foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Γερμανίας Μπάσκετ: Αφιέρωμα BBL σεζόν 2022-2023

Previews Πρωταθλημάτων | 28 Σεπ 2022 00:00
γερμανία_μπάσκετ.jpg

Η ώρα του τζάμπολ για το γερμανικό πρωτάθλημα έφτασε! Πρόκειται για μία από τις πιο θεαματικές μπασκετικές λίγκες στην Ευρώπη, που τα τελευταία χρόνια βελτιώνεται συνεχώς, όπως βλέπουμε και μέσα από την Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Στη φετινή BBL οι 18 ομάδες θα δώσουν 34 αγώνες (εντός κι εκτός έδρας με όλους) για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τα Playoffs, σε αυτά προκρίνονται οι πρώτες 8 ομάδες. Από τα προημιτελικά μέχρι και τον τελικό, οι σειρές των αναμετρήσεων κρίνονται στις 3 νίκες. Σχετικά με τον υποβιβασμό στην ProΑ, πέφτουν οι δύο τελευταίες ομάδες της κανονικής διάρκειας.

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

Παράλληλα με το πρωτάθλημα, οι σύλλογοι έχουν κι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οι εκπρόσωποι της BBL στις διασυλλογικές διοργανώσεις θα είναι 8. Όπως κάθε χρόνο, η Μπάγερν, παρέα με την πρωταθλήτρια Άλμπα Βερολίνου θα δώσουν το «παρών» στην Euroleague. Η Ουλμ και το Αμβούργο, όπως και πέρυσι, θα είναι στο Eurocup. Στο Basketball Champions League θα παίξουν οι Βόννη και Λούντβιγκσμπουργκ, καθώς Μπάμπεργκ και Κέμιντς δεν τα κατάφεραν στα προκριματικά, ενώ στο άσημο Fiba Europe Cup, εκπρόσωποι της BBL θα είναι η Μπάμπεργκ και Γκέτινγκεν.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άλμπα Βερολίνου

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της κατηγορίας. Πήρε την πρώτη θέση στη κανονική διάρκεια με ρεκόρ 27-6 και στα playoffs πέρασε… αέρα, μόνο με νίκες έως και τον τελικό όπου επικράτησε με άνεση της Μπάγερν Μονάχου, φτάνοντας στην 3η σερί κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεταγραφές-προπονητής: Μετά την περσινή πορεία παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας ο Ίσραελ Γκονθάλεθ που έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025, κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη της ομάδας στο πρόσωπο του. Στο ρόστερ της έχει μία μεγάλη αλλαγή που ίσως την μπερδέψει στην αρχή της σεζόν. Έφυγε για την Μπαρτσελόνα ο σέντερ Όσκαρ Ντα Σίλβα, αλλά ήρθε στη θέση του ο Γιάνι Βέτζελ από την Μπασκόνια. Πήρε από τη Φορτιτούντο Μπολόνια τον γκαρντ Προτσίντα, αλλά και φέτος θα στηριχθεί στην περιφέρειά της με τους Μπλατ, Σμιθ, αλλά του διεθνείς Γερμανούς, Λο και Τίμαν. 

Depth Chart:

PG Μπλατ, Λο, Σμιθ
SG Ντελόου, Έρισκον, Μάτισεκ
SF Ολίντε, Προτσίντα, Ζούσμαν
PF Σνάιντερ, Σίκμα, Τίμαν
C Κουμάντζε, Λάμερς, Βέτζελ

Εκτίμηση: Είναι δύσκολο σε ένα πρωτάθλημα μικρών ισορροπιών η Άλμπα να πάρει 4ο σερί πρωτάθλημα. Είναι σίγουρο ότι και η Μπάγερν περιμένει στη γωνία μετά από δύο σερί χαμένους τελικούς. Θα είναι στον τελικό, καθώς έχει μέταλλο πρωταθλητή, αλλά μοιάζει δύσκολο να συνεχίσει το σερί τίτλων. 

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπάγερν Μονάχου

Τι έκανε πέρυσι: Χρονιά όνειρο στη Euroleague, καθώς “έβγαλε το λάδι” της Μπαρτσελόνα στα playoffs και έδειξε ότι μπορούσε κάτι καλύτερο στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε 3η, πληρώνοντας έτσι τη βαρύτητα στην Ευρώπη και παρότι δυσκολεύτηκε κόντρα στη Βόννη στα ημιτελικά, πέρασε με 3-2 για να παραδοθεί στους τελικούς κόντρα στην Άλμπα και να μείνει για ακόμα μία σεζόν στη δεύτερη θέση.

