foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ109
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, Bundesliga 2: Preview σεζόν 2015-16

Previews Πρωταθλημάτων | 23 Ιουλ 2015 23:34
de2.jpg

Δύο μήνες πέρασαν από το συγκλονιστικό φινάλε του περσινού πρωταθλήματος και αφού οι καρδιές επέστρεψαν στις θέσεις τους, η Μπουντεσλίγκα 2 επιστρέφει για να μας χαρίσει μερικές ακόμη συγκινήσεις. Καυτά φαβορί, ανανεωμένες ομάδες και μαχητικά ρόστερ υπόσχονται ακόμη μία σπουδαία χρονιά. Έφτασε η ώρα. Το συγκλονιστικό πρωτάθλημα της Μπουντεσλιγκά 2 ξεκινά και ήρθε η ώρα να γνωριστούμε με τις ομάδες.

Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Με την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής οι δύο πρώτες κερδίζουν την απ΄ευθείας άνοδο, ενώ η 3η θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ με την 16η της Μπουντεσλίγκα. Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται, ενώ η 16η θα παίξει μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας στην 3η κατηγορία.

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Oι καλές μεταγραφές της Λειψίας έχουν επηρεάσει και τις αποδόσεις και βρίσκουμε μόλις σε απόδοση 3.00 το ενδεχόμενο να τερματίσει πρώτη στην βαθμολογία. Καμία αξία φυσικά, αφού η ποιοτική της διαφορά είναι ελάχιστη από τις υπόλοιπες ομάδες. Καλύτερη επιλογή η Φράιμπουργκ, που είναι και αυτή εκ των φαβορί για την άνοδο και το ενδεχόμενο να τερματίσει στην 1η θέση πληρώνει 7.00. Στην μάχη του υποβιβασμού, αρκετά ασφαλές δείχνει το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί η ΦΣΒ Φρανκφούρτης (2.60) και η Ντούισμπουργκ (2.35), καθώς πρόκειται για δύο ομάδες που ενισχύθηκαν ελάχιστα στο μεταγραφικό παζάρι.

Ουνιόν Βερολίνου

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ άσχημα την σεζόν, για αρκετό διάστημα βρέθηκε κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού, πληρώνοντας κυρίως την απειρία του προπονητή Ντουβέλ και την εμμονή στο 3-5-2. Οι ισχυρές αντιδράσεις των φιλάθλων και το γεγονός ότι ο Ντουβέλ βρέθηκε ένα βήμα από την έξοδο, συσπείρωσαν παίχτες και προπονητή, που με την αλλαγή του συστήματος έκανε έναν εξαιρετικό 2ο γύρο, τερματίζοντας τελικά στην 7η θέση.

Προπονητής: O Νορμπέρτ Ντουβέλ. Παραλίγο να πληρώσει την απειρία του πέρσι, αφού η Ουνίον είναι η πρώτη ομάδα που προπονεί, έδειξε όμως οξυδέρκεια και προσαρμόστηκε γρήγορα στις ανάγκες της κατηγορίες. Αν και αδόκιμος ο όρος, περισσότερο εκπαιδεύτηκε ο ίδιος παρά εκπαίδευσε την Ουνιόν. Στο τέλος της σεζόν έδειξε πολύ καλά στοιχεία και είμαστε σίγουροι ότι θα παρουσιάσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα την φετινή σεζόν.

Έδρα: «An den Alten Forsterei» (21.717)

Μεταγραφές: Αρκετοί οι παίχτες που απέκτησε, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν αρκετή εμπειρία από την κατηγορία. Ο Τιελ που ήταν δανεικός πέρυσι, αποκτήθηκε κανονικά με μεταγραφή, ενώ παίχτες όπως οι Φούρστνερ, Πρυτσένκο, Κουάνερ και Νίκσι θα δώσουν πολύ σημαντικές βοήθειες. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε στον επιθετικό Γουντ, που μας εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του πέρυσι με την φανέλα της Άουε και ταιριάζει "γάντι" στον τρόπο παιχνιδιού της Ουνιόν.

Φιλικά: Έδωσε έξι φιλικά παιχνίδια με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Κρατάμε την καλή αμυντική της εικόνα και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, στοιχεία που της έδωσαν την νίκη με 2-0 στο τελευταίο της φιλικό απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.

