foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

5/5 στο Βελιγράδι, από το ’91 η Μπόκα με «Μπατιγκόλ»

Μποζιονέλος | 01 Οκτ 2019 04:04
red-star-olympiakos.jpg

Πίκρα άφησε η Κυριακή. Κι ας πλήρωσαν μερικά. Κυρίως οι κάρτες στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, ήταν… τεράστια μεγάλο το line στις 7,5 (και έδινε 2.65, πριν τη σέντρα είχε πέσει στο 2.30). Και πλήρωσε και το ωραιότατο combo στο Μαρσέιγ – Ρεν, το 2.65 στο Χ2 με over 1,5 ήταν, όντως, δωράκι.

Πίκρα άφησε… η Βέροια. Είδα το 0-0 με τον Διαγόρα, η διαιτησία ήταν αρκετά περίεργη, κρίμα διότι σε δυάδα (του 2.35) με την Καβάλα να νικά εύκολα την Τριγλία, θα ερχόταν καλή πληρωμή.

Αντιθέτως, η δυάδα των αουτσάιντερ, σε ασιατικό, με ΟΦΗ και Θέλτα πήγε, επιεικώς (βάσει απόδοσής τους) άκλαφτη, η Μπρέντφορντ με… τρόλαρε βάζοντας αλλαγή τον Καρέλη στο 88’ (σ.σ. έλεος)

Πίκρα άφησε και η «αξία», το διπλό της ανεβασμένης Ράσινγκ με τη Ροσάριο, ως το 60’ την άξιζε, στο τέλος πιέστηκε, πάντως… μπορούσε το 2.60.

Οσο για το fun bet; Η κακομοίρα η Χέρακλες, και να μπορούσε, δεν την άφησαν με την ΑΖ, ειδικά στο πέναλτι του πρώτου γκολ…

Είπα μέσα μου, με πίεσα να γράψω… λιγότερα από όσο στις άλλες ημέρες του Champions League. Δεν τα κατάφερα. Εχει και superclassico ντε! Να μη γράψω πάλι… σεντόνι (χεχε); Ε, ένα τριχίλιαρο σε λέξεις, διαβάστε και λίγο, μην κοιτάτε μόνο το πινακάκι…

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Η «δυσκοίλια» με Γερμανούς και η «πελάτισσα» Αρσεναλ


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇩🇪 Τρίτο… ραντεβού για Τότεναμ και Μπάγερν. Στον 2ο γύρο του Κυπελλούχων το 1982-83 είχε λήξει 1-1 στο Λονδίνο από τα γκολ των Αρτσιμπαλντ και Μπράιτνερ, και οι Βαυαροί είχαν επιβληθεί με 4-1 στο Μόναχο (με σκόρερ τους Ντίτερ Χένες, Χόρσμαν, Μπράιτνερ και Ρουμενίγκε). Και, στον 3ο γύρο του UEFA το 1983-84, η Τότεναμ… εκδικήθηκε με 2-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (Αρτσιμπαλντ και Φάλκο τα γκολ) και «ανώδυνη» ήττα 1-0 στο Μόναχο, ξανά με τον Ρουμενίγκε να σκοράρει.

Ο απολογισμός της Τότεναμ κόντρα σε γερμανικές ομάδες είναι «φτωχός»: 3-6-10 συνολικά και επιμέρους 1-2-4 στο Λονδίνο!

Η μόνη της νίκη; 3-1 τη Ρεάλ το 2017-18 στους ομίλους. Η δε Μπάγερν έχει, ενάντια σε Αγγλους, 24-19-17 συνολικά και 6-9-12 επί αγγλικού εδάφους με έσχατη νίκη το αξέχαστο 5-1 επί της Αρσεναλ τον Μάρτη του ’15. Αν επιμεριστεί μόνο στο Λονδίνο ο απολογισμός, οι Βαυαροί έχουν 3-1-3, και οι τρεις νίκες ήταν… επί της Αρσεναλ.

