foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Football League: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Οκτ 2017 17:34
Football-League-2017-18.jpg

Μετά κόπων, βασάνων και αφού έγιναν και φέτος πολλές... αλχημείες, η Football League, ή Β' Εθνική για τους πιο «παραδοσιακούς» βρίσκεται στη σέντρα. Έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη Οκτώβρη. Τα ερωτηματικά βέβαια παραμένουν πολλά, με πρώτα και κυριότερα την κεντρική χορηγία και τα τηλεοπτικά, τη στιγμή που οι μισές ΠΑΕ σχεδόν εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ στο παρά πέντε (απομένει η υπόθεση του Αχαρναϊκού). Βέροια και Ηρακλής υποβιβάστηκαν από την περσινή Super League, με τον «Γηραιό» να αποχωρεί. Έτσι, την παραμονή της εξασφάλισε στα χαρτιά η Καλλιθέα. Την ίδια ώρα, προβιβάστηκαν αγωνιστικά από τη Γ' Εθνική οι Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης και Παναχαϊκή. Εξωαγωνιστικά δε, «ανέβηκαν» από το... παράθυρο -και αφού απέφυγαν το μεταξύ τους μπαράζ- οι καλύτερες δεύτερες, Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης.

Σύστημα διεξαγωγής

Συμμετέχουν 18 ομάδες -άγνωστο αν όλες θα καταφέρουν να παραμείνουν μέχρι τέλους στο πρωτάθλημα- οι οποίες θα δώσουν μεταξύ τους από δύο αγώνες. Η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος της σεζόν, θα είναι πρωταθλήτρια και μαζί με τη δεύτερη της βαθμολογίας, θα προβιβαστεί στη Superleague. Οι τέσσερις τελευταίες (15η έως 18η) αντίθετα, θα υποβιβαστούν στη Γ' Εθνική. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνονται υπόψη οι μεταξύ τους βαθμοί, με δεύτερο κριτήριο τα γκολ και τρίτο την καλύτερη επίθεση. Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς μέχρι το τέλος της σεζόν πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει...

 

Οι ομάδες της Football League

Βέροια

Τι έκανε πέρυσι: Δεν κατέθεσε καν φάκελο για την αδειοδότηση της, ωστόσο έτσι κι αλλιώς υποβιβάστηκε από τη Super League ως 16η και τελευταία, μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια στη «μεγάλη» κατηγορία.

Προπονητής: Μετά από επτά χρόνια, στον πάγκο της επέστρεψε το καλοκαίρι ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Ο 48χρονος έχει εμπειρία από την κατηγορία, ενώ έχει πανηγυρίσει ανόδους με Φωκικό, Τρίκαλα, Καλλιθέα, Εορδαϊκό, Ιωνικό, Δόξα Δράμας τη Νίκη Βόλου. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον ΟΦ Ιεράπετρας, ενώ πέρυσι βρέθηκε ως προπονητής της Κ-20 στον Αστέρα Τρίπολης, αναλαμβάνοντας και την ανδρική ομάδα για τρία παιχνίδια.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (7.000)

Μεταγραφές:  Όπως είναι λογικό, με τον περσινό υποβιβασμού υπήρξε σωρεία αποχωρήσεων από το ρόστερ της, το οποίο είναι ουσιαστικά φτιαγμένο από την αρχή. Συνολικά 22 ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν παρελθόν, ενώ αποκτήθηκαν μόνο νεαροί ποδοσφαιριστές, με τον μεγαλύτερο να μην ξεπερνάει τα 22 χρόνια. Από τις πιο σημαντικές κινήσεις που έγιναν είναι εκείνες των μπακ Καψάλη (Πανσερραϊκός), Ουνγιαλίδη (Αγροτικός Αστέρας), του στόπερ Δαμιανάκη (Λάρισα) και του σέντερ φορ Ρούνεϊ (Χανιά).

Φιλικά: Στα δύο επίσημα που έδωσε με τον Αιγινιακό, ηττήθηκε εκτός 1-0 και νίκησε εντός 2-1. Από εκεί και πέρα, στα τέσσερα τελευταία φιλικά της τεστ, ηττήθηκε εκτός έδρας από Δόξα Δράμας (2-1), Τρίκαλα (1-0) και Πανσερραϊκό (2-0), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αιγινιακό εντός.

Εκτίμηση: Παρότι έρχεται από τη Super League, δεν έχει θέσει πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα στηριχθεί κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και στόχος της είναι να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό σύνολο. Λογικά θα κυνηγήσει μία θέση κοντά στην πεντάδα.

 

Άρης

Τι έκανε πέρυσι: Η περσινή χρονιά θεωρείται εντελώς αποτυχημένη. Πλήρωσε τις αρκετές γκέλες του μακριά από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τερματίσει 3ος πίσω από Απόλλων Σμύρνης και Λαμία με 77 βαθμούς.

Προπονητής: Την... ηλεκτρική καρέκλα στον πάγκο του Άρη ανέλαβε το καλοκαίρι ο Δημήτρης Σπανός. Ο 48ρονος τεχνικός είναι άριστος γνώστης της κατηγορίας, ενώ την περασμένη σεζόν ξεκίνησε από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, για να συνεχίσει στον Παναιγιάλειο. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί επίσης σε Λαμία, Παναχαϊκή, Πανελευσινιακό, Ερμιονίδα, Ρόδο, Αία Σαλαμίνας, Βύζα Μεγάρων, ενώ έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα με τη Αναγέννηση Άρτας.

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης» (23.800)

Μεταγραφές: Άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το περσινό «βαρύ» ρόστερ, με σημαντικότερες αποχωρήσεις εκείνες των μέσων Τάτου, Πίτου Γκαρσία, Ρόβα, του τερματοφύλακα Διούδη, των αμυντικών Ιντζίδη, Καράμπελα, Ταυλαρίδη, Ραούλ Μπράβο και των επιθετικών Ίλιτς, Τζιμπούρ. Από την άλλη, αποκτήθηκαν παίκτες με εμπειρία στην κατηγορία. Πιο σημαντικές κινήσεις εκείνες των επιθετικών Πλατέλλα (Ατρόμητος), Πασά (Ηρακλής), Δεληζήση (Απόλλων Σμύρνης), Διαμαντόπουλου (Απόλλων Σμύρνης), Πίντο (ελεύθερος), των μέσων Ιντζόγλου (Ηρακλής), Μουμίν (Τρίκαλα), Στεβάνοβιτς (Τρίκαλα) και των αμυντικών Μαραγκού (Πλατανιάς), Βαλεριάνου (Απόλλων Σμύρνης).

