαίως ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Λούις Πιμέντα: Η διοίκηση έδωσε τα ηνία της ομάδας στον 36χρονο Πορτογάλο τεχνικό με την ελπίδα να δείξει καλό έργο και να παραμείνει ο σύλλογος στην κατηγορία.

Έδρα: Grimsta IP (7.343)

Μεταγραφές: Έκανε πολλές κινήσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Στις σημαντικότερες πήρε τον στόπερ Ράουσενμπεργκ από την Γκέφλε, τον στόπερ Όχμαν από την Ελκιστούνα και τον φορ Αγιέτι από την Γκέφλε.

Φιλικά - Κύπελλο: Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, καθώς ήταν στον ίδιο όμιλο με την Μάλμε, αφήνοντας ωστόσο καλή εικόνα. Στα φιλικά ξεκίνησε καλά, αλλά ηττήθηκε στα δύο τελευταία, προβληματίζοντας αρκετά.

Εκτίμηση: Είναι νεοφώτιστη και όπως είναι λογικό ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Λογικά εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να σωθεί.

 

Ντάλκουρντ

Τι έκανε πέρυσι: Ιστορική χρονιά για την πρωτάρα στο Allsvenskan, Νταλκούρντ, καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια της Σουηδίας, καθώς έχει ιδρυθεί μόλις το 2004. Τερμάτισε δεύτερη και στο -4 από την πρώτη Μπρομαποϊκάρνα και δικαίως προβιβάστηκε.

Προπονητής: Άζρουντιν Βάλεντιτς. Η διοίκηση της ομάδας έδωσε τα «κλειδιά» στον 46χρονο Βόσνιο τεχνικό με στόχο την παραμονή.

Έδρα: Domnarvsvallen (6.500)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σημαντικά ενόψει της μεγάλης κατηγορίας. Πήρε από την Οντ Γκρένλαντ τον μέσο Μπεργκ, τον κίπερ Ντεμιρτσάν από την Κόνιασπορ, τον αριστερό μπακ Στραντ από την Λίνγκμπι και τον επιθετικό Γιουνές Μαρζούκ από την Λουγκάνο.

Φιλικά - Κύπελλο: Αποκλείστηκε στο Κύπελλο στη φάση των ομίλων, αλλά ηττήθηκε δύσκολα 1-0 κόντρα στην πρωταθλήτρια Μάλμε και στα φιλικά έδειξε πως ακόμα ψάχνεται να βρει ομοιογένεια.

Εκτίμηση: Αναμένεται να είναι χρονιά - όνειρο για την ομάδα. Δεδομένα, ξεκινάει με στόχο την γρήγορη παραμονή.

 

Τρέλεμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 3η θέση στη δεύτερη κατηγορία και έπαιξε πλέι οφ με την Γιόνσεπινγκ, όπου την απέκλεισε με μία νίκη και μία ισοπαλία και ανέβηκε στην Allsvenskan.

Προπονητής: Πάτρικ Γουίνκβιστ. Ο 41χρονος Σουηδός τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο από το 2105, κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και παρέμεινε να συνεχίσει το έργο του.

Έδρα: Vångavallen (10.500)

Μεταγραφές: Μεγάλο λίφτινγκ στο ρόστερ για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Πήρε τον στόπερ Νίλσεν από την Λεζ Πόζναν, τον επιθετικό Κάρλσον από την Μόλντε, τον αμυντικό μέσο Άντερσον από την Μάλμε και τον φορ Χιουμέτ από την Γκέφλε.

Φιλικά: Αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων στο Κύπελλο, έχοντας μία νίκη και δύο ήττες. Ενώ στα φιλικά άφησε μέτρια εικόνα και προβλημάτισε στην πρόβα τζενεράλε, αφού ηττήθηκε 2-1 από την Γκάις.

Εκτίμηση: Πρώτος στόχος η παραμονή στην κατηγορία. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει κάτι περισσότερο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