Μεταγραφές-Προπονητής: Στο τιμόνι της ομάδας παρέμεινε και πάλι ο Αντρέα Τρινκέρι, καθώς η πορεία της ομάδας κρίθηκε επιτυχημένη. ‘Έφυγαν σημαντικοί παίκτες, όπως ο Χίλαρντ που πήγε στη Μακάμπι, ο Τόμας που πήγε στη Μιλάνο και ο έμπειρος Ραντόσεβιτς, αλλά αποκτήθηκαν παίκτες από την άλλη μεριά του Ατλαντικού όπως άλλωστε το συνηθίζει. Οι Γκιλέσπι, Μπόνγκα και Γουίνστον είναι από τα γνωστά στοιχήματα που φέρνει η Μπάγερν από το ΝΒΑ και το NCAA, ενώ οι Χάρις και Ουίνμπεργκ δίνουν βάθος στο ρόστερ της ομάδας που θα έχει και πάλι σταθερές του Χάντερ, Ομπστ, Λούτσιτς, Γουόλντεν και Γιάραμαζ. 

Depth Chart:

PG Γουόλντεν, Γουίνστον, Γιάραμαζ, Σίσκο
SG Βάιλερ - Μπαμπ, Ομπστ, Μπόνγκα
SF Λούτσιτς, Τσίπσερ, Τζορτζ
PF Ρούμπιτ, Χάρις, Βίμπεργκ
C Χάντερ, Γκιλέσπι, Μπράνκοβιτς

Εκτίμηση: Σίγουρα δεν είναι εύκολο να δέσουν γρήγορα όλοι οι παίκτες που ήρθαν και το βασικό είναι ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν οι βασικοί Χίλαρντ και Τόμας. Παρόλα αυτά ο Τρινκέρι είναι ένας προπονητής που πάντα παρουσιάζει σωστά δομημένες ομάδες και αυτό θα κάνει και φέτος. Μπορεί στην κανονική διάρκεια να μείνει και πάλι πίσω λόγω EuroLeague, αλλά μπορεί να φτάσει ως το τέλος του δρόμου στα playoffs.

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βόννη

Τι έκανε πέρυσι: Χρονιά έκπληξη για την ομάδα της Βόννης που έφτασε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια και έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν υπάρχει τη φετινή σεζόν.

Μεταγραφές-προπονητής: Μετά την περσινή εκπληκτική σεζόν, η Βόννη έχασε 9 από τους παίκτες της, αλλά πήρε μόλις 6 και αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σήμερα έχει κενά στο ρόστερ περιμένοντας να ενισχυθεί από την ελεύθερη αγορά. Αντ’ αυτού πήρε παίκτες μεγαλύτερα στοιχήματα από αυτούς που είχε. Πέραν του Ερέρα της Όλντενμπουργκ, ήρθαν στη Βόννη, ο Φιν Ντιλέινι από τη Νέα Ζηλανδία, ο Μάλκολμ από τον Κεραυνό Στροβόλου της Κύπρου, ο Ουίλιαμς από το γαλλικό πρωτάθλημα και ο Αμερικανός Σορτς από την Κράιλσχαϊμ. Και φέτος θα στηριχθεί στη δυναμική από τον πάγκο της και την καλή της άμυνα, κάτω από τις οδηγίες του Ισάλο που πέρυσι έδειξε ότι ξέρει να φτιάχνει ομάδες. 

Depth Chart:

PG Σορτς, Ενσμάιγκερ
SG Ερέρα, Μόργκαν, Τάντα
SF Μάλκολμ, Γουόρντ
PF Ντιλέινι, Ουίλιαμς
C Γκέσενς, Κράτζερ

Εκτίμηση: Δύσκολα θα έχει τις περσινές επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Φέτος θα έχει και Ευρώπη, ενώ όλοι θα την περιμένουν και θα την υπολογίζουν. Αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να μείνει φέτος εκτός τετράδας.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λούντβιγκσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Και πέρυσι είχε ακόμα μία υψηλή πτήση στο πρωτάθλημα καθώς ήταν στην 4άδα στην κανονική διάρκεια, ενώ έφτασε μέχρι το final four του Basketball Champions League. Μία ομάδα που στηρίζεται πάντα στο τρίποντο και στο γρήγορο παιχνίδι. 

