foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ75
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αυστρία, Bundesliga: Preview σεζόν 2016-2017

Previews Πρωταθλημάτων | 19 Ιουλ 2016 20:12
austria-bundesliga.jpg

Το 43ο επαγγελματικό πρωτάθλημα για την Αυστρία ξεκινάει. Από την σεζόν 1974/1975 έχει επαγγελματική μορφή, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Κυρίαρχη ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι η Ραπίντ Βιέννης (32), ενώ ακολουθεί το αντίπαλο δέος η Αούστρια Βιέννης (24). Περυσινή πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε 4 γύρους. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες 9 δύο φορές εντός έδρας και δύο φορές εκτός έδρας. Συνολικά αυτό μας κάνει 36 αγωνιστικές. Η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. Η ομάδα με τους λιγότερους βαθμούς αυτόματα υποβιβάζεται στη δεύτερη εθνική κατηγορία. Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι α) Διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) αριθμός νικών.

Ευρωπαϊκά εισιτήρια 

Η Αυστρία έχει κατρακυλήσει στις βαθμολογίες της UEFA τα τελευταία χρόνια, πράγμα που κάνει δύσκολη την είσοδο των ομάδων στην κύρια φάση των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο πρωταθλητής μπαίνει δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο δευτεραθλητής αποκτά μία θέση στην τρίτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ο τρίτος στη βαθμολογία αποκτά μια θέση στη δεύτερη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Τέλος, ο κυπελλούχος κατακτά μαζί με το τρόπαιο και το εισιτήριο για την πρώτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αν ο κυπελλούχος είναι ήδη κάτοχος ευρωπαϊκού εισιτηρίου τότε «ξεκλειδώνει» η τέταρτη θέση και δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Οι ομάδες της Bundesliga

Άλταχ Ράιντορφ

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ μέτρια η χρονιά της συγκριτικά με άλλες χρονιές. Ξεκίνησε τη χρονιά της έχοντας υποχρεώσεις Ευρωπαϊκές, κάτι που την αποπροσανατόλισε. Ευτυχώς και η έδρας της και κατάφερε να σώσει πολλά. Η παραμονή της κρίθηκε λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος, με τη διοίκηση να δηλώνει ανακουφισμένη. Η περυσινή χρονιά θα δώσει πολλές εμπειρίες στην ομάδα και πολλά μαθήματα. Τερμάτισε στην όγδοη θέση έχοντας μαζέψει 40 βαθμούς. Σκόραρε 39 φορές, ενώ δέχτηκε 49 τέρματα.

Προπονητής: Νταμίρ Κάναντι. Βρίσκεται σχεδόν τέσσερα χρόνια στην ομάδα και της έχει δώσει σταθερότητα. Πρόπερσι έζησε την κορυφαία του στιγμή ως προπονητής με την Άλταχ καθώς βγήκε στο Γιουρόπα Λιγκ. Δυνατό στοιχείο της προπονητικής του καριέρας η καλή εντός έδρας απόδοση της ομάδας.

Έδρα: «Cashpoint-Arena» (8.500)

Μεταγραφές: Ήρθαν οι Σάκιτς (αμυντικός), Ντόβενταν (μέσος), το ταλέντο Ζίβοτις (ακραίος μέσος), όλοι τους μπορούν να βοηθήσουν. Έφυγαν Ροτ (αμυντικός), Πόλχουμπερ (αμυντικός), Σίγκερ (μέσος) , Χόφμπαουερ (μέσος), Τογιούρι (μέσος), καμία δεν θεωρείται τεράστια απώλεια, σίγουρα όμως μερικοί από αυτούς αποτελούσαν καλές λύσεις.

Φιλικά: Στα φιλικά ήταν μια του ύψους μια του βάθους. Ξεκίνησε με δύο ήττες από Βαντούζ (2-0) και Βάττενς (3-1), έπειτα έκανε δύο εξαιρετικά φιλικά με Γιουνγκ Μπόις (0-0) και Ζυρίχη (2-0 νίκη). Σε αυτά τα δύο φιλικά παρουσιάστηκε εξαιρετική. Λίγες μέρες αργότερα όμως ήρθε η συντριβή από τη Βιλ με 4-1, σε μια αποκαρδιωτική εμφάνιση. Στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι φέτος, κατάφερε να νικήσει δύσκολα στο κύπελλο επί της Ανιφ με 0-1.

