foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ35
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Δανία, Superligaen: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 12 Ιουλ 2017 17:10
Superligaen-Superlig-Δανία-2017-18.jpg

Η Κοπεγχάγη είναι ξανά το φαβορί για τον τίτλο, παρότι αποδυναμώθηκε στην άμυνα. Τα πρωτεία της αμφισβητούν η πρωταθλήτρια στις μεταγραφές Μίντιλαντ και η πάντα ανταγωνιστική Μπρόντμπι. Το αξιοπρόσεκτο είναι πως καμία από τις 14 ομάδες της Superligaen δεν άλλαξε προπονητή, όλες συνεχίζουν με αυτούς που ολοκλήρωσαν την περσινή σεζόν.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (Preliminary Stage, 26 αγωνιστικές), οι πρώτες έξι ομάδες στην βαθμολογία της Superligaen, θα δημιουργήσουν έναν όμιλο (Championship Play-off) και θα δώσουν δέκα παιχνίδια μεταξύ τους, ξεκινώντας με όλους τους βαθμούς  που κατέκτησαν στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Οι ομάδες οι οποίες τερμάτισαν στις θέσεις 7-14, κρατάνε τους βαθμούς από την κανονική περίοδο και χωρίζονται σε δύο ομίλους (Qualifying Play-offs όπου 7η, 10η ,11η και 14η της κανονικής περιόδου είναι ο Ά όμιλος, 8η, 9η, 12η και 13η ο ‘Β όμιλος ). Ύστερα από μίνι πρωτάθλημα 6 αγώνων, οι νικητές των δύο πρώτοι κάθε ομίλου (4 συνολικά) παίζουν μεταξύ τους μπαράζ (διπλοί αγώνες με ημιτελικό και τελικό) και η ομάδα που θα προκριθεί θα διεκδικήσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, κόντρα στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στον όμιλο των πρώτων έξι της κανονικής διάρκειας (Championship Play-off). Οι ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες και τέταρτες από τους ομίλους Ά και΄Β, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (Relegation Play-offs) και οι ομάδες που θα προκριθούν θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες όπου ο νικητής θα παραμείνει στην κατηγορία. Οι εναπομείνασες τρεις ομάδες της τελευταίας διαδικασίας θα αγωνιστούν μεταξύ τους  σε μία σειρά διπλών αγώνων μαζί με τη 2η και την 3η της 1st Division (Β’ κατηγορία). Η σειρά των αγώνων ξεκινάει με διπλή αναμέτρηση μεταξύ των τελευταίων ομάδων (Relegation Play-offs) όπου ο νικητής αντιμετωπίζει τη 2η της 1st Division ενώ η 3η αντιμετωπίζει με τη σειρά της την φιναλίστ των μπαράζ (Relegation Play-offs).

Ευρωπαϊκά εισιτήρια 

Ο πρωταθλητής κερδίζει το εισιτήριο για την πρώτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο δευτεραθλητής αποκτά μία θέση στην πρώτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, όπως ακριβώς και ο νικητής του ζευγαριού που προκύπτει από τα πλέι οφ στο τέλος της σεζόν (Championship play-offs vs Qualifying play-offs). Τέλος, ο κυπελλούχος κατακτά μαζί με το τρόπαιο και το εισιτήριο για την δεύτερη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Οι ομάδες της Superligaen

Κοπεγχάγη

Τι έκανε πέρσι: Απόλυτη επιτυχία, κατέκτησε το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το 2ο σερί νταμπλ. Στην Ευρώπη είχε εξαιρετική παρουσία, τερμάτισε 3η στον όμιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ (πίσω από Λέστερ, Πόρτο) και συνέχισε στο Γιουρόπα, όπου έφτασε έως τους «16» (αποκλείστηκε από τον μετέπειτα φιναλίστ Αγιαξ).

Προπονητής: Για 4η σερί σεζόν θα καθίσει στον πάγκο της ο Νορβηγός Στάλε Σολμπάκεν (49 ετών, σύστημα 4-4-2), δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος να τον αλλάξει (2 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα μαζί του).

