foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο, 4ος Όμιλος

Αφιερώματα | 01 Αυγ 2016 12:00
rio_2016_FOOTBALL.jpg

Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια και το τουρνουά του ποδοσφαίρου δε θα μπορούσε να λείπει από αυτούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 (Olympic Games 2016) διεξάγονται στο Rio (Rio 2016 η επίσημη ονομασία).

Το τουρνουά ποδοσφαίρου χωρίζεται στη φάση των Ομίλων και στη φάση των χιαστί αναμετρήσεων. Οι ομάδες που συμμετέχουν συνολικά είναι 16 κι από τον κάθε Όμιλο των 4 ομάδων, οι 2 πρώτες εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά και έπειτα έχουμε τους ημιτελικούς, το μικρό και τον μεγάλο τελικό. Όλοι παίζουν με όλους στον όμιλο και στο Group D των Olympic 2016 συμμετέχουν η Αλγερία, η Αργεντινή, η Ονδούρα και η Πορτογαλία.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο, Οι ομάδες

Αλγερία

Κατάφερε να φτάσει στον τελικό του αφρικανικού Κυπέλλου Under-23 του 2015, όπου ηττήθηκε από τη Νιγηρία, αλλά να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο τη 2η παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες: η πρώτη ήταν το μακρινό 1980, όταν και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Γιουγκοσλαβία. Τα τελευταία χρόνια οι ιθύνοντες της δίνουν βαρύτητα στην ανάπτυξη των μικρών ηλικιών και στην εκμετάλλευση των ντόπιων ταλέντων.

Το ρόστερ της Αλγερίας

Τερματοφύλακες: Σαλχί, Σαάλ Αμυντικοί: Ρεμπιάι, Αμπντελαουί, Ντεμού, Κενίς, Φερχανί Μέσοι: Μπενκεμάσα, Μπελκεμπλά, Μπενγκουίτ, Μπεντεμπκά, Ντραουί Επιθετικοί: Μπουνετζά, Μπενκαμπλία, Μετζιανέ, Χαντούς, Νταρφαλού, Ρασίντ

Προπονητής: Ο 56χρονος Ελβετός Πιέρ-Αντρέ Σούρμαν ανέλαβε από τις αρχές του έτους να προετοιμάσει την Ολυμπιακή ομάδα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Βέβαια, αυτή η επιλογή φαντάζει απολύτως φυσιολογική, καθώς από το 2014 κατέχει το πόστο του εκλέκτορα της Εθνικής Under-23. Από το 1994 που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα έχει αναλάβει διάφορες ομάδες, κυρίως στη χώρα του, ενώ την οχταετία 2001-09 δούλεψε στα κλιμάκια των μικρών Εθνικών της Ελβετίας.

Το αστέρι: Σαν τη… μύγα μες το γάλα ξεχωρίζει ο 23χρονος μεσοεπιθετικός της Σπόρτινγκ Χιχόν, Ρασίντ Αΐτ-Ατμάν, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που αγωνίζεται σε ένα τόσο προηγμένο πρωτάθλημα. Πέρσι είχε 18 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα των Αστουριανών και λογικά θα έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Σούρμαν.

Απουσίες: Καταρχάς, δεν θα λάβουμε υπόψιν κάποιους ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές άνω των 23 χρόνων που δεν επιλέχθηκαν. Από εκείνους που ηλικιακά θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται στην Βραζιλία, είναι ο 21χρονος στόπερ/αμυντικός χαφ Ραμί Μπενσεμπαϊνί, ο οποίος αγωνίστηκε στη Μονπελιέ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (22/2) και πριν από μερικές εβδομάδες υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Ρεν.

