foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ20
ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΠΑΣΧΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πορτογαλία, Primeira Liga: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 03 Αυγ 2017 16:36
Πορτογαλία-Primeira-Liga-8-8-17.jpg

Το 84ο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, η Primeira Liga ή αλλιώς Liga NOS, είναι έτοιμο να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Αυγούστου. Η Μπενφίκα θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα των τελευταίων τεσσάρων ετών, αλλά Πόρτο (κυρίως) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας δείχνουν αποφασισμένες να «σπάσουν» την κυριαρχία των «αετών». «Νεοφώτιστες» είναι η Πορτιμονένσε και η Άβες.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Δεν υπάρχουν αλλαγές σε σύγκριση με τις τρεις τελευταίες περιόδους, κάτι που σημαίνει ότι λαμβάνουν μέρος 18 σύλλογοι, οι 16 που παρέμειναν πέρσι στην κατηγορία και οι 2 που ανέβηκαν από τη Β’. Η Primeira Liga διεξάγεται σε δύο γύρους των 17 αγωνιστικών ο καθένας (34 συνολικά). Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει δύο φορές -εντός κι εκτός έδρας- τις υπόλοιπες 17. Οι δύο τελευταίες της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν στη 2η τη τάξει κατηγορία. Οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας εξασφαλίζουν θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, ενώ ο 3ος θα αναγκαστεί να ξεκινήσει την πορεία του από τα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο 4ος και ο 5ος της βαθμολογίας θα λάβουν μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως υπάρχει ενδεχόμενο να «ανοίξει» και η 6η θέση, αναλόγως τι θα συμβεί στο Κύπελλο Πορτογαλίας.

 

Οι ομάδες της Primeira Liga

Μπενφίκα

Τι έκανε πέρσι: Επιβεβαίωσε την κυριαρχία της για άλλη μια φορά στην Πορτογαλία και κατέκτησε το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα, με διαφορά έξι βαθμών από τη μισητή Πόρτο. Ήταν το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Προπονητής: Ο Ρουί Βιτόρια συνεχίζει το επιτυχημένο ομολογουμένως έργο του στους «αετούς», το οποίο ξεκίνησε το 2015, υπό αμφισβήτηση, αλλά πλέον έχει κερδίσει και τον πιο απαιτητικό οπαδό της ομάδας.

Γήπεδο: Estádio da Luz (65.647)

Μεταγραφές: Πούλησε ακριβά αυτό το καλοκαίρι η Μπενφίκα, καθώς παραχώρησε τον 23χρονο πορτιέρε Μοράες με 40 εκ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι, τον στόπερ Λίντελεφ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 35 εκ. ευρώ και τον μπακ Σεμέδο στην Μπαρτσελόνα για 30 εκ. ευρώ. Καλή η προσθήκη του φορ Σεφέροβιτς από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τον οποίο απέκτησε ελεύθερο. Στα χαφ ήρθε ο ταλαντούχος Κροβίνοβιτς από την Ρίο Άβε που ξεχώρισε πέρσι. Πήρε και κάποιους άλλους νεαρούς παίκτες, αλλά θα περίμενε κανείς να κινηθεί πιο δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, από τη στιγμή που είχε χρήμα να… σπρώξει.

Φιλικά: Δεν ήταν καθόλου καλή η εικόνα της στην προετοιμασία, όπου ηττήθηκε από Άρσεναλ (5-2), Λειψία (2-0), Χαλ (1-0) και Γιούνγκ Μπόις (5-1), με το πρόβλημα στα μετόπισθεν να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Κέρδισε την Μπέτις με 2-1 και την Ξαμάξ με 2-0, αλλά δεν έπεισε γενικά. Δείχνει ότι θα χρειαστεί ενίσχυση.

Εκτίμηση: Έχασε σημαντικούς παίκτες στις μεταγραφές, τους οποίους δεν αντικατέστησε επάξια και αυτό βγαίνει μέχρι στιγμής στο γήπεδο. Υπάρχει χρόνος για να καλυφθούν τα κενά αυτά και μένει να δούμε αν θα γίνουν κινήσεις. Θα παλέψει φυσικά για το πρωτάθλημα, αλλά προς το παρόν κρατάμε μικρό… καλάθι.