Εκτίμηση: Μία θέση όπως η περσινή είναι σίγουρα ένας εφικτός στόχος, αλλά εμείς θα ρισκάρουμε λέγοντας ότι αυτή η Ουνίον θα μας εκπλήξει ευχάριστα φέτος

 

Χαϊντενχάιμ

Τι έκανε πέρυσι: Εκρηκτική στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όπου και βρέθηκε εντός της προνομιούχου τριάδας, πλήρωσε την απειρία της στην συνέχεια και έπεσε αρκετά στην βαθμολογία. Ουσιαστικά δεν κινδύνεψε ποτέ, αλλά χρειάστηκε ένα μικρό σερί προς το τέλος του πρωταθλήματος για να ξεφύγει εντελώς από τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

ΠροπονητήςΦράνκ Σμιντ. Πίνουν νερό στο όνομα του αφού από την ώρα που έκατσε στο πάγκο της Χαϊντενχάιμ ήρθε η άνοδος στην 2η κατηγορία και μία πολύ καλή παρουσία στο περσινό πρωτάθλημα. Φωνάζει, εκνευρίζεται, τσακώνεται με διαιτητές και παίχτες, είναι όμως ο πρώτος που θα βγει μπροστά στις αποτυχίες και ο τελευταίος που θα πανηγυρίσει στις επιτυχίες.

Έδρα: «Voith Arena» (15.000)

Μεταγραφές: Μεγάλη η ζημιά από την αποχώρηση του επιθετικού Νιντερλέχνερ (15 γκολ πέρυσι), που αποχώρησε για την Μάιντζ. Αποχώρησε ο αριστερός αμυντικός Χάισε, αλλά με τον ερχομό του Χέντιγκερ (Λειψία) το κενό καλύφθηκε επάξια. Καλή η μεταγραφή του Χόλοραν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αμφιβόλου ποιότητας οι προσθήκες που έγιναν για να καλυφθεί η θέση του κεντρικού επιθετικού.

Φιλικά: Έδωσε μόλις δύο φιλικά παιχνίδια στα οποία κέρδισε με το ίδιο σκορ (2-1) την Αυστριακή Λίφερινκ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Εκτίμηση: Είναι από τις ομάδες που ανήκουν στο γκρουπ υποβιβασμού και θα πρέπει να παλέψει πολύ για να μείνει στην κατηγορία. Το στοιχείο του αιφνιδιασμού δεν υπάρχει φέτος και θα πρέπει να παρουσιαστεί περισσότερο ισορροπημένη για να πετύχει τους στόχους της. 

 

Καϊζερσλάουτερν

Τι έκανε πέρυσι: Σταθερά κοντά στις θέσεις ανόδου, πέρασε σχεδόν όλο τον 2ο γύρο στην δεύτερη θέση, μέχρι τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, που δεν κατάφερε να πάρει την νίκη που θα την έδινε την άνοδο. Κλασική Καϊζερσλάουτερν δηλαδή, αφού για ακόμη μία σεζόν έχασε στο τέλος την άνοδο.

Προπονητής: Παρότι ο Κόστα Ράναιτς είναι ο κύριος υπεύθυνος για την απώλεια της ανόδου, οι άνθρωποι της Καϊζερσλάουτερν συνεχίζουν να τον εμπιστεύονται. Η υπομονή τελειώνει όμως και αν τα πράγματα στραβώσουν δεν αποκλείεται να βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες στο ταμείο ανεργίας.

Έδρα: «Fritz Walter Stadion» (49.780)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι βασικοί αμυντικοί Ορμπάν και Χάινζ, τα κενά τους όμως δεν καλύφθηκαν επάξια, αφού Μόκενχάουπ (Άαλεν) και Βουκούρ (Αούε), δεν είναι παίχτες εφάμιλλης ποιότητας. Ακόμη μεγαλύτερη η ζημιά από την φυγή του βασικού τερματοφύλακα Σίπελ, με τον νεαρό Αλομέροβιτς να είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενίσχυση του κέντρου, με την απόκτηση των Ζίγκλερ (Πάντερμπορν) και Χαλφάρ (Κολωνία), ενώ ο Πρτζμπίλκο θα δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση.

Φιλικά: Πέντε φιλικά, πέντε νίκες και όλες αρκετά εύκολα. Θετικό το ότι έδειξε καλά στοιχεία στην επίθεση, όλες οι ομάδες όμως που αντιμετώπισε ήταν σαφώς πιο αδύναμες από αυτή.

Εκτίμηση: Στο τέλος του δρόμου, η Καϊζερσλάουτερν θα είναι σίγουρα από τις ομάδες που θα παλεύουν για την άνοδο. Το αν τελικά θα τα καταφέρει είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας παρά ποιότητας του ρόστερ. Γιατί ποιότητα υπάρχει τεράστια. Αρκεί επιτελούς να μάθει το μάθημα της και να μπορέσει να ολοκληρώσει ότι με πολύ κόπο χτίζει μέσα στην σεζόν

 

Γκρόιτερ Φιρτ

Τι έκανε πέρυσι: Οι πολλές αλλαγές και το νεανικό ρόστερ δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και οι υψηλές προσδοκίες στην αρχή της σεζόν, μετατράπηκαν γρήγορα σε μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η αλλαγή του προπονητή Κράμερ άργησε αρκετά, με τον έμπειρο Μπίσκενς να αναλαμβάνει αλλά να μην καταφέρνει να αλλάξει την κατάσταση. Τελικά ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε, όχι γιατί τα κατάφερε η ίδια, αλλά γιατί οι αντίπαλοι της δεν κατάφεραν να την ξεπεράσουν στην βαθμολογία.