Φιλικά: Έχει δώσει ήδη δύο επίσημα για το Κύπελλο. Επιβλήθηκε 1-0 του Παναιγιάλειου εκτός και ηττήθηκε 2-1 από τον Πανιώνιο εντός. Στα τρία φιλικά που έδωσε τον τελευταίο μήνα, επικράτησε του Αιγινιακού 5-1 στο Αιγίνιο και επιβλήθηκε εντός 1-0 και 2-0 της ΑΕΛ και του Απόλλων Λάρισας αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Η περσινή καταστροφική σεζόν θα πρέπει να γίνει μάθημα στους ανθρώπους του Άρη. Μιλάμε για το πιο «βαρύ» όνομα της κατηγορίας και δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για οτιδήποτε άλλο πέραν της ανόδου. Αν δεν παρουσιάσει τις περσινές παθογένειες λογικά θα τα καταφέρει να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

 

ΟΦΗ

Τι έκανε πέρυσι:  Έκανε καλό δεύτερο γύρο, όμως οι απώλειες που είχε στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν του στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, τερματίζοντας στην 4η θέση με 72 βαθμούς.

Προπονητής: Στον πάγκο του από τον περασμένο Γενάρη βρίσκεται ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο 46χρονος τεχνικός «σουλούπωσε» σε μεγάλο βαθμό τους Κρητικούς πέρυσι και με αυτόν στον πάγκο έκαναν πολύ καλό δεύτερο μισό της σεζόν. Προηγουμένως, βρισκόταν στον Ηρακλή, τον οποίο ανέβασε στη Super League τη σεζόν 2014-15 για να αποχωρήσει ένα χρόνο αργότερα. Εμπειρία από τη «μεγάλη» κατηγορία έχει επίσης με την Ξάνθη και την Καβάλα, ενώ έχει κάνει πέρασμα και από την Κύπρο για λογαριασμό του Ολυμπιακού Λευκωσίας και του Εθνικού Άχνας. Έχει εργαστεί παράλληλα σε Παναχαϊκή και Θερμαϊκό.

Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (9.088)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε το ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, με τη φυγή αρκετών σημαντικών μονάδων. Αποχώρησαν οι επιθετικοί Βουό, Μιλοσάβλιεφ, Ράντι, οι μέσοι Αντουκόρ, Μητρόπουλος, Μπόατενγκ, Κιάσσος, οι αμυντικοί Βαλιάνος, Όστοϊτς, Κώτσιος, Παντίδος και ο τερματοφύλακας Κασμερίδης. Αντίθετα, έγιναν προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις με την απόκτηση των φορ Κουσκουνά (Τρίκαλα), Περογαμβράκη (Απόλλων Σμύρνης), Κουτσιανικούλη (Λάρισα), Λεάλ (Εργοτέλης), των μέσων Παπαστεριανού (Ξάνθη), Παπατόλιου (Αχαρναϊκός) και των αμυντικών Ζιάμπαρη (Ηρακλής), Ποτουρίδη (Μίεντζ Λέγκνιτσα), Μονιάκη (Λάρισα), Σιώπη (Σπάρτη).

Φιλικά: Έδωσε μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στο Κύπελλο, με τον Πλατανιά εντός έδρας και επικράτησε 1-0. Στα φιλικά του τεστ τον προηγούμενο μήνα επικράτησε με σκορ 2-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και 4-0 του Ερμή Ζωνιανών στο ΒΑΚ. Σημειώνεται πως δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα συνολικά 13 φιλικά που έδωσε κατά την προετοιμασία του.

Εκτίμηση: Η φανέλα του είναι μία από τις πιο «βαριές» της κατηγορίας και ασφαλώς πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος. Πλεονέκτημα η παραμονή του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο του και έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το ένα εισιτήριο για τη Super League. Δεδομένα πάντως, θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους.

 

Τρίκαλα

Τι έκανε πέρυσι: Από τις πιο σταθερές ομάδες της περασμένης σεζόν. Παρότι ξεκίνησε με στόχο την άνοδο, έμεινε στην 5η θέση με 71 βαθμούς. Έκανε πάντως τρομερό δεύτερο γύρο, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία.

Προπονητής: Από το καλοκαίρι, στον πάγκο τους βρίσκεται ο Σωτήρης Αντωνίου. Ο 42χρονος τεχνικός θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους Έλληνες προπονητές, με χαρακτηριστική την παρουσία του για δύο σεζόν στη Σπάρτη, την οποία ανέβασε στη Football League, για να κάνει πέρυσι εκεί πολύ καλή πορεία. Η περσινή ήταν η πρώτη του σεζόν στην κατηγορία, ενώ έχει περάσει παράλληλα από Παναργειακό, Δωτιέα Αγιάς, Πανηλειακό, Παναχαϊκή, Κόρινθο, Καλλονή και Εορδαϊκό.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων (15.000)

Μεταγραφές: Υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τις μεταγραφές που έγιναν πάντως να είναι ουσίας. Από το περσινό ρόστερ, σημαντικές είναι οι αποχωρήσεις των επιθετικών Μπαλμπόα, Κουσκουνά, Αρναρέλλη, Ρομπέρ, των χαφ Ριζογιάννη, Μουμίν, Στεβάνοβιτς, Μπαϊκαρά και των αμυντικών Λαμπάκη, Λεάντρο, Σανδραβέλη και Σαρακατσάνου. Από τις προσθήκες που έγιναν, ξεχωρίζουν αυτές των επιθετικών Ντίνα (Πλατανιάς), Μπουντόπουλου (Σπάρτη), Ζγκούρι (Αιγιανικός), Μίλιεβιτς (Βέροια), Τσίπρα (Καλλιθέα), Σιαλμά (Παναχαϊκή), των μέσων Τεγούση (Αγροτικός Αστέρας), Ανδρεόπουλου (Λάρισα), Αναστασόπουλου (Σπάρτη), Τζόκιτς (Λαμία), Τσιάρα (Απόλλων Σμύρνης) και των αμυντικών Πάνου (Απόλλων Σμύρνης), Κοτσώνη (Λαμία), Χιντζίδη (Απόλλων Σμύρνης), Γιαννίτση (Σπάρτη), Γκαλίτσιου (Σπάρτη).