 

Πόρτο

Τι έκανε πέρσι: Δεν κατάφερε για άλλη μια σεζόν να «σπάσει» την κυριαρχία της Μπενφίκα στην Primeira Liga και τερμάτισε στη 2η θέση. Στο Champions League έφτασε μέχρι τους «16», όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα φιναλίστ Γιουβέντους.

Προπονητής: Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντος αποτελεί παρελθόν και στη θέση του ήρθε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος έκανε πολύ καλή χρονιά στη Ναντ και από τον Ιούνιο είναι ο νέος κόουτς των «δράκων». Ένα deal που άργησε ένα χρόνο, καθώς όταν έφυγε από την Γκιμαράες, ακούστηκε έντονα το όνομα του για την Πόρτο, αλλά εν τέλει κατέληξε στη Γαλλία.

Γήπεδο: Estádio do Dragão (52.000)

Μεταγραφές: Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και αυτό έκανε μια δυνατή πώληση, με τον φορ Αντρέ Σίλβα να καταλήγει στη Μίλαν, έναντι 38 εκ. ευρώ. Ο 20χρονος χαφ Νέβες πήγε στη Γουλβς για 17 εκ. ευρώ και ουσιαστικά αυτές ήταν οι πιο δυνατές απώλειες. Στα χαφ ήρθε ο μέσος Τόρες από την Ατλ. Μαδρίτης.

Φιλικά: Πολύ καλή η εικόνα της στα φιλικά, με τον Κονσεϊσάο να δείχνει εξ αρχής ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο. Στο τουρ που έκανε στο Μεξικό έφερε δύο ισοπαλίες κόντρα σε Κρουζ Αζούλ (0-0) και Γουαδαλαχάρα (2-2) στην αρχή της προετοιμασίας. Στη συνέχεια, κέρδισε κατά σειρά Γκιμαράες (2-0), Πορτιμονένσε (5-1), Λα Κορούνια (4-0) και Ζιλ Βιθέντε (3-1). Ο Κονσεϊσάο πάντως… έβαλε γκάζια στους παίκτες του για να μην χαλαρώσουν και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Έχει μείνει καιρό μακριά από το πρωτάθλημα η Πόρτο και φέτος ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Θα παλέψει με Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους.

 

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 3η θέση και δεν μπόρεσε να κοντράρει ουσιαστικά την Μπενφίκα για τον τίτλο στην Primeira Liga. Προσπάθησε για την 2η θέση και την απευθείας είσοδο της στους ομίλους του Champions League, αλλά ούτε αυτό μπόρεσε να κάνει.

Προπονητής: Ο Ζόρζε Ζέσους στην 2η του χρονιά στον πάγκο των «λιονταριών», δεν μπόρεσε να τα οδηγήσει σε κάποιον τίτλο και η πίεση είναι αυξημένη ενόψει της νέας χρονιάς.

Γήπεδο: Estádio José Alvalade (50.095)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον στόπερ Ματιέ ως ελεύθερο από την Μπαρτσελόνα, τον μπακ Κοεντράο δανεικό από την Ρεάλ, τον επιθετικό Ντουμπιά από τη Ρόμα επίσης ως δανεικό, τον χαφ Μπρούνο Φερνάντες με μεταγραφή από την Σαμπντόρια και τον καλό ακραίο επιθετικό Ακούνια από την Ρασίνγκ της Αργεντινής. Αυτές είναι οι προσθήκες που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής. Ο αμυντικός Σεμέδο, πωλήθηκε αντί 14 εκ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ. Δείχνει ξεκάθαρα ενισχυμένη.

Φιλικά: Ασταθέστατη στα φιλικά προετοιμασίας, όπου έδειξε σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, στις ήττες από Βαλένθια (3-0), Γκιμαράες (3-0), Μαρσέιγ (2-1), Βασιλεία (3-2), αλλά πήρε νίκες κόντρα σε Μονακό (2-1) και Φιορεντίνα (1-0). Κόντρα στους «βιόλα» ήταν η πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Σαφέστατα το πρωτάθλημα αποτελεί στόχος, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από το πώς θα πάει στο Τσάμπιονς λιγκ. Αν καταφέρει να μπει δηλαδή στους ομίλους και τι πορεία θα κάνει εκεί. Πάντως θα είναι διεκδικήτρια.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Γκιμαράες

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στη 4η θέση και μόνο θετική μπορεί να είναι αυτή η εξέλιξη. Μπροστά της είχε μόνο τις παραδοσιακές δυνάμεις του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, τις οποίες δεν μπορούσε να κοντράρει.

