foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, Bundesliga: Preview σεζόν 2015-16

Previews Πρωταθλημάτων | 13 Αυγ 2015 21:00
Bundesliga3.jpg

Νέα χρονιά, νέο πρωτάθλημα, νέες φιλοδοξίες και όνειρα για κάθε μια από τις 18 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην φετινή Bundesliga. Αρκετές διαφορές στα ρόστερ, ομάδες που δυνάμωσαν αρκετά αλλά και τα απόλυτα αουτσάιντερ καλούνται να δώσουν για άλλη μια φορά σασπένς μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

34 αγωνιστικές θα έχει συνολικά το πρωτάθλημα. Αυτός που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται πρωταθλητής. Από κει και πέρα η 2η και η 3η θέση δίνουν απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ενώ ο 4ος παίζει γύρο νοκ-άουτ για να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης. 5η και 6η θέση δίνουν θέση στο Europa League, ενώ ανάλογα με το ζευγάρι του τελικού στο DFB-Pokal ίσως και η 7η θέση δώσει εισιτήριο για Ευρώπη. Όσον αφορά την ουρά, ο 17ος και ο 18ος υποβιβάζονται στην Zweite Liga, ενώ ο 16ος θα δώσει αγώνες μπαράζ (εντός-εκτός) με τον 3ο της Zweite Liga.

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Φαβορί για το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Μπάγερν Μονάχου επομένως θα γίνει συζήτηση για τις πιο κάτω θέσεις. Από κει και πέρα έχουμε ισχυρές υποψηφιότητες για την δεύτερη θέση. Βόλφσμπουργκ, Γκλάντμπαχ, Λεβερκούζεν, Σάλκε και Ντόρτμουντ μοιάζουν αρκετά δυνατές για να είναι στην εξάδα. Το να κατακτήσει η Σάλκε την δεύτερη θέση πληρώνει 13.00 και αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα καθώς έγινε σπουδαία δουλειά το καλοκαίρι, το ρόστερ ενισχύθηκε και η σοβαρότητα που δείχνει είναι υπολογίσιμη. Από κει και πέρα από τις προαναφερθείσες, η Γκλάντμπαχ δείχνει να ποντάρει στον σταθερό κορμό και τα «πνευμόνια». Αρκετά δυνατή θα παρουσιαστεί και η Λεβερκούζεν, ενώ Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ αποτελούν ερωτηματικό. Από την ουρά μας έχουν συνηθίσει σε απίστευτα φινάλε κάθε χρόνο επομένως αδυνατούμε να δώσουμε κάποιο tip. Από εκεί και πέρα αξίζει ένα bet στο H2H Χόφενχαϊμ – Αίντραχτ Φρανκφούρτης, ποντάροντας στο 3.00 της Αίντραχτ! Οι αετοί δείχνουν δεμένοι έχοντας κάνει καλή προετοιμασία, ενώ η Χόφενχαϊμ δείχνει ασύνδετη και αποδυναμωμένη.

Άουγκσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τις μεγάλες εκπλήξεις πέρυσι. Κάνοντας μια πολύ συμπαθητική πορεία και έχοντας ως όπλο της την έδρα της, τερμάτισε στην 5η θέση αφήνοντας πίσω της μεγαθήρια όπως η Ντόρτμουντ και η Σάλκε. Πόνταρε στην σκληράδα και την άμυνα, σπάνιο για γερμανική ομάδα και όμως της βγήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προπονητής: Μάρκους Βάινζιρλ. Κατάφερε να δώσει στην Άουγσκμπουργκ αγωνιστική ταυτότητα. Όλοι ξέρουν πλέον ότι παίζοντας με τους Βαυαρούς, θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που δεν θα φοβηθεί να ρίξει κλωτσιά, να παίξει άμυνα και να κλειστεί στο 1/3 του γηπέδου. Αυτό είναι καθαρά δουλειά του κόουτς και χρειάζονται εύσημα καθώς η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση και για πρώτη φορά θα παίξει Ευρώπη.

Έδρα: WWK-Arena (30.662)

Μεταγραφές: Αποδυνάμωση? Ούτε κατά διάνοια! Η Άουγκσμπουργκ όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε αλλά κατάφερε να προσθέσει μερικές πινελιές στο ρόστερ της όπως αυτή του Μαξ (αμυντικός), του Κορ (μέσος) και του Τροχόφσκι (μέσος). Θετικό το ότι ο κορμός έμεινε άγγιχτος.

Φιλικά: Έδωσε 7 φιλικά στο σύνολο. Νίκησε στα 5 ενώ στα 2 γνώρισε την ήττα. Το παράξενο στα παιχνίδια της ήταν ότι παρουσίασε ένα πολύ επιθετικό πρόσωπο. Αξιοσημείωτο ότι δέχτηκε γκολ στα 6 από τα 7, ενώ επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια.

Εκτίμηση: Στο λεξικό ψάχνοντας τι σημαίνει η λέξη «σταθερότητα», σίγουρα θα βρούμε συνώνυμο την Άουγκσμπουργκ. Δύσκολο να τερματίσει πάλι τόσο ψηλά όμως σίγουρα θα είναι από τις ομάδες που θα κάνουν δύσκολη την ζωή πολλών μεγάλων ομάδων.

 

Λεβερκούζεν

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 4η θέση με μεγάλη διαφορά από τον 5ο και αν ήταν πιο σταθερή στις τελευταίες αγωνιστικές ίσως να είχε προλάβει και την 3η θέση. Έδειξε αρκετά καλή αμυντική λειτουργία καθ’ όλη την χρονιά όπως και επιθετικές αρετές. Ευχαριστημένοι έμειναν στην διοίκηση και για αυτό ανανέωσαν και το συμβόλαιο του προπονητή.