Φιλικά: Έδωσε δύο επίσημα παιχνίδια για το Κύπελλο. Επιβλήθηκε 3-1 στη Σπάρτη και πήρε το 1-1 από τον Ατρόμητο εντός. Στο μεταξύ έκλεισε την προετοιμασία του με τέσσερα δυνατά φιλικά τεστ τον προηγούμενο μήνα. Έμεινε στο 1-1 με τον Αιγινιακό εκτός, επικράτησε 2-1 της Αναγέννησης στην Καρδίτσα και νίκησε εντός Βέροια και Λεβαδειακό με σκορ 1-0 και 3-0 αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Δεν ξεκινάει με τις περσινές... τυμπανοκρουσίες, ενώ μπορεί να έγιναν κινήσεις, αλλά δεν είναι τόσο τρανταχτές όπως πέρυσι. Λογικά η πορεία που θα κάνει και φέτος θα είναι παρόμοια με της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Μια θέση στην πεντάδα είναι ρεαλιστικά εφικτή και από εκεί και πέρα ότι έρθει.

 

Σπάρτη

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε την περσινή παρθενική της σεζόν στη Football League με όνειρα πρωταθλητισμού. Στα μισά της σεζόν ωστόσο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από την ΠΑΕ και έφτασε στο... χείλος του γκρεμού. Εν τέλει κατέκτησε την 7η θέση. Απέσπασε πάντως ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το επιθετικό της ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Ανέλαβε το καλοκαίρι ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Ο 52χρονος προπονητής είναι γνώστης των «μικρών» κατηγοριών και από τους πλέον φιλόδοξους τεχνικούς της κατηγορίας. Πέρυσι βρέθηκε στο πρώτο μισό της σεζόν στον πάγκο του Παναιγιάλειου και από το Γενάρη ανέλαβε στην Προοδευτική στην τρίτη κατηγορία. Προηγουμένως έχει εργαστεί επίσης σε Δόξα Δράμας, Ολυμπιακό Βόλου, Λάρισα, Νίκη Βόλου, Βύζα Μεγάρων, Αστέρα Μαγούλας, Ρόδο, Κόρινθο, Παναχαϊκή και Αστέρα Τρίπολης.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης (1.500)

Μεταγραφές: Υπήρξαν συνολικά 18 αποχωρήσεις από το περσινό της ρόστερ, με πολλές βασικές της μονάδες να αποχωρούν. Αποκτήθηκαν ωστόσο παίκτες με εμπειρία στην κατηγορία. Μεταξύ αυτών ο τερματοφύλακας Γιακουμής (Αγροτικός Αστέρας), οι αμυντικοί Σάββα (Καλλονή), Ζουλιώτης (Καλλονή), Μάνγκας (Λεβαδειακός), Νιάρος (Εργοτέλης), Βοσνακίδης (Ηρακλής), οι μέσοι Τριανταφυλλάκος (Αγροτικός Ατσέρας), Μπελής (Καλλιθέα), Τζιμότζι (ΑΕ Ζακακίου) και οι επιθετικοί Ράνος (Ξάνθη), Ράντι (ΟΦΗ), Δεινόπαπας (Αγροτικός Αστέρας), Γουόρντεν (Καλλιθέα).

Φιλικά: Ηττήθηκε και στα δυο ματς Κυπέλλου. Με σκορ 3-1 από τα Τρίκαλα εντός και με 6-1 από την Κέρκυρα εκτός. Στα δύο φιλικά που έδωσε τον τελευταίο μήνα, ηττήθηκε 2-0 στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο και επιβλήθηκε 1-0 της Παναχαϊκής εντός έδρας.

Εκτίμηση: Σαφέστατα αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο έχει και φέτος πρωταγωνιστικούς στόχους. Βάσει υλικού, θα εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή και θα προσπαθήσει να χτυπήσει πεντάδα.

 

Πανσερραϊκός

Τι έκανε πέρυσι: Αν και δεν ξεκίνησε καλά, η εικόνα του βελτιώθηκε στο δεύτερο γύρο και αφού εξασφάλισε άνετα την παραμονή του, τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας, 8ος με 44 βαθμούς.

Προπονητής: Παρότι ξεκίνησε τη σεζόν με τον Σάκη Αναστασιάδη, από τα μέσα Σεπτεμβρίου τον πάγκο του ανέλαβε ο Περικλής Αμανατίδης. Ο 47χρονος τεχνικός είναι από τους πιο έμπειρους της κατηγορίας, ενώ πέρυσι έκανε στο δεύτερο μισό της σεζόν πορεία πρωταθλητισμού με τα Τρίκαλα. Προέρχεται από μαζεμένες καλές σεζόν με Αιγινιακό, και Λαμία, ενώ έχει εργαστεί επίσης σε Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Μακεδονικό, Καλλιθέα, ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροια.

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Σερρών (9.500)

Μεταγραφές:  Συνολικά 12 αποχωρήσεις υπήρξαν από πέρυσι, με κυριότερες αυτές των αμυντικών Καψάλη, Παπατζίκου, του μέσου Γαβριηλίδη, των επιθετικών Τσούτση, Κανούλα και του τερματοφύλακα Μέλκα. Από την άλλη, έγιναν λίγες, αλλά προσεκτικές κινήσεις με σημαντικότερες του κεντρικού αμυντικού Τσαμούρη (Καϊζερσλάουτερν) και του μεσοαμυντικού Παπουτσογιαννόπουλου (Παναιτωλικού).

Φιλικά: Έδωσε δύο επίσημα για το Κύπελλο. Επιβλήθηκε 2-0 του Εργοτέλη εντός και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στην έδρα του Παναιτωλικού. Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα είχε και τρία φιλικά τεστ. Επικράτησε εκτός έδρας του Κιλκισιακού 1-0, έμεινε ισόπαλος 1-1 με τη Δόξα Δράμας στην Προσοτσάνη και επιβλήθηκε εντός 2-0 της Βέροιας.