Εκτίμηση: Από τις ομάδες που διατήρησαν τον κορμό τους και θα έχουν αρκετές πιθανότητες να πλασαριστούν κοντά στις υψηλές θέσεις. Η έδρα της αναμένεται να κάνει τη διαφορά.

 

Αντμίρα Βάκερ Μόντλινγκ

Τι έκανε πέρυσι: Η χρονιά εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά για την Αντμίρα. Η κορυφαία της στιγμή ήταν ο τελικός του κυπέλλου, όπου αντιμετώπισε την Σάλτσμπουργκ. Δεν κατάφερε όμως να αντισταθεί στην ανωτερότητα της αντιπάλου. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην τέταρτη θέση πίσω από τα μεγαθήρια, ενώ κατάφερε να αφήσει στην 5η θέση τη Στουρμ Γκρατς. Ανταμοιβή για αυτό το κατόρθωμα ήταν η συμμετοχή της στους προκριματικούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Πριν λίγες ημέρες έγινε μια ανταλλαγή σε πόστα της ομάδας. Ο Όλιβερ Λέντερερ ανέλαβε ως προπονητής καθώς ο Μπάουμαϊστερ στελεχώθηκε σε ανώτερα στρώματα (τεχνικός διευθυντής). Στην ουσία δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην νοοτροπία, ο Λέντερερ θεωρείται παιδί του Μπάουμαϊστερ.

Έδρα: «BSFZ-Arena» (12.000)

Μεταγραφές: Η απώλεια του αμυντικού αλλά και αρχηγού Σόεσβεντερ ήταν μεγάλη. Οι υπόλοιπες αποχωρήσεις δεν επηρεάζουν καθόλου. Μοναδική μεταγραφή που έκανε ήταν αυτή του αμυντικού Στράους από την Γκρόντιγκ.

Φιλικά: Έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να παίξει 6 φιλικά, ενώ επιπλέον έχει παίξει άλλους 3 επίσημους αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ. Στα συνολικά 9 παιχνίδια γνώρισε 2 ήττες από Στουρμ Γκρατς ΙΙ (3-1) και Ροστόφ (7-0), αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μιλγιάβα, ενώ τα υπόλοιπα 6 παιχνίδια ήταν νίκες και μάλιστα με εξαιρετικές εμφανίσεις.

Εκτίμηση: Διατήρησε σχεδόν ολόκληρο τον κορμό της, αν εξαιρέσουμε την απώλεια του αρχηγού Σόεσβεντερ. Αυτόματα αυτό την κάνει πάρα πολύ δυνατή και γιατί όχι να μην επαναλάβει την περυσινή επιτυχημένη χρονιά.

 

Αούστρια Βιέννης

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 3η θέση παρά την μετριότατη χρονιά. Αν και οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήταν τόσο μέτριες τότε ασφαλώς θα είχε μεγάλο πρόβλημα. Ευτυχώς η 3η θέση ικανοποίησε τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ θα στηριχθεί για άλλον ένα χρόνο. Στο κύπελλο δυστυχώς έτυχε με την Σάλτσμπουργκ στα ημιτελικά και αποκλείστηκε. Από φέτος θα ξεκινήσει μια μεταβατική περίοδος δύο ετών για την Αούστρια καθώς χτίζεται το καινούριο της γήπεδο.

Προπονητής: Τόρστεν Φινκ. Ο παλιός παίκτης της Μπάγερν Μονάχου με μεγάλη καριέρα στα γερμανικά γήπεδα παρέμεινε στον πάγκο της Αούστρια παρά την μέτρια χρονιά. Παρουσίασε μια αφελής ομάδα αμυντικά, όμως καταλογίζεται υπέρ του ότι ήταν από τις ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν αναμένεται να αλλάξει στυλ.

