foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ224
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αργεντινή, Primera Division: Preview σεζόν 2016-17

Previews Πρωταθλημάτων | 23 Αυγ 2016 11:38
argentina-primera-division-1.jpg

Η Ομοσπονδία της Αργεντινής το πήρε απόφαση λοιπόν και το πρωτάθλημα της Primera Division είναι έτοιμο για… σέντρα. Πέρασε από πολλά «κύματα», με τις ομάδες να δηλώνουν έτοιμες να φτιάξουν δικιά τους λίγκα, αλλά αυτά γίνονται συνήθως για να αποκομίσουν περισσότερα από την Ομοσπονδία. Όπως και να έχει, 30 ομάδες είναι έτοιμες να ριχτούν στην μάχη του πρωταθλήματος, το οποίο θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2017. Η Μπόκα φαίνεται να ξεκινάει από θέση ισχύος, αλλά είναι με αστερίσκο αυτό και τον λόγο θα τον διαβάσετε παρακάτω. Η Ρίβερ δείχνει αποδυναμωμένη, αλλά η φανέλα είναι «βαριά». Η πρωταθλήτρια Λανούς κράτησε τον βασικό «κορμό» της, αλλά δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή πορεία της. Στη Ρασίνγκ έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, ενώ τη Δευτέρα 15/8 έδιωξαν τον κόουτς Σάβα. Η Ροσάριο φαίνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω κινήσεις για να ενισχυθεί, όπως και η Ιντεπεντιέντε. Η Εστουδιάντες κράτησε τον βασικό «κορμό» της και μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Η Σαν Λορένζο έχει νέο τεχνικό και ένα ποιοτικό ρόστερ. Θα παλέψει για τον τίτλο. Στην μάχη του υποβιβασμού, η Ταγιέρες που ανέβηκε φέτος, έκανε σημαντικές προσθήκες για να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία. Θα υπάρξει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, μιας και φέτος πέφτουν τέσσερις ομάδες. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ και για τις 30 ομάδες παρακάτω.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Στην μάχη ρίχνονται 30 ομάδες, όπου έπειτα μετά από 30 αγωνιστικές θα παίξουν όλοι με όλους και θα υπάρχει μέσα σε αυτές μια αγωνιστική με όλα τα clasicos. Ο πρώτος της βαθμολογίας θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής και βάσει της ειδικής βαθμολογίας για τον υποβιβασμό, τέσσερις θα πάνε στην Primera B’, από την οποία θα ανέβουν δύο. Ο στόχος είναι μέχρι το 2020 να μειωθούν οι ομάδες σε 20. Στο Λιμπερταδόρες του 2018 και όχι του 2017 μιας και οι θέσεις έχουν καλυφθεί από το προηγούμενο πρωτάθλημα, θα βγει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2, 3, 4. Από τις θέσεις 5 έως 10 θα πάνε στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

 

Οι ομάδες της Primera Division

Μπόκα Τζούνιορς

Τι έκανε πέρυσι: Είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και έριξε βάρος στο Λιμπερταδόρες. Ο περίεργος τρόπος διεξαγωγής του περασμένου πρωταθλήματος, δεν την άφησε να διεκδικήσει το τρόπαιο και έπειτα από κάποια αρνητικά αποτελέσματα βγήκε εκτός μάχης. Υπήρξε αλλαγή του προπονητή στην αρχή της σεζόν, με τον Γκιγέρμο Σκελότο, να διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία τον Βάσκο Αρουαμπαρένα. Η Μπόκα άρχισε σταδιακά να αποδίδει πολύ καλύτερα, είχε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του Λιμπερταδόρες, αλλά στα ημιτελικά υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλλε με δύο ήττες (2-1 εκτός, 3-1 εντός). Αποτυχημένη κρίνεται η χρονιά.

Προπονητής: Ο Γκιγέρμο Σκελότο παραμένει στον πάγκο της Μπόκα, παρότι το μέλλον του έδειχνε αβέβαιο μετά τον αποκλεισμό από την Ντελ Βάλλε στο Λιμπερταδόρες. Του δίνετε η ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του, καθώς έχει συγκεκριμένο πλάνο και λίγο ήθελε να καταφέρει να φτάσει στον τελικό.

Γήπεδο: La Bobonera (57.395)

Μεταγραφές: Παίχτες ήρθαν και έφυγαν στη «χεϊνέζε». Αρχικά αποκτήθηκε ο επιθετικός Μπενεντέτο από την Κλαμπ Αμέρικα του Μεξικό και αποτελεί σημαντική μεταγραφή. Επίσης σημαντικές και οι προσθήκες των Μπόου (φορ, Χιμνάσια), Ζούκι (μέσος Γοδόι), που έκαναν καλή χρονιά. Αποκτήθηκε για την άμυνα ο στόπερ Βερτζίνι, ο οποίος αγωνίστηκε πέρσι στη Χετάφε, ενώ έχει εμπειρία και από Πρέμιερ Λιγκ. Επέστρεψε και ο στόπερ Τόμπιο, με δανεισμό από την Παλμέιρας. Είχε ζητήσει την επιστροφή του και ο αρχηγός Τέβεζ, ο οποίος αν και ακούστηκαν πολλά σενάρια για το μέλλον του, παραμένει στη Μπόκα. Επέστρεψε από δανεισμό και ο μέσος Καστελάνι, ο οποίος πήρε το πρωτάθλημα με την Λανούς. Καλή η προσθήκη και του μεσοεπιθετικού Σεντούριον από τη Σάο Πάολο με δανεισμό. Το αντίθετο δρομολόγιο έκανε ο επιθετικός Τσάβεζ. Απέκτησε τον χαφ Σέρρο από την Ρασίνγκ. Ο χαφ Πέρεζ που κατέκτησε το Λιμπερταδόρες με την Νασιονάλ, είναι η νέα προσθήκη. Παρελθόν αποτελεί ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός Λοδέιρο, που πήγε στο MLS. Έφυγε και ο στόπερ και αρχηγός για πολλά χρόνια Κάτα Ντίαζ που πήγε στη Χετάφε, καθώς δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Σκελότο. Ο μέσος Μέλι πήγε δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι υπόλοιποι που αποχώρησαν δεν θεωρούνται σημαντικοί. Μπάχαλο με τον πορτιέρο Μάχρεσιν της Σάντος Λαγκούνα, όπου ο Σκελότο ήθελε πολύ, αλλά η διοίκηση με τους λάθος χειρισμούς της τον έχασε τελικά. Παρελθόν αποτελεί ο βασικός πορτιέρο τα τελευταία χρόνια Οριόν, ο οποίος τόνισε ότι ο κύκλος του έκλεισε στην ομάδα και πήγε στη Ρασίνγκ. Υπάρχει ζήτημα κάτι από τα δοκάρια, αλλά ο Σκελότο στηρίζει τον Σάρα.

Φιλικά: Το γεγονός ότι είχε παιχνίδια για το Λιμπερταδόρες τον Ιούλιο, αλλά και για το κύπελλο μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, δεν την άφησαν να δώσει πολλά φιλικά παιχνίδια. Έδωσε δύο ματς με την Ουρακάν στο «Μπομπονέρα», όπου στο ένα επιβλήθηκε με 4-0 και στο δεύτερο αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Στο κύπελλο δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε την πρόκριση απέναντι στην Ντεπορτίβο Σάντα Μαρίνα, με 1-2. Στην πρόβα τζενεράλε, υπέταξε με 2-0 τη Σαν Λορένζο, με τον Σκελότο να αλλάζει το σύστημα σε 4-2-3-1 από 4-3-3.

Εκτίμηση:  Έκανε αρκετές κινήσεις σε όλες τις γραμμές και πάει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα φυσικά. Θέλει και το κύπελλο για να βρεθεί στο επόμενο Λιμπερταδόρες. Έχει το ρόστερ και την ποιότητα για να τα καταφέρει. Πάντως αν βγει στο Λιμπερταδόρες, τότε ίσως ρίξει το «βάρος» εκεί κατά τη διάρκεια της σεζόν και δεν ασχοληθεί τόσο με το πρωτάθλημα.

 

Ρίβερ Πλέιτ

Τι έκανε πέρυσι: Ήθελε να επαναλάβει τον θρίαμβο της στο Λιμπερταδόρες και να πάει για δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση, αλλά δεν ήταν έτοιμη. Στο πρωτάθλημα δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε πάρα πολλά παιχνίδια έπαιξε με αναπληρωματικούς, αλλά επίσης δεν τα κατάφερε και στο Λιμπερταδόρες, όπου αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλλε. Ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-0 και στο δεύτερο ματς, έχασε ένα… καράβι ευκαιρίες, σε ένα απίστευτο παιχνίδι που δεν πίστευε κανείς ότι έληξε 1-0. Δεν κατάφερε να πετύχει κάποια διάκριση και αυτό έφερε ανακατατάξεις στο ρόστερ της.

Προπονητής: Ο 40χρονος πλέον Μερσέλο Γκαγιάρδο παραμένει στον πάγκο της από τον Ιούνιο του 2014 που ανέλαβε την Ρίβερ και κατάφερε να την αναμορφώσει, με την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του περσινού Λιμπερταδόρες. Η διοίκηση τον στηρίζει παρά την κακή σεζόν.

Γήπεδο: Monumental (65.600)

Μεταγραφές: Ένας κύκλος έκλεισε στη Ρίβερ και αυτό το ξέρει και ο Γκαγιάρδο, με τις αλλαγές στο ρόστερ να είναι επιβεβλημένες. Παρελθόν αποτελούν «βαριά χαρτιά», όπως ο αρχηγός και πορτιέρο Μπαροβέρο που μετακόμισε στη Βερακρούζ του Μεξικό. Αποχώρησαν και οι αμυντικοί Μπαλάντα, Μαμάνα (σημαντικοί παίχτες) για την Ευρώπη. Παρελθόν και ο μπακ Βαντζιόνι. Στη Σεβίλλη πήγε ο μπακ Μερκάδο. Ο μέσος Λούτσο Γκονζάλες αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σύλλογο, όπως και οι χαφ Μπερτόλο, Βιουδέζ που δεν έπαιζαν πολύ. Πολύ σημαντική η προσθήκη του φορ Λαρρόντο από την Ροσάριο Σέντραλ, όπου μαζί με τους Αλάριο και Μόρα συνθέτουν μια πολύ δυνατή επιθετική γραμμή. Καλή προσθήκη και αυτή του στόπερ Λόλλο από την Ρασίνγκ, για να καλύψει κενά στα μετόπισθεν. Καλές προσθήκες και αυτές του στόπερ Μίνα από την Ντελ Βάλλε και του μπακ Μορέιρα από την Λιμπερτάδ. Ο Ρόσσι ήρθε από την Μπάνφιλντ για να δώσει έξτρα λύσεις στα χαφ. Απέκτησε και τον πορτιέρο Μπολόνια, για να δώσει εμπειρία κάτω από τα δοκάρια, αν και θα εμπιστευθεί φέτος όπως δείχνει τον 20χρονο Μπατάγια.

Φιλικά: Αντιμετώπισε την Σεβίλλη στις ΗΠΑ στις 17 Ιουλίου και ηττήθηκε με 1-3. Είχε υποχρεώσεις για το κύπελλο και δεν έδωσε πολλά φιλικά. Εκεί πέτυχε δύο προκρίσεις κόντρα σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής, με αυτή πάντως επί της Εστουδιάντες ντε Σαν Λουίς να έρχεται δύσκολα με γκολ στο φινάλε για το 2-1. Στο πιο πρόσφατο φιλικό που έδωσε, ηττήθηκε από την Τίγκρε με 0-3 και «ήχησαν καμπανάκια».

Εκτίμηση: Έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και όπως έδειξε στα φιλικά θέλει χρόνο ακόμα για να «δέσει». Έχει πάντως μπόλικη ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Οι στόχοι δεν μπορούν να είναι άλλοι, πέραν της κατάκτησης του πρωταθλήματος και αυτή του κυπέλλου, για να μπορέσει να βγει στο Λιμπερταδόρες. Ίσως έπρεπε να ενισχυθεί περαιτέρω στην άμυνα.

 

Ρασίνγκ Κλουμπ

Τι έκανε πέρυσι: Βρέθηκε σε μεταβατικό στάδιο, καθώς για πολλά από τα μεγάλα ονόματα της, ήταν η τελευταία σεζόν στην ομάδα. Ο Φακούντο Σάβα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία έπειτα από την πολύ καλή δουλειά στην Κίλμες, άργησε να περάσει την φιλοσοφία του, έδειξε μπερδεμένος για το αν πρέπει να κρατήσει και τους δύο στόχους (πρωτάθλημα, Λιμπερταδόρες) και κάπου εκεί χάθηκε στη… μετάφραση. Στο πρωτάθλημα έμεινε πίσω για να δώσει περισσότερο σημασία στο Λιμπερταδόρες, πέρασε από τον όμιλο, αλλά η Ατλέτικο Μινέιρο από την Βραζιλία την απέκλεισε στους «16». Δεν προλάβαινε μετά να διεκδικήσει κάτι μέσω πρωταθλήματος.