Μεταγραφές-προπονητής: Αλλαγή προπονητή μετά από 9 χρόνια, καθώς ο Τζον Πάτρικ αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Τζος Κινγκ, θέλοντας να κρατήσει την ίδια φιλοσοφία. Αποχώρησαν οι Ρέιντμποου για την Ισπανία και ο Χαπ, ενώ και πάλι άλλαξε το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ της. Έφυγαν 8 ξένοι από την ομάδα και ήρθαν 6 χωρίς «βαριά» βιογραφικά. Το ρόστερ της ομάδας είναι πλήρες με 12 παίκτες και αναμένεται να δούμε την αλλαγή της ομάδας μετά από 9 χρόνια με τον ίδιο προπονητή. Από τις νέες προσθήκες ξεχωρίζουν ίσως οι Χάρελ από τη Χάποελ Γκιλμπόα και Τζάστιν Τζόνσον από τη Ρέτζιο Εμίλια. 

Depth Chart:

PG Νταν, Σουνγκού
SG Πάτρικ, Γκάρετ
SF Χάρελ, Πόλας Μπαρτόλο
PF Μπόρε, Τζόνσον, Ρόμπερσον
C Έντιγκιν, Ροσχανάφσκι

Εκτίμηση: Είναι δύσκολο για μία ομάδα να μπορέσει να δείξει τα ίδια στοιχεία όταν αλλάζει προπονητή μετά από 9 σεζόν, ειδικά σε μια περίπτωση όπως του Πάτρικ, ο οποίος είχε αφήσει το στίγμα του στην ομάδα. Παρόλα αυτά η Λούντβιγκσμπουργκ είναι μία ομάδα με ξεκάθαρες αρχές στο παιχνίδι και σίγουρα θα παλέψει και πάλι για την 4άδα και την ευρωπαϊκή διάκριση. 

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ουλμ

Τι έκανε πέρυσι: Σταθεροποιήθηκε στην πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος και έφτασε μάλιστα και στα προημιτελικά του Eurocup. Έπεσε πάνω στην καλή Λούντβιγκσμπουργκ και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ενώ στην Ευρώπη το εμπόδιο της Βίρτους Μπολόνια (κατέκτησε το Eurocup) ήταν αρκετά μεγάλο για το επίπεδο της Ουλμ. 

Μεταγραφές-προπονητής: Μετά από 2 χρονιές, έφυγε από την ομάδα ο Γιάκα Λάκοβιτς και ανέλαβε o Αντόν Γκαβέλ που σαν παίκτης είχε κατακτήσει τα πάντα με την Μπάμπεργκ, ενώ έχει περάσει για μία σεζόν και από τον Άρη. Σημαντική προσωπικότητα για το γερμανικό μπάσκετ που ίσως δώσει μία αρχική ώθηση στην Ουλμ, αλλά εάν οι μεταγραφές δεν πετύχουν τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Στις προσθήκες ήρθαν από την Ισπανία o νεαρός γκαρντ Νούνιεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), οι Μόμπλεϊ, Ματέους Ντος Σάντος από τη Βραζιλία και ο Σαγκαμπά Κονατέ (πρώην ΠΑΟΚ) από την Ιταλία.

Depth Chart:

PG Ντος Σάντος, Νούνιες
SG Κλεπάιζ, Μόμπλεϊ, Ζούκιτς
SF Τζάλοου, Κρίστεν
PF Χέκενχοφ, Χόλεϊ
C Κονατέ, Μπρέτζελ

Εκτίμηση: Σίγουρα το ρόστερ της είναι καλό, ποιοτικό και έμπειρο με παίκτες που έχουν παραστάσεις. Κάτι της λείπει για να… τρυπώσει στην πρώτη τετράδα, αλλά θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν είναι στα playoffs.

Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νάινερς Κέμιντς

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη σερί χρονιά η Κέμνιτς παρέμεινε εύκολα στην κατηγορία και πέρυσι έκανε την υπέρβαση φτάνοντας στην 6η θέση, αλλά και στον ημιτελικό Κυπέλλου όπου έχασε από την Άλμπα. Φέτος έπαιξε στα προκριματικά του Basketball Champions League και λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη, αλλά τελικά αποκλείστηκε από την Τόφας.

