foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ209
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιταλία, Serie B: Preview 2016-17

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Αυγ 2016 09:56
serie-b.jpg

Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Serie B αναμένεται και φέτος με μεγάλη αγωνία με τις μάχες κάθε αγωνιστικής να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Τα αμφίρροπα παιχνίδια είναι συνηθισμένο φαινόμενο στον τεράστιο μαραθώνιο των 42 αγωνιστικών μέχρι το φινάλε, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν και όλα ανατρέπονται, καθώς οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα στο όνειρο και ποτέ δε λείπουν οι εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα την περσινή χρονιά, με την Κροτόνε να κερδίζει την άνοδο στο Καμπιονάτο, ενώ δινόταν στο ξεκίνημα της σεζόν ως η πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό. Το φετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στην ώρα του και όχι με την περσινή καθυστέρηση, αφού δεν υπάρχουν εκκρεμότητες όσον αφορά το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν τελικά σ'αυτό. Η ιστορική Ελλάς Βερόνα που υποβιβάστηκε από τη Serie A προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο, όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο στο πρωτάθλημα των εκπλήξεων. Τα πάντα θα κριθούν στις 4 γραμμές του αγωνιστικού χώρου, όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και καθεμιά απ'αυτές θα εξαντλήσει κάθε ικμάδα πιθανότητας που της αναλογεί για να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 22 ομάδες και μετά το πέρας της 42ης αγωνιστικής, οι δύο πρωτοπόροι εξασφαλίζουν την απευθείας άνοδο στο Καμπιονάτο. Οι επόμενες 6 ομάδες της βαθμολογίας, δηλαδή από τις θέσεις 3-8 αγωνίζονται σε αγώνες μπαράζ στη φάση των πλέι οφ, με τον 3ο και 4ο να έχουν ένα σχετικό πλεονέκτημα, καθώς περιμένουν τους νικητές από τα ζευγάρια 5ος-8ος και 6ος-7ος, οι οποίοι δίνουν νοκ-άουτ αγώνες στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα. Στη συνέχεια οι νικητές διασταυρώνουν τα ξίφη τους με την 3η και 4η ομάδα για να προκύψουν οι νικήτριες που θα δώσουν τη μάχη για το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο της ανόδου σε διπλούς αγώνες. Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση ίδιου σκορ μετά το τέλος και των 2 παιχνιδιών, το πλεονέκτημα έχει η ομάδα που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αν ο 3ος της βαθμολογικής κατάταξης έχει διαφορά 10 και παραπάνω βαθμών από τον 4o, τότε εξασφαλίζει αυτός την άνοδο, χωρίς να γίνουν αγώνες πλέι οφ, ακολουθώντας στο Καμπιονάτο τους 2 πρώτους. Τέλος για να αγωνιστεί μια ομάδα στα πλέι οφ οφείλει να απέχει μέχρι 14 βαθμούς από τον 3o της βαθμολογίας. Οπότε, ακόμα και αν μια ομάδα τερματίσει 8η δεν είναι σίγουρα στα μπαράζ ανόδου, αν απέχει από τον τρίτο παραπάνω από 14 βαθμούς.  Όσον αφορά τον υποβιβασμό, οι 3 τελευταίες ομάδες της κατάταξης υποβιβάζονται απευθείας, ενώ διπλούς αγώνες μπαράζ δίνουν ο 18ος και ο 19ος της βαθμολογίας με πλεονέκτημα του πρώτου σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος μετά το πέρας των 2 αγώνων. Αν η διαφορά του 18ου με το 19ο είναι από 5 βαθμούς και πάνω, τότε δεν διεξάγονται αγώνες μπαράζ και υποβιβάζεται απευθείας ο 19ος.

 

Οι ομάδες της Serie B

Ελλάς Βερόνα 

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε επιεικώς τραγική πορεία και υποβιβάστηκε δίκαια και καθαρά στη Serie B, χωρίς να έχει κανένα ελαφρυντικό. Οι εμφανίσεις της ήταν μέτριες έως κακές στα περισσότερα παιχνίδια, δεν είχε τις απαραίτητες αγωνιστικές λύσεις για να βγει από το τέλμα και όσο και αν προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση στα τελευταία ματς, δεν μπόρεσε να εξέλθει από τη δεινή βαθμολογική θέση στην οποία περιήλθε, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα σαν ουραγός.

Προπονητής: Ο 42χρονος πρώην ποδοσφαιριστής Φάμπιο Πέκια θα βρίσκεται στο τιμόνι των «τζιαλομπλού» τη φετινή χρονιά, με μοναδικό σκοπό την επάνοδο της ομάδας στο Καμπιονάτο. Δεν έχει εμπειρία σαν πρώτος προπονητής, όμως έχει θητεύσει σαν βοηθός προπονητή σε Νάπολι, Νιούκαστλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Γήπεδο: Stadio Marcantonio Bentegodi (38.402)

Μεταγραφές: Ο σπουδαίος επιθετικός Λούκα Τόνι έβαλε τέλος στη μεγάλη του καριέρα και πήρε διοικητικό πόστο στην ομάδα. Η Βερόνα απέκτησε τον ικανό γκολκίπερ Νίκολας που ήταν βασικός πέρσι στην εξαιρετική πορεία της Τράπανι, όπως και τον πολύ καλό στόπερ Αντόνιο Καράτσιολο από την Μπρέσια. Πολύ καλή κίνηση η απόκτηση του επιθετικού Γκαντζ, ο οποίος είχε 16 γκολ στην περσινή χρονιά με τη φανέλα της Κόμο και διαθέτει ένστικτο δεινού σκόρερ, ενώ στη γραμμή κρούσης προστέθηκε και ο φορ Λούπι που είχε 9 γκολ πέρσι αγωνιζόμενος στη Μόντενα.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της Φότζια με σκορ 2-1 για το θεσμό του Coppa Italia, ενώ κέρδισε με το ίδιο σκορ και την Κροτόνε για τον ίδιο θεσμό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Έδωσε φιλικά τεστ με αδύναμους αντιπάλους και δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Εκτίμηση: Θεωρείται με βάση το ρόστερ της σαν το πρώτο φαβορί για την άνοδο στο Καμπιονάτο και αυτός είναι ο αποκλειστικός της στόχος, καθώς σε περίπτωση αποτυχίας η χρονιά θα είναι καταστροφική. Λογικά θα βρίσκεται σίγουρα στην πρώτη 4άδα, όμως πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

Κάρπι

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στη Serie B, ένα χρόνο μετά την άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια. Έβγαλε καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα περισσότερα ματς, πάντα σε συνάρτηση με το όχι και τόσο ποιοτικό ρόστερ της, όμως της έλειψε η εμπειρία στις πιο κρίσιμες στιγμές και μοιραία υποβιβάστηκε.

Προπονητής: Παρά την πτώση στη Serie B, ο έμπειρος 62χρονος Φαμπρίτσιο Καστόρι παραμένει στον πάγκο των «μπιανκορόσι», στον οποίο βρίσκεται από το 2014 και στοχεύει να οδηγήσει την ομάδα του εκ νέου στα λαμπερά σαλόνια του Καμπιονάτο.