Προπονητής: Ο Πέδρο Μάρτινς που ανέλαβε τον Ιούνιο του 2016, συνεχίζει το έργο του, καθώς τόσο η διοίκηση, όσο και ο ίδιος είναι ευχαριστημένοι από την συνεργασία.

Γήπεδο: Estádio D. Afonso Henriques (30.165)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον μεσοεπιθετικό Ρινκόν από την αργεντίνικη Τίγκρε και τον φορ Εστουπινάν από την Όνσε Κάλντας. Αμφότεροι νεαροί. Προβιβάστηκαν και κάποιοι νεαροί από τη Β΄ ομάδα.  Πούλησε τον μπακ Γκασπάρ στην Φιορεντίνα για 4 εκ. ευρώ.

Φιλικά: Καλή η εικόνα της στα φιλικά, όπου ξεχώρισε η νίκη με 3-0 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ηττήθηκε από την Πόρτο με 2-0, αλλά επικράτησε της Μπελενένσες με 4-1. Δείχνει να είναι σε καλό δρόμο.

Εκτίμηση: Θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική πορεία, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Πάντως λογικά θα είναι στην πεντάδα.

 

Μπράγκα

Τι έκανε πέρσι: Έχασε την… αγαπημένη της 4η θέση από την Γκιμαράες πέρσι και τερμάτισε στην 5η. Έκανε τραγικό φίνις στη σεζόν και ευτυχώς που «αυτοκτόνησε» η Μαρίτιμο, αλλιώς θα έβγαινε 6η.

Προπονητής: O Ζορζέ Σιμάο αποτελεί παρελθόν από τον περασμένο και αντικαταστάτης του είναι ο 38χρονος Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος πιο πριν ήταν στην μικρότερη ομάδα της Μπράγκα. Ρίσκο η επιλογή του, μένει να φανεί αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες και την διοίκηση που τον εμπιστεύθηκε.

Γήπεδο: Estádio Municipal de Braga (30.286)

Μεταγραφές: Κυρίως με ελεύθερους και δανεικούς ενισχύθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, μεταξύ αυτών και ο στόπερ του Ολυμπιακού, Βιάνα. Στην επίθεση ήρθε ο φορ της Μαρίτιμο Σόουζα, ως ελεύθερος όμως. Δεν έχασε κάποιον από τον βασικό «κορμό» της.

Φιλικά: Δεν τα πήγε καλά στα φιλικά, αλλά στο πρώτο επίσημο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της ΑΙΚ Στοκχόλμης και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση.

Εκτίμηση: Το ρόστερ της δεν άλλαξε κατά πολύ και θα είναι λογικά κλασικά στην πεντάδα. Η 4η θέση είναι εφικτή.

 

Μαρίτιμο

Τι έκανε πέρσι: Κάνει σταθερά βήματα προς τα εμπρός τα τελευταία χρόνια και πέρσι έφτασε μέχρι την 6η θέση. Είχε μεγάλη ευκαιρία να πετάξει εκτός πεντάδας την Μπράγκα, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές, της στοίχισαν οι ισοπαλίες.

Προπονητής: Ο 46χρονος Ντανιέλ Ράμος που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2016, συνεχίζει το επιτυχημένο έργο του στην ομάδα, με στόχο να κάνει την υπέρβαση αυτή τη σεζόν.

Γήπεδο: Estádio dos Barreiros (7.400)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον φορ Λούντμπεργκ από την Ράντερς, ο οποίος έρχεται από γεμάτες σεζόν. Στα χαφ ήρθε ο Πατσέκο από την Σετουμπάλ, ενώ στην επίθεση απέκτησε τον Ίμπσον από τον Ερμή Αραδίππου. Ο φορ Σόουζα πήγε στην Μπράγκα.

Φιλικά: Καλή η εικόνα της στα φιλικά με νίκες επί της Ζιλ Βιθέντε (2-0) και Αρούκα (1-0), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη κόντρα στην Λας Πάλμας με 1-1. Στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ισοπαλία στην έδρα της Μπότεφ Μπλοντίφ και τα πάντα είναι ανοιχτά στη ρεβάνς μπροστά στο κοινό της.

Εκτίμηση: Κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και μπορεί να είναι ξανά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. «Ταβάνι» λογικά η 6η θέση, δύσκολα το κάτι παραπάνω.