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι μαζί με την Ονδούρα θα αποτελέσουν τους φτωχούς συγγενείς του 4ου ομίλου και πιθανότατα θα παλέψουν για την αποφυγή της τελευταίας θέσης του γκρουπ. Βέβαια, μια νίκη στο ματς της πρεμιέρας με τους «κατράτσος» ίσως γεμίσει αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Σούρμαν και θα τους κρατήσει στο κόλπο της πρόκρισης. Εκτιμούμε πάντως πως πολύ δύσκολα κάτι τέτοιο θα συμβεί…

 

Αργεντινή

Μετά από την αποτυχία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οι «αλμπισελέστες» επιστρέφουν και θέτουν ως στόχο την κατάκτηση της κορυφής, κάτι που έχουν καταφέρει δύο φορές στο παρελθόν (2004, 2008). Αυτή θα είναι η 8η συμμετοχή της ποδοσφαιρικής τους ομάδας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ενώ πέραν των δύο χρυσών μεταλλίων που προαναφέραμε, έχουν κατακτήσει άλλα δύο αργυρά (1928, 1996). Σημειωτέο πως σφράγισαν το εισιτήριο για τη γειτονική Βραζιλία μέσω της 1ης θέσης που κατέκτησαν στο πρωτάθλημα της Νοτίου Αμερικής κάτω των 20, που διεξήχθη πέρσι στην Ουρουγουάη.

Το ρόστερ της Αργεντινής

Τερματοφύλακες: Ρούλι, Βέρνερ Αμυντικοί: Τζιανέτι, Σότο, Λουίς Γκόμες, Κουέστα, Μαγκαλιάν, Βέγκα Μέσοι: Ρομέρο, Παβόν, Ασκασίμπαρ, Αρθούρα, Λο Σέλσο, Μαρτίνες Επιθετικοί: Καλέρι, Κορέα, Σιμεόνε, Εσπινόσα

Προπονητής: Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον -57χρονο πλέον- Χούλιο Ολαρτικοετσέα από τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1982, του 1986 και του 1990, στα οποία πήρε μέρος ως μέλος της Εθνικής Αργεντινής (αγωνιζόταν ως αμυντικός). Το 2015 ανέλαβε το ρόλο του ομοσπονδιακού της Εθνικής Γυναικών της χώρας, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες του ανατέθηκε η τεχνική ηγεσία της Ολυμπιακής ομάδας, αν και δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως προπονητής. Θυμίζουμε πως το αρχικό σχέδιο της ομοσπονδίας της χώρας περιελάμβανε τον Τάτα Μαρτίνο ως προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας, όμως εκείνος παραιτήθηκε έπειτα από την αποτυχία της Εθνικής Ανδρών στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα.

Το αστέρι: Μέσι, Αγουέρο και λοιποί αστέρες απουσιάζουν από τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της, αλλά το ταλέντο για τους Αργεντινούς σε αυτές τις ηλικίες παραμένει ατόφιο. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιον από όλους αυτούς τους «θαυματουργούς» πιτσιρικάδες είναι ο ταλαιπωρημένος Άνχελ Κορέα (επιθετικός), ο οποίος ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης (26/5 πέρσι). Καλές περιπτώσεις δείχνουν και οι Τζιοβάνι Λο Σέλσο (χαφ), τον οποίο έχει ήδη αποκτήσει η Παρί Σεν Ζερμέν, και ο στράικερ Τζόναθαν Καλέρι.

Απουσίες: Άτυχος στάθηκε ο μέσος της Γουέστ Χαμ, Μανουέλ Λαντσίνι, ο οποίος προέρχεται από καταπληκτική σεζόν με τα «σφυριά» (26/6), όμως τραυματίστηκε στην προετοιμασία και ως εκ τούτου τέθηκε εκτός μάχης. Μάλιστα, ο 23χρονος ευελπιστούσε να λάμψει σε αυτή τη διοργάνωση και να δείξει δείγματα της απαράμιλλης τεχνικής του. Τρανταχτή απουσία και αυτή του 22χρονου φορ, Λουτσιάνο Βιέτο, ο οποίος μετακόμισε πριν από λίγες ημέρες στη Σεβίλλη ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εκτίμηση: Φανταζόμαστε πως το όνειρο των Αργεντινών είναι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην έδρα της μισητής Βραζιλίας. Θεωρητικά διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής, ενόσω σε αυτές τις ηλικίες δείχνουν να έχουν αποβάλει το παραδοσιακό κόμπλεξ που τους συνοδεύει στις μεγάλες διοργανώσεις εδώ και μια 25ετία. Επίσης, η πρόκριση στους «8» αποτελεί αυτοσκοπό, αναλογιζόμενοι τη δυναμικότητα του ομίλου.

