foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σουηδία, Superettan: Preview σεζόν 2017

Previews Πρωταθλημάτων | 29 Μάρ 2017 20:43
Σουηδία-Superettan-Preview-2017-Αφιέρωμα-Σουηδίας-2017.jpg

Το 18ο πρωτάθλημα της Σουπερέταν είναι προ των πυλών, έτοιμες για την κούρσα της ανόδου οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στην κατηγορία. Χέλσινγκμποργκ, Γκέφλε και Φάλκενμπεργκ είναι οι τρεις σύλλογοι που υποβιβάστηκαν από την Αλβένσκαν, ενώ Μπρομαποϊκάρνα, Νόρμπι και Έστερ οι ομάδες που προβιβάστηκαν από την τρίτη τη τάξει κατηγορία της Σουηδίας. Σέντρα το προσεχές Σάββατο με την αναμέτρηση της Χέλσινγκμποργκ κόντρα στην Τρέλεμποργκ.

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της Superettan ολοκληρώνεται έπειτα από 30 αγωνιστικές, οι δύο πρώτοι κερδίζουν απευθείας την άνοδο στην Allsvenskan. Η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας, θα δώσει μπαράζ δύο αγώνων με τη 14η της πρώτης κατηγορίας. Όσον αφορά την «ουρά», οι δύο τελευταίες, υποβιβάζονται με τη λήξη των 30 αγωνιστικών, 13η και 14η θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στα μπαράζ κόντρα στις δεύτερες ομάδες των δύο ομίλων της τρίτης κατηγορίας.

 

Οι ομάδες της Superettan

Χέλσινγκμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Απογοητευτική η χρονιά πέρυσι για τη Χέλσινγκμποργκ, δεν κατάφερε να μείνει στην Αλβένσκαν και υποβιβάστηκε έπειτα από 23 χρόνια. Μία ισοπαλία και μία ήττα στα μπαράζ από τη Χάλμσταντ, την οδήγησαν στη Σουπερέταν, με την τέταρτη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας.

Προπονητής: Με τον Περ-Όλα Λιουνγκ θα πορευτεί φέτος, ο 49χρονος Σουηδός τεχνικός έλαβε το «χρίσμα» να επαναφέρει το σύλλογο στην πρώτη κατηγορία.

Έδρα: «Ολίμπια Στάντιον» (16.500)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της ενόψει της νέας χρονιάς, ήρθαν μεταξύ άλλων ο στόπερ Γκίμα (Ορλάντο Πάιρατς) και ο επιθετικός Ακποβέτα (Ντάλκουρντ). Αποχώρησαν ο τερματοφύλακας Τσενκίνσκι, οι αμυντικοί Μπιέρκμαν και Μπίντελεφ, ο μέσος Μάρτενσον και οι επιθετικοί Χελένιους και Λάσρον.

Φιλικά: Άφησε καλές εντυπώσεις στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, έκανε δύο σερί νίκες κόντρα σε Πρέσπα Μπίρλικ και Νόρντσιελαντ με σκορ 7-0 και 3-1 αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Στόχος αναμφίβολα, η επάνοδος στην πρώτη κατηγορία, έχει το ρόστερ να το πετύχει και φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, επιλογή που πληρώνει 3,50 στον Stoiximan.

 

Γκέφλε

Τι έκανε πέρυσι: Κακή χρονιά πραγματοποίησε η Γκέφλε, με αποτέλεσμα να πέσει κατηγορία έπειτα από δώδεκα χρόνια. Τερμάτισε στη 15η θέση της κατάταξης με την τρίτη χειρότερη επίθεση και ταυτόχρονα τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Η διοίκηση αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Τόμας Άντερσον να επαναφέρει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, αφού δεν κατάφερε να την κρατήσει πέρυσι, αναλαμβάνοντας τον περασμένο Ιούνιο.