 

Ρίο Άβε

Τι έκανε πέρσι: Προσπάθησε για να πάρει μια θέση στη 5άδα, αλλά δεν τα κατάφερε και περιορίστηκε τελικά στη 7η.  Της στοίχισαν κάποια κενά διαστήματα στην απόδοση της και δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Προπονητής: Ο Λουίς Κάστρο που ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο αποτελεί παρελθόν και νέος προπονητής στην Ρίο Άβε είναι ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Γήπεδο: Estádio dos Arcos (12.815)

Μεταγραφές: Στηρίχθηκε κυρίως σε νεαρούς δανεικούς, μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο επιθετικός του Ολυμπιακού Τάσος Καραμάνος. Πάντως σε αυτή την μεταγραφική περίοδο, έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή του συλλόγου, με την υπογραφή του 21χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού Γκαμπριελζίνιο από την Λιντένσε, έναντι 800.000 ευρώ. Ο καλός μεσοεπιθετικός Κροβίνοβιτς πωλήθηκε στην Μπενφίκα.

Φιλικά: Ανάμικτα τα συναισθήματα στα φιλικά, με νίκη επί της Ζιλ Βιθέντε με 3-0 και ήττα από την Ανζέ με 1-0, στα κυριότερα εξ ευτών.

Εκτίμηση: Μπορεί να επαναλάβει μια πορεία σαν την περσινή, μιας και δεν άλλαξε το ρόστερ της κατά πολύ. Δείχνει μάλιστα πιο ενισχυμένη.

 

Φεϊρένσε

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετική στην επιστροφή της στα… μεγάλα σαλόνια του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, κατάφερε να σωθεί με χαρακτηριστική ευκολία η «νεοφώτιστη» και τερμάτισε στην 9η θέση.

Προπονητής: Ο Νούνο Σάντος ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβρη και η δουλειά που έκανε ήταν εξαιρετική. Ευχαριστημένη η διοίκηση από το έργο του, συνεχίζει κανονικά στην άκρη του πάγκου.

Γήπεδο: Marcolino de Castro (5.450)

Μεταγραφές: O καλός πορτιέρε Βανά, έπειτα από την εξαιρετική σεζόν που έκανε, πήρε μεταγραφή στην Πόρτο. Διατήρησε σχεδόν αναλλοίωτο τον βασικό «κορμό» της. Πήρε τον φορ Λουίς Ενρίκε από την Ατλ. Παραναένσε, ενώ ενισχύθηκε στα χαφ με τον Αλφόνσε από την Ζιλ Βιθέντε. Καλή και η προσθήκη του στόπερ Μπρισένιο από την Τίγκρες του Μεξικού.

Φιλικά: Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή η εικόνα της στα φιλικά, αλλά υπάρχει η πεποίθηση ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα για τα επίσημα παιχνίδια.

Εκτίμηση: Θα ήθελε να κάνει μια πορεία ανάλογη με την περσινή. Δύσκολα θα κινδυνέψει και μπορεί να είναι στην πρώτη δεκάδα.

 

Μποαβίστα

Τι έκανε πέρσι: Απαλλαγμένη από το άγχος τις τελευταίες αγωνιστικές, κατάφερε να κλείσει με ωραίο τρόπο την σεζόν και να τερματίσει στην 9η θέση, μακριά από μπελαδές.

Προπονητής: Ο Μιγκέλ Λεάλ ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2016 και έπειτα από την πολύ καλή δουλειά που έκανε, παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα σεζόν.

Γήπεδο: Estádio do Bessa (28.263)

Μεταγραφές: Κόσμος ήρθε, κόσμος έφυγε στην Μποαβίστα, με την ομάδα σε πρώτη φάση να δείχνει ενισχυμένη, αλλά μένει να φανεί το πώς θα «δέσει» η ομάδα. Κυρίως με ελεύθερους παίκτες ενισχύθηκε.

Φιλικά: Η εικόνα που παρουσίασε στην προετοιμασία ήταν ενθαρρυντική, αλλά έχει ακόμα δρόμο μπροστά του ο κόουτς Λεάλ για να μπορέσει να φέρει την ομάδα στα δικά του θέλω.

Εκτίμηση: Πρώτος στόχος φυσικά η παραμονή, αλλά η λογική λέει ότι δεν θα κινδυνέψει. Κάπου κοντά στην δεκάδα αναμένεται η Μποαβίστα.