Έδρα: «Erst-Happel-Stadion» (50.865)

Μεταγραφές: Παρελθόν από τον σύλλογο αποτελούν οι Μέλινγκερ (μέσος), Κοχ (μέσος), Σίκοφ (αμυντικός) και Γκότγκον (μέσος). Όλοι τους είχαν αρκετές συμμετοχές με την ομάδα, κρίθηκε όμως προτιμότερο να μην παραμείνουν. Αποκτήθηκε ο μέσος Φιλίποβιτς αλλά και ο ταλαντούχος φορ Πιρές.

Φιλικά: Έχει καταφέρει να δώσει 7 φιλικά μέχρι στιγμής και έναν επίσημο αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ. Σε συνολικά 8 αγώνες μέχρι στιγμής έχει 7 νίκες και 1 ήττα. Μοναδική ήττα από την Κουκαρίκι Βελιγραδίου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το ότι προσαρμοζόταν ανάλογα τον αντίπαλο, πράγμα που εντυπωσίασε όλους τους προπονητές που την αντιμετώπισαν.

Εκτίμηση: Ικανή να μας εκπλήξει όλους, ικανή να μας απογοητεύσει όλους. Αλλοπρόσαλλη εδώ και μερικά χρόνια, αναζητάει την σταθερότητα την οποία ευελπιστεί πως ο Φινκ θα της την δώσει.

 

Βόλφσμπεργκερ

Τι έκανε πέρυσι: Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν εξαιρετικά κακό για τους «λύκους» και παραλίγο να το πληρώσουν ακριβά. Δεν είναι τυχαίο ότι στον πρώτο γύρο τερμάτισε τελευταία έχοντας πάρα πολύ κακά στατιστικά. Ευτυχώς στο δεύτερο γύρο η ομάδα πήρε τα πάνω της, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και κατάφερε να σώσει μια πολύ κομβική χρονιά.

Προπονητής: Χάιμο Φάιφενμπεργκερ. Ανέλαβε τη Βόλφσπεργκερ σε μία δύσκολη περίοδο, παρόλα αυτά κατάφερε με πολύ καλή άμυνα και παιχνίδια που κρίνονταν συνήθως στο ένα γκολ, να παραμείνει στην κατηγορία. Οι αντεπιθέσεις είναι το φόρτε του συγκεκριμένου προπονητή.

Έδρα: «Lavanttal-Arena» (7.300)

Μεταγραφές: Έφυγαν αρκετοί παίκτες από τη Βόλφσμπεργκερ, οι σημαντικότεροι είναι ο Βέμπερ (μέσος) και ο Ουεντραόγκο (φορ), ο δεύτερος μάλιστα ήταν κομβικής σημασίας για την παραμονή της ομάδας. Η διοίκηση με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να πάρει τρεις παίκτες από την Στουρμ Γκρατς, τους Όφενμπαχερ (μέσος), Κλεμ (αμυντικός), Ρόζενμπεργκερ (αμυντικός), που αν είναι υγιείς μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Επιπλέον αποκτήθηκε ο Πρόσενικ (μέσος), Νουτς (μέσος) και ο φορ Τόπγιαγιτς (ως αντικαταστάτης τους Ουεντραόγκο).

Φιλικά: Λίγα και καλά τα φιλικά που πραγματοποίησε η ομάδα. Ήταν επιλογή του προπονητή να γίνουν λίγα παιχνίδια προετοιμασίας. Συγκεκριμένα αντιμετώπισε 4 ομάδες με απολογισμό 3-1-0. Και οι τέσσερις ομάδες όμως ήταν μικρής δυναμικότητας, επομένως δεν μπορούμε να κρίνουμε σωστά την ομάδα. Σοκ στο πρώτο επίσημο ματς, γνώρισε τον αποκλεισμό από το κύπελλο καθώς ηττήθηκε 1-0 από την Έμπραϊχσντορφ.

Εκτίμηση: Αποδυναμώθηκε αρκετά, ειδικά στην επίθεση. Ερωτηματικό οι παίκτες που ήρθαν. Γενικότερα βγαίνει ένας έντονος προβληματισμός από τις τάξεις της ομάδας για τη φετινή σεζόν. Λογικά θα παλέψει για την παραμονή.