Προπονητής: Ρότζερ Σμίντ, μαθημένος στο επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε και στην Πάντερμπορν αλλά και στην Σάλτσμπουργκ. Δεν άλλαξε νοοτροπία και έδωσε στις ασπιρίνες γρήγορη επιθετική λειτουργία. Προσέφερε θέαμα αλλά πλήρωσε το ότι χτύπησαν καλοί παίκτες όπως και το ότι ήταν σε 3 διοργανώσεις μέχρι τον Φλεβάρη. Τον περιμένουμε πιο διαβασμένο φέτος και με περισσότερο πλουραλισμό στην επίθεση.

Έδρα: Bay-Arena (30.210).

Μεταγραφές: Δεν ήταν μικρή η ανακατάταξη του ρόστερ για τις ασπιρίνες. Απέκτησαν σημαντικά εργαλεία όπως ο Τζόναθαν Τα (αμυντικό χαφ), τον Μεχμέντι (επιθετικός), τον Ραμάλο (επιθετικός) ενώ πλήρωσαν την οψιόν αγοράς για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον κράτησαν στον ρόστερ. Επέστρεψε και ο μέσος Κράμερ από τον δανεισμό του που μπορεί να βοηθήσει. Οι απώλειες ήταν ο Ντρίμιτς (βέβαια ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας), ο Κάστρο που έφυγε για Ντόρτμουντ, ο Ράιναρτστ και ο αρχηγός Ρόλφες που τελείωσε την καριέρα του. Κρατάμε το ότι συνολικά είναι αρκετά ενισχυμένη.

Φιλικά: Έδωσε συνολικά 6 φιλικά, νίκησε τα 2, έχασε τα 2, ενώ στα 2 ήρθε ισόπαλη. Αν εξαιρέσουμε ότι στα πρώτα 4 φιλικά παρουσιάστηκε με πολύ βαριά τα πόδια και με πολλές αλλαγές και πάρουμε στα σοβαρά τα δύο πρόσφατα, τις νίκες με Κιέβο (3-1) και με Λεβάντε (4-0), θα βρούμε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα και αμυντικά αλλά και επιθετικά.

Εκτίμηση: Η Λεβερκούζεν είναι ένα ίσως και δύο σκαλοπάτια πάνω σε σχέση με πέρυσι. Πήρε παίκτες που θα βοηθήσουν ενώ ξεφορτώθηκε παχυλά συμβόλαια που δεν έπαιζαν. Στο χέρι της να είναι πάλι στην τετράδα, βλέψεις και για πιο πάνω.

 

Μπάγερν Μονάχου

Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε το πρωτάθλημα σχετικά εύκολα. Οι αριθμοί λένε όντως την αλήθεια, έχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, πήρε τον τίτλο με 10 βαθμούς διαφορά. Η απόσταση από τον δεύτερο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν δεν έκανε τόσο κακό δεύτερο γύρο.

Προπονητής: Πεπ Γκουαρτιόλα, σίγουρα έχει δώσει το «τίκι τάκα» στυλ στην Μπάγερν. Έχει δημιουργήσει και εχθρούς αλλά και πολλούς φίλους με αυτή την αλλαγή που έχει προσδώσει στην Μπάγερν. Μέσα στην χρονιά υπήρξαν αρκετές φορές που η διοίκηση σκέφτηκε να τον απολύσει όμως τελικά επέμεινε στο να στηριχτεί ο Ισπανός κόουτς. Δεν υπάρχει άλλο μονοπάτι για τον ίδιο από το να στεφθεί ξανά πρωταθλητής.

Έδρα: Allianz-Arena (75.000)

Μεταγραφές: Μόνη απώλεια θεωρείται η πώληση του Σβάισταϊγκερ που ήχησε περίεργα στον κόσμο της ομάδας. Όμως η διοίκηση αντέδρασε άμεσα φέρνοντας τον Βιντάλ και πιο πριν είχε αποκτήσει τους Ντάγκλας Κόστα (εξαιρετικός ταλαντούχος ακραίος που θα δώσει λύσεις), τον Κίμμιχ και τον Ούλραϊχ (και οι δύο από την Στουτγάρδη). Ενισχυμένη σημαντικά από την μέση και μπροστά.

Φιλικά: Έδωσε 7 φιλικά στην προετοιμασία, βέβαια τα 2 ήταν 45λεπτα με την Γκλάντμπαχ και την Άουγκσμπουργκ. Στα 4 σημαντικά φιλικά που έδωσε έδειξε να ξυπνάει από τον περυσινό δεύτερο κακό γύρο, νικώντας Ιντερ, Μίλαν, Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκτίμηση: Είναι το φαβορί για τον τίτλο και σίγουρα θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν δεν το πάρει. Έχει το ρόστερ για να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Ντόρτμουντ

Τι έκανε πέρυσι: Δύο φεγγάρια είχε η περυσινή σεζόν για την Ντόρτμουντ. Το πρώτο φεγγάρι ήταν απίστευτα κακό για το σύνολο του Κλοπ καθώς έφτασε κάπου στον Νοέμβρη να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Το κλίμα μετά τα Χριστούγεννα ανατράπηκε και με μια πολύ σοβαρή πορεία στον δεύτερο γύρο, έσωσε την χρονιά και τερμάτισε στην 7η θέση με 46 βαθμούς. Η διοίκηση στήριξε τον Κλοπ που όμως αποφάσισε πως χρειάζεται διάλειμμα από το ποδόσφαιρο και έτσι έκλεισε ένα τεράστιο κεφάλαιο για τους κίτρινους.

Προπονητής: Τόμας Τούχελ. Νέος και ωραίος λένε πολλοί. Μοναδική ομάδα που προπόνησε ήταν η Μάιντζ από το 2009 μέχρι το 2014 δείχνοντας εξαιρετικά πράγματα. Του αρέσει πολύ η ομάδα να πιέζει ψηλά και να παίζει επιθετικά. Δύσκολο το έργο του και η πίεση εξίσου μεγάλη.

