foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ71
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Superleague: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Αυγ 2017 22:42
Superleague-Ελλάδα-2017-18.jpg

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν...Οι στίχοι από το γνωστό μουσικό κομμάτι «Υδροχόος» του Παπάζογλου ταιριάζει γάντι στην Super League. Ακόμα ένα πρωτάθλημα ξεκινά με πολλά ερωτηματικά, με δικαστικές διαμάχες, με αμφισβήτηση για την διαιτησία πριν καν το πρώτο σφύριγμα και φυσικά με την πλειοψηφία των συλλόγων να έχουν χαμηλό επίπεδο ποιότητας στο ρόστερ τους, σε σύγκριση με τα σοβαρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τουλάχιστον φέτος υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την έγκαιρη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου αλλά για να τηρηθούν και τα έθιμα, υπήρξαν αρχικά αστερίσκοι σχετικά με την διεξαγωγή ή όχι των play offs και το αν θα συμμετείχε σε αυτά ο πρώτος της βαθμολογίας. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός προβάλλει και φέτος ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ακολουθούν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ο καθένας με τις δικές τους πιθανότητες. Λαμία και Απόλλων Σμύρνης είναι οι δύο ομάδες που κέρδισαν πέρυσι την άνοδο από την Stoiximan.gr Football League ενώ ο Λεβαδειακός παρέμεινε στην κατηγορία αντί του Ηρακλή παρά τον μαθηματικό υποβιβασμό του. Το να ευχηθούμε να δούμε ένα όμορφο και θεαματικό πρωτάθλημα είναι απλά αστείο. Αυτό που ευελπιστούμε είναι να υπάρξει ανταγωνισμός αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου, με την συμμετοχή στα play offs αλλά και την παραμονή, ώστε να διατηρηθεί το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Λαμβάνουν μέρος 16 ομάδες οι οποίες θα παίξουν δύο φορές μεταξύ τους, εντός και εκτός έδρας. Η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος της σεζόν είναι η πρωταθλήτρια. Αν και αρχικά υπήρχε το σενάριο να υπάρξουν και φέτος play offs, μία μέρα πριν τη σέντρα, αποφασίστηκε να μην γίνουν οι αγώνες μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 2 έως 5. Αυτό σημαίνει πως το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League πάει στον δεύτεροτης κανονικής διάρκειας, ενώ στο Europa θα συμμετέχουν ο 3ος και ο 4ος. Ανάλογα με τον Κυπελλούχο, «Ευρωπαίος» ενδέχεται να γίνει και ο 5ος. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις του πίνακα θα υποβιβαστούν στην Football League. Σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, δεύτερο κριτήριο τα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και τρίτο κριτήριο η καλύτερη επίθεση συνολικά.

 

Οι ομάδες της Superleague

Ολυμπιακός

Τι έκανε πέρυσι: Σε μία χρονιά που άλλαξε πέντε προπονητές κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή για έβδομη συνεχόμενη φορά και 44η συνολικά στην ιστορία του. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ. Γνώρισε αποκλεισμό-σοκ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League από την Χάποελ Μπέερ Σεβά και συνέχισε στο Europa League. Εκεί αρχικά απέκλεισε την Αρούκα στα play offs και προκρίθηκε στην φάση των ομίλων. Τερμάτισε 2ος στον 2ο όμιλο πίσω από ΑΠΟΕΛ και μπροστά από Γιουνγκ Μπόις και Αστάνα και στην φάση των 32 προκρίθηκε επί της Οσμανλίσπορ. Η ευρωπαϊκή πορεία του σταμάτησε τελικά στους 16 της διοργάνωσης, οπότε και αποκλείστηκε από την Μπεσίκτας.

Προπονητής: Έπειτα από αναζήτηση και συζητήσεις αρκετών εβδομάδων η διοίκηση κατέληξε στον 45χρονο Αλβανό τεχνικό, Μπέσνικ Χάσι. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους οπαδούς λόγω της καταγωγής τους που εκφράστηκαν με επίσημη θέση αλλά και με διάφορα σχόλια και παρεμβάσεις σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Χάσι έχει δουλέψει στο παρελθόν σε Άντερλεχτ και Λέγκια Βαρσοβίας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, και ο Ολυμπιακός αποτελεί κι ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο.

Έδρα: Το Γεώργιος Καραϊσκάκης στο Νέο Φάληρο με χωρητικότητα κάτι παραπάνω από 33.000 θεατές, στεγάζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του συλλόγου.

Μεταγραφές: Φέτος η διοίκηση του συλλόγου φρόντισε να κινηθεί γρήγορα, να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του νέου προπονητή και να ενισχύσει το ρόστερ. Έτσι βγήκαν από το ταμείο πολλά χρήματα για την απόκτηση του Νιγηριανού επιθετικού Εμενίκε από την Φενέρμπαχτσε, του Βέλγου μέσου Οφόε από την Λέγκια Βαρσοβίας, του Σέρβου κεντρικού αμυντικού Βούκοβιτς από την Κόνιασπορ, του Κροάτη αριστερού μπακ Μίλιτς από την Φιορεντίνα, του Γάλλου μέσου Ζιλέ από την Ναντ, του Έλληνα μέσου Ταχτσίδη από την Ρόμα και του Έλληνα μπακ-χαφ Κούτρη από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Επίσης ήρθε ως δανεικός από την Γρανάδα ο Μαροκινός εξτρέμ Καρσελά, ως ελεύθερος από την Αζαξιό ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός Σισέ και ως ελεύθερος από τον Πανιώνιο, ο στόπερ Ρισβάνης. Σημαντική αποδεικνύεται στην πράξη και η επιστροφή του δανεικού επιθετικού Μπεν. Πουλήθηκαν ο Έλληνας στόπερ Σιόβας και ο Έλληνας επιθετικός, Κολοβός, ενώ υφίσταται σίριαλ με τον νεαρό κεντρικό αμυντικό, Ρέτσο, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων. Επιπλέον πιθανότατα οι ερυθρόλευκοι να αποκτήσουν από την Παρτίζαν και τον Σέρβο επιθετικό, Τζούρτζεβιτς ή κάποιον άλλον επιθετικό μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Φιλικά: Υπήρξαν διάφορα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας αλλά συνολικά η παρουσία του πειραϊκού συλλόγου ήταν ικανοποιητική. Αυτό που έχει σημασία εξάλλου είναι ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε επί της Παρτίζαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με εκτός έδρας νίκη και εντός έδρας ισοπαλία, και εξασφάλισε την συμμετοχή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εκτίμηση: Οι αγώνες με την Ριέκα για τα play offs του Champions League είναι πολύ σημαντικοί για την ψυχολογία αλλά και τα ταμεία του συλλόγου. Εντός συνόρων θα έχει ανταγωνισμό και φέτος αλλά σε κάθε περίπτωση είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου από την στιγμή που ενισχύθηκε σημαντικά στην μεταγραφική περίοδο. Εξάλλου η περσινή σεζόν απέδειξε πως ακόμα και με διάφορα προβλήματα, ο Ολυμπιακός παραμένει κυρίαρχος εντός συνόρων και η έκβαση του πρωταθλήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δικές του επιδόσεις. Αν μάλιστα ο Χάσι καταφέρει και κερδίσει και την εμπιστοσύνη των οπαδών, τότε υπάρχουν προοπτικές και για καλή ευρωπαϊκή πορεία.

 

ΠΑΟΚ

Τι έκανε πέρυσι: Κατετάγη δεύτερος στην κανονική περίοδο αλλά στα play offs παρουσίασε πολλές αδυναμίες και κούραση και τελικά έμεινε στην 2η θέση του μίνι πρωταθλήματος που αργότερα έγινε 3η, λόγω αφαίρεσης βαθμών. Βέβαια ο Δικέφαλος του Βορρά πανηγύρισε την κατάκτηση του 5ου Κυπέλλου στην ιστορία του και πρώτου τροπαίου επί εποχής Ιβάν Σαββίδη στον πάγκο, επικρατώντας της ΑΕΚ σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια. Με δύο νίκες επί της Ντινάμο Τιφλίδας προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Συμμετείχε στον 10ο όμιλο της διοργάνωσης και προκρίθηκε ως δεύτερος, πίσω από Φιορεντίνα και μπροστά από Κάραμπαγκ και Σλόβαν Λίμπερετς. Στους 32 όμως αποκλείστηκε από την Σάλκε.