Προπονητής: Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να ξανακάνει ομάδα την Γκρόιτερ Φιρτ, αυτός είναι ο Στέφαν Ρούτενμπερκ. Παρά το περιορισμένο ποιότητας ρόστερ που είχε πέρσι στην Άαλεν, κατάφερε να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο, που θα είχε φτάσει στην παραμονή αν δεν προέκυπτε η τιμωρία των τριών βαθμών. Δίνει ιδιαίτερη βάση στην φυσική κατάσταση και στην ομαδικότητα, στοιχεία που έλειψαν πολύ από την περσινή Γκρόιτερ Φιρτ.

Έδρα: «Stadion am Laubenweg» (18.000)

Μεταγραφές: Στον περσινό κορμό θα στηριχτεί και φέτος, καθώς προχώρησε σε μεταγραφές κυρίως νεαρών ποδοσφαιριστών. Απώλεια ο επιθετικός Πρτζμπίλκο, που πήρε μεταγραφή στην Καϊζερσλάουτερν, καλή μεταγραφή ο Μπερίσα που σκόραρε 11 γκολ φέτος με την φανέλα της Βίκινγκ.

Φιλικά: Γκολ και θέαμα στα πέντε φιλικά της παιχνίδια, αφού σημειώθηκαν συνολικά 25 τέρματα. Άρεσε στην νίκη επί της Μπιλμπάο (3-2), απογοήτευσε όμως στο παιχνίδι με την Θέλτα, όπου και ηττήθηκε με το βαρύ 5-1.

Εκτίμηση: Το χάλι της περασμένης σεζόν δύσκολα θα το δούμε και φέτος. Για άνοδο ούτε λόγος, αλλά ένα πλασάρισμα στην μέση της βαθμολογίας είναι εφικτό. 

 

Σαν Πάουλι

Τι έκανε πέρυσι: Μέχρι και πριν την διακοπή φαινόταν ότι δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο, η καθυστερημένη αλλαγή του προπονητή Μεγκλ έγινε όμως και ο Λίνεν έβαλε πολύ γρήγορα τάξη. Αν δεν είχε και την τύχη κόντρα θα είχε σωθεί πιο γρήγορα, αλλά με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στις τελευταίες αγωνιστικές πέτυχε τον στόχο της.

Προπονητής: Ο γνώριμος μας, Έβαντ Λίνεν. Λάτρεις της πειθαρχίας, συμμάζεψε πολύ την περσινή σεζόν την Σαν Πάουλι και είναι σίγουρο ότι έτσι θα συνεχίσει και φέτος.

Έδρα: «Millerntor Stadion» (29.063)

Μεταγραφές: Από τις χαμένες στο μεταγραφικό παζάρι αφού είδε παίχτες όπως ο Σόμποτα και ο Νότε να αποχωρούν για άλλες πολιτείες. Κρέμασε τα παπούτσια ο Κρίνκε και αφήνει μεγάλο κενό τόσο στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια. Θα βοηθήσει η μεταγραφή του Σόμπιεχ, ενώ απέκτησε από την Άρσεναλ τον νεαρό Μιγιαίτσι.

Φιλικά: Πολύ καλή η παρουσία της στα φιλικά παιχνίδια, όπου και σημείωσε έξι νίκες σε εφτά αγώνες. Εντυπωσίασε απέναντι στην Βαγιεκάνο της οποίας επικράτησε εύκολα με 4-2.

Εκτίμηση: Με το Λίνεν στον πάγκο είναι δεδομένο ότι θα έχει καλύτερη εικόνα φέτος. Βάση ρόστερ, μία θέση στο μέσο της βαθμολογίας είναι ένας εφικτός στόχος. 

 

Μπραουνσβάιγκ

Τι έκανε πέρυσι: Η χρονιά έτσι κι αλλιώς θεωρούταν μεταβατική, όποτε ήταν λογικά και τα όποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Παρόλα αυτά έμενε σταθερά ψηλά στην βαθμολογία, ενώ προς το τέλος της σεζόν έκανε ένα σερί για να προλάβει την άνοδο αλλά η ήττα από την Νυρεμβέργη τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος έσβησε και τις όποιες ελπίδες.

Προπονητής: Ο Τόμας Λίμπερνεχτ θα βρεθεί για όγδοη σερί σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Έχει λόγο σε όσα συμβαίνουν στην ομάδα και είναι ο άνθρωπος που πάνω του έχει στηριχτεί ένα πλάνο, που έχει ως στόχο όχι μονό να φτάσει η Μπραουνσβάιγκ στην Μπουντεσλίγκα, αλλά και να παραμείνει εκεί.