Έδρα: Signal-Iduna Park (80.720)

Μεταγραφές: Δεν είχαμε τίποτα το σημαντικό από άποψη μεταγραφών. Η Ντόρτμουντ προτίμησε να διατηρήσει το υπάρχων ρόστερ. Πωλήθηκε ο Ιμόμπιλε ο οποίος δεν προσαρμόστηκε ποτέ ενώ παρελθόν αποτελεί ο τερματοφύλακας Λάνγκερακ και ο Τζόζιτς που δεν είχε πολλές συμμετοχές. Στην Βεστφαλία ήρθαν οι Κάστρο (μεσοεπιθετικός), Μπούρκι (τερματοφύλακας) και Βάιγκελ (μέσος).

Φιλικά: Επτά ματς, 6 νίκες, 1 ήττα ήταν ο απολογισμός της Μπορούσσια στα φιλικά. Έδειξε πολύ θετικά δείγματα στο χορτάρι η ομάδα του Τούχελ. Από τα θεωρητικά δύσκολα φιλικά που έδωσε ήταν αυτό εναντίων της Γιουβέντους όπου νίκησε με 2-0.

Εκτίμηση: Είναι αρκετά δύσκολο να κάνει την καταστροφική πορεία πού έκανε πέρυσι στο πρώτο μισό. Αν συνεχιστεί η σταθερότητα που έδειξε στον δεύτερο γύρο την περιμένει το Champions League του χρόνου.

 

Γκλάντμπαχ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 3η θέση και σίγουρα αν υπήρχαν μερικές αγωνιστικές ακόμα, πολύ εύκολα θα έβγαινε 2η. Το σύνολο του Ελβετού «μαέστρου», Λουίς Φαβρέ, έδειξε εξαιρετικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Μάζεψε συνολικά 66 βαθμούς έχοντας την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Λουίς Φαβρέ. Τα αποτελέσματα και η όλη του παρουσία από το 2011 δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι ξέρει να διαχειρίζεται ρόστερ και ομάδες. Κατάφερε και έφτιαξε μια ομάδα που θύμισε άλλες εποχές. Το έργο του όσο πιο πολύ καταξιώνεται η ομάδα, γίνεται πιο δύσκολο καθώς πλέον η Γκλάντμπαχ βρίσκεται στην ελίτ των top ομάδων στην Bundesliga. Ερωτηματικό το πώς θα διαχειριστεί Champions League και πρωτάθλημα.

Έδρα: Stadion Im Borussia Park (54.057)

Μεταγραφές: Έχασε τον πολύτιμο Κρούζε στην επιθετική γραμμή και τον Κράμμερ στην μεσαία γραμμή. Οι αντικαταστάτες είναι ο Ντρίμιτς και ο Στίντελ που όμως δεν είναι το ίδιο ποιοτικοί. Κατά τα άλλα παρέμεινε ίδια η ομάδα και αυτό αποτελεί μεγάλο συν.

Φιλικά: Αήττητη στα φιλικά. Έδωσε στο σύνολο 9 αγώνες χωρίς να χάσει ούτε έναν. Ξεχώρισαν οι νίκες με Πόρτο και Νιουκάστελ όπου η ομάδα του Φαβρέ έδειξε ότι και φέτος θα είναι τρομερά σφικτή.

Εκτίμηση: Όσα πρόσωπα και να αλλάξει η ομάδα της Γκλάντμπαχ στον αγωνιστικό χώρο, όσο έχει τον προπονητή εν ονόματι Φαβρέ τόσο δεν υπάρχει φόβος. Η εξαιρετική περυσινή πορεία ανοίγει την όρεξη που όμως πιστεύουμε δεν θα είναι ανάλογη της περυσινής.

 

Ντάρμστατ

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την μετριότητα των φαβορί της Zweite Liga και πήρε επάξια την δεύτερη θέση που την οδήγησε στην Bundesliga. Ομάδα πολύ σκληροτράχηλη που μπορεί να παίξει τόση άμυνα ώστε να εκνευρίσει τον αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήταν η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας πέρυσι. Τεράστια ώθηση έδωσε και η έδρα όπου γνώρισε μόλις μία ήττα.

Προπονητής: Ντιρκ Σούστερ. Ανέλαβε από το πουθενά την Ντάρμστατ τον Δεκέμβρη του 2012 και κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να ανέβει 2 κατηγορίες. Και μόνο αυτό δείχνει ότι έχει βρει το μαγικό φίλτρο της επιτυχίας. Τεράστια βάση στο καλό κλίμα στα αποδυτήρια και στην αμυντική τακτική της ομάδας. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα φέτος στην μεγάλη κατηγορία όμως η πρόκληση υπάρχει και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί.

Έδρα: Merck-Stadion am Boellenfalltor (16.500)

Μεταγραφές: Σχεδόν μισό εκατομμύριο έδωσε μόνο στις μεταγραφές η Ντάρμστατ πράγμα που δείχνει ότι οικονομικά είναι σφιχτή και δεν θέλει να επενδύσει και πάρα πολλά. Σίγουρα κινήσεις όπως του Καρντιρόλα (από Βρέμη), του Νίμαϊερ (από Χέρτα), του Ράους (από Στουτγάρδη), του Χόλαντα (από Χέρτα) και του Βράνσιτς (από Πάντερμπορν) θα δώσουν στους νεοφώτιστους μια μικρή εμπειρία από πρώτη κατηγορία.

Φιλικά: Έδωσε 6 φιλικά πετυχαίνοντας 5 νίκες. Οι αντίπαλοι εκτός της Ρεάλ Μπέτις δεν ήταν μεγάλης δυναμικότητας κάτι το οποίο δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρη εικόνα για το τι «μαγειρεύει» φέτος η ομάδα.

Εκτίμηση: Μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσον μπορεί να κρατήσει η άμυνα της και να αντέξει στην ποιότητα της Bundesliga. Σίγουρα θα χρειαστεί να σκοράρει για να καταφέρει πράγματα και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Σίγουρα πάντως βάση ρόστερ είναι από τα φαβορί υποβιβασμού.

 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετά μέτρια ήταν η περυσινή χρονιά με την Άιντραχτ να μην παρουσιάζει σταθερό πρόσωπο. Αυτή η μετριότητα ήταν και ο λόγος που απομακρύνθηκε ο Σάαφ από τον πάγκο. Εξαιρετικά κακή ήταν η ανασταλτική της λειτουργία που την πρόδωσε ουκ ολίγες φορές με το κοντέρ να σταματάει στα 62 παθητικό. Το μόνο καλό που κρατάμε από πέρυσι είναι η καλή εικόνα εντός έδρας.

