foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

ΗΠΑ, MLS: Preview σεζόν 2018

Previews Πρωταθλημάτων | 01 Μάρ 2018 11:21
MLS-2018.jpg

Το πρωτάθλημα των ΗΠΑ MLS (Major League Soccer) είναι ξανά στις επάλξεις και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για όσους το παρακολουθούν. Στο περσινό πρωτάθλημα προστέθηκαν δύο νέες ομάδες (Minnesota και Atlanta United) και το ίδιο συνέβη και φέτος, με τη λίγκα να προσθέτει και την 23η ομάδα, την νεοσύστατη Los Angeles F.C. Στο MLS συμμετέχουν σύλλογοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, με το Τορόντο να πανηγυρίζει το πρώτο του πρωτάθλημα.

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα ξεκινάει το προσεχές σαββατοκύριακο (3/3) και η κανονική διάρκεια τελειώνει στις (28/10). Κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας, κάθε σύλλογος θα παίξει 34 παιχνίδια, (17 εντός και 17 εκτός). Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο περιφέρειες (Ανατολική & Δυτική). Ωστόσο με την είσοδο της νέας ομάδας από το Λος Άντζελες οι ομάδες της Δυτικής περιφέρειας είναι πλέον 12 και θα παίξουν έναν επιπλέον αγώνα. Με το τέλος της κανονικής περιόδου, η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους βαθμούς κερδίζει το Supporters’ Shield. Στα play offs προκρίνονται δώδεκα ομάδες (οι δύο πρώτες από κάθε περιφέρεια και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3η, 4η, 5η, 6η από κάθε περιφέρεια.

Το MLS δίνει πέντε θέσεις για εκπροσώπους του στο CONCACAF Τσάμπιονς Λιγκ. Οι νικητές κάθε περιφέρειας εξασφαλίζουν το εισιτήριο, όπως και η ομάδα, που θα κατακτήσει το κύπελλο. Η τέταρτη θέση εξασφαλίζεται μέσω του US Open Cup, ενώ η τελευταία θέση ανήκει στην καναδική ομάδα, που θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα.

 

Οι ομάδες του MLS

Ανατολική περιφέρεια

Ατλάντα Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Θετικότατο ντεμπούτο στην πρώτη της χρονιά στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε στην 4η θέση στην κανονική διάρκεια της ανατολικής περιφέρειας, προκρίθηκε στα play offs, αλλά εκεί αποκλείστηκε από την Colombus Crew.

Προπονητής: Χεράρδο Μαρτίνο. Η επιτυχημένη περσινή πορεία κράτησε τον έμπειρο Αργεντινό τεχνικό στον πάγκο της ομάδα

Έδρα: Στα μέσα της περσινής χρονιάς μετακόμισε στο νεόχτιστο Mercedes-Benz Stadium, χωρητικότητας 42.500 θεατών και με δυνατότητα επέκτασης στα μεγάλα παιχνίδια σε 71.000. Μάλιστα στις 22 Οκτωβρίου έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων όλων των εποχών στο πρωτάθλημα, αφού 71.874 θεατές παρακολούθησαν το ματς με το Τορόντο.

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Εζεγκίελ Μπάρκο από την Ιντεπεντιέντε, ξοδεύοντας 13 εκατ. ευρώ. Επίσης, πήρε τον Φράνκο Εσκομπάρ για το κέντρο της άμυνας.

Φιλικά: Η ομάδα του Μαρτίνο έδειξε ανέτοιμη στα φιλικά, ηττήθηκε 3-1 από την Κολόμπους, ήρθε ισόπαλη με την Μιννεσότα και την Τσάρλεστον, ενώ κέρδισε μόνο την Νασγούιλ, ομάδα Β’ κατηγορίας.

Εκτίμηση: Η Ατλάντα θέλει να… χτίσει στην επιτυχία της περσινής πρώτης σεζόν και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Έκπληξη αν δεν προκριθεί στα play offs του MLS.

 

Σικάγο Φάιρ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη 3η θέση στην κανονική διάρκεια, χάνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά των play offs την τελευταία αγωνιστική. Εκεί, έπαιξε με την New York Red Bull και αποκλείστηκε, γνωρίζοντας βαριά ήττα.