Προπονητής: O Φακούντο Σάβα ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά στο περασμένο πρωτάθλημα δεν κατάφερε κάτι σημαντικό. Μπλέχτηκε στη  μέση και το Λιμπερταδόρες, με την Ρασίνγκ να μην μπορεί να διεκδικήσει και τους δύο στόχους. «Βόμβα» τη Δευτέρα 15/8, καθώς η διοίκηση αποφάσισε να διώξει τον κόουτς Σάβα. Τρία ονόματα υπάρχουν στο προσκήνιο και αναμένονται εξελίξεις, με επικρατέστερο αυτό του Ζιελίνσκι που έφυγε από την Μπελγράνο. Δεν βιάζονται στη διοίκηση όπως τονίζουν.

Γήπεδο: Presidente Juan Domingo Perón (65.500)

Μεταγραφές: Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ της αυτό το καλοκαίρι (χειμώνας στην Αργεντινή). Ο ηγέτης Ντιέγκο Μιλίτο έβαλε τέλος στην καριέρα του. Ο πορτιέρο Σάχα ζήτησε να φύγει από την ομάδα. Αντικαταστάτης του ο Οριόν, ο οποίος έφυγε από την Μπόκα. Ο στόπερ Λόλλο πωλήθηκε στην Ρίβερ, κάτι που επιθυμούσε ο ίδιος. Ο επιθετικός Μαρτίνεζ πήγε στην Κίνα, με τα λεφτά να είναι πολλά. Ο έτερος φορ Περέιρα επέστρεψε στον ΠΑΟΚ μετά το τέλος του δανεισμού του. Σημαντικές απώλειες. Οι χαφ Νόιρ, Καμάτσο και Νούνιεζ δόθηκαν δανεικοί, μιας και δεν υπολογίζονταν. Στη Μπόκα συνεχίζει ο καλός χαφ Σέρρο. Ο έτερος χαφ Ακούνα ζητά επίμονα την πώληση του, σε ομάδα της Ευρώπης. Να φύγει θέλει και ο παιχταράς επιθετικός Μπόου, αλλά δεν έχει έρθει προσφορά που να ικανοποιεί. Αποκτήθηκε ο μέσος Γκονζάλεζ από την Σάντος Λαγκούνα. Για να ενισχύει την μεσοεπιθετική γραμμή ήρθε ο Ροσάλες από την Αλντοσίβι που έκανε καλό πρωτάθλημα. Με την μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε ήρθε ο μπακ Ινσούα, που πέρσι έπαιξε στη Νιούελς. Πρόσθεσε εμπειρία με τον μπακ Άλβαρεζ από την Ροσάριο Σέντραλ. Με την μορφή δανεισμού απέκτησε τον μεσοεπιθετικό Γκουϊσάο από την Σάο Πάολο. Πέρσι έπαιξε δανεικός στην Τολούκα του Μεξικό.

Φιλικά: Δεν ήταν πολύ καλή η εικόνα της στα φιλικά, όπου είχε μεταπτώσεις στην απόδοση της. Ηττήθηκε αρχικά από την Κίλμες με 0-2, όπου είχε αρκετές απουσίες. Ωστόσο, σε πολλά από τα φιλικά της έπαιξε με απουσίες βασικών, κυρίως στην επίθεση. Βρέθηκε να χάνει από την Άρσεναλ Σαραντί, αλλά το γύρισε σε 2-1. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο ματς με την Σαρμιέντο. Βρέθηκε να χάνει από νωρίς, αλλά έφτασε στην ανατροπή. Έπειτα κέρδισε (3-1) την Ρίβερ από την Ουρουγουάη, αλλά ηττήθηκε από την Χιμνάσια με 1-2. Η «σταγόνα» που… ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε την απομάκρυνση του Σάβα, ήταν η ήττα από τη Λανούς με 1-0 στο κύπελλο Μπισεντενάριο.

Εκτίμηση: Η Ρασίνγκ έδειξε στα φιλικά, ακριβώς αυτό που είδαμε και στο περασμένο πρωτάθλημα. Μια ομάδα με όρεξη να επιτεθεί και να σκοράρει εύκολα, αλλά με πολλά κενά στην άμυνα. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο με την φυγή του Λόλλο. Αν δεν αποκτηθεί στόπερ θα έχει πρόβλημα. Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα είναι μεγάλο σε διάρκεια, θα παλέψει για τον τίτλο, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει. Πλέον όμως δεν είναι ο Σάβα στον πάγκο και περιμένουμε τις εξελίξεις. Πολύ κακό το timing της φυγής του και θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, από τη στιγμή που η διοίκηση τον αμφισβητούσε συνεχώς.

 

Σαν Λορέντζο

Τι έκανε πέρυσι: Σε μια μεταβατική σεζόν, όπου ο Μπάουσα την άφησε για την Σάο Πάολο, με τον κύκλο του να έχει κλείσει στην ομάδα όπως είπε, την ανέλαβε ο Πάμπλο Γκουέδε, με το ρόστερ της να διαθέτει μπόλικη ποιότητα. Δεν κατάφερε όμως να δικαιώσει τις προσδοκίες, παρότι η Σαν Λορένζο έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος, εκεί όπου δίκαια το έχασε εύκολα με 4-0 από τη Λανούς. Δεν έπαιξε καλή μπάλα, είχε μεγάλο αβάντζο από την διαιτησία όποτε χρειάστηκε και στον τελικό όλα αυτά φάνηκαν, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Στο Λιμπερταδόρες αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων. Το μόνο θετικό, είναι ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Λιμπερταδόρες.

Προπονητής: Ο Πάμπλο Γκουέδε αποτέλεσε παρελθόν, καθώς υπέβαλε την παραίτηση του. Δεν τον πίστευαν πάντως στην Σαν Λορένζο. Νέος προπονητής ο 50χρονος Ουρουγουανός Ντιέγκο Αγκίρε, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε προπονήσει την Πενιαρόλ με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Λιμπερταδόρες το 2011, μετά βρέθηκε στα ΗΑΕ και έπειτα στις βραζιλιάνικες Ιντερνασιονάλ και Ατλέτικο Μινέιρο. Έχει τα φόντα για να πετύχει.

Γήπεδο: Pedro Bidegaín (43.500)

Μεταγραφές: Ο μπακ Μπουφαρίνι έφυγε για την Σάο Πάολο, στην οποία προπονητής είναι ο Μπάουσα και τον γνώριζε από το πέρασμα του στη Σαν Λορένζο. Δανεικός στη Νιούελς δόθηκε ο έμπειρος φορ Μάτος. Παρελθόν αποτελεί ο εξτρέμ Βιγιάλμπα, ο οποίος μετακόμισε στο MLS, με ενδιάμεση στάση στο Μεξικό για έξι μήνες. Στην Τολούκα θα συνεχίσει την καριέρα του ο μεσοεπιθετικός Μπαριέντος. Σημαντικές οι προσθήκες, του στόπερ Κολοτσίνι και του μέσου Τίνο Κόστα, οι οποίοι ήρθαν ως ελεύθεροι, αλλά με την εμπειρία τους θα βοηθήσουν την Σαν Λορένζο. Απέκτησε με μεταγραφή τον μπακ Κορούχο από την Ουνιβερσιτάδ ντε Τσίλε για να καλύψει το κενό του Μπουφαρίνι. Ο βασικός «κορμός» της ομάδας έχει παραμείνει και αυτό είναι σημαντικό.

Φιλικά: Έδωσε δύο παιχνίδια για το κύπελλο και πήρε ισάριθμες προκρίσεις απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Αμφότερες οι νίκες ήρθαν με 3-1. Η ενδεκάδα και στα δύο ματς, ήταν σχεδόν ίδια με την περσινή. Με 4-4-2 παρέταξε την Σαν Λορένζο και στα δύο ματς ο Αγκίρε. Μεσοεπιθετικά έχει μπόλικη ποιότητα. Σε φιλικά πριν το κύπελλο, ηττήθηκε με 1-2 από την Πλάζα Κολόνια, πρωταθλήτρια της Ουρουγουάης. Στο τουρ που έκανε στη Γουαταμέλα, επιβλήθηκε της Μουνισιπάλ με 1-0. Παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιαζόταν όλο και καλύτερη, με το ρόστερ της να έχει ομοιογένεια, μέχρι το τελευταίο φιλικό απέναντι στην Μπόκα, όπου ηττήθηκε με 2-0. Ο Αγκίρε δοκίμασε και το 4-1-3-2, με το οποίο αγωνίστηκε και πέρσι η «σικλόν», αλλά όπως φαίνεται θα εμπιστευθεί το 4-4-2.

Εκτίμηση: Έχει το πλεονέκτημα η Σαν Λορένζο, με το ρόστερ της να είναι σχεδόν ίδιο με πέρσι και υπάρχει μεγάλη ομοιογένεια. Ο Αγκίρε είναι ικανός προπονητής και το μένει να φανεί αν μπορέσει να «δέσει» την άμυνα, η οποία είχε κενά στο περασμένο πρωτάθλημα. Ο Κολοτσίνι θα δώσει πολλές λύσεις με την εμπειρία του. Είναι διεκδικήτρια του τίτλου, αλλά θα φανεί αν θα πάει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα, όταν θα μπουν και οι αγώνες του Λιμπερταδόρες στο… κόλπο. Είναι από τα φαβορί.

 

Λανούς

Τι έκανε πέρυσι: Κανείς δεν την πίστεψε στην αρχή της σεζόν ότι μπορεί να κάνει κάτι δυνατό και κατάφερε να τους διαψεύσει όλους. Κράτησε τον βασικό κορμό της, έκανε καλές προσθήκες σε θέσεις που είχε πρόβλημα και με τον κόουτς Αλμιρόν να κάνει τα… μαγικά του από τον Δεκέμβρη του 2015 που ανέλαβε, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του πρωταθλήματος και να το κατακτήσει κιόλας για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Αντιμετώπισε την Σαν Λορένζο, της οποίας έκανε πλάκα με σκορ 4-0. Δίκαια πρωταθλήτρια, ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος και έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Εξασφάλισε επίσης την έξοδο στο επόμενο Λιμπερτάδορες.

Προπονητής: Ο αναμορφωτής της Λανούς που την έβγαλε από την εσωστρέφεια και την επανέφερε στους τίτλους, Χόρχε Αλμιρόν, δεν γινόταν να φύγει. Η διοίκηση μετά την μεγάλη επιτυχία τον εμπιστεύθηκε ακόμα περισσότερο και φέτος εκτός από το πρωτάθλημα, θα έχει υποχρεώσεις και για το Λιμπερταδόρες. Ξέρει καλό το υλικό που έχει στα χέρια του και αναμένεται ανταγωνιστική και φέτος.

Γήπεδο: Ciudad de Lanús  (46.600)

Μεταγραφές: Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, με τον πολύ καλό στόπερ Γκόμεζ να μετακομίζει στην Μίλαν. Παρελθόν και ο μεσοεπιθετικός Μπενίτεθ, ο οποίος πήγε στη Μπενφίκα. Ο μεσοεπιθετικός Μόουτσε επέστρεψε στην Παλμέιρας μετά τον δανεισμό του, αλλά παραχωρήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα. Ο μέσος Αγιάλα παραχωρήθηκε στην Αλ Νάσρ. Οι υπόλοιποι που έφυγαν δεν υπολογίζονταν. Ουσιαστικά μόνο ο Γκόμεζ συνιστά σημαντική απώλεια. Ήρθε για να καλύψει το κενό του ο στόπερ Ζούμπριγκεν από την Ουνιόν Σάντα Φε. Ήρθε από την Νασιονάλ ο μέσος Μοντενέγρο, ως δανεικός. Ο εξτρέμ Ρίους έκανε καλό πρωτάθλημα με την Ντεφένσα και ήρθε ως δανεικός με τη δυνατότητα αγοράς. Ο μέσος Μπαριέντος επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Ατλέτικο Παραναένσε. Έχει ομοιογένεια.

Φιλικά: Έδωσε δύο παιχνίδια για το κύπελλο και πήρε αντίστοιχες προκρίσεις. Αρχικά αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Σαν Μάρτιν Φορμόσα, ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, αλλά η πρόκριση ήρθε στα πέναλτι και έπειτα επικράτησε της Πατρονάτο με 2-0. Σταθερά με 4-3-3 η Λανούς, σχήμα με το οποίο έπαιζε και πέρσι. Στα φιλικά, ηττήθηκε εντός από την Πενιαρόλ με 1-2, αλλά πήρε και δύο νίκες κόντρα στη Ρίβερ από την Ουρουγουάη με 1-0 και την Τσακαρίτα με 2-0. Στο κύπελλο Μπισεντενάριο επιβλήθηκε της Ρασίνγκ με 1-0, στην πρόβα τζενεράλε ουσιαστικά για το πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Δύσκολο να επαναλάβει την περσινή καλή πορεία της που έφτασε μέχρι τον τίτλο. Όταν μπουν και τα ματς του Λιμπερταδόρες, η λογική λέει ότι θα ρίξει εκεί το «βάρος» για να μπορέσει να πετύχει τη διάκριση.

 

Ιντεπεντιέντε

Τι έκανε πέρυσι: Για ακόμα μια σεζόν δεν κατάφερε τίποτα το ουσιαστικό στο πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 3η θέση της Ζώνης Β’. Ήταν από τις διεκδικήτριες του πρωταθλήματος, αλλά η εσωστρέφεια και η γκρίνια προς το πρόσωπο του κόουτς Πελεγκρίνο, έκαναν την εμφάνιση τους, στα πρώτα στραβά αποτελέσματα. Ο 44χρονος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν πριν ακόμα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, με τον Γκάμπριελ Μιλίτο να αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας. Αποκλείστηκε και από το κύπελλο. Κακή σεζόν ξανά, απαιτείται restart.

