foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Το δεδικασμένο της Οϊνλεχ και μια απίθανη γκάφα

Μποζιονέλος | 26 Απρ 2020 02:52
79700126_2537384919823358_1001502978047213568_n-1.jpg

Ομολογώ ότι το όνομα της Οϊνλεχ Τάλμποτ δεν το είχα ακούσει ξανά αλλά πρόκειται για σύλλογο στη Σκωτία που ιδρύθηκε το μακρινό 1909 και πήρε το όνομά της από τον αριστοκράτη της περιοχής, βαρώνο Ρίτσαρντ Τάλμποτ. Αν κανείς την ψάξει, πρόκειται για τρομερά πετυχημένη ομάδα σε επίπεδο junior. Η δε ομάδα των Ανδρών έφτασε πέρυσι ως τους «16» του Κυπέλλου Σκωτίας, αποκλείοντας τις Μπανκς Ο’Ντι, Γουίγκταουν, Γουίκ Ακάντεμι, Κόουβ Ρέιντζερς, Φρέιζερμπουργκ και Εϊρ, για να μείνει εκτός από τη Χαρτς.

Εδρεύοντας στο Οϊνλεχ των μόλις 3.500 κατοίκων, ένα χωριό κοντά στο Κιλμάρνοκ, μετέχει στον δυτικό όμιλο της Scottish Junior Football Association, με το «junior» εδώ να αναφέρει στο επίπεδο και όχι στην ηλικία. Πρόκειται φυσικά για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και οι πρώτες των ομίλων, όπως και η νικήτρια του αντίστοιχου Junior Cup, κερδίζουν στην επόμενη σεζόν συμμετοχή στα προκριματικά του Κυπέλλου και… όπου βγει.

Η 2019–20 West Region Premiership διεκόπη, φυσικά, προ καιρού, όπως κάθε αθλητική δραστηριότητα στη Σκωτία: πρώτη ήυαν η Κίλγουινινγκ Ρέιντζερς με 53 βαθμούς σε 25 ματς, δεύτερη η Πόλοκ με 42 β. σε 22 αγώνες, τρίτη η Οϊνλεχ Τάλμποτ με 41 β. σε μόλις 16 αγώνες και τέταρτη η Ιρβάιν Μέντοου με 38 β. σε 22 ματς. Η διοργανώτρια όμως αποφάσισε, μιας και η διακοπή στη Σκωτία είναι οριστική, ότι η πρώτη θέση ανήκει… στην Οϊνλεχ Τάλμποτ. Με τι επιχείρημα; Τον καλύτερο μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα (σ.σ. points per game system)! Η Οϊνλεχ Τάλμποτ μετρούσε 2,52 βαθμούς ανά αγώνα και η Κίλγουινινγκ Ρέιντζερς, αντίστοιχα, 2,12!


Η απορία βέβαια, παραμένει: πώς γίνεται να δίνεται ο τίτλος της πρωταθλήτριας σε μία ομάδα, με το επιχείρημα ότι… μάλλον θα νικούσε στα εναπομείναντα ματς; Γίνεται. Εγινε, και με μια απόφαση που δεν αποκλείεται να αποτελέσει και… δεδικασμένο σε μεγάλες λίγκες.

Είπαμε. Σημεία των καιρών. Και δεν είναι τα μόνα…

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Στοιχηματικά, χθες ήταν από τις μέρες στιγμές που ποντάρεις γνωρίζοντας ότι σε 3 γκολ πληρώνεσαι, σε 2 γκολ είναι μονάδα. Και μπαίνουν 2 γκολ. Και στα δύο... Και στο Χαραντζέγια – ΜΠΑΤΕ, και στο Ντινάμο Μπρεστ – Σαχτιόρ Σόλιχορσκ. Η χαρά του παιχνιδιού…  

Το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μυστήριο όλων των εποχών


Χθες διαβάσατε για το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν, με αφορμή ότι οι δύο λίγκες παίζουν αυτόν τον καιρό (βέβαια οι Τατζίκοι αποφάσισαν μόλις χθες να… κατεβάσουν ρολά για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από αύριο) και τις… σχέσεις των δύο χωρών με τον Μέγα Αλέξανδρο, τα «σημάδια» του οποίου είναι εμφανή ως και σήμερα στον πολιτισμό τους.

Πού βρίσκεται όμως… σήμερα, ο Μέγας; Ισως το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μυστήριο όλων των εποχών: τι απέγινε η σωρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το μνημείο του, οτιδήποτε, μετά τον πρόωρο θάνατό του το 323 π.Χ.