Προπονητής: Ο Βλάνταν Ίβιτς αντικαταστάθηκε από τον συμπατριώτη του, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, αλλά η θητεία του Σέρβου τεχνικού κράτησε μόλις δύο μήνες. Οι προβληματικές εμφανίσεις σε πολλά φιλικά παιχνίδια και η μέτρια εικόνα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League είχαν ως συνέπεια την πρόωρη λύση της συνεργασίας. Άμεσα ορίστηκε ως νέος προπονητής, ο 48χρονος Ρουμάνος, Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος τα προηγούμενα τρία χρόνια παρουσίασε σημαντικό έργο στην Ξάνθη και είναι ο γιος του ακόμα πιο διάσημου προπονητή, Μιρτσέα Λουτσέσκου, νυν τεχνικού της Εθνικής Τουρκίας.

Έδρα: Η συνήθως καυτή Τούμπα, χωρητικότητας περίπου 29,000 θεατών, αποτελεί σημείο αναφοράς συνήθως στην πορεία του ΠΑΟΚ. Ωστόσο λόγω των βίαιων επεισοδίων στον περσινό τελικό Κυπέλλου θα παραμείνει κλειστά στα πρώτα επτά επίσημα παιχνίδια της σεζόν!

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα έως τώρα για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, γεγονός για το οποίο είχε γκρινιάξει και ο Στανόγεβιτς πριν απολυθεί. Η επιστροφή του Σλοβάκου εξτρέμ Μακ και η αγορά του Αργεντινού τερματοφύλακα, Ρέι, ήταν οι πιο σημαντικές κινήσεις έως τώρα. Αποκτήθηκαν επίσης ως ελεύθεροι ο Γάλλος μπακ, Λεβέκ, και ο Έλληνας τερματοφύλακας, Πασχαλάκης, αλλά και ο φέρελπις εξτρέμ Λημνιός από τον Ατρόμητο. Τουλάχιστον δεν υπήρξαν σημαντικές απώλειες, με τους Ουαρντά, Κίτσιου και Χαρίση να δίνονται ως δανεικοί.

Φιλικά: Κακή η εικόνα στους περισσότερους φιλικούς αγώνες, με αποκορύφωμα την ήττα από την Λαμία στην Τούμπα που προκάλεσε και την λύση της συνεργασίας με τον Στανόγεβιτς. Το χρέος του πάντως το έκανε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αποκλείοντας την αδύναμη Ολιμπίκ Ντόνετσκ με εκτός έδρας ισοπαλία και εντός έδρας νίκη. Για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League καλείται να αποκλείσει τη Σουηδική Έστερσουντ.

Εκτίμηση: Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την σεζόν έχοντας κρατήσει τον βασικό κορμό ποδοσφαιριστών που έδειξαν πέρυσι ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά την ομάδα. Η αναγκαία όμως ενίσχυση δεν έχει γίνει ακόμα και οι τελευταίες δύο εβδομάδες του Αυγούστου θα καθορίσουν και το ταβάνι των φιλοδοξιών. Η πρόωρη λύση της συνεργασίας με τον Στανόγεβιτς επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό γεγονός αλλά η γνώση του Ράζβαν Λουτσέκσου για το ελληνικό πρωτάθλημα ισορροπεί την απρόσμενη εξέλιξη. Στην παρούσα φάση δείχνει δύσκολο να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και να έχει ταυτόχρονα καλή παρουσία στην Ευρώπη. Λογικά στην διάρκεια της σεζόν θα επιλεχθεί ως πρωταρχικός ο πιο εφικτός στόχος.

 

Παναθηναϊκός

Τι έκανε πέρυσι: Μία ακόμα προβληματική σεζόν ήταν η περσινή για το τριφύλλι. Ειδικότερα όσο στον πάγκο βρισκόταν ο Ιταλός, Αντρέα Στραματσιόνι. Η απομάκρυνσή του και η έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη βελτίωσε την κατάσταση αλλά η χρονιά είχε ήδη καταστραφεί. Κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 3η θέση στην κανονική περίοδο και στην 2η σε αυτήν των play offs. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ. Πανηγύρισε δύο προκρίσεις στον 3ο προκριματικό γύρο και στα play offs του Europa League επί των ΑΪΚ και Μπρόντμπι αντίστοιχα αλλά είχε κακή παρουσία στον 7ο όμιλο, όπου συμμετείχαν οι Άγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης, τερματίζοντας τελευταίος.

Προπονητής: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμμάζεψε όσο γινόταν την κατάσταση πέρυσι και έφτασε φέτος να θεωρείται το δυνατό χαρτί του Παναθηναϊκού ως προς την υλοποίηση των στόχων του. Είναι εργατικός και έχει πλέον την απόλυτη στήριξη διοίκησης και οπαδών. Αν στηριχθεί και μεταγραφικά, δείχνει ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο που θα φέρει επιτυχίες.

Έδρα: Και φέτος οι πράσινοι θα αγωνιστούν στη φυσική έδρα τους που είναι το Απόστολος Νικολαΐδης ή αλλιώς γνωστό ως γήπεδο της Λεωφόρου. Η χωρητικότητά του είναι μικρή, μόλις 16.500 θεατές, αλλά παραδοσιακά αποτελεί ισχυρή έδρα και ατού της ομάδας στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων. Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν συζητήσεις για ανάπλαση του γηπέδου ή δημιουργία ενός νέου σε άλλο χώρο, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μεταγραφές: Υπάρχει δεδομένο οικονομικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό και οι κινήσεις είναι μετρημένες και πολύ προσεκτικές. Οι πράσινοι έχασαν σημαντικούς ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι, προεξέχοντος του Σουηδού επιθετικού και πρώτου σκόρερ, Μπεργκ. Μέχρι στιγμής αποκτήθηκαν με μεταγραφή ο Ισραηλινός επιθετικός, Άλτμαν, από την Χάποελ Τελ Αβίβ και ο Έλληνας τερματοφύλακας, Διούδης, από τον Άρη. Καλές προσθήκες θεωρούνται ο Βραζιλιάνος επιθετικός Λουσιάνο και ο μεσοεπιθετικός από την Βενεζουέλα, Καμπέθας, που ήρθαν ως δανεικοί, ενώ είναι κοντά στον φορ Τσάβες. Επίσης ως ελεύθερος ήρθε ο Σουηδός δεξιός μπακ Γιόχανσον και ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, Κολοβέτσιος.

Φιλικά: Άφησε καλές εντυπώσεις στους αγώνες προετοιμασίας, οπότε και επικράτησε των Κόρτραϊκ, Γκεντσλερμπιρλίγκι και Άλκμααρ. Προβληματισμός υπήρξε μόνο για το φιλικό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ήττα με 0-2. Στα πρώτα επίσημα παιχνίδια πάντως το τριφύλλι έδειξε σοβαρότητα και πήρε την πρόκριση επί της Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν με δύο νίκες στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Εκτίμηση: Εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός ξεκινά την σεζόν ως αουτσάιντερ για τον τίτλο, το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Ναι ο Ουζουνίδης κάνει καλή δουλειά αν το ρόστερ δεν εμπλουτιστεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα στην διάρκεια της σεζόν. Αν αποκλειστεί από την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα έχει την ευκαιρία να προσηλωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις. Για να έχει τύχη πάντως θα πρέπει να έχει και ευνοϊκότερη αντιμετώπιση από τους διαιτητές, για αυτό και ο Γιάννης Αλαφούζος άλλαξε τους «συμμάχους» του φέτος.