Προπονητής: Ο 35χρονος λοιπόν Γκάμπριελ Μιλίτο, επιστρέφει στην ομάδα που λατρεύτηκε, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή. Ανέλαβε τον Μάιο, αλλά το ντεμπούτο του δεν ήταν καλό στη νέα σεζόν, μιας και αποκλείστηκε στο κύπελλο. Δεν έχει μεγάλη προπονητική εμπειρία και αυτός ίσως ένα στοίχημα για την διοίκηση της «ρόχα», σε μια μεταβατική περίοδο, όπου η ομάδα είναι βυθισμένη στην εσωστρέφεια. Θα φανεί με τον καιρό αν μπορέσει να αλλάξει πράγματα ο Μιλίτο.

Γήπεδο: Libertadores de América (57.098)

Μεταγραφές: Έφυγε για την Τολούκα του Μεξικό ο μεσοεπιθετικός Γκόμεζ. Στην επίσης μεξικάνικη Τιχουάνα μετακόμισε ο στόπερ Αγκιλέρα. Δανεικός στην Φλουμινένσε δόθηκε ο μεσοεπιθετικός Ακίνο, ενώ δανεικός επίσης δόθηκε ο χαφ Τρέχο. Ο Μιλίτο ήθελε τον χαφ Σάντσεζ Μίνο που αγωνιζόταν στην Κρουζέιρο και τελικά η επιθυμία του υλοποιήθηκε. Σημαντική προσθήκη. Απέκτησε επίσης τον μπακ Μαρτίνεζ από την Ντεφένσα. Ο στόπερ Φιγκάλ που ήταν δανεικός στην Ολίμπο, επέστρεψε κατόπιν επιθυμίας του Μιλίτο. Λίγα πράγματα στις μεταγραφές, με το ρόστερ να μην αλλάζει ιδιαίτερα. Παλεύει για την μεταγραφή του χαφ Πέρεζ από την Μπόκα.

Φιλικά: Στο ματς κυπέλλου με την Ντεφένσα ηττήθηκε με 0-1 εντός έδρας και αποκλείστηκε. Δεν ήταν καθόλου καλή η εικόνα της. Σε φιλικά που έδωσε πριν το κύπελλο, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Χιμνάσια με 1-1, ενώ ηττήθηκε με 0-1 από την Αλντοσίβι. Ο Μιλίτο χρησιμοποίησε σταθερά το 4-3-3. Κόντρα στην Τσακαρίτα ήταν βελτιωμένη και κέρδισε με 2-0. Δείχνει πάντως να θέλει ακόμα δουλειά.

Εκτίμηση: Αποτελεί ερωτηματικό. Έχει ποιότητα στο ρόστερ της, αλλά κάθε χρόνο μόλις έρθουν τα πρώτα στραβά αποτελέσματα, αρχίζει η γκρίνια από τους οπαδούς και η εσωστρέφεια. Τώρα βέβαια στον πάγκο είναι ο Μιλίτο και αυτός ίσως κατευνάσει τα πνεύματα και τον αφήσουν να δουλέψει. Δύσκολα θα παλέψει για τίτλο.

 

Εστουδιάντες

Τι έκανε πέρυσι: Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις μεγάλες έδωσαν προσοχή στο Λιμπερταδόρες και κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση της Ζώνης Β’. Σταθερή η παρουσία της, εξασφάλισε την έξοδο της στο επόμενο Λιμπερταδόρες, καθώς στο μπαράζ επικράτησε της Γοδόι Κρουζ με 0-1. Σαφέστατα είναι επιτυχημένη η σεζόν που πέρασε, με τον κόουτς Βίβας να παρουσιάζει μια καλή Εστουδιάντες, που ειδικά στα εντός έδρας ήταν πανίσχυρη. Στόχος πλέον να έχει ανάλογη παρουσία και στο φετινό πρωτάθλημα, όπου σαφέστατα θα είναι πιο δύσκολο.

Προπονητής: O κόουτς Βίβας χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης και συνεχίζει το έργο στην ομάδα, το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015. Μεγάλη επιτυχία η έξοδος στο Λιμπερταδόρες της επόμενης περιόδου. Δεν είναι μόνο ότι ήρθαν αποτελέσματα, αλλά οι «φοιτητές» απέδωσαν και καλό ποδόσφαιρο.

Γήπεδο: Ciudad de La Plata (53.000)

Μεταγραφές: Επέστρεψε ο έμπειρος μέσος Μπράνια από δανεισμό στην Κίλμες, όπου έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα. Ο πορτιέρο Αντουχάρ αποκτήθηκε από τη Νάπολι, καθώς έκανε πολύ καλές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του δανεισμού του και θα είναι ξανά ο βασικός τερματοφύλακας. Ενίσχυσε την επίθεση της, με τον 18χρονο επιθετικό Βάργκας, ο οποίος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στη Χιλή με την Κατόλικα, όπου στέφθηκε πρωταθλητής. Ο έμπειρος φορ Τολέδο θα δώσει έξτρα λύσεις στην επίθεση των «φοιτητών», ο οποίος ήρθε δανεικός από την Σαν Μάρτιν. Παρελθόν αποτελεί ο χαφ Γκαστόν Φερνάντεζ, ο οποίος ζήτησε να φύγει. Ο μπακ Περέιρα πήγε στη Σέρο Πορτένιο, με τον δανεισμό του να λήγει. Ο φορ Ανσέλμο πήγε καλά στην Ατλέτικο Ραφαέλα, αλλά δεν χώραγε στα πλάνα του Βίβας και πωλήθηκε στην Ουνιόν Σάντα Φε. Εκτός του Φερνάντεζ, δεν έχασε άλλον παίχτη. Δείχνει ενισχυμένη κυρίως μεσοεπιθετικά.

Φιλικά: Στο κύπελλο προκρίθηκε επί της Άτλας με 3-0, ενώ το περασμένο Σάββατο έπαιξε κόντρα στην Λος Άντλες, της οποία επιβλήθηκε με 0-2. Στο σπουδαιότερο φιλικό προετοιμασίας, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ίντερ, με σκορ 1-1. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 ο κόουτς Βίβας. Στα υπόλοιπα φιλικά, ήρθε ισόπαλη με την Ουνιβερσιτάδ ντε Τσίλε με σκορ 2-2, ενώ επιβλήθηκε των Ντεφένσα και Καμπασέρες με 1-0. Θετικά τα πρώτα δείγματα, για ένα «δεμένο» σύνολο.

Εκτίμηση: Την περασμένη σεζόν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι πολλοί από τους μεγάλους δεν ασχολήθηκαν με το πρωτάθλημα και κέρδισε την έξοδο στο Λιμπερταδόρες. Έχει έναν ικανό προπονητή με συγκεκριμένη φιλοσοφία και συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι του. Επίσης διαθέτει ομοιογένεια, μιας και δεν άλλαξε το ρόστερ της. Δείχνει δυνατή στα πρώτα ματς της σεζόν, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει τίτλο. Όταν μπουν στην εξίσωση τα ματς του Λιμπερταδόρες, λογικά το… βάρος θα πέσει εκεί.

 

Νιούελς Oλντ Μπόις

Τι έκανε πέρυσι: Βυθισμένη σταθερά στην εσωστρέφεια τα τελευταία χρόνια, δεν κατάφερε τίποτα αξιόλογο ούτε στο πρωτάθλημα που πέρασε, με την εικόνα της να είναι απογοητευτική. Ο Μπερνάρδι δεν άντεξε τον πόλεμο που δεχόταν από τις βεντέτες της ομάδας και αποτέλεσε παρελθόν έπειτα από την ήττα στο ντέρμπι με την Ροσάριο στην δεύτερη αγωνιστική. Ανέλαβε ο Ντιέγκο Οσέγια, ο οποίος παράτησε την Ολίμπο, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει και πολλά πράγματα σε ένα μέτριο ρόστερ. Ακόμα μια σεζόν χαμένη.

Προπονητής: Ο 46χρονος κόουτς Οσέγια παρέμεινε στο τιμόνι της «λεπρόσα» και μετά την αλλαγή στον προεδρικό θώκο, όπου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν έχει δείξει πάντως ότι μπορεί να οδηγήσει τη Νιούελς σε καλύτερες μέρες, μιας και η φιλοσοφία του είναι πολύ αμυντική και δίχως συγκεκριμένο πλάνο στην επίθεση. Αυτά έχει δείξει μέχρι στιγμής σε Ολίμπο και λίγους μήνες στη Νιούελς.

Γήπεδο: Marcelo Alberto Bielsa (38.100)

Μεταγραφές: Πρόσθεσε ποιότητα και εμπειρία στην επίθεση της, με τον δανεισμό του Μάτος από την Σαν Λορένζο. Στο κέντρο ήρθε επίσης δανεικός, ο καλός μέσος Πρέδιγερ από την Μπελγράνο. Ο χαφ Αμορόσο και ο στόπερ Μιράγκι, έρχονται από γεμάτες χρονιές με την Ολίμπο, τους οποίους γνωρίζει καλά ο Οσέγια από την κοινή τους θητεία στην συγκεκριμένη ομάδα. Καλή προσθήκη και αυτή του μπακ Βομπορίλ από την Ρασίνγκ. Έφυγε για την Σέρο Πορτένιο ο καλός μπακ Κάσερες. Ο καλός μεσοεπιθετικός Μπογιέ, ήταν δανεικός από τη Ρίβερ και κατέληξε τελικά στην Τορίνο. Ο μπακ Ινσούα ήταν δανεικός από την Ουντινέζε και κατέληξε τελικά στη Ρασίνγκ.

Φιλικά: Η σεζόν μόνο καλά δεν ξεκίνησε, καθώς αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Μορόν, ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, με 1-0.  Στο κύπελλο Σάντα Φε, (ανεπίσημη διοργάνωση) έφερε τρία 0-0 (!) με την ΠΣΜ Φούτμπολ και την μισητή Ροσάριο Σέντραλ. Έμφαση στην άμυνα και λίγα πράγματα στην επίθεση. Κάτι αντίστοιχο με τα περσινά. Εξαίρεση αποτελεί το ματς με την Ταγιέρες, όπου επιβλήθηκε με 3-0. Με την Ατλέτικο Ραφαέλα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1, δίχως να πιάσει καλή απόδοση. Στα πρώτα φιλικά, ηττήθηκε από την Άτλας στο Μεξικό με 2-0 και στη συνέχεια κέρδισε την Σαρμιέντο με 2-0. Θέλει δουλειά, μιας και έχει μεταπτώσεις στην απόδοση της, αλλά ως ένα σημείο είναι λογικό, όταν μιλάμε για προετοιμασία.

Εκτίμηση: Ο Οσέγια θα στηριχθεί στην αμυντική τακτική του και στο 4-4-2 που χρησιμοποιούσε και πέρσι. Δύσκολα θα καταφέρει να υπάρξει διάκριση, αν και δείχνει να έχει κάνει σωστές κινήσεις στις μεταγραφές. Ο αποκλεισμός στο κύπελλο έφερε γκρίνια, πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν.

 

Ροζάριο Σέντραλ

Τι έκανε πέρυσι: Όπως όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο Λιμπερταδόρες έτσι και αυτή, έριξε το βάρος στο συγκεκριμένο θεσμό και στο πρωτάθλημα παρατάχθηκε πολλές φορές με αναπληρωματικούς, με αποτέλεσμα να τερματίσει μόλις στην 7η θέση της Ζώνης Ά’. Στο Λιμπερταδόρες έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Μεντεγίν, με το γκολ (3-1) που την άφησε εκτός να έρχεται στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων σε ένα επεισοδιακό εκτός έδρας ματς. Μέτρια η σεζόν, έπειτα από την πολύ καλή που είχε κάνει στο περασμένο πρωτάθλημα.

Προπονητής: Ο αναμορφωτής της «κανάγια» Εντουάρδο Κουδέτ, συνεχίζει το έργο του στην ομάδα, με την διοίκηση να τον στηρίζει απόλυτα. Έχει φτιάξει ένα δυνατό σύνολο, έχει συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι του και έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, όταν έφτασε μια ανάσα από πρωτάθλημα και κύπελλο το 2015, αλλά ειδικά στον τελικό με την Μπόκα, πέρασαν από «χειρουργείο» την Ροσάριο.

