foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ220
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

NBA, Ανατολική Περιφέρεια: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 02 Οκτ 2019 21:14

Ένας super-star που έφυγε, ένας super-star που ήρθε, αλλά φέτος δε θα παίξει, δεν βλέπω να έχει ανέβει ο ανταγωνισμός στην Ανατολική Περιφέρεια σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή που επτά ομάδες στη Δύση είναι ικανές για 50+ νίκες, ζήτημα εδώ στην Ανατολή να το καταφέρουν οι Bucks, οι 76ers και -ίσως- οι Celtics. Κι όλο αυτό, ενώ από τη συγκεκριμένη περιφέρεια έχουμε τον πρωταθλητή και τον MVP του NBA. Μάχη θα γίνει σίγουρα και για τις θέσεις που οδηγούν στην οχτάδα, αλλά η Ανατολική Περιφέρεια για ακόμα μια χρονιά παραμένει ο «φτωχός συγγενής».Plus… ακόμα και το Νο1 του draft κατάφεραν να χάσουν οι Ανατολικοί. Με δεδομένο ότι αυτό θα ήταν ο Zion, θα υπήρχε ένα παραπάνω ενδιαφέρον να την παρακολουθούμε.

Atlantic Division

Παραμένει και φέτος ο όμιλος που κρατάει ψηλά τη σημαία της Ανατολής. Εξ Atlantic οι εν δυνάμει πρωταθλητές Toronto Raptors, που φέτος όμως δεν ξέρω αν θα πάρουν καν πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Δυνάμεις σταθερές πλέον οι Celtics και οι 76ers, ενώ για τα καλά στον «χάρτη» του NBA μπήκαν και οι Nets με τις προσθήκες των Durant και Irving. Δυστυχώς τον πρώτο κατά 99% δε θα τον δούμε να αγωνίζεται φέτος. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι για ακόμα μια σεζόν, οι Knicks. Κουράγιο.

 

Toronto Raptors

Τι έκαναν πέρυσι: Έζησαν την απόλυτη επιτυχία, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχοντας την ταμπέλα του looser τα τελευταία χρόνια, κυρίως στα play-offs, ουδείς τους περίμενε στην αρχή της χρονιάς. Είχα γράψει εδώ πέρυσι, ότι την Atlantic μπορούν να την πάρουν (ως κι έγινε), όπως και την Ανατολική Περιφέρεια (επίσης το πέτυχα), αλλά δεν περίμενα με τίποτα ότι θα φτάσουν ως το τέλος. Κι όμως. Ο LeBron δεν ήταν εκεί για να τους κόψει τη φόρα, ο Leonard αποδείχθηκε ότι -όντως- είναι δυο-τρία επίπεδα πιο πάνω από τον DeRozan κι οδήγησε τους Καναδούς στην κορυφή. Κάτι λίγο έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι οι Warriors ήταν «λαβωμένοι» στους τελικούς, αλλά κι οι τραυματισμοί στο παιχνίδι είναι.

Ανταλλαγές και Free Agency: Έκαναν τα πάντα μπας και μείνει στο Toronto o Leonard, αλλά δεν γινόταν. Ακόμα και ο Drake βρέθηκε στις διαπραγματεύσεις, βίλες του έταξαν, αλλά τίποτα. Ο Καλιφορνέζος star ως φαίνεται είχε δρομολογήσει την απόφασή του. Πλήγμα και η φυγή του Danny Green για το LA. Έγιναν κάποιες προσθήκες, μη φανταστείτε όμως τίποτα σημαντικό. Ο καλύτερος εξ αυτών που ήρθαν είναι ο Hollis-Jefferson. Stanley Johnson, Isaiah Taylor, Matt Taylor και Devin Robinson οι λοιποί.

Draft 2019*: Pick 59: Dewan Hernandez (PF) College/Club Team: Miami Stats in College: G: 64, P: 8.6, Reb: 4.9, As: 0.3, St: 0.5, Bl: 0.9**

Arena: Scotiabank Arena (19.800)

Προπονητής: Nick Nurse. Ένας ο Kerr κι ένας ο Nurse. Στη rookie τους σεζόν στο ΝΒΑ κατάφεραν και πήραν το πρωτάθλημα. Τόσο απλά. Μεταξύ μας, δεν πιστεύω ότι ο Nurse είναι τόσο καλός κόουτς όσο ο Kerr, όμως το γεγονός ότι πήρε πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά και με μια ομάδα που έκανε πορείες τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν πήγαινε ως το τέλος, κάτι λέει. Φέτος, με μια ομάδα δίχως super-star λογικά θα δούμε περισσότερα δείγματα της δουλειάς του. Και θα βγουν και πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Το αστέρι: Pascal Siakam. Ούτε Lowry, ούτε Gasol. Σίγουρα η εμπειρία και των δύο μέτρησε πολύ πέρυσι και θα μετρήσει και στη φετινή πορεία των Raptors, αλλά εμείς εδώ συνυπολογίζουμε και το potentional. Κι ο Καμερουνέζος είναι ότι καλύτερο διαθέτουν οι Καναδοί για να «χτίσουν» πάνω του. Πέρυσι πήρε και το βραβείο του Most Improved, οπότε δικαίως παίρνει το μέρος που του αναλογεί στο συγκεκριμένο κείμενο.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Τορόντο Ραπτορς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Το ρόστερ αποδυναμώθηκε. Πλέον δεν υπάρχει ούτε DeRozan, ούτε Leonard. Σε ένα «μαγικό», ιδανικό σενάριο, ο Siakam παίζει πλέον σε επίπεδα all-star κι αντικαθιστά (στο μέτρο του δυνατού) τους δύο σταρ. Ακόμα κι έτσι, το θέμα είναι ποιος θα γίνει αντί-Siakam. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης για πρωτάθλημα ή την κορυφή της Ανατολής, προφανώς και δεν τους περιμένω και για πρωτιά στην Atlantic. Αν υπήρχε στοίχημα (προφανώς με αξία στοιχηματική) θα πόνταρα πάνω τους για tanking. Με Ibaka, Lowry, Gasol να έχουν μεγάλα συμβόλαιο και σε μεγάλη ηλικία και μην υπάρχοντας μέλλον και στόχος πρωταθλητισμού σε αυτή την ομάδα, ποιος μου λέει ότι δε θα πάρουν την απόφαση στη μέση της σεζόν να «πατήσουν τη σκανδάλη». Και τι μένει;

3.30 πληρώνει το να μην μπουν οι Raptors στα play-offs. Είναι ρίσκο, απλά γιατί αν «παλέψουν» για την οχτάδα θα το κάνουν με ομάδες όπως οι Magic, οι Pistons και οι Heat. Με βάση τις αποδόσεις και την προσωπική μου εκτίμηση, 76ers, Celtics, Nets, Bucks, Pacers είναι οι πρώτες πέντε κι από κει και πέρα θα παιχτούν τρεις θέσεις για αυτές τις τέσσερις ομάδες. Με την περιφέρεια να έχει Cavaliers, Bulls, Hawks, Hornets, Knicks, Wizards μέσα, που μιλάμε για εντελώς αδύναμα ρόστερ, ίσως τα καταφέρουν κι οι Raptors και με 40 νίκες μπουν στην οχτάδα. Με βάση αυτό, πιο λογικό (αλλά όχι στην ίδια απόδοση προφανώς) βρίσκω στο under45.5 νίκες για τους Καναδούς.

 

Philadelphia 76ers

Τι έκαναν πέρυσι: Το «Trust the process» βρήκε και πάλι εφαρμογή. Τερμάτισαν και πάλι στην τρίτη θέση, πέρασαν εύκολα από τον πρώτο γύρο των play-offs κι έφτασαν στα όριά τους, τους μετέπειτα πρωταθλητές Raptors. Για την ακρίβεια, ηττήθηκαν στο έβδομο ματς με ένα buzzer του Kawhi Leonard που έγινε το highlight των περσινών play-offs. Είδαν τον Embiid να κάνει ακόμα καλύτερη σεζόν και να μετατρέπεται πλέον στον κορυφαίο -ίσως- center της λίγκα.

Ανταλλαγές και Free Agency: Θορυβώδεις και στην FA, αφού είχαν δύο συμβόλαια «βαριά» κι έπρεπε να διαλέξουν πιο από τα δύο θα μείνει στην ομάδα. Αναφερόμαστε στους Harris και Butler. Δύο σουτέρ που ανέβασαν επίπεδο την ομάδα, αλλά δεν υπήρχε πλέον χώρος (στο salary cap) και για τους δύο. Η «ζυγαριά» έγειρε υπέρ του Harris, με τον Butler να φεύγει για την Florida. Είχαμε και την σπουδαία προσθήκη του Horford, που «παρέα» με τον Embiid λογικά θα συνθέσουν την καλύτερη frontline του πρωταθλήματος. O χρήσιμος ρολίστας Trey Burke κι ο Kyle O'Quinn, κάποιες από τις καλές επιλογές των 76ers στην FA. Τέλος, από την ανταλλαγή του Butler, ήρθε στη Philadelphia ο Josh Richardson από τους Heat. Butler, Redick είναι οι δύο σοβαρότερες απώλειες για τους 76ers, παρελθόν και τρία χρήσιμα «εργαλεία» στη ρακέτα (Amir Johnson, Marjanovic, Monroe), όπως κι σουτέρ (από τον πάγκο) TJ McConnell.

Draft 2019*:

Pick No20: Matisse Thybulle (SG/SF) College/Club Team: Washington Stats in College: G: 135, P: 9.2, Reb: 3.1, As: 2, St: 2.4, Bl: 1.4**

Pick No 54: Marial Shayok (SG) College/Club Team: Virginia (2014–2017), Iowa State (2018–2019) Stats in College: G: 137, P: 8.9, Reb: 2.7, As: 1.3, St: 0.7, Bl: 0.2**

Arena: Wells Fargo Center (20.478)

Προπονητής: Brett Brown. «Παιδί» του Greg Popovich, ανέλαβε τους 76ers στα πολύ δύσκολα χρόνια και φέτος είναι ακόμα πιο ορατό το ενδεχόμενο να τους φτάσει ως τους τελικούς του ΝΒΑ. Η ομάδα είναι δικό του δημιούργημα, σίγουρα του χρεώνονται οι αστοχίες κι οι κακές επιλογές όσον αφορά τα καλά pick του draft που «κάηκαν» ως τώρα (Noel, MCW, Okafor, Fultz), παρόλα αυτά όμως αυτός είναι εκ των βασικότερων λόγων που οι 76ers αυτή τη στιγμή κάνουν πορεία πρωταθλητισμού.

