foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ224
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, Bundesliga 2: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Ιουλ 2017 10:49
Γερμανία-Bundesliga-2-2017-18.jpg

Άλλη μια χρονιά ξεκινάει για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, την Zweite Liga. Φέτος δεν υπάρχουν τα τεράστια ονόματα στην κατηγορία της Bundesliga 2, αφού Στουτγάρδη και Αννόβερο επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί πέρυσι και ανέβηκαν. Οι δύο ομάδες που έπεσαν ήταν η Ντάρμστατ και η Ινγκόλστατ, ενώ ανέβηκε η Ρέγκενσμπουργκ, η Ντούισμπουργκ και η Χόλσταϊν Κιλ. Έτσι όλοι ονειρεύονται το κάτι παραπάνω φέτος, αφού λίγο πολύ, όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από τον οποιονδήποτε. Αμφίρροπο το φετινό πρωτάθλημα, αφού περίπου 8 ομάδες έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν και να διεκδικήσουν άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Επίσης από την μέση και κάτω αναμένεται να γίνει… πανικός, αφού δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να παρουσιάζεται αδύναμη.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε 2 γύρους. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες 17, δύο φορές, μία εντός έδρας και μία εκτός έδρας. Συνολικά θα έχουμε 34 αγωνιστικές. Η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και προβιβάζεται απευθείας στην Bundesliga, όπως και η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη. Η ομάδα που θα τερματίσει 3η θα παίξει μπαράζ ανόδου με την 16η της Bundesliga. Οι δύο ομάδες με τους λιγότερους βαθμούς αυτόματα υποβιβάζονται στην Dritte Liga. Η 16η της κατάταξης θα παίξει μπαράζ υποβιβασμού με την 3η της Dritte Liga. Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι α) Διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) αποτέλεσμα στα μεταξύ τους μας, δ) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, ε) αγώνας σε ουδέτερη έδρα.

 

Οι ομάδες της Bundesliga 2

Ντάρμσταντ

Τι έκανε πέρυσι: Δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που είχε ανεβεί στην Μπουντεσλίγκα πριν δύο χρόνια. Έχασε τον αρχισκόρερ της και όλα έγιναν πιο δύσκολα. Συνέπεια αυτού να μην σκοράρει άρα και να μην νικάει. Πλήρωσε το κάκιστο πρώτο εξάμηνο, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο καθώς υποβιβάστηκε. Θετικό πάντως το ότι έχει στις τάξεις της έναν προπονητή που γνωρίζει πλέον την ομάδα, τον Φρινγκς.

Προπονητής: Τόρστεν Φρινγκς. Ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο τον χειμώνα, να σώσει τη Ντάρμστατ. Μπορεί να μην το κατάφερε, όμως η ομάδα έβγαλε πολλά και θετικά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, για λεπτομέρειες δεν κατάφερε να διεκδικήσει την παραμονή μέχρι το τέλος. Όλα αυτά αποτελούν πλεονεκτήματα που θα έχει ο κόουτς τη νέα χρονιά.

Έδρα: Jonathan Heimes-Stadion am Boellenfalltor (16.500).

Μεταγραφές: Αποχώρησαν πάρα πολλοί παίκτες όπως ήταν και λογικό. Σχεδόν μία ολόκληρη 18άδα για την ακρίβεια. Παρελθόν απετέλεσαν οι Γκόντορφ (μέσος), Στρο-Ένγκελ (φορ), Χέλερ (μέσος), Γκόρκα (μέσος), Βράνσιτς (μέσος), Πλάτε (φορ), Έσερ (κίπερ), Ολινίκ (μέσος), Φεντέτσκι (αμυντικός), Άλτιντοπ (μέσος). Αντί αυτών όμως έγιναν εστιασμένες κινήσεις, τις οποίες θα χαρακτήριζα πολύ καλές για την κατηγορία. Κάτοικοι του Ντάρμστατ θα είναι οι Γκρόσκροϊτς (αμυντικός), Μακλάρεν (φορ), Στρίτσελ (κίπερ), Μαλ (κίπερ), Χάκε (μέσος), Γκάινες (εξτρέμ), Λακαζέτ (μέσος από Μόναχο), Μελέμ (εξτρέμ) και Ζόμπιεχ (φορ).

Φιλικά: Θετικές εντυπώσεις άφησε στα φιλικά η Ντάρμστατ και φυσικά απομένει κατά πόσο αυτή η θετική εικόνα βγει και στα επίσημα. Εξαιρώ τα εύκολα φιλικά, τα οποία δεν χρήζουν αναφοράς και επικεντρώνω τα δυνατά φιλικά. Κέρδισε την Γιλάβα με 3-0, την Ριζεσπόρ με 2-1, ενώ με την Φούλαμ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2.

Εκτίμηση: Με το υπάρχων ρόστερ μπορεί να βρεθεί και πάλι σε θέσεις που να διεκδικούν άνοδο, όμως θα είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα φέτος, αφού υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού (επιθετικό ελέω Φρινγκς) δεν ξέρω κατά πόσο θα κάνει κάτι αντίστοιχο όπως πρόπερσι.

 

Ινγκόλστατ

Τι έκανε πέρυσι: Τίποτα δεν της πήγε καλά πέρυσι με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη Β κατηγορία. Τεράστιο το πρόβλημα στο σκοράρισμα, κάτι που αναπόφευκτα οδήγησε σε ελάχιστη συγκομιδή βαθμών. Μπορεί να προσπάθησε πολύ στον δεύτερο γύρο να γυρίσει την κατάσταση, όμως λίγο πολύ ήξεραν οι περισσότεροι ότι οι ελπίδες ήταν ελάχιστες. Στα θετικά ότι παρέμεινε ο Βαλπούργκις, ο οποίος κατάφερε να δώσει ταυτότητα στην ομάδα, έστω και τις τελευταίες αγωνιστικές.

Προπονητής: Μάικ Βαλπούργκις. Αποτελεί για αυτόν την μεγάλη ευκαιρία η Ινγκόλστατ και δείχνει ο ίδιος να την έχει εκμεταλλευτεί. Παρουσίασε πολύ θετικά πράγματα από τότε που ανέλαβε, ενώ κατάφερε να συμμαζέψει την ομάδα. Όλα αυτά συνθέτουν πολλά θετικά στοιχεία που θα έχει υπέρ του τη νέα χρονιά. Προπονητής που του αρέσει πολύ η ισορροπία στο παιχνίδι.

Έδρα: Audi-Sportpark (15.729).

