Ανάλυση: Πριν τα δύο εκτός έδρας ματς του Οκτωβρίου βρισκόταν γερά στο κόλπο της διεκδίκησης της 2ης θέσης, όμως «φρόντισε» με τα αποτελέσματά της να σβήσει κάθε ελπίδα. «Αυτοκτονία» με το Λίχτενσταϊν (1-1), άφαντη στον υποτιθέμενο τελικό με τη Φινλανδία και ήττα με 3-0. Ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο ημίωρο, την «κρέμασε» ο κίπερ Αϊρεπετιάν στο 1-0 (31’), την έσωσε δις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, κατέρρευσε μετά το 2-0 στο 61’ και δέχθηκε τρίτο στο 88’. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν η απόλυση του τεχνικού Γκιουλμπουνταγκιάντς, μετά από θητεία ενός χρόνου. Αντικαταστάτης του ο Κασμανιάν, ο οποίος έχει θητεύσει στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Απόφαση, πάντως, που δεν βρήκε σύμφωνους τους πάντες και θεωρήθηκε πως η επιλογή έγινε μετά την υπόδειξη του ισχυρού μάνατζερ Σέλουκ. Ο νέος τεχνικός έθεσε ως παράδειγμα την Ελλάδα και τις τελευταίες θετικές της εμφανίσεις για να εμπνεύσει τους παίκτες του.
Αγωνιστικά νέα: Αρκετά τα προβλήματα, καθώς εκτός έχουν τεθεί ο τιμωρημένος βασικός αμυντικός Χαρογιάν (48/2), και οι τραυματίες Πιτσέλι (Μ, 66/11), Μρκιτσιάν (Μ, 56/2), Μικιταριάν (86/29, ηγέτης-αρχηγός της ομάδας) και Ανταμιάν (Ε, 19/1), ενώ αποκλείστηκε ο μέσος Γκαζαριάν (71/13), ο οποίος τραυματίστηκε στην πρώτη προπόνηση. Ο νέος τεχνικός δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει σχήμα με 4 αμυντικούς, ελλείψει του Χαρογιάν, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα.
Ανάλυση: Άρεσε στα παιχνίδια του Οκτωβρίου, άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Κι αν κόντρα στην Ιταλία τα θετικά νέα περιορίστηκαν μόνο στην εμφάνισή της, καθώς δεν απέφυγε την ήττα με 2-0, κόντρα στη Βοσνία τη συνδύασε με την επιστροφή στις νίκες έπειτα από 6 αγώνες στον όμιλο (0-2-4). Προηγήθηκε στο 30’ με το παρθενικό τέρμα του Παυλίδη με την Εθνική, ισοφαρίστηκε στο 35’, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστική και έχασε πολλές ευκαιρίες πριν πετύχει το 2-1 στο 88’ με αυτογκόλ, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη. «Χειροκροτήθηκε» από τους (λιγοστούς) οπαδούς και τα ΜΜΕ η εμφάνιση, καλείται να δείξει συνέχεια. Αποκλείστηκε και μαθηματικά από τον όμιλο, όμως υπάρχει -ακραίο- σενάριο που τη στέλνει στα πλέι οφ (μέσω του... Nations League). Πρέπει να προκριθούν από τους ομίλους τους οι: Νορβηγία, Φινλανδία, Σερβία, Ισραήλ και Ουγγαρία. Τρία τα νέα πρόσωπα του Φαν'τ Σχιπ στην αποστολή, μεταξύ των οποίων ο μέσος της Πάντερμπορν, Βασιλειάδης (πρώτη του κλήση).
Αγωνιστικά νέα: Ο Ολλανδός εκλέκτορας δήλωσε πως θα χρησιμοποιηθεί κατά μεγάλο ποσοστό η ενδεκάδα που έπαιξε κόντρα στη Βοσνία. Υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα θέτουν ο κίπερ Μπάρκας και ο Βασιλειάδης στο κέντρο. Την ομάδα Νέων θα ενισχύσει ο Ρέτσος (Α, 5/0), ενώ δεν υπολογίζονται ούτε οι τραυματίες Ζέκα (Μ, 19/2), Βρουσάι (ΜΕ, 2/0). Ξανά εκτός επιλογών οι Μανωλάς (Α, 42/1), Παπασταθόπουλος (Α, 90/3), Σάμαρης (Μ, 39/1), Μήτρογλου (Ε, 65/17) και ο εδώ και καιρό τραυματίας Φορτούνης (Μ, 44/7).
Τα 5/8 τελευταία της είχαν 2-3 Goal
Τα 3/4 πιο πρόσφατα εκτός είχαν Under 2,5
1 νίκη στα 9 τελευταία εκτός σε ΠΕΠ
Αρμενία - Ελλάδα Προγνωστικά
Εκτίμηση
Η Αρμενία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, με ντεμπούτο προπονητή και αλλαγές στην ενδεκάδα, είτε λόγω ανάγκης (αρκετές απουσίες), είτε από επιλογή. Η Ελλάδα έχει τη θετική ψυχολογία μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια, θέλει να δώσει συνέχεια και αξίζει ποντάρουμε στη νίκη της.
Η Αρμενία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, με ντεμπούτο προπονητή και αλλαγές στην ενδεκάδα, είτε λόγω ανάγκης (αρκετές απουσίες), είτε από επιλογή. Η Ελλάδα έχει τη θετική ψυχολογία μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια, θέλει να δώσει συνέχεια και αξίζει ποντάρουμε στη νίκη της.