Έδρα: «Γκάλβεβαλεν» (6.500)

Μεταγραφές: Έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, πολλοί παίκτες  έφυγαν, πολλοί ήρθαν. Ουσιαστικά ενισχυμένη, αφού απέκτησε τον τερματοφύλακα Στρέμπεργκ από τη Λιουνγσκίλε, τους αμυντικούς Μπιέρκαμ και Μοκοντέλε από Χέλσινγκμποργκ και Χάκεν αντίστοιχα, τον μέσο Λιούνγκμπεργκ από την Άνγκελχομλ καθώς και τον επιθετικό Χιουμέτ από την Τρουά.

Φιλικά: Δεν είχε την επιθυμητή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, υπέστη συντριβή από τη Σίριους με σκορ 4-0 εκτός έδρας, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας σεζόν.

Εκτίμηση: Προέβη σε ανακατατάξεις στο ρόστερ και βγήκε ενισχυμένη, θεωρείται από τα φαβορί για να διεκδικήσει την άνοδο στην Αλβένσκαν. Αν έχει διάρκεια στην απόδοσή της, θα τα καταφέρει.

 

Φάλκενμπεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Κάκιστη σεζόν για τη Φάλκενμπεργκ η πεσρινή, δικαιολογημένα υποβιβάστηκε απευθείας, αφού ήταν η τελευταία της κατάταξης και χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Μόλις δέκα πόντους συγκομιδή, με δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Σα να έπαιζε… χωρίς άμυνα, δέχτηκε 84 γκολ σε 30 αγωνιστικές.

Προπονητής: Με τον Χανς Έκλουντ θα πορευτεί και τη φετινή σεζόν, ο 47χρονος Σουηδός είναι στον πάγκο της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2015.

Έδρα: «Φάλκενμπεργκς IP» (5.500)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε περισσότερες από δέκα προσθήκες στο ρόστερ, έβαλε εμπειρία στη μηχανή της και ταυτόχρονα ταλέντο με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Οι αμυντικοί Ένγκλουντ και Εζέν, οι μέσοι Τσάτο και Λάσαγκορντ, καθώς και οι φορ Γκέτεσον και Πέρσον, οι σημαντικότερες κινήσεις. Παρελθόν οι Καρβάλιο και Ντράγκε.

Φιλικά: Έδειξε ότι θέλει ακόμα αρκετή δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης και να κυνηγήσει την άνοδο που είναι ο στόχος της. Ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη Γκέτεμποργκ στο τελευταίο φιλικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εκτίμηση: Πρωταρχικός στόχος η άμεση επιστροφή στην πρώτη κατηγορία, όμως δε συγκαταλέγεται στα φαβορί για να το πετύχει. Ακόμα και στη Σουπερέταν, θα δυσκολευόταν με την περσινή της εικόνα. Ρεαλιστικός στόχος η εξάδα.

 

Ντάλκουρντ

Τι έκανε πέρυσι: Με επιτυχία στέφθηκε η περσινή χρονιά για τη Ντάλκουρντ, καθώς ούσα νεοφώτιστη, έφτασε να διεκδικεί την άνοδο, μέσω των μπαράζ της τρίτης θέσης. Στο -1 από τη Χάλμσταντ, τελείωσε τη σεζόν δίχως εντός έδρας  ήττα.

Προπονητής: Δικαιωματικά για δεύτερη συνεχή σεζόν τα ηνία της ομάδας δόθηκαν στον Πόγια Ασμπάγκι, αφού ο μόλις 31ος έτους Σουηδός, την οδήγησε στην τέταρτη θέση.

Έδρα: «Ντόμναρσβαλεν» (6.500)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη μεταγραφική περίοδο, ήρθαν παίκτες με εμπειρία σε πρώτες κατηγορίες, όπως ο επιθετικός Στάντλερ της Έστερσουντ και ο Ντε Τζον της νορβηγικής Σταρτ. Σπουδαία κίνηση επίσης ο μπακ Κεσί της Τζουργκάρντεν και ο αμυντικός μέσος Τράνμπεργκ της Σούντσβαλ. Έφυγαν Τζούριτς (Γκέτεμποργκ) και Ακποβέτα (Χέλσινγκμποργκ).

Φιλικά: Θετικές εντυπώσεις από τα φιλικά προετοιμασίας, κράτησε στο μηδέν την ΑΪΚ Στοκχόλμης εκτός έδρας, στο τελευταίο μεγάλο «κρας-τεστ» πριν τις επίσημες υποχρεώσεις.