Αρχή με τα ιστορικά δεδομένα: μετά τον θάνατό του, η κατοχή της σωρού του αποτέλεσε μήλον της έριδος ανάμεσα στους διαδόχους: να ταφεί στη Βαβυλώνα που ήταν πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του, στις Αιγές (νυν Βεργίνα) όπου ήταν το βασιλικό νεκροταφείο του οίκου των Αργεαδών ή στην Αίγυπτο, όπου είχε αναδειχθεί σε Θεό, ως γιος του Άμμωνα; Εντέλει προκρίθηκε η λύση των Αιγών, αποφασίστηκε η πομπή της σωρού να περάσει από σχεδόν όλα τα κατεκτημένα εδάφη σε μια πορεία που θα διαρκούσε δύο έτη (!) αλλά εκλάπη από τον Πτολεμαίο και κατέληξε στην Αίγυπτο, την οποία πλέον διοικούσε. Σύμφωνα με τον Στράβωνα το κατασκευασμένο από σφυρηλατημένο χρυσάφι φέρετρο αφαιρέθηκε το 90 π.Χ. ώστε να λιωθεί για την παραγωγή νομισμάτων και την αποπληρωμή χρεών του βασιλείου - και αντικαταστάθηκε με ένα άλλο, κατασκευασμένο από γυαλί (ή κρύσταλλο).

Ο Παυσανίας αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος αρχικώς τάφηκε στη Μέμφιδα της Αιγύπτου και όχι στην Αλεξάνδρεια, πόλη που είχε ιδρύσει. Εκεί μεταφέρθηκε έναν αιώνα αργότερα από τον γιο και διάδοχο του Πτολεμαίου στην Αίγυπτο ενώ στα μέσα του 2ου αιώνα π.Χ. ο Πτολεμαίος Δ’ Φιλοπάτωρ τοποθέτησε το σώμα του Αλέξανδρου στο κοινοτικό μαυσωλείο της Αλεξάνδρειας. Μαρτυρίες υπάρχουν και αργότερα: το 48 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρας απέτισε τιμές στον τάφο του Αλέξανδρου, αργότερα ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Καλιγούλας αφαίρεσε αντικείμενα, το 199 μ.Χ. ο τάφος σφραγίστηκε από τον αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο ενώ ο το 215 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Καρακάλλας εναπόθεσε στο φέρετρο του Αλέξανδρου τον μανδύα και το δαχτυλίδι του, ως φόρο τιμής.


Τότε, στα τέλη του 4ου αιώνα και μετά την κατάργηση του πολυθεϊσμού από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο  το 391, σημειώθηκαν γενικευμένες συγκρούσεις μεταξύ φανατικών χριστιανών (υπό την καθοδήγηση του αρχιεπίσκοπου Αλεξανδρείας Θεόφιλου) και παγανιστών στην Αλεξάνδρεια, με τους πρώτους να καταστρέφουν τους πολυθεϊστικούς ναούς και το Σεραπείο.

Εκτοτε, σιωπή… Με δύο εξαιρέσεις. Το 1491 ο ιστορικός Λέων ο Αφρικανός ανέφερε ότι ανάμεσα στα χαλάσματα της Αλεξάνδρειας υπάρχει ένα μικρό οικοδόμημα, σαν παρεκλήσσι, το οποίο είχαν σε μεγάλη υπόληψη οι Μωαμεθανοί αφήνοντας σημαντικές δωρεές. Και το 1611 ο περιηγητής Τζορτζ Σάνταϊς αναφέρει ότι βρέθηκε σε ένα μνήμα της περιοχής, το οποίο τιμούνταν ως τόπος ανάπαυσης του Αλεξάνδρου. 

Η αρπαγή των λειψάνων του Αγίου Μάρκου…


Ο Αγιος Μάρκος, αν και ο Ευαγγελιστής, όσο έζησε στην Αίγυπτο διέμενε στην Αλεξάνδρεια ιδρύοντας της εκκλησία της πόλης και, κατόπιν, της περιοχής γενικότερα, καίτοι ως θρησκεία παρέμεινε… κρυφή στη ρωμαϊκή περίοδο. Ο Μάρκος ήταν μαθητής του Αποστόλου Παύλου, αργότερα και του Πέτρου και θεωρείται ο συγγραφέας του «Κατά Μάρκον Ευαγγελίου», το οποίο περιλαμβάνεται στην Αγία Γραφή. Τον περίμενε μαρτυρικός θάνατος την Κυριακή του Πάσχα του 68 μ.Χ. καθώς όχλος από ειδωλολάτρες τον έσυρε στους δρόμους και τον σκότωσε. Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 25 Απριλίου.


Υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο όμως αναφορικά με τα λείψανα του Αγίου Μάρκου, που λέγεται ότι φυλάσσονταν κάπου μυστικά μέχρι το 828 μ.Χ., οπότε μεταφέρθηκαν από δύο εμπόρους (ο Τρίμπιουνους και ο Ρούστικους) στη Βενετία και έκτοτε φυλάσσεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η μεταφορά ήταν… θρίλερ αφού οι δύο έμποροι κάλυψαν τα λείψανα κάτω από πολλά κομμάτια χοιρινού (!) ώστε οι Μουσουλμάνοι να αποφύγουν να κάνουν έλεγχο (μιας και σιχαίνονται το εν λόγω κρέας). Προς τι η.. απαγωγή; Λέγεται ότι ο ένας πλούσιος ντόπιος είχε ακούσει ιστορίες για ένα μεγάλο θησαυρό πέριξ ενός παλιού μνημείου, που είχε γίνει εκκλησία και έστειλε εργάτες να σκάβουν ολημερίς, μέχρι να τον βρουν.

Εκεί ήταν και τα λείψανα, που… απήχθησαν, μεταφέρθηκαν στη Βενετία και παραδόθηκαν στον Δόγη Τζουστινιάνο Παρτιτσιπάτσιο ο οποίος… κατήργησε από πολιούχο τον Αγιο Θεόδωρο και έχτισε την περίφημη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Η μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία;


Υπάρχει όμως και μια άλλη ερμηνεία που, αν αληθεύει, αφορά στη μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία (!). Η τελευταία καταγεγραμμένη, διασταυρωμένη, αναφορά για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο ήταν του ιστορικού Ιμπν Αμντ αλ Χακάμ το 650 μ.Χ. Πού πήγε λοιπόν ο Μέγας;

Σύμφωνα με τη θεωρία του Βρετανού ιστορικού Αντριου Τσαγκ, στη… Βενετία, υποστηρίζοντας ότι οι προαναφερθέντες Βενετσιάνοι έμποροι δεν έκλεψαν τα λείψανα του Μάρκου αλλά του… Αλεξάνδρου! Ο Τσαγκ στηρίχτηκε στην περιγραφή του Λιβάνιου από τον 4ο αιώνα μ.Χ, που περιέγραφε πού ήταν ακριβώς ο τάφος στην Αλεξάνδρεια. Ο Μακεδόνας στρατηλάτης, αν και νεκρός επί επτά αιώνες, ήταν «απειλή» για τον υπό άνοδο Χριστιανισμό μιας και λατρευόταν ως θεός στην περιοχή. Η επικρατούσα θεωρία είναι, ότι το μαυσωλείο του Αλέξανδρου καταστράφηκε το 392 μετά από συγκρούσεις Χριστιανών και Παγανιστών, με τους πρώτους να ισοπεδώνουν ναούς και μνημεία. Αρχαιολογικά ευρήματα της εποχής δείχνουν το μέγεθος του μένους.


Ο Τσαγκ παρατήρησε λοιπόν, ότι αμέσως μετά την τελευταία αναφορά του Λιβάνιου, ξεκινούν αναφορές για τον τάφο του ευαγγελιστή Μάρκου, από το 393 μ.Χ. και εντεύθεν. Αν και νεκρός από το 68 μ.Χ. δεν υπάρχει για τρεισήμισι αιώνες καμιά αναφορά στο πού βρισκόταν, παρά μόνο… μετά.

Φαίνεται λοιπόν, ότι ο τάφος του αγίου Μάρκου πήρε τη θέση του τάφου του Αλέξανδρου ως ο κεντρικός και πιο σημαντικός τόπος λατρείας στην Αλεξάνδρεια. Ηταν άλλωστε πολύ κοινή η μετονομασία και προσαρμογή ειδωλολατρικών ναών σε χριστιανικούς, την εποχή εκείνη. Και είναι επίσης πολύ πιθανό, να χρησιμοποίησαν την ίδια σορό, δεδομένου ότι, προφανώς, δεν διέθεταν τη σωρό του Αγίου Μάρκου. Δηλαδή, απλά της άλλαξαν την ταυτότητα!