Γήπεδο: Telia Parken (42.358)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 3 βασικά στελέχη, ο επιθετικός Κορνέλιους (12 γκολ), ο στόπερ Μ. Γιόργκενσεν (33/0) και ο αριστερός μπακ Ογκούστινσον (31/1). Αντικαταστάθηκαν από τους Σωτηρίου (32/21 με ΑΠΟΕΛ), Λούφτνερ και Μπένγκντσον (30/1 με Μπαστιά) αντίστοιχα. Μάλλον αποδυναμώθηκε, ειδικότερα αμυντικά.

Φιλικά: Χωρίς νίκη απέναντι σε Παρτιζάν (2-3, 29/6), Στουρμ Γκρατς (1-1, 2/7) και Κράσνονταρ (0-0, 5/7). Την Τετάρτη έδινε το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδια για φέτος, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Ζίλινα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτίμηση: Δείχνει αποδυναμωμένη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια που… άγγιξε την τελειότητα και πάλι, όμως, βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από τους εγχώριους ανταγωνιστές της. Είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

 

Μπρόντμπι

Τι έκανε πέρσι: Από την 11η αγωνιστική βρέθηκε στη 2η θέση και παρέμεινε σε αυτή μέχρι το τέλος (έκλεισε τη σεζόν με 5 σερί ήττες!), δεν μπόρεσε-άξιζε να πλησιάσει την Κοπεγχάγη, από την οποία ηττήθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου (1-3). Στο Γιουρόπα έφτασε μέχρι τα πλέι οφ, όπου τέθηκε εκτός από τον Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ 1-4.

Προπονητής: Για 2η χρονιά η διοίκηση εμπιστεύεται τον 49χρονο Γερμανό, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, ο οποίος έχει περάσει από Στουτγάρδη, Λειψία, μεταξύ άλλων. Χρησιμοποιεί διάταξη 4-3-1-2.

Γήπεδο: Brøndby Stadion (29.000)

Μεταγραφές: Έφυγαν 3 βασικοί παίκτες στη μεσαία γραμμή, κυριότερος ο Πίρι (34/1), όλοι τους αντικαταστάθηκαν. Πολύ σημαντική θεωρείται η παραμονή του χαφ Μουχτάρ (29/6 και 6 ασίστ ως δανεικός από την Μπενφίκα), που αγοράστηκε έναντι περίπου 1,5 εκ. ευρώ.

Φιλικά: Ξεκίνησε νωρίς την προετοιμασία λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και τα πήγε σχετικά καλά. Πέρα από κάποια… χωριά, κέρδισε κατά σειρά τις Νέστβεντ (2-1, 28/6), Κάραμπαγκ (5-1, 2/7), ενώ ηττήθηκε με 1-0 από τη Ροστόφ (8/7). Την Πέμπτη υποδέχεται τη Βάασα από τη Φινλανδία, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτίμηση: Έγινε σημαντική προσπάθεια για να «δυναμώσει», όμως υπάρχει ένα μεγάλο «αν». Δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνουν στο ρόστερ της οι πολύτιμοι Ρένοβ (Τ.) και Πούκι (Ε, 20 γκολ πέρσι), καθώς «πολιορκούνται» από ισχυρότερους συλλόγους. Δύσκολα θα χάσει τη 2η θέση, αλλά και δύσκολα θα κοντράρει την Κοπεγχάγη.

 

Λίνγκμπι

Τι έκανε πέρσι: Προερχόταν από τη Β’ κατηγορία, είχε σταθερά ανοδική πορεία και έκανε μίνι… θαύμα, ολοκληρώνοντας στην 3η θέση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το εξαιρετικό της φίνις, με 5 νίκες στις 5 τελευταίες αγωνιστικές. Εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Παρότι σχετικά νέος (40 ετών), ο Ντέιβιντ Νίλσεν έχει τα ηνία της ομάδας από τον Ιούλιο του 2015 και κυριολεκτικά την έχει ανεβάσει επίπεδο. Από εκεί που αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία, έφτασε να συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν θα μπορούσε παρά να ανανεώσει (έως το 2019).