Εκτίμηση: Πέρυσι έφτασε κοντά στο να διεκδικήσει μέσω μπαράζ την άνοδο στην Αλβένσκαν, φέτος αναμένεται να το πετύχει, ακόμα και ως πρώτη στην κατηγορία. Έκπληξη αν δεν τα καταφέρει.

 

Βάρμπεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Ολοκλήρωσε μια ισορροπημένη χρονιά πέρυσι, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Στο -6 από την πρώτη τριάδα, δεν είχε το κάτι παραπάνω για την υπέρβαση.

Προπονητής: Έτοιμος για την τέταρτη σεζόν στην ομάδα ο Γέργκεν Βόλεμαρκ, ανέλαβε τη Βάρμπεργκς τον Ιανουάριο του 2014, οδηγώντας τη σταθερά στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Έδρα: «Πόσκμπεργκσβαλεν» (5.000)

Μεταγραφές: Λίγες οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε τον επιθετικό Αλτεμάρκ-Βανερίρ από τη Λιουνγκσκίλε, τον Αμπντού με τη μορφή δανεισμού από την Κάλμαρ, καθώς και τους ακραίους αμυντικούς Νόρντστρεμ και Σίλβερχολτ από Γκέτεμποργκ και Χάμαρμπι αντίστοιχα.

Φιλικά: Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ματς κόντρα στη ΓΚΑΪΣ εκτός έδρας, το οποίο και αποτέλεσε την τελευταία πρόβα ενόψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εκτίμηση: Καλή και σταθερή απόδοση με τον Βόλεμαρκ στην τεχνική ηγεσία, ανάλογη εικόνα αναμένεται και φέτος από τη Βάρμπεργκ. Εφικτός στόχος η εξάδα.

 

Ατβίνταμπεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις η χρονιά που πέρασε για την Ατβίνταμπεργκ, τερμάτισε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ισορροπημένη εικόνα σε άμυνα και επίθεση με 53 γκολ ενεργητικό και παθητικό.

Προπονητής: Ο έμπειρος Ρόαρ Χάνσεν, βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, από τον Ιανουάριο του 2015 και συνεχίζει αφού χαίρει της εκτίμησης των διοικούντων του συλλόγου.

Έδρα: «Κοπαρβάλεν» (8.600)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελεί ο επιθετικός Σκόντραν Μαχόλι, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας πέρυσι με 15 γκολ. Αποκτήθηκε ο Λίνους Τόρνμπλαντ (23/3) από τη Λιουνγκσκίλε για να καλύψει το κενό του. Νέες προσθήκες επίσης, οι μέσοι Λάγκερμπλομ και ο Χόλστερ από την Ασιρίσκα.

Φιλικά: Συνέτριψε τη Νόρκεπινκ με σκορ 1-4 εκτός έδρας στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας και έδειξε έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα καταφέρει να κάνει την υπέρβαση διεκδικώντας την άνοδο, αναμένεται ακόμα μία ήσυχη χρονιά, κατά την οποία δε θα κινδυνέψει.

 

Τρέλεμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Επιτυχημένη θεωρείται η χρονιά που πέρασε για την Τρέλεμποργκ, αφού κατάφερε με την άνοδό της στην Σουπερέταν να τερματίσει στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Προπονητής: Για δεύτερη σεζόν στην ομάδα ο 40χρονος Σουηδός Πάτρικ Βίνκβιστ, η διοίκηση ελπίζει σε ανάλογη της περσινής, εικόνα.

Έδρα: «Βόνγκαβαλεν» (10.500)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, είτε με μεταγραφή είτε ως ελεύθεροι, περισσότερο με ξεσκαρτάρισμα μοιάζει το αποτέλεσμα, παρά με αποδυνάμωση. Νέες προσθήκες, οι Άλμπιν (Α) και Ρόμπιν Νίλσον (Μ), οι Γιόχανσον (Τ) και Άντερσον (Μ), που ήρθαν από τη Μάλμε, καθώς και ο Ισλάμοβιτς (Ε).