🦊 Μπάγερν… δέρνουμε; Στο 2.22, στο Λονδίνο, ενάντια σε μια Τότεναμ-ερώτημα, όχι κι ας ρίξει 5άρα. Και το goalbetting έχει χαμηλές τιμές. Εναλλακτική, για σκόρερ, ο Φελίπε Κοουτίνιο που μόνο ενάντια στην Τσέλσι έχει παίξει περισσότερες φορές στην καριέρα του (13, απόψε πιάνει τόσες με την Τότεναμ) κι ενάντια στους «σπερς» έχει 3 γκολ, δύο στο «Ανφιλντ» ως παίκτης της Λίβερπουλ κι ένα πέρυσι με την Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο.

Το απόλυτο με ελληνικές ομάδες στο Βελιγράδι!


🇷🇸🇬🇷 Η σχέση των οπαδών του Ολυμπιακού με του Ερυθρού Αστέρα μετρά αισίως… 33 χρόνια. Ηταν 1986 όταν για το Κύπελλο UEFA ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Αστέρα και Γιουγκοσλάβοι οπαδοί αφίχθησαν για το ματς του ΟΑΚΑ. Την παραμονή του ματς, τους επισκέφτηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού με σκοπό να πάρουν εισιτήρια και να τους στηρίξουν. Οι Σέρβοι αρχικά δίστασαν, χρησιμοποίησαν την ακριβή τιμή των εισιτηρίων ως δικαιολογία, αλλά οι Πειραιώτες οπαδοί ήταν έτοιμοι, πληρώνοντας άμεσα. Κι έτσι ξεκίνησε μια δυνατή φιλία που συμπεριλαμβάνει πανό συμπαράστασης, ταξίδια ακόμη και στην άλλη άκρη της Ευρώπης, αφιερωμένα coreo, στήριξη και σεβασμό. Μάλιστα μοιράζονται κοινό σύνθημα, παραπλήσιο, το «Είσαι στο μυαλό» με το («Zvezda mi je sve»).


Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός ανταμώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε επίσημο αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με σέρβικες ομάδες άλλες δύο φορές: τον Σεπτέμβρη του ’89 απέκλεισαν τη Ραντ στο UEFA (2-1 με τον Τσαλουχίδη να μειώνει στο τέλος, και 2-0 στη ρεβάνς με Ντέταρι και Αναστόπουλο) και, το 2017-18 στα προκριματικά του Champions League απέκλεισαν, με τον Μπέσνικ Χάσι στον πάγκο, την Παρτίζαν: 3-1 στο Βελιγράδι και 2-2 στο Καραϊσκάκη. Αν προσμετρηθούν και τα ματς με Γιουγκοσλάβους, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε το 1967-68 από τη (βοσνιακή) Σεράγεβο με 2-2 και 1-3 και, το 1977-78, από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 3-1 και 1-5.


Ο Crvena Zvezda αριθμεί άλλες 11 αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες με απολογισμό 6-0-5 (σ.σ. λείπει η ισοπαλία, χμ…) και, επιμέρους στο Βελιγράδι, έχει 5/5 νίκες! Ποιες;



  • το 1970-71 στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών με 4-1 τον Παναθηναϊκό (αλλά στον τελικό του Γουέμπλεϊ πήγε το «τριφύλλι» χάρη στο 3-0 της Λεωφόρου). Εγχρωμες φωτό από τη Λεωφόρο δεν υπάρχουν, ελάχιστες μόνο από το ματς του Βελιγραδίου...

  • το 1974-95 με 2-0 επί του ΠΑΟΚ του Γκιόλα Λόραντ για τον 1ο γύρο του Κυπελλούχων (έχοντας ηττηθεί με 1-0 στην Τούμπα από τέρμα του Τερζανίδη).

  • το 1976-77 με 3-1 επί της ΑΕΚ για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA, το «ενωσίτικο» γκολ του Βάγκνερ στο 25’ χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση αφού είχε επιβληθεί με 2-0 στο «Νίκος Γκούμας».

  • το 1986-87 με 3-0 επί του Παναθηναϊκού στον 1ο γύρο του Πρωταθλητριών, οι «πράσινοι» του Βασίλη Δανιήλ είχαν νικήσει με το… εύθραυστο 2-1 στο ΟΑΚΑ με τα γκολ των Σαραβάκου και Δημόπουλου ως το ημίωρο αλλά είχε μειώσει (δραματικά, εντέλει) ο Τσέτκοβιτς στο 89’.