Εκτίμηση: Όπως και πέρυσι, η λογική λέει πως θα εξασφαλίσει και φέτος άνετα την παραμονή του. Ταυτόχρονα η παρουσία του Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο του εγγυάται πως θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και με λίγη τύχη θα διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

 

Παναιγιάλειος

Τι έκανε πέρυσι: Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, πέτυχε εύκολα το στόχο του, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία, όμως δεν έκανε το βήμα παραπάνω, τερματίζοντας στην 9η θέση.

Προπονητής: Από τον περασμένο Αύγουστο, τον πάγκο του ανέλαβε ο πολύπειρος Νίκος Κουρμπανάς. Έχει φάει με το... κουτάλι τις «μικρές» κατηγορίες, ενώ υπήρξε και πάλι στους «μελανόλευκους» την τριετία 2011-2014. Στις αρχές του καλοκαιριού έκανε ένα πέρασμα από τον Πανηλειακό πριν καταλήξει στο Αίγιο, ενώ έχει εργαστεί επίσης σε Καλλιθέα, Καλαμάτα, Κόρινθο, Βύζα Μεγάρων, Λαμία, Νίκη Βόλου, Παναχαϊκή, Ολυμπιακό Βόλου, Κέρκυρα, Φωστήρα, Μαρκό, Δόξα Βύρωνα και Αιολικό.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αιγίου (7.000)

Μεταγραφές: Υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις με κυριότερες εκείνες του μεσοαμυντικού Μπούζα, του φορ Κρητικού, του στόπερ Μωυσίδη και του μπακ Καζβιρόπουλου. Την ίδια ώρα υπήρξε πολύ σημαντική ενίσχυση. Μεταξύ άλλων αποκτήθηκαν οι αμυντικοί Παπαχρήστος (Σπάρτη), Ιντζίδης (Άρης), Τσερκέζος (Κισσαμικός), Σμίλτος (Αναγέννηση Καρδίτσας, Κοντοχρήστος (ελεύθερος), οι μέσοι Γκούμας (Κισσαμικός), Γαβριηλίδης (Πανσερραϊκός) και οι επιθετικοί Σταματής (Χανιά), Αρναρέλλης (Τρίκαλα), Γεωργακόπουλος (Κέρκυρα).

Φιλικά: Έδωσε δύο επίσημα για το θεσμό του Κυπέλλου, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες με σκορ 1-0 εντός από τον Άρη και με σκορ 3-0 στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ. Εν τω μεταξύ, τον τελευταίο μήνα έδωσε και τρία τεστ. Επικράτησε εντός της ΑΕ Καραϊσκάκης 1-0 και έμεινε στο 0-0 μαζί της εκτός, ηττήθηκε εντός με σκορ 2-1 από τον Παναιτωλικό και επικράτησε εκτός της Σπάρτης 2-0.

Εκτίμηση: Ενισχύθηκε μεταγραφικά σε σχέση με πέρυσι και δεν θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει την παραμονή του. Αν δεν συμβεί κάποια έκπληξη, θα τερματίσει πάνω από τα μισά της βαθμολογίας.

 

Αιγινιακός

Τι έκανε πέρυσι: Είχε ως αρχικό στόχο την παραμονή και τα κατάφερε χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα είναι η αλήθεια, βασιζόμενος κατά κύριο λόγο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και την αμυντική του λειτουργία.

Προπονητής: Από τον Ιούλιο ο Κώστας Νικολαΐδης προβιβάστηκε ως πρώτος τεχνικός, όντας βοηθός από τον περασμένο Γενάρη. Ο 41χρονος προπονητής δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία από την άκρη των πάγκων, αφού ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2013-14 και πάλι από την ομάδα του Αιγινίου. Το 2016 δούλεψε στον Οδυσσέα Κορδελιού.

Γήπεδο: «Γιάννης Παραλυκίδης» (1.000)

Μεταγραφές: Διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ο περσινό κορμός, ενώ σημαντικές ήταν οι αποχωρήσεις των αμυντικών Πασαλίδη, Παππουτσογιαννόπουλου, του μέσου Μουκίδη και του σέντερ φορ Ζγκούρι. Παράλληλα, έγιναν συνολικά 19 μεταγραφές κυρίως νεαρών ποδοσφαιριστών. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές του αριστερού εξτρέμ Σισέ (Καλλονή) και του κεντρικού αμυντικού Μαϊγκά (Αναγέννηση Καρδίτσας).

Φιλικά: Έχει δώσει τέσσερα επίσημα για το Κύπελλο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της. Επικράτησε 1-0 της Βέροιας και ηττήθηκε 2-1 εκτός, ενώ στους ομίλους γνώρισε ήττα 1-0 εντός από την Καλαμαριά και 5-0 εκτός από το Λεβαδειακό. Στο μεταξύ, έδωσε και δύο φιλικά τον τελευταίο μήνα, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες με σκορ 2-1 από την Δόξα στη Δράμα και με σκορ 5-1 από τον Άρη στο Αιγίνιο.

Εκτίμηση: Θα στηριχθεί στη δυνατή του έδρα και φέτος με βασικό στόχο την εύκολη παραμονή. Αυτή το πιο πιθανό είναι να έρθει δύσκολα. Υπάρχει όμως η εμπειρία για να παραμείνει η ομάδα του Αιγινίου και τη νέα σεζόν στην κατηγορία.

 

Αναγέννηση Καρδίτσας

Τι έκανε πέρυσι: Η περσινή σεζόν ήταν μεταβατική και μπορεί να εξασφάλισε την παραμονή της και μαθηματικά στην κατηγορία στο τέλος, ωστόσο δεν κινδύνεψε και ποτέ. Τερμάτισε 12η με 39 βαθμούς, έξι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Προπονητής: Από τον περασμένο Ιούνιο στον πάγκο της βρίσκεται και πάλι μετά από 20 χρόνια ο πάρα πολύ έμπειρος Γιώργος Βαζάκας. Θεωρείται δίκαια ως ένας από τους πιο άριστους γνώστες της κατηγορίας, έχοντας εργαστεί στα 57 του χρόνια σε πολλές ομάδες τόσο της Super, όσο και της Football League. Μέχρι πρότινος βρισκόταν στον πάγκο του Πανελευσινιακού, ενώ έχει δουλέψει επίσης σε Καλλονή, Απόλλων Σμύρνης, Τύρναβο, Λαμία, Τρίκαλα, Αχαρναϊκό, Ολυμπιακό Βόλου, Ηλιούπολη, Καλαμάτα, Φωστήρα, Ιωνικό, Πιερικό, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Πανιώνιο, Ποσειδώνα Νέων Πόρων, Εθνικό Αστέρα, Κέρκυρα, Ορέστη Ορεστιάδας, Ηρακλή Ψαχνών και Χαλκηδόνα.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας (4.600)

Μεταγραφές: Άλλαξε σχεδόν εξ' ολοκλήρου το περσινό ρόστερ, αφού αποχώρησαν συνολικά 19 ποδοσφαιριστές. Την ίδια ώρα έγιναν μεταγραφές κυρίως νεαρών παικτών. Ξεχωρίζουν εκείνες του μεσοαμυντικού Σταματάκη (Πανελευσινιακός), του σέντερ φορ Πλαβούκου (Αχαρναϊκός), του μπακ Ποζατζίδη (Λαμία) και του εξτρέμ Μασούρα (ΠΑΣ Γιάννινα).