Μεταγραφές-προπονητής: Κράτησε προφανώς τον πετυχημένο προπονητή Ροντρίγκο Παστόρε, με τον Αργεντινό κόουτς να είναι στον πάγκο της για 9η σεζόν. Αποχώρησαν όλοι οι ξένοι παίκτες, αλλά και ο Γερμανός ποιοτικός ψηλός Γουίνμπεργκ που πήγε στην Μπάγερν. Από την άλλη ήρθε ο Λόκχαρτ από την Μπάμπεργκ, ο Σον Μίλερ από τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά και ο Ματ Μούνεϊ από τη Μάλαγα σαν μία καίρια προσθήκη στα γκαρντ. 

Depth Chart:

PG Ντος Σάντος, Νούνιες
SG Κλεπάιζ, Μόμπλεϊ, Ζούκιτς
SF Τζάλοου, Κρίστεν
PF Χέκενχοφ, Χόλεϊ
C Κονατέ, Μπρέτζελ

Εκτίμηση: Μία σωστά δομημένη ομάδα που ξέρει ότι έχει ταβάνι, αλλά δεν αγχώνεται από κανέναν αντίπαλο. Οι περσινές της 22 νίκες σημαίνουν ότι πολλά μπορεί να καταφέρει. Έτσι και φέτος, λογικά θα είναι μέσα στα play-off, χωρίς όμως να είναι έτοιμη για το βήμα στην 4άδα. 

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αμβούργο

Τι έκανε πέρυσι: Η ομάδα του λιμανιού για ακόμα μία σεζόν μπήκε στα playoffs, πήρε την 7η θέση και αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία για την ομάδα του Αμβούργου. Εκεί δεν μπόρεσε να κοντράρει τη Βόννη, οπότε η υπέρβαση θα πρέπει να… περιμένει.

Μεταγραφές-προπονητής: Μετά από δύο χρόνια άλλαξε προπονητή και το Αμβούργο. Ο Πέδρο Κάγιες πήγε στην Όλντενμπουργκ και έτσι εξαργύρωσε την καλή του παρουσία στο Αμβούργο και η ομάδα του λιμανιού πήρε από την Μπάιροϊτ τον Ραούλ Κόρνερ. Ο Αυστριακός είδε τους ξένους της περσινής σεζόν  να αποχωρούν από την ομάδα για καλύτερα συμβόλαια όπως ο Μπράουν που πήγε στην Καρσίγιακα, ο Χόμεσλεϊ που πήγε στη Ζενίτ, αλλά και ο βασικός σέντερ της ομάδας Κοτσάρ που πήγε στην Μπασκόνια. Από την άλλη μεριά έφερε τον Τσάιλντς από την G-League, αλλά οι έτερες προσθήκες ήρθαν από την εγχώρια αγορά, όπως οι Μακάλουμ, Γούνταρντ και Σαμάρ. Λογικά θα γίνει και κάποια ακόμα κίνηση στη ρακέτα.

Depth Chart:

PG ΜακΚάλουμ, Σαμάρ
SG Μέλερ, Σούρμαν, Γούνταρντ
SF Κλαφκ, Φίλιπς
PF Χάινριχ, Μάισνερ
C Τσάιλντς, Βόλφαρθ

Εκτίμηση: Σίγουρα χωρίς τις σταθερές της προηγούμενης σεζόν και με νέο προπονητή που πέρυσι δεν είχε την καλύτερη επίδοση στον πάγκο της Μπαϊρότ. Ίσως φέτος δεν καταφέρει να μείνει στην οχτάδα ως το τέλος της regular season.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπάμπεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Και πέρυσι δεν φάνηκε αντάξια του ονόματος που είχε χτίσει πριν από το 2018, όταν συμμετείχε και στη EuroLeague με τον Αντρέα Τρινκέρι στον πάγκο της. Τερμάτισε 8η και έχασε εύκολα στον πρώτο γύρο των playoffs από την Άλμπα. Δεν άρχισε καλά ούτε η φετινή σεζόν, καθώς αποκλείστηκε από την Μπενφίκα στα προκριματικά του Basketball Champions League, οπότε θα αρκεστεί στη συμμετοχή της στο FIBA Europe Cup.