  • το 1991-92 με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στην πρώτη, στην ιστορία, φάση ομίλων εκείνου του «πειραματικού» Champions League, με πέναλτι του (νυν τεχνικού της Μπολόνια) Σίνισα Μιχάιλοβιτς και σε ματς που είχε διεξαχθεί, ελέω του εμφυλίου της Γιουγκοσλαβίας, στη Σόφια. Ο Βλάντισα Πόποβιτς είχε τότε τον Σκοπιανό γκολτζή Ντάρκο Πάντσεφ, τους Βλάντιμιρ Γιούγκοβιτς, Μίοντραγκ Μπελοντέντιτσι, τον… δικό μας Ιλια Ιβιτς και τον Βόσνιο Ελβιρ Μπόλιτς: αρμάδα. Λίγο καιρό νωρίτερα, το κατάμεστο από 80.000 κόσμου ΟΑΚΑ είχε δει τον Πάντσεφ να… οργιάζει με δύο γκολ και στο τέλος του ματς το αλαλάζων πλήθος να ξεσπά κατά του Δανιήλ. Στη φωτό ο Πάντσεφ με τον νεαρό τότε, Ιλια Ιβιτς, στο ΟΑΚΑ...



Δέκα ματς. Γιατί… έντεκα; Υπάρχει κι ένα Αρης – Ερυθρός Αστέρας 3-0 τον Νοέμβριο του ’09, με δυο γκολ του Θανάση Παπάζογλου κι ένα του Κόκε, σε μονό ματς για όμιλο του Europa League.

🦊 Σε τυχόν θετικό αποτέλεσμα στο «Ράικο Μίτιτς», γνωστό και ως «Μαρακανά», ο Ολυμπιακός θα θέσει γερές βάσεις για την 3η θέση του ομίλου. Δεν συμμερίζομαι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ελέω της φιλικότητας στις εξέδρες. Λίγο πάντως η απουσία ισοπαλίας στην παράδοση του Αστέρα με ελληνικές ομάδες, λίγο το αήττητό του στο Βελιγράδι, «τρώγεται» για ισοπαλία. Και με γκολ κι από τις δύο, για να ανεβάσω την απόδοση και το ρίσκο…

25 χρόνια αήττητοι οι Τούρκοι…


🇹🇷🇫🇷 Τρίτη φορά συναντιούνται Γαλατασαράι και Παρί Σεν Ζερμέν, νίκες για καθεμιά στην έδρα τους. Το 1996-97 οι Γάλλοι απέκλεισαν τους Τούρκους στον 2ο γύρο του Κυπελλούχων με 4-0 στο Παρίσι (Λεονάρντο, Ντέλι Βαλντές, Λοκό και Ραΐ τα γκολ για την εξαιρετική εκείνη ομάδα του Ρικάρδο Γκόμες) και στη ρεβάνς ηττήθηκαν με 4-2, δύο γκολ για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ είχε βάλει ο Χακάν Σουκούρ. Και το 2000-01, στη β’ φάση των ομίλων του Champions League, η (κάτοχος του Κυπέλλου UEFA, τότε) Γαλατά νίκησε με 1-0 στο «Αλί Σαμί Γεν» με πέναλτι του Νταβαλά και ηττήθηκε με 2-0 στο Παρίσι από ισάριθμα τέρματα του Κρίστιαν.

6-4-8 ο απολογισμός της «τσιμ μπομ» ενάντια σε Γάλλους, 4-3-1 στην Κωνσταντινούπολη όμως και με μόνη ήττα σε όμιλο του Champions League 1993-94, με 2-0 από τη Μονακό με γκολ των Εντσο Σίφο και Ζερόμ Zανκό για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ τότε που είχε Γιούρι Ντζοργκαέφ, Φρανκ Ντιμάς, Λιλιάν Τιράμ, Γιούργκεν Κλίνσμαν και άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις. Εκτοτε 4-2-0 οι Τούρκοι υποδεχόμενοι Γάλλους.

Η δε Παρί μετρά 4-1-3 με Τούρκους συνολικά και 1-0-3 εκτός, μόνο την Καϊσερίσπορ νίκησε, τον Σεπτέμβρη του 2008 για το UEFA, με 2-1 με γκολ από τους Πεγκί Λουιντουλά και Ματέγια Κέζμαν, προπονητής ήταν τότε ο Πολ λε Γκουέν.