Έδρα: «Eintracht Stadion» (23.325)

Μεταγραφές: Ο κορμός παρέμεινε ο ίδιος, καθώς αποχώρησαν κυρίως παίχτες που δεν θεωρούταν βασικοί. Η μεταγραφή του Νορβηγού επιθετικού Χβίλσομ εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, αλλά είναι και επένδυση για το μέλλον, ενώ πολλές βοήθειες θα δώσει ο ακραίος χαφ Ζουκ.

Φιλικά: Τέσσερα πολύ δυνατά φιλικά έδωσε η Μπραουνσβάιγκ, που αντιμετώπισε κατά σειρά τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρούμπιν Καζάν, Ντιναμό Κιέβου. Ηττήθηκε στα δύο τελευταία της φιλικά αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Δεν περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό από πέρυσι. Αν βρει σταθερότητα ίσως καταφέρει να χτυπήσει την άνοδο, αλλά βάση ρόστερ μία θέση μεταξύ 5ης και 8ης είναι δικιά της. 

 

ΦΣΒ Φρανκφούρτης

Τι έκανε πέρυσι: Όλα έδειχναν ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την παραμονή, έκανε ένα εκπληκτικό σερί στις αρχές του 2ου γύρου, που την έφερε μάλιστα στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Ο τότε προπονητής Μόλμαν έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, κανείς δεν το άκουγε και η ΦΣΒ χρειάστηκε την νίκη στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Φορτούνα Ντίσελντορφ για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Προπονητής: Ο από μηχανής θεός Τόμας Όραλ. Ο Γερμανός τεχνικός κλήθηκε την τελευταία αγωνιστική πέρυσι να αντικαταστήσει τον Μολμαν με έναν μόνο στόχο. Να νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι. Αφού έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά, κέρδισε και συμβόλαιο ενός χρόνου. Καλύτερος από τον προκάτοχο του πάντως δεν είναι.

Έδρα: «Volksbank Stadion» (12.500)

Μεταγραφές: Έφυγαν δέκα, ήρθαν έντεκα, το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο. Κρατάμε μόνο την μεταγραφή του Σμίγκνταλ από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, που θα αποτελέσει εγγύηση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Φιλικά: Έδωσε μόλις τρία φιλικά παιχνίδια με απολογισμό 1Ν-1Ι-1Η. Έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στην νίκη επί της Αυστριακής Γκρόντιχ, ενώ ακόμα και στην ήττα από την Ραπίντ Βιένης δεν είχε άσχημη απόδοση.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολη χρονιά και ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Η προσωπικότητα του Μολμαν θα λείψει από τον πάγκο και ο νέος προπονητής Όραλ θα πρέπει να βγάλει λαγούς από το καπέλο για να γλυτώσει τον υποβιβασμό. 

 

Σαντχάουζεν

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική πορεία. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του περσινού πρωταθλήματος, έκανε αρκετές κηδείες εκτός έδρας, με αποκορύφωμα την νίκη επί την πρωταθλήτρια Ίνγκολσταντ. Η τιμωρία των τριών βαθμών τις τελευταίες αγωνιστικές την άγχωσε λίγο, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν κινδύνεψε.

Προπονητής: Ότι και να πούμε για τον Αλόις Σβαρτζ είναι λίγο. Τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας την περσινή σεζόν αποδεικνύουν ότι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Δίνει ιδιαίτερη βάση στην φυσική κατάσταση της ομάδας, ενώ είναι από τους λίγους που ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Έδρα: «Hardtwaldstadion» (15.514)

Μεταγραφές: Τα οικονομικά της δεν είναι και τα καλύτερα και έτσι προχώρησε σε μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών από μικρότερες κατηγορίες. Απώλεια η φυγή του δεξιού μπακ Κάμπλερ, που αποχώρησε για την Φράιμπουργκ.

Φιλικά: Τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα φιλικά, αλλά με ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Στο μοναδικό δυνατό φιλικό που έδωσε, κέρδισε την Φράιμπουργκ (2-1), δείχνοντας την γνωστή ομοιογένεια που την συνόδευε στο περσινό πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Κουβαλάει τιμωρία 3 βαθμών και ίσως της στοιχίσει. Στόχος είναι η παραμονή και πιστεύουμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα τον πετύχει. 

 

Καρλσρούη

Τι έκανε πέρυσι: Πέταξε στα σκουπίδια πολλές ευκαιρίες για να πάρει την άνοδο, κυρίως εντός έδρας που είχε πολλές ισοπαλίες. Τελικά κατέκτησε την 3η θέση και αντιμετώπισε στα μπαράζ το Αμβούργο. 1-1 το πρώτο παιχνίδι, κρατούσε την άνοδο μέχρι το τελευταίο λεπτό στο 2ο παιχνίδι, όμως ισοφαρίστηκε και λύγισε στην παράταση.

Προπονητής: Κομμάτι - κομμάτι, έχει χτίσει αυτή την εξαιρετική ομάδα. Ο Μάρκους Καουζίνσκι γνωρίζει καλά τα κατατόπια της κατηγορίας, αλλά του μένει μία τελευταία πινελιά. Πρέπει να μάθει στους παίχτες του να κερδίζουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει.