 

ΑΕΚ

Τι έκανε πέρυσι: Η χρονιά ξεκίνησε με πιο υψηλούς στόχους από ό,τι επέτρεπε η δυναμική του ρόστερ της με συνέπεια να υπάρξει απογοήτευση σε κάποιο χρονικό διάστημα. Τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου αλλά στα play offs εκμεταλλεύτηκε διάφορες καταστάσεις και πήρε την πρωτιά. Επίσης συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου αλλά ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον Βόλο, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια. Η επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν πολύ σύντομη αφού αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Προπονητής:  Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε πέρυσι στα μισά της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Πορτογάλο, Ζοσέ Μοράις, ο οποίος με την σειρά του είχε αντικαταστήσει τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Ισπανός τεχνικός έφερε άμεσα πολλά θετικά αποτελέσματα και η διοίκηση της Ένωσης αποφάσισε να πορευτεί και φέτος μαζί του. Υπάρχουν πάντως πολλές απαιτήσεις στο πρόσωπό του, εξακολουθεί να δέχεται έντονη κριτική για κάποιες επιλογές του ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για ανάγκη ενίσχυσης όταν το κρίνει αναγκαίο.

Έδρα: Το όνειρο όλων των φιλάθλων της για επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια σε νεόδμητο γήπεδο έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων, το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο προς χρήση την σεζόν 2019-2020. Μέχρι να συμβεί αυτό η ΑΕΚ χρησιμοποιεί το αχανές ΟΑΚΑ, χωρητικότητας περίπου 71.000 θεατών.

Μεταγραφές: Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση των κιτρινόμαυρων κινήθηκε έγκαιρα ώστε να δυναμώσει το ρόστερ. Βέβαιο είναι όμως επίσης ότι θα χρειαστούν κι άλλες μεταγραφές ενδεκάδες για να μπορεί το ρόστερ να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις. Αποκτήθηκαν με μεταγραφή ο Έλληνας επιθετικός, Γιακουμάκης, από τον Πλατανιά, ο Ελληνοβέλγος εξτρέμ Κλωναρίδης από την Λανς και ο Σέρβος αμυντικός Τσόσιτς από την Έμπολι. Ως δανεικοί ήρθαν επίσης ο Ισλανδός μέσος Τρίστασον και ο Κροάτης επιθετικός Λιβάγια, ενώ ως ελεύθερος αποκτήθηκε ο Πορτογάλος αριστερός μπακ Έλντερ Λόπες. Σε εξέλιξη το σίριαλ για νέο δανεισμό του Αργεντινού επιθετικού, Αραούχο, ενώ στις αποχωρήσεις ξεχωρίζει αυτή του Τσέχου επιθετικού, Πέκχαρτ.

Φιλικά: Δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα σημαντικά φιλικά προετοιμασίας που έδωσε και αυτό αποτέλεσε θετικό μήνυμα εν όψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Ωστόσο παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και αποκλείστηκε με δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Εκτίμηση: Δύο πράγματα θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην φετινή πορεία της ΑΕΚ. Οι αναμετρήσεις με την Κλαμπ Μπριζ είτε θα δημιουργήσουν αισιοδοξία για την συνέχεια είτε θα προκαλέσουν τεράστια απογοήτευση. Επιπλέον η ενίσχυσή ή όχι του ρόστερ μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα καθορίσει και τις πραγματικές φιλοδοξίες. Στην Ελλάδα είναι χόμπι το να δηλώνουν όλοι ότι πάνε για πρωτάθλημα αλλά με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου. Να σημειωθεί επίσης ότι θα εκτίσει ποινή τριών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Πανιώνιος

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε την υπέρβαση για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και εξελίσσεται σε σύλλογο – πρότυπο στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο που μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα. Με χαμηλό μπάτζετ και έμφαση στο ελληνικό στοιχείο ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης έφτασε κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν να απειλεί τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου! Τελικά έχασε δυνάμεις και βαθμούς στο τέλος και τερμάτισε στην 5η θέση. Συμμετείχε χωρίς άγχος στα play offs, όπου κατέλαβε την τελευταία θέση, πληρώνοντας την έλλειψη βάθους στο ρόστερ. Στο Κύπελλο δεν είχε καλή παρουσία και αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων μένοντας 3ος στον 8ο όμιλο, πίσω από Κισσαμικό και Λεβαδειακό.

Προπονητής: Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε πραγματικά σπουδαίο έργο στην Νέα Σμύρνη αλλά το κίνητρο να αναλάβει τον  Ερυθρό Αστέρα ήταν μεγάλο για τον ίδιο και αποχώρησε ως φίλος. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο 43χρονος, Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος πέρυσι ήταν στον πάγκο της Κέρκυρας και πρόπερσι βρέθηκε για λίγους μήνες στον Ατρόμητο.

Έδρα: Το δημοτικό Στάδιο της Νέας Σμύρνης, χωρητικότητας περίπου 12.000 θεατών, είναι η παραδοσιακή έδρα του Πανιώνιου. Πέρυσι είχε ρεκόρ 8-3-4 μπροστά στο κοινό του στην κανονική περίοδο, επικρατώντας μεταξύ άλλων των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Μεταγραφές: Σταθερός στην πολιτική του ο Πανιώνιος κινήθηκε και φέτος σε στοχευμένες επιλογές ελεύθερων παικτών. Σημαντικές θεωρούνται οι προσθήκες του Ιρανού μέσου Χατζισαφί, του Καμερουνέζου κεντρικού αμυντικού Γιαγιά Μπανανά, του Σλοβάκου τερματοφύλακα Κότνιν και του Έλληνα αμυντικού Κάργα. Επιπλέον επέστρεψε από τον δανεισμό του ο Αλβανός επιθετικός Ντουρμισάι. Ο επιθετικός Μπεν, ο αμυντικός μέσος Σιώπης, ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης και ο κεντρικός αμυντικός Ρισβάνης πήγαν στον Ολυμπιακό, ο αριστερός μπακ Τασουλής δόθηκε στην Λανς ενώ παρελθόν αποτελούν επίσης ο Βόσνιος επιθετικός Μαχμούτοβιτς, ο Γάλλος επιθετικός Ν΄Γκόγκ και ο Έλληνας εξτρέμ Φούντας.

Φιλικά: Η προετοιμασία του Πανιώνιου είχε ως στόχο η ομάδα να είναι έτοιμη στα προκριματικά του Europa League και υπό αυτήν την έννοια τα πράγματα πήγαν καλά. Οι κυανέρυθροι προκρίθηκαν με δύο νίκες επί της Γκόριτσα στον δεύτερο προκριματικό γύρο αλλά στον τρίτο αποκλείστηκαν με δύο ήττες, 0-1, από την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ, παρότι και στα δύο παιχνίδια είχαν καλή απόδοση και δικαιούνταν κάτι παραπάνω. Εντυπωσιακός στο φιλικό πρόβα τζενεράλε, συνέτριψε με 6-2 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Εκτίμηση: Αν μη τι άλλο περιμένουμε και φέτος τον Πανιώνιο να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει μία θέση στα play offs. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου μάλιστα αναμένεται να ενισχύσει το ρόστερ με κάποιους δανεικούς παίκτες από τους ισχυρούς της Super League. Θα είναι δύσκολο να πετύχει την ίδια συγκομιδή βαθμών με πέρυσι αλλά πλέον έχει αποκτήσει χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη.

 

ΠΑΣ Γιάννινα

Τι έκανε πέρυσι: Εξασφάλισε νωρίς την παραμονή που αποτελούσε και τον βασικό στόχο και στην συνέχεια πλήρωσε την βαθμολογική αδιαφορία με συνέπεια να κάνει μεγάλο αρνητικό σερί και να τερματίσει τελικά στην 9η θέση. Μπορεί να χάλασε την εικόνα του λοιπόν με την μόλις μία νίκη από τις 23 Ιανουαρίου και μετά αλλά όσο αγωνιζόταν με κίνητρο είχε δείξει στοιχεία καλοδουλεμένης ομάδας υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από τον Πλατανιά στην παράταση.