🦊 Σε αγώνα Champions League, Τούρκοι εναντίον Γάλλων στην Κωνσταντινούπολη, σε γεμάτο γήπεδο και με τον άσο σχεδόν στον… δεκαπλασιασμό, δεν το αγνοείς. ΟΚ, για την Παρί μιλάμε, που δεν έχει ξανά τον Νεϊμάρ, διαθέτει πολλές μονάδες όμως στη Γαλατά για τέτοια ματς… ζουν. Επιλογή το ασιατικό +1,25 για τη Γαλατά με πληρωμή σε 1Χ και μισή πληρωμή σε διπλό με ακριβώς ένα γκολ…

Προηγούμενα… 42 ετών


🇪🇸🇧🇪 Η μοίρα τα έφερε έτσι που Ρεάλ και Μπριζ έχουν να συναντηθούν από το βελγικό έπος των «16» του Πρωταθλητριών 1976-77. Μεγάλη ομάδα είχαν τότε οι Βέλγοι, με προπονητή τον μυθικό Ερνστ Χάπελ και παίκτες όπως ο Ζορζε Λέεκενς, ο Ρενέρ Βαντερέικειν και ο Πολ Λάμπερτ κι απέκλεισαν τους Μαδριλένους με 0-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και 2-0 στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» ενάντια σε ομάδα που έπαιζε με Καμάτσο, Σαντιγιάνα, Βεσλάκες και τον Γερμανό σταρ Πολ Μπράιτνερ.

13-4-7 το συνολικό ρεκόρ της Ρεάλ με Βέλγους, επιμέρους 8-2-1 στη Μαδρίτη με μόνη ήττα το 3-2 από τη Σταντάρ τον Δεκέμβρη του ’69, έκτοτε 5-1-0. Η δε Μπριζ δεν έχει νικήσει ποτέ επί ισπανικού εδάφους (0-4-9).

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Αδιάφορο στοιχηματικά. Μόνη… ίντριγκα ότι δεν έχει σκοράρει ακόμη ο Αζάρ με τη Ρεάλ, η οποία δεν δέχθηκε γκολ στα τελευταία τρία, Μόντριτς και Ισκο επανήλθαν και ο Βέλγος το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει λογαριασμό, κόντρα μάλιστα στους συμπατριώτες του. Στο 2.00 για any time (χαμηλό), στο 6.20 να… ξεμπουκώσει με 2+ γκολ, στο 5άρι να ανοίξει το σκορ.

Σε ουδέτερο, και με τιμές λες και είναι έμπειρη…


🇮🇹🇺🇦 Πρώτη συνάντηση για Αταλάντα και Σαχτάρ, πρώτη φορά οι «μπεργκαμάνσκι» αντιμετωπίζουν Ουκρανούς. Η Σαχτάρ αριθμεί 6-3-14 ενάντια σε Ιταλούς και 2-2-8 ως φιλοξενούμενή τους, έσχατη νίκη το 3-2 επί της Ρόμα στους «16» τoυ Champions League 2010-11. Τότε με τεχνικό τον Μιρτσέα Λουτσέσκου απέναντι στον… Κλαούντιο Ρανιέρι, με πέντε top Βραζιλιάνους (Ζάντσον, Βίλιαν, Λουίζ Αντριάνο, Ντόουγκλας Κόστα και Τεϊσέιρα) εκ των οποίων σκόραραν οι τρεις και με τον Φραντσέσκο Τότι να αποχωρεί έξαλλος από τα νεύρα…

Το «Ατλέτι Ατζούρι ντ’ Ιτάλια» δεν πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA και η Αταλάντα ταξιδεύει από το μαγευτικό Μπέργκαμο στο γειτονικό (και σε απόσταση 48 χλμ.) Μιλάνο. Φυσικά στο «Σαν Σίρο» διεξάγεται το ματς με μια Αταλάντα να συνέρχεται μετά τη συντριβή στο Ζάγκρεμπ με απανωτές νίκες στη Serie A. Αλλο το πρωτάθλημα, άλλο το… σεντόνι όμως.