Έδρα: «Wildparkstadion» (29.699)

Μεταγραφές: Ο επιθετικός Γιάμπο είναι απώλεια. Όχι για τα γκολ, γιατί δεν ήταν σκόρερ, αλλά για την δουλεία που έκανε στο γήπεδο. Η θέση του καλύφθηκε από τον Χόφερ (Καϊζερσλάουτερν), που έχει παρόμοιο στυλ. Γενικότερα δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση στις μεταγραφές, καθώς αποκτήθηκαν κυρίως ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές.

Φιλικά: Έδωσε τέσσερα φιλικά προετοιμασίας με απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες. Σταθερότατη σε όλα, με κάποια προβληματάκια στην άμυνα όμως. Εντυπωσίασε στο τελευταίο της φιλικό απέναντι στην Θέλτα, της οποίας και επικράτησε με 3-1.

Εκτίμηση: Το ρόστερ είναι ίδιο με πέρσι, ο προπονητής ίδιος, η φιλοσοφία ίδια. Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει θα κριθεί από το εάν καταφέρει να ξεμπλοκάρει εντός έδρας. Και φέτος θα είναι κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο

 

Μπόχουμ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε τόσο καλά την σεζόν, που μας έπεισε ότι μπορεί να πάρει την άνοδο. Από τα μέσα Νοέμβρη και μετά όμως η απόδοση της έπεσε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα ο προπονητής Νουρέρερ να αντικατασταθεί. Στην θέση του ένας παλιός γνώριμος, ο Γκέρταν Βέρμπεκ, που έδωσε ψυχολογία στην ομάδα και κατάφερε να την οδηγήσει σε μία άνετη σωτηρία.

Προπονητής: Ο Γκέρταν Βέρμπεκ ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία της Μπόχουμ. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, θέλει οι ομάδες να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσφέρουν θέαμα. Το παρακάνει όμως, αφού σχεδόν πάντα αμελεί την άμυνα.

Έδρα: «Rewirpower Stadion» (29.299)

Μεταγραφές: Έφυγαν αρκετοί που δεν έπεισαν, όπως οι Σέστακ και Τασάκα, έφυγαν όμως και βασικοί, όπως οι Λάτζα και Έσερ. Ο επιθετικός Γκρέγκοριτς μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν, αποκτήθηκε κανονικά με μεταγραφή, ενώ καλές είναι οι προσθήκες του μέσου Βάις και του αμυντικού Χούγκλαντ.

Φιλικά: Άκρως ενθαρρυντική η εικόνα της στα φιλικά παιχνίδια, όπου σημείωσε πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Απέναντι στον ΠAOK έδειξε την σπουδαία επίθεση της και τα προβλήματα στην άμυνα, στην νίκη όμως επί της Ντόρτμουντ (2-1) έδειξε ότι φέτος θα είναι άκρως ανταγωνιστική.

Εκτίμηση: Η φιλοσοφία της ομάδας είναι μεν τα θετικά αποτέλεσμα αλλά παράλληλα πρέπει να διασκεδάζουν και οι φίλαθλοι. Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στόχοι για κάτι καλύτερο φέτος, όποτε και αναμένεται να πλασαριστεί στο μέσο της βαθμολογίας. 

 

Νυρεμβέργη

Τι έκανε πέρυσι: Πέρσι τέτοιο καιρό λέγαμε ότι η επιλογή του άπειρου Ίσμαελ στην θέση του προπονητή, για μία ομάδα που θέλει την άμεση επάνοδο στην Μπουντεσλίγκα, είναι μεγάλο ρίσκο. Δικαιωθήκαμε πανηγυρικά καθώς ο Ίσμαελ άφησε πίσω του σκόνη και θρύψαλα και την Νυρεμβέργη από την αρχή εκτός στόχων. O Ρένε Βάιλερ που πήρε την θέση του είχε πολύ δύσκολο έργο και το γεγονός ότι έστω και λίγο η Νυρεμβέργη είχε ελπίδες για άνοδο, ήταν καθαρά δικό του έργο. Στο σύνολό της, μία άκρως αποτυχημένη σεζόν.

Προπονητής: Ο Ρένε Βάιλερ είναι από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία. Αρκετά έμπειρος, αφού έχει θητεία σε ομάδες 1ης κατηγορίας στην Ελβετία, έχει στα χέρια του ένα καλό ρόστερ, που αυτή την φορά το δούλεψε όπως ήθελε αυτός. Οποιαδήποτε αποτυχία θα είναι αποκλειστικά δική του.

Έδρα: «Grundig Stadion» (50.000)

Μεταγραφές: Εξαιρετική η μεταγραφή του μέσου Γκίσλασον, που έρχεται από γεμάτη χρονιά στην Κοπεγχάγη, ενώ θα βοηθήσει πολύ και ο επιθετικός Κιρχμπάουμ, που αποκτήθηκε από την Βόλφσμπουργκ. Για το κενό που αφήνει ο Πινόλα στο αριστερό άκρο της άμυνας, η λύση μάλλον θα δοθεί εκ των έσω.