Προπονητής: O 58χρονος Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Πετράκης, έχει ταιριάξει απόλυτα με την φιλοσοφία του συλλόγου των Ιωαννίνων και συνεχίζει στον πάγκο για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Στο παρελθόν είχε δουλέψει κυρίως σε ομάδες της Κρήτης και συγκεκριμένα σε Χανιά, ΟΦΗ και Εργοτέλη.

Έδρα: Το Στάδιο των Ζωσιμάδων, χωρητικότητας περίπου 7.500 θεατών, αποτελεί την έδρα του ηπειρώτικου συλλόγου. Συχνά μάλιστα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το χορτάρι, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση πέρυσι και φέτος το καλοκαίρι τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Ο αριστερός μπακ Λεονάρντο Κούτρης πουλήθηκε στον Ολυμπιακό ενώ ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης αποχώρησε ως ελεύθερος και κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην θέση του τερματοφύλακα απόκτησε τους Βελλίδη και Γιαννίκογλου ενώ στην αντίστοιχη του επιθετικού πήρε τον Αργεντινό Ροντρίγκες και τον Γάλλο, Μπετρά. Πιθανό να αποχωρήσει ο κεντρικός αμυντικός Μιχαήλ.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι που αποτέλεσε και την επίσημη πρόβα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας. Είχαν προηγηθεί η ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ήττα από την Λάρισα με 1-2 και η ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Λαμία. Ο Γιάννης Πετράκης δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στην προετοιμασία και πιστεύει ότι σύντομα θα αποδώσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της.

Εκτίμηση: Πολύ πιθανό η φετινή σεζόν να είναι όμοια με την περσινή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η παρουσία του Γιάννη Πετράκη προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα για να εξασφαλιστεί άνετα η παραμονή. Από κει και πέρα αν του δοθεί η δυνατότητα, ίσως φέτος διεκδικήσει και κάτι καλύτερο από ένα καλό πλασάρισμα αν και σίγουρα απέχει σε ποιότητα από τις ομάδες που διεκδικούν μία θέση στα play offs.

 

Αστέρας Τρίπολης

Τι έκανε πέρυσι: Ολοκλήρωσε τη σεζόν με την χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή από το 2007/08 όταν και έπαιξε για πρώτη φορά στην Σούπερ Λιγκ.  Τερμάτισε στην 12η θέση με 28 βαθμούς (6-10-14) και οι βασικές αιτίες ήταν δύο. Τα 49 γκολ που δέχτηκε αποτέλεσαν την δεύτερη χειρότερη επίδοση  στην κατηγορία πίσω από την Βέροια που έπεσε(δεχόταν γκολ κάθε 6.1 τελικές των αντιπάλων), ενώ παρουσίασε τεράστια αδυναμία να εκμεταλλευτεί την έδρα του, αφού οι 4 νίκες  ήταν επίσης η δεύτερη χειρότερη επίδοση  μετά του Ηρακλή.  Δεν ήταν μόνο αυτά τα προβλήματά του βέβαια, αφού και στην επίθεση δεν βρήκε λύσεις. Πλην του Μανιά (10 γκολ) οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Βοήθησαν και τα 7 γκολ του Μάσα, ο οποίος ωστόσο σε επίπεδο απόδοσης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ενδεικτικό της αναποτελεσματικότητας στην επίθεση το 1 γκολ κάθε 10.2 τελικές. Ενδεικτικό της κακής σεζόν το γεγονός πως ο Αστέρας άλλαξε τρεις προπονητές μέσα στη σεζόν. Ξεκίνησε με Χάβο, συνέχισε με Ελευθερόπουλο και προχώρησε με Χαραλαμπίδη, ο οποίος τελικά αντικαταστάθηκε από τον Στάικο Βεργέτη.

Προπονητής: Ο Στάικος Βεργέτης επέστρεψε στην Τρίπολη στις 9 Μαρτίου μετά από 13 μήνες. Είχε αποχωρήσει από την ομάδα της Τρίπολης μετά το 5-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2016. Μέχρι τότε είχε καθοδηγήσει τον Αστέρα σε 125 παιχνίδια, με απολογισμό 56 νίκες, 30 ισοπαλίες και 39 ήττες. Υπό τις οδηγίες του ο Αστέρας γνώρισε μια ήττα στο φινάλε της σεζόν. Το ενδιάμεσο πέρασμα του από τη Νέα Σαλαμίνα δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Εδρα: Το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και με χωρητικότητα 7.700 θεατών μπορεί πλέον και φιλοξενεί και ευρωπαϊκούς αγώνες. Το κοινό του αρκαδικού συλλόγου θεωρείται από τα πλέον φιλήσυχα της κατηγορίας και πέρυσι ο Αστέρας είχε απολογισμό 4-7-4 στο πρωτάθλημα.

Μεταγραφές:  Η μετακίνηση του Αντόνιο Ντοναρούμα στη Μίλαν έβαλε στα ταμεία του Αστέρα 1.5 εκ ευρώ, αλλά σίγουρα άφησε ένα σημαντικό κενό κάτω από τα γκολπόστ, το οποίο θα καλύψει ο 24χρονος Αθανασιάδης που βρίσκεται από πέρσι στην Τρίπολη, αφού αποχώρησε και ο Τόμας Κοσίτσκι. Δεν «πόνεσαν» οι υπόλοιπες αποχωρήσεις. Ο μέσος Φαρίνια ήρθε δανεικός με προσδοκίες από Μπενφίκα αλλά δεν έπεισε, ενώ παρελθόν αποτελούν επίσης οι Χαμντανί (25 συμ) και Ιωαννίδης (26 συμμετοχές με 4 γκολ). Ο Μουνάφο επέστρεψε για την 2η θητεία του στον Αστέρα μετά από μια πολύ καλή σεζόν στον Πλατανιά. Στην Τρίπολη συνεχίζει ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Ινσάλδο (31 συμ, 4 γκολ με Νιούελς την περσινή σεζόν), ο 19χρονος ακραίος χαφ, Χι Τζανγκ που ήρθε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και ο Γκαμπονέζος Ματίντα (από Θέλτα) που θα πάρει ρόλο οργανωτή. Τέλος για την άμυνα αποκτήθηκε ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης από τον Αιγινιακό.

Φιλικά: Στην Αυστρία έδωσε τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας του ο Αστέρας Τρίπολης. Το ποδαρικό έγινε με ήττα 2-1 από την Αλάνιασπορ, στο οποίο είχε ευκαιρίες (δοκάρι με τον Καλτσά) και σκόραρε τελικά με πέναλτι του Μάσα. Ακολούθησε η νίκη 3-0- επί της Αλ Φέιχα. Μαχητικός ήταν στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, όπου γνώρισε την  ήττα 2-0 από την Στουτγκάρδη σε ματς που ο  Βεργέρτης δοκίμασε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Αστέρας αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη στο πρώτο φιλικό της σεζόν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Το ματς χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα και έμεινε στο 0-0, ενώ σε πιο πρόσφατο ήταν εντυπωσιακός και έφτασε στο εκπληκτικό 6-1 κόντρα στον Ατρόμητο. Στο τελευταίο επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού.

Εκτίμηση: Εγιναν αρκετές διορθωτικές κινήσεις τη φετινή σεζόν στην Τρίπολη, ο οποίος καλείται αρχικά να βρει και πάλι την αγωνιστική ταυτότητα που έχασε πέρσι. Εξακολουθεί να μην έχει παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην κορυφή της επίθεσης, αλλά ο Μανιάς έδειξε δραστήριος και αποτελεσματικός πέρσι και μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα με την μεσοεπιθετική ενίσχυση που έγινε το καλοκαίρι. Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που επίσης πέρσι κινήθηκαν σε ρηχά νερά και ο Αστέρας περιμένει περισσότερα από αυτούς και η βελτίωση του πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δύσκολα θα δούμε την ομάδα των προηγούμενων ετών που «μάτωναν» οι αντίπαλοι να κάνουν ευκαιρίες. Η έδρα του θα καθορίσει πόσο γρήγορα θα εξασφαλίσει την παραμονή, για την οποία δεν περιμένουμε να έχει πρόβλημα, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να μπει και στα πλέι-οφ.