 

Μάτερσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα και όλα έδειχναν ότι δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα. Μετά τη χειμερινή διακοπή είχαμε μια τεράστια «κοιλιά» για το συγκρότημα του Βάστιτς, το οποίο μάλιστα παραλίγο να πληρώσει αν δεν υπήρχε η Γκρόντιγκ που ήταν πολύ χειρότερη ομάδα. Μελανό σημείο η εννιάρα που δέχτηκε στο γήπεδο της από την Αούστρια Βιέννης. Έτσι λοιπόν τερμάτισε στην 9η θέση με αρκετά κακή πορεία στον Β γύρο.

Προπονητής: Ίβιτσα Βάστιτς. Έχει καταφέρει από το 2013 και μετά που ανέλαβε την ιστορική Μάτερσμπουργκ να την ανεβάσει και πάλι στα υψηλά στρώματα του ποδοσφαίρου της Αυστρίας. Μετά την άνοδο πρόπερσι, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και φέτος, παρότι προς το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα εμφάνισε πολλά κενά. Μετρ των στημένων φάσεων και φυσικά των αντεπιθέσεων.

Έδρα: «Pappelstadion» (17.100)

Μεταγραφές: Πολύ ήσυχα τα πράγματα στο Μάτερσμπουργκ όσον αφορά τις μεταγραφές. Αποχώρησαν οι Ίνγκο Κλέμεν (επιθετικός), Μάνουελ Πρίτελ (μέσος). Η αποχώρηση του δεύτερου λογίζεται ως αρκετά σημαντική καθώς επί τέσσερα χρόνια ήταν στην ομάδα και έδωσε πολλά. Σίγουρα η θέση του θα αφήσει κενά. Αποκτήθηκε ο αμυντικός Σάιντελ, ο οποίος είχε μια μέτρια χρονιά στη ΒΑΚ.

Φιλικά: Πέντε φιλικά πραγματοποίησε όλα και όλα η Μάτερσμπουργκ. Μάλλον μπέρδεψε τους περισσότερους με την απόδοση της αλλά αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους ο προπονητής. Πέτυχε δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία. Στην ισοπαλία και στις ήττες προβλημάτισε πάρα πολύ, ενώ στις νίκες αν δεν είχε την αποτελεσματικότητα στην επίθεση τότε ίσως να είχαμε κακή κριτική και σε αυτά τα παιχνίδια. Όλα της τα φιλικά ήταν με ομάδες μικρότερης δυναμικής.

Εκτίμηση: Απαράλλαχτη σε σχέση με πέρυσι. Αναμένεται να παλέψει για την παραμονή, έχει όμως το αβαντάζ το ότι διατήρησε τον κορμό της.

 

Ραπίντ Βιέννης

Τι έκανε πέρυσι: Η κλασσική δεύτερη θέση των τελευταίων χρόνων ήταν και πάλι το αποτέλεσμα της περυσινής χρονιάς για τη Ραπίντ. Αυτό σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από το κύπελλο έφεραν τον Μπάρισιτς στην πόρτα της εξόδου. Η διοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι η δεύτερη θέση δεν την ενδιαφέρει πλέον και η περυσινή χρονιά θα μπει στο ράφι με τις μέτριες χρονιές παρά το ότι σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά.

Προπονητής: Μάικ Μπούσκενς. Γνωστός στο γερμανικό ποδόσφαιρο καθώς έχει αναλάβει ουκ ολίγες ομάδες. Η διοίκηση της Ραπίντ στο πρόσωπο του θεωρεί πως η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά και να μπει με το δεξί στο νέο της σπίτι. Το στυλ που συνήθως διαλέγει είναι το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: «Allianz-Stadion» (28.345)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν ο Σίμπελσμπέργκερ (αμυντικός), ο Αλάρ (φορ), ο Πέτσος (μέσος), ο Κάιντζ (μέσος), ο Στάνγκελ (μέσος) και ο Πρόσενικ (φορ). Μονάχα ο Πέτσος (όσο δεν ήταν τραυματίας) και ο Κάιντζ ήταν βασικοί από αυτούς. Αποκτήθηκε ο εξαιρετικός μέσος Τραούτασον, ο ηγετικός από την Αντμίρα Σόεσβεντερ (αμυντικός), ο ταλαντούχος φορ Τζοέλινγκτον και ο επίσης ταλαντούχος Έντρουπ (φορ).