Μεταγραφές: Προφανώς και έφυγαν αρκετοί παίκτες, που δεν ήθελαν να παίξουν στην Β’ κατηγορία, όμως η Ινγκόλστατ κατάφερε να βγάλει χρήματα από αυτούς και να κινηθεί πολύ σωστά στην μεταγραφική περίοδο. Από την Βαυαρία αποχώρησαν οι Γκρος (μέσος), Ρότζερ (μέσος), Χίντερσερ (επιθετικός), Ορτάγκ (κίπερ), Λέκι (εξτρέμ) και Σούτνερ (αμυντικός). Εκτός από τους δανεικούς που επέστρεψαν, απέκτησε και τους Νόιμαν (αμυντικός από Σάλκε), Γκάους (μέσος από Λάουτερν), Σρόεκ (μέσος από Βούρτσμπουργκ), Ρίτσο (φορ από Ντόρτμουντ), Κούτσκε (επιθετικός από Νυρεμβέργη) και Κόλακ (φορ από Χόφενχαϊμ). Σε γενικές γραμμές διατήρησε ένα πολύ ανταγωνιστικό ρόστερ.

Φιλικά: Αήττητη στα φιλικά και με θετικές εντυπώσεις η Ινγκόλστατ. Επικράτησε με 1-0 της Καρλσρούης, 2-1 της Βέχε και 2-0 της Ναντ, ενώ ισόπαλη αναδείχθηκε με την Σπάρτα Πράγα. Ευχαριστημένος ο κόουτς Βαλπούργκις από την συμπεριφορά της ομάδας σε όλα τα παιχνίδια.

Εκτίμηση: Προφανώς και θα είναι από τις ομάδες που θα έχουν την αίγλη του φαβορί για την επάνοδο στην Α, όμως δεν θα είναι εύκολο αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα προσπαθήσουν το ίδιο. Έχει πάντως το υλικό να βρεθεί πολύ ψηλά. Την περιμένω αρκετά δυνατή.

 

Νυρεμβέργη

Τι έκανε πέρυσι: Μια πολύ περίεργη χρονιά ήταν η περυσινή για τους Φράγκους. Αρχικά οι στόχοι ήταν υψηλοί, μέχρι και άνοδο είχε προαναγγείλει η διοίκηση, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Μάλιστα, σε πολλά σημεία της χρονιάς κινδύνεψε με υποβιβασμό. Τέλος καλά όλα καλά για τη Νυρεμβέργη, που παρέμεινε στην κατηγορία σχετικά εύκολα. Στα θετικά ότι πολλοί νεαροί παίκτες από την ακαδημία πήραν συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Προπονητής: Μίχαελ Κόελνερ. Του δόθηκε η ευκαιρία σε μία πολύ δύσκολη φάση για την ομάδα να κοουτσάρει όχι την U23 που είχε έως τότε αλλά την πρώτη ομάδα. Με πολύ σοβαρότητα και με πολύ δουλειά, άφησε άπαντες στη διοίκηση ευχαριστημένους, πράγμα που σήμανε την ανανέωση του συμβολαίου του. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτή είναι η φιλοσοφία του και δύσκολα θα την αλλάξει. Έδρα: Grundig Stadion (50.000).

Μεταγραφές: Αποκτήθηκαν οι Μπρέντλοβ (κίπερ), Βαλεντίνι (αμυντικός), Γιέγκερ (αμυντικός), Κερκ (μέσος), Ζρέλακ (φορ) και Έβερτον (αμυντικός). Αντίθετα παρελθόν αποτέλεσαν οι Ρακόφσκι (κίπερ), Μπούλτχουις (αμυντικός), Χόβλαντ (αμυντικός), Σέφερ (κίπερ), Έσφεεφ (μέσος), Πάρκερ (φορ), Μάταβτς (φορ), Μπαουμαν (φορ) και Τζάκπα (αμυντικός). Θεωρώ πως είναι αρκετά ενισχυμένη, καθώς έδιωξε παίκτες που δεν είχαν συμμετοχή, ενώ απέκτησε ποδοσφαιριστές που μπορούν να εξελιχθούν με την παρουσία τους στους Φράγκους.

Φιλικά: Πολλές υποσχέσεις άφησε βάσει εμφανίσεων στα φιλικά η Νυρεμβέργη. Στα δυνατά φιλικά και αυτά που αντιμετώπισε ως επίσημα έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε όλους τους τομείς. Ξεχώρισαν οι νίκες από της Ίντερ με 2-1 και της Γκλάντμπαχ με 2-1.

Εκτίμηση: Και όνομα έχει και καλό ρόστερ έχει και προπονητή δουλευταρά έχει. Με λίγο τύχη και βελτιώνοντας την σταθερότητα της μπορεί να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει ψηλά. Περιμένω πάντως καλό ποδόσφαιρο από τη Νυρεμβέργη.

 

Σανκτ Πάουλι

Τι έκανε πέρυσι: Δύο όψεις είχε το νόμισμα πέρυσι για την Πάουλι. Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικό αφού ο υποβιβασμός… κοντοζύγωνε. Η διοίκηση όμως έδειξε εμπιστοσύνη στον Λίνεν και έτσι στον δεύτερο γύρο η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού καταφέρνοντας να πάρει μια εύκολη παραμονή. Πλέον ο Λίνεν θα είναι σε πόστο τεχνικού διευθυντή, ενώ φήμες λένε πως διάλεξε ο ίδιος τον Γιάνσεν για τον πάγκο της ομάδας.

Προπονητής: Όλαφ Γιάνσεν. Ο εκλεκτός για αντί-Λίνεν. Μπορεί να μην έχει παραστάσεις από μεγάλες ομάδες, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού του δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει και να αναδείξει τι ξέρει. Σε γενικές γραμμές είναι ένας προπονητής που αρέσκεται σε παιχνίδι κατοχής.

Έδρα: Millerntor Stadion (29.546).

Μεταγραφές: Μόνη φυγή που δεν επηρεάζει είναι αυτή του Γκόντερ (αμυντικός). Κατά τα άλλα η Πάουλι απέκτησε τον Αλάγκουι (φορ) και τον Σόπενχαουερ (αμυντικός), ενώ έκανε δικό της και τον Σαχίν (εξτρέμ) με κανονική μεταγραφή. Ίδια ομάδα λοιπόν με πέρυσι. Φιλικά: Μόνο νίκες είχε σε όλα της τα φιλικά η Πάουλι, που όμως αντιμετώπισε και εντελώς ανίσχυρους αντιπάλους. Στα «σοβαρά» φιλικά πάντως έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο. Επικράτησε της Λόττε με 1-0 και της Βέρντερ με 2-1, το τελευταίο ήταν και η πρόβα ενόψει της πρεμιέρας.