Μεταγραφές-προπονητής: Άλλαξε και πάλι προπονητή και έφερε από το Ισραήλ τον Ορέν Αμιέλ με σημαντικές επιτυχίες στη χώρα του, αλλά και στη Νίμπουρκ. Αποχώρησαν όλοι οι ξένοι και ο νέος τεχνικός έφερε παίκτες που ξέρει καλύτερα από το πρωτάθλημα της χώρας του, όπως ο Αμίρ Μπελ, ο Τσατσασβίλι, αλλά και ο Μπόχατσικ, με τον οποίον είχαν συνεργαστεί στη Νίμπουρκ. Ποντάρει πολλά στη front line με την απόκτηση και του Γιανγκ. 

Depth Chart:

PG Μπελ, Μπλαντ, Καρινιάουσκας
SG Ράιτ Φορμαν, Ριβς
SF Μπόχατσικ, Χέκμαν
PF Μπάλιτς, Σενγκεφέλντερ
C Γιανγκ, Τσατσασβίλι

Εκτίμηση: Η Μπάμπεργκ εδώ και τρία χρόνια που είναι μεταξύ της 7ης και της 8ης θέσης και αυτό δεν είναι επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς το μπάτζετ και την ιστορία της ομάδας. Φέτος με το νέο προπονητή που έχει κάνει δουλειά όπου πήγε, ίσως μπορέσει να επιστρέψει στην τετράδα.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κράιλσχαϊμ

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές η Κράιλσχαϊμ έμεινε εκτός play-off και πήρε την 9η θέση. Παρόλα αυτά η ομάδα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου και προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά του FIBA Europe Cup,

Μεταγραφές-προπονητής: Ο Σεμπάστιαν Κλάιμ έμεινε στον πάγκο της ομάδας και οι περισσότεροι ξένοι της ομάδας έχουν αποχωρήσει με μεγαλύτερη απώλεια αυτή του Σορτς που πήγε στη Βόννη. Από τους ξένους έμεινε ο Λιούις, η σημαντικότερη προσθήκη ήταν ο Πρινς από την Ισπανία, ενώ υπάρχει ακόμα μία θέση στο ρόστερ της ομάδας στους ψηλούς.

Depth Chart:

PG Μπάγκετ, Λίβινγκστον
SG Κιντζέκα, Πρινς, Στάκεϊ, Βρσιτς
SF Μικαλάουσκας, Στέφενς
PF Μπλεκ, Λιούις
C Ραντοσάβλιεβιτς, Μίντγκααρντ

Εκτίμηση: Μία ομάδα που παίζει περισσότερο για το θέαμα, παρά για το αποτέλεσμα. Δύο χρονιές μέσα και… δίπλα στην τετράδα και πέρυσι 9η. Φέτος και πάλι δύσκολα θα μπορέσει να μπει στην 8άδα, ειδικότερα εάν δεν ενισχυθεί στη γραμμή των ψηλών. 

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γκέτινγκεν

Τι έκανε πέρυσι: Από το καλό στο καλύτερο η Γκέτινγκεν, μιας και έσωσε γρήγορα την κατηγορία και πήρε αυτό που ήθελε από τους παίκτες της. Τερμάτισε στη 10η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 16-18, διεκδικώντας ακόμα και την είσοδο στα playoffs.

Μεταγραφές-προπονητής: Ο Βέλγος προπονητής Μουρς έμεινε στην ομάδα και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Οι ξένοι άλλαξαν, αλλά η ομάδα έμεινε πιστή στις ιδέες της με νεαρούς παίκτες είτε από το NCAA είτε από το πρωτάθλημα Λετονίας, είτε ακόμα από την Ισλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Και η Γκέτινγκεν δεν έκλεισε το ρόστερ και θα ψάξει για ακόμα έναν ψηλό.

Depth Chart:

PG Κράνταλ
SG Φρέι, Χεμσχεμέιερ
SF Μπες, Μουρ, Σμιθ
PF Καμπ, Παπέ
C Μόνινγκοφ, Χάμοντς

Εκτίμηση: Δεν θα έχει μεγάλες διαφορές η Γκέτινγκεν από την περσινή σεζόν στον τρόπο που θα αντιμετωπίζει τα παιχνίδια της. Δεν θα έχει πρόβλημα με την κατηγορία, δεν ξέρω εάν μπορεί να κυνηγήσει τα playoffs, αλλά ίσως φτάσει στις 13-14 νίκες. 