Φιλικά: Στο τελευταίο φιλικό με την Θέλτα (2-2) μας έδειξε το πόσο καλή θα είναι φέτος. Ομάδα με τα όλα της, που δεν τα παρατάει, αλλά και που χρειάζεται βελτίωση στην άμυνα. Άνευ άξιας τα υπόλοιπα φιλικά, αφού ήταν απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες.

Εκτίμηση: Εφόσον ο Βέλερ χτίζει την ομάδα όπως ο ίδιος επιθυμεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πούμε ότι η Νυρεμβέργη είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο

 

Μόναχο 1860

Τι έκανε πέρυσι: Δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση το ποιοτικό της ρόστερ. Η χρονιά ξεκίνησε με δηλώσεις ακόμα και για άνοδο αλλά εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Τραγικά τα λάθη που έγιναν στην άκρη του πάγκου, άλλαξε τρεις προπονητές μέχρι να έρθει ο Φόρλινκ και να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη. Βρέθηκε να παίζει στα μπαράζ με την Χολστάιν Κίελ και χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις για να παραμείνει στην κατηγορία.

Προπονητής: Ο Τόρστεν Φόρλινκ σε καμία περίπτωση δεν είναι από τους καλούς προπονητές στην κατηγορία. Κατάφερε όμως πέρυσι να μαζέψει όλη την πίεση πάνω, να απελευθερώσει τους ποδοσφαιριστές και εν τέλει παραμείνει στην άκρη του πάγκου. Προσωπική εκτίμηση; Από τους πρώτους που θα απολυθούν.

Έδρα: «Allianz Arena» (71.137)

Μεταγραφές: Μέγα λάθος η αποδέσμευση του επιθετικού Γουντ, που έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι με την Άουε. Γενικότερα δεν κινήθηκε ιδιαίτερα στο μεταγραφικό παζάρι, καλή μεταγραφή ο αμυντικός Ρόντνεϊ από την Λειψία.

Φιλικά: Έδωσε πέντε φιλικά παιχνίδια με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Ιδιαίτερα μαχητική απέναντι σε Σουόνσι και Βέρντερ Βρέμης, χωρίς όμως να παρουσιάσει κάτι περισσότερο.

Εκτίμηση: Τα λάθη των τελευταίων καλοκαιριών συνεχίστηκαν και φέτος. Ακόμα και η επιλογή να παραμείνει ο Φόρλινκ στον πάγκο είναι λάθος, και ας την έσωσε πέρυσι. Θα την γλυτώσει για 2η χρονιά; Δύσκολο. 

 

Πάντερμπορν

Τι έκανε πέρυσι: Αγωνίστηκε με άγνοια κινδύνου στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της σεζόν να αποδείξει ότι άξιζε μία θέση στην μεγάλη κατηγορία και τερμάτισε στην τελευταία θέση, συγκεντρώνοντας μόλις 31 βαθμούς.

Προπονητής: Ο υποβιβασμός έφερε και αλλαγή στον πάγκο, με τον Μάρκους Γκελχάουζ να είναι ο νέος προπονητής. Η Πάντερμπορν είναι η πρώτη ομάδα που θα προπονήσει, αλλά στο παρελθόν έχει εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής στις Χέρτα Βερολίνου, Άουγκσμπουργκ και Γκλάντμπαχ.

Έδρα: «Benteler Arena» (15.000)

Μεταγραφές: Οι αποχωρήσεις των Κατσούνκα, Ζίγκλερ και Βράνιτς είναι σίγουρα απώλειες αλλά τουλάχιστον γέμισαν τα ταμεία της ομάδας. Σε ότι αφορά τις προσθήκες, οι κινήσεις ήταν μετρημένες καθώς απέκτησε μόλις πέντε ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζουν οι προσθήκες των έμπειρων αμυντικών Ντζενκ και Χοχενέντερ.

Φιλικά: Μέτρια η παρουσία της στα φιλικά παιχνίδια, καθώς σε πέντε αγώνες πήρε μόλις μία νίκη. Νίκη όμως που ήρθε στο τελευταίο της παιχνίδι απέναντι στην Μπόλτον (4-1) και έδειξε πως είναι απόλυτα έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Άγνωστο το πως θα παρουσιαστεί φέτος η Πάντερμπορν. Ένα καλό ξεκίνημα θα της δώσει φτερά αλλά θα πρέπει να περιμένουμε πως θα αντιδράσει μετά τον υποβιβασμό. Πάσο. 