Προπονητής: Βέλικο Παούνοβιτς. Ο Σέρβος παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας, ευελπιστώντας φέτος να κάνει η ομάδα το βήμα παραπάνω.

Έδρα: Toyota Park (21.891)

Μεταγραφές: Απέκτησε δανεικό από την Αλαβές τον πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, Αλεξάντερ Κάταϊ.

Φιλικά: Κακή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, έχοντας μόνο μία νίκη σε τέσσερις αγώνες.

Εκτίμηση: Διατήρησε τον περσινό πολύ καλό βασικό κορμό και έχοντας κληρονομιά την περσινή χρονιά θα είναι ανταγωνιστική και φέτος.

 

Κολόμπους Κρου

Τι έκανε πέρυσι: Άκρως επιτυχημένη η περσινή σεζόν, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Στους «4» αποκλείστηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Τορόντο.

Προπονητής: Ο Γκρεγκ Μπερχόλτερ δικαιότατα παρέμεινε στο «τιμόνι» της ομάδας.

Έδρα: Mapfre Stadium (19.968)

Μεταγραφές: Πήρε τον μέσο Εντουάρντο Σόσα από την Ζαμόρα και δανεικό από την Νιούελς Ολντ Μπόις τον αμυντικό Μίλτον Βαλενθουέλα.

Φιλικά: Άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα φιλικά προετοιμασίας, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με Ατλάντα, Τσάρλεστον και Μιννεσότα.

Εκτίμηση: Δεμένο σύνολο που μπορεί να επαναλάβει την περσινή πολύ καλή πορεία και να διεκδικήσει την είσοδο της στα play offs και το πρωτάθλημα.

 

Ντι Σι Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Καταστροφική χρονιά. Τερμάτισε στην τελευταία θέση της ανατολικής περιφέρειας, έχοντας απολογισμό 9-5-20 σε 34 αγωνιστικές.

Προπονητής:Μπεν Όλσεν. Παρέμεινε στον πάγκο της D.C. και άπαντες ελπίζουν σε καλύτερη πορεία τη φετινή χρονιά.

Έδρα: Ξεκινάει στην... παραδοσιακή της έδρα Robert F. Kennedy Memorial Stadium (20.000). Μέσα στο καλοκαίρι ωστόσο, θα μετακομίσει στο νέο σπίτι της Audi Field, χωριτικότητας 20.000 θέσεων, το οποίο είναι υπό κατασκευή.

Μεταγραφές:  Πήρε από την Σαπρίσα τον μέσο Ουλισές Σεγκούρα και τον Ζούνιο Μορένο από την Ζούλια.

Φιλικά: Έδειξε καλό πρόσωπο απέναντι στην Μάλμε, παρόλο που ηττήθηκε με 2-1. Τρεις νίκες σε ισάριθμα φιλικά με Φιλαδέλφεια, Τζάκσονβιλ και Λας Βέγκας Λάιτς.

Εκτίμηση: Δύσκολο να επαναλάβει την περσινή πολύ κακή χρονιά. Ωστόσο, δεν έχει την ποιότητα στο ρόστερ για να διεκδικήσει θέση στα play offs.

 

Μόντρεαλ Ίμπακτ

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε άσχημη χρονιά, τερματίζοντας 3η από το τέλος. Ενώ και το κλείσιμο της σεζόν ήταν εξίσου απογοητευτικό, κάνοντας σερί ηττών.

Προπονητής: Ρεμί Γκαρντ. Η διοίκηση της Καναδικής ομάδας έφερε ένα σπουδαίο όνομα, τόσο για τον πάγκο, όσο και για το πρωτάθλημα του MLS, ελπίζοντας με τον Γάλλο τεχνικό (πρώην Λιόν-Άστον Βίλα) σε καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι.

Έδρα: Saputo Stadium (20.801)

Μεταγραφές: Έκανε σπουδαία μεταγραφή, αποκτώντας τον Αλγερινό μέσο Σαφίρ Ταϊντέρ από την Μπολόνια. Επίσης πήρε τον αμυντικό Μάικλ Πετράσο από την ΚΠΡ και τον μέσο Τζέισον Βάργκας από τον Ουνιβερσιδάδ Κατόλιτσα.

