foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ123
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αφιέρωμα Ρέιντζερς: Aπό την 4η κατηγορία σε ευρωπαϊκό τελικό

Αφιερώματα | 17 Μαι 2022 18:26
Gers 2.jpg

Επιμέλεια: Μάνος Κασσωτάκης

Το βράδυ της Τετάρτης oι Ρέιντζερς θα αντιμετωπίσουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Europa League, ένα πραγματικά εντυπωσιακό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι 10 χρόνια πριν έπαιζαν στη League Two, την τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας.

Η σεζόν 2011-12 ήταν η 51η στην Ευρώπη στην ιστορία του συλλόγου, τον Ιούλιο του 2011 αποκλείστηκαν από τη Μάλμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βρέθηκαν στο Γιουρόπα Λιγκ για να αποκλειστούν τον Αύγουστο από τη Μάριμπορ. Το τέλος της σεζόν ήταν εφιαλτικό μιας και ο σύλλογος μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Τον Ιούνιο του 2012, μετά από 4 μήνες σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, έγινε εκκαθάριση και ρευστοποίηση των μετοχών και στη συνέχεια διάλυση της εταιρίας αφού δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Συστάθηκε νέα εταιρεία, η οποία προσπάθησε να πάρει τη θέση της παλιάς στην Πρέμιερ Σκωτίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία.

Η νεοσύστατη εταιρία έπρεπε να πάρει 8 ψήφους από τους 12 (όσοι είναι οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας), είχε ήδη τον… ένα, τον δικό της, αφού είχε δικαίωμα ψήφου. Έμεινε με αυτόν, από τις 11 υπόλοιπες ομάδες οι 10 ψήφισαν κατά και μία (η Κιλμάρνοκ) λευκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το –αναμενόμενο -«όχι»- της Σέλτικ ήρθε όταν όλα είχαν κριθεί. Εναντίον της και η ψηφοφορία που ακολούθησε για τις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να βρεθεί στην τελευταία επαγγελματική, τη League Two (4η κατηγορία). Αξίζει να τονιστεί ότι πολλοί οπαδοί των «Τζερς» ήθελαν αυτό ακριβώς, να ξεκινήσει η ομάδα τους από τον… πάτο των επαγγελματικών κατηγοριών, και να μη χρωστάει χάρες σε κανέναν.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τη στιγμή που οι Ρέιντζερς βρέθηκαν στην τελευταία επαγγελματική κατηγορία της Σκωτίας, «Τhe Only Way is up» όπως έλεγε και το τραγούδι της Yazz. Φαινόταν εύκολη η πορεία προς την επιστροφή, μόνο τέτοια δεν ήταν όμως. Οι Ρέιντζερς πήραν δύο απανωτές ανόδους, αφήνοντας ως πρωταθλητές τη League Two και τη League One και φαινόταν ότι το ίδιο θα συνέβαινε και με την Championship το 2015. Aυτή που πήρε τον τίτλο και την απευθείας άνοδο όμως ήταν η… Χαρτς. Οι Ρέιντζερς δεν ήταν ούτε στη 2η θέση, τερμάτισαν στην 3η, και έχασαν την άνοδο στον τελικό των πλέι οφ ανόδου από τη Μάδεργουελ. Έχασαν μάλιστα εντός και εκτός από τους «Στίλμεν» με 3-1 και 3-0, η Μάδεργουελ έμεινε στη μεγάλη κατηγορία, ο… Γολγοθάς των Ρέιντζερς δεν έχει τελειώσει. Το… αναπόφευκτο έγινε την επόμενη σεζόν, το 2016 πήραν το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ και την επόμενη σεζόν έπαιζαν στην Πρέμιερσιπ. Φάνταζε αδύνατο να σπάσουν με τη μία την κυριαρχία που είχε εδραιώσει η Σέλτικ, δεν τερμάτισαν καν στη 2η θέση αλλά στην 3η. Aπέκλεισαν όμως στα πέναλτι τη Σέλτικ στα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας και η κατάκτηση του τροπαίου φαινόταν σίγουρη. Έχασαν όμως στον τελικό από τη Χιμπέρνιαν, το σοκ ήταν μεγάλο. Δυο μήνες μετά θα ερχόταν ένα μεγαλύτερο.