Φιλικά: Μέτρια εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, δείχνει ότι θέλει δουλειά για να φτάσει στο περσινό, επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Ισοπαλία χωρίς σκορ με τη Χάκεν εντός έδρας, στο τελευταίο.

Εκτίμηση: Το λιγότερο να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία, με την κατάληψη της έβδομης θέσης θα επιδιώξει και φέτος η Τρέλεμποργκ, δε θα αποτελέσει έκπληξη αν πλασαριστεί πιο ψηλά.

 

Γκάις

Τι έκανε πέρυσι: Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της τετραετίας είχε η Γκάις πέρυσι, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην όγδοη θέση. Εξασφάλισε δίχως να κινδυνέψει την παραμονή, είχε μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Ικανοποιημένη η διοίκηση από τη δουλειά του 40χρονου Βέστμαν, του δίνει την ευκαιρία για δεύτερη σεζόν να κοουτσάρει την ομάδα.

Έδρα: «Νία Γκάμλα Ούλεβι» (18.800)

Μεταγραφές: Σαφώς ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, υπέγραψαν συμβόλαιο με το σύλλογο, παίκτες όπως ο τερματοφύλακας Μέχιτς (Γιόνσεπινγκ), ο μπακ Άντερσεν (Χάκεν), οι μέσοι Πέτερσον (Λεβάνγκερ), Τζούριτς (Ντάλκουρντ), Σβαν (Βάρναμο) και ο επιθετικός Αλίεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας Β’).

Φιλικά: Έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Βάρμπεργκ στο φιλικό που έκλεισε τον κύκλο της προετοιμασίας, θέλει δουλειά για να θεωρηθεί έτοιμη για την επίτευξη των στόχων της.

Εκτίμηση: Οι κινήσεις που έκανε στην περίοδο των μεταγραφών, δείχνουν ότι στοχεύει στο κάτι παραπάνω από την όγδοη, περσινή θέση. Φαντάζει πολύ δύσκολο να κατορθώσει να μπει σφήνα στην πρώτη τριάδα, περισσότερο εφικτό και αναμενόμενο να τη δούμε στη εξάδα της Superettan.

 

Εργκρίτε

Τι έκανε πέρυσι: Θετικό το πρόσημο για την Εργκρίτε έπειτα από την ολοκλήρωση της χρονιάς πέρυσι, κατάφερε να παραμείνει σχετικά άνετα στη Σουπερέταν, στην οποία ανέβηκε ένα χρόνο πριν. Καλή επιθετικά, όμως πλήρωσε τα αμυντικά κενά.

Προπονητής: Αμετακίνητος στη θέση του ο Μάρκους Λαντς, διαθέτει εμπειρία από την κατηγορία, ευρισκόμενος στον πάγκο της ομάδας από τον Ιούλιο του 2013.

Έδρα: «Νία Γκάμλα Ούλεβι» (18.800)

Μεταγραφές: Βγαίνει ενισχυμένη από το μεταγραφικό «πάρε-δώσε», απέκτησε  κυρίως ελεύθερους παίκτες, οι οποίοι όμως μπορούν να τη βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της. Ο τερματοφύλακας Λούκιτς (Χάλμσταντ), οι αμυντικοί Έρικσον (Γκέφλε), Σκογκ (Νορτέλιε), Έρβικ (ΓΚΑΪΣ), Βέλιοβιτς (Τρολχέταν) και ο μέσος Σλίπερ (Ασιρίσκα), οι σημαντικότερες κινήσεις.

Φιλικά: Πολύ καλή εικόνα στο τελευταίο φιλικό, αντιμετώπισε την Κάλμαρ της Αλβένσκαν εντός έδρας και επικράτησε με σκορ 3-0, αφήνοντας υποσχέσεις για καλή πορεία φέτος.

Εκτίμηση: Επανήλθε στη δεύτερη κατηγορία πέρυσι, κέρδισε την παραμονή σχετικά εύκολα, φέτος στοχεύει ψηλότερα. Συγκαταλέγεται στις ομάδες που έχουν στο μυαλό τους την άνοδο, καθότι δυνάμωσε το ρόστερ της και έχει έναν ικανό τεχνικό στον πάγκο. Θα είναι στην πρώτη εξάδα.

