foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελβετία, Super League: Preview σεζόν 2016-17

Previews Πρωταθλημάτων | 20 Ιουλ 2016 13:34
switzerland-super-league.jpg

Ένα πρωτάθλημα τριών (ή και τεσσάρων) ταχυτήτων αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Ελβετίας. Η Βασιλεία (μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία οκτώ χρόνια) έχει ανοίξει αρκετά την ψαλίδα με τις υπόλοιπες και η υπόθεση τίτλος φαντάζει παιχνιδάκι. Γιουνγκ Μπόις, Γκρασχόπερς, Σιόν και Λουκέρνη αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν όσον αφορά τις ευρωπαϊκές θέσεις. Ειδικά η Λουκέρνη, αν διέθετε μια-δυο δυνατές μονάδες θα ήταν ικανή για σπουδαία πράγματα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες αδιάφορες από μήνα Μάρτιο, ενώ μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα δώσουν οι Βαντούζ, Λουγκάνο και Τουν (σ.σ. η νεοφώτιστη Λωζάνη είναι πολύ καλύτερη εξ αυτών).

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα Super League διαθέτει τέσσερις γύρους, που σημαίνει πως κάθε ομάδα θα αγωνιστεί κόντρα στις άλλες τέσσερις φορές συνολικά. Δυο εντός και δυο εκτός έδρας με το σύνολο των αγωνιστικών να ανέρχεται στις 36. Δεν υπάρχουν play-off, ούτε μπαράζ στο τέλος. Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι α) Διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) καλύτερη επίθεση εκτός έδρας.

Ευρωπαϊκά εισιτήρια 

Ακόμη κρατιέται η χώρα ψηλά στο ranking της UEFA προκειμένου να βγάζει τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους. Ο δεύτερος παίρνει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο ενώ οι επόμενες δυο θέσεις βγάζουν στα προκριματικά του Γιουρόπα. Ο τρίτος κερδίζει έναν γύρο μπαίνοντας στη μάχη από τον τρίτο γύρο ενώ ο Κυπελλούχος (αν δεν τερματίσει στις θέσεις Ευρώπης) μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα. O τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται.

 

Οι ομάδες της Superleague

Βασιλεία

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ εύκολα έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος (το όγδοο σερί). Πραγματικά δίχως αντίπαλο στο πρωτάθλημα, θα μπορούσε να «έκλεινε» την χρονιά με θετικότερο πρόσημο όμως αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από την Σιόν (της λείπει από το 2012 το εγχώριο Κύπελλο) ενώ στην Ευρώπη, η πορεία της διεκόπη στους «16» από την Σεβίλλη.

Προπονητής: Ο 50χρονος τεχνικό Ους Φίσερ για δεύτερη χρονιά θα βρίσκεται στον πάγκο των πρωταθλητών. Με θητεία σε Ζυρίχη και Τουν, ο Φίσερ έδειξε καλά δείγματα πέρσι. Δεν κρίνεται από τον τίτλο, άλλωστε ο βαθμός δυσκολίας ήταν αρκετά χαμηλός. Η διάκριση στην Ευρώπη αποτελεί στόχο της Διοίκησης και φέτος θα την κυνηγήσει.

Έδρα: St. Jakob-Park (38.512)

Μεταγραφές: Πουλώντας τον επιθετικό Εμπολό στην Σάλκε (27 εκατ. Ευρώ), έβγαλε όλες τις εφετινές της κινήσεις ενώ τις έμειναν και περίπου 10 εκατ. στην άκρη. Με ελεύθερη μεταγραφή έχασε τον μπακ Σαφάρι ενώ από τις ελεύσεις ξεχωρίζει εκείνη του κεντρικού μπακ Μπαλάντα από την Ρίβερ. «Τσίμπησε» τον Μπουά από την υποβιβασθείσα Ζυρίχη ενώ προκάλεσε αίσθηση ο δανεισμός του Ιβοριανού επιθετικού Ντούμπια από την Ρόμα.

Φιλικά: Δεν έδειξε καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας. Η αλήθεια να λέγεται πως έκλεισε ορισμένα κόντρα σε δυνατά ευρωπαϊκά clubs (Μονακό, Ζενίτ) ενώ στα πρώτα φιλικά απέναντι σε ομάδες της χώρας (Λωζάνη, Σεν Γκάλεν) φάνηκε εξαιρετικά ασύνδετη.