Εκτίμηση: Έμεινε ανέγγιχτος ο κορμός και αυτό δίνει τις βάσεις για μια καλή χρονιά. Ο Λίνεν μπορεί να μην είναι στον πάγκο, όμως σίγουρα θα βοηθάει από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Αν συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε τότε θα είναι εύκολα μέσα στην οκτάδα.

 

Μπόχουμ

Τι έκανε πέρυσι: Με σύμμαχο την έδρα της κατάφερε να κλείσει μια χρονιά στην μέση της βαθμολογίας. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη είναι η έκφραση που ταιριάζει στην περυσινή παρουσία της Μπόχουμ στο πρωτάθλημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η διοίκηση προχώρησε σε μια απόφαση σοκ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Ολλανδό προπονητή Φέρμπεκ να αποτελεί παρελθόν. Αυτή η κίνηση είναι δείγμα του ότι η Μπόχουμ θέλει περισσότερα αυτήν την χρονιά.

Προπονητής: Ίζμαελ Άταλαν. Διατέλεσε προπονητής στην Σπόρτφροϊντε Λότε, την οποία και ανέβασε κατηγορίες. Αυτό ήταν και το κριτήριο με το οποίο η διοίκηση της Μπόχουμ τον εμπιστεύτηκε. Σίγουρα ο ίδιος νιώθει αγχωμένος αλλά από την άλλη μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται. Είναι ένας προπονητής που φτιάχνει ομάδες που παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις.

Έδρα: Vonovia Ruhrstadion (29.300).

Μεταγραφές: Κάτοικοι του Μπόχουμ θα είναι οι Διαμαντάκος (φορ), Χίντερσερ (φορ), Σοάρες (αμυντικός) και Κρούζε (εξτρέμ από Λιαονίνγκ). Αντίθετα παρελθόν αποτέλεσαν οι Κουάσνερ (φορ) και Νταβίντοβιτς (αμυντικός). Ενισχυμένη έστω και οριακά, ειδικά στον επιθετικό τομέα η Μπόχουμ. Φιλικά: Προτίμησε να δώσει εξ ολοκλήρου δύσκολα φιλικά, κάτι που ήταν απόφαση της διοίκησης. Σε γενικές γραμμές άρεσε, κάτι που γεμίζει με αισιοδοξία τις τάξεις της ομάδας. Στα πρώτα δύο φιλικά ηττήθηκε, από Σαρλερουά (2-1) και Σαχτάρ (2-0), όμως στα επόμενα ήταν εξαιρετική. Επικράτησε με 5-2 της Γιένα, 6-0 της Έρφουρτ, ενώ στο τελευταίο φιλικό απέσπασε 2-2 από τη Ντόρτμουντ.

Εκτίμηση: Ίδιο ρόστερ με πέρυσι ελαφρώς ενισχυμένο, κάτι που της δίνει πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων. Μοναδικό ερωτηματικό κατά πόσο ο νέος κόουτς θα εγκλιματιστεί στις απαιτήσεις. Αυτό είναι και η μόνη μου ένσταση στην φετινή Μπόχουμ, αλλιώς θα έλεγα ότι θα έμπαινε εξάδα.

 

Ουνιόν Βερολίνου

Τι έκανε πέρυσι: Υπήρχαν οι βλέψεις αλλά και οι προϋποθέσεις πέρυσι να γίνει το … μπαμ, δηλαδή η ομάδα να διεκδικήσει άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Μέχρι και λίγες αγωνιστικές μέχρι το τέλος η Ουνιόν ήταν πρωτοπόρος, όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση της κορυφής. Εν τέλει τερμάτισε στην τέταρτη θέση, που όμως αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί μια εύκολη παραμονή.

Προπονητής: Γιενς Κέλλερ. Δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πολύ καλά στην ομάδα. Παρουσιάζει ένα πολύ καλό σύνολο, που πλέον ξέρει να παίζει και άμυνα. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η Ουνιόν κατάφερε να διεκδικήσει άνοδο. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υπάρχει και γιατί να μην υπάρχει άλλωστε, αφού είναι ένας προπονητής που δίνει σιγουριά στους παίκτες του.

Έδρα: Stadion an der Alten Försterei (22.012).

Μεταγραφές: Η γενική εικόνα λέει ότι ενισχύθηκε σε θέσεις που επιθυμούσε ο κόουτς Κέλερ, ενώ παράλληλα κράτησε όλα τα «εργαλεία» που είχε. Αποχώρησαν οι Πούνσεκ (μέσος), Κόελερ (μέσος), Κέσελ (αμυντικός), Κόρτε (εξτρέμ), Τιλ (εξτρέμ), Νίκι (εξτρέμ), Πόγκατετς (μέσος), Κρολ (κίπερ) και Στέτιν (φορ), όλοι τους δεν θα μπορούσαν να είχαν ρόλο στην φετινή ομάδα. Αντίθετα αποκτήθηκαν οι Χάρτελ (επιτελικός μέσος), Πρόμελ (μέσος), Τορεχόν (μέσος), Κούρτσβεγκ (αμυντικός), Γκόγκια (επιθετικός) και Σόεσβεντερ (αμυντικός).

Φιλικά: Πάρα πολύ καλή και αήττητη στα φιλικά η Ουνιόν. Κατάφερε να δείξει πολλά και θετικά στοιχεία εντός των τεσσάρων γραμμών. Επικράτησε της ΒΑΚ με 4-2, της Μπέρμιγχαμ με 1-0, της Χάλεσερ με 5-1 και της ΚΠΡ με 2-1. Νίκες που βοηθάνε σίγουρα και στον ψυχολογικό τομέα.

Εκτίμηση: Μεγάλο πλεονέκτημα για φέτος η ομοιογένεια της ομάδας αλλά και το ότι διατηρήθηκε ο βασικός κορμός της ομάδας, που αν μη τι άλλο είναι αρκετά ποιοτικός. Λίγο πιο σταθερή να είναι από πέρυσι και θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει. Υποψήφια έκπληξη για άνοδο.

 

Ντούισμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι ήταν το φαβορί για την άνοδο από τη Γ’ κατηγορία στη Β’ και έτσι βρέθηκε και πάλι στα σαλόνια της Zweite Liga με μόλις έναν χρόνο απουσίας. Οι «ζέβρες» δεν συνάντησαν σχεδόν καμία δυσκολία και με τον προπονητή με τον οποίον υποβιβάστηκαν πρόπερσι ξανά πήραν την άνοδο. Επομένως η χρονιά κρίθηκε άκρως επιτυχημένη.

