Πότε ένα στοίχημα είναι value bet

Value bet αξια στο στοιχημαΌσοι παίζετε στοίχημα, θα ακούτε συχνά τη φράση “μία απόδοση έχει αξία”, στην πλειονότητα όμως των περιπτώσεων η λέξη “value” χρησιμοποιείται λανθασμένα και εκφράζει τις αυξημένες πιθανότητες που δίνει ένας παίκτης (ή tipster) να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του.

Πότε θεωρείται ένα στοίχημα value bet

Για να πούμε ότι ένα στοίχημα είναι value bet, θα πρέπει η πιθανότητα επιβεβαίωσης του να είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα της απόδοσης.

Κάθε απόδοση, κρύβει μία πιθανότητα η οποία υπολογίζεται αν διαιρέσουμε το 100 προς την απόδοση. Για παράδειγμα για να βρείτε την απόδοση 1.80 → 100/1.80 = 55.5% πιθανότητα.

Στον παρακάτω πίνακα, υπάρχουν ενδεικτικά κάποιες αντιστοιχίες απόδοσης-πιθανότητων.

ΑπόδοσηΠιθανότηταΑπόδοσηΠιθανότητα
1.1090.9%2.5040.0%
1.2083.3%2.8035.7%
1.4071.4%3.0033.3%
1.6062.5%3.5028.5%
1.8055.5%4.5022.2%
2.0050.0%5.0020.0%
2.2045.4%6.0016.6%

Πώς βγάζετε μόνοι σας τις αποδόσεις

Εάν γνωρίζετε καλά ένα πρωτάθλημα, θα πρέπει πριν κοιτάξετε τις αποδόσεις να σκεφθείτε τις πιθανότητες επιβεβαιώσης του κάθε σημείου σε έναν αγώνα. Για παράδειγμα, μελετάτε τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα και θεωρείτε ότι το ποσοστό επιβεβαιώσης είναι 50% στον “1”, 30% στο “Χ” και 20% στο “2”.
Υπολογίζετε στη συνέχεια το δίκαιο κατά τη γνώμη σας σετ απόδοσεων (100/ποσοστό).

Σύμφωνα με την εκτίμηση σας, oι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι:  2.00 – 3.33 – 5.00.

Εάν βρείτε τη νίκη της Ρεάλ στο 1.80, σημαίνει ότι κατά τη γνώμη σας δεν έχει αξία. Αν τη βρείτε όμως στο 2.20 ή 2.30 τότε το σημείο έχει αξία. Οι επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος, μπορούν με αυτό τον τρόπο να παίζουν σε δίκαιες αποδόσεις, αποφεύγοντας τη γκανιότα.

Πώς βγάζουν οι εταιρείες τις αποδόσεις

Oι odds compilers των εταιρειών κάνουν αυτό ακριβώς που περιγράψαμε παραπάνω. Με τη βοήθεια στατιστικού μοντέλου, αξιολογούν τις πιθανότητες επιβεβαίωσης κάθε σημείου. Ανάλογα με τους εξωγενείς παράγοντες, όπως τραυματισμοί, καιρός, ρεπορτάζ του αγώνα (πχ απλήρωτοι παίκτες κλπ) διαμορφώνουν τις πιθανότητες. Στη συνέχεια, οι πιθανότητες εκφράζονται σε αποδόσεις και πριν βγουν στον “αέρα” αφαιρείται το ποσοστό της γκανιότας.

Value BetValue betting στρατηγική

‘Εαν θέλετε να δείτε το στοίχημα σοβαρά, είναι σημαντικό να αξιολογείτε τις αποδόσεις βάσει πιθανότητων. Με αυτό τον τρόπο, θα γνωρίζετε πότε ένα φαβορί είναι υπερτιμημένο ή υποτιμημένο,  όμως η διαδικασία κάθε άλλο παρά απλή είναι. Πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά κάποιες ομάδες ή πρωταθλήματα και να επικεντρωθείτε σε αυτά.

