foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ202
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Νορβηγία, Eliteserien: Preview σεζόν 2018

Previews Πρωταθλημάτων | 07 Μάρ 2018 15:22
Eliteserien-2018.jpg

Το πρωτάθλημα της Νορβηγίας (Eliteserien), μετά την καθιερωμένη παύση τον χειμώνα, είναι έτοιμο να ξεκινήσει ξανά το προσεχές Σάββατο (10/3), με τον αγώνα της Ράνχαϊμ με την Μπραν. Η κορυφαία ομάδα στη σκανδιναβική χώρα, Ρόζενμποργκ, για ακόμα μια χρόνια είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, έχοντας κατακτήσει τα τρία προηγούμενα χρόνια, ενώ συνολικά μετρά 25 πρωταθλήματα. Την κατηγορία αποχαιρέτησαν οι Σόνγκνταλ, Άαλεσουντ και Βίκινγκ και τις θέσεις τους πήραν οι Μπόντο Γκλιμτ και Σταρτ που επέστρεψαν μετά από ένα χρόνο, και η Ράνχαϊμ.

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της Eliteserien αποτελείται από 16 ομάδες, με τον πρωταθλητή να βγαίνει με την συμπλήρωση 30 αγώνων. Η πρώτη θέση δίνει εισιτήριο στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ οι επόμενες δύο παίζουν στο Europa League, ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Από το πρωτάθλημα, υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, ενώ ο 14ος παίζει play out, με την ομάδα που κερδίζει τα play offs της Β’ κατηγορίας (OBOS – Ligaen).

 

Οι ομάδες της Eliteserien

Ρόζενμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Για ακόμα μια φορά απέδειξε πως είναι με διαφορά η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος, κατακτώντας τον τίτλο για 25η φορά στην ιστορία της. Μάλιστα, η «μάχη» για την κορυφή τελείωσε πρόωρα, με την ομάδα από το Τροντχάιμ να καθαρίζει από νωρίς την υπόθεση τίτλου.

Προπονητής: Κόρε Ινγκέμπριτσεν. Δικαιωματικά μετά την κατάκτηση του τίτλου παρέμεινε στη θέση του ο 52χρονος Νορβηγός τεχνικός.

Έδρα: «Λέρκενταλ Στάντιον» (21.510)

Μεταγραφές: Μετά από ένα χρόνο στην Σεντ Ετιέν, ο Αλεξάντερ Σόντερλουντ επέστρεψε στην ομάδα. Για την αμυντική γραμμή απέκτησε τον Μπεσίμ Σέρμπεριτς από την Ράντνικ (ομάδα Βοσνίας), τον Δανό αριστερό μπακ, Μάλτε Άμουντσεν από την Κόγκε και τον Νιγηριανό στόπερ Ίγκο Όγκμπου. Αποχώρησε ο βασικός δεξιός εξτρέμ, Μίλαν Γιέφτοβιτς.

Φιλικά: Έπαιξε συνολικά οκτώ φιλικά προετοιμασίας, έχοντας έξι νίκες και δύο ήττες. Στα πιο σημαντικά, νίκησε (3-2) την Κράσνονταρ, (3-1) την Δυναμό Μπρεστ, ενώ γνώρισε βαριά ήττα (4-1) από την Ρούμπιν Καζάν.

Εκτίμηση: Είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο της Eliteserien και αν δεν συμβεί κάποια μεγάλη έκπληξη θα τον κατακτήσει ξανά. Κράτησε τον βασικό κορμό, ενώ ενισχύθηκε και στην επίθεση, με τον Σόντερλουντ να πλαισιώνει τον βαρύ «πυροβολικό» Νίκλας Μπέντνερ.

 

Μόλντε

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος και στο -7 από την πρωταθλήτρια Ρόζενμποργκ, έχοντας 16 νίκες σε 30 αγώνες. Πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Προπονητής: Ο άλλοτε επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παλαίμαχος Νορβηγός επιθετικός, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ παρέμεινε στο «τιμόνι» της ομάδας, συνεχίζοντας το έργο του.