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλντενμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Απογοήτευση για την ομάδα της Όλντενμπουργκ η περσινή χρονιά καθώς πήρε την 11η θέση. Για ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν μάλιστα, ήταν εντός ζώνης υποβιβασμού και δεν είχε ένα καλό διάστημα στο τέλος της σεζόν, μπορεί να έχανε και την κατηγορία. Δεν τα πήγε καλά ούτε στην Ευρώπη, καθώς έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League.

Μεταγραφές-προπονητής: Άλλαξε προπονητή με το τέλος της κάκιστης περσινής σεζόν και ήρθε από το πετυχημένο Αμβούργο ο Πέδρο Καγιές. Άλλαξε πολλούς παίκτες του ρόστερ της και πήρε στη θέση τους παίκτες με εμπειρία από την λίγκα της Γερμανίας, θέλοντας να επανέλθει στις επιτυχίες. Πήρε τον ΝτιΛέο από το Αμβούργο, τον Όγκμπε από την Μπάμπεργκ, τον Κλάασεν (πρώην ΠΑΟΚ) από την Μπραουνσβάιγκ, αλλά και τους Ράσελ, Λίσνερ και το νεαρό Τίγκι από τη G-League. Λείπει ακόμα ένας παίκτης στην περιφέρεια της ομάδας. Τέλος εποχής με την αποχώρηση του Ρίκι Πόλντινγκ από την ενεργό δράση, με τον Αμερικανό να είναι μέλος της ομάδας για 15 χρόνια!

Depth Chart:

PG Χουντ, Ράσελ
SG ΝτιΛέο, Τίγκι
SF Όγκμπε, Πιάνιτς, Ντρέσχελ
PF Χόλφιλντ, Λίσνερ
C Αγκμπακόκο, Κλάασεν

Εκτίμηση: Δεν γίνεται και φέτος η Όλντενμπουργκ να βγει κάτω από την 8η θέση. Πήρε νέο προπονητή που τα κατάφερε περίφημα στο Αμβούργο, ενώ οι μεταγραφές της ομάδας φαίνονται στοχευμένες. Θα είναι μέσα στα play-off και ίσως ο ένας αγώνας την εβδομάδα να της δώσει και περισσότερη ώθηση για την είσοδο και πάλι στην 4άδα. 

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βούρτζμπουργκ

Τι έκανε πέρυσι: Άνετη παραμονή για τη Βούρζμπουργκ που δεν φοβήθηκε την περιπέτεια της προπέρσινης σεζόν. Θα ήθελε κάτι περισσότερο, αλλά το κακό της ξεκίνημα δεν μπόρεσε να δώσει ώθηση στην ομάδα. 

Μεταγραφές-προπονητής: Πέρυσι ο προπονητής άλλαξε μέσα στη σεζόν και ο Σάσα Φιλιπόφσκι συνεχίζει και τη νέα σεζόν. Μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας με σημαντικότερη η αποχώρηση του Ροντρίγκεζ για τη Λιμόζ, ενώ ήρθαν σαν σημαντικές προσθήκες ο Γουέλπ από το NCAA, ο Ουίλιαμς από τον Άρη και ο Πετέρκα από την Μπραουνσβάιγκ. Γεμάτο ρόστερ, αλλά χωρίς την ποιότητα για μία παραπάνω διάκριση. 

Depth Chart:

PG Γουιτάκερ, Ουίλιαμς
SG Μπους, Μπέμερ, Χαντ
SF Χόφμαν, Έντι
PF Πετέρκα, Γουέλμ, Ουίλιαμς
C Στάνιτς, Χάρτγουιτς

Εκτίμηση: Εάν όλη την περσινή σεζόν ήταν όπως το κλείσιμο της θα έμπαινε playoffs. Εν τέλει κατάφερε να σώσει την κατηγορία και κάτι παρόμοιο αναμένεται και για τη φετινή σεζόν, καθώς παρότι έμεινε ο προπονητής της, δεν ενισχύθηκε τόσο ποιοτικά όπως θα έπρεπε. 

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπράουνσβαϊγκ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να κρατηθεί στις θέσεις κοντά στα playoffs και έτσι τερμάτισε 13η με 12 νίκες που δεν ήταν και το καλύτερο της. Παρόλα αυτά παρέμεινε ο προπονητής της ομάδας Ζεσούς Ραμίρεζ και δεν έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. 