Γήπεδο: El Gigante de Arroyito (41.700)

Μεταγραφές: Η μεγάλη απώλεια στις μεταγραφές, ακούει στο όνομα Μαρσέλο Λαρρόντο. Ο Χιλιανός φορ μετακόμισε στη Ρίβερ Πλέιτ. Η διοίκηση της Ροσάριο πάντως, κατάφερε να φέρει επάξιο αντικαταστάτη και αυτός είναι ο Κολομβιανός Τεόφιλο Γκουτιέρεζ, ο οποίος ήρθε δανεικός με δυνατότητα αγοράς από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με τον Ρούμπεν αναμένεται να συνθέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στην επίθεση. Ο παιχταράς Τζιοβάνι Λο Σέλσο, πωλήθηκε έναντι 10 εκ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά θα παραμείνει δανεικός μέχρι τον Δεκέμβρη. Στα στόπερ, ήρθε ο Τορσιγκλιέρι από την Μονάρκας του Μεξικό, για να καλύψει το κενό του Ντονάτι που μετακόμισε στη Φλαμένγκο. Ο επίσης ποιοτικός μεσοεπιθετικός Σέρβι, πήγε στη Μπενφίκα, κάτι που ήταν γνωστό από τον Δεκέμβρη. Πρόσθεσε ποιότητα στο κέντρο της, με την αγορά του Μαρτίνεζ από την Ουνιόν Σάντα Φε. Απέκτησε με τη μορφή δανείου και τον χαφ Μανόσε για να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Καλή προσθήκη και αυτή του χαφ Καμάτσο, με τη μορφή δανεισμού από την Ρασίνγκ. Ο Κουδέτ προσπαθεί να πείσει τον χαφ Κόλμαν να παραμείνει στην ομάδα. Επίσης ο 41χρονος τεχνικός ζήτησε και άλλες μεταγραφές, καθώς πλέον υπάρχει «ρευστό» στα ταμεία από την πώληση του Λο Σέλσο. Στόχος για το τέρμα είναι ο πορτιέρο της Ιντεπεντιέντε Ροντρίγκεζ και είναι πολύ πιθανό μέσα στην εβδομάδα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Φιλικά: Στο κύπελλο πήρε την πρόκριση κόντρα στην Βίλα Μίτρε με 1-0. Στο Κόπα Σάντα Φε (ανεπίσημη διοργάνωση), αναδείχθηκε ισόπαλη δύο φορές δίχως σκορ με την μισητή Νιούελς. Κέρδισε για τον ίδιο θεσμό την Ιντεπεντιέντε ΑC, ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Δεν έδωσε περαιτέρω φιλικά. Δουλεμένη ομάδα, με δεμένο σύνολο και συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι της.

Εκτίμηση: Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το υλικό υπάρχει, η ποιότητα είναι δεδομένη, με τον Κουδέτ να είναι ικανός προπονητής. Το κενό του Λαρόντο καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο (θεωρητικά) και μένει να δούμε αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω προσθήκες. Μπορεί να φτάσει ψηλά στο πρωτάθλημα. Γιατί όχι και να το διεκδικήσει.

 

Ουρακάν

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ περίεργη η περασμένη σεζόν για την Ουρακάν, καθώς τον Φεβρουάριο ένα τροχαίο ατύχημα στο Καράκας όπου βρέθηκε για ματς του Λιμπερταδόρες, την αποσυντόνισε, ενώ κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της τραυματίστηκαν σοβαρά. Το σοκ ήταν μεγάλο και τις πήρε μέρες μέχρι να επανέλθει. Στο πρωτάθλημα είχε ζητήσει αναβολή στα παιχνίδια της και για περίπου ένα μήνα δεν αγωνιζόταν. Στο Λιμπερταδόρες όμως δεν υπήρχε χρόνος για τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και κάποια στιγμή βρέθηκε να παίζει ασταμάτητα. Είναι χαρακτηριστικό, πως μέσα σε ένα μήνα, χρειάστηκε να δώσει εννιά παιχνίδια. Το βάθος στο ρόστερ δεν υπήρχε, έδωσε μεγαλύτερη σημασία στο Λιμπερταδόρες και αποκλείστηκε στους «16» από την Μεδεγίν που έφτασε μέχρι τον τελικό.

Προπονητής: Ο Εντουάρντο Ντομίνγκεζ παραμένει στον πάγκο της, τον οποίο ανέλαβε τον Αύγουστο του 2015. Έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο μέχρι στιγμής με ένα ρόστερ δίχως πολύ μεγάλες δυνατότητες, αλλά με ομοιογένεια και σωστές μεταγραφικές κινήσεις, έφτασε να διεκδικεί πρόκριση στα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες, αλλά της την στέρησε το ατύχημα και η αγωνιστική απραξία.

Γήπεδο: Tomás Adolfo Ducó (48.314)

Μεταγραφές: Έχασε τον γκολτζή φορ Αμπίλα, ο οποίος μετακόμισε στην Κρουζέιρο. Είχε ζητήσει να φύγει, πιθανότερος προορισμός του ήταν η Μπόκα, αλλά δεν ενέδωσε στα λεφτά που ζητούσε η Ουρακάν και τελικά πήγε στη Βραζιλία. Ο ποιοτικός νεαρός Εσπινόζα έκανε το βήμα στην καριέρα του και μεταγράφηκε στην Βιγιαρέαλ, η οποία πλήρωσε την ρήτρα και τον απέκτησε. Ο μπακ Μπάλμπι έμεινε ελεύθερος και πήγε στη Βαγιαδολίδ. Προσπάθησε να καλύψει τα κενά, μιας και υπάρχει «ρευστό» στα ταμεία της, με τον μεσοεπιθετικό Χούλιο Ανγκούλο να έρχεται από την φιναλίστ του φετινού Λιμπερταδόρες, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλλε. Ο νεαρός φορ Πουσέτο ήρθε με μεταγραφή από την Ατλέτικο Ραφαέλα. Ο μπακ Γκαρρέ ήρθε από την Πατρονάτο προς αντικαταστάτης του Μπάλμπι. Αποκτήθηκε επίσης και ο μπακ Ρομάτ, που έκανε καλή χρονιά με την Τουκουμάν.

Φιλικά: Στο κύπελλο πήρε την πρόκριση επί της Σέντραλ Κόρδομπα, ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, με σκορ 2-1. Στην επόμενη φάση αντιμετώπισε την Μπελγράνο όπου… Στα φιλικά, έδωσε δύο ματς με την Μπόκα στο «Μπομπονέρα», όπου ηττήθηκε με το «βαρύ» 4-0 στο ένα και στο δεύτερο απέσπασε ισοπαλία με 1-1. Σε αντίστοιχα φιλικά απέναντι στην Τίγκρε, γνώρισε δύο ήττες, με 0-3 και 1-2. Κόντρα στην Τέμπερλεϊ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 1-0.  Με το ίδιο σκορ έχασε και από την Μπάνφιλντ. Στο πιο πρόσφατο φιλικό ηττήθηκε από την Αρχεντίνος με 0-2. Έντονος ο προβληματισμός, αλλά άργησαν να γίνουν οι μεταγραφές και αναμένεται να έχει καλύτερη εικόνα στην πορεία.

Εκτίμηση: Το κενό που αφήνει ο Αμπίλα στην επίθεση της είναι μεγάλο. Δύσκολα μπορεί να το καλύψει κάποιος από το υπάρχον ρόστερ. Οι μεταγραφές άργησαν να γίνουν, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι η Ουρακάν θα παρουσιάσει καλύτερη εικόνα στη συνέχεια. Δύσκολα θα καταφέρει να επαναλάβει αντίστοιχη πορεία με την περσινή.

 

Χιμνάσια Λα Πλάτα

Τι έκανε πέρυσι: Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι πολλές από τις μεγάλες δεν έδωσαν σημασία στο πρωτάθλημα και έτσι είχε την ευκαιρία να τερματίσει στην 5η θέση της Ζώνης Α’. Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, στη συνέχεια ένα μικρό αρνητικό σερί ήταν η αιτία να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της έπειτα από πέντε χρόνια ο Πέδρο Τρόγλιο, με τον Γκουστάβο Αλφαρό να είναι ο αντικαταστάτης του. Εντός έδρας τερμάτισε τη σεζόν αήττητη, αλλά στα εκτός είχε θέματα. Ευχαριστημένοι ήταν πάντως στο εσωτερικό της.

Προπονητής: Ο 53χρονος Γκουστάβο Αλφαρό που την ανέλαβε τον Μάρτιο, συνεχίζει στον πάγκο της, καθώς η διοίκηση είναι  ευχαριστημένη μέχρι στιγμής με το έργο του και έχει την δυνατότητα να το συνεχίσει. Η λογική λέει ότι θα μπορέσει να παρουσιάσει μια καλύτερη Χιμνάσια, καθώς είχε χρόνο να την προσαρμόσει στα δικά του «θέλω».

Γήπεδο: Juan Carmelo Zerillo (24.500)

Μεταγραφές: Κατάφερε να κρατήσει τον μέσο Φαμπιάν Ριναούντο, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Κατάνια, επέκτεινε τον δανεισμό του και για τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο ένας τραυματισμός, θα τον αφήσει εκτός για τρεις μήνες. Ο κόουτς Αλφαρό ζήτησε την απόκτηση του 22χρονου χαφ Καρρέρα από την Άρσεναλ Σαραντί, τον οποίο γνωρίζει από την κοινή τους θητεία εκεί, με την διοίκηση να του κάνει το χατίρι. Πρόσθεσε εμπειρία στα χαφ, με τον 38χρονο Ρομέρο από την Κίλμες και την επιστροφή του Λόμπος (πρώην Τολούκα) έπειτα από δέκα χρόνια. Στα στόπερ απέκτησε τον Περουβιανό Ράμος από την Χουάν Αουρίτς. Καλή προσθήκη και του μεσοεπιθετικού Φαραβέλι, από τη Νιούλες. Έχασε τον καλό επιθετικό Μπόου, του οποίου το συμβόλαιο έληξε και πήγε στην Μπόκα. Οι χαφ Μπρουμ και Μεδίνα συνεχίζουν την καριέρα τους στην Αλντοσίβι. Δεν άλλαξε ιδιαίτερα το ρόστερ της.

Φιλικά: Πολύ καλή η παρουσία της στην προετοιμασία, όπου κέρδισε την Έβερτον με 3-0, την Πλάζα Κολόνια από την Ουρουγουάη με 1-0, την αδύναμη Πλατένσε με 1-0 επίσης και τη Ρασίνγκ με 1-2. Αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ιντεπεντιέντε με σκορ 1-1.  Στο κύπελλο κατάφερε να πάρει την πρόκριση με ακόμα μια καλή εμφάνιση, κόντρα στην Ινστιτούτο Κόρντομπα, με σκορ 0-2. Ευχαριστημένος ο κόουτς Αλφαρό από όσα είδε μέχρι στιγμής και η σεζόν ξεκινάει με καλές προϋποθέσεις.

Εκτίμηση: Υπάρχει ομοιογένεια στο σύνολο της, κάτι που φάνηκε και στα φιλικά. Ο Αλφαρό έχει συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο έχει περάσει στους παίχτες του, τους οποίους γνωρίζει πολύ καλύτερα πλέον, από τον Μάρτιο που ανέλαβε. Εντός θα είναι «σκληροτράχηλη», αλλά μένει να φανεί αν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα μακριά από την έδρα της. Λογικά θα είναι στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.

 

Μπάνφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Κακή η περασμένη σεζόν για την Μπάνφιλντ, η οποία είχε πολλά προβλήματα, κυρίως στην άμυνα. Ο Βίβας δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κρίση, η διοίκηση αποφάσισε να επαναφέρει τον άνθρωπο που λατρεύεται από τους οπαδούς και αυτός δεν είναι άλλος από τον Χούλιο Φαλτσιόνι, ο οποίος την ανέλαβε ξανά τον περασμένο Μάρτιο, αλλά δεν κατάφερε να φέρει την αγωνιστική ανάσταση. Κάπως έτσι τερμάτισε μόλις στην 13η θέση της Ζώνης Α’, με μόνο δύο νίκες σε 15 ματς.

Προπονητής:  Ο 60χρονος Χούλιο Φαλτσιόνι συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, στον οποίο επέστρεψε τον Μάρτιο και ξέρει καλά τον σύλλογο. Αν μπορεί κάποιος να επαναφέρει την Μπάνφλιντ στον ίσιο δρόμο, τότε είναι αυτός.

Γήπεδο: Florencio Solá (34.901)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον χαφ Κόμπο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αρχεντίνος που υποβιβάστηκε. Δανεικός από την Σαν Λορένζο ήρθε ο μπακ Πρόσπερι, με δυνατότητα αγοράς. Καλή προσθήκη αυτή του εξτρέμ Σπερντούτι από την Κολόν, όπου έμεινε ελεύθερος. Δανεικός από την Ρίβερ ήρθε ο χαφ Μπερτόλο, αλλά το αντίθετο δρομολόγιο έκανε ο καλός χαφ Ρόσσι, ο οποίος πήγε με κανονική μεταγραφή. Έληξε ο δανεισμός του μεσοεπιθετικού Σιμεόνε από τη Ρίβερ. Στη Σάντος συνεχίζει ο στόπερ Νογκέρα. Δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της, με τον βασικό «κορμό» να μένει σχεδόν αναλλοίωτος.

Φιλικά: Δεν ξεκίνησε και πολύ καλά η σεζόν, καθώς αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Γοδόι Κρουζ, με το γκολ της ήττας (0-1) να έρχεται στο τέλος του ματς. Πριν από αυτό το παιχνίδι, είχε επιβληθεί της Μπολιβάρ με 3-0 και της Αλντοσίβι με το ίδιο σκορ. Κέρδισε και την Ουρακάν με 1-0. Αυτά ήταν τα σημαντικότερα ματς που έδωσε. Αν και είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες με την καλή εικόνα στα φιλικά, ο αποκλεισμός στο κύπελλο την… προσγείωσε. Δοκίμασε πολύ το 4-4-2 ο Φαλτσιόνι.

Εκτίμηση: Δεμένο σύνολο, με έναν προπονητή που ξέρει καλά τον σύλλογο και το υλικό που έχει στα χέρια του. Δεν υπάρχει μεγάλη ποιότητα, αλλά οι προσθήκες που έγιναν, δείχνουν να «κουμπώνουν» στα σχέδια του Φαλτσιόνι. Κάπου στην δεκάδα αναμένεται.