Γήπεδο: Lyngby Stadion (8.000)

Μεταγραφές: Έφυγε ο βασικός τερματοφύλακας Χάνσεν και αντικαταστάθηκε από τον Άντερσεν (από Μίντιλαντ), ενώ αποχώρησε και ο 18χρονος επιθετικός Όντγκαρντ (16/3, πήγε στην Ίντερ). Κατά τα άλλα στο ίδιο επίπεδο παρέμεινε το ρόστερ, προωθήθηκαν και 4 παίκτες από την ομάδα Νέων.

Φιλικά: Δεν έδωσε κάποιο ανταγωνιστικό φιλικό, καθώς ξεκίνησε από τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας την Μπανγκόρ από την Ουαλία (νίκες 1-0 εντός και 3-0 εκτός αντίστοιχα). Την Πέμπτη αντιμετωπίζει στον 2ο γύρο, την Σλόβαν Μπρατισλάβας, εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Προέρχεται από… αφύσικα καλή πορεία, είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβει αντίστοιχο επίτευγμα, τη στιγμή που θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πάντως, δεν ήταν «πυροτέχνημα» η επιτυχία, πιστεύουμε πως θα παραμείνει στην κατηγορία, εύκολα ή δύσκολα.

 

Μίντιλαντ

Τι έκανε πέρσι: Πλήρωσε τις αμυντικές αδυναμίες και τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας δεχτεί 53 γκολ έπειτα από 36 αναμετρήσεις, απαγορευτική επίδοση για ομάδες που έχουν στόχο να πρωταγωνιστήσουν. Το θετικό είναι πως κέρδισε με 3-0 τη Ράντερς στον τελικό των πλέι οφ και πήρε «ευρωπαϊκό» εισιτήριο. Στο Γιουρόπα Λιγκ έφτασε έως τα πλέι οφ, όπου αποκλείστηκε από την τουρκική Οσμανλίσπορ.

Προπονητής: Παρά την αποτυχία δίνεται μία ακόμη ευκαιρία στον 47χρονο Δανό Γες Τόρουπ (από τον Ιούλιο του 2015 στον πάγκο). Χρησιμοποιεί σχήμα με έναν επιθετικό, κυρίως 4-1-4-1, αλλά και 4-2-3-1.

Γήπεδο: MCH Arena (11.800)

Μεταγραφές: Έντονη δραστηριότητα, έφυγαν 11 παίκτες και ήρθαν 15. Φρόντισε να ενισχυθεί αμυντικά, με τους Χάνσεν (Τ, Λίγκμπι) και Κόρκσμαρ (Α, 23/2 με Βάσας), δυναμώνει και επιθετικά με τους Κράεφ (Μ, 35/11 με Λέφσκι Σόφιας), Σέρλοτ (Ε, 27/3 με Γκρόνινγκεν) και την παραμονή του Γουίκχαϊμ (22/4 πέρσι). Διαθέτει βάθος στο ρόστερ.

Φιλικά: Το μόνο ανταγωνιστικό φιλικό ήταν το 1-0 επί της Άαλμποργκ (24/6). Ακολούθησε ο… υγιεινός περίπατος στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με την ιρλανδική Ντέρι (νίκες 6-1 εντός και 4-1 εκτός). Το Σάββατο ηττήθηκε σε φιλικό με 1-0 από τη Χόρσενς, ενώ την Πέμπτη αντιμετωπίζει για το 2ο γύρο εκτός της ουγγρική Φερεντσβάρος.

Εκτίμηση: Αναμφίβολα είναι η πρωταθλήτρια του καλοκαιριού στις μεταγραφές. Το λογικό είναι πως θα χρειαστεί χρόνο για να αφομοιώσει τις αλλαγές κάτι που αποτελεί εμπόδιο για τη διεκδίκηση του τίτλου. Αναμένεται να κοντραριστεί με την Μπρόντμπι, για τη 2η θέση.

 

Νόρτζελαντ

Τι έκανε πέρσι: Υπήρξε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της σεζόν. Μπήκε την… τελευταία στιγμή στα πλέι οφ ανόδου (6άδα) και κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην κατάταξη, τερματίζοντας 5η. Είχε περίπου την ίδια επίδοση εντός κι εκτός έδρας.