Προπονητής: Άρμιν Βεχ. Θα τον θυμάστε οι περισσότεροι από το πέρασμα του πέρυσι στην Στουτγάρδη όπου απολύθηκε τον Νοέμβριο αλλά και από το παρελθόν του στην Άιντραχτ. Είναι η δεύτερη του θητεία στους «αετούς» και δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο να μάθει τα κατατόπια της ομάδας. Έχει στα χέρια του ένα πολύ καλό ρόστερ και η διοίκηση περιμένει ότι θα το αξιοποιήσει. Του αρέσει η ισορροπία σε άμυνα και επίθεση.

Έδρα: Commerzbank-Arena (52.300)

Μεταγραφές: Στην μεταγραφική περίοδο συνολικά θεωρείται ενισχυμένη καθώς έγιναν κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Αποκτήθηκε ο επιθετικός Καστάνιος από την Τβέντε και όλοι θεωρούν ότι μπορεί να πλαισιώσει άψογα τον ηγέτη Μάιερ. Επίσης σημαντική θεωρείται η απόκτηση του αμυντικού Άμπραχαμ από την Χόφενχαϊμ. Απώλεια το ότι έχασε τον πολύ καλό τερματοφύλακα Τραπ, στην θέση του πήρε τον εξελίξιμο Φιλανδό Χαρντέσκι.

Φιλικά: Στα 7 φιλικά που έδωσε, σημείωσε 6 νίκες. Ξεχωρίζουν οι νίκες επί της Φούλαμ και της Λιντς. Γενικά πάντως δεν μπορούν να βγουν κρίσιμα συμπεράσματα από τα φιλικά της καθώς ήταν με πολύ κατώτερους αντιπάλους.

Εκτίμηση: Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στην Φρανκφούρτη καθώς ποντάρουν πολλά στον προπονητή αλλά και ότι το ρόστερ έμεινε ίδιο. Σίγουρα θα τερματίσει πάνω από το μισό εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πρόκληση το να χτυπήσει θέσεις Ευρώπης.

 

Αμβούργο

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε για άλλη μια χρονιά πολύ κακή πορεία και τερμάτισε στην 16η θέση. Αναγκάστηκε να παίξει την παραμονή της στην κατηγορία σε αγώνες μπαράζ με την Καρλσρούη. Οι «δεινόσαυροι» την γλύτωσαν και τελικά για άλλη μια χρονιά το ρολόι στο γήπεδο θα συνεχίσει να χτυπάει. 35 βαθμοί και χωρίς να φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών το Αμβούργο, σίγουρα είναι ένα από τα αρνητικά ρεκόρ του συλλόγου.

Προπονητής: Μπρούνο Λαμπαντία. Δεν είναι άγνωστος για το κοινό του Αμβούργο καθώς έχει ξαναπεράσει από τον πάγκο των «λιμανίσιων». Ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με μια και μόνο αποστολή, να κρατήσει την ομάδα στην Bundesliga. Το κατάφερε και για αυτό θα βρίσκεται και φέτος στο τιμόνι της ομάδας. Έχει δύσκολο έργο καθώς το ρόστερ έχει μειωθεί σε ποιότητα.

Έδρα: Volksparkstadion (57.030)

Μεταγραφές: Μεγάλες ανακατατάξεις στην ομάδα έκανε η διοίκηση. Έφυγαν βαριά ονόματα όπως ο Φαν ντερ Φάαρτ, ο Μπεχράμι, ο Βέστερμαν, ο Ταχ και ο Ραίκοβιτς. Βέβαια οι τόσες αποχωρήσεις δεν άφησαν άπραγη την διοίκηση η οποία πήρε τον Χόλτμπυ (ήταν στην ομάδα υπό μορφή δανεισμού), τους επιθετικούς Αλτίντας, Γκρέγκοριτς και Σίπλοκ που θεωρούνται ανερχόμενα ταλέντα, εντύπωση έκανε η απόκτηση του καλού Σουηδού μέσου Έντκαλ από την Κάλιαρι. Ενώ για την άμυνα απέκτησε τον Σακάι από την Στουτγάρδη.

Φιλικά: Αρκετά καλή εικόνα έδειξε στα φιλικά. Συμμαζεμένο και με τακτική το Αμβούργο, έδωσε 7 φιλικά, πετυχαίνοντας 5 νίκες. Δεν έχει να λέει ότι σημείωσε κάποια νίκη με μεγάλη ομάδα, όμως στα συν το ότι κατέκτησε το μίνι τουρνουά όπου συμμετείχαν Άουγκσμπουργκ, Γκλάντμπαχ και Μπάγερν Μονάχου.

Εκτίμηση: Τα πράγματα για άλλη μια χρονιά προβλέπονται δύσκολα για το σύνολο του Λαμπαντία. Δεν αρκεί να έχεις απλά όνομα για να μείνεις στην κατηγορία, θέλει δουλειά και σωστή λειτουργία. Αυτό πέρυσι δεν υπήρχε και όλοι ευελπιστούν ότι θα αλλάξει φέτος. Αναμένουμε την ομάδα στα επίσημα για να κρίνουμε.

 

Ανόβερο

Τι έκανε πέρυσι: Χρειάστηκε να φτάσουμε τελευταία αγωνιστική για να δούμε αν το Ανόβερο θα παραμείνει στην κατηγορία. Μετά από καιρό μια κακή χρονιά για το Ανόβερο που είχα πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά και έλλειψη σταθερότητας. Για ένα διάστημα έπαιζε και κακό ποδόσφαιρο και έτσι απολύθηκε ο κόουτς Κορκούτ. Στην θέση του ήρθε ο Φρόντζεκ που συμμάζεψε λίγο την κατάσταση. Έφτασε τους 37 βαθμούς έχοντας 56 γκολ ενώ δεν έφτασε διψήφιο αριθμό νικών.