Έδρα: «Άκερ Στάντιον» (11.800)

Μεταγραφές: Πήρε δανεικό από την Λέγκια Βαρσοβίας τον Νιγηριανό επιθετικό, Ντάνιελ Τσουκβού, για το αριστερό άκρο της άμυνας τον Κρίστοφερ Χάουγκεν και κράτησε δανεικό από την Μπράιτον μέχρι το καλοκαίρι τον μέσο Ματίας Νόρμαν.

Φιλικά: Έδωσε καλά φιλικά από άποψης δυναμικότητας των αντιπάλων, αφήνοντας μέτριες εντυπώσεις. Τρεις ήττες από Μπόντο Γκλιμτ (2-1), Λίλεστρομ (2-1) και Κράσνονταρ (2-1), ωστόσο νίκησε (4-1) την Δυναμό Μπρεστ και στην πρόβα τζενεράλε επικράτησε (1-0) την Άαλεσουντ.

Εκτίμηση: Θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν ξανά τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ωστόσο, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει να προσπεράσει την Ρόζενμποργκ.

 

Σάρπσμποργκ 08

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, καθώς την τελευταία αγωνιστική ξεπέρασε την Στρόμσκονσετ, τερμάτισε στην 3η θέση, εξασφαλίζοντας παράλληλα το δεύτερο εισιτήριο για το Europa League. Δυσκολοκατάβλητη ομάδα, καθώς ηττήθηκε μόλις πέντε φορές, όσες και η Ρόζενμποργκ!

Προπονητής: Γκέιρ Μπάκε. Ο άνθρωπος που έφτιαξε αυτό το δημιούργημα δικαιότατα παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για τέταρτη χρονιά.

Έδρα: «Σάρπσμποργκ Στάντιον» (5.759)

Μεταγραφές: Αρκετά δραστήρια στην μεταγραφική περίοδο, καθώς ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές.Πήρε από την Νόρκεπινγκ τον τερματοφύλακα, Άσλακ Φαλχ, για την άμυνα τον Γιόνας Ταμ από την Φλόρα Ταλίν, τον Μπγιόρν Ίνγκε Ούτβικ από την Σόνγκταλ και τον Κροάτη δεξιό μπακ Νίκολα Τκαλτσίτς. Στη μεσαία γραμμή πήρε από τον Κάλμαρ τον Χαρμέτ Σινγκ και ελεύθερο τον Ουσμάν Μοχάμεντ. Και στην επίθεση ενισχύθηκε με την απόκτηση του Ρόνι Σβαρτς από την Μπέβερεν.

Φιλικά: Θετικότατος ο απολογισμός των φιλικών, αφού νίκησε με το ίδιο σκορ (1-0) την Κάλμαρ, Ντιναμό Κιέβου και Ρούμπιν Καζάν και στην τελευταία πρόβα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος νίκησε 3-2 την Στάμπαεκ.

Εκτίμηση: Η ομάδα του Μπάκε κάθε χρόνο κάνε και ένα παραπάνω βήμα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν καταφέρει να τερματίσει ξανά στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

 

Στρόμσγκοντσετ

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε τρομερό ντεμαράζ στο τέλος, είχε στα χέρια της το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά την τελευταία αγωνιστική «αυτοκτόνησε», τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση της Eliteserien.

Προπονητής: Τορ Όλε Σκούλερουντ. Ο 47χρονος Νορβηγός τεχνικός παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για δεύτερη σερί σεζόν, με την ελπίδα να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο.

Έδρα: «Μάριενλιστ Στάντιον» (8.935)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κυρίως στην επίθεση με την απόκτηση των Αμάλ Πελεγκρίνο από την Μιοντάλεν και του Νορβηγομαροκινού Μος από την Άαλεσουντ. Στη μεσαία γραμμή πήρε τον Χέρμαν Στένγκελ από την Βαλερένγκα.

Φιλικά: Έδωσε έξι φιλικά προετοιμασίες και μέτρησε τρεις νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία. Στα σημαντικότερα ματς, ήρθε ισόπαλη (2-2) με την Λοκομοτίβ Μόσχας και ηττήθηκε (2-1) από την Κράσνονταρ. Ωστόσο, εντυπωσίασε στην τελευταία πρόβα, ισοπεδώνοντας την Μιολάντεν με (5-0).

