Άρης – Ολυμπιακός

Άρης

Ολυμπιακός
Ν
*Μετράει 8 σερί N/G εντός (SL & Κύπελλο)
*Έχει 440 αγωνιστικά λεπτά να δεχτεί γκολ εντός
*Τελευταία νίκη στο ζευγάρι: 2-0 εντός στις 28/4/2010
Ν
*Μετράει 4 σερί G/G & Over 2.5 εκτός έδρας
*Προέρχεται από 6 σερί G/G, ανεξαρτήτως διοργάνωσης
*16-4-0 στο ζευγάρι, μέσα - έξω, από τον Μάιο του 2010!
- Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)
- Τηλ. Μετάδοση: Cosmote Sport 1HD
- Καιρός: 11oC Αίθριος
- Α' Γύρος: Για το Κύπελλο: Ολυμπιακός - Άρης 2-1 (10/2/2021). Για τη SL: Άρης - Ολυμπιακός 1-2 (28/11/2020), Ολυμπιακός - Άρης 1-1 (21/2/2021)
- Σχόλια: Αγώνας ρεβάνς για την προημιτελική φάση. Ισχύει ο κανονισμός τού εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση νίκης του Άρη με 2-1 στο 90λεπτο ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Άρης πήρε σκορ στον 1ο προημιτελικό στο Φάληρο, που του επιτρέπει να ελπίζει τουλάχιστον στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ηττήθηκε με 2-1, ισοφαρίζοντας με αυτογκόλ του Μπα (4') το 1-0 Χασάν στο 1'! Στο 14', πάλι ο Αιγύπτιος γκολτζής διαμόρφωσε το σκορ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν ξανά έκτοτε στην έδρα των Πρωταθλητών, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 για τη SL. Προέρχονται από άνετο 3-0 εντός επί του Ατρομήτου, αποτέλεσμα που τους έφερε στη 2η θέση της SL με 47β. αφού εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες βαθμών ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Σε μορφή του αγώνα με τους Περιστεριώτες εξελίχθηκε ο μπακ Γκανέα με γκολ (22', ασίστ Μπρούνο Γκάμα) και ασίστ (65', στο 2-0 του Σάσα). Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 80' με τον Σάντε Σίλβα (ασίστ Μάνος). Στις 7/3 παίζει στην Τούμπα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Έμφαση στην τακτική έδωσε στις τελευταίες προπονήσεις ο Άκης Μάντζιος, που πήρε 21 παίκτες στην αποστολή. Όλους τους διαθέσιμους δηλαδή πλην Ματίγια (Μ, 19/2) και Ματέο Γκαρσία (ΜΕ, 20/0). Αμφότεροι έλειπαν και με τον Ατρόμητο, ειδικά για τον Ματίγια τα νέα δεν είναι και τόσο καλά μια και το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα αγωνιστεί ξανά στα play off.
(4-2-3-1): Κουέστα - Σούντγκρεν, Ρόουζ (Δεληζήσης), Σάκιτς - Τζέγκο, Σάσα - Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (Σάντε Σίλβα) - Μάνος (Μαντσίνι)
Ο Ολυμπιακός, αν και πέτυχε 2 γκολ στα πρώτα λεπτά (1', 14') του προημιτελικού του Φαλήρου με τον εξαιρετικό φορ Χασάν, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει απέναντι στον Άρη πιο άνετο σκορ που να του σιγουρεύει την πρόκριση. Το 2-1 αφήνει κάποιες ελπίδες ανατροπής στους Θεσσαλονικείς. Έρχεται η Λαμία εντός (7/3) και στη συνέχεια η Άρσεναλ (11/3) για το EUL, ωστόσο ο κόουτς Μαρτίνς δεν φαίνεται ακόμα να το σκέφτεται το ματς με τους Άγγλους. Τη Δευτέρα (1/3) κατέβασε βασικούς στον Βόλο, κατακτώντας τη νίκη 2-1 με γκολ του Εμβιλά στο 81' (τέρμα που μέτρησε ο VAR, αφού υπήρχε υπόνοια οφσάιντ του Χασάν λόγω ενδεχόμενης επιρροής στη φάση). Άνοιξε το σκορ με τον Φορτούνη (4', ασίστ Μπρούμα), γνώρισε στο 10' την ισοφάριση, υπήρξε εμφανώς κουρασμένος και με πρόβλημα στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων. Είναι στους +14β. από τον 2ο Άρη και αγκαλιά με το Πρωτάθλημα.
Χτύπησε με τον Βόλο ο Σεμέντο (Α, 22/1), παραμένουν έξω οι Βρουσάι (ΜΕ, 11/2), Παπαδόπουλος (Α, 3/0). Ο κόουτς Μαρτίνς άφησε έξω τους Σα (Τ, 21 συμμ.) και Βαλμπουενά (ΜΕ, 17/1), παίρνοντας 22 παίκτες στην αποστολή. Φαίνεται να έχει προβάδισμα το 4-2-3-1 αντί του κλασικού 4-3-3 που εμπιστεύεται. Σε σχέση με το παιχνίδι στη Μαγνησία μπήκε στην προεπιλογή ο Ντρέγκερ (Α, 5/0).
(4-2-3-1): Τζολάκης - Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Χολέμπας - Καμαρά, Μπουχαλάκης (Εμβιλά) - Μασούρας, Φορτούνης, Μπρούμα - Χασάν (Ελ Αραμπί)
Αποδόσεις
Εκτίμηση
Ο Άρης με 1 γκολ είναι ικανός να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, αν πιάσει την απόδοση των προηγούμενων αγώνων (γενικά ή μεμονωμένα κόντρα στους Πρωταθλητές). Οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να κάνουν κάποιο rotation, το εκτός έδρας γκολ που θα τους δώσει μεγάλο αβαντάζ θα ψάξουν. Αρκετά δίκαιη η τιμή του G/G, θα πονταριστεί.
Στατιστικά