 

Φρέι

Τι έκανε πέρυσι: Λίγο καλύτερη από την προπέρσινη χρονιά η προηγούμενη για τη Φρέι, τερμάτισε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έξι πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στόχος επετεύχθη!

Προπονητής: Πλήρης εμπιστοσύνη από τη διοίκηση στο πρόσωπο του Μπάρτος Γκρζέλακ, ο 38χρονος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Φρέι για έβδομη σεζόν.

Έδρα: «Βίκινγκαβαλεν» (2.650)

Μεταγραφές: Αποσύρθηκε ο αμυντικός Τεόριν, αποχώρησαν από την ομάδα οι μέσοι Σίλφερ (Μιεντάλεν), Λεντέζμα (Συριάνσκα) και ο επιθετικός Σόσε (Ακρόπολις). Νέες προσθήκες, οι αμυντικοί Όλαφσον (Νορτέλιε), Κουζμάνοβιτς (Τέμπι), Φάλκεμπορν (Λίλεστρεμ) και ο Νιγηριανός επιθετικός Πέτερ (Βάρμπεγκ).

Φιλικά: Μέτρησε μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες σε σύνολο πέντε φιλικών αναμετρήσεων, υπέστη ήττα με σκορ 0-1 από τη Σούντσβαλ στην πρόβα τζενεράλε ενόψει πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Πρωταρχικός στόχος η παραμονή στην κατηγορία, όμως προμηνύεται μια δύσκολη και αγχωτική χρονιά, καθότι η εμπειρία του ρόστερ της είναι μικρή και αποτελεί ερωτηματικό το πώς θα διαχειριστούν ενδεχόμενη πίεση αποτελεσμάτων.

 

Βάρναμο

Τι έκανε πέρυσι: Σταθερά στο δεύτερο μισό της κατάταξης η Βάρναμο τα τελευταία χρόνια, ανάλογη σεζόν και η περσινή με την τελική κατάταξη να τη βρίσκει στην 11η θέση, τρεις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Τα ηνία της ομάδας δόθηκαν στον 34χρονο Σουηδό, Κρίστιαν Γέρντλερ, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της Άνγκελχολμς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Έδρα: «Φινβεντσβάλεν» (5.000)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε ορισμένες διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά το ρόστερ, αποκτώντας μεταξύ άλλων τους αμυντικούς Λισέτ (Γουέστερν Σάμπερμπς) και Λούντγκρεν (Άνγκελχολμς), τους μέσους Γκούτου (CAPS Γιουνάιτεντ), Πέτροβιτς (Άνγκελχολμς), Σίλκα (Γιόνσεπινγκ) και τον επιθετικό Φίνλεϊ (Νάστβεντ).

Φιλικά: Αρνητική στην αναμέτρηση κόντρα στη Γιόνσεπινγκ, η οποία αποτέλεσε την τελευταία του κύκλου των φιλικών προετοιμασίας, ηττήθηκε με σκορ 5-1 εκτός έδρας. Θέλει «μοντάρισμα» για να φτάσει στα περσινά επίπεδα απόδοσης.

Εκτίμηση: Ξεκινά μια νέα προσπάθεια καθώς προσέλαβε καινούργιο τεχνικό, όμως ο στόχος είναι ίδιος. Η παραμονή. Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικά, ενδέχεται να κινδυνέψει.

 

Ντέγκερφορς

Τι έκανε πέρυσι: Προέρχεται από μια μέτρια έως κακή χρονιά, αφού κινδύνεψε με υποβιβασμό. Δεν είναι τιμητική η 12η θέση, στον πόντο πάνω από τη Συριάνσκα που έπαιξε μπαράζ.

Προπονητής: Νέος τεχνικός, ο 51χρονος Στέφαν Γιάκομπσον, ο οποίος θήτευσε σε χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες.