Εκτίμηση: Με την ευχή όλων στην ομάδα το περσινό πάθημα να γίνει μάθημα, θα διεκδικήσει την είσοδό της στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

 

Μπραν

Τι έκανε πέρυσι: Αρνητικό πρόσημο για την περσινή πορεία της Μπραν, με την ομάδα να τερματίζει στην 5η θέση και να κάνει πισωγύρισμα σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά.

Προπονητής: Λαρς Άρνε Νίλσεν. Παρά την κακή χρονιά παραμένει στον πάγκο ο προπονητής που επανέφερε και έβγαλε στην Ευρώπη τον σύλλογο.

Έδρα: «Μπραν Στάντιον» (17.686)

Μεταγραφές: Πήρε τον Εσθονό δεξιό μπακ Τάιτζο Τενίστε από την Σόγκνταλ, τον Βόσνιο αμυντικό χαφ Αμέρ Όρνταγκιτς και τον επιθετικό Χένρικ Γιόχανσεν από την Βαλερένγκα.

Φιλικά: Άφησε πολύ καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, καθώς μέτρησε έξι νίκες σε επτά ματς. Η μοναδική ήττα (2-0) στο πρώτο φιλικό με την Έλφσμποργκ. Πετυχημένη η πρόβα τζενεράλε, μετά τη νίκη (1-0) στην έδρα της Σόνγκνταλ.

Εκτίμηση: Ίδιος προπονητής, ίδιος κορμός. Αν δεν κάνει τα περσινά λάθη θα είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

 

Οντ Γκρένλαντ

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε μέτρια χρονιά, τερματίζοντας στην έκτη θέση. Έκανε καλό ξεκίνημα στην περσινή σεζόν, αλλά στη συνέχεια είχε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, χάνοντας από νωρίς το «τρένο» της Ευρώπης.

Προπονητής: Νταγκ Φάγκερμο. Φέτος κλείνει δέκα χρόνια στον πάγκο της ομάδας και ευχή όλων στο σύλλογο η επέτειος αυτή να συνδυαστεί με κάτι καλό.

Έδρα: «Σκάγκερακ Αρένα» (13.500)

Μεταγραφές: Χωρίς πολλές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο. Απέκτησε από τον Μπραν τον επιθετικό Τοργκέιρ Μπερβέν, ενώ για τη μεσαία γραμμή πήρε τον Τομπίας Λαουρίτσεν.

Φιλικά: Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά, καθώς με πειστικές εμφανίσεις ολοκλήρωσε την προετοιμασία όντας αήττητη με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Στο πιο δυνατό φιλικό, νίκησε (3-1) την κινέζικη Σανγκάι Σενγίν, ενώ στην τελευταία πρόβα νίκησε (3-0) την Σάντεφιορτ.

Εκτίμηση: Δεν ενισχύθηκε και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν μπει «σφήνα» στην πρώτη τριάδα της Eliteserien.

 

Κρίστιανσουντ

Τι έκανε πέρυσι: Για νεοφώτιστη πέρυσι έκανε πολύ καλή πορεία,εξασφαλίζοντας από νωρίς τη σωτηρία, τερματίζοντας παράλληλα στην έβδομη θέση. Τελείωσε το πρωτάθλημα, έχοντας απόλυτη ισορροπία, με 10 νίκες, 10 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Προπονητής: Κρίστιαν Μίκελσεν. Ο άνθρωπος που ανέβασε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και σώθηκε με σχετική ευκολία πέρυσι, παρέμεινε στον πάγκο για να συνεχίσει το πολύ επιτυχημένο έργο του.

Έδρα: «Κρίστιανσουντ Στάντιον» (4.100)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κυρίως στη μεσαία γραμμή, παίρνοντας τον Εσθονό Μπρεντ Λεπιστού από την Φλόρα Ταλίν και τον Σενεγαλέζο επιτελικό μέσο, Αμιντού Ντιόπ από τη Μόλντε. Ενώ για τα άκρα της επίθεσης απέκτησε τον Μπέντικ Μπάι από την Σονγκντάλ.

Φιλικά: Μέτρησε τέσσερις ήττες από τις Ρανχάιμ, Χάουγκεσουντ, Μόλντε και Βαλερένγκα, αλλά νίκησε 3-0 την Κράσνονταρ.