Το αστέρι: Joel Embiid. Ο Simmons δεν είχε την εξέλιξη που περιμέναμε πέρυσι και δεν ξέρει και να σουτάρει. Ο Embiid επιθετικά τα κάνει όλα και συμφέρει. Ικανός πασέρ, σκοράρει στη ρακέτα, σκοράρει και από το τρίποντο. Άμυνα δεν παίζει ικανοποιητική, αλλά κι ο Simmons δεν είναι καλός αμυντικός. Οπότε ο Καμερουνέζος είναι ο σταρ της ομάδας. Κι αυτός που θα γράψει 20+/20+ σε στατιστική και θα «καθαρίσει» μόνος ένα ματς.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Φιλαδέλφια 76ερς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Το μόνο ερωτηματικό για το αν μπορεί αυτή η ομάδα να πάει ψηλά, είναι το πως θα καλύψουν το κενό των Redick και Butler. Είναι δύο ικανότατοι σκόρερ που θα λείψουν και νομίζω ότι η πεντάδα με Simmons, Richardson, Harris, Embiid και Horford χάνει αρκετά σε σουτ, ενώ γίνεται κατά τι πιο αργή με την παρουσία των δύο ψηλών. Σίγουρα πάντως θα είναι αμυντικό τείχος οι 76ers. Και στη ρακέτα, αλλά και στην περιφέρεια.

 Στοιχηματικά όλα αυτά «μεταφράζονται» σε πρωτιά στην Ανατολή και στην Atlantic, αλλά οι αποδόσεις δεν επιτρέπουν ποντάρισμα. Οριακό βλέπω και το line των 52.5 νικών για τους 76ers, με μια μικρή προτίμηση βέβαια προς το over.

 

Boston Celtics

Τι έκαναν πέρυσι: Βήματα πίσω. Ο Irving υγιής, ο Hayward ένα χρόνο μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του. Εμπειρία προστιθέμενη σε Tatum, Brown. Και ρακέτα με άπλετη εμπειρία ελέω Horford. Και εν τέλει. Το απόλυτο τίποτα. Δεν έφτασαν στους τελικούς του ΝΒΑ, δεν πήγαν ούτε ως αυτούς της Ανατολής που είχαν καταφέρει την περασμένη σεζόν. Πολύ εύκολος αποκλεισμός από τους Bucks στον δεύτερο γύρο και μια σεζόν με γκρίνια, εσωτερικές διαμάχες και μεγάλη αμφισβήτηση για το τι μπορεί και ποιος είναι ο Kyrie Irving. Ως την πολυπόθητη πλέον FA.

Ανταλλαγές και Free Agency: Ο Irving όλη τη σεζόν ήταν στο φεύγω-μένω (αναφορικά με το καλοκαίρι) κι εν τέλει στην FA έγινε αυτό που λίγο-πολύ όλοι περιμέναμε. Πήρε την απόφαση, κατηφόρισε στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό -όχι των Knicks αλλά- των Nets. Πέραν του Irving, ηχηρή ήταν και η αποχώρηση του Horford που προτίμησε το «trust the process» της Νέας Φιλαδέλφιας και των 76ers. Απώλεια και οι Morris και Baynes, δύο εξαιρετικοί ρολίστες ερχόμενοι από τον πάγκο, που έδιναν ενέργεια στην άμυνα. Τέλος, παρελθόν από την ομάδα της Βοστόνης και ο Terry Rozier. Που έπειτα από μια τετραετία στους «Κέλτες», βαρέθηκε να ξεκινάει ως το Νο2 στον «άσο» και πλέον πάει στους Hornets να γίνει το απόλυτο αφεντικό. Από τους οποίους Hornets, «ανηφόρησε» προς την Μασαχουσέτη ο Kemba Walker. Για να γίνει ότι δεν έγινε ο Irving. O ηγέτης που θα φτάσει τους Celtics ως τους τελικούς του ΝΒΑ. Εκ των υπολοίπων που ήρθαν στη Βοστόνη, ξεχωρίζει ο Enes Kanter, με τον Τούρκο να έχει το δύσκολο έργο να μπει στα παπούτσια του Horford και να τον αντικαταστήσει επάξια.

Draft 2019*:

Pick No 14: Romeo Langford (SG) College/Club Team: Indiana Stats in College: G: 32, P: 16.5, Reb: 5.4, As: 2.3, St: 0.8, Bl: 0.8**

Pick No22: Grant Williams (PF) College/Club Team: Tennessee Stats in College: G: 104, P: 15.7, Reb: 6.5, As: 2.1, St: 0.9, Bl: 1.5**

Pick No33: Carsen Edwards (PG/SG) College/Club Team: Purdue Stats in College: G: 108, P: 17.8, Reb: 4.4, As: 2.5, St: 1.2, Bl: 0.2**

Pick No51: Tremont Waters (PG) College/Club Team: LSU (Louisiana State University) Stats in College: G: 66, P: 22.9, Reb: 3.1, As: 5.9, St: 2.4, Bl: 0.1**

Arena: TD Garden (18.624)

Προπονητής: Brad Stevens. Αν δεν υπήρχε ο Kerr, εύκολα θα λέγαμε ότι ο Stevens είναι ο καλύτερος από τους προπονητές της νέας γενιάς. Βέβαια, πιο νεαρός από τον Kerr, όπως και να έχει πάντως μετράει πέντε χρόνια στο NBA ως προπονητής των Celtics, τους αναγέννησε, τους έκανε ξανά πρωταγωνιστές, αλλά φυσικά του λείπει το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Με τη δουλειά που ρίχνει, είναι θέμα χρόνου να έρθει κι αυτό.

Το αστέρι: Kemba Walker. Από τον έναν PG στον άλλον. Ο Irving απέτυχε παταγωδώς να αποδείξει ότι είναι ηγέτης κι ότι μπορεί μόνος του να οδηγήσει μια ομάδα στην κορυφή. Τα τελευταία δύο χρόνια του Walker ήταν σίγουρα καλύτερα από αυτά του Irving, βέβαια έπαιζε και σε μια ομάδα (Hornets) που είχε πολύ μικρότερους στόχους σε σχέση με τους Celtics, οπότε δεν υπήρχε κι ανάλογη πίεση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, εδώ καλείται να οδηγήσει (όχι μόνος προφανώς) την ομάδα στους τελικούς του ΝΒΑ. Θα το καταφέρει;

Depth Chart: Δείτε εδώ το Μπόστον Σέλτικς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Θεωρητικά από την ομάδα δεν λείπει κάτι, για να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την Ανατολή. Δηλαδή, ας μη γελιόμαστε, αλλά η πρωτιά και οι τελικοί του ΝΒΑ θα παιχτούν ανάμεσα σε αυτούς, τους Bucks και τους 76ers. Βάση ρόστερ, αυτοί οι τρεις μπαίνουν στην «κούρσα» ως τα μεγάλα φαβορί. Μεγάλο στοίχημα το τι θα καταφέρει ο Walker κι αν θα έχουν εξέλιξη φέτος οι Brown και Tatum, γιατί την περσινή σεζόν δεν είδαμε τα αναμενόμενα κι από τους δύο. Για να μην το ξεχάσουμε. Βαρόμετρο και η παρουσία του Hayward που πέρυσι ήταν αρκετά αρνητικός.

Πέρυσι είχα γράψει ότι βλέπω Celtics για κατάκτηση της Ανατολής, αλλά στοιχηματικά δεν παιζόταν. Φέτος ισχύει το ανάποδο. Σε απόδοση 8.00 για να φτάσουν ως τους τελικούς του ΝΒΑ (δηλαδή Πρωταθλητές Ανατολής) και σε απόδοση 5.00 για να είναι η καλύτερη ομάδα της Atlantic. Αν θέλετε κάτι για ασφάλεια, σαφώς το over47.5 νίκες. Πέρυσι, σε μια μέτρια σεζόν και έκαναν 49. Νομίζω ότι το έχουν.

 

Brooklyn Nets

Τι έκαναν πέρυσι: Κανείς δεν τους περίμενε και όλοι τους είχαν για tanking. Έχοντας πια «ξεχρεώσει» και το «γραμμάτιο» της αμαρτωλής ανταλλαγής προ πενταετίας, ένα tanking κι ένα καλό pick στο draft, αυτή τη φορά θα ήταν δικά τους. Δε θα πήγαιναν στη Βοστόνη. Οι Nets όμως είχαν ήδη από πέρυσι «χτίσει» κάτι καλό και τη σεζόν που μας πέρασε το «εξαργύρωσαν». Με τον Russell μπροστάρη κι αρκετά assets τους (Dinwiddie, LeVert, Harris, Allen) να βγάζουν πολύ καλά στοιχεία, οι Nets μπήκαν στην οχτάδα, έπαιξαν ωραίο μπάσκετ κι έδειξαν σε όλο το ΝΒΑ ότι το Brooklyn μπορεί και πάλι να γίνει θελκτικός προορισμός για έναν all-star. Όπως κι έγινε.

Ανταλλαγές και Free Agency: Κι έγινε με «κρότο». Πολύ δυνατό. Ενάμιση μήνα πριν την FA τα δημοσιεύματα για κοινή παρουσία των Irving και Durant στην ομάδα της Νέας Υόρκης, έδιναν κι έπαιρναν. Στην άλλη ομάδα της Νέας Υόρκης όμως. Φευ. Με τους Knicks να χάνουν το No1 pick άρχισαν τα δεδομένα να αλλάζουν. Και παραμονές της FA ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι Durant και Irving θα βάλουν τα μαύρα. Στο άνοιγμα της FA έγινε η ανακοίνωση και λίγες ώρες αργότερα οι Nets ανακοίνωναν και τον Jordan. Στα απόνερα των όσων ήλθαν, είχαμε τις φυγές των Russell, Hollis-Jefferson, Carroll, Crabbe και Dudley. Κάποιοι έπρεπε να αποτελέσουν παρελθόν. Σ΄ αυτούς που ήλθαν αξίζει να αναφερθεί κι ο Temple.

