foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Copa America 2016: 4ος Όμιλος

Αφιερώματα | 23 Μαι 2016 10:02
copa-america.jpg

Ο 4oς όμιλος του Copa America απαρτίζεται από τις Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία και Παναμά.

Οι ομάδες

 

Αργεντινή

Θα πάρει μέρος για 41η φορά σε Copa America, ενώ μετράει και 14 κατακτήσεις, μία λιγότερη από την πολυνίκη του θεσμού Ουρουγουάη. Βέβαια, η τελευταία της κατάκτηση χρονολογείται το 1993 και έκτοτε είχε τρεις χαμένους τελικούς (2004, 2007, 2015), από τους οποίους πιο πρόσφατος είναι ο περσινός κόντρα στη διοργανώτρια Χιλή.

Το ρόστερ της Αργεντινής

Τερματοφύλακες: Αντουχάρ, Γκουζμάν, Ρομέρο Αμυντικοί: Κουέστα, Μόρι, Μαϊδάνα, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ρονκάλια Μέσοι: Μπανένγκα, Πιζάρο, Αουγκούστο Φερνάντεζ, Ματίας Κραβενιτέρ, Μασκεράνο, Γκαϊτάν, Παστόρε Επιθετικοί: Αγουέρο, Ιγκουαΐν, Λαμέλα, Ντι Μαρία, Λαβέτσι, Μέσι

Προπονητής: Στον πάγκο της Αργεντινής βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2014 ο 55χρονος Χεράρδο Μαρτίνο, που έχει να επιδείξει τον χαμένο τελικό στο περσινό Κόπα Λιμπερταδόρες. Έχει κοουτσάρει την Αργεντινή σε 20 ματς όπου έχει ποσοστό νικών 55% (11Ν-6Ι-3Η), ενώ νωρίτερα έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Το αστέρι: Ανάμεσα στα πολλά αστέρια της αυτό που λάμπει περισσότερο είναι ο "πολύς" Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα. Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον σούπερ σταρ Μέσι, ο οποίος όμως συνήθως παρουσιάζεται αγχωμένος και κατώτερος του μετρίου με τη φανέλα της "αλμπισελέστε".

Απουσίες: Σημαντικά ονόματα έμειναν εκτός 23άδας, με αυτό του Τέβεζ να ξεχωρίζει. Εκτός έμειναν οι έμπειροι αμυντικοί της Μάντσεστερ Σίτι, Ζαμπαλέτα και Ντεμικέλις, όπως και ο επιθετικός Ντιμπάλα της Γιουβέντους παρά την εντυπωσιακή χρονιά που έκανε. Δεν κλήθηκαν επίσης ο μέσος της Βαλένθια, Έντζο Πέρεζ, αλλά και ο αμυντικός της Βιγιαρεάλ, Μουσάτσιο. Νοκ-άουτ τέθηκε ο μέσος της Λάτσιο, Μπίλια, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Γκουίντο Πιζάρο της Τίγκρες.

Εκτίμηση: Είναι σίγουρα ένα από τα γκράντε φαβορί για το τρόπαιο, την κατάκτηση του οποίου όμως την αγνοεί από το 1993. Να κάνει επιτέλους ένα καλό τουρνουά με τη φανέλα των "αλμπισελέστε" θέλει ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μαζί με τους Αγουέρο, Ντι Μαρία και Ιγουαΐν συνθέτουν μία επίθεση "φωτιά".

 

Χιλή

Μετράει 37 συμμετοχές σε Copa America, έχει όμως μόλις μία κατάκτηση, αυτήν στην περσινή διοργάνωση όπου ήταν διοργανώτρια. Στον μεγάλο τελικό επικράτησε της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες δίχως τέρματα νωρίτερα. Έχει συμμετάσχει ακόμα τέσσερις φορές σε τελικό, δίχως όμως επιτυχία (1955, 1956, 1979, 1987).