Οι Ρέιντζερς είχαν βγει στην Ευρώπη, κατάφεραν όμως να αποκλειστούν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα από την… Πρόγκρες του Λουξεμβούργου, χάνοντας με 2-0 στη ρεβάνς, ενώ είχαν κερδίσει 1-0 το πρώτο παιχνίδι! Η Πρόγκρες δεν ήταν καν πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, ο αποκλεισμός ήταν ο πλέον ατιμωτικός, η χειρότερη ευρωπαϊκή στιγμή στην ιστορία των Ρέιντζερς, μέχρι και ο Γκάρι Λίνεκερ (ο γνωστός παλιός Άγγλος διεθνής και παρουσιαστής πια του MATCH OF THE DAY) τους χλεύασε, η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στον κόσμο –κάτι για το οποίο συχνά υπερηφανεύονται οι οπαδοί των «Τζερς»- είχε γίνει ο περίγελος της Βρετανίας, αν όχι της Ευρώπης.

Το μαρτύριο συνεχιζόταν, ο ερχομός του Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο της Σέλτικ, έφερε ατιμωτικές ήττες με «πεντάρες» και «τεσσάρες» στα ντέρμπι με τη μισητή αντίπαλο, ο εφιάλτης φαινόταν να μην έχει τέλος, η Σέλτικ έφτασε τα 8 και στη συνέχεια τα 9 σερί πρωταθλήματα, ετοιμαζόταν για το περίφημο «10 στη σειρά». Το είχε αγγίξει μια φορά στο παρελθόν, οι Ρέιντζερς της το είχαν στερήσει ΟΙ «Κέλτες», όπως τους το είχε στερήσει και αυτή αργότερα. Ήταν η σειρά των «Τζερς» να της το στερήσουν ξανά, πέρυσι ο τίτλος ήρθε στο «Άιμπροξ» μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, το μαρτύριο είχε τελειώσει. Σημαντικό ρόλο φυσικά έπαιξε ο ερχομός του Στίβεν Τζέραρντ, τα δείγματα της προόδου των «Τζερς» όμως είχαν αρχίσει να φαίνονται στην Ευρώπη. Την επόμενη σεζόν από τον ατιμωτικό αποκλεισμό από την Πρόγκρες οι Ρέιντζερς μπήκαν στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα. Τις επόμενες δυο σερί σεζόν έφτασαν στους «16» και φέτος είναι στον τελικό, κανείς πια δεν αμφιβάλλει για την… ολική επαναφορά των «μπλε» της Γλασκώβης.

Betsson
Βαθμολογία
8.4/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κι όμως, ενώ η φετινή σεζόν φάνταζε να έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις, δεν πήγαινε καλά. Το πρωτάθλημα φαινόταν σίγουρο αφού η Σέλτικ είχε μπει σε μεταβατικό στάδιο, οι Ρέιντζερς όμως δεν έδειχναν την περσινή στιβαρότητα. Πέρυσι είχαν πάρει το πρωτάθλημα αήττητοι, φέτος έκαναν την πρώτη τους ήττα μόλις στη 2η αγωνιστική, με 1-0 από την Νταντί Γιουνάιτεντ. Είχε προηγηθεί μια ήττα από τη Μάλμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (οι Σουηδοί νίκησαν και στο 2ο ματς), οι Ρέιντζερς είχαν τρεις ήττες στη σειρά τον Αύγουστο, η ασταμάτητη ομάδα του Τζέραρντ έδειχνε κορεσμένη και ευάλωτη. Οι νίκες επέστρεψαν στην Σκωτία, οι «Τζερς» όμως ζορίστηκαν να αποκλείσουν την Αλασκέρτ της Αρμενίας (1-0, 0-0) για να μπουν στους ομίλους του Γιουρόπα. Aρχές Νοεμβρίου ο Στίβεν Τζέραρντ άφησε τους Ρέιντζερς για να αναλάβει την Άστον Βίλα «κεραυνός εν αιθρία» για τους φίλους των «Τζερς». Ίσως η αποχώρηση Τζέραρντ να βγήκε σε καλό για τους Ρέιντζερς. Η ομάδα έδειχνε χαρακτήρα, υπήρχαν όμως και αγώνες που φάνταζε να στερείται ιδεών και λύσεων. Ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή. Ο Ολλανδός έχει φορέσει τη φανέλα των Ρέιντζερς, μετρά 2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα κι ένα Λιγκ Καπ με τη φανέλα των «Τζερς», ήξερε πολύ καλά που βρισκόταν. Έδωσε μια νέα πνοή στην ομάδα, της μετέδωσε ένα πείσμα που φάνηκε να χανόταν σιγά-σιγά, τη θέληση να δείξει ότι δεν ήταν το πυροτέχνημα μια σεζόν, αλλά είχε και συνέχεια.