Γήπεδο: Stadio Sandro Cabassi (4.164)

Μεταγραφές: Σημαντική μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας είναι ο στόπερ Μπλανσάρ που αγωνίστηκε με επιτυχία την περσινή χρονιά στη Φροζινόνε, ενώ αναμένεται να βοηθήσει πολύ και ο πλάγιος επιθετικός Κατελάνι που είχε γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της Σπέτσια πέρσι στη Serie B. Καλές προσθήκες στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής είναι οι Κρίμι και Φεντέλε από Μπολόνια και Σιόν αντίστοιχα.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε σε φιλικό τεστ ισόπαλη δίχως τέρματα με αντίπαλο την Περούτζια, ενώ επικράτησε με σκορ 3-2 της Ματσερατέζε για το θεσμό του Coppa Italia, όμως αποκλείστηκε μετέπειτα χάνοντας με 2-1 από την Περούτζια. Κέρδισε εύκολα με σκορ 1-3 τη Σπαλ και έφερε 1-1 με την Πάντοβα σε πρόσφατα φιλικά ματς.

Εκτίμηση: Δίνεται από τους μπουκ ως το δεύτερο φαβορί για την άνοδο στο Καμπιονάπο πίσω από την Βερόνα και η αλήθεια είναι ότι με βάση το ρόστερ της υποστηρίζει το συγκεκριμένο φαβοριτισμό. Θα παλέψει μέχρι τέλους για την επάνοδο στη Serie A και διαθέτει την εμπειρία της κατηγορίας για να τα καταφέρει, χωρίς να πέσει σε παγίδες, ενώ έχει ομοιογένεια σαν ομάδα, καθώς οι περισσότεροι παίκτες παρέμειναν στο δυναμικό.

 

Φροζινόνε

Τι έκανε πέρυσι: Στην πρώτη της χρονιά στη Serie A δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε και ονειρευόταν, καθώς τερμάτισε στην προτελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης και μοιραία υποβιβάστηκε. Παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδό της, δυσκολεύοντας μέχρι και τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, όμως πλήρωσε την ανυπαρξία της στα εκτός έδρας παιχνίδια και δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κατηγορία.

Προπονητής: Ο 54χρονος Ιταλός κόουτς Πασκουάλε Μαρίνο ανέλαβε τα ηνία των «καναρινί», αντικαθιστώντας τον Ρομπέρτο Στελόνε. Επιθυμεί να τους οδηγήσει και πάλι στα σαλόνια του Καμπιονάτο, έχοντας εμπειρία στους πάγκους των Βιτσέντζα, Πεσκάρα, Πάρμα, Τζένοα και Ουντινέζε.

Γήπεδο: Stadio Matusa (10.000)

Μεταγραφές: Διατήρησε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το περσινό της ρόστερ, ενώ ενισχύθηκε στην αμυντική της γραμμή αποκτώντας τους στόπερ Μπριγκέντι και Πριίμα από Βιτσέντζα και Τορίνο αντίστοιχα, ενώ πήρε και τον αριστερό μπακ Ματζότα από την Πεσκάρα. Στο ρόστερ της προστέθηκε και ο φορ Κόκο από την Πεσκάρα, αν και πέρσι κινήθηκε σε ρηχά νερά η απόδοσή του. Σημαντική η απώλεια του πολύ καλού κεντρικού αμυντικού Μπλανσάρ.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της Μεσίνα με το άνετο 3-0 σε φιλικό τεστ, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia έκαμψε εύκολα με το ίδιο σκορ την αντίσταση της Κόμο, όμως αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Πεσκάρα, δεχόμενη την ήττα με σκορ 2-0.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την άνοδο στο Καμπιονάτο, λογικά θα βρίσκεται στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος, όμως αναμένεται να κυνηγήσει ένα από τα απευθείας εισιτήρια, αποφεύγοντας αν μπορεί την επίπονη διαδικασία των πλέι οφ. Πάντως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν προβλέπονται, αφού ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ μεγάλος.

 

Αβελίνο

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για τη διεκδίκηση της ανόδου, βρισκόταν στην προνομιούχο 8άδα για παραπάνω από 25 αγωνιστικές, όμως έπαθε μια αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Έμεινε πίσω στη βαθμολογία, κινδύνεψε μέχρι και να βρεθεί στις θέσεις του υποβιβασμού, όμως πήρε κάποιους βαθμούς και ουσιαστικά ήταν αδιάφορη προς το φινάλε της σεζόν.

Προπονητής: Ο 45χρονος Ιταλός κόουτς Ντομένικο Τοσκάνο ανέλαβε τα ηνία των «ιρπίνι» και επιθυμεί να κάνει μια πορεία προς την 8άδα των πλέι οφ. Πέρυσι βρισκόταν στον πάγκο της Τερνάνα και παρουσίασε αρκετά καλό έργο, ενώ θεωρείται αρκετά φιλόδοξος προπονητής.

Γήπεδο: Stadio Partenio (26.308)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στο παζάρι των μεταγραφών, καθώς ενισχύθηκε μόνο με δανεικούς παίκτες. Απέκτησε τους στόπερ Ντόνκορ και Περότα από Ίντερ και Πεσκάρα αντίστοιχα, ενώ πήρε τον δεξιό μπακ Γκονζάλες από την Βερόνα. Τέλος δανείστηκε και πάλι από την Ίντερ τον κεντρικό μέσο Τάσι, ενώ από τη Ρόμα πήρε τον πλάγιο επιθετικό Βέρντε. Όλες τις οι κινήσεις πάντως δεν είναι κάτι το σπουδαίο όσον αφορά την ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε σε φιλικό τεστ της άσημης Αουντάξ Τσερβινάρα με σκορ 3-2, όμως αποκλείστηκε από το θεσμό του Coppa Italia, καθώς ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Μπασάνο, ομάδα της Lega Pro.

Εκτίμηση: Λογικά η θέση που θα κυμανθεί φέτος θα είναι στην πρώτη 10άδα, θα διεκδικήσει την είσοδο στην προνομιούχο 8άδα για να συμμετάσχει στα πλέι οφ, όμως δεν φαντάζει ικανή να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, καθώς το ρόστερ της στερείται ποιότητας, απλά έχει την εμπειρία της κατηγορίας.

 

Μπάρι

Τι έκανε πέρυσι: Αποτυχημένη θεωρείται και η περσινή χρονιά, καθώς ο στόχος της ανόδου στο Καμπιονάτο αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ανέφικτος. Παρά την οικονομική ευρωστία του συλλόγου και αν και σε γενικές γραμμές έκανε καλό πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 5η θέση της κανονικής διάρκειας, στο τέλος τα θαλάσσωσε, καθώς αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ χάνοντας από τη Νοβάρα.

