Η Νέα Ζηλανδία επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από 16 χρόνια. Τελευταία της παρουσία ήταν το 2010 και η τωρινή θα είναι η τρίτη στην ιστορία, μετά από την πρώτη το μακρινό 1982. Τις δύο περασμένες φορές η δεν προκρίθηκε από τον όμιλο.
Την πρώτη κατέγραψε τρεις ήττες με τέρματα 2-12 κατά της και τη δεύτερη μέτρησε τρεις ισοπαλίες. Το 2010 έχασε την ευκαιρία για την πρωτιά, αφού η Παραγουάη τερμάτισε στην κορυφή με 5 βαθμούς, 4 είχε η δεύτερη Σλοβακία, ενώ στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς τερμάτισε η απερχόμενη, τότε, παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.
Στόχος για την ομάδα του Ντάρεν Μπαζίλι είναι να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί από τον όμιλο. Στο γκρουπ της, πέρα από το Βέλγιο, που είναι το φαβορί, υπάρχουν η Αίγυπτος αλλά και το Ιράν, με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να ενδέχεται να επηρεάσει την παρουσία των Περσών στα τελικά της διοργάνωσης.
Η Νέα Ζηλανδία αν τερματίσει δεύτερη θα διασταυρωθεί στα νοκ άουτ με τον δεύτερο από το τέταρτο γκρουπ (ΗΠΑ, Ουρουγουάη, Αυστραλία και μία ομάδα που θα προκύψει από τα πλέι οφ του Nations League), ενώ αν πάρει την πρωτιά, θα διασταυρωθεί με κάποιον τρίτο από πέντε γκρουπ (Α, Ε, Η, Ι, J). Στο άρθρο θα δείτε τα εξής:
Πώς προκρίθηκε
Η Νέα Ζηλανδία δεν είχε δύσκολο έργο στα προκριματικά, καθώς ήταν το φαβορί σε όλη τη διαδικασία και προκρίθηκε μόνο με νίκες στο Μουντιάλ 2026. Στον όμιλο με Ταϊτή, Βανουάτου, Σαμόα, μέτρησε τρεις νίκες με γκολ 19-1, στα ημιτελικά διέλυσε με 7-0 τα Φίτζι και στον τελικό επικράτησε με 3-0 της Νέας Καληδονίας.
Η μάχη της Νέας Ζηλανδίας εκκινεί, με τα μέχρι τώρα δεδομένα και με το Ιράν να συμμετέχει κανονικά, στις 16/6 απέναντι στους Πέρσες. Έξι ημέρες αργότερα (22/6) θα κοντραριστεί με την Αίγυπτο του Σαλάχ, για να κλείσει τη φάση των ομίλων απέναντι στο μεγάλο φαβορί του γκρουπ το Βέλγιο στις 27/6. 👇
| Αγώνας | Ημερ/νια | Γήπεδο & Πόλη |
| Ιράν - Νέα Ζηλανδία | 16/06, 04:00 | «SoFi Stadium», Λος Άντζελες (ΗΠΑ) |
| Νέα Ζηλανδία - Αίγυπτος | 22/06, 04:00 | «BC Place», Βανκούβερ (Καναδάς) |
| Νέα Ζηλανδία - Βέλγιο | 27/06, 04:00 | «BC Place», Βανκούβερ (Καναδάς) |
Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τελική προεπιλογή της Νέας Ζηλανδίας για το Μουντιάλ 2026. Παρακάτω θα δείτε την τελευταία αποστολή που κλήθηκε από τον Μπαζίλι, για το FIFA Series τον Μάρτιο του '26.