Φιλικά: Δύο ήταν τα επίσημα που έδωσε για το Κύπελλο γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Με σκορ 1-0 από την Παναχαϊκή στην Πάτρα και με σκορ 2-1 από τον Παναθηναϊκό στην Καρδίτσα. Παράλληλα, έδωσε μόλις δύο φιλικά τον τελευταίο μήνα. Έμεινε στο 0-0 με τον ερασιτέχνη ΑΟ Σελλάνων και επικράτησε 1-0 του Απόλλων Λάρισας εντός.

Εκτίμηση: Ο... μάστερ της κατηγορίας Γιώργος Βαζάκας μπορεί να εγγυηθεί πως θα εξασφαλίσει εύκολα την παραμονή. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η ποιότητα και η εμπειρία για να κάνει το βήμα παραπάνω, τερματίζοντας κάπου κοντά στην πεντάδα.

 

Αχαρναϊκός

Τι έκανε πέρυσι: Κινδύνεψε στα μισά της σεζόν με... αφανισμό λόγω των μαζικών προσφυγών από τους ποδοσφαιριστές του, ωστόσο αφού κατάφερε να διατηρήσει το ρόστερ του, εξασφάλισε και την παραμονή του στις τελευταίες αγωνιστικές τερματίζοντας στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Τον πάγκο του, ανέλαβε στις αρχές Αυγούστο ο Πέτρος Δημητρίου. Ο 55χρονος τεχνικός έχει μακρά πορεία κυρίως στη Γ' Εθνική, ενώ πέρυσι ήταν team manager στον Απόλλων Σμύρνης. Προηγούμενη προπονητική του εμπειρία ήταν στον πάγκο της Χαλκίδας, ενώ στη Football League βρέθηκε τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια με τον Άλιμο. Έχει εργαστεί επίσης σε Πέφκη, Βύζα Μεγάρων, Πανηλειακό, Φωκικό, Προοδευτική, Εθνικό Αστέρα, Κεραυνό Κερατέας, Παναιγιάλειο, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο.

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Αχαρνών (4.450)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν όλοι από το περσινό ρόστερ και συνολικά αποκτήθηκαν (ή προωθήθηκαν από τους Νέους) 32 ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των μπακ Καζβιρόπουλου (Παναιγιάλειος), Μιλιώτη (Χανιά) και του κεντρικού αμυντικού Τζανουλίνου (Κέρκυρα). Οι υπόλοιπες κινήσεις που έγιναν, ήταν κυρίως νεαρών παικτών από τις κατώτερες κατηγορίες.

Φιλικά: Στα δύο επίσημα παιχνίδια που έδωσε για το Κύπελλο, γνώρισε ισάριθμες ήττες με 1-0 από τον Κισσαμικό στα Χανιά και 3-0 από τον Ολυμπιακό στην ουδέτερη Νεάπολη. Τον τελευταίο μήνα έδωσε και τρία φιλικά τεστ, στα οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Εθνικό εντός, 1-1 με την Καλλιθέα εκτός και 1-1 με τον Απόλλων Σμύρνης στην Φυλή.

Εκτίμηση: Ζητούμενο είναι το ρόστερ να «δέσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ωστόσο, οι παίκτες που αποκτήθηκαν δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο. Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία, με όπλο την έδρα του.

 

ΑΟΧ Κισσαμικός

Τι έκανε πέρυσι: Ως Κισσαμικός εξασφάλισε πέρυσι σχετικά εύκολα την παραμονή, τερματίζοντας στην 11η θέση. Από την άλλη, τα Χανιά αντιμετώπισαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και παρότι σώθηκαν αγωνιστικά στο τέλος, αποφάσισαν να συμπορευτούν από φέτος με τους γείτονες.

Προπονητής: Τον περασμένο Ιούλιο ο Γιώργος Πετράκης έγραψε ιστορία και σε ηλικία μόλις 29 ετών, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και έγινε ο νεαρότερος προπονητής στην ιστορία της Β' Εθνικής. Ο γιός του Γιάννη Πετράκη έχει μικρή εμπειρία από την άκρη των πάγκων, ξεκινώντας τη σεζόν 2013-14 από τον ΑΟ Τυμπακίου. Πέρυσι εργάστηκε στη Γ' Εθνική με τον Ερμή Ζωνιανών, ενώ προηγουμένως είχε περάσει και από τον πάγκο του Ηροδότου στην ίδια κατηγορία.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων (3.700)

Μεταγραφές: Ουσιαστικά μιλάμε για μια καινούργια ομάδα. Αποχώρησαν οι περισσότεροι από το περσινό ρόστερ, ενώ οι κινήσεις που έγιναν αφορούν νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στις μεγάλες κατηγορίες. Σημαντικότερες κινήσεις ήταν αυτές του εξτρέμ Ντάγκρα (Άρης), του κεντρικού αμυντικού Αρναούτογλου (Πανελευσινιακός) και του επιθετικού Χαλκιαδάκη (Αναγέννηση Καρδίτσας).

Φιλικά: Έδωσε δύο επίσημα για το Κύπελλο. Επικράτησε 1-0 του Αχαρναϊκού εντός και ηττήθηκε 2-1 Τρίπολη από τον Αστέρα. Στα δύο φιλικά τεστ που έδωσε εν τω μεταξύ τον περασμένο μήνα, επικράτησε στο Ηράκλειο του Εργοτέλη 3-1 και του ΣΥΝΚΑ στα Περιβόλια 2-0.