🦊 Η Σαχτάρ είναι πολύπειρη στον θεσμό κι αν κάνει παιχνίδι στο γήπεδο, θα διαψεύσει το (αστείο) 1.80 του άσου, λες και παίζει με τη… Ρόμα. Γκολ το ματς θα έχει, έτσι όπως παίζουν, μια σκέψη το Χ2 και over 1,5 στο 2.65, μια άλλη το να μπουν τουλάχιστον δύο γκολ έως την ανάπαυλα. Σε εξαιρετική τιμή…

Δεν έχει νικήσει ποτέ


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇭🇷 Πρώτη φορά αναμετρώνται Σίτι και Ντινάμο Ζάγκρεμπ, πρώτη φορά η Σίτι αντιμετωπίζει Κροάτες. Αντίθετα, η «D» έχει δώσει 13 ματς ενάντια σε Αγγλους έχοντας απολογισμό 2-3-8 ενώ, επί αγγλικού εδάφους, δεν έχει νικήσει ποτέ: 0-2-5. Το ’67 με τη Λιντς και το ’99 με τη Γιουνάιτεντ οι μόνες της ισοπαλίες.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκούρασε τους… δύο Σίλβα και τον Αγουέρο στο 3-1 με την Εβερτον, η Ντινάμο θα παίξει με στόχο να γλιτώσει τη συντριβή αλλά και να βρει ένα γκολ. Αλλο σενάριο δεν βλέπω…

🦊 Καμία απόδοση δεν αξίζει, τα πάντα… ψίχουλα.

Αήττητη επί ρωσικού εδάφους


🇷🇺🇪🇸 Αλλα τρία ματς έχουν δώσει Λοκομοτίβ και Ατλέτικο, όλα για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό, το UEFA. Το ’07, σε μονό ματς ομίλου, ήρθαν 3-3 στη Μόσχα, με τον Μπιλιαλεντίνοφ και τον Οντεμβιγκί (δις) από τη μια, τον Αγουέρο (δις) και τον Φορλάν να σκοράρουν για τις δύο ομάδες. Και, στα προημιτελικά του Europa το 2018, η Ατλέτι πέρασε με 2-0 στη Μαδρίτη (Σαούλ, Κόστα και Κόκε τα γκολ) και 5-1 στη Μόσχα (δύο ο Τόρες, από ένα οι Κορέα, Σαούλ και Γκριζμάν).

Συνολικά η «Λόκο» έχει 3-3-13 ενάντια σε Ισπανούς, επιμέρους 2-2-5 στη Μόσχα ενώ η Ατλέτι μετρά 7-2-2 ενάντια σε Σοβιετικούς / Ρώσους και, επιμέρους, είναι αήττητη εκτός με 4-2-0.

🦊 Επεσε κάτω του 1.70 πια το διπλό, όχι πως δεν είναι φαβορί οι Μαδριλένοι, αλλά… είπαμε. Η Λοκομοτίβ έκανε διπλό, στην πρεμιέρα, στο Λέβερκούζεν, έρχεται από νίκη επί της Ζενίτ, δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εναλλακτικά, για σκόρερ πληρώνει πολύ ο Πολωνός Γκρέγκορζ Κριχόβιακ με πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και στους σκόρερ και στην «Μπάι Αρίνα». Μα.. 11.00; Μεγάλο.

Σερί από το '99 και αναμνήσεις με Τόπμελερ

🇮🇹🇩🇪 Γιουβέντους και Λέβερκουζεν συναντήθηκαν πάλι, ξανά σε όμιλο (β’ φάση τότε) το 2001-02. Οι «μπιανκονέρι» είχαν επιβληθεί 4-0 στο «Ντέλε Αλπι» με δύο γκολ του Τρεζεγκέ κι από έναν των Ντελ Πιέρο και Τούντορ, έχοντας τον Μαρτσέλο Λίπι στον πάγκο. Μήνες μετά, Μάρτη μήνα στην «Μπάι Αρίνα» η ομάδα του Κλάους Τόπμελερ όχι μόνο νικούσε με 3-1 τη Γιούβε (με πέναλτι του… κίπερ Μπουτ και γκολ των Μπρντάριτς και Μπάμπιτς) αλλά έφτανε, ως γνωστόν, ως τον τελικό της Γλασκώβης όπου ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρεάλ.