Φιλικά: Αν εξαιρέσουμε το πρώτο φιλικό της περιόδου όπου τα πόδια ήταν βαριά (ήττα 1-0 από μια ερασιτεχνική ομάδα), η Ραπίντ ήταν εκπληκτική στην προετοιμασία παίρνοντας 5 ματς με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Φυσικά ξεχώρισε το φιλικό στο νέο της σπίτι, όπου υποδέχθηκε την Τσέλσι, την οποία και νίκησε 2-0. Για το κύπελλο πήρε εύκολη πρόκριση απέναντι σε μια ερασιτεχνική ομάδα.

Εκτίμηση: Καινούριο γήπεδο, καλές μεταγραφές και φυσικά δίψα για διάκριση. Έχει όλα τα φόντα για να ρίξει από την κορυφή τους «ταύρους». Πιστεύω μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση.

 

Ριντ

Τι έκανε πέρυσι: Μια άγευστη χρονιά ήταν η περυσινή για τη Ριντ. Ούτε κρύο ούτε ζέστη που λέμε και στην καθομιλουμένη. Ένα σύνολο φτιαγμένο για να παίζει άμυνα και να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου. Παρόλα αυτά σύλλεξε τόσους βαθμούς που στο τέλος τα κατάφερε και παρέμεινε στην κατηγορία. Αυτό φυσικά δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στον πάγκο ο μέχρι τότε προπονητής, καθώς δεν έδωσε το κάτι παραπάνω που τόσα χρόνια περιμένει η Ριντ.

Προπονητής: Κρίστιαν Μπένμπεντεκ. Η διοίκηση της Ριντ αποφάσισε πως η ομάδα θέλει αλλαγή παρά το ότι οι στόχοι για πέρυσι είχαν επιτευχθεί. Στοχεύει σε παραπάνω θέσεις και θεωρεί πως ο Μπένμπεντεκ είναι ο ιδανικός κόουτς για την ομάδα. Του αρέσει να δουλεύει πολύ με νεαρούς παίκτες, ενώ σε όλες τις ομάδες έχει παρουσιάσει πολύ καλή ανάπτυξη από τα πλάγια και αυτό αναμένεται να είναι και το δυνατό σημείο της Ριντ φέτος.

Έδρα: «Keine-Sorgen-Arena» (7.680)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι Μπάουμγκαρτνερ (μέσος), Γκάλιβαν (φορ), Σίρκοβιτς (φορ), Φιλίποβιτς (μέσος), Στρέκερ (μέσος), Πολβερίνο (μέσος). Όλοι τους, ιδιαίτερα οι Σίρκοβιτς, Φιλίποβιτς και Πολβερίνο ήταν τρομερές βοήθειες για την Ριντ και σίγουρα θα λείψουν. Όλες οι μεταγραφές που έκανε δεν έκαναν εντύπωση. Όλοι οι παίκτες είναι παιδιά που δεν είχαν συμμετοχές στις προηγούμενες ομάδες τους και έρχονται με πολλά ερωτηματικά στη Ριντ.

Φιλικά: Στα πέντε φιλικά που έδωσε το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε πάλι το ίδιο στυλ από την Ριντ, αμυντική προσήλωση. Ηττήθηκε δύο φορές από Σάλντινγκ (1-2) και Μπλάκμπερν (1-0), ενώ πέτυχε 3 νίκες απέναντι σε αδύναμες αντιπάλους. Για το κύπελλο κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Κούφσταϊν με 4-1.

Εκτίμηση: Από τα μεγάλα φαβορί υποβιβασμού. Έχασε πολλές μονάδες, έχασε προπονητή και πλέον όλα βρίσκονται στον αέρα. Δύσκολο το έργο του νέου προπονητή.