Προπονητής: Ο ανερχόμενος 39χρονος Ιταλός κόουτς Ρομπέρτο Στελόνε, με επιτυχημένη 4ετή θητεία στον πάγκο της Φροζινόνε, από το 2012-2016 αναλαμβάνει να κουμαντάρει τους «γκαλέτι» και να τους οδηγήσει στα σαλόνια του Καμπιονάτο, έναν στόχο που η ομάδα θέτει εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς να μπορεί να τον πραγματοποιήσει.

Γήπεδο: Stadio Comunale San Nicola (58.270)

Μεταγραφές: Κινήθηκε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, ενισχύθηκε αφάνταστα στην αμυντική της γραμμή, καθώς απέκτησε τον Έλληνα διεθνή στόπερ Βαγγέλη Μόρα από την Βερόνα, όπως και τον κεντρικό αμυντικό Κασάνι από τη Σαμπντόρια. Σημαντική η προσθήκη του Βραζιλιάνου πλάγιου μέσου Μαρτίνιο από την Κάρπι, όπως και του αμυντικού χαφ Τσιριλιάνο από τη Ρίβερ Πλέιτ, ενώ στη γραμμή κρούσης κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ της τον παικταρά Μανιέρο που πέρσι ήταν ο ηγέτης της στον αγωνιστικό χώρο.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της αδύναμης Τρέντο με το επιβλητικό 5-2, ενώ προκρίθηκε στο θεσμό του Coppa Italia, υποτάσσοντας δύσκολα με σκορ 1-0 την Κοζέντσα για να αποκλειστεί μετέπειτα από την Παλέρμο, χάνοντας με 1-0 στην παράταση εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Δίνεται από τους μπουκ ως το δεύτερο φαβορί για την άνοδο, μαζί με την Κάρπι και πίσω από την Βερόνα και για τη επίτευξη του στόχου αυτού θα δώσει τα πάντα τη φετινή σεζόν. Το ρόστερ της έχει την απαιτούμενη ποιότητα, διαθέτει ικανό προπονητή στον πάγκο της και λογικά θα βρίσκεται στην πρώτη 4άδα.

 

Λατίνα

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε μέχρι το τέλος για την παραμονή στην κατηγορία και τελικά τα κατάφερε, έστω και με τεράστια δυσκολία. Τερμάτισε στην 16η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, εκμεταλλευόμενη στα κρίσιμα παιχνίδια τον παράγοντα έδρα που της έδωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να αποφύγει το μοιραίο.

Προπονητής: Ο 49χρονος Ιταλός κόουτς Βιτσέντζο Βιβαρίνι, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερες περγαμηνές θα οδηγήσει τους «ποντίνι» την καινούρια χρονιά και το έργο του κρίνεται εξαρχής πάρα πολύ δύσκολο. Θα αντικαταστήσει στον πάγκο τον Κάρμινε Γκαουτιέρι, ο οποίος την περσινή σεζόν βοήθησε αρκετά όσον αφορά τη σωτηρία.

Γήπεδο: Stadio Comunale Domenico (8.000)

Μεταγραφές: Μέτρια κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε τον ικανό κεντρικό αμυντικό Γκαρσία Τένα από την Κροτόνε, τον αριστερό μπακ Ντι Ματέο από την Βίρτους Λαντσιάνο, ενώ πήρε δανεικό από τη Φιορεντίνα τον πλάγιο επιθετικό Μπαντινέλι και αρκετούς ακόμη δανεικούς, οι οποίοι είναι δευτεροκλασάτες επιλογές. Έχασε 2 σημαντικούς της γκολκίπερ, τον Ουικάνι και τον Ντι Τζενάρο, όπως και τον βασικό μέσο Σκιαταρέλα.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε εύκολα της αδύναμης Βίρτους Φρανκαβίλα με 3-0, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia έκαμψε την αντίσταση της Ματέρα νικώντας την με το ισχνό 1-0, για να αποκλειστεί μετέπειτα από τη Νοβάρα, χάνοντας με 1-0 στην παράταση. Σε φιλικό τεστ κόντρα στη Ρόμα στάθηκε αρκετά καλά, χάνοντας με 0-1.

Εκτίμηση: Θα δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και το ιδανικότερο γι'αυτήν θα ήταν η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία. Βλέπουμε να τερματίζει κάτω από τη μέση της βαθμολογικής κατάταξης και δύσκολα θα μπορέσει να νιώσει βαθμολογικά άνετη μέσα στη χρονιά.

 

Περούτζια

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 10η θέση στη βαθμολογια, χωρίς να μπορέσει να μπει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει το όνειρο της ανόδου. Αδίκησε τον εαυτό της σε πολλά ματς, καθώς παρά την αναμφισβήτητη ποιότητα του ρόστερ της, έμεινε προσκολλημένη σε μια άκρως αμυντική προσέγγιση των παιχνιδιών, λόγω των εμμονών του κόουτς Μπίζολι στη συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Προπονητής: Ο 39χρονος Ιταλός κόουτς Κρίστιαν Μπούκι, προερχόμενος από τη Ματσερατέζε της Lega Pro, αντικατέστησε τον Πιερπάολο Μπίζολι και θα ηγηθεί της προσπάθειας των «ούμπρι». Παρά την απειρία του, έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια για την ομάδα του, θέλοντας να τη δει στα σαλόνια του Καμπιονάτο.

Γήπεδο: Stadio Renato Curi (28.000)

Μεταγραφές: Σημαντική η μεταγραφή του κεντρικού μέσου Ντέτζι που πέρσι πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα της Μπάρι. Ο στόπερ Κιόζα αναμένεται να δώσει λύσεις στην αμυντική λειτουργία των «ούμπρι», ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής αρκετά καλή είναι η προσθήκη του Ρίτσι με τη μορφή δανεισμού από την ομάδα της Ρόμα.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0, κέρδισε με το ίδιο σκορ τη Σπαλ, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα με αντίπαλο την Κάρπι. Για το θεσμό του Coppa Italia, έκαμψε την αντίσταση της Αλεσάντρια με σκορ 1-0, δείχνοντας γενικά σε όλα της τα τεστ μέχρι τώρα πολύ καλή αμυντική τακτική, ενώ προκρίθηκε και στην επόμενη φάση του θεσμού νικώντας 2-1 την Κάρπι. Στο τελευταίο της φιλικό τεστ κέρδισε με σκορ 1-2 την Τέραμο.

Εκτίμηση: Η ιστορική ομάδα της Περούτζια αναμένεται να βρίσκεται στην προνομιούχο 8άδα και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Serie A. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό να γίνει μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, καθώς δεν φαντάζει ικανή να πάρει κάποιο από τα απευθείας εισιτήρια με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

 

Προ Βερτσέλι

Τι έκανε πέρυσι: Εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία, όπως πάντα στις τελευταίες αγωνιστικές, δείχνοντας αντανακλαστικά στις κρίσιμες στιγμές. Βασίστηκε ως επί το πλείστον στην έδρα της για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της, τερματίζοντας μόλις έναν βαθμό πάνω από τις θέσεις των πλέι άουτ.

