διαφημίσεις σε torrent sites

Βρετανία: «Στοπ» στις διαφημίσεις των στοιχηματικών σε torrent sites

Στοπ της Βρετανίας σε διαφημίσεις των στοιχηματικών εταιριών σε torrent sites 17-6-17Παραπάνω από συχνό είναι το φαινόμενο διαφημίσεων (banners, pop ups, κλπ.) σε torrent sites, με πολλές από αυτές να αφορούν στοιχηματικές εταιρίες. Στη Μεγάλη Βρετανία, οι αρχές «πανηγυρίζουν» το επιτυχές «στοπ» των διαφημίσεων σε ιστοσελίδες που παρέχουν παράνομα οπτικοακουστικό υλικό στους χρήστες του διαδικτύου από τους βρετανούς μπουκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων 12 μηνών, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, η μείωση του ποσοστού των bookmakers που διαφημίζεται σε ιστοσελίδες κοινής χρήσης ψηφιακών αρχείων έφτασε στο 87%, γεγονός θετικό για όσους κινήθηκαν με σκοπό την αποδυνάμωση/καταπολέμηση των ιστοτόπων αυτών.

Αναλυτικότερα, η ρυθμιστική Αρχή της Μεγάλης Βρετανίας, UK Gambling Commission (UKGC), είχε ενημερώσει τους αδειοδοτημένους (σ.σ. εκεί) φορείς τυχερών παιγνίων πως θα πρέπει να σταματήσει η διαφήμισή τους στις ιστοσελίδες της γνωστής λίστας Infringing Website List (IWL), βάσει της οποίας όσες συμπεριλαμβάνονται «δεν ενδείκνυνται για διαφημιστικούς σκοπούς αφού έχει πιστοποιηθεί από την Αστυνομία πως παρέχουν παράνομα υλικό το οποίο δεσμεύεται με πνευματικά δικαιώματα». Το φαινόμενο ήταν αρκετά συχνό τα τελευταία χρόνια, με την πλειοψηφία των αδειοδοτηθέντων εταιριών να συμπεριλαμβάνουν το brand name τους σε torrent sites.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των Βρετανών αποτελεί το πλέον κλειστό (σ.σ από το 2012) MegaUpload, το 1/8 των εσόδων του οποίου προερχόταν μόνο από το εμπορικό σήμα της PartyGaming, η οποία εν συνεχεία είχε εξαγοραστεί από την Bwin Party Digital Entertainment. Πρώτος, ξεκάθαρος ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού, στόχος είναι να εμποδίζεται η εισροή χρημάτων σε αυτές τις ιστοσελίδες, που κάποτε… ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια και πλέον ολοένα και λιγοστεύουν ή τουλάχιστον βρίσκονται αντιμέτωπες με το μακρύ χέρι του νόμου, όπως έγινε πρόσφατα σε μια πολύ γνωστή υπόθεση με έναν Ουκρανό εμπλεκόμενο.

«Υπάρχει μία δυνατή σχέση ανάμεσα στην Αστυνομία και την UKGC. Όλο αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα συνεργασίας και από τις δύο πλευρές», ανέφερε περιχαρής για την συνεργασία αυτού και της ομάδας του με την ρυθμιστική Αρχή της Μ. Βρετανίας ο επικεφαλής της Μονάδας Ποινικής Ιδιοκτησίας της Αστυνομίας του Λονδίνου (PIPCU), Ντέντεκτιβ Peter Ratcliffe. Μάλιστα, συνέχισε προτρέποντας και τις υπόλοιπες εταιρίες στοιχήματος να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή «αναλαμβάνοντας την ευθύνη να εμποδίζουν διαδικτυακές διαφημίσεις των στοιχηματικών σε ιστοσελίδες που παρέχουν παράνομα οπτικοακουστικό υλικό, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω affiliates, αφού δεν θα ήθελαν να πιαστούν ακούσια να χρηματοδοτούν εγκληματικές ιστοσελίδες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η «συμμόρφωση» των στοιχηματικών εταιριών από τον περασμένο Ιούλιο (σ.σ. αλλά και από τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τον οποίο έγιναν συγκεκριμένες τροποποιήσεις) είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έδειξαν άλλες κορυφαίες βρετανικές εταιρίες διαφημιστικών δαπανών, με το ποσοστό των τελευταίων να ανέρχεται μόλις στο 64%.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη

Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.

Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση

Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.

Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία

Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide

Οδηγοί για το στοίχημα

Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.

Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα

Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.

Σύγκριση εταιριών και εργαλεία

Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.

Bonus και προσφορές

Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.
Netbet Skin left
Netbet 400x1000 R