Το ρόστερ της Χιλής

Τερματοφύλακες: Μπράβο, Ερέρα, Τοσέγι Αμυντικοί: Μποσεζούρ, Φουενζαλίδα, Ίσλα, Χάρα, Μεδέλ, Μένια, Ρόκο Μέσοι: Αρανγκίζ, Ντίαζ, Ορεγιάνα, Ερνάντεζ, Βιδάλ, Πουλγκάρ, Σίλβα Επιθετικοί: Καστίγιο, Πινίγια, Πουχ, Σάντσεζ, Βάργκας, Γκονζάλεζ

Προπονητής: Παρελθόν αποτελεί μετά από μία επιτυχημένη τετραετία ο Αργεντινός κόουτς Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος παραιτήθηκε από τον ομοσπονδιακό πάγκο στις 19 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Στην θέση του ήρθε ο συμπατριώτης του Χουάν Αντόνιο Πίτσι. Ο 47χρονος τεχνικός μετά τις θητείες σε Σαν Λορέντζο, Βαλένθια αλλά και Λεόν ανέλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του εθνική ομάδα.

Το αστέρι: Ο Αλέξις Σάντσεζ είναι δίχως αμφισβήτηση το μεγάλο αστέρι της ομάδας, με τον επιθετικό της Άρσεναλ να κάνει μία αρκετά καλή χρονιά με τους "κανονιέριδες" παρά τα προβλήματα τραυματισμών που είχε. Από κοντά... και ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Βιδάλ, όπως και ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Μπράβο.

Απουσίες: Τα ηχηρά ονόματα που κόπηκαν στην προεπιλογή είναι σίγουρα αυτά του "τρεκουαρτίστα" Βαλβίδια αλλά και του έμπειρου φορ Μαρκ Γκονζάλεζ. Εκτός έμειναν επίσης οι μέσοι Ιτούρα και Καρμόνα των Ράγιο Βαγιεκάνο και Αταλάντα, αντίστοιχα.

*Update: Εκτός τέθηκε στις 1/6 ο Ματίας Φερνάντεζ λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο φορ Μαρκ Γκονζάλεζ.

Εκτίμηση: Στόχος είναι η υπεράσπιση του περσινού τίτλου, όμως η φυγή του κόουτς Σαμπάολι σίγουρα θα την επηρεάσει. Μαζί με την Αργεντινή αναμένεται να προκριθούν από τον όμιλο, ενώ έχει την ποιότητα να προχωρήσει περαιτέρω στα νοκ-άουτ.

 

Βολιβία

Έχει παραστεί 27 φορές σε Κόπα Αμέρικα, μετράει όμως μόλις μία κατάκτηση το μακρινό 1963. Πιο πρόσφατη διάκριση για τη Βολιβία η δεύτερη θέση στη διοργάνωση του 1997 όπου και ηττήθηκε στον τελικό από τη Βραζιλία με 3-1. Αξίζει να τονιστεί πως πέρσι κατάφερε και προκρίθηκε από τον όμιλο συλλέγοντας τέσσερις βαθμούς, αποκλείστηκε όμως στα νοκ-άουτ από το Περού.

Το ρόστερ της Βολιβίας

Τερματοφύλακες: Λάμπε, Κινόνεζ, Βισκάρα Αμυντικοί: Ντιέγκο Μπεχεράνο, Μάρβιν Μπεχεράνο, Καμπρέρα, Εγκίνο, Γκουτιέρεζ, Σααβέδρα, Ζεντένο Μέσοι: Αζόγκε, Κάμπος, Κάστρο, Γκαλίνδο, Ματσάδο, Μελεάν, Σαουσέδο, Σμέντμπεργκ-Ντάλενς, Βεϊζάγκα Επιθετικοί: Άρτσε, Ντουκ, Μιράντα, Ραμάγιο

Προπονητής: Από τα τέλη του Αυγούστου 2015 στο τιμόνι της εθνικής κάθεται ο Χούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέσο. Ο 44χρονος τεχνικός νωρίτερα είχε περάσει από αρκετές ομάδες στο εγχώριο πρωτάθλημα της χώρας (Ουν. ντε Σούκρε, Βίστερμαν, Σαν Χοσέ), ενώ από τη στιγμή που ανέλαβε μετράει 7 ήττες και μία νίκη σε 8 επίσημα και φιλικά ματς.

Το αστέρι: Μόλις πέντε από τους 23 του ρόστερ αγωνίζονται εκτός Βολιβίας, φαινόμενο σπάνιο για χώρα της Λατινικής Αμερικής. Σίγουρα, ο παίκτης που ξεχωρίζει από το ρόστερ είναι ο επιθετικός Χουάν Κάρλος Άρτσε. Ο πρώην παίκτης των Κορίνθιανς και Σπορτ Ρεσίφε μεταξύ άλλων, έχει σκοράρει 8 τέρματα σε 50 συμμετοχές με το εθνόσημο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως όλοι οι υπόλοιποι του ρόστερ έχουν σκοράρει αθροιστικά μόλις 7!