Η Γιούβε έχει συνολικά 27-14-20 ενάντια σε Γερμανούς και 16-6-5 στο Τορίνο, όπου δεν έχει ήττα από τον προημιτελικό του ’15 με την Μπάγερν και την ήττα με 2-0 από τα γκολ των Μάντζουκιτς και Πιζάρο. Συνολικά οι πέντε ήττες της: δύο από την Μπάγερν, δύο από το Αμβούργο και μια από την Ντόρτμουντ. Η δε Λέβερκουζεν έχει 6-5-10 ενάντια σε Ιταλούς και 1-3-5 ως φιλοξενούμενη, η μόνη της νίκη ήταν τον Νοέμβρη του 1999 στο Ούντινε, σε όμιλο του UEFA, 1-0 με γκολ του Μίκαελ Μπάλακ.

🦊 Με το μυαλό στην πρωτοπόρο Ιντερ η Γιουβέντους, η ματσάρα την Κυριακή, πάντως Μπονούτσι, Ντε Λιχτ δεν έχουν βρει «χημεία» ακόμη στα στόπερ ενώ ο Πέτερ Μπος αμφιταλαντεύεται για το αν αλλάξει σύστημα στη Μπάγερ. Αδιάφορο στοιχηματικά, κάνα βαρετό 2-0 ίσως πάει.

Η μπουρζουαζία εναντίον των… χαμινιών

🇦🇷 🇦🇷 Κάποτε τη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς τις χώριζαν μόνο επτά χιλιόμετρα... Πλέον δεν τους χωρίζει μόνο η συγκεκριμένη απόσταση αλλά μια ολόκληρη ποδοσφαιρική «άβυσσος», η οποία αποτελεί την πιο ακραία έκφραση μιας κοινωνικοπολιτικής πάλης που σοβεί στα ενδότερα της πρωτεύουσας της Αργεντινής περισσότερο από έναν αιώνα.

Στα παράδοξα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ιστορίας προσθέστε ότι οι «αιώνιοι» της Αργεντινής έχουν κοινό λίκνο: αμφότερες προήλθαν από τις φτωχικές γειτονιές του Μπουένος Αϊρες. Εξ ου κι η αρχική γειτνίαση... Εν συνεχεία όμως τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους. Η Ρίβερ «υιοθετήθηκε» από τα υψηλά κοινωνικά στρώματα της μεγαλούπολης κι η Μπόκα παρέμεινε η έκφραση των... χαμινιών, του περιθωρίου. Οι ήρωες της εργατικής τάξης, την οποία είχε αποθεώσει μέσα από τα τραγούδια του ο Τζον Λένον, βρήκαν... αποκούμπι στο χρυσό και το κίτρινο της Μπόκα ενώ το λευκό, το κόκκινο και το μαύρο της Ρίβερ γινόταν όχημα μέσω του οποίου η μπουρζουαζία -και δευτερευόντως η μεσαία τάξη- της πρωτεύουσας αποτύπωνε την κυριαρχία της στις λαϊκές μάζες και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Εχουν πάντως και κοινά: την αγγλική χροιά στα ονόματα τους. Η Ρίβερ πήρε το όνομα της από, σύμφωνα με τον μύθο, τα… κασόνια τα οποία χρησιμοποιούσαν Αγγλοι ναύτες για να παίζουν ποδόσφαιρο στον ελεύθερο χρόνο τους ως δοκάρια στα αυτοσχέδια τέρματα! Η δε Μπόκα υιοθέτησε την συγκεκριμένη ονομασία προκειμένου να μην περιχαρακωθεί στα στενά όρια των Ιταλών μεταναστών (που σύμφωνα με πηγές αγγίζουν το 40% του συνολικού πληθυσμού της χώρας).