Προπονητής: Μίχαελ Φρόντσεκ. Έχει προπονήσει αρκετά «σκληροτράχηλες» ομάδες όπως η Γκλάντμπαχ, η Σανκτ Πάουλι, η Αρμίνια Μπίλεφελντ. Το Ανόβερο είναι πιο soft και ίσως αυτό βοηθήσει στο να δουλέψει καλύτερα και χωρίς μεγάλη πίεση. Του αρέσει να φορτώνει πολύ το κέντρο και να ξεδιπλώνεται η ομάδα καλά στις αντεπιθέσεις. Περιμένουμε να δίνει ψυχολογία στους παίκτες του και να διατηρεί σε τάξη τα αποδυτήρια.

Έδρα: HDI-Arena (49.000)

Μεταγραφές: Πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Πλήγμα το ότι έφυγαν οι ηγετικοί Στίντελ, Γιοσέλου, Μπίτενκουρτ που πραγματικά ήταν ότι καλύτερο είχε να αναδείξει το Ανόβερο πέρυσι. Αποκτήθηκαν παίκτες από μέτριες ομάδες. Ξεχωρίζει η απόκτηση των επιθετικών Έρντινκ και Μπέσοπ, ο ένας ήρθε από την Σεντ Ετιέν ενώ ο δεύτερος θεωρείται Ολλανδικό ταλέντο.

Φιλικά: Κάκιστη η εικόνα της ομάδας στα φιλικά. Έδειξε «φρακαρισμένη» επιθετικά, χωρίς φαντασία και πλάνο. Χαρακτηριστικό το ότι με ομάδες καλές δεν βρήκε καν δίχτυα και το χειρότερο ότι δεν είχε πολλές τελικές. Απολογισμός, 7 φιλικά, 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Εκτίμηση: Χάθηκαν βαρόμετρα για την ομάδα όπως ο ηγέτης Στίντελ και ο Μπίτενκουρτ. Είναι πολύ δύσκολο αυτοί που ήρθαν να αποδώσουν γρήγορα. Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για το Ανόβερο.

 

Χέρτα

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και αυτό τα λέει όλα. Κάκιστη χρονιά για τους Βερολινέζους που αν δεν είχαν μια υπολογίσιμη έδρα σίγουρα θα είχαν υποβιβαστεί. Στα μισά απολύθηκε ο κόουτς Λούχουκαϊ καθώς η διοίκηση δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη. Στην θέση του ήρθε ο Ντάρνταϊ ο οποίος έσωσε την ομάδα και του δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσει κάτι καινούριο την ερχόμενη χρονιά.

Προπονητής: Παλ Νταρντάι. Νέος στον χώρο της προπονητικής. Βρίσκεται μόλις στα 39 του χρόνια και έχει εμπειρία μόνο από την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας. Στην χώρα του τον θεωρούν ένα ανερχόμενο ταλέντο στους πάγκους αλλά αυτό μπορεί μόνο μέσα από σκληρή δουλειά να επιτευχθεί.

Έδρα: Olympiastadion (77.116)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον επιθετικό μέσο Νταριντά και σε μορφή δανεισμού τον Αλάγκουι. Παρελθόν αποτελεί ο αμυντικός Χάιτινγχα και ο μέσος Χόλλαντ. Κατά τα άλλα ολόιδιο το ρόστερ με πέρυσι.

Φιλικά: Έδωσε 8 φιλικά στο σύνολο εκ των οποίων δυνατά θεωρούνται τα μισά. Γνώρισε την ήττα από την Τζένοα, νίκησε την Ακισάρ ενώ ήρθε ισόπαλη με Γκρόντιγκ και Βαγιεκάνο.

Εκτίμηση: Θετικότατο το ότι έμεινε ίδιο το ρόστερ με πέρυσι καθώς δίνεται στον Ούγγρο κόουτς να δουλέψει πάνω σε πρόσωπα που ξέρει. Μόνο καλύτερη μπορεί να παρουσιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

 

Χόφενχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Έχασε την αυτοσυγκέντρωση της στην άμυνα μετά τον Νοέμβριο με αποτέλεσμα να το πληρώσει. Τερμάτισε μόλις λίγους βαθμούς κάτω από την περιοχή των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων με αποτέλεσμα η χρονιά να θεωρηθεί αποτυχημένη καθώς είχε εξαιρετικό ρόστερ.

Προπονητής: Μάρκους Γκίσντολ. Διανύσει την 3η του χρονιά στην ομάδα και ίσως την πιο καθοριστική καθώς πλέον η υπομονή αρχίζει και εξαντλείται. Την πρώτη χρονιά έδωσε βάση μόνο στην επίθεση, την δεύτερη χρονιά ήθελε να το αλλάξει αυτό αλλά περισσότερο μπέρδεψε την κατάσταση στην ομάδα ενώ φέτος δηλώνει ότι χρειάζεται ισορροπία. Λάτρεις πάντως του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Έδρα: Wirsol Rhein-Neckar-Arena (30.164)

Μεταγραφές: Τεράστιες σε αριθμό ανακατατάξεις στο ρόστερ της Χόφενχαϊμ. Έφυγαν πάνω από 15 παίκτες ενώ αποκτήθηκαν άλλοι τόσοι. Παραχωρήθηκαν οι Φιρμίνιο, Μοντεστέ, Σίπλοκ, Μπεκ, Άμπραχαμ, Αντβίκουλα, Σαλίχοβιτς, που σίγουρα είχαν ρόλο στην ομάδα ενώ αποκτήθηκαν στις θέσεις του οι Σερ, Σμίντ, Καντεραμπέκ, Ουτ, Τζοέλιντον, Κουράνι. Αποδυναμωμένη στο σύνολο.

Φιλικά: Έδωσε 7 φιλικά εκ των οποίων σημαντικά θεωρούνται τα 3. Νίκη με τη Λιντς μετά δυσκολίας ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με Μπόρνεμουθ και Λίλεστρομ. Προβληματική ειδικά στην ανάπτυξη.