 

Λειψία

Τι έκανε πέρυσι: Όλες οι προβλέψεις την έδιναν ως ένα από τα καυτά φαβορί για την άνοδο, αλλά οι παίχτες λύγιζαν κάθε φορά που έφταναν κοντά στην προνομιούχο τριάδα. Δεν είδαμε ποτέ την τρομερή της επίθεση, είχε όμως γρανιτένια άμυνα, που της έφτασε προς το τέλος του πρωταθλήματος μία ανάσα από την άνοδο. Η ήττα από την Σαν Πάουλι όμως ήταν καταδικαστική και την άφησε στην 5η θέση.

Προπονητής: Ο σπουδαίος Ραλφ Ράκινγκ. Πολύ έμπειρος, αφού έχει θητεία σε ομάδες όπως η Σάλκε και το Ανόβερο, ενώ είναι και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το θαύμα της Σάλτσμπουρκ. Λάτρης της πειθαρχίας και μετρ της ψυχολογίας, είναι ότι χρειάζεται η Λειψία για να πάρει την άνοδο.

Έδρα: «Red Bull Arena»  (44.193)

Μεταγραφές: Η πρωταθλήτρια της μεταγραφικής περιόδου. Η απόκτηση του επιθετικού Σλίκε από την Βέρντερ Βρέμης έσπασε κάθε ρεκόρ και δυναμώνει ακόμη περισσότερο την επίθεση της, ενώ με τις προσθήκες στην άμυνα των Ορμπάν και Νουκάν, το ρόστερ γίνεται το πιο πλήρες στην κατηγορία.

Φιλικά: Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της. Τέσσερις αγώνες, τέσσερις νίκες, με την νίκη επί της Σαουθάμπτον να ξεχωρίζει. Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

ΕκτίμησηΗ Nο1 υποψήφια για την άνοδο. Το ρόστερ θα το ζήλευαν πολλές ομάδες της Μπουντεσλίγκα, ενώ με τον Ράκινγκ είναι δεδομένο ότι τα ψυχολογικά της προηγούμενης σεζόν θα λυθούν. Υποψήφια πρωταθλήτρια

 

Φράιμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Κόντρα στα προγνωστικά, επέμενε να παραμένει για το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, όμως η ήττα από το Ανόβερο την τελευταία αγωνιστική, την έστειλε απ΄ευθείας στην Μπουντεσλίγκα 2.

Προπονητής: O Κρίστιαν Στράιχ, παρότι η ομάδα υποβιβάστηκε παρέμεινε κανονικά στην θέση του. Η εμπειρία του είναι πολύ μικρή, αφού η μοναδική ομάδα που έχει προπονήσει είναι η Φράιμπουργκ, αλλά γνωρίζει στο μέγιστο βαθμό την φιλοσοφία του συλλόγου και μπορεί να την επαναφέρει άμεσα στην 1η κατηγορία.

Έδρα: «Schwarzwald Stadion»  (24.000)

Μεταγραφές: O υποβιβασμός έφερε και τις ανάλογες ανακατατάξεις στα οικονομικά. Βασικοί παίχτες, με μεγάλα συμβόλαια αποχώρησαν, γεμίζοντας παράλληλα και τα ταμεία της ομάδας. Πέτερσεν και Γκρίφο, που ήρθαν από Βέρντερ Βρέμης και Χόφενχάιμ αντίστοιχα, δημιουργούν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση, ενώ ο Κλάιντεστ είναι περισσότερο επένδυση για το μέλλον.

Φιλικά: Δεν έπεισε. Κατάφερε να κερδίσει μόνο ερασιτεχνικές ομάδες, ενώ απέναντι σε ομάδες τις Μπουστεσλίγκα 2 δεν είχε καθόλου καλή εικόνα. Βελτιώθηκε πάντως στο τελευταίο της φιλικό απέναντι στην Μάλαγα, όπου και ηττήθηκε με 1-0.

Εκτίμηση: Παρότι έγιναν μεγάλες αλλαγές στην ομάδα, το ρόστερ της παραμένει ένα από τα πιο ποιοτικά στην κατηγορία. Από τα καυτά φαβορί για την άνοδο

 

Φορτούνα Ντίσελντορφ

Τι έκανε πέρυσι: Χαμένη στην μετριότητα, χαμένη σε κάτι του στυλ "όσα φάμε και όσα πιούμε". Πολλά και τα λάθη της διοίκησης, που αντικατέστησαν τον Όλιβερ Ρεκ με τον βοηθό Ακσου, δίνοντας ουσιαστικά την χαριστική βολή στην ομάδα. Κρατάμε τουλάχιστον το θέαμα που βλέπαμε στα παιχνίδια της.

Προπονητής: Ο Φρανκ Κράμερ. Πρώην της Γκρόιτερ Φιρτ, στην οποία έμεινε για δυόμιση σεζόν και πέρσι κατάφερε να καταστρέψει ότι ο ίδιος είχε χτίσει. Αμφιλεγόμενη επιλογή. Αξίζει καλύτερο προπονητή η ομάδα του Ντίσελντορφ.