Έδρα: «Στούρα Βάλα» (7.500)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν αρκετοί παίκτες, εκ των οποίων και βασικοί, όπως οι μέσοι Κάτοβιτς (Χίμκι) και Φρίτζσον (Έστερσουντ). Τα κενά τους φαίνεται ότι καλύπτονται αγωνιστικά, με νεαρούς και εξελίξιμους, όπως Στάνκοβιτς (Ντέγκερφορς Β’) και Λάνταν (Τβόκερς). Ενισχύθηκε και στην επίθεση, με τον δανεικό από τη Τζουργκάρντεν, Μαγιαμπέλα.

Φιλικά: Έδειξε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να περάσει τη φιλοσοφία του ο νέος τεχνικός, γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Ατβίνταμπεργκ, στο τελευταίο «τεστ» πριν τις επίσημες υποχρεώσεις.

Εκτίμηση: Νέος προπονητής, νέοι στόχοι, εξυπακούεται υψηλότεροι από τους περσινούς. Η 12η θέση, δεν θα είναι επιτυχία για τη Ντέγκερφορς και τον Γιάκομπσον, όμως η οκτάδα στη Superettan, δεν είναι εύκολο εγχείρημα.

 

Συριάνσκα

Τι έκανε πέρυσι: Έσωσε τη χρονιά στα μπαράζ παραμονής η Συριάνσκα πέρυσι, πραγματοποιώντας ωστόσο μια κακή χρονιά. Τερμάτισε στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως με δύο νίκες κόντρα στη Βάσαλουντ, κέρδισε την παραμονή της στη Σουπερέταν.

Προπονητής: Το Δεκέμβριο προσλήφθηκε ο Σαρμπέλ Τούμα. Ο 38χρονος με καταγωγή από το Λίβανο, ήταν ποδοσφαιριστής της Συριάνσκα από το 2011 έως το 2014. Τη σεζόν 2009-10, πέρασε από τον Ηρακλή.

Έδρα: «Σεντερτάλιε» (6.400)

Μεταγραφές: Περισσότερο αποδυναμώθηκε, παρά ενισχύθηκε από τις μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες ήταν πολλές. Αποχώρησαν οι Γκαράκα (Τ, Ουτένις), Μίχελ (Α, AFC Γιουνάιτεντ), Ίλιτς (Α, Μπράγκε), Αρκίν (Ε, Μάνσφιλντ). Σημαντικότερες προσθήκες, οι αμυντικοί Βαγκέ (Ζετίσου), Ντιαρά (Αντάλιασπορ) και οι φορ Γκενκ (Ασιρίσκα), Μπέλφορτ (Κεράλα Μπλάστερς).

Φιλικά: Επέλεξε να δώσει δυνατά φιλικά προετοιμασίας, όπως το παιχνίδι με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, από την οποία ηττήθηκε με σκορ 0-4, δε βελτιώθηκε ούτε στο τελευταίο με τη Βάσαλουντ, χάνοντας εκ νέου με σκορ 3-1.

Εκτίμηση: Αρκετές οι αλλαγές στο ρόστερ, δεν γίνεται να μην την επηρεάσουν, ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Σε συνδυασμό με τον άπειρο τεχνικό που προσέλαβε, αναμένεται μια δύσκολη χρονιά, με σκληρή μάχη για την παραμονή.

 

Μπρομαποϊκάρνα

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μια καλή χρονιά αγωνιστικά, η οποία επιβραβεύτηκε με την απευθείας άνοδο στην Σουπερέταν. Είχε με διαφορά την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, τερματίζοντας στο +3 από τη δεύτερη Βάσαλουντ.

Προπονητής: Για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πάγκο της ομάδας ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής, Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο 39χρονος Σουηδός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Μπρομαποϊκάρνα, την οποία ανέβασε ήδη μια κατηγορία.

Έδρα: «Γκρίμστα» (7.350)

Μεταγραφές: Δεν είχε σημαντικές απώλειες από το μεταγραφικό «πάρε-δώσε», αντιθέτως, ενισχύθηκε με παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και να την οδηγήσουν ψηλά. Ο αμυντικός μέσος Μπάατ από τη Γκέφλε, η σημαντικότερη κίνηση. Καλή προσθήκη επίσης, ο τερματοφύλακας Γιανόσεβιτς από τη Σπαρτάκ.