Draft 2019*:

Pick No 29: Nicolas Claxton (PF) College/Club Team: Georgia Stats in College: G: 65, P: 8.4, Reb: 6.1, As: 1, St: 0.6, Bl: 1.9**

Pick No 56: Jaylen Hands (PG) College/Club Team: UCLA (University of California Los Angeles) Stats in College: G: 64, P: 12.1, Reb: 3.8, As: 4.4, St: 1.2, Bl: 0.2**

Arena: Barclays Center (17.732)

Προπονητής: Kenny Atkinson. Σταθερός στη θέση του εδώ και τρία χρόνια και με τα όσα παρουσίασε και πέρυσι με τους Nets δύσκολα να τον δούμε να φεύγει σύντομα. Οι Nets μάλιστα από πέρυσι τον Απρίλη σκέφτονται να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Προφανώς και έχει μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό που ζουν οι Nets, αφού τους έκανε ομάδα και κατάφερε να πείσει Irving και Durant να έρθουν, χωρίς να υπάρχει κάτι λαμπερό στο Brooklyn. Μπράβο του.

Το αστέρι: Kyrie Irving. Εντάξει, προφανώς και ο μεγάλος σταρ της ομάδας είναι ο Kevin Durant, αλλά αφού φέτος δεν θα τον δούμε (λογικά) στα παρκέ, ο Kyrie Irving θα είναι ο «go to guy» των Nets φέτος. Περιμένουν πολλά από αυτόν οι άνθρωποι του Brooklyn και φυσικά να τον δουν να βγαίνει μπροστά, να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και μίνιμουμ να την φέρει στον πρώτο, γιατί όχι και στον δεύτερο γύρο των play-offs. Σε τελική ανάλυση, ο Russell πέρυσι κατάφερε το πρώτο. Δεδομένης της μεγαλύτερης ποιότητας του Kyrie, δε θα έπρεπε να φτάσει ως τον δεύτερο;

Depth Chart: Δείτε εδώ το Μπρούκλιν Νετς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Είναι μεγάλο κρίμα που δε θα δούμε από φέτος το δίδυμο Irving – Durant. Θα εξαρτηθούν πολλά από το πόσο καλά θα εμφανιστεί ο πρώτος κι αν δεν έχει μικρό-τραυματισμούς και πόσο καλά θα μπορέσει να συνεργαστεί με τον Jordan. Είναι ένα πολύ δυνατό δίδυμο κοντού ψηλού. Από κει και πέρα υπάρχουν και πολύ καλοί ρολίστες στην ομάδα (Allen, Harris, LeVert, Dinwiddie) που θα δώσουν βοήθειες.

Με τους Nets πέρυσι έπεσα εντελώς έξω, οπότε φέτος θα πρέπει να είμαι λίγο πιο «συντηρητικός». Εντάξει, δε θα πούμε ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα, ούτε τους βλέπω να φτάνουν ως την πρωτιά της Atlantic. Μιλάμε για την πιο ανταγωνιστική Division. Φυσιολογικά έχει ανέβει και το όριο για τις νίκες τους, νομίζω ότι οριακά θα βγουν οι 45.5. Εντάξει, σε αδύναμη περιφέρεια είναι, έχουν ένα δυνατό ρόστερ. Το μόνο που φοβάμαι είναι οι τραυματισμοί που βγάζει ο Irving κι εκεί ίσως σκαλώσει η δουλειά.

 

New York Knicks

Τι έκαναν πέρυσι: Με όλο το σεβασμό προς την -εκ των ιστορικότερων- ομάδα του ΝΒΑ, αλλά πέρυσι οι Knicks έγιναν ο απόλυτος περίγελος του αθλήματος. Το «φιάσκο» με τον Zion, το γεγονός ότι οι φίλαθλοι στο MSG έφτασαν στο σημείο να πανηγυρίζουν τις ήττες της ομάδας, αφού το tanking ήταν επιτυχημένο. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Πριν καλά-καλά μπούμε το 19΄ είχαν αρχίσει να προγραμματίζονται οι κινήσεις (ήττες, ελάφρυνση του Salary Cap) γιατί ο Ιούνιος αναμένονταν «καυτός». Οι Knicks έχαναν κι άπαντες ήταν χαρούμενοι. Γιατί ο Zion Williamson θα γινόταν κάτοικος Νέας Υόρκης και μαζί του κάποιοι από τους καλύτερους free agents της αγοράς (Irving, Durant).

Ανταλλαγές και Free Agency: Όλα έσβησαν την βραδιά της λοταρίας, όταν οι Pelicans πήραν το Νο1 του draft κι άφησαν τους Knicks να αναρωτιούνται τι έγινε. Λες και η τελευταία θέση θα τους εξασφάλιζε το Νο1. Λες και δεν ήξεραν ότι είναι και θέμα πιθανοτήτων. Το ολοκληρωτικό κάζο κι η απόλυτη ξεφτίλα ήρθε λίγες ημέρες αργότερα, στην έναρξη της FA, με την «μικρή» ομάδα της Νέας Υόρκης να ανακοινώνει τους Durant και Irving. Πόσο πιο χαμηλά; Με τους Knicks τελικά να «ψωνίζουν από τα πανέρια», ως επί τω πλείστο free agents με διετή συμβόλαιο, με team option τη δεύτερη χρονιά, για να έχουν σταθερά ελεύθερο salary cap τα επόμενα δύο καλοκαίρια. Μήπως και τους κάτσει εκεί κάτι καλό, όσον αφορά τους free agents.

Draft 2019*:

Pick No 3: RJ Barrett (SG/SF) College/Club Team: Duke Stats in College: G: 38, P: 22.6, Reb: 7.6, As: 4.3, St: 0.9, Bl: 0.4**

Pick No 47: Ignas Brazdeikis (SF) College/Club Team: Michigan Stats in College: G: 37, P: 14.8, Reb: 5.4, As: 0.8, St: 0.7, Bl: 0.5**

Arena: Madison Square Garden (19.812)

Προπονητής: David Fizdale. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κατάφερε κι έμεινε στη θέση του όλη τη σεζόν και συνεχίζει και φέτος. Βέβαια, με το ρόστερ που είχε και τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα, σε τι να ελπίζει; «Αυτό η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει». Πάλι καλά που του βγήκε ο Robinson, έπαιξε καλά ο Knox και βγήκε κάτι από την περσινή, τραγική σεζόν. Με δεδομένο ότι και φέτος οι Knicks θα πάνε για tanking, μπορεί να συνεχίσει και τρίτη χρονιά. Αφού απαιτήσεις δε θα υπάρχουν.

Το αστέρι: RJ Barrett. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορούν να χαμογελούν οι φαν κι οι άνθρωποι των Knicks. Αν με κάποιο τρόπο φέτος η ομάδα από το «Μεγάλο Μήλο» κάνει κάτι καλύτερο από tanking, θα το χρωστάει σε αυτόν και σε δεύτερη φάση στον Robinson. Οι δύο τους είναι ότι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα της Νέας Υόρκης. Κι αν μας ρωτάτε, ο Barrett ίσως και αποδειχθεί καλύτερος του Zion και δούμε από αυτόν περισσότερα πράγματα. Εξάλλου, οι προβλέψεις πέρυσι, έδιναν πρώτο φαβορί τον Barrett κι όχι τον συμπαίχτη του στο Duke. Πριν αρχίσει ο Zion να κάνει όλα εκείνα τα εξωπραγματικά που βλέπαμε σε highlights και ανέβει στο Νο1.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Νιου Γιορκ Νικς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Αυτό που ελπίζουν, είναι να ανέβουν κι άλλο οι Robinson και Knox και να κάνει τρομερή rookie σεζόν ο Barrett. Να δείξει ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης που θα βγάλει από τέλμα των τελευταίων ετών τους Knicks. Εκτιμώ ότι θα την «κάψουν» και την φετινή σεζόν, ενδεχομένως και την επόμενη, να πάρουν μερικά καλά pick στο draft και να βγουν στην FA του 2021 για να πάνε για τις καλές «ψαριές». Δυστυχώς για αυτούς η FA του χρόνου δεν έχει τους all-star που είχε η φετινή. Για αυτό μιλάω για «ορίζοντα» δύο ετών.

Συνεπώς. Όπως είχα γράψει και πέρυσι. Φίλοι των Knicks… υπομονή! Με 17 νίκες πέρυσι δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορούν φέτος να ξεπεράσουν τις 29.5. Το ρόστερ δε θα έλεγα ότι αναβαθμίστηκε, στο βαθμό που θα τους κάνει υπερβολικά ανταγωνιστικούς. Με δεδομένο ότι και το πλάνο με το οποίο «χτίστηκε» δείχνει tanking (είπαμε, τα διετή συμβόλαια), δε νομίζω ότι οι Knicks, ως οργανισμός, κόπτονται και φέτος για τις πολλές νίκες. Υπάρχει λογική στο ποντάρισμα του under29.5 για τις νίκες τους.

 

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

 

Central Division

Ο «Βασιλιάς» έφυγε η Central όμως έβγαλε νέο «βασιλιά». Ο καλύτερος παίχτης στον κόσμο, ο MVP του NBA βρίσκεται στην Central και συγκεκριμένα στην πολιτεία του Wisconsin. Ο δικός μας Γιάννης των Bucks με τα «ελάφια» του έφεραν πέρυσι τους Bucks στην πρώτη θέση στη regular season. Πέραν των Bucks, έχουμε τους αξιόλογους Pacers και τους μαχητικούς Pistons, με τους Bulls και τους Cavaliers να είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον υψηλό ανταγωνισμό προς ώρας.