Προπονητής: Ο 40χρονος Ιταλός Μορένο Λόνγκο θα βρίσκεται στον πάγκο και θα προσπαθήσει να διατηρήσει την ομάδα του στη Serie B, καθώς αυτός είναι ο πρωταρχικός και ίσως ο μοναδικός στόχος για τη φετινή χρονιά.

Γήπεδο: Stadio Silvio Piola (5.500)

Μεταγραφές: Στα θετικά κρίνεται το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, διατηρώντας την ομοιογένεια του συνόλου της. Πολύ σημαντική η ενίσχυση στη γραμμή κρούσης με το Νιγηριανό Εμπάγκουα που έκανε καλή σεζόν πέρσι σε Κόμο και Βιτσέντζα, ενώ θα προσφέρουν λύσεις τόσο ο στόπερ Κονατέ, όσο και ο κεντρικός μέσος Αλτομπέλι που είναι καινούρια μέλη της ομάδας από την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα με την Τζιάνα Ερμίνιο, ενώ κέρδισε εύκολα με 2-0 την αδύναμη Κασάλε Κάλτσιο. Για το θεσμό του Coppa Italia, ξεπέρασε εύκολα με σκορ 3-1 το εμπόδιο της Ρετζιάνα για να αποκλειστεί μετέπειτα από την Τορίνο χάνοντας με 4-1. Στο πρόσφατο φιλικό της τεστ επικράτησε της Λιβόρνο με 3-0.

Εκτίμηση: Δίνεται από τους μπουκ ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό και όχι άδικα θα λέγαμε, πάντα με βάση το υπάρχον ρόστερ. Η Βερτσέλι πάντως έχει την εμπειρία της κατηγορίας και ως δια μαγείας βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να πετυχαίνει το στόχο της σωτηρίας.

 

Σπέτσια

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε εκπληκτικό δεύτερο γύρο στο πρωταθλημα και κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης στην κανονική διάρκεια. Συμμετείχε στη φάση των πλέι οφ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Τσεζένα, όμως αποκλείστηκε εν συνεχεία από την Τράπανι και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την άνοδο στη Serie A.

Προπονητής: Ο 52χρονος έμπειρος και ικανός Ιταλός κόουτς Ντομένικο Ντι Κάρλο που ανέλαβε τα ηνία των «ακουιλότι» στη μέση της περασμένης χρονιάς συνεχίζει δικαιολογημένα στον πάγκο, ύστερα από τη φοβερή πορεία που πραγματοποίησε στον δεύτερο γύρο.

Γήπεδο: Stadio Alberto Picco (10.336)

Μεταγραφές: Διατήρησε αρκετούς ποδοσφαιριστές από το περσινό της σύνολο, έχασε όμως βασικά όπλα της περσινής της επίθεσης, όπως οι Καλαϊό, Κατελάνι, Σίτουμ και Κβέρζιτς που αποτελούν πλέον παρελθόν. Καλή προσθήκη αυτή του κεντρικού μέσου Σιαουντόνε από τη Σαλερνιτάνα, όπως και του πλάγιου επιθετικού Μαστίνου, με την ομοιογένεια να είναι βασικό όπλο των «ακουιλότι».

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε φιλικά τεστ μόνο με αδύναμους αντιπάλους, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia, ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της Μόντενα κερδίζοντάς την με το ισχνό 1-0, ενώ έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με σκορ 2-3 την Ουντινέζε στα πλαίσια του ίδιου θεσμού παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Εκτίμηση: Ο στόχος των «ακουιλότι» τη φετινή χρονιά είναι να πραγματοποιήσουν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και να διεκδικήσουν την άνοδο παίρνοντας στο τέλος ένα από τα 3 εισιτήρια. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα βρίσκονται μέσα στην προνομιούχο 8άδα και διαθέτουν την ποιότητα να παλέψουν μέχρις εσχάτων για το στόχο της Serie A.

 

Τερνάνα

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη μέση της βαθμολογικής κατάταξης, έχοντας αρκετά μεγάλη διαφορά από τις θέσεις του υποβιβασμού. Είχε ένα σχετικό άγχος για την παραμονή της στην κατηγορία, όταν όμως απέκτησε μια σχετική βαθμολογική άνεση απέδωσε και όμορφο ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να μπορέσει να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω σε μια ομολογουμένως συμπαθητική χρονιά.

Προπονητής: Οι τύχες της ομάδας πέρασαν στα χέρια του 43χρονου Ιταλού πρώην διεθνή Κριστιάν Πανούτσι, ο οποίος όμως απολύθηκε αιφνιδιαστικά, καθώς έκανε δημόσια παράπονα προς τη διοίκηση για την αδυναμία ολοκλήρωσης μεταγραφών. Ο Μπένι Καρμπόνε τον αντικατέστησε στον πάγκο και κύριο μέλημά του είναι να σώσει την κατηγορία.

Γήπεδο: Stadio Libero Liberati (22.000)

Μεταγραφές: Σημαντική η προσθήκη του τερματοφύλακα Ντι Τζενάρο από την ομάδα της Λατίνα, όπως επίσης και του σταθερού και χρήσιμου αμυντικού μέσου Μπατσίνοβιτς που πραγματοποίησε πέρσι μια γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της Βίρτους Λαντσιάνο. Θα βοηθήσει αρκετά και ο Ουρουγουανός πλάγιος επιθετικός Σουράκο που μετακόμισε από τη Λέτσε, ενώ σημαντική κρίνεται η απώλεια του επιθετικού Τσεράβολο που αποτελεί πλέον παρελθόν.

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε φιλικά τεστ κόντρα σε αδύναμους αντιπάλους, χωρίς να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Για το θεσμό του Coppa Italia επιβλήθηκε της Πορντενόνε με σκορ 2-0 στην παράταση, για να αποκλειστεί μετέπειτα από την Τσεζένα, χάνοντας με 2-0 εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Πρωταρχικός στόχος της ομάδας θα είναι η παραμονή στην κατηγορία, καθώς ο ανταγωνισμός και τη φετινή χρονιά αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλος. Λογικά θα καταλάβει μια θέση κάτω από τη μέση της βαθμολογικής κατάταξης, αλλά εύκολα ή δύσκολα πιστεύουμε ότι θα μπορέσει και πάλι να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

 

Τράπανι

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε καταπληκτική πορεία, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ειδικά στο δεύτερο γύρο και τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στα πλέι οφ ξεπέρασε αρχικά το εμπόδιο της Σπέτσια, όμως ηττήθηκε στους τελικούς από την Πεσκάρα και έχασε το εισιτήριο της ανόδου στο Καμπιονάτο, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρική πραγματικά χρονιά.