Εκτίμηση: Δεν τίθεται θέμα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μία κλάση ανώτερη τουλάχιστον από τις υπόλοιπες ομάδες που αναμένεται να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα. Την «καίει» μια ευρωπαϊκή διάκριση και ίσως δώσει αρκετό βάρος προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Γιουνγκ Μπόις

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε αρκετά νωρίς μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου και αφοσιώθηκε στο να διατηρήσει την δεύτερη θέση. Έδωσε μάχη με την Γκρασχόπερς, στην πορεία όμως σοβαρεύτηκε η ίδια και τελικά με ένα σερί νικών «καπάρωσε» το δεύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ευρώπη, απέτυχε να μπει έστω στους ομίλους του Γιουρόπα. Όχι και τόσο καλή η δεύτερη χρονιά του σταρ Οαρό στην ομάδα της Βέρνης.

Προπονητής: Με την ομάδα εκτός Ευρώπης και σε διψήφια απόσταση σχεδόν από την κορυφή του πρωταθλήματος, ο Άντι Χούτερ ανέλαβε το δύσκολο έργο της αναδόμησης της ομάδας. Αυτό που κατάφερε ήταν να της δώσει μια αγωνιστική ταυτότητα η οποία τελικά της χάρισε την δεύτερη θέση.

Έδρα: Stade de Suisse (32.000)

Μεταγραφές: Δαπανώντας κάτι περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ, η ομάδα της Βέρνης στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας μονάχα τον επιθετικό Φρέι από την Λιλ με μεταγραφή. Ως ελεύθερο έκανε δικό της τον μέσο Σικ από την Στουρμ ενώ οι υπόλοιπες προσθήκες ήταν από την U21.

Φιλικά: Πολλά αμυντικά κενά παρουσίασε στα πρώτα της φιλικά. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως δέχτηκε έντεκα τέρματα σε σύνολο πέντε παιχνιδιών. Ξεχωρίζει η νίκη επί της Σπάρτα Πράγας με 2-1 ενώ αρκετά συμπεράσματα βγήκαν από το φιλικό κόντρα στην Σάλτσμπουργκ (ήττα 1-3).

Εκτίμηση: Δύσκολα να κυνηγήσει το πρωτάθλημα, κάπου μεταξύ δεύτερης και τέταρτης θέσης θα κινηθεί. Ειδικά αν δεν περάσει σε ευρωπαϊκό όμιλο, τότε η επανάληψη μιας χρονιάς σαν την περσινή θεωρείται πιθανή.

 

Λουκέρνη

Τι έκανε πέρυσι: Παράξενη σαιζόν. Ήθελε να πετύχει πολλά αλλά η εξέλιξη της χρονιάς της κατέβασε απλώς τον πήχη. Τελικά τερμάτισε τρίτη (ούτε που το φανταζόταν) ενώ στο Κύπελλο που έψαχνε την διάκριση, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Λουγκάνο. Φέτος θα έχει και προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ (κληρώθηκε με την ιταλική Σασσουόλο).

Προπονητής: Στην τρίτη του χρονιά στον πάγκο της Λουκέρνης, ο 43χρονος τεχνικός Μάρκους Μπάμπελ χαίρει της εμπιστοσύνης της Διοίκησης. Όταν η ομάδα παρέπαιε τον περασμένο Δεκέμβρη, του προτάθηκε η επέκταση του συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Οι τότε μουρμούρες από την εξέδρα εξελίχθηκαν σε αποθέωση τον Μάιο με την κατάληψη της τρίτης θέσης. Νεαρός, εξελίξιμος και άκρως φιλόδοξος.

Έδρα: Swissporarena (17.800)

Μεταγραφές: Δεν κινήθηκε ούτε ευρώ (!) και όμως υπήρξαν πολλές αλλαγές. Ο λόγος; ελεύθερες μεταγραφές και δανεισμοί. Ξεχωρίζει η απόκτηση του κεντρικού φορ Τζούριτς από την Ρόντα και του κεντρικού αμυντικού Κόστα από την Γρανάδα. Στον αντίποδα, άφησε ελεύθερους τους μπακ Φάντριχ, Σάχτεν και τον μέσο Χόλσταϊν ενώ έληξε ο δανεισμός του φορ Γέσιλ (Λίβερπουλ).