Απουσίες: Η πιο «τρανταχτή» απουσία από την 23άδα είναι αναμφίβολα αυτή του επιθετικού Μαρσέλο Μάτος Μορένο (54/14). Ο πρώην επιθετικός των Σαχτάρ, Κρουζέιρο και νυν της Κινεζικής Τσανγκτσούνγκ Γιατάι ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εθνική τον Σεπτέμβριο ύστερα από διαφωνία με τον κόουτς Μπαλντεβιέσο. Κλήση δεν έλαβε και ο "γνωστός" από το πέρασμά του από τον Παναιτωλικό μέσος Ντάνι Μπεχεράνο.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολη η αποστολή της Βολιβίας σε όμιλο μαζί με Αργεντινή και Χιλή, με την περσινή πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ να φαντάζει απίθανη... φέτος. Συν τοις άλλοις, είναι γνωστό πως εκτός έδρας και μακρυά από το υψόμετρο της Λας Παζ εμφανίζεται αποδυναμωμένη. Θα κοντραριστεί με τον Παναμά για την τρίτη θέση.

 

Παναμάς

Παίρνει μέρος για πρώτη φορά σε Copa America και προκρίθηκε στην επετειακή διοργάνωση έπειτα από τη νίκη με 4-0 κόντρα στην Κούβα τον Γενάρη σε αγώνα μπαράζ. Γενικότερα, "λίγα πράγματα" από τον Παναμά, με τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής να έχει ως διακρίσεις τις δύο φορές που τερμάτισε φιναλίστ στο Gold Cup (2005, 2013).

Το ρόστερ του Παναμά

Τερματοφύλακες: Καλντερόν, Πενέδο, Ροντρίγκεζ Αμυντικοί: Μπαλόι, Κάμινγκς, Εσκομπάρ, Γκόμεζ, Ενρίκεζ, Ματσάδο, Μίλερ Μέσοι: Μπουιτράγκο, Καμάργκο, Κούπερ, Γοδόι, Γκόμεζ, Ενρίκεζ, Πιμέντελ, Κιντέρο Επιθετικοί: Αρόγιο, Νουρς, Μπλας Πέρεζ, Τεχάδα, Τόρες

Προπονητής: Ο Κολομβιανός Χερμάν Ντάριο Γκόμεζ βρίσκεται από τον Φλεβάρη του 2014 στον πάγκο του Παναμά. Τον Γενάρη του 2016 του απονεμήθηκε η διάκριση ως προπονητής της χρονιάς 2015 από την ομοσπονδία CONCACAF. Στο παρελθόν διετέλεσε προπονητής των Σάντα Φε και Μεντεγίν, ενώ είναι έμπειρος με τις εθνικές... καθώς έχει κοουτσάρει τις Κολομβία (δις), Εκουαδόρ και Γουατεμάλα.

Το αστέρι: Ο Άνιμπαλ Γοδόι των San Jose Earthquakes είναι σίγουρα ο παίκτης που ξεχωρίζει από το ρόστερ του Παναμά. Ο 26χρονος μέσος είναι ιδιαίτερα ποιοτικός και μαζί με τους πολύπειρους επιθετικούς Μπλας Πέρεζ και Τεχάδα είναι οι πιο επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής.

Απουσίες: Εκτός έμεινε ο τραυματίας ταλαντούχος επιθετικός της Πόρτο Β, Ντίαζ, όπως και ο έμπειρος αμυντικός Ρομάν Τόρες του Σιάτλ. Έμεινε στην προεπιλογή... ο φορ Ρολάντο Μπλάκμπερν που αγωνίζεται στη Γουατεμάλα, όπως και νεαρός μέσος Στέφενς που ανήκει σε ομάδα της Σλοβακίας.

Εκτίμηση: "Πρωτάρης" στη διοργάνωση ο Παναμάς, με την ομάδα του Χερμάν Ντάριο Γκόμεζ να γνωρίζει και η ίδια πως έχει πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα σε Χιλή και Αργεντινή. Η καλή οργάνωσή του και οι επικίνδυνοι παίκτες στην επίθεση του δίνουν τη δυνατότητα να πάρει μία νίκη στον όμιλο κόντρα στη Βολιβία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