Προπονητής: Ο 58χρονος ιδιόρρυθμος και εκκεντρικός Ιταλός Σέρτζε Κόσμι, ο οποίος είναι φοβερός στον τομέα της ψυχολογίας συνεχίζει όπως είναι φυσιολογικό στον πάγκο των Σικελών, καθώς η περσινή πορεία της ομάδας οφείλεται σ'αυτόν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Γήπεδο: Stadio Polisportivo Provinciale (7.776)

Μεταγραφές: Σημαντικές οι απώλειες των Σικελών στην αμυντική τους γραμμή, καθώς παρελθόν αποτελούν οι 2 βασικοί κεντρικοί τους αμυντικοί, ο Σκονιαμίλιο και ο Περτικόνε που είχαν τεράστια συνεισφορά στην περσινή εκπληκτική πορεία. Από κει και πέρα σχετικά ήρεμα κύλησε το μεταγραφικό παζάρι όσον αφορά την ενίσχυση, με κυριότερες προσθήκες στην επιθετική γραμμή, με τις μεταγραφές των Πέτκοβιτς και Φερέτι να είναι αυτές που ξεχώρισαν.

Φιλικά προετοιμασίας: Γνώρισε την ήττα με σκορ 4-2 από την Φεράλπισαλο, επικράτησε με 2-0 της Κρεμονέζε, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην Πάρμα. Για το θεσμό του Coppa Italia, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Σερένιο νικώντας την με 3-0, όμως αποκλείστηκε μετέπειτα από την Μπολόνια, χάνοντας καθαρά με 2-0 εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Όπως είναι φυσιολογικό μετά την απόλυτα επιτυχημένη περσινή χρονιά, ο πήχυς ανεβαίνει και ο στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη διεκδίκηση της ανόδου στο Καμπιονάτο. Οι μπουκ είναι υποψιασμένοι φέτος, την δίνουν τέταρτο φαβορί και λογικά θα βρίσκεται μέσα στην 6άδα, έχοντας πάντα σαν όπλο την καυτή της έδρα.

 

Βιτσέντζα

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μέτρια έως κακή χρονιά και από εκεί που θεωρούνταν φαβορί για τη διεκδίκηση της ανόδου κατέληξε να παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τερμάτισε τελικά στην 13η θέση της βαθμολογικής κατάταξης παίρνοντας βαθμούς σε κρίσιμα ματς και κατάφερε να σώσει την κατηγορία μέσα σε γκρίνια και απογοήτευση.

Προπονητής: Ο ικανός 48χρονος Ιταλός κόουτς Φράνκο Λέρντα ανέλαβε τις τύχες των «βιτσεντίνι» και σκοπεύει να επαναφέρει τον ιστορικό σύλλογο στο δρόμο των επιτυχιών, έχοντας εμπειρία από τους πάγκους των Λέτσε και Τορίνο.

Γήπεδο: Stadio Romeo Menti (17.163)

Μεταγραφές: Διατήρησε αρκετά μεγάλο μέρος του περσινού της κορμού και έχει το πλεονέκτημα του ομοιογενούς συνόλου. Ξεχωρίζει η απόκτηση του κεντρικού μέσου Ρίτσο που πραγματοποίησε πέρσι πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα της Περούτζια, ενώ θα βοηθήσει πάρα πολύ στη λειτουργία της αμυντικής γραμμής ο στόπερ Φοντανίνι που αποκτήθηκε από την αργεντίνικη Σαν Λορέντζο. Παρελθόν αποτελεί ο ικανότατος, όμως αλλοπρόσαλος επιθετικός Εμπάγκουα.

Φιλικά προετοιμασίας: Γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 από την ανώτερη Πεσκάρα, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia έκαμψε την αντίσταση της Καζερτάνα, επικρατώντας με 4-2, για να αποκλειστεί όμως μετέπειτα από την Έμπολι, χάνοντας καθαρά με σκορ 2-0 εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Επιθυμεί να αφήσει στο παρελθόν την περσινή εφιαλτική σεζόν και στοχεύει ξεκάθαρα σε μια καλύτερη πορεία. Λογικά θα παλέψει για την είσοδό της στην προνομιούχο 8άδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ και διαθέτει την ποιότητα να τα καταφέρει, έτσι ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητες ανόδου που θα της αναλογούν.

 

Τσεζένα

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για να επιστρέψει στο Καμπιονάτο, όμως δεν μπόρεσε τελικά να τα καταφέρει. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, όμως ηττήθηκε στη φάση των πλέι οφ από τη Σπέτσια και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Πλήρωσε καθόλη τη διάρκεια της σεζόν το κακό της πρόσωπο στα εκτός έδρας ματς, όπου είχε πενιχρή συγκομιδή βαθμών.

Προπονητής: Εξακολουθεί να παραμένει στην τεχνική ηγεσία των «μπιανκονέρο» ο 45χρονος Ιταλός κόουτς Μάσιμο Ντράγκο, ο οποίος γνωρίζει τα κατατόπια της Serie B και φέτος δεν θα έχει δικαίωμα στην αποτυχία, έχοντας ξεκάθαρο στόχο την άνοδο.

Γήπεδο: Stadio Dino Manuzzi (24.026)

Μεταγραφές: Κινήθηκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Περτικόνε που πραγματοποίησε πέρσι φοβερή χρονιά με τη φανέλα της Τράπανι. Σημαντική ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με τον ικανό μέσο Σκιαβόνε που ήρθε από τη Λιβόρνο, ενώ θα βοηθήσει την άμυνα και ο πολυσύνθετος αμυντικός Ριτζιόνε που ήρθε από την Βίρτους Λαντσιάνο. Οι περσινοί στυλοβάτες του κέντρου Κεσί και Σένσι επέστρεψαν στις ομάδες που ανήκαν, καθώς έληξε ο δανεισμός τους.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της αδύναμης Φορλί με σκορ 4-1, ενώ ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην ισχυρή Φιορεντίνα κερδίζοντάς την δίκαια με 2-0. Επιβλήθηκε και της Σανταρκάντζελο με 2-1, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia έκαμψε την αντίσταση της Αρέτσο με σκορ 2-0, ενώ απέκλεισε με το ίδιο σκορ και την Τερνάνα παίρνοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Στο πρόσφατο φιλικό τεστ κέρδισε με σκορ 2-0 τη Σιένα δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

Εκτίμηση: Θεωρείται από τους μπουκ το τέταρτο φαβορί για την άνοδο στη Serie A και είναι θεωρητικά σίγουρο ότι θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη 6άδα. Αν δεν μπορέσει να πάρει κάποιο από τα απευθείας εισιτήρια θα προσπαθήσει μέσω των πλέι οφ να πετύχει τον στόχο της και η αλήθεια είναι ότι έχει πολλές ελπίδες να τα καταφέρει.

 

Νοβάρα

Τι έκανε πέρυσι: Αν και νεοφώτιστη από τη Lega Pro, πραγματοποίησε φοβερή πορεία δικαιώνοντας τις προβλέψεις στο ξεκίνημα της σεζόν που έκαναν λόγο ότι θα αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος. Τερμάτισε στην 8η θέση στην κανονική διάρκεια της Serie B, μπήκε στα πλέι οφ, απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας την Μπάρι, όμως αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Πεσκάρα και δεν μπόρεσε να κυνηγήσει το όνειρο της ανόδου.