Φιλικά: Η καλή εικόνα που άφησε η νίκη απέναντι στο Σικάγο, χάλασε μετά τη βαριά ήττα με 5-0 που υπέστη από την Φιλαδέλφεια.

Εκτίμηση: Με τον Γάλλο τεχνικό ελπίζει να φανεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει την είσοδό της στα play offs του πρωταθλήματος.

 

Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον

Τι έκανε πέρυσι: Για πέντε βαθμούς έμεινε εκτός play off, τερματίζοντας στην 7η θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Προπονητής: Μπραντ Φρίντελ. Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, με τη διοίκηση να ποντάρει στην μεγάλη του εμπειρία από το χρόνια που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ και στις Λίβερπουλ, Άστον Βίλα και Τότεναμ.

Έδρα: Gillette Stadium (20.000)

Μεταγραφές:  Πήρε δανεικό από την Πατσούκα τον επιθετικό Κριστιάν Πενίγια και τον αμυντικό Τζαλίλ Ανιμπάμπα.

Φιλικά: Μέτρια εικόνα στα φιλικά, έχοντας τρεις ισοπαλίες με Σινσινάτι, Σαν Αντόνιο και Ντάλας. Νίκη 2-1 στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στο Κάνσας.

Εκτίμηση: Μικρό σε ποιότητα ρόστερ. Έκπληξη αν καταφέρει να μπει στα play offs.

 

Νέα Υόρκη FC

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τερμάτισε στην 2η θέση στην κανονική διάρκεια της ανατολικής περιφέρειας. Προκρίθηκε στα play offs, αλλά στα προημιτελικά ηττήθηκε από την Κολόμπους και αποκλείστηκε.

Προπονητής: Πατρίκ Βιεϊρά. Θετικός ο απολογισμός στο έργο του πρώην Γάλλου διεθνή. Κράτησε τη θέση με το σπαθί του.

Έδρα: Yankee Stadium (49.469)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον εξτρέμ Ισμαέλ Ταχούρι από την Αούστρια Βιέννης, ελεύθερο τον Νορβηγό επιθετικό Τζο Μπεργέ και δανεικό από την Στουτγκάρδη τον μέσο Εμπενέτζερ Οφόρι.

Φιλικά: Άσχημη εικόνα στα φιλικά με δύο ήττες σε ισάριθμα φιλικά, με αντιπάλους την Λος Άντζελες Γκάλαξι και Ατλέτικο Σαν Λούις.

Εκτίμηση: Ο Βιεϊρά έχει στη διάθεσή του ποιοτικό ρόστερ, με τον Νταβίντ Βίγια να είναι ο ηγέτης της ομάδας. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν καταφέρει να μπει στα play offs.

 

Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Μπήκε στα play off τερματίζοντας στην 6η θέση στην κανονική διάρκεια. Προκρίθηκε με ευκολία στα προημιτελικά, αλλά εκεί αποκλείστηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Τορόντο.

Προπονητής: Τζέσε Μαρς. Παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας με στόχο την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Έδρα: Red Bull Arena (25.000)

Μεταγραφές: Πήρε δανεικό από την Σάλτσμπουργκ τον μέσο Μαρκ Ρατκόφσκι, τον μέσο Αλεχάντρο Γκαμάρα από την Ουρακάν και τον επίσης μέσο Κρίστιαν Κάσερες από την Λα Κορούνια.

Φιλικά: Δεν είχε καλή εικόνα στα φιλικά, με μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια. Βαριές ήττες από το Χιούστον και Πόρτλαντ με 5-0 και 4-1 αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Διατήρησε τον ίδιο κορμό, έχει δεμένο σύνολο και μπορεί φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω.

 

Ορλάντο Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Απογοητευτική σεζόν, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση στη βαθμολογία της ανατολικής περιφέρειας, έχοντας μόλις 10 νίκες σε 34 αγώνες.

Προπονητής: Τζέισον Κρις. Παρά την πολύ άσχημη χρονιά παρέμεινε στον πάγκο και ευελπιστεί σε καλύτερη πορεία τη φετινή χρονιά.