 

Εστορίλ

Τι έκανε πέρσι: Έκανε ένα καλό φίνις στο πρωτάθλημα και σώθηκε σχετικά εύκολα πέρσι, σε μια χρονιά που δεν μπόρεσε να βρει σταθερότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια της για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Προπονητής: Ο Πέδρο Εμάνουελ ήρθε τον Μάρτιο στον πάγκο της ομάδας και του πιστώνεται το γεγονός ότι κατάφερε να αλλάξει άμεσα την εικόνα της ομάδας και να την σώσει άμεσα.

Γήπεδο: António Coimbra da Mota (8.000)

Μεταγραφές: Ο μπακ Άιλτον πήγε στην Στουτγάρδη, ενώ ο μεσοεπιθετικός Ματέους πήγε στην Σπόρτινγκ. Ο καλός αμυντικός χαφ Αμάντο, πήρε μεταγραφή στα Εμιράτα. Θα χρειαστεί ενισχύσεις, καθώς έχασε βασικούς παίκτες.

Φιλικά: Στα δυνατότερα φιλικά προετοιμασίας, ηττήθηκε από την Μπόρνμουθ με 2-1, αλλά επικράτησε των Βαγιεκάνο και Μπελενένσες με 2-1 και 1-0 αντίστοιχα. Σχετικά καλή η εικόνα της.

Εκτίμηση: Θα ήθελε να επιστρέψει στις θέσεις Ευρώπης, αλλά δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε. Αυτό αναμένεται να της στοιχίσει αν δεν κάνει μεταγραφές μέχρι τέλος Αυγούστου.

 

Τσάβες

Τι έκανε πέρσι: Στην επάνοδο της στα… μεγάλα σαλόνια το ζητούμενο ήταν να σώσει την χρονιά και τα κατάφερε σχετικά εύκολα. Τερμάτισε στην 11η θέση, κυρίως λόγω του καλού πρώτου μισού που έκανε, καθώς στον δεύτερο γύρο δεν ήταν τόσο σταθερή.

Προπονητής: Ο Ρικάρντο Σοάρες ήρθε τον Δεκέμβρη του 2016, με σκοπό να σώσει την ομάδα, τα κατάφερε αλλά δεν συνεχίζει στην ομάδα. Αντικαταστάτης του ο Λουίς Κάστρο που ήταν στη Ρίο Άβε.

Γήπεδο: António Coimbra da Mota (8.000)

Μεταγραφές: Πήρε τον χαφ Ζέφερσον από την Χάιντουκ και τον επίσης χαφ Μέλο από την Σέφιλντ, ο οποίος στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε στην Πάσος Φερέιρα. Γενικά έγιναν αρκετές κινήσεις για να ενισχυθεί το ρόστερ. Απώλεια  ο φορ Λόπες, που πήγε στην Ομόνοια.

Φιλικά: Μπορεί να μην έδωσε πολύ δυνατά φιλικά, αλλά σε αυτά που έπαιξε, η εικόνα της ήταν πολύ καλή και άφησε υποσχέσεις για κάτι καλό φέτος.

Εκτίμηση: Λογικά θα μπορέσει να είναι και πάλι κοντά στην δεκάδα. Δύσκολα πάντως θα κάνει το κάτι παραπάνω.

 

Σετουμπάλ

Τι έκανε πέρσι: Έκανε κάκιστο δεύτερο γύρο και κατέληξε να παλεύει για την παραμονή της. Κινδύνεψε κάποια στιγμή, αλλά οι ομάδες που ήταν από κάτω της, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτούν την κάκιστη πορεία της.

Προπονητής: Ο Ζοσέ Κουσέιρο παραμένει στην θέση του, παρότι η Σετουμπάλ έκανε κάκιστη χρονιά. Δεν υπάρχει ανοχή όμως φέτος.

Γήπεδο: Estádio do Bonfim (18.694)

Μεταγραφές: Ο καλός στόπερ Καρντόσο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ρέιντζερς. Ο κίπερ Βαρέλα πήγε στην Μπενφίκα. Ήρθαν παίκτες, κυρίως δανεικοί από Μπενφίκα και Πόρτο. Δείχνει να έχει ενισχυθεί, αλλά θα φανεί στην πορεία κατά πόσο.