 

Σάλτσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Η απάντηση στο τι έκανε πέρυσι φαίνεται στα δύο τρόπαια που στολίζουν το μουσείο της. Κατάφερε σε μία περίεργη για αυτήν χρονιά, να αναδειχθεί και πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Αυστρίας. Έκανε αυτό που έπρεπε όσο δύσκολο και να φαινόταν στην αρχή. Ο Σοριάνο οργίασε στην επίθεση παίρνοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, ενώ ο κόουτς Γκαρσία κατάφερε μετά τα Χριστούγεννα να συμμαζέψει αρκετά την ομάδα και να φτάσει σε αυτήν τη διπλή επιτυχία.

Προπονητής: Όσκαρ Γκαρσία. Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε στα μέσα της περιόδου, έπρεπε να μάθει γρήγορα την ομάδα, ώστε να μην μείνει μακριά από τους στόχους. Τελικά όχι μόνο έμαθε την ομάδα αλλά την οδήγησε και στο νταμπλ. Αυτόματα το συμβόλαιο του ανανεώθηκε μέχρι το 2017. Επιθετικό στυλ ομάδας με πρέσινγκ ψηλά θέλει ο κόουτς Γκαρσία και αν μη τι άλλο έχει το υλικό για να το παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο.

Έδρα: «Red-Bull-Arena» (30.188)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι Νταμάρι (φορ), Μουκτάρ (μέσος), Πέλιβαν (μέσος), Κεϊτά (φορ) και άλλοι 2-3 παίκτες με μικρή συμμετοχή. Δεν θεωρείται καμία από τις αποχωρήσεις μεγάλη απώλεια για τον σύλλογο. Αντίθετα αυτοί που ήρθαν μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το σύνολο του Γκαρσία. Πρώτος πρώτος ο Νταμπούρ (φορ) που δίπλα τον Σοριάνο ίσως κάνει «παπάδες». Έπειτα η ομάδα υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τον Χίντερέγκερ που επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στη Γκλάντμπαχ. Ρόγκουλιτς (φορ) και Γκούλμπραντσεν (φορ) είναι δύο επιθετικοί που μπορούν να δώσουν λύσεις. Τέλος, εξαιρετική μεταγραφή θεωρείται ο Στάνγκελ για το κέντρο, όπως και οι Ρατσκόφσκι (μέσος) και Βάντερσον (ακραίος).

Φιλικά: Στο πρώτο της φιλικό ηττήθηκε από μια ερασιτεχνική ομάδα, έπειτα όμως ανέβασε στροφές και «ρόλαρε». Σε τέσσερα φιλικά που έδωσε κατάφερε να πάρει τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Το καλό για τους «κόκκινους» ταύρους είναι ότι έχει ήδη παίξει δύο επίσημα παιχνίδια, ενώ θα παίξει και άλλο ένα πριν την έναρξη. Και στα δύο επίσημα παιχνίδια (κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ) πέτυχε νίκες αρκετά εύκολα.

Εκτίμηση: Το να διατηρηθείς στην πρώτη θέση είναι δυσκολότερο από το να την κατακτήσεις. Η Σάλτσμπουργκ είναι σε μεταβατικό στάδιο, σίγουρα είναι δύναμη στην Αυστρία αλλά μπορεί να την δούμε να πέφτει από την κορυφή.

 

Σανκτ Πόλτεν

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε μια εξαιρετική χρονιά πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας και δικαιωματικά πανηγύρισε την άνοδο της στην Μπουντεσλίγκα. Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν η πιο σταθερή ομάδα, παίζοντας πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα λίγο έλειψε στο κύπελλο να φτάσει μέχρι τον τελικό. Τα όνειρα της διοίκησης επιτέλους γίνονται αληθινά μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας.

Προπονητής: Ο Καρλ Ντάξμπαχερ κατάφερε να δώσει στην Πόλτεν ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι, δηλαδή να την ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία. Αυτό συνοδεύτηκε με ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει να διατηρήσει και στην Α κατηγορία ο 63χρονος προπονητής. Βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας η «έκρηξη» στην επίθεση όταν βρίσκει χώρους.