Το λυσσαλέο μίσος που διχοτομεί το Μπουένος Αϊρες κάθε φορά που διεξάγεται το Superclasico «γεννήθηκε» ουσιαστικά το 1908, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, με την Μπόκα νικήτρια 2-1. Σε έρευνά της το 2004, η βρετανική εφημερίδα «Observer», τοποθέτησε τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην κορυφή της λίστας με τα 50 πράγματα που κάθε άνδρας θα πρέπει να παρακολουθήσει στη ζωή του…

Στα της παράδοσης; Απόψε αναμετρώνται για 96η φορά (σε οκτώ διαφορετικές διοργανώσεις), 36-34-27 μπροστά η Ρίβερ. Ανεξαρτήτως διοργάνωσης η Ρίβερ είναι αήττητη στα τελευταία πέντε, με μια νίκη τον περσινό Σεπτέμβρη για το πρωτάθλημα, τρεις ισοπαλίες κι άλλη μια νίκη, αλλά στην παράταση, στον περιβόητο τελικό του Copa Libertadotes που διεξήχθη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης. Από την άλλη, στο «Μονουμεντάλ» η Ρίβερ δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε, ήτοι από τους «16» του Libertadores το 2015, 1-0 με γκολ-πέναλτι του Κάρλος Σάντσες (και φυσικά η ρεβάνς διεκόπη).

Στο Libertadores μετρούν άλλα 25 ματς, 10-7-8 υπέρ της Ρίβερ συνολικά και 8-3-2- στο «Μονουμεντάλ». Ωστόσο, πάντα για τον εν λόγω θεσμό, η τελευταία νίκη της Μπόκα σημειώθηκε τον Μάρτιο του ’91, 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα για την ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες ενώ τεχνικός της Ρίβερ ήταν ο Ντανιέλ Πασαρέλα που στο 67’ έβαλε ως αλλαγή τον μετέπειτα «πράσινο» Χουάν Χοσέ Μπορέλι.

Τότε μάλιστα οι δύο τους συνέθεταν όμιλο, μαζί με την Μπολίβαρ και την Οριέντε Πετρολέρο από τη Βολιβία και η Ρίβερ… κατόρθωσε να μείνει τελευταία ενώ η Μπόκα αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Κόλο Κόλο.

Και, για να… το ιντριγκάρω λίγο, έχουν να φέρουν ισοπαλία στο Libertadores στην έδρα της Ρίβερ από τον Μάη του 1977 (τότε 0-0, έκτοτε 5-0-2)!

Στα… του τώρα, η –κάτοχος του τροπαίου- Ρίβερ έφτασε αήττητη ως τα ημιτελικά (3-7-0) χωρίς ωστόσο να θέλξει με την απόδοσή της ενώ η Μπόκα υπέστη μια ήττα στον όμιλο, από την Ατλέτικο Παραναένσε, ήτοι την ομάδα που απέκλεισε στους «16». Και η ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τον Αύγουστο (8-5-0), ήτοι την έναρξη της νέας σεζόν στην Αργεντινή. Χωρίς νέες ελλείψεις αμφότερες, παίζει ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο να βάλει τρεις στην άμυνα για τη Ρίβερ…

🦊 Εννοείται ότι στο 2.05 δεν παίζεται ο άσος. Όχι πως τον έβλεπα, ίσα ίσα η Μπόκα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που πριν δέκα μήνες έχανε το Libertadores από τη Ρίβερ. Σε ματς που το να μπουν δύο γκολ το θεωρείς λογικό, σε συνδυασμό με τη μη νίκη της Ρίβερ, μια χαρά βγαίνει η απόδοση.

Picks 

 

Special bet 🎁 🇷🇸🇬🇷

➡️ 22:00 Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Χ & goal/goal (4.65, Stoiximan)

Σκόρερ, μονά (και δυάδα, απόδοσης 7.20) 🥅 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇩🇪 🇪🇸🇧🇪

➡️ 19:55 Ρεάλ Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ: Γκολ Αζάρ (2.00, Netbet)
➡️ 22:00 Τότεναμ – Μπάγερν Μονάχου: Γκολ Κοουτίνιο (3.60, Netbet)

 Ασιατικό 🇹🇷🇫🇷

➡️ 22:00 Γαλατασαράι – Παρί Σεν Ζερμέν: 1 +1,25 ΑΗ (2.27, Betshop)

Αξία, combo ⚽ 🔝🔢 🇦🇷 🇦🇷

➡️ 03:30 Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς: Χ2 & over 1,5 (3.05, Stoiximan)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