Εκτίμηση: Έχει σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη το παραπάνω βήμα τη φετινή σεζόν.

 

Βαλερένγκα

Τι έκανε πέρυσι: Άλλη μια κακή σεζόν για την ομάδα από το Όσλο. Τερμάτισε στην 8η θέση με μόλις 11 νίκες σε 30 ματς.

Προπονητής: Ρόνι Ντέιλα. Ο 42χρονος Νορβηγός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα πέρυσι με την ελπίδα να την οδηγήσει στα υψηλά πατώταμα της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν συνέβη. Παρέμεινε στον πάγκο με την ελπίδα να επανέλθει στις καλές χρονιές.

Έδρα: Intility Arena (17.333)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κυρίως στην επίθεση, αποκτώντας τον Λιβεριανό φορ, Φιτίμ Αζέμι και τον Νιγηριανό Πίτερ Μίκαελ. Επίσης, πήρε τους ακραίους αμυντικούς, Σαμ Αντεκούγκμπε από το Βανκούβερ και τον Αμίν Νουρί την Μπραν.

Φιλικά: Αγωνίστηκε σε συνολικά έντεκα φιλικά στην προετοιμασία αφήνοντας μέτριες εντυπώσεις. Στα πιο δυνατά, ήρθε ισόπαλη (0-0) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ηττήθηκε (3-0) από την Ρούμπιν Καζάν. Νίκη στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Σταρτ (2-1).

Εκτίμηση: Πρέπει να αφήσει πίσω τις δύο κακές σεζόν και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Μπορεί να διεκδικήσει την είσοδό της στην πρώτη τριάδα της Eliteserien.

 

Στάμπαεκ

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ καλύτερή πορεία σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά, αφού εξασφάλισε νωρίς την παραμονής της στην κατηγορία. Τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας και στη 9η θέση.

Προπονητής: Τόνι Ορδίνας. Ο 43χρονος Ισπανός τεχνικός έκανε καλή δουλειά πέρυσι και δικαιωματικά παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: «Νάντερουντ Στάντιον» (7.000)

Μεταγραφές: Ήταν αρκετά δραστήρια στις μεταγραφές, αποκτώντας τον κεντρικό αμυντικό Στέιναρ Στέμνες, τον μέσο Μάρτιν Όβενσταντ και τους επιθετικούς Αμπντούλ Μπασίτ Αγκούντα και Όσκαρ Άγκα.

Φιλικά: Έδωσε πολλά φιλικά στην περίοδο της προετοιμασίας και στην πλειοψηφία των αγώνων παρουσίασε κακό πρόσωπο, χάνοντας με μεγάλα σκορ. Παρόμοια εικόνα και στην πρόβα τζενεράλε, όπου ηττήθηκε (3-2) από την Σάρπσμποργκ.

Εκτίμηση: Θέλει να παρουσιάσει την ίδια εικόνα με πέρυσι και γιατί όχι να πάει και λίγο παραπάνω. Έδειξε χτυπητές αδυναμίες στα φιλικά, αλλά και τη φετινή σεζόν μπορεί να σφραγίσει νωρίς το εισιτήριο της παραμονής.

 

Χάουγκεσουντ

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια σεζόν για την Χάουγκεσοντ. Καθώς σε σχέση με πρόπερσι που ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος και είχε τερματίσει στην 4η θέση, πέρυσι έκανε βήματα προς τα πίσω, καταλαμβάνοντας τελικά την 10η θέση.

Προπονητής: Έιρικ Χόρνελαντ. Παρά την κακή χρονιά ο 42χρονος Νορβηγός τεχνικός παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: «Χάουγκεσουντ Στάντιον» (8.983)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κυρίως στη μεσαία γραμμή, αποκτώντας τον Νιγηριανό Ικένα Ικέντι από την Γάνδη, τον έμπειρο μέσο Κρίστιαν Γκρινιχάιμ από την Βαλερένγκα και τον Τορμπγιόρν Κάλεβαγκ. Στην επίθεση επέστρεψε ο Νιγηριανός φορ Μπαμπατζίντε Ακιντόλα από την Μίντιλαντ.