 

Milwaukee Bucks

Τι έκαναν πέρυσι: Μετά από πάρα, πάρα πολλά χρόνια οι Bucks ένιωσαν ξανά ότι είναι τα «αφεντικά» του NBA. Τερμάτισαν στην πρώτη θέση της regular season, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1973-74. Τότε βέβαια είχαν καταφέρει να φτάσουν ως τους τελικούς του ΝΒΑ (και να χάσουν το δαχτυλίδι από τους Celtics), φέτος το δρόμο προς την κορυφή τους τον έκοψαν οι Raptors στους τελικούς της Ανατολής. Σίγουρα η περσινή χρονιά κρίνεται άκρως επιτυχημένη πάντως, αφού η ομάδα έδειξε, έχοντας βρει τον ηγέτη στο πρόσωπο του Αντετοκούνμπο, έτοιμη πλέον για πρωταθλητισμό. Φυσικά κρατάνε την ανάδειξη του Γιάννη ως τον πολυτιμότερο παίχτη του πρωταθλήματος.

Ανταλλαγές και Free Agency: Είχαν πολλά θέματα να λύσουν στην free agency, προεξέχοντος των πολλών συμβολαίων που έπρεπε να ανανεώσουν. Στην FA και ο Brogdon και ο Middleton και ο Lopez και ο Hill και ο Mirotic. Και δυστυχώς κάποιοι έπρεπε να φύγουν. Σίγουρα απώλεια η φυγή Brogdon, ίσως όχι τόσο πολύ αυτή του Mirotic. O Kyle Korver ήρθε στο Milwaukee, στα 38 του πλέον, ένας όμως πολύ καλός σουτέρ. Έγιναν διπλοί οι Αντετοκούνμποι και Lopez με τον ερχομό των Θανάση Αντετοκούνμπο και Robin Lopez. Σημαντική η προσθήκη και του -σουτέρ- Wesley Matthews. Ανταλλαγή και με τους Pistons, με τους Bucks να παίρνουν τον Leuer και τον Snell να κάνει το δρομολόγιο Milwaukee – Detroit.

Draft 2019*: -

Arena: Fiserv Forum (17.500)

Προπονητής: Mike Budenholzer. Στην πρώτη σεζόν στο Milwaukee o κόουτς «Bud» έκανε λίγο πολύ αυτό που όλοι περιμέναμε. Δημιούργησε μια ομάδα γύρω από τον Γιάννη, με αρκετούς σουτέρ, για να ανοίξει τον χώρο για τον Έλληνα σταρ και στην άμυνα χρησιμοποίησε τα ψηλά κορμιά του για να γίνουν οι Bucks μια ομάδα, άρτια επιτιθέμενη και αμυνόμενη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Λίγο πολύ ότι είχαμε δει από τον Budenholzer και στην Atlanta. «Δίκοπο μαχαίρι» βέβαια η στρατηγική αυτή όταν δεν έμπαιναν τα σουτ, ή όταν ο αντίπαλος είχε έναν αμυντικό που μπορούσε να φτάσει στα όρια του τον Γιάννη. Όπως έγινε στους τελικούς της Ανατολής με τον Leonard. Δεδομένα πάντως, οι Bucks πέρυσι τερμάτισαν πρώτοι (ρεκόρ 60-22) κι αυτό είναι 100% προϊόν της δικής του δουλειάς.

Το αστέρι: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης από τα Σεπόλια της Αθήνας, στην κορυφή του NBA. Παρακολουθώντας τον από το πρώτο του βήμα στα παρκέ του NBA (εκείνος το 2013 ξεκινούσε στο NBA κι εγώ ξεκινούσα στο foxbet, οπότε είχα παραπάνω λόγους για να τον παρακολουθώ) ήμουν σίγουρος από τον πρώτο μήνα παρουσίας του, ότι δε θα αργήσει η στιγμή που θα φτάσει στην κορυφή. Και το έκανε. Και σχετικά σύντομα. Ο ίδιος δεν ησυχάζει -προφανώς- και θέλει και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Εξάλλου είναι το επόμενο challenge με το οποίο τον έχει προκαλέσει κι ο Bryant. Δε θα αργήσει να έρθει κι αυτό.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Μιλγουόκι Μπακς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Δεν άλλαξαν πάρα πολλά στην ομάδα, πέραν της φυγής ενός ικανού PG. Καλός χειριστής και σουτέρ ο Brogdon, αλλά θα πρέπει να μάθουν να «ζουν» δίχως αυτόν οι Bucks. Ήρθαν κι άλλοι σουτέρ (Korver, Matthews), οπότε λίγο πολύ μια ίδια βερσιόν της περσινής θα δούμε από τους Bucks. To μεγάλο «στοίχημα» έχει να κάνει με το πόσο περισσότερο έχει βελτιωθεί ο Γιάννης στο σουτ από μακρινή απόσταση. Είναι το μόνο που του λείπει για να γίνει το απόλυτο «υπερόπλο» σε άμυνα κι επίθεση.

Ακόμα κι έτσι να μην είναι, δύσκολα οι Bucks δε θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος στην Ανατολή. Η λογική λέει ότι με τους 76ers θα «παλέψουν» για την πρωτιά στην κανονική περίοδο και με δεδομένο τον ανταγωνισμό στη Δύση, ίσως έχουν και τα καλύτερα ρεκόρ στο ΝΒΑ. Εφόσον φτάσουν ως εκεί, θα βρεθούν κι ως τους τελικούς της Ανατολής. Στοιχηματικά αν κάτι έχει αξία και χαμηλό ρίσκο, είναι το over56.5 για τις νίκες τους.

 

Indiana Pacers

Τι έκαναν πέρυσι: Παρά το γεγονός ότι έχασαν από πολύ νωρίς τον Oladipo δεν πήγαν άσχημα στη regular season. Έκαναν μάλιστα το ίδιο ρεκόρ σε σχέση με την προ-περσινή χρονιά. Βέβαια και πάλι δεν μπόρεσαν να φτάσουν πάνω από την πέμπτη θέση κι έτσι μπήκαν και πάλι στα playoffs με μειονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο. Δεν φάνηκαν ανταγωνιστικοί κόντρα στους Celtics και δεδομένης και της συνολικής εικόνας των Celtics πέρυσι, θεωρείται και αποτυχία το 4-0 με το οποίο αποκλείστηκαν. Όταν μια σεζόν πριν είχαν φέρει στα όρια του τον LeBron James (αποκλεισμός με 4-3).

Ανταλλαγές και Free Agency: Είδαν Bogdanovic, Young και Joseph να μην ανανεώνουν με τον οργανισμό και να αποχωρούν στην FA για άλλες πολιτείες, αλλά κινήθηκαν σχετικά άμεσα για την αντικατάστασή τους. Ήρθε ο Brogdon για να καλύψει και με το παραπάνω το κενό του Joseph. Προς ενίσχυση του περιφερειακού σουτ, οι προσθήκες των Justin Holiday και TJ McConnell. Τα καλύτερα «κόλπα» τα κατάφεραν με τις προσθήκες των, Lamb από τους Hornets (FA) και TJ Warren από τους Suns (ανταλλαγή). Το μόνο κομμάτι που δεν ενισχύθηκε στην FA ήταν η ρακέτα, εκεί όμως ελπίζουν ότι θα βρουν λύσεις στο πρόσωπο του rookie τους, Goga Bitadze.

Draft 2019*:

Pick No 18: Goga Bitadze (C) College/Club Team: Budućnost (2018-2019) Stats in Budućnost: G: 13, P: 12.1, Reb: 6.4, As: 1.2, St: 0.5, Bl: 2.3**

Arena: Bankers Life Fieldhouse (17.923)

Προπονητής: Nate McMillan. Κρατάει σταθερά, ψηλά τον πήχη και τους στόχους της ομάδας. Η μετάβαση στην εποχή μετά τους Paul George και Frank Vogel ήταν τελικά ομαλή και οι Pacers παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο. Επί McMillan μετρούν τρεις σερί παρουσίες σε play-offs κι ο -γεννημένος στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας- κόουτς των «Ινδιάνων» έχει το απόλυτο μερίδιο της επιτυχίας σε όλο αυτό. Βέβαια, δεδομένης της ποιότητας του ρόστερ, των κινήσεων που έγιναν φέτος, την επιστροφή Oladipo στην αγωνιστική δράση και του μικρού ανταγωνισμού που έχει η Ανατολή, ίσως οι Pacers πρέπει να έχουν βλέψεις για κάτι περισσότερο από μια απλή συμμετοχή στην post-season.

Το αστέρι: Victor Oladipo. Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική για τον ίδιο. Έχοντας ήδη πάρει το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίχτη της περασμένης χρονιάς, ήταν δεδομένη ότι πέρυσι ο Dipo πήγαινε για να κάνει το step-up και από ένας star να γίνει σίγουρα all-star. Ο τραυματισμός τον πήγε πίσω και φέτος αναμένεται να επιστρέψει κοντά στα Χριστούγεννα. Εκτιμούμε ότι θα μπει άμεσα στον ανταγωνισμό και θα βγει μπροστά το δεύτερο μισό και κυρίως στα playoffs. Αν δεν το κάνει, οι Pacers δεν μπορούν να ελπίζουν σε μεγάλα πράγματα.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Ιντιάνα Πέισερς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Όπως αναφέραμε και παραπάνω, πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα μπει ο Oladipo σε ανταγωνιστικό ρυθμό. Να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, όπως έπραξε και την προ-περσινή σεζόν. Εκτιμούμε ότι με βάση και την αθλητικότητά του, θα το καταφέρει γρήγορα. Και στα play-offs, εκεί όπου πραγματικά ο McMillan θα τον χρειάζεται, θα είναι έτοιμος και θα έχει βρει «χημεία» με το υπόλοιπο ρόστερ. Από κει και πέρα, μονάδες υπάρχουν για να πάνε τους Pacers ψηλά στη regular season.