Έδρα: Orlando City Stadium (25.500)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε με τη φυγή του Κακά και του αρχισκόρερ Λάριν. Απέκτησε τον αμυντικό Λαμινέ Σανέ από την Βέρντερ Βρέμης και τον μέσο Ζέσους Κόλμαν από την Σέρο Πορτένιο.

Φιλικά: Έδωσε ένα πολύ δυνατό φιλικό με το Σικάγο, από το οποίο ηττήθηκε 3-2.

Εκτίμηση: Δύσκολα να επαναλάβει την πολύ κακή περσινή πορεία, ωστόσο δύσκολα να μπει και στα play offs του MLS.

 

Φιλαδέλφεια

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια έως κακή εικόνα. Τερμάτισε στην 8η θέση στην κανονική διάρκεια, με απολογισμό 11 νίκες, 14 ήττες και 9 ισοπαλίες.

Προπονητής: Τζιμ Κέρτιν. Παραμένει στον πάγκο ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.

Έδρα:  Talen Energy Stadium (18.500)

Μεταγραφές: Δεν ήταν δραστήρια στη μεταγραφική περίοδο, προωθώντας κυρίως παίκτες από την ακαδημία.

Φιλικά: Έπαιξε δυνατά φιλικά με Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλ, Σικάγο, Ντι σι και Μόντρεαλ. Μέτρησε μόλις μία νίκη και μάλιστα εμφατική 5-0 κόντρα στην Μόντρεαλ.

Εκτίμηση: Έχει καλό υλικό, παίκτες κλειδιά (Μεντούνγιανιν, Ιλσίνιο, Μπεντόγια). Μπορεί να κάνει την έκπληξη και να διεκδικήσει την είσοδό της στα play offs.

 

Τορόντο

Τι έκανε πέρυσι: Ονειρική χρονιά. Τερμάτισε στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, έχοντας 20 νίκες σε 34 ματς (η καλύτερη συγκομιδή απ΄όλες τις ομάδες του MLS), κατακτώντας δικαιότατα το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Προπονητής: Γκεγκ Βάνεϊ. Έφερε τον τίτλο στην πόλη και με το σπαθί του κέρδισε την παραμονή του στην ομάδα.

Έδρα: BMO Field (30.991)

Μεταγραφες: Έκανε το «μπαμ» αποκτώντας τον δεξιό οπισθοφύλακα και διεθνή Ολλανδό Γκρέγκορι Βαν Ντερ Βιλ από την Κάλιαρι. Και τον αμυντικό Άουρο δανεικό από την Σάο Πάολο.

Φιλικά: Νίκησε 2-0 το Κολοράντο εκτός έδρας για το Champions League της CONCACAF, ενώ στη ρεβάνς έμεινε στο 0-0.

Εκτίμηση: Πολύ δυνατό και ποιοτικό ρόστερ. Με ηγέτες τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, Γιόσι Άλτιντορ και τον αρχηγό Μπράντλεϊ, είναι ικανή να επαναλάβει την περσινή καταπληκτική πορεία και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάνοντας το repeat.

 

Δυτική περιφέρεια

Κολοράντο Ράπιντς

Τι έκανε πέρυσι: Απογοήτευσε, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση της Δυτικής Περιφέρειας, έχοντας μόλις εννέα νίκες σε 34 ματς.

Προπονητής: Άντον Χάντσον. Η διοίκηση αντικατέστησε τον Μαστροένι, ελπίζοντας να δει κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά.

Έδρα: Dick's Sporting Goods Park (18.061)

Μεταγραφές: Τρομερό μεταγραφικό ντεμαράζ από την Κολοράνοτο, αποκτώντας κυρίως παίκτες με εμπειρία στη Μεγάλη Βρετανία. Πήρε τους αμυντικούς Τζακ Πράις από την Γουλβς, τον Ντάνι Γουίλσον από την Ρέιντζερς και δανεικούς τους Έντγκαρ Καστίγιο από Μοντερέι και τον επιθετικό Τζο Μέισον από Γουλβς.