Φιλικά: Στα πρώτα της φιλικά ήταν αρκετά «μουδιασμένη» όμως στην πορεία βρήκε ρυθμό και κέρδισε με καλές εμφανίσεις την Σάλκε με 4-2 (!) και την Μονακό με 2-1. Επιβάλλεται να είναι έτοιμη ενόψει και Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτίμηση: Αν καταφέρει να περάσει στους Ομίλους θα είναι εξαιρετική επιτυχία. Πάντως με Γερμανό προπονητή στον πάγκο της, μπορεί να πετύχει και φέτος. Από την τρίτη έως την τέταρτη θέση την βλέπουμε να κινείται.

 

Γκρασχόπερς

Τι έκανε πέρυσι: Σε μια χρονιά με τυμπανοκρουσίες (highlight η μεταγραφή του Κάλστρομ), η ομάδα της Ζυρίχης έμεινε κυριολεκτικά στον άσσο. Παταγώδης αποτυχία στο πρωτάθλημα (ξεκίνησε για τίτλο, εν τέλει τερμάτισε τέταρτη) ενώ στο Κύπελλο αποχαιρέτισε από το μήνα Σεπτέμβριο. Είχε θέματα με την άμυνα της, στην πορεία διορθώθηκε.

Προπονητής: Δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ομάδας ο Ταμί. Ο 54χρονος προπονητής γνωρίζει καλά τα εγχώρια δρώμενα ενώ δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο το γεγονός πως ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ελβετίας κάτω των 23 στους Ολυμπιακούς του ’12 στο Λονδίνο. Η επιστροφή στους τίτλους όμως για τις «Ακρίδες» είναι επιτακτική ανάγκη.

Έδρα: Letzigrund (25.000)

Μεταγραφές: Μετά το περσινό άνοιγμα, φέτος κινήθηκε πιο οικονομικά. Μπορεί να ξόδεψε περισσότερα από 2,3 εκατ. Ευρώ για να φέρει στην Ζυρίχη τον 21χρονο επιτελικό Άντερσεν του Άγιαξ αλλά και τον «παίκτη-αποκάλυψη» του περσινού πρωταθλήματος Μουνσί της Τουν, όμως πούλησε στην Σάλτσμπουργκ τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Νταμπούρ έναντι 6 εκατ. Ευρώ και τον δεξιό μπακ Μπάουερ έναντι τεσσάρων. Έληξε ο δανεισμός του φορ Ταρασάι, δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του έμπειρου μπακ Σεντέρος.

Φιλικά: Κόντρα σε μικρές ομάδες της χώρας ήταν τα φιλικά της όμως έχει ένα πλεονέκτημα των δυο επίσημων παιχνιδιών μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Πήρε 3-3 στην Ισλανδία κόντρα στην Ρέικιαβικ για το Γιουρόπα Λιγκ και την ερχόμενη Πέμπτη δίνει τον επαναληπτικό.

Εκτίμηση: Αφού δεν πέτυχε κάτι πέρσι, δύσκολα να το καταφέρει φέτος. Δεν την βλέπουμε καν για τριάδα, αν καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα θα έχει ένα έξτρα κίνητρο η ομάδα.

 

Σιόν

Τι έκανε πέρυσι: Δεν κατάφερε να τερματίσει στις ευρωπαϊκές θέσεις η ομάδα του Γκέκα, με τον Έλληνα στράικερ να διανύει «δεύτερη νιότη». Ως κάτοχος του Κυπέλλου είχε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις οι οποίες τελικά την αποσυντόνισαν αρκετά στο πρωτάθλημα. «Ξενέρωσε» με τον αποκλεισμό στις λεπτομέρειες από την Μπράγκα στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ ενώ και στο Κύπελλο έμεινε εκτός τελικού. Με άλλα λόγια: μηδέν εις το πηλίκο.

Προπονητής: Από το 2014 στον πάγκο της ομάδας ο Γάλλος τεχνικός Θολό (είχαν προηγηθεί άλλες δυο περίοδοι το 2003-04 και 2009-10 ως πρώτος προπονητής), καλείται φέτος δίχως να αγωνίζεται σε διπλό ταμπλό η ομάδα να την φτάσει ψηλά. Το καλοκαίρι πάντως το συμβόλαιο του λήγει και πολλά θα εξαρτηθούν από την χρονιά που μόλις θα έχει τελειώσει.