Εκτίμηση: Οι ανακατατάξεις στο ρόστερ μόνο καλό δεν κάνουν. Αυτό φάνηκε και στα φιλικά καθώς η εικόνα της ομάδας ήταν προβληματική. Προβλέπεται δύσκολη η χρονιά για την Χόφενχαϊμ.

 

Ινγκόλστατ

Τι έκανε πέρυσι: Με τεράστια σοβαρότητα, με άμυνα γρανίτη και με τρομερή αποτελεσματικότητα στην επίθεση κατάφερε και πήρε το πρωτάθλημα στην Zweite Liga. Δεν υπήρχε ματς στο οποίο να χάθηκε, επιδεικνύοντας σταθερότητα. Αυτό ήταν και το κλειδί της περυσινής της πορείας. 17 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες επιβεβαιώνουν αυτό που γράψαμε.

Προπονητής: Ραλφ Χάζενχούετελ. Κοουτσάρει την ομάδα από το 2013 έχοντας δώσει τα δικά του χαρακτηριστικά στην ομάδα. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η καλή αμυντική λειτουργία σε συνάρτηση με το πολύ γρήγορο transition game δηλαδή την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και από την επίθεση στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ινγκόλστατ έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ από αντεπιθέσεις.

Έδρα: Audi-Sportpark (15.729)

Μεταγραφές: «Χτύπησε» μόλις τρεις παίκτες. Πήρε τον Κατσούνγκα από την Πάντερμπορν που έδειξε καλά πράγματα πέρυσι ενώ απέκτησε επίσης τους Νύλαντ και Σούτνερ. Παρελθόν αποτέλεσαν λόγω λήξη συμβολαίων οι Γιέσεν, Βάις, Λάπε, Γκούνες και Άιγκλερ. Κρατάμε το ότι διατήρησε τον ίδιο κορμό με πέρυσι.

Φιλικά: Έδωσε 5 φιλικά, όλα είχαν τον βαθμό δυσκολίας τους. Νίκησε 4 φορές ενώ ηττήθηκε μία. Ξεχώρισε η νίκη της επί της Ουντινέζε με 1-0. Στα άλλα παιχνίδια, νίκησε Ααλεν, Ινσμπρουκ, Μπρνο ενώ έχασε από Γκρόντιγκ.

Εκτίμηση: Κράτησε το έμψυχο δυναμικό από πέρυσι και αυτό την κάνει αυτόματα δεμένη ομάδα. Δεν ξέρουμε αν θα έχει την ίδια κατάληξη με την Πάντερμπορν πάντως σίγουρα θα δούμε μια ομάδα που θα παίζει άμυνα.

 

Κολωνία

Τι έκανε πέρυσι: Κρατήθηκε στην κατηγορία με περισσότερη άνεση από ότι δείχνει η τελική θέση. 40 βαθμοί για νεοφώτιστο (στα χαρτιά) δεν είναι και συχνό φαινόμενο. Και μόνο που τερμάτισε πάνω από Στουτγάρδη, Χέρτα, Ανόβερο δείχνει ότι η χρονιά της ήταν επιτυχημένη. Έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στην άμυνα και δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η άμυνα της μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους 6 πρώτους της βαθμολογίας.

Προπονητής: Πίτερ Στόεγκερ. Έχει πάρει από το χεράκι την ομάδα, της έχει δώσει τα χαρακτηριστικά που θέλει όπως στιβαρή άμυνα και προσήλωση στη τακτική. Πλέον η χρονιά που έρχεται έχει και άλλες προκλήσεις μέσα καθώς έχει τεθεί στοίχημα από την διοίκηση η ομάδα να τερματίσει όσο πιο κοντά στην 6αδα.

Έδρα: Rhein Energie Stadion (50.076)

Μεταγραφές: Κινήθηκε πανέξυπνα στην μεταγραφική περίοδο παίρνοντας παίκτες που σίγουρα θα βοηθήσουν. Αίσθηση προκάλεσε η απόκτηση του Μοντεστέ, του Γιόγιτς, του Μπίτενκουρτ, Σόρενσεν και του Χάιντζ. Έδωσε γύρω στα 15 εκ ευρώ. Είχα πάντως και μερικές απώλειες με σημαντικότερη αυτή του Βίμερ που έφυγε για την Τότεναμ. Παρελθόν και ο επιθετικός Ούγια.

Φιλικά: «Τρόμαξε» αρκετούς στα φιλικά της καθώς έβγαλε τρομερό πρόσωπο. Έδωσε 8 φιλικά και νίκησε στα 7 επιβεβαιώνοντας αρκετούς ότι φέτος θα είναι πιο δυνατή. Χαρακτηριστικό ότι νίκησε Βαλένθια και Στόουκ σχετικά εύκολα.

Εκτίμηση: Περιμένουμε να συνεχίσει το ίδιο μοτίβο με πέρυσι, δηλαδή πολύ καλή αμυντική λειτουργία και εξαιρετική στις αντεπιθέσεις. Ίσως γίνει λίγο πιο επιθετική με τις μεταγραφές που έκανε. Δεν πιστεύουμε θα έχει πρόβλημα με την παραμονή.

 

Μάιντζ

Τι έκανε πέρυσι: Αρκέστηκε στην μετριότητα η Μάιντζ πέρυσι ειδικά στο ξεκίνημα όπου δεν άντεξε το ότι ξεκίνησε τόσο νωρίς προετοιμασία για το Europa League. Αφού βρήκε την χημεία της στον αγωνιστικό χώρο έγινε περισσότερο ανταγωνιστική παίρνοντας αρκετά σημαντικά παιχνίδια και στο τέλος είχε μια άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Προπονητής: Μάρτιν Σμίντ. Ανέλαβε τον Φλεβάρη ως πρώτος προπονητής μετά από ένα κακό σερί και έδωσε στην ομάδα άλλη πνοή. Βέβαια δεν ήταν άγνωστος στην ομάδα, προπονούσε επί 5 χρόνια την Β ομάδα της Μάιντζ την οποία έφτασε στην Dritte Liga και της έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Του αρέσει πάρα πολύ να παίζει με αντεπιθέσεις.