Προπονητής: Ιλία Γκρούεφ. Κατάφερε να δουλέψει καλά με το υλικό που είχε και πήρε μια άνοδο σχετικά εύκολα. Τεράστιο το μερίδιο που του αναλογεί στην επιτυχία αυτή και πλέον είναι στα δικά του χέρια πως θα χειριστεί το ρόστερ του στην Zweite Liga πλέον. Είναι ένας προπονητής αρκετά έξυπνος, που βασίζεται πάρα πολύ στην τακτική.

Έδρα: Schauinsland Reisen Arena (31.514).

Μεταγραφές: Τέσσερις παίκτες έχασε όλους και όλους, που στην τελική αναπληρώθηκαν με καλύτερους. Παρελθόν αποτελούν οι Ντάους (μέσους), Λενζ (κίπερ), Λόιτενεκερ (αμυντικός) και Σισέ (επιτελικός μέσος). Αποκτήθηκαν οι Σόουζα (εξτρέμ), Φρόεντε (μέσος), Νάουμπερ (αμυντικός), Νταβάρι (κίπερ), Στόπελκαμπ (μέσος) και Τάσκι (φορ). Καλύτερο το ρόστερ με αυτές τις προσθήκες, σε ένα ήδη πολύ δουλεμένο σύνολο από πέρυσι.

Φιλικά: Αρκετά τα φιλικά που έδωσαν οι ζέβρες στην διάρκεια της προετοιμασίας. Οι νίκες ήρθαν επί της Καρλσρούης (3-2) και επί της Ομπερχάουζεν (2-1). Στα υπόλοιπα μπορεί να μην νίκησε, όμως έδειξε τα στοιχεία που ήθελε να δει ο κόουτς Γκρούεφ. Ηττήθηκε από την Νόριτς και την Άστον Βίλλα με 2-0 και 3-0 αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Η ομοιογένεια και το ότι υπάρχει χημεία στην ομάδα είναι στοιχεία που ίσως κάνουν τη διαφορά για τις ζέβρες φέτος έναντι των ανταγωνιστών για τον υποβιβασμό. Εύκολο έργο δεν θα έχει, όμως είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι πρόπερσι.

 

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ

Τι έκανε πέρυσι: Δυνατή για άλλη μια φορά, διεκδίκησε μέχρι τέλους την απευθείας άνοδο, με τις λεπτομέρειες να μην είναι υπέρ της. Εν τέλει κατέληξε στην 3η θέση, κάτι που την έστειλε στα μπαράζ με τη Βόλφσμπουργκ. Εκεί δεν τα κατάφερε, αφού έχασε δύο φορές. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, όμως βλέποντας ψυχρά την κατάσταση πέτυχε αυτό που είχε θέσει ως στόχο από την αρχή, να είναι στην τριάδα.

Προπονητής: Τόρστεν Λίμπερκνεχτ. Βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2008, επομένως δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μεγάλο πλεονέκτημα το ότι γνωρίζει απέξω την ομάδα και όπλο του η σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Διαχρονικά παρουσιάζει ανταγωνιστική ομάδα.

Έδρα: Eintracht Stadion (23.325).

Μεταγραφές: Πολύ λίγα πράγματα συνέβησαν στην μεταγραφική περίοδο για την Μπράουνσβαϊγκ. Ήρθαν οι Σάμσον (μέσος), Μπράιτκροϊτς (μέσος), Νκάνσα (μέσος) και Μπέκερ (αμυντικός), ενώ αποτέλεσαν παρελθόν οι Κορέιρα (μέσος), Όμλαντιτς (μέσος), Μάτουσικ (μέσος), Οφόζου (αμυντικός). Ένα κλικ καλύτερη από πέρυσι σε έμψυχο δυναμικό, κατά 95% ίδια ομάδα. Φιλικά: Μπορεί να μην είχε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στα φιλικά, όμως σίγουρα έδειξε στοιχεία με τα οποία ο κόουτς Λίμπερκνεχτ έμεινε ευχαριστημένος και αυτό είναι που μετράει. Τρία ήταν τα σημαντικά φιλικά. Ηττήθηκε από την Καρλσρούη με 2-1, ενώ ισόπαλη αναδείχθηκε με Μάνχαϊμ και με Κολωνία.

Εκτίμηση: Από τα δυνατά χαρτιά της κατηγορίας. Ίδια ομάδα καιρό τώρα, καλό ρόστερ, με προπονητή που είναι χρόνια στην ομάδα. Πιστεύω πως η ομοιογένεια και η χημεία που διαθέτει θα την βοηθήσουν να πάρει μια από τις δύο πρώτες θέσεις στη βαθμολογία.

 

Γκρόιτερ Φιρτ

Τι έκανε πέρυσι: Η περυσινή χρονιά για το «τριφύλλι» ήταν μια «κλασσική» χρονιά για αυτό. Μια χρονιά όπου δεν κινδύνευσε με υποβιβασμό αλλά ούτε και κυνήγησε τις πρώτες θέσεις για άνοδο. Βέβαια, από αυτό φαίνεται να κερδίζει την «χημεία» και την ομοιογένεια, αφού ο κόουτς Ράντοκι δούλεψε καλά εδώ και έξι μήνες με την ομάδα. Επίσης φέτος το γήπεδο θα έχει υποστεί μια καλή ανακαίνιση, πληρώντας ουσιαστικά προϋποθέσεις για Bundesliga.

Προπονητής: Γιάνος Ράντοκι. Έχει βιογραφικό από ομάδες μικρότερου επιπέδου, αυτό σημαίνει ότι η Φιρτ του προσφέρει την ευκαιρία να δουλέψει σε καλό επίπεδο και φυσικά ο ίδιος δεν το έχει αφήσει να πάει ανεκμετάλλευτο. Του αρέσει η σταθερότητα στην άμυνα και από εκεί και πέρα ο πλουραλισμός στην επίθεση, κάτι που δεν έχει πετύχει τόσο καλά στο «τριφύλλι». Έδρα: Sportpark Ronhof Thomas Sommer (18.000).