Φιλικά: Ήττα 2-0 από τους πρωταθλητές του Τορόντο στο πρώτο επίσημο για το Champions League του CONCACAF, ενώ στην εκτός έδρας ρεβάνς έμεινε στο 0-0.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή χρονιά. Ανανεώθηκε σε πάγκο και ρόστερ και μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να μπει στα play offs.

 

Ντάλας

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια χρονιά, έχασε στην ισοβαθμία από την Σαν Χοσέ, την είσοδο της στα play offs.

Προπονητής: Όσκαρ Παρέχα. Παρέμεινε στο «τιμόνι» της ομάδας με στόχο το παραπάνω βήμα.

Έδρα: Toyota Stadium (20.500)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον αριστερό μπακ, Ρέτο Ζίγκλερ από την Λουκέρνη και τον αμυντικό Άντον Νεντιακόφ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Όπως επίσης και τον μέσο Σαντιάγκο Μοσκέρα από τους Μιγιονάριους.

Φιλικά: Αρκετά καλή εικόνα στα φιλικά, έχοντας απολογισμό 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Εκτίμηση: Σφικτή και δυνατή ομάδα. Θα διεκδικήσει την είσοδο της στα play offs.

 

Χιούστον Ντινάμο

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 4η θέση της Δυτικής Περιφέρειας, πέρασε στα play offs και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Σιάτλ.

Προπονητής: Βίλμερ Καμπρέρα. Πολύ καλή δουλειά την προηγούμενη σεζόν. Παρέμεινε για να συνεχίσει το έργο του.

Έδρα:  BBVA Compass Stadium (22.661)

Μεταγραφές: Πήρε τον αμυντικό Αλεχάντρο Φουενμαγιόρ από την Καραμπομπό, ωστόσο έχασε τον πολύ καλό επιθετικό Έρικ Τορες, ο οποίος έφυγε για την Πούμας.

Φιλικά: Συνέτριψε 5-0 την Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλ στο μοναδικό φιλικό που αγωνίστηκε.

Εκτίμηση: Κράτησε τον περσινό επιτυχημένο κορμό. Πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει ξανά τη συμμετοχή της στα play offs.

 

Λος Άντζελες FC

Τι έκανε πέρυσι: Ντεμπούτο για την νεοσύστατη ομάδα από το Λος Άντζελες στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προπονητής: Μπομπ Μπράντλεϊ. Σπουδαία κίνηση στον πάγκο, αποκτώντας τον σπουδαίο Αμερικανό τεχνικό με σημαντικές επιτυχίες στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, ο οποίος επέστρεψε από τη σύντομη καριέρα σε Χάβρη και Σουόνσι.

Έδρα: Bank of California Stadium (22.000). Νέα ομάδα, νέο γήπεδο. Αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 29/04/18. Κόστισε 250 εκατ. δολάρια για την κατασκευή του.

Μεταγραφές: Έχτισε από την αρχή το ρόστερ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Μάλιστα, έκανε το μεγαλύτερο «μπαμ» στις μεταγραφές στο MLS, αποκτώντας τον Μεξικανό, Κάρλος Βέλα από την Σοσιεδάδ, δαπανώντας 10 εκατ. ευρώ.

Φιλικά: Αναδείχθηκε ισόπαλη 4-4 με την Βανκούβερ στο μοναδικό φιλικό προετοιμασίας που έδωσε.

Εκτίμηση: Ο Μπράντλεϊ έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Με αιχμή του δόρατος των Βέλα στοχεύει να μπει στα play offs.

 

Λος Άντζελες Γκάλαξι

Τι έκανε πέρυσι: Καταστροφική χρονιά, τερματίζοντας στην τελευταία θέση στη βαθμολογία της Δυτικής Περιφέρειας.

Προπονητής: Σίγκι Σμιντ. Ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Ιούλιο και πήρε το «πράσινο» φως για να κοουτσάρει και φέτος.

Έδρα: StubHub Center (27.000)

Μεταγραφές: Πήρε τον επιθετικό Όλα Καμαρά από την Κολόμπους, ωστόσο έχασε τον πολύτιμο μέσο, Ζερμέν Τζόουνς.