Φιλικά: Βαριά ήττα από τη Νόρκεπινγκ στην αναμέτρηση για το Κύπελλο, το τελικό 4-0 της στοίχησε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Νωρίτερα, είχε αποκλείσει την Έλφσμποργκ, με νίκη 1-2.

Εκτίμηση: Είναι από τις ομάδες, που παρότι νεοφώτιστη, στοχεύει ψηλά. Δεδομένα έχει την ικανότητα για οκτάδα, η διαχείριση του ρόστερ από τον Μέλμπεργκ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα δείξει αν δικαιούται να «κρυφοκοιτάζει» την τριάδα. Δε θα είναι έκπληξη αν το πετύχει.

 

Έστερ

Τι έκανε πέρυσι: Ήσυχη, μα ικανοποιητική όσον αφορά το αποτέλεσμα η χρονιά για την Έστερ πέρυσι, κέρδισε τη άνοδο έπειτα από δύο χρόνια στην τρίτη κατηγορία. Στο +7 από τη δεύτερη Νόρμπι, έκλεισε τη σεζόν με μόλις 15 γκολ παθητικό.

Προπονητής: Για τρίτη σεζόν στον πάγκο της ομάδας ο Τόμας Άσκερμπαντ, του δίνεται η ευκαιρία να καθιερώσει την ομάδα στη Σουπερέταν, αφού ήταν δικό του έργο η επίτευξη της ανόδου.

Έδρα: «Μιρεσιέχους» (12.173)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε καλές μεταγραφικές κινήσεις, ώστε να ενισχύσει το ρόστερ της. Καλές προσθήκες ο τερματοφύλακας Μάλκμβιστ από την Ασιρίσκα, ο αμυντικός Κάρλσον από την Ατβίνταμπεργκ και οι μέσοι Φιούρε και Αντρέασον από τις νορβηγικές Μιεντάλεν και Ούλενσακερ αντίστοιχα.

Φιλικά: Μία νίκη έπειτα από πέντε φιλικές αναμετρήσεις, δεν είναι καλή συγκομιδή, όμως έδειξε ότι είναι στο σωστό δρόμο για τη διεκδίκηση των στόχων της.

Εκτίμηση: Δυνάμωσε το ρόστερ της, με στόχο να έχει μια ήσυχη χρονιά αναφορικά με τη μάχη της παραμονής στηSuperettan. Η εκτίμηση είναι ότι θα το πετύχει, όμως δύσκολα θα καταφέρει το κάτι παραπάνω, που είναι η οκτάδα.

 

Νόρμπι

Τι έκανε πέρυσι: Άκρως επιτυχημένη η χρονιά που ολοκληρώθηκε για τη Νόρμπι, κατόρθωσε να πάρει την άνοδο μέσω των μπαράζ, αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση του νοτίου ομίλου. Μία νίκη και μία ισοπαλία με συνολικό σκορ 4-2, πήρε τη θέση της Ασιρίσκα στη Σουπερέταν.

Προπονητής: Μετά την επιτυχία της περσινής σεζόν, δεν υπήρχε λόγος για αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία. Συνεχίζει για τρίτη χρονιά ο Σιμόν Έρικσον.

Έδρα: «Μπόρος Αρένα» (16.899)

Μεταγραφές: Έκανε το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα, ενώ απέκτησε παίκτες που θα την ανεβάσουν αγωνιστικά. Βίκτορ Νίλσον (Α) και Λίριντον Γκάσι (Μ) αποκτήθηκαν από την Έλφσμποργκ,  καλή προσθήκη επίσης ο Πρόσπερ Κασίμ (Ε) από τη Γκέτεμποργκ.

Φιλικά: Σημείωσε δύο νίκες στα τρία τελευταία φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, επιβλήθηκε με σκορ 2-1 της Λιουνγκσκίλε στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εκτίμηση: Προμηνύεται δύσκολη χρονιά, θα δώσει της μάχη της μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στα φαβορί να μην τα καταφέρει.

Ηλίας Μαλιγιάννης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