 

Άρσεναλ Σαραντί

Τι έκανε πέρυσι: Από το πουθενά πήγε να διεκδικήσει τον τίτλο πέρσι, καθώς μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, ήταν κοντά στην πρώτη θέση της Ζώνης Α’, αλλά έδειξε ότι δεν είχε την εμπειρία και την απαιτούμενη ψυχραιμία να παλέψει μέχρι τέλους. Σε κάποια παιχνίδια πήρε και αρκετά σφυρίγματα. Τερμάτισε στην 4η θέση και μόνο ευχαριστημένοι μπορούν να αισθάνονται οι άνθρωποι της, αν σκεφτεί κανείς ότι την περασμένη σεζόν, μαχόταν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Προπονητής: Ο 44χρονος Σέρχιο Ρονδίνα με όσα έδειξε από τον Νοέμβριο του 2015, όταν και ανέλαβε, αλλά κυρίως με την εικόνα της Άρσεναλ να είναι εξαιρετική στο περασμένο πρωτάθλημα, συνεχίζει στον πάγκο της. Η διοίκηση έμεινε ευχαριστημένη από την δουλειά του Αργεντίνου τεχνικού.

Γήπεδο: Julio Humberto Grondona (18.300)

Μεταγραφές: Έγιναν πολλές κινήσεις στα μεταγραφικά, όπου παίχτες ήρθαν και έφυγαν. Κάτω από τα δοκάρια πρόσθεσε εμπειρία με την μεταγραφή του κίπερ Σαντίγιο από την Ντεφένσα. Στην άμυνα ήρθαν, ο στόπερ Σελάγια που πέρσι έπαιξε στην Κίλμες, ο μπακ Βελάσκεθ από την Γοδόι Κρουζ και ο έτερος μπακ Κορβαλάν από την Ρασίνγκ. Ο μέσος Φλόρες ήρθε από την Ρεάλ Ποτόσι, όπου έκανε καλή χρονιά. Στην επίθεση προστέθηκε ο 23χρονος Φράγκαπαν, ο οποίος αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της Θέλτα και νωρίτερα της Έλτσε. Ακόμα μια προσθήκη για την επιθετική γραμμή, είναι αυτή του Ροντρίγκεζ, που την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Ουνιόν. Ο μέσος Καρρέρα πήγε στην Χιμνάσια Λα Πλάτα, ενώ ο έτερος χαφ Λέρτορα έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Μπελγράνο. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον φορ Μπαρμπιέρι. Δεν άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ της και σε πρώτη φάση δείχνει ενισχυμένη.

Φιλικά: Στο κύπελλο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τη νίκη (1-2) επί της Ντιφενσόρες ντε Μπελγράνο. Πριν το κύπελλο, είχε καλή εικόνα στα φιλικά, όπου κέρδισε την Ντεφένσα με 2-3, έφερε ισοπαλία (1-1) με την Ολίμπο και ηττήθηκε από την Ρασίνγκ (2-1) αν και προηγήθηκε νωρίς με 0-1. Έδειξε καλά στοιχεία στην επίθεση, αλλά θέλει δουλειά στην άμυνα. Κάτι αντίστοιχο με τα περσινά.

Εκτίμηση: Ο Ρονδίνα αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που είδαμε και στο περασμένο πρωτάθλημα. Δύσκολα πάντως θα καταφέρει να επαναλάβει αντίστοιχη πορεία με την περσινή. Λογικά στην δεκάδα θα είναι.

 

Τίγκρε

Τι έκανε πέρυσι: Το… στοίχημα με τον Καμορανέζι στον πάγκο δεν της βγήκε, καθώς έκανε πολύ κακή εκκίνηση, η εικόνα της ήταν απογοητευτική, μέχρι που η διοίκηση πήρε την απόφαση να τον αντικαταστήσει με έναν κανονικό προπονητή, όπως είναι ο Πέδρο Τρόγλιο. Συμμάζεψε τις ανορθογραφίες του προκατόχου του, έδωσε αγωνιστική ταυτότητα στην Τίγκρε και τερμάτισε στη μέση της Ζώνης Β΄, με ένα καλό φίνις στο πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Προπονητής: Ο 51χρονος Πέδρο Τρόγλιο ανέλαβε τον  Μάρτιο και συνεχίζει στο τιμόνι της. Από τότε που την ανέλαβε κατάφερε να της αλλάξει πρόσωπο και πρόλαβε να περάσει κάποια πράγματα από την φιλοσοφία του. Η λογική λέει ότι θα μπορέσει να παρουσιάσει μια ακόμα πιο βελτιωμένη Τίγκρε, καθώς είναι καλός προπονητής.

Γήπεδο: José Dellagiovanna (26.300)

Μεταγραφές: Λίγα τα πάρε δώσε, με τον βασικό κορμό να παραμένει. Ήρθε ο μεσοεπιθετικός Ίνιγκεζ από την Ουντινέζε ως δανεικός, όπως και ο στόπερ Λίμα από την Γουόντερερς. Καλή προσθήκη και αυτή του στόπερ Μπενίτεθ από την Χιμνάσια. Απέκτησε τον μεσοεπιθετικό Μοράλες από την Κίτο. Ο επιθετικός Κορέα και ο μπακ Πανταλέονε έμειναν ελεύθεροι και μετακόμισαν στην Ολίμπο. Ο αμυντικός Πίριζ, πήγε στην Αλ Σαμπάμπ.

Φιλικά: Έβγαλε καλή εικόνα, με τον Τρόγλιο να κάνει σωστή δουλειά. Σε δύο φιλικά που έδωσε με την Ουρακάν, πήρε ισάριθμες νίκες με 2-1 και 3-0. Ηττήθηκε από την Ολίμπο με 0-1, αλλά κέρδισε με το ίδιο σκορ την Πατρονάτο. Το 4-2-3-1 δούλεψε πολύ ο Τρόγλιο. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, πήρε μεγάλη νίκη επί της Ρίβερ με 3-0. Ωστόσο η χαρά μετριάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του πορτιέρο Γκαρσία.

Εκτίμηση: Αναμένεται να είναι καλύτερη σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Τρόγλιο έχει σαφές πλάνο στο παιχνίδι του και στα φιλικά έδειξε ότι έχει καταφέρει να το περάσει στους παίχτες του. Κοντά στην 10άδα.

 

Γοδόι Κρουζ

Τι έκανε πέρυσι: Πολλοί ήταν αυτοί που στη αρχή της περασμένης σεζόν, δεν πίστευαν ότι η Γοδόι θα καταφέρει κάτι καλό, μιας και είχε νέο προπονητή και ένα ρόστερ που εκ πρώτης όψεως δεν γέμιζε το μάτι. Όλα αυτά όμως ήταν στη θεωρία, γιατί στην πράξη η Γοδόι έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος, αλλά η ήττα από την μισητή Σαν Μάρτιν την τελευταία αγωνιστική ήταν καταδικαστική. Στο μπαράζ του Λιμπερταδόρες ηττήθηκε από την Εστουδιάντες με 0-1, αλλά έχει ελπίδες να συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση, αν δεν κατακτήσει κάποια Αργεντίνικη ομάδα το Σουνταμερικάνα. Όπως και να έχει πάντως, ήταν πάρα πολύ καλή η σεζόν που πέρασε για την Γοδόι.

Προπονητής: Ο Σεμπάστιαν Μέντεζ την ανέλαβε τον Ιανουάριο και όλα έδειχναν ότι δεν πρόκειται να καταφέρει κάτι αξιόλογο, με ένα ρόστερ που δεν έλεγε και πολλά.  Ωστόσο κατάφερε να φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο μέσα σε χρόνο ρεκόρ και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Σαφώς και η διοίκηση τον στήριξε για να συνεχίσει το έργο του.

Γήπεδο: Malvinas Argentinas (32.300)

Μεταγραφές: Έχασε τον καλό μέσο Ζούκουϊ, ο οποίος πήγε στην Μπόκα, έπειτα από το εξαιρετικό πρωτάθλημα που έκανε. Τουλάχιστον κατάφερε να κρατήσει τον καλό χαφ Φερνάντεζ, τον οποίο απέκτησε με μεταγραφή από την Μπόκα. Στα μετόπισθεν πρόσθεσε εμπειρία με τον στόπερ Αλβαράδο, που έχει αγωνιστεί σε Σαν Λορένζο και Ρασίνγκ. Στην επίθεση ήρθε ο Σιγάλες από την Ατένα της Ουρουγουάης όπου έκανε εξαιρετική σεζόν. Καλή προσθήκη και του μπακ Μπενίτεθ από την Ντεφένσα, όπως και του επιθετικού χαφ Σάντσεζ. Ο μπακ Κέμπαλος έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Κολόν. Δείχνει ενισχυμένη.

Φιλικά: Ξεκίνησε καλά η σεζόν, με δύο προκρίσεις στο κύπελλο, αρχικά επί της άσημης Εστουδιάντες Κασέρος και έπειτα κόντρα στην Μπάνφιλντ με 0-1. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο ματς, έδωσε δύο φιλικά με την Χιμνάσια, όπου στο ένα κέρδισε με 1-0 και στο δεύτερο ηττήθηκε με το ίδιο σκορ. Πιο πριν κέρδισε την Ντιφενσόρ με 1-0. Έδειξε ότι θέλει λίγο δουλειά ακόμα, για να φτάσει τα περσινά στάνταρ. Άλλωστε δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα καταφέρει να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική πορεία, αλλά από την στιγμή που δεν έχασε σημαντικά στελέχη, πλην ενός-δύο, τότε μπορεί να αισιοδοξεί για κάτι καλό.

 

Κίλμες

Τι έκανε πέρυσι: Κακή η περσινή σεζόν για την Κίλμες, που παρότι έτρεξε ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών στην αρχή του πρωταθλήματος, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε παντού η Κίλμες με τον Γκρέλακ στον πάγκο δεν της βγήκε, καθώς είχε πολύ κακή αμυντική συμπεριφορά και όλα τα παιχνίδια της ήταν «ροντέο». Όσοι παρακολουθούσατε το εν λόγο πρωτάθλημα, θα θυμάστε ότι ήταν η ομάδα του g/g και του over η Κίλμες. Επιθετικά πήγε πολύ καλά, αλλά δεχόταν γκολ για πλάκα. Τερμάτισε τελικά μόλις στην 14η θέση της Ζώνης Α΄.

Προπονητής: Αρχικά υπήρξε αλλαγή στον πάγκο, με τον Γκρέλακ να αποτελεί παρελθόν και τον Μπρόγκι να αναλαμβάνει. Ωστόσο η αλλαγή διοίκησης, επανέφερε τον Γκρέλακ στον πάγκο στις αρχές του Αυγούστου για να συνεχίσει το έργο του.

Γήπεδο:  Centenario Dr. José Luis Meiszner (30.200)

Μεταγραφές: Πάρα πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ της σε αυτή την μεταγραφική περίοδο. Να ξεκινήσουμε από αυτούς που έφυγαν. Παρελθόν αποτελεί ο ηγετικός χαφ Μπρανιά, που έληξε ο δανεισμός του και επέστρεψε στην Εστουδιάντες. Έφυγε και ο έτερος χαφ Ρομέρο. Ο στόπερ Μάρλετσαφ πήγε στην Ντανούμπιο. Ο μέσος Γοδόι έμεινε ελεύθερος και μετακόμισε στη Σαρμιέντο. Ο πορτιέρο Μπενίτεθ συνεχίζει στη Γαλλία. Ο χαφ Άρτσε έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Πατρονάτο. Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις, από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν. Στα στόπερ ήρθε ο Κολλότο που έμεινε ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Λανούς και ο Τρομπέτα από την Λουκένιο. Στα μπακ προστέθηκε ο Εσκουδέρο, που πέρσι αγωνίστηκε στην Μπελγράνο. Για το τέρμα, αποκτήθηκαν οι έμπειροι Τζιοβίνι από την Λα Καλέρα, Ραμίρεζ από την Χιμνάσια Χουχούι και Ριγκαμόντι από την Μπελγράνο. Σημαντική η προσθήκη του Ντε λα Φουέντε στο κέντρο, ο οποίος ήρθε από την Πατρονάτο, όπως και αυτή του Τρέχο από την Ιντεπεντιέντε. Στην επίθεση, ήρθε ο Γκαρσία, που πέρσι έπαιξε στη Ρουμανία. Απέκτησε δανεικό τον ελπιδοφόρο φορ Μπενέγας από την Μπόκα.

Φιλικά: Ξεκίνησε άσχημα η σεζόν, με τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την άσημη Ουνιόν Ακονκούιχα, με τον Μπρόγκι στον πάγκο, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν. Στα φιλικά, ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Λος Άντες, κέρδισε την Ατλέτικο Τουκουμάν με 1-0, την Ρασίνγκ με 0-2, ενώ ηττήθηκε από την Ρίβερ της Ουρουγουάης με 0-2. Δεν έχει ομοιογένεια και θα χρειαστεί χρόνο για να «δέσει».

Εκτίμηση: Άνω κάτω έγινε αυτό το καλοκαίρι η Κίλμες, με τον Γκρέλακ να φεύγει, τον Μπρόγκι να έρχεται, μετά την αλλαγή στην διοίκηση, τον Γκρέλακ να ξανά έρχεται για να συνεχίσει το έργο του. Πολλοί παίχτες έφυγαν και πολλοί αποκτήθηκαν. Χρειάζεται δουλειά για να μπορέσει να βρει τον ρυθμό της, με τόσα νέα πρόσωπα. Λογικά κάπου στη μέση θα τερματίσει.