Προπονητής: Ο Κάσπερ Γιούλμαντ ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2016 κι έχει παρουσιάσει πολύ καλό έργο, δουλεύει κυρίως με νεαρούς παίκτες και τους εξελίσσει. Στην κανονική διάρκεια έπαιξε με 4-3-3 και στα πλέι οφ με 3-4-3, λογικά θα διατηρήσει το δεύτερο.

Γήπεδο: Right to Dream Park (9.900). Συνθετικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Δεν έχει αποκτηθεί ούτε ένας παίκτης και ούτε… πρόκειται αν δεν αποχωρήσει κάποιος εκ των Μάξι (Α, 33/1), Λομπότκα (Μ, 35/0) και Ίγκβαρντσεν (Ε, 35/23, 1ος σκόρερ της κατηγορίας πέρσι). Προωθήθηκαν 3 παίκτες από την ομάδα Νέων.

Φιλικά: Έδωσε αρκετά ανταγωνιστικά ματς, δεν κέρδισε σε κανένα από αυτά. Από εγχώριους αντιπάλους έφερε ισοπαλίες με Χέλσινγκορ (1-1, 23/6), Νίκομπινγκ (0-0, 28/6). Αντιμετώπισε επίσης: Τβέντε (1-1, 4/7), Χέρενφεν (2-3, 8/7) και Σικάγο Μπρίτζις (0-0, 11/7).

Εκτίμηση: Όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα διατηρήσει στο ρόστερ τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά πέρσι. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ δύσκολα θα τα καταφέρει, οπότε θα αποτελέσει υπέρβαση να μπει στην πρώτη εξάδα για 2η σερί σεζόν.

 

Σοντερίσκε

Τι έκανε πέρσι: Είχε αξιόλογη παρουσία και παρότι μπήκε στα πλέι οφ ως 4η, έχασε 2 θέσεις στη διαδικασία, ολοκληρώνοντας στην 6η. Πολλά έχουν αλλάξει από τη σεζόν 2015/16 όπου τερμάτισε στη 2η θέση. Στο Γιουρόπα έφτασε έως τα πλέι οφ, όπου τέθηκε εκτός από τη Σπάρτα Πράγας.

Προπονητής: Ο μόλις 37 ετών Κλάους Νόργκααρντ (4-1-4-1) κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Γιάκομπ Μίκελσεν άφησε την ομάδα για να αναλάβει τη Χάμαρμπι. Βάσει αποτελέσματος και… συνθηκών, τα πήγε περίφημα.

Γήπεδο: Sydbank Park (10.000)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε. Έφυγαν βασικότατα στελέχη όπως οι Κάνστρουπ (Α, 36/1), Μάντσεν (Μ, 30/3) και ο 1ος σκόρερ Αμπσάλονσεν (Ε, 27/7). Σημαντικές προσθήκες αυτές των μέσων Σχέιλ (34/2 με Σίλκεμποργκ) και Τσίμλινγκ (21/1 με Μάιντζ Β’).

Φιλικά: Αρκετά καλή παρουσία είχε στην προετοιμασία, δεν ηττήθηκε στα 3 πιο ανταγωνιστικά φιλικά (2-1-0). Κέρδισε Χόρσενς (3-0, 30/6), Έσμπιεργκ (6/2, 8/7) και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με τους Σικάγο Μπρίτζες (4/7).

Εκτίμηση: Δύσκολα θα μείνει ανεπηρέαστη από της «ηχηρές» αποχωρήσεις και κυρίως την περιορισμένη προσπάθεια αντικατάστασής τους. Πιστεύουμε πως δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει υπέρβαση η συμμετοχή της στα πλέι οφ.

 

Ράντερς

Τι έκανε πέρσι: Παρότι έκλεισε με άσχημο τρόπο την κανονική περίοδο (σερί 9 αγώνων χωρίς νίκη με επίδοση 0-1-8) κατάφερε μέσω των πλέι αουτ να φτάσει μέχρι τα μπαράζ για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως ηττήθηκε στον τελικό από τη Μίντιλαντ με 3-0 κι απέτυχε να κάνει την υπέρβαση.