Έδρα: Tourbillon (16.263)

Μεταγραφές: Έτσι όπως τα κατάφερε η Σιόν, έμεινε χωρίς έμπειρη λύση κάτω από τα γκολπόστ. Την έφυγε ο Λετονός πορτιέρο Βανίς (προς Ζυρίχη) και εκείνη αρκέστηκε απλώς στην αναβάθμιση του Καστανέιρα από την U21 καθώς και στην επιστροφή του Ντεάνα από την Ααράου. Στα υπόλοιπα, ξεχωρίζει η απόκτηση του ακραίου μπακ Μπόκα από την Μάλαγα ενώ έχασε τον επίσης Ιβοριανό Κουασί για άλλες Πολιτείες…

Φιλικά: Βρήκε και αυτή… εύκαιρες τις Μονακό και Ζενίτ δίνοντας από ένα φιλικό ενώ έκλεισε την τετράδα των παιχνιδιών προετοιμασίας κόντρα στην Αϊντχόφεν. Στα 3 από τα 4 παιχνίδια της σημειώθηκαν περισσότερα από 3,5 τέρματα.

Εκτίμηση: Κράτησε μεν βασικές μονάδες (Καρλίτος, Κονάτε, Γκέκας) όμως το κενό που υπάρχει στο τέρμα ίσως της στοιχίσει. Σε κάθε περίπτωση πιο πάνω από την τέταρτη θέση δεν την βλέπουμε να πηγαίνει.

 

Τουν

Τι έκανε πέρυσι: Μια κλασσική χρονιά για την Τουν. Μπορεί να χαρακτηριστεί εν μέρει και πετυχημένη καθότι εξασφάλισε την παραμονή της πολύ νωρίς. Επ’ ουδεμία στιγμή δεν κυνήγησε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Ψάχτηκε» και στο Κύπελλο αλλά τελικά στα προημιτελικά αποκλείστηκε.

Προπονητής: Αρκετά πετυχημένος προπονητής στην χώρα του (Λουξεμβούργο), ο Σάιμπενε νιώθει σαν δεύτερη πατρίδα του την Ελβετία. Πέρασε από αρκετές ομάδες ενώ το 2007 βρέθηκε και πάλι στον πάγκο της Τουν. Φέτος θα την προπονήσει από την αρχή και αναμένεται να αφήσει το στίγμα του.

Έδρα: Arena Thun (10.300)

Μεταγραφές: Αρκετά «άδεια» στην κορυφή της επίθεσης, αφού έχασε τόσον τον Μπούες (Σεν Γκάλεν) όσον και τον Μουνσί (Γκρασχόπερς). Κινήθηκε για την απόκτηση του νεαρού φορ Φάνσαχτ από την Βίντερτουρ (!) θεωρώντας πως έτσι θα είναι ανταγωνιστική… Απέκτησε επίσης με ελεύθερη μεταγραφή τον μέσο Τοσέτι από την Λουγκάνο και δανεικό από ομάδα της Βραζιλίας τον νεαρό επιθετικό Καρλίνιος.

Φιλικά: Αρκετά φιλικά έδωσε, σχεδόν με την μισή Τσάλεντζ Λιγκ. Δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σε παιχνίδια των 8-10 αλλαγών μεσούσις του παιχνιδιού. Στο «πιο επίσημο» από τα παιχνίδια της πάντως αντιμετώπισε την τουρκική Γαλατάσαραϊ (1-1).

Εκτίμηση: Ένα repeat της περσινής χρονιάς και θα αφήσει και ευχαριστημένους τους διοικούντες την ομάδα. Φτωχότερο το ρόστερ της, τουλάχιστον ο τεχνικός Σάιμπενε έχει την ιδιότητα να δουλεύει καλά με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Από έκτη θέση και κάτω.

 

Σεν Γκάλεν

Τι έκανε πέρυσι: Την περσινή χρονιά δεν θα την θυμάται ούτε ο… Πρόεδρος της ομάδας. Κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα, δεν υπήρξε ούτε μια περίοδος που να έπαιξε σταθερά καλό ποδόσφαιρο. Μόνο με εκλάμψεις και τίποτα περισσότερο ενώ έμεινε και από το Κύπελλο πολύ νωρίς.