Έδρα: Coface-Arena (34.034)

Μεταγραφές: Έχασε δύο κομβικούς παίκτες που ίσως χωρίς αυτούς η χρονιά πέρυσι να ήταν πολύ δύσκολη. Ο λόγος για τους Οκαζάκι και Γκάις. Κατά τα άλλα έφυγαν παίκτες χωρίς μεγάλη συμμετοχή. Τα χρήματα που πήρε από αυτές τις δύο μεταγραφές τα έριξε στην απόκτηση του Φράι (της Βασιλείας) και του Μούτο (ανερχόμενο ταλέντο από την Ιαπωνία). Σίγουρα πάντως το κενό των δύο παικτών που έφυγαν θα είναι εμφανές.

Φιλικά: Μόλις 5 φιλικά έδωσε η Μάιντζ στην προετοιμασία. Προβλημάτισε στις ήττες από Ρόδεραμ (2-1), Μονακό (5-1) και στην ισοπαλία της με την Σεντ Ετιέν (1-1). Μόλις ένα το καλό παιχνίδι στην προετοιμασία, αυτό με την Λάτσιο όπου επικράτησε με 3-0.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική με πέρυσι καθώς ο Οκαζάκι και ο Γκάις ήταν η ψυχή της ομάδας δημιουργικά. Τεράστιο το πρόβλημα πλέον στην δημιουργία φάσεων. Ερωτηματικό το πώς θα φανεί αυτό στην σεζόν.

 

Σάλκε

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε παρά την κακή χρονιά να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League και έτσι η παρουσία της στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και φέτος. Γενικά προβλημάτισε πέρυσι υπό τις οδηγίες του Ντι Ματέο με μια εξέδρα να φωνάζει για το κακό θέαμα και το ότι η ομάδα έπαιζε άμυνα μέσα στην ίδια της την έδρα με μικρές ομάδες. Αυτός ήταν ο λόγος που η διοίκηση αποφάσισε να διώξει τον Ιταλό κόουτς.

Προπονητής: Αντρέ Μπράιτενραϊτερ. Μια γάτα στον προπονητικό κόσμο. Πολλοί θεωρούν ότι σε μερικά χρόνια θα κοουτσάρει την Εθνική ομάδα καθώς είναι εξαιρετικός προπονητής. Έχει δουλέψει σε Χάβελσε και Πάντερμπορν όπου και στις δύο ομάδες με απίστευτα μικρό μπάτζερ τους χάρισε εξαιρετικές στιγμές. Οι ομάδες που έχει κοουτσάρει εμφάνισαν εκπληκτικό transition game.

Έδρα: Veltins-Arena (62.271)

Μεταγραφές: Έκανε εξαιρετικές μεταγραφές παίρνοντας τον ταλαντούχο Γκάις, τον Νάστασιτς, τον Ντι Σάντο και τον Σεκάρα. Τέσσερις παίκτες που μπαίνουν απευθείας στο αρχικό σχήμα. Από κει και πέρα οι αποδεσμεύσεις ήταν αρκετές όμως καμία δεν επηρεάζει τα πλάνα καθώς όλοι όσοι έφυγαν δεν είχαν θέση στην ομάδα.

Φιλικά: Στα φιλικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι "καμουφλαρίστηκε" ! Έδωσε 7 φιλικά, γνώρισε 1 ήττα, 3 ματς έληξαν ισόπαλα και κέρδισε τα υπόλοιπα 3. Σε όλα της τα φιλικά δοκίμασε καινούρια πράγματα σε τουλάχιστον ένα ημίχρονο επομένως η συνολική εικόνα που έβγαλε ήταν πολύ θετική. Ξεχώρισαν οι τρεις ισοπαλίες με Τβέντε, Ουντινέζε και Πόρτο.

Εκτίμηση: Η Σάλκε μοιάζει πολύ δυνατή φέτος, έχει καταφέρει να έχει παίκτες αξίας σε κάθε γραμμή και κυνηγάει με αξιώσεις τις θέσεις του Champions League. Με λίγη τύχη και σταθερότητα μπορεί να κατακτήσει και την δεύτερη θέση. 

 

Στουτγάρδη

Τι έκανε πέρυσι: Πάλι στο νήμα πανηγύρισε την παραμονή της στην κατηγορία. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί επιτυχία για μια ομάδα του βεληνεκούς της Στουτγάρδης. Προβλημάτισε πάρα πολύ για άλλη μια χρονιά και είναι χαρακτηριστικό ότι σε καμία φάση του πρωταθλήματος δεν αναρριχήθηκε πάνω από την 13η θέση. Έπαιζε «ρέστα» στην τελευταία αγωνιστική με την Πάντερμπορν όπου με την νίκη της παρέμεινε ομάδα Bundesliga.

Προπονητής: Αλεξάντερ Τσόνιγκερ. Γνωστός στους περισσότερους που ασχολούνται με μικρότερες κατηγορίες στην Γερμανία. Προπονούσε το πιο ακριβό ρόστερ στις πιο κάτω κατηγορίες, αυτό της Λειψίας ενώ πιο παλιά ξεκίνησε την καριέρα του στην Σόνενχοφ. Δεν έχει να επιδείξει κάτι σπουδαίο, είναι νέος και ανερχόμενος και έχει πολλά να μάθει. Πρόκληση η παρουσία του στον πάγκο της Στουτγάρδης.

Έδρα: Mercedes-Benz-Arena (60.469)

Μεταγραφές: Έφυγαν αρκετοί καλοί παίκτες όπως ο Κίμιχ και Ούλραϊχ για Μπάγερν, ο Σακάι για το Αμβούργο, ο Σάραρερ για την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Βέβαια κινήσεις έγιναν, πως θα μπορούσε να μην γίνουν μετά από μια τέτοια κάκιστη χρονιά. Το θέμα είναι αν θα βγουν. Σίγουρα πάντως η απόκτηση του Λανγκεράκ κάτω από τα δοκάρια είναι σημαντική. Από κει και πέρα χτύπησε αρκετούς νέους παίκτες ταλέντα που περιμένουμε όλοι να δούμε αν θα βγουν.