Μεταγραφές-προπονητής: Αποχώρησαν οι βασικοί Μπράουν, Κλάασεν και Πετέρκα, αλλά η ομάδα με βοηθό προπονητή τον Κώστα Παπάζογλου έφερε τον Χομπς στα γκαρντ από την Ισπανία και τον Μπάγκο από την Αγκόλα για τη ρακέτα. Μένει ακόμα μία κίνηση για την ομάδα της Μπράουνσβαϊγκ στην περιφέρεια. 

Depth Chart:

PG Χομπς, Σενιάλ
SG Αμέιζ, Κράμερ
SF Ν. Τίσλερ, Μ. Τίσλερ
PF Φρου, Βαν Σλόουντεν
C Μπάγνκο, Γκέτσε, Τούρουνιτς

Εκτίμηση: Δεν φαίνεται ιδιαίτερα ενισχυμένη στο ρόστερ της, αλλά έχει σταθερότητα κρατώντας τον κορμό της και τον προπονητή. Σίγουρα θα έχει καλύτερο πλασάρισμα και η είσοδος στα playoffs θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπάιροϊτ

Τι έκανε πέρυσι: Με 13 συνεχόμενες ήττες στο τέλος του πρωταθλήματος, ήταν τυχερή που δεν έπεσε στη δεύτερη κατηγορία κι έμεινε στην πρώτη. Δεύτερη κακή σεζόν για την Μπάιροϊτ που πριν λίγα χρόνια διεκδικούσε την είσοδο στο final four του Basketball Champions League.

Μεταγραφές-προπονητής: Όπως ήταν λογικό ο Ραούλ Κόρνερ αποχώρησε από την ομάδα και ήρθε ο Λαρς Μάσελ που ήταν παλαιότερα βοηθός στην ομάδα και βοηθός στη Λούντβιγκσμπουργκ. Έφυγαν 10 παίκτες από την ομάδα και ήρθαν 9 με στόχο στην ολοκληρωτική αναγέννηση της. Θα χρειαστεί ακόμα ένας παίκτη στις θέσεις 3-4 για να κλείσει η 12αδα της. 

Depth Chart:

PG Τσίλντρες, Ντόρεθ, Ριτς
SG Χιλ, Σαργιούνας
SF Μπρούνκε, Γκραντ
PF Ρόου
C Ντιαλό, Γιανγκ, Νίκιτς

Εκτίμηση: Σίγουρα θα είναι καλύτερη, αλλά θα πρέπει πρώτα να δέσει το νέο της ρόστερ και ο νέος προπονητής και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Δύσκολα θα μπει στα play-off καθώς έχει απέναντί της έτοιμες ομάδες και πιο δεμένες. 

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φρανκφούρτη

Τι έκανε πέρυσι: Κανονικά υποβιβάστηκε, καθώς ολοκλήρωσε τη σεζόν με το τραγικό ρεκόρ 9-25 και τερμάτισε προτελευταία. Παρ’ όλα αυτά, δεν βρέθηκαν δύο ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία και έτσι, πήρε wild card από την BBL και παρέμεινε στη φυσική της θέση.

Μεταγραφές-προπονητής: Ο Οκάμπο αποχώρησε και στον πάγκο της ομάδας είναι ο Γκέερτ Χάμικ που έχει περάσει και σαν παίκτης από την ΑΕΚ το 2001 και από τον Άρη. Έδιωξε 10 παίκτες με σημαντικότερους τους Πονίτκα, ΜακΛιν και Τσέρι. Έφερε τους Φρέιζερ και Μπελιάουσκας και θέλει να αποφύγει τα περσινά μπλεξίματα που την οδήγησαν σε μεγάλες περιπέτειες.

Depth Chart:

PG Φρέιζερ, Μπελιάουσκας, Ομπισί
SG Χιέκεκ, Ονιετζιάκα, Βανκ
SF Ρόμπερσον, Αντεκούνλε
PF Μπρένκε, Σαμάρε
C Χααρμς, Ρίτσαρντσον

Εκτίμηση: Πέρυσι ουσιαστικά έχασε την κατηγορία, αλλά έμεινε με wild card. Φέτος θέλει να αφήσει πίσω τη σεζόν 2021-22 και ίσως το καταφέρει. Δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσει και πάλι κοντά στον υποβιβασμό, αλλά ούτε και θα διεκδικήσει τα playoffs.

Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Μιτελντόιτσερ

Τι έκανε πέρυσι:  Στην μεγάλη μάχη για την παραμονή τα κατάφερε, έστω και στις λεπτομέρειες καθώς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Γκίσεν δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι με τίποτα. 

Μεταγραφές-ρόστερ: Ο Ιγκόρ Γιόβοβιτς παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας και θέλει να την επόμενη σεζόν να κρατήσει τη Μιτελντόιτσερ στην BBL. Έχει ένα γεμάτο ποσοτικά ρόστερ με 14 παίκτες, αλλά χωρίς μεγάλη ποιότητα. Έφερε του Τζόουνς και Ντάρντεν για την περιφέρεια και τη ρακέτα και αυτό θέλει να της δώσει την ποιότητα στα κρίσιμα παιχνίδια. 

Depth Chart:

PG Τζόουνς, Ίνχρινγκ, Κοβάσεβιτς
SG Χούνου, Μουσίντι, Γιακχάλι
SF Ραπίκ, Κερούς, Κάισιν
PF Βάρνερ, Τζελς, Ντάρντεν
C Μπρένινγκ, Μπράιντ

Εκτίμηση: Δεν έκανε μεγάλες αλλαγές και κράτησε τον ίδιο προπονητή που σημαίνει ότι μπορεί να έχει σταθερότητα που έλειψε την περσινή σεζόν. Αυτό της δίνει το πλεονέκτημα να παραμείνει στην κατηγορία. 

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χάιντελμπεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε στην κατηγορία με το καλό της ξεκίνημα και αυτό ήταν που την κράτησε, καθώς και αυτή στο τέλος είχε 7 ήττες. Δεν κινδύνεψε ουσιαστικά πάντως, έχοντας ρεκόρ 11-23.

Μεταγραφές-προπονητής: O Ιγκνάτοβιτς αποχώρησε και ο νεαρός Φινλανδός Γιούνας Ιλισάλο πήρε τη θέση του μετά από χρόνια βοηθός στην Κράιλσχαϊμ. Το ρόστερ της είναι γεμάτο με 12 παίκτες, ενώ από την περσινή ομάδα 3 παίκτες σταμάτησαν το μπάσκετ. Στις νέες προσθήκες εμπιστεύεται περισσότερο την εγχώρια αγορά. Πήρε τους Κόουλμαν και Λασίσι από την Κράιλσχαϊμ, τον Ντέιβις από τον Απόλλωνα Πάτρας αλλά και τους Βάργκας και Ουάσινγκτον από τις Γκέτινγκεν και Κέμιντς, αντίστοιχα.

Depth Chart:

PG Βάργκας, Ουάσιγκτον, Βέρτσνερ
SG Λασίσι, Χέρτζογκ, Φριεντερίτσι
SF Κόουλμαν, Έλι
PF Ντέιβις, Ουγκράι, Έντουαρντσον
C Γκρίφιν

Εκτίμηση: Μετά την περσινή πρώτη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία θέλει να παραμείνει για πολλά χρόνια. Φέτος, βέβαια, με έναν νέο και άπειρο προπονητή το έργο της θα είναι δύσκολο.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ροστόκ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην πρώτη 2άδα στην ProA με τις ίδιες νίκες με την Τούμπινγκεν. Εκεί, στα playoffs έδειξε την ανωτερότητα και πήρε το εισιτήριο για την άνοδο στην BBL. 

Μεταγραφές-προπονητής: Παραμένει στον πάγκο της ομάδας ο Κρίστιαν Χελντ που ανέβασε την ομάδα και θέλησε να κρατήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ της ομάδας που πήρε την άνοδο. Έφερε από την G-League τους Άλστον και Μόουγκμπ και πήρε και τον Τζεκουάν Λιούις από την Εσθονία (πρώην ΠΑΟΚ και Κύμη). 

Depth Chart:

PG Κάρτερ, Λιούις, Ρόλαντ
SG Ναβρόκι, Νέλσον
SF Άλστον, Πίρσον
PF Ιλζχέφερ, Τάις
C Ντε Ολιβέιρα, Γκόλγκερ, Μόουγκμπ

Εκτίμηση: Πρώτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία η Ροστόκ που σημαίνει ότι δεν έχει την εμπειρία, αλλά όπως και το ρόστερ για κάτι σπουδαίο. Θέλει να παραμείνει, αλλά θα έχει πολύ δύσκολο έργο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