Προπονητής: Και όμως ο τεχνικός της ομάδας θα είναι για ακόμη μια χρονιά ο Γερμανός Τσινμπάουερ. Με συμβόλαιο μέχρι το μεθεπόμενο καλοκαίρι, ο 46χρονος προπονητής θα πρέπει να πετύχει κάτι αξιόλογο. Αυτό ίσως αποτελέσει και το «διαβατήριο» του για να... αναβαθμιστεί προπονητικά.

Έδρα: AFG Arena (19.694)

Μεταγραφές: Κίνηση ουσίας η προσθήκη του επιθετικού της Τουν, Μπόιες, με μεταγραφή ενώ ως ελεύθερο απέκτησε τον επίσης επιθετικό Τσαμπί από την Αούστρια Λουστενάου. Εφόσον δεν έχασε κάποιο σπουδαίο παίκτη, θεωρείται δυναμωμένη. Ούτε ο μέσος Μαθίς, ούτε ο φορ Καβούσεβιτς θεωρούνται αναντικατάστατοι.

Φιλικά: Έξι συνολικά φιλικά έδωσε στην διάρκεια της προετοιμασίας της η ομάδα. Ξεχωρίζει το 4-2 επί της Βασιλείας και το 2-0 πρόσφατα επί της Καϊζερσλάουτερν ενώ ενδιάμεσα ηττήθηκε με 1-4 από την Στουτγάρδη.

Εκτίμηση: Πιο δυνατή τη λες από πέρσι, δύσκολα να τερματίσει κάτω από την έκτη θέση. Κάπου εκεί ανάμεσα σε 5η και 6η θέση την βλέπουμε.

 

Βαντούζ

Τι έκανε πέρυσι: Πέτυχε τον σκοπό της, ανανεώνοντας την παρουσία της στην πρώτη κατηγορία για άλλη μια χρονιά. Η ομάδα από το Λιχτενστάιν μάλιστα έφτασε και στον καθιερωμένο τίτλο της όπως κάθε σαιζόν, το Κύπελλο της χώρας (γνωστή η υπόθεση της να μην συμμετέχει στο «δικό» της πρωτάθλημα λόγω χαμηλής δυναμικότητας).

Προπονητής: Λογικό ακούγεται να βρίσκεται και πάλι στον πάγκο της ο Κοντινί. Ο Ελβετός τεχνικός, από το 2012 προπονεί την ομάδα και δείχνει κάθε χρονιά της προσδίδει άλλο ένα χαρακτηριστικό που ο ίδιος επιθυμεί. Πέρσι μας εντυπωσίασε με την σταθερότητα απέναντι στους μεγάλους (δύσκολα την κέρδιζε οποιαδήποτε ομάδα).

Έδρα: Rheinpark Stadion (7.584)

Μεταγραφές: Αφού έληξε ο δανεισμός του μέσου Κοστάντσο, η Βαντούζ τον απέκτησε τελικά με μεταγραφή από την ομάδα της Βέρνης έναντι 300 χιλ. ευρώ ενώ απέκτησε και τον 24χρονο γκολκίπερ της Άστον Βίλα Σίγκριστ. Ως ελεύθερους, απέκτησε κάποια «εργαλεία» από ομάδες της πρώτης κατηγορίας με κορυφαίους τους επιτελικό Ζάρατε (Τουν) και τον μέσο Μαθίς (Σεν Γκάλεν).

Φιλικά: Έχοντας ήδη τέσσερα επίσημα παιχνίδια μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, η Βαντούζ δεν χρειάστηκε και πολλά φιλικά παιχνίδια. Στο τελευταίο της μάλιστα ηττήθηκε με 0-4 από την γερμανική Χόφενχαϊμ. Στα επίσημα, απέκλεισε την Σίλεξ Σκοπίων με δυο νίκες ενώ στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Μιντίλαντ ηττήθηκε με 0-3. Την ερχόμενη Πέμπτη η ρεβάνς.

Εκτίμηση: Στόχος η όσον το δυνατό πιο σύντομη εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία. Πάντως θεωρείται δεύτερο φαβορί (μαζί με τη Λουγκάνο) γεγονός που δείχνει πως θα ζήσουμε ξανά περσινές στιγμές.

 

Λουγκάνο

Τι έκανε πέρυσι: Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό την είχαν, όμως η νεοφώτιστη Λουγκάνο είχε άλλη άποψη. Με την «αλεπού των πάγκων» Ζέμαν, δυσκόλεψε κάθε αντίπαλο, κάθε αγωνιστική. Μπορεί να έκλεισε την χρονιά με κάποιες βαριές ήττες όμως το αποτέλεσμα μετράει: 2016-17 ξανά στην Super League. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τον τελικό (!) όμως ηττήθηκε από την Ζυρίχη.