 

Πλατανιάς

Τι έκανε πέρυσι: Στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας του ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 7η θέση. Σε κάποια στιγμή έφτασε να διεκδικεί επί ίσοις όροις την 5η θέση και την συμμετοχή στα play offs. Παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα Περιβόλια με τελικό απολογισμό 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Καλή πορεία είχε και στο Κύπελλο όπου αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την ΑΕΚ. Η χρονιά σημαδεύτηκε πάντως από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μερίδα παικτών κατήγγειλε με μεγάλη καθυστέρηση ότι δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους στα αποδυτήρια. Στην δίκη που ακολούθησε δεν αποδείχθηκε ότι συνέβη κάτι παραπάνω από λεκτικό προπηλακισμό και ενώ υπήρξαν παίκτες που είχαν δηλώσει ότι δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.

Προπονητής: Ο Γιώργο Παράσχος ανέλαβε τον Πλατανιά τον Μάρτιο του 2015 και η φιλοσοφία του έχει ταιριάξει απόλυτα με τον κρητικό σύλλογο. Ο 64χρονος τεχνικός έχει πολλή μεγάλη εμπειρία στην πρώτη κατηγορία, έχοντας περάσει από τους πάγκους των Ξάνθη, Πανιωνίου, Ηρακλή, Λεβαδειακού και Ατρόμητου.

Έδρα: Το μόλις 4.000 θεατών χωρητικότητας γήπεδο των Περιβολίων αποτελεί την έδρα του Πλατανιά στο νομό Χανίων. Μακριά από φανατισμούς το κοινό του Πλατανιά, βοήθησε πέρυσι με την παρουσία του στην μεγάλη εντός έδρας συγκομιδή βαθμών.

Μεταγραφές: Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, αυτό το καλοκαίρι υπήρξε μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ του κρητικού συλλόγου. Ελεύθεροι ή δανεικοί όσοι ήρθαν και από τους οποίους ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του Γάλλου αμυντικού Κρος, του συμπατριώτη του τερματοφύλακα Ομπερχάουζερ, του επίσης Γάλλου επιθετικού Ενσικουλού, του Κροάτης επιθετικού Μπούτνικ, του Πολωνού επιθετικού Γκζέλτσακ, του  Έλληνα μέσου Πλιάτσικα, του Κονγκολέζου αμυντικού Ντικαμονά, του Έλληνα αμυντικού Στάμου και του Έλληνα μέσου Κοροβέση. Ηχηρές οι αποχωρήσεις του επιθετικού Μανούσου, του μεσοεπιθετικού Μενδρινού, του κεντρικού αμυντικού Γιαγιά, του επιθετικού Γιακουμάκη, του Αργεντινού μέσου Μουνάφο, του Λευκορώσου επιθετικού Σίγκνιεβιτς, του τερματοφύλακα Σωτηρίου και του μεσοεπιθετικού Γουνδουλάκη.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι επικράτησε 4-0 του συμπολίτη Κισσαμικού. Είχαν προηγηθεί η ήττα από την ΑΕΚ με 1-2, η ήττα από την Ξάνθη με 0-1 και η ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης 1-1. Υπήρξε και ένας φιλικός αγώνας κόντρα στην Κέρκυρα σε βουλγαρικό έδαφος κατά την διάρκεια της προετοιμασίας που διεκόπη στο 40ο λεπτό λόγω βροχής, χωρίς σκορ μέχρι εκείνο το σημείο.

Εκτίμηση: Ο Πλατανιάς επιχείρησε ριζική ανανέωση φέτος και η έλλειψη χημείας φάνηκε στην προετοιμασία και τους φιλικούς αγώνες. Η παρουσία του Γιώργου Παράσχου αποτελεί ένα συν στο ζύγι της φετινής σεζόν αλλά τα όσα συνέβησαν μετά το περσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μπορεί να έχουν συνέπειες για τον Πλατανιά που ευελπιστεί ότι θα έχει την στήριξη άλλων ισχυρών. Σε κάθε περίπτωση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναλάβει την περσινή επιτυχημένη πορεία.

 

Ατρόμητος

Τι έκανε πέρυσι: Ούτε ζέστη, ούτε κρύο για την ομάδα του Περιστερίου που έκλεισε τη σεζόν στην 8η θέση με 39 βαθμούς, όσους ακριβώς και τη σεζόν 2015/16. Εμεινε ωστόσο μια πικρή γεύση για το φινάλε της σεζόν, μιας και στις 7 τελευταίες αγωνιστικές πήρε μόλις μια νίκη (1-1-5), παρουσιάζοντας τις γνωστές επιθετικές αδυναμίες δημιουργώντας κατά μέσο όρο μόλις 7.8 τελικές.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στον δεύτερο γύρο της σεζόν κατάφερε να ξεπεράσει το ένα γκολ μόλις σε δύο αναμετρήσεις. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού. Πήρε 0-0 στο Φάληρο, προηγήθηκε 1-0 στο Περιστέρι, αλλά τελικά ηττήθηκε 2-1. Highlight της περσινής χρονιάς το διπλό επί τους ΠΑΟΚ με 4-3. Στην Τούμπα ήρθαν οι 3 από τους συνολικά 8 βαθμούς που κατακτήθηκαν με ομάδες της πρώτης εξάδας, πολύ μικρή συγκομιδή αν αναλογιστούμε πως 4 ακόμα από τους 8 ήρθαν με την Ξάνθη.

Προπονητής: Ο Νταμίρ Καναντί είναι ο νέος προπονητής του Ατρομήτου. Ο 47χρονος τεχνικός «έφτιαξε» το όνομα του στην Αλταχ την οποία ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2013. Την οδήγησε αρχικά στην άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και εν συνεχεία στην 3η θέση και στην πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο της ιστορίας της. Τη σεζόν που πέρασε άφησε τον Νοέμβριο την Αλταχ και μετακινήθηκε στην Ραπίντ Βιέννης. Με 3 νίκες όμως σε 17 παιχνίδια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, αφού απολύθηκε τον Απρίλιο του 2017.

Έδρα: Το δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου, χωρητικότητας περίπου 9,000 θεατών, αποτελεί την έδρα του Ατρόμητου. Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής ονομάστηκε πέρυσι «Άγγελος Ράμφος», θρυλική μορφή του Ατρόμητου στις δεκαετίες 60-70.

Μεταγραφές: Αρκετές αλλαγές στο Περιστέρι. Αρκετοί από τους παίκτες που αποχώρησαν είχαν ενεργό ρόλο στην περσινή σεζόν και συγκεκριμένα ο πορτιέρο Γκορμπούνοφ (29 συμ.), ο μεσοεπιθετικός Λημνιός (25/1), ο πολύτιμος Αργεντινός μέσος Τόνσο (27/6), ο μπακ Κοντοές (14 συμ.), ο μέσος Μπρίτο (15 συμ.), ο επιθετικός Λε Ταλέκ (26/6) και ο αμυντικός Κατράνης (17 συμ.). Αποχώρησαν επίσης οι Νίκος Παπαδόπουλος (10/1), Μπάγκα (26 συμ.), Μανιάτης (11 συμ.) και Γκουγκούδης (1 συμ.). Η ενίσχυσή του είχε για μια ακόμα φορά ελληνικό χρώμα. Βασιλακάκης, Καρασαλίδης από Ξάνθη, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας από ΠΑΟΚ, Μανούσος από Πλατανιάς και Μπαστακός που επέστρεψε από τον Ηρακλή ενσωματώθηκαν στο ρόστερ μαζί με τους μέσους Μενσά, Ενρίκε, τον αμυντικό Στόιτσεφ και τον τερματοφύλακα, Μίρκοβιτς που ήρθε από τη Ραντ.