Φιλικά: Δεν άφησε καλή εικόνα στα φιλικά, αφού σε επτά ματς νίκησε μόλις στο ένα (1-0) κόντρα στην Κρίστιασουντ. Στο πιο δυνατό τεστ ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Ντιναμό Κιέβου.

Εκτίμηση: Δύσκολα να ξανακάνει την έκπληξη, όπως πριν δύο χρόνια. Ρεαλιστικός στόχος η γρήγορη παραμονή.

 

Τρόμσο

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν και πολλές φορές ακροβάτησε στη γραμμή της παραμονής. Ωστόσο, στο τέλος με ένα τρομερό αήττητο ντεμαράζ βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα της και παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Σίμο Βαλακάρι. Ο 44χρονος Φινλανδός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι και ουσιαστικά αυτός κράτησε τον σύλλογο στην κατηγορία, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Παρέμεινε για να συνεχίσει το έργο αυτή την φορά από την αρχή.

Έδρα: «Άλφχαϊμ Στάντιον» (7.500)

Μεταγραφές: Λίγες και καλές μεταγραφές για την Τρόμσο. Πήρε από την Κοπεγχάγη τον δεξιό μπακ Τομ Χόγκλι και τον Δανό μέσο Όλιβερ Κτζάεργκαρντ από την Λίγκμπι.

Φιλικά: Αγωνίστηκε σε έξι φιλικά, αλλά η εικόνα της δεν ήταν ξεκάθαρη. Παρότι νίκησε τα τρία από αυτά, στην τελευταία πρόβα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος προβλημάτισε αρκετά, καθώς γνώρισε βαριά ήττα (4-1) από την νεοφώτιστη Μπόντο Γκλιμτ.

Εκτίμηση: Με οδηγό το κλείσιμο της περσινής χρονιάς μπορεί να πάει ένα βήμα πιο ψηλά φέτος και να βρίσκεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

 

Λίλεστρομ

Τι έκανε πέρυσι: Άλλη μία αγχωτική σεζόν η περσινή για την ομάδα, η οποία κινδύνεψε αρκετά με τον υποβιβασμό. Τελικά τερμάτισε στην 12η θέση, έχοντας κακό απολογισμό 10 νικών σε 30 ματς.

Προπονητής: Άρνε Ερλάντσεν. Με τον 58χρονο Νορβηγό προπονητής η Λίλεστρομ έχει δύο σωτήριες και έτσι παρέμεινε στον πάγκο και για τη φετινή σεζόν.

Έδρα: «Όροσεν Στάντιον» (11.500)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Εσθονό τερματοφύλακα Ματβέι Ιγκόνεν, τον δεξιό εξτρέμ, Κρίστοφερ Οντερμαρκσμπάκεν και για την επίθεση τους Τόμας Όλσεν από την Τρόμσο και τον Γκάρι Μάρτιν από την Γιορκ Σίτι.

Φιλικά: Αγωνίστηκε σε επτά φιλικά και υπέστη μόλις ήττα (3-0) από την Σάρμσμποργκ. Ωστόσο, έκανε καλή εντύπωση οι ισοπαλίες (1-1) και (0-0) με Ρούμπιν Καζάν και Ρόζενμποργκ αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Έχει τον τρόπο πλέον να σώνεται, ενώ άφησε καλή εικόνα στα τεστ προετοιμασίας. Ικανή να κάνει την έκπληξη φέτος.

 

Σάντεφιορντ

Τι έκανε πέρυσι: Την περσινή σεζόν ήταν νεοφώτιστη και παρά το άσχημο κλείσιμο, τερμάτισε 13η, κατάφερε να σωθεί και να παραμείνει για 2η σερί χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Μάγκνους Πάουελ. Νέος τεχνικός για την Σάντεφιορντ με τη διοίκηση να δίνει τα ηνία της ομάδας στον 43χρονο Σουηδό.

Έδρα: «Κόμπλετ Αρένα» (5.982)

Μεταγραφές: Πήρε από τον Στρόμγκονσετ τον 26χρονο Σουηδό επιθετικό, Πόντους Ένγκμπλομ και για τη θέση του αμυντικού μέσου, τον Ισλανδό Εμίλ Πάλσον. Επέστρεψε στη Νορβηγία για την Σάντεφιορτν, ο 25χρονος κίπερ Έιρικ Γιόχανσεν από την Νιου Γιορκ Σίτι.