Φιλικά: Εντυπωσίασε στο φιλικό με την Νιου Γιορκ Σίτι, νικώντας με 3-0. Αλλά στην πρόβα τζενεράλε απογοήτευσε, γνωρίζοντας βαριά ήττα (4-2) από την Σαν Χοσέ.

Εκτίμηση: Σχεδόν απίθανο να επαναλάβει την περσινή πολύ κακή χρονιά. Έχει ρόστερ και παίκτες για να βρεθεί ξανά στις ομάδες που θα βρίσκονται στα play offs.

 

Μινεσσότα Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Στην πρώτη της χρονιά στο MLS τερμάτισε στην 9η θέση στη Δυτική Περιφέρεια, μένοντας νωρίς εκτός διεκδίκησης για τις θέσεις των play offs.

Προπονητής: Άντριαν Χιθ. Παρέμεινε στον πάγκο, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε.

Έδρα: TCF Bank Stadium (52.525)

Μεταγραφές: Πήρε δανεικό από την Φλουμινένσε τον αμυντικό χαφ Λουίζ Φερνάντο και τον μπακ Τάιρον Μιάρς.

Φιλικά: Ισόπαλη 1-1 με την Ατλάντα.

Εκτίμηση: Μέτριο ρόστερ. Δύσκολα θα κάνει και φέτος την έκπληξη και να μπει σφήνα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στα play offs.

 

Πόρτλαντ Τίμπερς

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε το πρωτάθλημα, τερματίζοντας πρώτη στη Δυτική Περιφέρεια, αλλά στα play off έμεινε νωρίς εκτός, καθώς ηττήθηκε στα προημιτελικά από την Χιούστον.

Προπονητής: Τζιοβάνι Σαβαρέσε. Ο προηγούμενος προπονητής (Πόρτερ) πλήρωσε το «μάρμαρο» για την αποτυχία στα play offs και η διοίκηση έδωσε τα ηνία στον 46χρονο Βενεζουέλανο.

Έδρα: Providence Park (21.144)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Σουηδό επιθετικό Σαμουέλ Ερμεντέρος δανεικό από την Μπενεβέντο, τον μέσο Κρίστιαν Παρέδες από την Κλαμπ Αμέρικα και τον αμυντικό Ζούλιο Κασκάντε από την Σαπρίσα.

Φιλικά: Δύο ήττες σε ισάριθμα φιλικά, από Σιάτλ και Ντάλας, αλλά εντυπωσίασε στην τελευταία πρόβα, νικώντας 4-1 την Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλ.

Εκτίμηση: Βαλέρι, Μπλάνκο και Αρμεντέρος αναμένεται να τραβήξουν το… κουπί. Δυνατή ομάδα, θα διεκδικήσει στα ίσια τη συμμετοχή της στα play offs.

 

Ρεάλ Σολτ Λέικ

Τι έκανε πέρυσι: Για ένα βαθμό έχασε την είσοδο της στα πλέι οφ, τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση στη Δυτική Περιφέρεια.

Προπονητής: Μάικ Πέτκε. Ο πρώην προπονητής της Νέας Υόρκης Ρεντ Μπουλ και της Ντι Σι ανέλαβε την ομάδα, με τη διοίκηση να ελπίζει στο βήμα παραπάνω.

Έδρα: Rio Tinto Stadium (20.023)

Μεταγραφές: Πήρε τον επιθετικό Μπρουκς Λένον από την Λιβέρπουλ, τον Ισπανό φορ Αλφρέντο Ορτούνο, τον αμυντικό Μαρσέλο Σίλβα από την Σαραγόσα και τον μέσο Νταμίρ Κράιλαχ από την Ουνιόρ Βερολίνου.

Φιλικά: Νίκησε 3-1 την Λος Άντζελες Γκάλαξι στο μοναδικό φιλικό που αγωνίστηκε.

Εκτίμηση: Ενισχύθηκε σημαντικά στις μεταγραφές. Διαθέτει ρόστερ με ποιότητα και μπορεί να μπει στα play offs του MLS.

 

Σαν Χοσέ Ερθκουέικς

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 6η θέση, κερδίζοντας στην ισοβαθμία τη συμμετοχή της στα play off, αλλά μόλις στον πρώτο γύρο αποκλείστηκε από την Βανκούβερ.