Στοιχηματική μιλώντας, είναι αρκετά δύσκολο να επιβεβαιωθεί το 7άρι για πρωτιά στην Central. Aν ήταν διψήφια η απόδοση, ίσως λέγαμε ότι έχει λογική ως funbet. Με @7.00 όμως, δεν ποντάρεται ούτε έτσι. Αν είχε στοίχημα για πλεονέκτημα έδρας, ίσως παίζαμε εκεί. Εναλλακτικά όμως είναι σε πολύ καλύτερη απόδοση το να έχουν καλύτερη πορεία στα playoffs από τους Raptors (@2.00). Πολύ πιθανόν οι Καναδοί να είναι στο δεύτερο μισό της οχτάδας, οπότε με πλεονέκτημα οι «Ινδιάνοι», με μειονέκτημα οι Καναδοί, ίσως οι Pacers τα καταφέρουν καλύτερα.

 

Detroit Pistons

Τι έκαναν πέρυσι: Έκαναν τον βήμα παραπάνω επιτέλους, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν όπου παρουσιάζονταν ανταγωνιστικοί, αφού αυτή τη φορά κατάφεραν να μπουν στην οχτάδα. Αυτός ήταν κι ο Νο1 στόχος της σεζόν, που επετεύχθη. Αρκέστηκαν πάντως σε μια απλή συμμετοχή, τους δίνεται το ελαφρυντικό πάντως ότι ο καλύτερός τους παίχτης, Blake Griffin, αγωνίστηκε τραυματίας στην post-season και δεν μπόρεσε να είναι ο εξαιρετικός παίχτης που ήταν και στην regular. Ο αποκλεισμός με 4-0 από τους Bucks ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Ανταλλαγές και Free Agency: Λίγα πράγματα έκαναν στην FA και δεν απασχολήσαν με τις κινήσεις τους τον κόσμο του NBA. Αποχώρησαν στην FA οι Ellington, Smith, Robinson, Pachulia, Calderon και προστέθηκαν οι Frazier, Rose, Morris και Joe Johnson. Ουδείς εξ αυτών που έφυγαν είχε ρόλο βασικού στην ομάδα, ουδείς εξ αυτών που ήρθαν προορίζεται για βασικός ή για να παρουσιαστεί ως star. Ο Tony Snell ήταν μια προσθήκη που έγινε εν μέσω ανταλλαγών κι ενδέχεται να δώσει κάποια πράγματα, αφού λογικά θα πάρει «φανέλα βασικού».

Draft 2019*:

Pick No 15: Sekou Doumbouya (SF) College/Club Team: Limoges CSP (2018-2019) Stats in Limoges CSP: G: 8, P: 6.9, Reb: 2.8, As: 0.6, St: 0.8, Bl: 0.5**

Pick No 37: Deividas Sirvydis (SF) College/Club Team: - Stats in College: -

Pick No 57: Jordan Bone (PG) College/Club Team: Tennessee Stats in College: G: 95, P: 9.7, Reb: 2.4, As: 4.3, St: 0.7, Bl: 0.1**

Arena: Little Caesars Arena (20.491)

Προπονητής: Dwane Casey. Στην πρώτη του χρονιά στους Pistons θα λέγαμε ότι φάνηκε το έργο του και τα πήγε εξαιρετικά. Πήρε μια ομάδα ανταγωνιστική, που για λίγο δεν έφτανε στην post-season και την πήγε τελικά στα play-offs. Άρα είχε αυτό που έπρεπε κι έδωσε στους Pistons αυτό που τους έλειπε. Δεν περιμέναμε προφανώς την περσινή σεζόν, εξάλλου μιλάμε για τον προπονητής της χρονιάς για τη σεζόν 2017-18. Φέτος η λογική λέει ότι θα μπορέσει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα «πιστόνια».

Το αστέρι: Blake Griffin. Πάνω που έδειχνε ότι η καριέρα του παίρνει την κάτω βόλτα, ειδικά με τους τραυματισμούς που είχε τα τελευταία χρόνια στους Clippers, πέρυσι κατάφερε να κάνει το come back. Θύμισε σε όλους ότι παραμένει ένα από τα καλύτερα PF της λίγκας, ενώ τον είδαμε να βελτιώνεται εξαιρετικά και στο σουτ από τα 7.25 και να μετατρέπεται σε καθολικό ηγέτη της ομάδας από το Detroit. Ξεκινάει υγιής και φέτος κι ελπίζουμε έτσι να μείνει για να τον δούμε να «κουβαλάει» και πάλι τα «πιστόνια» μακριά.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Ντιτρόιτ Πιστονς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Έχουμε έναν καλό προπονητή, που έχουμε δει το έργο του και στους Raptors. Υπάρχει καλό υλικό, με τη βασική πεντάδα να είναι από τις καλές της Ανατολής. Οι ρολίστες που προστέθηκαν και θα έρχονται από τον πάγκο, είναι παίχτες που άλλοτε ήταν σταρ στις ομάδες τους (Rose, Johnson). Όπερ σημαίνει ότι θα δούμε πραγματάκια κι από αυτούς. Οπότε πάμε για μια σχετικά καλή σεζόν για τους Pistons, που ίσως συνδυαστεί και πάλι με συμμετοχή στα playoffs.

Κάτι τέτοιο τιμάται σε απόδοση 2.00 και νομίζω ότι είναι από τα σημεία που μπορούμε να προσέξουμε. Εναλλακτικά θα πω ότι παίζεται και το over37.5 νίκες. Που μπορεί να επιτευχθεί, με δεδομένο ότι πέρυσι μέτρησαν 41 και προ-πέρυσι 39. Fair-enough!

 

Chicago Bulls

Τι έκαναν πέρυσι: Κατάφεραν να πάνε χειρότερα σε σχέση και με πρόπερσι. Οι 27 νίκες της σεζόν 2017-18 μάλλον αποδείχθηκαν πολλές, αφού πέρυσι οι «ταύροι» τερμάτισαν με ρεκόρ 22-60. Άκρως ταπεινωτικό και οι Bulls δείχνουν να γυρνούν για τα καλά πλέον πίσω στα «πέτρινα χρόνια» τους. Τότε, μετά το τέλος του Jordan όπου η ομάδα έκανε 17-20 νίκες στις επόμενες σεζόν. Τη σεζόν 2001-2002 οι Bulls είχαν κάνει λιγότερες από 22 νίκες (21). Το θετικό για αυτούς είναι ότι έδειξε κάποια καλά στοιχεία και πάλι ο Markkanen, όμως και πάλι τραυματίστηκε κι έχασε αρκετά παιχνίδια.

Ανταλλαγές και Free Agency: Κι οι Bulls δεν έκαναν ηχηρές προσθήκες, όμως έγιναν κινήσεις που ίσως τους ανεβάσουν επίπεδο τη φετινή σεζόν. Η τουλάχιστον εμφανιστούν λίγο πιο ανταγωνιστικοί. Μια τέτοια είναι η έλευση του Satoransky, ενός άκρως δημιουργικού PG, όπως επίσης κι η προσθήκη του Young στη ρακέτα. Αποχώρησαν αρκετοί παίχτες, ουδείς εξ αυτών όμως μπορεί να θεωρηθεί απώλεια. Ακόμα κι η φυγή του Robin Lopez, αφού στόχος είναι να δοθεί χρόνος και να γίνει βασικός center πλέον, ο περσινός rookie, Wendell Carter. Τέλος, από τη φετινή τους offseason κρατάμε και την υπογραφή με τον rookie, Coby White. Που τουλάχιστον στο Summer League του Las Vegas έδειξε πράγματα (15π/5.6ριμπ/4.8ασ).

Draft 2019*:

Pick No 7: Coby White (PG) College/Club Team: North Carolina Stats in College: G: 35, P: 16.1, Reb: 3.5, As: 4.1, St: 1.1, Bl: 0.3**

Pick No 38: Daniel Gafford (C) College/Club Team: Arkansas Stats in College: G: 67, P: 14.5, Reb: 7.4, As: 0.7, St: 0.7, Bl: 2.1**

Arena: United Center (20.917)

Προπονητής: Jim Boylen. Και τα τεσσεράμισι χρόνια που πήγε ο Hoiberg με τους Bulls, πολλά ήταν. Μέσα στη σεζόν οι «ταύροι» τον άλλαξαν με τον Jim Boylen. Εγχείρημα με rookie προπονητή, τον οποίο βέβαια κρατήσαν και φέτος. Ωστόσο, για να ξέρουμε με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε, θητεύει ως assistant coach από το 1992 σε πάγκους του ΝΒΑ κι έχει στεφθεί πρωταθλητής με Rockets και Spurs. Μένει να δούμε τι δουλειά θα παράγει ως head coach, όχι όμως και με το πιο ποιοτικό ρόστερ του πρωταθλήματος.

Το αστέρι: Lauri Markkanen. Με τα όσα ερωτηματικά εγείρονται, για το αν μπορεί το κορμί του να αντέξει την καταπόνηση του ΝΒΑ (αν και φέτος το καλοκαίρι έδειξε ότι δούλεψε πάρα πολύ στο κομμάτι μυϊκή διάπλαση), ο Φινλανδός είναι ο παίχτης που πάνω του (μαζί με τον White) θα στηρίξουν το νέο ξεκίνημα. Εξαιρετικός επιθετικά, τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Μακάρι να μείνει υγιής γιατί έχει πολλά να δώσει.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Σικάγο Μπουλς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα και χρειάζεται αρκετή υπομονή για τους φιλάθλους των «ταύρων». Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι στην άσχημη κατάσταση των Knicks, αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο δε θα έχουν. Δύσκολα να διεκδικήσουν την οχτάδα (αν και αν μείνουν υγιείς ποτέ δεν ξέρεις) και σίγουρα δε θα ζήσουν την περσινή «τραγωδία». Εξ ου και το line των 32.5 νικών φέτος, παρά το γεγονός ότι έρχονται από σεζόν 22-60.