Φιλικά: Προβλήματισε αρκετά στα τεστ προετοιμασίας, καθώς μέτρησε μόλις δύο νίκες σε επτά ματς. Βαριά ήττα με 3-0 από την Οντ Γκρένλαντ στην τελευταία πρόβα.

Εκτίμηση: Θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Θα είναι έκπληξη αν εξασφαλίσει νωρίς την παραμονή.

 

Μπόντο Γκλιμτ

Τι έκανε πέρυσι: Αγωνίστηκε στην δεύτερη κατηγορία της χώρας, όπου κατέκτησε άνετα το πρωτάθλημα. Και έτσι μετά από απουσία ενός χρόνου ανέβηκε ξανά στην Εliteserien.

Προπονητής: Κτζετίλ Κνούτσεν. Ο 49χρονος Νορβηγός ανέλαβε πρόσφατα την ομάδα με στόχο την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία.

Έδρα: «Ασπμίρα Στάντιον» (8.500)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον τερματοφύλακα Ζόραν Πόποβιτς από την Βοζντοβάτς, τον σέντερ μπακ Έιρικ Στεν από την Ασανέ, τον Ισπανό δεξιό μπακ Ισίδορο, τον αμυντικό χαφ Όλιβερ Σίγκουργιονσον και τον επιθετικό Έντρε Κούπεν από την Φλόρο.

Φιλικά: Εξαιρετικές εντυπώσεις από την νεοφώτιστη με πέντε νίκες σε επτά ματς. Στα σημαντικά φιλικά, νίκησε (2-1) την Μόλντε, ενώ εντυπωσίασε στην πρόβα τζενεράλε, νικώντας με (4-1) την Τρόμσο.

Εκτίμηση: Είναι νεοφώτιστη, αλλά δύσκολα να κινδυνέψει ξανά με υποβιβασμό.

 

Σταρτ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 2η θέση της OBOS-Ligaen και δικαιωματικά ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Προπονητής: Μαρκ Ντέμπσεϊ. Ο 54χρονος Άγγλος τεχνικός πήγε πρόσφατα στον σύλλογο και ανέλαβε το δύσκολο έργο της παραμονής.

Έδρα: «Σπάρεμπανκεν Σορ Αρένα» (14.300)

Μεταγραφές: Ήταν αρκετά δραστήρια στις μεταγραφές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Eliteserien. Για το αριστερό άκρο της άμυνας πήρε τον Σουηδό Έλιοτ Κεκ, ενώ στο κέντρο πήρε δύο Αφρικανούς, τον Αφέζ Αρεμού και τον Ισαάκ Τβουμ. Στην επίθεση πήρε τον Ισλανδό Άντρι Τρίγκβασον.

Φιλικά: Δεν είχε καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, δείχνοντας πολλά κενά. Στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ηττήθηκε (2-1) από την Βαλερένγκα.

Εκτίμηση: Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία.

 

Ράνχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε 4η στην δεύτερη κατηγορία, νίκησε στα πλέι οφ και έπαιξε πλέι άουτ με την Σόνγκνταλ και με καλύτερο σκορ προκρίθηκε και ανέβηκε στην Εliteserien

Προπονητής: Σβέιν Μάαλεν. Ο Νορβηγός τεχνικός βρίσκεται στον σύλλογο από το 2016 και μετά την επιτυχία της ανόδου, πήρε το «πράσινο φως» για να κοουτσάρει και φέτος.

Έδρα: «Έξτρα Αρένα» (2.000)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κυρίως παίρνοντας παίκτες από τις ακαδημίες της Ρόζενμποργκ. Πήρε τον αριστερό μπακ Γκλεν Γουόκερ, τον επιτελικό μέσο Σίβερτ Σόλ, τον εξτρέμ Όλα Σόλμπακεν και τον επιθετικό Αντρέας Χέλμερσεν.

Φιλικά: Άφησε καλή εικόνα στα φιλικά, παίζοντας ωστόσο με χαμηλής δυναμικότητας ομάδες. Στην τελευταία πρόβα νίκησε (3-2) την Κρίστιασουντ.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα καταφέρει να σωθεί νωρίς. Θα παλέψει για τη σωτήρια.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