Προπονητής: Από τον Ιούλιο του 2016 στον πάγκο της κάθεται ο Ισλανδός Όλαφουρ Χέλγκι Κρίστιανσον (49 ετών, πρώην Μπρέινταμπλικ και Νόρτζελαντ). Λάτρης της τακτικής και της καλής ανασταλτικής λειτουργίας, χρησιμοποιεί διάταξη 4-4-2.

Γήπεδο: BioNutria Park Randers (12.000)

Μεταγραφές: Έχασε τον πολύτιμο μέσο Φίσκερ (34/2 και 9 ασίστ, πήγε στην Μπρόντμπι), καθώς και τη «σημαία» του συλλόγου, Φένγκερ (Α, έχει συνολικά 228 συμμετοχές από το 2009 και μετά) Επίσης έφυγε ο Λούντμπεργκ (Ε, 30/5). Ήρθε ο χαφ Κίτσεν (29/0 με Χαρτς), ενώ στη Ράντερς πολλά περιμένουν από τον 22χρονο Γεωργιανό φορ Λομπζανίτζε (13/7 με Ντινάμο Τιφλίδας).

Φιλικά: Έδειξε αρκετά καλή εικόνα στην προετοιμασία, συγκεκριμένα έκανε το «απόλυτο» σε 4 αναμετρήσεις, απέναντι σε Σκίβε (3-0, 24/6), Βέιλε (3-1, 27/6), Χόρσενς (5-0, 5/7) και Τίστεντ (3-1, 8/7). Πλην τις Χόρσενς, οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία.

Εκτίμηση: Έχασε τη ραχοκοκαλιά της η Ράντερς, έμπειρους και σημαντικούς παίκτες, οι αντικαταστάτες τους (από Σκωτία και Γεωργία) θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Τα αποτελέσματα της προετοιμασίας ήταν θετικά, κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Μπορεί να τερματίσει στις θέσεις 6-9.

 

Οντένσε

Τι έκανε πέρσι: Δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Δεν μπήκε στην πρώτη εξάδα στην κανονική περίοδο, προσπάθησε να βγει Γιουρόπα Λιγκ μέσω των μπαράζ, όμως αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Ράντερς, χάνοντας με 2-0 στη ρεβάνς (1-1 το α’ ματς).

Προπονητής: Παρά την αποτυχία, η διοίκηση δίνει μία ακόμη ευκαιρία στον 55χρονο Κεντ Νίλσεν, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα για 3η σεζόν (από τον Ιούλιο του 2015 στον πάγκο). Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε από το θετικό κλείσιμο της περσινής σεζόν.

Γήπεδο: EWII Park (15.633)

Μεταγραφές: Διατήρησε τον βασικό κορμό παικτών και προσπάθησε να βελτιώσει το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, φέρνοντας τον επιθετικό Ελένιους, ο οποίος πέτυχε 10 γκολ πέρσι σε Σίλκεμποργκ και Άαλμποργκ. Σημαντική θεωρείται και η προσθήκη του τερματοφύλακα Μίκελσεν (από Φρεντερίτσια).

Φιλικά: Προβλημάτισε στην προετοιμασία, τουλάχιστον όσον αφορά στα αποτελέσματα που έφερε. Στα 2 από τα 3 πιο ανταγωνιστικά ματς δεν σκόραρε, ενώ σε κανέναν δεν κέρδισε. Ηττήθηκε από Χόλσταϊν Κίελ (2-0, 1/7), Σαχτάρ (2-3, 3/7) και έφερε 0-0 με την Κόγκε (9/7), της Β’ κατηγορίας.

Εκτίμηση: Παρά την υποτονική εικόνα στα φιλικά είναι από τις ομάδες που διατήρησε –σχεδόν- αναλλοίωτο το ρόστερ και το εμπλούτισε ελαφρά. Πιστεύουμε πως είναι εφικτό να μπει στην πρώτη εξάδα, αλλά δύσκολα θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Σίλκεμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε νωθρά ως νεοφώτιστη, ήταν στην τελευταία θέση μέχρι τη 10η αγωνιστική, όμως στη συνέχεια ανέκαμψε κι έφτασε να διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των μπαράζ. Δεν τα κατάφερε, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Οντένσε, παρότι κέρδισε με 2-1 στη ρεβάνς (είχε χάσει με 3-1 στο α’ ματς).