Ποντάρισμα στο over32.5 μπορεί να γίνει. Η Ανατολή έχει αρκετές αδύναμες ομάδες, οπότε θα γίνουν κάποιες εύκολες νίκες. Αν καταφέρουν οι «ταύροι» και παρουσιαστούν και ανταγωνιστικοί κόντρα σε πιο δυνατές ομάδες, γιατί όχι. Τώρα, το 4.50+ που τους βρίσκουμε για να καταφέρουν να μπουν στα play-offs, είναι καθαρά σε λογική funbet και πάλι όμως, τη βρίσκω μικρή την απόδοση για τέτοιο ποντάρισμα.

 

Cleveland Cavaliers

Τι έκαναν πέρυσι: Τίποτα. Και τι να έκαναν δηλαδή. Μια ομάδα, που όταν πια τραυματίστηκε κι ο Love, ζήτημα αν θα μπορούσε να μπει στα play-offs του NCAA. Το αστείο είναι ότι αμέσως μετά τη φυγή του LeBron για τους Heat, οι Cavaliers από την κορυφή της Ανατολής κατρακύλησαν στο 19-63. Ότι ακριβώς έγινε και πέρυσι, που ο James αποφάσισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του να αφήσει το Ohio. Έχουν «βουνό» να ανέβουν και θα περάσουν αρκετές χρονιές, πολύ δύσκολες.

Ανταλλαγές και Free Agency: Τι να βρουν και τι να κάνουν. Jarrell Martin, Timothe Luwawu-Cabarrot, Sindarius Thornwell. Οι τρεις παίχτες που πήραν στην FA. Ούτε η Wikipedia δεν τους έχει. Τέλος από τους Cavs o JR (πιθανώς κι από το μπάσκετ), αποχώρησαν και οι Stauskas, Chriss και Frye. Προσωπικά περίμενα με trade να αποχωρήσουν και οι Love και Thompson, για να «ελαφρύνει» το salary cap. Δεν έγινε, αλλά έχει η χρονιά μπροστά. Το μόνο θετικό στην καλοκαιρινή τους περιπέτεια, το pick του Garland, που είναι ελπιδοφόρος.

Draft 2019*:

Pick No 5: Darius Garland (PG) College/Club Team: Vanderbilt Stats in College: G: 5, P: 16.2, Reb: 3.8, As: 2.6, St: 0.8, Bl: 0.4**

Pick No 26: Dylan Windler (SF) College/Club Team: Belmont Stats in College: G: 128, P: 13.2, Reb: 7.8, As: 2, St: 1, Bl: 0.8**

Pick No 30: Kevin Porter Jr. (SG) College/Club Team: USC Stats in College: G: 21, P: 9.5, Reb: 4, As: 1.4, St: 0.8, Bl: 0.5**

Arena: Rocket Mortgage FieldHouse (19.432)

Προπονητής: John Beilein. Στόχοι δεν υπάρχουν, οπότε γιατί να μην δοκιμάσουν κάτι νέο. Rookie κόουτς (η μια από τις δύο ομάδες με rookie κόουτς φέτος), με τον Beilein να αναλαμβάνει ζόρικο πρότζεκτ στο ξεκίνημά του ως πρώτος προπονητής. Δεν έχει δουλέψει ποτέ ξανά στο NBA, ούτε ως assistant η προηγούμενές του δουλειές ήταν όλες στο κολλεγιακό. Τα τελευταία 12 χρόνια ήταν στο Michigan.

Το αστέρι: Colin Sexton. Προφανώς ο καλύτερος παίχτης της ομάδας είναι ο Love, αλλά εκτιμώ ότι δε θα τελειώσει τη χρονιά του στο Cleveland. Και τι μένει από ένα τρομερά μη ποιοτικό ρόστερ. Ο δευτεροετής guard, που πέρυσι έδειξε κάποια καλά στοιχεία, ειδικά μετά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Μαζί με Garland, Osman και Zizic συνθέτουν μια τετράδα νεαρών, πάνω στους οποίους θα «χτίσει» ο Beilein.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Κλίβελαντ Καβαλίερς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Να τα πάνε χειρότερα από πέρυσι; Γίνεται! Εύκολα κιόλας. Αυτό που περιμένω είναι να βγάλουν και τον Love άμεσα στο «σφυρί» να είναι πια και με τη βούλα η χειρότερη ομάδα του NBA (βάση ρόστερ) κι ως άλλοι 76ers των περασμένων ετών να tankάρουν δίχως έλεος και να αρχίσουν να μαζεύουν pick. Πρωτάθλημα πήραν, ο κόσμος χαρούμενος είναι, έτσι κι αλλιώς μια ζωή στην αφάνεια ήταν οι Cleveland, ας δοκιμάσουν αυτό που ξέρουν μπας και τους (ξανα)κάτσει κανένας LeBron.

23.5 το όριο για τις νίκες τους, κάτι θα είδαν οι στοιχηματικές και τους έχουν πάνω από τους 20. Εγώ προβλέπω να σπάνε και αρνητικό ρεκόρ των 76ers (9-73). Αξίζει ένα ποντάρισμα στο under23.5.

 

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

 

Southeast Division

Κάποτε στη Southeast έπαιζε ο LeBron James, οι Hawks ήταν η πρώτη ομάδα του NBA στη regular season κι οι Wizards με τους Hornets ήταν ή ο ένας ή ο άλλος στα playoffs. Μόνο οι Magic αποτελούσαν από τη συγκεκριμένη περιφέρεια, τον «σάκο του μποξ» για τις ομάδες του πρωταθλήματος. Πέρυσι η Southeast έστειλε μόλις έναν εκπρόσωπο στην οχτάδα. Τους Magic. Οι λοιποί έμειναν να παρακολουθήσουν την postseason από την τηλεόραση. Η λογική λέει ότι και φέτος δε θα αλλάξει κάτι. Τέσσερις από την Atlantic, τρεις από τη Central και θα μείνει και μια θέση για να «παλέψουν» οι 2 ομάδες της Florida.

 

Orlando Magic

Τι έκαναν πέρυσι: Πρόπερσι ήταν η δεύτερη χειρότερη ομάδα της Southeast και προτελευταία στην Ανατολή και πέρυσι κατάφεραν να εκτινάξουν τις μετοχές τους, αφού έκαναν 17 νίκες περισσότερες και με ρεκόρ 42-42 μπήκα στα playoffs. Κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2011-2012. Τότε τους απέκλεισαν με 4-1 οι Pacers, πέρυσι ήταν οι Raptors αυτοί που τους άφησαν εκτός. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Florida πήρε το πρώτο ματς μέσα στο Toronto. Κοινώς, η χρονιά κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, αφού χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ πέρυσι, οι Magic έφτασαν πολύ μακριά.

Ανταλλαγές και Free Agency: Το βασικό ήταν να μείνουν «γρανάζια» της περσινής επιτυχημένης πορείας, όπως κι έγινε. Υπέγραψε ο Vucevic, ενώ στο Orlando παρέμειναν και οι Ross και ΜCW. Πολύ ουσιαστική και η προσθήκη του Al Farouq Aminu, που θα δώσει εξτρά ενέργεια στην άμυνα. Από τους αποχωρήσαντες, ουδείς αποτελεί απώλεια.

Draft 2019*:

Pick No 16: Chuma Okeke (PF) College/Club Team: Auburn Stats in College: G: 72, P: 9.9, Reb: 6.3, As: 1.5, St: 1.3, Bl: 1**

Arena: Amway Center (18.846)

Προπονητής: Steve Clifford. Πήγε σε μια αρκετά αθλητική ομάδα, που ήδη γνώριζε πως παίζεται η άμυνα και χωρίς να κάνει πολλά, την έφερε στα playoffs. Έχει ταβάνι, δεν είναι για να φέρει καινοτομίες στο μπάσκετ, αλλά αυτό το αμυντικό στυλ με το οποίο τον μάθαμε στο Charlotte, μια χαρά θα το παίξει κι εδώ. Πέρυσι «χτύπησε» οχτάδα, με ίδιο ρόστερ φέτος γιατί να μην το κάνει και πάλι;

Το αστέρι: Nikola Vucevic. Πέρυσι είχε ίσως την καλύτερη του χρονιά στο ΝΒΑ κι αυτό «εξαργυρώθηκε» με μια συμμετοχή σε play-offs (αφού αυτός «οδήγησε» την ομάδα εκεί) κι ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, 100Μ$ για τέσσερα χρόνια. Με double-double νούμερα πέρυσι, λογικά αυτός θα αποτελέσει την «γραμμή πυρός» και φέτος για να μπορέσουν οι Magic να γευτούν και πάλι τη χαρά της post-season.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Ορλάντο Μάτζικ Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Χωρίς να κάνουν κάτι εξωπραγματικό, χωρίς καν να έχουν αξιόλογες μονάδες σε όλες τις θέσεις της βασικής τους πεντάδας (ο Augustin στον άσο θα ήταν τρίτη αλλαγή σε όλες τις ομάδες που πήγαν πέρυσι play-offs), χωρίς να έχουν έναν super-star, πέρυσι τερμάτισαν έκτοι. Σούπερ. Αν μας ρωτούσατε πια ομάδα από την Southeast είναι το φαβορί για πρωτιά (στον όμιλο) θα ποντάραμε στους Magic.

Στοιχηματικά κοιτώντας το, είναι δεύτερο φαβορί η ομάδα του Orlando, αλλά το 2.30 δεν ικανοποιεί. Στο 1.55 το να μπουν play-offs, επίσης δεν έχει στοιχηματική αξία. Οριακό το line των νικών 41.5 κι εκείνο που μας κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον, ήταν το H2H σε νίκες, με τους Pelicans. Οι «πελεκάνοι» παίζουν στη Δύση, μια εντελώς νέα ομάδα στο «λάκκο των λεόντων». Δε νομίζω να φέρει πάνω από 35-37 νίκες κι εκτιμώ ότι οι Magic θα την «πιάσουν» την 40άρα. Οπότε στο μεταξύ τους, το Magic -1.5 νίκες πρέπει να είναι καλό.