Φιλικά: Μπορεί να νίκησε στο Περιστέρι 1-0 τον Ολυμπιακό, αλλά η συνολική του εικόνα στα φιλικά ήταν προβληματική και άφησε πολλά ερωτηματικά. Ηττες 2-1 από Λαμία, 6-1 από Αστέρα Τρίπολης και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την πρόβα...Σούπερ Λιγκ στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο από τον οποίο διασύρθηκε 6-2 με τον Καντανί να χρησιμοποιεί τους: Μίρκοβιτς, Ούμπιδες (65' Βασιλείου), Καρασαλίδης, Ντάουντα (66' Μενσά), Μανούσος (67' Λαζαριδης), Κυριακίδης, Ντιγκινί (65' Πλατέλλας), Μάντσον (39' Νάτσος), Γιαννούλης (82' Στρούγγης), Ζησόπουλο.

Εκτίμηση: Προπονητής ερωτηματικό, σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ που προϋποθέτουν χρόνο για να βρει την ταυτότητα του και προβληματική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας με βαριές ήττες 6-1 από Αστέρα Τρίπολης και 6-2 από Πανιώνιο. O Καντανί ψάχνει ακόμα το ιδανικό σύστημα για την ομάδα του μεταξύ 3-5-2 και 5-3-2 και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί χρόνος, αλλά και νέες μεταγραφές για να στρώσει. Για την ώρα τίποτα δεν δείχνει πως ο Ατρόμητος μπορεί να ελπίζει σε μια σεζόν με ευχάριστες εκπλήξεις.

 

Λεβαδειακός

Τι έκανε πέρυσι: Ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε πέρυσι, καθώς κατέλαβε την προτελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, αλλά θα αγωνιστεί και φέτος στην πρώτη κατηγορία! Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για εκπρόθεσμη εξόφληση οφειλής σε πρώην ποδοσφαιριστή του και η ομάδα της Βοιωτίας πήρε την θέση του. Δεν χρειάζεται βέβαια να τονιστεί ότι η περσινή σεζόν κύλησε πολύ άσχημα. Αρχικά στον πάγκο ήταν ο Σέρβος προπονητής, Ντόστανιτς, και στην συνέχεια τον αντικατέστησε ο Γιάννης Χριστόπουλος, χωρίς ωστόσο να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Προπονητής: Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η πρόσληψη του 56χρονου Γάλλου τεχνικού, Ανιγκό, με θητεία σε Μαρσέιγ και τελευταία σε σύλλογο της Τυνησίας. Ο ίδιος δήλωσε πως αναζητούσε μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του και χαρακτήρισε τον Λεβαδειακό, «Οσέρ της Ελλάδος»!.

Έδρα: Το δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς, χωρητικότητας περίπου 6.000 θεατών, φιλοξενεί την σπουδαιότερη ομάδα του νομού. Γεμίζει μόνο όταν επιτρέπεται η μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών και δη των ισχυρών συλλόγων. Πέρυσι ως γηπεδούχος ο Λεβαδειακός είχε απολογισμό 5-5-5.

Μεταγραφές: Η έλευση του Βραζιλιάνου επιθετικού Μπραντάο αποτελεί την κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Σίγουρα στα 36 του δεν είναι ο παίκτης που κάποτε μεγαλούργησε με τις φανέλες των Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν κυρίως αλλά αναμφίβολα αποτελεί κορυφαία επιλογή. Ως ελεύθεροι ήρθαν επίσης οι συμπατριώτες του αμυντικοί, Λεονάρντο και Φαβάρο, ο Γάλλος τερματοφύλακας, Επασί, ενώ από την εγχώρια αγορά απόκτησε τον μέσο Μητρόπουλο και τον μπακ-χαφ Ζαραδούκα. Παρελθόν αποτελούν μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος μπακ-χαφ Μιλιάζες, ο Γάλλος αμυντικός Κουλιμπαλί και ο Ιβοριανός μέσος Καραμπουέ.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης και ηττήθηκε 0-2. Είχε προηγηθεί νίκη με 2-0 επί της Χαλκίδας, ισοπαλία χωρίς σκορ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, νίκη με 4-0 επί της Αδάνασπορ και ήττα με 0-1 από την Οσμανλίσπορ.

Εκτίμηση: Αφού κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, δημιουργούνται προοπτικές για καλύτερη πορεία φέτος υπό τις οδηγίες του Ανιγκό και με την παρουσία του Βραζιλιάνου επιθετικού Μπραντάο. Αν εκμεταλλευτεί περισσότερο την έδρα του σε σύγκριση με πέρυσι θα μπορέσει να εξασφαλίσει και την παραμονή.

 

Παναιτωλικός

Τι έκανε πέρυσι: Αν και έκλεισε τη σεζόν με μία μόλις νίκη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές κατάφερε να ανανεώσει την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Μάζεψε 31 βαθμούς (8-7-15) βασιζόμενος ουσιαστικά στην έδρα του, αφού στο Αγρίνιο πήρε τους 23 (7-2-6). Μπροστά στο κοινό του μάλιστα απέτυχε να σκοράρει μόλις σε 4 από τα 15 συνολικά παιχνίδια, επίδοση αρκετά καλή αν αναλογιστούμε πως τα 3 από τα 4 ματς ήταν με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Χρειάστηκε βέβαια και η αλλαγή προπονητή τον Ιανουάριο (αποτέλεσε παρελθόν ο Μαντζουράκης) για να στρώσει η κατάσταση. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι την φάση των «16» όπου και αποκλείστηκε με δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ.

Προπονητής: Η χρονιά πέρσι ξεκίνησε με τον Γιάννη Ματζουράκη και ολοκληρώθηκε με τον Μάκη Χάβο. Ο 48χρονος τεχνικός ανέλαβε πέρσι τον Ιανουάριο και διανύει την 2η θητεία του στο Αγρίνιο, αφού είχε αναλάβει και τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2015, διάστημα στο οποίο ανέβασε τον Παναιτωλικό κατηγορία. Το 2014/15 μάλιστα υπό τις οδηγίες του ο Παναιτωλικός τερμάτισε 7ος και θεωρείται βάσει ποσοστού νικών ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ομάδας.

Έδρα: Το δημοτικό στάδιο του Αγρινίου, χωρητικότητας 7200 θεατών, έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και αποτελεί μία καλαίσθητη έδρα. Οι φίλαθλοι του συλλόγου δίνουν συχνά δυναμικό παρών στις εξέδρες και πέρυσι ο Παναιτωλικός είχε εντός έδρας ρεκόρ 7-2-6.

Μεταγραφές: Έξι τα νέα πρόσωπα φέτος στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα οι Μαρινάκης (από Παναθηναϊκό), Τσενάμο (πορτιέρε από Λαμία), οι μέσοι Ντίας, Μασουρέκ από Σαραγόσα και Παλεστίνο αντίστοιχα και οι επιθετικοί Μοράρ και Σελεμανί από Βιτορούλ και Σάντα Μπάραμπαρα. Αποχώρησαν δέκα παίκτες. Κούσας, Μάκος, Κουτρουμάνος, Μουνιός οι πιο «ηχηρές» αποχωρήσεις.

Φιλικά: Νίκη 2-1 με ανατροπή επί του Αρη στη Βέροια πήρε ο Παναιτωλικός στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι στο οποίο παρατάχθηκε με την ενδεκάδα που θέλει ο Χάβος να χρησιμοποιήσει ως βασική και στο πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί η νίκη 1-0 στο Αγρίνιο επί της Κέρκυρας με γκολ του Ντίας, ισοπαλία χωρίς σκορ με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, η ήττα με 0-2 από τον Ατρόμητο και η νίκη με 1-0 επί του Παναιγιάλειου.

Εκτίμηση: Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει ανέβει πάνω από την 11η θέση, αλλά παρουσιάζει σταθερά καλή εικόνα στην έδρα του και αυτό είναι το μεγάλο του όπλο για να μην μπει σε μπελάδες. Εγιναν μετρημένες και ουσιαστικές κινήσεις για την ενίσχυσή του και περιμένουμε να παρουσιαστεί βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή περίοδο.