Έδρα: «NV-Arena» (8.000)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν από την ομάδα ο Ντιένγκ (φορ), ο Σβάιγκελ (μέσος), ο Πρέτενχαλερ (αμυντικός), ο Μαρκούτζ (φορ). Και οι 4 δεν είχαν πολλές συμμετοχές με την ομάδα και δεν θεωρούνται απώλειες. Μόνο ο Ντιένγκ ίσως θεωρηθεί απώλεια καθώς έκανε καλό δεύτερο γύρο. Αποκτήθηκε ο αμυντικός Χίρινγκς, ο τερματοφύλακας Φόλνχοφερ, ο μέσος Ντράζαν, ο επιθετικός μέσος Λούμου, ο μέσος Σουτς και ο φορ Λούκασεν. Όλοι τους αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα.

Φιλικά: Απίστευτα σοβαρή σε όλα της τα φιλικά παιχνίδια έως τώρα. Αν εξαιρέσουμε το φιλικό στο οποίο ηττήθηκε με 3-2 από την Κάπφενμπεργκ, σε όλα τα άλλα έδωσε ρεσιτάλ σοβαρότητας. Ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και αυτό ίσως αποδειχθεί κομβικό για την παραμονή της στην Μπουντεσλίγκα. Στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι για φέτος για το κύπελλο πήρε εύκολη πρόκριση επικρατώντας 2-0 της Κρέμερ.

Εκτίμηση: Από τις ανερχόμενες δυνάμεις. Διοίκηση με λεφτά, ρόστερ ποιοτικό και φυσικά ιδιόκτητο γήπεδο. Δεν τα έχουν πολλές ομάδες αυτά. Καθόλου απίθανο να διεκδικήσει μέχρι και Ευρώπη.

 

Στουρμ Γκρατς

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ μέτρια τη χρονιά, συνέχισε ακόμα χειρότερα αλλά κατάφερε να σώσει την παρτίδα στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές όταν και διεκδίκησε θέση στην Ευρώπη. Αρκετά κακή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν θυμίζει σε τίποτα την Στουρμ που ξέραμε. Παρόλα αυτά δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στο Φόντα για τη νέα χρονιά.

Προπονητής: Ο κόουτς Φρανκ Φόντα δεν το κουνάει από τον πάγκο της Στουρμ. Μετά από ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα πέρυσι, κατάφερε να «στρώσει» την ομάδα και να φτάσει μια αναπνοή από τη θέση που οδηγούσε Γιουρόπα Λιγκ. Συνηθίζει να χτίζει σκληροτράχηλες ομάδες που βασικό τους όπλο είναι η σφιχτή άμυνα.

Έδρα: «UPC-Arena» (15.400)

Μεταγραφές: Μεγάλες ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας με πρωτοβουλία του κόουτς Φόντα. Έφυγαν εννιά παίκτες, ενώ αποκτήθηκαν έντεκα. Από τους εννιά που αποχώρησαν, σημαντικές απώλειες θεωρούνται οι Κλεμ (μέσος), Έρενραϊχ (αμυντικός), Άβντιγιαγ (φορ), Έσσερ (πορτιέρο) και Σικ (αμυντικός). Ήρθαν ο Αλάρ (φορ), Κοχ (αμυντικός), Ματίτς (μέσος), Χίρλεντερ (επιθετικός μέσος). Όλοι τους είχαν πολύ μέτριες χρονιές με τις ομάδες τους πέρυσι.

Φιλικά: Έδωσε οκτώ φιλικά μέσα σε ένα μήνα προετοιμασίας. Ήταν θέλημα του κόουτς Φόντα να γίνουν τόσα πολλά, ώστε η ομάδα να βρει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτά τα οκτώ φιλικά παρουσιάστηκε με μία λέξη… κακή. Ασύνδετη στα περισσότερα παιχνίδια και με τεράστια κενά στα μετόπισθεν. Πέτυχε μόλις δύο νίκες, ηττήθηκε τέσσερις φορές, ενώ δύο φορές αναδείχθηκε ισόπαλη. Όλες οι ομάδες δεν ήταν μεγαθήρια και αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα τον προπονητή. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για το κύπελλο νίκησε με 0-2 την Στάντλαου.

Εκτίμηση: Μεγάλο ερωτηματικό η Στουρμ, η οποία αποδυναμώθηκε. Σίγουρα η φανέλα θα παίξει τον ρόλο της, παρόλα αυτά αναμένεται μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον κόουτς Φόντα και τους παίκτες του.

Germanos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