 

Μπελγράνο

Τι έκανε πέρυσι: Αν και θεωρούταν από τις σταθερές ομάδες και άπαντες την περίμεναν ψηλά, λόγω του ότι είχε έναν σταθερό κορμό και ένα προπονητή που γνώριζε άριστα την ομάδα, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Οι αδυναμίες μακριά από την έδρα της ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς, καθώς σε οχτώ εξορμήσεις πήρε μόλις ένα βαθμό, με την αμυντική της συμπεριφορά να είναι πολύ κακή. Τερμάτισε στην 12η θέση, με σχεδόν όλους τους βαθμούς να έρχονται εντός έδρας. Πολύ κακή η σεζόν που πέρασε για την Μπελγράνο.

Προπονητής: Ο Ρικάρντο Ζιελίνσκι έπειτα από πέντε χρόνια στον πάγκο της, αποτελεί παρελθόν, μιας και η διοίκηση όπως και ο ίδιος αποφάσισαν ότι ο κύκλος στην ομάδα έχει κλείσει. Ανέλαβε ο 37χρονος Εστεμπάν Γκονζάλεζ, ο οποίος ήταν στην δεύτερη ομάδα της Μπελγράνο, με την διοίκηση να παίρνει ρίσκο με αυτή την επιλογή, αλλά τουλάχιστον ξέρει τι να περιμένει από τον Γκονζάλεζ, με το έργο του να έχει φανεί στους νέους της «πιράτα».

Γήπεδο: Julio César Villagra (28.000)

Μεταγραφές: Πολύ καλή η προσθήκη του φορ Ματίας Σουάρεζ, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια στο Βέλγιο και την Άντερλεχτ αποφάσισε να επιστρέψει στην Αργεντινή και τη Μπελγράνο. Πρόσθεσε και τον πορτιέρο Μοντόγια στο ρόστερ, καθώς ο Ολαβέ έχει φτάσει στα 40. Ο μέσος Λέρτορα ήρθε από την Άρσεναλ Σαραντί, έπειτα από την καλή σεζόν που έκανε. Από την ίδια ομάδα ήρθε και ο φορ Μπαρμπιέρι για να δώσει έξτρα λύσεις στην επίθεση. Παρελθόν αποτελεί ο μέσος Πρέδιγερ που πήγε στη Νιούελς. Ο μπακ Εσκουδέρο πήγε στην Κίλμες. Δεν έγιναν λοιπόν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, με τον βασικό «κορμό» να παραμένει. Μάλλον ενισχυμένη.

Φιλικά: Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, καθώς κατάφερε να πάρει δύο προκρίσεις. Αρχικά επιβλήθηκε με 1-0 της Μπράουν δε Αντρόγκ και στη συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ουρακάν με 1-1. Εκεί χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να περάσει στην επόμενη φάση. Στα φιλικά πριν το κύπελλο, ηττήθηκε από την Πατρονάτο με 1-0 και έφερε ισοπαλία (0-0) με την Σαν Μάρτιν. Λογικά θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να μπορέσει ο Γκονζάλεζ να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα.

Εκτίμηση: Το ρόστερ της δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι, αλλά ερωτηματικό αποτελεί ο Γκονζάλεζ στον πάγκο. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα πρώτα ματς στο πρωτάθλημα. Καλή η κίνηση με την προσθήκη του φορ Σουάρεζ, που της δίνει ποιότητα στην επίθεση.

 

Ατλέτικο Ραφαέλα

Τι έκανε πέρυσι: Τραγική η πορεία της την περασμένη σεζόν, πήρε μόλις δύο νίκες σε όλο το πρωτάθλημα και συνολικά μάζεψε εννιά βαθμούς. Ήταν η χειρότερη συγκομιδή και από τις 30 ομάδες. Δεν κινδύνεψε με υποβιβασμό λόγω των καλών αποτελεσμάτων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος θα έχει πρόβλημα, αν δεν καταφέρει να κάνει μια καλή πορεία. Αυτός θα είναι και ο αντίκτυπος της περσινής πορείας της, με την άμυνα της να είναι αστεία και να δέχεται γκολ με μισή φάση.

Προπονητής: Ο 53χρονος τεχνικός Μάνουελ Λοπ ο οποίος ανέλαβε τον Μάρτιο, συνεχίζει στον πάγκο της, με την διοίκηση να του δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσει κάτι καλύτερο από την περσινή ομάδα, η οποία ουσιαστικά δεν ήταν δική τους, καθώς ήρθε στα μέσα της σεζόν.

Γήπεδο: Nuevo Monumental (16.000)

Μεταγραφές: Έχασε τον ελπιδοφόρο πορτιέρο Βέρνερ, τον οποίο αγόρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης και τον έδωσε δανεικό στην Μπόκα. Παρελθόν αποτελεί ο 20χρονος φορ Πουσέτο, τον οποίο αγόρασε η Ουρακάν. Ο μπακ Γοδόι θα συνεχίσει στην Ταγιέρες. Ο τερματοφύλακας Μοντόγια επέστρεψε στη Μπελγράνο μετά το δανεισμό του. Πρόσθεσε στο ρόστερ της τον στόπερ Μαρτίνεζ από την Αρχεντίνος και τον φορ Κόστα από την Τίγκρου Μούρες της Ρουμανίας. Απέκτησε δανεικούς τους στόπερ Κάμπι και Παρέδες, από Ρασίνγκ και Σέρο Πορτένιο αντίστοιχα. Καλή προσθήκη και αυτή του χαφ Λούνα, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στην Άρσεναλ Σαραντί. Κάτω από τα δοκάρια ήρθε ο Χόγιος από την Ιντιτούτο. Θα στηριχθεί και φέτος σε νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές.

Φιλικά: Στο κύπελλο πήρε την πρόκριση επί της Φέρο Καρίλ στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια να λήγει με 2-2. Στα φιλικά που έδωσε, κέρδισε την Σπορτίβο Μπελγράνο με 3-0, έφερε ισοπαλία με τη Νιούελς με 1-1, ενώ ηττήθηκε από την Ουνιόν Σουνσάλες με 0-2. Επιβλήθηκε και της αδύναμης Σαρμιέντο Ντε Χούμπολτ με 7-0, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Στα δύο πιο πρόσφατα, επιβλήθηκε αρχικά της Ταγιέρες με 0-1 και έφερε στη συνέχεια 0-0 με την Ουνιόν.

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι ο Λοπ έμαθε την ομάδα του και δύσκολα θα παρουσιάσει τόσο θλιβερό θέαμα όσο το περσινό. Συμμάζεψε την άμυνα όπως έδειξε στα φιλικά, που αποτελούσε το μεγάλο της πρόβλημα. Θα παλέψει για την παραμονή της. Μπορεί να τα καταφέρει.

 

Ολίμπο

Τι έκανε πέρυσι: Ακόμα μια ομάδα που δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο περασμένο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση της Ζώνης Α’. Ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρωτάθλημα, ο κόουτς Οσέγια την παράτησε για να πάει στη Νούελς και στη θέση του ήρθε ο Ντίαζ. Έφερε κάποια αποτελέσματα άμεσα, αλλά το έντονο επιθετικό πρόβλημα δεν γινόταν να κρυφτεί. Η πορεία της ήταν κακή. Το θετικό είναι ότι ο Ντίαζ πλέον έχει μάθει καλύτερα την ομάδα του για τη νέα σεζόν.

Προπονητής: O 40χρονος λοιπόν Κρίστιαν Ντίαζ που την ανέλαβε τον Φεβρουάριο, συνεχίζει στον πάγκο της, μιας και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα στην Ολίμπο. Από τότε που την ανέλαβε, άλλαξε την εικόνα της, αλλά όχι στον βαθμό που θα επιθυμούσε και ο ίδιος. Έχει την ευκαιρία να το κάνει τώρα.

Γήπεδο: Roberto Natalio Carminatti (15.000)

Μεταγραφές: Υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Παρελθόν αποτελεί ο καλός μεσοεπιθετικός Αμορρόσο, ο οποίος πήγε στη Νιούελς. Το ίδιο και ο αμυντικός Μιράγκι. Αμφότεροι βασικοί πέρσι. Ο αμυντικός χαφ Μιγκέζ μετακόμισε στη Πουέμπλα του Μεξικό. Ο χαφ Μπαριέντος πήγε στη Μελγκάρ του Περού. Ο στόπερ Φιγκάλ επέστρεψε στην Ιντεπεντιέντε, έπειτα από απαίτηση του κόουτς της «ρόχα». Τελείωσε και ο δανεισμός του φορ Ακούνα. Στην επίθεση ήρθε ο φορ Κορρέα από την Τίγκρε. Ο στόπερ Ροντρίγκεζ ήρθε από την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης, Πλάζα Κολόνια, για να ενισχύσει την άμυνα της. Καλές προσθήκες αυτές των χαφ Βιγιαουρέλ από Ουρακάν και Τελεχέα από Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλλε. Ο 29χρονος φορ Πέρεζ ήρθε από την Φίνιξ της Ουρουγουάης, όπου έκανε πολύ καλή σεζόν. Δείχνει ενισχυμένη και κυρίως έφερε παίχτες για να λύσουν το επιθετικό πρόβλημα της.

Φιλικά: Είχε καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, με τα πρώτα δύο να είναι απέναντι στη Μπάνφιλντ. Στο πρώτο κέρδισε με 1-0 και στο δεύτερο αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Στη συνέχεια έφερε 0-0 με τη Βελέζ. Ακολούθησε παιχνίδι με την Τίγκρε την οποία κέρδισε με 0-1. Πήγε καλά λοιπόν στην προετοιμασία και δείχνει να είναι στο σωστό δρόμο. Το 4-3-3 δοκίμασε πολύ ο Ντίαζ.

Εκτίμηση: Η περσινή σεζόν ήταν πολύ κακή για την Ολίμπο. Ο Ντίαζ έμαθε καλύτερα την ομάδα, ενώ έφερε και παίχτες για να την ενισχύσουν μεσοεπιθετικά, εκεί που είχε πρόβλημα πέρσι. Δεν θα κινδυνέψει. Λογικά κάπου στη μέση της βαθμολογίας θα τερματίσει.

 

Ντεφένσα Χουστίσια

Τι έκανε πέρυσι: Αποτέλεσε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περασμένης σεζόν, καθώς κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση της Ζώνης Β’. Ο κόουτς Ολάν βρίσκεται στο «τιμόνι» της από τον Ιούνιο του 2015 και με συγκεκριμένο πλάνο, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που δεν έχανε εύκολα ούτε εντός, αλλά ούτε και εκτός έδρας. Προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά, σε κάποια παιχνίδια της βγήκε, σε κάποια άλλα όχι με την άμυνα της να εκτίθεται. Πάντως επιτυχημένη ήταν περσινή σεζόν.

Προπονητής: O Aριέν Ολάν που την ανέλαβε τον Ιούνιο του 2015, συνεχίζει στον πάγκο της, καθώς η πορεία της Ντεφένσα είναι σταθερά ανοδική. Η διοίκηση δεν είχε λόγο να προχωρήσει σε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία.

Γήπεδο: Norberto Tito Tomaghello (8.000)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξε ιδιαίτερα το ρόστερ της. Ο μπακ Μαρτίνεζ μετακόμισε στην Ιντεπεντιέντε και το αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησε ο επίσης μπακ Μπάριος. Πήρε δανεικό από την Μπόκα τον νεαρό στόπερ Μορένο. Καλή προσθήκη στα χαφ, αυτή του Ελιζάρι από την Σαν Λορένζο. Στο τέρμα ήρθε ο ελπιδοφόρος πορτιέρο Ρόσσι από την Εστουδιάντες. Απέκτησε και άλλους νεαρούς παίχτες, κυρίως ως δανεικούς.

Φιλικά: Ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν, καθώς στο κύπελλο πήρε δύο προκρίσεις. Πρώτα επί της Ταγιέρες με 2-0 και έπειτα κόντρα στην Ιντεπεντιέντε με 1-0. Η ομοιογένεια που υπάρχει στο ρόστερ της, έπαιξε και αυτή τον ρόλο της σε αυτό το ξεκίνημα. Πριν το ματς με τη «ρόχα», ηττήθηκε σε φιλικό με 4-1 από την Μπόκα, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ηττηθεί από την Εστουδιάντες με 1-0. Μπορεί στα φιλικά να μην ήταν τόσο καλή, αλλά εκεί που έπρεπε πήρε τις προκρίσεις.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή καλή χρονιά, αλλά το ρόστερ της έχει ποιότητα για τα δεδομένα της και επίσης υπάρχει ομοιογένεια. Ο Ολάν συνεχίζει την καλή δουλειά του σε στέρεες βάσεις και η Ντεφένσα μπορεί να τερματίσει ακόμα και στη δεκάδα.