Φιλικά: Πήρε νίκες κόντρα σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, αλλά απέναντι σε Μπέτις και Σέφιλντ Γουένστντεϊ, δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 1-0 και έφερε ισοπαλία με 0-0 αντίστοιχα. Στο Λιγκ Καπ, πήρε τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση απέναντι στη Τοντέλα.

Εκτίμηση: Δεν θέλει να μπλέξει πάλι σε περιπέτειες και η λογική λέει ότι μπορεί να μείνει μακριά από αυτές. Πάντως δύσκολα θα είναι πάνω από την δεκάδα.

 

Πάκος Φερέιρα

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να σώσει την χρονιά λίγο πριν το τέλος, σε μια σεζόν που οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες, αλλά δεν μπόρεσε να τις δικαιώσει.

Προπονητής: Ο νεαρός Βάσκο Σεάμπρα ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο μόλις στα 33 του χρόνια, με την διοίκηση να τον στηρίζει και εν μέρει να δικαιώνει τις προσδοκίες. Έσωσε την ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει το βήμα παραπάνω. Αποκτά εμπειρία σιγά – σιγά και συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της Πάκος.

Γήπεδο: Capital do Móvel (7.000)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε κυρίως με ελεύθερους και δανεικούς παίκτες. Επέστρεψε έπειτα από ένα χρόνο στην Ταϊλάνδη ο καλός φορ Μορέιρα. Στην άμυνα ήρθε ο Αυστραλός ΜακΓκόγουαν από την Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ.

Φιλικά: Σχετικά καλή η εικόνα που έβγαλε στα φιλικά προετοιμασίας και την διατήρησε και στο πρώτο επίσημο της σεζόν, όπου επικράτησε της Αρούκα στο Λιγκ Καπ με 1-2 εκτός έδρας. Πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού, με την δεκάδα να είναι το «ταβάνι» της.

 

Μπελενένσες

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη και κατάφερε να σώσει την κατηγορία, με το πρόβλημα στην άμυνα της να είναι τεράστιο.

Προπονητής: Τον Απρίλιο ανέλαβε ο Ντομίγνκο Πασιένσα με στόχο να την σώσει και τα κατάφερε. Συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της ο 48χρονος τεχνικός.

Γήπεδο: Estádio do Restelo (19.856)

Μεταγραφές: Πούλησε τον 23χρονο στόπερ Λε στη Λιλ, με 5.5 εκ. ευρώ και τον χαφ Πίντο στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Πήρε τον κίπερ Μουριέλ που πέρσι αγωνίστηκε στη Μπαΐα και τον μπακ Γκόμες που άνηκε στη Μπράγκα, αλλά πέρσι αγωνίστηκε στον Απόλλων Λεμεσού. Επέστρεψε από την Ολλανδία και την Εξέλσιορ ο εξτρέμ Φρέντι.

Φιλικά: Δεν πήγε καλά στα φιλικά προετοιμασίας, ενώ ηττήθηκε και στο Λιγκ Καπ από την Ρεάλ (ομάδα της Β’ κατηγορίας) με 1-0 και αποκλείστηκε. Στην πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα, ηττήθηκε από την Εστορίλ με 1-0.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά μπορεί να σωθεί σχετικά άνετα. Μένει να το αποδείξει και στο γήπεδο.

 

Μορεϊρένσε

Τι έκανε πέρσι: Με αντεπίθεση διαρκείας τις τελευταίες αγωνιστικές, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να μείνει στην κατηγορία, μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Το υπηρεσιακό δίδυμο που είχε αναλάβει έκανε το χρέος του και τώρα η διοίκηση στράφηκε στη λύση του έμπειρου Πορτογάλου Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος το 2012 είχε περάσει και από τον πάγκο του Άρη.

Γήπεδο: Joaquim de Almeida Freitas (6.100)

Μεταγραφές: Πήρε δανεικό από την Κρουζέιρο τον αμυντικό χαφ Ραμίρες και στα μπακ τον Σίλβα από τη Ζιλ Βιθέντε. Ο καλός μέσος Κάουε θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιαπωνία. Λίγες οι κινήσεις στις μεταγραφές.

Φιλικά: Καλή η εικόνα της στα φιλικά, κόντρα σε αντιπάλους πάντως όχι μεγάλης δυναμικότητας. Κράτησε όμως την καλή εικόνα και στο πρώτο επίσημο της σεζόν, όπου επικράτησε της Άβες με 1-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ.