 

Ονδούρα

Τα βήματα προόδου που έχουν πράξει οι «κατράτσος» τα τελευταία χρόνια ως ποδοσφαιρική οντότητα είναι αδιαμφισβήτητα. Τρανή απόδειξη η 3η σερί παρουσία τους (και 4η συνολικά) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και από τις προηγούμενες συμμετοχές τους έχουν να περηφανευτούν μονάχα για την πορεία μέχρι τα προημιτελικά το 2012. Έφτασαν ως εδώ μέσω της 2ης θέσης που κατέκτησαν στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ρόστερ της Ονδούρας

Τερματοφύλακες: Λόπες, Φονσέκα Αμυντικοί: Πας, Περέιρα, Άλβαρες, Βάργκας, Παλάσιος, Γκαρσία Μέσοι: Ακόστα, Ραμίρες, Σάλας, Λόπες, Μπεναβίδες, Τόρες, Μπανέγας Επιθετικοί: Λοσάνο, Κιότο, Έλις

Προπονητής: «Αλεπού» των πάγκων θεωρείται ο 63χρονος Χόρχε Λουίς Πίντο, ο οποίος ανέλαβε το Δεκέμβριο του 2014 την Εθνική Ανδρών της χώρας και η ομοσπονδία του εμπιστεύτηκε το πόστο του εκλέκτορα της Ολυμπιακής ομάδας. Σημαντικότερη επιτυχία του φυσικά η πορεία με την Κόστα Ρίκα μέχρι τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, ενώ το ίδιο έτος ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς στη ζώνη της CONCACAF.

Το αστέρι: Οι δύο επιθετικοί αυτής της ομάδας, ο 20χρονος Άλμπερτ Έλις (35/19 στην Ολίμπια) και ο 23χρονος Άντονι Λοσάνο (32/10 στην Τενερίφη), ήταν εκείνοι που την καθοδήγησαν στο περσινό προ-Ολυμπιακό τουρνουά και ερίζουν για τον άτυπο τίτλο του «αστεριού» της ομάδας. Και οι δύο πάντως καλούνται να αποδείξουν πως έχουν τα φόντα για το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους.

Απουσίες: Σημαντικές απώλειες δεν είχαν οι Ονδουριανοί, που ούτως ή άλλως διαθέτουν περιορισμένες λύσεις και… μετρημένα κουκιά στο ρόστερ τους. Από τα «δυνατά» ονόματά τους σε αυτές τις ηλικίες είναι ο χαφ Άντι Νάχαρ (27/2 στην Άντερλεχτ), ωστόσο ο 23χρονος ταλαιπωρείται συχνά-πυκνά από τραυματισμούς και πολύ φυσιολογικά δεν συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του Πίντο.

Εκτίμηση: Οι «κατράτσος» έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια να σταθεροποιηθούν στα υψηλά «κλιμάκια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να έχουν συνεχόμενες παρουσίες στις μεγάλες διοργανώσεις. Στόχος τους είναι να κάνουν το βήμα παραπάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά. Εντούτοις, το «φτωχό» ρόστερ τους δεν τους επιτρέπει πολλά όνειρα. Αρχικά λοιπόν, πορευόμενοι δίχως πίεση και με το ρόλο του αουτσάιντερ -όπως ακριβώς στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, θα πρέπει να πιάσουν στον ύπνο ένα από τα δύο «αφεντικά» του ομίλου (Πορτογαλία, Αργεντινή) και να μπουν σφήνα ανάμεσά τους. Πόσο πιθανό μοιάζει αυτό; Μάλλον όχι και τόσο…

 