Εκτίμηση: Η φετινή σεζόν είναι μεταβατική για το σύλλογο, που έχει βασικό στόχο να βάλει τις βάσεις για το μέλλον. Διοικητικά μπορεί να υπάρχει η εμπειρία, όχι όμως και αγωνιστικά. Θα δώσει πολύ μεγάλη μάχη για να εξασφαλίσει την παρουσία του και του χρόνου στη Football League. Δύσκολα θα τα καταφέρει...

 

Καλλιθέα

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε από το... παράθυρο στην κατηγορία. Αν και τερμάτισε στην 15η θέση και υποβιβάστηκε αγωνιστικά, ο αρχικός υποβιβασμός των Χανίων και η απορρόφηση τους στη συνέχεια από τον Κισσαμικό, άνοιξε μια ακόμα θέση, την οποία εξασφάλισε ως πρώτη επιλαχούσα.

Προπονητής:  Ο Μαρσέλο Τροΐζι βρίσκεται από τον Αύγουστο στον πάγκο της. Ο 41χρονος Βραζιλιάνος τεχνικός είναι σχετικά άπειρος, έχοντας ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα το 2012 από την Αλβανία ως βοηθός και αργότερος πρώτος της Κουκέσι. Το 2016 υπήρξε σκάουτερ της Σκεντέρμπεου, ενώ πέρυσι καθοδήγησε τη Λάτσι. Ως ποδοσφαιριστής έχει περάσει από τη χώρα μας, φορώντας τις φανέλες των Εδεσσαϊκού, ΠΑΟΚ, Κιλκισιακού και Λεβαδειακού.

Γήπεδο: «Γρηγόρης Λαμπράκης» (4.200)

Μεταγραφές: Άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ από την περσινή σεζόν. Υπήρξαν συνολικά 22 αποχωρήσεις. Άλλες τόσες ήταν και οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν. Πάντως, αποκτήθηκαν μόνο νεαροί ποδοσφαιριστές, χωρίς εμπειρία στην κατηγορία, ενώ δεν ξεχωρίζει κάποιο όνομα.

Φιλικά: Γνώρισε ισάριθμες ήττες στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου που έδωσε, με σκορ 2-1 από τον Απόλλων Λάρισας εντός και 1-0 από τη Λαμία εκτός. Εν τω μεταξύ, έδωσε και τρία φιλικά τον περασμένο μήνα. Επικράτησε εκτός έδρας του Αστέρα Βλαχιώτη με σκορ 1-0, ηττήθηκε εντός από τον Απόλλων Σμύρνης 2-1 και έμεινε στο 1-1 με τον Αχαρναϊκό και πάλι εντός.

Εκτίμηση: Έμεινε εξωαγωνιστικά στην κατηγορία, δύσκολα όμως θα τα καταφέρει και φέτος. Θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζουν τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, όπως και ο προπονητής της. Την θεωρούμε από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό.

 

Απόλλων Λάρισας

Τι έκανε πέρυσι: Ιστορική η περσινή του σεζόν, αφού τερμάτισε στην κορυφή του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Έτσι, μετά από 52 χρόνια επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία.

Προπονητής: Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την περσινή άνοδο, παρέμεινε στο τιμόνι μέχρι το διασυρμό 7-0 από την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Σάκη Θεοδοσιάδη, που βρισκόταν στους Θεσσαλούς από το καλοκαίρι του 2012 και αποφασίστηκε να αποτελέσει παρελθόν λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα στη νέα σεζόν. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

Γήπεδο: Γήπεδο Απόλλωνα (5.500)

Μεταγραφές: Υπήρξαν ελάχιστες αποχωρήσεις, με τον Απόλλωνα να διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον περσινό κορμό του. Παράλληλα, αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με εμπειρία στην κατηγορία. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές του τερματοφύλακα Κραβαρίτη (Σπάρτη), των αμυντικών Κουρτεσιώτη (Δόξα Δράμας), Παπαζαχαρία (Δόξα Δράμας), των μέσων Λαμπρόπουλου (Λάρισα), Χατζή (Αγροτικός Αστέρας), Τσιλούλη (Αναγέννηση Καρδίτσας) και των επιθετικών Μίλιτς (Κισσαμικός), Τζάνη (Απόλλων Σμύρνης), Μαυρία (Βέροια), Βουτσιά (Αγροτικός Αστέρας).

Φιλικά: Έδωσε δύο επίσημα παιχνίδια μέχρι τώρα. Για το θεσμό του Κυπέλλου, επικράτησε εκτός έδρας της Καλλιθέας 2-1 και γνώρισε βαριά ήττα 7-0 στο «Αλκαζάρ» από την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, τον τελευταίο μήνα έδωσε και τέσσερα φιλικά. Επικράτησε εντός του Αχιλλέα Φαρσάλων 3-1, έμεινε στο 1-1 εντός με τον Απόλλων Πόντου, ηττήθηκε 1-0 στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση και 2-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Εκτίμηση: Είναι πολύ μεγάλο ατού το γεγονός πως διατήρησε την περσινή του χημεία, με την παραμονή των περισσότερων παικτών. Συν τις άλλοις, ήρθαν ποδοσφαιριστές με εμπειρία. Θα δώσει μάχη για την παραμονή του, αλλά έχει όλα τα φόντα για να τα καταφέρει.

 

Απόλλων Πόντου

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από δύο σεζόν, επέστρεψε και πάλι στη Football League τερματίζοντας στην κορυφή του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής και μετά από... ντέρμπι με τη Δόξα Δράμας.

Προπονητής: Στον πάγκο του από τον περασμένο Μαϊο βρίσκεται ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο Απόλωνας είναι ο 17ος σταθμός της καριέρας του, ενώ έχει εργαστεί και στις τρίτες «μεγάλες» κατηγορίες της χώρας μας. Προηγουμένως βρισκόταν στον Άρη, ενώ έχει συνδέσει την προπονητική του καριέρα με τη Βέροια. Έχει εικόνες και από την Κύπρο, αφού έχει βρεθεί στο τιμόνι της Νέας Σαλαμίνας, ενώ έχει εργαστεί επίσης σε Κέρκυρα, Μακεδονικό, Εθνικό Αστερα, Πανθρακιικό, Διαγόρα, Δόξα Δράμας, Παναιτωλικό και Λεβαδειακό μεταξύ άλλων.