Προπονητής: Για 3η σεζόν θα βρεθεί στον πάγκο ο Πέτερ Σόρενσεν (44 ετών, Δανός). Πιστώνεται ότι απέφυγε σχετικά γρήγορα τον κίνδυνο του υποβιβασμού και στη συνέχεια διεκδίκησε την υπέρβαση. Βασίζεται κυρίως σε νεαρούς σε ηλικία παίκτες, επιλέγει διάταξη 4-4-1-1.

Γήπεδο: MASCOT Park (10.000)

Μεταγραφές: Είχε σημαντικές αποχωρήσεις, τους Σχέελ (Μ, 34/2), Ελένιους (Ε, 29/10) και Άλμπερς (Ε, 31/5), έχασε τα 17 από τα 36 γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα. Αμφιβόλου αξίας οι αντικαταστάτες τους, ξεχωρίζει ο Μ. Σόρενσεν (Ε, 10 γκολ πέρσι με την Κόγκε στη Β’). Μίκρυνε αρκετά (ποσοτικά) το ρόστερ της.

Φιλικά: Ανάμεικτες εντυπώσεις άφησε στην προετοιμασία, αντιμετωπίζοντας μόνο ομάδες από τη Δανία. Στα πιο ανταγωνιστικά φιλικά ηττήθηκε από Βίμποργκ (1-2, 1/7), Άαρχους (0-2, 8/7) και κέρδισε με 2-1 την Σκίβε (4/7).

Εκτίμηση: Πέρσι επλήγη από αρκετούς τραυματισμούς και φέτος άρχισε αντίστοιχα η σεζόν, με τον νεοφερμένο επιθετικό Άλεξ να χτυπά (θα λείψει για αρκετό καιρό). Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άλλο στόχο πλην της αποφυγής του υποβιβασμού.

 

Άαλμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Κινήθηκε στη μετριότητα, αποτυχία η μη είσοδος στην πρώτη εξάδα στην κανονική περίοδο. Κατάφερε να μπει στα μπαράζ, όπου απογοήτευσε χάνοντας και στα δύο ματς από τη Ράντερς. Σημείωσε μόλις 30 γκολ (σε 32 ματς), είχε τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία.

Προπονητής: Παρά την παταγώδη αποτυχία, συνεχίζει ο 46χρονος Μόρτεν Βίεχορστ, άλλωστε τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε, δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του. Επιλέγει διάταξη 4-4-2, με 2 αμυντικούς χαφ.

Γήπεδο: Aalborg Portland Park (13.797)

Μεταγραφές: Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές, γέμισε το ταμείο της μετά την πώληση του δεξιού μπακ Μάιλι (24/1) στην Γκενκ, ο Πάλεσεν (29/0 με Βίμποργκ) τον αντικατέστησε. Από πέρσι υπάρχει δυσαρέσκεια για τις επιλογές του τεχνικού διευθυντή Άλαν Γκάαρντ, ο οποίος έχει προαναγγείλει περαιτέρω ενίσχυση.

Φιλικά: Έχασε στο πρώτο χρονιά φιλικό (24/6) με 1-0 από τη Μίντιλαντ και παρέμεινε αήττητη στα επόμενα τρία. Κέρδισε τις Χάκεν (2-1, 27/6), Βέντισελ (3-2, 1/7) και αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Χάνσα Ρόστοκ (8/7, Γ’ Γερμανίας).

Εκτίμηση: Υπάρχει πίεση σε τεχνικό επιτελείο και παίκτες, γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει η Άαλμποργκ στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης. Αν δεν ενισχυθεί μεταγραφικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, πάντως, δύσκολα θα τα καταφέρει.

 

Άαρχους

Τι έκανε πέρσι: Παρά τις νίκες στις 3 τελευταίες αγωνιστικές των πλέι άουτ, δεν απέφυγε τη διαδικασία των μπαράζ παραμονής και την εξασφάλισε έπειτα από διπλά ματς με Έσμπιεργκ (3-1 συνολικό σκορ) και Βίμποργκ (3-2 συνολικό σκορ).