 

Ξάνθη

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε άσχημα, ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μισό της σεζόν και έφτασε να διεκδικεί μία θέση στα play offs. Τελικά περιορίστηκε στην 6η θέση που για ακόμα μία φορά της έδωσε τον τίτλο της πρώτης επαρχιακής ομάδας στην κατηγορία. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τον ΠΑΟΚ.

Προπονητής: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε πέρυσι την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης αλλά στο τέλος της σεζόν οι δρόμοι τους χώρισαν. Νέος τεχνικός ανέλαβε ο 44χρονος Σέρβος, Μίλαν Ράσταβατς, με μεγάλη εμπειρία από τα τμήματα υποδομής της Σερβίας, με θητεία ως πρώτος προπονητής για μία τριετία στην Ράντνιτσκι Νις και ως βοηθός στις Βοϊβόντινα και Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Έδρα: Το γήπεδο στα Πηγάδια, χωρητικότητας περίπου 7.500 θεατών αποτελεί εδώ και χρόνια την έδρα της Ξάνθη. Σπάνια γεμίζει με τον Χρήστο Πανόπουλο να έχει εκφράσει πολλάκις το παράπονό του για αυτό το γεγονός. Ικανοποιητική η περσινή εντός έδρας συγκομιδή με απολογισμό 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Μεταγραφές: Επιλεκτικές κινήσεις έως τώρα από τον θρακικό σύλλογο με στόχο την ενίσχυση σε θέσεις που έχει κριθεί απαραίτητο. Έτσι ήρθαν ο Αργεντινός μέσος Ματίας Κάστρο, ο Σλοβάκος επιθετικός Γέντρισεκ, ο Κροάτης μέσος Ρότσε, ο επιθετικός από την  Ισημερινή Γουινέα, Κίκε, ο Ισπανός αμυντικός Κασάδο και ο μέσος από το Πράσινο Ακρωτήρι, Μπρίτο. Παρελθόν αποτελούν ο Τυνήσιος επιθετικός και πρώτος σκόρερ, Γιουνές, ο Αλγερινός επιθετικός Σολτάνι, ο Αρμένιο μεσοεπιθετικός Πιτσέλι, ο μεσοεπιθετικός Βασιλακάκης, ο Σέρβος εξτρέμ Λάζιτς, ο αμυντικός Παπαγεωργίου και ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Γουάλας.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης. Είχαν προηγηθεί η ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Λάρισα, η λευκή ισοπαλία και πάλι απέναντι στους βυσσινί, η νίκη με 1-0 επί του Πλατανιά, η ισοπαλία με 1-1 επί βουλγαρικού εδάφους κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, η λευκή ισοπαλία με την Κέρκυρα και η νίκη με 3-0 επί της Σπάρτακ Πλέβεν.

Εκτίμηση: Ερωτηματικό η Ξάνθη για την φετινή σεζόν. Αποχώρησαν παίκτες κλειδιά της περσινής περιόδου, ήρθε νέος προπονητής και στα φιλικά έδειξε σφιχτή στα μετόπισθεν αλλά προβληματική στην επίθεση. Μία άνετη παραμονή μοιάζει ο πιο εφικτός στόχος.

 

ΑΕΛ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε την σεζόν με υψηλές φιλοδοξίες αλλά γρήγορα έγινε κατανοητό πως θα δώσει μάχη για παραμονή. Ο στόχος τελικά επετεύχθη αν και χρειάστηκε να αλλάξει τρεις προπονητές στην διάρκεια της σεζόν. Κατέλαβε την 13η θέση με 28 βαθμούς, ούσα η μοναδική ομάδα χωρίς εκτός έδρας νίκη. Στο Κύπελλο κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με ΠΑΟΚ, Τρίκαλα και Πανελευσινιακό, έμεινε στην 3η θέση και αποκλείστηκε.

Προπονητής: Ο 53χρονος Ολλανδός, Αντρέ Πάους, αντικατέστησε εντός 2017 τον Σάκη Τσιώλη που με την σειρά του είχε αντικαταστήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη. Πριν την Λάρισα είχε κοουτσάρει για δύο χρόνια την Ανόρθωση ενώ εργάστηκε και στο προπονητικό τιμ των Φίτεσε και Τβέντε.

Έδρα: Η ΑΕΛ Αρένα είναι ένα σύγχρονο γήπεδο, χωρητικότητας 16.100 θεατών, και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του θεσσαλικού συλλόγου. Οι οπαδοί της Λάρισας δίνουν συνεχώς βροντερό παρών και πέρυσι ως γηπεδούχος είχε 6  νίκες 5 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Μεταγραφές: Ήταν η ομάδα με την εντονότερη κινητικότητα στο περσινό χειμερινό μεταγραφικό παζάρι αλλά και φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές προσθαφαιρέσεις. Ήρθαν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, Λεοζίνιο, ο συμπατριώτης του κεντρικός αμυντικός Γουάλας, ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας Μπόζοβιτς, ο Αλβανός αμυντικός Άλα, ο Κροάτης αμυντικός Ζίζιτς, ο συμπατριώτης του επιθετικός Κρίζμαν, ο Αργεντινός επιθετικός Περόνε, ο μέσος Ανδρεόπουλος, ο αμυντικός Κούσας και ο μεσοεπιθετικός Γροντής. Παρελθόν αποτελούν μεταξύ άλλων ο Γάλλος αμυντικός Τικό, ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός Βαρέλα, ο Σέρβος αμυντικός Γιοβάνοβιτς, ο Κύπριος μεσοεπιθετικός Αβραάμ, ο τερματοφύλακας Ξενοδόχοβ, ο μπακ Μονιάκης, ο Ισπανός επιθετικός Τσάκο και ο Νοτιοαφρικάνος μέσος Μασαλέσα.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι ήρθε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο την Ξάνθη. Είχαν προηγηθεί η νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, η νίκη με το ίδιο σκορ κόντρα στον Ατρόμητο, η νίκη με 1-0 με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1 στον πρώτο αγώνα.

Εκτίμηση: Η παραμονή θα έρθει εύκολα ή δύσκολα και λογικά ένα καλύτερο πλασάρισμα από πέρυσι διότι υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ. Το ζήτημα είναι αν οι βυσσινί μπορέσουν να διεκδικήσουν μία θέση στα play offs ή να προχωρήσουν μακριά στο Κύπελλο που παραδοσιακά αποτελεί μία διοργάνωση που ενδιαφέρει πολύ τον θεσσαλικό σύλλογο. Ο πρώτος γύρος θα δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα.

 

Κασσιόπη

Τι έκανε πέρυσι: Πέτυχε την πιο άνετη παραμονή στην ιστορία της και είχε την δυνατότητα να χαλαρώσει στο τέλος. Η βαθμολογική αδιαφορία την έφερε τελικά στην 10η θέση με 32 βαθμούς. Στα αρνητικά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την σεζόν διαθέτοντας την χειρότερη επίθεση στην κατηγορία. Στο Κύπελλο κληρώθηκε στον έκτο όμιλο μαζί με ΑΕΚ, Λαμία και Αναγέννηση Καρδίτσας, έμεινε στην 3η θέση και αποκλείστηκε.

Προπονητής: Ο Μιχάλης Γρηγορίου ολοκλήρωσε με επιτυχία πέρυσι την αποστολή του και μετακόμισε στον Πανιώνιο. Νέος τεχνικός ορίστηκε ο 39χρονος Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος πέρυσι βρέθηκε στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης και στο παρελθόν έχει διατελέσει προπονητής των Πανιώνιου, ΑΕΚ Λάρνακας, Ολυμπιακού Βόλου, Πανθρακικού και Βέροιας.

Έδρα: Το δημοτικό γήπεδο του νησιού, χωρητικότητας 2700 θεατών, αποτελεί την έδρα του συλλόγου. Μικρό και με πολλά προβλήματα συνήθως στον αγωνιστικό χώρο. Έχει πιστούς οπαδούς που βρίσκονται πάντοτε εκεί για να υποστηρίξουν την τοπική ομάδα αλλά τις μεγάλες «πενιές» τις γνωρίζει όταν φιλοξενεί τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πέρυσι η Κέρκυρα είχε εντός έδρας απολογισμό 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες..