 

Charlotte Hornets

Τι έκαναν πέρυσι: Πλησίασαν ως την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν. Ξεκίνησαν καλά, η «κοιλιά» στη μέση της σεζόν τους έριξε θέσεις κι έμειναν να «παλεύουν» ως το τέλος για την οχτάδα. Οι Pistons κι οι Magic δεν έχαναν και παρά το γεγονός ότι έκαναν ένα καλό ντεμαράζ προς το τέλος, είδαν τους κόπους μια σεζόν να πηγαίνουν χαμένοι. Το χειρότερο βέβαια για αυτούς ήρθε λίγες εβδομάδες μετά το τέλος της regular season, στο ξεκίνημα της FA.

Ανταλλαγές και Free Agency: Το καλοκαίρι ήταν καλοκαίρι νέου συμβολαίου για τον Walker. Έχοντας επιλεγεί ξανά στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος κι έχοντας ήδη οχτώ χρόνια στους Hornets, η ομάδα της Βόρειας Καρολίνας θα ήταν σε θέση να του προσφέρει super-max. Κι ο Kemba έπρεπε να επιλέξει. Τα λεφτά κι ένα project που δύσκολα θα του φέρει πρωτάθλημα. Ή τον πρωταθλητισμό των Celtics. Προς τιμήν του, έπραξε το δεύτερο. Και με λιγότερα χρήματα αποχαιρέτησε το Charlotte κι ανέβηκε βορειότερα για τη Βοστόνη. Στη θέση του ήρθε ο Rozier, αλλά ούτε λόγος για σύγκριση. Το πάρε δώσε του καλοκαιριού, είχε και τις σοβαρές απώλειες των Lamb, Mack και Kaminsky, με τον -πέραν του Rozier- κανένα αξιόλογο παίχτη να πηγαίνει στο Charlotte.

Draft 2019*:

Pick No 12: P. J. Washington (PF) College/Club Team: Kentucky Stats in College: G: 72, P: 12.9, Reb: 6.6, As: 1.7, St: 0.8, Bl: 1**

Pick No 36: Cody Martin (SF) College/Club Team: NC State (2014–2016) & Nevada (2017–2019) Stats in College: G: 122, P: 9.7, Reb: 4.6, As: 3.6, St: 1.3, Bl: 0.8**

Pick No 52: Jalen McDaniels (PF) College/Club Team: San Diego State Stats in College: G: 67, P: 13.2, Reb: 7.9, As: 1.5, St: 1, Bl: 0.5**

Arena: Spectrum Center (19.077)

Προπονητής: James Borego. Δεν τα πήγε κι άσχημα για rookie σεζόν. Κι αν το καλοσκεφτείς… 36 νίκες είχαν τις δύο προηγούμενες σεζόν (κι ίσως και με καλύτερο ρόστερ), 39 πέρυσι με τον Borego. Προσπάθησε να δώσει στοιχεία και να γίνουν πιο επιθετική ομάδα οι Hornets, έδωσε περισσότερες ελευθερίες και καθήκοντα στον Walker, αλλά κι αυτός, ήταν μόνος ο δόλιος. Τι να σου κάνει. Κρίνεται με θετικό πρόσημο για μένα η δουλειά του.

Το αστέρι: Terry Rozier. Μετά τον Kemba το χάος, μετά τον Kemba το τίποτα. Επειδή όμως πρέπει κάποιος να αναλάβει να κάνει το αστέρι στη νέα τάξη πραγμάτων, επιλέγουμε τον Rozier. Πρώτα ο Thomas, μετά ο Irving, o Roziers μονίμως έβλεπε την πλάτη κάποιου στους Celtics. Στους Hornets του Borego θα πάρει τα κλειδιά της ομάδας, χρόνο συμμετοχής 38΄+/αγώνα και μένει να δούμε τι θα μας δώσει. Καλείται να αποδείξει ότι ήταν ένας PG από το πάνω ράφι κι ότι στη Βοστόνη αδικήθηκε.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Σάρλοτ Χόρνετς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Ο τελευταίος all-star που υπήρχε, έφυγε. Κι άφησε πίσω του «λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα». Η ομάδα του Jordan μπαίνει σε μια ζόρικη εποχή και κοιτώντας και το ρόστερ δεν βλέπω να βγαίνει άμεσα. Δεν είναι και κανένα μέρος το Charlotte να προσελκύσει παιχταράδες, οπότε θα ζοριστούν αρκετά οι Hornets. Αν ο Rozier κάνει το step-up ίσως και να μην βιώσουν καταστάσεις Cavaliers και Knicks και να φτάσουν τις 25-27 νίκες. Αλλά δύσκολα για κάτι παραπάνω.

Νομίζω ότι τους αδικούν λίγο οι book, με το όριο τους να έχει βγει στις 23.5. Εκτιμώ ότι θα τις πιάσουν. Εντάξει, όριο 23 νικών έχουν κι οι Cavaliers, που το ρόστερ τους είναι για G-League. Εδώ είμαστε σε τοπ επίπεδο NCAA. Προς το over23.5 για τις νίκες τους.

 

Miami Heat

Τι έκαναν πέρυσι: Αναπολούν παλιές ωραίες εποχές εκεί στη νότια ακτή της Florida. Τότε που ήταν τα αφεντικά της Ανατολής και σήκωναν τα πρωταθλήματα. Εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι Heat πέρυσι «πάλεψαν» για την οχτάδα, αλλά κάτι οι τραυματισμοί, κάτι το γεγονός ότι ήταν ασόβαροι σε κρίσιμα παιχνίδια με «μονομάχους» της Ανατολικής οχτάδας κι έτσι έμειναν -100% δίκαια- εκτός post-season. Μάλιστα, οι 39 νίκες είναι το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της τελευταίας 11ετίας (είχαν κάνει 37 τη σεζόν 2014-15). Έτσι, τερμάτισαν από νωρίς και πήγαν διακοπές πριν βγει ο Απρίλης.

Ανταλλαγές και Free Agency: Κι όσο θόρυβο δεν έκαναν στο πρωτάθλημα, τον έκαναν στην offseason. Με ηχηρές προσθήκες(η) και με ηχηρές αποχωρήσεις(η). Από το να τον κρατάνε και να παίζει ξενερωμένος και μια να είναι καλός και μια κακός, οι Heat απαλλάχθηκαν από τον Whiteside, για να πάρουν τον πολύ ελπιδοφόρο Meyers Leonard στη ρακέτα. Που θα συνθέσει ωραίο -νεανικό- δίδυμο με τον Adebayo. Προϊόν φυσικά του trade αυτού, η προσθήκη του Jimmy Butler, ενώ από το Miami έφυγε κι ο Richardson (ήταν ένα trade όπου ενεπλάκησαν οι μισές ομάδες του NBA). Το steal του φετινού draft αναμένεται να είναι ο Herro (φαβορί μαζί με τον Bol Bol).

Draft 2019*:

Pick No 13: Tyler Herro (SG) College/Club Team: Kentucky Stats in College: G: 37, P: 14, Reb: 4.5, As: 2.5, St: 1.2, Bl: 0.3**

Pick No 32: KZ Okpala (SF) College/Club Team: Stanford Stats in College: G: 52, P: 13.9, Reb: 4.8, As: 1.9, St: 1, Bl: 0.5**

Arena: American Airlines Arena (19.600)

Προπονητής: Erik Spoelstra. Μετρούν μαζί με τον Rick Carlisle το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ αγώνων στο ΝΒΑ. 886 ματς και οι δύο, όλα σε μια ομάδα, σερί από το 2008. Δύο δαχτυλίδια, ακόμα δύο χαμένοι τελικοί και ρεκόρ 523-363 (59%). Ε, τι άλλο να κάνει; Και κρατάει τους Heat σε ένα επίπεδο, ακόμα και μετά την φυγή του LeBron. Οι Cavs μετά τον LeBron διαλύθηκαν. Οι Heat έχουν και δύο συμμετοχές σε playoffs.

Το αστέρι: Jimmy Butler. Έχει έναν αρκετά ιδιόρρυθμος χαρακτήρα κι όπου πάει και «τρακάρει» και με άλλους star γίνεται «μανούρα». Προβλήματα με τον Wade στους Bulls, αρκετά θέματα με Wiggins και Towns στη Minnesota, ενώ και πέρυσι είχαν ακουστεί κάτι «ψίθυροι» για τη σχέση του με τον Embiid. To ταλέντο του αδιαμφισβήτητο και τουλάχιστον τώρα στους Heat δεν υπάρχει κάποιος να μπορέσει να τσακωθεί μαζί του. Θα έχει πλήρη ελευθερία να κάνει ότι θέλει κι η λογική λέει ότι θα τον βάλει και σε «καλούπι» ο Spoelstra και θα βοηθήσει την ομάδα.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Μαϊάμι Χιτ Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Οι Book τους δίνουν πρώτο φαβορί από την Southeast για την κορυφή του ομίλου και φυσικά φαβορί και για τα playoffs. Έχουν Butler, που δεν έχουν οι Magic, κι έχουν και καλύτερο PG. Οι άλλοι όμως είναι ίδια ομάδα με πέρυσι κι έχουν «χημεία». Θα παιχτεί ντέρμπι. Εμείς βλέπουμε Magic. Όπερ σημαίνει ότι δε θα παίζαμε στο 1.70 για πρωτιά στην Southeast.

Οριακό και το line των 43.5 νικών. Πέρυσι έκαναν 39. Φέτος γιατί να κάνουν πέντε παραπάνω; Αρκετά διαβασμένο το line. Θα εξαρτηθεί κι από τραυματισμούς. Δεν αξίζει να ρισκάρει κανείς στο 1.87. Πάντα αψυχολόγητοι ήταν οι Heat, οπότε το προσπερνάμε έτσι.

 

Washington Wizards

Τι έκαναν πέρυσι: Έπιασαν πάτο. Και παρόλο που δεν τερμάτισαν στην τελευταία θέση της Southeast (για τρεις νίκες μόλις), ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της Ανατολικής Περιφέρειας. Τηρουμένων και των αναλογιών. Και με βάση την περσινή τους εικόνα, το ρόστερ και την περιρέουσα ατμόσφαιρα, επιστρέφουν σε εποχές προ 2013, τότε που «βολόδερναν» στις τελευταίες θέσεις της Ανατολής. Το χειρότερο όλων ήταν το γεγονός ότι οι Beal και Wall ήταν αντικείμενο ανταλλαγών για τον οργανισμό, ο οποίος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου αποφάσισε ότι θέλει ο πρώτος να μείνει και να γίνει ο ηγέτης των Wizards. Χάος.