Γήπεδο: Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς (7.000)

Μεταγραφές: Κράτησε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της περσινής σεζόν, με σημαντικές αποχωρήσεις εκείνες του κεντρικού αμυντικού Ιωαννίδη, του επιθετικού χαφ Χατζηδημητρίου, του σέντερ φορ Πόποβιτς και του τερματοφύλακα Μενκά. Στον αντίποδα έγιναν λίγες αλλά πολύ προσεγμένες μεταγραφικές κινήσεις. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Λόπεζ (Βέροια), για τους αμυντικούς Καλί (Βέροια), Γκουγκούδη (Ατρόμητος), για τους μέσους Μπρίτο (Ατρόμητος), Ντούνγκα (ΑΠΕ Λαγκαδά) και τον επιθετικό Μιλοσάβλιεφ (ΟΦΗ).

Φιλικά: Έδωσε δύο επίσημα παιχνίδια για το θεσμό του Κυπέλλου. Επικράτησε εκτός έδρας του Αιγινιακού 1-0 και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον ΠΑΟΚ στην Καλαμαριά. Εν τω μεταξύ τον τελευταίο μήνα έδωσε μόλις ένα φιλικό και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλων Λάρισας εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Επέστρεψε για να μείνει αυτή τη φορά! Δεν έχει υλικό για την παραμονή, αλλά για το κάτι παραπάνω. Η παραμονή θα έρθει εύκολα λογικά και από εκεί και πέρα, έχει τη δυνατότητα να τερματίσει κάπου πάνω από τα μισά της βαθμολογίας.

 

Εργοτέλης

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από μεγάλη μάχη με τον Ιωνικό, κατέκτησε την πρωτιά στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής και έτσι επιστρέφει στη Football League ύστερα από δύο χρόνια απουσίας.

Προπονητής: Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε στα τέλη Αυγούστου ο Τάκης Γκώνιας. Αυτός είναι ο τέταρτος σταθμός της καριέρας του ιδιαίτερα φιλόδοξου 46χρονου τεχνικού, ο οποίος έκανε αίσθηση πέρυσι με το επιθετικό ποδόσφαιρο που επιχείρησε να εφαρμόσει στην Καλλιθέα. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2013 από τη Γλυφάδα, ενώ έχει περάσει και από τον πάγκο της Επισκοπής Ρεθύμνου.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο (26.240)

Μεταγραφές: Υπήρξαν αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις από το περσινό ρόστερ. Σημαντικότερες εκείνες των αμυντικών Γκοτσούλια, Νιάρου, Γκαρακλίδη, Τζανή, Νικολακάκη, των μέσων Μίνγκα, Μίτσελ, Ρουσάκη και των επιθετικών Καϊμακαμούδη, Λεάλ, Μπρατσιάνι, Κατσικοκέρη, Βελλίνη και Σερτζίνιο. Στον αντίποδα έγιναν συνολικά 18 μεταγραφές. Ξεχωρίζουν εκείνες των αμυντικών Λαμπάκη (Τρίκαλα), Κυριακίδη (Αγροτικός Αστέρας), Σταματόπουλου (Καλλθέα), των μέσων Μπούζα (Παναιγιάλειος), Μπουρσέλη (ΟΦΗ) και των επιθετικών Σταματάκου (Καλλιθέα), Ροβίθη (Σπάρτη).

Φιλικά: Γνώρισε δύο ήττες στα δύο επίσημα παιχνίδια του για το Κύπελλο. Με σκορ 2-0 στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό και με 4-2 από την Ξάνθη εντός έδρας. Στις τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε τον τελευταίο μήνα, επιβλήθηκε εντός του Ερμή Ζωνιανών 4-2, ηττήθηκε 3-1 εντός από τον ΑΟΧ Κισσαμικό, έμεινε στο 1-1 με τον Ηρόδοτο στην Αλικαρνασσό και ηττήθηκε 2-0 εντός από τον ΟΦΗ.

Εκτίμηση: Είναι γεγονός πως παρότι έρχεται από τη Γ' Εθνική, αποδυναμώθηκε το ρόστερ του σε σχέση με πέρυσι. Από την άλλη, η παρουσία του Τάκη Γκώνια στον πάγκο του, δείχνει πως θα παίξει ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και έτσι ωστόσο, θα δώσει μάχη για να παραμείνει και την ερχόμενη σεζόν στη Football League και αν τα καταφέρει, θα τα καταφέρει δύσκολα.

 

Παναχαϊκή

Τι έκανε πέρυσι: Η «Παναχαϊκή Συμμαχία» τη... συμμάζεψε σε μεγάλο βαθμό και έτσι είχε άνετη σεζόν πέρυσι. Τερμάτισε στην κορυφή του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής με 13 βαθμούς διαφορά από τη 2η Χαλκίδα και επέστρεψε στη Football League ύστερα από ένα χρόνο απουσίας.

Προπονητής: Στην άκρη του πάγκου των Αχαιών βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2016 ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Ο 43χρονος προπονητής φημίζεται για την εξαιρετική του δουλειά με νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ πριν την Παναχαϊκή ήταν τεχνικός της Κ-15 του Ατρομήτου. Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2014 από τον Άλιμο.

Γήπεδο: «Κώστας Δαβουρλής» (11.321)

Μεταγραφές: Λίγες οι σημαντικές αποχωρήσεις από το περσινό ρόστερ. Οι κυριότερες εκείνες των αμυντικών Κωνσταντινίδη, Δημητρίου, Σούλη, Μπουρλάκη και του έμπειρου επιθετικού Σιαλμά. Από την άλληα, έγιναν μεταγραφές ουσίας με ποδοσφαιριστές-γνώστες της κατηγορίας. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των αμυντικων Μπουτζίκου (Αγροτικός Αστέρας), Σωτηράκου (Αχαρναϊκός) του μέσου Φουρλάνου (Χανιά) και των επιθετικών Αποστολόπουλου (Χανιά), Γκέσιου (Αγροτικός Αστέρας), Κυνηγόπουλου (Σεντ Τρούιντεν).

Φιλικά: Επικράτησε της Αναγέννησης Καρδίτσας 1-0 εντός και ηττήθηκε 3-0 στη Λάρισα, στα δύο επίσημα που έδωσε στο Κύπελλο. Τον τελευταίο μήνα έδωσε ένα αλλά πολύ δυνατό φιλικό και γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ στην Πάτρα με σκορ 3-2.