Μεταγραφές: Ένας… χαμός επικράτησε στα μεταγραφικά της Φιρτ, όπως φυσικά και κάθε χρόνο. Ολόκληρες ενδεκάδες παικτών έφυγαν και ήρθαν. Παρελθόν αποτέλεσαν οι Γκίζελμαν (αμυντικός), Ζουλγ (επιτελικός μέσος), Φράις (εξτρέμ), Τρίπιτς (εξτρέμ), Μίλιτς (κίπερ), Φράνκε (αμυντικός), Χόφμαν (μέσος), Ντέιβιτς (εξτρέμ), Αζέμι (φορ). Αντίθετα αποκτήθηκαν οι Κόενινγκσμαν (κίπερ), Μαγκιάρ (αμυντικός), Τόρες (εξτρέμ), Όμλαντιτς (μέσος), Χόφμαν (φορ), Ερνστ (μέσος), Βίτεκ (αμυντικός), Μαλόκα (αμυντικός). Σίγουρα κάπως αποδυναμωμένη επιθετικά, όμως ενισχύθηκε μεσοαμυντικά, κάτι που ήθελε ο κόουτς Ράντοκι.

Φιλικά: Δεν ήταν άσχημη στα φιλικά, ειδικά από την στιγμή που κατάφερε από ότι φαίνεται να διατηρήσει την σοβαρότητα στην άμυνα της, στοιχείο που έχει επενδύσει ο Ράντοκι. Δέχτηκε μόλις τρία γκολ στα τέσσερα επίσημα φιλικά που έδωσε. Στο πιο δύσκολο από όλα έμεινε στο 0-0 με την Μάιντζ, ενώ σε αυτό που ήταν για… φίλημα επικράτησε της Πιλζέν με 5-1.

Εκτίμηση: Αν καταφέρει να βρει γκολ και πάρει τις νίκες που θέλει, τότε θα τερματίσει αρκετά εύκολα μέσα στην δεκάδα. Σκληρή ομάδα αναμένεται να είναι, η οποία θα δίνει βάση στην άμυνα, κάτι που φάνηκε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Ράντοκι.

 

Καϊζερσλάουτερν

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετά περίεργη και κακή χρονιά για τους «κόκκινους διαβόλους», που μετά κόπων και βασάνων κατάφεραν να εξασφαλίσουν στην παραμονή. Μια από τις χειρότερες επιθέσεις της λίγκας η Λάουτερν, επίδοση που σίγουρα θέλει να ξεχάσει, αντίθετα αμυντικά κατάφερε να κάνει μια από τις καλύτερες της σεζόν. Στα μέσα της σεζόν έφυγε ο Κορκούτ, αφού απέτυχε να εκπληρώσει σωστά τα καθήκοντα του, από τότε έχει αναλάβει ο Μάιερ, κάνοντας μια σχετικά καλή δουλειά.

Προπονητής: Νόμπερτ Μάιερ. Γνωστή «αλεπού» των γερμανικών γηπέδων. Γνωστός για το αλλοπρόσαλλο στυλ που παρουσιάζουν οι ομάδες του αλλά και επίσης ότι προσπαθεί στις ομάδες που δουλεύει να εκμεταλλεύονται στο απόλυτο την έδρα τους. Στα θετικά το ότι είχε χρόνο έξι μήνες τώρα να μάθει το ρόστερ με το οποίο θα δουλέψει αυτήν την σεζόν.

Έδρα: Fritz Walter Stadion (49.780).

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελούν οι Γκάους (εξτρέμ), Χόιμπαχ (αμυντικός), Πόλερσμπεκ (κίπερ), Γιάκομπ (φορ), Μούντζα (αμυντικός), Κερκ (επιτελικός μέσος), Έβερτον (αμυντικός), Γκλάτσελ (φορ). Αντί αυτών αποκτήθηκαν οι Κέσελ (αμυντικός), Μόντικα (αμυντικός), Μπορέλο (εξτρέμ), Φέχνερ (μέσος), Κορέιρα (αμυντικός), Γκουβάρα (αμυντικός), Ατίκ (φορ), Αλμπάεκ (μέσος) και Κάστανιρ (εξτρέμ). Καθαρά σαν μονάδες το ρόστερ είναι λίγο καλύτερο από πέρυσι, ειδικά στην αμυντική γραμμή.

Φιλικά: Μόλις τέσσερα φιλικά έδωσε η Καϊζερσλάουτερν, κάτι που ήταν επιλογή του Μάιερ. Δύο νίκες και δύο ήττες ο συνολικός απολογισμός και μάλλον ανασφάλεια έδωσαν τα φιλικά παρά σιγουριά. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η εντελώς ασταθής απόδοση της. Νίκη επί της Βορμς και Πιρμάσενς, ήττες από Άουγκσμπουργκ και Ντέρμπι.

Εκτίμηση: Αν λύσει το επιθετικό της πρόβλημα και διατηρήσει την τρομερή αμυντική προσήλωση που είχε πέρυσι, τότε δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής. Ο Μάιερ πιστεύω επιθετικά θα βρει τους τρόπους να ξεμπλοκάρει την Λάουτερν.

 

Χάιντενχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Μέχρι κάποιο σημείο η Χάιντενχαϊμ ήταν πολύ κοντά στην κορυφή. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις ειπώθηκε η λέξη άνοδος από αρκετούς. Ο δεύτερο γύρος όμως ήταν αρκετά κακός και έτσι η Χάιντενχαϊμ απλά αρκέστηκε σε μία μέτρια χρονιά, τερματίζοντας κάπου στην μέση την βαθμολογίας, παίρνοντας μια άνετη παραμονή.

Προπονητής: Φρανκ Σμιντ. Από τους μακροβιότερους προπονητές σε πάγκο ομάδας ο συγκεκριμένος. Είναι κόουτς της Χάιντενχαϊμ από το 2007 (!) και ουσιαστικά αυτός την έχει φέρει σε αυτά τα υψηλά επίπεδα. Πολλά δεν μπορούν να ειπωθούν, αφού ο ίδιος επιμένει ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο στυλ αλλά προσαρμόζεται στον αντίπαλο.

Έδρα: Voith Arena (15.000).

Μεταγραφές: Ενισχυμένη κατά πολύ η Χάιντενχαϊμ, που διατήρησε τον κορμό της και πρόσθεσε ποιοτικές λύσεις. Αφίχθησαν στο Χάιντενχαϊμ οι Γκλάτσελ (φορ), Κόμπινγκ (κίπερ), Τιλ (εξτρέμ), Ντόβενταν (φορ), Πους (επιτελικός μέσος), Μπους (αμυντικός). Αντίθετα παρελθόν αποτέλεσε μόνο ο Ράσνερ (μέσος).

Φιλικά: Μόλις τρία φιλικά έδωσε η Χάιντενχαϊμ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αφού ο κόουτς Σμιντ το θεώρησε καλύτερο. Μία ήττα, μία νίκη και μία ισοπαλία ο απολογισμός. Ήττα από την Γιλβάγια, ισοπαλία με την Λίμπερετς και νίκη επί της Στουτγάρδης στην πρόβα τζενεράλε με 2-1.