Προπονητής: Ο 48χρονος Ιταλός κόουτς Ρομπέρτο Μποσκάλια αντικατέστησε τον επιτυχημένο Μάρκο Μπαρόνι και θέλει να οδηγήσει τους «πιεμοντέζι» σε μεγάλες επιτυχίες. Είναι θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου και έχει θητεύσει σε Τράπανι και Μπρέσια αφήνοντας πίσω του πολύ καλό έργο.

Γήπεδο: Stadio Comunale Silvio Piola (18.000)

Μεταγραφές: Προχώρησε στην απόκτηση του ικανότατου κεντρικού αμυντικού Σκονιαμίλιο από την Τράπανι που είχε πέρσι εκπληκτική παρουσία, ενώ ενισχύθηκε αφάνταστα και με τον πολύ καλό πλάγιο μέσο Κούπιζ που ήταν εξαιρετικός την περασμένη χρονιά με τα χρώματα της Μπρέσια. Στην γραμμή κρούσης ξεχωρίζει η μεταγραφή του δαιμόνιου πλάγιου επιθετικού Σανσόνε από την Μπάρι. Σημαντικές θεωρούνται οι απώλειες των Φαραόνι, Γκονζάλες, Εβάκουο και Ντελ'Όρκο.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε των αδύναμων Σαν Μάουρο και Κασάλε Κάλτσιο με 7-0 και 5-0 αντίστοιχα, ενώ επιβλήθηκε με σκορ 2-0 και της γερμανικής Μάιντζ. Για το θεσμό του Coppa Italia ξεπέρασε το εμπόδιο της Γιούβε Στάμπια, επικρατώντας με σκορ 2-1, ενώ απέκλεισε και τη Λατίνα κερδίζοντας με 1-0 στην παράταση. Στο πιο πρόσφατο φιλικό της τεστ νίκησε 0-2 την Καρατέζε.

Εκτίμηση: Ξεκινάει τη φετινή σεζόν, όχι σαν πιθανή έκπληξη, αλλά σαν ένα από τα φαβορί για να συμμετάσχει στην 8άδα και να διεκδικήσει την άνοδο στη Serie A. Προβλέπουμε ότι θα είναι και φέτος εντός πλέι οφ και αν επιδείξει σταθερότητα καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τότε θα έχει δικαίωμα στο όνειρο του Καμπιονάτο.

 

Σαλερνιτάνα

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, όπως άλλωστε ήταν και ο βασικός της στόχος στο ξεκίνημα της χρονιάς. Τερμάτισε στις θέσεις των μπαράζ του υποβιβασμού και στη φάση των πλέι άουτ ήταν αυτή που κέρδισε το εισιτήριο της παραμονής στη Serie B, αποκλείοντας την Βίρτους Λαντσιάνο σε διπλούς αγώνες, κερδίζοντάς την μάλιστα 2 φορές.

Προπονητής: Ο πολύ έμπειρος 59χρονος Ιταλός κόουτς Τζουζέπε Σανίνο αντικατέστησε το Λεονάντο Μενικίνι και έχει πολλές φιλοδοξίες στη νέα πρόκληση της καριέρας του. Την περσινή χρονιά βρέθηκε στον πάγκο της Κάρπι, ενώ στο παρελθόν έχει θητεύσει σε Σιένα, Παλέρμο, Βαρέζε, Κιέβο, Γουότφορντ και Κατάνια.

Γήπεδο: Stadio Arechi (37.245)

Μεταγραφές: Ο κεντρικός μέσος Μπουσελάτο που αποκτήθηκε από την Τερνάνα προσδίδει ποιότητα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο ικανότατος πλάγιος επιθετικός Ροζίνα που έπαιζε πέρσι στην Μπάρι αναμένεται να κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης. Σημαντική η προσθήκη του πολυεργαλείου που ακούει στο όνομα Λαβερόνε από την Βιτσέντζα, ενώ δεν υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικές απώλειες στο ρόστερ που φαίνεται πολύ ισχυρότερο από αυτό της περσινής χρονιάς.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη Σαμπενετετέζε σε φιλικό τεστ, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia απέκλεισε στα πέναλτι την Μπενεβέντο, με τον αγώνα να τελειώνει ισόπαλος χωρίς τέρματα στην κανονική του διάρκεια. Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, αφού έχασε στα πέναλτι από την Πίζα, ενώ στο πρόσφατο φιλικό της τεστ κέρδισε με 1-3 την Γκέλμπισον.

Εκτίμηση: Πρωταρχικός στόχος και στη φετινή χρονιά είναι η αποφυγή του υποβιβασμού και θεωρούμε ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει σχετικά άνετα. Από κει και πέρα διαθέτει και καλό ρόστερ και έμπειρο προπονητή και μπορεί να κυνηγήσει ένα πλασάρισμα στην πρώτη 10άδα, έχοντας πάντοτε και το πλεονέκτημα της καυτής της έδρας, με τους φανατικούς οπαδούς να δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα σε όλα τα ματς.

 

Μπρέσια

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να συμμετάσχει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή στο πρωτάθλημα παρόλο που είχε υποβιβαστεί η ίδια στη Lega Pro, παίρνοντας τη θέση της χρεωκοπημένης Πάρμα. Πραγματοποίησε φοβερή εκκίνηση, έπαιξε επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο και με σύμμαχο την έδρα της βρισκόταν εντός προνομιούχου 8άδας στις πρώτες 25-30 αγωνιστικές. Έπειτα ξεφούσκωσε αγωνιστικά, δεν μπόρεσε να μπει στα πλέι οφ και τερμάτισε στην 11η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Προπονητής: Ο επιτυχημένος κόουτς Μποσκάλια αποτελεί παρελθόν και τη θέση του ανέλαβε ο 40χρονος γνωστός πρώην Ιταλός ποδοσφαιριστής Κριστιάν Μπρόκι, ο οποίος την περσινή χρονιά έκατσε σε μερικά ματς στον πάγκο της μεγάλης Μίλαν. Δεν έχει προπονητική εμπειρία, όμως θεωρείται αρκετά εξελίξιμος και θα κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα.

Γήπεδο: Stadio Mario Rigamonti (26.308)

Μεταγραφές: Παρουσιάζεται αρκετά αποδυναμωμένη, καθώς έχασε βασικά στελέχη, όπως ο στόπερ Καράτσιολο, ο πλάγιος μέσος Κούπιζ, ο μέσος Ματζιτέλι και ο επιθετικός Χέιχο. Πολύ φτωχή η δραστηριότητα στο μεταγραφικό παζάρι, ξεχωρίζει η μεταγραφή του έμπειρου κεντρικού μέσου Πίντσι, η απόκτηση του επιθετικού Μπονατσόλι που αγωνίστηκε πέρσι σε Σαμπντόρια και Λαντσιάνο και οι δανεισμοί του πλάγιου επιθετικού Καμαρά και του αμυντικού χαφ Μόντιτς από Ίντερ και Μίλαν αντίστοιχα.