| Παίχτης (Ηλικία) | Συμ. / Γκολ | Ομάδα |
| ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ | ||
| Μαξ Κρόκοουμπ (32) | 21/0 | Μίλγουολ |
| Μάικλ Γουντ (27) | 6/0 | Όκλαντ FC |
| Άλεξ Πάουλσεν (23) | 5/0 | Λέχια Γκντανσκ |
| ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ | ||
| Μπιλ Τουϊλόμα (30) | 47/4 | Γουέλινγκτον Φοίνιξ |
| Τιμ Πέιρν (32) |
47/3 |
Γουέλινγκτον Φοίνιξ |
| Τάιλερ Μπάιντον (21) | 21/3 | Σέφιλντ Γιουνάιτεντ |
| Φράνσις Ντε Βράις (31) | 17/1 | Όκλαντ FC |
| Φιν Σούρμαν (22) | 15/2 | Πόρτλαντ Τάιμπερς |
| Κάλαν Έλιοτ (26) | 7/0 | Όκλαντ FC |
| Τζέιμς ΜακΓκάρι (27) | 5/0 | Μπρισμπέιν |
| ΜΕΣΟΙ | ||
| Ελάια Τζαστ (25) | 40/8 | Μάδεργουελ |
| Μάρκο Στάμενιτς (24) | 35/3 | Σουόνσι |
| Τζο Μπελ (26) | 29/1 | Βίκινγκ |
| Κάλουμ ΜακΚόβατ (26) |
28/4 |
Σίλκεμποργκ |
| Ράιαν Τόμας (31) | 23/3 | Τσβόλε |
| Άλεξ Ρουφέρ (29) | 23/0 | Γουέλινγκτον Φοίνιξ |
| Μπεν Ολντ (23) | 20/2 | Σεντ Ετιέν |
| Λαχλάν Μπέιλις (23) | 0/0 | Νιουκάστλ Τζετς |
| ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ | ||
| Κώστας Μπαρμπαρούσης (36) | 72/9 | Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς |
| Μπεν Γουεΐν (24) | 28/8 | Πορτ Βέιλ |
| Λόγκαν Ρόγκερσον (27) | 16/2 | Όκλαντ FC |
| Αντρέ Ντε Γιόνγκ (29) | 11/2 | Ορλάντο Πάιρετς |
| Τζέσι Ράνταλ (33) | 7/1 | Όκλαντ FC |
Ο προπονητής

Ο Ντάρεν Μπαζίλι στα 53 του, προφανώς θα βρεθεί για πρώτη φορά στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Άγγλος προπονητής έχει εκκινήσει την καριέρα του από το 2012 και ποτέ δεν έχει προπονήσει εκτός της χώρας. Αρχικά είχα αναλάβει την U17 της Νέας Ζηλανδίας, ενώ από το 2013 έως το 2015 προπόνησε το έναν και μοναδικό σύλλογο μέχρι τώρα, τη Γουόντερερς. Παράλληλα βρισκόταν και στον πάγκο της U20 της Νέας Ζηλανδίας και το 2022 ανέλαβε για ένα έτος για πρώτη φορά την ανδρική ομάδα (11/22 με 06/23). Από τις 7 Ιουλίου του 2023 αποτελεί αποκλειστικά τον τεχνικό της ανδρικής ομάδας. Δεδομένα η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.
Απολογισμός (Ν-Ι-Η): 12-6-11
MVP
Κρις Γουντ
Δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κρις Γουντ. Ο έμπειρος επιθετικός, είναι πιθανότατα ο κορυφαίος Νεοζηλανδός ποδοσφαιριστής στην ιστορία, με μακρά θητεία στην Premier League. Πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Νότιγχαμ Φόρεστ και ο Βίτορ Περέιρα ενημέρωσε πως θα επιστρέψει στη δράση για το τελευταίο δίμηνο της σεζόν, μετά από μακρά απουσία λόγω προβλήματος στο γόνατο, γεγονός που τον κάνει διαθέσιμο και για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Γουντ μετράει 88 συμμετοχές με τη Νέα Ζηλανδίας και 45 γκολ, φυσικά τα περισσότερα από κάθε άλλον. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και σε δύο «Έλληνες», καθώς στην αποστολή θα βρίσκονται οι Μπαρμπαρούσης και Στάμενιτς, με τον πρώτο να έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό και τον δεύτερο από τον Ολυμπιακό.
Θα παλέψει απέναντι σε Ιράν και Αίγυπτο, για τις θέσεις 2-3, πολύ δύσκολα θα κάνει την έκπληξη να προσπεράσει το Βέλγιο. Ωστόσο, για πρόκριση από τον όμιλο, δεν δείχνει να έχει αρκετές πιθανότητες. Πιο αναλυτικά:
| Αγορά | Απόδοση |
| Νικητής ομίλου | 50.00 |
| Να κατακτήσει το τρόπαιο | 1500.00 |
Στην τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, θα ψάξει για την πρώτη της νίκη, κάτι που δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες παρουσίες της. Στα δε προκριματικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα αφού στη ζώνη που συμμετέχει δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός ανταγωνισμός.
| Συμμετοχές | Αγώνες | Απολογισμός | Γκολ |
| 2 | 6 | 0-3-3 | 4-14 |
Τι Έκανε στα προκριματικά:
| U/O 0,5 | U/O 1,5 | U/O 2,5 | U/O 3,5 | U/O 4,5 |
| 0-5 | 0-5 | 2-3 | 0-5 | 3-2 |
| GG - N/G | 0-1 G | 2-3 G | 4-6 G | 7+ G | 🟨🟥 κάρτες |
| 1-4 | 0 | 2 | 0 | 3 | 3-0 |
Επιμέλεια: Θάνος Μαγκλάρας