Προπονητής: Επιβεβλημένη κρίθηκε η ανανέωση στον πάγκο της ομάδας. Την θέση του 69χρονου Ζέμαν ανέλαβε ο κατά 15 χρόνια νεώτερος του Μάντσο. Ο Ιταλός τεχνικός, με πλούσια καριέρα ως παίκτης και ως προπονητής σε ομάδες της Ιταλίας πέρυσι ήταν τεχνικός στην under 21 ομάδα της Λουγκάνο, οπότε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Έδρα: Stadio Cornaredo (10.500)

Μεταγραφές: Αν της βγουν οι μεταγραφές θα έχει τύχη. Ο επιθετικός Μιζράχι από το Ισραήλ και κεντρικός μπακ της Κιάσο είναι οι ακριβότερες ενώ απέκτησε ως ελεύθερους τον μέσο Αλιόσκι από τη Σαφχάουζεν και τον αμυντικό Σουλμόνι από την Τουν. Από τις κυριότερες αποδεσμεύσεις, ξεχωρίζει εκείνη του επιθετικού Ροσίνι (Ααράου) ενώ δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαια του μπακ Μαλβίνο (Νασιονάλ), του μέσου Τοσέτι (Τουν) και του μέσου Τζούριτς.

Φιλικά: Με μόλις δυο φιλικά στην προετοιμασία της η ομάδα, αρχικά ηττήθηκε από τη Μονακό με 5-3 και εν συνεχεία διέλυσε την Σερβέτ με 4-0.

Εκτίμηση: Ονειρεμένη χρονιά η περσινή όμως φέτος θα έχει δυσκολότερο έργο. Δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται φαβορί μαζί με την Βαντούζ ενώ η νεοφώτιστη Λωζάνη παίζεται πιο ψηλά. Από 8η θέση και κάτω.

 

Λωζάνη

Τι έκανε πέρυσι: Σχετικά εύκολα εξασφάλισε την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία. Προς το τέλος μάλιστα, όταν είχε «εξασφαλιστεί» χαλάρωσε τελειώνοντας το πρωτάθλημα με τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα. Ομάδα κυρίως των εκτός έδρας παιχνιδιών (12-3-2), αναμένεται να πρωταγωνιστήσει φέτος.

Προπονητής: Με πλούσια καριέρα ως ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Γαλλίας και της Ισπανίας, ο Φάμπιο Σελεστίνι βρίσκεται από πέρυσι στον πάγκο της ομάδας. Αρκετά φιλόδοξος, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα του 2012 ως βοηθός στην ισπανική Μάλαγα.

Έδρα: Olympique de la Pontaise (15.850)

Μεταγραφές: Η ποιότητα του ρόστερ της διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα δίχως την σημαντική ζημιά. Αν εξαιρέσουμε τον μέσο Ντεσαρτζίν (Βίντερτουρ) και τον μπακ Λαβανσί (Γκρασχόπερς) η ομάδα δεν έχασε κάτι πιο ιδιαίτερο. Τέλος καριέρας και για τον 40χρονο επιθετικό Παντιάνι (πέρσι, 15/1). Στις ελεύσεις παικτών, ξεχωρίζει του επιθετικού Τόρες από ομάδα της Βενεζουέλα ενώ και η προσθήκη του χαφ Τεχέδα από την Εβιάν θα της προσδώσει περισσότερη σταθερότητα στο κέντρο.

Φιλικά: Σπουδαία φιλικά έδωσαν οι νεοφώτιστοι. Ξεχωρίζει το 4-1 επί της Σεντ Ετιέν, το 2-1 επί της Μαρσέιγ (!) και το 3-2 επί της Βασιλείας. Αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Δεν θεωρείται άδικα τέταρτο φαβορί για υποβιβασμό. Αντικειμενικά αυτή την στιγμή το ρόστερ υπερνικάει εκείνο των Λουγκάνο και Τουν χαλαρά. Την βλέπουμε να σώζεται σαφώς και η τελική της βαθμολογική κατάταξη θα κυμανθεί μεταξύ 7ης και 9ης θέσης.

Hoffman

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