 

Κολόν Σάντα Φε

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν η Κολόν, με την επίθεση της να «πετάει φωτιές», αλλά τα αμυντικά κενά ήταν πολύ μεγάλα. Μόλις «σίγησε» η επίθεση αυτά φάνηκαν, με την μια ήττα να διαδέχεται την άλλη. Ο Ντάριο Φράνκο δεν γινόταν να συνεχίσει και ανέλαβε στη μέση της σεζόν ο Γιοχάνσεν, αλλά ως υπηρεσιακός μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Η κατάσταση στο εσωτερικό της ήταν έκρυθμη, με τους οπαδούς να απειλούν ανοιχτά τους παίχτες και πολλές προπονήσεις γίνονταν με την φύλαξη της αστυνομίας. Τραγική η σεζόν που πέρασε.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο 44χρονος Πάμπλο Μοντέρο, ο οποίος ήταν στην Μπόκα Ουνίδος από τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι τον Ιούνιο. Έχει δύσκολο έργο μπροστά του, καθώς πρέπει να επαναφέρει την Κολόν σε τροχιά αποτελεσμάτων, με τις σεζόν που πέρασαν να είναι καταστροφικές.

Γήπεδο: General Estanislao López (33.500)

Μεταγραφές: Ο Μοντέρο πήρε μαζί του από την Μπόκα Ουνίδος τον στόπερ Ολιβέρα. Στην επίθεση πήρε δανεικό από την Ροσάριο Σέντραλ τον φορ Ακούνα. Καλή και η προσθήκη του στόπερ Όρτιζ, ο οποίος πέρσι έπαιξε στην Ολίμπο. Απέκτησε και τον μπακ Κέμπαλος από την Γοδόι Κρουζ. Ο εξτρέμ Σπερτούντι δεν ανανέωσε και πήγε στην Μπάνφιλντ. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον μπακ Βιγιαφάνε, ο οποίος πήγε στην Σπλιτ. Ο μεσοεπιθετικός Μάζουρεκ πήγε στην Παλεστίνο της Χιλής. Έχασε και κάποιους δανεικούς που πέρσι ήταν βασικοί, όπως ο μέσος Βεγκέτι, αλλά δεν ήταν εύκολο να τους κρατήσει. Πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, ο επιθετικός Μπλάνκο, ο οποίος είχε περάσει από την ΑΕΚ. Γενικά έγιναν αλλαγές στο ρόστερ της, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά την κακή σεζόν.

Φιλικά: Στο κύπελλο Σάντα Φε, επικράτησε της αδύναμης Κολόν ντε Σαν Χούστο με 3-0. Ήταν να αντιμετωπίσει και την Ουνιόν στο τοπικό κλάσικο, αλλά δεν κατάφεραν να ορίσουν το ματς λόγω των διαφορετικών απαιτήσεων που είχαν οι δύο ομάδες. Στα φιλικά αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0), με την Ατλέτικο Παρανά, όπως και με την Λιμπερτάδ. Δείχνει να έχει πρόβλημα στη δημιουργία, κάτι που πρέπει να δουλέψει ο Μοντέρο.

Εκτίμηση: Αποτελεί ένα από τα ερωτηματικά της σεζόν. Άλλαξαν πρόσωπα στο ρόστερ της, αλλά αυτοί που ήρθαν δεν δείχνουν ικανοί σε πρώτη φάση να την ανεβάσουν επίπεδο. Δεν αναμένεται ψηλά.

 

Ουνιόν Σάντα Φε

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε κακό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά όσο περνούσαν οι αγωνιστικές ανέβαζε την απόδοση της και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με αήττητο σερί εφτά αγωνιστικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε την προσέγγιση των αγώνων ο κόουτς Μαδελόν και έδωσε περισσότερη έμφαση στην άμυνα, η οποία είχε θέματα στο επιθετικό ποδόσφαιρο που ήθελε να παίξει στην αρχή. Τερμάτισε στην 8η θέση της Ζώνης Β’ και αυτό που της έμεινε ήταν το καλό φίνις.

Προπονητής: Ο 53χρονος Λεονάρδο Μαδελόνω που την ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2013, συνεχίζει σταθερά το έργο του στον πάγκο της Ουνιόν.

Γήπεδο: 15 de Abril  (22.900)

Μεταγραφές: Ο καλός αμυντικός χαφ Μαρτίνεζ πωλήθηκε στην Ροσάριο και ο έτερος χαφ Μαλκόρα πήγε στην Τιχουάνα του Μεξικό. Ο στόπερ Ζούρμπιγκεν έμεινε ελεύθερος και πήγε στη Λανούς. Βασικοί και οι τρεις την περασμένη σεζόν. Ο φορ Ριάνο έμεινε ελεύθερος και πήγε στη Νεκάξα του Μεξικό. Αντικαταστάτης του ο Ανσέλμο που ήρθε από την Εστουδιάντες. Στα στόπερ ήρθε να την ενισχύσει ο Σάντσεζ που αγωνιζόταν στη Ζυρίχη. Καλή προσθήκη μεσοεπιθετικά αυτή του Παραγουανού Γοδόι, που έρχεται από γεμάτη σεζόν με την Ρούμπιο Νου. Στα χαφ ήρθε ο Ριβέρο, που πέρσι έπαιξε στην Αλντοσίβι.

Φιλικά: Στο κύπελλο πήρε την πρόκριση, απέναντι στην Ουνιόν Ακονκουϊχά με σκορ 1-3. Στα φιλικά κέρδισε την Μπεν Χουρ με 2-0, ενώ ήρθε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στη Μπελγράνο. Ο Μαδελόν θέλει να «δέσει» όσο το συντομότερο δυνατό την ομάδα του, η οποία έχασε βασικά στελέχη, αλλά έγιναν κινήσεις για να αντικατασταθούν.

Εκτίμηση: Δεν είναι για μεγάλα πράγματα το ρόστερ της. Υπάρχουν ποιοτικές μονάδες, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να είναι πάνω από το μισό της βαθμολογίας.

 

Ατλέτικο Τουκουμάν

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε κοντά στο να διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση της Ζώνης Β’ με την πορεία της να είναι εξαιρετική στην πρώτη της σεζόν μετά την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια», αλλά η Λανούς δεν παιζόταν. Η έδρα της αποτελούσε «φρούριο», όπου τελείωσε το πρωτάθλημα με εφτά νίκες και μια ισοπαλία σε οχτώ παιχνίδια. Εκτός ωστόσο αντιμετώπιζε προβλήματα και αυτός ήταν ο λόγος που έχασε την έξοδο στο Λιμπερταδόρες. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν τα κατάφερνε. Με την εικόνα πάντως που παρουσίασε, μόνο ευχαριστημένοι μπορούν να είναι οι άνθρωποι της.

Προπονητής: Ο 41χρονος Χουάν Αζκονζαμπάλ κάνει εξαιρετική δουλειά από τον Νοέμβριο του 2014 που ανέλαβε και έπειτα από την περσινή τρομερή πορεία της Τουκουμάν στο πρωτάθλημα, παράμεινε στο πόστο του.

Γήπεδο: Presidente José Fierro (25.622)

Μεταγραφές: Είναι η ομάδα με τις λιγότερες μεταγραφικές κινήσεις. Το ρόστερ παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτο, καθώς σε αυτό προστέθηκε ο μεσοεπιθετικός Μεντόζα από τη Χιμνάσια και τον πορτιέρο Νταφόντσιο από την Ιντεπεντιέντε. Αποχώρησε μόνο ο μπακ Ρομάτ, που πωλήθηκε στην Ουρακάν. Ουσιαστικά ίδια ομάδα με την περσινή.

Φιλικά: Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά η σεζόν, καθώς ηττήθηκε από την Ντιφενσόρες Ντε Μπελγράνο στο κύπελλο με 0-1 και έχασε στο κύπελλο Τουκουμάν δύο φορές από την Σαν Μάρτιν, με 1-0 και 3-0. Σε φιλικό πριν από αυτά τα δύο ματς, ηττήθηκε από την Κίλμες με 1-0. Έντονο το επιθετικό πρόβλημα, κάτι που δεν υπήρχε πέρσι.

Εκτίμηση: Ονειρική η περσινή σεζόν, ωστόσο δίχως ενίσχυση στο ρόστερ από την στιγμή που το πρωτάθλημα θα είναι μεγάλο σε διάρκεια, ίσως αποδειχθεί μεγάλο ρίσκο και λανθασμένη επιλογή. Ήδη τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά, με το πρόβλημα στην επίθεση να είναι μεγάλο. Λογικά στη μέση της βαθμολογίας.

 

Σαν Μάρτιν Σαν Χουάν

Τι έκανε πέρυσι:  Καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία της Σαν Μάρτιν την περασμένη σεζόν, όπου τερμάτισε στην 7η θέση της Ζώνης Β’. Σταθερή η παρουσία της, τόσο στα εκτός όσο και στα εντός. Είχε τα θετικά σερί της, είχε όμως και τα αρνητικά. Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή σεζόν.

Προπονητής:  Δίχως αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με το έργο του Λαβαγέν που ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβρη να κρίνεται θετικό και η διοίκηση του έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» και για το νέο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: Ingeniero Hilario Sánchez (19.000)

Μεταγραφές: Δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Στην επίθεση ήρθε ο Τσάβες από την Σαρμιέντο και ο Μάνα από την Λίμα του Περού. Ανήκει στην Μπόκα. Στα χαφ πρόσθεσε τον Φισσόρε ου πέρσι έπαιξε στην Ατλέτικο Ραφαέλα. Παρελθόν αποτελεί ο στόπερ Σαρουλίτε που πήγε στην Κίλμες και ο φορ Τολέδο που μετακόμισε στην Εστουδιάντες. Παρέμεινε ο βασικός «κορμός».

Φιλικά: Έφερε ισοπαλία δίχως γκολ με την Μπελγράνο και στη συνέχεια πήρε δύο νίκες με 1-0 και 3-1 κόντρα σε Ιντεπεντιέντε Μεντόζα και Χιμνάσια Μεντόζα αντίστοιχα. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Ιντεπεντιέντε Ραντάβια. Καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, έχασε τον ρυθμό της στο δεύτερο με τις αλλαγές. Το 4-3-3 δείχνει να εμπιστεύεται και φέτος ο Λαβαγέν.

Εκτίμηση: Δίχως σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της και αυτή, αναμένεται περίπου στη μέση της βαθμολογίας. Είναι δύσκολο για ψηλότερα, αλλά από την στιγμή που είναι «δεμένο» σύνολο δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και την δεκάδα.

 

Σαρμιέντο

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε τη χρονιά ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Όσο πέρναγαν οι αγωνιστικές, αυτό  επιβεβαιωνόταν όλο και περισσότερο, με την εικόνα της να είναι τραγική. Ο κόουτς Λίππι δεν γινόταν να συνεχίσει με αυτά τα αποτελέσματα και η διοίκηση πήρε την απόφαση να προσλάβει τον μετρ του είδους σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Καρούσο Λομπάρντι. Ο τρελός τύπος που τα βάζει με όλα και με όλους, κατάφερε να κάνει ξανά το «θαύμα» του και να κρατήσει στην κατηγορία την Σαρμιέντο. Στο τελευταίο παιχνίδι όπου κρινόταν η παραμονή, είδε την Ολίμπο να παίζει για να την ρίξει κατηγορία, καθώς την ίδια ώρα κέρδιζε η Αρχεντίνος, αλλά δεν γίνεται να πέσει ομάδα του Λομπάρντι. Γλίτωσε σε πολλές φάσεις των γηπεδούχων και με ένα γκολ στο 92’ πήρε τη μεγάλη νίκη. Θετικός λοιπόν ο απολογισμός αφού κατάφερε να σωθεί.

Προπονητής: Ένας παλιός γνώριμος μας, ο Γκάμπριελ Σούρερ, που πέρασε από τα γήπεδα της Ελλάδας με την φανέλα του Ολυμπιακού, ανέλαβε τα «ηνία» της Σαρμιέντο. Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ήταν στην Χιμνάσια Χουχούι, ενώ κατά το παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους των Κρουσέρο, Αρχεντίνος Τζούνιορς και Λανούς. Έχει εμπειρία στα 45 του χρόνια, αλλά δεν έχει δείξει κάτι το εξαιρετικό μέχρι στιγμής.

Γήπεδο: Eva Perón de Junín (22.000)

Μεταγραφές: Μετά την περασμένη κακή χρονιά την οποία έσωσε στο τέλος, αποφάσισε πως πρέπει να ενισχυθεί για να αποφύγει νέα μπλεξίματα. Απέκτησε στο τέρμα τον έμπειρο Κιαρίνι που ήταν στη Ρίβερ. Στα χαφ ήρθε ο 34χρονος Σαντάνα, που αγωνιζόταν στη Σέρο Πορτένιο. Στην άμυνα ήρθε ο Άρτσε που πέρσι αγωνίστηκε στην Ντεπορτίβο Κάλι και πιο παλιά σε Μπάνφιλντ και Σαν Λορένζο. Ο φορ Τσάβεζ έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Σαν Μάρτιν. Ο μεσοεπιθετικός Σάντσεζ συνεχίζει στην Γοδόι και ο μπακ Κάιρε στην Βελέζ. Δείχνει ενισχυμένη σε πρώτη φάση.

Φιλικά: Με το… αριστερό ξεκίνησε η σεζόν, καθώς αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Λος Άντες με σκορ 1-2. Δεν ήταν καλή η εικόνα της στα φιλικά, όπου ηττήθηκε από Νιούελς (2-0) και Ρασίνγκ (2-1). Σε άλλα δύο φιλικά με αντιπάλους χαμηλότερων κατηγοριών, δεν είχε και πάλι καλή εικόνα.