Εκτίμηση: Πρόσθεσε ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της. Πιστεύω ότι θα είναι από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς. Όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα σκληροτράχηλο και καλοδουλεμένο σύνολο, που θα έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση.

 

Αρμίνια Μπίλεφελντ

Τι έκανε πέρυσι: Πέρασε από πολλά κύματα φέτος το… πλοίο της Αρμίνια. Αρκετές αλλαγές προπονητών, αρκετή γκρίνια και καθόλου σταθερότητα σε όλη την χρονιά. Έκανε μερικά σπουδαία αποτελέσματα και μερικά απογοητευτικά. Μέχρι και την τελευταία στιγμή καρδιοχτύπησε για την παραμονή, όμως τελικά τα κατάφερε και έτσι ο στόχος θεωρήθηκε ότι επιτεύχθηκε.

Προπονητής: Ζεφ Ζάιμπενε. Ανέλαβε την ομάδα σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι και κατάφερε να τα βγάλει πέρα αρκετά καλά, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους διοικούντες, οι οποίοι του έδωσαν τα… κλειδιά για τη νέα σεζόν. Έχει ένα άκρως επιθετικό στυλ στις ομάδες που παίζει και συνήθως οι ομάδες του παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο.

Έδρα: Schuco Arena (26.137).

Μεταγραφές: Αναχώρησαν για άλλες… πολιτείες οι Γιούνγκλας (μέσος), Νταβάρι (κίπερ), Γκόρλιτς (εξτρέμ), Χεσλ (κίπερ), Λανγκ (αμυντικός), Χόρνιγκ (αμυντικός), Σούπαν (αμυντικός), Χόλοτα (μέσος), Κακουταλούα (αμυντικός), Μαστ (εξτρέμ) και Χόμπερ (μέσος). Αποκτήθηκαν οι Τεξέιρα (αμυντικός), Βάιραουχ (εξτρέμ), Ορτέγκα (κίπερ), Πουτάρο (φορ), Κέρσμπαουμερ (μέσος) και Κουάσνερ (φορ). Δύσκολο να γίνει σωστή εκτίμηση, πάντως η πρώτη εικόνα είναι ότι το ρόστερ έμεινε ίδιο σε ποιότητα και επιλογές.

Φιλικά: Τέσσερα φιλικά έδωσε στην προετοιμασία, όπου απέδειξε ότι θα είναι μια πολύ επιθετική ομάδα. Επικράτησε με 4-0 της Καζάν, 5-1 της Πριμπράμ και 1-0 της Βούπερταλ, ενώ ηττήθηκε με 3-1 από τη Νόριτς. Σε γενικές γραμμές άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Διαθέτει έδρα, καλό ρόστερ, προπονητή ο οποίος έμαθε την ομάδα μέσα σε λίγους μήνες, ενώ διατήρησε τον κορμό της. Θεωρώ ότι θα παραμείνει στην κατηγορία εύκολα ή δύσκολα. Επίσης περιμένω να παίξει καλό ποδόσφαιρο επί Ζάιμπενε.

 

Σαντχάουζεν

Τι έκανε πέρυσι: Στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή και από την στιγμή που αυτό έγινε πραγματικότητα αρκετά εύκολα, τότε η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Για το παραπάνω βήμα ούτε λόγος, κάτι βέβαια που έχει αντίκτυπο και στην προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει η διοίκηση για τα επόμενα χρόνια, άγνωστο αν θα τα καταφέρει.

Προπονητής: Κενάν Κόσακ. Δεύτερη χρονιά για τον Τούρκο προπονητή που ως γνωστόν από πέρυσι, αρέσκεται σε ένα ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων. Μικρός αρκετά με πολλές νέες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Δεν τα πάει άσχημα και για αυτό η διοίκηση τον στηρίζει, γνωρίζοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος διαχειρίζεται ένα μέτριο ρόστερ.

Έδρα: Hard Wald Stadion (15.414).

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελούν οι Τίντε (εξτρέμ), Κουν (εξτρέμ), Πλεντλ (επιτελικός μέσος), Χιγκελ (κίπερ), Γκόρντον (αμυντικός), Κοσέσκι (εξτρέμ), Λούκασικ (μέσος). Αντίθετα αποκτήθηκαν οι Ιμπραχίμα (εξτρέμ), Μπορν (εξτρέμ), Σούεν (κίπερ), Χέρμαν (εξτρέμ από Βόλφσμπουργκ Β), Ντάγκφους (εξτρέμ), Γκίπσον (Λειψία), Τσεξνουλάου (μέσος) και Ζίγερτ (αμυντικός). Οριακά ενισχυμένη θα την χαρακτήριζα.

Φιλικά: Άκρως εντυπωσιακή στα φιλικά της η Σαντχάουζεν. Έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο γεμίζοντας αισιοδοξία τους πάντες στην ομάδα. Όλα τα φιλικά της συνοδεύτηκαν με νίκες. Ξεχώρισαν οι νίκες επί της Λουκέρνης (2-1), Ζυρίχης (2-1), Φράιμπουργκ (3-0), Χάντερσφιλντ (3-2) και Λεβερκούζεν (3-2).

Εκτίμηση: Έχει την εμπειρία πια να ανταποκριθεί στις δυσκολίες. Σημαντικό το ότι δεν άλλαξε το ρόστερ της, ενώ διατήρησε και τον προπονητή της στον πάγκο της. Διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των υπόλοιπων ομάδων που θα αγωνιστούν για την παραμονή.

 

Φορτούνα Ντίσελντορφ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν, τα χαμόγελα ήταν πολλά, όμως σιγά σιγά η ομάδα «έπεσε» αγωνιστικά. Αποτέλεσμα αυτού να φτάσουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να σφραγίσει την παραμονή στην κατηγορία και να δώσει μερικούς αγώνες που έμοιαζαν με τελικό. Στο τέλος βέβαια όλα έγιναν όπως έπρεπε. Σίγουρα πάντως δεν ήταν στόχος μόνο η παραμονή φέτος, αφού ο πήχης ήταν αρκετά υψηλός.

Προπονητής: Φρίντχελμ Φούνκελ. Ο γνωστός «στρατηγός» των γερμανικών γηπέδων. Τεράστια η εμπειρία και σίγουρα αυτό φάνηκε σε αρκετές και δύσκολες στιγμές που πέρασε φέτος η Φορτούνα. Δεν έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, όμως είναι γνωστός για το ότι πάντα θέλει να παίζει σκληρή άμυνα η ομάδα του, κάτι που πέτυχε φέτος και του βγήκε σε καλό.