Μεταγραφές: Στα ρηχά νερά κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, όπως κάθε χρόνο, απόρροια του μικρού μπάτζετ που διαθέτει. Αναμένεται να βοηθήσουν με την έλευσή τους ο μέσος Μπαλάφας, ο τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος, ο μέσος Κηρτικός, ο Βραζιλιάνος μέσος Βάργκας, ο μπακ-χαφ Σοϊλέδης και ο Ππορτογάλος επιθετικός Φάμπιο Νούνες. Τελευταίο απόκτημα ο Αργεντίνος επιθετικός Μπάουμαν. Αποχώρησαν ως ελεύθεροι ο Νιγηριανός αμυντικός Ναζίμ, ο Γάλλος αμυντικός Αντιλέχου, ο μπακ Ζαραδούκας, ο μέσος Ανδρεόπουλος και ο Βόσνιος αμυντικός μέσος Νίκιτς.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχαν προηγηθεί η ήττα με 0-1 από τον Παναιτωλικό, η ήττα με το ίδιο σκορ από την Χάποελ Μάρμορεκ, η λευκή ισοπαλία με αντίπαλο την Ξάνθη και η νίκη με 3-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Εκτίμηση:  Δύσκολη προμηνύεται η φετινή σεζόν για την Κέρκυρα. Θα δώσει μάχη για την παραμονή και πιθανότατα δεν θα έχει την ίδια άνεση στο τέλος, όπως είχε πέρυσι. Εκ των φαβορί για υποβιβασμό.

 

Απόλλων Σμύρνης

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην περσινή σεζόν της Stoiximan.gr Football League και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στην Super League. Ολοκλήρωσε την χρονιά με μόλις μία ήττα, διαθέτοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων. Συμμετείχε στον τρίτο όμιλο και βρέθηκε στην τελευταία θέση πίσω από ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και Ηρακλή.

Προπονητής: Ο Άκης Μάντζιος αντικατέστησε τον Δημήτρη Σπανό στην τεχνική ηγεσία της Ελαφράς Ταξιαρχίας τον περσινό Δεκέμβριο και οδήγησε με επιτυχία τον αθηναϊκό σύλλογο στην Super League. O 48χρονος προπονητής έχει δουλέψει στο παρελθόν σε Πανιώνιο, Κέρκυρα, Πανθρακικό και Λεβαδειακό.

Έδρα: Το Γεώργιος Καμάρας στην Ριζούπολη, χωρητικότητας 14.856 θεατών αποτελεί μία ιστορική έδρα. Ανακαινίστηκε το 2002, όταν ο Ολυμπιακός το χρησιμοποίησε ως έδρα για δύο χρόνια λόγω της ανακατασκευής του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Μεταγραφές: Αρκετοί ποδοσφαιριστές ήρθαν και έφυγαν αφού το ρόστερ έπρεπε να αλλάξει και να ανέβει επίπεδο με την συμμετοχή στην Super League. Στις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές του Κροάτη τερματοφύλακα Τσόβιτς, του Έλληνα μεσοπιθετικού Μενδρινού, του Ολλανδού επιθετικού Μαάσι, του Έλληνα μπακ Κοντοέ, του Πολωνού μέσου Μπάμπιαζ, του Ισραηλινού επιθετικού Ελμπάζ, του Αργεντινού επιθετικού Καστιγέχος, του συμπατριώτη του μέσου Χουάρες, του Ισπανού επιθετικού Ανιέτε, του Γάλλου επιθετικού Κιταμπαλά και του συμπατριώτη του αμυντικού Μπιζιμίν. Από τους ποδοσφαιριστές που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο πέρυσι, παρελθόν αποτελούν ο επιθετικός Πετρόπουλος, ο αμυντικός Δεληζήσης, ο αμυντικός Πάνος, ο Αργεντίνος μέσος Ρομάνο, ο μεσοεπιθετικός Διαμαντόπουλος και ο Νιγηριανός μέσος Ομπόντο.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι επικράτησε 1-0 της Λαμίας. Είχαν προηγηθεί η νίκη με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, η ισοπαλία χωρίς σκορ με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, η ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ξάνθη, η ισοπαλία επίσης με 1-1 απέναντι στον Πλατανιά και η ήττα με 1-3 από την Κέρκυρα.

Εκτίμηση: Αρκετά ανανεωμένο το ρόστερ του Απόλλωνα Σμύρνης σε σχέση με την περσινή περίοδο και μένει να αποδειχθεί αν ο Άκης Μάντζιος μπορεί να δέσει γρήγορα αυτό το σύνολο και να παρουσιάσει μία ομάδα πειθαρχημένη και αποτελεσματική. Μοναδικός στόχος είναι η παραμονή και σίγουρα θα δώσει μάχη για την εξασφάλιση του στόχου.

 

Λαμία

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε δυνατά στην περσινή σεζόν στην Stoiximan.gr Football League και παρότι δεν διέθετε την ίδια βαριά φανέλα με άλλους διεκδικητές της ανόδου όπως οι Άρης και ΟΦΗ, κατάφερε να παραμείνει σταθερά σε τροχιά ανόδου μέχρι και το τέλος, οπότε και κατέκτησε την 2η θέση πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης. Ιστορική στιγμή για τον σύλλογο της Φθιώτιδας που εξασφάλισε την συμμετοχή του στην Super League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι και τους 16, όπου αποκλείστηκε από τον Ατρόμητο.

Προπονητής: Ο 64χρονος Μπάμπης Τεννές, ανέλαβε την Λαμία πέρυσι και με την πολύ μεγάλη εμπειρία του συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο στην Super League. Συμπληρώνει 25 χρόνια σε πάγκους ελληνικών ομάδων, έχοντας θητεύσει μεταξύ άλλων σε Καλλιθέα, Απόλλων Σμύρνης, Καλαμάτα, Άρη, Ακράτητο, Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Παναχαϊκή και Καλλονή.

Έδρα: Το δημοτικό στάδιο της Λαμίας είναι χωρητικότητας 5.500 θεατών και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν διάφορα έργα ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Super League. Πέρυσι η Λαμία ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική μπροστά στο κοινό της με απολογισμό 14 νίκες 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα στο πρωτάθλημα. Η διοίκηση περιμένει τον φίλαθλο κόσμο να γεμίζει το στάδιο σε κάθε αγώνα φέτος.

Μεταγραφές: Υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, απόλυτα λογικό διότι φέτος το επίπεδο δυσκολίας είναι μεγαλύτερο και οι απαιτήσεις αυξημένες. Στις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Ιβοριανού επιθετικού Βουό, του Σλοβάκου μέσου Πόντλογκαρ, του Ισπανού μέσου Ακόστα, του μπακ Κουτρουμάνου, του Ισπανού μέσου Πίτι, του μέσου Λινάρδου, του Γκανέζου μέσου Ασίγκμπα και του τερματοφύλακα Μελίσσα. Από τους ποδοσφαιριστές που είχαν σημαντικό ρόλο πέρυσι έφυγαν ο Βραζιλιάνος μέσος Ρότσα, ο μπακ Σπυρόπουλος, ο Σέρβος μέσος Γιόκιτς, ο Αλβανός επιθετικός Ντουρμισάι, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός Βασιλόγιαννης και ο Ιταλός τερματοφύλακας Τσενάμο.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε με 0-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Είχαν προηγηθεί η νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-0, η νίκη επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι με 2-1, η ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στην Λάρισα και η ισοπαλία με το ίδιο σκορ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εκτίμηση:  Για κάθε νεοφώτιστη ομάδα στην Super League το έργο είναι εξ αρχής δύσκολο. Θεωρείται εκ των φαβορί για υποβιβασμό αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί.

Λάμπρος Λυριτζής

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