foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

EURO 2016: Next best thing του θεσμού

Αφιερώματα | 22 Ιουν 2016 22:49
euro2016.png

Το 15ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες στα γήπεδα της Γαλλίας και ήδη γνωρίζουμε τις 24 αποστολές των ομάδων που θα συμμετέχουν. Προφανώς όλα τα μάτια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα είναι στραμμένα στη Γαλλία (αν και λίγη από τη δόξα σίγουρα θα κλέψει και το Copa America Centenario). Και μεταξύ άλλων, υπάρχουν και εκείνοι οι παίχτες που θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν την τιμή τους στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο" και δη αυτοί που ακόμα δεν έχουν γίνει top class players, αλλά έχουν όλα τα φόντα. Next best thing του θεσμού, αλλά και γενικότερα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου λοιπόν και πάμε να δούμε τους 19 "μικρούς" που πρέπει σίγουρα να προσέξουμε στο επερχόμενο EURO. Είναι όλοι τους κάτω από 22 και είτε τους έχουμε δει, είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολούν για χρόνια.

Top GunS...

Άντονι Μαρσιάλ (Επιθετικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γαλλία)

Το καλοκαίρι η Μάντσεστερ έψαχνε απεγνωσμένα έναν επιθετικό για να καλύψει τη φυγή των Φαν Πέρσι και Φαλκάο. Και την ύστατη ώρα, η Μονακό εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη των "μπέμπηδων" και της "μοσχοπούλησε" τον Μαρσιάλ. Η αλήθεια είναι ότι ο Μαρσιάλ δε θα έπρεπε να είναι στη σχετική λίστα, γιατί ενώ πήγε στην Γιουνάιτεντ ως ο νέος Ανρί, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τον τίτλο του. Ίσως βέβαια αυτό λειτούργησε αρνητικά και ο πιτσιρικάς παίζει με άγχος στην προσπάθεια του να αποδείξει πράγματα. Στο Euro που γίνεται μέσα στο σπίτι του και με τον Μπενζεμά εκτός, θα έχει ευκαιρίες. Αν τα πάει καλά, η χρονιά που θα ακολουθήσει θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη.

Χάρι Κέιν (Επιθετικός, Τότεναμ, Αγγλία)

Η αλήθεια είναι ότι η Τότεναμ έχει την τιμητική της φέτος στο Euro. Με παρουσίες παιχτών που λογικά θα αφήσουν το στίγμα τους. Και επίσης αλήθεια είναι ότι τον κύριο τον γνωρίζετε. Και είναι μόλις 22 χρονών. 45 γκολ σε 2 χρονιές στην Πρέμιερ και φέτος ανακηρύχθηκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Τον αγόρασε για ένα κομμάτι ψωμί το καλοκαίρι του 2013 από την Νόριτς η Τότεναμ και τώρα ο κύριος κοστίζει 40εκ. ευρώ.

Κίνγκσλι Κομάν (Μέσος, Μπάγερν Μονάχου, Γαλλία)

Δεν ήταν το πρώτο "βιολί" φέτος στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά με τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, δε θα αργήσει να γίνει. Δανεικός διετίας στους "Βαυαρούς" και το πιο πιθανό είναι ότι του χρόνου θα τους αναγκάσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να τον αγοράσουν. Όσες φορές ήρθε από τον πάγκο ήταν αποτελεσματικός και δεν αποκλείεται με τον ίδιο τρόπο να τον χρησιμοποιεί και ο Ντεσάμπ.

Εμρέ Τσαν (Μέσος, Λίβερπουλ, Γερμανία)

Ένας Γερμανός με τουρκικές ρίζες στα "γρανάζια" της εθνικής Γερμανίας. Όσοι βλέπουν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τον Τσαν τον γνώριζαν ήδη από τα "αγροτικά" που έκανε σε Μπάγερν και Λεβερκούζεν, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να καθιερωθεί. Η Λίβερπουλ τον αγόρασε, ο Κλοπ τον έκανε βασικό και πλέον στο λιμάνι της Αγγλίας ελπίζουν ότι στο πρόσωπο του θα βρουν τον κόφτη της επόμενης δεκαετίας.

 

Second Unit...

Ντελε Άλι (Μέσος, Τότεναμ, Αγγλία)

Όποιος είδε φέτος Premier League ξέρει. Οι υπόλοιποι φροντίστε να τον παρακολουθήσετε στο Euro. Με την ελπίδα ότι ο Χότσον θα του δώσει φανέλα βασικού και θα τον αφήσει να κάνει παιχνίδι στο κέντρο. Ο νέος Τζέραρντ λένε όσοι τον έχουν δει και δεν έχουν άδικο. Δικό του και το γκολ της χρονιάς (άποψη μου) στην Πρέμιερ φέτος και σίγουρα ο μέσος της Τότεναμ έχει πολλά να δώσει ακόμα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 46 συμμετοχές και 10 γκολ φέτος, στην πρώτη του ουσιαστικά χρονιά στην Πρέμιερ.