Εκτίμηση: Πέρσι σώθηκε την τελευταία στιγμή. Φέτος ενισχύθηκε στις μεταγραφές για να μην μπλέξει, αλλά ο Σούρερ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν τεχνικός. Λογικά για την αποφυγή του υποβιβασμού θα παλέψει και φέτος.

 

Ατλέτικο Τέμπερλεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Κακή μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 13η θέση της Ζώνης Β’ και εξασφάλισε την παραμονή, κυρίως λόγο των υποδεέστερων Σαρμιέντο και Αρχεντίνος Τζούνιορς. Μόλις τέσσερις νίκες σε 15 ματς και εκτός έδρας ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Είχε πολλά προβλήματα στις εξόδους της. Υπήρξε και αλλαγή στον πάγκο της, με τον Ντελφίνο να αποτελεί παρελθόν και τον Άλβαρεζ να αναλαμβάνει στη μέση του πρωταθλήματος, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει και πολλά πράγματα.

Προπονητής: Ο Μαγιόρ που ήταν μέχρι τον Μάρτιο στην Αρχεντίνος, ανέλαβε μετά την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος την Τέμπερλεϊ. Στα 50 του, έχει εμπειρία τόσο από τους πάγκους, όσο και από την κατηγορία.

Γήπεδο: Alfredo Martín Beranger (13.800)

Μεταγραφές: Κάτω από τα δοκάρια ήρθε ο Ιμπάνιεθ, που ήταν στη Λανούς, για να καλύψει το κενό του Κρίβελι που πήγε στην Τσιάπας του Μεξικό. Στην επίθεση ενισχύθηκε με τον Παλάσιος, που αγωνιζόταν στην Πενιαρόλ, όπου τα πήγε πολύ καλά. Πρόσθεσε επίσης εμπειρία στην ίδια γραμμή, με τον Βάσκεθ, που έρχεται από γεμάτη χρονιά στην Ουατσιπάτο της Χιλής. Στα χαφ ήρθε ο Μανσινέλι από την Ατλάντα και ο Γκονζάλεζ από την Σαν Μάρτιν. Καλή κίνηση και αυτή του αμυντικού χαφ Παρόδι από την Μπελγράνο. Στα στόπερ ενισχύθηκε με τον Εσουκάρο, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στη Ταγιέρες που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Ο χαφ Μπραδάν συνεχίζει στην Αυστραλία. Δείχνει να έχει ενισχυθεί.

Φιλικά: Παρουσίασε καλή εικόνα, όπου ξεκίνησε με νίκη επί της Φέρρο με το επιβλητικό 4-1. Έπειτα ακολούθησε ισοπαλία δίχως γκολ με την Αλμάργκο, για να έρθει στη συνέχεια η ήττα από την Ολ Μπόις με 0-2. Αισθητά βελτιωμένη στα επόμενα, όπου κέρδισε την Ουρακάν με 1-0 και την Σικάγο με 3-0. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, επιβλήθηκε της Άρσεναλ Σαραντί με 2-3.

Εκτίμηση: Για μια άνετη παραμονή θα πάει και η εικόνα στα φιλικά ήταν ενθαρρυντική. Ο Μαγιόρ είναι ικανός τεχνικός και λογικά θα τερματίσει κάπου στη μέση της βαθμολογίας. Η παραμονή θα έρθει άνετα.

 

Πατρονάτο

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να κάνει μια καλή πορεία και να σωθεί άνετα στο περασμένο πρωτάθλημα η Πατρονάτο, στην πρώτη της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Η έδρα της αποτελούσε το μεγάλο της όπλο, όπου γνώρισε μόλις μια ήττα. Δεν δίσταζε να παίξει επιθετικά και στα εκτός έδρας, αλλά πολλές φορές δεν της έβγαινε. Αυτή είναι η φιλοσοφία του κόουτς Φορεστέγιο που συνεχίζει στον πάγκο της. Να αποδίδει επιθετικό ποδόσφαιρο. Επιτυχημένη λοιπόν η περασμένη σεζόν και φέτος θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο.

Προπονητής: Ο κόουτς Φορεστέγιο ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2015 και κατάφερε πέρσι να τη σώσει σχετικά εύκολα. Συνεχίζει το έργο του, με την διοίκηση να τον εμπιστεύεται.

Γήπεδο: Presbítero Bartolomé Grella (22.000)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι για την Πατρονάτο. Έφυγε ως ελεύθερος ο καλός χαφ Ντε Λα Φουέντε, ο οποίος κατέληξε στην Κίλμες. Το αντίθετο δρομολόγιο έκανε ο χαφ Άρσε. Απέκτησε τον μπακ Βέρα από την Φέρρο Καρίλ. Ο μπακ Γκαρρέ πήγε στην Ουρακάν. Ενίσχυσει στα χαφ, με τον φορ Εσπινόζα, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ουνιβερσιτάριο Ντε Τσίλε, αλλά και με τον Γκονζάλεζ ο οποίος έπαιζε στη Σαν Λουϊς. Ο μέσος Γκαγιάρδι, ήρθε από την Μονάρκας του Μεξικό. Ο βασικός «κορμός» παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτος.

Φιλικά: Στο κύπελλο πήρε την πρόκριση στα πέναλτι επί της Βίλα Νταλμίνε, αλλά στην επόμενη φάση αποκλείστηκε από την πρωταθλήτρια Λανούς  με 2-0. Στα φιλικά, κέρδισε την Μπελγράνο με 1-0, αλλά ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Τίγκρε. Ομοιογένεια υπάρχει, καθώς το ρόστερ είναι σχεδόν ίδιο. Ο Φορεστέγιο θα πρέπει να διορθώσει τα κενά στην άμυνα που πέρσι ήταν μεγάλα.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Πέρσι σώθηκε σχετικά εύκολα, αλλά φέτος δεν ενίσχυσε όπως θα έπρεπε το ρόστερ της. Πάντως έκανε κινήσεις τελευταία, κυρίως στα χαφ, εκεί που ο Φορεστέγιο εντόπισε λογικά το πρόβλημα.  Μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία.

 

Αλντοσίβι

Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να επαναλάβει μια καλή πορεία όπως στο πρωτάθλημα του 2015 και περιορίστηκε στην 11η θέση της Ζώνης Β΄. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πολύ κακή εκτός έδρας εικόνα που είχε, με απολογισμό μόλις τρεις ισοπαλίες σε εννιά εξόδους. Εντός ήταν καλύτερη η εικόνα της, αλλά τα πολλά κενά στην άμυνα, δεν την άφησαν να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Προπονητής: Ο κόουτς Κιρόζ, που την ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2014 παραμένει σταθερά στον πάγκο της, μιας και η διοίκηση είναι ευχαριστημένη με το έργο του.

Γήπεδο: José María Minella (35.354)

Μεταγραφές: Έχασε τον εξαιρετικό εξτρέμ Ροσάλες, ο οποίος πήγε στη Ρασίνγκ, αν και το όνομα του έπαιξε τόσο για Ρίβερ, όσο και για Μπενφίκα. Δεν έχασε κάποιον άλλο από τους λεγόμενους βασικούς. Στα χαφ πρόσθεσε εμπειρία με τον Μπρούμ από την Κίλμες. Στην επίθεση ήρθε ο Μεδίνα, που πέρσι έπαιξε στη Χιμνάσια. Ποιοτική προσθήκη και αυτή του Γέρι μεσοεπιθετικά. Ο στόπερ Αλέγκρε που πέρσι έπαιξε στην Κίλμες, υπέγραψε συμβόλαιο.

Φιλικά: Σχετικά καλή η εικόνα της στα φιλικά, όπου έφερε 0-0 με την Βελέζ και στη συνέχεια ηττήθηκε από την Μπάνφιλντ με 3-0. Κόντρα στην Ιντεπεντιέντε όμως η εικόνα της ήταν σαφώς βελτιωμένη και πήρε τη νίκη με 1-0. Ακολούθησαν δύο φιλικά απέναντι στη Σάντα Μαρίνα, ένα εντός και ένα εκτός, όπου αμφότερα έληξαν με 1-1.

Εκτίμηση: Ο Κιρόζ έθεσε ως στόχο την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Δεν είναι κακό το ρόστερ της και έδειξε ότι οι προσθήκες που έγιναν θα βοηθήσουν. Μπορεί να σωθεί σχετικά άνετα.

 

Βελέζ Σάρσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ καλύτερη η εικόνα της σε σχέση με το πρωτάθλημα του 2015, με τον κόουτς Μπασέδας να παρουσιάζει μια Βελέζ που ήθελε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά τα κενά στην άμυνα της ήταν εμφανή. Εντός είχε καλή εικόνα, στα εκτός όχι και τόσο, αλλά δεν φοβόταν να παίξει παντού για τη νίκη. Αυτό οφειλόταν και στο γεγονός ότι δεν απειλούταν ιδιαίτερα με υποβιβασμό. Της μένει το καλό φίνις στο πρωτάθλημα, όπου παρέμεινε αήττητη για πέντε αγωνιστικές δίχως να δεχθεί γκολ. Τερμάτισε στην έκτη θέση της Ζώνης Α’.

Προπονητής: Ο Κριστιάν Μπασέδας που ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2015, συνεχίζει στο τιμόνι της και ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να παρουσιάσει μια ακόμα καλύτερη Βελέζ.

Γήπεδο: José Amalfitani (49.700)

Μεταγραφές: Ο εξτρέμ Τολέδο έκανε καλή σεζόν και πήρε μεταγραφή στην Ουρουγουάη. Ο μπακ Πέρεζ πήγε στην Τιχουάνα του Μεξικό, από την οποία απέκτησε τον εξτρέμ Ντίαζ. Στα μπακ ενισχύθηκε με τον Κάιρε από την Σαρμιέντο. Στην επίθεση ήρθε ο έμπειρος στράικερ Μπάρκος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αποτελεί πολύ σημαντική ενίσχυση. Στα χαφ ενισχύθηκε με τον Καντέρος από την Φλαμένγκο. Δείχνει να έχει ενισχυθεί.

Φιλικά: Στο σημαντικότερο φιλικό έχασε από την Νασιονάλ Μοντεβιδέο με 1-0. Πιο πριν είχε επιβληθεί της Ατλάντα με 3-1 και ακόμα νωρίτερα της Τσακαρίτα με 3-1. Στο πρώτο φιλικό, έφερε 0-0 με την Αλντοσίβι. Ήταν καλή η εικόνα που έβγαλε.

Εκτίμηση: Σαφώς πιο ενισχυμένη από πέρσι, θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή σεζόν και να τερματίσει ψηλά. Ο Μπασέδας έχει επιθετική φιλοσοφία, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα. Μεσοεπιθετικά είναι δυνατή.

 

Ταγιέρες

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 12 χρόνια, καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση της Πριμέρα Β’ και μάλιστα αήττητη, με διαφορά έξι βαθμών από την δεύτερη Τσακαρίτα. Ήταν η δεύτερη διαδοχική άνοδος για την Ταγιέρες.

Προπονητής: O κόουτς των επιτυχιών Φρανκ Κουντέλκα, που την ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2014 συνεχίζει στον πάγκο της όπως είναι λογικό, καθώς έχει καταφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό.

Γήπεδο: Francisco Cabasés (16.500)

Μεταγραφές: Δεν αρκείται μόνο στο ότι ανέβηκε κατηγορία, αλλά θέλει φρόντισε να ενισχυθεί για να παραμείνει σε αυτή. Απέκτησε από την Μπόκα τον νεαρό στόπερ Κομάρ και τον επιθετικό Παλάσιος με μεταγραφές και όχι δανεικούς. Καλές προσθήκες και αυτές του μεσοεπιθετικού Χιμένεζ από τη Νουέβα Σικάγο και του μπακ Γοδόι από την Γοδόι Κρουζ. Στα στόπερ πρόσθεσε εμπειρία με τον Γκαντόλφι από την Τιχουάνα. Στα χαφ πήρε δανεικό από την Εστουδιάντες τον 23χρονο Λεάντρο Τζιλ. Ο επιθετικός Μουνιόθ ήρθε από την Σαντιάγο της Χιλής, έπειτα από καλή σεζόν. Πολύ καλή προσθήκη και αυτή του χαφ Λουντούενα, που έπαιζε γεμάτες σεζόν στο Μεξικό. Ο μπακ Κρούσπζκι έρχεται από γεμάτη χρονιά στην Ατλέτικο Ραφαέλα. Ο μπακ Αρίας έμεινε ελεύθερος, όπως και ο έτερος μπακ Ροσέλλι. Παρελθόν και ο φορ Βελάσκεθ. Ενισχύθηκε σημαντικά.

Φιλικά: Έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για «δέσει», μιας και έγιναν αλλαγές στο ρόστερ της. Στο πιο πρόσφατο φιλικό που έδωσε, ηττήθηκε από την Ραφαέλα με 1-0. Νωρίτερα είχε χάσει εύκολα με 3-0 από τη Νιούελς. Σε άλλο ματς, έφερε 0-0 με την Ινστιτούτο. Ο κόουτς Κουντέλκα περιμένει να δει βελτίωση όσο περνάει ο χρόνος.

Εκτίμηση: Ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία και ενισχύθηκε για να μπορέσει να παραμείνει. Δεν τα πήγε καλά στα φιλικά, αλλά η λογική λέει ότι θα στρώσει. Μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά θα εξαρτηθεί και από το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί.

Αντώνης Κόκκινος (facebook)

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