Προπονητής: Στον πάγκο της θα βρεθεί για 3η σεζόν ο Γκλεν Ρίντερσχολμ (45 ετών, Δανία). Η ομάδα του μπορεί να μην ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως στα κρίσιμα σημεία έδειξε χαρακτήρα, φέτος θα επιδιώξει την υπέρβαση. Χρησιμοποιεί διάταξη 4-1-4-1.

Γήπεδο: Ceres Park (20.032)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σημαντικά. Πήρε πέντε παίκτες που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα και πρωταγωνίστησαν πέρσι στις ομάδες τους. Ξεχωρίζουν οι Μέλερ (Α, 30/1 με Χόρσενς), Κάνστρουπ (Α, 36/1 με Σοντέρισκε) και ο ακραίος επιθετικός Άνκερσεν (Ζούλτε). Παρά τις αποχωρήσεις των Όλσεν (Μ, 23/3), Μπιάρνασον (Μ, 26/1), είναι σαφώς καλύτερη. Ίσως αποκτήσει έναν επιθετικό.

Φιλικά: Ολοκλήρωσε την προετοιμασία αήττητη, χωρίς πάντως να αντιμετωπίσει κάποιο μεγαθήριο. Κέρδισε τις Μίντζουρς (8-0, 27/6), Μπράμπαντ (7-1, 29/6) κι έφερε 1-1 με την Χόμπρο (2/7). Στο πιο ανταγωνιστικό και πρόσφατο ματς επικράτησε 2-0 της Σίλκεμποργκ (8/7).

Εκτίμηση: Λογικά δεν θα κινδυνέψει όσο πέρσι, αναμένεται να εξασφαλίσει γρηγορότερα την παραμονή. Πιθανή ομάδα για… έκπληξη, ειδικότερα αν «δέσουν» γρήγορα οι νεοφερμένοι, ενδέχεται να διεκδικήσει την είσοδο στην πρώτη εξάδα.

 

Χόρσενς

Τι έκανε πέρσι:  Είχε σκαμπανεβάσματα και καθοδική πορεία προς το τέλος της σεζόν. Κινδύνεψε άμεσα με υποβιβασμό, αν και αναδείχτηκε νικήτρια στη διαδικασία των μπαράζ κερδίζοντας σε διπλά ματς τις Έσμπιεργκ (4-3 συνολικό σκορ) και Βέντσισελ (3-1 συνολικό σκορ) από τη Β’ κατηγορία.

Προπονητής: Παρέμεινε ο 42χρονος Δανός Μπο Χένρικσεν, διανύει την 4η σεζόν στον πάγκο της Χόρσενς. Δεν έχει κοουτσάρει άλλη επαγγελματική ομάδα. Επιλέγει διάταξη 4-4-2, την οποία δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ.

Γήπεδο: CASA Arena Horsens (10.400)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν αρκετοί παίκτες (4 βασικοί) κι έχουν δημιουργηθεί κενά στο ρόστερ. Χαρακτηριστικό αυτό στη θέση του τερματοφύλακα, όπου έφυγαν οι δύο πρώτοι Ντάνεβανγκ, Κλαρκ κι έχει μείνει με τον 19χρονο Γιάκομπσεν. Πήρε τους αμυντικούς Σάτο (24/0 με Ιάσι), Λούντβιγκ (32/1 με Κόγκε) και Τόρσεν (31/0 με Βίμποργκ).

Φιλικά: Έδωσε απαιτητικά τεστ, άρχισε απογοητευτικά, όμως «έκλεισε» με θετικό τρόπο την προετοιμασία. Υπέστη «βαριές» ήττες από Σοντέρισκε (0-3, 30/6), Ράντερς (0-5, 5/7) και κέρδισε τις Μίντιλαντ (1-0, 8/7), Μπράμπαντ (4-2, 10/7).

Εκτίμηση: Δεν ήταν σε καλό επίπεδο, αποδυναμώθηκε και, κυρίως, δημιουργήθηκαν κενά στο ρόστερ. Είναι από τις επικρατέστερες για υποβιβασμό.