Έδρα: ESPRIT Arena (54.600).

Μεταγραφές: Το ότι «τρώει τα νυχάκια της» εδώ και μερικά χρόνια όσον αφορά την παραμονή, έκανε την διοίκηση να προχωρήσει σε μεταγραφές. Αποκτήθηκαν οι Χόφμαν (αμυντικός), Βολφ (κίπερ), Γκίζελμαν (αμυντικός), Νόιχαους (μέσος, δανεικός από Γκλάντμπαχ), Νίλσεν (φορ) και Κούγιοβιτς (φορ). Αντίθετα δεν θα φοράνε την φανέλα της Φορτούνα οι Ούνερσταλ (κίπερ), Γκάρτνερ (μέσος), Ακπογκούμα (αμυντικός), ΓιαΚονάν (φορ), Μάντλουνγκ (αμυντικός) και Φεράτι (εξτρέμ). Σε γενικές γραμμές αναβάθμισε κάπως το ρόστερ της.

Φιλικά: Ουσιαστικά τρία ήταν τα φιλικά που έδωσε η Φορτούνα, αφού τα αρχικά φιλικά ήταν με ερασιτεχνικές ομάδες. Στα δυνατά φιλικά έβγαλε ένα μέτριο πρόσωπο, δείχνοντας πολλά προβλήματα στον επιθετικό τομέα. Ηττήθηκε από Σαρλερουά (2-0) και Μπράιτον (2-0), ενώ νίκησε την Μπρνο με 1-0.

Εκτίμηση: Μικρή αλλά ποιοτική ενίσχυση για την Φορτούνα, που θα προσπαθήσει φέτος να κάνει μια καλή σεζόν, χωρίς να έχει έγνοιες για παραμονή στο τέλος της σεζόν. Την περιμένω λίγο καλύτερη από πέρυσι, όμως για υψηλές θέσεις ούτε λόγος.

 

Χόλσταϊν Κιλ

Τι έκανε πέρυσι: Κάνοντας έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο στην Dritte Liga σφράγισε το εισιτήριο της ανόδου. Εξαιρετικά επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η χρονιά, αφού η απευθείας άνοδος ήταν ο βασικός στόχος. Το πάθημα που έγινε μάθημα για τους «πελαργούς», που πριν μερικά χρόνια δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Μόναχο στα μπαράζ.

Προπονητής: Μάρκους Άνφανγκ. Κάπου στην μέση της χρονιάς ανέλαβε την ομάδα και παίρνει άριστα. Διαχειρίστηκε άψογα το υπάρχων ρόστερ και επίσης η ομάδα έπαιξε και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στην έδρα της, όπου δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο προτιμάει συνήθως.

Έδρα: Holstein Stadion (11.522).

Μεταγραφές: Στο Κίελο θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Αζέμι (φορ), Κινσόμπι (αμυντικός), Κρούζε (κίπερ), Καρατσόρ (μέσος), Χάιντινγκερ (αμυντικός) και Κόντε (μέσος). Αποχώρησαν οι Κόλμαν (αμυντικός), Φετς (φορ), Χάρντερ (φορ) και Βίρλμαν (μέσος). Συγκριτικά με πέρυσι το ρόστερ είναι καλύτερο, το θέμα είναι κατά πόσον θα είναι ανταγωνιστικό για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Φιλικά: Μπορεί κανείς να την πει εντυπωσιακή με αυτά που κατάφερε στα φιλικά. Η Κιλ στα πέντε ουσιαστικά φιλικά της κατάφερε όχι μόνο να μην ηττηθεί αλλά να δείξει πολύ καλά και ενθαρρυντικά στοιχεία. Επικράτησε με 5-3 του Αμβούργου, 2-1 της Λόττε, 2-0 της Γκλάντμπαχ ΙΙ και 2-0 της Οντένσε, ενώ έμεινε στο 0-0 με την Σαχτάρ.

Εκτίμηση: Πολλά τα ερωτηματικά για την συγκεκριμένη ομάδα. Κατάφερε να βρίσκεται στην Zweite Liga για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της και το θέμα είναι αν μπορεί να διατηρηθεί. Συμπαθητική γενικότερα, με ισορροπία στο παιχνίδι της, υστερεί όμως αρκετά σε ποιότητα. Ένα από τα φαβορί για να υποβιβαστούν.

 

Ντινάμο Δρέσδης

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε μια πολύ καλή σεζόν. Μάλιστα η σεζόν ήταν τόσο καλή, που αρκετοί κάπου τον Μάρτη μήνα μίλησαν για άνοδο. Βάσει προγράμματος αυτό ήταν εφικτό, όμως έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις η ομάδα του Νόιχαους. Τελικά τερμάτισε λίγο πίσω από την τριάδα. Επιτυχημένη η σεζόν, που σίγουρα άνοιξε την όρεξη για πολλά περισσότερα.

Προπονητής: Ούβε Νόιχαους. Έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο, άσχετα με το ποιος μπαίνει ή βγαίνει από την ενδεκάδα. Φάνηκε άλλωστε αυτό από τότε που ήταν στη Γ κατηγορία. Επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου, που αρέσει. Κάτι ανάλογο αναμένεται να παρουσιάσει και φέτος ο έμπειρος τεχνικός.

Έδρα: DDV Stadion (32.066).

Μεταγραφές: Η αλήθεια είναι ότι έχασε μερικούς πολύ καλούς παίκτες, παίκτες που της προσέφεραν αρκετά εδώ και χρόνια. Παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Κούτσκε (φορ), Στάροτζικ (μέσος), Κορνέτσκι (κίπερ), Τεξέιρα (αμυντικός), Μόντικα (αμυντικός), Λάνγκντραφ (αμυντικός), Στεφάνιακ (μέσος), Φλους (μέσος), Γκόγκια (μέσος), Αλβάρεζ (φορ), Τεκέρσι (εξτρέμ). Λύσεις βρήκε, το θέμα είναι κατά πόσο θα βοηθήσουν. Στη Δρέσδη θα συνεχίσουν οι Μπενατέλι (μέσος), Γκόντερ (αμυντικός), Ρόσερ (φορ), Μόεσελ (εξτρέμ) και Χόρβατ (μέσος).

Φιλικά: Τέσσερα επίσημα φιλικά έδωσε η Δρέσδη, στα οποία από την μία φανέρωσε μεγάλες επιθετικές αρετές, από την άλλη όμως φανέρωσε και πολλές αμυντικές αδυναμίες. Νίκησε με 2-1 την Στουτγάρδη και με 3-2 την Ουντερχάχινγκ, ενώ ηττήθηκε με 4-3 από τη Βόλφσμπουργκ και 3-0 από την Λίμπερετς.