Είχαν ξεκινήσει με δυο ήττες τις δυο πρώτες αγωνιστικές στον όμιλο τους του Γιουρόπα, έκαναν την 1η τους νίκη πριν φύγει ο Τζέραρντ. Χρειάστηκε να κερδίσουν την Σπάρτα Πράγας και να φέρουν ισοπαλία με τη Λυών για να πάρουν τη 2η θέση. Έκαναν απανωτές υπερβάσεις, κυρίως χάρη στον Φαν Μπρόνκχορστ. Είχαν πολλές απώλειες, ειδικά προς το τέλος της σεζόν, με χαρακτηριστικότερη αυτή του τοπ σκόρερ, Μορέλος, που έχασε το υπόλοιπο της σεζόν. Πολύ νωρίτερα η σεζόν είχε τελειώσει για τον μεσοεπιθετικό Χάτζι (γιο του θρυλικού Γκεόργκι Χάτζι), αντιμετώπισαν τη Λειψία, χωρίς… επίθεση, αφού εκτός του Μορέλος είχε χτυπήσει και ο Ρουφ, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον τελικό. Έναν τελικό που θα είναι ο πρώτος μετά το 2008 για τους «Τζερς» όταν είχαν χάσει με 2-0 στον τελικό του UEFA από τη Ζενίτ. Κι όμως, υπάρχουν ακόμα δύο παίκτες που είναι στο ρόστερ της ομάδας, 14 χρόνια μετά. Ο γκολκίπερ Άλαν ΜακΓκρέγκορ και ο μέσος Στίβεν Ντέιβις.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Τετάρτη θα επιστρέψει και σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, 14 χρόνια μετά. Η μεγάλη επιστροφή όμως είναι αυτή των Ρέιντζερς, 10 χρόνια μετά την 4η κατηγορία, την ανυπαρξία και την απαξίωση, οι «μπλε» της Γλασκώβης έχουν επιστρέψει για τα καλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Kαι το περιβραχιόνιο του αρχηγού δεν θα το φορά ούτε ο ΜακΓκρέγκορ, ούτε ο Ντέιβις, αλλά ο Τζέιμς Ταβερνιέ. Ο πρώτος σκόρερ του φετινού Γιουρόπα, ο… δεξιός μπακ των «Τζερς» σπεσιαλίστας σε εκτελέσεις πέναλτι και φάουλ. Ο Ταβερνιέ που είναι στους Ρέιντζερς από το 2015, όταν η ομάδα ήταν ακόμα στην Τσάμπιονσιπ (β’ κατηγορία). Στον τοίχο των αποδυτηρίων τους αναφέρονται ως η πιο πετυχημένη ομάδα του πλανήτη (σύμφωνα με τον αριθμό των τροπαίων που έχουν κατακτήσει). Οι παίκτες της… νεόπλουτης Λειψία το χλεύασαν, θα δουν όμως τον τελικό από τον καναπέ τους. Θα είναι ο 5ος ευρωπαϊκός των Ρέιντζερς, έχουν παίξει σε τρεις τελικούς Κυπελλούχων, μετρώντας ένα τρόπαιο και σε εκείνον του UEFA το 2008. Κι όμως, 14 χρόνια μετά είναι πάλι εδώ, και φαίνεται να έχουν επιστρέψει για τα καλά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