Αλήθεια ή όχι, μια εξέταση DNA στα οστά του Αγίου θα έριχνε φως στην υπόθεση, ωστόσο το Βατικανό (εννοείται) το αρνείται. Αν δηλαδή, σήμερα στη Βενετία τα λείψανα είναι του Μάρκου, του Αλέξανδρου ή κάποιου άλλου…

Ενάντια στο παρελθόν του ο Μπαϊλίεφ


🇹🇲 Δράση και σήμερα στη Υokary Liga του Τουρκμενιστάν. Στο Τουρκμένμπασι, παλαιότερα (επί ρωσικής κατοχής) γνωστό ως Κράσνοβοντσκ, αναμετρώνται οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης, η γηπεδούχος Σάγκανταμ και η Μαρβ (ομάδα της πόλης που ίδρυσε 24 αιώνες πριν ο Μέγας Αλέξανδρος).

Η Σάγκανταμ του Ολεξάντρ Κλιμένκο εκκίνησε με απολογισμό 0-2-2, σκόραροντας μόνο σε ένα εξ αυτών, καμία σχέση με την ως πρόπερσι ομάδα που ήταν ψηλά βαθμολογικά, από πέρυσι άρχισε η πτώση της. Ο Κλιμένκο μάλιστα, τερματοφύλακας ενόσω αγωνιζόταν, γεννήθηκε στη Μαρβ όπου ξεκίνησε την καριέρα του το 1993-94. Σε χειρότερη πορεία το εν λόγω διάστημα είναι η Μαρβ του Ρακχμανγκούλι Μπαϊλίεφ, τεχνικός της από το ’15: πέρυσι τερμάτισε τελευταία με μονάχα δύο νίκες σε 28 ματς, φέτος έχει 1-0-3 νικώντας στην πρεμιέρα την Ενερχέτικ, στο μόνο ματς που σκόραρε (1-0) ενώ δεν έχει… διπλό στις τελευταίες 24 εξορμήσεις της (0-8-16).

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Χωρίς ήττα στα τελευταία επτά μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας, η Σάγκανταμ (3-4-0), χωρίς διπλό στο Τουρκμένμπασι η Μαρβ από τον Αύγουστο του ’16 (0-2-4).

🦊 Ρισκαδόρικη η σκέψη μεν αλλά δεν είναι για τόσο χαμηλά ο άσος, αμφότερες δύστοκες, αμφότερες… δεν στρίβουν. Η λογική λέει πως η Σάγκανταμ έχει ευκαιρία για πρώτη νίκη αλλά ψιλοβλέπω με συμπάθεια τη Μαρβ: επιλογή το ασιατικό +0,75 της με πληρωμή σε μη ήττα της και μισό ποντάρισμα χαμένο σε άσο μέχρι ένα γκολ διαφορά.

Ασιατικό 🇹🇲

⏩ 15:30 Σάγκανταμ – Μαρβ: 2 +0,75 ΑΗ 🦊 2.15. (Betshop)

Κακώς προβάλλει φαβορί


🇧🇾 Για τη λευκορώσικη Vysheyshaya Liga αναμετρώνται στο Μινσκ η Ισλατς και η Βίτσεμπσκ. Η Ισλατς του Βιτάλι Ζουκόφσκι… βολεύτηκε από το πρόγραμμα δίνοντας τέσσερα από τα πέντε εντός Μινσκ, επιβλήθηκε στα τρία εξ αυτών εξ ου και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Στο τελευταίο επικράτησε 2-1 της Σλάβια Μοζίρ και έχει σκοράρει και στα πέντε φετινά της. Η Βίτσεμπσκ του Σερχέι Γιανίνσκι, δεσπόζει στις πρώτες θέσεις, επίσης με τρεις νίκες στα πρώτα πέντε και μόνη ήττα από τη Νέμαν στη Χρόντνα σε ματς μαγική εικόνα- και στο μόνο που δεν σκόραρε. Στο τελευταίο υπέταξε 1-0 την πρωταθλήτρια Ντινάμο Μπρεστ, αφενός βέβαια σκοράροντας στο 87’ με πέναλτι, αφετέρου παίζοντας εναντίον… εννέα ελέω αποβολών στο 72’ και στο 85’.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο 4-1-3 η συνολική παράδοση υπέρ της Βίτσεμπσκ ανεξαρτήτως έδρας, και τα επτά τελευταία ήταν no goal.

🦊 Ματς με φαβορί αλλά, θαρρώ, κακώς προβάλλει ως τέτοιο η Ισλατς. Και… ξερό διπλό παίζεται, κράτησα το ασιατικό +0,25 της Βίτσεμπσκ με μισή πληρωμή σε ισοπαλία.

Ασιατικό 🇧🇾

⏩ 18:00 Ισλατς – Βίτσεμπσκ: 2 +0,25 ΑΗ 🦊 1.99. (Stoiximan)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