Γιανίκ Καράσκο (Μέσος, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βέλγιο)

Φέτος ήταν ο καλύτερος 12ος παίχτης της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ερχόμενος σχεδόν πάντα από τον πάγκο, άλλαζε την εικόνα κάθε ματς. Αυτό έκανε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μπήκε αλλαγή και στο 79΄ ισοφάρισε για την ομάδα του. Για τους γνώστες, ο Καράσκο  έβγαζε μάτια και από τις σεζόν του στην Μονακό, από όπου και τον αγόρασε η Ατλέτικο.

Τζον Στόουνς (Αμυντικός, Έβερτον, Αγγλία)

Το όνομα του σίγουρα παίζει καιρό τώρα για την άμυνα της Τσέλσι, αλλά φέτος ο Στόουνς έρχεται από μια γεμάτη -πλην κακή για την ομάδα του- χρονιά στην Έβερτον και η λογική λέει ότι θα ηγηθεί των αμυντικών προσπαθειών των "3 λιονταριών", μαζί με τον Κέιχιλ. Θα είναι το πρώτο του τουρνουά σαν βασικό στόπερ και σίγουρα αυτό θα τον βοηθήσει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αξία του, με την Έβερτον λογικά να δέχεται ακόμα καλύτερες προσφορές και να είναι δύσκολο να αρνηθεί.

Ματέο Κόβασιτς (Μέσος, Ρεάλ Μαδρίτης,  Κροατία)

Αν κάτι άφησε παρακαταθήκη ο Μπενίτεθ στην Ρεάλ, αυτό είναι ο Κροάτης μέσος που ήρθε ύστερα από δική του εισήγηση. Βέβαια, με την έλευση του Ζιντάν ο Κόβασιτς παραγκωνίστηκε έναντι του Κασεμίρο που "αγαπάει" ο Γάλλος προπονητής της "βασίλισσας", αλλά σίγουρα δεν έχει παραγκωνιστεί η ποδοσφαιρική αξία του παίχτη. Λογικά, μαζί με τον Μόντριτς θα είναι οι στυλοβάτες του κέντρου της Κροατίας, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την αξία του μέσα στο γήπεδο.

Λούκας Ντιν (Αμυντικός, Ρόμα, Γαλλία)

Στην Παρί δεν πήρε αυτό που του άξιζε μιας και ήταν μονίμως στη σκιά του Μάξουελ. Κατ΄ εμέ λάθος, γιατί ο Ντιν είναι το αριστερό μπακ του μέλλοντος, τόσο της εθνικής Γαλλίας (πόσο πια θα παίζει ο Εβρά;;), όσο και της Παρί. Τουλάχιστον πήγε φέτος στη Ρόμα και βρήκε χώρο να παίξει για να δείξει το ταλέντο του. Βασικός σε όλα τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είχε και 33 συμμετοχές στη Serie A φέτος. Δε νομίζω ότι η Παρί θα τον αφήσει, ειδικά από τη στιγμή που ο Μάξουελ έχει γεράσει.

Ζούλιεν Ντράξλερ (Μέσος, Βόλφσμπουργκ, Γερμανία)

Από το 2011 και σε ηλικία 18 ετών ήταν βασικός και αναντικατάστατος στη Σάλκε. Λίγο πολύ και με τη συμμετοχή της Σάλκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτόν όλοι τον γνωρίζουμε. Ήταν θέμα χρόνου να φύγει από τη Σάλκε, αλλά προτίμησε τη σιγουριά της Βόλφσμπουργκ, εκεί όπου ήξερε ότι και πάλι θα αγωνίζεται βασικός. Έκανε "παπάδες" φέτος, με 9/3 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 24/6 στην Bundesliga, αλλά και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκειται για ακόμα έναν παιχταρά τύπου Γκέτσε-Ρόις που παράγει πλέον η γερμανική ποδοσφαιρική "βιομηχανία" και λογικά δε θα αργήσει να βρεθεί σε κάποια μεγάλη ομάδα (λέγε με και Μπάγερν Μονάχου).

 

Must See...

Ελσεΐντ Χισάι (Αμυντικός, Νάπολι, Αλβανία)

Φέτος ήταν το Α και το Ω της άμυνας των "παρτενοπέι". Έπαιξε σε 43 ματς (έχασε μόλις 1 στη Serie A) και ήδη τριπλασίασε την αγοραστική του αξία από το καλοκαίρι. Η Αλβανία ίσως να μην προχωρήσει μακριά στο Euro, αλλά σε μια ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα της, θα είναι πολύ εύκολο για τον Χισάι να διακριθεί. Στην Γιουβέντους τον βλέπω μετά από μια 3ετία, όταν ο Κιελίνι θα έχει γεράσει.

Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Μέσος, Φιορεντίνα, Ιταλία)

Στη φετινή εθνική Ιταλίας, ακόμα και εγώ να πήγαινα στις θέσεις των μεσοεπιθετικών, ίσως να διακρινόμουν. Πόσο δε μάλλον ο Μπαρναρντέσκι που έρχεται από μια γεμάτη χρονιά με την Φιορεντίνα, όπου σε 41 συμμετοχές σκόραρε και 6 γκολ. Στη θέση του παίζει ο Καντρέβα, αλλά δεν αποκλείεται ο Κόντε να του δώσει μια ευκαιρία να δείξει κάτι από το ταλέντο του.

Μπριλ Εμπολό (Επιθετικός, Βασιλεία, Ελβετία)

Έκανε πολύ καλή χρονιά φέτος με τη Βασιλεία και το όνομα του ακούστηκε για αρκετούς συλλόγους στην μεταγραφική του Ιανουαρίου. Τελικά έμεινε στην πρωταθλήτρια Ελβετίας, αλλά η λογική λέει ότι δε θα κάτσει εκεί για πολύ. Με τον Ντρμιτς να χάνει το τουρνουά και τους Σεφέροβιτς και Ντερτιγιόκ να μην είναι και στην καλύτερη φόρμα της καριέρας τους, ο 19χρονος στράικερ της Ελβετίας ίσως είναι το βασικό "κανόνι" των Ελβετών.

Ρενατο Τζούνιορ Λουζ Σάντσεζ (Μέσος, Μπάγερν Μονάχου, Πορτογαλία)

Σιγά που δε θα τον έπαιρναν "χαμπάρι" τα λαγωνικά της Μπάγερν και να τον άφηναν στην Μπενφίκα. Ένας box-2-box μέσος, κανονικό "σκυλί του πολέμου", έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά φέτος για τους πρωταθλητές Πορτογαλίας. 47 συμμετοχές, ενώ είχε και 6 γκολ, παρά το γεγονός ότι δηλώνεται και "άτεχνος". Από του χρόνου πάντως θα "αλωνίζει" τα γήπεδα της Bundesliga.

Μάρκο Πιάτσα (Επιθετικός, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Κροατία)

Έρχεται από την "ποδοσφαιρομάνα" Ντινάμο Ζάγκρεμπ, μια ομάδα που κατά κόρον βγάζει παίχτες που αγωνίζονται σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Τον είδαμε λίγο στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά εκεί δεν έδειξε το 100% του ταλέντου του. Στο πρωτάθλημα πάντως σε 28 ματς σκόραρε 8 γκολ.

Μάρκο Ρογκ (Μέσος, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Κροατία)

Είναι οι Κόβασιτς και Μόντριτς και από πίσω τους έρχεται ο Μάρκο Ρογκ. Ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή, που κάνει τα πάντα στο χώρο του κέντρου και συμφέρει. 50 ματς έκανε φέτος με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ήδη αρκετοί σύλλογοι του εξωτερικού έχουν αρχίσει να τον διεκδικούν.

Ραφαέλ Γκερέιρο (Αμυντικός, Λοριάν, Πορτογαλία)

Ακούραστος. Μπορεί να τρέχει πάνω-κάτω όλη την αριστερή πλευρά, χωρίς να σταματάει. Βασικός και αναντικατάστατος φέτος στη Λοριάν, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν πήγε καλά, αυτός ήταν από τους διακριθέντες. Έχει την τύχη να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της πορτογαλικής άμυνας και ελέω απουσίας του Κοεντράο, παίζει μόνος του. Ο Σάντος τον εμπιστεύεται και τον χρησιμοποιεί, οπότε θα τον δούμε κατά 99% βασικό. Και θα τον απολαύσουμε.

Αντέ Τσόριτς (Μέσος, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Κροατία)

Ήδη ο Βενγκέρ τον έβαλε στο μάτι από τους αγώνες της Άρσεναλ με την Ντινάμο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και λογικά ίσως και από φέτος καταλήξει στους "κανονιέρηδες". Προσωπικά τον θεωρώ πολύ ανώτερο των Πιάτσα και Ρογκ και ίσως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Ντινάμο. Αυτή τη στιγμή κοστίζει 6εκ. ευρώ. Αν τον εμπιστευτεί ο Κάσιτς και τον χρησιμοποιήσει αρκετά στο Euro, μετά το καλοκαίρι θα στοιχίζει τα τριπλά. Με 1 λέξη. Παιχταράς.

Betover7

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