Εκτίμηση: Θα παλέψει ξανά για την αποφυγή του υποβιβασμού και η μάχη αναμένεται σκληρή μέχρι τέλους.

 

Τοντέλα

Τι έκανε πέρσι: Έσωσε την κατηγορία κυριολεκτικά στο νήμα, καθώς πέτυχε πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια και στην ισοβαθμία υπερτερούσε της Αρούκα, την οποία έστειλε στην Β’ κατηγορία.

Προπονητής: Ο 36χρονος Πέπα έκανε τρομερά πράγματα στο δεύτερο μισό που ανέλαβε την περσινή σεζόν και η διοίκηση δεν είχε λόγο να μην τον εμπιστευθεί και φέτος. Συνεχίζει κανονικά.

Γήπεδο: João Cardoso (5.000)

Μεταγραφές: Πήρε τον φορ Τομανέ από την Αρούκα για να ενισχύσει την επίθεση της. Οι υπόλοιπες κινήσεις ήταν με ελεύθερους και δανεικούς. Δεν έχασε κάποιον από αυτούς που ήθελε να κρατήσει.

Φιλικά: Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά, δεν ικανοποίησε και δεν μπόρεσε ούτε στο πρώτο επίσημο της σεζόν να κάνει κάτι καλό. Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ, έπειτα από την ήττα με 1-0 κόντρα στη Σετούμπαλ.

Εκτίμηση: Στόχος φυσικά η παραμονή και ότι θέλει ας προκύψει στην πορεία. Θα παλέψει μέχρι τέλους για να μείνει στην κατηγορία.

 

Πορτιμονένσε

Τι έκανε πέρσι: Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν και πήρε το «εισιτήριο» για τον προβιβασμό της στην μεγάλη κατηγορία. Πολύ σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, πήρε δίκαια την άνοδο. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Primeira Liga, ήταν την περίοδο 2010/2011.

Προπονητής: Ο Βίκτορ Ολιβέιρα πέτυχε τον στόχο που του είχε τεθεί και έτσι συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στο «τιμόνι» της Πορτιμονένσε.

Γήπεδο: Estádio do Portimonense SC (9.540)

Μεταγραφές: Λίγες οι κινήσεις της στις μεταγραφές, δεν ξόδεψε και πήρε ελεύθερους ή δανεικούς, από τη Βραζιλία κυρίως. Δεν έχασε κάποιον από τον βασικό «κορμό» της.

Φιλικά: Έδωσε δυνατά φιλικά και ηττήθηκε από την Πόρτο με 5-1 και την Σέφιλντ Γουένστνεϊ. Κέρδισε πάντως της Βαρζίμ και Φαρένσε με 2-1 και 3-2 αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος της πέραν από την παραμονή της στην κατηγορία. Θα έπρεπε να ενισχυθεί περισσότερο πάντως.

 

Άβες

Τι έκανε πέρσι: «Κονταροχτυπήθηκε» με την Πορτιμονένσε για τον τίτλο της πρωταθλήτριας, αλλά έμεινε τελικά δεύτερη με δύο βαθμούς διαφορά. Ήταν οι δύο ομάδες που ξεχώρισαν πέρσι και πήρε δίκαια με την σειρά της την άνοδο.

Προπονητής: Ο 53χρονος Πορτογάλος Ζοσέ Μότα ανέλαβε τον Φεβρουάριο και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στην Primeira Liga. Συνεχίζει κανονιά το έργο του.

Γήπεδο: Clube Desportivo das Aves (8.560)

Μεταγραφές: Γέμισε το ρόστερ της με ελεύθερους και δανεικούς, αλλά έχει εναλλακτικές σε αρκετές θέσεις και πρόσθεσε εμπειρία. Έχασε κάποιους βασικούς αλλά τα κενά φαίνεται να έχουν καλυφθεί. Θα φανεί στην πορεία.

Φιλικά: Δεν ήταν καλή στα φιλικά και δείχνει ότι θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Στο Λιγκ Καπ ηττήθηκε από την Μορεϊρένσε με 1-0 και αποχαιρέτησε νωρίς τον θεσμό.

Εκτίμηση: Πήρε παίκτες για να υπάρχουν εναλλακτικές στη μάχη που θα δώσει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αντώνης Κόκκινος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