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε φιλικά τεστ κόντρα σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών, χωρίς να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Για το θεσμό του Coppa Italia, αποκλείστηκε από την Πίζα, χάνοντας με σκορ 2-0, ενώ στο πρόσφατο φιλικό της τεστ ήταν αποκαρδιωτική, χάνοντας με σκορ 6-1 από τη Φεραλπισαλό.

Εκτίμηση: Πρωταρχικό μέλημα των Λομβαρδών θα είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και αν επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, ίσως μπορέσει να κοιτάξει ψηλότερα. Δύσκολα πάντως θα τερματίσει στην πρώτη 10άδα, ενώ για ακόμη μια χρονιά αναμένεται να βασιστεί στην ισχυρή της έδρα για να πάρει τους βαθμούς που απαιτούνται και να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

 

Άσκολι

Τι έκανε πέρυσι: Σαν νεοφώτιστη, κατάφερε να πετύχει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, έστω και αν δυσκολεύτηκε αρκετά. Έκανε κακό ξεκίνημα, όμως στη συνέχεια βρήκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τους απαιτούμενους πόντους σε κρίσιμα παιχνίδια, τερματίζοντας στην 15η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Προπονητής: Ο ικανός 45χρονος Ιταλός κόουτς Αλφρέντο Αλιέτι θα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας και η επιτυχημένη θητεία του στους πάγκους των Έμπολι, Νοβάρα και Βίρτους Εντέλα αφήνει αρκετά αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της νέας χρονιάς.

Γήπεδο: Cino e Lillo Del Duca (20.853)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική η μεταγραφή του επιθετικού Γκάτο που αγωνίστηκε πέρσι σε Βιτσέντζα και Σαλερνιτάνα, ενώ και η αμυντική γραμμή θα παρουσιαστεί ενισχυμένη, καθώς Αουγκούστιν και Τζιλιότι προσφέρουν ποιότητα και σιγουριά. Λύσεις θα προσφέρει και ο νεοαποκτηθείς μέσος Μπιάνκι από τη Λιντς, όπως και ο πλάγιος επιθετικός Λατζάρι από τη Νοβάρα, αν δεν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε φιλικά παιχνίδια κόντρα σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών, χωρίς να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Για το θεσμό του Coppa Italia αποκλείστηκε από τη Λέτσε στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ το σκορ στην κανονική διάρκεια του ματς ήταν 2-2.

Εκτίμηση: Η εξασφάλιση της παραμονής στη Serie B όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι ο στόχος της ομάδας και τη φετινή χρονιά. Με την εμπειρία της περασμένης σεζόν, θεωρούμε ότι είναι ικανή να τα καταφέρει, όμως δεν δείχνει να μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

 

Βίρτους Εντέλα

Τι έκανε πέρυσι: Παρόλο που κατάφερε να αγωνιστεί από καραμπόλες στη Serie B την περασμένη χρονιά, αφού υπήρχαν δικαστικές διαμάχες και η ίδια είχε πέσει στη Lega Pro, εντούτοις πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία. Τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και δεν μπόρεσε να μπει στα πλέι οφ για έναν μόλις βαθμό. Έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο όλη τη χρονιά και πρόσφερε ωραίο θέαμα με τον ελκυστικό τρόπο παιχνιδιού της.

Προπονητής: Ο ικανός 46χρονος Ιταλός κόουτς Ρομπέρτο Μπρέντα θα αντικαταστήσει τον επιτυχημένο Αλφρέντο Αλιέτι και έχει να επιδείξει αρκετά καλό βιογραφικό, με θητείες σε Βιτσέντζα, Λατίνα και Τερνάνα, όπου άφησε καλό έργο.

Γήπεδο: Comunale Chiavari (4.154)

Μεταγραφές: Λίγες, αλλά ουσιαστικές οι μεταγραφικές της προσθήκες με μεγάλο της πλεονέκτημα όμως το γεγονός ότι έχει διατηρήσει στις τάξεις της το μεγαλύτερο μέρος του περσινού ρόστερ της εκπληκτικής της πορείας. Πολύ σημαντική η προσθήκη του ικανού κεντρικού μέσου Μοσκάτι από τη Λιβόρνο, ενώ αναμένεται να δώσει λύσεις και ο επιθετικός χαφ Τρεμολάντα που έκανε καλή χρονιά πέρσι με τη φανέλα της Αρέτσο.

Φιλικά προετοιμασίας: Ηττήθηκε με το πολύ βαρύ 5-0 από την πανίσχυρη Νάπολι, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia έκαμψε την αντίσταση της Ανκόνα, επικρατώντας με σκορ 2-0, για να αποκλειστεί στη συνέχεια από την Κιέβο με σκορ 3-0. Στο πρόσφατο φιλικό της τεστ έχασε με σκορ 1-0 από την Αλεσάντρια.

Εκτίμηση: Μια πορεία ανάλογη της περσινής θα ήταν ευχής έργο για την ομάδα από το Κιάβαρι, η οποία δεν αναμένεται ούτε φέτος να κινδυνέψει με υποβιβασμό. Θεωρούμε ότι θα βρίσκεται πάνω από τη μέση της βαθμολογικής κατάταξης και ίσως διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι οφ, αφού έχει διατηρήσει τον περσινό κορμό και υπάρχει η κατάλληλη χημεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών της.

 

Μπενεβέντο

Τι έκανε πέρυσι: Έπειτα από μια καταπληκτική χρονιά τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του γ' ομίλου της Lega Pro και κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη Serie B για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη φοβερή της έδρα, την οποία διατήρησε αήττητη, έχοντας 13 νίκες και 4 ισοπαλίες και είχε 5 βαθμούς διαφορά από τη 2η Φότζια κερδίζοντας απόλυτα δίκαια την άνοδο.

Προπονητής: Ο έμπειρος και πολύ ικανός 52χρονος Ιταλός κόουτς Μάρκο Μπαρόνι βρίσκεται στο τιμόνι των νεοφώτιστων και επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή χρονιά, έχοντας θητεύσει στο παρελθόν στους πάγκους των Βίρτους Λαντσιάνο, Ανκόνα, Σιένα, Κρεμονέζε, Πεσκάρα, ενώ πέρσι έκανε φοβερή χρονιά με τη Νοβάρα.

Γήπεδο: Ciro Vigorito (12.587)

Μεταγραφές: Ανακηρύσσεται αναμφισβήτητα πρωταθλήτρια των μεταγραφών η νεοφώτιστη ομάδα από την Καμπανία, η οποία σφύζει από υγεία και ποιότητα. Στα γκολπόστ απέκτησε τον Κράνιο από την Βίρτους Λαντσιάνο, ενώ στη μεσαία γραμμή ξεχωρίζει η μεταγραφή του Γκανέζου μέσου Τσιμπσά από τη Φροζινόνε. Φοβερές μεταγραφές και στην επιθετική γραμμή, με το σούπερ επιθετικό Τσεράβολο από την Τερνάνα και τον Φάλκο από την Τσεζένα να προστίθενται στη γραμμή κρούσης.