 

Χόμπρο

Τι έκανε πέρσι: Προβλημάτισε στο ξεκίνημα, όμως στη συνέχεια βρήκε σταθερότητα, από την 20ή αγωνιστική μέχρι την τελευταία ήταν στην κορυφή, πήρε το πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία και κατ’ επέκταση την απευθείας άνοδο (δεν χρειάστηκε να δώσει νοκ άουτ παιχνίδια).

Προπονητής: Ο Τόμας Τόμασμπεργκ (42 ετών, Δανός) ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο και βελτίωσε την ομάδα, πιστώνεται την άμεση επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια». Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση γι’ αυτόν έως τώρα, αν και είναι προπονητής από το 2004! Επιλέγει διάταξη 4-4-2.

Γήπεδο: DS Arena (10.700)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Άντερσεν (Μ, 24/5), Πόβλσεν (Μ, 28/3), Γένσεν (Μ.-Ε, 30/2) και Χόλβαντ (Ε, 30/9), ήρθε ο έμπειρος μέσος Ολσεν (23/3 με Άαρχους) και δύο παίκτες από την έταιρη νεοφώτιστη Χέλσινγκορ, οι Πέτερσεν (Α, 33/1) και Μιστράτι (Μ, 30/3). Φαίνεται αποδυναμωμένη, όμως κρατάμε τη δέσμευση του τεχνικού διευθυντή, Χάμερ Σόρενσεν, πως η ομάδα θα πάρει ακόμα 4 παίκτες.

Φιλικά: Δεν ηττήθηκε στα 3 πιο ανταγωνιστικά φιλικά της προετοιμασίας, μόνο το ένα εξ αυτών ήταν απέναντι σε αντίπαλο από την πρώτη κατηγορία. Κέρδισε τις Σκίβε (1-0, 27/6), Βίμποργκ (2-1, 8/7) κι έφερε 1-1 με την Άαρχους (2/7).

Εκτίμηση: Μπορεί να αποδυναμώθηκε, όμως «άρμεξε» την άμεση αντίπαλο Χέλσινγκορ και φαίνεται σε καλύτερο επίπεδο από τη Χόρσενς, οπότε τη βάζουμε σε καλύτερη μοίρα. Πιστεύουμε πως θα δυσκολευτεί, όμως θα εξασφαλίσει την παραμονή.

 

Χέλσινγκορ

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε 3η στην κανονική περίοδο της Β’ Δανίας και διεκδίκηση την άνοδο μέσω των μπαράζ. Αντιμετώπισε τη Βίμποργκ, έφερε 1-1 στο πρώτο εντός έδρας ματς και το ίδιο σκορ είχε η ρεβάνς. Ισοφάρισε σε 2-2 στο 112’ της παράτασης και πανηγύρισε την άνοδο λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Προπονητής: Από τον Ιανουάριο του 2014 βρίσκεται στον πάγκο της ο 46χρονος Δανός Κρίστιαν Λένστρουπ, έχει φτάσει τον σύλλογο στο απόγειο της μικρής ιστορίας του κι αυτό «ανάγκασε» τη διοίκηση να τον «δέσει» με συμβόλαιο έως το 2020! Επιλέγει ανάμεσα σε διάταξη 4-3-3 και 3-5-2.

Γήπεδο: Helsingør Stadion (4.500)

Μεταγραφές: Δεν είναι μόνο ότι έχασε δύο βασικά γρανάζια της μηχανής της, τους Πέτερσεν (Α, 33/1), Μιστράτι (Μ, 30/3), αλλά ότι πήγαν στην άλλη νεοφώτιστη της κατηγορίας, τη Χόμπρο. Απέκτησε 4 παίκτες, όλοι τους προέρχονται από ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Φιλικά: Ολοκλήρωσε την προετοιμασία χωρίς να υποστεί ήττα, αν και έδωσε σχετικά εύκολα ματς. Αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Νόρτζελαντ (23/6) κι επικράτησε των Νίκεμπινγκ (2-0, 3/7), Σικάγο Μπρίτζες (3-0, 8/7).

Εκτίμηση: Είναι το επικρατέστερο φαβορί για υποβιβασμό κι όχι άδικα. Διαθέτει ταλαντούχους παίκτες, αλλά ελάχιστοι εξ αυτών έχουν αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία. Η απειρία ενδέχεται να της κοστίσει, ειδικότερα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Filios

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