Ανταλλαγές και Free Agency: Μετά τον Beal, έναν σοβαρό παίχτη είχαν στο ρόστερ, πάει κι αυτός. Ο Satoransky. Δεν ανανέωσε. Παρελθόν κι ο χρήσιμος αμυντικός, Portis, σημαντικές κι οι απώλειες των Jeff Green και Trevor Ariza. Όπως κι ο Parker (που έτσι κι αλλιώς δεν προσέφερε). Ανανέωσε ο Bryant, αν τους βγει αυτό το center θα είναι και το μόνο θετικό από την offseason. Μόλις δύο προσθήκες, αυτές των Ish Smith και -ο χωρίς αγωνιστικό ρυθμό εδώ και μια διετία- Isaiah Thomas. Και δεν κατάφεραν να ξεφορτωθούν και τα συμβόλαια των Wall και Beal, αν και για τον δεύτερο πλέον είναι θετικοί να μείνει.

Draft 2019*:

Pick No 9: Rui Hachimura (PF) College/Club Team: Oregon Stats in College: G: 102, P: 12.1, Reb: 4.4, As: 0.9, St: 0.6, Bl: 0.5**

Pick No 42: Admiral Schofield (SF) College/Club Team: Tennessee Stats in College: G: 132, P: 11.9, Reb: 5.3, As: 1.3, St: 0.7, Bl: 0.4**

Arena: Capital One Arena (20.356)

Προπονητής: Scott Brooks. Άλλη μια σεζόν που ο Scott Brooks έχει δουλειά ως προπονητής στο ΝΒΑ κι εσύ όχι. Πρέπει να είναι ο χειρότερος προπονητής στη λίγκα. Δεν είμαι εμπαθής, αλλά δείτε το έργο του. Διέλυσε τους Thunder, αφού στα χρόνια του οι Thunder έκαναν draft Westbrook, Harden, Durant κι έφυγαν οι δύο τελευταίοι μαζί με τον Ibaka. Και τώρα, ήρθε στους Wizards και οι Beal και Wall από σπόντα δεν έχουν φύγει ακόμα. Κι αυτός ο άνθρωπος κάνει τον προπονητή στο NBA. Είναι να τρελένεσαι.

Το αστέρι: Bradley Beal. Με τη σεζόν που έκανε πέρυσι και με τον Wall στα «πιτς» εδώ και πολύ καιρό και ενώ αναμένεται να μείνει εκεί για καιρό ακόμα, λογικό ο Beal να είναι ο ηγέτης των Wizards. Με την κατάσταση που επικρατεί πάντως, αν το δηλώσει ευθαρσώς ότι το καλοκαίρι δε θα ανανεώσει, πιστεύω ότι ως τον Φλεβάρη οι Wizards θα προσπαθήσουν να τον κάνουν trade για να μην τον χάσουν για το τίποτα το καλοκαίρι.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Ουάσινγκτον Ουίζαρντς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Εδώ γελάμε. Τι εκτίμηση να κάνουμε για μια ομάδα που έχει από τα χειρότερα ρόστερ στη λίγκα. Συναγωνίζεται αυτό των Hornets και των Cavaliers. Αν βγάλεις τον Beal απ΄ την εξίσωση, σίγουρα μιλάμε για τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το μόνο που βλέπουμε είναι ότι ο Beal θα φύγει από την ομάδα πριν το τέλος της σεζόν.

Αρκετά ψηλό το line των 27.5 νικών, δεν πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να ξεπεράσει τις 23-25 νίκες. Προς το under27.5 νίκες τους θα σκεφτόμουν ένα ποντάρισμα.

 

Atlanta Hawks

Τι έκαναν πέρυσι: Μετά την τραγική σεζόν 2017-18, πέρυσι έκαναν το βήμα παραπάνω. Δεν «τρόμαξαν» τη λίγκα με το ρεκόρ τους. Προφανώς. Ούτε και playoffs μπήκαν. Αλλά αν αναλογιστώ ότι το ξεκίνημα τους πέρυσι προμήνυες μονοψήφιο ρεκόρ νικών, το γεγονός ότι έφτασαν τις 29, λέει κάτι. Έπαιξαν καλό μπάσκετ από ένα σημείο κι έπειτα, είχαν σερί νίκες, έκαναν σπουδαίες νίκες κι είδαν το νεανικό τους ρόστερ και κυρίως τους Collins και Young να δείχνουν ικανοί να πάνε τους Hawks πιο ψηλά. Αν και πολύ κομβικής σημασίας η περσινή σεζόν και με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ τους, μάλλον πρέπει να αισθάνονται ευτυχισμένοι από το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Ανταλλαγές και Free Agency: Δεν έκαναν τρομερά πράγματα στην FA, «έπαιξαν» όμως αρκετά με τις ανταλλαγές. Μικρές οι απώλειες στην FA, ίσως «πονέσει» λίγο αυτή του Dedmon. Ανανέωσε ο Carter, ενώ ήρθε κι ο Jabari Parker. Ένας παίχτης που όταν μπήκε στη λίγκα προοριζόταν για τοπ σκόρερ και τον έχουν φάει τα χειρουργεία. Εν μέσω ανταλλαγών τώρα, αποχώρησαν οι Bazemore και Prince και στη θέση αυτών ήρθαν οι Crabbe και Turner. Παράλληλα οι Hawks ξεφορτώθηκαν και τα «βαριά» συμβόλαια των Hill και Plumlee, φορτώθηκαν αυτό του Parson, στον οποίο όμως πιστεύουν ότι επιτέλους θα είναι υγιής και θα παίξει. Τέλος, κινήθηκαν εξαιρετικά τη βραδιά του draft, επωφελήθηκαν από το γεγονός ότι οι Pelicans δεν ήθελαν να παίξουν το «χαρτί» του Pick No4, αφού ήθελαν center. Κι έτσι τους έδωσαν στο Νο8, τον Hayes, για να πάρουν αυτοί το Νο4 του draft, Hunter. Η κίνηση κρίνεται ακόμα πιο καλή, αν σκεφτούμε ότι μαζί με τον Hayes, δεν έδωσαν τον Reddish (Νο10), αλλά τον Alexander-Walker (No17).

Draft 2019*:

Pick No 4: De'Andre Hunter (SF) College/Club Team: Virginia Stats in College: G: 71, P: 12.4, Reb: 4.4, As: 1.6, St: 0.6, Bl: 0.5**

Pick No 10: Cam Reddish (SF) College/Club Team: Duke Stats in College: G: 35, P: 23.5, Reb: 3.7, As: 1.9, St: 1.6, Bl: 0.6**

Pick No 34: Bruno Fernando (C) College/Club Team: Maryland Stats in College: G: 64, P: 12, Reb: 8.7, As: 1.4, St: 0.5, Bl: 1.6**

Arena: State Farm Arena (18.118)

Προπονητής: Lloyd Pierce. Στη rookie του σεζόν, σε μια ομάδα με πολύ χαμηλό ταβάνι, τα πήγε σχετικά καλά. 29 νίκες έκανε. Τι άλλο να έφτιαχνε. Δουλεύει σωστά πάντως, το ξεπέταγμα του Young, η συνεργασία του με τον Collins και το μπάσκετ που έπαιξαν οι Hawks από ένα σημείο και μετά. Είναι δείγματα του τι προσέφερε πέρυσι στα «γεράκια». Οι απαιτήσεις φέτος έχουν ανέβει κάπως, ήρθαν κι άλλοι αξιόλογοι rookies, οπότε περιμένουμε (κι εμείς κι ο οργανισμός της Atlanta) να δούμε πραγματάκια.

Το αστέρι: Trae Young. Ήρθε στο ΝΒΑ, ως ο πρώτος σκόρερ κι ο πρώτος πασέρ του NCAA για τη σεζόν 2017-18. Κι οριακά ως τέτοιος τελείωσε τη χρονιά στα «γεράκια». 19.1 πόντους (19.5 έκανε ο Collins) και 8.1 ασίστ. Πολύ καλά νούμερα για rookie. Κι αν δεν ήταν ο εξωπραγματικός Doncic που έσπασε τα κοντέρ, θα έπαιρνε και το βραβείο του rookie της χρονιάς. Φέτος δηλώνει έτοιμος να κάνει το step-up. Και σε μια τόσο νεανική ομάδα όπως οι Hawks, να γίνει ο ηγέτης της επόμενης ημέρας. Το μπορεί και τον περιμένουμε.

Depth Chart: Δείτε εδώ το Ατλάντα Χοκς Ρόστερ και το Depth Chart.

Εκτίμηση: Με βάση την περσινή δουλειά του Pierce, πιστεύω ότι ένας εκ των Hunter, Reddish φέτος θα κάνει «παπάδες». Δεν έχει και άγχος ο κόουτς των Hawks, για play-offs και περεταίρω στόχους, οπότε γιατί να μην δουλέψει με τα άτομα παραπάνω. Και να βελτιώσει το υλικό του για να παρουσιάσει κάτι ανταγωνιστικό του χρόνου. Οπότε…

Για playoffs έχει αξία το Playoffs-Ναι, μόνο στοιχηματικά. Κάτι που προϋποθέτει ότι θα μείνουν εκτός, είτε οι Magic, είτε οι Heat, είτε στην έκπληξη -μάλλον από την πρώτη επτάδα- οι Raptors. Σαν απόδοση το 3.75 είναι οριακά αποδεκτό. Αυτό που βλέπω με καλύτερο μάτι είναι το over33.5 νίκες τους. Αν κάτι θα πόνταρα με μεγαλύτερη άνεση είναι το Hawks -0.5 νίκη στα H2H με τους Bulls και τους Thunder. Σίγουρα με τους Bulls, με τους Thunder πιο οριακό.

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