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε φιλικά παιχνίδια κόντρα σε ομάδες αρκετά χαμηλών κατηγοριών, χωρίς να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Για το θεσμό του Coppa Italia αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Σαλερνιτάνα, με το ματς να λήγει 0-0 στην κανονική του διάρκεια.

Εκτίμηση: Διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ, έχει αρκετά χρήματα σαν σύλλογος και έχει όλα τα φόντα και εχέγγυα έτσι ώστε να αποτελέσει την έκπληξη της φετινής χρονιάς. Θεωρούμε ότι δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό και με τον πολύ έμπειρο κόουτς Μπαρόνι στον πάγκο μπορεί να διεκδικήσει μια θέση πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Τσιταντέλα

Τι έκανε πέρυσι: Επιστρέφει στη Serie B ύστερα από ένα χρόνο απουσίας από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του α' ομίλου της Lega Pro και κατάφερε να κερδίσει την άνοδο. Ήταν ανώτερη από όλες τις ομάδες της κατηγορίας και το γεγονός αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς είχε αέρα 11 βαθμών από την 2η Πορντενόνε.

Προπονητής: Ο 53χρονος κόουτς Ρομπέρτο Βεντουράτο εξαργυρώνει την περσινή του φανταστική πορεία που οδήγησε την ομάδα στην επάνοδο στη Serie B και θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της και τη φετινή χρονιά, με τις απαιτήσεις να είναι σαφώς αυξημένες.

Γήπεδο: Piercesare Tombolato (7.623)

Μεταγραφές: Κινήθηκε σε ρηχά νερά στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, όμως συγκαταλέγεται στα θετικά το γεγονός ότι δεν απώλεσε σημαντικό μέρος του δυναμικού της, οπότε έχει ομοιογένεια σαν σύνολο. Αποκτήθηκαν οι μπακ Μαρτίν και Πεντρέλι, ο στόπερ Πάζα και ο επιθετικός Λίτερι, χωρίς κάποια από τις συγκεκριμένες προσθήκες να θεωρείται κάτι το πολύ σπουδαίο.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 κόντρα στην Κιέβο Βερόνα σ'ένα πολύ δυνατό φιλικό τεστ, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia αποκλείστηκε με ήττα με σκορ 1-2 στην παράταση από την Κρεμονέζε.

Εκτίμηση: Ο πρωταρχικός στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Διαθέτει την εμπειρία στη Serie B, αφού παίζει σ'αυτήν πολλά χρόνια και μπορεί να τα καταφέρει. Θεωρούμε ότι θα κυμανθεί βαθμολογικά από τη 15η θέση και παρακάτω.

 

ΣΠΑΛ 2013

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του β' ομίλου της Lega Pro και κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη Serie B απόλυτα δίκαια. Πραγματοποίησε καταπληκτική χρονιά και τελείωσε το πρωτάθλημα έχοντας απόσταση 9 πόντων από την 2η της βαθμολογίας Πίζα.

Προπονητής: Ο 49χρονος Ιταλός κόουτς Λεονάρντο Σέμπλιτσι συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας έπειτα από την περσινή φοβερή χρονιά που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στη Serie B και θέλει να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή πορεία και φέτος, σ'ένα πιο ανταγωνιστικό βέβαια πρωτάθλημα.

Γήπεδο: Paolo Mazza (7.500)

Μεταγραφές: Έδειξε αρκετά μεγάλη κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι και ενισχύθηκε με σημαντικούς παίκτες. Στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής ξεχωρίζει η απόκτηση του ικανότατου μέσου Σκιαταρέλα που αγωνιζόταν πέρσι στην ομάδα της Λατίνα, ενώ στο χώρο της επίθεσης αναμένεται να προσφέρουν πολλές λύσεις, τόσο ο έμπειρος φορ Αντενούτσι που έπαιζε πέρσι στην Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της Λιντς, όσο και ο επιθετικός Τσέρι που ήρθε από την Κάλιαρι.

Φιλικά προετοιμασίας: Γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από την Περούτζια, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia επικράτησε σχετικά εύκολα της Μεσίνα με σκορ 2-0, για να αποκλειστεί στη συνέχεια με συντριβή 5-1 από την Κάλιαρι. Ηττήθηκε από την Κάρπι σε φιλικό τεστ με σκορ 1-3, ενώ γνώρισε επίσης ήττα με 0-3 από την εθνική ομάδα του Ιράν.

Εκτίμηση: Ο βασικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και θα χρειαστεί τιτάνια προσπάθεια για να παραμείνει στη Serie B, κάτι που φαίνεται και από τις αποδόσεις των μπουκ, που τη θεωρούν ως τη δεύτερη υποψήφια για υποβιβασμό.

 

Πίζα

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη Serie B μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ και ενώ τερμάτισε στη 2η θέση του β' ομίλου της Lega Pro, πίσω από τη ΣΠΑΛ 2013. Στην τελική φάση των πλέι οφ επικράτησε της Φότζια και πήρε δίκαια το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου που εκκρεμούσε και έψαχνε κάτοχο.

Προπονητής: Ο Τζιανλούκα Κολονέλο είναι αυτή τη στιγμή στον πάγκο της ομάδας που αναζητάει ακόμη προπονητή μετά την παραίτηση του Τζενάρο Γκατούζο και παραμένει άγνωστο αν θα προσλάβει κάποιον ή θα πορευτεί με τον υπηρεσιακό κόουτς που ήταν βοηθός την περασμένη χρονιά.

Γήπεδο: Arena Garibaldi (14.859)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική η απόκτηση του περσινού πολύ καλού και βασικού τερματοφύλακα Ουικάνι της Λατίνα, ενώ και ο αριστερός μπακ Λόνγκι που ήρθε ελεύθερος από τη Σασουόλο θα προσφέρει βοήθεια. Ελπιδοφόροι, αλλά άπειροι οι πλάγιοι επιθετικοί Γκάτο και Περάλτα που ήρθαν δανεικοί από Κιέβο και Φιορεντίνα αντίστοιχα, ενώ καλή είναι η προσθήκη του μέσου Ταμπανέλι ως δανεικού από την Τσεζένα.

Φιλικά προετοιμασίας: Δεν έδωσε κάποιο δυνατό φιλικό τεστ προετοιμασία με κάποια αξιόλογη ομάδα, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia κέρδισε με σκορ 0-2 την Μπρέσια εκτός έδρας και στη συνέχεια απέκλεισε και τη Σαλερνιτάνα κερδίζοντάς την στα πέναλτι, με το σκορ στην κανονική διάρκεια να είναι στο 1-1.

Εκτίμηση: Δίνεται δικαίως από τους μπουκ ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, καθώς ταλανίζεται από πολλά οικονομικά προβλήματα και στο εσωτερικό της ομάδας επικρατεί στην κυριολεξία μπάχαλο. Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία και το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει εκ νέου στη Lega Pro την επόμενη χρονιά.

Gorgeto

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