Εκτίμηση: Έχασε αρκετή από την ποιότητα της σε όλες τις γραμμές και δεν ξέρω κατά πόσο καλύπτονται. Θεωρώ πως δεν θα φτάσει στα επίπεδα που έφτασε πέρυσι και θα είναι εκτός 10αδας.

 

Αούε Έρτσγκεμπίργκε

Τι έκανε πέρυσι: Η χρονιά αναμενόταν δύσκολη και όντως ήταν. Ξεκίνησε με τον Ντότσεφ ως προπονητή, στην αρχή όλα έβαιναν καλώς, όμως η ομάδα έδειξε αρκετά κακά στοιχεία μέχρι τη διακοπή. Η διοίκηση αποφάσισε να πορευτεί με τον Τεντέσκο και από ότι φαίνεται έκανε καλά, αφού η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και εν τέλει σώθηκε. Ο Τεντέσκο όμως έφυγε για μεγάλες πολιτείες, αφού του έγινε πρόταση από μεγάλη ομάδα της Μπουντεσλίγκα, όπου και θα συνεχίσει. Επιτυχημένη πάντως η σεζόν για την Αούε.

Προπονητής: Τόμας Λετς. Ένα αρκετά υποσχόμενο πρόσωπο στον πάγκο της ομάδας. Νέος και με καλές ιδέες, του δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει σε επίπεδο δεύτερη κατηγορίας. Οι ομάδες που έχει κοουτσάρει έχουν δείξει πολύ καλά επιθετικά στοιχεία, κάτι ανάλογο αναμένουμε και στην Αούε.

Έδρα: Sparkassen Erzgebirgs Stadion (16.000).

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι Σάιντελ (κίπερ), Ρίντελ (αμυντικός), Μπράιτκροϊτς (αμυντικός), Σούσατς (αμυντικός), Σάμσον (μέσος), Σκαρλατίδης (εξτρέμ), Βέγκνερ (φορ), Τόσεφ (φορ), Ζίμπερ (αμυντικός). Αποκτήθηκαν οι Νγκβισάνι (αμυντικός), Στράους (μέσος), Μαρία (εξτρέμ), Ραπ (αμυντικός), Φεράτι (εξτρέμ), Κακουτάλουα (αμυντικός), Κέμπε (αμυντικός). Πάνω κάτω ίδιο παρέμεινε το ρόστερ, «συμπλήρωσε» με ίδιο στυλ παικτών τους παίκτες που έχασε και οδεύει για τον στόχο της παραμονής.

Φιλικά: Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κόουτς της ομάδας μετά τα φιλικά που έδωσε. Δεν ήταν καθόλου καλή, δείχνοντας μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Τέσσερα ήταν τα επίσημα φιλικά, όπου γνώρισε τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Ήττα από Λίντσερ, Λίμπερτς, Μαγδεμβούργο, ενώ με Αντάλια έμεινε στο 1-1.

Εκτίμηση: «Λίρα εκατό» της βγήκε ο κόουτς Τεντέσκο, που όμως αποχώρησε. Άγνωστο το τι θα καταφέρει ο νέος προπονητής, αφού κοιτώντας ψυχρά το ρόστερ, υστερεί σε αρκετά από σχεδόν όλες τις ομάδες. Πάθος, δύναμη και έδρα είναι τρία στοιχεία που πρέπει να εκμεταλλευτεί πλήρως για να μην μπει σε περιπέτειες (που πιστεύω ότι θα μπει).

 

Γιαν Ρέγκενσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε μια πολύ καλή σεζόν στην Dritte Liga και πήρε την 3η θέση. Τα καλύτερα βέβαια ήρθα στα μπαράζ, όπου αντιμετώπισε την Μόναχο 1860, την οποία και έριξε κατηγορία, με την ίδια να παίρνει την θέση της στην Zweite Liga. Έτσι η Ρέγκενσμπουργκ ανανεωμένη και με καινούργιο γήπεδο δίνει και πάλι το παρών στην Β κατηγορία. Πέρα για πέρα επιτυχημένη η περυσινή χρονιά.

Προπονητής: Αχίμ Μπάιερλόρτσερ. Ανέλαβε πρόσφατα την ομάδα, αφού ο προηγούμενος προπονητής την… άδειασε. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον συγκεκριμένο, που δούλευε εδώ και μερικά χρόνια στις ακαδημίες της Λειψίας. Το βιογραφικό άρεσε στην διοίκηση, απομένει μόνο να δείξει τι μπορεί να κάνει σε αυτό το επίπεδο ο 49χρονος τεχνικός.

Έδρα: Contenental Arena (15.224). Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελούν οι Πους (μέσος), Φάμπερ (εξτρέμ), Σόεπφ (μέσος), Πάουλους (αμυντικός), Ούρμπαν (αμυντικός) και Λούγκε (εξτρέμ). Κάτοικοι Βαυαρίας θα είναι οι Στόλτσε (φορ), Ανταμιάν (φορ), Νίτφελντ (φορ), Τζάλτο (φορ), Βρένετσι (εξτρέμ), Γκίμπερ (αμυντικός), Σόρενσεν (αμυντικός), Μις (φορ). Ενισχύθηκε, ιδιαίτερα στην επίθεση, ενώ εντύπωση έκανε η μεταγραφή του Σόρενσεν στην άμυνα από την Σάλτσμπουργκ. Συμπαθητικό σύνολο που θα παλέψει για την παραμονή.

Φιλικά: Τέσσερα φιλικά έδωσε η Ρέγκενσμπουργκ, όπου στα τελευταία δύο πραγματικά έβγαλε καλά στοιχεία προς τα έξω. Αρχικά ήρθαν οι μέτριες εμφανίσεις με Ριντ και Άαλεν, ισοπαλία και ήττα αντίστοιχα και έπειτα ήρθα οι νίκες με Άρσεναλ U23 και Άουγκσμπουργκ.

Εκτίμηση: Αν δεν έφευγε ο κόουτς Χέρλιχ, τότε θα μιλούσα με αρκετά κολακευτικά λόγια, άσχετα με το αν τελικά υποβιβαζόταν ξανά φέτος. Τώρα μου έχουν δημιουργηθεί αρκετές απορίες στο κατά πόσο θα μπορέσει ο καινούριος προπονητής να διατηρήσει σε καλή κατάσταση ένα καλοδουλεμένο σύνολο.

Germanos

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