Εκτίμηση: Έχει και έδρα και κόσμο και την Πάτρα ολόκληρη να την στηρίζει! Αν εκλείψουν φέτος προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος, όχι μόνο θα παραμείνει εύκολα στην κατηγορία, αλλά έχει τη δυνατότητα να τερματίσει και κάπου κοντά στην πεντάδα.

 

Δόξα Δράμας

Τι έκανε πέρυσι: Αν και τερμάτισε στη 2η θέση του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής, η αποχώρηση του Ηρακλή από το πρωτάθλημα ματαίωσε το μπαράζ που είχε προγραμματιστεί να δώσει με την ΑΕ Καραϊσκάκης και προβιβάστηκε απευθείας.

Προπονητής: Ο έμπειρος στις «μικρές» κατηγορίες Άγγελος Διγκόζης ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι το τιμόνι της Δόξας. Ο 43χρονος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 2011 από το τεχνικό τιμ του Πανθρακικού, ενώ πέρυσι έκανε εξαιρετική δουλειά στη Γ' Εθνική και την Καβάλα. Έχει εργαστεί παράλληλα σε Κέρκυρα, Αιγινιακό, Τρίκαλα, Τύρναβο, Παναχαϊκή και Τυληκράτη.

Γήπεδο: Γήπεδο Δόξας Δράμας (9.000)

Μεταγραφές: Άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το περσινό ρόστερ, με τους περισσότερους να αποδεσμεύονται. Σημαντικότερες οι αποχωρήσεις των επιθετικών Ιγκόρ, Παβίσεβιτς, των μέσων Μπουσινάκη, Παναγιωτούδη, Λαδάκη και των αμυντικών Κουρτεσιώτη, Κωστόπουλου. Πολλές ήταν και οι μεταγραφές που έγιναν με έμπειρους ποδοφαιριστές κυρίως. Αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων ο τερματοφύλακας Βούρας (ΑΕΚ), οι αμυντικοί Ντιμιτρόφσκι (Κέρκυρα), Σπυρόπουλος (Λαμία), Γκότοβος (Αγροτικός Αστέρας), Πεταυράκης (Λαμία), Όστοϊτς (ΟΦΗ), οι μέσοι Μαχαίρας (Λεβαδειακός), Ριζογιάννης (Τρίκαλα), Γουνδουλάκης (Πλατανιάς) και οι επιθετικοί Κάσες (ελεύθερος), Ματσούκας (Λαμία), Πετρόπουλος (Απόλλων Σμύρνης), Μπαϊκαρά (Τρίκαλα), Τσούτσης (Πανσερραϊκός).

Φιλικά: Δεν έχει στα πόδια της επίσημα παιχνίδια, αφού δεν συμμετέχει στο Κύπελλο. Παράλληλα, δυσκολεύτηκε να βρει αντιπάλους τον τελευταίο μήνα και έτσι έδωσε μόλις δύο φιλικά. Ηττήθηκε 4-2 στην Κέρκυρα και έμεινε στο 0-0 με τον Πανσερραϊκό στην ουδέτερη Προσοτσάνη.

Εκτίμηση: Έχει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της κατηγορίας και επιθετικά διαθέτει πολύ μεγάλη ποιότητα. Με έξτρα... όπλο τον κόσμο της, λογικά η παραμονή θα έρθει εύκολα και θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση κοντά στην πεντάδα, αν όχι εντός αυτής.

 

ΑΕ Καραϊσκάκης

Τι έκανε πέρυσι: Παρότι τερμάτισε δεύτερη στο 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, εξασφάλισε την άνοδο της στη Football League για πρώτη φορά στην ιστορία της εξαιτίας της αποχώρησης του Ηρακλή. Αρχικά είχε οριστεί να αντιμετωπίσει σε μπαράζ τη Δόξα Δράμας, ωστόσο αφού άνοιξε μια έξτρα θέση, προβιβάστηκε μαζί της.

Προπονητής: Η παρθενική της συμμετοχή στη Football League, θα βρει στον πάγκο της τον νεαρό Σάκη Παπαβασιλείου. Ο 41χρονος προπονητής βρίσκεται στους Αρτινούς από τα μέσα Σεπτέμβρη, έχοντας ξαναπεράσει από την τεχνική τους ηγεσία το 2015. Προηγούμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο μισό της σεζόν πέρυσι και ενώ είχε ξεκινήσει από τη Football League και τα Χανία. Στο παρελθόν έχει κοουτσάρει επίσης το Νέστο Χρυσούπολης, τον Αιγινιακό, τον Βατανιακό, ενώ έχει κάνει πέρασμα και από την Κύπρο για τον Απόλλωνα Λεμεσού και τον Ερμή Αραδίππου.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων (1.900)

Μεταγραφές: Δεν υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις. Συνολικά δέκα, με πιο σημαντικές εκείνες του εξτρέμ Κουσίδη, του μπακ Ιλία, του σέντερ φορ Ζυγκερίδη και του τερματοφύλακα Ανδρούτσου. Λίγες και πολύ προσεγμένες ήταν και οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν. Ξεχωρίζουν αυτές του σέντερ φορ Λουκίνα (Ηρακλής), του τερματοφύλακα Μέλκα (Πανσερραϊκός), του μπακ Τσοντάκη (Κισσαμικός), του στόπερ Θεολόγου και του μεσοαμυντικού Μουκίδη (Αιγινιακός).

Φιλικά: Δεν συμμετέχει στο Κύπελλο, επομένως δεν έχει και επίσημα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Στα τρία φιλικά τεστ που έδωσε τον προηγούμενο μήνα, επιβλήθηκε με σκορ 1-0 του Παναιγιάλειου στο Αίγιο και έμεινε στο 0-0 με τους Αιγιώτες και την Παναχαϊκή εντός έδρας.

Εκτίμηση: Είναι το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Θα... φτύσουν αίμα όλοι στην Άρτα, όμως της λείπει η εμπειρία και θα στηριχθεί σε μονάδες. Θα δώσει μεγάλη μάχη για να μπορέσει να διατηρήσει τη θέση της, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει.

Γιώργος Νίκου (twitter, facebook)

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