Έδρα: «Esprit Arena»  (54.600)

Μεταγραφές: Ο Μπένσοπ αποχώρησε και μαζί του έφυγαν 15-20 γκολ το χρόνο. Τεράστια απώλεια και η αποχώρηση του μεγάλου αρχηγού Λαμπέρζ, που μετακόμισε στην Δυναμό Δρέσδης. Καλή η προσθήκη του Σομπότκα, θα βοηθήσει πολύ στην άμυνα, ενώ παίχτες όπως οι Σάραρερ και Για Κόναν έχουν την ποιότητα για να ξεχωρίσουν.

Φιλικά: Έδωσε πέντε φιλικά παιχνίδια με απολογισμό 2 νίκες και 3 ήττες, Καλή η εικόνα της στο παιχνίδι με την Ίπσουιτς (4-3), όπου είδαμε ξανά την τρομερή της επίθεση, αλλά και τα πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Εκτίμηση: Ο Μπένσοπ ήταν κάτι ξεχωριστό για την Φορτούνα. Ήταν ο παίχτης που την ανέβαζε επίπεδο. Και εφόσον δεν αντικαταστάθηκε επάξια, δεν μπορούμε να μιλάμε και για άνοδο. Μία θέση μεταξύ 6ης και 8ης, είναι το πιο πιθανό σενάριο. 

 

Αρμίνια Μπέλεφελντ

Τι έκανε πέρυσι: Ο στόχος ήταν ένας. Άμεση επιστροφή στην Μπουντεσλίγκα 2. Η Αρμίνια έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στην κατηγορία, άνοιξε γρήγορα την διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες και έφτασε άνετα στην κατάκτηση της 1ης θέσης. Μην ξεχνάμε και την πορεία μέχρι τα ημιτελικά στο κύπελλο Γερμανίας.

Προπονητής: Ο Νόρμπερτ Μέιερ ήταν αυτός που ανέλαβε το δύσκολο έργο της αναμόρφωσης της Αρμίνια και τα κατάφερε εξαιρετικά. Αρκετά έμπειρος στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας, αρέσκεται στο να δημιουργεί ισορροπημένες αλλά κατά βάση επιθετικές ομάδες.

Έδρα: «Schuco Arena»  (26.137)

Μεταγραφές: O βασικός κορμός παρέμεινε ο ίδιος και απλά έγιναν κινήσεις που συμπλήρωναν κάποια κενά. Παίχτες όπως οι Γκέρλιτζ, Νότε και Χεσλ, δεν θα δώσουν το κάτι παραπάνω αλλά ταιριάζουν απόλυτα στην ομαδική φιλοσοφία που έχει περάσει ο Μέιερ.

Φιλικά: Τέσσερις αγώνες, τέσσερις νίκες. Απέναντι στο Αμβούργο ειδικά ήταν εξαιρετική και έδειξε ότι είναι απόλυτα έτοιμη για το φετινό πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Θεωρητικά ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τον υποβιβασμό. Πρόκειται όμως για μία ομάδα που όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά. Στα υπ΄όψιν για την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. 

 

Ντούισμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Έδινε μάχη καθ΄όλη την διάρκεια της σεζόν για την κατάληψη της 2ης θέσης με την Χολστάιν Κίελ και με την νίκη στο μεταξύ τους τελικό δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, πήρε δεύτερο εισιτήριο για την Μπουντεσλίγκα 2.

Προπονητής: Ο "Ιταλός" Tζίνο Λετιέρι. Παρότι ιταλικής καταγωγής δεν έχει προπονήσει ποτέ ιταλική ομάδα και η όποια εμπειρία του περιορίζεται στις μικρές κατηγορίες τις Γερμανίας. Η περσινή πορεία ήταν ένα μικρό θαύμα, περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε το πως θα προσαρμοστεί ο ίδιος και η ομάδα του στις ανάγκες της κατηγορίας.

Έδρα: «Schauinsland Arena»  (31.502)

Μεταγραφές: Πολλές κινήσεις δεν έγιναν στο μεταγραφικό παζάρι καθώς αποκτήθηκαν μόλις πέντε ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζουν ο αμυντικός Μπομχάουερ και ο επιθετικός Μπρόκερ, χωρίς όμως να είναι κάτι το εξαιρετικό. Αποχώρησαν οι βασικοί την περσινή σεζόν, Σχορτς και Γκαρντάφσκι.

Φιλικά: Έδωσε τρία φιλικά παιχνίδια με απολογισμό δύο ήττες και μία ισοπαλία. Απέναντι στην Μπόχουμ έδειξε ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μείνει στην κατηγορία, ενώ αντιμετώπισε και την Πόρτο, αλλά χρήσιμα συμπεράσματα δεν βγήκαν, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια.

Εκτίμηση: Άκρως συμπαθητική ομάδα, αλλά και από τα καυτά φαβορί για τον υποβιβασμό. Δεν αποκτήθηκαν παίχτες που γνωρίζουν την κατηγορία και η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη.

Baroktsakos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