Bασικοί παράμετροι που θα πρέπει να λάβετε υπ’όψιν:

 • Φόρμα ομάδας
 • Εντός/εκτός στατιστικά
 • Προϊστορία
 • Τραυματισμοί/Απουσίες
 • Ειδικές συνθήκες (κίνητρο ομάδας, απλήρωτοι παίκτες, κλίμα ομάδας κλπ)
 • Καιρός

(Μπορείτε να δείτε όλα τα στατιστικά στη σχετική ενότητα στο Foxbet)

Συμβουλές value bet

 • Tα μεγάλα φαβορί σπάνια δίνουν value bets, γιατί οι μπουκ γνωρίζουν ότι η μάζα των παικτών θα ποντάρει πάνω τους.
 • Θα πρέπει να έχετε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι και να μένετε πιστοί στην στρατηγική σας. Θυμηθείτε, κηνυγάτε αποδόσεις!
 • Θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε λίγα πρωταθλήματα και να τα μάθετε καλά.
 • Συχνά οι ευκαιρίες εμφανίζονται στις εταιρίες που βγάζουν πρώτες τις αποδόσεις αρκετές  (opinionated bookmakers) ημέρες πριν τον αγώνα ή λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας.
 • Μην ξεχνάτε ότι αν αποτελεί ένα στοίχημα value bet ή όχι, είναι καθαρά προσωπική μας εκτίμηση και μπορεί εμείς να κάνουμε λάθος και όχι οι μπουκ στην απόδοση.

Valuebet και Σύστημα Kelly

Αφού βρείτε ένα καλό value bet, θα πρέπει να αποφασίσετε το ποσό που θα ποντάρετε. Υπάρχουν διάφορα κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε το ποντάρισμα σας και να σας βοηθήσουν να τοποθέτησετε τα στοιχήματα σας σε ένα σίγουρο σύστημα.

Ο John L. Kelly είναι ένα διάσημο όνομα στη βιομηχανία παιγνίων.
H θεωρία και ο τύπος που εφάρμοσε θα σας βοηθήσουν να βρείτε το μέγιστο ποντάρισμα για το στοίχημα σας εφόσον καθορίσετε σωστά τις πιθανότητες για την έκβαση ενός γεγονότος.
Ο τύπος έχει ως εξής:

A =P – (1-P) / odds -1

όπου Α = Advantage (πλεονέκτημα) -> Αντιπροσωπεύει το ποσοστό της συνολικής μπάνκας (συνόλικο απόθεμα) που ποντάρουμε στο συγκεκριμένο γεγονός

όπου P = Probability (πιθανότητα) –> Πιθανότητα (σε δεκαδικούς) για την έκβαση ενός γεγονότος (υποκειμενική άποψη)

Εφαρμογή συστήματος Kelly

Εάν βρείτε ένα γεγονός με απόδοση 2,00 και θεωρήσετε ότι η πιθανότητα ανέρχεται στο 55%, o τύπος Kelly μπορεί να βελτιστοποιήσει το ποντάρισμα σας στο γεγονός αυτό. Κοιτώντας στον τύπο παραπάνω, το Ρ στο παραδείγμα ισούται με 55/100= 0,55. Το αποτέλεσμα του υπολογισμού μας δίνει Α= 0,1. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ποντάρετε στο συγκεκριμένο γεγονός το 10% του αποθέματος σας.

Εάν είστε περισσότεροι αισιόδοξοι στην ανάλυση της πιθανότητας ( πχ τοποθετείτε 60%, ενώ η σωστή πιθανότητα ήταν το 55%) τότε απλούστατα θα χάσετε περισσότερα χρήματα! Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι ο τύπος Kelly εξάγει το βέλτιστο ποντάρισμα εάν γνωρίζετε τη δική σας ακρίβεια προβλέψεων. Εαν είστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι θα χάσετε χρήματα, ενώ αν είστε πολύ απαισιόδοξοι θα κερδίσετε χρήματα, αλλα λιγότερα απ’ότι θα κερδίζατε με τα κατάλληλα πονταρίσματα.

Κλείνοντας, να θυμάστε ότι για να έχετε μακροχρόνια κέρδος, θα πρέπει να έχετε ικανοποιητικό ποοστό εκτιμήσεων, να διαβάζετε τα παιχνίδια και να ποντάρετε σε αποδόσεις που έχουν αξία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη

Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.

Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση

Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.

Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία

Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide

Οδηγοί για το στοίχημα

Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.

Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα

Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.

Σύγκριση εταιριών και εργαλεία

Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.

Bonus και προσφορές

Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.
Novibet Skin
Novibet Skin
hot7mob