Φιλικά: Ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου ήταν όλα τα φιλικά των Σουηβών. Έδωσε 6 φιλικά εκ των οποίων νίκησε στα 5. Χαρακτηριστικό το ότι τα 4 από τα 5 εμφάνισαν over4,5. Αξιοσημείωτο ότι έριξε 4 στην Μάνσεστερ Σίτι.

Εκτίμηση: Ο Τσόνιγκερ προσπαθεί να δώσει επιθετική νοοτροπία στην ομάδα και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Περιμένουμε πάντως μια Στουτγάρδη που δεν θα φοβηθεί να παίξει επίθεση.

 

Βέρντερ Βρέμης

Τι έκανε πέρυσι: Μέχρι και πριν τα Χριστούγεννα όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μια καταστροφική χρονιά για την Βέρντερ. Η διοίκηση όμως με αστραπιαίες κινήσει έφερε τον Σκρίπνικ στον πάγκο και έδωσε ότι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα…ψυχολογία! Έτσι με τρομερή αφοσίωση στην τακτική η Βρέμη γρήγορα αναρριχήθηκε στην βαθμολογία και εύκολα έμεινε στην κατηγορία.

Προπονητής: Βίκτορ Σκρίπνικ. Προωθήθηκε από την δεύτερη ομάδα στην πρώτη ομάδα καθώς η δουλειά που έκανε στις μικρότερες κατηγορίες ήταν φανταστική. Με την μία έδωσε άλλη εικόνα στο γήπεδο και δημιούργησε ένα σύνολο ανταγωνιστικό. Τα σημάδια της δουλειάς του μπορούμε να τα δούμε και στην δεύτερη ομάδα όπου φέτος ανέβηκε στην Dritte Liga.

Έδρα: Weserstadion (42.358)

Μεταγραφές: Έχασε δύο από τους καλύτερους της παίκτες. Ο λόγος για τους Ντι Σάντο και Σέλκε που αποτελούσαν χρυσάφι για την ομάδα. Χρυσάφι το οποίο και πήρε για να τους δώσει. Από κει και πέρα τα κενά αυτών των δύο καλούνται να συμπληρώσουν οι Ούγια (από Κολωνία) και Γιόχανσον (από Άλκμααρ). Σίγουρα πάντως υπέστη λίφτινγκ η επιθετική κρούση της ομάδας.

Φιλικά: Αήττητη στα 10!! φιλικά που έδωσε. Μέτρησε 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ξεχώρισαν οι νίκες επί της Γουέστ Χαμ (2-1) επί της Σεβίλης (3-1) και επί της Σάλτσμπουργκ (4-0). Αν πιαστούμε από τα φιλικά, τα κενά των Ντι Σάντο και Σέλκε δεν φάνηκαν καθόλου.

Εκτίμηση: Όλα τα λεφτά είναι η παρουσία του Σκρίπνικ στον πάγκο. Όσο λειτουργεί σωστά η ομάδα, ακόμα και παίκτες από την Β ομάδα να έρθουν, η Βέρντερ θα είναι ανταγωνιστική και αυτό αποτελεί προσωπική επιτυχία του κόουτς. Την περιμένουμε κάπου στην μέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Βόλφσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Πάρα πολύ καλή η παρουσία της στο περυσινό πρωτάθλημα και δεν είναι τυχαίο ότι τερμάτισε δεύτερη πίσω από τους Βαυαρούς. Έδειξε ότι ήταν η μόνη ομάδα πίσω από την Μπάγερν που μπορούσε να σκοτώσει τον αντίπαλο της στην καλή της μέρα. 72 γκολ ενεργητικό είχε αρκετά χρόνια να φτάσει. Επιτυχημένη λοιπόν η χρονιά για τους λύκους που θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο.

Προπονητής: Ντίτερ Χέκινγκ. Γνωστός σε όλους μας ο Ντίτερ για τις προπονητικές του ικανότητες. Μεγάλη η καριέρα του ως προπονητής εντός συνόρων και για αυτό τον σέβονται. Πήρε στα χέρια του την ομάδα το 2012 και χρόνο με τον χρόνο την έκανε πιο δυνατή. Φέτος είχε να διαχειριστεί το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών και το έπραξε με απόλυτη επιτυχία. Η νίκη με 4-1 επί της Μπάγερν φέρει σίγουρα την υπογραφή του.

Έδρα: Volkswagen-Arena (30.000)

Μεταγραφές: Λίγες και καλές οι μεταγραφές στο Βόλφσμπουργκ. Πήρε τον επιθετικό Κρούζε από την Βόλφσμπουργκ ενώ απέκτησε και παίκτες εργαλεία όπως ο Ασκουές και ο Ροντρίγκεζ. Από τις αποχωρήσεις καμία δεν είχε θέση στο αρχικό σχήμα και έτσι οι λύκοι διατήρησαν το εκπληκτικό ρόστερ που έχουν.

Φιλικά: Πέντε φιλικά έδωσε όλα και όλα. Χαρακτηριστικό πρόβλημα ήταν η επίθεση για την Βόλφσμπουργκ καθώς παρά το ότι σκόραρε στα 4 από τα 5 φιλικά, δεν δημιουργούσε φάσεις μπροστά από την εστία του αντιπάλου. Δύο ήττες από Βιγιαρεάλ και Άρσεναλ ήρθαν για να επιβεβαιώσουν αυτό το πρόβλημα.

Εκτίμηση: Η Βόλφσμπουργκ στον δεύτερο γύρο δεν ήταν το ίδιο σοβαρή, εμφάνισε πολλά σημάδια κόπωσης αλλά και απειθαρχίας. Τα ίδια σημάδια παρουσιάστηκαν και στην προετοιμασία και σίγουρα αν συνεχιστούν μέσα στην χρονιά τότε δεν περιμένουμε ανάλογη πορεία με πέρυσι.

Germanos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