Πορτογαλία

Η πρόσφατη κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ανδρών άνοιξε την όρεξη στους Ίβηρες, που θέλουν να αποδείξουν πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία, κατακτώντας και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας. Από τις 3 προηγούμενες συμμετοχές τους (1928, 1996, 2004) έχουν να επιδείξουν μονάχα την 4η θέση στους Αγώνες της Ατλάντα. Το εισιτήριο για τη «χώρα του καφέ» το τσέκαραν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-21 του 2015, στο οποίο τερμάτισαν 2οι , χάνοντας στον τελικό (στα πέναλτι) από τη Σουη

Το ρόστερ της Πορτογαλίας

Τερματοφύλακες: Βαρέλα, Κάστρο Περέιρα Αμυντικοί: Εσγκάιο, Ιλόρι, Φιγκεϊρέδο, Ιέ, Ενρίκε Μέσοι: Ποντστάφσκι, Μάρτινς, Ολιβέιρα, Φερνάντες, Φονσέκα, Ράμος, Σίλβα Επιθετικοί: Πασιένσια, Άγκρα, Πιτέ, Μανέ

Προπονητής: Ως ποδοσφαιριστής (αριστερός μπακ) ο 43χρονος Ρουί Ζορζ έκανε σπουδαία καριέρα σε Πόρτο (1991-98), Ρίο Άβε (1991-92), Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (1998-05), Μπελενένσες (2005-06) και Εθνική Πορτογαλίας. Από το Νοέμβριο του 2010 ανέλαβε το πόστο του ομοσπονδιακού της Εθνικής Under-21, την οποία καθοδήγησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015. Νωρίτερα (2009) είχε μια μικρή εμπειρία  στον πάγκο της Μπελενένσες.

Το αστέρι: Πολλά από τα μεγάλα ταλέντα των Πορτογάλων σε αυτές τις ηλικίες απουσιάζουν για διάφορους λόγους (βλ. παρακάτω). Από όσους απέμειναν, ξεχωρίσαμε τέσσερις περιπτώσεις: τον 24χρονο χαφ Σέρτζιο Ολιβέιρα (9/2 πέρσι στην Πόρτο), τον 24χρονο εξτρέμ Σαλβαδόρ Άγκρα (34/9 στη Νασιονάλ Μαδέιρα), τον 22χρονο εξτρέμ Κάρλος Μανέ (11/1 στην Σπόρτινγκ Λισσαβώκαι τον 22χρονο φορ Γκονσάλο Πασιένσια (27/3 στην Ακαδέμικα

Απουσίες: Από απουσίες άλλο τίποτα οι Πορτογάλοι. Από πού να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε… Σε σχέση με το ρόστερ που είχε στο τελευταίο Euro Under-21, ο Ρουί Ζορζ μάλλον έχει πάθει κατάθλιψη. Για πολλούς και διάφορους λόγους έμειναν εκτός (σ.σ. αναφέρονται οι πιο σημαντικοί) οι μπακ Κανσέλο (22 συμ. στη Βαλένθια), Γκερέιρο (34/3 στη Λοριάν), οι χαφ Ζοάο Μάριο (33/6 στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Ρούμπεν Νέβες (22/1 στην Πόρτο), Μπερνάρντο Σίλβα (31/7 στη Μονακό) και ο εξτρέμ Ράφα Σίλβα (30/8 στην Μπράγκα). Συνυπολογίστε σε δαύτους και τον καταπληκτικό 18χρονο χαφ Ρενάτο Σάντσες (24/2 στην Μπενφίκα), που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βοηθήσει και ο οποίος μεταγράφηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Μπάγερν Μονάχου έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ! Τελευταία χρονικά απώλεια ο εξτρέμ Στούρζεον (34/4 στην Μπελενένσες), που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον χαφ Φερνάντο Φονσέκα.

Εκτίμηση: Αν οι Πορτογάλοι παρατάσσονταν πλήρεις και με όλα τα «αστεράκια» τους, τότε πιθανότατα θα λογίζονταν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ωστόσο, θα εμφανιστούν ουσιαστικά με μια «δοκιμαστική» και σχετικά άπειρη ομάδα, που θέτει ως πρώτο στόχο την πρόκριση από τον όμιλο. Φυσικά και είναι στις δυνατότητές τους κάτι τέτοιο, ενώ κρυφοκοιτάνε και τα μετάλλια.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