Προπονητής: Μίκαελ Στόρε. Ο Σουηδός τεχνικός αντικατέστησε τον Ντόμινικ Κινίρ τον περασμένο Νοέμβρη. Καλή δουλειά σε ΑΪΚ και Γκέτεμποργκ. Σύντομο πέρασμα από την Ελλάδα και τον Πανιώνιο.

Έδρα: Avaya Stadium (18.000)

Μεταγραφές: Πήρε τον επιθετικό Μάγκνους Έρικσον από την Τζουργκάρντεν και τον Ζοέλ Κβίμπεργκ από την Μπρομαποϊκάρνα για το κέντρο της άμυνας.

Φιλικά: Νίκησε 4-2 την Λος Άντζελες Γκάλαξι, αφήνοντας εξαιρετικές υποσχέσεις.

Εκτίμηση: Με οδηγό την περσινή χρονιά θέλει να διεκδικήσει ξανά την είσοδο της στην πρώτη εξάδα και στα play offs.

 

Σιάτλ Σάουντερς

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Δυτικής Περιφέρειας και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά των play offs. Έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος, αλλά ηττήθηκε από την Τορόντο, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει repeat.

Προπονητής: Μπράιαν Σμέτζερ. Βρίσκεται στον πάγκο της Σιάτλ από το 2002, κάνοντας σπουδαία δουλειά.

Έδρα: CenturyLink Field (39.419 )

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Νορβηγό μέσο Μάγκνους Βολφ Έικρεμ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μάλμε.

Φιλικά: Νίκησε 2-1 το Πόρτλαντ και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Σάντα Τέκλα, ομάδα από το Ελ Σαλβαδόρ.

Εκτίμηση: Από τα καλύτερα ρόστερ στο MLS. Θα διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα με τους Ντέμπσεϊ και Λοδέιρο να ηγούνται.

 

Σπόρτινγκ Κάνσας

Τι έκανε πέρυσι: Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η περσινή χρονιά για το Κάνσας, καθώς κατέκτησε για 4η φορά στην ιστορία του το US Open Cup, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 5η θέση και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Χιούστον.

Προπονητής: Πίτερ Βερμς. Έφερε τρόπαιο στο Κάνσας, δικαιότατα παρέμεινε στον πάγκο και τη φετινή σεζόν.

Έδρα: Children's Mercy Park (21.000)

Μεταγραφές: Δυνατή μεταγραφή η απόκτηση του Χιλιανού μέσου Φελίπε Γκουτιέρες, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπέτις. Επίσης, πήρε από την Ντέρμπι τον μέσο Τζον Ρουσέλ και δανεικό από την Βελέζ τον αμυντικό Εμιλιάνο Αμόρ.

Φιλικά: Μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα με την Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλ, Φοίνιξ και Νιου Ίγκλαντ αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Διαθέτει ρόστερ για να διεκδικήσει για άλλη μια χρονιά την είσοδό της στα play offs του MLS.

 

Βανκούβερ Ουάιτκαπς

Τι έκανε πέρυσι: «Αυτοκτόνησε» στο τέλος και έχασε το πρωτάθλημα στη Δυτική Περιφέρεια, μένοντας στην 3η θέση και στο -1 από το Πόρτλαντ και Σιάτλ. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τους μετέπειτα φιναλίστ Σιάτλ.

Προπονητής: Καρλ Ρόμπινσον. Καλή δουλειά την περσινή σεζόν, ελπίζει φέτος στο παραπάνω βήμα.

Έδρα: BC Place (22.120)

Μεταγραφές: Πήρε τον Εφρέν Χουάρεζ από την Μοντερέι και τον επιθετικό Άντονι Μπλοντέλ από την Μονάρκας.

Φιλικά: Μέτρια εικόνα στα φιλικά. Μία νίκη (2-1) με τους Γκάλαξι, μία ισοπαλία (4-4) με την Λος Άντζελες F.C. και μία ήττα (3-2) από την Λας Βέγκας Λάιτς.

Εκτίμηση: Με οδηγό την περσινή χρονιά μπορεί να κάνει ξανά την έκπληξη και να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στα play offs.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